| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak si hrají dospěláci?

 Celkem 83 názorů.
 Gréta 


Osadníci z Katanu, ti baví skoro každého, 

(12.9.2008 9:29:53)
hra spočívá ve stavění vesnic nebo měst pomocí surovin, které získáváte. Nebo Ticket to Ride (stavíte vlaky), eventuálně Scrabble, i když ten je nejlepší ve dvou. Pro rozproudění Aktivity.
Všechno se dá koupit v prodejnách her nebo na internetu.. Existují i ceny pro nejlepší hry, podle nichž se dá orientovat.


 Veronika+3kluci 


Re: Osadníci z Katanu, ti baví skoro každého, 

(17.9.2008 14:42:30)
Scrabble hrajeme většinou ve dvou, ale dá se hrát i v poměrně větším množství hráčů. Je ale problém, že někteří lidé si pravidla scrabblu vykládají různě a nejsou třeba ochotni od nich ustoupit. Také je problém, když třeba hrají zkušení hráči a "nováčci". Jinak já osobně mám hrozně ráda, když je nás na hru moc a hraje se pak třeba ve dvojicích. Je to zajímavé a dvojice většinou vymyslí mnohem zajímavější možnosti než jednotlivec. Taky se mohou dvojicemi vyrovnat rozdíly různě nadaných lidí :-)
 Hippirena 


Activity 

(12.9.2008 9:33:00)
Vřele doporučuju společenskou hru Activity. Dané slovo na kartičce musí hráč popsat slovy bez použití stejného kořene slova, nebo předvést pantomimou, nebo nakreslit (vždy podle aktuálního umístění figurky na hrací desce) a jeho týmový spoluhráč musí v časovém limitu poznat o co jde. S vlastním tátou ve dvojici jsme se u toho sice málem přizabili - "jak může být moje dítě tak blbé a nepoznat že předvádím slepýše!" - ale v partě kamarádů je to skvělá hra, u které se všichni válí smíchy :-D
 Babsi+2 


Jenga-klepetka 

(12.9.2008 9:43:57)
Taky si s návštěvama hrajem...teda pokud zrovna nemáme na programu vodárnu.
A hrajeme: Carcassonne, i u pexesa byla sranda nebo jengu, tj. velké množství dřevěných špalíků, ze kterých se postaví věž a pak jednotlivé špalíky jednou rukou vytahujete. Podvádí jediný člověk - naše 86-letá babička, dokonce i naši prckové to vytáhnou jednou rukou.
 Babsi+2 


Žravé šachy 

(12.9.2008 12:57:26)
Táhne se jako s normálními figurkami, ale jak název napovídá, účelem je nechat se sežrat. Když můžeš sežrat, tak musíš.
Má to spád a není to taková nuda jako normální šachy.
 Gabriella, 2 děti 


Talisman, Carcassonne 

(12.9.2008 9:56:26)
Jo, hra Activity je výborná, minule ji přinesli kamarádi a večer byl bezva o).
My jsme kdysi s manželem objevili hru Talisman - hráč si vybere postavu, která má určité vlastnosti, schopnosti a určitou "sílu" a pak postupuje po polích tří okruhů ke středu (cíli). Cestou dostává karty, úkoly, bojuje s nepřáteli, se spoluhráči, získává pomocníky a kouzelné předměty, které zvyšují jeho sílu, sem tam na něj přijde nějaká jobovka o)... každý, s kým jsme tuhle hru hráli byl zatím nadšenej a každýho bavila.
Další výborná hra je Carcassonne - hráči si losují kartičky s kouskem krajiny a skládají z nich město. Kartu, kterou hráč položí si může obsadit svou figurkou (má jich víc) a ve výsledku vyhrává ten, kdo zabral svými figurkami největší díl cest, měst, klášterů, luk... (a nenacpal se mu do nich protihráč o) ), všechno má svoji bodovou hodnotu a na konci se to sčítá.
Obě hry popisuju jenom velmi zjednodušeně, mají složitější a mnohem zábavnější pravidla, ale nechci tu psát romány.
No a pak taky zbývají starý dobrý karty, což je záležitost, která prostě nikdy nezklame, čas od času se k nim vždycky rádi vracíme.
 Kristýna 
  • 

Carcassonne 

(12.9.2008 10:06:57)
Naprosto jednoznačně doporučuju Carcassonne - v létě, kdy má manžel v práci volněji, ho spolu hrajeme po večerech, jinak v průběhu roku na různých víkendech s dalšími kamarády. Některé carcassonové "bitky" se už staly mezi námi legendárními. Když znovu vrážíme na cyklovíkend nebo na hory, vždy je jednou z hlavních otázek, kdo bere Carcassonne... Hrála jsem ho několikrát i se sestrou, když musela být měsíc v nemocnici na izolovaném pokoji (kam jsme kupodivu s hrou mohla). Výhodou je, že náročnost si člověk může díky různých rozšířením nastavit podle toho, jak chce.
 Fi 


Re: Carcassonne a Objevitele 

(23.9.2008 14:12:39)
Doporucuju vyzkouset Objevitele, u Carcassonu mi vadi, ze je trochu nevyvazeny, stavi se mesta a to je hlavni. Objevitele je hra typu carcassone, ale da se tam delat vic veci, je vyvazenejsi.
 Inka 
  • 

Re: Activity 

(12.9.2008 10:39:22)
Taky doporučuju Aktivity, hráli jsme to i v opravdu nesourodé společnosti a nasmáli jsme se šíleně. Doporučuju manželské (partnerské) dvojice rozdělit. s manželem někdy hrajeme kostky nebo lízaný mariáš.
 Lenka, Lucka3 
  • 

Re: Activity 

(12.9.2008 11:37:57)
Aktivity jsou vážně fajn, vždycky se dost nařehtáme a naše společnost je dost nesourodá.Ale vidět mého švagra - inženýra, policajta, jak pantomimicky ztvárňuje brusinku, nenechalo nikoho chladným...
Jinak jsme taky jedny hory strávili hrou pokru, jelikož náš bank nebyl zrovna bohatý, vypomohli jsme si penězi z dostihů a bylo to taky moc fajn a končilo se až nad ránem.Zdravím a hraní zdar, protože, kdo si hraje nestárne!
 mechova 


Re: Activity 

(13.9.2008 20:04:01)
Můžete někdo hodit odkaz na sránky či obchod této hry ACTIVITY......díky
 Ledule 


My si hrajeme 

(12.9.2008 9:51:32)
Když jsme s manželem večer konečně sami, tak spolu hrajeme hry dost často. Hlavně kostky, šachy, prší, žolíky, autobus, člověče a včera jsme po dlouhé době vedli piškvorkové bitvy, vyřádili jsme se jak za mladých let ve škole.

