| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Lze ovlivnit pohlaví potomka?

 Celkem 246 názorů.
 Kačka a dvě holčičky 
  • 

:o))) 

(29.2.2008 9:04:34)
tak to mi taky vrtá hlavou jak "na kluka". U první dcery nám to bylo jedno, hlavně ať je miminko zdravé, u druhé dcery už si manžel přál syna - já chtěla ještě holčičku.... vyšlo mi to, narodila se Maruška... do třetice bychom oba chtěli chlapečka..., ale co je 100% metoda.... zřejmě nic... tak holt bude v budoucnu Magdalénka, místo Martínka... svět se nezboří, hlavně že děti budou zdravé, šťastné a spokojené.
 Kristain 


Re: :o))) 

(29.2.2008 9:15:32)
Tak u mého muže v rodině se rodí posledních 70 let jen kluci.Manžel má bráchu, ten má dva syny, můj muž má syny celkem čtyři (spolu máme dva). Když jsem ted čekala druhého, celou dobu jsem byla přesvědčená, že to musí být holka, a není. Holka vycházela dle všech astrologických tabulek i dle teorie mladší krve. Btw.-znáte tuto teorii? podle ní se tuším jednou za 7 let všem mění krev a který z rodičů ji má v té době mladší, po něm dítě má pohlaví...u nás to ale v případě mladšího nevyšlo...
 jana, dvě holčičky 
  • 

jak na to 

(29.2.2008 12:28:07)
Nejsem žádný biolog, ale žena má pouze XX chromozom a muž XY, takže pohlaví určuje mužská spermie, tak stravou můžete ovlivnit, jen muže. Pak ovšem spíš závisí, která spermie vnikne rychleji do vajíčka.
Proto se říká, že když jsou varlata vystavena často teplu / sauna.../, přežívají více spermie ženského pohlaví. Také ovlivňuje čas pohlavního styku před oplodněním, protože spermie nesoucí holčičku přežívají déle. A frekvence výdeje ejakulátu, protože rychleji se tvoří spermie ženského pohlaví.
To jen tak pro upřesnění, pokud to čte nějaký odborník, ať upřesní, nebo vyvrátí mé znalosti.
Podle mě je to sázka do loterie, ale dejme tomu, pokud chcete holčičku, máte větší šanci, když budoucího otce budete nahřívat, často svádět, a oplodňovat se budete pár dnů před ovulací. :-)
Tak milujme se, množme se a ať to všechno není pravda, protože jednou by se všichni mohli snažit počít jen holky a to by byla na světě nuda. /nebo naopak /
 hopinka 


Re: jak na to 

(1.3.2008 13:14:57)
Ahojky,
Máš pravdu, spermie nesoucí chromozomy X se tvoří rychleji a proto při časté ejakulaci je zde převaha těchto chromozomů. Ale i tak jsou tu spermie s chormozomy Y... Takže toto úspěch nezaručí, navíc počít kluka by bylo dost obtížné..
ALE je pravda, že právě spermie s chrom. X jsou pomalejší při pohybu, ale mají schopnost déle přežívat v hlenu tvořeném děložním čípkem. Proto pokud dojde ke styku před ovulací, spermie s chrom. X přežívají až do doby kdy dojde k ovulaci a mohou proniknout do vajíčka, zatímco spermie s chrom. Y jsou již mrtvé. Pokud dojde ke styku právě v období ovulace, naopak vajíčko mohou oplodnit spermie s chrom. Y, protože jsou rychlé, zatímco spermie s chrom. X tam nestihnou "doplout".
Takže pokud se snažíte o holčičku, ideální je styk před ovulací a pokud o chlapečka, nechejte to až na den ovulace.. Kdy k ovulaci přesně dochází, nelépe zjistíte každodenním měřením bazální teploty (ve stejnou hodinu - ráno, než vůbec vstanete z postele), v den ovulace se BT zvyšuje cca o půl stupně.
Samozřejmě nic není na 100%, ale je to jediný způsob jak přírodě trochu pomoci. Ostatní způsoby se bohužel nezakládají na pravdě.
Hodně štěstí při zplození krásného a hlavně zdravého miminka Vám přeje jedna maminka 4měsíční - vytoužené - holčičky :-)
 Lidulinek 


