| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak (také) na primární enurézu

 Celkem 36 názorů.
 irlev 


Super! 

(15.5.2008 9:27:34)
Pavlo, super, že existuje taková vychytávka! :) Přeju, ať se s alarmem dál daří :)
 Ajka 
  • 

Bližší popis 

(15.5.2008 9:36:44)
Neměla by autorka po ruce nějaký bližší popis resp. odkaz třeb na web, kde je info o to "alarmu"? cena? jak to vypadá atd...synovi budou 4 roky a zatím vydrží tak 1 noc z týdne být suchý, spí velmi tvrdě, a to i přes den když usne..probouzíme ho i půl hodiny..... nelze ho probudit na čůrání, buď ho probudíme s řevem, kdy se stejně vzteky že ho budíme nevyčůrá anebo se neprobudí vůbec a pak vlastně čůrá ve spaní (nebo taky ne)..nevadí mu ani že pak spí v mokru, jen se převalí dále...uvidíme nyní v létě ho nechám spát "naholo"...ale ráda bych kdyžtak už měl připraveno něco v záloze...myslím, že zdravotně je v pořádku, přes den nemá žádné problém...prostě jen velmi tvrdě spí a močový měchýř to tak dlouho nevydrží :)
 Pavla, Ondra a Vítek 8/2001 


Re: Bližší popis - autorka 

(15.5.2008 11:01:50)
Ahojky Ajko,

tak tohle právě máme za sebou, když jsme ho budili na WC, tak řval a řval...., pak už neřval, ale spíš u močení spal, tím se to pomočování ve spánku asi jen podporovalo.

Nevím, jestli mohu uvádět kokrétní odkaz na alarm, aby to nebyla reklama, ale když si zadáš do vyhledavače na internetu slovo alarm enurézy, tak to tam hned na první straně najdeš, my máme ten oranžový.
 metty, 3 kluci 


Re: Bližší popis 

(15.5.2008 11:09:14)
Taky jsem hledala a v diskuzi o nočním pomočování na doktorce.cz jsem našla následující:
"Alarm lze objednat na adrese human@quick.cz. Jde o perf.výrobek dánské firmy se zn.CE.Jmenuje se Petit Budget /2500,-Kč/ nebo Petit Advance s regulovatelnou citlivostí/3200,-Kč/.Bezporuchové,v případě poruchy vinou nekvality výměna
Oba výrobky mají zlaté kontakty, jsou na minatur.baterie, zdravotně ověřené bez rizika vzniku alergie nebo ekzému, velmi snadno vladatelné,návod angl. a něm..Velmi malé /7x4cm/. Dodání během 3 týdnů dobírkou. U těchto alarmů je deklarována stat.úspěšnost 83%."
Velmi intenzivně uvažujeme o jeho koupi, 6-ti letý syn ještě neměl suché období, máte někdo s tímto typem zkušenosti? Díky moc za odpověď.
 metty, 3 kluci 


Re: Bližší popis 

(15.5.2008 11:19:38)
Ještě doplněk - jedná se o firmu Pavel Schleiss - Human, Domažlice, ale nemají webovky, jen mail. Nevíte někdo, jak je ta firma spolehlivá?
 Pavla, Ondra a Vítek 8/2001 


Re: Bližší popis - autorka 

(15.5.2008 17:25:22)
Tak my máme jiný, Audio Fx 2000 za cca 2000 kč.
 Ilona 
  • 

Re: Bližší popis 

(16.5.2008 13:02:46)
Milá Metty,Schleiss Pavel, PaedDr., 1951, klinický psycholog, Paroubkova 228, 344 01 Domažlice, tel. 379 712 194 (záznamník), psychosomatické a neurotické obtíže, ...Chodila jsem k němu se synem ohledně dyslexie, je milý a příjemný. Věřím, že se domluvíte. Přeji hezký den.
 metty, 3 kluci 


