| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vysavač sáčkový versus bezsáčkový aneb kdo bude vítězem?

 Celkem 83 názorů.
 katka+katka 
  • 

plovoucí podlahy, dlaždice 

(7.5.2008 9:19:24)
Vysavač nemáme, máme všude buď plovoucí podlahy nebo dlaždice. Vysávání jsem odmala nenáviděla, byla bych schopná raději vymalovat celý dům než vysát jednu místnost:-). Ale kamarádky si chválí ty bez sáčků, prý je s tím snadnější manipulace. Jedna dokonce pořídila naprosto nádherný vysavač, který vypadá jako autíčko - její kluci jsou nadšení. A netruchlete, určitě brzo najdete toho pravého společníka:-)
 Irena 
  • 

Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(7.5.2008 9:29:00)
Taky máme všude plovoucí podlahy a dlaždice, ale bohužel vysavač potřebuju - mám tři kočky, a chlupy nejdřív vysaju a pak vytřu. Jenom vytírání u tolika chlupů prostě nestačí. Ale kdybych měla koberce, tak se zblázním, ta plovoučka se luxuje strašně snadno. Jinak lux dochází, takže si taky ráda přečtu typ jaký.
 katka+katka 
  • 

Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(7.5.2008 9:35:02)
My máme kocoura a kočku, nejdřív to zameteme a teprve až pak vytíráme. Jinak vytíráme jednou týdně, ale zametáváme častěji tak dvakrát do týdne
 sara+viki 05 


Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(7.5.2008 10:43:34)
nechci rejpat, ty kočky pravidelně vyčesáváte? naše -máme3- děsně línaj, musím zametat denně, vytírala bych nejraději obden, ale zmůžu se taky tak 1x týdně. už jsem přemýšlela o vysavači trilobit, je hrozně drahej, ale jezdí po pokoji a vysává sám. ten bych na ty chlupáče fakt užila :-)
 katka+katka 
  • 

Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(7.5.2008 11:03:20)
Kočky vyčesáváme, máme speciální rukavici s takovýma štětinkama (u nás jsem jí ještě nikde neviděla, dostali jsme jí náhodou od kamarádky z Německa, jejíž kocour jakékoli česání kategoricky odmítá:-), předtím jsme měli obyčejnou s gumovými "výrůstky" a při vyčesávání z ní hodně lítaly chlupy, tak jsme česali na terase (a ty chlupy odvál vítr:-), ta se štětinama je úplně perfektní, můžeme česat klidně i v domě, ty chlupy z ní skoro nelítají. Jinak kočky máme normální (kočky evropské), žádné šlechtěné nebo dlouhosrsté. Kocour k nám přišel sám, špinavý jako prase, tehdy byl ještě kotě a já hysterčila, že máme na zahradě potkana. Kočku jsme si přinesli z umisťovací výstavy opuštěných koček. Dneska už jsou oba senioři:-)
 Maci1 


Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(7.5.2008 14:02:16)
Taky máme kočku a kocoura, línají neustále, vyčesávání na to nemá naprosto žádný vliv ~g~. Hlavně kvůli chlupům jsme při rekonstrukci bytu zrušili koberce a zavedli parkety a dlažbu. Napřed se to vysaje a následně vytře. Zametání je podle mě neefektivní, tím se prach jenom zvíří.
 Maci1 


Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(7.5.2008 14:05:47)
A to nejdůležitější jsem zapomněla ;): vysavač máme bezsáčkový, značku AEG, s plastovou omyvatelnou sběrnou nádobou. Jsem s ním naprosto spokojená. Sáčky pokud vím nejsou nejlevnější a navíc snižují výkon vysavače.
 Irena 
  • 

Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(8.5.2008 15:10:44)
Taky mám ten pocit že to zametání nestačí, smetí se rozletí všude možně. Taky máme velký byt, 140 m, a zkoušela sem zametat a luxovat, vyluxováno je dřív. Dělám to dvakrát do týdne ale nestačí to, a kočky češu. Prostě jak přijde jaro, léto, chlupy jsou úplně všude. Třeba na žehlícím prkně, pak když žehlím a nevšimnu si, zažehlí se to do těch košil :-) ale za ty potvůrky to stojí.
 katka+katka 
  • 

Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(8.5.2008 18:33:09)
mě nepřijde, že by se to tak vířilo. Jinak smeták už asi 2 roky mám umělohmotný
 Insula 


máme sáčkový 

(7.5.2008 9:34:22)
Tak já mám sáčkový Vorwerk. Jsem spokojená. Vysaje všechno (většina rodiny má dlouhé vlasy), vč. matrací v postelích. Také jsem nejdřív uvažovala o bezsáčkovém, ale sousedka ho má. Je to tedy takový ten, co vysaje všechno do vody a je z něj "otrávená", protože musí po každém použití vymýt tu nádobu. Navíc u bezsáčkových přijdeš do styku přímo se špínou a alergeny při vynášení.
 Mika7887 


Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(7.5.2008 9:53:47)
MY také máme všude kde to je možné dlažbu.Koberc jsme pořídili jen synovi do pokojíčku,protože je večně na zemi.Také v ložnici máme běhouny. Pro tyto účely máme bezsáčkový vysavač a už bych jiný nechtěla. MAnipulace je jednoduchá,sběrač nečistot plastový,okamžitě když vysaju tak ho opláchnu vodou a je čisto.Můžu ho jen doporučit. Navíc,když si vezete kolik stojí sada 5 sáčku,tak je to i ekonomičtější. Takže přeji hodně štěstí při výběru
 Varanka + Kateřinka(9/09) 


Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(7.5.2008 12:24:27)
Mám doma psa a nejen proto souhlasím s dlažbou a pevnou podlahou. Je to pohodlnější a oproti kobercům i hygieničtější. Mám zelený, dražší vysavač s mikrosáčky a nedám na něj dopustit. Má dlouhou šňůru a manipuluje se s ním jako s koštětem, takže doopravdy pohoda...když koberce, tak středové a jen např. do děcáku nebo ložnice...
 Tomáš12 


Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(26.7.2008 0:29:05)
Dobrý den,
Používám jen Hylu. Je to Vodní systém Voda-Rotační separátor.
Všechno jde do vody a mám 100% jistotu, že úklid měl smysl. (Je to vidět, když vodu vylévám). Nádobu jen propláchnu a je čisto, nikde nic nehnije a nesmrdí.Každý sáček, nádobka, filtr či Heppafiltr je na nic. Všechny zachycují nečistoty a postupně brání proudění vzduchu k motoru (Což vede k postupnému přehřátí a zničení). Snižují transport nečistot, hnijí a smrdí (to si pak pouštíme do vzduchu při opětovném spuštění). Z hygienických důvodů by se měli.... po vyluxování (i během) "vždy" vyměnit za nové. Vždyť vodu z nádobí také vylíváme , koš z kuchyně vynášíme a proč?...
Hyla je mnohem levnější než Rainbow (což je taky Voda-rotační separátor) .
Hyla větší kapacitu nádoby na vodu(méně výměny),
Hyla má samočistící separátor(žádné nebezpečí špatně dotaženého závitu, když u Rainbow musíte po každém úklidu rozdělat a vyčistit(napsáno v příručce).Navíc mi přijde jako podvod , když po 4hod. ukázce Rainbow ,jak jsou hepafiltry a sáčky špatné, zjistíte v jejich příručce , že v přístroji je Hepafiltr a ten se taky zanáší a musí se vyměňovat.Tady už si ho sami vyměnit nesmíte! Jen firma. Takže je to dražší...

