| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pan Rybář by se divil...

 Celkem 132 názorů.
 Insula 


vltavín 

(3.3.2009 8:48:36)
Že bych se konečně "rozhoupala" a koupila si Vltavín??? :-) Už o tom docela dlouho uvažuji. Stejně jako o českých granátech. :-) To je můj velký sen.
 Michaela Pecharová 


Re: vltavín 

(3.3.2009 10:52:58)
Já jsem zase byla v létě na Českobudějovicku v Trhových Svinech, a tam se prý taky dají nalézt. No neměla jsem čas lézt po polích, ale taky bych ho chtěla ~2~
 gijiged,Vojta 9/06+Lenka 05/09 


Taky jsem jejich fanda 

(3.3.2009 11:11:41)
Mojím životním koníčkem je astronomie. Tak jsem se s vltavíny seznámila a neodolala jim. Mám několik úlomků a dva přívěsky na krk. Jsou to krásné "kamínky" a jejich původ mě fascinuje, stejně, jak autorku článku.
 petra 
  • 

Re: Taky jsem jejich fanda 

(3.3.2009 11:15:58)
taky jeden přívěšek mám. A i když mám i jantar a černé perly, tak vltavín je moje jednička. NAvíc mám podobnou barvu očí, což už dost lidí udivilo,když mě s Vltavínem vidělo. Dcerka má sice oči modré, ale myslím, že až povyroste, taky jeden dostane.
PAní Věře třímto děkuji za krásný a milý článek.
 Natanela 


Vltavín je krásný, ale...... 

(3.3.2009 12:03:40)
Ano Vltavín je krásný. Sama pocházím z JČ a jako malé děti jsme je často hledaly.
Na jednu věc z článku bych, ale chtěla upozornit:
Podívala jsem se na různé weby, které vltavíny nabízejí k léčení, jako svatební dary pro nevěsty a ženichy (jako kdysi v Jižních Čechách), k meditaci, v keltském vyvedení k „čarování“všeho druhu.

Začnete-li používat tyto kameny k okultním účelům, může to být velice nebezpečné. Kameny ani lidi nemají možnost léčit, energie, která se za tím ukrývá, pochází vždy z duchovního prostředí. Vkročíte-li do okultismu, je to stejné jako jít k lichváři. Pomůže vám, ale začnou vám nabíhat nesplatitelné úroky. A jednoho dne příjde a řekne: ZAPLAŤ!!!!

Chcete-li uzdravení, jďete tam, kde ho dostanete zadarmo, tedy k Bohu. Bůh ho dává zadarmo, ale nebylo zadarmo, bylo vykoupeno nepředstavitelnou bolestí při ukřižování Ježíše.
 GLT 


Re: Vltavín je krásný, ale...... 

(3.3.2009 12:28:22)
Teda Natanelo, ty fakt nezklameš...~Rv
 Pája+Maty 


Re: Vltavín je krásný, ale...... 

(3.3.2009 13:34:44)
Naty, díky za tvoji reakci, přesně vystihuje pocity, které jsem cítila při čtení článku, nezměnila bych ani slůvko a líp bych to asi sama neuměla vyjádřit.
Se zahráváním si s okultismem (bílou a černou magií) se ve svém okolí setkávám v poslední době stále častěji. Někdy mi připadá, jakoby se svět zbláznil a mnohdy i velmi inteligentní lidé spoléhají na magii, jednají proti zdravému rozumu a logice a vůbec jim nedochází, čemu se zaprodávají. Díky Pavla
 Dobra1 


okultismus 

(3.3.2009 16:58:58)
Myslim, ze je to tim, ze jsme byli stvoreni k uctivani Boha. No a ti, kdo ho nechteji hledat, si musi najit neco jineho. Neznam cloveka, ktery by netouzil po vnitrnim naplneni. Jenze vira v Boha se u nas "nenosi", jsme jedna z nejateistictejsich zemi na svete. Je zajimave, ze v tolika postkomunistickych i komunistickych zemich si lide udrzeli a rozsiruji viru v Hospodina, jen u nas se na to vetsina kouka jako na neco nevedeckeho. Pritom vetsina z nich cte horoskopy, veri v lecivou moc kamenu, lecitelu, v kosmickou energii, v pomoc ruznych talismanu... Je mi jich lito.
 Grainne 


Re: okultismus 

(3.3.2009 18:22:42)
dobri, proč je ti jich líto?
Není ta tvoje a taky Natanelina starost směšná? Jestliže je Bůh miluje, určitě jim správnou cestu ukáže, ne?
 Romana 
  • 

Re: okultismus 

(3.3.2009 19:23:21)
Na tom něco bude!
 Dobra1 


Re: okultismus 

(3.3.2009 20:44:53)
Jen pokud by popiral svobodnou vuli. Myslim si, ze prakticky kazdy clovek se nejak s Bohem jeste tady na zemi setka. A pokud ho odmitne, Buh do jeho zivota nevstoupi. Takovych setkani obvykle byva nekolik, ale vzdycky mas volbu.
Je to podobne, jako kdyz si nekteri lide neustale vybiraji spatne partnery, treba takove, kteri je ponizuji a biji. Kdyz odejdou, maji tendenci si znovu nalezat podobne typy. Nebo lide trpici depresemi, kteri se odmitaji lecit, protoze oni preci nejsou zadni blazni. Treba nekoho takoveho taky znas. Nevidim duvod, proc by mi takoveho cloveka nemelo byt lito. Ale rozhodnout se pro zmenu, treba pro nejakou psychoterapii, ktera by ho pomohla vyvest z takoveho "zacarovaneho kruhu", se musi nakonec sam.
 Insula 


Grainne, 

(3.3.2009 22:46:23)
já bych jen připojila, že Bůh je milostivý a umí odpouštět.
 Romana 
  • 

Re: okultismus 

(3.3.2009 19:20:13)
To je dobrý.
 Kohnova 
  • 

Re: okultismus 

(3.3.2009 20:36:56)
No, dobri, vis, ale ona vira JE nevedecka. To ti rikam jako v B..a verici clovek. Energie je take neco, co zjevne existuje. A kdo vi, jak je to s kameny? Treba tak a treba jinak. Cirkve vseho druhu odjakziva zakazovaly lidem uctivat cokoliv, nad cim se domnivaly, ze nemaji kontrolu, resp. cokoliv, co by jim zabranilo drzet kontrolu nad lidmi.
Muj skromny nazor je, ze i kameny jsou dilo H.........o a vime celkem draka, co nevedeckeho v nich je nebo neni.
 Dobra1 


Re: okultismus 

(3.3.2009 20:55:04)
Ja nemluvim z hlediska nejake vedy. Treba si myslim, ze nejake proudeni enrgii v tele, nejake cakry, mozna jsou i kdyz je zatim nikdo neumi zmerit a nektere nemoci muzou byt zpusobeny jejich poruchami.
Stejne tak nektere nerosty muzou mit nejaky energeticky potencial,ktery do toho zasahne.
To, co je podle me spatne, je verit, ze me uzdravi ty kameny jako takove. asi znas bibli, tak treba ve skutcich, kdyz apostolove uzdravovali (napr. Petr po seslani Ducha), tak zduraznovali, ze ne oni, ale buh skrze ne. Buh si muze pouzit i ten kamen stejne jako jakykoliv moderni lek.Ale pokud verim kameni jako takovemu, stava se z nej pro me modla. Stejne jako z moderni mediciny. Nebo z cehokoliv jineho.
 Stáňa a dva kluci 


Re: okultismus 

(3.3.2009 21:00:46)
Dobri, tak teď si na to kápla:-). Ona většina léčitelů je věřících, ti dobře hluboce. A neléčí oni, ale Bůh skrze ně. Za což se pokaždé modlí. A třeba k tomu použijí ty kameny nebo homeo nebo bylinky.
 Stáňa a dva kluci 


