| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O Teletubbies a cestě za růžovou Radankou

 Celkem 36 názorů.
 Insula 


Žlababo, 

(4.12.2008 9:09:30)
to je nááádherný. Mám radost s tebou. :-) Je neuvěřitelné, jak "málo" někdy stačí. Jen kápnout na to pravé. :-) Také jsem kdysi tehle pořad viděla a byla jsem znechucena a zhrozena, že se tohle pouští dětem. Já to tedy svým dětem nepouštěla (už to v té době nedávali a dvd nemám a ani mě to nějak nenapadlo), ale je vidět, že to může být ku prospěchu. A Radanka je skvělá.
 gajka syn 4 roky 
  • 

Re: Žlababo, 

(4.12.2008 9:46:57)
Moc se mi to líbilo :) náš 4letý syn měl opožděný nástup řeci, ještě 2 letech téměř nemluvil, ale díky Teletubies bylo pár slov, která uměl opravdu kdykoliv...míč, pápá, dárek, pudink,klobouk :) my rodiče jsme pro naše duševní zdraví udělali pouze to, že jsme sehnali, co nejvíce dílů, aby aspoń neběžel ten jeden .....bratranec kdesi splašil 2 VHS a my měli 2 DVD a ty běžely stále...zvláštní je, že i děti, co k nám chodili na návštěvu (např. 10 leté) seprostě na to koukali, je to prostě unikátní pohádka :) přeji radostné vánoce! (ps. na netu jsou i úplně jednoduchoučké hry, kde se jen hýbe myší a hledá se, kde se kdo z teletubies schoval, nám se moc hodili pro navázání komunikace)
 MSteflova 


Re: Žlababo, 

(4.12.2008 10:49:42)
No já jsem viděla tyhle exoty prvně v UK, kde jsem začínala jakou Au-Pair. Vzhledem k tomu, že jejich slovní zásoba byla tehdy podobná té mojí, tak jsem na to s dětičkama občas koukala a radovala se z toho, jak se má angličtina lepší ~t~.
 papaya +1 
  • 

pomohlo by kdyby 

(5.12.2008 12:08:36)
diky za hezky clanek. ja o teletub. vim ze existuji, ale o cem to vlastne je? potrebovala bych, aby existovaly naky uzasny potvurky, ktery by samy papaly lzickou, chodily na nocnik a spinkaly jinde nez v kocarku za mohutneho drncani. Nevite o necem?
muj malej je ukecanej straaaasne, ale k vyse uvedenemu se neda premluvit vubec nicim (ani svymi plysaky)
 Magda & 2 
  • 

Pohadkove specialitky..... 

(4.12.2008 10:55:23)
...u poznamky o Teletubies jsem se docela zasmala. Mam podobnou zkusenost s temito barevnymi (skoro halucinogennimi) potvurkami, akorat ze v UK nebo USA je to docela dost popularni porad pro male deti a nikdo se tam nad tim nepozastavuje jako u nas.....A naopak. Kdyz tu byli Anglicani s detma, tak zasli, ze mame ve verejnopravni televizi tolik pohadek s certama, a to uz vubec nemluvim o "zivem" certovi s Andelem a Mikulasem na ulicich! Kazdy narod ma holt svoje pohadkove specialitky.... (Tohle je jenom poznamka pod carou, s clankem az tolik nesouvisi. Kazdopadne Zlababo - vyborne napsane jako vzdycky!)
 .Žaba 


Krásne 

(4.12.2008 9:27:22)
Žlababo, to je naozaj krásne! Prajem vám nielen krásne Vianoce, ale aj to, aby "terapia Radankou" prebiehala aj naďalej tak pekne a úspešne. :-)
 Marketa, L+J 


Re: Krásne 

(4.12.2008 9:30:34)
Ahojky, je to moc krasne napsana. I ja znam tyto postavicky a vzdy jsem si rikala jak je to stupidni porad. Nikdy me nenapadlo jak to muze byt super treba pro autisticke deti. Mejte se krasne a hezky advent. M.~:-D
 Jana + 3 rošťáci 


Re: Krásne 

(4.12.2008 13:10:50)
Ty postavičky a celý "příběh" je opravdu stupidní, ovšem mé děti na to hledí zcela fascinovány!!! Mám tři - 10,5 roku, 7 let a 2 3/4 roku - dívají se všichny a všichni stejně nadšeně. A taky jsem kdysi po shlédnutí nějaké části říkala, že tohleto moje děti NIKDY neuvidí, je to děs! A teď jsem ráda, že na to hledí, aspoň mám klid na nějakou práci. Žlababo, příběh nádherný, "tabísci" jsou oblíbeni všude - u autistů i neautistů ~t~
 Zazi (1+1+1) 


Díky, Žlababo. 

