| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nespavost

 Celkem 13 názorů.
 Hanka, 2 dcery, 3,5 roku a 7 týdnů 
  • 

Pokojíček 

(10.4.2000 15:05:30)
Nejprve díky, tvůj deníček je skvělé počtení.
Jinak malá poznámečka: nejsem si jistá, jestli je dětský pokojíček u novorozeněte ten nejlepší nápad. Tedy my máme velikou ložnici a již po prvním týdnu jsme postýlku přesouvali ze vzdáleného kouta k manželským postelím, ať se na noční kojení nemusím v polovědomí potácet pokojem a vléct se s miminkem do postele:)) U druhého mimi jsme ji vrazili k posteli rovnou... nu a často spí přímo s námi...
 Anna,1holcicka a 3chlapeckove 
  • 

Re: Pokojíček 

(18.4.2000 22:38:16)
Ahoj,
my jsme detskou postylku pouzivali uz od prvniho ditete jenom na odpoledni spanek miminek. Vecer jsme deti ukladali rovnou do nasi postele, abysme jim usetrili praci s probouzenim se a kontrolou blizkosti matky. Me se taky s miminkem spalo mnohem lip, takze vetsinou od tri tydnu detatka pro nas byl bezny sestihodinovy spanek bez preruseni. Varovani popisovane v knihach, ze bych snad mohla dite zalehnout mi pripada absurdni.Naopak jsem cetla, ze miminka, ktera spi s rodici v posteli maji nizsi riziko syndromu nahleho umrti kojencu.
 Soňa 
  • 

Miminkovské nákupy 

(10.4.2000 16:01:08)
Káčo,

mohla bys uveřejnit, kde jste objednávali vaničku a ostatní náležitosti. Nevěděla jsem, že se tato možnost nabízí.

Díky
Soňa
 Káča Skokanová 
  • 

Re: Miminkovské nákupy 

(12.4.2000 21:41:25)
Soňo,

jednoduše jsme zašli do obchodu Dětský ráj na Žižkově. Obešli jsme těch obchodů i více (např. na Bělohorské, Budějovické, Tesco atd.). Nakonec jsme to objednali tady. Něco bylo na skladě hned, něco na dodání za 14 dnů apod. Tak jsme dali datum, do kdy to chceme mít připraveno. No a vyzvedneme si to naráz v jeden den, nebo si to můžeme nechat od nich dovézt domů.
Zlaté stránky posloužily....

Čau Káča
 Šárka, syn 13 let, dcera 10 let 
  • 

Miminko a pokojíček 

(11.4.2000 8:05:14)
Ahoj Káčo,
už jsem zase tady. Tvoje pouť těhotenstvím se neodkladně blíží k vysněnému cíli a já už se těším, až to miminko bude mezi námi. Ale chtěla jsem ti připsat pár tipů nebo názorů k tomuto poslednímu příspěvku. Tak jednak si myslím, že Hanka má pravdu. Je skvělé, že mimčo bude mít od začátku vlastní (zcela určitě krásný) pokojíček, na jeho objevování světa a do budoucna to bude bezva věc, ale jinak bych vůbec nepřemýšlela, kam umístit na první měsíce postýlku. Jedině a pouze co nejblíž k té tvojí. Když už pominu bezpečnost, že máš miminko stále u sebe a teoreticky "na očích", tak nejhlavnější je v tomto případě praktičnost. Až budeš v noci klimbat s malým savcem u bradavky, pochopíš. Navíc leckdy se mrňous v noci jen zavrní, stačí ho pohladit, strčit dudlík, chytit za ručičku, přece jen asi potřebuje mít nějaký pocit bezpečí a blízkosti maminky. Káčo, není to můj vynález, ale neznám jedinou kamarádku, která by to nakonec nedělala zrovna tak. A teď ještě jeden tip z řady těch praktických. Když se nám narodila Miška, bydleli jsme ještě v malém bytě a prostoru nebylo nazbyt. Náš taťka vymyslel úžasný zlepšovák na koupání, respektive na vaničku. Na strop v koupelně navrtal lustrhák (tuším, že tomu tak chlapi odborně říkaj) a ještě jeden vrazil do zdi ve výšce očí. Potom provléknul ušima vaničky šňůru na prádlo (umělou) a zbytek si asi domyslíš. Říká se tomu kladka, pokud si ještě pamatuju trochu z fyziky. Akorát si už nepamatuju, jestli musel taky znehodnotit tu vaničku anebo v ní už byly ďourky. Visící vanička u stropu sice nepatří k vrcholům estetiky, ale aspoň nikde nepřekážela a byla kdykoliv k dispozici. Tak třeba se ti to bude hodit. Káčo, měj se hezky, už ti to letí ke konci, tak stále držím palečky. Ahoj Šárka

 Káča Skokanová 
  • 

Re: Miminko a pokojíček 

(12.4.2000 21:53:22)
Ahoj Hanko i Šárko,

s tou postýlkou máte absolutní pravdu. Na první měsíce bude určitě u nás vedle naší postele. Právě o víkendu jsme se Skokym dumali nad tím, jak to přestavit, aby se tam vešla. Stůl pod druhé okno, skříňku támhle, postýlku sem atd. A jak dlouho bude postýlka u nás v pokoji, rozhodne to, jestli to bude spavé nebo nespavé miminko. Doufám, že to bude ta první varianta. ;-)

Mějte se hezky,
čau Káča
 Lenka P.,miminko se narodí za 42 dnů 
  • 

Už víš kam půjdeš do porodnice ? 