Hyla má příslušenství snad na všechno, od vysávání za sucha i mokra, po vytírání a praní koberců, mytím oken,atd..... , po 6m dlouhou hadici třeba k nástavcům na koně(moc šikovný, když se z koně nepráší při hřebelcování - doporučuji)


www.hyla.cz

Po úklidu tímto systémem "Voda-rotační separátor" můžete vyčistit i vzduch od prachu, bakterií, alergenů, pachů , takže se nemá co usadit na nábytku ....zároveň optimalizuje vlhkost 60% (Vhodná pro Astmatiky , Alergiky , Atopické Ekzémy ,laringitida a jiné kožní problémy) a krásně provoní (s esencí např.Eukalyptus na dýchání).Přidáním mořské soli do teplé vody v nádobě si před úklidem vytvořím ozdravný vzduch jako v solné jeskyni nebo u moře.



Našel jsem už hodně možností jak Hylu využít jinak než k úklidu a inhalaci.Napište mi a rád se s vámi podělím o zkušenosti.
 Pierre 
  • 

Re: plovoucí podlahy, dlaždice 

(10.4.2009 23:40:26)
No to co pisete je evidentni nesmysl, castice, ktere jsou zachycovany filtry jsou povetsinou nesmacive. I vysavac s 30 procentni ucinnosti dokaze zaspinit vodu.Takze si tu svou neplacenou reklamu nechte prosim od cesty.
 Lenka, 2 děti 
  • 

Sáčkový 

(7.5.2008 9:41:20)
My jsme měli oba, teda už tři :-). Napřed bezsáčkový, krásně vysával, ale ta manipulace byla příšerná. Dát vodu, vylít vodu, vyčistit a nanovo. Pak obyčejný sáčkový a teď máme s hepa filtrem. Nevzpomenu si na značku (nejsem doma), ale je to Viva-parquette, vysává nádherně, neměnila bych. Vytáhnu, vysaju a schovám, vysávám každý den, třeba i víckrát. Sáčky jsou teda pěkně drahý a lepší jsou ty co pohlcují zápach, protože přece jen je to trochu cítit :-(.
 Miky - děti 5,5 a 3 
  • 

Re: Sáčkový 

(7.5.2008 9:49:32)
Sáčkových vysavačů už jsme měli několik, nevím proč, ale málokdy nám jeden vydrží déla jak dva roky. Máme veliký dům a vysáváme také často - donedávna jsme měli doma dvě kočky a děti nejraději jedí na koberci než u stolu :-), neustále se nám doma válí na dlažbě chuchvalce prachy - klidně se vytvoří do dvou dnl od vysávání a vytírání. Máme dva koberce - v obýváku a pokojíčku, jinak dlažbu. Zkoumala jsem včera net, ale nikde u bezsáčkových nepsali, že by se tam někam dávala voda... Proto mě tato varianta také napadla, mít vysavač s nádobou o objemu 3 litry, to by bylo něco. Takhle jenom měníme sáčky ...
 Róza 
  • 

Re: Sáčkový 

(7.5.2008 9:55:30)
To je vlastně pravda, s tou vodou, ale po vysypání (už vidím, jak se z toho práší a i mě nealergikovi se chce kýchat) by se ta nádoba měla umýt. Myslím, že práce je s tím víc a i se víc zase napráší.
 Andrea 
  • 

Re: Sáčkový 

(7.5.2008 11:50:09)
Koukám, že tady pojem bezsáčkový vysavač chápe každý jinak. Existují vysavače na vodu, kde je manipulace bych řekla moc nepraktická (stačí málo a špinavá voda je vylitá). Potom existují vysavače kde je nádoba s filtrem, po vysátí stačí nádobu vysypat (není nutné) popř. vypláchnout vodou. Mám zkušenosti se všemi 3 typy a nejvíce mi vyhovuje ten bezsáčkový s nádobou.
 Maja 
  • 

jenom ne vodní! 

(9.5.2008 10:40:00)
Vodní je špatná volba. Měla jsem ho doma před lety, ale bylo to tak nepraktické, že jsem brzy pořídila sáčky. Minulý rok manžel dostla "geniální" nápad, že pořídí vysavač na vodu. Varovala jsem ho, přesvědčovala, nenechal si říct. Je tam totiž nutné vodu vylít po KAŽDÉM luxování a nádobu vypláchnout. Dělal to dva měsíce, pak mu pochopitelně přišlo hloupé, že rychle za tři minuty vysaje a pak pět minut vyplachuje a čistí. Začal tam vodu nechávat, s tím že to vypláchne jednou za tři dny. Ovšem luxování druhý den provázel slabý zápach, třetí obrovský puch a vymytí takové vody chtélo silný žaludek. Takže vodní vysavač stojí v komoře a dál používáme starý sáčkový. :-)
 Róza 
  • 

Re: Sáčkový 

(7.5.2008 9:50:21)
My jsme přesně tuto otázku řešili s manželem před rokem. Taky odešel (vysavač), ani se nerozloučil :-(((.
Manžel stál dost o ten bezsáčkový, ale když jsem si představila to věčné vylévání a nalévání vody, prosadila jsem sáčkový s hepafiltrem. Máme Etu O3 a nedám na něj dopustit. Je to takový malý bobík skladný, s teleskopickou tyčí, což mi hrozně vyhovuje. Máme lino v kuchyni a obýváku a koberce v pokojích. Na to lino je jeden nástavec (lépe přilne k povrchu), na koberce druhý (bere víc do hloubky). Já jsem spokojená.
 Fifinkaa 


Re: Sáčkový 

(7.5.2008 10:02:48)
Tohle dilema jsme řešili před nedávnem a taky jsme nakonec koupili sáčkový. Chtěli jsme bezsáčkový, ale pán v obchodě mi to vyloženě rozmluvil, že ta manipulace s tou špinavou vodou je hrozná a navíc prý nesajou tak dobře jako sáčkové. Jsem teď šťastná, že máme sáčkový, to pravidelné vymývání špinavé vody si fakt neumím představit. Sáčkový s dobrými filtry je super!
 Pavla, 4 děti 
  • 

Re: Sáčkový nepropustný 

(7.5.2008 10:20:47)
Taky jsem chtěla bezsáčkový s hepa filtrem, ale pořídila jsem sáčkový. Přesvědčila mě prodavačka, vysavač mi i předvedla, co všechno s ním musím udělat po použití. Bezsáčkový s hepa filtrem by neměl vysávat části omítky, kamínky, jemný písek, filtr se zanáší a je třeba ho často vyměňovat, není to levná záležitost, jinak by se měl proplachovat vodou nejpozději po každém třetím až čtvrtém vysávání a dobře nechat 24 h vyschnout. Tak to jsem vzdala, vysávám často a tohle je pro mě hodně práce navíc. Pořídíla jsem vysavač s nepropustným sáčkem, který se dá vysypat do popelnice a používá se stále dokola. Jsem max. spokojená.
 Skunkless 


Re: Sáčkový nepropustný 

(7.5.2008 10:32:08)
"Pořídíla jsem vysavač s nepropustným sáčkem, který se dá vysypat do popelnice a používá se stále dokola. Jsem max. spokojená."

Tak já zase naopak - tento vysavač má přítel a už se těším až se ho zbavíme. To, že si v bytě znovu všechen ten pečlivě vysátý prach mám "prohlédnout" je mi nepříjemné, jak nekonečně se z toho sáčku práší mi vyloženě vadí a nejvíc asi to, že ta špína tam zůstává a tvoří se ideální podmínky pro tvorbu různých breberek.