(4.12.2008 9:59:02)
Žlababo,
moc hezké, díky. Radanka působí úžasně, nedivím se Ríšovi, že mu padla do oka:-)
A prosím, nevíte někdo, kde Teletubbies sehnat? Ideálně na DVD? Myslím, že by to na naši nemnluvnou Bětku taky mohlo zabrat. Pokud víte, dejte prosím vědět buď sem, nebo na mail pod nickem.
 kotyk 


Re: Díky, Žlababo. 

(4.12.2008 10:08:54)
Co tohle http://www.dvdexpress.cz/dvd/teletubbies-2 ?

Jinak teletabíši jsou super ~;-). Moje sestřenice po návštěvě studia pravila, že si připadala jak na LSD ještě další týden ~:-D. Ale mrňous, jak jinak může maximálně kočičku a medvídka z tvaroháčku, tyhle příšerky celkem rád.
 & 


Re: Díky, Žlababo. 

(4.12.2008 11:22:45)
Zazi,
My jsem je meli doporucene od psycholzky. Martinek podle nich pochopil co znamenou "jeste jednou". ~:-D
 Nathana 


Re: Kde sehnat.... 

(4.12.2008 21:38:27)
Ahoj, zrovna pred par dny jsem objednavala DVD na www.popron.cz - maji vsechna 4 DVD a my doma meli zatim jen Vesele Vanoce a Nejmilejsi vec, z cehoz uz mi jde hlava kolem. Ale je fakt, ze nasi dceri je 3,5 a kouka na ne uz od neceleho roku porad stejne fascinovana. Meli jsme par dilu natocenych z TV - priserna kvalita, mezi dily reklamy, ale nez jsme sehnali to prvni DVD, kazeta bezela denne. Manzel mel to stesti, ze pri navratu z prace sel skoro pokazde stejny dil "..to je nas majak, my tady bydlime.." ~:-D Poprve jsem je videla pred 8 lety se synovcem a nemohla jsem je vystat - jak nekdo muze vyhazovat penize na takove ptakoviny?! Jak se to nekomu muze libit?! Nechapala jsem! A ted? Dala bych nejakou specialni cenu tomu (nebo tem..) kdo Teletubbies vymyslel! Kdyz se na to totiz divam z pohledu prcku, tak je to fakt genialni! Je videt, ze se na vyrobe podileji detsti psychologove. Kdo zatim nema deti, tak to asi nepochopi (viz. moje kamoska, co se chyta za hlavu, kdyz ji zdravime slovy "papa, Lala"..) Mame jeste tri mesicni holcicku, ktera na Teletubbies stoprocentne bude koukat taky. Uz se tesim, az nam prijde balik s temi "novymi" dily. Asi se na ne kouknu taky ~t~
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Kde sehnat.... 

(4.12.2008 22:26:26)
No schválně jsem to dnes dcerám z youtube pustila - všechny tři - 4.5, 2.5 a necelého půl roku, an to koukaly jako u vytržení, jen já jsem šílela a musela jsem odejít pryč ;) A díl, kdy Po patlá puding po celém domečkua těší se, jak je to "nádhera", jsem musela výchovně okomentovat, ty moje experimentátorky by to vzaly zasvé (onehdá u tety okořenily směsí na ryby kytky v květináčích) ~t~.

Rapiti, výuka angličtiny mě taky napadla, že by byla takhkle skvělá. A díky někomu za tip In the Night Garden, to se líbilo i mně, asi to nějak seženu, ať se kočenky pocvičí :)
 kotyk 


Re: Kde sehnat.... 

(5.12.2008 14:39:32)
Hehe, díky za výstrahu. Mrňousek je nejspíš dostane k Vánocům ~;)
 janna001 


Sezame, otevři se 

(4.12.2008 13:02:17)
Mně zas přišli strašně blbí ti plyšáci s odklápěcíma hlavama ze Sezame Street - poprve jsem je viděla asi před 15 lety. Názor jsem radikálně změnila, když jsem viděla, jak moc zaujali mého tehdy malého synovce. A dneska se koukáme s mým synem, taky se mu moc líbí. Asi to už jako dospělí prostě nevidíme stejnýma očima. A těší mě, že ty příšery Teletubbies mají nějaký smysl.
 Kudlanka 


Krása 

(4.12.2008 13:44:58)
Synek má dva roky a právě taky procházíme obdobím teletubbies. Nám z toho trochu hrabe, ale on je šťastný a opravdu pochytil nějaká slovíčka. Navíc začíná i "zpívat", zpívá z reklamy Mňam, mňam Bobík a pak Chňapík maličký krokodýl. Je to docela legrace a rozhodně kvůli tomu nezanevřel na knížky, které miluje.
 Žlababa (Postižené Děti cz) 