Když se nás sejde parta, tak hrajeme pocker, prší, kostky, a nebo člověče. Hrajeme o koruny, aby nás to víc bavilo a někdy je to docela psina. U člověče se hádáme jak málé děti :-) a to je nám taky 30 a víc.~k~
 Kaja + 3 


Re: My si hrajeme 

(12.9.2008 10:26:15)
My s manzelem hrajeme kdyz vybyde cas scrabble, ale nedavno jsme koupili dceri zabky. Takova blbost, toci se strom a na nej se strili zaby, kdo jich ma na konci nejvic vyhrava. A nejvetsi legraci jsme si u toho uzili my dospeli. Ale obe hry jsou maximalne pro ctyri lidi.
Vez je taky super a kdyz je nalada, tak treba i domino zabavi :)
 pavla 2 deti 
  • 

Re: My si hrajeme 

(13.9.2008 8:21:13)
ahoj,mne bude 35 a uz nejakou dobu si kazdy mesic setrim z vyplaty nejakou tu korunu na dalsi hru :)Je to uzasne,nalakala jsem k tomu spoustu kamaradek a ze uz mam i trosku starsi deti,tak hrajeme kdy jen to jde...Vetsinu tu uz jmenovali..momentalne u nas vedou Osadnici,pak Carcasone,Objevitele...do spolecnosti dopelejsich je super hra akivity,ktera se hraje ve dvojicich,takze je pro dost lidi...pak mame hru Thats Life..taky super...nejak moc nas nebrali Dostihy a sazky a jim podobne..byly hodne zdlouhave..super je taky Metro atd..na trhu je vazne super vyber pro ty,kteri si shteji hrat :)kdyz jedu na damskou jizdu,vzdycky v batohu vezeme aspon tri ruzne hry..jo a jeste jsem zapomnela na Cesko v otazkach i odpovedich(zajimava hra s proverenim vseobecnych znalosti vsech zucastnenych)pro deti je samozrejme verze Junior,stejne jako ve scrablu.Hram zdar.je to super zabava,tak stastnou ruku pri vyberu :)
 fisperanda 
  • 

Dostihy 

(12.9.2008 10:49:35)
Dostihy u nás jasně vedou. Perfektní hra. Když přijdou kamarádi, tak je to zezačátku dobrý. Postupem času se hádáme, nadáváme si, citově se vydíráme (proč mi nechceš prodat Napoliho, to seš kámoš?), ale všechno je to prostě sranda. Naše přenosná dostihová hra je za ty leta už v takovým stavu, že se rozsypává, museli jsme dovyrobit několik kartiček a na poničenou hrací plochu fixama dokreslit koně :)
Dcerku jsem učila hrát prší, ale rozžužlala mi karty a ohnula rožky, takže ta se k nám v nejbližší době asi nepřipojí. :)
 Meluzína78 


Re: Dostihy 

(12.9.2008 11:04:49)
jojo, Dostihy, ty já tedy taky můžu, jen nám shořely na zahradě :o(, Monopoly, jak jsem psala, jsou podobný pricip, taky fajn, jen si se mnou nikdo nechce hrát :o(, asi se obklopuju divnýma lidma :o), všichni jsou nějak moc dospělí a nechtějí být trapný ...
 fisperanda 


Re: Dostihy 

(12.9.2008 11:39:46)
Trapný? My trpíme opačným problémem. Říkáme si, že jsme ujetí, když místo toho, abysme vyrazili někam do města nebo na koncík sedíme doma a hrajeme společenskou hru :)
 Meluzína78 


Carcassonne DOTAZ 

(12.9.2008 11:02:52)
díky za info, na Carcassonne se koukám, moje infantilní duše jásá (stejně tak nad Activity) - chystám se objednat. Mám jen dotaz na Vás, zkušenější-má smysl hned na začátku kupovat různá rozšíření? tato rozšíření na sebe navazují - např. základní hra a jen 2. rozšíření bez prvního? Díky !! Mel
 Culinka+Madlenka 


Re: Carcassonne DOTAZ 

(12.9.2008 11:29:40)
Mel, nejsi infantilní, já hry miluju, u nás doma se ostatně hrálo odjakživa. Naši hrávají spolu snad každou druhou sobotu. Já bych na začátek taky doporučila ty aktivity, jsou jednoduché a fakt je u toho sranda, zvláště pantomima~k~ Ty nerozhodné nebo strachující se z trapasů trochu vyhecovat, ať nekazí zábavu, pak je to určitě chytne.
U příštích kol určitě rozdělit manžele a příbuzné, vědí totiž, jak ten druhý přemýšlí, nebo mají podobné zážitky, které jim slova přiblíží.
Úplně jsi mě naladila, hned bych si šla zahrát.R^
 Lída+2 


Re: Carcassonne DOTAZ 

(12.9.2008 11:35:34)
My koupili základ. Když jsem uměli..koupili jsme rozšíření kupce a stavitelé...asi po dalších 2 měsících jsme koupili další rozšíření...když to už perfektně umíme..tak si to zozšíříme....a rozšíření s Drakem je teda něco....:-D
 Píďa, Kubásek12/04 Anika5/07 


Re: Carcassonne DOTAZ 

(12.9.2008 12:22:02)
Miluju společenské hry. Už přes 10 let jezdíme s partou lidí na Silvestra, teď jak přibyli děti tak i na letní dovolenou a hory a vždycky hrajeme. A vždycky se na to děsně těšíme. Náš repertoár se utěšeně rozrůstá, už to ani nestihneme odehrát všechno...
Takže jednoho Silvestra jsme stávili permanentním hraním Carcassone, základní hra je fajn, ale je poměrně jednoduchá, takže až se ji naučíte doporučuju ještě první rozšíření. Pokud vás to chytne a budete hrát hodně, pak i další rozšíření, jsou fajn, ale hra se tím prodlužuje, komplikuje a už je to pak víc o náhodě. takže pokud hrajete občas se známými myslím, že 1-2 rozšíření stačí. My jich víc nemáme, kamarádi jo a na Silvestra hrajeme to naše, protože další pravidla si všichni nepamatujeme a než to vysvětlovat, radši hrajeme jednodušší hru. Má to i větší spád...
Další výborná hra jsou osadníci z Katanu, základní verze je pro 4, takže pro víc doporučuju alespoň rozšíření pro 5-6 hráčů. I tak nám to nestačí. Rozšíření mořeplavci mě moc nenadchlo, města a rytíři jsou lepší...
Activity jsou opravdu pro pobavení se, je to vážně legrace. My máme už spousty let obdobu (hrála jsem to ještě jako malá skautka:oD) Rozdělíte se na dvě skupiny, každá vymyslí větu o třech slovech (předložky se nepočítají) z nichž jedno musí být zvíře. Např Veverka okopává rajčata... (věta musí dávat smysl češtinově ale ne biologicky). Pak jde jeden z družstva k protihráčům, vyslechne si jejich větu a tu musí pantomimicky předvést svým spoluhráčům. Na slova typu nenavnaditelný, kladélko, observatoř, flirtuje, ochechule apod se skutečně nezapomíná... Pokaždé se řežeme smíchy...
Letos na dovolené jsme hráli skoro pořád královské rošády. Je to poměrně rychlé (tak 30 minut) a hrozně nás to bavilo.
Citadela byla taky jednu dobu hodně v kurzu
Skvělí jsou robotci (robo rallye), ale nevím, jestli už jsou u nás k dostání, my je měli z Ameriky.
Myslím, že tohle ti pro začátek postačí;) Přeju spoustu zábavy!!!
A mimochodem, nejsi infantilní, společenské hry zažívají momentálně obrovský boom, nabídka je neuvěřitelná a to nejen pro starší, ale i pro mladší děti, náš syn je v tomto po nás, miluje hry a ve svých 3,5 letech jich vlastní a s oblibou hraje asi 7
 Píďa, Kubásek12/04 Anika5/07 