Zatím jsem přesvědčena, že chci klasický vysavač s vyhazovacími pytlíky, který jsem vždycky používala.
 Pavla, 4 děti 
  • 

Re: Sáčkový nepropustný 

(7.5.2008 10:46:53)
Nepropustný sáček samozřejmě nevysypávám v bytě, ale venku u popelnice, takže prach si zpět netřepu. Jinak sáček se dá opláchnout vodou a mohou se používat i obyčejné sáčky, které se vyhodí i s vysátým prachem.
 hana 
  • 

Re: Sáčkový nepropustný 

(7.5.2008 10:58:48)
Před týdnem jsem si koupila víceúčelový vysavač Zelmer, vysává přes vodu, větší nečistoty jsou zvlhčeny v plastové nádobě a mikronečistoty se sbírají do vody. Vše se opláchne po vysávání pod vodou(nepráší se) a je to otázka 5-10 min. Zádné sáčky a dýchání prachu. Vysávání na sucho vrací mikroprach částečně zpět do místnosti i přes kvalitní filtry. Při prvním vysávání jsem několikrát vyměnila vodu,jak byla špinavá a předtím bylo vysáto vysavačem na suché vysávání. Myslím si,že vysávání přes vodu vysavačem víceúčelovým lépe vyčistí mikroprach. Navíc se s ním dá i tepovat.Díky čerpadlu,které vysavače na sucho nemají, jsou o větší hmotnosti. Jinak jsem spokojená.
 ivaxx 


Re: Sáčkový nepropustný 

(7.5.2008 14:46:52)
Máme v baráku všechny 3 typy - sáčkový, suchý bez sáčkový (ten má babička) a vodní bezsáčkový. Vodním bezsáčkovým (stříká vodu) peru koberce 2x ročně a je to dobré - skutečně prokouknou. Na běžné používání to ale není. Nejde ale o ten, který jen lapá špínu do vody. Ten kdysi měla sestra a zrušila jej, protože při luxování byla obtížná manipulace. Sáčkový máme Electrolux s trojím filtrem asi 10 let starý, který právě dosluhuje. V období pylu a hraní na zahradě kupuji látkové sáčky s filtrem (drahé), v zimně stačí papírové. Byl výborný a koupím podobný. Babičky bezsáčkový suchý - jako alergikovi mi vadí způsob vysypávání do popelnice - prostě ten prach se zvedne a mám ho na oblečení, ať dělám, co dělám. Přijde mi, že jediná výhoda je ušetření za pytlíky, protože i ten sáčkový má takový sací výkon, že nadzvedne koberec.
 Lenka, 2 děti 
  • 

Re: Sáčkový nepropustný 

(7.5.2008 19:23:47)
TAk přesně ten jsme měli od rodičů. Ze začátku jsem s ním byla hrozně spokojená, ale později, když jsme měli malou, mělo se vysávat častěji, vysavač už byl špinavý a pořád to umývání a voda a špína, manžel už ho nechtěl ani vidět, já postupně taky ne. A najednou přestal vysávat :-), tak jsme si pořídili další a ted další - Electrolux, sáčkový, jsem nadšená, vezmu, vysaju, zaparkuju. Tah má lepší jak ten vodník.
 Iva+Lucinka9.5.06 


Re: Sáčkový nepropustný 

(12.5.2008 12:32:38)
Lenko,prosím,jaký typ Electroluxu jste si pořídili?
 gibi 
  • 

sáček/voda/bezsáčkový 

(7.5.2008 10:00:20)
Zdravím všechny. Minulé dva měsíce jsem za zabívala vybíráním vysavače, takže přeci jen něco jsem si přečetla a nakonec koupila sáčkový elektrolux cca za 4000,- .
Velmi často se mi líbil nějaký ten hezký bezsáčkový, ale jedna věc mě odradila hned na začátku. Po každém vysátí se MUSÍ nádoba vynést!!! a filtr vyklepat a to u každé značky a ne všude je to napsáno.
VYsavač na vodu ěm odradil z toho důvoda že na schodech máme konerec a hrozí převrhnutí které můžu znaměnet zničení vysavače.
Takže z techto důvodů vyhrál sáčkový. Vím že v nich není takový výber , ale dle máho názoru super volba. Tady je odkaz : http://www.elektromedia.cz/vysavace-electrolux-xxl-130-ergo-space.html
Vysává krásně koberce má velký sací výkon a na plouvocí a dlažbu je taky skvélí jen stačí vyměnit hlavici a pokračujete.
Je taky velmi lehký, takže DOPORUČUJU
 Maci1 


Re: sáček/voda/bezsáčkový 

(7.5.2008 14:13:20)
Gibi, nemusí ;). Nádobu vyneseš, až je plná, což u nás v bytě o cca 75m2 se dvěma kočkami znamená tak po 3-4 použitích. Stejně tak filtry stačí vyčistit, až když jsou zanesené, což rozhodně není po každém vysátí ;).
 PetraCh, 2 holky 


Re: sáček/voda/bezsáčkový 

(10.5.2008 7:54:44)
Taky jsem teď řešila problém jaký koupit vysavač, když starý dosloužil. Jako první jsem koupila bezsáčkový cyklonový Enzo Concept s tím, že nebudu muset kupovat sáčky. Ale ouha, ze začátku to sálo dobře, ale nedokončila jsem ani druhý koberec a vysavač začal svítit, že má zanesené filtry. Sice píšou, že filtry stačí vyklepat a jednou za čas vyprat, ale musela jsem je vyprat po každém použití jinak to zvládlo jen jeden koberec a konec. Naštěstí jsem to kupovala v Okay, takže mi to těsně před koncem té 30denní lhůty vzali zpátky. Tak nevím, jestli to je konkrétním typem vysavače, ale už k těm cyklónům moc důvěru nemám. Teď jsem koupila sáčkový Zelmer Solaris http://www.vysavace-domacnost.cz/znacky/zelmer-solaris-5000.php a naprostá spokojenost, na poloviční výkon mi to skoro zvedá koberec.
 loompa 


Re: sáček/voda/bezsáčkový 

(10.5.2008 9:05:50)
čau nechci ti kazit náladu, ale mám taky Zelmer, pár měsíců mi odlepoval koberce a teď mám pocit, že bych měla měnit sáček každý týden. Výkon se rozhodně snížil. Měnila jsem i Hepa filtr, ale nic. Funguje, ale už to prostě není ono.
 Martina, 2 kluky+ Karolínka 


Re: sáček/voda/bezsáčkový 

(21.10.2009 16:32:38)
Ahoj, a máš typ HT - s turbokartáčem nebo s elektrokartáčem? Zelmer 5000 Solaris je taky můj favorit, jen zvažuji, zda HT či HQ.
 Sima + 2 
  • 

testoviny 

(7.5.2008 10:09:22)
Koukněte se na webu Primy v archivu na pořad Testoviny. Je to asi půl roku, co testovali přes 20 vysavačů různých cenových kategorií a typů (sáčkový, bezsáčkový). Třeba tam najdete odpověď na vaše dotazy.
 Míša_ 


Re: testoviny 

(7.5.2008 10:35:18)
Tak my máme asi 3 roky bezsáčkový a jsem spokojená.
Je ale pravda, že po každém vysátí vyklepu ten hnus a celou nádobu opláchnu /vč. filtru/ a dám na topení příp. balkón uschnout. A nepřijde mi to nějaká strašná práce navíc.

