| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ať se vozí pohodlně!

 Celkem 91 názorů.
 Dana 
  • 

má zkušenost... 

(13.6.2008 9:29:44)
Pěkný článek :-)) Má zkušenost s nakupováním kočárku před třemi týdny. V obchodě jsme ho chtěli ukázat a předvézt jaké má funkce,co jak se sundavá,atd.... Tři prodavačky na nás byly a jediné co byly schopné ukázat bylo sundání korbyčky a nandání madla před dítě v golfkách!!! Jinak žádné další funkce nebyly schopné nám předvést i když koukaly do návodu použití!! Na všechny ostatní funkce kočárku jsme přišli až mi s manželem,bud´ ještě v prodejně nebo po přivezení domu. Při prvním dítěti jsem se s něčim takovým nesetkala.......Ale udivilo mě v článku,že se nedá sehnat kolečko na dva roky starý kočárek!!! Proč kolečko?! Měla jsem na dceru dva roky starý kočárek zn. ABC a když jsem píchla,jen mi muž vyndal gumu z pláště a já skočila pro novou do prodejny s koly (tenkrát stála 50 korun) Doma kolečko spravil,nafoukl a já jezdila dále. Takže nevěřim,že se nedá nic dělat,když se u starého kočárku píchne kolo.
 Nadik1 


Re: má zkušenost... 

(13.6.2008 9:41:15)
S tím píchlím kolečkem naprosto souhlasím. Také doběhnu do prodejny s koly a jezdíme dál. V případě, že je duše jen píchlá, zalepí a máte doma jedno náhradní.
 janna 
  • 

Re: má zkušenost... 

(13.6.2008 9:50:20)
jasně.meli sme koupený takko z inzerátu as i 5 let staré a v pohodě sme vymenili duši a jezdili dál.
 Lenka a Vojta  
  • 

Re: má zkušenost... 

(13.6.2008 13:56:56)
Také máme nafukovací kolečka. Poté, co jsem píchla na výletě (bez manžela :-) a šest kilometrů kodrcala a nadnášela nějakých 25 kilo (kočár, dítě a věci na výlet) jsem koupila náhradní kolečko a pokud jedeme dál od domova, jedeme s rezervou. Já jsem v klidu a občas tím i někoho pobavíme (většinou pány řidiče, že už i kočárky mají předepsanou rezervu...).
 Cindule - 1 ještěrka (18 m) 
  • 

Kolečko 

(14.6.2008 21:42:39)
to mě také udivilo. My jsme také píchli kolečko u sporťáku a opravili jsme ho jako prasklou duši u kola. Díra se zalepila a kočárek funguje...
 Hanka 
  • 

Re: má zkušenost... 

(15.6.2008 11:09:25)
taky mi pripada hloupost kupovat nove kolecko:O)sami trikolku mame, nikdy se mi nestalo ze by doslo k prevraceni, ani si nevzpominam, ze bych s kocarkem byla na nekolikaKILOMETROVE prochazce, jak tvrdi pisatelka....mela jsem moznost vyzkouset i ctyrkolove kocarky, a pripada mi hure ovladatelelny...
 Insula 


co s píchnutým kolečkem??? 

(13.6.2008 10:05:14)
Pokud si někdo nevíte rady, co s píchnutým kolečkem u kočárku, tak mám jednu radu. Také se nám to stalo a manžel vzal kolečko a zajel do pneuservisu (ano slyšíte správně na auta) a tam to bez problémů "zavařili" záplatou a byl pokoj. :-)
 Pavla, 4 děti 
  • 

Re: co s píchnutým kolečkem??? 

(13.6.2008 10:33:44)
Insulo souhlasím, kolečko není neopravitelné, dá se zalepit i soupravou na lepení pro kolo a to podle přiloženého návodu zvládne každý. Celkem mě rozesmálo, že kvůli neopravitelnému kolečku stojí kočárek půl roku na chodbě. Napadlo mě, že kdybych jela na kole a píchla, tak tam budu půl roku stát, protože mé kolo je neopravitelné.
 Léna 
  • 

U nás opraví i v cykloobchodech na počkání 

(13.6.2008 11:44:28)
Jen jednou jsem šla pro kočárek až druhý den, protože výjimečně šikovný chlapík odešel z obchodu dřív. Jinak do 20 minut bylo opraveno. Samozřejmě se to týkalo brutálně prořízlé duše, lehce píchlé kolo zalepíme doma sadou na kola :o)
 Lusika 
  • 

zkušená opravářka:-) 

(13.6.2008 13:41:08)
Ahoj,
kolo jsme píchli 3x. Na Šumavě i v Praze. Dá se koupit náhradní duše, výměnu zvládl i můj manžel. Výměna u profíka stála 80,- Kč - na počkání. Taky se dá koupit lepení ve sportovních potřebách a díru prostě zalepit a dát duši zpět do kola. Některé prodejny vymění celé kolo, zejména u polských kočárků.

Překvapuje mě, že pisatelka zná dokonce jméno prodavačky a uvádí tak přesný název obchodu.

U kočárku je také důležitý vnitřní rozměr. Moje dcera je hodně vysoká, takže jsme byli rádi, že hluboký kočárek má 85 cm.
Do sporťáku by miminka měly, až samostatně sedí. Většinou nejdou dát sporťáky úplně na ležato. Při koupi golfek jsme přeměřovali záda, aby moc nepřečnívala a trošku se v tom vyspala.
Lusika
 Géla 
  • 

Re: zkušená opravářka:-) 

(13.6.2008 16:44:26)
Lusiko,
protože se jedná o převzatý článek z časopisu Děti a my, a auorka je novinářkou. Jedná se edy o PR, nebo spíš klamavou reklamu... sama mám s uvedeným obchodem ne zrovna ideální zkušenos.
 MaminkaLucinka 


Re: zkušená opravářka:-) 

(13.6.2008 17:56:25)
Ano, i já mám s touto prodejnou, ale brněnskou, špatné zkušenosti... A článek mě teda rozesmál opravdu hodně. Hlavně co se týče skoro převrácené trojkolky a toho píchnutého kola :-D Opravdu pěkný reklamní článek, být paní autorkou, tak bych se hluboce za svoje dílo styděla. Opravdu hodně všem budoucím majitelkám kočárků napověděl :-D:-D
 Mickey16 


Re: zkušená opravářka:-) 

(13.6.2008 23:38:23)
Trojkolku mam (Buzze) a prevratit se mi ho povedlo jen jednou, kdyz jsem ho ovesila nakupem- stejnym zpusobem se mo podarilo prevratit i ctyrkolku~j~ a kolo jsem pichla jednou, zalepili mi ho v cykloservisu.
 bravad 


Re: co s píchnutým kolečkem??? 

(13.6.2008 13:33:48)
Taky mě to rozesmálo. Není přece nutné shánět celé kolečko, stačí koupit duši v příslušné velikosti. Prodávají se, sami jsme takhle kupovali. A na nafukovací kolečka nedám dopustit. Zatím jsme neměli žádný problém a do terénu jsou (což mnohdy představují i chodníky v bídném stavu) nejlepší.
 Daninka78 


Re: co s píchnutým kolečkem??? 

(16.6.2008 14:23:40)
Mně se to stalo minulý týden. Koupila jsem si sportovní kočárek, jednou s ním vyjela do lesoparku a druhý den jsem zjistila, že jsem najela na rýsováček a tudíž duši píchla. No nic, sundalo jsem kolo, vytáhla z vidlice, sundala plášť a duši a zalepila lepením na kolo. Podotýkám, že jsem to dělala poprvé v životě, donutila mě skutečnost, že jsem s kočárem odpoledne musela vyjet. Po hodině jsem kolo opět vrátila do původního stavu a pohoda. Nechápu, proč hned měnit duši, když se dá jednoduše zalepit:-)))
 MM, 2 kluci 
  • 

??? No přece to samé jako u kola... 