Re: Carcassonne DOTAZ 

(12.9.2008 12:26:31)
Ano a samozřejmě bang, na ten jsem zapomněla, taky 6 bere no máme her víc, ale tohle je asi best of...
Teď mě láká Puerto Rico, prý jedna z nejlepších her vůbec...
a ještě odkaz;o)
http://www.hrajeme.cz/Hrajeme/
 Linda a cvrčci 
  • 

Re: Carcassonne DOTAZ 

(12.9.2008 17:39:36)
Píďo, které hry je schopno tvé dítě hrát ve 3,5 letech? Jen pro inspiraci - u nás se nezvládá ani člověče:-(
 Píďa, Kubásek12/04 Anika5/07 


Re: Carcassonne DOTAZ 

(12.9.2008 19:03:47)
Lindo,
Smolíček pacholíček
Uno (s Cars, jsou tam místo čísel auta)
Pojď si hrát (člověče nezlob se, ale s kostkou s obrázky, ne s čísly, hrajeme jen s jednou figurkou a nevyhazujeme)
Pyramida zvířátek http://www.lokki.cz/cz/eshop/detail.php?kod=4478
"Hadran" (rozuměj havran, v originále ovocná zahrada;o) existuje velká a cestovní hra, velká je krásná, ale drahá, nám stačí cestovní a na cesty je fakt super! Tu dostal Kuba ke 3 narozeninám a uměl to hned a moc ho bavila, navíc je skvělá pro sourozence, protože nehrajou proti sobě, ale spolu, takže se nevztekají, že ten druhej vyhrál;o)))
http://www.lokki.cz/cz/eshop/detail.php?kod=4170
http://www.lokki.cz/cz/eshop/detail.php?kod=2539
kloboučku hop
a už zkouší i člověče s počítací kostkou a jednu hru z nějakýho časopisu, klasika, hážeš kostkou a na některých políčkách jsou úkoly.

Něco máme zjednodušené, třeba u Una nepočítáme body, jen prostě vyhráls, prohráls, jen na jedno kolo, člověče už jsem psala, smolíčka, havrana i pyramidu hrajeme podle pravidel, teď jsme koupili černého petra ale dostane to až k narozkám, tak uvidím.
Jinak na tom lokki jsou senzační hry, určitě zas něco koupíme a nedávno tu byla na toto téma i samostatná diskuze, tam byla spousta tipů, jenže tu už asi nikdy nedohledám, jaksi se v těch diskuzích neorientuju:o( Ale pamatuju si, že mě tam zaujaly hry od firmy GRANNA
 Favoritka 


Re: Carcassonne DOTAZ 

(12.9.2008 21:46:40)
My jsme si na počátku pořídili základní sadu + první 2 rozšíření, což má skoro každý, kdo Carcassonne hraje... poněvadž do hry celkem rychle vpluješ, budeš to mít od začátku mnohem variabilnější, než jenom se základní hrou.

Přes net se dá taky sada 1+2+3 sehnat levněji, než když budete dokupovat každý díl zvlášť. Ta další rozšíření jsou pak myslím na úvaze každého, mě třeba zrovna Princezna z drakem moc neberou ;-)

Příjemnou zábavu!
 MirkaEyrová 


Re: Carcassonne DOTAZ 

(12.9.2008 23:37:49)
My si teda zamilovali Carcassone - Lovci a sběrači, tak jak jsou v základní verzi jsou poutavější než modré C. v základní verzi. Navíc mi ta zeleň je trochu sympatičtější ;). Vlak za vlakem je taky perfektní hra, Dostihy a sázky se mi taky líbí. Je fakt, že my s manžou, když je čas a nálada, mastíme kanastu ;). Jinak je k dostání spousta zajímavých her, někdy zalituju, že skoro nemáme kdy hrát...

Doporučuju inspirovat se třeba i tady:

Hrejsi
Hrajeme
Deskovehry.
 kalimero 


Re: Carcassonne DOTAZ 

(22.9.2008 20:40:39)
Ahoj, my máme téměř všechna rozšíření... ale kromě těch prvních několika je téměř nepoužíváme, často harjeme s někým novým a rozšíření typu Věž, Princezna a drak apod. dost hru zamotávají. Každopádně jen základ je dost nuda, doporučuji 1+2 (Hostince a katedrály, Kupci a stavitelé, pěkná je i Řeka, pokud je ještě seženete). Super hra je i Twister, ale ta je dost "hýbací" :o)
 JaninaH 


Bang! 