K sáčkovýmu bych se asi už nevracela - vadila mi ta představa sáčku s prachem zavřená někde ve skříni.
 ataner+4 


Re: testoviny 

(7.5.2008 14:43:29)
Jen pro upřesnění - pořad Testoviny vysílala Česká televize.
 Vladan 


bezsáčkový - leda DYSON 

(7.5.2008 10:34:11)
Tak měl jsem možnost vyzkoušet obojí. Sáčkový vysavač, na který jsem nadával právě kvůli těm sáčkům. Pak jsem dostal od rodičů "do výbavy" do nového bytu bezsáčkový. Sice je fakt, že sáčky kupovat nemusím, ale...po určitě době se filtr ucpe a je nutné ho RUČNĚ vyčistit (vyprášit nebo opláchnout, případně koupit nový). Jinak to znamená manipulaci s prachem - člověk otevře sběrnou nádobu a do něčeho to musí vysypat - sáček jsem prostě vzal a vyhodil do koše.
Bezsáčkový vysavač, který bych si bez váhání koupil, je DYSON. Má jiný způsob vysávání, saje po celou dobu úklidu stejně.
Jinak - možná že dražší bezsáčkové vysavače jsou taky dobré - já mám levnější model.
Takže - pokud chcete za málo peněz hodně muziky, tak kupte sáčkový. Sice si musíte kupovat sáčky, ale ta cena není tak strašná. Bezsáčkový je vhodný spíš na dlaždice, plovoucí podlahy atd. Dle mé zkušenosti si s čalouněním, koberci a tak neporadí ani zdaleka tak dobře. A pokud chcete mít dobrý výsledek luxování, tak si za bezsáčkový dost připlatíte.
 Anusi 


Re: bezsáčkový - leda DYSON 

(8.5.2008 19:35:16)
...a co tak strčit nejdřív nádobu s prachem do sáčku -igelit. z marketu - uzavřít a vysypat, po té i filtr vyklepat do sáčku. Dělám to tak, nikde se nepráší sáček vyhodím a nádobu a filtr umyji jednou za dva měsíce. Mě se osvědčil vysavač do ruky VAX GUICK. Strčím šňůru do zásuvky - žádné tahání za sebou - paráda
 JANINA (DCERA 4 ROKY) 
  • 

VORWERK 

(7.5.2008 10:42:09)
JÁ OSOBNĚ NEDÁM DOPUSTIT NA VYSAVAČ WORWERK. JE SICE TRAPNĚ DRAHÝ A ANI SÁČKY NEJSOU LEVNÉ, ALE JE NAVĚKY A NAVÍC ANTIALERGICKÝ, ANTIPRACHOVÝ A MÁ VŠECHNY MOŽNÉ ANTI, NA KTERÉ SI VZPOMENETE.
CHÁPU, ŽE JEHO POŘÍZENÍ NENÍ PRO KAŽDOU DOMÁCNOST (CCA 20.000,-KČ- NEJLEVNĚJŠÍ VERZE), I JÁ BYCH HO NEMĚLA, KDYBYCH HO NEDOSTALA OD RODIČŮ JAKO VYSNĚNÉ PŘÁNÍ ASI PŘED TŘEMI LETY K PĚTADVACETINÁM, ALE JAK ŘÍKÁM, ODE MĚ MÁ METÁL.


JINAK JSEM PŘED TÍM VLASTNILA OBYČEJNÝ SÁČKOVÝ "BEKO" VYSAVAČ A JEŠTĚ PŘED TÍM "ETU". VŠE SE SÁČKY.

NA SÁČKOVÉ VYSAVAČE NEDÁM DOPUSTIT A POKUD SI DRAHÝ VORWERK PRÁVĚ NEMLŽETE DOVOLIT, VOLTE RADĚJI MEZI SÁČKOVÝMI. JAK JSEM ŘEKLA, MĚ SE OSVĚDČILY ZNAČKY "BEKO" A "ETA".

PŘEJI HODNĚ ÚSPĚCHŮ!
 Lída+2 


Re: VORWERK 

(7.5.2008 13:00:31)
TAk my ho zdědili.:-) A já konečně při vysávání nekejchám:-) teda..co ho máme zase nevysávám neb manželovi vyhovuje velikostně a vysává zásadně on..nebo děti:-)
 Lenka , 2 děti 
  • 

Re: VORWERK 

(7.5.2008 19:07:28)
Rodiče ho mají asi deset let (pořizovací cena 28 tisíc). Ze začátku byl opravdu skvělý, ale ted už je hyn, naši se s ním asi budou muset rozloučit. Určitě není navěky. Je pravda, že měli dva psy a každý den vysávání velké plochy možná udělá svoje.
 yvona01 


Re: VORWERK 

(8.5.2008 20:41:13)
Sice vorwerk nemam, ale ma ho tchyne, ktera s nim ted vysavala prach po vymene oken a on se ji rozbil... musela ho privezt az k nam do Plzne, protoze servis v Liberci neni a oprava ji stala kolem 4,000 Kc. Nejlevnejsi verze je ted (dle prodavacky) asi 10,000.
Ja osobne mam bezsackovou Etu s hepa filtrem a pokud se pravidelne cisti, tak saje opravdu dobre - mnohem lepe nez sackovej.
 Petr 
  • 

Ne jaky vysavac, ale jak casto vysavat!! 

(7.5.2008 12:01:18)
Napriklad zde uz se to davno vyresilo : http://forum.finexpert.cz/viewtopic.php?p=8857

Nejlepe vysavaji sackove vysavace a z nich nejlepe Miele. Nejhorsi jsou vodnici, kdy ve vsech vznikaji plisne. A nejdulezitejsi neni jaky vysavac, ale jak casto vysavate, je uplne jedno, jestli mate ten nejlepsi vysavac, kdyz vysavate jednou za mesic. To je mnohem lepsi mit obycejny a vysavat denne.
 Jorgos 


Test vysavačů 

(7.5.2008 15:06:40)
Tady si můžete prohlédnout test vysavačů časopisu D-test z loňského podzimu, ten by snad mohl být objektivní. Ty žluté jsou sáčkové, šedé bezsáčkové. Jak je vidět, nejlepší bezsáčkový je až na 7. místě a navíc stojí více jak 2× tolik, co vítěz testu. Takže já byl to viděl na sáčkovou klasiku.
 JitkaM 


Re: Test vysavačů 

(9.5.2008 9:53:28)
Nedávno jsem poslouchala v rádiu diskuzi o vysavačích, kde radila odbornice a ta se taky jednoznačně přikláněla k těm sáčkovým, hlavně z důvodů alergických (přesně to ale neumím vysvětlit proč). Důležité prý je, jaký mají výkon a jestli někde neprofukují ten prach zpět do bytu, atd.
Testu bych věřila, tam vždycky testují super.
My máme taky sáčkový, s hepa filtrem a i když už je delší dobu jetý, je pořád fajn.
 petishee 


Re: Test vysavačů 

(9.5.2008 13:25:56)
Jojo, taky jsem to poslouchala, myslím, že to byl přímo ten D-test, jak psal Jorgos. Paní mě celkem přesvědčila, že bych do bezsáčkového nešla :-)
 Robin* 


Re: Test vysavačů 

(15.5.2008 1:55:04)
Tak na základě toto testu jsem si koupila vítěze testu Miele S4211 a jsem s ním maximálně spokojená. Je sáčkový, může se nastavit 6 úrovní sání (nejnižší třeba na záclony).Koupila jsem ho v Německu, kde vyšel na necelé 4 tisíce. Tady v tom testu uvádějí cenu 5.800,--.
 Luca 
  • 

Re: Test vysavačů 

(21.5.2008 22:12:55)
Souhlasím. Máme sáčkový Miele už mnoho let (spolu jsme 5 a je starší) a úúúúžas. Žádný prach se nevrací do místnosti. 5 sáčků sice stojí 250, ale před pár měsíci jsme náhradní kupovali poprvé za těch x let.
Slyšela jsem, že pračka, myčka a vysavač se vyplatí jedině Miele, a po této zkušenosti věřím.
 Zuzka+Vikinka04+Kája24.4.12 


