| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vánoce na Ibuprofenu

 Celkem 60 názorů.
 Tvoje horší já 


Neštovice vzácné? 

(30.12.2008 10:55:07)
U nás řádí právě jako pominuté. Malý synovec je měl taky přes Vánoce, ale už je v pohodě. V naší školce se to ještě spojilo s jakousi další chorobou, způsobenou asi herpes viry. A některé děti to chytily obojí zároveň.
Asi se tady ještě tak moc neočkuje proti neštovicím jako třeba v Praze, protože vlastně ani neznám nikoho, kdo by děti proti neštovicím nechal naočkovat.
Tak ať se všichni brzy uzdravíte. A malý to třeba nedostane, kdo ví.
 Hana 3 dcery 21, 17 ,7 
  • 

Re: Neštovice vzácné? 

(30.12.2008 14:04:46)
Nevím , kde jste přišla na to , že neštovice jsou vzácné.U nás ve školce právě jsou a podle slov lékařky řádí v celé části města i v ZŠ.Bývají v zimě a v létě a vracejí se nejčastěji v tříletých vlnách.Hlavně v MŠ.Než se obmnění děti.Moje známá nechala syna očkovat a stejně je dostal.Zbytečně utratila peníze a imunitu ted má na ně přirozenou.Je to běžná dětská nemoc a nevím proč cpát do dítěte zbytečně očkovací látku
 Žlababa (Postižené Děti cz) 


Re: Neštovice vzácné? 

(30.12.2008 14:31:07)
Řekla mi to doktorka, že jsou vzácné. A teď mi psal někdo na blog, že je prej po 4 letech větší epidemie. Tak asi proto jsme to chytli. Každopádně tady u nás teď vzácné nejsou, Ríša je má ze školky. Ale obecně si myslím, že zdaleka ne každé dítě je v dnešní době prodělá tak jako před 30 lety :o)
 Líza 


Re: Neštovice vzácné? 

(30.12.2008 14:39:21)
Žlababo, nevím, neštovice se kolem nás pohybujou co vím, každej rok od tý doby, co začaly děti chodit do školky - takže nějakých 7 let? Tak nevím, jak to je s tou vzácností. Každý ten rok byla ve skolce místní epidemie.
 Tvoje horší já 


Re: Neštovice vzácné? 

(30.12.2008 16:58:14)
Jo tak naše děti je měly všechny tři. Pěkně jeden po druhém. Ale malý měl jen pět měsíců, tak čekám, jestli je přece nedostane podruhé. Doufám, že ne.
 Kaja + 3 


Re: Neštovice vzácné? 

(1.1.2009 16:45:09)
Tak Vojta je ted taky prodelal a neni mu ani tech pet mesicu. Tak jsem se ptala doktorky, jestli se mu udela imunita a ta tvrdila ze udela. Ale melje jen takove slabe, tak si taky nejsem jista. Jen je porad jeste nedostala ta prostredni, doufala jsem, ze prez vanoce to budeme mit z krku a ono houbeles.
 jitule,  
  • 

Re: Neštovice vzácné? 

(17.1.2009 21:56:05)
s tou vytvořenou imunitou nemůžu souhlasit, náš kluk měl slabý průběh neštovic v půl roce věku a pak je měl znova ve čtyřech letech....
 kili 
  • 

Re: Neštovice vzácné? 

(17.1.2009 22:10:06)
Dvakrát plané neštovice ? To spíše byly jednou chybně diagnostikovány.
 lojzicka 10/04,01/08 


Re: Neštovice vzácné? 

(30.12.2008 17:08:25)
U nás vloni byla šílená epidemie. 90% dětí ve školce bylo ko. My je samo taky měli a to do MŠ jsme v tu dobu nechodili. Chodíme až letos a už to taky řádí ale my už se bát nemusíme :)
U nás je to uplně běžné.
 Simča 
  • 

Re: Neštovice vzácné? 

(31.12.2008 15:49:05)
Souhlasim, ziju v Praze, mam tri deti,ale ani jedno neni ockovane proti planym nestovicim, ve skolce mimochodem ted nestovice radi jako cerna ruka.A to je myslim dobre, je to bezna detska nemoc, tak proc do sebe rvat zbytecne dalsi chemii?Jinak clanek je super, taky si obcas preji nemoc s nutnosti ulehnout do nemocnice,ale to uz se asi trochu rouham.Ale je fakt pravda, ze s malyma detma asi nemame narok byt nemocne.Ja jsem treba ted byla nemocna,dite me tlouklo v posteli budikem a knizkama do hlavy,starsi deti se porad hadaly,manzel cely den pryc...Fakt hruza.
 Iva, Viki (8/05), Áda (1/08) 


proč cpát další očkovací látku? 