Re: okultismus 

(3.3.2009 21:01:24)
opr.: ti dobří hluboce
 Kohnova 
  • 

Re: okultismus 

(3.3.2009 21:15:40)
dobri, ja v Novem zakone prilis kovana nejsem :) (cimz nechci rict, ze ve Starem ano, spis ze v Novem vubec :D).
Myslim, ze chapu, co mas na mysli, to je spolecne vsem monoteistickym nabozenstvim a v Bibli se to objevuje daleko driv nez u apostolu (prinejmensim Mojzis uz to mel od H.......a pisemne:). Ale presto to ja osobne nevidim tak prisne, neni mi lito lidi, kteri -rekneme- vnimaji B..a "jen" skrze kamen, pro me je to vis major..ci jak to rict. V cele te veci ohledne model vidim hodne strachu z "konkurence", ktera ale ve skutecnosti neexistuje.
 Dobra1 


Re: okultismus 

(3.3.2009 21:51:00)
Jasne. Ale moje vira v Boha je zalozena mino jine na tom, co on sam o sobe rika v bibli. A i kdyz mnoho mist muze mit ruzny vyklad, zrovna tohle podle me ne. Proste jedina cesta k Bohu je skrze prijeti, ze Jezis je Bozi syn, ktery prisel na zem, aby svou obeti usmiril hrisne lidi s Otcem. Zadny jiny, lidsky zpusob, jak byt nakonec v pritomnosti Bozi proste neni.
Mimochodem, monoteistickych nabozenstvi je sice vic, ale nexistuje jine uceni, ktere by rikalo, ze k bohu se clovek nemuze dostat svym sebelepsim zivotem a sebelepsimi skutky a dodrzovanim ruznych pravidel, askezi, ruznym uklidnovanim sveho srdce...,ale pouze prijetim tehle obeti. Tedy, ze clovek se nemuze usmirit s bohem, ale aby to fungovalo, musel nas se sebou usmirit on sam.
 Kohnova 
  • 

Re: okultismus 

(3.3.2009 22:02:12)
dobri: to nam ale predkladas sve (celke radikalni) krestanske presvedceni jako univerzalne platnou a jedinou pravdu.
Urcite nejsi jediny takto uvazujici krestan, ale slabiny tohohle konceptu jsou evidentni (i historicky).
 Tulka 


Re: okultismus 

(3.3.2009 22:14:23)
Kohnova~R^
 Dobra1 


Re: okultismus 

(3.3.2009 22:55:19)
Protoze to tak vidim. Nemusis se mnou souhlasit, k tomu nikoho nenutim. Jen nemluvit o tom mi prijde jako nenabidnout nekomu, kdo je nemocny, ze se to da lecit, kdyz mam pocit, ze to nevi.
 Miíchaela 
  • 

Re: okultismus 

(8.3.2009 18:39:25)
Jak ty, Dobri, víš, že jsme nemocní? A kde bereš jistotu, že ty jsi zdravá, není to u vás křesťanů spíše drzost nebo pýcha? Já třeba mám jenom úplně jiný názor na Boha, než ho nabízí křesťané. Jsem proto nemocná? Třeba se pletu a je ještě horší, než ho nabízí křesťané, ale třeba také úplně jiný, než ho nabízejí křesťané. Pozor, bibli i Nový zákon slušně znám, abys mi nepřiřkla neznalost bible.
 Šarbar 


Re: okultismus 

(3.3.2009 22:47:16)
Dobri, dovol, abych tebou polemiovala.Píšeš, že jediná cesta k Bohu je přijetí Ježíše Krista - to je podle mne nesmysl. Co třeba Hinduisti, Muslimové, Budhisti? Ti k Bohu nedojdou? Já si myslím, že Bohu je zcela jedno, jestli ho člověk uctívá jako Ježíše, Krišnu, Budhu nebo Aláha a podobně. Bůh je šťastný, když ho někdo najde, hluboce v něho věří a vlastně Bůh je v každém člověku, v každém živém stvoření, v každé rostlině prostě ve všem, celý Vesmír je Bůh, jen lidi si to neuvědomují. A co se týče léčení a i těch kamenů - magie je špatná jak černá, tak bílá,protože ovlivňuje lidi. Ale esoterika jako taková - astrologie, tarot, léčitelství - když to člověk dělá s upřímnou touhou pomoci, s láskou a s hlubokou vírou v Boha - protože jinak se to dělat ani snad nedá - tak Bůh jak už tady bylo řečeno skrze tyto věci pomáhá a léčí - potom jsou lidé a třeba i ty polodrahokameny jeho nástrojem. Je ale fakt, že se s kameny musí moc opatrně zacházet a musí se o ně správně pečeovat, aby ten účinek byl správný. Nicméně Vltavín je nádherný.~x~
 Dobra1 


Re: okultismus 

(3.3.2009 23:04:29)
Ano, muj nazor je takovy, ze Muslimove, Hinduisti a dalsi podobni k Bohu nedojdou. Protoze Buh rekl, ze mzdou hrichu (i jednoho jedineho) je smrt. A sebevic dobrych lidskych skutku nema moc ten jediny hrich smazat. To muze jedine Bozi syn, ktery uz ty hrichy vzal na sebe a odnesl je do smrti. Ale vzal jen ty, ktere jsme mu dali- tim, ze jsme ho prijali do sveho zivota.
 Tulka 


Re: okultismus 

(3.3.2009 23:12:07)
Tak tomuhle Dobri vážně nerozumím,myslím,že ani nechci
 Kohnova 
  • 

Re: okultismus 

(3.3.2009 23:14:56)
dobri: nastesti o tom nerozhodujes ty (nic ve zlem) a ani ti, co ti tohle nalili do hlavy ci do srdce, protoze od H.......a tyhle napady fakt nejsou. Nevim, jestli si uvedomujes, co rikas, ale je to jak z Kladiva na carodejinice.
 MirkaEyrová 


Re: okultismus 

(3.3.2009 23:29:15)
Ale já taky na Zlo věřím. Zlo tu je okolo nás, svádí nás k hříchu, a záleží na tom, jestli v nás zvítězí touha po dobru nebo slabost a zlu podlehneme. Když nejsme ve spojení s B., může se stát, že sami ani to zlo nepoznáme - nemusí to ani být o tom, že bychom CHTĚLI někomu ublížit, ale prostě proto, že sami nevíme, co z variant, které se nabízejí, je správné a co nikoliv. (A nemluvím ani o očividných hříších jako je třeba nevěra.)
 Insula 


Re: okultismus 

(3.3.2009 23:25:31)
Zajímalo by mě, jestli sis někdy jen na malou chvililinku připustila, že se třeba můžeš mýlit a že "tvoje" víra v Boha není ta správná cesta, že "pravdu" mají jiná náboženství??? Ale myslím, že asi ne. To už by pak asi nebyla víra. :-)
Já o tom někdy přemýšlím. Když to tak vezmu a měla bych si "vybrat" tu svojí cestu, tak kam se přiklonit??? Která víra je ta "pravá"???? Proto si také myslím, že samotná víra v Boha stačí a na Jeho jméně nezáleží. ~:-D
 Dobra1 


Re: okultismus 

(4.3.2009 21:10:08)
Insulo, ja jsem uverila ve svych 23 letech, takze znam i jiny pohled a premysleni o bohu. Mam i zname, kteri pred uverenim prosli ruznymi typy hledani- sekty, vysi zasveceni v joze, nas vikar pred uverenim prosel temer kompletni pripravou k tomu, aby se stal indianskym samanem, studoval to opravdu do hloubky. zabyvala jsem se trochu i srovnavacim nabozenstvim, muj dedecek o tom napsal nejaka pojednani. Na zaklade svych i jejich zkusenosti jsem si osobne jista, ze je jen ta jedna cesta.
Nechci ji nikomu vnucovat, ale vidim jako dulezite na to upozornit. Kdybych to neudelala, pripadala bych si jako clovek, ktery stoji na kraji propasti, pres kterou vede jediny most, ale cesta se pred nim zataci a spousta ridicu si to neuvedomi ,nevsimnou si znacky a sjedou z cesty, takze nakonec skonci na dne propasti. vetsina z nich si asi nevsimne ani mne, ale kdyby pribrzidl a pozorne se rozhledl aspon jeden, bude to mit viznam.
 Tulka 