(13.6.2008 14:34:38)
... - tedy zalepit nebo vyměnit duši!

Nevím, proč se v článku píše, že je to jaksi neřešitelný problém?! Měli jsme kočárek-vícekombinaci (polský, podobný modelu Deltim Travel) s nafukovacími kolečky a jak nám potvrdili i v cyklo-obchodě, jsou u těchto kočárků kolečka stejných rozměrů jako u malých dětských kol (tuším 12 palců).

Vozili jsme tedy sebou pumpičku a náhradní duši. Za celou tu dobu ježdění s velkým kočárem jsme píchli myslím 2x. Jednou jsem to nafoukla a dojela pak domů (i když se o vyfukovalo - ale ne zas tak rychle), jednou na místě měnila duši (kočárek opřený o chodník tam kde bylo dočasně sundané kolo).

Takže - sice je to nepříjemné, ale tvrdit tady, že to NEJDE, mi přijde dost zavádějící!
 Ivana Procházková 


Re: ??? No přece to samé jako u kola... 

(14.6.2008 0:34:45)
MM,
mám úplně stejnou zkušenost, co se týče kompatibility duší od dětských kol s koly kočárků.

A nedoporučovat jen kvůli tomu, že budu muset dopumpovávat nebo měnit duši na kočárku, jinak velmi pohodlná nafukovací kolečka mně přijde jako zbytečný poplach.

Ostaně my jsem měli pumpičku už přímo ve výbavě kočárku, i kapsičku jsme pro ni měli na kočárku, takže jsme doplnili jen tu duši a bylo to..
 Bumbi&05,08,10 


Re: co s píchnutým kolečkem??? 

(15.6.2008 21:42:19)
ehm, nám vždy stačila souprava na lepení kol...
 monika-h 


Kostitřasy 

(13.6.2008 10:19:41)
Zkušenost s kočárky mám za sebou /děti 7 a 12let/ a musím říct,že používání kočárků co nemají pořádné pérování mě zaráží.Vždy ,když vidím na náměstí po kostkách sporťáky co drkotají a chudáci miminka drkotají tělíčkem je mi jich líto.Já měla kočárky dva oba byly pérovací /a to ten druhý byl také sport./ děti šly krásně pohoupat,po kostkách ani nevěděly,že jedou a měla jsem nafukovací kola musím říct,že jsem nikdy nepíchla.Včera jsem vozila kamarádce malou v tříkolce/kočárek/ musím říct zlatý čtyři kola.Když jsem najížděla na obrubník,tak jsem se bála,že jí vyklopím.A ještě se mi nezdají pásy v kočárkách,přijde mi,že to dítě tam sedí jako v autosedačce,klasika kšírky mi přijdou pro děti pohodlnější,nevypadnou a přitom mají pohyb a nemusí sedět jen opřené.
 Vrtichvostova 


Re: Kostitřasy 

(13.6.2008 22:10:51)
Jsem majitelkou kostitřasu a jsem za něj ráda:-)
Budu tu vyoadat jako nějaký fanda do Maclarenu, ale i hluboký kočár jsme měli od této firmy a nemůžu si ho vynachválit.Je to neodpérovaná trojkolka, samozřejmě s možností aretace předního kolečka.Nejdřív jsme na ní vozili korbičku (do Vávrovejch 7,5 měsíce, pak už si sedal)Sice je úzká a hluboká, ale nepozorovala jsem, že by byl nespokojený a vešel se tam i s klasickým pytlem (teda využili jsme asi jen 2x páč zimy už teď nejsou tak kruté:-) )
Ke zmíněné stabilitě, nikdy sem s trojkolkou neměla problémy, najíždění na obrubníky, jízda na eskalátorech, ale je to o zvyku a tréningu.Já když přešla z trojkolky na golfky, tak sem si připadala jako opilá, ale to je i u aut, co auto, to jiné řízení.
A kšírky jsou sice jako v autosedačce, ale popruhy přes ramínka jsou odepínací a vávra jezdil jedině s popruhy kolem prdky.Oproti klasickým kšírám se mi nemohl vyklánět tolik ven a já tomu byla ráda, protože se nesápal třeba v obchodech po věcech;)
Jinak na chalupě jsem zase hrdou majitelkou klasického čtyřpéráku, poválečné výroby, sportovní úpravy.Je super na terénní výlety a je legrační, jak na něj reagují lidé.Někdo se ho vyděsí a ptá se proč nemáme nějakej pěknej novej kočár.Třeba trojkolku.Někdo zase zavzpomíná, jak v něm sám jezdil (vozil).
Jetě k tomu prostoru v kočárku, mě to nepřijde nějak důležité, jestli se tam dítko může nějak zvlášť ohánět. Třeba vávra ho měl nejvíc na spaní, jinak je to šátkové dítě a tam jsou děti schruté ještě víc a jsou spokojené (teda vávra byl a je)
Výběr kočárku je opravdu složitá věc, já nad tím seděla dobrej čtvrt roku.Myslím, že je dobře, že je velkej výběr jak péráků, tak kostitřasů, tak různejch jinech vychytávek.Nemám nic proti hluboké klasické Libertě, ale mě se osobně osvědčila ta trjokolka, jak do terénu, tak na kostky, tak na tahání do bytu (1 patro a váha kočíku 10,5kg byla naprosto super.Libertu bych tam přeba nevytáhla ani za nic, ten náš už týden po porodu úplně v pohodě)
Teda, tak sem se tu nějak začala větvit a raději to stopnu:-DTo je tak, když si s děckem hraje tatínek a maminka datluje:-D
 Zdenka 
  • 

Re: Kostitřasy 

(14.6.2008 0:31:11)
Tak já teda na prostor v kočárku koukala dost, copak na šířku, některým dětem možná vyhovuje užší, ale když se tam nevejde na délku, tak je to naprd. Syn si začal sedat, když měl přes 80 cm, myslím, že ve spoustě kočárků bych měla s délkou problém :-( Teď když má skoro 90 cm, tak kočárek bereme jen na nějakou delší vycházku, kde se utahá lítáním venku a v kočárku pak usne. A rozhodně je lepší, když ho můžu položit než aby musel spát vsedě, protože se tam naležato nevejde ...
A mám 4kolku, nějaké skvěle ovladatelné 3-, 6- nebo 8kolky na denodenní pohodlný "shopping" jsou mi ukradené. Nakupování je pro mě otravná nutnost jednou do týdne na hodinu. Jinak jsme pořád běhali někde po loukách, lesích a kopcích, kde bych s těmi skvělými moderními kočárky asi ani neprojela a rozhodně ne bezpečně.
 Klára 
  • 

.. 