Re: Bližší popis 

(16.5.2008 14:24:09)
Díky.
 Repulsion 


Díky za tip 

(16.5.2008 14:40:31)
Synkovi je 4,5 a má to tak 50:50, takže to zatím neřešíme. Ale je dobré mít přehled...
 Tuliša 


dík za článek 

(15.5.2008 12:15:32)
Náš kluk má 4,5 roku a taky ještě nikdy nebyl v noci suchý. Zatím dáváme plinku, párkrát jsme zkoušeli nedat a třeba 2 týdny ho na čůrání budit, ale k ničemu to nevedlo. Asi už se vydáme na nějaké vyšetření, sice se má jít v 5 letech, ale pochybuju, že by se něco samo od sebe za půl roku změnilo :-(
 Jana, 2 kluci 
  • 

Re: dík za článek 

(15.5.2008 12:51:36)
Tak tohle mě hodně zaujalo. Máme 2 kluky, už budou mít 9 a 11 let, a pořád se počurávají tak minimálně 2x týdně, i víc. Vyšetření máme za sebou už někdy před 3 roky, všechno v pořádku. Hormony jsme ještě nechtěli dávat a pořád čekali, že se to spraví, ale teď už jsem o nich začala vážně uvažovat. Taky máme problémy s tábory. Starší syn byl už předloni na skautském, tam si to nějak hlídal s pitím a vezl si 2 spacáky, a loni na sportovním (se sportem co dělá už delší dobu a skoro všechny znal). Tam jsem to řešila počurávacíma slipama (skoro jako plínka, ale natahuje se to jako slipy) - ale stejně se bál, že si toho někdo všimne, jak si to večer dává a ráno sundává. A letos už bych je chtěla poslat oba, na ten sportovní. Ale oba se trochu bojí, přeci jenom spí v tělocvičně ve spacákách a všichni na sebe vidí.
Zajímalo by mě, jak dlouho se s alarmem musí spát, než se to úplně upraví. Přeci jenom alarm je na tábor ještě nápadnější, než ty plinkoslipy. Nevíte to někdo?
 Pavla, Ondra a Vítek 8/2001 


Re: dík za článek 

(15.5.2008 17:30:51)
Ten alarm je potřeba nasadit dříve, aspoň 3 měs., než tam pojede.
Jinak u nás je to se soustředěním v pohodě, protože budou spát po dvou, a tak budou kluci spolu, Ondra už je zvyklý. Ale do té tělocvičny, to tedy nevím.
 Milajska 


Díky za naději! 

(15.5.2008 12:47:29)
Mojde starší dcera se pomočovala do 7 let a po sérii vyšetření, které ji dost stresovali a po podávání léků pomočování zmizelo. Druhá dcera se počůrává od narození - teď je jí 7 let a nepomáhá vůbec nic. Už nevím, co dělat, lékaři krčí rameny, že je zdravá a že to "samo" časem zmizí...Nechce se mi čekat - dcera je nešťastná. Alarm rozhodně zkusíme - děkuju za Váš článek!
 Jana + 3 rošťáci 


Re: Díky za naději! 

(15.5.2008 12:55:37)
Moje dcerka má také problém s pomočováním. Nejdříve brala tablety, pak dostala hormonální sprej, ale zabralo až spojení tabletky a spreje. Nyní má pokoj a suchou postýlku. Také máme za sebou vyšetření u urologa - vše je v pořádku. Musíme hlídat pití večer a myslet na léky. Také byla buzena v noci, i 2x, ale stihla se počurat i 3x. Zatím bude brát léky, postupně časem budeme léků ubírat a uvidí se , co na to její tělíčko. Dcerka má 6,5 roku.
 bohunak 


Re: Díky za naději! 

(15.5.2008 16:23:29)
Mojemu synovi je 6 a 1/2 a porad se jeste pocurava v noci, proste tvrde spi. Davam mu na noc takove "plenky" pro starsi deti, ze zacatku jsem to resila tim, ze jsem ho budila na curani a nejak si na to zacal zvykat a stane se uz, ze se zbudi sam i 2x za noc a jde se vycurat. Ale porad mame obcas mokre obdobi. Sestra si nevedela rady se svoji dcerou, vysetreni byla v poradku, jen se proste nemohla probudit, prestala curat az skoro v puberte, potom se to upravilo samo. Hodne stesti
 Bruni 


Re: Díky za naději! 