Re: okultismus 

(4.3.2009 21:38:58)
Dobri,chudák dalajláma.Myslí si,že to jak žije je správné,ale kdepak.Sám se vyloučil ze společenství lidí správně věřících a skončí v pekle.Nebo kam bys ho jako poslala?Na tohle já už nemám argumenty
 Michaela 
  • 

Re: okultismus 

(8.3.2009 18:53:52)
Tulko, samozřejmě všichni, bez výjimky, kdo nevěří v oběť J. Krista, tak jde do pekla, to znamená, já, ty, Dalajláma atd. a vůbec nejde o to jaký život vedeš (viz mé příspěvky výše). Názory křesťanů na Boha jsou pro mne nevydýchatelné. Na toto odpoví Dobri, že se chci spasit svými skutky, což je opět na facku. Oni zkrátka nic nechápou. Já ani nevím, jestli nějaké spasení existuje, to nikdo z nás neví, jenom křesťani mají jasno. Takže tak jak žiji svůj život, nedělám to pro spasení, ale proto, že jinak žít neumím, to jest nedělat nikomu to, co já nechci, aby on dělal mne. To je stručný popis mého života, myslím, že tady mne pochopí pohani, křesťani určitě ne.
 Insula 


Re: okultismus 

(5.3.2009 9:37:10)
Přesně to stejné si myslí islámisté, budhisté atd. atd. :-)
 babi 
  • 

Re: okultismus 

(5.3.2009 15:17:49)
Máš 100% pravdu, plně s tebou souhlasím. B.
 Šarbar 


Re: okultismus 

(4.3.2009 22:34:41)
Víš, nezlob se na mě, ale mluví z tebe pýcha a to není dobré. Přijdeš mi jako otec Scholastik v Hrátkách s čertem. Každý si za svůj život odpovídá sám, není zodpovědný za životy ostatních. A tudíž když říkáš že třeba Muslimové k Bohu nedojdou, protože třeba někteří páchají zlo, a pachají ho proto,že jsou zfanatizovaní a svou víru uchopili za špatný konec, tak se mi zdá, že i ty jsi svou víru uchopila za špatný konec. Je z toho co píšeš cítit fanatizmus a tvrdost. A nezlob se na mě, takový Bůh není. Ten miluje úplně každého bez vyjímky a všem lidem dává šance stále znova a znova - jde jen o to, to pochopit. A každý člověk - úplně každý člověk má právo na Boha a na jeho přijetí. Četlas někdy krom Bible i třeba Korán, nebo Védy? Poslouchalas někdy třeba Dalajlámu? Asi ne, protože bys pochopila, že ta podstata, to, o čem se tam píše je vesměs stejná, jen se to liší v detailech a záleží už na lidech, jak si to vyloží a pochopí - zda s láskou a nebo fanatismem.Nemyslím to vůči tobě ve zlým, jen jsem ti chtěla říct, že bys neměla být ve svém přesvědčení tak tvrdá.~x~
 Stáňa a dva kluci 


Re: okultismus 

(4.3.2009 22:55:27)
Šarbar souhlasím:-), cítím to stejně. Co by to bylo za Boha, který by polovinu lidstva nechal skončit v pekle(nebo kdeže to ti nespasení skončí:-)) jen proto, že buď neuvěřili vůbec nebo se netrefili do toho jediného správného...Je to hodně bezcitný názor...Takhle si soucit a lásku nepředstavuju....
 Insula 


Re: okultismus 

(5.3.2009 12:36:47)
Stáňo, když na jednu stranu pomyslných vah položíme křesťanství a na druhou stranu ostaní náboženství, tak křesťanů bude mnohem méně. ~;) Takže by Bůh (když budem brát křesťanství jako jedinou správnou cestu) "spasil" jen menší část lidstva (zhruba 1 třetinu, když započítám i ateisty). ~;)
 Stáňa a dva kluci 


Re: okultismus 

(5.3.2009 13:03:18)
Insulo, díky za doplnění, střelila jsem od boku a koukám, že je to ještě horší, než jsem myslela:-).
 Michaela 
  • 

Re: okultismus 

(8.3.2009 18:57:59)
Ale, Insulo, ateisti nebudou spaseni. Nikdo kromě křesťanů nemá na spasení nárok. Přesně, ateisti a veškerá jiná náboženství než křesťanská nemají nárok na spasení a tečka.
 Michaela 
  • 

Re: okultismus 

(8.3.2009 18:46:36)
Tak podle toho příspěvku od Dobri, který jsem přesně čekala, vidíš, Šabrar, že s křesťany se nedá diskutovat. Spasení je jenom pro křesťany, oni ani Židé nechápou, že i když uctívají stejného Boha jako křesťani, tak tím, že nepřijali J.Krista, tak také nemají šanci na spasení. A už konečně všichni pochopte, že sebelepší a sebehodnější člověk, který ale nevěří v J. Krista nemůže být spasen. Ale sebevětší zrůda, hromadný vrah, intrikář, zkrátka hnusák největšího kalíbru, ale s vírou v J. Krista spasen bude, už to nevěřící konečně pochopte a nedohadujte se s křesťany. Mají patent na pravdu, jsou narozdíl od nás zdraví a my ti nemocní a pořád se nechceme od nich nechat uzdravit a nechat si od nich vymývat mozky, a to je štve nejvíce.
 Michaela 
  • 

Re: okultismus 

(8.3.2009 18:35:26)
Nemohli byste vy věřící, Dobri, už blábolit něco jiného? Je to únavné. Mlátíte pořád tu samou prázdnou slámu. Nic jiného není potřeba, přijmout víru v oběť Ježíše Krista a můžeš být i sadistický hromadný vrah a hupsneš do nebe. Nemám už sílu se dohadovat s křesťany.
 Michaela 
  • 

Re: okultismus 

(8.3.2009 18:27:49)
Mně je zase líto tebe, Dobri, že jsi tak vymaštěná.
 Insula 


od Boha 

(3.3.2009 13:39:08)
Vltavíny jsou od Boha, když budu používat terminologii Natanely. A to, že je někdo nosí, není žádná magie.
 Dobra1 


Re: od Boha 

(3.3.2009 17:00:22)
Pokud neveris v jejich lecivou a jinou "magii". Jinak noseni zadnych sperku jako takovych neni samozrejme samo o sobe spatne.
 Tulka 


Re: od Boha 

(3.3.2009 18:16:38)
A co léčivé byliny,ty se můžou?Asi taky ne.~:-D
 Natanela 


Re: od Boha 

(3.3.2009 20:16:46)
Na bylinách není nic špatného, ani na kamenech, stromech a jiných věcech není nic zlého. Problém nastane, když je člověk začne zneužívat k okultním praktikám - léčitelství, čarodějnictví, atd. A není jedno, jak se člověk chová nebo co dělá. Každý máme svou zodpovědnost a jsme svéprávné bytosti, které mají přístup k informacím a hlavně máme Bibli a tam je vše dost dobře popsané. Tudíš se nikdo nemůže vymlouvat, že přeci nevěděl~q~.
 Tulka 


Re: od Boha 

(3.3.2009 20:28:15)
Léčitelství je okultní praktika?Jak už jsem psala,věnuje se mu spousta věřících.Možná,když tak nabádáš k pokoře,bys jí sama potřebovala?
 Dobra1 


Re: od Boha 

(3.3.2009 20:58:01)
Myslim, ze jde o to, jake lecitelstvi. Znalost ucinnych latek v bylinach neni pred bohem spatna.Lecitelstvi pomoci virguli, kosmicke energie, napojeni se na nejakou prirodni energii stromu apod. uz myslim je.
 Tulka 


