| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 4 týdny

 Celkem 6 názorů.
 Kamil, moje žena a 5 týdenní syn 
  • 

Vývoj dítěte - 4 týdny 

(4.4.2004 0:57:56)
Jestliže dítě vnímá matčin obličej, kdy konečně začne vnímat otce? Když mi žena miminko po nakojení předá, chovám je aby si odřihnulo, dítě o mě neví? Žena si přeje, abych syna koupal já, bojí se, aby mu neublížila. Je to tedy tak, že dítě ani nevnímá že jej koupu? Obětoval jsem práci, abych byl 24 hodin denně s milovanou ženou a dítětem a ženu podpořil v jejím náročném období. Měl bych se raději věnovat více práci, abych rodinu lépe zajisti finančně a miminko nechat zatím jen v péči ženy? Kdy je důležitá přítomnost otce ve výchově dítěte? Na tyto otázky budu hledat odpověď. Rodina.cz je vynikající web a provozovateli patří poděkování, že nám poskytuje tolik informací na téma děti a rodina.
 Mysak, Janek a Tom 


Re: Vývoj dítěte - 4 týdny 

(4.4.2004 16:33:35)
Ahoj Kamile,
ze sve zkusenosti ti muzu rict jenom cast tveho dotazu zbytek spise to co jsem o tom cetla. Popravdereceno ja jsem v sestinedeli byla hrozne vycerpana hlavne psychicky. Zijeme v zahranici takze nikdo kolem, pouze muj muz, ktereho si strasne vazim jak se celou dobu k nam chova a jak me v te nejtezzi dobe podporil. Taky jsem se bala koupani v prvnich tydnech byla jsem rada a vdecna kdyz byl se mnou a pomahal mi, musim rict ze zehlil, chodil na nakupy, delal mi snidane nez sel do prace a po praci zase veskery uklid protoze ja jsem 24 hodin kojila. Bylo to narocne. Prcek v teto dobe myslim 4 tydnu vidi hrozne malo, maminku pozna na 100% uz jenom podle vune,proto ze je s ni od zacatku a na tebe si zacina zvykat na tvuj hlas, vuni a dobre te uvidi az tak kolem 3. mesice. Delas moc dobre ze ji pomahas jak muzes s mimcem, v prvnim roce je proste mimco na maminku vazane strasne moc psychicky. To se neda zmenit ani kdyby si s tim mimcem byl opravdu cely den. Maminka je pro nej zachranar a utesovatel, za kterym se pujdou vzdycky vyplakat a tatku zacnou prckove vice brat az po 1. roce. To uz si zacinaji vice hrat, zacinaji chodit do vseho se hrnou a tatove jsou pro ne vetsinou ta akcni cast rodiny na kterou se tesi az prijde z prace a budou si hrat. Tata je proste pro ne znamenim hrani a maminka zase klidu. No a ve veku 4. tydnu mimco potrebuje hlavne toho zachranare. Tohle jsem aspon cetla a i tak to zatim ten muj prcek vnima. Kdyz prijde manzel z prace tak na nej zavola a on uz slysi jeho hlas a otaci se za nim, ale kdyz ho spatri tak se nekdy usmeje nekdy se neusmeje a dela jakoby nic. Manzel mi taky rikal ze si mysli ze ho ani nema rad, kdyz nereaguje. Ale tak to neni. Ono mu jeste trosku dele trva nez si uvedomi kdo to prisel a koho to uvidel. V tomto veku uz rozpozna samozrejme tatku od ostatnich cizich lidi. Ale nejsem si jista jestli ve 4. tydnech taky, myslim ze si spis na tebe zacina zvykat ale samozrejme ti tolik neveri jako mamince. A tak preju hodne trpelivost a ver tomu ze prcek te bude milovat cim vice si s nim budes hrat. Ale dej mu cas. Je toho na nej ted ze zacatku hodne. Preju zdrave mimco a hodne radosti s nim.
 Mysak, Janek a Tom 


Re: Vývoj dítěte - 4 týdny jeste trosku 

(4.4.2004 16:41:00)
Jeste bych ti chtela napsat co se tyce toho odchodu do prace tak je to spise na tve zene nez na tom prckovi, ten ted potrebuje hlavne mamu ale jestli se manzelka jeste neciti dost silna na to aby zustala s prckem sama dej ji chvilku at nabere sily aspon do konce sestinedeli potom uvidis jak se bude citit a co ti rekne. A co se tyce te vychovy tak jsem taky pro aby v 1. roce ses vetsinou ridil instinktem maminky, ktera vice citi co to dite asi potrebuje a moc do vychovy nezasahoval, deti jsou jeste hodne zranitelne a tatove nekdy nemaji dost citu nebo pochopeni pro toho prcka, ale po roce uz by ses mel samozrejme aktivne do vychovy zapojovat a ucit dite i muzskou taktiku vychovy - ver ze to potrebuji. Tak hodne stesti.
 Eva K 
  • 

Re: Vývoj dítěte - 4 týdny 

(26.3.2006 14:50:17)
Naše dcera reagovala na manželův hlas už v bříšku, takže podle mého nevnímá jen mámu. Eva
 Jarmila 
  • 

Re: Re: Vývoj dítěte - 4 týdny 

(4.5.2006 10:00:19)
Naše malá (včera jí byly 4 týdny) taky skvěle reaguje na svého tatínka. Už když byla v bříšku a kopala mne, stačilo, aby na ni tatínek promluvil a bříško pohladil, a Kačenka se hned uklidnila. A teď ji vezme do náruče, začne na ni mluvil a malá okamžitě přestane plakat. Oba na sebe dělají obličejíčky a Kačenka se na tatínka usmívá.
 Kora,dvě dospělé dětí co už májí dětí 
  • 

Re: Vývoj dítěte - 4 týdny 

(11.9.2006 18:07:55)
Jste super TÁTA!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.