(2.1.2009 16:16:13)
zrovna nedávno jsem na netu natrefila na článek o 6 letém českém chlapci, který v roce prodělal neštovice a ty se mu staly osudnými. do té doby zcela zdravý, tato nemoc mu narušila nervový systém, už je na vozíčku a pravděpodobně se nedožije ani 10 let. chytrý a šikovný kluk. omlouvám se, odkaz poskytnout nemůžu, ale snad by se to dalo vyhledat.
starší syn očkovaný je a mladšího necháme taky, hned jak to půjde. když nic jiného, třeba bude alespoń průběh mírnější, pokud by neštovice dostali.
jinak ve Francii (tam se narodil starší syn)si lze i u lékaře vzít schůzku, zdravé děti (očkování, preventivní prohlídky) se s nemocnými nepotkají- pro jedny je vvyhrazeno dopoledne, pro druhé odpoledne). Tady v Rakousku (se narodil mladší synek) to lze též u soukromých lékařů - zatím jsem však dobrého nenašla - většinou jsou to homeopati, kteří odmítají předepsat cokoliv jiného - a u normální doktorky (je velmi dobrá, ale schůzky nedává, takže je to vždy tak na 2 hodiny čekání s nemocnými dětmi) se vždycky modlím, abychom si nedonesli něco, co ještě nemáme.
 Iva, Viki (8/05), Áda (1/08) 


Re: odkaz - neštovice, Honzík 

(2.1.2009 16:42:35)
www.blesk.cz/clanek/104633/tezce-nemocny-honzik-slavil-6-narozeniny.html
 Líza 


Re: odkaz - neštovice, Honzík 

(2.1.2009 16:48:04)
Ivo, záleží jen, na jaký odkaz natrefíš. I na banální nemoci - a neštovice nejsou docela banální - lidi umírají. Otázka by vždycky měla znít - jaká je pravděpodobnost, že to moje dítě dostane, potom - jaká část z těch, kdo to dostanou, má těžký průběh, potom - jaká část z těch, kdo mají těžký průběh má vážné následky nebo je dokonce ohrožena na životě. A potom si říct, jestli takhle vysoké riziko je pro mě přijatelné nebo ne. (Plus přičíst riziko spojené s očkováním.)
Protože jinak u každé myslitelné nemoci lze přijít s příběhem o člověku, který na ni zemřel - není snad nic, na co by umřít nebylo možné, včetně rýmy.
Proto si myslím, že rozhodování na základě jednoho příběhu někoho je vždycky málo podložené...
Možná, že na tvoje děti čekají úplně jiná vážná rizika, než na Honzíka, můžeš je uchránit od všech? Podle čeho tedy vlastně vybíráme, před kterými riziky děti chráníme a která považujeme za snesitelná?
Neber to jako kritiku, spíš jako zamyšlení nad způsobem, jak k tomu vlastně my jako rodiče přistupujeme...
 Iva, Viki (8/05), Áda (1/08) 


Re: odkaz - neštovice, Honzík 

(2.1.2009 17:11:50)
ahoj,

díky za názor, neberu ho jako kritiku. Starší syn byl očkovaný už před 2 lety, nerozhodovala jsem se tedy na základě 1 příběhu, ale očkovat ho nechala po zralé úvaze.ten příběh jsem uvedla spíš pro doplnění, byla jsem docela v šoku, když jsem to četla. pokud můžu, snažím se ochránit děti proti možným rizikům očkováním (u těch nemocí, u kterých existuje vakcína). Problémy s imunitou ani alergie nemají a reakce na očkování O.K., pokud by se jakékoliv obtíže vyskytly, očkování bych odložila či zrušila.
 Markéta 
  • 

Re: Neštovice vzácné? 

(30.12.2008 15:17:30)
Plané neštovice jsou naprosto běžné dětské onemocnění. Vyskytuje se obvykle ve dvou ročních "vlnách" - před létem a před Vánoci. Nikdy bych tomu nevěřila, ale ověřila jsem si to v praxi. Koncem května se neštovice vyskytly na škole v přírodě kde byl syn, brzy po návratu je také dostal. Jeho mladší bratr nezůstal pozadu, ale co bylo nejstrašnější - dostal je i manžel, který je jako dítě neměl.U dospělých je průběh dost strašný, nesrazitelné horečky, bezvědomí. Později jsme se dověděli, že nebyl jediným rodičem, který je prodělal spolu s dětmi. Prý to byl nějaký silný bacil (asi musel být, když skolil i manžela) No a teď před Vánoci mají neštovice snad všechny školkové děti mých kamarádek. Mohu jen poradit nechránit svoje děti před neštovicemi, je lépe je prodělat v dětském věku, než se s nimi potýkat tři týdny jako náš tatínek, a celé prázdniny se z nich vzpamatovávat.
Takže Žlababo, pokud jste s manželem ještě neměli neštovice .......... né, promiň, nechci tě děsit. Byl to moc hezký článek.
 Insula 