Re: od Boha 

(3.3.2009 21:20:43)
Nezáleží na tom,jak se čemu říká,energie stromů pochází taky od Boha,ne?Spíš asi záleží na tom,jestli k tomu člověk přistupuje s čistým srdcem.Ostatně,třeba takoví indiáni se svým uctíváním celé přírody,byli Bohu blíž,nežli kdejaký mentor.Tak to aspoň cítím já.:-)
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(3.3.2009 21:27:57)
Tulka: jj, tak nejak to pripada i mne.
 Insula 


Re: od Boha 

(3.3.2009 22:43:47)
Mám to stejně. ~;)
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 21:39:38)
dobri, ty se v tom dobře motáš. K medicíně, kamenům, stromům atd. se nikdo nemodlí, nedělá z nich modlu, ale využívá jejích schopností, nebo energií. Schopnosti, nebo energie se někde vzala, můžeme věřit, že od Boha, nebo z přírody.
Dokonce ani pohané nevnímali zvířata, rostliny, nebo přírodní materiály jako bohy, ale jako prostředníky mezi bohy a lidmi, které mohly zprostředkovat uzdravení. Nebo něco jiného, samozřejmě, ale to jsme jinde.
 Dobra1 


Re: od Boha 

(3.3.2009 21:56:10)
modla v biblickem slova smyslu neni to, k cemu se modlis, ale to, cemu veris vic nez Bohu. Nebo na co sazis vic, nez na Boha. Tedy i vzdelani, penize,...
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 22:48:55)
...ale dobri, víra v Boha neomezuje využití prostředků na cestě k Bohu, ať už tím myslíš cokoliv.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(3.3.2009 22:57:39)
Graine, já nevím, ale myslím si, že to, o co jde dobri, lze vyjádřit i tak, že jakmile se obracíš k něčemu jinému než k Bohu, není to víra v Boha. Při té "správné" víře nepotřebuješ žádné prostředníky, vystačíš si opravdu jen s komunikací s Bohem - on ti ukazuje cestu (např. že si máš vzít lék, přečíst si to a to, protože tam najdeš odpověď na svoji otázku, jít k doktorovi, a podobně). Když v komunikaci s "něčím vyšším" vynecháš Boha a "modlíš se" ke kameni, není to víra v Boha.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:04:57)
Podotýkám, že záměrně vynechávám otázku bílé a černé magie, léčitelství a dalších, protože na to nemám upevněný vlastní názor (jsem velmi skeptická k tomu, že by to mohlo fungovat, ale říkám si, že když jsem uvěřila v B., že bych mohla i znovu přehodnotit svůj náhled na výše uvedené).
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:05:41)
Já tomu rozumím, ovšem dobri to tu podává tak, že pokud vezmu do ruky cokoliv, vynechávám Boha. Nemusí to být pravda.
Navíc, mám problém právě s tímhle křesťanským pojetím Boha. V tomhle podání to vypadá, jako by byl jen notně žárlivý, což jistě není a myslím, že jen On může ukázat správnou cestu.
Obecně vzato - kdo nám dal ten kámen? Kdo ho stvořil? Pokud bychom to chápali takto, tak Boha nelze obejít. Je to jednoduché.
 Dobra1 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:09:14)
Ano, Buh stvoril kamen i sjeho vlastnostmi. Ale stejne, jako ho my muzeme pouzit v nasem fyzickem svete jako nastroj, tak ho jako nastroj muze v tom duchovnim svete pouzit nejen Buh, ale i dabel
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:13:19)
Ďábel je zlý úmysl.
Nic nemá v sobě dobro, nebo zlo. Záleží jen na nás, jaký směr čemu dáme.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:22:59)
Podívej, to je asi otázka osobně každého z nás, nakolik uvěří nebo neuvěří v B. Totiž, když to vezmeš kolem dokola - cokoli, čemu věříš, Ti může "osud" vzít: věříš manželovi? Zítra ho může zajet auto; věříš ve své síly? Auto přejede tebe, zláme ti páteř a najednou jsi závislá na ostatních; věříš v dobré prospívání dítěte? Ze dne na den se mu něco stane (my např. v jeho deseti zjistili diagnózu AS), a najednou se ti zhroutí svět a musíš najít sílu jít dál i bez svých bývalých snů; věříš, že když si sem tam koupíš něco na sebe nebo jinou radost - nikomu tím vlastně neublížíš a sebe pozvedáš? Ztratíš práci, o jinou nemůžeš zavadit, najednou je peněz zatraceně málo a ty si musíš poradit i bez radostiček. Atd. Já opravdu k víře dospěla tak, že On sám mě oslovil, a já mu naslouchala; a teď cítím, že opravdu NENÍ MÍSTA mezi námi dvěma pro nic jiného; ještě neumím žít bez hmotných statků či jiných pozemských radostí - na to jsem byla příliš dlouho ateista ~;((, ale prostě VÍM. --- Nevím, proč to tak je mezi námi a B. Asi právě proto, že máme v sobě onen prvotní hřích - pýchu - tu, že si myslíme, že můžeme sami řídit svůj život bez B., tu, která vedla Evu a Adama k tomu, že jedli zakázaný plod - ta pýcha je nám vrozená, pro ni jsme byli vyhnáni z ráje. Kdybychom uměli B. důvěřovat a opravdu na něj spoléhat, nebylo by nemocí, nepřátelství mezi mužem a ženou, prostě byli bychom v ráji. Není to o žárlivosti, ale o principu - bez skutečné důvěry v B. to duchovní spojení prostě nefunguje. Teda aspoň to takhle já cítím, možná to takto není - tedy ber to jako můj názor.
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:27:16)
Vezme mi to osud, nebo mi to vezme Bůh jako trest za mou pýchu? Málo věříte svému Bohu.
On asi nepotřebuje, aby mu někdo poklonkoval a vykřikoval o víře v něj všude okolo sebe. To není víra, to je ujišťování sám sebe, že věřím ve strachu z trestu.
Dobrá agitka, ale tohle opravdu není Bůh, tohle je berlička. Nic proti, ale Bůh tu není proto, aby řešil naše problémy.
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(3.3.2009 23:30:20)
Grai.: no, tak nejak.
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:32:04)
Tohle ale není víra, to je hledání cesty ven z průšvihu, bohužel. Nemyslím, že by Bůh při tom někomu takhle očividně svítil na cestu. Spíš na ni svítí modliči. To jo, těm to jde perfektně.
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(3.3.2009 23:37:35)
Grai.: to je docela dobra predstava, nekdo se modli tak urputne energicky, az z toho zacne svitit :D.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:40:04)
Jste pitomé husy. Smějte se, jen se smějte, to je nejlepší, že?
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(3.3.2009 23:49:55)
Mirko, nemela jsem na mysli tebe. Ono je modleni a modleni. Nic o tom nevim, jen hadam, ale ty na me nepusobis dojmem "modlicskeho" cloveka.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:51:48)
Ještě že tak ~t~~t~~t~, to hluboce nesnáším, přímo jsem na ně alergická ~o~.
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:44:31)
Kohnova, v tomhle konkrétním případě spíš než k smíchu je to o strachu z lidí, kteří zneužili něčí neštěstí.