Rainbow 

(7.5.2008 21:01:10)
Jednoznačně Rainbow, mám ho doma už 12 let a nedám na něj dopustit.Všechna špína se vyleje do záchodu a je uklizeno.
 ajtakrajta 


Tak si vyber :o)) 

(7.5.2008 21:19:31)
Tak podle této diskuse bych se asi nerozhodla :o)
Mám bezsáčkový nevodní, Samsung za necelých 5 tisíc, jsem alergik a jsem naprosto spokojená. Mám zkušenost se sáčkovým vysavačem a nikdy více.
Asi opravdu nejde o to, najít ten nejperfektnější vysavač ze všech, ale najít dostatečně dobrý vysavač (HEPA atd) a POUŽÍVAT HO.
Mně třeba manipulace s bezsáčkovým nijak nevadí, má takovou předsunutou nádobu vně na rouře, ze které se dá špína rovnou vysypat a pak několikanásobnou filtraci nejjemnějších částic uvnitř vysavače (kazeta, filtry včetně HEPA). Nádobu vysypávám venku rovnou do popelnice, takže to doma neotevírám a prach si nesypu do koše v bytě, který jsem předtím vysála. Čištění filtrů, vnitřní kazety atd. jsem delegovala na manžela nealergika (zvládne to každý, není důvod, proč bych to musela dělat já), takže s prachem se do styku nedostanu.
Zkoušela jsem si i Dyson, ale nepřesvědčil mne, že je nutné dát za něj třikrát vyšší částku než za ten, který teď mám.
 Miky - děti 5,5 a 3 
  • 

Re: Tak si vyber :o)) 

(7.5.2008 21:33:53)
Děkuji všem zúčastněmým za rady, tipy, zkušenosti a nápady. Vzhledem k tomu, že jsem alergik (a to především na prach), budeme u važovat o vítězi TESTU Miele. Možná ještě své rozhodnutí změníme nebo přehodnotíme, každopádně jste všichni přispěli k tomu, že se nám bude lépe vybírat.
A proto ještě jednou děkuji. Miky
 Atislava 
  • 

Re: Tak si vyber :o)) 

(7.5.2008 21:42:48)
Přikláním se k sáčkovým (ač silný alergik, popírám teorie HEPA a ostatních filtrů a nádob). Děsí mě představa výměny, omývání, vymývání, čištění, sušení, prostě manipulace po vysávání. Takhle opravdu tak jednou za 2 měsíce vyměním sáček a hotovo. Mimochodem, kamarádce velmi často filtr splesnivý, protože se myje ve vodě, dostatečně neusuší, přijde se na to pozdě, takže pak plísně při vysávání lítají po bytě a kupuje filtry častěji (a dráž) než sáčky do sáčkových vysavačů.
 Ajtakrajta 
  • 

Re: Tak si vyber :o)) 

(8.5.2008 11:48:40)
Jo Atislavo,
když s tím někdo neumí manipulovat, tak je to smůla i u sáčkového vysavače. Vysušení vypraného filtru je základ nejen kvůli plísním, ale i kvůli tomu, že vysavač je přece jenom na elektriku a není na vodu stavěn (pokud nejde o vodní vysavač) :o) Není snad problém nechat filtr sušit radši o den dýl než jej strčit vlhký do stroje. Prádlo taky skládáme do skříně až když je suché, jinak by nám zplesivělo.
Člověk se musí zařídit, nikde není psáno, že čistit ty filtry musí zrovna sám alergik. Toto může klidně vykonávat nealergický člen rodiny (manžel, pubertální dítě...), vzhledem k tomu, že se to dělá jednou za několik měsíců a že je to úkon skutečně jednoduchý.
Ostatně ani vysávat by sám alergik neměl, jelikož se u toho do určité míry prostě víří prach.

Mně na sáčkovém výrazně nevyhovovala cena sáčků (protože já tedy jeden sáček na dva měsíce rozhodně nemám... vzhledem k mé bujné kštici a přítomnosti domácího zvířectva a velikosti vysávané plochy mám sáček na dva týdny), jejich jednorázové použití, špatná dostupnost - protože typů je hodně a nikdo mi nezaručí, že za 5 let sáček do svého vysavače ještě seženu... ostatně to byl problém i u našeho předešlého sáčkového vysavače, který je sice ještě dnes normálně funkční, ale sáčky do něj již nedostupné.
 Lucka + 2 zlatíčka 


??? 

(7.5.2008 22:14:36)
Je to sice OT, ale tohle má být článek na hlavní stránku? Jako téma to naprosto chápu, ale jaký to má pro koho přínos článek o tom, že někomu přestal fungovat vysavač?
 Stanley 


Re: ??? 

(13.10.2008 17:02:47)
Tak zrovna pořizuji nový vysavač(sáčkový)a mám 4 favority co do značek:Miele,Eta,Electrolux a AEG.Byl bych vděčný za každý tip od lidí,kteří mohou tyto značky porovnat.Moc děkuji!
 Stanley 


Re: ??? 

(14.10.2008 14:56:11)
Tak zrovna pořizuji nový vysavač(sáčkový)a mám 4 favority co do značek:Miele,Eta,Electrolux a AEG.Byl bych vděčný za každý tip od lidí,kteří mohou tyto značky porovnat.Moc děkuji!
 rae 
  • 

co je HEPA filtr 

(8.5.2008 9:27:09)
podívejte se na odkaz http://www.vysavace-domacnost.cz/clanky/hepa-filtr.php

Já osobně jsem spokojená s Philipsem, máme v rodině 2 - my bez koberců máme i jiný typ, maminku jsme ale nepřesvědčili, že si má koupit kobercový S KLEPAČEM a ten teď citelně chybí.
 Iva+Lucinka9.5.06 


Re: co je HEPA filtr 

(12.5.2008 12:37:15)
Prosím,jaký typ vysavače Philips máš?
 Jana a Kristián 9/06 
  • 

Miele 

(8.5.2008 15:45:18)
Od loňského podzimu máme Miele S 4211, pořídili jsme ho včetně hubice na tvrdé podlahy (máme korek a koberce). Po půl roce používání mohu říct samá pozitiva - skvěle vysává, perfektní manipulace, sáčky jsou sice dražší, ale vždy se naplní celé. Po stranách má jakési gumové nárazníčky, takže když se doma někam narazí je to beze škod. Osvědčila se mi i hubice na čalounění.
Tento typ jsem vybírala podle německých a anglických testů... a jak koukám do diskuze u nás skončil taky první.
 Anita 
  • 

naprostá spokojenost s bezsáčkovým Dyson 

(8.5.2008 22:00:46)
Dostali jsme jako svatební dar (v r. 2001) bezsáčkov vysavač Dyson - chtěla jsem ho, protože mě nadchnul v Anglii, kde jsem ho jako au-pair používala. A dote""d ho máme a jiný už bych nikdy nechtěla, až odjede, koupím si ho znovu i když je z těch dražších (tenkrát stál tuším 17 000, dnes o něco méně). Vysává skvěle jak pevný povrch (máme lino) i koberce, má opravdu konstantní výkon - skvěle seje po celou dobu). Zažil s námi rekonstrukci dvou bytů, kdy jsme s ním vysávali i stavební prach a špínu. Po té druhé rekonstrukci se začala dostávat větší špína i do filtru - volala jsem na zákaznickou linku (mají skvělý servis, dopodrobna proberou váš problém a poradí kroky, jak postupovat) - paní usoudila, že se nám ucpal cyklon - tj. část vysavače, která vytváří sací výkon aje součástí vyndavací nádoby, která se vysypává a poradila mi geniálně jednoduchý způsob opravy - prostě celou nádobu vysprchovat a propláchnout, dobře usušit. Opravdu to zafungovalo a vysavač funguje vesele dál. Považuju to za dost geniální - který elektrospotřebič lze opravit pouhým propláchnuté¨ím vodou? - Žádná opravna atd.. Od té doby miluju svůj vysavač o to víc :-)). Podotýkám, že nejsme dealerem společnosti dyson :-)), ale jen spokojeným uživatelem. Takže já rozhodně doporučuju bezsáčkový Dyson. je dražší, ale podle mě je to investice, která se vyplatí. S levnějšími modely bezsáčkových vysvačů nemám zkušenost.
jo a údržba - kromě vysypávání nádoby s prachem (což není problém - dám kolem plastový sáček, utěsním a nádobu do něj převrátím a vysypu) je třeba jednou za čas (alespo""n 1x za půl roku) vyprat filtr - což je laickým okem molitanové kolečko o poloměru 20 cm a stejně velký plastový kroužek). Operace cca na 5 minut - proplachuje se vodou.
 Tragika 