(12.4.2000 8:41:04)
Ahoj Káťo,Skoky a Miminko,
porovnáváme se s vámi společně s manželem a naším "Vojtíškem". Nespavost nás trápí taky,i když ne úplně pravidelně.Nyní máme ještě starost do které porodnice jít. Už jste to se Skokym vyřešili ?
Také jsem od dneška na mateřské dovolené- divný pocit...
mějte se všicni moc hezky
Pa Lenka
 Káča Skokanová 
  • 

Re: Už víš kam půjdeš do porodnice ? 

(12.4.2000 21:47:49)
Nazdar Lenko,

ještě jsme se nerozhodli, ale stále vybírám mezi Apolinářem, Motolem a Krčí. Třeba příští týden ve středu se chci jít kouknout na prohlídku k Apolináři (mají tam pravidelné nezávazné prohlídky vždy ve středu od 10 hod.).

Už by ale asi bylo načase něco vybrat. Ty jsi se už rozhodla, kam půjdeš?

Ahoj Káča
 Danka, 31 týždeň, prvé miminko 
  • 

Ďalšie problémy okrem nespavosti. 

(13.4.2000 7:54:13)
Ahoj Katka
Nespavosť ma sice netrápi, aj keď v priebehu noci pravidelne navštevujem toaletu, ale horšie je to zo záhou. Cez deň a v robote zvlášť ma to chytí a neviem čo robiť. Pomáhajú mi alkalické minerálky aj mlieko, ale je to na nevydržanie. Chcem sa spytať či aj ty maš takýto problém a čo ti pomáha a tiež sa chcem spýtať či ti v priebehu dňa keď dlho sedíš, alebo chodíš netvrdne brucho? Lebo mne na chvľu stvrdne potom sa znovu uvoľní, je to bezbolestné ale nie je to dobrý pocit. Ďakujem za odpoveď. Danka z Martina.
 Káča Skokanová, 33. týden 
  • 

Re: Ďalšie problémy okrem nespavosti. 

(18.4.2000 11:57:51)
Ahoj Danka,

já naštěstí problémy se žáhou nemám, nikdy jsem ani neměla, takže ani nevím, jaké to je, když někoho pálí žáha. Svoje zkušenosti Ti proto nepsat nemůžu. Ale na www.babycenter.com psali, že na pálení žáhy pomáhá papaya (i sušená). Tak to můžeš možná zkusit, jestli to funguje - to nevím.

Co se týká toho tvrdnoucího břicha. Taky se mi to občas stává, už asi od 20. týdne. Spíš je to takový nepříjemný tlak a to břicho je tvrdé - právě na to mi doktor předepsal magnézium, které má uvolňovat takovou "nežádoucí svalovou činnost".

Měj se krásně a ať žáha nepálí!
Káča
 Anna 
  • 

Re: Ďalšie problémy okrem nespavosti. 

(19.4.2000 21:29:33)
Ahoj Danko,mě na pálení žáhy zabírala nastrouhaná syrová brambora /smíchá se s trochou vody, přecedí a pomalu se to pije/.Ani to není tak hnusné, jak to podle popisu vypadá.
 Ondřej, (10 měs.) 
  • 

Re: Nespavost, koupání 

(16.4.2000 0:05:06)
Chtěl bych přidat naší zkušenost s koupáním. Rozhodně považuji přebalovací pultíky kombinované s vaničkou za velmi zbytečný kus nábytku, který velmi rychle zestárne a pak jenom překáží. My jsme Matěje do jeho pěti týdnů koupali podle pokynů, které dostala manželka v porodnici a to tak, že jsme ho spíše jen otírali a pak oplachovali ve vaničce. V pěti týdnech jsme šli na prohlídku kyčlí a pan dochtor nám řekl, ať Matěje koupeme ve vaně, aby si mohl kopat nožičkama, že to jaho kyčlím rozhodně neublíží. A tak od té doby jsme Matěje koupali normálně ve velké vaně plné vody a byl nadmíru spokojen. (Akorát nám dost stoupla spotřeba telé vody...). Od té doby jsme žádnou vaničku nepotřebovali, ale hodí se alespoň jako koš na prádlo. Kamarádí mají také výbornou zkušenost s koupáním v kýbli. Nevím jestli jste o tom slyšeli, je to taková nádoba, no prostě kýbl, a miminku je tam v podobně jako v bříšku a rochní si radostí a to je možný používat již od narození. Originální stojí asi 1.000,- obyčejný kýbl je o poznání levnější a užitek stejný.
 Jitka (19 týden) 
  • 

Re: Re: Nespavost, koupání 

(17.4.2000 9:54:30)
Hodně jsem už o koupání v kyblíčku slyšela, ale pořád si to neumím představit. To maličké dítě tam musím držet a ještě ho mýt. Dá se to zvládnout v jednom? Můžu poprosit o alespoň krátký popis?
Díky

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.