(15.5.2008 17:19:32)
Taky děkuju za článek, o tomhle jsem vůbec nevěděla. Určitě to zkusíme. Máme za sebou už téměř všechna vyšetření, zapisování příjmu a výdeje tekutin, označování suchých a mokrých nocí a už jsem si říkala, že nám nezbyde, než stále kupovat plínky a doufat, že se to jednou zlomí. Tohle je šance a třeba nám to taky pomůže :-).
 Mortadela 


Počurávání - to znám :-( 

(15.5.2008 21:23:48)
Dcerce je 4,5 roku. S vyměšováním máme potíže od samého začátku, nejdřív se nemohla naučit na nočník, strašně se tomu bránila, takže měla plíny až do 2 let a 10 měsíců. Na noc ještě dalšího půl roku. Od té doby jsme plíny zrušili úplně. Dále má už víc než rok psychogenní zácpu, zkrátka chodí velmi málo na velkou. A do třetice noční počůrávání, mívá období, kdy se jí to nestane třeba 2 měsíce, pak zase dva týdny každou noc mokrá postel. V poslední době se naší homeopatce podařilo najít vhodný lék. Je to Causticum, od té doby se nepočurá víc než jednou za dva týdny a i to kakání se dost spravilo. Jenom mám strach, že se potíže po čase opět vrátí...
 kaczaba_m 


Re: Počurávání - to znám :-( 

(15.5.2008 22:04:42)
ale ona u ní nechce vůbec ani na malou... a pak to doma dohání...
 M+4 
  • 

Funguje alarm i při denním učení na nočník? 

(16.5.2008 18:57:05)
Nezkoušel jste někdo ten alarm i při denním učení na nočník? Nedávno mě napadlo, že by to s podobným zařízením mohlo jít snadněji a teď tady čtu, že alarm vlhkosti existuje:-) Moc děkuji za případnou zkoušenost. M
 regi 
  • 

skoda,ze to neresi samotny problem  

(16.5.2008 19:35:01)
napsala jste moc hezky clanecek.neco podobneho mame za sebou.syn se do 5,5 let denne v noci pocuraval,nosil plinu.pritom pres den byl bez plinky od 18ti mesicu.zkouseli jsme taky vse mozne-slibovali hory doly,zkouseli ho nechat se v tom "vymachat",aby citil,ze cura a uvedomil si to,hledali souvislost mezi velikou nosni mandli,spatnym spankem a pomocovanim a slibovali si ,ze po jejim odstraneni se vse vrati k normalu,muz zkousel syna(ac to podle me prave taky vubec nikam nevede) budit,podezrivali jsme ho,ze se chce srovnavat s mladsi dcerou...jelikoz mam blizko k lekarskemu prostredi,presne jsem vedela procedury a naslednou medikaci,kterou jste hezky popsala,ktere by syna po navsteve dr. cekaly,i kdyz zjisti,ze telesne je vse OK,a tak,i kdyz jsem vedela,ze jsme jiz petiletou hranici prekrocili,jeste jsem to chtela chvili vydrzet. a stal se zazrak a syn proste dospel anatomicky i fyziologicky a v 5,5 letech ze dne na den, jako kdyz utne.z denniho pomocovani je tak jedna prihoda za 2 mesice.
ale co chci vlastne,krome toho,ze jsem si temito peripetiemi taky prosla, napsat.bohuzel,tohle sam problem neresi.u pomocovaniu jde o to,aby se vybudovalo spojeni :pocit nuceni na moceni-mozek=vzbuzeni.nekterym detem to trva dele,nez ona hranice 5ti let.spis mi prijde,ze tento pristroj jen vlastne supluje buzeni rodici.ale chapu,ze pro sebevedomi ditete a klid rodicu to vyznam ma.
a jinak chci povzbudit vsechny podobne "postizene""ono to prejde,nikdo se s plinou nezenil,vydrzte!!!
 helena 
  • 

Riesi to samotny problem 

(17.5.2008 9:01:55)
Zmyslom pristroja je presne to vytvorenie spojenia medzi nutnostou na mocenie a prebudenim sa. Ak je cidlo pristroja spravne umiestnene, tak sa alarm ozve vo chvili, ked vyjde prva kapka moci. Mame s tym skusenost, syn ho pouzival pred niekolkymi rokmi. Po niekolkych tyzdnoch byval skutocne suchy, pretoze po tej "prvej kapke" sa prebudil a siel sa vymocit na zachod. Dalsi krok bol, ze sa zobudil este pred tou "prvou kapkou".
 Pavla, Ondra a Vítek 8/2001 


Re: skoda,ze to neresi samotny problem  

(17.5.2008 19:01:40)
Přesně jak popsala Helena, údajně u alarmu jde o to, aby se to spojení mezi močovým měchýřem a mozkem posílilo.

