| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A za měsíc zase škola

 Celkem 18 názorů.
 Lizzie 


Jak já byla krásná.... 

(6.8.2008 7:54:24)
..prvňačka:OD To už je let.
Jinak jsem už cca od druhé - třetí třídy nenáviděla domácí úkoly a psala je takřka pokaždé buď před hodinou nebo po ránu.
 Teraza Horáková 


Re: Jak já byla krásná.... 

(6.8.2008 23:40:00)
Dani, do školy se těším já. Sice budeme vstávat o hodinu dřív, ale - psala jsem to jinde - večeře v 19.30. V 19,00 byli na zahradě v bazénu s vůbec neměli chuť ani hlad, kolem osmý přišli pro kola, dorazili na výzvu táty (tentokrát, jinak lítám po vsi já) i s kolama v půl desátý.

Ohřála jsem večeři, vykoupala (už jen dohlížím), zoubky (totéž) + rovnátka a do 23 měli dovoleno pustit si pohádku.....

A ráno budou vzhůru v 6.00 :-))) nechápu.... do školy se jim vstávat nechce :-))))


 Katka,kluci 5 a 9 
  • 

Ach jo... 

(6.8.2008 8:08:01)
Jak já jsem nesnášela, když mi nějaký dobrák na začátku srpna sdělil "tak už se vám to přehouplo přes polovičku, viď,..." ´. Dejte prosím těm dětem ještě alespoň 2 týdny pokoj....Stačí, že když přijdu do Tesca, tak tam není pro penály, pastelky a pravítka kam plivnout.
 Iva, kluci 3+9 
  • 

Re: Ach jo... 

(6.8.2008 9:08:28)
Naprosto souhlasím. Pořád jsou prázdniny a do Tesca radši vůbec nechodím:-)
 Sylvie 


Re: Ach jo... 

(6.8.2008 9:48:49)
Moje holka (po prázdninách půjde do druhé) mi naopak v Tesco katalogu "Zpátky do školy" včera zaškrtávala, co "nutně potřebuje" (rozuměj - má to Bára, má to Eliška, má to Eva...) No a už někdy v polovině července odmítla jet s tátou na výlet jenom proto, že v papírnictví si všimla aktovky, která se jí moc líbila a já jí slíbila, že vyberu peníze a druhý den ji dojdu koupit... no a tak místo na výlet radši šla se mnou pro aktovku, protože jistota je jistota, co kdybych nakonec koupila špatnou
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Ach jo... 

(6.8.2008 12:11:54)
R^R^R^:-D
jinak no comment
 Martin 


Re: Ach jo... 

(7.8.2008 10:32:57)
Naprosto souhlasím... Chudáci děti, kde je měsíc před školou už rodiče a příbuzenstvo "prudí" ohledně školy. Ještě dnes mi z toho naskakuje husí kůže. On stačí skutečně ten nákup v hypermarketech, kde mají plné regály školních pomůcek hned u vchodu.
A k učení ve stanovený čas... Jako dítě jsem se měl učit od 15:00 do 17:00. A vždy jsem tento čas stejně seděl na učivem, ale nevnímal nic. Protože jsem MUSEL, tak to nebavilo. A doučoval jsem se nakonec vždy před spaním, kdy jsem měl vlastně volno:)
 Yitta 


Re: Ach jo... 

(15.8.2008 9:08:12)
To teda. Taky jsem to nesnášela. Deset měsíců školy - v ní krom jiného i šikana ze strany spolužáků (snaha někomu se s tím svěřit - tedy učitelce, skončila přímou konfrontací mezi mnou a útočníkem, po které mě nenáviděl ještě víc), byla jsem ráda že si od nich odpočinu a najednou přijde někdo z rodiny a škodolibým hlasem pronese "už se ti to krátí.."
Srpen jsem vždycky nenáviděla :)
A takový ty sešity - "Opakování na prázdniny", ty jsem nesnášela ještě víc.
 Magda & 2 
  • 

sexualni vychova 

(6.8.2008 9:08:37)
...za mych studijnich let na zakladni skole me vzdycky bavilo cist o prazdninach ucebnice dalsiho rocniku, ktere jsme dostali na konci skolniho roku (hlavne humanitni obory). Proste me zajimalo, co budeme brat noveho...A nejlepsi to tusim bylo o prazdninach mezi 6. a 7.rocnikem, kdy vsichni moji vrstevnici vcetne me "lezeli" v ucebnici biologie, kde byly popisovany lidske rozmnozovaci organy a bylo tam i par odstavcu o sexualni vychove mladeze....joj!
 Míla, dva kluci 
  • 