Re: naprostá spokojenost s bezsáčkovým Dyson 

(8.5.2008 23:57:42)
Souhlasím všemi deseti. Dyson je jednička!
 Míla + 16+5+2 
  • 

Re: naprostá spokojenost s bezsáčkovým Dyson 

(10.5.2008 9:50:04)
Dysona máme už deset let. To znamená dest let ženského zacházení s technikou - jedna závada (pád ze schodů - bez obsluhy). jediné co se s Dysonem za tu dobu změnilo je cena. Tehdy 22tis. dnes cca 12....
 Sysyna 


Neluxuji... 

(10.5.2008 12:30:06)
Nebudu luxovat, dokud nevymysli vysavac , na kterem se da jezdit:-))

 Cindy (XI/06 + IX/10) 


Vysavač 

(10.5.2008 14:01:44)
No my máme Rainbow. Pravda, pořizovací cena je hodně vysoká, ale jsem nadmíru spokojená. Veškerý "bordel" zůstává ve vodě, kterou nakonec vyleju do záchoda. Navíc se dá používat i jako čistička, zvlhčovač a provonění vzduchu. Skutečně z něj nic nevychází ven žádný prach. Čistím tím nejen podlahy a koberce, ale i čalounění v sedačce a pravidelně při "převlékání" postelí, tak celé letiště včetně dek a polštářů. Je to fakt super. Dokonce mi moje máma koukala, jak jí prokoukla sedačka, když jsem jí doma pomocí tohoto udělátka vyluxovala. S normálním vysavačem se to nedá srovnávat.
Dřív jsme měli také vodní vysavač (také dost drahý) od firmy Zepter. Pak jsme jednou otevřeli jistý vnitřní díl a byla tam spousta plísně, což u tohoto vysavače není. Je tam speciální gumový filter a žádná plíseň. Navíc je záruka 7 let a poté si můžeme zaplatit revizi a opět se záruka o 7 let prodlouží.
 GLT 


Re: Vysavač 

(12.5.2008 0:02:25)
My máme AEG s hepa filtrem a rotačním kartáčem- ten se dokupuje zvlášť a je bezva např na vlasy na koberci. R^
 Tomáš12 


Re: Vysavač 

(26.7.2008 16:07:33)
Dobrý den,
Používám jen Hylu. Je to Vodní systém Voda-Rotační separátor.
Všechno jde do vody a mám 100% jistotu, že úklid měl smysl. (Je to vidět, když vodu vylévám). Nádobu jen propláchnu a je čisto, nikde nic nehnije a nesmrdí.Každý sáček, nádobka, filtr či Heppafiltr je na nic. Všechny zachycují nečistoty a postupně brání proudění vzduchu k motoru (Což vede k postupnému přehřátí a zničení). Snižují transport nečistot, hnijí a smrdí (to si pak pouštíme do vzduchu při opětovném spuštění). Z hygienických důvodů by se měli.... po vyluxování (i během) "vždy" vyměnit za nové. Vždyť vodu z nádobí také vylíváme , koš z kuchyně vynášíme a proč?...
Hyla je mnohem levnější než Rainbow (což je taky Voda-rotační separátor) .
Hyla větší kapacitu nádoby na vodu(méně výměny),
Hyla má samočistící separátor(žádné nebezpečí špatně dotaženého závitu, když u Rainbow musíte po každém úklidu rozdělat a vyčistit(napsáno v příručce).Navíc mi přijde jako podvod , když po 4hod. ukázce Rainbow ,jak jsou hepafiltry a sáčky špatné, zjistíte v jejich příručce , že v přístroji je Hepafiltr a ten se taky zanáší a musí se vyměňovat.Tady už si ho sami vyměnit nesmíte! Jen firma. Takže je to dražší...

Hyla má příslušenství snad na všechno, od vysávání za sucha i mokra, po vytírání a praní koberců, mytím oken,atd..... , po 6m dlouhou hadici třeba k nástavcům na koně(moc šikovný, když se z koně nepráší při hřebelcování - doporučuji)


www.hyla.cz

Po úklidu tímto systémem "Voda-rotační separátor" můžete vyčistit i vzduch od prachu, bakterií, alergenů, pachů , takže se nemá co usadit na nábytku ....zároveň optimalizuje vlhkost 60% (Vhodná pro Astmatiky , Alergiky , Atopické Ekzémy ,laringitida a jiné kožní problémy) a krásně provoní (s esencí např.Eukalyptus na dýchání).Přidáním mořské soli do teplé vody v nádobě si před úklidem vytvořím ozdravný vzduch jako v solné jeskyni nebo u moře.



Našel jsem už hodně možností jak Hylu využít jinak než k úklidu a inhalaci.Napište mi a rád se s vámi podělím o zkušenosti. Zbynekmyslivecek@seznam.cz
 Tomáš12 


Re: Vysavač 

(29.7.2008 10:34:33)
Dobrý den,
Používám jen Hylu. Je to Vodní systém Voda-Rotační separátor.
Všechno jde do vody a mám 100% jistotu, že úklid měl smysl. (Je to vidět, když vodu vylévám). Nádobu jen propláchnu a je čisto, nikde nic nehnije a nesmrdí.Každý sáček, nádobka, filtr či Heppafiltr je na nic. Všechny zachycují nečistoty a postupně brání proudění vzduchu k motoru (Což vede k postupnému přehřátí a zničení). Snižují transport nečistot, hnijí a smrdí (to si pak pouštíme do vzduchu při opětovném spuštění). Z hygienických důvodů by se měli.... po vyluxování (i během) "vždy" vyměnit za nové. Vždyť vodu z nádobí také vylíváme , koš z kuchyně vynášíme a proč?...
Hyla je mnohem levnější než Rainbow (což je taky Voda-rotační separátor) .
Hyla má větší kapacitu nádoby na vodu(méně výměny),
Hyla má samočistící separátor(žádné nebezpečí špatně dotaženého závitu, když u Rainbow musíte po každém úklidu rozdělat a vyčistit(napsáno v příručce).Navíc mi přijde jako podvod , když po 4hod. ukázce Rainbow ,jak jsou hepafiltry a sáčky špatné, zjistíte v jejich příručce , že v přístroji je Hepafiltr a ten se taky zanáší a musí se vyměňovat.Tady už si ho sami vyměnit nesmíte! Jen firma. Takže je to dražší...

