| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S dítětem v nemocnici

 Celkem 380 názorů.
 Beezi,V+J 


Naprostý souhlas, 

(27.11.2008 9:13:20)
Žlababo, díky za článek, souhlasím.

Jen bych doplnila - není to tak, že na doprovod při hospitalizaci má dítě až do dovršení věku šesti let? Alespoň do této doby to proplácí pojišťovna.

Moje poslední zkušenost je cca dva měsíce stará, Dětská chirurgie Thomayerovy nemocnice v Praze. S mým ubytováním společně se synem (4,5) nebyl absolutně problém a bezpochyby i díky tomu snášel třídenní hospitalizaci naprosto bez problémů a bez následků.

Přeju všem dětem po celé republice, aby se taková praxe stala samozřejmostí všude.
 Cucaracha+Daniela 5let+// 


Re: Naprostý souhlas, 

(27.11.2008 9:35:50)
Autorka má úplnou pravdu - mám stejné zkušenosti.
V místě bydliště jsou se společnou hospitalizací taktéž problémy(nabídnuta židle,pokud chce matka zůstat s dítětem).
Min.rok jsem byla objednaná na 2-denní hospitalizaci s dcerkou,nástup večer a druhý den ráno jsme měly být převezeny do vedl.města na vyšetření magnet.rezonanci mozku a poté zpět.O tom,kdy budeme přesně nastupovat se tedy vědělo,ale místo nebylo,nakonec mne ubytovali na nadstandartním pokoji s jinou maminkou,to jsem musela platit.
Po vyplnění anonymního dotazníku mi ho vrchní sestra přinesla zpět,proč mi jako vadí placen, na to jsem odvětila,že pokud se dopředu ví,že tam s malou mám být i přes noc(za nic na světě bych jí tam nenechala samotnou-je neslyšící a všechny hospitalizace na onom oddělení velmi těžce psychicky nesla)tak se mi zdá nefér účtovat mi nocleh na nadstandartním pokoji,já se o něj neprosila.No a v Praze ve FN v Motole je to prostě samozřejmost,ani se neptají na kojení je tam zcela jiný přístup - za což jsem vždy velice vděčná. Platila jsem tam vždy jen regulační poplatek.
Je to opravdu věcí konkrétních oddělení nemocnic,proto mi to také vadí. Ale asi s tím nic nenaděláme. Chceme pro naše broučky to nejlepší a někdy to jde horko těžko.
Proto přeji autorce,aby už takové potíže neměla a všude byli stejně vstřícní jako jsou např.ve zmiňované FN v Motole.~;)
 Eva, 2 kluci 
  • 

Re: Naprostý souhlas, 

(27.11.2008 15:32:04)
Když bylo malému 8 měsíců, byl hospitalizován s laryngitidou. Byl plně kojený. Jelikož jsem podnikala a před sebou také další povinnosti, musela jsem si vybrat - buď lůžko v nemocnici a nesmět nemocnici opustit, nebo nebýt s dítětem hospitalizovaná a noci strávit na tvrdé dřevěné židli. Cestovala jsem neustále přes den na kojení, do práce, na kojení, úřady, na kojení.. prostě maraton a večer kolem 22h jsem usedala na dřevěnou židli, kde jsem v polospánku čekala na další - teď už noční kojení. 5. den se sestry smilovaly a na tu poslední noc mě nechaly přespat na posteli - půjčily mi i pyžamo :-)))
 Vaal 


HOSPITALISMUS-základní informace  

(28.11.2008 12:45:23)
Už se na některé stupidní "kecy" od některých chronických blbců jako je "Mystik"(opět nesklamal)nemůžu dívat, tak přidávám některé informace o HOSPITALISMU i na začátek, kdyby se někdo třeba neprokousal až na konec. Dávám je k tvému příspěvku Evi,nelekej se, je to jen proto, abych tyto informace připojila na začátek diskuze a než někdo bude něco "meldovat" o "hysterkách" a "úzkostlivých matkách", tak aby se prvně informoval, než bude plácat nějaké hlouposti.Protože takovíto lidé, co jsou, jako vždy, úplně "mimo", jenom brání tomu, aby se s tím něco dělalo.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O HOSPITALISMU
HOSPITALISMUS- souhrn duševních příznaků, které se zejm. u dítěte objevují následkem dlouhodobého pobytu v nemocnici (hospitalizace). Dítě trpí nedostatkem pevných citových vazeb, mění se jeho chování, je v porovnání se svými vrstevníky opožděno.
Odkaz: http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/hospitalismus

ZDRAVOTNICKÁ PSYCHOLOGIE-HOSPITALISMUS
hospitalismus reakce člověka na nemocniční prostředí - hospitalizaci odloučení ze známého, vlastního prostředí nemocnice je nedostatečně podnětné prostředí zejména při dlouhodobé hospitalizaci ,ovlivňuje psychickou i somatickou stránku osobnosti, mohou nastat komplikace zdravotního stavu, spouštěcím mechanizmem je dlouhodobá hospitalizace, vyčerpávají se obranné mechanismy, jedinec začne reagovat maladaptivně, často u dětí a starších klientů (malé děti a hospitalizované bez rodičů)

obranné reakce regrese
-návrat do "dětství"
-i u větších dětí, ale i u dospělých
-apatie
-netečnost
-nemá zájem o okolí
-deprese
-spojena i s pláčem
-odmítání jídla
-stereotypní pohyby
(např. děti v kojeneckých ústavech)
-negativismus
-aktivní - dělá opak toho co se mu řekne - naschvál
-pasivní - nedělá vůbec nic
-když se nepodají léky, sám si je nevezme
-nedělá naschvály, ale nepomáhá
-staří lidé, neurotici
-poživačnost
-vyhledávají sociální kontakty
-zejména ze sociálně slabších rodin
-u dětí i dospělých - u dětí nápadnější

prevence hospitalizace pouze v závažných případech
-zkracování doby hospitalizace
-zvláště u malých dětí a starších lidí
-pokud lze tak hospitalizovat děti s rodinnými příslušníky
-dodržovat kontakt s rodinou
-dodržování rituálů (čtení před spaním apod.)
-základem celková péče - nejen o choroby ale i psychologická

separační reakce reakce dětí na odloučení od rodiny a změně režimu
i u dospělých ale často u dětí
-u dětí (ozdravovny, tábory, školy v přírodě)
-závislá na věku dítěte a jeho sociální zralosti
-nejtěžší reakce od 7 měsíce do 3 roku dítěte
-dítě se dostává do prostředí které je sociálně chudé, málo sociálních vazeb, ztrácí jistotu...
-někdy přetrvává i po návratu do rodiny

obrané reakce dítěte fáze protestu
-dítě pláče
-volá matku
-odmítá zdravotnické pracovníky
-zlobí se
-nechce se nechat ošeřit
-drží se matky (nechce se pustit)
-fáze zoufalství
-dítě pláče - nevzlyká, nevydává zvuky
-ztratilo jistotu že matka přijde ... nikdo ho neochrání
-pocit zrady
-přestává reagovat na okolí
-smutné
-stísněné
-nepřizpůsobivé chování
-fáze odpoutání
-snaží se vytvořit si oporu
-fixuje se na náhradní osobu, případně na hračku (sestra, plyšový medvěd...)
-když se dostane do 3 fáze odpoutání - tak když se vrátí do rodiny zažívá opět první fázi
-pokud je dlouho od rodiny a nedošlo k separační reakci tak dítě nemělo vytvořeny sociální vztahy s rodinou

Odkaz :http://zdravotni.blog.cz/0707/zdravotnicka-psychologie-hospitalismus
 helena - 2letá dcerka 
  • 

Bože můj! To jsem netušila!!! 

(30.11.2008 1:01:54)
To je opravdu tak hrozné? Několikrát jsem viděla v Havířovské nemocnici samotné děti, ale netušila jsem, co to všechno může způsobit! Děkuji za příspěvek (i za pův.článek- podle mě byla autorka článku HRDINKA-asi bych to nedokázala, v tom stresu a strachu o dítě bych se nechala tou lékařsou "zlomit" na ubytovnu). Nikdy nedopustím, aby moje holčička musela zůstat někde sama. Alespoň do té doby, co si nezkusí zůstat někde ve školce či přes noc bez rodičů. Dík moc za článek do tří let si na to dáme pozor a budem hájit práva svého děťátka.
poz. Možná kdyby šel na tu první hostpitalizaci jako doprovod manžel autorky článku, že by si to nikdo k němu nedovolil!
Helča
 Valina 
  • 

Re: Bože můj! To jsem netušila!!! 

(30.11.2008 16:24:19)
Milé maminky,já jsem na tuhle stránku zabrousila spíš náhodou,ale co tady čtu,to je něco příšerného.Je opravdu velká odvaha trvat na svých právech,keré máte jako rodič malého dítěte v nemocnici,ale je to NUTNÉ!!!!Aby se napříště nemocniční personál nemohl dál takto chovat.Bohužel si nevzpomenu kde,ale nedávno jsem četla nějaký článek o právech dítěte v nemocnici a to,aby tam s ním mohl zůstat jeden z rodičů,patří k jeho jednoznačně k neoddiskutovatelným!!!!!!!Stůjte proto všichni při sobě a trvejte na nich.Určitě by se někde na internetu podobný článek našel.Nechám psaní a jdu hledat.
 Valina 
  • 

Re: Bože můj! To jsem netušila!!! 

(30.11.2008 16:36:01)
Tak maminky,něco jsem našla.Zadala jsem si "dítě v nemocnici" a pak rozklikněte AZ rodina.Snad to najdete,je tam toho dost.I adresy na kontaktní místa,kam se můžete obráti o radu.
 adelaide k. 


Re: Naprostý souhlas, 

(27.11.2008 9:42:08)
Beezi, já myslím že na přitomnost rodiče (nebo snad zákonného zástupce?? ...) má dítě vždycky ale do šesti let dítěte, hradí ten pobyt rodiče pojišťovna.
 Beezi,V+J 


Re: Naprostý souhlas, 

(27.11.2008 9:51:57)
Ano, adelaide, tak jsem to myslela. A vypadlo nám oběma slovo "nárok". Na přítomnost rodiče má dítě nárok...
 adelaide k. 


Re: Naprostý souhlas, 

(27.11.2008 9:56:54)
Beezi :-D máš pavdu. No stane se ~b~
 Šárka+2 


To mi pripomina... 

(27.11.2008 12:15:21)
muj lonsky zazitek z Bulovky. Dcerku prijimali kvuli horeckam, zvraceni a podezreni na zanet mozkovych blan. Taky mi byla na noc nabidnuta ubytovna pro maminky nebo zidle u postylky. Zvolila jsem zidli a v noci se presunula k dcerce do postylky. Nektere sestry neco namitaly o hygiene, ale dceruska byla spokojena, ze muze spat s mamou v posteli. Takhle ztocena jsem vydrzela 4noci, pak nas pustili.
Je to problem, maminky by urcite mely byt u svych hospitalizovanych deti, ale kdyz to misto opravdu NENI tak co s tim?
Behem pobytu jsem si po vecerech povidala se sestrickama a slysela vypraveni zase z jejich strany.~d~
 ivysek 


Bulovka+Kadaň 

(4.12.2008 20:50:08)
Syn měl být s astmatem hospitalizován na Bulovce, ale já jsem kojila novorozeně, tak mne nikde v nemocnici jako doprovod nepřijmou, je to příliš velké riziko pro miminko. Protože bydlíme v Klášterci (nemocnice Kadaň), domluvili jsme si vlastní převoz (s dejchátkem po hodině) a přijeli jsme ve 23hodin do Kadaně s tím, že tam s klukem bude spát manžel. Odmítli nás s tím, že mají volná 2 lůžka, ale na jedno z nich nemůžou ubytovat tatínka, protože kdyby v noci přijali další dítě, nemohli by přece jeho maminku dát na pokoj k chlapovi! Naštěstí jsem tam synka uspala a ráno jsme si ho už mohli vzít domů.
 ampula 


Re: Bulovka+Kadaň 

(6.12.2008 14:55:34)
Taky mám zkušenosti, ale z Třebíčské nemocnice. V jeden měsíc se nám staly dva případy. Já musela na revizi dělohy s 11 týdení dcerou (samozřejmě kojenou) a nebyl žádný problém. Samozřejmě nás ubytovali v porodnici na šestinedělí a o malou se po dobu operace starali jak o novorozeně. Tak mé obyvy, aby kvůli hospitalizaci na dva dny nebylo po kojení, byly zbytečné. Po našem návratu ,ale bohužel starší syn (2,5 roku) dostal astmatický záchvat a nešl doma zvládnout. Syn musel do dětské nemocnice. Aby zase nebylo po kojení, šel manžel. Syn byl na JIP a manžel byl přes den u lůžka a na noc šel spát na nadstandart. Bez řečí ho uvolnili speciálně kvůli němu. Aby nebyl na pokoji s jinou maminkou. Já za nimi mohla přes den na JIP klidně na hodinku mezi kojením dojet a nikdo nic nenamítal. Za dva dny šel syn na normální pokoj za manželem. A za tři dny dom. Nemám jedinou výhradu vůči nemocnici ani personálu. Jen jedno se mi nelíbí. To že manžel nedostal paragraf na ošetřování člena rodiny, ale měl nárok jen na neschopenku, protože byl taky v nemocnici sice jako doprovod, ale bohužel podle min. zdrav. je to tak. A jak všichni víte § to jsou peníze hodně dolů. Ještě, že měl dovolenou. Myslím, že na to by taky mohli pomyslet a změnit.
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Re: Bulovka+Kadaň 

(6.12.2008 16:17:51)
Tak radši nechali dvě lůžka prázdná? To jsou teda kreténi, to snad není pravda. To bych fakt řvala vzteky!! Taky stížnosti bych psala a fest. Je to diskriminace tatínků, co chtějí být s dětmi.
 Dita, Matyáš 08,Kiki 11 


Re: Naprostý souhlas, 

(28.11.2008 12:09:24)
A není to náhodou tak, že to musí platit všude a pro všechny? Co tedy znamenaly ty billboardy ODS, už maminka může být se mnou, to už snad protáhli zákonem, ne?
 Katka,dospívající dcera,a 2 letá 
  • 

Re: Naprostý souhlas, 

(28.11.2008 18:11:35)
Já byla v Dětské nemocnici z malou 2 krát v Brně.A řeknu vám hlídejte si své děti jak můžete.Bylo mi stoho dopláče .Byli jsme 2 noci na jipce.Nechat mě tam nechtěli.Ale přes den ano.Byli na pokoji 3 děti s mojí Anežkou 6 letý chlapec a roční holčička jak naše.Rodiče tam nebyli protože museli do práce.Za dětma se nikdo nepodíval chlapci hodili jídlo na stolek a už se nezajímali jestli se najed nebo ne.dyž se ukázala maminka tak se tam sestry předháněli jak si prý budou hrát,maminka odešla a už se tam nikdo neukázal.No toby bylo na dlouhé povídání pokud máte jiné možnasti tak jich využijte.
 Petra, dva synové 
  • 

Re: Naprostý souhlas, 

(30.11.2008 9:45:01)
Souhlasím a přidávám zkušenost s Thomayerovou nemocnicí v Praze - oddělení dětské neurologíe...S 3-letým synem jsem zde nakonec byla nucena strávit místo plánovaného týdne více než měsíc a po celou dobu nebyl jediný problém ani jediné naznačení toho, že zabírám místo, že by tam měl být syn sám apod...Matka je u dítěte samozřejmostí!!! Petra
 Čalala 


Re: Naprostý souhlas; DN v Brně-NEBOJTE SE JÍ, zjistěte si informace! 

(4.12.2008 1:44:29)
Ahoj Žlababo, zdravím tě! Moc často do diskusí pod články nepíšu, ale k tomuto mám, myslím, docela co říct.
Mám dvě děti, starší má Aspergerův syndrom a navíc k tomu komunikuje verbálně jen s nejbližší rodinou (mutismus). Moje děti byly V POSLEDNÍCH DVOU LETECH v brněnské Dětské nemocnici (dohromady) hospitalizované 4x. Takže s ní mám bohaté a AKTUÁLNÍ zkušenosti.

Přesně jak píše Žlababa, je dobré jít do nemocnice informovaný, to bych chtěla zdůraznit! NEBOJTE SE BRNĚNSKÉ DĚTSKÉ NEMOCNICE, ale obrňte se informacemi, a snažte se být splachovací :) (tohle mně zrovna moc nejde, všechno si moc beru) a nenechte se odbýt!

Chodím s dětmi do DN do několika ambulancí, ale první hospitalizační zkušenost jsme měli na podzim 2006.

Syn, který shodou okolností pár dnů předtím oficiálně dostal diagnózu AS, měl akutní zánět, který vyžadoval hospitalizaci na lůžkové ortopedii. Bylo mu necelých šest. Byla jsem hodně vyděšená, ani jsem doktorům nenahlásila AS, řekla jsem to až později ústně, takže to neměl vůbec uvedeno v papírech. Nevěděla jsem prostě jak na to. Navíc mi bylo sděleno, že s ním nemůžu zůstat přes noc. Za dva dny poté jsem měla osobní zkušenost s jinými rodiči, kteří personálu prostě oznámili, že tatínek bude spát ve spacáku na zemi u syna. A ono to šlo! Chodila jsem tedy na noc domů a celé dny jsem byla se synem. Nemůžu si stěžovat, na oddělení ho všichni (doktoři, sestry) respektovali (dokonce po pár dnech, když už nemusel jezdit na vyšetření vleže, ale mohl být na vozíku, tak si přesto přál jezdící postel, tak jedna chápavá a milá SANITÁRNÍ sestra mu to dopřála, a jela s ním a tou postelí jen kvůli němu přes půl nemocnice na vyšetření!) a já jsem poznala, jak to v nemocnici chodí. Trvalo mi asi dva dny, než jsem pořádně rozkoukala, a zjistila, že je tam paní učitelka "školková", odpoledne paní vychovatelka (obě byly skvělé!), že si od nich můžeme půjčovat hračky a knížky, že za dětmi chodí i sestry-žákyňky, že bych si měla zjistit, kdo je přidělený ošetřující lékař, a než jsem začala rozeznávat jednotlivé doktory. Doktoři přicházeli a odcházeli, ani se nepředstavovali, komunikace personál-rodič moc profesionální nebyla. Velmi nepříjemná je skutečnost, že pokud jste na pokoji jako celodenní návštěva, tak nemáte nárok na žádný prostor na svoje věci, neustále jsem byla buzerována, za to, že na zemi leží moje taška (nebylo kam jinam ji dát), nebo že jsem si na nějaký kus nábytku něco svého odložila "Kdyby přišla hygiena, ta by Vás hnala!" apod. Později na pokoj přibyl romský chlapec, za kterým nikdo nechodil a to ani na návštěvy, byl na celém oddělení jediný :(, bohužel to o státním svátku po kterém následoval víkend, takže ani paní učitelka "školková" nebyla :(. Viděla jsem, jak sestry vůbec nemají na děti čas. Maximálně ho okřikly, když moc běhal a zapnuly mu televizi, která ho ale nezajímala. Alespoň za ním 1 x přišla dobrovolnice. Jak jsem už psala, celkově si na lůžkovou ortopedii stěžovat nemůžu. Nejvíc mi vadilo, že si nemám kam dávat svoje věci, nosila jsem toho sebou celkem dost na celodenní zabavení syna i moje.

Další hospitalizace byla plánovaná, na ORL v dubnu 2007. Automaticky (po sdělení diagnózy) mi k synovi napsali tzv. indikovaný doprovod, takže jsem zažila ten luxus, že jsem s ním byla na pokoji s postelí pro mě a vlastní koupelnou a WC. Všichni z personálu byli informovaní, k synovi trpěliví, vůbec si nemůžu stěžovat. S výjimkou jediné nerudné sestry, naprosto bezproblémové.

Třetí hospitalizace byla taky plánovaná a sice na NEUROLOGII v červnu 2007. Po docela dobrých zkušenostech jsem se Dětské nemocnice nebála. Věděla jsem už, že syn zvládne být přes noc sám, takže mi nevadilo, že nemají místo pro maminky. Pobyt byl bohužel VELMI NEPŘÍJEMNÝ. Syn měl tehdy 6,5. Nedocenila jsem, že když tam ráno nebudu a když nebude upoutaný na lůžko (jako byl povinně na ortopedii, kde mu mj. nosili snídani do postele a pomáhali mu i např. s čištěním zubů), že bude muset zvládnout sám ranní "provoz" a různé nečekané situace. On nemluvící, neorientující se v sociálních situacích! Myslela jsem si pochopitelně, že na neurologii pracují profesionálové zvyklí na autistické děti. Výsledek? Ráno to bylo vždy otřesné! Chovali se k němu hrozně, protože je zdržoval. Např.: na pokojích byl rozhlas, který svolával děti do jídelny. Myslíte, že napadne autistu, že se to týká i jeho a že napodobí ostatní děti? Samozřejmě ne, rozhlas se mu moc líbil, se zájmem ho poslouchal, dokonce mi řekl, že by v nemocnici chtěl už zůstat (nevracet se domů) a to speciálně kvůli tomu rozhlasu. Ale nedokázal se řídit těmi pokyny. Sestry si myslely, že to dělá naschvál a že je zlobí a provokuje! Dodneška jsem nepochopila, jak je něco takového možné. Na NEUROLOGII byla obecně hrozná atmosféra, setry byly přetížené a proto netrpělivé... Příště se tomuhle oddělení POKUD MOŽNO VYHNU.

Poslední hospitalizaci jsem zažila s šestiletou dcerou (zdravá šikovná holčička) před dvěma měsíci opět na lůžkovém ORL. Byl to plánovaný zákrok. Samozřejmě jako zkušená mazačka jsem vysvětlovala maminkám-novickám vše možné o chodu nemocnice a radila jim fígle :)
Velmi mě potěšilo, že v Dětské nemocnici je veřejně přístupná BEZDRÁTOVÁ SÍŤ. Chtěla bych vedení DN za tohle moc poděkovat! To mi umožnilo z nemocnice pracovat a být tam s dcerou celé dny. Měla jsem s sebou notebook už v červnu 2007, ale tehdy síť v nemocnici nebyla. Pobyt na ORL byl bezproblémový, až na jeden výstup se sanitární sestrou, která mi vynadala, že když jsem vedená jako rodič u lůžka, tak si přece nemůžu odskočit na pár hodin do práce, že nemocnice není holubník. Tahle osoba, na oddělení snad poslední v hierarchii, se tam zkrátka chovala, jako šéfka, což mi potvrdily i jiné maminky. Vyděsila jsem se, a začala jsem okamžitě studovat všechny papíry na nástěnce :), protože pro mě bylo bohužel nezbytné občas přes den odejít kvůli pracovním záležitostem. Vždycky jsem si to ostatně domluvila s paní učitelkou školkovou (byla moc příjemná, moc ji chválím, dcera si ji úplně zamilovala) nebo se sestřičkami-žákyňkami, aby dcera věděla, že tam nebude úplně sama. Na nástěnce jsem zjistila, že ona osoba pravdu nemá a že vše záleží na osobní domluvě.

No to je dlouhý, to asi nikdo nebude číst :D
 Tvoje horší já 


Re: Naprostý souhlas; DN v Brně-NEBOJTE SE JÍ, zjistěte si informace! 

(4.12.2008 22:38:49)
Náhodou, já jsem si to přečetla. ~;)
Jinak, v DN Brno jsem byla jednou, s dcerkou. Mohla jsem s ní spát, ale to bylo vynucené. Spala jsem v dětské postýlce, jiná nebyla, nohy mi trčely ven.~:-D
Jídlo pro matky bylo, ale v jídelně na druhém konci nemocnice, takže jsem raději zůstávala na oddělení o hladu a jednou denně si vzala dcerku s sebou do bufetu. Dost jsem tenkrát zhubla.
Pobyt byl celkově velmi drahý, i bez toho jídla. Ale byla jsem ráda, že mi nakonec umožnili z dcerkou zůstat.
 maceška 


Žlababo 

(27.11.2008 9:19:00)
ač zdravotník, zastávat se tohoto stavu určitě nebudu :-(
Naprosto chápu a souhlasím s tím, že dítě potřebuje být během hospitalizace u svého nejbližšího člověka. Myslím si ale, že to mnohdy potřebují i jiní nemocní, staří lidé, těžce nemocní - ale to je jiná kapitola.
Co mě přimělo reagovat je hlavně to, že zmiňuješ svitavskou nemocnici, kde pracuju. Tak blízko jste byli a já o tom nevěděla! Škoda :-(
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Žlababo, 

(27.11.2008 9:59:45)
Maseško, ty bys to mohla vědět: není na to náhodou nějaký obecný evropský předpis, který toto právo rodičům a jejich dětem přímo zaručuje? Loni v létě jsem byl na pár dní s dcerou ve FN Motole, a myslím, že mi tam něco takového předkládali. Vím, že jsem se divil (a vítal), že už se taková žádost pokládá za naprosto normální a oprávněnou. Nějaký kodex nebo co to bylo...
Jinak - právě loni v Motole naprosto automaticky předpokládali, že s dcerou zůstávám, a měl jsem dojem, že kdybych řekl ne, vnímali by to dost negativně. Dítěti byly 3 roky...
 Cucaracha+Daniela 5let+// 


Ondro,je to jak píšete. 

(27.11.2008 10:04:00)
Při naší hospitalizaci to vnímal personál úplně stejně,třeba jedna maminka nechtěla zůstat s miminkem(už tedy nekojila) a to tedy kromě nás maminek,které jse byly hospitalizované s našimi dětmi tak i personál to docela dost nechápal.
Pokud já vím,tak do 6 let na to mají rodiče skutečně nárok a není to závislé na tom,zda je dítě kojeno či nikoliv.:-)
 Líza 


Re: Ondro,je to jak píšete. 

(27.11.2008 10:10:47)
Cucaracho, není to pravda. Žádný nárok neexistuje. Když doktor napíše, že je doprovod rodiče nutný, tak to pojišťovna zacvaká, ale bohužel není moci na světě, která by přiměla doktora, aby to tam napsal.

Druhá věc - v mnoha nemocnicích není dost místa, aby každá matka mohla mít svou postel u dítěte - to chápu (i když méně chápu, že se s tím nesnaží něco dělat). Co ale nechápu, respektive raději bych nechápala, je kolik úsilí na nkěterých odděleních věnuje personál snaze matku z oddělení vyhodit, pokud se rozhodla sedět teda celou noc na tý židličce u postýlky.
 Cucaracha+Daniela 5let+// 


Re: Ondro,je to jak píšete. 

(27.11.2008 10:29:35)
Tak je to možná tak jak Lízo píšete,nárok není a opravdu záleží na oddělení,jak to může či nemůže provést.
Já bych tehdy souhlasila i s tou židličkou u postele(měly jsme tam s dcerkou být opravdu jen na noc),ale dozvěděla jsem se,že se jedná o uzavřené infekční odd.-což jsem nechtěla riskovat-potřebovala jsem aby se provedlo pouze vyšetření MR a pak šupky domů-po narkoze byla dcerka v pořádku tak jsme byly rády.
Ale v Praze je prostě jiný přístup,já si ho cením-i když jsem viděla jak se třeba sestry staraly o miminka bez maminky v noci(byly na ubytovně,protože dlouhodobě spát v křesle u postýlky je opravdu náročné),tak jsem žasla nad ochotou,sestry miminka chovaly,vozily v kočárku no říkala jsem si,že to se jen tak nevidí.Já byla na tom oddělení 3 noci,to se ještě dalo zvládnout,dcerka v té době měla měsíc po operaci-tedy opakovaná hospitalizace a to bych jí prostě neudělala,že bych na noc odcházela na ubytovnu.Uvítala jsem tedy návrh nocovat na křesle(sestry mi donesly polštář a deku,židli mi přisunuly ke křeslu,abych si dala nohy nahoru),prostě snažily se mi to co nejvíc zpříjemnit.~x~
Proto si Motolské nemocnice cením a nedám na ni dopustil~R^
 Cita 


Re: Ondro,je to jak píšete. 

(27.11.2008 13:09:33)
Byli jsme v červnu na nosní mandli, také v Motole..první noc před zákrokem jsme naštěstí odjeli domů..další noc s velkým otazníkem, postel pro mě neměli, synovi byly 4, ale budí se v noci pořád, odmítla jsem na noc odejít na ubytovnu, požádala jsem o propuštění..po šesti hodinách čekání na lékaře nás ve 21 hod večer naštěstí prospustili, schylovalo se k velmi nepříjemnému rozhovoru, nechápala sem, proč nemůžu zůstat přes noc na židli (že spoluležící chlapeček taky nemá maminku u sebe pro mě nebyl argument..)

Pokojík byl mrňavý, nevešly by se do něj ani dvě dospělácké postele..oddělení je po rekonstrukci..nechápu proč měl pokoj tak velkou koupelnu..

Na Bulovce jsme naopak problémy s hospitalizací neměli (dětská interna), na pokoji byly vždy dvě velké a dvě malé postele..koupelna sice nezrekonstruovaná, ale aspoň nezabírala cenné místo..~l~
 petrabubli 


Re: Ondro,je to jak píšete. 

(30.11.2008 16:26:41)
Zdravím,
já byla se synkem na mandli v Motole před třemi roky. Byl mu rok a půl, doktorka na příjmu mi řekla, že samozřejmě budu s dítětem na oddělení a na noc, že je k dispozici ubytovna.Já na to, že s ním chci být i v noci.Doktorka řekla, že když nebude místo přímo na oddělení, tak to nepůjde, jenže já jí na to odpověděla, že dítě se kojí a že se od něj nehnu, i kdybych měla sedět na okně. Tak se zasmála a že si to mám vyřídit na oddělení. Mě to v tu chvíli tak k smíchu nebylo, syn se budil pětkrát za noc, protože se mu špatně dýchalo a jak dýl brečel, začal se dusit. Doktor na oddělení měl stejný nápad s ubytovnou (opravdu nebylo místo přímo na pokoji s postelemi pro maminky, bylo prostě plno),řekla jsem mu, že mě od malýho nedostanou, že jsem připravená u něj prosedět noc a sestrám nepřekážet, ale že samotnýho ho nenechám, když se jim rozbrečí, tak ho neuklidní a začne akorát krvácet a aby ho oblbovali analgetiky jen aby spal, o to nestojím. Asi jsem se tvářila jako fůrie, před výkonem nás pustili na noc domů a pak druhý den nám napsal, že můžu zůstat s ním. Večer byl malej v pořádku a protože jsme bydleli jen kousek od nemocnice a měli k dispozici auto (doktor se ujiš´toval, že jsme schopní do deseti mint se dostavit a nespoléhat na sanitku),pustili nás na noc domů a ráno na konrolu. Stejně jsem celou noc seděla na posteli s dítětem u prsu (používal mě jako dudlík), ale v klidu a ve svým.
Když nejsou postele, sestřičky je nevyčarujou, to je jasný, ale vždycky je to o lidském přístupu. Kamarádka také v Motole se synkem trávila na křesle celý týden, když byla hodně utahaná, vyměnila se s manželem a šla se domů vyspat,ale sestřičky se jí spíš snažily ulevit, nevyháněly ji. tak přeju vše,když už do nemocnice budou muset, a´t nenarazí na "úřednice", ale na sestry a doktory s pochopením pro vylekanou dětskou dušičku. ~;)
 katka+katka 
  • 

Re: Ondro,je to jak píšete. 

(27.11.2008 16:10:33)
i já si Motolské nemocnice moc cením. Naposledy jsem přijela na pohotovost ve 2 ráno a doslova kolem mě tancovali.
 zdravotnice porodnicodomorodka 


Re: Ondro,je to jak píšete. 

(27.11.2008 11:15:42)
Zatím naštěstí zdravotní stav mých dětí hospitalizaci nevyžadoval, tedy ne z mé strany, zvládnout se toho dá doma hodně, ale u spciálních vyšetření je přeci přítomnost matky nutností, zdravotnictví má opravdu co dohánět:

http://mrowetz.blog.respekt.cz/c/33749/Laryngitida-na-reverz.html

http://mrowetz.blog.respekt.cz/c/37700/Zapal-plic-tentokrat-bez-reverzu.html
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Ondro,je to jak píšete. 

(27.11.2008 14:02:22)
O hrazení pojišťovnou nemluvím (i když my to tak s tříletou dcerou měli). Ale mám pocit, že pokud ta nemocnice stojí o nějaký certifikát nebo co, musí umožnit více podobných věcí. Například neomezené návštěvní hodiny (jistě jsou oddělení, která jsou výjimkou, ale obecně ano). Atd. Jen si bohužel nepamatuju, jak ten papír vypadal a jak se jmenoval (měl jsem v té chvíli přece jen trošku jiné starosti :)). Ale chtěli po mně, abych jim pak podepsal, že mě s tím seznámili. Fakt si nikdo nepamatujete, o co se jedná? Prosím :-)
 arsiela, 


Re: Ondro,je to jak píšete. 