Jinak samotný problém neřeší právě to opakované buzení na WC, léky na snižování tvorby moči, omezování pití v podvečer, někde to jeden lékař komentoval, že Je to jen kosmetické řešení suchého prostěradla.
 Pampela 


Kde se to dá sehnat? 

(17.5.2008 12:21:45)
To bychom strašně potřebovali pro naše kluky! Taky nezabírá nic, léky jim dávat nechci, ale je jim už 7 a půl a skoro 10 let a problém s tím mají oba. Mají oba hrozně tvrdý spánek, nevzbudí se ani na Silvestra, když přímo za oknem řachají dělobuchy. Kde se to dá sehnat, prosím, a kolik to stojí?
 helena 
  • 

Re: Kde se to dá sehnat? 

(17.5.2008 13:21:10)
Nam to zapozicala lekarka v poradni pre enureziu (Praha), bolo to zdarma.
 Pavla, Ondra a Vítek 8/2001 


Re: Kde se to dá sehnat? 

(17.5.2008 19:03:24)
Máme to od www.medial.cz, cena cca 2000 tis.
 Bara 
  • 

Skvele... 

(17.5.2008 15:51:01)
Skvele.... proc jsme o tom nevedela driv? Syn se pocuraval do svych 4,5 let, pomohlo az to, kdyz mu vyoperovali nosni mandle. Myslite, ze by ten alarm pomohl i tehdy, kdyz y mu ty mandle nevyndali?? Muj bracha se totiz chudak pocuraval az do 8 tridy, pak to zahadne prestalo samo!! Trpel s tim strasne moc, ve skolce, na skolach v prirode... no a nase mamina si taky uzila...
 Pavla, Ondra a Vítek 8/2001 


Re: Skvele... 

(17.5.2008 19:05:26)
Je to prý dědičně zatížené, když se prý pomočoval někdo v rodině, je na 70% pravděpodobné, že to budou mít i další generace.
 Marti+Maty+Niki+Teri+Vojta 


Nosní mandle 

(20.5.2008 18:06:58)
Už jsem to několikrát slyšela, že po odstranění zduřelých nosních mandlí nebo jiné překážky v ústech či nosohltanu se dítě přestalo počurávat. Naše malá (4,5) má taky prakticky každé ráno mokrou postel, přestože ji na čurání budíme, i odpoledne, když usne, přes den si také občas "ucvrkne". Má předkus, způsobený tím, že si prakticky celou noc cucá palec - možná to spolu souvisí? Máte někdo podobnou zkušenost?
A díky za tip na alarm, možná to také vyzkoušíme. Máme Mictonettky z nefrologie, ale zatím žádná změna.
 lipoo 


Re: Nosní mandle 

(20.5.2008 22:36:51)
diskuze o pomočování je i tady
http://www.rodina.cz/diskuse3786.htm
 kalupinka 


hura 

(19.5.2008 11:21:12)
Ani nevite jak jsem rada ze jsem tu narazila na tenhle clanek. Starsi synek 14/9 2002 se v noci stale pocurava a vyzkouseli jsme vsechno tady vyse jmenovane. Jedine co jeste oddalujeme je pobyt v nemocnici kvuli vysetreni. Leky jsme nejake vyzkouseli ale nezabraly, opakovane buzeni take ne, nepiti vecer taky ne.... Takze jsme skoncili u plenek pro vetsi deti, s tim ze jednou za cas se nam podari (pri nocnim buzeni - ktere je horor pro nas i synka) tak 1 suchy tyden za 2-3 mesice....
Takze diky moc za tip, urcite to vyzkousime.
 Lindík1 