Teletubbies 

(4.12.2008 13:46:40)
Předem díky správci za přidání ukázky k článku. Takhle je alespoň jasnější o čem je řeč :o)
Zazi, já sama mám jen jedno DVD se třemi asi hodinovými díly a taky jsem je nemohla sehnat.
Kotyk díky za ten odkaz, myslela jsem, že skutečně už ke koupení u nás nejsou (určitě ještě něco zakoupíme).
Myslím, že u té pohádky funguje na děti dobře všehno dohromady, nejde jen o jednoduché věty, které používají stále dokola. Ale taky o ten obraz. Postavičky jsou výrazných barev a většinu času se pohybují po tom zeleném palouku. Není tam žádná spousta rušivých kulis, takže se na ně dá dobře soustředit.
Když o něčem mluví, tak se soustředí jen na tu jednu věc a velmi dlouho.
A hlavně mezi každou větou je velká pomlka, čas pro děti vstřebat, co bylo řečeno.
 Raďulka 


Re: Teletubbies 

(4.12.2008 13:58:51)
Žlababo, úžasný příběh, Ríša i Radanka jsou skvělí ~R^
Naše dcerka se díky Teletubbies naučila poznávat barvy, takže v 18m s přehledem poznala 6 barev včetně fialové ~;) Co se týče mluvení, taky jí to nastartovalo, mluvila velice brzo a já jsem přesvědčená že i díky těmhle postavičkám, které stále miluje, jsou jí teď 3 roky ~;)
Co vím, tak tyto postavičky vznikly za pomoci dětských psychologů a jde to vidět, je to v tomhle směru opravdu promakané. Když jsem pracovala v kojeňáku, tohle byl jediný pořad, který nám tamní psycholožka doporučila pro děti a tak na to všichni koukali. Všechny to popostrčilo ve vývoji až neuvěřitelně.
Takže můj názor je takový, že to rozhodně není hloupý pořad. Jen nám dospělým se tak může zdát. Ale to cyklické opakování má svůj smysl a na děti to funguje bezvadně ~R^
 Rapiti 


Re: Teletubbies 

(4.12.2008 20:47:30)
Já už dlouho uvažuju, kde by se dali Teletubies sehnat v angličtině. Právě díky té jednoduchostia opakování to považuju za skvělou pomůcku k učení angličtiny pro malé děti.
 Zuuuza 


Re: Teletubbies 

(4.12.2008 21:17:26)
Rapiti, mrkni tady.

http://www.bbc.co.uk/cbeebies/teletubbies/

Jsou tam říkanky, písničky, hry... :-)
 gajka, syn 4 roky 
  • 

Re: Teletubbies - kde koupit 

(4.12.2008 15:00:02)
na m i m i b a z a r u stačí u DVD zadat teletubies a určitě nějaká vylezou, užj sem je tam párkrát viděla, ale skutečně tak 3 lety to byla vzácnost :)
 Jaana2 


Re: Teletubbies 

(4.12.2008 19:58:40)
Teletabies běželi v TV když byla dcera malá, nahrávali jsme poctivě a pak ještě odkoukal kazety syn. Já je zbožňuji dodnes. Škoda, kazezy jsou už dávno přehrané snímky pro větší děti, ale když se občas nějaký kousek objeví, ráda se podívám i já. Žlababo posílám myšlenku, ať Říša pochytí co nejvíc, ono i některé scénky mezi Teletabies jako takovými jsou moc fajn.
 Magda 
  • 

Re: Teletubbies 

(4.12.2008 20:36:24)
Pokud mate radi Teletubbies,tak doporucuji pohadku "In the night garden" od tech samych tvurcu,je novejsi (v UK asi 2 roky) a jeste lepsi,vrele doporucuji.Muj 4lety syn (taky autista) byl asi rok touto pohadkou unesen natolik, ze se dokazal naucit 4 slova (jmena oblibenych akteru pohadky) a to je uplne nemluvny.
 martinkaf 


Re: Teletubbies 

(5.12.2008 20:02:25)
Teletubbies jsem sledovala se svojí nejmladší sestrou. Přestože její vyjadřovací schopnosti nebyly valné, tak ani tento pořad pro děti nepomohl. Nicméně jsme jí natočili snad dvě VHS a ty si Michalka pouštěla pořád dokola. A když jsme jí to po několika hodinách vypnuly, tak začala křičet. Tak moc se jí to líbilo. Prostě z nich byla unešená. Dokonce měla koupené postavičky a mamka jí koupila podzimní zářivě zelenou bundu. V životě bych tu bundu nenosila, ale uběhlo pár let a teď tu bundu nosí moje 11 měsiční dcera :-). pá pá
 Jana a malý Míša 
  • 