(27.11.2008 14:26:01)
Bohužel nárok na hospitalizaci s dítětem v zákoně není.Tento zákon je připraven,ale ještě neprošel parlamentem.Jediné co v zákoně je,tak to je nárok na proplacení pobytu do sedmi let pojišťovnou.Takže hradíte jen regulační poplatek.Existuje charta práv dítěte,která se pobytem rodiče s dítětem v nemocnici zabývá.Nevím v kterém roce ji ČR ratifikovala,ale je to jediný dokument z kterého se vychází.Tudiž,pokud vás z nemocnice vyhodí,můžete si stěžovat u ústavního soudu,ale při rychlosti jak by to probíhalo,je to v podstatě na nic.
Žabátko k tvé otázce,proč někde to jde a někde ne.Strašně záleží na vedení oddělení a na vedení nemocnice.Realita je taková,že nemocnice dostává proplacený výkon,tudiž je výhodnější mít co nejvíc lůžek pro pacienty a minimum pro doprovod.Většinou nebývá problém v menších krajských nemocnicích,kde nejsou úzce specializovaní a není tak obrovský tlak na lůžka.Průšvih je většinou ve fakultkách,nebo na specializovaných odděleních,kde je velký tlak na lůžka,velký počet pacientů,kteří potřebují ošetření.Pak je tendence "mateřáky"minimalizovat,aby bylo co nejvíc míst pro pacienty.Bohužel systém zdravotnictví v ČR je postavený na palici.
Já v Motole se synem byla dvakrát,naštěstí na ubytovnu jsem nemusela ani jednou.Na neurologii nebyl problém,měly jsme na pokoji rozkládací křesla.Ale ve chvílu,kdy se v noci synovi udělalo zle a musel být akutně ošetřen v postýlce,jsem musela já i druhá maminka okamžitě křesla zbalit aby byl vůbec přístup k postýlce.Takže tam to je evidentně dobrá vůle vedení neurologie,nikoli vedení Motola.Protože v návrhu oddělení se s pobytem matek v noci evidentně nepočítalo.Včera byla v Motole hospitalizovaná známá s děckem a pospává na židli,protože se od děcka nehne a na ubytovnu neodejde.Takže záleží na oddělení.
Asi se budem muset víc ozývat jako rodiče přímo na vedení nemocnic s tím,co se nám z tohoto pohledu nelíbilo a proč to tak je.Dokud se rodiče nebudou ozývat,bude mít vedení pocit,že je všechno v pořádku,když si nikdo nestěžuje.
 Líza 


Re: Žlababo, 

(27.11.2008 10:11:22)
Ondro, charta práv hospitalizovaného dítěte nemá v ČR právní váhu.
 Beezi,V+J 


Re: Žlababo, 

(27.11.2008 10:27:30)
Lízo, takže záleží jen na té které nemocnici, jestli tu chartu akceptuje, uznává a dodržuje? To je tedy dost smutné.

V Krči na dětské chirurgii tedy text té charty visel vyvěšený na chodbě na nástěnce a problém s tím evidentně neměli.
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Žlababo, 

(27.11.2008 14:06:01)
Jestli je to tohle:

http://szzkrnov.cz/htm/pedcharta.htm

tak to myslím nebylo ono. Bylo to delší, to přinejmenším...
 cyann 


Re: Žlababo, 

(27.11.2008 10:12:00)
No mozna me ukamenujete, ale ja jsem zase mela opacny problem. Pred dvema lety syn lezel v Thomayerove nemocnici v Praze. Automaticky se tam predpoklada, ze tam matka zustane s ditetem, zaplatila jsem nadstandard aby jsme byli na pokoji jen sami dva. Vsechno bylo fajn, az na to, ze ja jsem se vlastne nemohla z nemocnice hnout, natolik se sestry spolehaji ze maminky se staraji o deti samy 24 hodin denne. Oddeleni zamcene, zdeseni v ocich personalu kdyz jsem se ptala jestli me pusti ven. Coz byl trochu problem, jelikoz jsem se synem sama, rodice 100 km daleko, potrebovala jsem spoustu veci ktere mi nemel kdo prinest. Musela jsem nechat zaparkovane auto v arealu ac se to nesmi, protoze jsem proste nemohla ven ho preparkovat. Nemohla jsem do lekarny koupit sunar alidiar, coz bylo to jediny co maly v sobe udrzel, a v nemocnici mi dali jen miniaturni pridel. Chapu, je dost drahy. Aspon kdyz nas pousteli, porad jeste se zapalem plic, tak jsem poprpsila ststru jestli by maleho pohlidala, ze bych si aspon dosla do lekarny pro leky co nam predepsali, abych tam pak nemusela s nim. Mela jsem pocit ze jim narusuju chod celeho oddeleni. No nic, stejne jsem stastna ze me tam s nim nechali, jinak bysme to asi neprezil ani jeden. Ale ma to i sve stinne stranky.
 Žlababa (Postižené Děti cz) 


Maceško 

(28.11.2008 17:42:10)
No, jo ale tehdy já zas nevěděla, že Ríša je autista a tím pádem už vůbec ne, že existuje nějaká Maceška co o autismu píše na internetu. Je to už asi dva roky, co jsme tam byli.
 smisulenka,M03/05 + A01/08 


Re: Žlababo, 

(27.11.2008 9:28:08)
Také si myslím, že by s dítětem v nemocnici měl být rodič. Přijde mi šíléné nechat dítě samotné a muset na noc odejít~;((
I dospělý člověk , když je mu zle ,tak není rád sám.
Doufám, že v dohledné době se to změní !
 Fruiko 


Re: Žlababo, 

(27.11.2008 9:56:16)
Ahoj Žlababo,

I já mám takovou hnusnou zkušenost s dětskou nemocnicí v Brně. Přijali nás před dvěma lety (dcera tehdy měla 2 roky) s tím že měla horečky,zvracela a kvůli dehydrataci nás vzali na internu na kapačky. Když si vzpomenu na ty peripetie naž nás přijali pak vyřídít haldu papírů, abych s ní mohla zůstat. Lůžko mi nabídli, ale když sem to v noci viděla děti stále plakali sestry to neřešili, tak sem jen seděla u malé a čekala na lékaře kvůli neklesající horečce. Druhý den sme dostali průjem a přeložili nás na infekční oddělení v dětské nem. je to vedlejší budova. Tak sem mohla být s malou celý den cca od 8h do 8h do večera já tam většinou byla tak dlouho dokud mě nevypakovali domů.Infekční oddělení mě, ale šokovalo tam ty děti pokud nespali tak jen plakali. S mojí dcerou tam ležela holčička asi kolem roku a celý den byla připoutaná k lůžku řemínky za ruce a nohy aby si nevytrhla kanylu. Jeji maminku k ní nepustili a ta malá plakala evidentně kvůli hladu a žízni. Kolikrát sem to nevydržela a dávala ji čaj pak na chvíli usnula. To samé bylo s jídlem ráno jsem dorazila na snídani a mé dítě sedělo v postýlce v jedné ruce lžičku a v druhé uzavřenou přesnídávku to asi čekali že si ji to 2leté dítě otevře a sní samo? Teď po letech sem šla jednou kolem oken infekčního odd. a slyšela sem ven děti plakat a upřímně doufám, že se tam už nikdy nedostaneme. ~o~
 Cita 


Re: Žlababo, 

(27.11.2008 13:28:37)
to je strašný..v Motole, ten den, kdy se malý vyspával z narkózy, přišla asi dvouletá holčička (stejně stará jako moje), máma musela odejít (vysvětlovala mi, že má ještě půlroční dvojčátka)...celou dobu plakala, byla k neutišení, zeptala sem se sester, jestli jí můžu pochovat..chovala sem jí možná dvě hodiny, holčička se uklidnila a usnula, když sem jí nesla na pokoj do její postýlky, přiběhla vrchní sestra a dítě mi vytrhla z ruky, že se nesmí chovat cizí děti, a že sem úchylná..takle necitlivě dítě probudit a ještě u toho ječet jak fůrie..další hodiny sem čekala, než se malej probere, neměla sem nic na práci a jen s despektem četla text na nástěnce o právech dětí a o tom, jak oddělení přivítá pomoc rodičů s jeho chodem (ha ha)..brečela ještě, když jsme večer odcházeli..
 článek 
  • 

Re: Žlababo, 

(29.11.2008 18:48:40)
Ztěžovat si ztěžovat a ztěžovat.
 kili 
  • 

Re: Žlababo, 

(29.11.2008 19:39:08)
A proč si a co chete ztěžovat ?
 Vaal 


Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(27.11.2008 10:16:29)
Já slyšela, že je to tam teď dost hrozný. Jedna maminka, co se mnou ležela na rizikáči, na ni hrozně nadávala. K synovi s astmatem dali do pokoje chlapečka s nakažlivou plicní chorobou, desetidenní kůru antibiotik v polovině chtěli přerušit, protože jim antibiotika došla a měla být dodána až za pár dní...což se samozřejmě nesmí...není se co divit, že je tolik bakterií proti nim rezistentní s takovýmto přístupem zdravotníků. No ona tam udělala scénu a šla si je sehnat sama!!!Každý den tam sváděla takovéhle podobné boje s nějakou "nadutostí"ze strany zdravotníků.
TAKŽE MAMINKÁM ANI NEDOPORUČUJU TAM DĚTI NECHÁVAT BEZ DOZORU A VŠECHNY POSTUPY SI RADĚJI HLÍDAT!!!
 Pavla 
  • 

Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(27.11.2008 11:07:37)
Také mám s dětskou nemocnicí v Brně jen špatné zkušenosti. I když v dobách dávno minulých (synovi je 18 let)jsem si své místo s 5 týdenním dítětem musela také vybojovat, přestože jsem plně kojila ve dne v noci, spala jsem na ubytovně. Na kojení matky mohly jen po třech hodinách přes den a to vždy na 20 min, poté jsme byly vyhozeny. Děti jsme nestihly ani přebalit a po 5 dnech jsme víc než jizvu po operaci doma léčili opruzenou prdelku.
Druhý zážitek má z doby současné (2007), kdy jsme s druhým synem (16 let) zjišťovali diagnózu ohledně bolesti hlavy. Nejenže všechna vyšetření se neskutečně táhla, ale hned na první návštěvě bez jakýchkoliv výsledků, se náš syn natvrdo dověděl, že má v hlavě nádor, čeká ho operace a poté chemoterapie. Co tahle informace, navíc naprosto nepravdivá, udělala s psychikou puberťáka nikdo neřešil. A vyšetření samo o sobě byla také hrůza, vždy ho nechali vyhladovět, s tím že v 10 h jde na vyšetření. Vyšetření proběhlo v 15 h odpoledne, kluk stále hladověl a nepil a protože se vše zpozdilo, poslali ho 2 h po lumbální punkci ať se obleče, po svých dojde na neurologii a poté s manželem pěšky na parkoviště a hurá 60 km autem domů. Šílená bolest hlavy po této metodě trvala 3 týdny.
 fisperanda 


Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(27.11.2008 12:48:40)
S Dětskou nemocnicí taky nemám nejlepší zkušenosti. Měla jsem velký štěstí, že s dcerkou, tenkrát měla 3 týdny, jsem mohla zůstat na oddělení i přes noc, z toho jsem byla neskutečně šťastná, protože vím, že maminky, co přišly po mě už takový štěstí neměly. Ale některý praktiky... na to se nedá nikdy zapomenout. Obzvlášť když přišla doktorka, neuroložka, pouhým pohledem na dcerku vyzkoumala, že je mentálně postižená, což mi i sdělila, dost drsným způsobem. Byl to nejhorší okamžik mýho života, i když mě ten okamžik taky něčemu naučil. Naštěstí se to potom nepotvrdilo. Když jsem se téměř složila, přišla jiná neuroložka a řekla, že to je holý nesmysl. Na pokoji jsme s maminkama trávily čas na tvrdých židlích, což taky není úplně nejšťastnější řešení. Snažily jsme se sestřičkám ulehčovat práci převlíkáním postýlek a péčí o dítě, ale někdy to vypadalo, že vyloženě zavazíme. Je to zase o lidech, né všichni byli špatní, někteří byli skvělí, těm dík, ale některý personál, hrůza děs. Plus ale bylo, že jsme my, mamky, mohly chodit na obědy do jídelny, což si myslím, že je výhoda. Obecně si ale myslím, že nemocnice v přístupu k matkám není na dobré úrovni a stále má co zlepšovat.
 Eva, kluk 6 let 
  • 

Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(27.11.2008 13:51:15)
Taky se přidám ke kritice brněnské FN.
Syn se tam dostal na infekční odd., měl žloutenku - nikdo netuší, kde a jak k ní přišel, na svůj věk je až neskutečně čistotný. Musel tam být 14 dní, sestra mi prasprostě oznámila - maminko, teď se rozlučte, syna 2 týdny neuvidíte. Kluk (6) ještě nikdy nebyl na noc mimo domov, oznámili nám, že kvůli roznášení nákazy, jelikož nikdo z rodiny neměl protilátky, nás po celou dobu hospitalizace k němu nepustí. Stačila jsem mu akorát předat mobil. Malý byl na kapačkách, úplně sám na pokoji celých 14 dní, sestry mírně řečeno velmi velmi nevrlé, až na jednu světlou výjimku, chovaly se k němu jako ke kusu nábytku, profesionálně ale absolutně bez náznaků empatie. Kluk sice na pokoji měl TV, ale neuměl to ovládat ani mobil, nesměl vystupovat z postele, takže pořád zvonil na sestry, které mu pohrozily, že seberou zvonek, strašně se jich bál, dokonce se kvůli tomu i počůral. Když se mobil párkrát vypnul, kluk dostal hysterický záchvat - neumí ho ovládat, tudíž ani zapnout, neumí číst, nezná číslice, sestry odmítly ho zapnout. Museli jsme kvůli tomu volat lékaře. Ze strany personálu totální nezájem - maximálně - už nebul! Jsi přece velký! Každý si zvykne! (Na co jako, na nemocnici!?) Empatický přístup tam asi je cizí slovo. Syn celé noci prokřičel strachy a nikdo si toho ani nevšiml - vím to, jelikož telefon snad ani nepoložil, provolal mi asi 6000 min., což personál patřične zkritizoval Veškerá vyšetření bez jakýchkoliv vysvětlení, prostou sílou. Pak mne napadlo, že existují uklidňující léky i pro 6tileté, takže poslední týden v nemocnici noci jenom (!) proplakal, v ostatní době byl ztlumený a apatický. Mohla bych vyprávět hodně dlouho. Bylo to prostě hrůza ne jenom pro kluka, i pro mě.
Teď malý má parádní blok na lékaře, sestry a všechny cizí lidi, má noční můry - zdá se mu o nemocnici, budí se s křikem a ve svých 6 letech jakoby se vrátil do naprosté závislosti na matce, chce spát vedle mámy, nesnese pomýšlení na odloučení delší než pár hodin.
Chápu, že k dítěti s hepatitidou návštěvy nepovolují, i když existují přece speciální ochranné pomůcky. Slyšela jsem, že v Praze situace byla jiná. Ale jsem více než přesvědčená, že ženy, které nemají děti, by neměly pracovat na dětském odd.
 Mab 


Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(4.12.2008 11:54:30)
To kdyby na našem oddělení měli pracovat jen dětní, tak nás zavřou. Z 10 lékařou na našem dětském odd. - jsou 3 muži (ti děti mají), 6 žen bezdětných a 1 žena s dospělými dětmi. Je to o empatii a ne o počtu vlastních dětí.

Jinak je nesmysl, že se nepovolují návštěvy k dětem s hepatitidou - s dítětem jste v inkubační době v kontaktu stejně byla, ev. vám mohli navrhnout očkování. Je to vždy o dohodě a o trvání si na svých právech.
 eau a lipo 
  • 

Re: musim se pridat :-( 

(27.11.2008 13:12:50)
Bohuzel, take mame spatne zkusenosti s detskou nemocnici. V roce a pul tam hospitalizovali syna. Take jsem byla vybavena spacakem a karimatkou. Pokoj byl take nudle, kde byly dve postele pro velke deti(dospele) a dve male postylky. Na tech velkych se nesmelo lezet, pani, co tam byla den se svou dcerkou na pokoji s nami, za to, ze si unavou na jednu zadelanou igelitem lehla dostala vynadano, ze to budou muset desinfikovat. Me jedna hodna sestra jednu noc na posteli nechala lezet at nelezim na zemi-bylo to infekcni oddeleni. Pristup k detem katastrofalni, az na dve sestry, ktere byly ok. Chlapecek ve vedlejsim pokoji(asi 4-5 let) kazdy den hodinu kricel, ze chce curat-davali mu plinku, i kdyz uz chodil na nocnik-asi aby nemeli tolik starosti. Deti bezne nechavali plakat. Lip se k nim chovala uklizecka-mimochodem romka. Po rozhovoru s jednou ze starsich sester jsem trochu pochopila oc bezi. Jeji nazor byl: my jsme to taky prezili, tyhle deti to taky prezijou. Ja bych ho uz nekojila, bude rozmazlenej. Proc ho nenechate vybrecet, dyt je to to nejlepsi co pro nej a pro sebe muzete udelat. A pote pokazde kdyz se ochomejtla tak a tady mame toho mamanka...holcicka co s nami byla pak dalsi dve noci, tam byla kvuli podezdreni na febrilni krece...za celou noc se tam nikdo neprisel podivat. Mela jsem lehke spani, tak bych kdyztak zasahla, ale je to vubec mozne??
Odber krve doted nechapu jak jsem jim na to mohla skocit a nechat ho samotnyho. Probiha tak, ze dite polozi do postylky, ruku zasprajcuji mezi sprusle tzv. vylomi, pritemz dite se v postylce zmita a tluce o sprusle. Sestry nezajima nic jineho, nez kde ta krev je? Bodejt, krve by se v nem nedorezal. V tom tam vtrhnu ja a beru malyho do naruce, najednou je krve fura, konecne to zacalo tyct...nasledne spatne zalepi a situace se opakuje...zbytky krve uklizi az odpoledne uklizecka...
Ja i muj pritel jsme byli jako mali hospitalizovani zde taktez. Pritel jako rocni, ja jako 2 leta. Oba jsme se vraceli domu jako otupele ubrecene deti bez duse, ale s obrovskym hladem. Z trvalych nasledku doted neduverujem doktorum...
jojo, chapu ze tato prace je narocna, ale chyba bude asi i nekde jinde, jelikoz takto se tam chovaly i mlade sestricky s takovou suverenitou a bujarosti, ze bych rekla, ze je to nekdo musel ucit :-(
 bobinaxx 
  • 

Re: musim se pridat :-( 

(27.11.2008 18:57:13)
Poté, co jsem si tady přečetla diskuzi o brněnské dětské nemocnici, po mých vlastních zkušenostech (špatných) a po zkušenostech mojí kamarádky, která má právě holčičku s leukémií léčenou v brněnské nemocnici, jsem to nervově neustála a tento článek s následnou diskuzí a vyjádřením svojí nespokojenosti, jsem odeslala jak do výše zmíněné dětské nemocnice, tak na ministerstvo zdravotnictví a několik zdravotních pojišťoven. Je to asi výkřík do tmy, ale naděje umírá poslední. Pokud mi někdo odepíše, ráda se s Vámi podělím...
Držme si a našim dětem palce, že dlouhý boj s brněnskou dětskou nemocnicí nakonec vyhrajeme.
 eau a lipo 
  • 

PRO NESPOKOJENE S BRNENSKOU DETSKOU NEMOCNICI 

(28.11.2008 0:30:07)
nevim jestli zrovna odeslani diskuze nemocnici neco zmuze, ale nasla jsem zajimave odkazy:

WWW.DITEVNEMOCNICI.CZ ...zde je hned na uvodni strane dotaznik pro ty co byli hospitalizovani primo v brnenske detske nemocnici a jak byli spokojeni nespokojeni a s cim.

WWW.FEROVANEMOCNICE.CZ ...tady je i pravni poradna-pravnici kteri se specializuji na prava pacientu.

+ odkazy co poslala crowka v diskuzi nize...

 Alous 


Re: musim se pridat - odbery krve 

(28.11.2008 13:34:37)
Dnes náš syn (4,5) absolvoval v dětské nemocnici v Brně na infekčním oddělení pravidelný (po roce) "kontrolní" odběr krve na jaterní testy. Chodíme tam s ním od 6 měsíců. Tentokrát tam byl s tatínkem. Po návratu domů tatínek hrdě hlásí: Byl statečnej jako vždycky - ani nepípnul.
Potom potichu ke mně dodal - přístup sestřiček "pořád" stejný. Málem mu "vylomili" loket.
Takže situace se během 4 let našeho "pravidelného" docházení vůbec nemění! Násilnější a víc drastický způsob odběru krve jsem nikde jinde neviděla.
~q~
 eau a lipo 
  • 

Re: musim se pridat - odbery krve 

(28.11.2008 14:32:03)
Taky jsem drastictejsi zpusob nevidela :-©
Trochu to zavani tyranim.
Jestli se ti bude chtit napis taky na vyse uvedene stranky. Nevim jak mnoho se muze zmenit, ale za zkousku to stoji.
 anna suchnova 
  • 

Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(27.11.2008 14:03:28)
Souhlasim s vami,detska nemocnice je naprosto priserna,dcerkabyla prijata s alergickou reakci,nenechali me u ni,kazdy vecer jsem musela odchazet domu,ke vsemu k ni na pokoj dali chlapecka s infekcnim zapalem plic,cili se samozrejme nakazila,nakonec to doslo tak daleko,ze jsem si dceru musela vzit na revers domu,aby mi tam neumrela a davali jsme ji dohromady s nasim lekarem na stredisku.A to nam jeste nenapsali sanitku domu,takze jsme v horeckach jely mhd domu.Hruza,des!!!Pristup zdravotniku strasny,snad jakoby si neuvedomovali,ze deti jsou take lide.
 Maci1 


Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(28.11.2008 15:44:48)
I já se přidávám k těm, co mají s FDN v Brně špatné zkušenosti ~;((. Před měsícem jsem tam (na odd. interny) s ani ne tříměsíční dcerou strávila "na pozorování" dva dny, poté jsme odešly na revers. Zůstat s dcerou na oddělení mi nikdo nebránil (plně kojím) a na přístup personálu k dětem si taky nemůžu stěžovat, ovšem s rodiči se personál zjevně komunikovat ještě nenaučil ~Rv. Všechny informace jsem si musela vynucovat, nevěděla jsem, jak dlouho asi v nemocnici budeme, jaká vyšetření budou dceři prováděna, v čem ono pozorování vlastně bude spočívat... Navíc informace podávané různými lidmi se diametrálně lišily. Většina lékařek, se kterými jsem přišla do styku, byla protivná a arogantní, sestry hlásily do zápisu lživé údaje... Navíc, jak se později ukázalo, byla hospitalizace zcela zbytečná ~:(.
 petra tesařová 
  • 

Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(27.11.2008 16:49:23)
musím souhlasit,léčila jsem se s Ondráškem na onkologii v Brně v Dětské,tam je možné být s dítětem i na jipce v průběhu podávání chemy,ale 2letého syna jsem musela nechat po operaci na chirurgii samotného!Doktoři arogantní,sestry zřejmě dezinfekci na ruce neznaly,všude prach a špína a hlavně-návštěvní hodiny pro rodiče!!!!!!!!!!!Rodič není návštěva!!!!!!!Kdy už si to konečně v této nemocnici uvědomí?
 Líza 


Re: Lízo, jsou doktoři aroganrtní? 

(27.11.2008 17:28:28)
Mystiku, něco udělej se svou funkční gramotností. Chápeš, že odpovídat někomu, kdo nepochopí mou odpověď, by bylo házení perel sviním.
 Myss 


Re: Doporučení pro všechny nespokojence... 

(29.11.2008 21:52:51)
Mystik,ty jsi vazne debil!
 Patricie 
  • 

Prectete si vsechny prispevky od trapneho Mystika:-)))) 

(29.11.2008 22:06:18)
Holky,
prectete si vsechny prispevky od debila Mystika.
Kdyz jsem zacala cist prispevky od toho debila, mela jsem na neho hrozny vztek. Ted mam vsechny jeho prispevky prectene, mam zachvaty smichu. Fakt mam lepsi naladu.

P.S. Mam dve deti, 6 let a 2 roky.
Pred peti lety ma rocni dcerka (jeste kojena)musela do nemocnice na 3 dny (detska chirurgie v Krci), doktor chtel, aby 1.den byla sama, bez matky. Ale bojovala jsem,abych mohla byt s ni. Nastesti se mi to povedlo a ja mohla byt s ni cele tri dny.



 Cow :-) 


Re: Prectete si vsechny prispevky od trapneho Mystika:-)))) 

(29.11.2008 22:10:30)
to by mě zajímalo co tam Patricie a Daša čtou, když admin psal, že jeho nejhnusnější příspěvky smazal.
~l~~l~~l~~a~
 Patricie 
  • 

Re: Prectete si vsechny prispevky od trapneho Mystika:-)))) 

(29.11.2008 22:43:21)
To je opravdu dobre. Hnusnejsi prispevky od Mystika si uz nedovedu predstavit.
 Vaal 


Re: Prectete si vsechny prispevky od trapneho Mystika:-)))) 

(29.11.2008 22:50:57)
Kde jsou ty nejhnusnější?...je toho tady fakt hodně, nechce se mi číst všechny jeho bláboly, tak poraďte ty největší perly...třeba 28.11 ve 2:50...například...já je chci taky vidět, prosííím!!!~t~
 Patricie 
  • 

Re: Prectete si vsechny prispevky od trapneho Mystika:-)))) 

(29.11.2008 23:48:32)
Nejvic me pobavil jeho prispevek "Mozna se dozijem..."
27.11.-21:32
 Tvoje horší já 


Re: Prectete si vsechny prispevky od trapneho Mystika:-)))) 

(29.11.2008 23:16:45)
Přesně tak.~d~
 Tvoje horší já 


Re: Prectete si vsechny prispevky od trapneho Mystika:-)))) 

(29.11.2008 23:17:40)
JO, on je vlastně Jiří smazal pod článkem o Elišce. Pod článkem o dětech v nemocnici nee.
 Cow :-) 


Re: Prectete si vsechny prispevky od trapneho Mystika:-)))) 

(29.11.2008 23:28:25)
JJ, máš recht.
 Šárka 
  • 

Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(30.11.2008 19:51:54)
S tou dětskou nemocnicí v Brně plně souhlasím! můj příběh je, že půlročního syna jsme vezly s manželem na infekční s 6 nemocí. ležel s holčičkou. Mě samozřejmě nepřijali, protože jsem neměla ve čtvrtek večer výsledky z výtěru a v pátek ráno jsem mazala ke své doktorce, aby mi ho udělala a v pondělí došly až výsledky. Po 3 dní jsem mohla nastoupit za synem do nemocnice. Podotýkám, že plně kojený ( musela jsem odstříkávat, a vozit mu moje mléko přes výkend, aby se obtěžovali mu ho dát). No nechtějte vědět jak vypadal, bylo mi do breku. Moje první děťátko mělo radost a já brečela! Za výkend co nebyl se mnou zhubl o 2,5 kg!!! Přístup sester ostrašující. Jedna mi řekla, když jsem jí vytkla jejich "erární" dudlík v jeho postýlce, že nemá čas na blbiny a bere děti, tak jak ostatní v práci šroubky. To jsem málem vylítla z kůže. Už nikdy od té doby bych to nechtěla zažít!!! Teď je synovi 6 let a sále od té doby se bojí vody, když ho chci jen osprchovat. Radši ani nechci vědět jakou vodou ho omývali, ale bojí se jen studené:-(!!! Dětská nemocnice v Brně už radši nikdy!
 kili 
  • 

Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(30.11.2008 20:00:25)
Půlroční dítě zhublo za víkend o 2 500 g ?
 Vaal 


Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(30.11.2008 21:08:23)
Kili, když tu na Vás tak koukám (vykám i když se tu tyká, protože dle předchozích příspěvků to vyžadujete,mmch je to úsměvné, vzhledem k povaze těchto stránek, ale proti gustu...~;)), můžete mi prosím popsat, kterak to u Vás v nemocnici funguje s tou hospitalizací kojených dětí? Už jsem Vám psala, ale můj příspěvek se někam potratil ~;)...nebo jste si ho všiml a neodpověděl, tak znovu, no...

Tady je:
"A jak to tedy funguje? Nemyslím to zle, jen mě to fakt zajímá.

Mé představy jsou inspirovány porodnicí, kde jsem ležela po císařském řezu a poté dítě leželo na fototerapii.Když jsem za ním šla v intervalu kratším jak 4 hodiny,nebo jsme šli za mimi po 5 hodinách sami, když nás jaksi "zapomněli" zavolat, hned byl řev co si to dovolujeme(ostatní maminky měly tu samou zkušenost). Za těch 20 minut co 4 hodiny, co mi dali, jsem malé ani nestačila seškrábat přischlou smolku ze zadečku,jak v ní leželo ty 4 hodiny, natož nakojit."



 Jana, 2 kluci 
  • 

Re: Na dětskou nemocnici v Brně jsem nikdy neslyšela nic dobrého-bohužel 

(3.12.2008 14:18:01)
Stalo se mi to skoro také. Měli jsme jít na plánovanou operaci ušních boltců. Dostali jsme doporučení do Dětské nemocnice v Brně. Po telefonickém rozhovoru, jsem se zděsila délkou hospitalizace a samozřejmě i tím, že nebudu s malý synkem na pokoji ( 5 let). Hospitalizace měla být 8 dní a já samozřejmě ubytovaná na ubytovně. To bylo pro mě naprosto nepřípustné, a proto jsem se začala shánět po jiné nemocnici. Nakonec na dětském oddělení ve zlínské Baťově nemocnici jsme se domluvili s úplnou samozřejmostí jak na hospitalizaci s rodičem, tak i na délce 3 dny. Byly to pěkně strávené 3 dny, kdy malý na to vzpomíná s radostí,užil si spousty hraček ( dokonce i ˇplajstejšnˇ tam měli k dispozici). Stačí si opravdu vybrat nemocnici, kde jsou přístupnější jak k dětem, tak k rodičům. Jana
 Renata, Fabík (2), Radovan (bude v březnu) 
  • 

V Benešově 

(27.11.2008 10:24:27)
Zdravím, my byli se synem v nemocnici v Benešově s podezřením na otřes mozku. Bez nejmenšího problému nás ubytovali oba (jemu bylo 18 měs. a byl kojený, ale to nehrálo roli), celkový přístup personálu byl výborný (dokonce mě sestřička nechala najíst a pohlídala Fabíka mezitím)... jenže po odborné stránce to bylo horší. S podezřením na otřes mozku jsme přijeli v sobotu (zvracení, stav nevnímavosti, únava, spavost, zvracení... celkově vypadal děsně) a rentgen hlavy nám dělali až v pondělí - to už podle mě zbytečně.... podobné to bylo i mým porodem, poporodní péče skvělá, průběh porodu dle mého názoru zkažený zákroky, které být nemuseli - přechod z nadstandartního porodní pokoje na sál v momentě tlačení, oxytocin, nastřižení.... atd. Tak to je moje zkušenost z Benešova. REN
 Kamila, Kačka 04 a Jeník 07 
  • 

Příjemná zkušenost 

(27.11.2008 10:35:17)
Já mám s nemocnicí jen tu nejlepší zkušenost a to s dětským oddělením v Ústí nad Orlicí. Byly jsme tam v roce 2005 s roční dcerou (v tu dobu nekojená) a v roce 2007 s šestinedělním synem. Hezký přístup lékařů i sestřiček k dětem, krásné prostředí, na všech pokojích automaticky rozkládací křeslo u dětské postýlky, pokoje vždy pro dvě děti a dvě maminky, televize na pokoji, výborná spolupráce personálu s maminkami, jídelní kouty s dětskými i dospěláckými židličkami, opustit oddělení (skočit si do trafiky nebo kiosku) se mohlo kdykoliv, jen se to muselo nahlásit sestřičce. Přijetí maminky považovala za samozřejmost do šesti let dítěte jak naše dětská lékařka, tak personál nemocnice. Na oddělení bylo bez maminky jen romské dítě, mělo neustále puštěnou televizi a poplakávalo.
 Cucaracha+Daniela 5let+// 


Re: Příjemná zkušenost 

(27.11.2008 10:38:44)
Tak to bylo stejné při naší hospitalizaci,při nahlášení odchodu se sestřičky dětí ujaly a hrály si,kreslily,prostě do příchodu maminky to vždy podobně zvládly.
Oddělení bylo nové,krásně vyzdobené,herna skvěle vybavená.
Pouze romské děti byly všechny bez doprovodu rodiče.Těm se sestry v rámci možností také věnovaly,ale bylo vidět,že si toho kolikrát ani neváží.
Kodex práv dítěte byl též vyvěšen,spolu s řádem oddělení a já si tedy nemohu na nic stěžovat.
 helena 
  • 

? 

