| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pojď si hrát!

 Celkem 18 názorů.
 Markéta, syn 6 l. 
  • 

Carcassonne 

(29.7.2008 9:10:53)
Moc doporučuji, a to nejen pro starší děti. Se synem hrajeme zhruba od jeho pěti let, je ale fakt, že při hře s ním neděláme "sviňárny". Je zajímavé, že zatímco o Člověče nezlob se šílel při každém vyhození figurky, prohru v Carcassonne zvládá naprosto v klidu (možná proto, že se může podívat ne své krásně postavené město, na svůj klášter a spočítat si svoje pole). Mě se taky moc líbí, jak vypadá dohraná hra, je to takové úhledně zelené.
 Mlada 


Re: Carcassonne 

(29.7.2008 10:01:14)
Dcera dostala tuto hru k Vánocům a k svátku už jedno rozšíření. Je skvělá. Zapojuje se i tříleťák (s dopomocí).
No a pak u dcery má velký úspěch hra motivovaná Piráty z Karibiku.
 Eliška + Kuba 3/04 a Vojta 12/07 
  • 

Re: Carcassonne 

(30.7.2008 7:38:12)
Carcassonne hrajem se 4letým synem už cca rok, nejdřív jsme jen stavěli "mapu", bez figurek, teď už s upraveným bodováním (počítají se města a silnice, louky ne) a mladej je z toho nadšenej :-)))


A jinak Člověče, Uno, různý pexesa... je toho dost ;-)
 Róza 
  • 

cha cha 

(29.7.2008 9:15:20)
I pubertální spory nebo manželské rozepře jsou v zápalu hry zapomenuty

... cha cha, to bych chtěla vidět. Spíš si myslím, že se v zápalu boje objevují další ;-))).
 Markéta, syn 6 l. 
  • 

Re: cha cha 

(29.7.2008 11:30:16)
Babička s dědou se jednou při Prší pohádali tak, že děda babičce jednu plácnul. Je teda pravda, že babička se z výhry raduje tak nechutně, že to točí i mě, ačkoli nejsem nijak soutěživá. Prší od té doby nehráli.
 1.3Magráta13 


Re: cha cha 

(29.7.2008 11:35:27)
:-D Hele, domácí násilí při hře v karty...;)
To mi připomíná, že moje babi a děda se taky při kartách dost hádali. hádali se i u pexesa :-D

u nás frčí Carcassonne. Taky tak od 5 let, kdy jsme měli hodně upravená pravidla a věkem přitvrzovali.
Výborná hra jsou Activity, ale spíš pro starší děti nebo jako zábava s kamarády, je k tomu potřeba víc lidí. Ale je to hra na dlouho a ideální na takové kamarádské pařby, kdy nechcete jen bohapustě pít ;)
Taky karetní hra Bang! je výborná, ale zase je k ní potřeba dost lidí.

S dětma u nás frčí ještě Sázky a dostihy. To chtějí hrát pořád, ale na mě je to hrozně dlouhá hra. Chce to víc lidí, aby to "víc jelo".

Jinak hrajeme tradičně pexeso, prší, dámu nebo člověče. Venku Petangue, ten je taky dost baví.
 Mortadela 


Re: cha cha 

(29.7.2008 11:52:50)
Dostihy a sázky jsou hrou mého srdce a mládí. :-) Mám je schované ve skříni a děsně se těším až Klára vyroste natolik, abych ji mohla vyzvat ke hře. :-) Dnes už jsou k dostání i inovované verze, já mám tu starou, lehce odrbanou, prodchnutou vzpomínkami. :-) Momentálně u nás frčí Černý Petr. :-)
 zuni 


požitek 

(29.7.2008 12:57:46)
Zaujala mě věta že ty "nové" hry nejsou zrovna nejlevnější záležitost. To je pravda, dokud jsem byla doma, většinu těch nových her jsme si vyrobili. Není to úplně pohodlné, ale zato se zaručeně neztratí žádná kartička (když jsme se s tim tak kreslili!!) a navíc to rozvíjí ducha i před hraním - nejdřív najít na netu předlohy, najít obchod se samolepícíma tapetama na zadní stranu, a pak to vytváření, kreslení atd. Sourozenci je používají dodnes, já už si je i kupuju :-))
 zuni 


Re: požitek 

(29.7.2008 17:15:01)
jo jasný, to není in :-D

to mi připomíná mý pubertální sestry, který v těhlech vedrech choděj v džínách a bez nečeho na hlavě, jsme zrzky a je to docela záhul (samo i pro ne-zrzky), já bych asi omdlela z úpalu. Nojo, ale není to in. Přitom slamáky jsou zase v módě.
 Molly Weasley 
  • 

Re: požitek 

(29.7.2008 14:29:45)
Můj bratranec si jednou vyrobil Dostihy a sázky a to tak, že byly od originálu téměř k nerozeznání. Nezůstaly mu ale dlouho, neboť dědeček přikládal do pece a sebral všechno papírové, co viděl. Dlooouho s ním pak bratranec nemluvil :-)
 Umm Fatima 


Re: požitek 

(5.8.2008 13:18:25)
Mně zase zaujal ten nápad vyrobit si ty hry doma - díky za typ R^ Mohla bych poprosit i o nějaký typ na stránky, kde se dají najít ty předlohy? Díky ~s~ B.
 Róza 
  • 