(12.9.2008 11:56:17)
Ahoj,
na letošní dovolené jsme propadli karetní hře Bang!, hráli jsme od rána do večera, některé hlášky ze hry v rodině zlidověly, tématika Divokého Západu nám tak nějak sedla :) Člověk musí taktizovat, předvídat, odhadnout soupeře, ale samozřejmě taky záleží na tom, jak mu "jde karta". Na hře se mi líbí i to, že k ní není potřeba ani hrací deska, ani kostky, ani figurky, jen balíček karet. Ideální počet hráčů je 5-6, i víc, bohužel ve dvou se hra prakticky hrát nedá. Vřele doporučuju.
TADY je pár informací o hře a zajímavá diskuse příznivců Bangu.
J.
 barciii 


Tvořivé hry s tužkou a papírem 

(12.9.2008 13:14:55)
My se vždycky hooodně nasmějeme jen s tužkou a papírem. Her je hodně, např.
1) Pro 2 a více hráčů - Na dlouhý úzký pruh papíru napíšu jednu větu jako začínající básničku. Spoluhráč doplní další větu, která se rýmuje, pak papír ohne a napíše ještě jednu větu pokračování. Na tu zase tvoří rým další hráč. Takhle koluje tolik papírů, kolik je hráčů. To, co z toho vznikne, stojí opravdu za to. Básničky si schovávám a smějeme se jim i po letech.
2) Pro 4 a více hráčů - Tvoříme příběh, každý napíše jedno slovo tak, aby postupně vznikající věty dávaly smysl. To vše pokud možno rychle a spontánně. Pro náruživější hráče je dobré omezit např. výběr začínajících písmen - třeba všechna slova od "p", od "t" apod. Výsledné příběhy jsou prostě perly :o)
3) Pro 4 a více hráčů - Na dlouhý úzký papír hráč napíše krátký popis situace a papír dá sousedovi, aniž by ostatní viděli, co na něm stojí. Soused si děj přečte, text založí a nakreslí, co si přečetl. Soused si obrázek prohlédne, založí a napíše, co viděl. Atd.
4) pro ambicióznější hráče hry typu Země - město, Asociace, Slovní fotbal apod.
Hrám a hráčům zdar!
 xLenka 


Re: Tvořivé hry s tužkou a papírem 

(12.9.2008 13:15:32)
Ahoj, u nás se scházíme každý den u pískoviště. Děti si hrají a my, dospěláci (věk od 25 do cca 45 let) si jdeme taky hrát. Buď hrajeme petanqe nebo "na třetího". Vezmeme buď létající talíř nebo malý balónek, rozestavíme se do kruhu (je jedno, kolik lidí to hraje), jeden jde doprostřed a snaží se chytit házenou věc. Je to sice hra pro děti, ale hrozně nás to chytlo, dost se nasmějeme.Komu "ten uprostřed" předmět chytí, tak se vystřídají.
 xaya 


Re: Tvořivé hry s tužkou a papírem 

(14.9.2008 19:44:02)
Musím jenoom souhlasit. Tužka a papír bohatě stačí.
Často se scházíme s kamarády a u grilování, nebo jen tak třeba na silvestra na chalupě, hodně hrajeme hry. Stačí trochu improvizovat a i s jednoduchými dětskými hrami se užije spousta legrace.
Hra kdy se napíše slovo, papír se ohne a sousedící hráč něco připíše, znovu ohne a pošle dál- tedy já to znám pod jménem Inzeráty- je prostě geniální. A mě baví od nepaměti. Možná, že někde doma ještě mám některé inzeráty schované. Je dobré udělat nějakou osnovu, aby věta dávala smysl. Např. první slovo bude přídavné jméno, další bude podstatné-tedy nějaká věc nebo osoba(hru okoření pokud se použije např.jméno někoho známého:-)nebo dokonce někoho přítomného.., dále sloveso-tedy činnost co dotyčný dělal, potom v různém pořadí kde to dělal, kdy, s kým, proč za jakým účelem.. Jde to různě prodlužovat. Vyjde z toho většinou věta která pojednává o naprostém nesmyslu, ale zároveň je pochopitelná a vtipná.
Při čtení se člověk neuvěřitelně nasměje. S rýmy a básničkami je legrace snad ještě větší.
Jinak hráváme co se dá- od her dostihy a sázky, aktivity, twistr, přes karetní hry například obyčejný záchod, vylepšený o nějaké fanty za spadnutí,prší, slovní hry,až po klasické hry od Zapletala, které se snad nikdy neohrají.
 dandee 
  • 

Re: Tvořivé hry s tužkou a papírem 

(16.9.2008 0:40:09)
hru s papírkama (alias lístečky) hrajeme skoro pokaždý, když se nás někde sejde víc... a je moc oblíbená (kolikrát se nestačím divit, jaký výrazy používají ty největší slušňačky - o to větší sranda to pak ale je :-D ). Osnova je:
jaký
kdo
jak
co dělá
kde
proč
tak hezkou zábavu :-)!
 Leontýnka+3 


Monopoly 

(12.9.2008 13:57:12)
Meluzíno krásný dotaz. My jsme teď nedávno byli u kamarádky na chalupě na dovolené a poslední den jsme vytáhli hru, něco jako monopoly, ale vyráběl to její děda asi před 30 lety (možná ještě víc) a odehrává se v Praze. No bavili jsme se náramně, málem jsme se přizabili, výměn názorů byla spousta, ale výsledkem byl skvěle strávený večer a vůbec se nám to nechtělo ukončovat;) Jinak máme doma Activity, taky super hra a Rallye Paříž Dakar. Vpodstatě něco jako člověče, ale trošku jinak pojaté.
 Meluzína78 


Re: Monopoly 

(12.9.2008 14:23:09)
no to je krásný, že taky měl někdo doma ručně dělané Monopoly, já je mám doma jako totální salátové vydání, ale opatruje jako oko v hlavě :o). Jejich výroba se datuje někdy rokem 1976 :o) - fakt luxusní záležitost, mám k tomu velmi vřelý vztah
 pišta 2 dospělé a jedno 8 let 
  • 

taky si hráli rodiče 

(12.9.2008 13:59:00)
taky si hráli mí rodiče doma ručně dělané monopoly, bohužel ty kupované dnes nemají to kouzlo. My hrajeme často Screbl a je to celkem fajn
 Meluzína78 


DÍKY - A CO AGRICOLA?  

(12.9.2008 14:10:42)
Ahojte všichni, moc moc děkuju za tipy, udělali jste mi radost, že si tolik lidí hraje, mám z toho velkou radost a dnes jsem v práci "shrábla" skupinu 4 lidí, který jsem pozvbala na večeři k nám domů s tím, že si budem hrát :o), tak jsem zvědavá. Ještě se vás chci zeptat na hru Agricola - to mi pochválili kamarádi )ale jsou informatici :oD), jáí jsem o ní četla a přijde mi zajímavá. Znáte?
 bastik 


Re: Vševěd 

(12.9.2008 14:30:09)
Ahoj.
My taky hodně hrajeme.Hodně her už tu zaznělo a ještě moje oblíbená Vševěd.Je to vědomostní hra(člověk se u toho naučí i zasměje)Hrajeme to i třeba chlapi versus ženský,takže počtem neomezený
:-D
 Babsi+2 


Re: DÍKY - A CO AGRICOLA?  

(12.9.2008 14:53:14)
Hele hele, co máš proti informatikům? ;)
René, tak se ozvi, ne?!
Vždyť jsme skoro normální lidi.~j~
 Meluzína78 


Re: DÍKY - A CO AGRICOLA?  