(27.11.2008 11:39:10)
"Pouze romské děti byly všechny bez doprovodu rodiče.Těm se sestry v rámci možností také věnovaly,ale bylo vidět,že si toho kolikrát ani neváží."

To ako tie romské deti si mali vážiť, že sa im niekto venuje napriek tomu, že sú romské? A koľko mali rokov, že by si to mali takto uvedomiť?
 Lída+2 


Re: ? 

(27.11.2008 12:55:00)
Heleno to co jsem viděla já před měsícem byl děs...byli jsme tam 3 DAn 7 let ten romský kluk cca 6,5 a 15letý puboš....

co sestra řekla neudělal! Měli ráno ležet a odpočívat sem tam se opatrně projít... (nebyli ani 24hodin po operaci...)

jemu vyndali cévku a to co následovalo bylo neskutečný....začal lítat po pokoji..po chodbě na oddělení....házel hračkama..... pořád na někoho střílel...z vyrobený pistole z lega....no strašný.....najíst se neuměl...nacintal okolo sebe...strašný...navíc si u jídla pořád hrál a když nešla Tv (na kterou se nedíval)- pořád někde lítal.....

po O sestra řekla , že si má lehnout a zkusit na chvilku spát....no to se mýlila....(zdrhnul do 5minut) ona nám ho tam sice vrátila ale vzbudil mi Dana ~o~který usnul sám od sebe!Když jsem mu to řekla..tak mi na to řekl no a co!TAkže mu to bylo jedno....

kdykoliv někam šel tak nevěděl jak si má dát boty asi 10x za dopoledne a 15x do večera jsem mu rovnala správně boty......dával si je pořád opačně.....

Maminka pubuše z něj byla taky úplně v šoku!A babička taky vlastně!

Nezlob se ,ale kdyby tam byli rodiče tak by hos nad zabavili....syn měl cévku nikam moc nemohl jen na maličký procházečky... a potřebovala jsem ho zabavit v posteli....oběma jsem se fakt věnovat nemohla....
 Lída+2 


Re: ? 

(27.11.2008 13:05:14)
a ještě další zážitekk...starý 6let z naší nemocnice....měli jsme pokoj naproti sesterně...v ní miminko..cca 4-6měsíců....probrečelo tam celý dny...sestra tam byla snad jen jedna max. 2...neměli čas ho pořád chovat, když jsem se ptala proč ho nikdo nepochová,aby nebrečelo miřekli, že ho tam mají po 3 tenhle rok... a že ho tam rodiče odloží a za celý týden nikdo nepřijde!~o~
 Cucaracha+Daniela 5let+// 


Re: ? 

(27.11.2008 13:44:54)
Tak jsem to myslela,děti (kolem 4-5let),rodiče je tam nechali-jako trvale, chodili za nimi jen na návštěvy(a to velmi málo). Tyto děti tam byly vlastně odloženi,téměř od narození trvale.
Dělaly si co chtěly,sestřičky jim vynahrazovaly vlastně rodinnou péči,zastávaly i výchovnou péči - kolikrát jedna jim něco povolila a už to to dítě bralo jako samozřejmost.Myslím,že příjemnou péči si dokáže dítě velmi brzy uvědomit(při hospitalizaci v nemocnici je to náročné a tak každé objetí,společná hra je prostě výhrou,pokud to tak jde při počtu sester a jejich zaneprázdnění).
Nemyslela jsem to nijak rasisticky,těch dětí mi bylo svým způsobem líto,naše malá si jednoho chlapečka velmi oblíbila a jak se jinak k dětem dříve chovala rezervovaně,tak tomuto chlapečkovi dávala pusu na dobrou noc.~;)
 zuzini 


Re: ? 

(27.11.2008 14:26:50)
Tyto děti tam byly vlastně odloženi,téměř od narození trvale

Co je tohle za nesmysl? Teď nevím, možná jsem to špatně pochopila, ale mluvíš o nemocnici? Jak může někdo do nemocnice odložit dítě a chodit tam jen na návštěvy? To těm dětem nic nebylo? ~d~
 Cucaracha+Daniela 5let+// 


Re: ? 

(27.11.2008 16:47:14)
Ty děti měly kanylku zavedenou v krku,aby mohly dýchat-nevím jak se to přesně medicínsky nazývá,jejich maminkám však péče o ně přišla velmi náročná (ač neměly další potíže akutní-infekty,virozy).Takže tyto děti byly opravdu bez pár dní od narození stále na tomto odd.Myslím,že by si to sestry nevymyslely,když jsem se ptala jak je možné,že tam jsou bez doprovodu rodiče.
Hospitalizovaná jsem na stejném odd.byla 2*-necelý týden a podruhé 10dní.Takže to není pouze tak,že bych něco nezúčastněné psala sem na stránky Rodiny.
Jak je známo,romské rodiny mají vícero dětí, u těchto ale nešlo o to,že by maminky musely být s miminkem,neměli mladší sourozence.No nechtěla jsem se takto rozepisovat,ale jen popsat,s čím jsem se já osobně setkala v nemocnici.
 arsiela, 


Re: ? 

(27.11.2008 21:59:11)
Bud jsi ležela ve stejné nemocnici,nebo máme štěstí na stejné věci.tady u nás žije v nemocnici chlapec od narození,je na JIP,má tracheostomii(kanylu v krku),péče by se dala zvládnout doma,ale rodina si ho domů nikdy nevzala.Takže opravdu žije v nemocnici.
 Cucaracha+Daniela 5let+// 


Re: ? 

(29.11.2008 12:34:00)
Přesně tak, chlapečci oba měli tracheostomii. Žili v nemocnici téměř od narození, rodičům se péče zdála asi velmi náročná - tak je prostě nechali v nemocnici.
Vůbec jsem nemyslela, že by nechali rodiče zdravé děti v nemocnici, myslím, že při takovém pohybu pacientů, jaký na onom oddělení byl, tak by nepřicházelo v úvahu - bezdůvodně si tam držet děti "zdravé".
U těchto dětí myslím probíhala klasická medikace-léky, odsávání hlenů, jinak žádné kapačky a tak.
 zuzini 


Re: ? 

(27.11.2008 22:31:16)
Aha, já to pochopila tak, že si tam rodiče občas odloží zdravé dítě a to mi nešlo na rozum.
 Mab 


Re: ? 

(4.12.2008 12:14:01)
Ale jó odloží, mně to sice taky nejde na rozum, ale měla jsem tu i holčičku, která za své 2 roky byla hospitalizována 20x. Opakovaně jsem na tuto rodinu upozorňovala sociálku a vesměs houby z toho. Ono já dítě musím přijmout (resp. rozhoduji se zda dítě přijmu) podle anamnézy a když chodí celý týden po doktorech (PLDD, LSPP a nemocnice) třeba i několikrát denně a postupně přidávají příznaky (nejprve jen teplota, pak kašel, pak průjem, pak průjem zelený s krví a pak promodrání a krátkodobé bezdeší), tak si nikdo netroufne dítě nepřijmout a řádně nevyšetřit, co kdyby zrovna tentokrát nelhali. Dítě se přijme, je bez teploty, bez průjmu, všechna vyšetření v normě, to trvá min. 3-5 dní, pak se shání rodina, telefon nemají, nebo opakovaně slíví, že dítě vyzvednou a opakovaně nepřijdou a já rodičům posílám telegram či policisty ať si dítě vyzvednou. A oni jsou schopni ho vrátit do 24 hod, že se opět něco stalo ~o~. Takže já těhle "sociálních" hospitalizací znám dost. prostě chtěj mít volný víkend.
 jtk 
  • 

Pobyt matky s dítětem 

(27.11.2008 10:58:12)
by měl být pro nemocnici samozřejmostí. Matka pomůže s dítětem, uklidní ho, nakrmí a postará se o něho. To všechno by jinak měly dělat sestřičky. Pokud nemocnice neumožňuje pobyt matky s dítětem, musí mít na oddělení dostatečný počet sester, aby děti nebyly stresované. Tohle je bohužel šlendrián a nemělo by zůstat jen u tohoto článku, ale klidně bych to nahlásila sociálnímu odboru v Brně. Klidně by se to dalo klasifikovat jako psychické týrání dětí. Nechat děcko hodinu plakat je opravdu zlé.
 stanousek 


no já taky byla v dětské nemocnici se synem 

(27.11.2008 11:06:49)
No já nevím,ale já jsem byla se synem v dětské nemocnici v Brně taky. Je to 1/2 roku, jsou mu 4,5 roku.Na každém pokoji byly se svými dětmi i matky. Spala jsem na rozkládacím křesle vedle postýlky a s námi tu byla ještě jedna maminka.V ostatních pokojích byly postele pro maminky. Asi je to oddělení od oddělení,ale já si na nic ztěžovat skutečně nemůžu. Byly jsme na oddělení 67 a kamarádka co leželi na chirurgii taky problém neměli.
 Lída+2 


Re: no já taky byla v dětské nemocnici se synem 

(27.11.2008 12:38:54)
přidám se mám za sebou poměrně čerstvou zkušenost s pobytem nepobytem v nemocnici se synem! BYli jsme na plánované operaci na urologické klinice v Praze.
původně jsem si myslela, že prostě tam s ním budu a postel si zapaltím,ale jaké bylo mé zjištění, že to u dětí od 6let prostě nejde. NA to jsem sestře hned při vybírání termínu zdělila, že ho tu samotného nenechám. TAk mi řekla, ženení problém, že můžu být jak douho chci jen večer prostě odejít. Takže jsem se s tím více méně smířila po té co syn prohlásil.." maminko vždyť to bude jako tábor". Tak dobrý s tím jsme odjeli.
Já byla celou dobu s ním hned jak ho dovezli tak jsem u něj seděla a čekala až se probere. problém trochu nastal večer.....Daník mě nechtěl pusti...sestřička mě tam nechala o hodinu dýl(volala ještě vrátnýmu, že prostě nemají zamykat, že tu mají mamniku) a Dan skoro spal u pohádky co mu pustila a měl tam kámoše...15letý super kluka, který si s ním povídal.(neodcházelo se mi dobře,ale to oddělení je tak maličký...pokoje pro maminky mají,ale je jich podle těch naplánovaných operací a málo...- už takhle jsme čekali 6měsíců...)
druhý den ráno už jsem tam byla brzy a sestřička mi hlásila , že Daníček čeká na mě a od nich nechce s ničím pomoci.., že čeká na maminku...(neříkala to nijak naštvaně spíš , že jen jsem přišla budu mít práci)
Byli jsme tam od pondělka do čtvrtka do 11hodin...synovi se tam ve výsledku líbilo a vzpomíná rád.Každýmu říkala , že to tamy bylo super a že tam měl kámoše a že by chtěl taky tak velikýho bráchu!
(kupodivu já vzpomínám nerada....ani né na personál,ale na výsledek tý operace...asi jsme se moc upnuli k dobrýmu výsledku)

Ale co mě zarazilo....jak mají málo pokojů koho propustí nemaj pro něj zprávu ale vyhodí ho na chodbičku před pokoje ať tam sedí..ve středu tam takhle seděli 2 kluci cca 8let do 13hodin než přijeli rodiče........
A nás pak takhle vyhnali taky.....nejdřív zbalte se a za 10minut přišla sestra tak šup ven musíme sem dát někoho jinýho....takže jsme seděli na chodbyčce před pokojema a čekali na zprávu. pro Dana bylo vysvobození " nemocniční škola."

A pak zážitek z úterý kdy byl státní svátek: klukům nastěhovali do pokoje romskýho chlapečka už při probouzení z narkozy byl neklidný a neposlouchal...strhával ze sebe hadičky a drátky přístrojů....(slyšela jsem to z vedlejšího pokoje už v pondělí...měli s ním fajkt hodně práce) a v úterý se přihasila asi v 10:30 komplet jeho rodinka...zdržela se asi 30minut(hned jak nosili jídlo se najednou vypařili...ani nepomohla klukovi s obědem....měli si oloupat strouhánku z karboše a vůbec to nešlo... a vůbec mu ennalili z butelky na chodbě do konvice čaj.....(no dělala jsem to já nemohla jsem se na to koukat)jo a jak jsem tu někde četla...tak jako ani děkuju jsem se nedočkala a sestřičky s ním měli jen hodně práce a starostí....a když začal lejt čaj po vytřený podlaze to jsem mu už fakt řekla , že by mohl dávat pozor!


.....a přitom u nás ve městě lze být s dítkem v nemocnici normálně,ale nemocnice je opravená a přebudovaná!.....takže vše je to spíš o penězích...opravit ty baráky aby tam ty maminky být mohli!!!!!!!
 Jíťa 
  • 

Nemocnice nejsou nafukovací 

(27.11.2008 11:56:09)
Není to sice omluva, ale asi nejpravděpodobnější příčina popsaného stavu.

Pokud je oddělení permanentně přeplněné a na termín se musí dlouho čekat, tak i ty místa, co zabírají 4 maminky chybí.

O péči sestřiček o děti si velké iluze nedělám, mají dost svý práce, že utišovat plačící děti fakt nemůžou stíhat (i sestra má právo si na pár minut sednout a vydechnout - většinou u toho stejně neco vyplňuje).

Myslím, že menší okresní nemocnice jsou na pobyt matek s dětmi lépe vybavené, než dětská nemocnice v Brně. Alespoň v Prostějově mám dobrou zkušenost - na kojení/nekojení se nás nikdo neptal, jen jestli chci/nechci zůstat s dítětem. V nemocnici je jen dětské oddělení a specialisté buď chodí a vyšetřují přímo tam, nebo se děti na vyšetření zavedou/zavezou (RTG, UTZ, CT...)
 Beezi,V+J 


Re: Nemocnice nejsou nafukovací 

(27.11.2008 12:15:43)
Jíťo, já bych to jako příčinu chápala, kdyby nebylo (nejen z této diskuze) jasné, že někde to jde a jinde ne. Je myslím jasné, že v momentě, kdy jsem s dítětem hospitalizována v nemocnici, nejde vůbec o nějaké moje pohodlí. Ono na to opravdu stačí naprosté minimum místa a především OCHOTA personálu změnit zaběhlé zvyky. Mně je jasné, že pro mnohé z nich je hodně těžké, když svou práci a režim oddělení musí najednou přizpůsobovat nejen dětem, ale také jejich rodičům. Ale jde to.

V té Krči jsem s malým byla na miniaturním pokojíčku - dvě děti a dvě maminky, bylo tam tak málo místa, že když jsem já (postele u okna) potřebovala odejít z pokoje, tak se druhá maminka musela zvedat ze židle u postýlky svého dítěte. Ale stačilo to, žádná z nás si nestěžovala.
 Jíťa 
  • 

Re: Nemocnice nejsou nafukovací 

(27.11.2008 16:15:27)
Já to beru tak, že ty nemocnice mají omezené prostory. Jistě, všechno se dá udělat. Ale z článku jsem nabyla dojmu, že to vyšetření bylo dost urgentní, když Žlababa nechtěla čekat na pozdější termín v mimobrněnské nemocnici.
Být v podobné situaci já, tak první, co mě napadne, že ty 2 nebo 4 maminky (zvlášť pokud mají děti větší) zabírají místo dětem, které to potřebují a tím vlastně ohrožují jejich zdraví ne-li životy.
 & 


Re: Nemocnice nejsou nafukovací 

(27.11.2008 16:29:23)
Jito,

Ja jsem byla se synem v nemocnici pokazde, nebydlime v CR. Spala jsem na rozkladacim luzku vedle jeho postele pokoje tu jsou take male, kdyz sesricka sla menit kapacku tak mne musela vzbudit. Ja muzu byt se synem v nemocnici treba do jeho osmnacti. Naklady necmocnice 2000kc do rozkladaciho luzka + kumbal, kde je potreba ty lehatka ulozit. Jinak se o sebe vcetne jidla staram sama, okorat je tam jedna lednicka na cele oddeleni, kde si muzu neco ulozit. Myslim, ze sestrickam rodice dost pomahaji, ja jsem synovi davala leky starala se o jeho hygienu a zabavu. Moc nechapu proc to takto nemuze fungovat i v CR.
 Myss 


Re: Tleskám... 

(29.11.2008 21:54:55)
Musel jsi mit tezke detstvi...
 Cow :-) 


Re: Tleskám... 

(29.11.2008 21:56:03)
Dado, klid....Mystyka už vyřešil admin.
 Natanela 


Naše zkušenost. 

(27.11.2008 11:56:38)
Když byl synovi jeden rok, tak měl úraz - opařil se vodou. Převáželi ho vrtulníkem do Prahy na Vinohrady. Předpokládala jsem, že mě u něho nechají, jakmile ho propustí z JIP. Jaký byl můj údiv, když mi sdělili, že nejsou pro pobyty matek zařízený. Syn byl na mě hodně fixovaný a bohužel 14 dní odstavený. Ani ubytovna, nic mi nebylo nabídnuto. Syna jsem vždy uspávala, ale on věděl, že tam v noci s ním nejsem, tak nechtěl spát, ráno, když jsem se vracela vždy jsem syna nacházela ubrečeného v postýlce, hrůza. Usínal až po tom, co jsem k němu přišla. Je to pro ty děti neuvěřitelná zrada, kterou nechápou. Do dnes (10 let) hodně špatně nese pobyt mimo domov. Z nemocnice se nám domů vrátilo úplně jiné dítě. Ustrašené a zrazené.
 zuzini 


Re: Moje zkušenost. 

(27.11.2008 13:21:41)
Ty jsi fakt kretén Mystiku, chudák Tvá žena, o dětech ani nemluvě. (Pokud vůbec nějaké máš, asi ne... doufám, že ne)
 madlenka07 


Re: Moje zkušenost. 

(27.11.2008 13:22:00)
Mystiku,pracovala jsem 15 let na JIP a centrálním příjmu.Takže nejsem ,,odkojená" Ordinací v růžové zahradě.A takových nás je tu spousta.
 madlenka07 


Re: Moje zkušenost. 

(27.11.2008 13:28:47)
Ano,ještě mi sice 40 není:-),ale rozum mám.Právě proto vím,co to s dětmi dělá.když jsou náhle odloučené od matky,hozeny do cizího prostředí,je do nich pícháno a dloubáno cizími lidmi.
 Myss 


Re: Moje zkušenost. 

(29.11.2008 22:02:19)
Mystik,,jsi z deckeho domova,bez naruce,pochopeni,domova.To vysvetluje tve postoje.A nebo jsi vazne debil, a s tim se holt neda nic delat.
 Ivana F. 
  • 

Re: Moje zkušenost. 

(27.11.2008 13:39:58)
To nemyslíte vážně, že ne? Já bych si za péči v nemocnici ráza připlatila, jenže nemám tu možnost! Nechci západní péči za české peníze. Chci jen možnost volby a základní slušnost a soucit.
 Vaal 


Re: Moje zkušenost. 

(27.11.2008 13:54:11)
Mystiku, už tě mám tu čest vídat na "rodině" déle a tvoje připomínky jsou vždy totálně stupidní a "mimo" mísu, prostě se vyžíváš v provokacích,na ty tvý žvásty reagovat prostě nelze...
 Barča, 2kluci 
  • 

Re: Naše zkušenost. 

(27.11.2008 14:24:17)
Mám mladšího syna stejně fixovaného. Ani na školu v přírodě ho nedostanem a je mu devět let. Pobyt v nemocnici byl pro něj šok. Tři dny se mnou nekomunikoval jen se smutně koukal, že ho tam nechávám.
 Barča, 2kluci 
  • 

Re: Naše zkušenost. 

(27.11.2008 14:49:15)
Áááááááááááááááá náš génius. Je ti houby do toho kam syna pouštím, ale ven chodí s klukama, florbal také hraje bez mě, plavání apod. U babiček na prázdninách není problém, jen nechce být s cizími. Já nejsem zvyklá (jako asi tvoji rodiče byli) odložit děcko kamkoliv jen ať neotravuje - bohužel lidi jsou různí.
Tak co tam máš za nesmírně inteligentního nyní? Mě nevytočíš já mám s psychicky nemocnými fakt trpělivost.
 Myss 


Re: Naše zkušenost. 

(29.11.2008 22:07:41)
Barco-presne muj postreh.Ten clovek musel v detstvi hodne stradat a ted je gerooj a hlasa,ze to bylo super.Oooo,jaky chlapak nam z nej vyrostl!!Protoze matcinu naruc nikdy nepoznal a hooodne mu chybela.
 Myss 


Re: Naše zkušenost. 

(29.11.2008 22:03:41)
A taky vyrostl,vid?
 Jíťa 
  • 

Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 15:14:39)
Já byla v nemocnici, když mi byly asi 4, docela dobře si to pamatuju, bylo to pro mě něco jako školka. Hrála jsem si tam s dalšími dětmi, občas mě sestra vzala na nějaký vyšetření, nikdo mi neříkal, jestli mi budou brát krev, nebo píchat injekci, takže jsem se ničeho nebála a všechno jsem se zájmem sledovala.
Myslím, že mě pobyt ve špitále bez rodičů (tehdy nesměli ani na návštěvu, aby děti zbytečně nerozrušovali) nijak významně duševně nepoznamenal, spíš obohatil, protože jsem potom předváděla ostatním, co a jak vlastně ti doktoři všechno můžou vyšetřovat a léčit.

Dcera byla ve špitále taky v 5-ti letech. Já chodila do práce a zrovna si nemohla vzít volno. Vysvětlila jsem jí, že je to jako školka, že ji doktoři budou různě prohlížet, ale mezi tím si bude hrát nebo spinkat. A vrátila se mi domů úplně v pohodě. Nadšeně vyprávěla o všem, co tam zažila a o ostatních dětech...
 Jíťa 
  • 

Re: A je to tady... 

(27.11.2008 15:22:22)
Já jsem doma s miminem, jen nemám dopoledne čas sedět a číst blbiny na netu :-)

Jinak se docela bavím :-DDD
 eau a lipo 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 15:28:46)
Heled Jito-zeno ze zeleza :-), muzes jeste k tomu tvemu pribehu pridat co bys navrhovala pro dvoulete, jednolete popripade mladsi dite? treba to tady nekomu osviti jeho histericke smysleni...a kdyz ne tak te to alespon trochu pobavi ;-)


 Jíťa 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 15:55:58)
Zkus si představit, že dříve skutečně i tak malé děti byly hospitalizovány bez rodičů a rodiče je ani nesměli navštěvovat. A jen málokteré si z toho odneslo takové trauma, že by ještě v 10 bylo závislé na rodičích.

Děti na nás nejsou tolik závislé, jak si tu někteří namlouvají. To spíš matky jsou závislé na dětech. To matky hysterčí, když mají být chvílu bez děcka, už v porodnici, když jim na pár hodin dají dítě prohřát, tak jsou nasr... a pak to pokračuje ... U všeho musí být děcku za pr...í, RD se zdá být příliš krátká, babičky jsou téměř nesvéprávné k pohlídání dětí, hysterie z nástupu do školky, z ŠVP, ZŠ, nedej bože pokud se rodiče rozvedou a otec si dítě bere na víkendy....
 & 


Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 16:15:56)
No pro dite s autismem, jako je Risa neni nic lepsiho nez, zustat sam v cizim prostredi. ~Rv
No ja mam ze sveho pobytu v nemocncici v detstvi dost otresny vzpominky.
Hlavne nechapu proc me mama nemohla po videt, byla jsem po autonehode, ona se urcite velmi bala. Videla mne az za ctrnact dni.
 Jíťa 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 16:22:57)
A to máte všechny autistické děti?

Za 1. O autismu nebyla v článku zmínka, takže jak to mám asi vědět?

Za 2. Těch, co mají děti se zvláštními potřebami (tedy nejen autisty) jsem se nijak dotknout nechtěla. Já jaksi předpokládám, že většina dětí je tzv. normálních (promiňte mi to slovo, ale nenapadá mě lepší).
 & 


Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 16:56:57)
Jito,

Risa v te dobe autismus diagnistikovany jeste nemel, to neznamena, ze by autista v te dobe nebyl. Jinak Zlababa pise o DMO to je pro tebe dostatecne "normalni"?
Jednou lezel se synem na pokoji dvanactilety kluk s tatinkem, chlapec zadnou poruchu komunikace nemel. Byl tam na chemoterapii. Me to uricite prislo adekvatni, ze tam ma rodice. Nevim co bylo tve dceri, ale vetsina deti nechodi do nemocnice, jenom pro nic za nic. Dost casto maji bolesti, nebo jsou jim provadeny neprijemna vysetreni. Nehlede na to, ze v CR jsou hospitalizace zbytecne dlouhe, ale to uz je na jinou debatu.
 Myss 


Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(29.11.2008 22:26:36)
Hospitalizace jsou dlouhe,vysetreni trva a napr.na vysledky krve jsme cekali 4dny,a pak nam zamenili vysledky a sdelili,ze syn ma poruchu srazlivosti krve.Fakultni nemocnice v Ostrave.Syn mel krev v poradku-po druhem odberu.Fajne ne?Mystik,co tomu rikas?To bylo asi kvuli nizkemu platu sester,co?
 katka+katka 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 16:26:33)
Řečeno trošku tvrdě, ale souhlasím.
 Líza 


Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 16:26:35)
Jíťo, prosím tě, na základě těch tehdejších hospitalizací malých dětí bez rodičů byl popsán dokonce syndrom hospitalizovaného dítěte, který dodnes najdeš v každé základní učebnici dětské nebo vývojové psychologie. Těm dětem to skutečně škodí, může je to vývojově vrátit velmi zpět, může to spustit různé úzkostné či psychosomatické poruchy.

Fascinuje mě, že na jednu stranu není nijak divné se na těchto stránkách opakovaně bavit, jak je těžké i pro dospělého si někdy ve zdravotnickém zařízení obhájit svoje práva, na druhou stranu některým nepřijde nic divného, strčit tam svoje batole/předškoláka a odejít.
 Myss 


Re: Konečně jsem tomu přišel... 

(29.11.2008 22:28:29)
Mystik,ty uz neblabol.Jsi nejaky chytry,nejsi nahodou posrany?
 eau a lipo 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 16:40:35)
Jito, jasne, rozumim ti co tim chces rict...dnes je pece o deti jina, sve deti chceme rozmazlovat, chceme pro ne to nejlepsi a mnohdy se nam to i dari...ale pokud vynechame ty vyjimky skutecnych histerek a prehnane se starajicich, uzkostivych matek, tak si nemyslim, ze je to tak spatne...
naopak si myslim, ze na nemocnicni peci neco hodne neni v poradku (ted mluvim predevsim konkretne o brne) ...loni jsem byla s malym v nemocnici a to chovani sester a system opravdu neni v poradku-ale je to clovek od cloveka, na dve sestry nezapomenu jak byly mile. Ale ja chci aby takove v nemocnici byly vsechny. ne?
Jinak ja a muj pritel jsme byli jako mali (1-2 roky) hospitalizovani asi 2-3 tydny. Ten vysledek po tech 3 tydnech nebyl nijak ruzovy: sve rodice jsme nejdriv vubec nepoznavali, pak je odmitali, pak teprve jim odpustili, ze tam s nami nebyli(ze nas opustili). Byli jsme vyhubli-ja pry tenkrat snedla 7 livancu s marmeladou-to bylo jedine na co jsem se tesila. Vyvoj jsme nejakou dobu dohaneli. Pritel v te dobe nez sel do nemocnice chodil-pak se to musel ucit znovu. To myslim s nejakou "skolou ci skolkou" nema opravdu nic spolecneho...a proto mi take mimojine zalezi na tom, aby to meli me deti uz jinak

 katka+katka 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 16:44:21)
tuším, že podle nedávného průzkumu dopadla nějáká nemocnice v Brně jako nejhorší - asi před dvěma měsíci ve zprávách (ale neposlouchala jsem pozorně, takže nevím jaká nebo podle čeho se to hodnotilo) Byl někdo pozornější?
 myš 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 19:39:01)
Jíťa

Jak víš, že z toho ty děti nemají trauma, ty je všechny znáš? Pravděpodobně některé nemají, ale to můžeš tvrdit z jistotou, jen pokud všechny ty děti důvěrně znáš včetně jejich lékařských anamnéz. Vadí mi takové vaření z vody. Ono trauma se nemusí projevovat tak, že je dítě v 10 letech na rodičích závislé. Mohou to být skryté věci, na první pohled vůbec zjevně neviditelné, často i jen na podvědomé úrovni a ty to ani nemusíš zaznamenat.
Starou dobou bych tu moc neargumentovala, to není nějaké opakováníhodné měřítko.

Některé děti jsou na matkách více závislé, některé míň. To že tvoje dítě bylo v nemocnici v pohodě(taky bylo už starší že) neznamená, že to musí být nějaké měřítko pro všechny ostatní děti. Pobyt rodičů s dětmi je prospěšná věc i pro zdraví a rychlé vyléčení dětí a nemusí to přece všechny rodiny využít. Dělat z toho záležitost nějakých hysterických matek závislých na svých dětech mi připadá trochu jednoduché a hloupé.
 Jíťa 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 21:47:23)
Já původně přispívala pod komentář, kde bylo zmíněno, že po 14tidenním pobytu mimina v nemocnici z toho má i v 10-ti letech strach ze samoty a odloučení od rodičů.

To se mi zdá trošku přehnané a na vině nebude jen ta zmíněná hospitalizace, ale i další okolnosti.
 madlenka07 


Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 21:50:31)
Jíťo,VŠECHNO!!!! se ukládá do podvědomí.Takže z toho můžeš mít trauma celý život a propukne Ti třeba v 70-ti letech,když se např.znova ocitneš v nemocnici.Podvědomí prostě takhle pracuje.
 Jíťa 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 21:55:11)
Já souhlasím. Tedy i to, jak se rodiče v tu chvíli chovali, zda byli klidní, nebo štěkali na personál nemocnice a dělali tam scény...
 & 


Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 22:07:03)
Nebo, ze maminka byla zbytecne poslusna, a kvuli nejakemu zbytecnemu narizeni, je tam nechala samotne.
 Terka 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(28.11.2008 22:04:53)
No, například má tchyně, považuji ji za výjimečné odolnou ženu psychicky i fyzicky, musela být jako tříleté dítě hospitalizována (tuším se spálou). Také nemohla být s rodiči, po týdnu, kdy přestala jíst, pít, jakkoli komunikovat, ji lékaři raději poslali domů k rodičům. Podobných historek mám více. Doporučuji otevřít nějakou solidní publikaci z oblasti dětské psychologie, nějaká ta antropologická studie by se mohla hodit také. Dnes je této literatury již celkem dost, i s komentáří vztahujícími principy vývoje člověka vapozorované u tzv. přírodních národů k naší současné realitě (mj. J. Prekopová).
 Myss 


Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(29.11.2008 22:21:22)
Jito,kdyz se jen priblizis ke zvirecimu mladeti,matka Te sezere nebo se vzhledem k nepomeru vzrustu sveho a Tveho bude o sve mlade prat do posledniho vydechnuti.Je to priroda a tohle je normalni.Hlidani babicek je jina kapitola.Bavim se stale o pristupu v nemocnici a pobytu nebo nepobytu matek s nimi.
 toda 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 15:59:31)
Tak nevím jak u vás teď, ale u nás ty nemocniční školky a školy co bývaly za mých mladých let, už dávno nejsou a dítě je odkázané zůstávat jen na pokoji na který se sestry přijdou podívat jen když roznášejí léky.
 katka+katka 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 16:24:10)
Jíťo, i moje dcera byla sama v nemocnici a má na to krásné vzpomínky. Já (jak už jsem psala níž) jsem byla sama v nemocnici poprvé v 5 letech, zlí na mě nebyli, zlé vzpomínky nemám, ale dobré taky ne. Též můžu říct, že mě to nijak nepoznamenalo. Ale byla jsem trošku v šoku, protože sestry s námi (dětmi) tehdy nekomunikovaly. Já v tom věku byla zvyklá, že na mě lidé mluvili celými větami. Jenže sestra v nemocnici jen přišla, strčila mi teploměr a pronesla "změřit", pak přišla za chvíli a řekla "koupat". Když jsem u Katky viděla, jak doba porkočila, že sestřičky s dětmi i kreslí, když mají čas, že je pohladí a že dokonce dodržují i předspací rituály (aniž bychom se o tom s manželem zmínila), měla jsem doopravdy velkou radost.
 Jíťa 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 16:34:21)
Katko, ono moc nejde o dobré nebo špatné vzpomínky. Pokud vím, taky tam byly věci, které mi vysloveně vadily (např. dieta). Ale na druhou stranu jsem tím žádnou psychickou újmu neutrpěla.