Já se z takových opravdu nepo...., ale můžou být svým způsobem nebezpeční. Mně ne, mně se vyhnou obloukem.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:47:20)
Grainne, díky za péči, ale je fakt, že mě žádní takoví ti co chodí kolem domů nepřesvědčovali, ty jsem hnala svinským krokem od domu. To, o čem mluvím, cítím sama v sobě, a řekla bych, že - ateisticky vzato - je to srovnatelné s kamínky, léčitelstvím a jinými okultními vědami: prostě tomu věříš, nic víc.
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:52:04)
Mirko, když ono to takhle prostě nefunguje. Žít stejně musíš v realitě a pokud se upneš někam "nahoru", spíš sejdeš z cesty, kerá může někam vést a ta tvoje bude opravdu v tom nevirtuálním a neduchovním světě.
pokud bude víra fungovat souběžně, proč ne, pak bude mít svůj pozitivní význam a pak se o ni můžeš opírat. Sama o sobě ti bere sílu, kterou potřebuješ.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:57:32)
No zatím fungovala souběžně, tak uvidím, co dál ~b~. Spíš je fakt, že se dostávám příliš často do situací, kdy všechna zrealizovatelná řešení vyznívají úplně stejně blbě ~n~, takže pak opravdu záleží spíš na štěstí, kterou z těch variant vyvolíš... Neříkej mi, že samotné pojmy "štěstí" a "náhoda" nemají v sobě cosi tajemného a nadpřirozeného ~;).
 Grainne 


Re: od Boha 

(4.3.2009 0:02:23)
Nu, mají, samozřejmě. Pro mě je lepší věřit právě v ně. To se s vírou v boha (malé b), nemusí nutně vylučovat, spíš to beru tak, že bůh by mohl být zrovna zaneprázdněn jiným starostmi, tak pro jistotu - kdyby zrovna neměl čas.
Bůh v křesťanském pojetí je mi cizí. Víra rozhodně ne.
 simona, 3děti 
  • 

Re: od Boha 

(4.3.2009 0:11:42)
Graine, ale víra je to, že důvěřuješ a spoléháš se na něco (u mě na Někoho), co nevidíš, nemůžeš si na to (Něj) fyzicky sáhnout. kdyby ano, nebyla by to už víra. proč ne tedy víra v Boha a Ježíše Krista? věřit sama v sebe může být docela ošidné, nebo ty můžeš sobě 100% důvěřovat? vždy a všude? nemluvím ted o sebedůvěře.
dobri a Mirka ti nabídly pouze možnost, další názor. je na tobě jestli budeš s nimi souhlasit nebo ne, jestli budeš o tom, co ti píšou přemýšlet nebo to rovnou zahodíš s tím že víš svoje.
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(4.3.2009 0:15:23)
sim.: ne, dobri nam vysvetlila, ze pokud nebereme to jeji, mame usrum pred H........m. Ale ted uz jdu fakt spat.
 Grainne 


Re: od Boha 

(4.3.2009 0:16:34)
Simono, co dělám? Přemýšlím o tom a diskutuju o tom. Křesťané vykládají Boha v takové podobě, jakou já nejsem schopná přijmout.
...a ano, spoléhám na sebe, protože si myslím, že Bůh není zrovna povinen běhat za každým osobně a zachraňovat. Pojetí Boha záchranáře je taky divné. Naopak zase věřím, že může dávat duchovní sílu, ale v běžném životě opravdu musím spoléhat na sebe. Nebo na blízké lidi. Nebo na schopné lidi.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(4.3.2009 0:28:23)
Taky jsem se dlouho bránila :-). Hele, nikoho nelámu, jen je možná logické, že když se komunisti chtěli zbavit konkurence, udělali to "velmi kvalitně". Teď už je volněji, ale... no jaksi zas se lidi neumějí popasovat s podobou křesťanství tak, jak to možná zavinila "jen" pouhá slabost lidí (násilí ve jménu B.)... Achjo. Jdu radši spát.
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(4.3.2009 8:59:27)
Grai.: no presne tak. Odpozorovano z praxe se to jevi tak, ze B.h pravdepodobne neni ani pobrezni hlidka ani kriminalka Las Vegas a ani normalni cesky slidive-uplatny policajt (predem se omlouvam vsem slusnym ceskym policajtum).
Mohu se plest, ale dosavadni prubeh dejin tomu nasvedcuje.
 simona, 3děti 
  • 

Re: od Boha 

(4.3.2009 0:04:29)
Mirko, myslíš to dobře, souhlasím s Tebou. vím přesně jak to myslíš s tím, že Tě Bůh podpírá. ona Graine moc dobře neví o čem mluví, nebo spíš nechce vědět. pak se hodně těžko diskutuje a ty se můžeš snažit jak chceš.
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(3.3.2009 23:53:43)
Grai.: no mne taky. O nas, zidech, prece "kazdy" vi, ze jsme (vsichni) zabili mesiase a tim padem jsme schopni kuchnout kohokoliv (a pozirame male deti).
Prosim, kdyby to nektery diskutujici chtel brat vazne, tak ja jen tak provokativne prehanim. Za ucelem ilustrace toho, jak muze taky vypadat demagogie.
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:55:22)
Kohnova, no já nevím. Kdybychom měli spravedlivě měřit, patrně bychom dospěli k závěru, že nejspravedlivější by bylo vyhladit se navzájem. Kdo jsi bez viny......
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:37:03)
Hmmm. Dobře tedy, končím, nemá to smysl. Nechtěla jsem ani agitovat, ani nic, jen jsem chtěla diskutovat, přála jsem si... no co, blbě jsem si přála, snad hledat souznění duší? Jsem směšná, že Graine? Jo, Tobě se zcela evidentně Tvůj svět nehroutí, nemusíš se tedy ptát, jak dál. Berlička? Kde bys hledala berličku Ty, kdyby Ti chtělo dítě skákat z okna, bylo agresivní se svými pětatřiceti kily a Tys věděla, že mu nejsi schopná fyzicky bránit ani v tom skoku z druhého patra ani v likvidaci bytu, o rušení sousedů v paneláku nemluvě, rodina by Ti téměř celá nevěřila, že vůbec máš nějaké problémy, a peníze na jakoukoliv pomoc jsi neměla atd. V alkoholu? V lécích? V nevěře? Nebo by sis snad řekla - to je fuk, no tak ať skončí v ústavu?
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:41:46)
Mirko, nic proti, ale tohle ti opravdu nepomůže - je mi líto. Chápu, že ne každý má dost síly čelit tomu sám, ale tady je lepší chladná hlava.
Existují různé způsoby zklidnění a nebo ta prostá poslední cesta, nechat to osudu. Kdyby to totiž byla opravdová víra, tak klidně a s čistým svědomím půjdeš cestou osudu - třeba za pomoci různých odborníků.
Takhle se vydáváš všanc lidem, kteří to nemyslí dobře a ani křesťansky, tomu věř. Někdy je berlička dobrá, ale tahle to není.
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(3.3.2009 23:46:54)
Mirko, jestli si dobre vzpominam, ty mas docela slozitou situaci, handicapovane dite (mozna i dalsi problemy)? Ja handicapovane dite nemam, verim, ze to je neco, co kdo neprozije, neumi si plne predstavit. Muzu soudit jen ze svych tezsich zivotnich situaci. Je urcite dobre, kdyz clovek zije s duverou ve "vyssi mocnosti" a zpetne se pak casto zda, ze kdyz to bylo nejvic potreba, zapracovaly. Ale taky muze byt dobre hledat pomoc u lidi a lip u tech nevirtualnich. Hledala bych nekoho, kdo mi s tak velkym bremenem bude chtit pomoct. Nebo spis bych se te pomoci snazila otevrit. Myslim, ze pak prijde. Myslim, ze jsi statecna zenska a verim, ze pro syna (?) je tvoje laska a pece dulezita vec a vnima ji, byt to treba neumi dat najevo.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:50:07)
I tak se děje, Kohnová. Například chodíme na různé terapie a radíme se s různými odborníky, ale ne všechno je v našich silách řešit hned teď, a já jen doufám, že to nějak zvládneme dřív než bude pozdě...
 Grainne 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:53:48)
Mirko, zvládnete, ale to musíš věřit především v sebe.
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(3.3.2009 23:59:53)
Mirka: to jo, ale potrebujes i peci a podporu pro SEBE. Kazdy pomahajici clovek ji potrebuje, jinak nutne vyhori, tomu se neda vyhnout a na B..a bych se v tomhle fakt nespolehala. Uvedom si, ze tvoje nasazeni je extremni a dite te bude potrebovat jeste dlouho a dlouho, musis o sebe pecovat, nesmis si dovolit byt vycerpana.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(4.3.2009 0:04:05)
No jo, neboj :-). Dneska jsem zrovna čerpala sílu, synek je místo na lyžáku, kam se strašně bál, u babičky (tam se bál o něco míň), tak jsem měla volňase a četla jsem půjčené knížky veršů pro středně velké děti. Tak intenzívně, že jsem na mm mluvila ve verších, tak jsme tu chvíli blbli s básničkama, je to docela psina číst si Fryntu a Skácela, mají dobré frky ~R^~:-D.
 Grainne 


