| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Perianální streptokoková infekce

 Celkem 24 názorů.
 Michaela Pecharová 


Info 

(5.3.2009 11:09:36)
Děkuji za informace,člověk nikdy neví, co ho s malým dítkem potká. Je zajímavé, že to nenapadlo vaši pediatričku. Důležité však je, že se zjistila příčina problémů a budete mít všichni pokoj.
 GLT 


Re: Info 

(5.3.2009 11:37:42)
Taky mě zarazilo, že to pediatričku nenapadlo. Nicméně děkuji za zajímavý příspěvek a přeju pevné zdraví.
 Nanyna, dcera 9let 


Re: Info 

(5.3.2009 11:40:07)
Jestli tomu dobře rozumím, tak se popisovaný jev může objevit i ve vaginální oblasti..? Raději se ještě jednou ptám, i když je to tam zmiňované.
 katka 
  • 

Re: Info 

(5.3.2009 12:31:12)
Ano, tento streptokok se muze projevit i ve vaginalni oblasti.

Detskou lekarku tato diagnoza nenapadla, protoze testy krve nenaznacovaly moznost jakekoliv (byt v nedavne dobe prodelane) infekce. Vse vyslo primo ukazkove, dcera zadne jine problemy nemela (jen tu zacpu, krev ve stolici a opruzeny zadecek).
Nekdy se tato infekce objevi u deti, ktere si spalou/spalovou anginou prosly, pak tuto infekci lekar snadno pozna a napadne ho, o co muze jit. Jindy (jako v nasem pripade) se pricina zda byt nekde jinde (u nas zacpa)a delsi dobu se leci neco jineho.
 Nanyna, dcera 9let 


Re: Info 

(5.3.2009 14:43:14)
Děkuji! Nevím, jestli má dcera jen opruzeniny, protože, cituji: "Nestíhám se ve škole utírat, mám toho moc..." :-((, to mě fakt vytáčí ~q~ nebo to má vážnější původ.
 zanamark 


Re: Info 

(5.3.2009 19:58:14)
Tak my jsme měly úplně stejné problémy. 4letá dcera měla asi 4 měsíce "opruzený" zadek, krev na stolici a nakonec se jí z toho udělaly pěkné boláky. Mazaly jsme asi 6ti druhy mastí, seděla 3x denně v heřmánku nebo řepíku, ale nic nepomáhalo.Byla jsem opravdu zoufalá, protože takový zadek neměla ani když nosila plíny... Když jsme šli k doktorovi, tak jen měnil druhy mastí a výsledek žádný. Stěr jsme nakonec dělali taky, ale bez žádného výsledku - běžná flora~a~...
Před měsícem dcera prodělala zápal plic a ihned po doužívání antibiotik problémy zmizely, takže tam určitě nějaký ten "škaredý" bacil byl. Jenže, kdyby nebrala ta antibiotika, asi by problémy nadále pokračovaly.~q~
 Amálka 
  • 

Re: Info 

(6.3.2009 13:59:16)
Katko,

chápu správně, že radíš nechat u pediatra udělat výtěr ze zadečku? Jaká antibiotika Tvá dcerka dostala?

S dcerou jsem byla už i na dětské gynekologii :-( , výsledek ještě nevím, krev při stolici je stále, stále pálení a svědění. Nejdřív to začalo opruzeninou, mazala jsem ji Imazolem, koupele v hypermanganu, pokračování mj. spálový streptokok v krku, přeléčeno Augmnentinem, dáváme dál Lactulosu...mažeme. Trvá to již dva měsíce.
 Dobra1 


Re: Info 

(7.3.2009 14:40:39)
Ahoj, co se tyka bolacku na zadecku, zkus mast s ATB, ale musi ti to napsat doktor. Nam doktor doporucil Ophtalmo-Framykoin. Je jemnejsi nez klasicky Framykoin, zustane ti, i kdybys potrebovala do oci pri nejakem problemu (hlavne v lete pri plavani) a je levnejsi.
 Amálka  
  • 

Re: Info 

(7.3.2009 19:02:41)
Dobri,

ne, nejde mi o mast, jde mi o celková ATB.
 alej 


mast 

(6.3.2009 1:28:31)
Přeji hlavně brzké uzdravení, trhliny jsou opravdu nepříjemné, kór u dětí. I když v mém případě nešlo o streptokoka, ráda bych poradila skvělou mast. Měla jsem trhliny téměř 5 měsíců po porodu (v anální části, takže problém se stolicí apod.), nepomáhaly žádné masti od lékařů (Faktu, Mastu a já nevím co všechno), dokonce už mě chtěli objednávat na "šití či zmrazování". Pak mi tchýně poradila Řebříčkovou mast od Dr. Popova, která je mimo jiné i na trhlinky. Do týdne bylo po problému a především po bolestech, do 14 dnů jakobych žádnou trhlinku nikdy v životě neměla.
 Katka 
  • 