To spíš matky tím odloučením psychicky trpí a ten svůj strach přenáší i na dítě.
 katka+katka 
  • 

Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(27.11.2008 16:40:30)
Ani já žádnou psychickou újmu neutrpěla, možná i proto, že dietu jsem neměla:-)
Ale o ty dobré x špatné vzpomínky docela jde. Když jsem musela znovu do nemocnice, vnímala jsem to tak, že se tam se mnou zase nikdo bavit nebude. Oproti tomu Katka se naopak často nadšeně ptala, kdy zase půjde do nemocnice (než jsme jí vysvětlili, že se tam vážně nechodí jen tak pro nic za nic). Takže pokud má k nemocnicím "pozitivní přístup", je to jen dobře, pokud nás zase něco potká.
 MSteflova 


Katko a Jíťo 

(27.11.2008 19:52:14)
o jak starých dětech ale mluvíte? Šoupli byste roční či dvouleté dítě do špitálu bez hnutí brvou, nebo se váš příspěvek týkal dětí starších?
Já nevím, znám jednu dětskou sestru, která mi o letech minulých vyprávěla. Ptám se jí, jak to vypadalo na nočních, když tam bylo tolik uplakaných dětí. Ona mi na to odpověděla, že děti v noci spaly, protože jak celý den stály v postýlkách, plakaly a volaly mámu, byly večer úplně tuhé :-©.
 Jíťa 
  • 

Re: Katko a Jíťo 

(27.11.2008 20:38:32)
Milá Lassie!

Přiznám se, že pokud by nebyla jiná možnost, tak asi nechala. Nejsem ten typ, co si musí všechno vynutit a mám taky pochopení i pro druhou stranu.
Ale napřed bych se snažila najít jiné řešení, třebas i jinou nemocnici, zeptala se na to přímo doktora, nebo rovnou primáře, nebo zkusila požádat některou z maminek starších dětí, zda by mi to místo neuvolnila, nebo některou alespoň poprosila, ať na to mý občas koukne, možná bych to vyřešila stejně jako Žlababa - tedy spacákem na zemi....

Psát stěžovací články někam na internet není řešení. A kňourat v diskuzi pod nimi už vůbec ne.
 Líza 


Re: Katko a Jíťo 

(27.11.2008 20:41:11)
Omyl, Jíťo. V té diskusi se lidi například dozvědí, co někde jde. Nebo taky co nejde (a nebudou čumět jak puk, když přijedou s dusícím se batoletem o půlnoci do dětské nemocnice a tam jim řeknou, že matky přijímají s dětmi jen k plánovaným pobytům). A budou schopny tu situaci nějak řešit. Možná se tu dozvědí, na co mají a nemají právo. Co se osvědčilo jiným. A nedají se.
To, čemu ty říkáš fňukání, je sdílení zkušeností.
 Jíťa 
  • 

Re: Katko a Jíťo 

(27.11.2008 20:58:41)
sorry, ale já si nějak nevšimla, že je to sdílení zkušeností. Spíš mám dojem, že se jedná o kamenování těch, co si dovolí mít jiný názor než většina.
 madlenka07 


Re: Katko a Jíťo 

(28.11.2008 8:21:53)
Jíťo,teď jde o to,kdo koho kamenuje.Slyšela jsem už že jsem hysterická,hyperprtektivní,nervově labilní...a to jen proto,že jsem normální matka,která chce být se svým malým dítětem,pokud by bylo nemocné.A není to za každou cenu,jen podle mateřského instinktu a podle práv dítěte.Není to o tom,že bych si na tom hojila svoje komplexy,ale o tom,že se chci a se mnou většina maminek,postarat o dítě,A to nejen ve zdraví,ale i v nemoci.
 Marcela a 3 


Re: Katko a Jíťo 

(3.12.2008 11:25:15)
Promiň, ale v tvém případě mi připadá, že máš VŽDYCKY jiný názor než ostatní.
 M 
  • 

Re: Katko a Jíťo 

(27.11.2008 21:26:43)
Paní doktorka vám radí, že až narazíte na psychiatra, který vás stejně neposlouchá - myslí jen jak nahonit body za svoje výkony, přemýšlí jaké benefity bude čerpat od farmaceutických společností, když bude jako včelička předepisovat právě jejich skvélé medikamenty...a vy mu neležíte ani u zadku,tak si na něj běžte ihned stěžovat a o svoji zkušenost se podělte neprodleně se všemi nejen kolem vás. Tak nám miá Lízo také někdy popiš jak bojuješ za práva pacientů. Jak nám ta slavná psychiatrie za cca 20 let prošla výraznou humanizací, kolik lidí i dnes v lůžkových odděleních přikurtujete... Jaká je vlastně důstojnost mnohých vašich pacientů, stále převldá paternalismus v interakci lékař - pacient... Myslím, že podnětů k hlubšímu zamyšlení je dost.
 M 
  • 

Re: Katko a Jíťo 

(27.11.2008 21:27:23)
Paní doktorka vám radí, že až narazíte na psychiatra, který vás stejně neposlouchá - myslí jen jak nahonit body za svoje výkony, přemýšlí jaké benefity bude čerpat od farmaceutických společností, když bude jako včelička předepisovat právě jejich skvélé medikamenty...a vy mu neležíte ani u zadku,tak si na něj běžte ihned stěžovat a o svoji zkušenost se podělte neprodleně se všemi nejen kolem vás. Tak nám miá Lízo také někdy popiš jak bojuješ za práva pacientů. Jak nám ta slavná psychiatrie za cca 20 let prošla výraznou humanizací, kolik lidí i dnes v lůžkových odděleních přikurtujete... Jaká je vlastně důstojnost mnohých vašich pacientů, stále převldá paternalismus v interakci lékař - pacient... Myslím, že podnětů k hlubšímu zamyšlení je dost.
 Líza 


Re: Katko a Jíťo 

(27.11.2008 21:31:59)
Nic o tom nevíš, tak nežvaň. Ztrapňuješ jen sám sebe.
 Cow :-) 


Pro Mystika a jeho příznivce, 

(27.11.2008 22:49:39)
kdyby se jim nedařilo dohledat informace:

Rodiče nejsou pro své dítě v nemocnici návštěvou, mají právo s ním být 24 hodin denně! Proč vás děti v nemocnici potřebují?
 Stáňa a dva kluci 


Re: Pro Mystika a jeho příznivce, 

(27.11.2008 23:15:50)
Crowko, zajímavé~R^~R^~R^
 Cow :-) 


Re: Pro Mystika a jeho příznivce, 

(27.11.2008 23:28:16)
Díky Stáňo. Ráda se podělím..vždyt je to pro obě strany...pro nás pesonál i pro vás rodiče.
Mám zrovna pár čerstvých informací od paní Peg Belson MBE, BA, PhD., která tady před 14 dny přednášela v Ostravě a v Praze.
Něco bylo staré, něco nové, každoopádně zajímavé.
 Myss 


Re: Zkuste být v klidu a nestresovat děti 

(29.11.2008 22:14:52)
To je ale asi hodne davno,vid?Opravdu je jina doba,bohuzel i v tom spatnem slova smyslu.Tehdy byly sestricky opravdu sestrickami a ne protivnymi babami,ktere stve cely svet,protoze maji 15tisic(za vsechna ta studia a drinu...)a timhle chovanim tak trochu protestujou.Za to my ale nemuzem.Vsak to poznaji na vlastni kuzi,az ony budou v nemocnici s nejakym problemem a budou se k nim takhle chovat nebo k jejich detem,vnukum.Baby jedny protivne.Ja mam z detstvi zafixovane zdravotni sestricky jako nadherne mlade andely,mile,laskave,lezela jsem jako 11-ti leta velmi dlouho s nohou.Mimo sve rodne mesto,bez rodicu,ale s naprostou laskavosti a ochotou sestricek.Vazne to bylo v nasi zemi..
 Myss 


Re: A je to tady... 

(29.11.2008 22:15:44)
Mystik,ty uz radej nesvit a zhasni!
 Myss 


Re: Moje zkušenost. 

(29.11.2008 21:58:27)
Mystik,ano,konecne se chytas,chceme Bavorske nemocnice,to ze na to nejsou penize neni nase vina.My je nerozkradly.
 Raďulka 


Re: Moje zkušenost. 

(30.11.2008 0:04:54)
Mystiku, pracuji taky ve zdravotnictví. Když jsem pracovala na ARO, tak si představ, že jsme tam měli matku, která upadla do kómatu pár dnů po porodu a otec tam byl u ní celé dny až do večera i s dcerkou. Nikdo z nás personálu na to nic nenamítal, nebyl důvod. Jistě, je to infekční prostředí, není to obvyklé aby tam bylo tak malé dítě, ale otec byl poučen a basta.
Chodil tam tak měsíc, poté jeho žena umřela, umřela v klidu a my jsme si jistí, že to bylo i díky tomu, že tam svou dcerku mívala a vnímala ji.

Takže tvůj názor že jsme zblblé Ordinací v Růžovce je směšný ~y~
 Monika+ holcicka 18mes. 
  • 

Nemocnice v Brne- stat ve state 

(27.11.2008 11:58:44)
Mam podobnou zkusenost s nemocnici na Cernopolni v Brne. Bohuzel se jedna o siroko daleko jedinej detskej spital..., takze kam honem s malinkym nemocnym ditkem nez tam...
Presne jak pani psala o kojeni..bylo mi receno, ze hold kojit nebudu, ze mala bude dostavat sladky cerny caje misto kojeni, rano ji daji Nutrilon. V noci se urcite!!!! nevzbudi, je preci v nemocnici, takze tam vsechny deti spi. :-):-) Ksyz sem se zeptala pani mudry jak to dokazi, ze vsechny deti celou noc spi, kdyz ma dcera se budi asi 8x za noc s placem a uklidnim ji jen ja, oznamila mi opte vvetu, ze jsme v nemocnici a deti jsou nemocne a tudiz spi..-) No at ziji prasky na spani... Mala byla zavrena v pokoji, kde byla sama za dvema dverma, sestra asi o deset pokoju dale na sestrerne. Kdyz jsem se ptala jak mi zaruci bezpecnost male, ze ji nikdo neuslysi, kdyz bude brecet, co kdyby si v te postylce jak obchazela kolem tech sprusli treba nejak zlomila nohu, ze by zajela blbe, tak pry sestry jednou za hodinu obchazeji pokoje. Rikam, ze za hodinu uz to taky mala nemusi bolesti vydrzet. Ze vzhledem k tomu, ze ma 41,5 stupne, neni rvani pro ni zrovna to nejlepsi. no mohla bych psat asi tyden nez bych se z te nasranosti vypsala...jen si vzpomenu a je mi zle. Malou jsem si odvezla na revers domu a doufam, ze tam nebudu nikdy muset.
 Babyna,Patricie07,Michael10 


Re: Nemocnice v Brne- stat ve state 

(27.11.2008 12:41:45)
Ve vyškovské nemocnici se mě automaticky zeptali, jestli chci být s dcerou. Je jasné, že bych ji samotnou nenechala. Nenabídli mi ovšem normální pokoj, ale nadstandard. Nevím, jestli mají i nějaké normální pokoje pro děti s matkou.

A ještě vzpomínka mojí švagrové, která se odehrála asi před dvaceti lety v brněnské nemocnici. Jejímu synovi tehdy byly dva roky, nejenže nemohla být s ním přes noc, oni ji za ním nechtěli pustit ani ve dne. Díky drobným úplatkům ji sestra vždy nechala jen nakouknout - švagrová říkala, že to byl hrozný pohled - usoplené, ubrečené dítě, které stálo a drželo se šprušlí postýlky. Když ho po týdnu pustili domů, byl o pár kilo lehčí, protože v nemocnici skoro nejedl a úzkosti měl ještě dlouho potom.
 Vaal 


Na tohle není žádná omluva 

(27.11.2008 12:50:25)
Nevím jak vy, ale já jsem už alergická na ty řeči typu "ale ty sestry to také nemají jednoduché", "nemocnice nejsou nafukovací", "lékaři mají tolik práce"...to co se stalo Žlababě a některým maminkám, co tu psaly, se prostě stávat nesmí!!!
Nejvíc mě dorazil ten příspěvek s tou přivázanou holčičkou k posteli, která měla v noci žízeň a plakala a nikdo si jí nevšímal...co kdyby jí třeba zaskočilo, nebo něco, vytrhla se jí kanyla a vykrvácela, ani se nemohla narovnat, to by ji to by ji tam třeba ráno mohli najít udušenou, vykrvácenou a potom by si řekli "á jejda, když my máme toolik práce". To že budeme donekonečna někoho omlouvat nic nezlepší. Tahle situace v Brně NENÍ V POŘÁDKU!!! Chce to donekonečna si stěžovat, psát petice a upozorňovat na to!!!
Nějaký omluvný a chápající postoj není namístě, jinak "ti nahoře", tou svou prdelí prostě nepohnou a nic se nezmění..
 Gábi_Smolíková 


odpověď od ministerstva zdravotnictví 

(27.11.2008 12:55:10)
Bydlím v menším městě, nemocnici tu máme. Od letošního září nám tu ale zavřeli dětské lůžkové oddělení - nebylo dostatečně vytížené a pojišťovny už na něj nechtěly platit. Teď se jezdí do krajského města, o tamnějším dětském oddělení jsem neslyšela nic moc dobrého. je mi jasné, že když dojde k hospitalizaci, málokdy má maminka sílu u příjmu se dohadovat a trvat si na svém. Proto jsem si napsala na MZ, abych měla případně v ruce nějaký argument. Ptala jsem se na to, jestli mám automaticky nárok na pobyt s dítětem v nemocnici, nebo jestli jsou nějaká omezení. Tady je odpověď:

v souladu se stávajícími platnými právními normami (§25 zákona č. 48/1997 Sb..) může být průvodce dítěte přijat do ústavní péče, je-li při přijetí dítěte do zdravotnického zařízení vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nutná celodenní přítomnost tohoto průvodce. Pobyt průvodce dítěte mladšího 6 let v nemocnici se považuje za ústavní ošetřování. Průvodce je podle indikace a možností umístěn buď spolu s dítětem přímo na lůžkovém oddělení, nebo na oddělení dochází z ubytovacího prostoru, který je součástí tohoto zařízení. V případě dítěte staršího šesti let se pobyt průvodce v nemocnici považuje za ústavní ošetřování jen se souhlasem revizního lékaře. Pobyt průvodce hradí zdravotní pojišťovna, u které je pojištěno doprovázené dítě. O přijetí průvodce rozhoduje přijímající lékař s ohledem ke zdravotnímu stavu dítěte a možnostem příslušného zdravotnického zařízení.
Pobyt dítěte ve zdravotnickém zařízení s blízkou osobou má pozitivní vliv na psychický stav dítěte a tím může dojít v mnoha případech ke zlepšení výsledků při léčbě a i ke zkrácení doby hospitalizace. Ministerstvo zdravotnictví proto pobyt hospitalizovaného dítěte s průvodcem jednoznačně podporuje.
Návrh zákona o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování, jehož účinnost je předpokládána ode dne 1.1.2009, bude respektovat požadavky vyplývající mimo jiné z Úmluvy o právech dítěte a Charty práv hospitalizovaných dětí. Mezi práva hospitalizovaných dětí, je zařazeno i právo být do zdravotnického zařízení umístěno společně s průvodcem/ zákonným zástupcem.
 Sabi 
  • 

Re: odpověď od ministerstva zdravotnictví 

(27.11.2008 13:29:04)
Katko,
je to presne tak, moje zkusenost (nemocnice Kralovske Vinohrady, Praha) to presne potvrzuje. Problem je v tom, ze lekar v nemocici na prijmu nema motivaci (kulantne receno) rodice s ditetem prijmout, resp. potvrdit oduvodnenost tohoto pozadavku. Ja to pri opakovane hospitalizaci svych deti resila tak, ze jsem poprosila detskou lekarku, ktera me deti osetruje, aby mi napsala potvzeni, ze pobyt rodice v nemocnici je nutny. A tim padem uz nikdo nic v nemocnici nenamital. To samozrejme neresi dalsi technicke detaily, jako vzdalenost ubytovny atp., je to jen pomucka proto, aby se v nemocnici na prijmu vubec kdokoliv touto otazkou zabyval.
BTW. v okolnich zemich je napriklad zvykem porvadet takzvane male operacni vykony i u detskych pacientu kde je nutna anestezie v rezimu jednodenni hospitalizace. To znamena, veskera predoperacni vysetreni provadi nemocnice ambulantne, 1-2 dny pred vykonem se rodic musi sejit s anesteziologem, ktery dite vysetri, zkontroluje laborator a pouci rodice, kdy se ma rano dostavit, kdy a co muze dite naposled jist/pit. Rodice samozrejme musi podepsat pouceny souhlas. Po vykonu je dite nejdriv na pooperacnim pod dohledem anesteziologa a pak je predano na jednodenni pokoj, kde je u nej pochopitelne rodic. A pokud nedoslo ke komplikaci, az se dite vyspi, napije a naji a nezvraci a dobre reagovalo na narkozu, nema teplotu atp. osetrujici lekar je propousti do domaciho osetreni.
Odpada stres deti i rodicu z delsiho pobytu v nemocnici, od rodicu se predpoklada vetsi mira odpovednosti a spoluprace. A v neposledni rade naklady nemocnic spojene s pobytem jsou mensi (mene luzek, sester....). Nechapu, ze neco podobneho nelze tady? Konkretni srovnani triselna kyla u trileteho ditete - v Praze hospitalizace 5/6 dnu, v Madarsku 1 den.
 Majoranka 


Re: odpověď od ministerstva zdravotnictví 

(27.11.2008 14:58:41)
S operací v Maďarsku mám velmi negativní zkušenost. Což doufám byla vyjímka. Bratranec tam před 20 lety prodělal akutní operaci slepého střeva. Ránu lékaři nechali otevřenou, zhnisala a nebýt reversu a převozu do Brna, bratranec by to nepřežil.
 sabina 
  • 

Re: odpověď od ministerstva zdravotnictví 

(27.11.2008 15:39:08)
pred 20 lety v cechach mou teticku .... , ale k veci
:
fakt je, jednodenni drobne chirurgicke vykony se delaji v mnoha evropskych zemich na jih a zapad od nasich hranic, dokonce i v tech ktere nemaji punc balkanu. To neni poznamka o kvalite konkretni nemocnice a lekare, ale jde o systemove rozhodnuti pojistoven a ministerstev zdravotnictvi, ktere vykony takhle klasifikuji a tim umozni.
Lekari casto argumentuji, ze v tomhle pripade je prave anestezie nejrizikovejsi, ale jednak rychly vyvoj stale setrnejsich leciv snizuje pripadne riziku a jednak jde o pojeti odpovednosti o vlastni zdravi. U nas je stale nemocnice, potazmo stat, ktera si v nekterych pripadech zajistuje, ze pacient se bude chovat tak jak ma a zaroven pacient ma alibi, ze to neni na jeho odpovednosti, aby se ridil necimi doporucenimi. Napriklad naposledy se muze najist/napit v pet rano, takze prijde sestricka a prinese mu piti jidlo. Doma by hloupy, nezodpovedny (...) rodic mohl zaspat, nebo by se mohl vykaslat na veskera omezeni a pred vykonem nacpat dite cokoladou...
 Elfík 
  • 

operace 

(27.11.2008 13:00:48)
Zdravím

Včera jsem se dověděla, že jdeme 22.1.2009 na nosní mandli. Má tam být 3 dny (syn, v tu dobu 3r a 4m). Nemůžu tam s ním být na noc. Nezaručí mi postel. Leda na nadstandartu, který je zamluven až do dubna a u něj to spěchá. Nenechají mě tam ani na židli. Můžu přijít v 7 ráno a odcházet v 21h. Což mi silně vytáčí. Řeším možnost zaplatit mu laser. Přitom před časem u dcery na 1 den mi nabízeli přijmout i druhé dvojče. A je to tatáž nemocnice,jen jiné pracoviště, tak nevím, co si mám myslet. Rozhodně odmítám ho tam nechat samotného. Já na té židli klidně budu, ale prostě tam chci být s ním

Nejde mi přihlásit pod registrací, opět ....
 smisulenka,M03/05 + A01/08 


Re: operace 

(27.11.2008 14:20:37)
Elfíku, my díky tomu dceři doplatíme laser...aby nemusela být nikde v nemocnici, ráno ji to odoperuji a až s eprospinká bereme si ji domů....
 Elfík +1+2 


Re: operace 

(27.11.2008 20:04:08)
Taky o tom přemýšlíme. Jen musíme zjistit, jak na tom budeme s 13.platem (zda teda bude,nemají ho ve smlouvě, ale bývá). Jinak bychom to s prckama těžko dali dohromady aktuálně. Ale kontakt na Mudr. Fořta už mám ~R^
 Lída+2 


Re: operace 

(28.11.2008 6:05:15)
Holky v naší nemocnici tu mandličku dělali laserem už před 6lety. A ráno nástup v 6:20 a večer kolem 20hodiny propuštění. Nic jsme si připlácet nemuseli....(jak jsem zjistila- sjíždějí se sem lidi z celého okolí)...
Kdybych neměla nic poblíž,asi bych to taky tak udělala prostě to zaplatila.

KAmadka cestovala přes 1/2 republiky do kladna,aby nemusela být v jiné nemocnici 3dny.....
 L+M+V 
  • 

Re: operace 

(27.11.2008 20:07:14)
Nejedná se o FN Plzeň, My tam jdeme 18.1. a máme stejný problém.Nadstandart až v dubnu a už jednou odloženo kvůli nemoci.Budu bojovat jak jen to půjde,abych tam mohla být taky.
 Elfík +1+2 


Re: operace 

(27.11.2008 20:17:39)
Jedná, samozřejmě. Koukám, že to tak mají už nacvičené. Mám prý doufat, když bude volno, postel dají, ale spíš mám na 99% počítat, že ne. Uvidíme, jak ty peníze.Laser je prý i lepší a hlavně bezpečnější...
 smisulenka,M03/05 + A01/08 


Re: operace 

(28.11.2008 13:30:41)
No tak k Fořtovi jdeme ve středu. Dnes jsme byli na předoperačnim vyš~;)
 Myss 


Re: operace 

(29.11.2008 22:44:45)
a kolik to stoji,prosim?
 Elfík +1+2 


Re: operace 

(1.12.2008 20:25:11)
3800Kč
 Lída+2 


Re: operace 

(28.11.2008 11:29:30)
Tam byla objednaná kamarádka. Nakonec to nechali udělat v Kladně s tím propuštěním ještě ten den a dostali dřívější termín!
 madlenka07 


MOTOL 

(27.11.2008 13:03:04)
trochu-ale je nepatně odbočím.Jsem ještě plna dojmů a emocí-negativních.Dnes ráno odjela moje kamarádka s 12-ti letým synem do Motola s doporučením lékaře,zdravotní kartou na centrální příjem do Motola.Chlapec má již několik týdnů bolesti hlavy,je malátný,analgetika nezabírají...Když opomenu to,že příjem byl ,,domluvený",ale bohužel nikdo o tom údajně neví...tak se se svým synem ani nedostala k nějakému lékaři.Všude narážela na bariéru sester,které jí řekly,že o nich nikdo neví a jejího syna tudíž nepřijmou.Víte,jsem také sestra,ale tohle jsem nezažila!!!Takže po chození jak slepička,když sháněla vodu pro kohoutka je NEVIDĚL žádný lékař a odjeli domů,bez jakéhokoli vyšetření 100km daleko.
Smůla téhle maminky je,že není zdravotník,já bych ječela tak,že by Motol spadl.
Smutné je,že chlapec může být velice těžce nemocný,ale arogancí sester v Motole,nefunfujícího zdravotnictví a lidskou lhostejností mu utíkají drahocenné okamžiky.Promiňte,ale chce se mi zvracet a brečet.
 Lída+2 


Re: MOTOL 

(27.11.2008 13:11:24)
no to je strašný~n~~a~Tak snad to dobře dopadne!

Znám něco podobnýho....

....i když co chci...já na vyšetření na urologii čekala 2roky..naše dětská Dr mě považovala za blbcu co blázní zbytečně!...už u ní nejsme....ten papír mi prostě nenapsala ani když jí o to žádala klinická psycholožka....~:(~;((
 JaninaH 


Re: MOTOL 

(27.11.2008 13:15:52)
Madlenko, ale proč se dala odbýt? Proč hned nevolala tomu lékaři, který to v Motole "domluvil" a který ji tam poslal?
Pamatuju se, jak jsme loni v Motole se synem čekali několikrát mnoho hodin na ortopedické ambulanci na kontrolu po zlomenině. V ordinaci jsem se dala do řeči se sestrou a ptala se jí, kdy máme přijít (máme to kousek), jestli je nějaký den volněji, že to čekání je šílené. A ona mi řekla, že se to vůbec nedá odhadnout, že jim tam denně posílají mraky lidí prakticky z celé republiky, že jsou z toho nešťastní. Doslova řekla: "Zrovna včera nám sem poslali ploché nohy až z Pelhřimova." Vůbec se nedivím, že pak odmítnou někoho, kdo to tam má "domluvené" Je to smutné, ale vážně si myslím, že chyba je na sraně lékaře, který tam chlapce poslal.

 JaninaH 


Re: MOTOL 

(27.11.2008 13:17:00)
Zapomněla jsem uzavřít závorku, tučně měly být jen ploché nohy. ~;)
 madlenka07 


Re: MOTOL 

(27.11.2008 13:20:46)
Janino,lékaři jsem volala já,bohužel nebyl dostupný.Já bych se také odbýt nenechala,ale ona je prostě jiná a není zdravotník,což je v tomhle případě handicap.Prostě se lékařů bojí.A na to asi ty sestry spoléhají.Jak říkám,já bych došla klidně až k řediteli,ale ne všichni jsou takoví jako já.I kdybych měla spát na lavičce,neodjela bych.Ale nemohu soudit jiné,že to takhle neumí.
 JaninaH 


Re: MOTOL 

(27.11.2008 13:29:33)
Madlenko, já vím, jen jsem chtěla říct, že ty sestry v Motole svým způsobem chápu, že když o ničem nevědí, tak takhle reagovaly, že to nespíš zvrzal ten doktor. Přeju kamarádce, ať vyšetření co nejdřív vyjde a hlavně ať to není nic vážného.
 madlenka07 


Re: MOTOL 

(27.11.2008 13:32:36)
Janino,jenže se mohly aspoň podívat do papírů,lékaře zavolat a ten at si to rozhodne.Nebo při troše dobré vůle OBJEDNAT na jindy.Tady je prostě vyhodily.Ale na to člověk nemusí být sestra,aby při dlouhotrvajících bolestech hlavy věděl,že něco v pořádku není.
Nikdo o vás neví,nebudeme se tedy s vámi vůbec bavit.Tohle se mi nelíbí a s tím souhlasit nemohu.
 Raduza 


Re: MOTOL 

(28.11.2008 12:02:21)
Já ty sestry teda nechápu. Tady nejde o čerstvý chleba vzadu ve skladu, ale o zdraví dítěte.
 madlenka07 


Re: MOTOL 

(27.11.2008 13:42:41)
Mystiku,nesuď mne jaká jsem sestra.Já se musela adaptovat ne za měsíce,ale za dny.Jsem sestra,která je empatická,vzdělává se a zajímá se nejen o těla pacientů,ale i o jejich emoce.A to v našem zdravotnictví chybí.Doufám,že Ty nejsi zdravotník,protože je mi Tvých případných pacientů velmi velmi líto.Nenašla jsem zvracejícího smajlíka,ale z Tvých názorů je mi špatně.Doufej,ať nikdy nezažiješ takového člověka jakým se tu prezentuješ ty,až Tobě nebo někomu z Tvých blízkých půjde o život.
 Líza 


Re: MOTOL 

(27.11.2008 14:22:48)
Madlenko, sestra nemá co rozhodovat o tom, jestli bude pacient přijatý nebo ne. Pokud s ním přišli na příjem, měl ho vidět a odmítnout doktor. Myslím, že tohle je přesně věc, kterou by mělo vedení nemocnice vědět - aby sestra odmítla vůbec pustit k doktorovi pacienta, který má parere k přijetí, to je překročení všech pravomocí. To není v její kompetenci, naprosto jí to nepřísluší.
 madlenka07 


Re: MOTOL 

(27.11.2008 15:54:33)
Ano,Lízo,souhlasím.Sestra by si tohle dovolit neměla.I když nejsem matka,které se to stalo,asi tam napíšu.Nemělo by se to jen tak zamluvit.Tohle se stávat nesmí!
 katka+katka 
  • 

Re: MOTOL 

(27.11.2008 16:03:51)
Já mám naopak s Motolem VÝBORNÉ ZKUŠENOSTI. Jen jedna sestřička na dětské pohotovosti se mi nezamlouvala:-)
Jinak Katka tam strávila 8 dní (nebyli jsme tam s ní 24 hodin denně) a strašně ráda na to vzpomíná. O pobytu v nemocnici mluví se stejným nadšením jako o návštěvě zoo nebo kina. Jsem moc ráda, že se tam k ní chovali takhle hezky. Já jsem poprvé byla v nemocnici sama v 5 letech, zlí na mě rozhodně nebyli, ale nebylo to "ono", takže na rozdíl od Káti na to nemám tak pěkné vzpomínky.
 madlenka07 


Re: MOTOL 

(27.11.2008 16:06:46)
katko,myslím,že kamarádka(moje) měla smůlu,že narazila na sestru,která si myslí,že je primář.Bohužel pro toho kloučka.
 katka+katka 
  • 

Re: MOTOL 

(27.11.2008 16:47:11)
To je velká smůla:-( Ale řekla bych, že Motol šel během posledních let dost "do sebe". Protože dříve jsem na něj slyšela reakce 50:50 pozitivní a negativní, v současnosti ty pozitivní dost převyšují. Tak snad už bude jen líp
 madlenka07 


Re: Doporučuji... 

(27.11.2008 13:26:11)
To není opičí láska,to je mateřská láska.Ale jak je vidět,tohle asi nepochopíš.Pokud si přečteš nějkou psychologii dětského věku,zjistíš,že to dítě z toho trauma mít může a to dost často.
 madlenka07 


Re: Doporučuji... 

(27.11.2008 13:34:22)
Mystiku,právě stálá přítomnost matky nebo někoho blízkého v prvních letech života vytváří lidi,kteří jsou zdravě sebevědomí atd.Nebudu se hádat,nejdřív si o tom něco přečti.Ale ať to není z 1.světové války.~o~
 kreditka 


Re: Doporučuji... 

(27.11.2008 13:36:46)
Mě by teda zajímalo, jak jsi byl vychováván ty...
 Jaspi 


Re: Doporučuji... 

(27.11.2008 13:38:03)
Asi jsi od malička silný jedinec, protože já v dětství, ať jinak dost samostatná osoba, jsem při jakékoliv bolesti běžela k mamince. To samé mám i se svým dítětem. Nepotřebuje mě takřka co začal chodit, prázdniny tráví mimo domov, ale jakmile ho něco bolí, stejně jako většina dětí, mě chce mít mít nablízku a usínat v mé náruči. Obvzlášť pak v nemocnici, mezi cizíma lidma v cizím prostředí. Je to tak zarážející?
 smisulenka,M03/05 + A01/08 


Re: Doporučuji... 

(27.11.2008 13:57:42)
Mystik opět neví o čem píše.
Moje sestra před více jak 23 lety byla hospitalizovana ve 3 letech se zápalem plic...
vrátila se domů se silně rozvinutým hospitalilizmem.
Nepoznavala nas, měla rozraženou hlavu jak jim vyskakovala z postýlky! Kdyby v té době mohla být naše mamka u ní, nikdy by takhle nedopadla!!!! ..A Ty tady plácáš takové nesmysly.
Jsem taky zdr. sestra...pracujici x let na lužkovém i na pohotovosti a vím , že nemocniční prostředí, špatně snáší i dospělý lidé nejen děti.

Takže já osobně bych svou dceru ani syna samotné v nemocnici nenechala i kdybych měla být na té židličce!
 Vaal 


Re: Doporučuji... 