Re: jak na to 

(1.3.2008 14:38:02)
Jen co jsem slyšela - před ovulací=holčičky, při ovulaci=chlapeček. Švagrovka to teda prý přesně plánovala podle této metody a vyšlo jí to 3x - má holčičku a pak dva kluky. Vždycky už na začátku těhu hlásila, co se jí narodí. A na vysoké jsem potkala člověka, který mi tvrdil, že jeho otec je gynekolog, který si tuto metodu ověřoval sám, a že mu to nevyšlo jen 1x ze třinácti dětí, které splodil /ale děti opravdu prý nemají jednu matku, ale tři:-D/
 Cindule (1 ještěrka, 15 m) 
  • 

Re: jak na to 

(2.3.2008 12:28:23)
Tak podle této rady nám to také tedy nevyšlo. Ale bylo nám jedno, co se narodí, hlavně, aby bylo děťátko zdravé a navíc jsem ještě šťastná, že mám právě dceru.
Dělali jsem přesně to při mé ovulaci a taktéž tím způsobem jako autorka článku a máme holčičku :-)))
Podle tvaru bříška každý tipoval kluka a rovněž podle toho, že mi to prý moc slušelo (tak prý to bude kluk jako buk) :-)))
 Blešata 


Re: jak na to 

(2.3.2008 13:43:16)
Souhlasím s tebou,přesně v den ovulace jsem byla u své gynekoložky,jelikož jsme se snažili o druhé miminko,chtěla jsem vědět jak zdravotně jsem na tom a má paní doktorka se rozveselila,že jsem přesně ten den v ovulaci a at rychle peláším za manželem a doslova at na to skočíme:))Manžel zrovna byl v práci a dorazil domů po půlnoci,tak jsme uskutečnily tak jak jsme chtěly.První dítko je klučík a já jsem moc toužila po holčičce.No a dopadlo to dle mého přání a pesvědčení,ale ted si stále říkám zda při nebo po ovulaci?
 Natalija 


Re: jak na to 

(11.9.2008 16:38:03)
Dobri den prosim vas napište mi kde mužu koupit ovulačni test děkuji;)
 Magda... 


Re: jak na to 

(6.3.2008 10:02:25)
Kdyz jsme se s manzelem rozhodli, ze zalozime rodinu, tajne jsem si prala holcicku. A taky se tak trosku chovala. Nevim presne, kdy mam ovulaci, ale na miminku jsme pracovali pouze do 12. dne cyklu, nikdy zezadu, cervene vinko temer denni chleb, stejne jako zeleninovy salat. No a loni s zari se nam narodil krasny zdravy chlapecek.
Jediny, kdo mi rikal od zacatku, ze to bude kluk, byly kolegyne z prace. Skoro vsechny zeny, ktere pracovaly v nasi firme a odesly na materskou maji syna :-D
 lara2 


Re: jak na to 

(7.4.2008 2:21:23)
no nevim jak to bylo prvne mam chlapce a s pritelem bychom chteli holcicku a moc by bylo pekne mit parecek myslela jsem ze je to spise temi spermiemi a pritel chtel at hledam nejake rady mezi zenskyma na netu ze co se tyce tehotenstvi poradite skusenostma tak nevim vy mate dve dcery tak jste asi prisla na recept jen jak se da spocitat ovulacni dny to nevim vy to vite?? nevim kdy se tady dostanu tak bych prosila odpovedi na h.sono@seznam.cz
 Fia 


Kluk nebo holka ? 