Trhlinka 

(6.3.2009 20:25:00)
Výborný krém je od firmy Just, s manukou a rosalinou. Můj 3 letý syn má problém se svěděním po stolici. Po vyzkoušení nespočetně krémů a mastí jsem za tento produkt vděčená.
 Katka 
  • 

Re: Trhlinka 

(7.3.2009 15:26:27)
Prosím vás, mohla byste upřesnit název toho krému?Hledala jsem to na internetu a žádná firma Just nevyrábí krémy.Trpím podobnými problémy a taková zázračná mast by se mi opravdu moc hodila.Předem děkuji
 Andrea 
  • 

Re: Trhlinka 

(7.3.2009 15:36:49)
Ja na nej nasla odkaz tady http://www.mimiaukce.cz/aukce.php?id=2569011

Treba to pomuze.

Andrea
 Katka 
  • 

Re: Trhlinka 

(11.3.2009 14:41:21)
Moc děkuji za info,hned běžím do lékárny!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
 Dáša + 2děti 
  • 

Streptokok bez výtěru? 

(7.3.2009 20:18:58)
Díky za zajímavý a poučný článek.Syn narozen 08/2003 - letos koncem ledna onemocněl, doktorka určila angínu s podezřením na streptokoka (ve školce měli v tu dobu 1. případ spály), sym bez vyrážky, horečka, bolesti v krku. Dostal 4x injekci penicilinu a po té 6 dní po 3h bral sirup Ospen. Výtěr krku mu nedělala, kontrolovala po dobrání ATB krk pohledem a moč. Byl ještě týden doma a pak týden u nás byly prázdniny. Po té do školky - pondělí - středa, odpo se vrátil ve středu s bolestí hlavy, celkově mu bylo špatně, trošku pálení v krku, večer horečka, zvracení. Doktorka druhý den prohlédla a konstatovala, že má opět angínu (streptokokovou), v tu dobu byly nemocné (se spálou nebo strept. angínou) další tři dívky ze stejné školky, opět žádný výtěr. Okamžitě nasazen znovu penicilin - tentokrát 10injekcí, dnes jsme absolvovali tu poslední. V pondělí jdeme na kontrolu, a dostane ještě injekci pendeponu. Máme přinést moč. Krev asi kontrolovat jako minule zase nebudou............. No nevím nevím, ale všem se to zdá divné, že se nedělaly výtěry ,a že se neřeší nákaza ve školce. Mám dcerku nyní 21měsíců - doktorka řekla, že se bude divit, když to nechytí. Žádné příznaky neměla, jen toto úterý se jí udělala na boku růžová vyrážka (asi na ploše 15x4cm). Doktorka jí prohlédla a angínu nemá (bylo podezření na spálu). Nic dalšího se neřešilo. Před 2 dny jsem se dozvěděla od bratrovi přítelkyně (co studuje medicínu) o existenci streptokové kožní infekci. Tak jsem zvědavá, co z toho vzejde. V pondělí má dostat očkování na spalničky a pneumokoka................
Pokud máte nějaké zkušenosti se streptokokovou angínou nebo streptok. kožní infekcí, děkuji za vaše reakce.
 Myss 


Re: Streptokok bez výtěru? 

(8.3.2009 6:51:00)
Daso,syn 07/2003 prodelal spalu v listopadu 2008.Byl mesic doma.Doktorka provedla stery na zacatku i na ukonceni lecby.Taky jsme davali moc a krev po skonceni.Bral penicilin co 8h rozmackanou tabletu.Nekolikrat nas lekarka upozornila na to,ze nesmime uspechat naslednou rekonvalescenci,nebot bychom mohli dite trvale poskodit(srdce aj.vnitrni organy).Brali jsme to vazne,mesic doma a pak postupne jen do skolky dopoledne a domu,nasledne aktivity(plavani,tenis..)az snad po mesici a pul.Nikdo jiny spalu ve skolce nemel,nevim,jak k ni prisel.Starsi syn ji mel ve stejnem veku,ale pred mnoha lety a byl s ni tehdy v nemocnici na infekcnim.
 zuzkahrn 


Re: Streptokok bez výtěru? 