Taky milujeme Teletubbies 

(4.12.2008 14:45:19)
Náš skoro 3 letý chlapeček miluje Teletubbies od doby, kdy mu nebyl ani rok. Nejdřív se naučil jejich jména a postupně uměl pojmenovat všechny věci. Dospělým se zdají strašní, ale je to opravdu to pravé pro děti. Můj bratr Teletubbies strašně odsuzuje, že to teda dětem nepustí, že by si zkazily vkus. Tak se těším, co bude říkat, až jejich ratolesti budou jednou žadonit, aby se mohly ještě chvíli koukat na Dipsyho, Lálu, Tinky Winkyho a Po.
Krásný článek, díky.
 Kinga+3 


Re: Taky milujeme Teletubbies 

(4.12.2008 19:30:26)
Žlababo, děkuju za krásný článek, který mě pohladil po duši :-)
ad. Teletabis já jsem asi divná, ale když jsem je ještě jako bezdětná viděla, byla jsem z nich unešena, přišlo mi to jako bezvadný pořad pro malinké děti ~R^
 Gaabii &2 


Teletubbies maji v Makru 

(8.12.2008 7:24:44)
4 ruzna DVD, kazde za 149,- Ale stejne tocime porad jen jedno ~d~
 eau a lipo 


hmmm :-) 

(4.12.2008 22:12:54)
Zlababo diky, donutilo me to ponekud prehodnotit nazor na teletubies. Malymu se ty postavicky moc libi ale ja ho pred tim chtela vzdy ochranit, jelikoz jsem se na to dosud koukala jen jako na totalni vyplach mozku ;-)
 Lída+2 


Re: hmmm :-) 

(5.12.2008 6:19:42)
Měla jsem ten samí názor,ale po té co syn měl patlavost...a vadu řeči..ty slova co říkali tyhle postavičky bly schopen říci celekm správně.....zbytek pak napravila logopedie.

Autorce děkuji za krásný článek.:-)~x~
 Alous 


Re: hmmm :-) 

(12.12.2008 13:50:28)
Jako bezdětná jsem těmi postavičkami opovrhovala - taky jsem si myslela, že je to výplach mozku. Když se můj první syn učil mluvit, zjistila jsem, že ho nejvíc baví ukazování obrázků a stálé opakování, např: kde je kočička, tady je kočička, kočička, jak dělá kočička, mňau, ano kočička, kočička dělá mňau, tam je kočička, ukaž kočičku .... a pak jsem si uvědomila, že mluvím jak tabísci .... nejprve to byl šok, pak zůstal jen respekt. Jojo - tvůrcům se to podařilo "ušít dětem na míru". ~R^
 SendyWendy 


... 

(6.12.2008 11:13:19)
Krásné.

Akorát mi tam nesedí ta poslední věta. Je taková sebelítostivá.
 Markéta 
  • 

Re: ... 

(9.12.2008 20:47:31)
Markytko, myslím že i ta poslední věta je na místě. Jako matka tříletého nemluvícího syna dost chápu.

Žlababo, je to krásný článek.
 Hanka 
  • 

Pingu 

(7.12.2008 22:55:45)
U nás Teletubbies nebodovali (já je nesnesla a děti myslím pochytily můj odpor), ale starší dcera na dost dlouhou dobu propadla Pinguovi. Jenom se bála dílu, kde se Pinguovi zdá zlý sen; ten jsme museli přetáčet.
 makulka,dvě děti 
  • 

žlababa 

(8.12.2008 7:21:01)
Ahoj,já jsem s u tohoto článku taky pousmála.Měla jsem podobné zkušenosti s těmito primitivními postavičkami.Když jsem je viděla,musela jsem zírat,na co ty dnešní děti koukají.Ale děti si vybírají podle sebe.Můj autistiský syn je zbožňoval,moje neteře jsou malé a koukají se na ně taky.Opakují základní výrazy a slova a jsou nadšené.Moje děti i neteře mají doma plyšové Teletabies doma v postýlkách.No,někdy se nestačíme divit,co našim dětem rozváže jazýček.
 Romienka 
  • 

Teletubbies 

(8.12.2008 9:11:37)
Mám podobnou zkušenost, starší dceři s LMD a problémy s řečí sledování Teletubbies pomáhalo se rozmluvit.Strašně se jí to líbilo a opakovala pořád dokola. Mě tenhle pořad nikdy špatný nepřipadal, jsou pořady co mě opravdu znechucují, když kreslené postavičky bojují proti sobě apod. To, že nám dospělým připadájí Teletubbies infantilní, neznamená, že pro děti nemá svůj význam.
 Milijana 
  • 

To jsem rada 

(25.12.2008 14:46:57)
To jsem rada ze Teletubbies nekomu pomohli.
Ja sice myslim ze jsou vrchol nevkusu, a dokonce jsem slysela ze kdesy v Anglii je decka chteli napodobit a naskakali pritom do studne, a proto jsem je v zivote svemu diteti nepredvedla, ale pokud nekdo ma zkusenost pozitivni, nic proti tomu.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.