(1.3.2008 23:27:57)
Tak u nás taky nefunguje žádná teorie - příroda si prostě to udělala po svém. Doma máme chlapečka a teď čekáme druhého, i když mám jednoznačně mladší krev, měsíc byl ve správném postavení pro holčičku a také podle všech astrologických předpovědí to měla být právě ona, ke styku nedošlo v den ovulace a taky jsem jedla spousty čokolády, zeleniny a málo masa...
U nás v rodině se to střídá - jedna generace má samé holky a další kluky. Já jsem součástí té "klučičí etapy" ;).
 Jana038 


Holčičky 

(2.3.2008 19:47:36)
Co se mě týká, mám zatí dvě dcery a s nejvyšší pravděpodobností (3x potvrzeno na UTZ) budeme mít třetí :o) Dala by se k tomu vztáhnout teorie - "klučičí" spermie jsou rychlejší, ale mají kratší životnost. Naproti tomu "holčičí" jsou pomalejší, ale vydrží déle. Takže kolem a kolem vzato: milování před ovulací - teoretická větší šance na holčičku a naopak. U nás jsme si početí miminka jistili~j~ takže tulení bylo řekněme poněkud častější...z toho se dá odvodit - na uvolněné vajíčko už čekaly "přeživší" holčičí...Prostě jsem byla "předzásobená"... Ale je to jen teorie...;)
 Karmelka 


Re: Kluk nebo holka ? 

(4.3.2008 16:19:53)
tak čemu věřím je jen teorie ,že spermie kluci jsou rychlejší a s.holky pomalejší,ale vydrží čekat na ovulaci.takže jak už to tu holky psaly,že holky se dělají přd ovulací a kluci v den ovulace a po ovulaci.

podle mě jde lehčeji počít kluka a to díky ovulačním testům...dělala jsem si je a tak jsem počala přesně na ovulaci a máme kluka.

příště zkusíme holčičku,ale jak přesně zjistit dopředu,že bude ovulace...to jsem ještě nikde nenašla...

otázka je..zda taky daný chlap nevytváří jen samé kluky nebo samé holky....
nebo zda se nenajde rychlejší holka a nebo vyčkávajíci kluk....příroda je přeci všemocná~j~
 Jana, kluk a holka 
  • 

Re: Kluk nebo holka ? 

(5.3.2008 20:34:15)
Tak nám to vyšlo pokaždé. Poprvé neplánovaně, podruhé jsme chtěli holčičku a tak jsme to zkoušeli před ovulací a vyšlo to. Ovšem je pravda, že někteří muži mají pouze chromozomy X, někteří jen Y. Je to z velké části i dědičné, takže je možné, že v rodinách, kde jsou již po několik generací pouze chlapi, tak holčičku čekáte možná zbytečně.Ale i kluci jsou fajn, já jsem s tím naším prckem spokojená a neměnila bych.
 retynka 
  • 

Re: Kluk nebo holka ? 

(18.3.2008 20:51:32)
Můj manžel asi dělá jen kluky. Má 2 z prvního manželství a teď máme taky kluka. Chtěla bych hrozně holčičku, ale nechci riskovat. Ani manžel se už dalšímu dítěti brání, je to holt dost náročné uživit 2 manželky a 3 děti.
 maw 


Re: Kluk nebo holka ? 

(5.7.2008 7:44:44)
To není měřítko, znám jednoho, co dětí opravdu hodně, a říká: A to si představ, že prvních 7 byly holky...
(Pak má 3 kluky - což není málo.)