(13.6.2008 10:39:43)
S kolečkem co prasklo sme měli taky nepříjemnosti. Manžel se to snažil zalepit, pak kolečko vrzalo, pak zase ušlo... Máme to ale tak, že pevný kočárek se 4 nafukovacími koly a 2 odpružením máme na procházky do přírody apod a pak máme ještě jeden lehounký skládací, do obchodu, na cesty apod.
 majdaleenka +07+11 


od tématu 

(13.6.2008 10:57:51)
Maminky, co rády dlouho nakupují a jezdí po nákupních centrech s dětmi, by se nad sebou měly pořádně zamyslet a ne vymlouvat na polohovatelnou autosedačku.
 Róza 
  • 

Re: od tématu 

(13.6.2008 11:21:12)
Já ty miminka v autosedačkách, připlých na kočárku, taky nemůžu ani vidět. Když je potkám v nákupním centru, tak budiž, ale já je vídám i v parku :-(((.
 Róza 
  • 

Re: od tématu 

(13.6.2008 11:26:07)
sorry, samozřejmě jsou : ta miminka :-((
 Martina 
  • 

Re: od tématu 

(13.6.2008 12:43:16)
To je fakt, teď taky vídám hrozně autosedaček na kočáru v parku. Chudáci mimina jsou tam celý skrčený, nevím, co je to za módu :-((
 fyzioterepeutka 
  • 

Re: K sedačkám v parku 

(13.6.2008 13:01:27)
Nejzdravější polohou pro miminka minimálně do 3 měsíců je kromě polohování dítěte do klubíčka, či nošení v šátku, právě autosedačka, která navozuje pocit těsnosti, měkkosti, útulnosti, nejvíce se přibližuje poloze v děloze. Nejmenší děti nejsou adaptovány na tvrdé postýlky a kočárky, prožívají tzv. 4. trimestr, který je přechodem z dělohy do světa. Nejvíce potřebují kontakt s tělem matky, což umožňují šátky, které doslova působí jako emoční anténa. Autosedačky jsou skvělé pro zdravý vývoj páteře, v děloze si také žádné dítě nepokřiví páteř, naopak příliš násilné narovnání páteře dítěti škodí.
Děti jsou v autosedačkách velmi spokojené, vnímají svět kolem sebe, přesto mají jednu vadu oproti šátkům a tou může být sociální deprivace - dítě je pouze divák, chybí mu fyziologický kontakt s matkou.
 JanaBul 
  • 

Re: K sedačkám v parku 

(13.6.2008 13:39:34)
Jak je to s 4.trimestrem nevím, ale my jsme udělali s autosedačkou špatnou zkušenost, protože nejen, že náš syn tam byl skroucený jak paragraf (měl jenom 2,8kg a byl fakt malinký)ale navíc měl silné větry a ty se prostě v té poloze neuvolňovaly jak by měly, takže nám každou cestu probrečel a vozit ho v té poloze celý den si neumím představit. Z těch vajíček přilíplejch na konstrukci kočárku mám husí kůži, když je vidím v parku. Ale každý dítě je jiný. My měli hluboký kočárek za 1500 od kamarádky se super pérováním a polohovatelnou rukojetí, nemůžu si ho vynachválit. V devátém měsíci pak golfky - dost bytelné, polohovatelné, s velkou střechou, syn se tam vešel i v lehčím fusaku. Byl v nich spokojený, viděl krásně na svět. Koupili sme je, protože hodně cestujeme vlakem a u nás jezdí jen ty vysoké osobáky, kam velký kočár prostě nedostanete a když jo, tak ho musíte nechat před dveřmi a nikdo už neprojde a nedostanete se s ním do uličky ani náhodou. Na maličký mimi jsem používala hodně šátek.
Ještě k dnešním kočárkům - úplně mě vytáčí, když se kočárek nedá pohoupat a ty dnešní se prostě nedají, musíte s ním popojíždět sem a tam, jinak se nehnou.
 fyzioterapeutka 
  • 

Re: K sedačkám v parku 

(13.6.2008 14:01:41)
Jani, nikomu bych nedoporučila dítě vozit v sedačce celý den, to snad nikdo nedělá ani v sebelepším kočárku. Příliš malé děti se mohou do sedaček podkládat polštářkem, aby se cítili měkce jako v děloze. Jen jsem chtěla napsat, že sedačka je pro novorozence daleko lepší než prostorný kočárek, protože novorozenec má ještě potřebu pevného objetí, schoulení se k někomu nebo alespoň k něčemu, což prospívá jeho psychickému i fyzickému vývoji. Ani sedačka ani kočárek nenahradí osobní kontakt, který člověk pro svůj vývoj potřebuje od pradávna. Jo kolik tisíc let tyto "vymoženosti" neexistovaly a ani nikomu nemohly chybět. Děti se houpaly v plachtách, což jim zase umožňovalo schoulení do klubíčka a houpavý pohyb nahrazoval pohupování v děloze.
 GLT 


Re: K sedačkám v parku 

(13.6.2008 14:06:33)
Tak já teda nevím, ale já jsem s dcerou chodila na rehabilitace od 6ti týdnů a vždy mi bylo řečeno, že do sedačky jen na dobu nezbytně nutnou. Podle mně je sice mimi v břiše taky skrčené, ale vzhledem k tomu, že je ve vodě, nedochází k zátěži páteře, narozdíl od ,,polosedu" v sedačce. Je to jen můj názor, nejsem odborník...;)
 GLT 


Re: K sedačkám v parku 

(13.6.2008 14:08:59)
Opravuji hrubku: Podle MĚ, nikoli MNĚ. Sorry Rv
 fyzioterapeutka 
  • 

Re: K sedačkám v parku 

(13.6.2008 14:10:38)
Prďolo souhlasím, do kočárku také dítě dáváte na nezbytně nutnou dobu, navíc do daleko nepřirozenější polohy.
 GLT 


Re: K sedačkám v parku 

(13.6.2008 14:15:40)
To je pravda, ale dítě je v kočáru v úplně stejné poloze jako třeba v postýlce, ve které tráví novorozenec většinu času, nebo později na hrací dece. Já jsem neslyšela o dítěti, které spí třeba v noci jinak než ,,natažené" v posteli.
 Pavli +2 
  • 

Re: K sedačkám v parku 

(13.6.2008 22:19:41)
Musím se připojit k tvému názoru a moje osobní zkušenost tomu odpovídá.Kluka jsme měli trochu většího a"krčit"se v sedačce vůbec nechtěl.Nejspokojenější byl ve vodorovné poloze.Na to,aby si dítě opravdu odpočinulo,nemůže být ve skrčené poloze,ve které si doslova ani nemůže prdnout(jak bylo uvedeno výše).
 Róza 
  • 

Re: K sedačkám v parku 

(13.6.2008 14:51:04)
Zajímavý názor od fyzioterapeuta. Já mám právě od fyzioterapeuta ten přesně opačný :-))), tj. do autosdačky jen na cestu autem.
 ctiradka 


Re: K sedačkám v parku 

(13.6.2008 21:15:35)
Já mám taky opačný názor od fizioterapeuta...., a to - že sedačka je pro mimi nevhodná, pouze na dobu nezbytně nutnou k převozu autem. Dokonce mi bylo řečeno, že častý pobyt dítěte v autosedačně opožďuje motorický vývoj..... Tak si vyberte. Ale je pravda, že toto mi řeklo několik fyzioterapeutů. Tohleto, co jsem četla tady, to teda slyším prvně....
 Markéta 
  • 

K sedačkám  

(14.6.2008 0:32:34)
jo, sedacka neni vhodna, dite neni v klubicku, ma zada naopak rovne a obratle na sebe tlaci a prilis je zatezuje vlstni vaha ditete.

samozrejme ze diteti je nejlepe na rovne tvrde podlozce nebo v satku v opravdovem klubicku (tj zada jsou kulata a vteto poloze je podepira satek, takze vaha je rovnomerne rozlozena a kolinka jsou vys, nez zadecek, jako tomu bylo v prisku u maminky).

kompromis je polohovatelne lehatko kde ma mimi zadicka kulata a nesedi, spis lezi. ale i lehatko je lepsi na kratsi dobu. jenze nekdy musime uvarit atd. ze :-)
 vladka 
  • 

nesouhlas s fyzioterapeutkou 

(13.6.2008 17:21:03)
Fyziologická poloha pro novorozence i mladšího kojence je vleže na zádech na rovné podložce, samozřejmě ne trvdé. Neurologové doporučují autosedačku kvůli nepoměru relativně těžké a hlavy a nevyvinutého svalového kortzetu kolem páteře pouze při transportu, pro novorozence max. 2hod denně, pro mladší kojence max. 4hod, po 2 hod přestávka. Takhle malé dítě patří do hlubokého kočáru v poloze vleže. Šátek se doporučuje pouze na omezenou dobu a střídat strany, aby dítě nemělo trvale vyřazenou stejnou horní končetiny z pohybu (šátek původně používaly jihoamerické indiánky, když v předlonu pracovaly na poli a dítě měly uvázáno buď před sebou nebo přivázané na zádech. Ale díky shrbené postavě matky bylo dítě víceméně ve vodorovné poloze). Aby dítě netrpělo úzkostí z otevřeného prostoru, lze navodit dojem "pelíšku" i v postýlce nebo v košíku.
 Nasuada 