Hyla má příslušenství snad na všechno, od vysávání za sucha i mokra, po vytírání a praní koberců, mytím oken,atd..... , po 6m dlouhou hadici třeba k nástavcům na koně(moc šikovný, když se z koně nepráší při hřebelcování - doporučuji)


www.hyla.cz

Po úklidu tímto systémem "Voda-rotační separátor" můžete vyčistit i vzduch od prachu, bakterií, alergenů, pachů , takže se nemá co usadit na nábytku ....zároveň optimalizuje vlhkost 60% (Vhodná pro Astmatiky , Alergiky , Atopické Ekzémy ,laringitida a jiné kožní problémy) a krásně provoní (s esencí např.Eukalyptus na dýchání).Přidáním mořské soli do teplé vody v nádobě si před úklidem vytvořím ozdravný vzduch jako v solné jeskyni nebo u moře.



Našel jsem už hodně možností jak Hylu využít jinak než k úklidu a inhalaci.Napište mi a rád se s vámi podělím o zkušenosti. Zbynekmyslivecek@seznam.cz
 Lenka 
  • 

Philips 

(11.5.2008 1:33:57)
Mame jiz cca 7 let sackovy philips, nepamutji si znacku, ale tenkrat byl pekelne drahy-cca 11000kc, od te doby ho pouzivame, mame velky dum, na auto, pouzivaly jsme ho i pri rekonstrukci patra a podkrovi a vykon porad stejny, jsme s nim naprosto spokojeni! Sacek vyhazuji cca jednou za cca 2 mesice. Luxovani 2x tydne cely dum (vetsinou plovouci podlahy, dlazba, jen u deti v pokojiku koberec.
Zdravim,
Lenka
 Světla a moje 4 holčičky 
  • 

Vysavač 

(12.5.2008 7:07:50)
Já se přiznám že dokud jsem měla klasický vysavač bylo to hrozné :) a nesnášela jsem to včetně mých dcer.Před rokem jsem si koupila Vorwerk (sice dražší)ale je super,má sice sáček,ale také filtr úplně skvělý(žádná klasika :( ),ale užasnou vyklepávací hlavici(nejen na koberce ale i na postýlky),a druhou na pevné podlahy (ta oběde i stojící židli,perfektní MANIPULACE)a hlavně vysavač stojí !!!! A moje záda už nebolí a děti už taky rády vysávají :),Vytírám jen 2x týdně,mám 4děti 1chlupatou kočku a 2psy a drobné zvířátka.Přeji šťasný výběr a hezký den Světla
 inzenyr 


Re: Vysavač 

(24.10.2008 20:48:08)
Doporučuji se seznámit s nejnovější technologií čistění s využitím horké páry. Pára odmašťuje desinfikuje, zbavuje alergenů a pachů. Informace získáte třeba na www.parnicistic.estranky.cz nebo na www.parnivysavac.estranky.cz
 Marcela (Káťa 6, Eli 3, Šárka 5měsíců) 
  • 

vysavače 

(12.5.2008 10:39:55)
Tak se musím přidat :o))
Nejdříve jsme měli vodníka (mooulinexa) - a s ním prali asi všeho všudy 4x za jeho 6let v našich službách - poté začal řvát jak letadlová turbína a byl odejit.
Na jeho místo po všelijakém párání a vyptávání a razení nastoupil bezsáčkový LG - a ten bohužel fungoval asi 2 roky - s tím že jsem musela na 1 místnsot vysávat na 2x - ať už byla nádoba jak velká zanášel se filtr v ní a pomáhalo jen jeho propláchnuití ve vodě a následné vysušení - takže jsme mu dali taky vale a používám ho jen na odsáváníé dětí (rýma) - má regulaci sacího výkomu na trubce takže na to je super.
Další v pořadí a s ním jsem opravdu spokojená je Mielle - se sáčky a supr filtrací - vyhrál i 1. místo z 23 testovanýách vysavačů :o))))))
 lexx01 
  • 

Nejlepší je vysavač, který Vás k ničemu nepotřebuje ... vystačí si prostě sám :o)  

(12.5.2008 12:44:50)
Loňský Ježíšek si na nás vzpoměl a přinesl naší rodině automatický vysavač popisovaný zde: http://www.irobot.cz/

Pořídil jej velmi výhodně na Německem ebay.de za méně než polovinu lokální ceny :) Nový vysavač se rychle stal novým domácím mazlíkem, který se denně prohání po celém bytě k velké radosti zejména našich dětí :o)))

PS: Vlastníme vedle toho již přes 10 let také výborný vysavač VAX 4100, který umí vysávat jak do vody, tak i do sáčku, prát koberce ... a hlavně je opravdu neucenitelný, pokud Vás něco v bytě vytopí. (roztžitý soused, prasklá trubka, rozvalené akvárium .. ,-)
 Lidulinek 


dyson 

(12.5.2008 16:49:12)
Jako svatební dar jsme dostali stojací vysavač Dyson 07 hepa. Je bezsáčkový, vynášet se musí po každém vysávání, protože vždycky vysaje hodně /a to vysávám 3x týdně a žádného domácího mazlíčka v bytě nemáme/. Má rotující kartáč, hepa filtr a je bezsáčkový. Mám jej přes dva roky a jsem spokojená. Jediné, co bych mu vytkla je, že se nedostane např pod radiator a musí se vytahovat hubice z rukojet, což trochu zdržuje. Ale novější dysony už na to pamatují a jde s nimi zajet i pod nízký nábytek.
Co se mi na něm líbí, že to není takový ten rozprašovač, co z jedné strany prach nasaje a ze druhé vyfoukne. Dcera je alergická na prach, takže to fakt oceňuju.
Jinak velkým mínus je cena. Kdybych si ho měla kupavat sama, asi bych koupila něco lovnějšího, třeba vodníka od zelmmeru. Koupila jsem ho našim a mamka si ho jen chválí.
 Pavel, Terezka 2,5 roku 
  • 

Prodejce 

(12.5.2008 19:42:08)
Jsem prodejce a vim ze bezsackovy a nebo jeste k tomu vysavani do vody mit doma nikdy nebudu. Vysavani do vody je nehygienicke pokud se nevymyje po kazdem vysavani. Bezsackovy vysavac je taky narocny na udrzbu. Koupil jsem sackovy vysavac Electrolux Z7525 ktery obsahuje elektricky rotacni kartac a ma vykon 1800W. Funguje skvele a vysavace Electrolux jsou obecne temer bezporuchove. Mohu jen dopurucit.
 Petr 
  • 

VAX 

(14.5.2008 1:10:40)
Ve starém bytě jsme měli takový malý sáčkový vysavač ETA, ale žádné koberce, takže pro občasné použití stačil. V novém domě už koberce bohužel máme v celém patře a sáček nám 2x praskl ... kromě velkého prachu odešel i motor. Nakonec jsme vybrali VAX, který vysává do vody a nemůžeme si ho vynachválit. Používáme ho již 4 roky bez jediného problému. Má vysoký výkon, který neklesá se zanesením a protože jsme pořídili i nejlepší model, tak i spoustu příslušenství (turbo kartáč, natahovací hadice až 4 m, která je výborná na schody, nástavce pro tepování koberců, čalounění i vytírání pevných podlah). Voda se špínou se jednoduše vyleje a jede se dál. Příslušenství využíváme všechno. A hlavně, na to co umí, není přehnaně drahý jako např. Rainbow, který je funkčně podobný (dokonce teď koukám na jejich web (http://www.vax-cr.cz) a mají akci - Jarní cena 10.950,-Kč pro tento model - Vax 6151sx! Tak 2x ročně měním filtr za 69 Kč. Můžete ho použít i se sáčky a HEPA filtrem, což jsme nezkoušeli. A jak jsem četl i názor, že někdo raději 2x vymaluje dům než luxuje, tak to já bych raději denně luxoval ;-)
 Tomáš12 