(8.3.2009 19:20:05)
Loni v září ml. syn dostal teplotu, trochu ho bolelo v krku, nic spále nenasvedčovalo, nemělí jsme ani ATB (měl je měsíc pred tím), normálně se uzdravil. Pak šel na stomatolog. zákrok v celkove anestezii, předoperač. vyšetření OK. V tu dobu onemocněla neteř, podle stěrů spála, tak jsme si nechali všichni (naše rodina, švagrova rodina a babička s dědou) udělat stěry a výsledek byl překvapivy. Kromě předpokladaneho ml. syna jsem to měla i ja , st. syn OK , manžel OK, měl to i děda, obě neteře a asi i švagr. Bezpříznakově dospělí. Tak jsme brali 10 dní penicilin, pak znova stěry a po té už vše v pořádku. Je ale i dodatečně lepší přeléčit, jinak hrozí event. postižení ledvim, srdce, kloubů. Když máte podezření na spálu, trvejte na výtěru-pro klid.
 kili 
  • 

Re: Streptokok bez výtěru? 

(8.3.2009 20:00:46)
obávám se, že poněkud přeceňujete význam výtěru
 kili 
  • 

Re: Streptokok bez výtěru? 

(8.3.2009 20:44:29)
Vy něco slyšíte ? Pak to nejsem já, nijak jsem nekřičel, lež jsem naznačil, že význam výtěru dotyčná přeceňuje.
 KK 
  • 

Re: Streptokok bez výtěru? 

(8.3.2009 20:41:48)
Reknete doktorce o svem podezreni u male, je mozne,ze se streptokok usidlil na kuzi, proto ten flek - rika se tomu take impetigo.

My na tento problem mame antibiotika Augmentin Duo, nicmene jsme se potkali s alergickou reakci u ditete a do toho chytla strevni chripku, tak uvidime. Chtela bych se dalsim antibiotikum vyhnout...
 Iveta, lékařka, vícedětná 
  • 

Homeopatika 

(9.3.2009 12:30:01)
Zkusila bych "Hura brasiliensis", 9CH 3x5 kuliček. Zabrat by mohly i jiné - např. Ambra grisea, či symptomatické podle aktuálního stavu perianálního ekzému - při (časté) superinfekci Mezereum.
Pokud to totižtrvá tak dlouho a na začátku byly nějaké psych.problémy - např. ten stud dítěte, zadržování stolice atp. - tak myslím, že bylo dobré tu věc homeopaticky otevřít a "vyčistit", aby se totiž po klasickém farmakologickém "vyhojení" neprojevila později nějak jinak a hůře, třeba i v psychice.


 romana 
  • 

furunkl 

(9.3.2009 14:08:47)
Dobrý den, jsem celkem vděčná za tento článek, je to možná odpověď na náš problém.Syn už nějakou dobu trpí zácpou, myslela jsem, že je to tzv. "psychická zácpa", bál se tlačit, že ho to bolí. Ale před rokem se mu na zadečku udělal jeden ošklivý furunkl, dlouho jsme to léčili, nakonec praskl, a zůstala mu tam jizva jak po neštovici. A teď se mu udělal zase. Zkusím paní doktorku požádat o ty stěry a uvidíme, třeba to bude ono.
 Iva, Viki (8/05), Áda (1/08) 


díky za článek - ušetřil nás trápení 

(16.4.2009 10:08:31)
ahoj

díky moc za článek, uštěřil nás trápení, jaké potkalo vaši holčičku. Starší syn (3 a 1/2 roku)chytil streptokokovou kožní infekci minulý týden a po jednodenním mazání prcky Bepantenem (domnívala jsem se, že mám opruzený zadeček, když kakal venku a asi jsem mu špatně utřela prcku), jsem si vzpomněla na tento článek, znovu přečetla a honem mazala k Dr. Ta koukla a hned měla jasno. Dala ATB ústně, ATB mast na zadeček a sedavou dezinfekční koupel, udělala stěry a za pár dnů měl Viki pokoj. Kromě opruzené prcky měl ještě furunkly (boláčky) na zadečku a na stehnech. Dle výsledků stěrů se jednalo o streptokoka skupiny A.
Ještě jednou díky moc za tento a další užitečné články na Rodině!!!

Iva a 2 loupežníci
 Denisa Juřínková, 2děti 
  • 

Streptokoková kožní infekce 

(17.12.2010 14:46:33)
Dobrý den,
moc děkuji za zveřejnění tohoto článku, ušetřil nás spousty starostí.Jen díky němu nás napadlo udělat vyšetření na streptokoka. Pokud by to bylo možné, chtěla bych poprosit o kontakt (e-mail) na autorku tohoto článku, moc ráda bych ji osobně poděkovala, moc nám pomohla !!!!
Moc děkuji a přeji krásné předvánoční dny. S pozdravem.
Denisa Juřínková

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.