PS: S počtem manželek a dětí, které má živit, sis to měla rozmyslet dřív. To je přece jasný, když si vyhlédneš ženáče/rozvedenýho s dětma.
 albyna 


Re: :o))) 

(29.2.2008 9:16:55)
U mě početí v den ovulace a narodila se holčička, čínský kalendář mě "věštil" kluka a kamarádce zase holku a má kluka. Při prvním početí jsem byla v opojení červeného vína a taky holka. Na žádné rady bych nedala, vždyť je jedno co se narodí, je to stejně moje dítě.
 petra 
  • 

Re: :o))) 

(29.2.2008 9:30:23)
Tak já masožravka, mám přesně ze dne ovulace holčičku... ale možná je to fakt genama, protože já mám sestru a ta má taky holku.
No a mám dva bratrance a oba mají syny.
Také to může být tělesnou konstitucí, protože obě jsme se sestrou velmi drobné a "chlapák" by se do nás prostě nevešel...
Já osobně si myslím, že všechny "zaručenéů rady fungují tak zhruba 50:50.
 maw 


Re: :o))) 

(5.7.2008 7:47:05)
Pohlaví dítěte ovlivňují spermie, ne ženské příbuzenstvo.
Chlapák by se do vás klidně vešel - kamrádka má 155 cm a krásnýho chlapečka, měl ca 3 kg při porodu, krásné zdravé miminko. Nemusí to být vždycky obr.
 Jardula 


Re: :o))) 

(29.2.2008 10:49:36)
Tak nám taky nezabralo nic. Čínský kalendář - výsměch. Podle něj bych měla mí t 1 kluka a 2 holky. Pravda je taková, že mám 3 kluky.
 Simča+3 holčičky 
  • 

Re: :o))) 

(29.2.2008 10:59:47)
Mám tři holčičky,z toho tu poslední 100%počatou v den ovulace.Vždy jsem si moc přála dceru,ale že budu mít rovnou tři,tomu bych nikdy nevěřila. Nikdy jsme o žádných metodách nepřemýšleli.Ve 3. těhotenství mně říkali,že po velkém časovém odstupu budu mít určitě kluka,narodila se mi opět holčička(je pravda,že jsem v tu třetí holčičku tajně doufala a vyšla mi).Manželův bratr má 4 dcery-no možná na té převaze ženských a mužských spermií něco bude.
 Lucka+ 2kluci+ Valentýnka 


Re: :o))) 

(29.2.2008 19:26:46)
Ahojky tak já na různé metody moc nevěřím, máme dva kluky jeden je počatý asi 3 dny před termínem ms a ovu jsem měla 100% týden před tím a druhý v den ovulace, teď čekáme mimčo a já už raději ani dopředu nechci vědět co to bude a můžu ještě chvilku doufat že se mě přeci jen narodí holčička :-) a když ne tak mě to po tom porodu bude asi stejně jedno hlavně že je mimčo zdravý a je už venku:-D. I když jsem slyšela ted nedávno jednu zajimavou teorii na které asi něco být může: že pohlaví svým způsobem ovlivnuje i žena dle prostředí jaký má uvnitř. I když chlap má XX i XY tak žena může svým prostředí zničit jedny spetmie ještě dřív než se vůbec dostanou k cíli.. tak nevím ale svým způsobem to logiku dává, i když jestli se nám narodí 3 kluk tak tuto teorii manželovi samozřejmě vykládat nebudu;)
 Petřička z Lbc 


Re: :o))) 

(29.2.2008 21:14:43)
Četla jsem v Mladé frontě zajímavý článek z oblasti vědy a to že ženy s vyšší hladinou testosteronu a muži co mají výrazně mužské povolání mají syny, naopak křehké ženy s nízkou hladinou testosteronu a muži s "ženským" povoláním mají většinou dcery a celkem to i vychází. Např. ženské povolání jsou číšníci, herci, psychologové, naopak různí manažeři, technici, počítačoví šílenci mají povolání mužské. A často to i sedí na ženy, na mě určitě. Takže já se považuju za ženu s vyšší hladinou testosteronu a můj muž má ryze mužské povolání a máme dva kluky. Plno herců má dcery, stejně jako třeba Lendl má samé holky. Ve svém okolí jsem taky vysledovala že to celkem odpovídá. My když se navíc snažili o holku, tj. pár dní před ovulací, tak to nikdy nevyšlo. Zato kluci v den ovulace byli prostě hned hotový :-D
Jak to je u vás?
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: :o))) 