Vodní vysavač Hyla 

(26.7.2008 0:24:50)
Dobrý den,
Používám jen Hylu. Je to Vodní systém Voda-Rotační separátor.
Všechno jde do vody a mám 100% jistotu, že úklid měl smysl. (Je to vidět, když vodu vylévám). Nádobu jen propláchnu a je čisto, nikde nic nehnije a nesmrdí.Každý sáček, nádobka, filtr či Heppafiltr je na nic. Všechny zachycují nečistoty a postupně brání proudění vzduchu k motoru (Což vede k postupnému přehřátí a zničení). Snižují transport nečistot, hnijí a smrdí (to si pak pouštíme do vzduchu při opětovném spuštění). Z hygienických důvodů by se měli.... po vyluxování (i během) "vždy" vyměnit za nové. Vždyť vodu z nádobí také vylíváme , koš z kuchyně vynášíme a proč?...
Hyla je mnohem levnější než Rainbow (což je taky Voda-rotační separátor) .
Hyla větší kapacitu nádoby na vodu(méně výměny),
Hyla má samočistící separátor(žádné nebezpečí špatně dotaženého závitu, když u Rainbow musíte po každém úklidu rozdělat a vyčistit(napsáno v příručce).Navíc mi přijde jako podvod , když po 4hod. ukázce Rainbow ,jak jsou hepafiltry a sáčky špatné, zjistíte v jejich příručce , že v přístroji je Hepafiltr a ten se taky zanáší a musí se vyměňovat.Tady už si ho sami vyměnit nesmíte! Jen firma. Takže je to dražší...

Hyla má příslušenství snad na všechno, od vysávání za sucha i mokra, po vytírání a praní koberců, mytím oken,atd..... , po 6m dlouhou hadici třeba k nástavcům na koně(moc šikovný, když se z koně nepráší při hřebelcování - doporučuji)


www.hyla.cz

Po úklidu tímto systémem "Voda-rotační separátor" můžete vyčistit i vzduch od prachu, bakterií, alergenů, pachů , takže se nemá co usadit na nábytku ....zároveň optimalizuje vlhkost 60% (Vhodná pro Astmatiky , Alergiky , Atopické Ekzémy ,laringitida a jiné kožní problémy) a krásně provoní (s esencí např.Eukalyptus na dýchání).Přidáním mořské soli do teplé vody v nádobě si před úklidem vytvořím ozdravný vzduch jako v solné jeskyni nebo u moře.



Našel jsem už hodně možností jak Hylu využít jinak než k úklidu a inhalaci.Napište mi a rád se s vámi podělím o zkušenosti.
 Vladan 
  • 

Re: Vodní vysavač Hyla 

(10.10.2008 9:58:38)
Hoj, po vodním vysavači pasu už delší dobu. Rainbow znám, o Hylu jsem na netu taky zavadil. To co píšeš o Hyla je zajímavé. Jak je to prosím s hlučností? U Rainbow mi ten hluk celkem vadil :-)

Taky jsem objevil nějaká Vysavač s vodním filtrem Zelmer Aquario (má Hepa filtr :-( ) a něco z teleshopingu za 1990,- - to bude jistě kvalita ;-)
 Tomáš12 


Re: Vodní vysavač Hyla 

(8.1.2009 20:07:47)
Hlučnost mi nepřijde zvýšená. Přiměřeně ku svému výkonu. Předtim jsem měl forwerka a ten byl o trochu tižší, ale o proti znalostem dnes byl strašně drahý na sáčky a filtry, a vyhazovat ho po každém lux. bych se nedoplatil.

Vodní vysavač bez separátoru je podle mě horší, než pytlíkáč. separátor je tam jako odrážedlo nečistot, když voda už není shopná absorbovat jemný prach, podle konstrukce separátor odráží do určitého množství nečistot!!!

Vodní vysavač bez separátoru je pokaždé s filtrem, A ten zachycuje v tomto případě vlhké nečistoty a ty hnijí rychleji než suché. Jak je řešeno aby se voda nedostala do motoru? když tam není separátor a motor má turbínu, která se po roztočení stává nasávadlem vzduchu!!!

Sme opět u toho, že koupíte za pár kaček cca do 20 000,- přístroj, který k tomu, aby fungoval stále něco potřebuje vyměňovat !!! to je pořád za něco platit.


Hyla nám stále funguje jen na tu vodu, musíme si uvědomit, že voda je téměř zadarmo v porovnání s filtry. A za rok mě stojí míň než cokoliv jiného.

voda je přírodní smáčedlo, když prší je pročištěn vzduch, když prší na stavbě , kde je hodně prachu, samozřejmě tam bude potřeba více vody , aby se vzduch vyčistil od prachu.Na pytlíkáče sáčků a na vodníky bez sepr. filtrů. A co je levnější? pořád za něco platit? nebo si zainvastovat a zaplatit jen jednu částku?



 Marta Slaná, dospívající syn,psi 
  • 

Re: Vodní vysavač Hyla 

(18.2.2009 18:18:16)
Kolegyně mi doporučila výborný a cenově dostupnější vysavač než HYLA či dokonce Rainbow. Je to orky, víc najdete na www.orky.cz. je možno si na něm nastavit i velikost sací síly. Je tišší než jiné se separátorem
 Miroslav 
  • 

Re: Vodní vysavač Hyla 

(6.2.2009 23:15:07)
Hylu také máme a nic bych už jiného nechtěl a po roce jsem si řekl že to budu předvádět protože je to dost dobrý 774987112 tel.
 Jiří Dragoun 
  • 

Re: Vodní vysavač Hyla 

(18.7.2014 13:17:22)
Ani se nedivím, že o vysavači tohoto typu mluvíš v pozitivním smyslu. Moje žena, když jsem pořídil Hylu měla připomínky, že musí napouštět vodu, pokaždé vysavač čistit atd. Teď po desetiletém používání nechce jiný vysavač ani vidět, protože jí připadá, že se sáčkovým vysavačem spíše honí prach po podlaze, než aby vysávala. Navíc máme pejska a ten, jako každý pouští chlupy. Hyla se neucpává, má stále stejný a musím podotknout, výkonný podtlak, takže psí chloupek u nás není problém. Někdo může namítnout, že je docela drahý, v tom případě bych mu poradil, ať si koupí koště, vyjde ho levně a výsledek bude stejný, jak se sáčkovými vysavači. Hyla je mašinka, která se povedla.
 Stanley 


výběr vysavače 

(14.10.2008 14:59:05)
Tak zrovna pořizuji nový vysavač(sáčkový)a mám 4 favority co do značek:Miele,Eta,Electrolux a AEG.Byl bych vděčný za každý tip od lidí,kteří mohou tyto značky porovnat.Moc děkuji!
 radas 
  • 

Re: výběr vysavače 

(14.10.2008 17:26:03)
z technickeho hlediska je jasne, ze jakykoliv vysavac, ve kterem proudeni vzduchu stoji v ceste jakykoliv filtr je zbytecny. jakykoliv filtr se proste musi ucpat. vysavac sice zvedne koberec ze zeme, i kdyz neproudi vzduch, ale prach nezvedne. typicky je to videt tak, ze prejizdite nit, a ackoliv ruka se vam na trubku pricucne, tak nit musite nakonec sebrat rucne a vlozit ji do trubice.
jediny co muze vysavat dlouhodobe kvalitne je vysavac se separatorem a vodni lazni pro zachyceni bordelu (zatim jsem nasel 3 znacky). nema se co ucpat, nema co hnit, tlit a plesnivet (timto pozdravuju hlavne zastance sackovych vysavacu:)), to je dobra prasarna) a manipulace je naprosto primitivni. pokud nekoho pani v kramu presvedcila o hrozne manipulaci se spinavou vodou, tak se pani klanim za obchodni dovednosti a doufam, ze ti presvedceni se na tom speku houpaji jeste ted:))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.