(12.9.2008 15:04:05)
R^:-D tak trošku jsem tuhle reakci čekala, ale milí informatici a samozřejmě informatičky, opravdu to nebylo myšleno nijak zle, žen že informatik, je tak trochu jako učitel (oo bývala jsem) diagnoza ... dělám si legraci, mám mezi nimi spousku kamarádů a pár velmi dobrých přátel :o)
 Ostružina 


Re: DÍKY - A CO AGRICOLA?  

(12.9.2008 15:40:38)
Agricola je skvělá hra, když je člověk ochoten investovat cca 1h na to, aby se ji naučil a zahrál (+další 2-3hoďky, podle počtu a rychlosti hráčů) poprvé - pak už je to skoro droga :o)

PS: Sice jsem taky informatik(čka), ale myslím, že nespadám zrovna do kategorie "typických informatiků", jak si je ostatní obvykle představují :o)
 Skřítek 


AGRICOLA - ano, ale...  

(15.9.2008 0:43:38)
Ahojky,
jsme také milovníky her.
Pokud budete hrát s nějakou stálejší skupinkou lidí, je Agricola možná. Je to hra s velmi obsáhlými pravidly, takže ze začátku se jí budete učit celý večer. Naučte ji ale stálé lidi a pak je to super. Navíc mají dobrý pocit ze hry i ti, kteří nevyhrají, neboť něco vybudovali.

Jinak pokud byste hráli s různými návštěvníky, je dobré Carcassone + rozšíření (já osobně nemusím draka a princeznu - rozbíjí hru). Carc. je dobré i v tom, že ho mohou hrát jen 2 hráči (na rozdíl od Osadníků). Také se nám osvědčil POŠTOVNÍ KURÝR (jde také i ve 2), pravidla trochu složitější, ale jde to. Dobrá je i CITADELA, ale ta se nedá dobře hrát ve 2 lidech.

Přeju vám hodně chuti a času. :-) Jakmile začnete hrát, už vás to nepustí a budete dokupovat stále nové a nové hry. :-)
Zuzka
 Tatchud 29 let, syn 2roky+5měsíců 
  • 

K pivu i vínu 

(12.9.2008 14:53:45)
Naše příležitostné sešlosti se konají vesměs večer (přes den je plno práce venku) a vlastně jen v případě nějakých oslav. Takže nějaký ten alkohol je vždy přítomen. Největší ovace sklízí napodobenina Kufru (nebo jak se ten pořad se Zedníčkem jmenoval) - na papírky (podle počtu dvojic) se napíšou slova (podle složení společnosti se volí i více či méně erotické) a jeden z vylosované dvojice potom pantomimicky dané slovo předvádí druhému hádajícímu. Čím víc alkoholu je upito, tím větší sranda to je - jednou jsme díky tomu prošvihli na Silvestra ohňostroj a na Nový rok si připíjeli až v půl druhý (nějak jsme si nevšimli času). Dostihy, scrable a podobný hry jsou na naše zábavy moc zdlouhavý a baví jen zezačátku - takže jinak vedou kostky a karty (rychlejší a kratší hry). Většinou ale návštěvu kompletně prokecáme a na nic jiného čas není. Jestli ale něco bytostně při návštěvě nesnáším, tak je to puštěná televize (pokud to tedy není dokumentující domácí video).
Takže hračičkářům Zdar! a zkuste tu pantomimu - dá se hrát kdykoli a kdekoli, stačí najít kus papíru a tužku. Budete zírat, co za krkolomné pozice jsou schopni Vaši známí vytvořit (i po deseti letech je stále nezapomenutelná scéna, kdy kamarád předváděl spermii).
 Meluzína78 


Re: K pivu i vínu 

(12.9.2008 15:07:51)
:o) jojo, pantomima je sranda, jen někteří se do toho nechtějí pouštět :o). Jinak s tou televizí naprosto souhlasím, to je tragédie, my jí pouštíme velmi sporadicky i tak a na návštěvách vůbec. Tedy teď kecám, občas se sejdou chlapi na sledování hokeje - to je pak mazec, ale to jen když mě hodně umluví na pečení zelných placek ;-)
 Magda 
  • 

Re: K pivu i vínu 

(12.9.2008 15:51:52)
Pantomima + televize, to mi připomíná kamaráda, jak předváděl, že jeho milenkou je televize:)) "jaj, televizka moja" :D
 tlemik 


Re: K pivu i vínu 

(16.9.2008 17:44:48)
Výborná hra je čuchni, lízni. Vemou se pikové karty a rozhází se postole obrázky dolů. Koupí se panák nějakého pitíčka a pak postupně každý vytahuje 1 kartu. Kdo vytáhne prvního krále tak si veme panáka a čuchne k němu. Kdo vytáhne druhého krále, tak si lízne panáka, kdo vytáhne třetího krále tak panáka vypije a ten kdo vytáhne posledního krále tak platí. Je to švanda, protože se vám může stát, že kdo chce pít tak má většinou smůlu, kdo by nemusel tak pije pořád a nejhorší je ten kdo platí a třeba se ani jednou nenapije. Je to takový oddech na vyplnění chvilky v hospůdce.
 enny 


Je jich spousta 

(12.9.2008 15:59:15)
My máme doma celu skříň na hry:):) Všechny možný rozšíření Carcassonne, Osadníky, Scrable, Dostihy, Člověče, Citadelu, Psí život, Cashflow.. tu jsme ještě ani nestihli hrát, ale už máme Agricolu.. rozhodně lepší než TV, člověk se zasměje, zapřemýšlí.. je to fajn.. a navíc - ti, kdo si rádi, nejsou nikdy morousové.. všimli jste si?:)
 hataika/97,02,08/ 


Skrebl 

(12.9.2008 17:06:14)
Tak u nás vede tahle hra.Začali jsme hrát s manželem a teď už hraje i dcera a syn,jakmie se naučí písmenka bude taky hrát.
 mechova 


Re: Skrebl 

(12.9.2008 18:38:50)
Díky za tuto diskusi, mám podobnou vzpomínku z dětství jako Meluzína. A společenské hry máme v oblibě a zrovna nedávno jsem řešila (při přestavbě bytu)jak je přehledně uložit. Většinu zde jmenovaných her znám a zbytek jdu na netu dohledat:o)
Hra, která se dá hrát s malými dětmi a je zábavná je RAMSES II, takové atraktivnější a zábavnější pexeso, kde se po vybrání kartiček úroveň ztěžuje otočením hrací plochy (to je pro mě smrtelné):o)) apod.
 petr v. 
  • 