Re: nesouhlas s fyzioterapeutkou 

(13.6.2008 18:49:23)
Vzhledem k tomu, že člověk vzpřímený existuje už hóódně dlouho a kočárky s postýlkama kde novorozenec leží ve fyziologické poloze v leže na zádech a bez kontaktu s maminkou zase v poměru s tím hóódně krátce, se mi opravdu nechce věřit, že to je to pravé ořechové. Trochu zapojit vlastní instinkt, mrknout na biologii, antropologii a nepapouškovat naučené fráze by to chtělo.
 Róza 
  • 

Re: nesouhlas s fyzioterapeutkou 

(15.6.2008 17:12:49)
Trochu zapojit vlastní instinkt, mrknout na biologii, antropologii a nepapouškovat naučené fráze by to chtělo.
Přesně tak KatkoFifi, to by chtělo. Kde bereš tu jistotu, že co je dlouho, to je správně? Navíc do někoho reješ a sama říkáš jen "se mi nechce věřit". To jsou tvoje podložené informace. Fakt vtipné :-))).
 Nasuada 


Re: nesouhlas s fyzioterapeutkou 

(22.6.2008 15:29:32)
A proč bych měla Rozo někomu předkládat informace a tvrdit, že ty jediné jsou správné? Já prostě vzhledem k tomu co vím o evolučnímu vývoji člověka a vlastním zkušenostem nevěřím tomu co Vlaďka tvrdí. Její příspěvek mi připadá mi jak opsaný z nějaké knihy. Není v něm vůbec žádná vlastní zkušenost a snad ani myšlenka. A přiznávám, že právě proto mě ten příspěvek podráždil. Vůbec mi nevadí když někdo napíše, že to dělal tak a tak anebo si myslí, že by se to tak a tak mělo dělat. Já vím, jak moc se mi líbilo když jsem dítě nosila a cítila jsem jak moc se to líbí jemu. A dodnes vím jak je syn spokojený, že spí vedle nás. Například.......
Rozo a logicky prosím tě...... to by musely milióny lidí na světě být úplně tělesně zničení kdyby ta jediná správná poloha miminka byla v leže na zádech. A co je lepší? No asi to co vyhovuje všem zúčastněným. Otázka je nakolik se k tomu vlastně naše děti můžou vyjádřit.
 Lenka a Vojta  
  • 

Re: od tématu 

(13.6.2008 14:28:18)
No my také jezdili se synem v autosedačce skoro dva měsíce. Ne že by se mi to líbilo, ale v kočárku řval a řval a řval a nakonec jsem korbu vzdala. Z autosedačky viděl ven a bylo to v pohodě. Do kočárku šel až když už zvládal jezdit ve sporťáku vleže na bříšku s vytaženou boudou aby viděl ven.
 Shayla a 3 kluci 


Re: od tématu 

(13.6.2008 22:33:53)
Mně je úplně nejvíc líto těch nakupujících dětí, které maminky zapomněly svléknout ;(( A když se dětem něco nelíbí a je jim třeba horko (např. v jeansové bundě při 25ti stupních, bodejť by ne), tak dostanou dudlíka. Úplně nejhorší případ jsem potkala jednou na Andělu, to dítě bylo skoro zelené, zpocené, v zimní bundě... a pak u kasy jedno téměř čerstvé mimino v kombinéze v Kika (předpokládám, že tam rodiče nebyli dvě minuty a myslím, že u kasy říkali prodavačce, že mu jsou dva týdny).
 Markéta 
  • 

Re: od tématu 

(14.6.2008 0:24:36)
mluvis mi z duse. taky vidam tak strasne nabalene deti i mimina. rodice v necem lehkem a dite pet vrstev a fusak a rve, matka rumpluje kocarem a cpe mu do pusy dudana ... :-(
 majdaleenka +07+11 


Re: od tématu 

(15.6.2008 22:46:36)
mně je hlavně líto, že místo, aby ty děti byly venku navzduchu, musí s "maminkou" chtě nechtě do OC, výborný způsob trávení volného času:( ale navlečené miminko jsme párkrát z donucení měli na nákupu taky, když spalo a my ho nechtěli budit, no, ale jak koukal, byl svlečen:-D A hlavně tam jedem nakoupit a tradááá a nejezdíme do OC na výlet;)
 Marcela 
  • 

Re: od tématu 

(20.6.2008 0:55:19)
Myslím si, že každé dítě je jiné.Já musím říct, že náš syn byl hrozně zvědavý a když neviděl ven(když se mu nechtělo spát),tak byl protivný.Dost jsem využívala autosedačku, ale až tak od 3. měsíce.Prvně jsme používali hlubokou korbu,ktrá má adaptéry na pásy do auta.
Měli jsme Jane Slalom Pro,byla jsem s ním moc spokojená.Skladnost,váha ovladatelnost super,nestabilní mi nepřipadal.Trochu mi vadilo, že není polohovací do pravého úhlu.Asi by se tam hodila vložka.Vyzkousela jsem i čtyřkolky,pérovací i nepérovací,všechno má své pro a proti.
Před druhým rokem jsme koupili Buggster.Jsem s ním moc spokojená,ale není do terénu.Využíváme ho jen na delší cesty do města, atd.
Se Slalomem jsem neměla problémy v žádném terénu.
 Dagmar, dvě holčičky 
  • 

Kočárek - pohodlný pro dítě 

(13.6.2008 14:23:20)
Když jsem před pěti lety čekala naší první holčičku, tak jsme s manželem objížděli prodejny s metrem v ruce a vybírali ten nejhlubší, nejdelší a nejširší. Díky tomu, jsem dceru vozila dvě zimy v kočárku i s fusakem. Moje kamarádka, která měla ten nejmodernější a nejdražší,svého pětiměsíčního syna do fusaku dát nemohla, prostě se jí tam syn i s fusakem nevešel. Měli jsme kočárek Deltim a měl čtyři nafukovací kola, přesto se mi s ním jezdilo výborně, a nadzvedávat když jsem potřebovala zahnout, jsem ho nemusela. A píchnuté kolo? Taky se nám to jednou stalo, v lese, přišla jsem na to druhý den, po třech kolech jsem dojela do pneuservisu (je jich všude jak hub po dešti ), kde mi kolo zalepili a byl klid. A to jsem v tomto kočárku odvozila i druhou dceru. No a když už dcera byla větší, tak jsme pořídili pohodlné golfky. A když vidím ty moderní ČERNÉ kočárky, tak si říkám, jak v nich musí být miminku v létě.
 Zuuuza 


Re: Kočárek - pohodlný pro dítě 

(13.6.2008 14:30:28)
Ahoj, taky máme kočárek Deltim (Voyager 005) a byli jsme maximálně spokojení. V tašce na miminko se nám tam syn vlezl hodně dlouho. A i s fusakem (už bez tašky) není problém. Teď jezdíme s lehkým sporťákem, ale na zimu zas vytáhnem Deltim. A rozhodně si ho schováme i pro druhé dítě :-) Hezký den, Z.
 Dagmar, dvě holčičky 
  • 