(27.11.2008 14:00:44)
Mystiku, promiň, ale jseš fakt blbec ~j~
 Lída+2 


Re: Doporučuji... 

(28.11.2008 6:11:30)
Mystik moje sestra...byla hospitalizovaná asi 3letá se spálou. Když se vrátila domů...najednou nemluvila...neuměla se najíst (ač to před tím uměla) a dožadovala se lahve(kterou asi 1,5roku doma dávno nepoužívala)....
možná to mělo další vliv....na to opouštění rodiny.....odmítala kdekoliv spát jinde než doma..., podle mě to mělo vliv i na tábory.... a na to,aby se postavila na vlastní nohy.....
 Ilona a její holčičky 
  • 

Benešov 

(27.11.2008 13:32:10)
Já mám vyzkoušenou nemocnici v Benešově a tam jsem s holčičkou vždycky byla na pokoji, samozřejmě hned, jak jí vrátili z JIPky. Nebyly žádné problémy. V nemocnici v Táboře jsem si zaplatila nadstandard a bylo to také O.K.
 Inulína 
  • 

... 

(27.11.2008 13:59:38)
Mám také 13ti měsícní dceru a nedokážu si představit, že bych ji nechala v nemocnici samotnou. Je na mně hodně závislá. Představy, že by proplakala celou noc a nikdo by jí nevěnoval pozornost, se děsím a je mi líto ostatních dětiček i maminek, které nemohou být spolu v takových to "nemocných" chvílích.
 dahu 
  • 

Znám... 

(27.11.2008 14:07:39)
Znám, velmi důvěrně. Do nemocnice jsem se dostala se synem, když mu bylo 2 a půl roku. Dostal febrilní křeče a jednu noc strávil na dětské JIP. Přesně jak popisujete - místnost v ní dvě malé postýlky (s ohrazením) a dvě velké. To, na čem jsem strávila první polovinu noci ani nebyla židlička, ale jenom ministolička na čtyřech nožkách (na tom se nedalo delší dobu sedět, ne tak spát). Druhou polovinu noci(syn naštěstí prospal) jsem strávila o dvě patra výš v pokoji pro maminky s tím, že mě zavolají, kdyby se něco dělo. Podmínky tedy podobné, ale nutno přiznat, že přístup personálu na JIP byl velmi vstřícný. S podstatně menší vstřícností jsem se setkala následně na běžném dětském oddělení, kde jsem se teprve nestačila divit...
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Žlababo, 

(27.11.2008 14:25:34)
Mystiku, mluví se tu o kojencích, batolatech, dětech předškolních, nevšiml sis?
 arsiela, 


Re: Doporučuji... 

(27.11.2008 14:37:20)
Mystiku 195 ty jsi vážně tupec,zažil jsi někdy co udělá s dítětem hospitalizace bez rodiče? Nejdřív si o tom něco přečti,podívej se jak to chodí mimo ČR a proč.Popřípadě,nech si povyprávět od zdravotních sester tak před důchodem v jakém stavu se vraceli domů děti,když tam rodiče ještě být nemohli.Možná pak pochopíš.A přestaneš tu psát hlouposti.
 arsiela, 


Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 14:44:26)
Mystiku já tohle vzdělání mám,a praxi taky dost dlouhou a přesto budu vždycky podporovat to,aby rodiče byli u dítěte v nemocnici vždy a podíleli se na péči o něj.Můžu se zeptat jaké zdravotní vzdělání máš ty a kolik kreditů za letošek? Popřípadě kolik přednášek na tohle téma jsi udělal?
 Líza 


Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 14:51:06)
V raném dětství sis měl posilovat empatii a pravopis. Bohužel je pozdě, hlavně pokud jde o vztahy s lidmi už ti není pomoci. Tvoje ubohé výkřiky na internetových serverech nic nezmění na tom, že nemáš přátele, kteří by byli ochotni s tebou v reálu komunikovat.
 JaninaH 


Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 15:22:37)
Mystiku,
jenom technická poznámka: pitoreskní znamená "malebný, půvabný", asi jsi chtěl spíš napsat groteskní (postava cvokařky). Ale nic si z toho nedělej, cizí slova neumějí správně používat i jiní, viz ZDE
 eau a lipo 
  • 

Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 15:19:43)
mystiku, tvuj prehled se pohybuje v rozmezi koutek leveho oka-koutek praveho oka a spicicka tveho velecteneho nosu ~j~
 Barča, 2kluci 
  • 

Re: Doporučuji... 

(27.11.2008 14:57:50)
No mě spíš zaráží, kde se bere tolik zášti k matká, které mají rády své potomky. Mystiku že by trauma z dětsví??????????
 arsiela, 


Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 15:09:22)
Mystiku to mě mrzí,protože Vaši přednášku bych si velmi ráda poslechla a podiskutovala v reálu.Je bohužel znát,že o zdravotnictví máte pouze teoretický přehled a ještě poněkud zkreslený.No nic,jdu koukat ,kde budu příští rok nabírat Vámi tolik opěvované body.
 eau a lipo 
  • 

Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 15:34:52)
na to je jednoducha rada: kdyz tu praci nezvladam, nevyhovuje mi, jdu jinam :-)...ne?
to mam jako tolerovat ze se nekdo bude chovat k memu diteti jako ke kusu dobytka jen proto, ze je to pani sestra co toho ma moc za tak malo?
to jako mam v klidku prejit, ze nekomu sprzni zdravi nebo zpusobi smrt jen proto, ze pan doktor nemel zrovna svuj den??
jinak souhlasim s tvym nazorem, ze clovek ma delat vse proto aby se k doktorum nedostal...podle toho se ridim uz 4 roky a kupodivu je mi lip a lip ~:-D
 madlenka07 


Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 16:05:29)
Mystiku,promiň,ale řekla bych po přečtení Tvých příspěvků,že Ty jsi zrovna ten pitomec s několika diplomy.Až budeš pracovat ve zdravotnictví,ve které se údajně orientuješ,(řekla bych že se orientuješ jen papírově,není problém si přečíst o celožicvotním vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví),až budeš mít diplom i z psychologie,až absolvuješ psychoanalýzu a zpracuješ svá traumata z dětství,přijď nám zase poradit,jak zlé to mají zdravotní sestry(což my víme,protože hodně z nás ve zdrav.pracuje) a jak máme mít rády/nerady své děti.A doufám,že Ty děti nemáš,protože bych nad nima brečela,mít takového otce.
 madlenka07 


Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 16:22:30)
Pláčem se uvolňují emoce,takže se nehromadí.Jestli se setkáváš s ženami,které jsou labilní a používají slzy k nátlaku na muže,tak se zamysli sám nad sebou.Protože lidi si do svéího života přitahujeme podle toho,jací jsme.
Jinak děti nepláčou,že?Teda ne chlapečkové.Jenom holčičky,protože vydírají tatínky.
Jestli se ke svému synovi chováš tak,jak říkáš,teda spíš nechováš se tak,jak nám to tady vyčítáš,tak se nediv,když Tě jednou pošle samotného do domova důchodců.Pokud to teda bude chtít platit.A návštěvy nebudeš potřebovat,aby z Tebe byl sebevědomý stařík.
Končím,jdu utěčit svojí plačící dcerku.Jo,je to div,že ji nezavřu do komory,nenechám plakat,aby se ,,zocelila".
 madlenka07 


Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 16:40:51)
Jen nechápu,proč by měla být matka,která miluje své dítě a v době nemoci chce být s ním- opičí...To je spíše normální láska.Pokud to vnímáš jinak,chyba je Tvé straně,protože pokud nejsi svému malému dítěti schopen poskytnout náruč,když mu je zle,tak nejsi rodič,ale sobec jsi ty.
Je rozdíl,vyšlapaávat dítěti cestu ve všem,nenechat ho udělat chybu,nedokázat ho nechat jít vlastní cestou a je rozdíl být svému dítěti oporou.
 eau a lipo 
  • 

Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 17:08:57)
to neni afekt, to je priklad ze zivota ;-)
a psala jsem k memu diteti jako k dobytku: to je taky priklad ze zivota ;-)
ke mne nastesti ne, jelikoz k doktorum 1) nechodim 2)by si to ke mne nedovolii, jelikoz jsem uz velka holka a umim na ne udelat bububu :-)
mystiku a jen takovy dodatek nez se zacnu venovat necemu prospesnejsimu...ty musis mit zenu svetici, ze to s tvym egem vydrzi (nebo jestli to tedy vydrzela)...mel bys byt na ni hrdy...a taky na to, ze ti vychovala tak sikovneho syna ;-)
 dahu 
  • 

Re: Nechte Mystika... 

(28.11.2008 7:55:55)
Holky, nechte Mystika, ať trousí svá cenná moudra... podařilo se mu brilantně jediným hloupým příspěvkem zcela změnit téma diskuze... a to navzdory faktu, že sám žádnou zkušenost (týkající se témata článku nemá)... Nemá smysl rozebírat, jak to má zdravotnický personál těžké... spousta jiných profesí to má taky těžké a přesto se v každém oboru lidské činnosti najdou lidé, kteří svou práci dělají rádi a dobře, ale i opačné případy, kterých si člověk bohužel mnohem snáze všimne. A tobě Mystiku doporučuji, abys svá moudra prezentoval někde na odborných fórech, když máš pocit, že o tom díky svému všeobecnému přehledu tolik víš!
 Míla Fialová, dospělá dcera a dospívající syn 
  • 

Jak to bylo dřív 

(27.11.2008 15:56:42)
Chtěla bych autorce článku říci, že může být ráda, že tam se synem mohla být. Moje dcera se narodila v roce 1986. Rovnou z porodnice šla na dětskou internu kvůli infekci.Sama,protože jsem nekojila/nemohla jsem, ne že bych nechtěla/. Pak mne před jejím propuštěním na týden přijali, abychom si na sebe zvykly/takhle mi to doslova bylo řečeno. Měla jsem jí doma měsíc a putovala do nemocnice/na to samé oddělení/ znovu. Kvůli zažívacím potížím. Byla tam 3 měsíce, dokonce musela dostávat tak malinká kapačky, protože chvíli nepřijímala krmení/spíš nechtěla, protože jí chyběla máma/. Špatně přibývala, ani se motoricky správně nevyvíjela/nejen důsledkem dědičného neurologického onemocnění/. Já s ní nemohla být, protože jsem nekojila. Přestože tam pokoje pro maminky byly. A nikdy nebyly plně obsazené. Samozřejmě že přijatá jsem byla opět týden před propuštěním, opět s týmž důvodem jako minule. Po propuštění domů dcera najednou začala normálně přibývat/nejen kvůli dietě, kterou měla/ a vůčihledně se zlepšovala. Na dětském středisku mi pak lékařka řekla, že je to tím, že je už u mámy, že jsem jí prostě chyběla. A co jsem s tím zmohla. Dcera měla problémy s trávením mléka, byla odkázaná na sojové či jiné nekravské mléko, které u nás v té době neexistovalo a dováželo se z USA. V nemocnici ho měli, domů jsem ho pár krabic dostala, ale pak musela naše lékařka psát žádost na ministerstvo zdravotnictví, aby se smělo pro dceru přivézt. Takže jsem byla odkázana na milost a nemilost jednoho úředníka.
 arsiela, 


Re: Jak to bylo dřív 

(27.11.2008 16:27:08)
Mílo,já si užila nemocnici v roce 79-81,kdy bylo běžnou praxí,že v rehabiliťáku byli návštěvy jednou za tři měsíce.Poprvé jsem prý ani rodiče nepoznala.Nevím na kolik jsem si odnesla následky ,pracuju jako zdravotní sestra, ale nějaké určitě.Takže bohudíky ,že dnes už tohle neexistuje.
 Kamila, Kačka 04 a Jeník 07 
  • 

Re: Jak to bylo dřív 

(27.11.2008 19:13:27)
Moje mamka pracovala v nemocnici na dětském oddělení u miminek, když dělaly praxi, co by dětské sestry (1978). Plné pokoje miminek a jen to tam prý řvalo a řvalo. Když je přebalovaly, tak se s nima mazlily a bylo jim jich hrozně líto.

Já sama jsem byla v nemocnici 10 dní v pěti letech, návštěvy byly jen v neděli odpoledne. To byla narvaná návštěvní místnost rodičema s brečícíma dětma. Jakmile se rozbrečelo jedno, začli všichni. Ten týden byl pro mě nekonečný.
 petra tesařová 
  • 

Re: Žlababo, 

(27.11.2008 17:15:08)
mystiku,nepopletl jsi to?nebyla to psychiatrie?!
 radana + 10+5+2 
  • 

Mluvíš mi z duše 

(27.11.2008 18:53:00)
Ahoj,ted jsem akorát dojela z Brna ze 4denního pobytu v děts. nem. odhodlaná napsat článek na téma pobyt matek s dítětem v nemocnici a ejhle někdo mě předběh:)).To co popisuješ je velká pravda a ještě jedna věc k tomu.Jsme ze Zlína a jelikož si tu s náma nevěděli rady poslali nás do Brna.Zkušenost jsem s ní měla už před 5lety a bohužel se tu nic nezměnilo.Jedno ano,před 5lety jsem kojila tak jsem měla jakousi šanci být z malou,ale ted ne.Nechtěla jsem jí nechávat samotnou,protože by za ní celou doubu pobytu nikdo nemohl přijít a tak jsem si zažadala o přistýlku,jelikož nebyla nejdříve volná navrhli mi ubytovnu a cena ...200,-Kč za noc+105,-Kč za jídlo.Docela šok.Nakonec se přistýlka uvolnila a tak jsem platila 310,-Kč+105,-Kč.Nevím na jednu stranu za co?O dítě jsem se starala já,přes den jsem se s ní nemohla natáhnou,protože přistýlka se mohla dovézt v 19h večer a ráno do 7h uschovat,pokoje jsou prosklené,takže když se rozsvítí vedle vzbudí Vás to taky.Peněz nelituji,mám to jako ván. dárek,že jsem mohla být s malou a nenechat jí samotnou,ale princip tolika peněz jsem nepochopila.Naštěstí mi to doktoři a sestřičky vynahradili a hlavně šťastné oči mé dcery.
 E 
  • 

Re: Mluvíš mi z duše 

(27.11.2008 19:01:15)
Těch 200,- Kč za ubytovnu a 100,- za jídlo je přece krásná cena! Nebo si myslíte, že to mělo být zadarmo? Nemocnice si prostě účtuje vytápění, vodu, eletřinu, nebo jste tam nechodila na WC apod. Jsem matka a kdo je víc, že?
 Teraza Horáková 


Re: Mluvíš mi z duše 

(27.11.2008 19:06:07)
Paní, pane E.... no mně připadá tahle cena veskrze reálná..... 100,-- Kč stojí leckde jen oběd, bez nápojů a nocleh nepředpokládá jen nocleh, ale i světlo, teplo (zvláště teď), vodu, ohřev vody... jde-li o nějakou běžnou ubytovnu, ještě ubytovací poplatek a DPH :-((((((

 helena 6 
  • 

levné 

(27.11.2008 19:05:34)
No, musím se zastat těch cen, protože u nás v okolních hospodách je pouze jedno jídlo za 70 Kč cca. Takže těch 105 je docela levné. Ale ubytko by měla hradit pojišťovna ne?
 radana4568 


Re: levné 

(27.11.2008 19:20:21)
Nehradí,jelikož není nutné ,abych tam s dítětem byla.Tady nejde o peníze,ale je vidět,že jste tam nebyli ,já ty peníze klidně zaplatila bez reptání,ale všude za ty peníze je nějaký standart,ano wc jedno asi pro 10maminek,koupelna jedna pro stejný počet zbytek oddělení a ještě se nemůžete ani zamknout a pokoje prosklené ze 4stran.Takže ,když konečně uspíte dítě a sestra vtrhne vedle do pokoje dát kapačku a rozsvítí světla a tím pádem je světlo i ve vašem pokoji.A to jídlo nemáte na oddělení,ale musíte do centra areálu do společné jídelny,takže občas,když jdete s dítěm na vyšetření tak nestihnete a snídaně se nestíhají pravidelně.
 radana4568 


Re: levné 

(27.11.2008 19:53:29)
jo a ještě maminky do 2let platí 60,-Kč za den.Těch 310,- mi spíš příjde ,že je na odrazení být tam se starším dítětem.
 helena 6 
  • 

není nutné abyste byla s dítětem? 

(27.11.2008 22:09:30)
a jak je staré? to mi nejde do hlavy
já jsem z doktorů nesvá ještě ve svých třiceti, natož pak díte???
je to fakt postavené na hlavu
a máte pravdu, já tam nebyla, jen jsem reagovala, že ta cena mi přijde docela v poho
 radana4568 


Re: není nutné abyste byla s dítětem? 

(27.11.2008 22:22:34)
má 5 a je-li jsme si zjistit jestli máme nádor či ne.bohužel ano ,ale má být nezhoubný.A jelikož jsme ze Zlína znamenalo by jí tam nechat samotnou.A to bych neudělala.Mě nejde o peníze já si připlatím,ale slibovali za připlacení nějaký standart a studené jídlo,k svačině na výběr suchou housku či rohlík a hrnek mléka atd. mi nepřipadá slušné.A rozložit postel v 7večer a do 7ráno složit,1záchod na 10maminek a 1koupelnu na celé oddělení a ještě nejde zamknout mi příjde trošku moc a hlavně chodí tam studenti zdravotní školy ,a když jsme na to zavedli řeč sami řekli ,že tato cena neodpovídá.a to mluví samo za sebe.Jo a té el.taky moc ty maminky nevyužijou jelikož je tam vše prosklené i na wc okna takže světla je přes den dost a večer většinou do 20h je všude tma,pokud nerozsvítí sestřičky.
 radana4568 


Re: Mluvíš mi z duše 

(27.11.2008 21:03:17)
trošku zláštní srovnání!já nejela za zábavou ani se bavit,ale ze strachem jestli má mé dítě nádor či ne,bohužel má,ale snad jen nezhoubný,ale to nám řekne hystolka.a srovnat konfort a strohost je taky divné-to jsem vysvětlila v levném.no ,ale užijte si pěkně zábavu.
 radana4568 


Re: Mluvíš mi z duše 

(27.11.2008 22:14:23)
já si myslím,že ty trochu pleteš,srovnat peníze za dovolenou a za pobyt v nemocnici je trochu z cesty a hlavně já si klidně ty peníze zaplatím,ale ráda bych aby bylo něco z toho co slibují a né ,aby bylo studené jídlo ,potrhané nem. povlečení apod.,pokud vím to bylo slibované zaplaťte si a budete mít,ale tady mi to připadalo jak někde ve filmu z 80let,v 6 začnou vykřikovat teploměry a v 19 zhasínáme.A 310,- za to ,že si večer vytáhneš postel a před 7 jí schováš na 1 záchod je deset maminek a na 1koupelnu je celé oddělení a ještě si ji nemůžeš zamknout,tak takový luxus bys v rakousku asi nebrala.Já myslím,že i pobyt v nemocnici by mohl být trochu důstojný.Hlavně když jsi tam z dítětem a hračky odemknout,jen když dojde školní učitelka,jinak pokud sis nedovezla...smůla.Nebyla jsem jediná kdo z toho byl rozladěný,maminek nás tam bylo hodně a většina mimo Brno,takže ,žádné návštěvy,tudíž pokud jsi si něco nedonesla smůla,jedině,že jste si pomohli navzájem.
 radana4568 


Re: Mluvíš mi z duše 

(28.11.2008 16:58:04)
jo a příště čti pořádně psala jsem 310 za noc + 105 za jídlo~j~
 Lavina 
  • 

Re:  

(28.11.2008 8:35:49)
Mystiku, buď tak hodný a prosímtě už sklapni. Srovnávat pobyt v nemocnici a dovolenou v Rakousku na horách, to ti přijde normální? Paní vysloveně zdůraznila, že o peníze jí nešlo, že si je ráda zaplatila, aby mohla být s dítětem a ty do toho prdneš takovou hlášku.
 monika, dcera 4 r 
  • 

Nikdy 

(27.11.2008 19:33:37)
za zadnych normalne myslitelnych okolnosti bych sve male dite nenechala hospitalizovat v nemocnici samotne
obvolala bych urcite vsechny nemocnice siroko daleko a pripadne bych decku zaridila vysetreni nebo vykon v zahranici, pokud by to neslo jinak
samotce v nemocnici rikam nekompromisni NE
 E 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 19:49:45)
No pokud hysterčíte už předem......tak až na to dojde, tak se asi budete hroutit, že? A vaši psychickou nevyrovnanost přenesete na dítě. Dítěti tím rozhodně neposloužíte a možná že by pobyt zvládlo lépe bez ustrašené protektorské maminky.
 Edit  
  • 

Proboha Evo co jste to ženskou?? 

(27.11.2008 19:56:54)
. . . opravdu nechápu o co Vám jde . tady mámy vyjadřují svůj názor a pdle mě normální věc, být se svým dítětem když mu není dobře. Přečte si články .. co psala Mili nebo Petra Tesřová maminka Ondráška . . to měly nechat své dítě v nemocnici samotné aby je zocelily ? Chce se mi zvás blít . .vůbec nevíte co zažívá dítě samo bez mámy v nemocnici, já to vím pracuju tam . . . jste odporná hnusná soudružka.
 E 
  • 

Re: Proboha Evo co jste to ženskou?? 

(27.11.2008 20:04:47)
Vy jste s každým hned hotová, že? Co je na tom tak strašného, když někdo vyjádří názor, jež je jiný od zdejší hýkající a kvokající většiny? Jen pro upřesnění - v KSČ jsem nikdy nebyla a nejsem a volím pravici. Stačí? Pokud jde dítě na běžné vyšetření, resp. tam neumírá, tak na tom nevidím nic divného, když je tam samo. Nebo snad chcete svým dětem stát za zadkem až do 18ti? Znovu opakuji, zkuste občas nakouknout na jiné ženské servery, například Žena-in, tam není tolik hysterie a napadání.
 Edit 
  • 

Re: Proboha Evo co jste to ženskou?? 

(27.11.2008 20:12:59)
No vy rozhodně Žena in nejste . . . hotová jsem z vás, prostě takové ženské jako jste vy nikdy nepochopím. Mimochodem spletla jste si diskusi. . jde o nárok být s dítětem v nemocnici v rámci hospitalizace a ne o doprovody na vyš. ,která jsou ve velká většině prováděna ambulantně. tady nokdo nemluví o tom že by byl s 18letým pubescentem v nemocnici , jde o malé děti!!
 madlenka07 


Re: Proboha Evo co jste to ženskou?? 

(27.11.2008 20:23:44)
Milá/nemilá Evo!Pokud to,že miluji svojedítě,mám o něj stracha když je nemocné,chci ho pochovat je hysterie,pak se hrdě hlásím k tomu,že jem hysterická.Teda z Vašeho pohlkedu.Z pohledu ostatních maminek jsem jako jedna z nich,tedy milující maminka.
~p~
Edit,asi nemá cenu přesvědčovat někoho,kdo nemá zbla mateřského citu.At je to Mystik nebo Eva.~a~
 Ajka, syn-4 měsíce 
  • 

Re: Proboha Evo co jste to ženskou?? 

(29.11.2008 12:07:10)
Tak já se hlásím k hysterické většině. Po zkušenosti, kterou mám, bych syna NIKDY samotného v nemocnici nenechala. Stačil mi tam týden na to, abych okoukala, jak to tam chodí. Chápu, že sestry mají moc práce, ale vzpomínku na ty ubulený děti, stojící u okna a vyhlížející maminku, fakt nezapomenu!
 Myss 


Re: Proboha Evo co jste to ženskou?? 

(29.11.2008 23:14:37)
Svym detem budu k dispozici klidne mnohem dele,pokud o to budou stat a jak dlouho o to budou stat.Zadna hranice neni.Tezko ale vysvetlovat...vam
 Patricie 
  • 

Re: Proboha Evo co jste to ženskou?? 

(29.11.2008 23:57:59)
Jste fakt krava, je mi z vas na bliti.
Copak za to mohu, ze sve deti moc miluji??
 Jíťa 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 20:53:16)
Evo, já s vámi souhlasím (viz moje názory výše).

Dětem (ani malým) pobyt ve špitále neublíží víc než hysterické matky, které dělají scény, protože s tam s ním nemůžou být.

Jsem milující matka. Pokud je možnost být s dítětem ve špitále, tak ji využiju. Pokud ta možnost není, tak se s tím smířím a chovám se tak, aby to dítě vědělo, že ho neopouštím navždy, ale jen na chvilku...

Děti, které doopravdy umírají jsou trošku jiná kategorie, tam bych s ním chtěla taky být až do konce a taky bych si to vydupala.
 myš 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 21:04:07)
Jíťo

Vy jste nějaký všeználek a amatérská psycholožka, jak to víte, že malým dětem pobyt ve špitále neublíží? To bych si fakt netroufla tvrdit, že to platí pro všechny, vždy a všude. Stejně jako tvrdit, že je matka hysterická jen proto že chce být se svým dítětem v nemocnici, je trochu hloupé.
Děláte povrchní soudy a soudíte lidi, o nichž nic nevíte, stejně jako o jejich situaci, dětech atd. Vaše dítě zvládlo pobyt v pohodě, já takové taky znám, ale to neznamená, že to přece proboha platí pro všechny. Jsou děti mnohem citlivější, závislejší a mámu potřebují víc, než třeba vás vaše dítě. Je to třeba jen dočasné a vyrostou z toho. Neznáte konkrétní situaci každé matky, co chce být za každou cenu s dítětem v nemocnici, tak nesuďte, třeba má své důvody a hysterie to zrovna není.

 Jíťa 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 21:08:41)
Prosím, přečtěte si můj příspěvek ještě jednou a celý!

Já jsem nenapsala, že mu neublíží. Já psala, že mu neublíží víc než matka, která má hysterický záchvat z toho, že tam nemůže zůstat s ním. Ta mu ublíží daleko víc.
 myš 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 21:25:29)
Jíťa
To jako že se bude hystericky válet po podlaze v nemocnici a dítě to doživotně poznamená?:-)
A pokud bude v klidu asertivně trvat na tom, že tam prostě bude spát ve spacáku na zemi, tak už mu nijak neublíží? Nějak nechápu tu posedlost hysterií u vás, evy a mystika....

Hyperprotektivní hysterická matka se vždycky neprojevuje tak, že chce být s miminem za každou cenu v nemocnici.









Re: Nikdy
27.11.2008 21:08:41 - ke článku S dítětem v nemocnici
Prosím, přečtěte si můj příspěvek ještě jednou a celý!

Já jsem nenapsala, že mu neublíží. Já psala, že mu neublíží víc než matka, která má hysterický záchvat z toho, že tam nemůže zůstat s ním. Ta mu ublíží daleko víc.
 Jíťa 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 21:51:48)
Živě si představuju jak se matky asertivně domáhají práva být s dítětem... :-)
Možná tak jedna z deseti a i to bude nejspíš přehnané.
 eau a lipo 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 21:10:21)
Jito, pokud to napises takhle, tak s tebou taky musim souhlasit, jen s tim rozdilem, ze ja povazuji za samozrejmost, ze by mela mit maminka VZDY moznost byt u ditete-do tech 6 let urcite a taky vzhledem k zavaznosti (treba ten spacak je docela dobra varianta, ktera kapacitu nemocnic neohrozi), ale pokud to nepujde, nebudu histercit. Nastesti ovsem a asi diky tomu, ze mam k tomu takovy pristup-trocha drzosti nikdy neuskodi, me u maleho nechali vzdycky a nikdo me nevyhodil, ackoli to tam normalne zvykem neni.
Ale proc tedy vystupujes jako protivnik? Kdyz bys vlastne udelala uplne to stejne co vetsina zde diskutujicich?
Znas detskou nemocnici v Brne? Myslim, ze by tady trocha revoluce neuskodila. Co se tyce ostatnich nemocnic nemam prehled, ale tady to vim zcela jiste.
 Jíťa 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 21:19:51)
Jenže tu možnost VŽDY mít nemůžeš. Nemůžeš být s dítětem na infekčním, ale tam to všichni chápou a berou to jako fakt. Stejně tak na ARU, většinou ani na JIPce. Ale, že někde na to ještě nejsou vybavení, nebo zrovna mají plno, pro to už nikdo pochopení nemá.
 eau a lipo 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 21:31:58)
no zrovna na tom infekcnim jsem s malym byla-i kdyz ne na tom uplne zavaznem oddeleni(to bylo pod nami), byli jsme tam s ockovanim. Tenkrat na pokoji byly jeste 2 velke postele pro dospele nebo vetsi deti, byl pres ne prehozeny igelit, byly naprosto nevyuzite...ale at uz to budes omilat jakkoliv, tak i ten spacak se da v pohode prezit...vzdycky se to da nejak udelat...maminka-pokud to tedy neni histerka jak vysita-muze sestram spis jen pomoct...
jinak ja se v problematice jak je to na jip a tech specializovanych nevyznam, zatim bohudik nebylo ani treba...
 & 


Re: Nikdy 

(27.11.2008 21:49:16)
Jito,

muzes byt s ditetem i na JIPce i na infekcnim, jedina na operacnim sale jsem s nim nebyla, ale to stejne spal.
 Bety 
  • 

FN Ostrava 

(29.11.2008 23:26:40)
Taky jsem byla s přesně tříletým synem na infekčním v Ostravě FN. Byli jsme na izolaci (kvůli podezření na infekční nemoc). Přesvědčovali mě u příjmu, že není potřeba abych tam s malým byla. Trvala jsem na tom, tak prý jo. Myslím, že by z toho blbnul i dospělý nejen dítě. Osm dní bez kontaktu s kýmkoli, jen holý pokoj bez hraček s televizí (která ho nezajímá). Jsem moc ráda, že jsem tam s ním mohla být a myslím, že i sestry ocení, že s dítětem nemají žádnou starost. Jednou mu donesli
dokonce jiné léky - vrátila jsem jim je - a za chvilku mi přinesli správné. Když jsem se ptala, kdy nás pustí, tak prý až přijdou výsledky stěrů, krve ap. Namítla jsem, že mu je neodebírali - od syna jsem se nehla - jak jinak na izolaci. Vrchní sestra něco ironicky poznamenala, ale šla se mrknout do papírů. Do 15 minut přišli dělat odběry. To jsme tam už 3 dny prý čekali na výsledky (to jsem nevěděla).
Celkově jsem byla spokojená s přístupem sester i lékařů, nikdo není neomylný. Jsem rozhodně pro přítomnost rodičů pokud oni uznají, že jejich dítě je tam potřebuje.
Taky uznávám, že jsou děti samostané, které to zvládnou. Mám syny 6 a 4 a nenechala bych je v nemocnici samotné.
 Myss 


Re: Nikdy 

(29.11.2008 23:12:24)
Vy budete pani Mystikova,ne?Taky mela deti pred tricetiletou valkou...Vratte se do hrobu!Je jina doba...uz docela dlouho..Bdete zenska...
 E 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 19:51:25)
Proč samotka? Snad jsou tam sestry a další děti? Zas to tak nehroťte.
 arsiela, 


Re: Nikdy 

(27.11.2008 20:17:54)
E jste asi opravdu dost totál mimo.Ted jsme ležela tři týdny v nemocnici se synem.byl na těžké operaci srdce,myslíte,že by bylo vhodné abych ho tam nechala samotného? Nebo že by maminka nechala samotné dítě třeba na onkologii? Vždyt tam má přece další děti a sestřičky tak pohoda že ano:(( A o tom,že dítě to nepoznamená,tak to dost pochybuju.Sama jsme jako dítě byla těžce nemocná.Dva roky,jsem byla trvale v nemocnici ,kde návštěvy byli jednou za tři měsíce.Domů sem se vrátila jako troska,která nemluvila,zapoměla spoustu věcí.Jediné co si ovšem velmi dobře pamatuju byl jekot sestřiček a jejich facky.Dodnes mám těžkou fobii ze samoty a tmy.
Nikdy bych malé dítě nenechala v nemocnici samotné,byt by tam leželo třeba jen s banalitou.A starší bych tam nenechala pokud by šlo třeba na operaci nebo tak.
Jinak k tomu,že to dítě samo zvládne,od prcka jsem se nehla v podstatě ani na minutu,přesto má naprostou fobii jen vidí někoho v bílém,nebo v modrém.Nedokážu si představit, jak by to vypadalo,kdyby tam byl bez rodičů.
Proč asi existují studie o hospitalismu, proč maj takové psychické problémy třeba děti v kojeňáku.Není to náhodou tím,že jim chybí někdo kdo tam je jen pro ně,opora,jistota.To je podle mne to co pomáhá dítěti k uzdravení dost velkou měrou.Pocit bezpečí a jistoty.
 monika 
  • 

Re: Nikdy 

(27.11.2008 21:46:30)
Ahoj Mystiku, nepochopili jsme se zcela.
Pokud nebude konkretni zdravotnik ci zdravotnicke pracoviste pristupovat ke svym klientum (ano i detsky pacient je klient, prekvapive) s respektem k jejich potrebam, pranim a obavam, s naprosto klidnym svedomim se necham zaradit do kategorie hysterka, overprotektivni matka, nebo cokoli jineho, a jdu jinam, protoze vim, proc to delam.