Re: od Boha 

(4.3.2009 0:07:28)
Mirko, tak tohle je úplně to nejlepší, co pro sebe můžeš udělat. Navíc, pokud to alespoň tu a tam funguje tak, že lze třeba dočasně synka přehrát jinam, není to tak zlé, když to dokáže přijmout. Jinak znám z okolí podobný případ a přežili všichni, dneska je chlapci 14 let a je celkem v pohodě.
Zázrak se sice nekoná, ale je to v mezích normálních životních snesitelností.
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(4.3.2009 0:12:34)
Grai.: ja mam pocit, ze je nutne v ramci "zachovani fungovani" takove veci obcas udelat, i kdyz to na prechodnou dobu omezi toho nejslabsiho. Myslim, ze to jinak nejde. Rozhodujici pro fungovani systemu je energie toho pecujiciho cloveka.
Vsem preji dobrou noc a hezke sny.
 MirkaEyrová 


Re: od Boha 

(4.3.2009 0:19:32)
Abych ještě uvedla pro dobrý pořádek, nejsem na syna sama, mám tu intenzivně pečujícího manžela, jenže sama taky nejsem zcela zdráva a tudíž se přesto sypu; prostě potřebujem to oba dva ještě nějak doladit, zatím nevíme jak a čím. Cítím tu odpovědnost a dělám vše, co je v mých silách, jen ty síly jsou bohužel obecně menší než to, co obvykle ženské zvládají. Tj. chci říct, že neodpočívám jen já, ale po zásluze i manžel ~s~.
 Dobra1 


Re: od Boha 

(3.3.2009 23:06:31)
presne tak jsem to myslela ~R^ diky
 Markéta 
  • 

Re: od Boha 

(8.3.2009 20:23:57)
Myslíte? Ještě v předchozích příspěvcích to bylo formulované až příliš jasně - okultní síly jsou produktem ďáblovým. A kdo rozhodne, kde namalovat tu hranici? Pan farář? Řadový věřící sotva, tomu je dovolené jen slepě se odevzdat.
 Tulka 


Re: od Boha 

(3.3.2009 18:29:49)
Taky mám pocit,že léčitelé jsou často věřící lidé.Jako byl slavnej farář Ferda.Toho snad z magie nikdo nepodezírá.Všechno přeci stvořil Bůh,proto na léčivé síle kamenů nevidím nic nadpřirozeného.Ty to vidíš všechno moc černobíle.
 Insula 


Re: od Boha 

(3.3.2009 18:36:39)
Přesně tak. Všechno se dá považovat za magii, když se to "hodí". ~t~~t~~t~
 simona, 3děti 
  • 

Re: od Boha 

(4.3.2009 0:02:42)
Tulko, ve vší úctě k p.Ferdovi, ale ani vše co on sám říkal nebylo úplně podle Bible košer. vím to z vlastní zkušenosti. četla jsi NOvý Zákon?
 Kohnova 
  • 

Re: od Boha 

(4.3.2009 0:09:50)
Sim.: on Novy zakon je koser jen pro nekoho (urcite uz ni na me ted cert za takovou vetu brousi vidle, nebo mi reknes, ze nevim, o cem mluvim, ale ono to tak fakt je).
 Tulka 


Re: od Boha 

(4.3.2009 8:01:21)
Nový zákon jsem nečetla.Jestli je všechno košer vážně neřeším,pro mně má daleko větší cenu člověk,který se snaží v dobré víře pomáhat ostatním,což patrně činil.Jestli se u toho nedržel náboženských dogmat,to ho určitě v ničích očích nesnižuje.Spíš asi naopak.A náboženský fanatismus se svou jedinou pravdou mě upřímně děsí.
 simona, 3děti 
  • 

Re: od Boha 

(4.3.2009 20:57:30)
Tulko, náboženský fanatismus děsí i mě. děsí mě ale i alibismus.
 Tulka 


Re: od Boha 

(4.3.2009 21:10:01)
Netušila jsem,že p.Ferda byl alibista~:-D.A že máš zrovna ty to výsostné právo posuzovat víru ostatních...Někdo mluví a někdo koná~2~
 simona, 3děti 
  • 

Re: od Boha 

(4.3.2009 21:53:49)
Tulko nic o mně nevíš. viděla jsem toho hodně, vím o čem mluvím, a nebyly to příjemné věci. nedovolila bych si nikdy soudit nikoho, neříkám že s tím nemám problém (jako každý), ale vím o tom a snažím se s tím něco dělat. o p.Ferdovi toho vím hodně, jsem z města kde žil, a že to je malé město :)
o tématech o kterých nic nevím nediskutuji, proto jsem se zapojila, normálně to nedělám, nemám na to čas.
 Tulka 


Re: od Boha 

(4.3.2009 22:11:10)
Simono,nic o tobě nevím a drby nemám ráda.~:(
 simona, 3děti 
  • 

Re: od Boha 

(4.3.2009 22:56:24)
Tulko kdo tady drbe? nějak ti nerozumím. no nic, debata nemá smysl, nikam to nevede. akorát se navážíš. to ti tak vadí jiný názor?
 Tulka 


Re: od Boha 

(4.3.2009 23:02:43)
Ne,smysl to vážně nemá.
 Honza Bl. (3holky+1kluk) 


Re: od Boha 

(4.3.2009 12:22:17)
Narozdil od ostatnich "lecitelu" se tim p.Ferda nezivil, tedy nebral za sve "sluzby" zadne penize. Radil naprosto zadarmo.

Kdyz to srovnam s asi nejznamejsim "astralem" Havelkou, ten si na tom postavil velmi slusny bussines. On sice taky radi zadarmo, ale behem pul minuty ti napise na papir nesmyslnou zmet slov, se kterou te posle do sve lekarny, kde nechas treba 3000, Kc. A to je pouze za davku na mesic. Za mesic tam musis znovu... A to uz tak uplne koser neni...
 Insula 


Re: od Boha 

(5.3.2009 9:35:12)
A "léky" neschválené.
 MirkaEyrová 


Re: Vltavín je krásný, ale...... 

(3.3.2009 14:26:30)
Natanelo, víš, myslím si, že si zbytečně děláš nepřátele. Vnucuješ lidem svou víru. Je to trochu fanatické - já jsem v tuto chvíli přesvědčená, že z fanatismu vzešla velká část zla, které lidé mylně připisují křesťanství (náboženské války, vnucování víry násilím atd.). Praví se (musela bych hledat kde přesně), že podstatou víry v Boha je DOBROVOLNOST. Když někomu vecpeš, že je pitomej, protože nevěří v Něj, věci celkem nepomůžeš. Řekla bych, že je snad o něco lepší nadhazovat myšlenky formou já-výroku. Ono totiž násilné přesvědčování v lidech budí averzi - před pár lety bych se nad Tvým příspěvkem ježila taky.
 Natanela 


Mirko 

(4.3.2009 10:38:03)
Mirko, ty nejhorší věci v historii nevzešli z fanatismu pro Boha, ale pro člověka. Tedy, když se někdo nazve zástupcem Boha na zemi a ostatní ho tak začnou uctívat. Víš, mě je úplně jedno jestli si dělám přátelé nebo ne. Moje jediná odpovědnost je k Bohu a Bůh řekl, jděte a kažte evangelium po vší zemi. Jestili se někoho nepříjemně dotýká, že Ježíš zemřel za jeho hříchy, je to jeho problém, né můj. Každý člověk je zodpovědný sám za sebe. Má právo se rozhodnout. Evangelium se má kázat lidem, jako kdyby to byl ten poslední den, kdy ho můžou slyšet. Bůh se mě dotkl právě v téhle oblasti, dovolil, abych se vzdáleně dotkla hrůzy pekla. Věř mi, každé slovo, které svědčí o Bohu je nesmírně cenné i kdyby mělo zachránit jednoho člověka od té hrůzy.Je hodně povolaných, ale málo vyvolených - né, že by je Bůh nevyvolil, ale, protože slyšeli a odešli.
 Romana 
  • 