Re: Kočárek - pohodlný pro dítě 

(13.6.2008 14:41:33)
Je tu ale ještě jedna důležitá věc - polohovatelná rukojeť, když vidím některé vysoké rodiče, jak se hrbí u kočárku, protože namají polohovací rukojeť. Myslím, že by měli rodiče myslet i trošku na svoje pohodlí, já jsem s dětmi venku skoro pořád a když byly holky v kočárku, tak jsme stále někde drandily, a představa, že se u kočárku hrbím a pak mě bolí záda. Takže nedůležitější je pohodlí dítěte, ale uvědomte si, že ten kočárek musí někdo vozit, pak je pohodlí důležité i pro něj.
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: Kočárek - pohodlný pro dítě 

(13.6.2008 14:54:23)
Také jsem odvozila obě děti v Deltimu a byla jsem nadmíru spokojená - na vesnici ideální. Je pravda, že do městských obchodů a chodníků byl trochu humpolácký, ale zase tak často jsme do víru velkoměsta nejezdili :-)Teď ten kočárek je celý vyšisovaný od sluníčka - pohledově už spíše nic než moc, ale je mi ho líto vyhodit. Asi ho postavím na sídlišti ke kontejneru - buď si ho někdo vezme nebo ho odvezou popeláři...
 Léna 
  • 

Re: Kočárek - pohodlný pro dítě 

(13.6.2008 17:07:03)
Prosím te, jestli bydlís v HK, dej ho k našemu kontejneru, hodil by se mi k uspavani na balkone :o))
 Míša 
  • 

Re: Kočárek - pohodlný pro dítě 

(13.6.2008 18:26:30)
my máme kočárky 3, deltima na zimu na vesnici a spaní na zahradě, sporťák ultralehký na výlety do prahy a golfky do auta. Ideální trojkombinace.
 TynkaM 


pohodlí pro rodiče 

(13.6.2008 17:45:05)
Jsem metr osmdesát vysoká a manžel ještě vyšší, takže náš první kočárek musel jít pryč. Bolela mě záda už po čtrnácti dnech. Pak jsme hleděli hlavně na výšku rukojeti a jsme jsme spokojení. Ale když jsem dostala do rukou golfky, takové ty s malými dvojkolečky, vyskytl se další problém. Nevešel se tam náš dlouhý krok a okopala jsem boty i kočárek. Takže mě zase bolela záda z nepřirozené chůze.Nevím, jaktože si na to ještě nestěžovali alespoň tatínkové (bývají vyšší).
 Vrtichvostova 


Re: pohodlí pro rodiče 

(13.6.2008 21:53:56)
Máme doma golfky Maclaren a můžu je vřele doporučit vysokým rodičům.Madla se dají výškově polohovat.Jezdil s nimi můj kamarád, který má 190cm a nedělalo mu to problém.
 DENISA 
  • 

Re: pohodlí pro rodiče 

(13.6.2008 23:33:59)
Ja jsem taky fanda do Maclarenu, mame Maclaren golfky a fakt nemaji chybu, daji se pouzivat od 6ti mesicu, jsou pohodlne, lehke a letosni model ma daleko lepsi zapinani. Nastesti jsem ho mohla poridit v zahranici za podstatne mene nez chudaci ceske maminky za takovou prisernou sumu za kterou se tady prodava.
 Vrtichvostova 


Re: pohodlí pro rodiče 

(14.6.2008 21:39:52)
Tak my jsme si dovezli tu naší trojkolku z Londýna, golfky jsme už bohužel pořizovali v čechách. Byla legrace, jak na nás koukali v hotelu, když jsme tam dovalili dvě obří krabice:-D Já s pupíkem, no prča:-D
 madajka 


kočárky pro dvojčata 

(15.6.2008 22:15:52)
Když jsme s manželem před čtyřmi lety sháněly kočárek pro naše dvojčata, tak v našem okoli byl pouze jeden krám, kde měli na ukázku kočár pro dvojčata. Nakonec jsme ho koupili a byla jsem s ním velmi spokojená. byl to kočár od firmy Bambino, prostorný, krássně se sním jezdilo, prostě super. Já mám nejradši když mám možnost si vše vyzkoušet, okoukat, nerada kupuju něco co nevidím. Tento kočár sme měli celé dva a půl roku. Ale s výběrem dvojčatového kočáru byl opravdu problém, protože v krámech mají většinou jenom mono kočárky. Přitom dvojčat je čím dál víc.
 zuzkasim 


Náhradní díly 

(13.6.2008 20:43:35)
Tak opravit píchlé kolo bych snad zvládla i sama (doufám, že po tomto napsání to nebudu muset hned další dny řešit:-) ), kvůli tomu by mi kočár v koutě jistě dlouho nestál. Ale je pravda, že jsme se setkali s problémem sehnat náhradní díl na kočárek, který je 3 roky starý. Kupovali jsme ho jako nový, ale tento typ se už nedělá a na nové typy jsou jiné náhr. díly. Manžel mi tvrdí, že snad existuje nějaká povinnost dělat náhradní díly déle jak výrobu jednoho modelu, je přece hloupost, po 3 letech kočárek vyhodit. Nevíte někdo, jak to doopravdy je?
 TynkaM 


Re: Náhradní díly 

(14.6.2008 20:29:27)
Myslím, že je to nadstandartní služba, dělat déle náhradní díly. Ale slušný výrobce by mohl.
Mám zkušenost s Copartem. Oni mi dokonce vyměnili celý podvozek nový, protože nám praskla konstrukce v tom kříži. A to tenhle typ kočárku se nedělá už asi deset let.
 DENISA 
  • 

Polske kocary 

(13.6.2008 23:29:48)
Myslim, ze clanek je o nicem. Jestli potrebujeme kocarek velky nebo maly a jak budeme mit geneticky velike dite, to snad vime take, navic kazdemu dojde, ze pneu se daji pichnout. Nedavno jsem cetla daleko dulezitejsi clanek o vyberu kocarku, kde byly jmenovite uvedeny znacky a vyrobci nebezpecnych kocarku, bud s vadnou kontrukci ci mnohonasobne prekrocenou hranici rakovinotvornych latek v pouzitych materialech. Clanek uz nenajdu, ale je jasne, ze vetsina kocarku byla z Polska. Takze bacha na setreni penez na kocarku, radeji bych koupila lepsi znacku z druhe ruky nez novy, levny, polsky.
 Lusika 
  • 

Re: Polske kocary 

(14.6.2008 15:25:44)
Ahoj,

máme polský kočár. Nalezená závada byla pera po stranách, kam může dítě strčit prstík. Ale dle mých zkušeností to jde jedině tak, že dítě bude venku z kočárku a bude samo na boční straně kočárku. Pak dosáhne a může si tam prst strčit.

Já považuji za horší přítomnost ftalátů v španělských kočárcích. Mechanické nedostatky si člověk může sám domyslet a jsou vidět, že to něco do mimina pouští si nezjistíte.

U polského kočárku (dvojkombinace) mi vadilo, že dno při variantě hluboký kočár není rovné. Je mírně prohnuté a je to cítit. Dávali jsme tam překližku. Kočár je veliký a není moc pohyblivý. ALe je prostorný a i jako sporťák se mi osvědčil. Golfky jsme pořídili kvůli MHD, poláka sama neuzvednu.