Pokud ucinim dobrou zkusenost nebo budu citit, ze v nemocnici vladne respekt a vzajemna duvera a jakmile se dite bude citit na to zkusit to zvladnout samo, nemam proti samostatnemu pobytu ve zdravotnickem zarizeni namitek. Zcela otevrene si ale myslim, ze v tomto smeru ceka klienty i poskytovatele PLACENE pece(ano, system zivime ze svych prijmu a ruznych doplnujicich poplatku a spoluucasti ....) jeste dlouha cesta, proto je muj momentalni postoj spise skepticky a preventivne nekompromisni.

PReji dobre zdravi a pevne nervy nejen vsem v teto diskusi!


 Verka 
  • 

vlastní zkušenost 

(27.11.2008 20:41:39)
je mi moc líto,jak dopadla maminka s chlapečkem v nem.Motole.
My tam byly hospitalizované čtyřikrát "a doufám naposledy".
Moje dcera ve 14měsících prodělala zánět ledvin.U dětské lékařky "už u ní nejsme" jsme si museli vysloveně vykřičet poukaz do nemocnice.Byli jsme ještě neprůbojní rodiče.nechali si nás v nem.týden a spala jsme s malou na pokoji.Vůbec se neptali jestli ano,nebo ne.Brali to jako samozřejmost.Po druhé jsem spala vedle v pokoji,který byl určený pro maminky.Nechávaly jsme si ještě i s druhou maminou pootevřené dveře k dětem do pokoje přes noc,aby byly lépe slyšet.Po třetí jsem spala také na pokoji.
Po čtvrté malou už museli operovat,zjistili reflux tj, moč se vrací zpět do ledvin.Leželi jsme na pokoji také spolu.Sice na rozkládacím křesle,ale vyspala jsme se.
nedovedu si představit,nechat malou samotnou ani jednu minutu.
 Edit 
  • 

Taky se nestydím za svou hysterii 

(27.11.2008 20:48:37)
Myslím že Madlenka to popsala přesně, milovat své dítě a být s ním když je mu zle ,držet ho náručí aby cítilo bezpečí . . je tohle hysterie ?? A jestli je, tak já jsem hysterka asi taková jako je Eva chápající něžná máma. Co to má společného s opičí láskou? Nemá smysl kohokoli přesvědčovat . . ale nedá mi to , copak ony železné matky nic necití? Copak když své dítě budu milovat, držet, kojit třeba do 3let vychovám z něj rozmazlence ? Lásky v dětsví není nikdy dost . . . a ony matky jí asi moc neměly tak proč být jiné že? Hrdě se k tomu hlásím jsem hysterka . . a mému dítěti je to jedno, hlavně když s ním budu když ho něco bolí.
 Katka +Bětka, 3 roky 
  • 

Re: Taky se nestydím za svou hysterii 

(27.11.2008 20:58:26)
... dobrý večer, co se týče nejapných tlachů Mystika a madam E, musím říct, že můžeme být v klídku, protože nás "hysterek" je značná převaha :-)
A ještě mě zaráží ta věc, že asi i pro sestřičky musí nakonec být snadnější, když u dětí jsou rodiče, protože pokud spolu obě strany dokáží spolupracovat, rodiče na dítě dohlédnou v běžných věcech. Navíc prcek bude určitě klidnější a bude lépe spolupracovat. A sestry nemusí hlídat zda dítě jí, pije,nezvrací a podobně. Ale teď mluvím jako laik, protože díky bohu malá je zdravá a v nemocnici jsme nebyly.....a doufám, že nikdy nebudeme.
 Verka 
  • 

Re: Taky se nestydím za svou hysterii 

(27.11.2008 21:07:44)
Milé maminky,
uvědomila jsem si,že jsem tu vyprávěla zhruba svuj příběh,ale tím se taky hlásím k HYSTERKÁM.A neměnila bych.A že vim o čem mluvim.

Přeju Vašim dětem,aby nemocnici nikdy nepoznaly a těm,co jí znají hodně zdraví.
 Mili+5 


Re: Taky se nestydím za svou hysterii 

(29.11.2008 20:45:10)
Tahle "hysterie" je podle mě projevem lásky a odvahy, možná kdybych já byla tenkrát větší hysterka a ne rozumně ustupující zbabělec, mohlo to dopadnout jinak.~n~
 Tvoje horší já 


Re: Taky se nestydím za svou hysterii 

(29.11.2008 23:23:47)
Mili, to se nedá posoudit.
Ale řeknu ti, že si vždycky vzpomenu na Milenčin příběh i na svou sousedku, které taky vinou lékařů umřel chlapeček. A hledám takhle sílu zabojovat a prosadit si svoje, když mám pocit, že je to nutné. Protože jsem taky spíš plachý člověk a mám problémy prosadit svou tváří v tvář autoritě v bílém plášti.
 Mili+5 


Re: Taky se nestydím za svou hysterii 

(29.11.2008 20:45:10)
Tahle "hysterie" je podle mě projevem lásky a odvahy, možná kdybych já byla tenkrát větší hysterka a ne rozumně ustupující zbabělec, mohlo to dopadnout jinak.~n~
 Patricie 
  • 

Re: Taky se nestydím za svou hysterii 

(29.11.2008 21:59:37)
Vy jste dost trapnej, ale zabavnej:-)))))
Diky Vam mam lepsi naladu!
 Edit 
  • 

Ještě pro Mystika 

(27.11.2008 20:58:32)
Nejenže jsou ochablé ale značně zavádějící a mylné, asi bych se nevyjadřovala k této problematice když o ní vím pouze zprostředkovaně. Jinak ale jste na sebe asi pyšný.. tak vzletná slova, ty krásné myšlenky a ty dvě vysoké školy, no nedivím se že z Vás jsou mnohé ženy tady paf... mimochodem já jsem Vám tykala protože primitivům tykám ze zásady vždy . . ale Vy jste něco jiného, jste blázen a těm netykám , je mi jich jen líto.
 Katka+Bětka, 3 roky 
  • 

Re: Ještě pro Mystika 

(27.11.2008 21:02:28)
Hehe, to je pěkná reakce. Lépe bych to nenapsala. Ale napadla mě jedna hnusárna, třeba ho to "rajcuje", když se má s kým dohadovat a cítí se nad nás nadřazen :-) Tak mu to neberme, přece si nevezmeme na triko nějakou tu frustraci...teda další frustraci, protože jich má dotyčný zřejmě už i tak dost....
 Edit 
  • 

Re: Ještě pro Mystika 

(27.11.2008 21:07:13)
Mě to rajcuje taky . . když ho představím jak musí být vzrušen jak nám to tu pěkně vysvětluje . . . ale je to zbytečné měl by vědět že Hysterku nepřesvědčí nikdo! Co myslíte má panděro a zlatej řetěz na krku ??-))))))))))))
 Katka+Bětka,3 roky 
  • 

Re: Ještě pro Mystika 

(27.11.2008 21:10:46)
Neeee, já vidím Jacka Nicolsona ve filmu Lepší už to nebude :-) I když ten byl alespoň roztomilej hnusák, tohle je jen arogantní hnusák. Ale nějak mám pocit jestli to neí jen taková dobře udržovaná póza, cooo.... Mystiku???? :-)
 Edit 
  • 

Re: Ještě pro Mystika 

(27.11.2008 21:18:49)
Mystiku pošli nám své foto . . . prosím prosím něco takového se hned tak nevidí a já to vidět chci !!
 tam 
  • 

názor 

(27.11.2008 21:34:02)
Pokud matka kojí, tak si myslím, že by to měla být samozřejmost aby byla s dítětem. Pokud ne, tak to považuju za zbytečnou hysterii matek. My jsme byli v nemocnici taky sami a žádnou újmu nemám.
 myš 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 21:44:12)
Á, další do party, kdo si oblíbil slovní spojení "hysterická matka"...Vítej
 madlenka07 


Re: názor 

(27.11.2008 21:49:07)
Tam,myslíš,že když dítě není kojené tak matku nepotřebuje???Takže matka je cisterna na mléko nebo milující bytost???
 Tam 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 21:54:33)
Ne Madlenko, nemyslím. Myslím to tak, že kojení dost velký důvod proč tam být a nepřerušit ho, ale jinak je potřeba děti trochu "otužovat" a dítě si zvykne, že milující bytost se vždy vrátí. Nemá cenu vymýšlet pořád další pseudotraumata. Chápu to tak ještě do dvou let věku, ale pak si myslím, že to přes noc dítě normálně vydrží. Kdyby to bylo tak nebezpečné, nedovolili by si matku poslat na ubytovnu.
 madlenka07 


Re: názor 

(27.11.2008 21:57:34)
Milá Tam!Nebezpečné to není,rozhodně ne viditelně.A o dětskou duši se nikdo nezajímá.Dítě do 3-4 let NENÍ vyzrálé dost na to,aby bylo bez rodičů nebo někoho blízkého.To je prostě fakt.
Mimo jiné,nemusí se přestat kojit úderem 2.narozenin.
 Jíťa 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 22:00:53)
Akorát u nás v Česku. Všude jinde ve světě je vyzrálé daleko dřv. Holt mu nic jiného nezbývá, protože být 3-4 roky doma s dítětem je ryze český luxus.
 & 


Re: názor 

(27.11.2008 22:09:10)
Vsude jidne, kde je dite sice drive vyzrale, neni problem aby rodice byli s ditetem v nemocnici.
 Jíťa 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 22:16:32)
To je sice fakt, ale těch pár dní v nemocnici s rodiči tu narušenou psychiku asi nezachrání.
Rodiče s nimi sice můžou bez problémů být v nemocnici, ale když jsou ty děti zdravé tak se o ně už od 1/2-1 roku starají cizí lidi.

Páni, to je důvod k národní hrdost! Jsme psychicky nejvyrovnanější národ na světě, protože matky s námi mohou být nepřetržitě až do 3-4 let, tedy do doby kdy dostatečně vyzrajeme, abychom se mohli začít osamostatňovat
 & 


Re: názor 

(27.11.2008 22:23:45)
Jito, to je neco jinyho... je to na dlouho diskusi.
 Stáňa a dva kluci 


Re: názor 

(27.11.2008 22:26:15)
Jíťo, vezmi rozum do hrsti, přece i jesle nebo školka v cizině jsou jen na pár hodin denně, nikoli na několik dní, nikdo ti tam nedělá nepříjemné zákroky, není ti špatně, nestřídaj se u tebe cizí lidi jak na běžícím pásu...
Navíc takhle malé děti u sebe potřebují někoho známého, když je něco bolí...to přece nemůžeš popřít.

Sama snad musíš vidět, že se to nedá srovnávat.
 Jíťa 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 23:27:29)
Některé názory jsou podle mě tak extrémní, že mi to nedá a nabízím druhý extrém.

Obvykle to nemá nic společného se mnou a tím, jestli nechám dítě v nemocnici samotné nebo nenechám. Já jsem někde uprostřed obou extrémů a chovám se podle momentální situace. Netvrdím ani že bych nikdy dítě samotné nenechala, ani to že se bez mé přítomnosti pár dní obejde. Jde o tu konkrétní situaci, o to konkrétní dítě, o to konkrétní nemocniční oddělení, o tu konkrétní nemoc ...

Všeobecně mi vadí slova: nikdy, vždy, všichni, nikdo apod. Nedávají žádný prostor pro kompromisy.
To je důvod, proč se zapojuju do diskuze, někde tu něco takového zaznělo. Potom už jen dál rozvíjím svoje myšlenky a možné scénáře.
 myš 
  • 

Re: názor 

(28.11.2008 8:30:23)
Jíťo

které názory jsou tak extrémní?

Opravdu jde o konkrétní dítě a matku, situaci, ty to podle mě vidíš jen prizmatem své osobní zkušenosti. Tvoje dítě bylo v pohodě a tak nedokážeš pochopit, že něčí dítě být vůbec nemusí a jeho matka ho prostě za žádnou cenu nechce nechat samotné. Ty, nebo někdo jiný bys ji třeba nazvala protektivní hysterkou a extrémistkou. Představ si, že místo spokojené dcerky tam najdeš apatické, nešťastné a ubrečené dítě, které se dlouho vzpamatovává z pobytu v nemocnici. Psala bys tady teď to samé?

Pochop, že na rozdíl od tebe jsou ženy, které své dítě nechtějí opravdu nikdy nechat v nemocnici samotné. Je to možné i na některých Jipkách , infekčním atd, záleží jen na dobré vůli personálu. Není nic extrémního na tom spát ve spacáku na zemi, když o to máma opravdu stojí, jen je její situace jiná než tvoje, chce to jen trochu empatie a tolerance.
Já chápu a toleruju, že své dítě klidně necháš pár dní samotné, je to tvoje věc, tvoje situace a vychází z povahy tvého dítěte a tvé zkušenosti. Jenže jiní to můžou mít prostě jinak.

 myš 
  • 

Re: názor 

(28.11.2008 9:02:24)
A ještě dodatek, každý tady píšeme ze své současné, konkrétní situace. Osobně bych taky svoje dítě nenechala samotné, je malé a závislé a je mi fuk, jestli mě někdo označí za hysterku, závislačku nebo co, takoví moji konkrétní situaci a dítě neznají a vypovídá to víc spíš o nich, než o mě. Až mu bude víc a bude si třeba pobyt v nemocnici užívat jak mateřskou školku, tak tam s ním taky nebudu zbytečně dřepět.
 kili 
  • 

Re: názor 

(28.11.2008 9:17:04)
Mysdlím si, že na většině dětský oddělení nemocnic je to stejné jako u nás, za 24 let nepamatuji jediné odmítnutí přijetí doprovodu, jestli ze dvou a půl tisíce ročně přijatých dětí se čtyřikrát stane, že zrovna hned první den standardní péče nemohou být
spolu na pokioji, tak víc to jistě není, při potřebě péče intensivní na jednom pokoji být nemohou, ale přístup k dítku ne volný a poté, co IP skončí, tak jsou zase spolu na pokoji. Oddělení je otevřené, návštěvy bez omezení kdykoli, procházky v areálu možné (dle stavu dítka), kočárky pro malé nabízíme zdarma k použití. Do věku šesti let , to znamená mladší než sedm let, je pobyt hrazen ze zdrav. pojištění, u starších v případě nutnosti po schváleni RL ZP, jinak za přímou platbu, což je zbytečné, protože tu mohou být blízcí celý den - ale bez stravy a lůžka a větší děcka to většinou pochopí za pár hodin, že je to škoda peněz a že se jim za to může koupit něco jiného.

Vyjímečně někteří rodiče nemohou být ani s malým dáítětem, protože mají nějaké své potíže, pak může být jiný příbuzný, nebo se střídají na návštěvách, jak chtějí. Někdy přijmeme i matku s druhý, zdravým dítkem, aby byl možný doprovod. Nevidím žádný obecný problém.

Není pravda, že - jak tu kdosi psal - musí lékař napsat cosi, jen se každého zeptáme, jestli ut chce s dítkem zůstat, to je vše. Není ani pravda, že - jak tu také někdo psal - charta práv hospitalisovaného dítěte není právní oporou, jistě to není zákon, ale právní norma to je, byť podzákonné síly.

Na mém oddělení to tak běží už 25. rok, nic nového.
 *Niki* 


Re: názor 

(28.11.2008 9:28:21)
Žlababo, mám obdobnou zkušenost s dětskou nemocnicí v Brně jako ty. Vše byl problém. Byla jsem tam s prvorozeným synem hospitalizovaná 5 dní (podezření na celiakii - vědět dnes co tehdy, nejdu tam a zařídíme si vyšetření jinak a jindy). Bylo mu 15 měsíců a byl kojený. Ubytovnu jsem odmítla, takže mi nakonec místo v přespávárně dali (na druhém konci chodby). S tím, že pokud se malý v noci vzbudí, hned pro mě dojdou. Sestry byly příšerné, o děti co tam měly maminky se moc nestaraly, asi čekaly, že to uděláme my. Mezi dveřmi mi vždy šouply buď lahvičku na moč, nebo papírek na PH stolice atd. Na jakékoliv vyšetření (CT, UTZ atd) se stejně chodilo na jiné oddělení a s žádankou. To jsem mohla dělat i doma a dojít si na vše ambulantně).
Když jsem na víkend žádala a nakonec podepsala revers, byl to obrovský problém, proč cchci domů, jak ho ohrozím (o víkendu by mu nic nedělali, se tam asi nepracuje...), jen bysme čekali. Nebyl infekční, prostě jen nepřibíval, chtěli jsme vědět proč.
Vše jsem si zacálovala sama. Rodiče děti prý ubytovávají na náklady ZP jen do 1 roku!

Rok poté v jiné nemocnici, na popáleninovém oddělení, nebyl problém nic. Donesli přistýlku přímo na pokoj, přeorganizovali místnost, aby se tam vešla i jiná maminka s jiným dítětem. Byla jsem tam na náklady ZP týden.
 *Niki* 


Re: názor 

(28.11.2008 9:31:59)
Kecám, 3 měsíce po té... malý byl stále kojený :-) byli úžasní, což se o přístupu v Dětské nemocnici Brno říct nedá. A to na popáleninovém byla jen 1 sestra na oddělení a v Dětské jich tam bylo 7! Seděly přes oběd na kafču a nedejbože, aby někdo něco potřeboval... vy jste matka, vy se starejte, když jste tady chtěla být...~Rv
 Cow :-) 


Re: názor 

(28.11.2008 10:45:32)
Tos mi Milado připomněla, že jsem se chtěla "hluboce poklonit" před Kilim. ...

Na mém oddělení to tak běží už 25. rok, nic nového.

njn...za totáče??? Navíc jsem děcko z Valach, mám tam nějaké příbuzné a známé a co já vím, tak to bylo tak jako jinde. Nějaké vlaštovky kolem r.90.
I má teta popírá, že by mohla v době hospitalizace své děti celodenně doprovázet u lůžka.~2~
 kili 
  • 

Re: názor 

(28.11.2008 14:25:01)
Ad CrOWka


Ano, i za totáče, a to od podzimu roku 1984. Troufnu si tvrdit, že znám režim svého oddělení.

Pokud jste ležela jako děcko na našem odd., měla jste možnost volného přístupu rodičů. V prvních pár letech po zavedení tohoto režimu byly některé technické problémy (hygienický reži, zajištění bezpečné péče, klidnu na vícelůžkových pokojích a pod.), které se v této souvislosti objevovaly a byly postupně odstraňovány.



 Teraza Horáková 


Re: názor 

(28.11.2008 10:52:35)
Milado, hned vedle je Bulovka, tam nám mandle dělali ambulantně - do odpoledne. Už dvakrát. Navíc měli kratší objednací lhůty, ale nevím, zda už není všechno jinak.

Madlenko, my jsme se s manželem, když došlo k druhé hospitalizaci Pod Petřínem střídali. Máme totiž dvojčata a brácha si nejspíš myslel, že ho máma opustila i s bráchou, tak jsem to byla doma urovnat a druhý den manžela zase prostřídala. V nemocnici s tím problém nebyl, manžela ani nepřeregistrovávali, zbytečný admin. úkon, jsme oba u stejné pojišťovny.
 Teraza Horáková 


Re: názor 

(28.11.2008 11:13:45)
Díky Milado, nejspíš je to fakt o lidech, co na tom oddělení jsou. Právě kvůli těm 3 dnům, jsme místo do Motola jeli na Bulovku, odpoledne nás pustili domů.

Jinak s tříselnými kýlami jsme byli v Motole, vše v pořádku, kluci byli kojení a dělali jim je najednou, najednou se totiž objevily...... potvory ~o~
 kili 
  • 

Re: názor 

(28.11.2008 14:17:57)
Ad Milada a dva školáci

Co se stalo jednou v Motole, to neznamená, že se stává všude a pořád.


 pepina.novakova 


Re: názor 

(28.11.2008 20:58:57)
Hele Kili ja ti nějak nevěřim. Proč si mi neodpověděl na očkovani proti TBC? Protože sem ti tikala a myslela jsem si že si taky mamča? Tady si tikaji všecky mamči. Když tu pišeš tak tikaš. Odpověz mi, nebo si furt uraženy? To ti pak ale nevěřim, že to s těmi mamčami a miminy mysliš tak dobře. Jak pišeš. Jestli tak s mamčami mluviš jak tady pišeš tak potěš koště. Nevěřim Ti. Moje mamka se mnou nemohla v nemocnici byt a chtěla. Tak jak to teda je?
 kili 
  • 

Re: názor 

(29.11.2008 8:09:49)
Ad pepina.novakova

a) nevěříte, Vaše věc
b) nabídl jsem odpověď e-mailem, odmíátla jste, obsah dalších Vaších příspěvků je invektivní, netřeba mi hádat se s Vámi, ani to není mým zájmem
c) netikám, nejsme budík, uražený jsem nebyl ani nejsem, ty byste se přecenila
d) pokud se ptáte jek to je s hospitalisací dítěte u nás, pak je to tak, jak jsem napsal

 pepina.novakova 


Re: názor 

(29.11.2008 12:58:24)
Nevěřim moje věc, maš pravdu.
Proč si mam s tebou dopisovat na email?
Proč mam psat cizimu chlapovi?
Myslela jsem si že jsi mamča.
Tak sem se ptala.
Pak sem zjistila že jsi asi doktor.
Tak sem se zase ptala.
Neodpověděl si.
Pry ať ti napišu na email.
Proč ti mam psat na email.
I ostatni mamki by se radi něco dozvěděli.
Ale ty dělaš tajnosti. Tak si to nechej.
Jak ti mam věřit žes doktor když neodpoviš na otazku?
Invektivni nevim co je a je mi to jedno.
Protože s tebou se neda domluvit.
Se tě na něco zeptam tady a neodpoviš tady.
Tak co?
To bys mi napsal nějake tajnosti neboco?
Sem rada že nejsi uraženy s tim tikanim.
No tak sem udělala chybu nejsem genius.
Chodila sem jenom na zakladku.
Dalo mi praci se naučit psat na počitači.
Jak manžel koupil internet tak sem hned utikala na rodinku.
Segra řikala že si tady povidaji super mamči a tak toje.
Moje mamka se mnou chtěla byt v nemocnici.
Nešlo to.
Nosila mi vymačkane kubanske pomeranče.
Ty sem nikdy nedostala.
Asi je vychastaly sestry jak jim je dala.
Doktor byl někdy i v praci ožraly.
Třebas už to tak neni.
Ty mamči na te diskuzi porod doma mi odpověděli lip jak ty. Tak co.
 kili 
  • 

Re: názor 

(29.11.2008 13:18:15)
NIC.
 Bumbi&05,08,10 


Re: názor 

(29.11.2008 14:23:54)
hm, kili, jestli takhle mluvíš s matkama, tak to opravdu, jak někdo výše napsal "potěš koště".
Pokud lékaři nezačnou respektovat pacienty a nezačnou se s nim bavit a společně s nimi určovat léčebný režim, nic se v našem zdravotnictví nezlepší.
Direktivní povýšený přístup, kdy lékaří používají při hovoru s pacientem cizí slova (aniž by si ověřili, zda jim pacient rozumí bez toho, aniž by ho ponížili) nás k lepší zdravotní péči nedovede.

~a~
 & 


Re: názor 

(29.11.2008 14:31:43)
Bumbi, jestli Maw chce rusit, genetiku, jako vedu nebo geneticka vysetreni behem tehotenstvi.

Genetice vede {jsem za dost vdecna}. Geneticka vysetreni behem minuleho tehotenstvi jsem nepodstoupila. Ty zeny co sli na amnio tam sli na zaklade vlastniho rozhodnuti. A mohli to odmitnout. Jinak souhlasim, ze se v CR zbytecne provadeji plosne geneticke testy..
 Jíťa 
  • 

Umíš vůbec číst? 

(28.11.2008 10:07:45)
Vadí mi slovo nikdy. Nedává žádný prostor pro diskuzi, komunikaci, kompromisy, pro nic.

Pokud tu někdo napíše, že by nikdy nenechal dítě samotné v nemocnici. Já docela chápu, že většinou to jde zařídit. Ale na druhé straně uznej, že vždycky to taky jít nemusí.

Psala jsem, že závisí na konkrétní situaci. Podle toho jednám a chovám se. Situaci vyhodnotím ze svého pohledu a zvolím to nejmenší zlo pro dítě. A skutečně si myslím, že v některých situacích to může být to, že ho nechám v nemocnici samotné (určitě je to menší zlo, než se celé dny dohadovat s nasranýma sestrama a být neustále v napětí a stresu).

Slovo NIKDY nemá v mém slovníku místo.
 myš 
  • 

Re: Umíš vůbec číst? 

(28.11.2008 10:49:16)
Jíťa
Já číst umím a ty?

Někdo říká nikdy, někdo ostaní nálepkuje jako hysterky.

Tak si slovo nikdy nikdy neříkej, když to tak máš, tak to tak máš. Někdo jiný ať si klidně říká, že nikdy nenechá své dítě samotné v nemocnici i kdyby se měl celý den hádat s nasranýma sestrama na rozdíl od tebe. Pro někoho je menší zlo se a lepší pro jeho dítě se pohádat se sestrama a být tam s tím dítětem. Není snad tak těžké uznat, že každý jsme jiný. Pokud to opravdu nejde (ale to je jen asi v naprostých minimech případů, ono totiž když se chce, tak jde skoro všechno), tak to asi každý uzná.


 myš 
  • 

Re: Umíš vůbec číst? 

(28.11.2008 10:50:38)
...teda skoro každý to uzná, aby mě někdo nechytal za slovo....
 E 
  • 

Re: názor 

(28.11.2008 9:59:50)
Jíťo! Zásah:)))))
 Tam 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 22:02:38)
Já netvrdím, že není lepší když tam matka je, ale ty na mě působíš jako typická hyperprotektivní matka a úplně vidím, jaké bys tam tropila scénky. Dávala bych si na tohle pozor, abys pak tímhle přístupem dítěti spíš neublížila. Problém máš spíš ty se svou závislostí na dítěti možná větší než dítě na tobě. Pokračuje to pak postupně až po lustrování potenciálních partnerů dcery či syna...děs...
 Tam 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 22:07:36)
Mimochodem to jsou pak přesně ty děti, které když chce pochovat někdo jiný, nebo se k nim nějak jinak přiblížit, tak se schovají za maminku a začnou brečet a matka si ještě ujíždí na tom, jak ji ditě miluje tolik, že k nikomu jinému ani nechce a ve své sobeckosti je v tom ještě podporuje.
 madlenka07 


Re: názor 

(27.11.2008 22:17:42)
Blbost všech blbostí královna.Pokud dítě důvěřuje svojí matce,je pro něj oporou a zdrojem bezpečí,nemusí se obávat,že mu máma zase někam uteče,tak z těchto dětí vyrůstají sebevědomí zralí lidé.Tam,přečti si také nějakou dětskou psychologii,než tady začneš někoho soudit.
A také se dočteš,že každé dítě si prochází různými stádii a jedním z nich je i to,že je fixované na svou matku.Přejde to,je to u všech,i Ty jsi taková byla.
 Monika 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 22:24:28)
Mila Tam,

deti jsou ruzne a ruzne jsou proto i pristupy k jejich rozvoji, a neni to krasne?
 madlenka07 


Re: názor 

(27.11.2008 22:13:47)
Tam,tak ještě jednou a naposledy!Jsem normální milující matka 18-ti měsíšní dcery,kojím a v nemocnici bych ji nenechala samotnou ne proto,že bych byla hyperprotektivní nebo protože kojím,ale protože svoji dceru miluji.A dítě pokud není zdravé má být s matkou nebo s někým,koho zná(otcem,babičkou apod)...Naprosto normální,přirozenou láskou,kterou prostě jen nedokážeš pochopit.
Až jí bude 10 nebo 15 a nebude o mou přítomnost stát,nechám ji tam samotnou.To se divíš,že?

A mimo jiné vím,jak to v nemocnicích chodí,pracovala jsem tam 15 let.Sester je málo a jsou to jen lidé,takže je sestra,která je skvělá a je sestra,která Tě dokáže zabít.A pokud bude moje dítě bezbranné,budu ho chránit.A jestli tohle je hyperprotektivita,tak se hlásím nejen k hysterkám,ale i k hyperprotektivním matkám.Raději než k těm bezcitným,snažícím se ze svých dětí vychovat supermana bez emocí a srdce-teda asi spíš terminátora.
 madlenka07 


Re: názor 

(27.11.2008 22:01:47)
A ještě.Otužovat ano,že se milovaná bytost vrátí.Ale je lepší to zkoušet u babiček a dědečků a ne někde,kde je dítě samo bez kohokoli blízkého,chodí za ním cizí lidi a ještě mu třeba píchají injekce.To není otužování,to je prostě pro dítě stres.Je podložené,že to dítě lépe snáší za přítomnosti rodiče apokud tam rodič není,berou to jako zradu,že je tam mainka nechala a ještě mu tam ubližují.Těžko vysvětlíš 3-letému dítěti,že mu ty injekce pomůžou...
 Tam 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 21:49:36)
Tak přehnaně pečující, hyperprotektivní...
 madlenka07 


Re: názor 

(27.11.2008 21:51:53)
Pečující jako normální matka,to s hyperprotektivitou nemá nic společného.To je naprosto přirozená fyziologická mateřská láska.
 Verka 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 21:57:55)
A jaký je názor na pečující muže?
My jsme se pře pár dny vrátily z nem. a byl tam s 2,5letou holčičkou její tatínek.
Je také moc pečující?
Pro úplnost,žádné dítě tam nebylo samo.
 myš 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 22:00:26)
No to musel být nějaký hysterický chlap, to si s ním asi užili....:-)

 Cow :-) 


Re: názor 

(27.11.2008 22:00:49)
a proč by tatínek nemohl být pečující? u nsá byli a jsou hospit. s dětma v případě potřeby tatínci nebo babičky.
S tatínkama je to náročnější na ubytování. těžko dám na jeden pokoj kojící matku a cizího tatínka, že...
 madlenka07 


Re: názor 

(27.11.2008 22:03:50)
I tatínek může být pečující...no,ale já nikoho ve svém okolí neznám.Tedy vlastně jednoho ano,ten by s dítětem do nemocnice šel.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: názor 

(27.11.2008 22:12:47)
Ale jo, u nás byl se synem v nemocnici tatínek - MMCH, synovi v té době bylo skoro 13 let, ale naši přítomnost si přímo vyžádali. Na příslušném oddělení totiž byl problém, že v noci slouží jedna sestra, a ta by ho případně těžko zvládla třeba zvednout a podobně, jsou zařízení spíš na menší děti, nebo na větší, které nepotřebují moc dopomoci. Ale bylo to jen na pár dní, pak už syn zvládal všechno sám.
 & 


Re: názor 

(27.11.2008 22:14:19)
Kravko,

Proc? V Holandsku si s timhle hlavu nelamou. My jsme urcite byli na pokoji s nejakym tatinkem, kdyz byl syn jeste kojeny. Bud si sednu nekam stranou nebo si okolo postele zatahnu zaves.. ~;)
 Cow :-) 


Re: názor 

(27.11.2008 22:19:17)
H&M, tak jednak neznám jednotky, kde by byly paravany nebo závěsy a taky se na to dívám tak, že např. mně by to příjemné nebylo. Svoje prsa mám na kojení svých dětí a pro "radost" svému muži, takže nevím, proč by měl na mě koukat cizí chlap.
Ale to už je jen taková vychytávka...
~;)
Určitě bych se samozřejmostí memohla po rodičích opačného pohlaví chtít, aby sdíleli stejný pokoj.
 & 


Re: názor 

(27.11.2008 22:28:24)
Crowko,

ten cizi, chlap tam neni pro nic za nic, ale ma tam nemcny dite. Posledni co ho zajima, jsou moje prsa. A oba chapeme, ze to jinak nejde.
Me prijde, ze se to v CR dela zbytecne slozity. Manzel byl jednou na pokoji s trema muslinkama. :-)
Ja povazuji zavesi v nemcnici velice, uzitecne, taky nijak silena investice.
 madlenka07 


Re: názor 

(28.11.2008 7:55:16)
Také bych v to neviděla něco špatného.Prsa mám na kojení,moje dítě potřebuje jíst,tak at si kolem je kdo chce.A pokud se to někomu nelíbí,nikoho nenutím,aby se díval,ne?Mimo jiné,při kojení není téměř nic vidět,dvorec v pusince,maximálně kousek kůže,který může být stejně tak z jiné části těla.Kdybychom mohli kojit z lokte,kojili bychom z lokte~z~
 myš 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 21:58:55)
Takže hyperprotektivní matka se pozná tak, že chce být hospitalizovaná třeba s půlročním nekojeným dítětem, co jde na nějaký nepříjemný zákrok do nemocnice? To jsou mi věci. Tak to je takových u nás asi hodně, teda s vyjímkou evy, vás, mystikovy ženy a pár dalších....