Re: Neštovice na Vánoce 

(30.12.2008 15:59:51)
Na tom asi něco bude, protože vloni u nás taky řádili na Vánoce, ale my nic. ~;(( A letos jsou tu opět a my opět nic. Ale tentokrát se nám to ani nehodí, protože máme jet 10. ledna na hory, takže už dceru pro jistotu do školky nedám (minule jsme jeli z hor po dvou dnech s jinou chorobou).
Jinak můžu autorku opravdu ujistit, že je to naprosto běžná dětská choroba. ~;) A já dám děti naočkovat pokud jí nedostanou do určitého věku (pro dospělé je to nemoc už "závažnější"). Řekněme do 12 let nebo tak nějak. :-)
 švejk 


Jsme na tom podobně 

(30.12.2008 11:07:03)
Zánět spojivek jaký prý ani oční Dr. ještě neviděla donesla starší dcerka ze školky, takže týden před vánocema byla doma, žádná školka, vycházky, nákupy, besídky, prostě si prázdniny prodloužila o předlouhý týden. Abych se moc nenudila, zánět spojivek chytil i prcek, 15m, kterýmu jsem horko těžko vysvětlovala, že už v kuchyni světlo je, ale uvidí ho až z očí oškrábeme, pak rozpustíme a vyčistíme zaschlý hnis. Prostě super předvánoční atmosféra.
Naštěstí po 4 dnech kapky zabraly a děti se zase začali podobat lidem i když s divnou barvou a tvarem očí. Aby toho nebylo málo, tak manžel chytil děsný průjem, spíše sra.ku - co snědl a vypil hned hledalo východ směr záchod. Už jsme vcelku OK, jen máme komplet kašel, ráno jsem koupila litr jitrocelového sirupu, ať přežijeme Nový rok.... Kdy jindy než když má člověk naplánovaný odpočinek, návětěny atd...
 Hanka000 


Re: Jsme na tom podobně 

(30.12.2008 11:42:25)
Taky jsme na tom nějak podobně,celé vánoce se nás drží bacily a potvory ne a ne pustit.Jo a pořádný záněty spojivek měla dcera dva v prosinci,fakt něco seškrabovat hnis.Taky to donesla ze školky,co to lítá ve vzduchu?????
 švejk 


Re: Jsme na tom podobně 

(30.12.2008 11:53:54)
dceři jsem to vysvětlila (4,5 roku), ale stejně když bloudila se zalepenýma očima v noci na záchod, tak mi jí bylo líto. Lítá nějakej hnus, snad teď bacily přemrznou :o))) Odkud jste?
 Hanka000 


Re: Jsme na tom podobně 

(30.12.2008 22:43:21)
Taky jsem se to snažila dceři vysvělovat,je jí skoro 3,5 ale měla do toho ještě velkou rýmu,vysoký horečky tak to bylo dost těžký a náročný.Bydlíme kousek od Hradce Králové.H.
 Hanka000 


Re: Jsme na tom podobně 

(30.12.2008 22:44:27)
Taky jsem se to snažila dceři vysvělovat,je jí skoro 3,5 ale měla do toho ještě velkou rýmu,vysoký horečky tak to bylo dost těžký a náročný ~n~.Bydlíme kousek od Hradce Králové ~b~.H.
 Žlababa (Postižené Děti cz) 


Re: Jsme na tom podobně 

(30.12.2008 12:58:35)
Ramer, koukám, že u Vás bylo podobně "veselo" jak u nás. Naprosto živě si to dovedu představit. o:)
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Jsme na tom podobně 

(30.12.2008 13:01:18)
No, my jsme měli střevní chřipku skoro celá rodina. Kluk (22 měsíců) zvracel 23.12. celé odpoledne, snad 10x, pak už byl v pohodě. Já jsem začala zvracet v noci ze 24. na 25., přidal se k tomu ještě obrovský průjem, manžel začal mít průjem 25.12. odpoledne. Díky Bohu, miminko (2 měsíce) bylo v pořádku. Už jsme všichni v pohodě, ale pár dní to bylo dost hrozný. Včera byla reportáž v telce, že to řádilo, tak jsme v klubu.:-) Mějte se dobře.
 Sarka, tri deti narozene v Kanade 
  • 

tak tohle slo pres ocean pekne rychle 

(31.12.2008 7:18:48)
No ja se nestacim divit! U nas stejne, teda temer. Zanet spojivek u ctyrleteho a u sestimesicni, prujem u nas, rodicu. Holt to radi vsude. A to jsme pred Stedrym dnem bojovali s nejakym silenym virem, ktery se podobal chripce, ale pry byl neco jineho, nespecifikovatelneho. Super. Snad nam rok 2009 prinese mene nemoci!
 Karolína 
  • 

:-) 

(30.12.2008 12:20:05)
Žlababo, perfektní, moc jsem se nasmála :-) Připomělo mi to vlastní zážitky. Takový článek vždy potěší.
 Nina+2 