Citlivka 

(26.5.2008 14:14:32)
Chci moc poděkovat za tip.Náš syn Adam-5 let má tento problém též ještě jsme nezažili suchou noc,zkoušeli jsme večer nepít,v noci budit klidně i 3x ale ráno bohužel mokro.Adam je ke všemu hrozná citlivka vše ho rozhodí a nemá moc sebevědomí a to mu ještě spadne když se mu nehoda stane ve školce. Naše doktorka si myslí,že by to mohlo mít spojitost s tím,že měl v prvních třech letech 4x narkózu,no nevím alarm určitě zkusíme.
 Pavla, Ondra a Vítek 8/2001 


Re: Citlivka - autorka 

(26.5.2008 21:15:51)
Ahoj,

všem fandím, ať Vám alarm pomůže, tak jako nám. Mám webové stránky www.dvojcata.kat.cz , kde jsem založila také diskuzi o enuréze. Napište tam třeba, jak vám to s tím alarmem šlo, nešlo atd. Ráda předám svoje zkušenosti.
 lipoo 


Re: Citlivka 

(26.5.2008 23:02:50)
Lindíku-náš měl taky dost narkoz...že by to souviselo?
 Lindík1 


Re: Citlivka 

(28.5.2008 13:53:11)
Lipoo náš Adam měl nevyvinutý oční kanálek dá se říct ,že hloupost,ale bohužel se z toho stala tříletá záležitost.Začali jsme Hradcem Králové dále jsme pokračovali přes Motol 2x a opět jsme se vrátili do Hradce.Bohužel to stále není v pořádku,ale už jsme to vzdali necháme to na později.Dohromady jsme měli 5 nebo 6 narkóz už přesně nevím,ale rozhodně si myslím,že to souvisí s jeho dnešní povahou a počůráváním.
 Pezzy 


alarm 

(13.11.2008 9:06:57)
Dobrý den
narazila jsem na článek, všude po internetu hledám alarm inkontinence, ale není nikde k nalezení. nemáte radu kde hledat díky Petra
 Asha,Kuba04Mára06,KáťaBára2/11 


zkušenosti 

(19.10.2009 19:23:40)
Ahojky, píšu své zkušenosti s alarmem, který jsme koupili a začali používat na základě tohoto článku a mailu od autorky. DÍKY!!!!
Najeli jsme v srpnu 2009 na alarm a po pár počůráních, kdy toho pustil víc a museli jsme prát (asi 7x), už šlo jen o mininehody nebo kapky (takže bez praní postele), které unikly, ale Kubík čůrání včas típl (za jekotu alarmu :-)), takže musim říct, že jsem z alarmu nadšená, neboť máme měsíc bez nehody!!! Spala jsem zezačátku s ním, abych mu pomohla alarm obsloužit a převléct ho. Takže přestávám večer řešit pití a nechávám to na něm. S alarmem spí stále, právě kvůli tomu, že ho přestávám omezovat v pití. A to mu na prázdniny chtěli dát hormony, které jsem odmítla, že ještě počkáme a asi půl roku se u Dr. stále ptala po alarmu pro 5letého, prý je moc malý. No ale nakonec sem alarm viděla jako jediné rozumné řešení a sem ráda, že sem ty peníze obětovala a přesvědčila manžela. Syn je totiž z těch, kteří mají tvrdý spánek a na čůrání se nám nikdy sám nevzbudil.
Druhé počůrávání-odnaučování mě teprve čeká, druhý syn je lautr to samé, jsou mu 3 roky a po O se na čůrání nevzbudí, klíďo se počůrá, takže noc vůbec neřeším, má na spaní plínku a uvidíme časem. Kubíkovi sem jí sebrala po dohodě se Dr. až skoro v 5,5 letech (letos v červenci). Do té doby to nemělo cenu, vzájemně jsme se bez plínek trápili se 100% nehodovostí. Pak sem ho asi měsíc v noci budila, ale přišlo mi to jen jako řešení suché postele... Pravda tedy je, že občasné suché ráno, kdy sem Kubíka dala v noci vyčůrat, pomáhalo ke zvednutí Kubíkova sebevědomí. Ale z alarmu je nadšený i on a je na sebe pyšný, že už nemá plenky, za které se, když jsme jeli s partou v létě na dovolenou, už styděl (dávala sem mu je tajně).
Díky za takovou vychytávku jakou je alarm a díky za Tvůj článek!!!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.