Člověče nezlob se s vyhazováním dozadu 

(29.7.2008 16:26:32)
Mám tip na inovaci človíčka. Jednou, to už jsme byli větší děti, takže nás nějaké vyhození nerozhodilo, jsme vymysleli lepší verzi. Základem je nemuset to kolo tupě objíždět, ale vyhozením protivníka se dostat do konečného domku. Tedy nasadit a pokud to jde, vyhazovat dopředu i dozadu. Pokud se to stane kolem políčka nasazení a dostanete se za váš konečný domek, rovnou do něj zajedete. Platí ale i opačné pravidlo: pokud se mi podaří stopnout si přímo před konečný domek protivníka, zazvoním a mohu mu vyplenit jeho figurky (a on taky tu mojí). Platí samozřejmě i všechny urychlovací akce jako skákání na šestku, pokud jsem v rohu ap. Hra je dohratelná i když někdy to déle trvá a pokud se nehraje s dětmi, které každé vyhození obrečí, dost se pobavíte.
 Terreza 


Re: Člověče nezlob se s vyhazováním dozadu 

(29.7.2008 20:44:35)
Musím říct,že společenské hry jsou u nás také v kurzu, a zde přichází výhoda velké rodiny.
Se staršími dětmi hrajeme všechny Carcassony s rozšířeními, Osadníky, teď máme nově Poštovního kurýra, ten má výhodu, že hrají hráči sami za sebe a moc si nemají jak "uškodit", ale nevýhoda jsou ty německé názvy měst, pro našeho dysorthografika je chvílema těžké některá německá města pořádně rozlišit.
S mladšími dětmi jsme za pomoci těch starších začali hrát kromě Prší také mírně upravené BANG! a hlavně Bláznivou ZOO. Až na to, že jim dělá problém udržet v ruce více jak 4 karty je to fajn zábava!
 Honza 
  • 

Re: Člověče nezlob se s vyhazováním dozadu 

(1.8.2008 16:16:46)
hele, my s klukama hrajeme kanastu a protože nedokázali udržet 14 karet, vyrobil jsem jim na ně držáčky, stačej na to tři prkýnka a trochu lepidla, nic s čim by si průměrně šikovnej chlap neporadil..
 Lizzie 


Člověče nezlob se 

(30.7.2008 7:33:34)
..název těžká ironie:) Na intru jsme se u toho ve třeťáku zhádaly tak, že jsme spolu další den sotva mluvily:)
Přiznávám, že ohledně novějších stolních her jsem mimo...Dostihy znám, Monopoly taky a Scrabble jsem párkrát hrála, ale jinak nějak není čas.
 Marie a Bára 
  • 

Znáte hru Noemova archa? 

(3.8.2008 20:10:26)
Znáte, prosím, někdo hru Noemova archa? Viděla jsem ji v obchodě, působila na mně zvenku dost dobře, je ale zabalená v celofánu, dovnitř se nepodívám a prodavačky o ní nic nevěděly. Nechci koupit něco, co pak neoceníme. Je totiž dost drahá.
Kdybyste měli i jiný typ pro tříleté dítě, budu moc ráda, když mně krátce odepíšete.
Moje dcera je vášnivá hráčka. Jsou jí tři a v pexesu mně už obehraje. Hrajeme taky Loto, Člověče nezlob se, Kloboučku, hop a Smolíčka pacholíčka.
 Marie a Bára 
  • 

Znáte hru Noemova archa? 

(3.8.2008 20:10:27)
Znáte, prosím, někdo hru Noemova archa? Viděla jsem ji v obchodě, působila na mně zvenku dost dobře, je ale zabalená v celofánu, dovnitř se nepodívám a prodavačky o ní nic nevěděly. Nechci koupit něco, co pak neoceníme. Je totiž dost drahá.
Kdybyste měli i jiný typ pro tříleté dítě, budu moc ráda, když mně krátce odepíšete.
Moje dcera je vášnivá hráčka. Jsou jí tři a v pexesu mně už obehraje. Hrajeme taky Loto, Člověče nezlob se, Kloboučku, hop a Smolíčka pacholíčka.
 MirkaEyrová 


Re: Znáte hru Noemova archa? 

(4.8.2008 0:12:34)
Jé, Noemova archa byla docela prima;). Hráli jsme ji někdy od čtyř do možná šesti let, i když ne pořád, samozřejmě. Ale pochopitelně každé dítě je jiné, každému se líbí něco jiného. Myslím, že se hází kostkou, posunuje se velký panáček Noe po hracím plánu, na kterém jsou u políček symboly. Jednak se "staví archa" (když padne symbol archy), jednak se párují zvířátka (když padne symbol daného druhu zvířátka). Pokud padne symbol zeměkoule, vezmeš si taky její obrázek - za tři obrázky si můžeš vyměnit jedno zvíře. Vyhrává ten, kdo nejdřív postaví celou čtyřdílnou archu a zaplní ji všemi páry zvířátek. Celkem pěkné a synka to bavilo (ostatně nás docela taky:-D, narozdíl od klasickýho člobrda;)).

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.