Rodinné neštovice :-)) 

(30.12.2008 12:37:35)
Tak to mi připomělo loňské Vánoce - den po štědrém dnu se nám osypala dcera (kde k nim přišla nikdo neví, protože ve školce neřádily) a protože můj manžel je neměl a na moje rady, aby se nechal očkovat nedbal, osypal se asi za 10 dní taky. A to jsme měli jet za dva dny na hory. Nejdřív dělal hrdinu, že klidně pojede a bude se léčit na horách, ale nakonec měl tak příšerný průběh, že nemohl ani vstát z postele. No a aby toho nebylo málo, od něj to chytil syn, kterému bylo teprve 10 měsíců. Takže se prý může stát, že si jeho tělo ještě nedokázalo vytvořit protilátky a tak je možná absolvuje znovu :-(( Takže jsme strávili skoro dva měsíce s tekutým pudrem v ruce (mimochodem moc nezabíral) a doufám, že už máme vybráno a letos už nás nic podobného nepotká (ťukťukťuk).
 Míša a kluci 05/02,7.1.05 


Re: Rodinné neštovice :-)) 

(30.12.2008 12:50:23)
No já nevím,ale pokud se nepletu,jak se neštovice jednou dostanou,v jakékoliv podobě,znova být nemůžou.Syn je měl taky v 10-ti měsících.(znám i 4 týdení mimčo)Starší měl 6 pupínků,mladší sesypanej celej a všude,naštěstí bez teplot.Dokotorka říkala,že každý po prodělání neštovic už to má v sobě,snad jen někteří můžou trpět na pás.opar,což je jiná forma neštovic.Nevím zda to opravdu souvislost má,ale starší syn opravdu pás.opar měl,letos v létě.
 Nina+2 


Re: Rodinné neštovice :-)) 

(30.12.2008 15:06:47)
Nevím, ale doktorka mi řekla, že u dětí do 1 roku nemusí být imunitní systém ještě natolik vyvinutý, aby si dokázal vytvořit proti neštovicím protilátky a tak je může dostat znovu. O pásovém oparu nic neříkala, ale je pravda, že je to stejná infenkce jako neštovice. Každopádně bych byla radši, kdyby se vyhnul obojímu :-)
 Insula 


mohou být dvakrát a není to o věku 

(30.12.2008 16:04:05)
Ano, je to tak. Může se to stát a mohou být i dvakrát. Měla jsem takovou kamarádku ve škole. Měla neštovice ve školce a pak je dostala ve škole podruhé. Prý se to prostě může stát, že tělo nevyvine dostatečnou imunitu. A ani to není o tom, jestli je pupínků hodně nebo málo. Ona bylo osypaná dvakrát hodně.
 Olina, Eliška (4) + Kubíček (10 měsíců) 
  • 

Jsme na tom stejně :-) 

(30.12.2008 13:47:46)
Nádherně napsané, jako byste znala situaci u nás ...
My válčíme s bacilem od začátku prosince ... dcera začala strašně kašlat, nezabíralo nic. Při čtvrté kontrole u dětské lékařky si postěžovala, že jí někdy i hlavička bolí. Hurá na rentgen a máme jasno - úplně ucpané, neprůchodné dutiny. Takže jsme se antibiotikům nevyhnuly. Tři dny nato syn dostal horečku a nešla srazit. Znovu na dětské, na krev a zase víme víc - zánět průdušek. I syn se antibiotikům nevyhnul. Super, to budou Vánoce. Já s manželem jsme taky chytili nějakou virózu, takže to tu vypadá jak v lazaretu, chvílemi kašleme i čtyřhlasně :-) Když jsem si začala říkat - hurá, máme vyhráno, udělali se dceři na tvářičce dva pupínky. Chudák, takový ošklivý beďary na Vánoce :-( Druhý den jich bylo 160 ..., dcera měla skoro 39 horečku a já myslela, že tohle už je fakt to poslední ošklivý co nás letos potkalo. A zase špatně. Máme totiž dvě děti :-) Ano, za dalších deset dní se nám 23/12 večer osypal i syn. Chudák - jeho první Vánoce a takhle pokažené. Tedy nejdřív měl jen pět pupínků. Bomba - čím menší dítě, tím lepší průběh. Dle dětské lékařky se neštovice vylévají během čtyř dnů. Tak jsem čtvrtý den večer jásala, jak jsme to se synem krásně zvládli. Ne, nezvládli - pátý den ráno se probudil jako jedna velká ošklivá neštovice. Dceři jsem je ťopkovala, u syna jsem to vzdala. Prostě jsem ho polila pudrem a rozetřela. Má jich snad 500 a naprosto všude. Šestý den dostal horečku 39 a vydržela dva dny. Padam únavou a doufam, že v letošním roce už to bylo fakt všechno :-)
 Libra 
  • 