Re: sexualni vychova 

(6.8.2008 22:01:15)
Jo, teď je to učivo páté třídy, už jsem nahlédla. Syna to zatím nechává v klidu.
Já jsem taky vždy pročítala učebnice o prázdninách, kluky to teda ani trochu nebere. A že bych je dotlačila, aby se nějak na konci prázdnin začali připravovat na školu, to asi nehrozí. Snad bude nástup pozvolný.
 Teraza Horáková 


Re: sexualni vychova 

(6.8.2008 23:52:50)
No, první kolo naši kluci absovovali ve druhé třídě..... druhé ve třídě třetí..... nějak se to zrychluje
 Delete 


Re: sexualni vychova 

(25.8.2008 19:18:13)
Dokud s dětmi nemávají hormony, nemá popis pohlavních orgánů žádný podtext a děti fakta přijímají přirozeně jako třeba že máme kostru a svaly a srdce. Jde jen o to seznámit je odpovídající formou.
Ostatně, o tom, jak se rodí děti, vědí už tříleté děti, které viděly Večerníček s Krtkem.
 Ivana ( kluci dvojčata 9 let 
  • 

Bojím se školy 

(7.8.2008 12:31:31)
Bojím se návratu synů do školy. Proč? Poslední týden v červnu byl jeden ze synů napaden ve školní družině spolužákem takovým způsobem, že strávil 1 týden na JIP a další dny v nemocnici.
Bojím se toho, že návrat do prostředí, kde došlo k úrazu, vyvolá špatné vzpomínky. Rozhodně se už nikdy asi nebudu bezstarostně vracet pro kluky do družiny.
Bojím se také skutečnosti, že probíhající vyšetřování zkazí vztahy mezi dětmi a pedagogickými pracovníky. Syn se po výslechu na PČR ptá, proč paní družinářka lže a popisuje událost tak, jak se nestala.
Jsem ráda, že bude snad bez trvalých následků, ale následky na jejich nevinných dušičkách se asi stěží podaří vymazat, když při prvním tvrdém střetu s realitou poznali, že účel světí prostředky. Zároveň jsou oba zklamaní, že ty které považovali za vzor chování ( čestné, rovné, pravdomluvné) si jako lišky chrání svůj ocas a veškeré ideály, které trousily, byly jen naplnění pracovní náplně
 Katka,kluci 5 a 9 
  • 

Re: Bojím se školy 

(7.8.2008 14:06:30)
To je blbé a být vámi, asi bych uvažovala o změně školy...je-li to reálné.
 MirkaEyrová 


Re: Bojím se školy 

(7.8.2008 14:48:53)
Taky bych uvažovala o změně školy. Ostatně... synovi jsme taky nakonec školu měnili, když se v ní výrazně necítil dobře (a taky byly náznaky šikany, a to ani zdaleka ne tak vážné jako to asi muselo být u vás). Našemu mladýmu se v nové škole výrazně ulevilo. Až zas o pár let později začaly problémy i v nové škole, ne ovšem vinou školy, ale vlivem synova postižení (o němž jsme při zmiňované změně školy nevěděli). Doporučuji. Klid v duši za to stojí, i kdybyste se nakonec třeba museli stěhovat (jako my).
 Lída+2 


Re: Bojím se školy 

(7.8.2008 18:08:37)
Nemechávej ho tam!!!!!
Ztratil důvěru a teď to bude běh na dlouhou trať....(syn začal být nedůvěřivý..ustrašený, nekomunikoval...no prostěnechalo to následky a to jsem ho brala pryč....- nám se stalo zae něco ve školce a úča lhala a ředitelka taky a teď maj dalšíá průšvih v tý školce a už to zase zametaj pod podlahu....tentokrát popálený dítě.....holčina se léčí už asi 1/4 roku)
JAk myslíš, že bude chodit do družiny, když ty družinářce nevěří.....
Je čas..najdi školu a v září jinam..:-)
 Eva 
  • 

škola 

(11.8.2008 10:03:24)
To zase bude :-(
 Stázi 2 


Re: škola 

(13.8.2008 14:46:25)
Ahoj, změna školy mu prospěje a lepší na začátku roku, než po třech měsících školy, jak jsme to absolvovali my.
My jsme to měli z trošku jiného důvodu, šikana tam nebyla.
Musím říct, že přestup na jinou školu prospěl, hlavně změna paní učitelky a přístupu k učivu.Vůbec nechápu, že se dělají nějaké přípravné kurzy. Nám to nikdo neřekl, pak jsem tedy byla v šoku, děti po těchto kurzech v pohodě počítali, psali, jen my jsme prostě nestíhali. Naštěstí v té druhé škole bylo minimum dětí, co měli kurz a paní učitelka velice pohodová, klidná.
Teď taky zvažuju to občasné procvičování, bojím se, aby nezapomněla písmenka. Počítání jí spíše baví, ale jak má něco psát....;((

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.