Lusika
 Katka 
  • 

Re: Polske kocary 

(15.6.2008 21:43:12)
Já jsem teda odvozila své 2 děti v kočárku z Polska zn. Bobas. Je to úžasně pohodlný kočárek. Korbička veliká. Hlavně jsem chtěla takový, aby se houpal. Ne jako ty kočárky, co jsou "tvrdé" . Jezdilo se s ním tak krásně lehce, že když jsem vzala do ruky kočárek od švagrové, tak jsem fakt byla ráda za ten můj. Obě děti v něm sladce a spokojeně spinkaly. A i když byl "houpací", nikdy se mi nestalo, že by se převrátil nebo vyklopil. A to můžu říct, že děti jsou živé, takže v kočárku - jak byly větší, neležely, ale rozhlížely se po světě... Je pravda, že složit kočárek jedním zmáčknutím páčky nejde. Musí se sundat korba (případně sporťák), a pak podvozek složit - dát do auta a na podvopzek korbičku. Mi to ale zas tak nevadilo. A MHD jsem řešila tím, že jsem si našla spoj, kdy jezdí nízkopodlažní vozy, ale pokud zrovna jela normální tramvaj nebo bus, tak se mi nikdy nestalo, že by mi nikdo nepomohl. Byla jsem s kočárkem naprosto spokojená. Tolik má zkušenost s Polským kočárkem.
 jana 
  • 

Re: Polske kocary 

(26.6.2008 23:15:31)
Nechápu, proč se všichni navážíte do polských kočárků, já si pořídila Firkon tříkolku a jsem maximálně spokojená. Kočárek je super, hluboká korba, sportovní sedačka a autosedačka nemá chybu, je skladný, pěkný a velký a navíc stál pár korun, ve srování třeba s cortinou, se kterou jezdí kdekdo. Má zdravotní atesty a nepotkám jich denně deset stejných.
 mmmiska,Kryštůfek 11/06 


Re: Polske kocary 

(30.6.2008 23:29:52)
No já bych řekla,že se všichni navážejí do polských kočárů,protože s nima asi mají špatnou zkušenost.Já ji mám také,ale nepsala jsem to tu.No a pokud jde o ten Firkon...tak těch jsem na ulici potkala již spoustu a bude jich ještě více.Cortinu má taky kde kdo,ale myslím,že to není o tom kolik lidí má určitý druh kočáru,ale o tom co komu vyhovuje.
 Kecy 
  • 

Reklamní žvásty a plky 

(14.6.2008 23:24:13)
Paní Jindra jenom plácá a vychvaluje drahé a luxusní zboží.
Píchlé kolo není žádný problém, opraví ho i malý kluk.
Kupovat si kvůli většímu kočárku větší auto? No to snad nemyslí vážně? Ikdyby člověk sebevíc miloval své dítě, tak na to prostě nemá!
Trojkolky bych zrovna nevychvaloval. Mají širší rozchod zadních kol a proto se v paneláku nevejdou do výtahu. Ale paní Jindra dobře ví o co jí jde.
Dělají se i čtyřkolky s natáčecími kolečky.
Jinak je pro mě článek plný logických věcí, které jsem u kočárku považoval za samozřejmé.
Spíš pár ještě věcí chybí.
Prostě takový článek plný plků :(
 Lenka 
  • 

Re: Reklamní žvásty a plky 

(15.6.2008 0:32:28)
člověk si musí u kočáru vychytat, co konkrétně jemu vyhovuje, většinou je to bohužel cestou pokusu a omylu

nejlepší by bylo dělat s kočárem zkušební jízdu ve městě, pak se okamžitě pozná, že třeba mě konkrétně nevyhovuje

škoda, že to není možné, ale všem, co třeba kupují kočár od známé z druhé ruky vřele doporučuju otestovat si ho nejdřív v ulicích - třeba zjistí, že malá kolečka jsou naprosto nevhodná na dláždění - kočičí hlavy...že je daleko lepší spojená rukojet, než golfové hole...že je nejlepší polohovací rukojet a člověk musí zjistit, jestli se při jízdě příliš nehrbí a taky u sportáků a golfek jestli si třeba při chůzi nekope do zadní nápravy kočáru...a tohle se v prodejně nepozná

jinak prostorná korbička a polohovatelnost by měla být samozřejmostí...taky je nejlepší kočár odlehčený, otázka je, aby to nebylo na úkor pevnosti a stability...např. některé kočáry jako iglesina, nebo různé golfky jsou sice super lehké, ale při pohybu vpřed se jaksi viklají do stran...ne každý to snese...to zase klasické pevnější sportáky s madlem nedělají
 Vrtichvostova 


Re: Reklamní žvásty a plky 

(15.6.2008 22:08:21)
K ozkoušení kočárů je docela dobré hlídání dětí:-D já sem hlídala hodně a přesně jsem věděla co chci a čemu se vyhnout:-D
 madajka 


Re: Reklamní žvásty a plky 

(15.6.2008 22:19:03)
My jsme kvůli dvojčatovému kočáru kupovali nové auto. Zastavili jsme u bazaru, vytáhli kočár z auta-měli jsem auto do kterého se vešel, ale špatně se mi vyndaval z kufru- a vybírali jsme auto, až jsme nakonec vybrali to, do kterého kufru jsem kočár krásně nandala i vyndala sama. A auto jsme koupili opravdu jenom kvůli kočárku.
 alžbjeta 


Re: Reklamní žvásty a plky 

(16.6.2008 10:23:34)
Asi ne všechny. Před rokem jsem přecházela ze čtyřkolky na trojkolku, mimo jiné proto, že mi ČTYŘKOLKA neprošla dveřma. (mutsy,knorr)
 Jana + 2 svišti 
  • 

je opravdu velká korba tak důležitá? 

(15.6.2008 8:27:52)
Milé maminky,
vozíte-li dítě dlouho v hluboké byť prostorné korbě, jak řešíte sezení? Pokud se někde mezi 6tým až 8mým měsíci dítě chce koukat ven, musí se posadit a držet se ručičkama za okraj kočáru. Co na to jeho páteř? Já mám za to, že dítě nemá sedět dokud se samo neposadí z lezení. A taky jsem měla pocit, že i potom je pro něj přece sporťák nebo golfky s plynule polohovacími zádíčky daleko pohodlnější, než visení na kšírách. Chápu hlubokou korbu jako ideální na spaní, ale větší miminka už přece v kočárku pořád nespí. A malá miminka maminka mají zase naopak ráda stísněné prostory, pevné zavinutí v zavinovačce a moje obě děti zbožňovali baby-vak. Tak nevím, ale myslím, že ty obrovské těšké kočáry jsou už trochu přežitek a že se tady velokost korbičky trochu přeceňuje...
 Maika 
  • 

Re: je opravdu velká korba tak důležitá? 

(15.6.2008 12:04:19)
Souhlas. Jano, navíc něco jiného je kočárek do města a na vesnici.
Já bych se tady s těmi vychvalovanými tanky 1/nevešla do výtahu, který je tak akorát na ty moderní, nové kočárky 2/ nevešel by se mi do auta 3/ asi bych přišla o záda při cestování MHD, vzhledem k tomu, že některý ten kočárek "staré doby" je těžký asi jako já :-) 4/ nevešla bych se do žádného krámu v okolí, takže například před lékárnou, pekárnou atd. bych vždy musela kočáret nechat a to se mi zrovna v Praze opravdu nechce, strachy bych uvnitř umřela. Do lesa se opravdu zas tak často nedostanu, spíš parky a ulice, proto si vyberu logicky jiný kočárek, než maminka, co brázdí lesy, louky každý den. Na výlety přes lesy a kořeny jsme si vždy brali šátek.
 Denisa 
  • 

Re: je opravdu velká korba tak důležitá? 

(15.6.2008 16:37:09)
Souhlas, ja pouzivala korbu do 4 mesicu, pak mi rval vzdy v poloze na zadech, at uz doma (resili jsme lehatkem), tak venku, protoze se chtel divat ven. Mame Quinny Buzz, ktery ma sportovni sedacku tak vytvarovanou a sklapeci, ze jsem se nemusela bat tam dat tak male dite, protoze tam byl jako v letatku a rozhodne nepadal na strany ci se nijak nesesouval. Takze me puvodni obavy, ze je korba moc mala, nemely opodstatneni.
 Katka 
  • 

Re: je opravdu velká korba tak důležitá? 