Re: Jsme na tom stejně :-) 

(30.12.2008 22:38:20)
Mimochodem, naše doktorka mi doporučila používat u neštovic ne tekutý pudr, ale práškový Aviril zásyp. Nedělají se prý po tom tolik stroupky. Vypadalo to sice u nás jako ve mlýně (napřed jsem měla neštovice já, potom starší syn a pak mladší), ale jizvičky opravdu žádné.
Ještě k tomu očkování proti neštovicím - očkovat děti mi připadá celkem zbytečné, ale já neštovice jako dítě neměla, naočkovat jsem se nenechala (nějak mě to nenapadlo) a potom jsem dostala neštovice 3 týdny po porodu druhého dítěte. Shodly jsme se s doktorkou, že očkování u děvčat, které neprodělaly neštovice v dětství smysl má. Dostat neštovice v závěru těhotenství je prý velmi nebezpečné pro plod. U nás to naštěstí dopadlo dobře, miminko je dostalo až v 6. týdnu.
 & 


Zlababo 

(30.12.2008 14:08:08)
gratuluji mas cim dal lepsi sloh...
Nejvic me pobavil popis, jak ti manzel podava mobil.
 Anezka73 


Re: Zlababo 

(30.12.2008 14:28:55)
Jj, i mně se post moc líbí, také vnímám zlepšení~R^

Přeji hlavně zdraví a pište, těším se na další post :-)
 Daska 
  • 

Re: Zlababo 

(30.12.2008 14:47:42)
Nadherny clanek!!!! Zlababo prosim te, kde jste sehnali pyzamo s Noddym? Mam pocit ze tu figurku nekdo vymyslel aby mi vymazal mozek. Cucime porad na jedno dvd ktere vyslo a i kdyz vidime epizodu asi po padesate synator na to kouka jak poprve uplne zapomina dychat :) Vecer s manzelem kdyz jdeme spat se pristihujeme ze si notujeme - hop a skok se mnou si hraj...
 Acada, ten co je zrejme normalnu 
  • 

Re: Zlababo 

(30.12.2008 19:55:46)
No jo no. Stane se ne. Ale aspon ten predmet mel tlacitka ne? A jeste tam neuvedla, ze ovladac a telefon lezely hned vedle sebe. Skoda, ze se ze nej nepokusila zavolat. No ale vsimla si, ze to nema displej no.
 Taurík 


Re: Zlababo 

(30.12.2008 22:38:00)
Jo,jo nám se svátky klidu taky moc pěkně vyvedly.Máme dobré skóre ve třech lidech,2x angína,2x zánět spojivek,1x zánět průdušek ATB svorně všichni,aby jsme se nehádali.
Začal to synek 20.12 s angínou a pak už to jelo.
Já odpadla 23.manžel vydržel ještě 5 dní,ten byl na tom nejlíp sičák, ten dostal ATB hned druhý den,nade mnou se DR.smilovali až po týdnu,kdy jsem si rozverně ráno nerozlepila jedno očíčko,synek se doléčoval 2 dny u babičky a my spali a spali a spali,takže se z toho snad už nějak vyhrabeme.
 švejk 


Léky 

(30.12.2008 16:05:02)
Ještě k tomu Modafenu - ten jsem konkrétně nikdy neměla, ale taky po letech těhu a kojení si tělo odvyklo na cokoli (nikdy jsem léky nebrala když nebyl důvod a tělo na ně reaguje až moc). Když mě přepadla ukrutná bolest zad v bedrech - mám to mmch při každé menstruaci a je to prý po dlouhém porodu 30h, tak jsem si vzala Surgam a byla jsem úplně mimo - mžitky před očima, fialové fleky po zdech, no bomba. k tomu návštěva, lezoucí kojenec, štěbetající předškolkačka, opravdu odvaz. Na teplotu i bolest mi stačí 1 tbl paralenu, Modafen by mi asi způsobil halucinace ...
 Helena, 3 dospělé děti 
  • 

plané neštovice 

(30.12.2008 16:14:35)
K těm planým neštovicím jednu připomínku. V době, když jsem měla dvě malé děti ve školce a jedno z nich dostalo neštovice, tak nám paní doktorka poradila,ať je nechám olíznout stejnou lžičku, aby ty neštovice dostaly obě děti zároveň. Prý by to stejně dostaly obě a musela bych být na OČR s každým zvlášť. Fakt to funguje. Kromě toho v té školce je nakonec dostaly také skoro všechny. Mimochodem, je prý lepší si to odbýt v dětství, protože už pak máte imunitu (až na opravdu vzácné výjimky).Pokud to chytnete v dospělosti, je to prý mnohem nebezpečnější. Helena
 Teraza Horáková 


Re: plané neštovice 

(30.12.2008 18:37:21)
Žlababo, pěkně jsi to napsala..... tomu říkám Vánoce. Nic si z toho nedělej, já jsem vloni 25. celé dny balila batohy na hory a 26. jsem padla s horečkou přes 39. Při zvýšené teplotě umírám, z tohohle bezvědomí jsem se probrala těsně před Silvestrem a to ještě tak napůl...... když se daří,tak se daří.
 Jana 
  • 

Štípněte mě prosím!!!! 