Re: Mirko 

(4.3.2009 11:39:20)
Teď se stršně mylíš!!!!!stůj a přemýšlej je tak najdu klid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Prosím,prosím prosím!!!!
 Natanela 


Re: Mirko 

(4.3.2009 11:53:55)
Romčo, nevím co tím myslíš. Prosím, napiš to ještě jednou. V čem se mýlím?
 MirkaEyrová 


Re: Mirko 

(4.3.2009 12:32:13)
Natanelo, tak s tím, že z fanatismu nevzešlo žádné zlo, nesouhlasím - podle mě je násilné vnucování víry pod pohrůžkou např. smrti stejně špatně jako jakékoliv jiné vydírání a zabití stejné jako jakékoliv jiné zabití. Ale pozor, domnívám se, že původcem tohoto chování není B., ale člověk - jeho pýcha. Možná se od B. nebo J. dozvím něco jiného, možná je to úplně jinak, ale tak to cítí mé srdce.

Chápu, že ti je jedno, jestli si mezi lidmi děláš nepřátele nebo ne. Jen mám pocit, že ty a tobě podobní spíše zhoršujete náhled normálních zatím ateistů na víru v B. a na křesťanství vůbec. Málokoho dnes přesvědčíš strašením a fanatismem.
 Natanela 


Re: Mirko 

(4.3.2009 13:09:52)
Máš naprostou pravdu, že nutit někomu víru např. pod pohruškou smrti je špatné a hlavně neúčiné. Určitě sama víš, kdo je spasený, ten, který srdcem uvěří a ústy vyzná, že Ježíš je Boží syn. Dá se nějak vnutit, aby srdce uvěřilo?
Mirko, nevím co tě tolik popudilo, ale mám své názory založení na Božím slově a nebudu je měnit, protože nebe a zamě pominou, ale slovo Boží zůstane navěky.
Víš, skákat, tak jak svět píská je možná, pro lidi pohldné, ale nedá jim to život.
Myslím, že víře nejvíc škodí, právě takovéto napadání jednoho křesťana druhým. Víš co je napsané v Bibli, když se ti něco nelíbí na tvém bratru, jdi do své komůrky a modli se za něho, Bůh má dost prostředků, aby s tím něco dělal. Věříš, že Bůh je dost mocný na to, aby svému milovanému dítěti ukázal tu správnou cestu. Já tomu věřím, a co ty?~;)
 Grainne 


Re: Mirko 

(4.3.2009 13:27:35)
Ntanelo, ano Bůh ukáže tu správnou cestu. Bůh ano, ale ne ty.
Hlásání evangelia - no hezké, ale podstatná část je ku prospěchu některých "zástupců Boha na zemi", zda jsou ku prospěchu víry, to je věc srdce.
 Natanela 


Re: Mirko 

(4.3.2009 13:41:55)
Pleteš hrušky a jablka.
Nevěřícím mají cestu ukazovat křesťani a věřícím ukazuje směr Bůh.

Viz. okaz z ev. Marka 16 kpt.:
15. A řekl jim: Jdouce po všem světě, kažte evangelium všemu stvoření.
16. Kdož uvěří a pokřtí se, spasen bude; kdož pak neuvěří, budeť zatracen.
17. Znamení pak ti, kteříž uvěří, tato míti budou: Ve jménu mém ďábly budou vymítati, jazyky novými mluviti,
18. Hady bráti, a jestliže by co jedovatého pili, nikoliť jim neuškodí; na nemocné ruce vzkládati budou, a dobře se míti budou.
19. Když pak jim odmluvil Pán, zhůru vzat jest do nebe, a sedí na pravici Boží.
20. A oni vyšedše, kázali všudy, a Pán jim pomáhal, a slov jejich potvrzoval činěním divů.


 Grainne 


Re: Mirko 

(4.3.2009 14:30:01)
Natanelo, ukazovat cestu prosím, ale ne mlátit někoho vírou po hlavě a děsit věčným zatracením.
Já nekšeftuju - já budu věřit a Ty mi dáš život věčný. Krom toho, křesťan je jen a jen člověk - i s tím, že si tu a tam poupraví tu jedinou a správnou pravdu, jak se mu zrovna hodí. Ono taky mnoho "jediných pravd" už bylo opraveno, takže patrně vývoj myšlení je možný a možná i Bohem vítaný.
 Natanela 


Re: Mirko 

(4.3.2009 16:27:05)
Máš pravdu, každá pravda, která se neshodovala s Božím slovem byla poupravená. Což znamená, že to nikdy pravda nebyla a nebude.
Právě proto tu stále dokola opakuji, že nebudu své názory měnit, protože se někomu nehodí.
Pravda, kterou respektuji je v Božím slově a ta je už 2000 let neměnná a stálá.
Je to ta skála na které buduji svůj život a ne na společensky přijatelné pravdě, ta se totiž vždy mění dle přání vrchnosti.
A spasení nenabízím já, ale Bůh. Já jsem pouze člověk, který přijal milost od Boha, čím jsem získala věčný život. Nezasloužila jsem si ho, ale pouze jsem přijala to co On nabízí každému, i TOBĚ.
 Tulka 


Re: Mirko 

(4.3.2009 16:39:02)
Jak víš,že slova v Bibli nejsou poupravená?
 Dobra1 


Re: Mirko 

(4.3.2009 21:29:41)
z hledisla historickeho zkoumani to je malo pravdepodobne, ale to je na delsi povidani. Jen pro zajimavost- neexistuje zadna jina kniha, ktera by byla nalezena v mnoha kopiich . )tedy jejich fragmentech) ruzneho stari, ktere se nelisi. To se tyka hlavne Noveho zakona. Co se tyka Stareho zakona, historici naprosto nezpochybnuji zpusob, jakym se svate texty prepisovaly mezi Zidy po stovky let - tedy specialne urceni pisari, kteri si pred napsanim kazdeho slova omyli ruce, a jini, kteri pravidelne kontrolovali presnost opisu.
Dalsi veci je to, ze mnoho veci napsanych v bibli jako historicka fakta, ktere vedci drive povazovali za dukaz toho, ze bible neni pravdiva, se ve svetle novych poznatku a nalezu jevi prave naopak. Jinymi slovy, stale se nachazeji nove neprime dukazy, svedcici o jeji pravosti. A pokud uznas pravost valne vetsiny textu, proc by ten zbytek mel byt vymyslen?
Je toho mnohem vic, ale to je fakt na celou knihu ne na takovouhle diskusi
 Grainne 


Re: Mirko 

(4.3.2009 16:52:39)
Tak tu jistotu života věčného ti přeju. Ovšem Bibli nesepsal Bůh osobně a překladů a výkladů je poměrně dost na to, aby tu vznikla obava z nepřesnosti.