Re: Skrebl 

(12.9.2008 18:50:40)
Scrabble jsou výborné. Ještě o něco víc oceňuju "přenosné scrabble :-) " jménem AMOS - totiž 12 kostiček s písmenky ze kterých skládáte. Je to už dlouhá léta povinná výbava na dovolené - čekání na oběd v restauraci není ničím, když přemýšlíte jak složit slova k nimž vám padla písmenka CH, X, Ň a Ý :-))). pv
 Michaela 
  • 

Re: Skrebl 

(14.9.2008 15:33:23)
Ano, ty přenosné kostičky Amos jsou bezva, moc ráda hraji i s dětmi, ale nejraději večer s manželem. :-)
 Tereza  
  • 

dospělí lidé mají v sobě i malé ditě 

(12.9.2008 18:14:03)
Ahoj.My třeba doma hrajeme hru Pepa hledá suber bar,a člověče napij se.Je to paráda a hodně se u toho pije sranda musí být hlavně když vyhazuješ
 Teraza Horáková 


Re: dospělí lidé mají v sobě i malé ditě 

(12.9.2008 18:55:30)
my jsme spíš "karťáci", takže u nás vedou žolíky a nebo kanasta, ale s dětma jsme díky kamarádce objevili Osadníky z Kattanu, Carcassone, znovu jsme oživili Dostihy a sázky, i dospělé docela zaujala Pyramida, zjistili jsme, že nám slušně chátrá paměť - zvláště ta vizuální :-)))

právě sháním Labyrinty.... to je dětská hra :-)))
 Barcinka 
  • 

Re: dospělí lidé mají v sobě i malé ditě 

(14.9.2008 16:46:10)
No my jsme především taky karťácká rodina, i když teď nám to nějak upadá, měla bych s tím něco udělat :-)... Pro fanoušky kanasty doporučuju zkusit sambu - hraje se se 2 balíčky karet, ideálně pro 4 nebo 6 lidí, hraje se po dvojicích. Ta nás fakt neuvěřitelně baví! Má to větší spád než kanasta, no prostě fakt nemá chybu... Pravidla se snad někde najdou.

A pokud jde o scrabble - nedáme doma dopustit na českou variantu "(Kří)Žovka". Písmenka jsou oboustranná, na jedné straně je třeba A, na druhé Á a další drobné modifikace. Vždycky se nám v češtině hrálo mnohem líp než klasický scrabble.
 Marcela a malý Matýsek 
  • 

Hra se slovy na papíře 

(12.9.2008 19:18:30)
My si taky rádi hrajeme, nejsi cvok. Hra nemá název , ale je skvělá.
Osazenstvo si sedne a každý dostane do ruky proužek papíru a tužku.Každý napíše na papír třeba podstatné jméno a papír přeloží tak, aby to slovo nebylo vidět a předá ho vedle sousedovy. Tak to předá každý. Potom se napíše třeba sloveso a zase se přeloží a předá potom zase třeba podst. jm. může se psát cokoli podle toho jak chceš, aby věta byla dlouhá. Na konci hry každý svůj papírek rozdělá a přečtě vzniklou větu. Hostitelka uvařila židli a koupe se na baloně. např.
 sovice 


karetní hry - 6 bere, Střelené kachny 

(12.9.2008 19:53:56)
spousta výše zmíněných her má složitější pravidla, chvíli trvá, než se nezkušení zorientují. Pro náhodně sešlé i početnější partičky se nám osvědčily karty 6 bere (až 10 hráčů) a Střelené kachny (do 6 hráčů). Pravidla jsou triviální, vysvětlení na 3 minuty, nic příliš intelektuálního...

Dobrá klasika je taky pexeso, i když tam je třeba se soustředit.

Z nekaretních her pak nervy, snadno vyrobitelné i v domácím prostředí (jen trochu hlučné). Nebo Jenga, věž z dřevěných špalíčků, ze které se špalíčky vytahují, dokud se nesesype.
 MishuI 


Re: karetní hry - 6 bere, Střelené kachny 

(12.9.2008 23:14:38)
Vedle výše zmiňovaných je od stejného výrobce i karetní hra BANG!Pravidla nejsou úplně snadná,hlavně je to hra velice pestrá.Základní myšlenkou je boj mezi bandity,odpadlíkem,šerifem a jeho pomocníky.Role každého hráče je utajena,jen šerif se odhalí.Malinko to připomíná městečko Palermo,kdo zná.Boje se vedou různými zbraněmi,k dispozici máte koně,schovat se můžete za barel,popřípadě lze "potvorou" ukrást karty protihráči.Těch možností je spousta,hra je fakt dobře promyšlená.Jediné,co by mohlo odradit,je to,že není pro začátečníka úplně snadná.Ale kdo vydrží,absolutně propadne :-)
U nás se hrává velice často,schází se nás celá banda a nebyly vyjímkou nedělní,vyloženě herní seance :-D
Rovněž nepohrdáme Carcassonne,Sázkami a dostihy a pak klasikou jako je Kanasta,žolíky.
 Stáňa (3 holčičky - 1,3 a 5 let) 
  • 

Hry 

(13.9.2008 6:07:25)
Ahoj.

S manželkou hrajeme hry hlavně pro dva hráče a já navíc 1x týdně chodím do klubu. Chytlo nás to. Existuje spousta dobrých her, těžších (např. Puerto Rico) a lehčích (zelené Carcassone, Cartagena) - mrkněte na www.hrajeme.cz. Zájemcům můžu napsat více (stana.ws@gmail.com), můžeme si zahrát, pokud jste z Ostravy.
 Evča 
  • 

Osadníci z Katanu, Carcassonne, Dostihy,... 

(13.9.2008 12:17:40)
Ahoj,

určitě doporučuju Osadníky z Katanu, kromě základní sady jsou k dispozici různá rozšíření, které hru dále obohatí i prodlouží. Pro začátek ale bohatě stačí ta základní sada ;-) Po nějaké době můžete dokoupit "Města a rytíře", "Námořníky", "Atlantis" atd.

Potom určitě doporučuju Carcassonne, to je celá rodina společenských her. My máme nejraději "zelený" crc "Lovci a sběrači", hodně lidí spíš zná nejstarší "modrý" "Města" a k tomu jsou pak různá rozšíření. Forum o carcassonne a další info lze najít třeba na www.carcassonne.cz

Zábavu lze užít i při hře "Dostihy a sázky", též mohu doporučit. Všechny uvedené hry baví lidi cca od 10 let /možná už od 8/ do asi 150 :-))) přeju příjemnou zábavu!

 Karolka, Péťa, Dáda, Martin 
  • 

Blokus :-) 

(13.9.2008 19:21:56)
Tak my doma ulítáváme na blokusu :-)))
www.blokus.com
 Miriam,Hannah+Kristina+Lydia 


Osadníci z Katanu, ti baví skoro každého,  

(13.9.2008 19:59:28)
Pridavam se k nazoru, ze Osadnici z Katanu bavi snad kazdeho :-) Hrajeme je porad dokola a porad nas i nase pratele bavi.