 Verka 
  • 

Re: názor 

(27.11.2008 22:03:15)
Máš doma dítě nebo spotřební zboží?
 Cow :-) 


Myš.... 

(27.11.2008 22:09:54)
skoč si do komůrky na homolky, třeba to potřebuješ na nervy a dej už pokoj.
A až půjdeš z komůrky, tak si překlikni na www.detivnemocnici.cz a přestaň si tu dělat blázny a nezkoušej se vysmívat tomu, co už dávno vyhlásila Centrální etická komise MZ ČR v roce 1993??????
 myš 
  • 

Re: Myš.... 

(27.11.2008 22:15:13)
Crowka

Tos nepochopila, to byla ironická narážka na ty, co tu pořád tvrdí, že pokud chce být matka hospitalizovaná s dítětem v nemocnici, tak musí být zaručeně hysterická, hyperprotektivní a jánevímcoještě....
 Cow :-) 


Re: Myš.... 

(27.11.2008 22:20:33)
~q~~q~~q~~f~~f~~f~
Promiň, Myš ~x~
 myš 
  • 

Re: Myš.... 

(27.11.2008 22:23:07)
Crowka
to je dobrý, je to tu zmatek:-)
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Myš.... 

(27.11.2008 22:19:05)
Crowko, to je nějaký omyl, myš je na stejné lodi s tebou, to byal ironická odpověď na někoho.
 Cow :-) 


už se na to nemůžu koukat.... 

(27.11.2008 21:55:41)
Vážně??? a jak dávno to bylo? Umíš zpětně vyhodnotit, jak dlouho tvůj pobyt v nemocnici trval a jak dlouho trvala tvá rekonvalescence?
Už jsi slyšel něco o tom, že pobyt rodičů s dětma za hospitalizace (taky práce herního specialisty/ zkracuje nutnou dobu pobytu dítěte v nemocnici a může se marůdek dřív vrátit do domácího léčení a že i náklady provozu se zmenší???

MYSTIKU, ty neinformovaný!!! Tys nikdy od své ženy-zdravotnice neslyšel o Joyc a Jemes Robertsonovi? Ti už v r. 1952 zachytili na filmovém plátně bolestnou praxi rozdělování dětí a rodičů v době hospitalizace. Ve druhé pol. 50let vyšli knihy a novinové články od p.Robertsona-zasáhl širokou veřejnost, získal na svou stranu mnoho matek, lékařů a zdrav. sester. V r. 62 byla založena Národní asociace pro pohodu dětí v nemocnici. Po mnoha intervencích a průzkumech je ve V. británii od r. 88 umožněn NEPŘETRŽITĚ pobyt rodičů s hospit. dítětem bud přímo v prostorách nemocnice nebo v jeho přilehlém okolí.
Od konce 60.let existovala poradenská linka pro rodiče.
koncem r.84 vznikla charta NAC práv hospit. dětí-předchůdce dnešní charty práv dětí

Jedním z těchto práv je PŘÍTOMNOST RODIČŮ

NAJDEŠ NA WWW.DETIVNEMOCNICI.CZ

ROVNĚŽ RODIČE NEJSOU PRO SVÉ DĚTI V NEMOCNICI NÁVŠTĚVOU, ALE MAJÍ PRÁVO S NÍM BÝT 24 HOD DENNĚ

U NÁS TOHLE PRÁVO PLATÍ OD R.93...to že mnohá oddělení stále nejsou připravená poskytnout zázemí, to je věc druhá.
 madlenka07 


Re: už se na to nemůžu koukat.... 

(27.11.2008 22:05:13)
Super odkaz!Díky!~x~
 arsiela, 


Re: už se na to nemůžu koukat.... 

(27.11.2008 23:03:06)
CrOWka prosím,prosím,můžete mi písnout meilový kontakt na Vás ( můj meil je pod nickem),potřebovala bych nějaké info ohledně herního specialisty.Na jiné diskusi jsme se poněkud minuly,měla jsem v Motole jiné starosti a byla ze všeho poněkud mimo.Děkuji moc za ochotu.A nezlobte se,že otravuji.
 Cow :-) 


Re: už se na to nemůžu koukat.... 

(27.11.2008 23:23:01)
Arsielo, předně mi nevykej, já nejsem primář Kili a vykání nepožaduji a za druhé pokud budu znát odpovědi kolem HS, tak ráda odpovím. Email jsem poslala.
Podporu jsem vcelku "úspěšně" přehodila na Petshi.
Ale možná by nebylo marné problematiku otevřít na Rodině daleko víc.~R^
 eau a lipo 
  • 

Re: už se na to nemůžu koukat.... 

(28.11.2008 0:17:36)
jeste jsou vyborne odkazy na www.ditevnemocnici.cz
a www.ferovanemocnice.cz -na tomhle webu je mozne popripade kontaktovat i pravniky kteri se specializuji na prava pacientu.
 Sylvie 


Re: Výzva pro ... 

(27.11.2008 21:52:52)
Jinak zdravotnictví opravdu potřebuje řádově stovky(možná několik tisíc) sestřiček.

Zrovna jsem byla na konferenci, kde zazněl spíš opačný názor (se kterým mimochodem souhlasím). Že sester jako takových není až tak málo, ale zoufale chybí pomocný personál - zdravotničtí asistenti, ošetřovatelky, sanitáři. A sestra chtě nechtě musí převzít i jejich práci, ptž jinak by nebylo o pacienta řádně postaráno a to potom vytváří pocit, že je málo sester ptž už nestíhají dělat svoji práci a ještě práci za pomocný personál. A mimo jiné i proto jsem jako sestra pro, aby rodiče byli s dětmi na oddělení. Udělají kolem dětí totiž ohromný kus práce a umožňují mi věnovat se sesterské činnosti. Ono i jenom "pitomý" doprovázení pacientů k vyšetření, které zvládne i obyčejný sanitář (pokud na oddělení nějaký je, že) časově dost zatěžuje, ptž dítě v žádném případě nemůžete poslat samotné, ani ho nemůžete dovést někam do čekárny, tam ho posadit a samotné nechat, než na něj přijde řada a mezitím se vrátit na oddělení Nemluvě tedy o tom, že dítě umyjí, nakrmí, přebalí nebo vysadí na nočník, zabaví...
 dahu 
  • 

Re:  

(28.11.2008 7:33:38)
Promiň Mystiku, ale je řada zdravotních komplikací, které se můžou objevit, ať žiješ sebezdravěji a buď rád, že tě prozatím nic takového nepotkalo... Jinak je ovšem tvůj příspěvek naprosto mimo téma článku i diskuze...
 sextánka 


Pro Mystika 

(28.11.2008 8:51:43)
Mystiku, zajímá mě, jaký je tvůj motiv při zapojování se do diskusí.
Nehodnotím tvé názory, opravdu mě to zajímá. Většinou píšeš názory provokativní, proti většině, i formou je jasné, že směřuješ ke konfrontaci. Jenom se bavíš, nebo to vše má pro tebe nějaký účel?
 & 


Re: Pro Mystika 

(28.11.2008 9:28:41)
Hani,

Myslim, ze je to docela jednoduche nedospelost. Mystik, chce na sebe pripoutat pozornost... Stejne, jako male dite, ktere zlobi. Asi je v normalnim zivote sedejsi nez mys, proto ma potrebu si lecit ego tady.. Nejlepsi je s nim nekomunikovat a nepristoupit na jeho hru.
 metty, 3 kluci 


České Budějovice  

(28.11.2008 8:53:32)
Pětiletý syn musel letos na plánovaný týdenní pobyt v nemocnici. Po předchozích zkušenostech s naším zdravotním systémem jsem se rozhodla, že tam budu s ním. Dle zákona jsem měla sice nárok na nemocenskou (do 6 let dítěte při pobytu s ním v nemocnici), ale skutek utek, nebylo místo, krajská nemocnice má 6 lůžek pro rodiče a to je přednostně rezervováno pro onkologické pacienty a kojící matky. To plně sice respektuju, ale mě nezbylo nic jiného než si vzít dovolenou. Přes noc jsem zůstat nemohla, zak jsem každý večer zůstávala do doby, než syn usnul a ráno jezdila na 6, než se probudí. Po několia dnech jsem byla paní psycholožkou označena za matku, ktará se příliš fixuje na syna a upozorněna, že svou trvalou přítomností na pokoji ruším soukromí ostatních dětí. Na pokoji byli dva kluci 7 a 8 let, jeden také s maminkou, která si kvůli tomu, aby mohla zůstat se synem platila v ČB penzion. Snažily jsem se všechny 3 děti zabavit, jak to šlo, hrály s nimi hry atd. Nemám pocit, že by docházelo k nějakému rušení soukromí, při prohlídce lékařem jsme stejně vždy byly vykázány na chodbu. Když jsem se ptala, jak je možné, že nemůžu zůstat se synem, že snad existuje nějaká chatra dětí atd.., tak mi sestřičky sdělily, že je to na nás ,na rodičích, ony že sice na to upozorňují (i na fakt, že dětské oddělení je nejzchátralejší ze všech), ale vedení nemocnice nic neřeší. Prý si musí stěžovat rodiče, na vedení i na kraj. A přitom v Jindřichově Hradci to jde, po zkušenostech z ČB jsme odnětí mandle absolvovali tam a tam nebyl absolutně žádný problém. Uvažuju o sepsání petice na KÚ, co na to ostatní maminky z ČB?
 Květa 
  • 

Re: České Budějovice  

(1.12.2008 12:00:12)
Ráda takovou petici podepíšu.
Pravda je, že se pobytu v budějovické nemocnici opravdu bojím... Dcera je na nás rodiče velmi fixovaná, o to horší by to bylo.
Je smutné, že budějovičtí rodiče často raději jezdí do cizích nemocnic - Jindřichův Hradec aj. a nevyužívají domácí krajskou nemocnici, aby dítěti ušetřili nepříjemně stresující pobyt v nemocnici.
 Raduza 


Re: Výzva pro ... 

(28.11.2008 12:21:40)
Mystiku, to není pravda, je to pro zaměstnavatele ... Když jsi tak ve všem orientovaný, tak to určitě víš
 Sylvie 


Re: Výzva pro ... 

(28.11.2008 20:58:49)
Bromelie, Mystik má pravdu. Kredity nejsou "pro zaměstnavatele", ty jsou pro sestru. Sestra registrovaná být nemusí, ale když je, má lepší platové zařazení a víc možností třeba při hledání zaměstnání. Sestra si vybírá takové akce, které ji osobně zajímají nebo má pocit, že je potřebuje. Nechodí na školení, na která ji pošle zaměstnavatel, chodí na taková, na která chce ona. V tomto případě zaměstnavatel přispívat na vzdělávání může, ale nemusí. Může si třeba říct, že než platit sestrám nějaké kdovíjaké semináře, radši uspořádá vlastní a sestry je budou muset povinně absolvovat - pak budou mít nárok na proplacení strávené doby, ale zas pokud ty semináře nebudou mít patřičné povolení, tak se nebudou započítávat do celoživotního vzdělávání a nebudou za ně kredity.
 Vaal 


Základní informace o HOSPITALISMU pro "MYSTIKA", "JÍŤU" a další s nižším IQ 

(28.11.2008 12:31:11)
HOSPITALISMUS- souhrn duševních příznaků, které se zejm. u dítěte objevují následkem dlouhodobého pobytu v nemocnici (hospitalizace). Dítě trpí nedostatkem pevných citových vazeb, mění se jeho chování, je v porovnání se svými vrstevníky opožděno.
Odkaz: http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/hospitalismus

ZDRAVOTNICKÁ PSYCHOLOGIE-HOSPITALISMUS
hospitalismus reakce člověka na nemocniční prostředí - hospitalizaci odloučení ze známého, vlastního prostředí nemocnice je nedostatečně podnětné prostředí zejména při dlouhodobé hospitalizaci ,ovlivňuje psychickou i somatickou stránku osobnosti, mohou nastat komplikace zdravotního stavu, spouštěcím mechanizmem je dlouhodobá hospitalizace, vyčerpávají se obranné mechanismy, jedinec začne reagovat maladaptivně, často u dětí a starších klientů (malé děti a hospitalizované bez rodičů)

obranné reakce regrese
-návrat do "dětství"
-i u větších dětí, ale i u dospělých
-apatie
-netečnost
-nemá zájem o okolí
-deprese
-spojena i s pláčem
-odmítání jídla
-stereotypní pohyby
(např. děti v kojeneckých ústavech)
-negativismus
-aktivní - dělá opak toho co se mu řekne - naschvál
-pasivní - nedělá vůbec nic
-když se nepodají léky, sám si je nevezme
-nedělá naschvály, ale nepomáhá
-staří lidé, neurotici
-poživačnost
-vyhledávají sociální kontakty
-zejména ze sociálně slabších rodin
-u dětí i dospělých - u dětí nápadnější

prevence hospitalizace pouze v závažných případech
-zkracování doby hospitalizace
-zvláště u malých dětí a starších lidí
-pokud lze tak hospitalizovat děti s rodinnými příslušníky
-dodržovat kontakt s rodinou
-dodržování rituálů (čtení před spaním apod.)
-základem celková péče - nejen o choroby ale i psychologická

separační reakce reakce dětí na odloučení od rodiny a změně režimu
i u dospělých ale často u dětí
-u dětí (ozdravovny, tábory, školy v přírodě)
-závislá na věku dítěte a jeho sociální zralosti
-nejtěžší reakce od 7 měsíce do 3 roku dítěte
-dítě se dostává do prostředí které je sociálně chudé, málo sociálních vazeb, ztrácí jistotu...
-někdy přetrvává i po návratu do rodiny

obrané reakce dítěte fáze protestu
-dítě pláče
-volá matku
-odmítá zdravotnické pracovníky
-zlobí se
-nechce se nechat ošeřit
-drží se matky (nechce se pustit)
-fáze zoufalství
-dítě pláče - nevzlyká, nevydává zvuky
-ztratilo jistotu že matka přijde ... nikdo ho neochrání
-pocit zrady
-přestává reagovat na okolí
-smutné
-stísněné
-nepřizpůsobivé chování
-fáze odpoutání
-snaží se vytvořit si oporu
-fixuje se na náhradní osobu, případně na hračku (sestra, plyšový medvěd...)
-když se dostane do 3 fáze odpoutání - tak když se vrátí do rodiny zažívá opět první fázi
-pokud je dlouho od rodiny a nedošlo k separační reakci tak dítě nemělo vytvořeny sociální vztahy s rodinou

Odkaz :http://zdravotni.blog.cz/0707/zdravotnicka-psychologie-hospitalismus

 radana4568 


Re: Základní informace o HOSPITALISMU pro "MYSTIKA", "JÍŤU" a další s nižším IQ 

(28.11.2008 12:38:12)
děkuji za krásně sepsané informace,ale myslím,že rypoši si opět něco najdou,ale kašlu na ně pocity mých dítěte jsou hlavní ,ať si myslí kdo chce co chce!!!!~:-
 eau a lipo 
  • 

Re: Základní informace o HOSPITALISMU pro "MYSTIKA", "JÍŤU" a další s nižším IQ 

(28.11.2008 13:24:33)
Eval, ve zkratce to tu napsala i madlenka v diskuzi vyse.
A neni to blud. Vcera jsme si o tom povidali s pritelem. Byli jsme jako mali hospitalizovani v nemocnici 2-3 tydny ve veku ja 2 roky, on 1 rok. Na nas oba sedi, ze jsme se dostali do treti faze-to je az ta po tom vzdoru a po rezignaci. Byli jsme vyhladoveli, prazdni, nepoznavali jsme rodice, pak je poznavali ale zavrhli je na nakou dobu, protoze jsme nedokazali pochopit proc tam s nami nebyli, proc nas opustili. Pak jsme dohaneli vyvoj, pritel se musel po navratu z nemocnice opetovne ucit chodit. Ja si pamatuju jen tu chut livancu kdyz jsem se vratila domu, pry jsem jich tehdy snedla snad 7, jaky jsem mela hlad. Kolem tretiho roku jsem mela nocni desy-nikdy me nenapadla tato souvislost, ale nedivila bych se...v soucasnosti me do souvislosti zapada snad jen neduvera k lekarum a divny pocit z lekarskeho prostredi. To, ze to na nas nenechalo trvale nasledky (a to nevim, jelikoz se tim tak hluboce nezabyvam) dela to, ze nam to pak nase maminky a rodiny vynahradily a nase zle zazitky prekryly ty pekne.
Tohle je samozrejme jeste za totace, ted uz doufam ze je ve spouste nemocnic jiny pristup, ale brno v tom totaci snad zustalo ~Rv
A Jito, neslovickar, chovas se jak chlap, ktery neumi cist mezi radky. Udelala bys pro sve dite to same co ostatni maminky-to nejlepsi. Projevilas nazor, ktery ma cenu jen toho druheho extremu, ktery ted neni ponekud aktualni. Tak nebud tak konzervativni ~;)
 Blána 
  • 

Aby se to nestávalo 

(28.11.2008 12:39:40)
Tak proto aby se nestávaly takové případy, zakotvil právo být s dítětem v nemocnici ministr Julínek v zákoně, který by měl platit od nového roku.Teď je to v podstatě na dobré vůli nemocnice. Dr. Ráth se tomu posmíval a bagatelizoval to, že prý už to dávno funguje. Asi by si měl přečíst váš článek aby viděl jak. Jasně, jeho dvěma ženám a třem dětem by se to nikdy nestalo, takže podle sebe soudí ostatní.
 Vaal 


Re: Aby se to nestávalo 

(28.11.2008 12:59:54)
Bláno, on to bude Rath zase rušit, nebo to opravdu bude na nový rok v zákoně? Politiku moc nesleduji, páč se vždycky hrozně rozzlobím, tak promiň za trošku "hloupý" dotaz...nicméně volila jsem ODS, tak jsem ráda, že jsem svým hlasem někoho jako je Rath nepodpořila ~;)
 Žlababa (Postižené Děti cz) 


Proč jsem článek napsala 

(28.11.2008 13:07:45)
Článek jsem nepsala proto, abych si stěžovala a litovala sebe a své děti jak to máme těžké.
Psala jsem ho proto, abyste věděly, co Vás může potkat. Protože skutečně do nemocnice na hospitalizaci se může dostat s dítětem úplně každý.
A nejhorší je, že při příjmu jsou rodiče oproti lékařům ve velké nevýhodě. Máte dítě v horečkách a nedokážete dost dobře konstruktivně uvažovat a tak když na Vás někdo zatlačí a neustále omílá, že tam zůstat nemůžete, nakonec možná (nepřipraveni) byste podlehly.
Na postel skutečně nárok není, když nemocnice nemá prostory, ale myslím, že nikdo nikomu nemůže diktovat, jestli smí nebo nesmí zůstat u dítěte alespoň na té židli (nebo i bez ní).
 Mili+5 


Re: Proč jsem článek napsala 

(28.11.2008 13:29:39)
Ano to je přesné, i ta židle by stačila, zvláště když jde o něco vážného.
U vážně nemocných dětí je potřeba, aby byly psychicky co nejvíc v pořádku, medicína sama často uzdravení nedokáže zajistit, hodně záleží na tom, jak dítě zabojuje, jak moc bude mít sílu s nemocí bojovat a jak moc se mu bude chtít žít. Milenka působila po dvou dnech na JIP, jako když to vzdala, protože jí všichni blízcí opustili a zůstala sama bolavá, nemocná a v prostředí, které pro ni muselo být strašné. Můj muž je dost otrlý a hned tak nepláče a nehroutí se, ale když ji viděl, rozplakal se a až mě překvapil, jak začal usilovat o to, abych tam s ní mohla zůstat. Přítomnost matky nebo jiného blízkého člověka je přece důležitá nejen, aby si dítě neodneslo psychické trauma, ale prostě proto, aby se snadněji uzdravovalo a hojilo. Nějak nechápu, že takhle jasná věc je pořád tolika lidem a i zdravotníkům (ne tedy všem, v Motole na neurol. Jipce mě ubezpečili, že mě tam pro malou rozhodně potřebují, škoda jen že na noc jsem musela na ubytovnu) nejasná.
 Čalala 


Re: Proč jsem článek napsala | brněnská DN - NEBOJTE SE JÍ 

(4.12.2008 1:42:17)
Ahoj Žlababo, zdravím tě! Moc často do diskusí pod články nepíšu, ale k tomuto mám, myslím, docela co říct.
Mám dvě děti, starší má Aspergerův syndrom a navíc k tomu komunikuje verbálně jen s nejbližší rodinou (mutismus). Moje děti byly V POSLEDNÍCH DVOU LETECH v brněnské Dětské nemocnici (dohromady) hospitalizované 4x. Takže s ní mám bohaté a AKTUÁLNÍ zkušenosti.

Přesně jak píše Žlababa, je dobré jít do nemocnice informovaný, to bych chtěla zdůraznit! NEBOJTE SE BRNĚNSKÉ DĚTSKÉ NEMOCNICE, ale obrňte se informacemi, a snažte se být splachovací :) (tohle mně zrovna moc nejde, všechno si moc beru) a nenechte se odbýt!

Chodím s dětmi do DN do několika ambulancí, ale první hospitalizační zkušenost jsme měli na podzim 2006.

Syn, který shodou okolností pár dnů předtím oficiálně dostal diagnózu AS, měl akutní zánět, který vyžadoval hospitalizaci na lůžkové ortopedii. Bylo mu necelých šest. Byla jsem hodně vyděšená, ani jsem doktorům nenahlásila AS, řekla jsem to až později ústně, takže to neměl vůbec uvedeno v papírech. Nevěděla jsem prostě jak na to. Navíc mi bylo sděleno, že s ním nemůžu zůstat přes noc. Za dva dny poté jsem měla osobní zkušenost s jinými rodiči, kteří personálu prostě oznámili, že tatínek bude spát ve spacáku na zemi u syna. A ono to šlo! Chodila jsem tedy na noc domů a celé dny jsem byla se synem. Nemůžu si stěžovat, na oddělení ho všichni (doktoři, sestry) respektovali (dokonce po pár dnech, když už nemusel jezdit na vyšetření vleže, ale mohl být na vozíku, tak si přesto přál jezdící postel, tak jedna chápavá a milá SANITÁRNÍ sestra mu to dopřála, a jela s ním a tou postelí jen kvůli němu přes půl nemocnice na vyšetření!) a já jsem poznala, jak to v nemocnici chodí. Trvalo mi asi dva dny, než jsem pořádně rozkoukala, a zjistila, že je tam paní učitelka "školková", odpoledne paní vychovatelka (obě byly skvělé!), že si od nich můžeme půjčovat hračky a knížky, že za dětmi chodí i sestry-žákyňky, že bych si měla zjistit, kdo je přidělený ošetřující lékař, a než jsem začala rozeznávat jednotlivé doktory. Doktoři přicházeli a odcházeli, ani se nepředstavovali, komunikace personál-rodič moc profesionální nebyla. Velmi nepříjemná je skutečnost, že pokud jste na pokoji jako celodenní návštěva, tak nemáte nárok na žádný prostor na svoje věci, neustále jsem byla buzerována, za to, že na zemi leží moje taška (nebylo kam jinam ji dát), nebo že jsem si na nějaký kus nábytku něco svého odložila "Kdyby přišla hygiena, ta by Vás hnala!" apod. Později na pokoj přibyl romský chlapec, za kterým nikdo nechodil a to ani na návštěvy, byl na celém oddělení jediný :(, bohužel to o státním svátku po kterém následoval víkend, takže ani paní učitelka "školková" nebyla :(. Viděla jsem, jak sestry vůbec nemají na děti čas. Maximálně ho okřikly, když moc běhal a zapnuly mu televizi, která ho ale nezajímala. Alespoň za ním 1 x přišla dobrovolnice. Jak jsem už psala, celkově si na lůžkovou ortopedii stěžovat nemůžu. Nejvíc mi vadilo, že si nemám kam dávat svoje věci, nosila jsem toho sebou celkem dost na celodenní zabavení syna i moje.

Další hospitalizace byla plánovaná, na ORL v dubnu 2007. Automaticky (po sdělení diagnózy) mi k synovi napsali tzv. indikovaný doprovod, takže jsem zažila ten luxus, že jsem s ním byla na pokoji s postelí pro mě a vlastní koupelnou a WC. Všichni z personálu byli informovaní, k synovi trpěliví, vůbec si nemůžu stěžovat. S výjimkou jediné nerudné sestry, naprosto bezproblémové.

Třetí hospitalizace byla taky plánovaná a sice na NEUROLOGII v červnu 2007. Po docela dobrých zkušenostech jsem se Dětské nemocnice nebála. Věděla jsem už, že syn zvládne být přes noc sám, takže mi nevadilo, že nemají místo pro maminky. Pobyt byl bohužel VELMI NEPŘÍJEMNÝ. Syn měl tehdy 6,5. Nedocenila jsem, že když tam ráno nebudu a když nebude upoutaný na lůžko (jako byl povinně na ortopedii, kde mu mj. nosili snídani do postele a pomáhali mu i např. s čištěním zubů), že bude muset zvládnout sám ranní "provoz" a různé nečekané situace. On nemluvící, neorientující se v sociálních situacích! Myslela jsem si pochopitelně, že na neurologii pracují profesionálové zvyklí na autistické děti. Výsledek? Ráno to bylo vždy otřesné! Chovali se k němu hrozně, protože je zdržoval. Např.: na pokojích byl rozhlas, který svolával děti do jídelny. Myslíte, že napadne autistu, že se to týká i jeho a že napodobí ostatní děti? Samozřejmě ne, rozhlas se mu moc líbil, se zájmem ho poslouchal, dokonce mi řekl, že by v nemocnici chtěl už zůstat (nevracet se domů) a to speciálně kvůli tomu rozhlasu. Ale nedokázal se řídit těmi pokyny. Sestry si myslely, že to dělá naschvál a že je zlobí a provokuje! Dodneška jsem nepochopila, jak je něco takového možné. Na NEUROLOGII byla obecně hrozná atmosféra, setry byly přetížené a proto netrpělivé... Příště se tomuhle oddělení POKUD MOŽNO VYHNU.

Poslední hospitalizaci jsem zažila s šestiletou dcerou (zdravá šikovná holčička) před dvěma měsíci opět na lůžkovém ORL. Byl to plánovaný zákrok. Samozřejmě jako zkušená mazačka jsem vysvětlovala maminkám-novickám vše možné o chodu nemocnice a radila jim fígle :)
Velmi mě potěšilo, že v Dětské nemocnici je veřejně přístupná BEZDRÁTOVÁ SÍŤ. Chtěla bych vedení DN za tohle moc poděkovat! To mi umožnilo z nemocnice pracovat a být tam s dcerou celé dny. Měla jsem s sebou notebook už v červnu 2007, ale tehdy síť v nemocnici nebyla. Pobyt na ORL byl bezproblémový, až na jeden výstup se sanitární sestrou, která mi vynadala, že když jsem vedená jako rodič u lůžka, tak si přece nemůžu odskočit na pár hodin do práce, že nemocnice není holubník. Tahle osoba, na oddělení snad poslední v hierarchii, se tam zkrátka chovala, jako šéfka, což mi potvrdily i jiné maminky. Vyděsila jsem se, a začala jsem okamžitě studovat všechny papíry na nástěnce :), protože pro mě bylo bohužel nezbytné občas přes den odejít kvůli pracovním záležitostem. Vždycky jsem si to ostatně domluvila s paní učitelkou školkovou (byla moc příjemná, moc ji chválím, dcera si ji úplně zamilovala) nebo se sestřičkami-žákyňkami, aby dcera věděla, že tam nebude úplně sama. Na nástěnce jsem zjistila, že ona osoba pravdu nemá a že vše záleží na osobní domluvě.

No to je dlouhý, to asi nikdo nebude číst :D
 zuzkasim 


také máme zkušenost 

(28.11.2008 13:20:55)
Příspěvků je tu spousta, také přidám svůj. Já byla se svým tehdy 7-měsíčním synem v Brněnské nemocnici v roce 2006 3 týdny, za tu dobu jsme vystřídali 4 různá oddělení. Velmi mě překvapilo, že chod každého oddělení je naprosto jiný. Od jedné lékařky jsem si dokonce vyslechla výzvu, abych syna přestala kojit, když bude mít 8 měsíců, tak to přece nepotřebuje (to na mou argumentaci, že mám právo být se svým dítětem, pokud jsem kojící matka). Nechci tuto nemocnici popisovat jako hroznou, synovi zachránili život, potkala jsem tam i velmi empatické osoby, ale celkový systém s nedostatky lůžek pro rodiče (kteří ostatně ve většině případů obstarali celý ošetřovatelský servis svého dítěte) byl tehdy hrozný a nedělám si iluze o tom, že by se to nějak výrazně změnilo.
 Ivana 
  • 

zkusenost-praha-budejovicka 

(28.11.2008 14:32:45)
Ahoj všem přidavam svoji pozitivni zkusenost s prazskou poliklinikou na budejovicke. nase anicka (4roky) mela kylu-jak jsem se dozvedela bezna operace. uzasne na tom bylo, ze jsem s ni mohla jit az na sal, kde usinala se mnou-drzela jsem ji za ruku a po vykonu ji zase prinesli na luzko a prvni kolo z probuzeni uvidela jsem zase byla ja a tata. myslim, ze to pro ni bylo bez stresu a i mi jsme tomu byli velmi radi. asi to nejde u vsech operaci, ale i kylu delaji na ruznych mistech ruzne. tato poliklinika je soukroma, takze jsme museli vse zaplatit, ale nelituji. pekny den, ivana
 passer-by 
  • 

RODINKÁŘKY, O TOTO SE MÁTE VÍC ZAJÍMAT  

(28.11.2008 18:44:20)
a ne o nějaké zážitky a orgasmy u porodu!
 Stáňa a dva kluci 


Re: RODINKÁŘKY, O TOTO SE MÁTE VÍC ZAJÍMAT  

(28.11.2008 18:48:51)
Ó, Velká Passer, já tě nemít, tak vůbec nevím, co je v životě rodinkářky to nejdůležitější~j~~y~.
 passer-by 


Re: RODINKÁŘKY, O TOTO SE MÁTE VÍC ZAJÍMAT  

(28.11.2008 18:52:18)
Milá Stáňo, není zač, ráda vám připomenu, co máte dělat ~z~
 Cow :-) 


Re: RODINKÁŘKY, O TOTO SE MÁTE VÍC ZAJÍMAT  

(28.11.2008 18:55:05)
~t~~t~~t~ Passer už nemůže zakládat skandalizující diskuze, má po ftákách, tak přihopsala na komentáře~t~~t~~t~
 passer-by 


Re: RODINKÁŘKY, O TOTO SE MÁTE VÍC ZAJÍMAT  

(28.11.2008 18:59:38)
Krovičko, nerozumím

?
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: RODINKÁŘKY, O TOTO SE MÁTE VÍC ZAJÍMAT  

(28.11.2008 19:25:32)
A smíme se zajímat o oboje? ;) Někteří z nás toho zvládají víc než jen jednu věc ;)
 passer-by 


Re: RODINKÁŘKY, O TOTO SE MÁTE VÍC ZAJÍMAT  

(28.11.2008 20:17:01)
A jo, můžete ~y~ ~;)
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: RODINKÁŘKY, O TOTO SE MÁTE VÍC ZAJÍMAT  

(28.11.2008 21:32:38)
To se mi ulevilo :)))
 Myss 


Re: RODINKÁŘKY, O TOTO SE MÁTE VÍC ZAJÍMAT  

(29.11.2008 23:26:36)
Ty,fakt,dik..
 E-K-T, Joli 5/08 


také hloupá situace 

(29.11.2008 15:07:15)
Ano souhlasím malé dítě má právo být se svou mámou a bude asi tuze dlouhá cesta než to bude VŠUDE samozřejmost.