(15.6.2008 21:54:09)
Jenomže, když máš děti narozené v zimě, tak velkou korbičku člověk ocení. Miminko má fusak, který se v pohodě vejde, pak je mimi dost oblečené, takže v tom oblečku a fusaku je jakoby v zavinovačce. Pokud je korba malá, takje v tom kočárku mimi jak sardinka. Moje dcerka se narodila v 10/2004, takže to byla ta krutá zima a byla jsem ráda, že mám velkou korbu, protože jsem ji vozila dost dlouho ve fusaku. Některé ty malé korbičky může maminka za 5 měsíců vyměnit, protože se děti do ní prostě nevejdou.
 alžbjeta 


Re: je opravdu velká korba tak důležitá? 

(16.6.2008 10:33:34)
Ono to má každé dítě jinak. Naše Anežka v šesti měsících sama stála, překážkovej sed praktikovala později a s nohama dopředu si sama sedla az v devíti měsících. Takže jsme do té doby jezdily s hlubokém, převážně vestoje nebo vkleče a musím říct, že bych nějakej nižší, větší a hlubší kočár ocenila (my měly mutsy urbanrider). Ale zase jsem si nemohla stězovat na stabilitu.
 Ciri4 


Re: je opravdu velká korba tak důležitá? 

(16.6.2008 19:58:26)
Ahoj Jani,
já mám trojkolku kombinaci od Jané a jsem s ní maximálně spokojená. Korbička má lehce polohovatelná zádíčka, takže když došlo na zvedání se do sedu, mohla jsem malé umožnit aby viděla ven. Pravda ale je že už jí nebavilo koukat jenom na mámu a cca kolem sedmého měsíce už v korbičce být nechtěla, takže jsme přešly na sporťák, i když sama sedat si začala až mezi osmým a devátým měsícem. Paní doktorka mě ujistila že to na závadu není, pokud má pevnou oporu zádíček, že jí jen nesmím posazovat bez opory.
 Eva, Matej 23mesicu 
  • 

zakazane kocarky COI  

(15.6.2008 11:16:50)
Ahoj,
na teto adrese jsem nasla informaci o zakazanych kocarcich. Akorat by mne zajimalo, jak je to s napravou, kocarky se stahnou, opravi a pak se zas muzou prodavat? Nevim jestli se to pak znova kontroluje?
http://family.cz/scripts/journal/article.ASP?id=60081&from_fid=2863&from_kid=1317
 mmmiska,Kryštůfek 11/06 


Tříkolky 

(15.6.2008 11:31:49)
Ahojky,musím trochu obhájit tříkolové kočárky.Pro mně osobně je tříkolka nejlepší a nejjednodušeji ovladatelná.Mám už druhou,jelikož ta první byla nekvalitní(Hauck Roadster SL).Nyní mám Bébé confort high trek a jsem nadmíru spokojená.Je skvěle odpružený,prostorný,skvěle polstrovaný a má ruční brzdu,takže z prudkého kopce se jede luxusně.Vozím v něm 18 ti měsíčního syna.Kdybych to shrnula tak to řeknu asi tak,že s trojkolkou se člověk musí naučit jezdit a pak se mu nestane,že by se převrátila.Mě se to nestalo nikdy!
 Vrtichvostova 


Re: Tříkolky 

(15.6.2008 22:10:51)
Souhlasím, je to o zvyku, je to jako s autem, než si člověk zvykne na řízení nového tak jezdí jak jelito:-D Teda já jo
 Adamka 
  • 

Reklama na obchod s kočárky v Praze 

(15.6.2008 19:37:05)
No, mě teda po pár větách napadlo jen jediné. Že si pisatelka dělá reklamu na svůj obchod s kočárky nebo na obchod známé, od které dostane pěknou provizi nebo nový kočárek : )). Myslím, že informace napsané v článku jdou lehko zjistitelné, například i z doporučení maminek na internetu. Pro mě tedy v článku nebylo nic nového. Jen se NÁPADNĚ neustále opakuje jméno paní prodavačky : )))))
 DENISA 
  • 

Re: Reklama na obchod s kočárky v Praze 

(15.6.2008 20:35:06)
Presne tak, kazdy mame jine pozadavky na kocarek vzhledem k tomu - kde bydlime, jak stare mame dite, jak velke mame dite, jak velke mame auto, jak casto autem jezdime, jak casto jezdime MHD, kolik mame na kocar penez atd, atd. Takze clanek je o nicem, daleko vice jsou potreba clanky o zavadnosti kocarku, protoze tyhle parametry v clanku omilane si muzeme posoudit sami, nejsme blby.
 iviv 


trikolka, nafukovaci kola a taska na miminko 

(15.6.2008 20:36:55)
Ahoj holky,

taky si pridam svou zkusenost - co se tyce kocarku..
U prvni holcicky jsem mela Buzz. Nemohla jsem si jej vynachvalit, nebot jsem velice casto letecky cestovala, a to sama. Kdyz jsem si pred letadlem bez problemu kocarek jednoduse slozila, pri prevzeti jen potahla za madlo a on se sam rozevrel, byl k nezaplaceni. Uskladneni v aute bylo taktez bezproblemove. Zadni kola byla nafukovaci a predni dvojite pevne - ted bych ze zkusenosti brala jednoduche nafukovaci, nebot se mi kolecka odlisne ojela a na hladkych plochach mi delala neplechu.
Po narozeni druhe dcery, jsme Buzz prodali a koupili Phil&Ted - trojkolku s nafukovacimi kolecky. Da se pouzivat jak pro jedno dite, tak i pro dve. Starsi holcicka jeste potrebovala pres den spat, a nase ""celodenni trajdani"" by zkratka neuchodila, takze jsme zvolili prave tento typ. Nemuzu si jej vynachvalit, vyborne se ridi - i dve deti - jsem schopna uridit hladce jednou rukou. Je velice lehky, pruzi a hlavne - je neskutecne skladny, co se tyce vytahu, obchodu, MHD apod. Nikdy jsem nemela pocit, ze by se mi mel prevratit, ci podobne a to ""opravdu jezdime"". Malou jsem mela pres podzim, zimu v tasce a vubec nestradala - zkratka ji delaly dobre tesne prostory.

To jsou me zkusenosti s kocarky:).. Nechci zadnemu delat reklamu! Jen bych - diky clanku - nezatracovala ""ty zatracovane"":) ..

Mejte se krasne

iviv
 DENISA 
  • 

Re: trikolka, nafukovaci kola a taska na miminko 

(16.6.2008 14:57:52)
Ja mam taky Buzze moc rada, jedine co mi vadi, je prave to automaticke vztycovani, protoze to jisteni pojistkou je neprakticke a sam se mi vytrcoval v aute, kde jsem to nejmin potrebovala. Taky skladani je dost tezke a moc mi to nejde. Ale jinak je pro dite moc pohodlny a taky maly a skladny. Phil&Ted je naprosto uzasnej kocarek a budu o nem taky uvazovat, jestli bude druhe zahy na ceste. Moc se mi libi a je to opravdu jediny kocarek, kde pri zakladne pro jedno dite, lze vozit deti dve. Akorat si rikam, jak bute ten spodni sedak vypadat v ceskych plyskanicich a blate, ktere je vsude. Ja ho videla jen v teplych oblastech sveta, kde snih nepada.
 iviv 


Re: trikolka, nafukovaci kola a taska na miminko 

(16.6.2008 21:25:18)
Deni,
ja jsem zrovna byla pres zimu v Praze a v Beskydech na horach - zadny problem, je ale dobre si zvolit nejakou praktictejsi barvu. Ja mam cerveno-tmave sedy. Ta seda je jen na mistech, kde ma dite boty a uvnitr kocarku ve stredu. A je super, stale jako novy ;).. kdyz si clovek poridi ty ostre zelene a svetle oranzove, bezove - tak asi bude bojovat ;)..
Jinak je opravdu super..
U Buzzu jsem byla mile prekvapena tim, ze jsem jej denne nekolikrat skladala a vubec se nepokazil, nepovolil.. no byl super.. Uzij si jej.
Pa

iviv
 MartinaNov (dva rošťáci 


náhradní duše do nafukovacích kol 

(16.6.2008 20:15:24)
taky jsme řešili píchlé kolo u kočárku (Jané Slalom). V pátek večer. Tak jsem manžela poslala do Tesca pro nějakou sadu na lepení gum - a on přivezl novou duši - 12" koloběžkovou za 120 Kč, která - světe div se - krásně pasovala.
 Martina a dcerka Vaneska 
  • 