(30.12.2008 19:54:01)
Mám pocit, že od 20.12. sním hodně hloupej sen. Bohužel se mi zatím nepodařilo probudit do Vánoc provoněných pohodou, do vysněné lyžovačky...
20.12. dostala starší dcera angínu. V úterý jsme za doktorkou spěchali s tou dvouletou. A pak hořely a hořely. Antibiotika braly zbytečně. Štědrý večer jsme trávili ve frontě na pohotovosti v Motole. Mezitím jsem něcojakochřipku dostala i já. Po týdnu stále smrkám potoky hnisu, které tečou i z očí. Pak se složil i můj muž. Odložili jsme Vánoce i babičky. Ty ale horlivě přijely... a lehly také. Mámě praskla protetika za 72.000,-, jedla večer krupicovou kaši. Rybu pozřeli jen ti nejodvážnější. Včera praskla voda u další babičky doma... nebydlí zrovna blízko.
Tak nevím.
Štípněte mě prosím!!!
 Edile 


Začalo to báječnou svíčkovou. . .  

(30.12.2008 20:48:17)
Předposlední víkend před Vánoci jsme zašli ke tchyni na svíčkovou umí jí naprosto špičkově. . zdlábli jsme jí a bylo nám báječně. Jen synek se tvářil divně, snědl jen kousek apak nic. V noci mě probudilo obligátní dávení . . ., syn zvracel tak mohutňě že stačil svíčkovou obdařit koberec ( včera vyčišťen za nekřesťanský peníze) postel, deku i polštář . a cestou na záchod i manželův laptop nechaný nezodpovědně v předsíni. No nic . . tak to šlo horem dva dny, pak tři dny spodem. Pak začalo být divně mně . . ale šlo to pouze spodem, nanešťěstí když jsem táhla do schodů nákup a korbu kočárku s dítětem. V neděli před vánoci 7měsíční dcera rýma jak trám ,horečky 40 a. . odsávání luxem co 20 min aby se vůbec napila! To trvalo přesně 3dny . Na Štědrý den ráno mi manžel oznámil že mu není nějak dobře a odešel demonstrativně stonat do ložnice. . .. Tak vypečený svátky jsem dlouho nezažila . . včera jsem si volala s kamarádkou, má rýmu chudák a leží v posteli , má tři děti . . šťastná to žena !! Svíčkovou si pro jistotu delší dobu nedám . .
 marieclaire 2 děti 
  • 

Vánoce na jipce 

(30.12.2008 21:16:02)
Náš 2,5 letý synek trpící opakovanými ataky laryngitidy strávil s touto nemocí týden před vánoci na Jipce. Vrátil se domů s vánočním super dárkem-rotavirem, který si začal rozbalovat 2 dny před Štědrým dnem. Pro nezasvěcené-urputné zvracení a průjem. O Štědrém večeru jsme koledovali na dětské pohotovosti s oběmi dětmi-mladší osmiměsíční dcerka to chytla taky.Ihned je chudáčky dehydrovaný připíchli na jipce na kapačky,kde strávili Boží hod, Štěpána a ještě další tři dny..Jiřík ..Takto jsme prožili loňské Vánoce a o to víc si užívali ty letošní a připíjeli si hlavně na to zdraví:-))
 luca 
  • 

netradiční silvestr - nikdy více  

(30.12.2008 23:04:59)
Loňský silvestr jsem večer odfičela s 2 letou dcerkou na pohotovost a pak do nemocnice. Teplota 41, zánět ledvin, 5 dnů na kapačce. Byla jsem jako ve snu, příšerný strach, dcerka dotrápená, venku silvestrovský ohňostroj a na mobil chodily ulítlé blahopřání.
Manžel doma s druhou 4 letou dcerkou a pěknou depkou pojídali jednohubky.
Tak teď před Silvestrem pociťuji mírnou nervozitu a nějaká viróza nás snad nerozhází, jen ať to není nic horšího! Což přeji všem čtenářům.
 Tuliša 