U nás byl trošičku jiný problém asi 3 týdny po porodu císařským řezem jsem dostala horeky přes 39°C a krevní hodnoty zánětu přes 200 jednotek.
Okamžitá hospitalizace, na ohrazení že se musím a chci starat o svou 3týdenní dceru mi bylo sděleno že ji mohou umístit na dětské oddělění a tam se o ni sestry postarají než půjdu domů.

To jsem nemohla přijmout, není to ve stejné budově a co kojení? a šestinedělí a potřeby takto malinkého mimina? nezájem!

Nakonec na mne byli na oddělení hodní, jednak nevěděli jaké infekčí omenocnění či co způsobuje nemoc a jednak aspoň návštěvy kdy to půjde, umístili mne na nadstandart. Postupně mne vyšetřovali a snažili se zjistit z čeho to je a trvalo to příliš dlouho, skoro 4 týdny!!!!

Postupně si vzali dovolenou moje maminka a manžel, potom už po dobu bytí manžela v zaměstnání pomáhala hlídat sestřenka. Každý den za mnou jezdili aspoň pro odstříkávané mlíčko. Opravdu síla, když ani takto malé dítě nemělo nárok na mámu!

Beztak na nic nepřišli, těch kapaček a léků a vyšetření a nic.

Po dalších 2 týdnech jsem mazala do nemoc nice znovu, tentokrát na chirurgii a šmik, měla jsem absces, prý přímá souvislost s C.Ř. No takže zase týden bez dcerky

A po propuštění domů ještě 3 měsíce obdenního dojíždění 30km do nemocnice na čištění a převazy otevřeného břicha, kolikrát třeba i 2-3 hodiny čekání než příjdu na řadfu, to že mám s sebou kojence a kojím nic neznamenalo, opravdu "pěkné" zážitky.

Věřím že by se dalo zařídit trochu víc pro malé dítě, ale jsem ráda že žiju a absces, který byl vyhodnocený ve středu jako již nehmatný a vstřebaný hematom, musel být v pátek akutně operován, hrozilo jeho prasknutí a sepse.

Děkuji všem, kteří se snažili alespoň trošičku usnadnit toto nelehké období a přeji všem, kteří budou mít nemocné dítě, nebo budou sami v nemocnici, aby bylo pro jejich dítě samozřejmé bytí s mámou.
 kili 
  • 

Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 15:43:35)
V naší nemocnici nabízíme hospitalisaci kojených dětí matek, které jsou hospitalisovány pro své vlastní onemocnění.
 kili 
  • 

Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 15:45:25)
pokud může matka kojit (s ohledem na její onemocnění a léčbu), vozí se jí dítě ke kojení dle chuti. Je to docela běžnýpostup.
 pepina.novakova 


Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 15:54:53)
Kili a to se tou hlupou mamčou baviš tak jak tady?
Použivaš cizi slova kterym ona nerozumi.
Řekneš že to nebude bolet.
A děcko pak řve jak tur?
Nevěřim ti že to tam maš takove dobre.
Určitě mi zase neodpoviš.
Jasne sem hlupa mamča co temu nerozumi.
Ale ostatni holki aspoň vidi.
Vidi jak se baviš s mamčami.
 Amazonka 4D 


Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 15:46:06)
Kili,a ta hospitalizace dětí je s matkou na stejném pokoji?
 kili 
  • 

Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 15:53:48)
Která hospitalisace ?

Pokud je matka hospitalisována pro své onemocnění na chirurgii, interně, gynekologii, ortopedii, tak s ní nemůže být dítě na stejném pokoji a je umístěno na dětském odd. a (jak jsem psal) vozí se ke kojení podle chuti - pokud matka může kojit s ohledem na její zdravotní stav a lékovou terapii.¨

Pokud je dítě umístěno na pokoji IP, pak má k němu matka volný přístup, ale lůžko má na jiném pokoji,
pokud je dítě na pokoji standardní péče, je s matkou na jednom pokoji.

Pokud dítě nedovrší sedm let věku, je pobyt hrazen ze zdravotního pojištění.
 pepina.novakova 


Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 15:56:27)
A vidiš!
Tak to ja bysem chtěla byt s holkou na jednom pokoji.
To by nešlo?
Proč?
Maminka a miminko maji byt dohromady.
Tak to ma byt!
 pepina.novakova 


Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 16:02:14)
Ještě mne napadlo.
Jak je mamča smutna že neni s miminem.
Mimono beči jinde na odděleni.
Mamča to citi a neuzdravuje se.
Tak to ju tam mužete lečit donekonečna.
Lepši by bylo at ji jeji mimino.
Kdo je smutny ten se neuzdravi.
To řikala i moja babička.
 Amazonka 4D 


Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 16:06:32)
Tato hospitalizace ;)
V naší nemocnici nabízíme hospitalisaci kojených dětí matek, které jsou hospitalisovány pro své vlastní onemocnění.

Pokud mám kojené dítě,a jsem schopná se o něj starat,tak pokud mi nemocnice umožní hospitalizaci s dítětem,tak bych ho ráda měla u sebe,jinak to totiž (až na fakt možnosti kojení) ztrácí smysl,doma mu bude jistě lépe.
A i možnost kojení je pofiderní,pokud vezmu kojení dítěte ad libitum,tak těžko mi bude nosit někdo dítě třeba po 20 minutách,i hodina by jistě byla "obtížně" realizovatelná...
 kili 
  • 

Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 17:12:46)
Nabízíme tolik, co můžeme, nemocné ženy-matky toho využívají a jsou spokojené a jejich děti a manželé také. Není to ideální, ale je tu fakt, že kojící matka je nemocná tak, že nemůže být léčena ambulantně. Více nabídnout nemůžeme. Pokud by Vám tato nebídka nevyhovovala, nemusíte ji přijmout.
 Amazonka 4D 


Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 17:29:44)
No,ale o tom to je...nabízíte co?...Možnost že matka může párkrát za den nakojit...možnost kojení je vykoupena separací dítěte od rodiny,matky,domova...

Ano,to bych nepřijala,protože by pro mě bylo důležitější,že se o dítě stará jeho nejbližší v jeho známém prostředí a bez možnosti nosokomiální nákazy,než kojení...

Je to takové to: aby se vlk nažral... rádoby služba matkám,mohu ocenit snahu,ale ta by rozhodně mohla být v tomto případě větší...
 kili 
  • 

Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 17:43:36)
Onu rádody službu zde poměrně dost lidí využívá, prakticky všechny ženy, které kojí a musí být hsopitalisovány pro své onemocnění. Nikdo Vám to nevnucuje.

Pokud víte, že lze udělat více při dodržení patřičných norem péče, mohla byste i naznačit jak. A zejména prosazovat takovou péči u své zdravotní pojišťovny.

Nosokomiální infekce takto hospitalisované děti nepostihují prakticky vůbec.

 Amazonka 4D 


Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 17:59:16)
Ale Kili,já se rozhodně do Vsetína nechystám :))
A jinak,je zajímavé,jak hrozně ti vadí,když se laik plete lékařům do řemeslka a "vymýšlí" si,najednou bych měla "vymyslet" jak to udělat líp a jak si to vyjednat u ZP...já přece nejsem poskytovatel zdravotní péče,já jsem konzument..

A klidně mi tykej i tady,ne jen na "porodu doma",tohle je fakt tykací forum,na NP,nebo iDnes si budeme dál vykat :)

A mmch,moje půlroční dcerka při observaci na dětském odd. onemocněla...byla jen na vyšetření...
 kili 
  • 

Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 18:39:26)
Jste klientem ZP, ta určuje péči, která bude hrazena a je tedy patřičné ji žádat, aby ze zdravotního pojištění, které jí platíte, zajistila péči, kterou žádáte. Nemám zájem se dohadovat, ale informovat, je věcí čtenáře, jestli informaci přijme nebo odmítne


Žádné diskusní forum nemám za předurčující tykání a nemám za patřičné tykat někomu, koho neznám.

 Amazonka 4D 


Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 19:03:44)
Hmmm,ale já nevidím,že by se tu někdo dohadoval.Dal jsi do placu informaci o stavu u vás,já jen komentovala,že co se týká dítěte,je to nabídka nedostatečná,respektive celkem zbytečná pro matku,která chce hospitalizovat dítě s sebou,aby se vyhnula delší separaci..

To je vše...

 E-K-T, Joli 5/08 


Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 16:27:49)
~b~ opravdu jsem mile potěšena, že to jde i jinak, jsem optimista, ale v rámci odloučení v šestinedělí jsem z toho dostala depresi že jsem přestala komunikovat nemohla jsem jíst a pořád jsem brečela. Sestřička mi nabídla píchnout diaszepam pro uklidnění, odmítala jsem, potřebovala jsem klid a dceru, no nakonec jsem se vybulela a protelefonovala přes 3 tisíce ale dostala jsem se z toho.

Jen doktor už mne navštěvoval jen v doprovodu 2 sester, protože co kdybych přestala vrčet a začala kousat~t~
 Mili+5 


Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 19:23:23)
Teda Kili a kde to pracujete, ve které nemocnici? Jak jste psal, že už 25 let běžně jsou u vás matky hospitalizované s malými dětmi, to se mi zdá silně neuvěřitelné. Možná na standartních odděleních většinou těch menších okresních nemocnic se tato praxe skutečně někdy od konce 80. let občas objevovala, ale můj syn byl v 90. letech několikrát operován kvůli vvv a nikdy jsem s ním do nemocnice nemohla dokonce ani na návštěvu a ještě před 2 lety mě ve fakultní nemocnici v Plzni nedovolili doprovázet mojí vážně nemocnou ani ne dvouletou dceru, když byla hospitalizována na JIP, dovolili nám pouze čtvrthodinové! návštěvy. Takže mě dost překvapuje, že tohle všechno u vás jde bez problémů, skutečně znáte pravý stav věcí? Mě v porodnici taky na porodní sále ubezpečovali jak sestry tak lékař, že rooming je u nich samozřejmost, že se vůbec nemusím obávat a na oddělení šestinedělí už to najednou samozřejmost nebyla a rooming jsem nedostala.
 kili 
  • 

Re: také hloupá situace 

(29.11.2008 19:48:22)
Myslím si, že pravý stav věcí znám dostatečně.
 Anut, 2 děti 
  • 

Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 16:51:42)
Zdravím,

když byl mojí dceři rok (a byla kojená, nepila nic jiného než mléko ode mě), spadla jsem ze schodů a utrpěla těžký úraz páteře, výhřez dvou plotének. Měla jsem strašné bolesti a silně omezenou hybnost. Neuroložka mi sdělila, že musím být okamžitě hospitalizována - a já chtěla dceru s sebou.
Výsledek byl, že jsem musela jezdit na infuze AMBULANTNĚ, protože mě nikde s dítětem nechtěli vzít, a jako jediné řešení mi předkládali úplné a náhlé přerušení kojení.
Ani mi nenapsali sanitku, protože si prý za tu ambulantní léčbu mohu sama. Takže jsem se každý den sunula tramvají na neurologickou kliniku a zpět, a ještě jsem jim mohla líbat ruce, že berou ambulantní pacienty, protože v jiných nemocnicích se mi vysmáli, že ambulantní léčbu neposkytují.

Dceru jsem nakonec kojila do 2,5 roku, a jsem ráda, že jsem to tehdy nevzdala.

Můj závěr je ten, že lékaři - potažmo nemocnice, nemají žádnou motivaci vycházet rodičům vstříc.

Chudinky ty osamělé děti v nemocnicích.

Anut
 Peta@Naty@Katy 


Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 19:14:31)
My máme z Bulovky dobrou zkušenost, dětské tam dokonce nechá i maminku dítěte staršího než 6 let, jen cena je pak vyšší. problém tam mají jiný, pokud nemůže s dítětem maminka zůstat a místo ní je tam tatínek, donutí vás vzít si nadstandard, prý kvůli společným sociálkám. Takže maminkám dovoleno, pro tatínky omezeno. Jinak dětské tam také řeší případnou péči o dítě hospitalizovaných maminek z gynekologie. Maminky mají své miminko u sebe na gynekologii, ale napsané je na dětském, jen umývat ho tyto maminky vozí na dětské. Tohle je opravdu o ochotě nemocnice nějak to zařídit. A tady ochotní jsou.
 Amazonka 4D 


Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 19:21:29)
Nati,tak vidíš...prakticky to jde...jen chtít...~R^

U Kiliho asi nechtějí,prostě to nejde...to je přesně to,co mi vadí.Je jasné,že to asi není úplně košer,ale jde přeci o dítě/matku,ne?
 kili 
  • 

Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 19:39:56)
A co že to u nás nejde ?
 Amazonka 4D 


Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 19:46:18)
dětské tam také řeší případnou péči o dítě hospitalizovaných maminek z gynekologie. Maminky mají své miminko u sebe na gynekologii, ale napsané je na dětském, jen umývat ho tyto maminky vozí na dětské. Tohle je opravdu o ochotě nemocnice nějak to zařídit

Tohle...doplň si za "gynekologii" jakékoliv jiné odd. nemocnice,na kterém musí být hospitalizovaná maminka,která chce mít dítě u sebe...

Nebo to takhle ve Vsetíně praktikujete? Že je dítě papírově přijaté na dětském odd.,ale prakticky ho může mít maminka u sebe na pokoji na "svém" odd.?
 kili 
  • 

Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 19:53:03)
Pokud to zdravotní stav matky umožňuje, vozí se jí dítě ke kojení a nikdo neurčuje, zda to kojení může trvat deset nebo devadesát minut, záleží na zdrav,. stavu matky. Hospitalisace je na dětském oddělení, kde je vedena i zdrav. dokumentace a kde jsou prováděny úkony ošetřovatelské a lékařské péče.



 Amazonka 4D 


Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 19:58:54)
Tak to bych celkem ráda viděla...nejde o dobu kojení,jde o frekvenci...pokud matka bude chtít kojit podle potřeb dítěte,jak ty potřeby zjistí,když bude na jiném odd...kdo zajistí volnou sílu na to,aby dítě donášela třeba každou půlhodinu přes půlku nemocnice...nevím,jak to ve Vsetíně vypadá,ale jsou nemocnice,kde jsou různá odd v různých pavilonech,co když bude -20°C,poběží sestra s dítkem na kojení venkem???

Tohle mi přijde teda organizačně i lidsky daleko nereálnější,než prostě dítě evidovat na dětském a dát ho matce na pokoj...
 E-K-T, Joli 5/08 


Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 21:32:56)
Tak tento způsob své léčby bych také brala. No přežily jsme, ale psychika tedy utrpěla, od návratu z nemocnice nesnese pocit že mne nevidí nebo aspoň neslyší.
 kili 
  • 

Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 19:47:05)
U nás může být jako doprovod hospitalisován kdopkoli a za úhradu ze zdravotního pojištění.

Tady byla řeč o tom, že když je matka hospitalisována se svou nemocí na nějakém jiném oddělení, tak že nabízím hospitalisaci dáítěte, které kojí, na našem oddělení a zajištíme vození ke kojení dle potřeby.

Nemám za patřičné hospitalisovat dítě na jednom oddělení a evidovat ho na jiném, to už musí být zásadní problém se zdravotnickou dokumentací, je to zásadní porušení patřičných norem a zásad bezpečné péče.


 Amazonka 4D 


Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 19:54:36)
Nemám za patřičné hospitalisovat dítě na jednom oddělení a evidovat ho na jiném, to už musí být zásadní problém se zdravotnickou dokumentací, je to zásadní porušení patřičných norem a zásad bezpečné péče.

A to je ono...NEMÁM ZA PATŘIČNÉ,zase to krytí vlastních zad na úkor potřeb dětí/matek...ono to asi problematické je,ale kde je ochota,jde všechno...když holt nemocnicce,potažmo šéf odd. ochotný není,tak to nepůjde...
 kili 
  • 

Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 20:18:28)
Hluboce se mýlíte, nejde o krytí vlastních zad. Nicméně myslet si to můžete i nadále, Vaše věc.
 Amazonka 4D 


Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 20:27:17)
JJ,já vím ;)

Jen mi hlava nebere,jak to,že jinde to jde,jen ve Vsetíně musí striktně dodržovat i to,co není nařízeno...
Protože je mi líto,všechny nemocnice dostávají stejná doporučení,musí dodržovat stejné zákony,vyplňují stejné stohy papírů...jen holt někde vidí v pacientovi člověka,jinde budoucí předmět soudního sporu,případně kolonku ve formuláři,který musí sedět na 150%
 kili 
  • 

Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 20:44:08)
Vaše demagogie je nediskutovatelná
 Vaal 


Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 22:04:57)
Kili, mě to teda taky přijde uhozený hospitalizovat dítě tak daleko od matky a vozit je jen na kojení...to jako pravidelně po čtyřech hodinách?~t~
Přece každá máma kojí tak, jak to její dítě potřebuje a to pozná jedině tak, že je s ním. Fakt si nedokážu představit jak to u Vás funguje...no teda asi dokážu
...tak schválně, jestli jsem se trefila....
....vozí se na kojení po čtyřech hodinách a jinak se nechá "vyřvat"...přebaluje ho maminka jen když jí ho přivezou(tj3-4hodinový interval), tak je třeba zasrané i tři hodiny.....představuju si to správně? Mohla by si napsat nějaké podrobnosti?
Nedokážu si představit, při vytíženosti našich zdravotníků, že by to mohlo být jinak, nebo jste soukromá nemocnice(možná jsem to nezazanamenala)?
Přece nejde jen o to kojení..takové půlroční dítě bez matky v cizím prostředí je určitě dost traumatizováno...vlastně s velkou pravděpodobností skončí zase s diagnózou "HOSPITALISMUS". ...ale pokud se jedná o matku samoživitelku, nebo se nemá o dítě doma kdo starat, tak se to snad dá pochopit. Já bych tuto službu ale rozhodně nevyužila, pokud by mi dítě měl kdo doma hlídat...to bych raději odstříkávala a nebo přestala kojit.
Jinak je jistě chválihodná snaha ze strany Vaší nemocnice to řešit alespoň nějak.
 kili 
  • 

Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 22:19:37)
Vaše představy neodpovídají skutečnosti. Nicméně si s nimi dál žijte, já Vám je nechci brát.

 Vaal 


Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 22:44:06)
A jak to tedy funguje? Nemyslím to zle, jen mě to fakt zajímá.

Mé představy jsou inspirovány porodnicí, kde jsem ležela po císařském řezu a poté dítě leželo na fototerapii.Když jsem za ním šla v intervalu kratším jak 4 hodiny,nebo jsme šli za mimi po 5 hodinách sami, když nás jaksi "zapomněli" zavolat, hned byl řev co si to dovolujeme(ostatní maminky měly tu samou zkušenost). Za těch 20 minut co 4 hodiny, co mi dali, jsem malé ani nestačila seškrábat přischlou smolku ze zadečku,jak v ní leželo ty 4 hodiny, natož nakojit.
 E-K-T, Joli 5/08 


Re: Zkušenost z Prahy 

(29.11.2008 21:26:37)
To je super nápad, něco takového bych při hospitalizaci 3 týdny po porodu jistě uvítala, byla jsem schopná se starat o sebe i malou, jen jsem 3-4x denně měla napíchlou kapačku s antibiotiky a pořád odběry, jak se snažili zjistit co mi to vlastně je, no nepřišli na nic, ale byly bysme spolu.
A byla jsem na nadstandartu abych mohla aspoň odstříkávat když ne kojit a sprcha tam byla vlastní
 Naďa Suchá 
  • 

Taky v Brně, taky v dětské. 

(29.11.2008 20:03:10)
Zdravím Žlababu a jí podobné, postižené láskou k dítěti.
Moje zkušenost je ze stejné nemocnice z roku 1995. Nejdříve mi poradil ošetřující lékař, že naše republika podepsala úmluvu o právech dítěte a tam je jasně řečeno, že dítě do 15 let má nárok na doprovod rodičů v nemocnici. Synovi byly 4 a tak jsem to zkusila u příjmu. "Pani to nejde, my tady na to nejsme zařízený" Potom "To byste si musela platit 1000,- Kč na den"
později, když jsem na to přistoupila, tak že jsou postele pro maminky obsazené. Nakonec jsem tam bydlela, postele ještě dvě byly volné, syn byl přes okno vedle mě. A stálo mě to 300,- na den. Nebudu ani popisovat, kolika dětem jsem tam dělala mámu a jak jsem zaskakovala za sestřičky. Myslím, že by mi ještě měli platit. Nevzdávejte se. Jde to ztuha, oni o to nestojí, ale nakonec poslehnou. Suchá
 deinac 


S dítětem v nemocnoci-ano a nikdy jinak! 

(29.11.2008 21:26:06)
Mám 10měsíčního syna.Naštěstí je zatím zdravý,tudíž nemusíme řešit tyto problémy.Jenže,zatím!Maminky,trvejte na svém,bez ohledu na věk,kojení,atd...!Prostě u dítěte zůstanu a basta.Všichni ví,že přítomnost rodiče je pro potomka, v už tak stresujícím nemocničním prostředí,jen přínos.D
 Renata 
  • 

odkazy k tématu_ klicek_ferova nemocnice 

(29.11.2008 22:42:50)
zdravím, přečetla jsem si článek a jen doufám, že to něco podobného nebudeme řešit.

Pro zajímavost přikládám weby, kde se problematika probírá a kde vám v případě potřeby mohou poradit či pomoci.

Renata



http://www.klicek.org/hospital/index.html

http://www.ferovanemocnice.cz/

URL: www.llp.cz
 Myss 


Re: Doporučuji... 

(29.11.2008 22:49:56)
Mystik,ja bych ti taky neco doporucila.Ty fakt,co prispevek,to perla.Uz jsem tu nekde psala,ze jsi debil a at radej zhasnes.
 Sosawosa 


Žlababo... 

(30.11.2008 15:15:48)
vím přesně co tímhle článkem chcete říct...je to smutný, když je přístup nemocnice takový:-(((jsem zdr.sestra a právě proto jsem nikdy, tak jako spolužačky, nechtěla jít už pracovat na dětské oddělení...nevydržela bych to...ten pláč by mi rval srdce:-(((...konkrétně u nás je mnoho dětí a málo sester...bylo by moc fajn, když už maminka nemůže být u svého dítěte, aby na něj měla čas sestřička, jenže to nejde, bohužel. naštěstí v naší nemocnici není problém pobyt matky s dítětem a dokonce pokud maminka nemůže být s dítětem, máme tzv. babičku - paní, která se věnuje dětem, u kterých maminka není:-))) a to je fajn:-)))a bylo by fajn, kdyby to tak bylo všude...
 culina,Mareček,Sárinka 
  • 

Souhlasím 

(1.12.2008 19:54:00)
Souhlasím,v Brněnské dětské nemocnici jsou podmínky opravdu hrozné.Byla jsem tam se synem asi 12 dní na interně poté,co mu zjistili dětské astma.Prvních několik dní byl na JIP,kde jsem s ním směla být jen přes den,na noc jsem odcházela domů a brzo ráno zase přijížděla.Když nás přeložili na normální pokoj,bylo mi též přiděleno lůžko.S jistotou už můžu říct,že kdyby některé moje dítě skončilo v nemocnici,nenechala bych ho tam samotné ani přes noc,poté,co jsem viděla chování některých sestřiček k dětem,které tam maminky neměly.Některým rodičům,kteří neměli možnost být v nemocnici s dítětem dokonce řekli,ať nechodí ani na návštěvy,protože po jejich odchodu je dítě neklidné a pláče.Na pokoji na JIP s námi byli dva chlapečci (pokoj byl naproti sesterny).Jeden chlapeček pořád plakal a jedné sestře tím asi lezl neskutečně na nervy,protože po delší době přiletěla a řvala na něho "ty být můj,tak už jsi skončil v popelnici" (a to jsem v pokoji byla já u svého syna,tak si ani nechci představit,co dělala,kyž tam byli jen děti) a druhý na sestřičky dlouhou dobu pokřikoval,že chce čůrat,ale nikdo na to nereagoval,tak jsem ho na ten nočník nakonec dala sama a bylo mi sděleno,že to je zakázané a že s ostatníma dětma nesmím manipulovat.Já bych nemanipulovala,kdyby o ně měl někdo zájem.Nechápu,jak někteří lidé můžou dělat ve zdravotnictví a zvlášť u dětí,když je to viditelně obtěžuje a rozčiluje.Vždyť ti mrňousové to mají těžké už tím,že jsou bez maminky,v cizím prostředí a jsou nemocní.Nechápu!!!
 Jana kluci 3 roky a 1 rok 
  • 

Žatec 

(1.12.2008 22:36:21)
Já jsem ležela se synem v nemocnici na dětském oddělení v Žatci, čekala ho operace kýly a hospitalizace byla plánovaná na 3 dny. Synovi byly 2 roky a 2 měsíce a já byla ve 36 tt těhotenství. Nabídli nám pokoj "nadstandartní" za 100kč na den. Na pokoji byl postel pro matku, postýlka železná, kterou jsme nepoužili. Mohla jsem spát o patro výš a být se synem přes den, ale to jsem rezolutně odmítla, seděla bych celý den na židli a v tom stupni těhotnství nic moc. Jsem ráda, že je možnost být tam s dětmi, jen bych měla dilema v současné době, protože mladšího syna kojím a starší je hrozný závislák. Ale snad by šel tatínek.
 Martina 
  • 

Motol 

(2.12.2008 13:55:01)
Byla jsem s dcerou, když jí bylo okolo 4 let přijata s bolestí bříška na chirurgii v Motole.Musím říct, že tam byl úžasný přístup. Už v noci kdy nás přijímali na pohotovosti a dr. rozhodla o hospitalizaci se na mě sestra podívala a nevím zda viděla v mích očích odhodání od dcery neodejít či co, ale hned povídá ....maminka bude chtít jistě zůstat z decrou, že?....:-). Samozřejmně jsem hned přitakala neb hlavou mi letělo, že mě od ní nikdo nedostane kdybych měla sedět na židli u dveří pokoje. Byly jsme tam celé 4 dny. Dostala jsem spatakiádní lůžko napokoj a bylo vše v pohodě.
 Šárka 
  • 

FDN Brno 

(5.12.2008 16:01:12)
Naprosto souhlasím, dětská nemocnice V Brně to je opravdu hororový ústav, kde se práva dětí jako pacientů naprosto nerespektují. I kdybych měla sedět na zemi celou noc, samotné dítě bych tam nenechala ani za nic. Vím od kamarádky jak na inf. odd, nechávaly děti plakat, nedaly napít přesto, že dítě bylo hospit. s průjmem a tudíž hydratace organismu je důležitá. Jen doufám a modlím se abychom tento hrozný špitál nemudely navštívit.
 vendyna (Janinka + Alenka) 


Dětské oddělení Litoměřice - chválím 

(6.12.2008 12:36:23)
Vždycky jsem trochu s despektem hleděla na litoměřickou nemocnici, hlavně kvůli špatným zkušenostem po nemoci mé maminky, která tam musela ležet na gynekologickém oddělení. Ani rodit jsem v Litoměřicích nechtěla, zvolila jsem Prahu (také kvůli manželovi, aby to měl blíž do porodnice). Když ale malá ve dvou měsících najednou dostala horečky a začala zvracet, vyrazili jsme samozřejmě do Litoměřic. Malá podstoupila několik vyšetření i na jiných místech než na dětském. Litoměřická nemocnice je dost rozlehla, chodby jako labyrint. Měla jsem malou jen autosedačce vajíčku. Ochotně mi na dětském půjčili kočárek a jedna sestra mě doprovázela po nemocnici, abych nebloudila. Samozřejmě si nás tam nechali. Pokoj mě překvapil velmi příjemně. Postýlka a postel pro mě, přebalovací pult,dost zásuvek, vestavná vanička se sprchou, televize (funkční :o)), stolek a křesílko (které bylo pro kojení tak úžasné, že po návratu z nemocnice jsem v nábytku okamžitě koupila podobné). Navíc vlastní sprcha a WC, zrcadlo a skříň na oblečení (uzamykatelná), ramínka. Podotýkám, že pokoj nebyl nadstandartní, neplatila jsem žádné peníze navíc, jen tradičních 60Kč. Nebyl ani po rekonstrukci, na všem bylo vidět, že to je dost staré, ale funkční a neponičené.Ve sprše staré ošklivé dlaždičky, ale vše čisté a udržované. Televizi mi po pár dnech přišli vyměnit, pak jsem se dozvěděla, že tu původní postavili na Jipku,protože tam ležel klučina a bylo mu smutno, tak aby se nenudil. Jídlo skvělé, měla jsem dietu pro kojící, žádné blafy to nebyly a to jsem dost rozmazlená. Také ostatní zázemí na oddělení bylo dobré, kuchyňka, místnost s velkou zásobou hraček pro větší děti. Sestřičky byly skvělé, vždy poradily, když zaslechly malou zaplakat,hned přišly, zeptat se co se děje a to i v noci. Jen jedna sestřička se rozčilovala, proč odpoledne dokrmuji (1-2lahvičky), ale to jsme si vyjasnily. (já po porodu neměla dost mléka, dokrmovala jsem až 7lahviček denně a stáhly jsme to na dvě, teď kojím plně, vysvětlila jsem jí,že za ty dvě lahvičky si zasloužíme spíš obdiv než kritiku)
Malá byla na všech možných vyšetřeních, na rentgenu plic, dvakrát na ultrazvuku na vnitřní orgány, ouška, moč, krev...atd. atd. Nakonec mi řekli, že měla nějaký zánět, ale nepřišli na to kde. Antibiotika zabrala hned, horečky zmizely a za 6 dní jsme šly domů (i když mě připravili na dvoutýdenní hospitalizaci). Antibiotika jsme dobraly doma. Co se týče návštěv manžela, klidně za mnou mohl i pozdě večer, kdykoli, vracel se z práce z Prahy až večer, tak to jinak nešlo. Nidko neprudil, když jsem tam měla svůj notebook a net. Jediný problém byl, že v den přijetí zrovna začalo chladné počasí a ještě se netopilo, hned první den jsem prochladla. Zatopili až za dva dny. Ale je fakt, že jak jsem upozornila, že tam v té zimě nemůžu s mimčem být, hned mi sestřičky přinesly elektrický přímotop a bylo dobře. Před odchodem domů jsme šly s malou sestřičkám poděkovat a bylo nám řečeno, že jsou rády, když maminka je s dítětem, protože postarat se umí o svou ratolest nejlíp, je méně práce a děti nejsou smutné a lépe zvládají vyšetření, i ta nepříjemná. Ještě zážitek z vizity. Malá ráno po kojení usnula a já se natáhla na postel (oblečená, připravená na vizitu) a taky jsem zabrala, vzbudilo mě vrznutí dveří, dovnitř nakouknul primář a za ním jsem viděla houf bílých plášťů. "Aha, promiňte, přijdeme později, zatím obejdeme ostatní." To jsem valila oči!!!! Dětské oddělení v Litoměřicích tedy jen chválím!!!!
 zuzkahrn 


Re: Dětské oddělení Litoměřice - chválím 

(10.12.2008 14:34:14)
Zdravím všechny, jak tak pročítám diskuzi, musím pochválit nemocnici v Uherském Hradišti - od roku 2000 s našimi dětmi 5x hospitalizace, starší syn na plánovaných operacích 2x jako kojenec- kojila jsem, nic jsem neplatila, v r.2005 už na "skleńáku", platili jsme 100 Kč za den, TV na pokoji, tatínek s dítětem bezproblémově, návštěvy já a 1,5 ratolest kdykoliv. 2007 a 2008 2. syn v nemocnici, platilo se víc o regul. poplatek. Jídlo pro doprovod samozřejmost. Sestry vždy vstřícné, ochotné , milé, prostě super. Lékaři totéž, matka brána jako partner ke komunikaci (dokonce skoro vše v češtině, mimimum latiny a všechno vždy srozumitelně pro laika vysvětlili). V Hradišti jsou jedničky!!!
Máme zkušenost i z DFN Brno, zákrok pod narkozou na dětské stomatologii, noc na nadstandardu v pokoji jak dlaň s postýlkou, TV a rozkládacím křeslem pro doprovod, možnost (!) koupit stravenky...dlouho dopředu rezervované,protože noc bez rodiče jsme pro 4leté dítě po operaci zubů zásadně odmítli. Cena 300/noc + regul. popl. a k tomu šílené parkování pro přespolní. Personál OK, ale jak to stíhají okolo dětí bez dopraovodu, to nevím.
Osobní zkušenost mám v UH ještě s ortopedií (syn 3x operace DK vroz. vada, na všech dalších pracovištích - Motol, Jánské Lázně, lázně Teplice v Čechách se divili, že zákrok proběhl v nemocnici okresního formátu!).
Zlaté Hradiště!!!!!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.