Dalsi dobra hra je Carcassonne.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Osadníci z Katanu, ti baví skoro každého,  

(13.9.2008 20:03:53)
Miriam, třeba já Osadníky nemusím... Carcassone hraju ráda, ale osadníci mě nikdy nechytli.
 Janíček (Vítek,Ilonka,Štěpán) 


Re: Osadníci z Katanu, ti baví skoro každého,  

(13.9.2008 21:35:01)
Ahoj, tak my si po večerech taky hodně hrajem, nebo když přijde návštěva nebo na horách, na letní dovče. Ve dvou hrajeme nejvíc scrabble, upwords (podobné scrabble, ale mohou se přepisovat písmena),Gobblet (na bázi piškvorek), žravá dáma. Když jsme čtyři - tak mastíme lóru s normálníma kartama, s kostkama vrchcáby, activity (pro víc lidí), nebo stavíme tu dřevěnou věž z úzkých barevných dřevěných dílků (u toho se dá dobře povídat) nebo mikádo.
Děti nejvíc baví hrát hry od Granna - Figuráčci a Můj první kvíz (pro menší), Hurá na kolo (pro větší), dále pak Pipeline od Piatniku, Dinosaurus od Dino, Ámos (hra s 12 kostkami - podobná scrabble)
Tak všem dobrý hrám - zdar!;)

;););)
 anavika 


ČESKO OTÁZKY A ODPOVĚDI 

(13.9.2008 20:50:54)
Ahoj tato hra se na první pohled zdá jako vtip.Je to hra pro děti od 12 let.Veřte mi že je skvělá a hrajeme jí jako rodina a i s přáteli.Člověk pak zjistí že moc velký přehled nemá.Hra spočívá v otázkách a odpovědích,šesti témat.Sport,příroda atd.2500 tisíce otázek je hodně a věřte že vás to strhne...
 Hanka,Rebeka 12/05,Miriam 4/07 


Trimino 

(13.9.2008 21:47:44)
Taky není špatné Trimino, je to jako domino, akorátže to nejsou obdélníčky, ale trojúhelníky. Celková pravidla i hraní hry je o něco napínavější a složitější. Takže pro dospělé tak akorát :-)
 Kukajs (Mája+Jožka+Tom) 


Macháček a Lóra 

(13.9.2008 22:24:59)
Vřele souhlasím s Activitami, Carcassonem i Osadníky, to jsou všechno hrozně fajn hry, stejně jako překládané papírky a spol. My se s přáteli vždycky hodně bavíme u Macháčka (švindlovací hra se dvěma kostkami - hodí se dvěma kostkami, ale nikdo nesmí vidět kolik padlo, kostky se schovají do dlaní a nahlas se nahlásí hodnota, vyšší počet bodů první - například padne 2 a 4, nahlásí se 42, 3a3 = tři indiáni, 1a6= 61, indiáni jsou víc než čísla, nejvyšší hodnota je Macháček, to je 2+1. Ten kdo hraje další v pořadí musí vždycky nahlásit víc než ten před ním a následující hráč potom říká jestli věří nebo nevěři. Pokud nevěří a ten před ním nelhal, je potrestán, pokud věří a ten před ním je lhář, je potrestán lhář - trest se dohodne předem, jednou se pijí panáky, jednou jsme zkoušeli chroustat kočičí žrádlo nebo cucat feferonky, jednou jsme prolézali dětským tunelem - to je na fantazii).
Druhá hodně zajímavá hra je karetní - Lóra, ale tady je potřeba znát pravidla, hraje se celkem osm her do tálie, hra obnáší čtyři tálie, počítá se hodnota karet a vyhrává ten, kdo dosáhne nejméně bodů. Někdy jsou to fakt nervy, ale vždycky zábava. Podrobněji kdyžtak po mailu.
Tak přeju hodně radosti ze hry.
 Petra-4děti(15,12,8let a 3roky 


Jak si hrají dospěláci? 

(14.9.2008 2:09:31)
Dobrý večer přeji.
My jsme na tom s manželem stejně.Mně je 35 a manžílkovi 37let a stále si hrajeme. Nejvíce u nás vedou karty a to oko,větší bere,prší,žolíky,autobus,nebo dostihy,monopoly(naše po domácku udělané před 18lety, bingo a pak různé kvízy,labyrint nebo slovní kopaná,je to takový náš nedělní rituál,dříve s přáteli a teď se postupně k nám přidávají děti.
Přeji spoustu zábavy a smíchu.Petra.
 Hanka,Rebeka 12/05,Miriam 4/07 


Twister - pro pořádný odvaz 

(14.9.2008 10:05:52)
Ještě bezvadná je hra twister, ale hrají to hlavně starší děti a dospívající. Ale kdyby byla ta správná atmosféra, proč by to nemohli hrát i dospělí?
Jako malí jsme tomu říkali i "paragrafy". Jde o to, že každý hráč musí dát nějakou končetinu na konkrétní hrací pole, a nespadnout přitom nebo nedotknout se prostředkem těla země. Hrací plocha se dá vyrobit i třeba z prostěradla, je to docela legrace. Pravidla na http://www.sweb.cz/lada.chytrackova/hry/twister.htm
 Jana, holky 2 a 5  
  • 

Re: Twister - pro pořádný odvaz 

(14.9.2008 11:19:49)
Naprosto souhlasím, tuhle hru jsme hráli loni na Silvestra a určitě to nebylo naposledy...hodně jsme se u toho nasmáli. Když už nás bolely všechny svaly v těle,a po lahodných mocích jsme ztráceli koordinaci, přešli jsme na člověče, nezlob se :-)))
 KaštankaDC 


Re: Twister - pro pořádný odvaz 

(16.9.2008 13:36:52)
A na lámání těl je dobrá taky hra, kdy se velký chumel lidí postaví čelem k sobě a náhodně a rychle na pokyn se pospojují ruce. Prostě se popadne první ruka, která ti přijde pod ruku. A potom se všichni snaží se rozmotat a vypátrat, jestli jim vznikne kruh, dva či více kruhů nebo třeba nějaká dvojice zůstane mimo. Může se podlézat, překračovat propojené ruce a podobně, hlavně se už po celý průběh hry nikdo nesmí pustit. Chce to ale velkou partu a spíš lidi, co jsou si sympatičtí, protože někdy je to opravdu tělo na tělo.
 Hanka,Rebeka 12/05,Miriam 4/07 


Velká lavička 

(22.9.2008 9:21:34)
Tak dodatečně mě napadlo - všichni se postaví do kruhu a každý chytí toho, kdo stojí před ním, kolem pasu. Pak se opatrně a pomalu všichni snaží sednout na svého souseda za sebou.
Věřte mi, že jsme to hráli za střízliva, a přesto jsme hodně padali, hodně se smáli, a na jeden úspěch připadalo hodně neúspěšných pokusů...
 trhacka 
  • 

Hraví kamarádi 

(14.9.2008 10:17:55)
ahojky, my hrajeme hry už několik let a musím říct, že jsou to fakt super večery.
Zkoušeli jsme jich už hodně, ale nejradši máme:
Osadníky, Activity, Česko (tydle prostě vedou)
Moc se nám líbí, ale nehrajeme je tolik:
Bang, Citadela, Carcassone

Doporučuju nekupovat hned rozšíření a nejdřív se pořádně naučit základ.