Re: netradiční silvestr - nikdy více  

(4.1.2009 22:25:16)
Jelikož vždycky potěší, když v tom člověk není sám - já jsem strávila letošního Silvestra v nemocnici po operaci slepáku. Manžel se doma staral o dvě malý děti, takže ve 22 hodin už sladce spinkal a já jsem si v nemocnici zobla piškot, zapila ho čajem a usnula jsem taky :-)
 sarka25 
  • 

plané nestovice 

(30.12.2008 21:55:45)
Ty jsem řešila v listopadu. Na 1 týden jsem si udělala volno a odjela od rodiny pryč (regenerace nervů) a chlapi (36, 5 a 1,5 roku) zůstali sami. Ještě než jsem zvedla kotvy, tak jsem ráno oblíkala 5 letého Davídka a viděla jsem nějaké 3 pupínky na břiše, říkám si:"no jo, včera jedl pomeranč, tak se trochu osypal..", Po týdnu jsem se vrátila odpočatá, veselá a spokojená, že mám všechny 3 doma a nikoli na úrazovce (obvyklý stav po delší době s tatínkem, nutno podotknout, že postiženým je někdy i on). Pochválila jsem manžela, jak to pěkně zvládl a druhý den ráno jsem šla převlíkat kluky z pyžamka. Davča byl celý osypaný, ale bez teplot a problémů s dýchacími cestami. Vyděšeně jsem se na něj podívala a říkám: "ty jo, on má neštovice!" Manžel jen lakonicky odpověděl:" Blbost, to je reakce na chlor, v úterý na bazéně se mu to zhoršilo." Ty jsi ho vzal na bazén ? S vyrážkou??
-Jo, ale předtím to nebylo tak hrozné, říkám, že se to zhoršilo po plavání..
Ještě ten den mi lékař potvrdil atypické neštovice - slabá forma, jen vyrážka, samozřejmě chodil malý celý týden do školky, takže v pondělí se mně učitelky ptaly:"Maminko, nemá on náhodou neštovice?" "Bohužel, má, slabou formu, prý to dál nepřeskočí..." Musím říct, že nepřeskočilo, ale obavy jsem měla.
 penízek,4/03 a 4/08 


neštovice 

(31.12.2008 8:45:35)
Naše osmiměsíční dcera má právě po neštovicích :-).A syn nic...

Tak hodně zdraví do roku 2009!
 Monika,2 dcery 
  • 

Re: neštovice 

(3.1.2009 10:49:47)
ahojky,my jsme neštovice objevili dnes ráno.Pupence jsou to pořádný.
 Samsu 


ahoj 

(31.12.2008 9:24:56)
malý týden před Vánocema přinesl nějaký šílený virus ze školky, vysoké teploty, rýma, kašel a nakonec zánět očí, skolilo to mě,taťku i babičku, která malého hlídala a už 14 dní se z toho my dospělí nemůžeme vyhrabat, ptoto jsme si ani tu pravou vánoční atmosféru neužili.Takže když čtu článek a příspěvky jako by to bylo od nás doma.Proto přeji všem hlavně zdraví v novém roce 2009.~:-D
 Verča (2 děti) 
  • 

Re: ahoj 

(2.1.2009 13:41:43)
Před Vánocemi lehla dcerka, po týdnu boje s "virózou" lehl i syn. A ejhle, viróza byla spálová angína, malému se přidal zánět v očích, průdušky... Nakazily mne i babičku, jenom tatínek odolal. Na Nový rok ještě babičce "ruplo" v zádech, takže fakt bezva Vánoce :(
 Kačislava 


Neštovice a ibalgin 

(1.1.2009 13:30:14)
Haha, mám dvě adoptované děti a když k nám přišly, donesly z ústavu neštovice. problém ovšem byl, že ani já ani manžel jsme neštovice v dětství neměli. Takže jsme je dostali také... Hmm, zatím jsme neměla v dospělosti horší chorobu, děti měly mírnou teplotu a byly omrzelé z toho svědění, my měli oba čtyřicítky a došli jsme v bytě sotva na záchod. Nákupy nám vozili známí, co neštovice měli, a nechávali nám je za dveřmi.... Moc prima choroba, fakt :-). Jinak ještě k Ibalginu - v USA ho mají všude, jen se tam jmenuje Advil (než jsem pochopila, že je to také ibuprofenum, nechávala jsme si zase já vozit Advil jako zázračný lék do Prahy :-)
 Martina, dcera 
  • 

neštovice 

(2.1.2009 12:55:46)
my měly neštovice před 3 lety,dcerka měla průbeh zcela bez teplot, já chytila kdysi dávno neštovice těsně před maturitou a dodnes se divím že jsem s těmi horečkami vůbec něco naučila
a tekutá pudr nám dokotrka zakázala používat, protože utvoří na puchýřcích krustu a brání hojení
místo toho nám dala genciánku, byla fialová všudeale opravdu bych řekla že se to začalo hojit rychleji
a proti svědění v noci Fenistil kapky
 MARNEUM 


trocha optimismu 

(3.1.2009 19:37:16)
.........moc se omlouvám,ale já se i pěkně zasmála,hlavně stylem,jakým jste to napsala,vím,že to k zasmání není,sama to znám,mám 3 děti..........škoda,že nemáte doma homeopatické léky,to byste se z toho dostaly 2x tak dřív...a neštovice, ty my neočkujeme,opět máme homaopatika.......tak HOOODNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE,-))
 Kukajs (Mája+Jožka+Tom) 