Já bych případný život věčný přijímala patrně s větší pokorou, ale zatím si nejsem jistá, jestli něco takového vůbec chci.
Koneckonců úpravy nejen Bible, ale i manipulace s biblickými artefakty a "důkazy" jsou známé, takže pravda se upravovala a upravuje nadále. Nezbude, než se nesvěřovat Bibli, církvím a rádoby vědcům, ale samotnému Bohu.
Cesta přímočará, vzhledem k uvedenému, ale neexistuje.
 Michaela 
  • 

Re: Mirko 

(8.3.2009 19:43:57)
Graine, píši misté Natanely. Ty Graine stavíš svůj dům na písku, Natanela na skále. Přijdou vody a čí dům spadne? Přece ten tvůj. Tvoje názory, Graine, odnese voda a Nataneliny pravdy zůstanou na věky jako Boží slovo, budovala na skále neboli na Božím slově. Pochopte tyto křesťany, jak jsou vymytí, tak cokoli hlásají tak jsou přesvědčeni o tom, že jednají ve jménu Boha živého, tak nemá cenu jim to nějak rozmlouvat. To nejsou jejich názory, to jsou názory samotného Boha, neboť oni jsou jeho vyslanci. Už to my pohani konečně pochopme! Jinak křesťanství také považují za parádní obchůdek. Budu dodržovat a věřit v tebe a ty my dáš nebe. Ale jací by byli opravdu křesťané, kdyby nebe nebylo? Jak by se chovali? Jde to vůbec poznat, co je zbožná fasáda a jací jsou opravdu?
 romano 


Re: Re:Jen pro Natanelu 

(4.3.2009 13:32:09)
~s~ODPOVĚĎ NA TVÉ OTÁZKY ZNÁ DOBRI ONA MÁ TEN SPRÁVNÝ KOD K MÉMU KLIDU.DŮVĚŘUJ JÍ A NAJDEME TO CO HLEDÁME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~s~~s~~s~
 romano 


Re: Re:Jen pro Natanelu 

(4.3.2009 13:38:04)
~s~mrkni se ještě na diskusi 2.3.budeš to potřebovat , abys mohla dát kod Dobře~m~~m~~n~
 Natanela 


Jen pro Romanu 

(4.3.2009 13:55:21)
tedy Romčo, ty mi dneska teda dáváš!
Jsem blondýna, musíš mi to trochu pootevřít. Jinak jestli ti dokáže Dobri pomoci, tak honem za ní.
Udělej to co cítíš, že je pro tebe to nejlepsí~;)
 Michaela 
  • 

Re: Mirko 

(8.3.2009 19:36:57)
Podle mne, Natanelo, ty patříš přesně k těm křesťanům, kteří by dnes, kdyby přišel Ježíš Kristus jako tenkrát k Židům, tak by ho pro jeho názory ukřižovali, přestože vyvyšuješ jeho jméno. Ty bys ho totiž ve skutečnosti vůbec nepoznala. On by ti určitě také řekl, že tvoje náboženství je úděsné jako to řekl farizeům, a to by ses rozčílila. Já jsem dokonce přesvědčená, že takových 80% dnešních křesťanů by toho svého oslavovaného Ježíše znovu ukřižovali, přesně by vám totiž říkal to co tenkrát těm farizeům.
 Michaela 
  • 

Re: Mirko 

(8.3.2009 19:30:50)
Natanelo, z tebe jako křesťana mi naskakuje husí kůže jako pralinky, ty bys řádila a upalovala čarodějnice ve středověku, upalovala kacíře, to jest ti co mají jiné názory než ty. Naštěstí už dnes nemáte tuto moc, abyste nás upalovali. Přece jenom Mirka patří k těm normálnějším křesťanům, se kterými je ještě možno trochu komunikovat, s tebou bych se fakt nechtěla setkat, abys mi nesla evangelium a vykládala o Ježíši Kristu.
 Natanela 


Milá Michaelo, 

(9.3.2009 14:07:52)
tvá bolest a zranění, které máš ve své duši je hodně hluboké. Možná jsi kdysi tomu Ježíši sama i věřila, přála sis, aby byl přesně takovým, jakýho jsi ho znala z dob svého dětství.

Kdo tě tolik zranil~n~ a zradil?

Nevěř náboženství, to vždycky říká, že nejsi hodna~q~.

Věř živému Bohu, který říká: ,, Miluji tě, právě takovou, jaká jsi i s tvými slabostmi a bolestmi."
Drahá Michaelo, uvěřila jsi lži, Bůh tě vždy miloval a vždy tě milovat bude. Buď si jistá, že vždy slyšel tvé modlitby. Důvěřuj mu~m~
 Petra Neomi 
  • 

Re: Vltavín je krásný, ale...... 

(3.3.2009 14:31:41)
Nesmysl, litoterapie nemá s okultismem nic společného, žádné bytosti se při ní neevokují. Kameny léčí energií svého vzniku, stejně jako stromy, zvířata, voda... Každopádně se léčba kameny hodí zejména jako podpůrná a relaxačníterapie a je u ní třeba dodržovat některé zásady, hlavně čistění kamenů a podobně.

Ostatně, ani křesťanství samo se symboliky kamenů nezříká, jinak by papež nenosil ametyst, kámen, který má vést k čistotě a podporovat všechny druhy abstinence :)
 Romana 
  • 

Re: Vltavín je krásný, ale...... 

(3.3.2009 16:23:05)
Natanelo ,někoho ti posílám.Bude znát odpovědi na tvé otázky.
 metty, 3 kluci 


vltavín je prokletí 

(3.3.2009 15:12:11)
Když slyším o vltavínech, otvírá se mi kudla v kapse. Máme to "štěstí", že bydlíme v oblasti, kde se vltavíny vyskytují. Taky máme zničené lesy a pole od kopáčů vltavínů. Co by jste řekli procházce s dětmi v lese, kde jsou vykopané díry 1x2m, hluboké 2m, napůl plné vody + podkopané, nahlé stromy, takže to tam vypadá jak na měsíci? Kopáči jsou v současnosti tak drzí, že už kopou za bílého dne na poli a vůbec se nebojí. Dělat se s tím prý moc nedá, vltavíny jsou totiž majetkem státu a ten si je očividně nehlídá. Kopáči jsou už v dnešní době organizovaní, povětšinou bezdomovci, takže pokud je chytnete, stejně jim úřad pokutu nedoručí - nemá kam. Jeden kope, další na kraji lesa hlídá a informuje kolegu s mobilem, že se někdo blíží. Už se vyskytly i případy, že pokud se jim někdo postavil, tak ho zbili. Takže já osobně do našeho lesa jen chodím zasypávat díry a když tam někoho vidím kopat a jsečm tam sama, tak jsem zticha jako myška, abych jednu nekoupila. Ještě pořád se vám zdají vltavíny tak úžasné? Mě ne. Mimochodem, na polích se sice vltavíny najít dají, ale rozhodně nejsou tak hezké, jako ten na obrázku, jsou polámané od orby. Takže tenhle je na 90% kopaný (a tedy kradený). Je to dobrý byznys, už se do toho pustily i těžební společnosti, které těžbu vltavínů maskují těžbou písku nebo tzv. geologockým průzkumem. Průzkum ve vedlejší vesnici ale vypadal tak, že v podstatě vytěžili všechny vltavíny v dané lokalitě, nákladní auta vozily proplachovat písek (aby se v něm našly vltavíny) jedno za druhým.
 Hanka 75 


Re: vltavín je prokletí 

(3.3.2009 19:59:39)
Zajímavé info. S kopáči v lese se toho asi mnoho dělat nedá, ale s tím "falešným" geologickým průzkumem, to by také nic nešlo dělat ?
 gijiged,Vojta 9/06+Lenka 05/09 


Re: vltavín je prokletí 

(4.3.2009 6:25:11)
O tomto jsem sice nic nevěděla, ale to se přece netýká toho, jaké jsou vltavíny, ale jací jsou lidi. A kdyby vltavíny právě nebyly úžasné, tak by po nich lidi takovýmto způsobm "nepásli". Musí to být hrozné, vidět v lesích takovou spoušť, ale jsou za ni zodpodědní lidi (ať už kopáči nebo stát, který na to nedohlídne).
 Veverka16 


Re: vltavín je prokletí 

(4.3.2009 11:54:06)
Souhlasím s metty.
také tu oblast dobře znám a honba za vltavíny z ní udělala měsíční krajinu~Rv~;((~;((
 oolllaannnaaa  
  • 

svatební dar 

(4.3.2009 22:12:58)
Vdávala jsem se v jižních Čechách a dostali jsme vltavíny jako svatební dar. Jsou krásnéé..... :-)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.