Teutonia 

(17.6.2008 9:48:17)
Ahoj maminy, když mi v obchodě padl do oka a hlavně splnoval všechny me požadavky kočárek Teutonia Spirit S3, tak jsem na i-netu hledala zkušenosti s ním a nemohla jsem nic najít, tak bych sem chtěla ted jednu vložit. Jezdíme s nim vic jak pul roku a jsme s ním maximálně spokojeni, je velmi snedno složitelný i rozložitelný, skládáme ho každý den, vejde se i do malého kufru auta a je lehký, takže se mi jako křehké mamince:-)) do auta i dobře dáva. Jezdíme s ním cestou necestou, lesem nelesem, ale i po OC a všude super, potah jde snadno sundat a vyprat. Akorát vložnou tašku jsme koupili neoriginál od emitexu, potože koupeni orig mi přišlo už zbytečné vyhazování peněz a slnila svuj učel uplně stejně. Takže tento kočárek rozhodně oporučuji, investice do něj se určitě vyplatí!
 Lenka, syn 2 roky 
  • 

Pozor!!! reklamní článek!!!! 

(24.6.2008 13:41:32)
Neskutečně ubohé - jedná se cíleně mířenou reklamu na obchod na Černém mostě - tuto informaci nelze brát jako hodnocení nezávislé osoby, která hodnotila kočárky!!!!

Zřejmě paní potřebuje prodat hodně kočárků Casualplay na kterých má zřejmě vysokou provizi.

Styďte se!!!!
 Milena (pidizvik, skoro 2) 
  • 

ach synku, synku 

(25.6.2008 16:17:50)
je skoda, ze mezi moc zajimavymi clanky na rodine zrovna vysla takovato nehezka a nepovedena reklama...
jen fakt nechapu, kam se podely ""zlaty cesky rucicky"" ...? to budu kazdou vec vyhazovat proto, ze jeji soucast jsem liny opravit???
jen si tak vzpominam na oblibenu pisen Jana Masaryka: Ach synku, synku, oral-li jsi ..... oral ale malo, kolecko se mi polamalo....kdyz se ti zlamalo, dej ho spravit, nauc se synecku hospodarit!!!!!
...
dost matek je nastesti docela soudnycha jeste si pamatuje ze v nafukovacim kole jsou duse a ty se daji zalepit ci vymenit
ne tak ale autorka clanku, ktera uz i zapomnela ze kazde dite je jine a podminky zivota jejich matek tez (hlavne ze si ale zapamatovala na ktere ty znacky ze dela reklamu)
jinak ale moc dekuji za postrehy ctenarek maminek.
ja sama jsem hluboky kocar (nejaka staricka verze Bebecaru) podedila a az na to ze to byl drncak, tak slouzil bezvadne. korba sla oddelat a vynest i s dcerou do patra a tam ona mohla klidne pokracovat ve spanku na balkone... zatimco ja se harcovala s druhou varkou - podvozkem. A kdyz mi potom zacala horolezcit kolem kocaru, na chvili pomohly ksiry a naproste otoceni strisky, takze mohla jet na brisku s vyhledem kupredu.
ted mam trojkolku Patrona, ale musela jsem na ni dlouho cekat (baby boom) a taky jsem ji uz musela dvakrat reklamovat - krive kolo, brzdy nebrzdi ci nejdou odbrzdit a nakonec ani nesel skladat. ale vzdycky ho opravili a jelo se dal. Je fakt prostorny a bytelny - daji se v nem delat skoro salta mortale,ale i spat bez prilisneho pokrouceni coz ocenuje dosti neklidna a velka dcera, ale i jezdit cestou necestou, roklemi a pisecnymi dunami, cz ocenuji hlavne ja. Jen jednou hrozilo prevrzeni, ale to byl 45% svah posety vetvemi cerstve skacenych stromu, po kterych klouzal diky sve vysce kapku ke strane. jinak v bahne jsem se naopak drzela kocaru ja abych neuklouzla....
.... ale do MHD jde dobre jen do metra, protoze do tech uchvatnych novych sedych tramvaji sice najede, ale malokdo se pak protahne okolo nas.... no a kdyz se slozi do auta, tak uz se do kufru prakticky nic vic nevejde. Nastesti si letecke spolecnosti jeste nestezovaly a vzdycky nam ho do letadla pani technici nejak nalozili.....
 Milena (pidizvik, skoro 2) 
  • 

Re: ach synku, synku 

(25.6.2008 16:27:56)
jen jsem ji vzpomnela, s tou cernou barvou kocaru... jeste ze uz nebydlime v Portugalsku!!!! / tu trikolku Patrona jsem si ozkousela v krame ale chtela jsem oranzovou barvu, aby to slo jak na kluka tak na holku, protoze s modrym hlubokym mi vsichni rikali: to mate krasneho okateho chlapecka / a ja furt ze je to holka..../ a on dle katalogu vypadal oranzove, jenze ve skutecnosti ma vic cerne! tady v Irsku je to jedno, clovek nevidi moc slunce, ale v Cechach jsem ji musela prehazovat plinu pres sedatko aby se mi k nemu neprismahla....
 Iva 
  • 

Vyber kocaru  

(6.7.2008 4:23:51)
Kocarek jsem vybirala tezce, ale podarilo se , a byla jsem moc spokojena. Koupili jsme nakonec Inglesinu Magnum, je super houpaci, prostorna, lehce se rozlozila a dala i do maleho auta, vlastne nema korbicku takze polohovaci zada ma uz od zacatku, je super do terenu a je i lehka, sama jsem ji tedy do MHD nezvedala ale slo to s ni super i ve meste. Nase verze potahu se navic moc dobre cistila, stacilo pretrit houbickou. Jen nam dvakrat praskla pruzina u kola, ale hodne jsem ji pretezovala nakupy, tak to bylo mozna i tim, kolo jsme nepichli nikdy, a taky jsem ani moc neprifukovala, i kdyz pumpicka byla u kocarku. Co se tyce vicekilometrovych cest, jednou jsme jeli 15 kilometru castecne lesnim terenem, kocar zvladl super} ]ja odpadla} Jezdili jsme do roka a pul, pak presli na golfky, ale jeste dlouho jsem po Inglesine plakala:>]]]
Jo a neprodavam je!!!!!!
 Lena 
  • 

Re: Vyber kocaru  

(30.7.2008 12:39:02)
Já sem si kočárek koupila v prodejně LovelyBaby v Jihlavě!Kočárek jsem si přijela vybrat na prodejnu a pak si ho koupila přes internet!prodejna je velice krásná!A vyšli mi ve všem vstříct!Jsem moc spokojená!A jinde jsem lepší ceny nenašla!Určitě se podívejte na http://www.lovelybaby.cz/

 ivča9911 


Kočárek Chipolino Dakota 

(9.9.2008 16:52:59)
Nemáte někdo zkušenosti s kočárkem Chipolino Dakota http://www.kocarky-praha.cz/detail-zbozi-dakota_03_kolekce_2008.html-1696 . Ráda bych znala názor někoho, kdo ho používá. Kočárek se mi líbí, hledám sporťák s přehazovací rukojetí a nánožníkem, a tenhle se mi docela líbí, a cena taky něni špatná. Díky za radu

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.