na neštovice je nejlepší genciánová violeť a hypermangan 

(4.1.2009 20:22:29)
Ahojda, my si pláňata prodělaly pár dnů před Vánoci, ale taky to stálo za to, Mája je přinesla ze školky, takže standardní horečky a pupence a pupence a pupence. Tekutý pudr nezabíral, udělal na každém pupínku kůrku, která se před dalším mazáním nedala oddělat jinak než silou (takže by hrozily jizvy) a máčet ve vodě nám to doktorka zakázala. Malá byla jak sněhulák, a když se milý zaschlý pudr začal drolit, svědělo to ještě mnohem víc. Dvě noci chuděrka nespala, pořád se odrbávala, třetí večer mi kiksly nervy, takže jsme udělaly do vany slaboučký růžový roztok hypermangánu, tekutý pudr odmáčeli a pokračovali v léčbě genciánovou violetí (taková ta fialová tinktura co se používá na afty), naťupala jsem všechny pupence, dá se to libovolně opakovat několikrát denně, pupence nesvědí a krásně se to hojí. Tekutý pudr jsme zahodily do popelnice a už ho nechci vidět. :o)
 Jana 
  • 

Re: na neštovice je nejlepší genciánová violeť a hypermangan 

(5.1.2009 22:18:41)
Taky jsem prodělali před vánocemi neštovice...oby synáčci 2+4 roky.Pediatr tekutý pudr už nepíše,protože se to po něm blbě hojí.Napsal Fenistil kapky a to bylo vše.O genciánce jsem slyšela/od zubního/plus z diskuze na MMB že je karcinogenní a nemá se používat.Když měl mladší v puse afty a žádala jsem o radu psalo mi to více maminek a navíc se tomu divili i u zubaře kde jsem nakonec s afty v puse zkončili....
 Kukajs (Mája+Jožka+Tom) 


Re: na neštovice je nejlepší genciánová violeť a hypermangan 

(6.1.2009 21:49:33)
ohoho, tak tos mě trošku vyděsila~;((, ale nám ji na afty doporučila naše šikovná pediatrička, takže nečekám zradu, spíš to bude nějaký hoax, ohledně karcinogenních účinků. I na netu jsem našla spíš ohlasy které to popírají, viz http://www.babybaby.cz/odborna-lekarska-poradna.html?item=657&poradna=10&start=30. každopádně malé moc pomohla, je to spíš asi na zvážení každé maminy, čemu bude věřit ~d~
 woman 
  • 

Publikovat!! 

(5.1.2009 14:41:28)
Žlababo prosím, publikujte. Seberte všechny ty příběhy, co jste tu už napsala a kéž by Vám to někdo vydal.... Vždyť to je vždy tak nádherně tragikomické a hlavně čtivé!! Proč se tím neživit? Vždyť píšete tak jako tak... Já vím, že to není tak jednoduché, ale něco dnes je? Držím palce.
 Žlababa (Postižené Děti cz) 


Re: Publikovat!! 

(6.1.2009 10:28:39)
Já Vám děkuju za poklonu. Přiznám se, že, protože už nejste zdaleka první, kdo mi to napsal nebo řekl, o tom začínám uvažovat. Jenže, co jsem tak četla na Internetu o vydávání knih, tak je asi docela problém najít nějakého nakladatele..

Psát články pro internetový portál jako je Rodina mne nesmírně baví, protože mohou čtenáři okamžitě reagovat a to je super.
 woman 
  • 

Re: Publikovat!! 

(7.1.2009 13:27:52)
To věřím, že to není nic lehkého, najít vydavatele... jak ho přesvědčit, aby vydal to, co chcete? Ale zkuste na tom pracovat, dejte něco dohromady a začněte je obcházet. Oni si to přečtou a podle mě je to zaujme. Hlavně, až budete slavná a budete mít něco vydáno, uvádějte v titulu někde i svůj pseudonym, ať víme, že jste to Vy a můžeme si to rovnou strčit "do košíku" :).
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Publikovat!! 

(7.1.2009 13:29:33)
Pokud si chcete knihu vydat vlastním nákladem, tj. zaplatit nakladateli sazbu, výrobu atd., není to velký problém. Zásadní potíž dneska je distribuce knih... ~;((
 GABČA  
  • 

ŽLABABO 92.62.224.12 

(6.1.2009 9:57:16)
SKVĚLEJ ČLÁNEK,MOC SE OMLOUVÁM ALE VELMI MĚ POBAVIL.TO JE PROSTĚ ZE ŽIVOTA.ÚPLNĚ JSEM SE V ČLÁNKU SEBE I SE SVOJÍ RODINKOU NAŠLA.PŘEJU HOOODNĚ MOC ZDRAVÍČKA A KLÍDEČKU.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.