Katka
 Jana, holky 2 a 5  
  • 

Kris kros,karty 

(14.9.2008 11:06:17)
Nám se v létě na chatě nejvíc osvědčila klasika - karty a kris kros. Z toho jsem byla nadšená,tuhle hru tam přivezli známí a tak se mi líbila, že jsme si ji manželem hned po příjezdu domů koupili také. Je to něco podobného jako scrable.Nevýhodou je, že pokud ji hraje víc lidí, dlouho to trvá a ostatní, kteří právě nehrají se nudí, řekla bych, že ideální počet lidí pro hru jsou 4 lidé. Pokud je nás víc, zase jedeme staré dobré karty.... :-)
 Aja, 2 děti 
  • 

Pár tipů 

(14.9.2008 13:49:08)
Jak už tu padlo - Osadníci z Katanu (od Albi), baví skoro každého - ideální pro 4 hráče. Dále Aktivity nejlépe pro 6-8 hráčů a pro více hráčů vřele doporučuji karetní hru "Šestá bere" (taky Albi) - absolutně nenáročná hra (proto možno hrát i při trochu toho alkoholu v krvi - třeba na Silvestra) a docela slušná legrace - my to hráli v 10 lidech a mohli jsme se strhat smíchy.
 margaritah 


Bang,Osadnici,Scrabble 

(14.9.2008 18:18:08)
My hrajeme pravidelne a ani miminko nam nezabranilo v poradani hernich vecirku.Je to super.Mame skrin plnou runzcyh her,ale nejcasteji stejne sahneme po BAng,Osadnicich,Scrabble,Goa...
 MirkaEyrová 


Re: Bang,Osadnici,Scrabble 

(14.9.2008 18:24:26)
Máte někdo zkušenosti s hrou Go? Prý je srovnatelná s šachy. Docela bych si přála si ji vyzkoušet s manžou, už kvůli své slabosti pro pohádky - go podle všeho hráli Milena s Jaromírem v Třetím princi ~s~:-D. Stojí za to ji pořídit?
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Bang,Osadnici,Scrabble 

(14.9.2008 22:25:31)
Mirko, doporučuji si nejdřív něco o go nastudovat z netu, myslím, že je to hra celkem složitá (strategicky).
 Hanka 
  • 

Hry 

(14.9.2008 19:21:48)
Já bych doporučila hru UNO, pořizovací cena je cca 200,- a je to obdoba hry prší, ale podstatně zábavnější a záludnější. Dá se taktizovat a jsou tam karty jako měnič směru, plus čtyřka, přebíjecí plus dvojka aj. Tak je během hry možné nashromáždit pěkný paklík a když máte štěstí a přijde karta UNO můžete svůj paklík s kýmkliv vyměnit ...a věřte, že když někomu zbývá třeba 1 karta a vy mu předáte pěknou hromádku :-)
No a velkou výhodou je, že můžete hrát kdekoliv a počet lidí potřebných ke hře je od tří výš. Hráváme třeba v hospůdce akorát je třeba hrát někde kde nebudete rušit....protože když jste v zápalu hry, tak jste docela hluční...:-)
 Jiřina +3 
  • 

Člobrďo s dětma aneb Kdo si hraje, nezlobí.... 

(14.9.2008 22:23:27)
S tříletým synem se pustíme do člověče nezlob se. Ovšem takové Pexeso se nezdá a dá občas zabrat i dospělým. Uno je pro trochu spádu a žolíky či Canastu si s náma zahraje i babička. Carcasone se u nás taky chytlo i scrable. Držíme si i dámy či mlýnu.
Jako zábavu pro všechny pomalu na celé odpoledne máme na A0 čtvrtku nakreslenou hru něco jako je pro děti Žebříky a hadi. Ale s mnohem větším počtem polí. Máme různé úkoly na polích (od zpívání po vědomsti), políčka nás posílají na jiná políčka tam i zpět, zastavují či dávají hod navíc... Záleží na fantazii (či "zlomyslnosti";)a zručnosti malíře.
 Pampela 


Carcassone 

(15.9.2008 12:41:07)
Carcassone zatím bavilo každého, s kým jsme hráli; je to dobrá stmelovací hra pro dospělé, navíc je dost "inteligentní", takže se nad ní těžko bude někdo ofrňovat. :-)
 maska 


spousta her :) 

(15.9.2008 23:58:43)
Vřele doporučuji:

Carcassone, San Juan - i pro dva hrace, hrajeme velmi casto
Bang, Cashflow, Osadnici - ve vetsi spolecnosti
YEs - pro 4 hrace

a pak karetni hry a dostihy, monopoly, scrabble....

ted uvazujeme o koupi Vysokeho napeti, pry je to super hra....

Pekne si zahrejte :)
 RAdule 
  • 

shanim Mamma mia - poradite? 

(18.9.2008 10:31:25)
nam se hodne osvedcily karetni hry, daji se pribalit kamkoliv.
hodne se nam libi 6 zere, Bang, Uno.
a na jedne akci mel nekdo karty, myslim,ze se jmenuji Mamma Mia, kde se za ruzne ingredience "objednavaji" pizzy.
Tuhle hru moc shanim,protoze se nam opravdu libila, ale protoze nevim presny nazev, jde to tezko.
poradite mi nekdo?. dik
 Eva Klímová 
  • 

Re: shanim Mamma mia - poradite? 

(3.10.2008 16:17:29)
Tady je odkaz :-)

http://hrajeme.cz/Hrajeme/GameDetail.aspx?id_hry=410

Eva
 Lí 
  • 

Tadž Mahal 

(17.9.2008 8:15:05)
Osvědčenou hrou se v našem případě stal Tadž Mahal.Existuje tolik variant různých herních strategií, že nás zatím neomrzela a to ji hrajem cca 1-2x týdně po dobu 1 roku :-)

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.