(29.2.2008 22:23:33)
Manžel špičkový programátor, já matematik - statistik, máme dvě dcery a možná třetí v břiše :)))
 Simča 
  • 

Re: :o))) 

(2.3.2008 21:20:26)
Markéto,s tím profesním zaměřením to máme to podobně - a výsledek viz výše:-))).A buď ráda,holky jsou super.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: :o))) 

(2.3.2008 21:34:17)
:)) Jsem si pak ještě vzpomněla, že Linus Torvalds, tvůrce Linuxu, má se svou ženou, mistryní Finska v karate, taky tři dcerky jako schůdečky :) No třeba budu mít hodně vnuků - kluků, abych si užila tu změnu.
 Petřička z Lbc 


Re: :o))) 

(9.3.2008 22:07:16)
No jo, výjimka potvrzuje pravidlo :-D Někdy to prostě nevyjde. Ale osobně vás neznám, třeba ač jste matematik, můžete mít jemná něžná drobná dívka s jinak spíše holčičími zájmy. Co jsem ale vysledovala ve svém okolí, tak tam to opravdu sedělo. Jen trošku problém, když má někdo páreček, jako třeba moje sestřenka, ta má 2 kluky a holku, přestože by dle mě měla mít 3 kluky ~g~
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: :o))) 

(9.3.2008 23:12:47)
:) Tak to, Petro, opravdu nejsem :) Jednu takovou znám (stejná profese), a ta má dva syny ;) Ale je to klidně možné, statisticky to opravdu může vycházet, může tam být nějaký posun v křivce od cca 50:50 ku dejme tomu 65:35, což z toho pochopitelně nedělá železné pravidlo.
 parishilton 


Re: :ha ha ha, 

(6.3.2008 10:11:51)
docela by mne zajímalo,jak ty mršky spermie vědí,kde jejich majitel pracuje...:-D:-D:-D
 parishilton 


Re: :ha ha ha, 

(6.3.2008 10:11:53)
docela by mne zajímalo,jak ty mršky spermie vědí,kde jejich majitel pracuje...:-D:-D:-D
 maw 


Re: :o))) 

(5.7.2008 7:49:29)
Pěkná blbost! Víse léta, že chlapi, co dělají u radaru atp. mají většinou jen holky - záření a změna teploty - a je to velice často tak. Ženská svým zaměstnáním nic neovlivní.
 Sara, Nicol 3.8.06 


Re: :o))) 

(2.3.2008 11:46:24)
Važení, já si proste myslim, že příroda neni blbá. S nějakou minimáln odchylkou se rodí stejný pocet chlapců jak devcat. A bohuzel nebo snad i bohudik je jen a pouze na prirode co se vam narodi.
I kdyz je pravda, ze spermie s chromozomy XY tedy zenskej jsou odolnejsi a rychlejsi. V deloze dokazi cekat i nekolik dnu. Cekat az vajicko dozraje a dojde k poceti. XX jsou pomalejsi a nemaji takovou zivotnot, proto kdyz je styk pri ovulaci, maji i XX sanci. Jenze vime kdo kdy mame ovulac, kdyz nemame testy????
Proste priroda ja machr a nechme to na ni.....
 Sara, Nicol 3.8.06 


Re: :o))) 

(2.3.2008 11:48:29)
Važení, já si proste myslim, že příroda neni blbá. S nějakou minimáln odchylkou se rodí stejný pocet chlapců jak devcat. A bohuzel nebo snad i bohudik je jen a pouze na prirode co se vam narodi.
I kdyz je pravda, ze spermie s chromozomy XY tedy zenskej jsou odolnejsi a rychlejsi. V deloze dokazi cekat i nekolik dnu. Cekat az vajicko dozraje a dojde k poceti. XX jsou pomalejsi a nemaji takovou zivotnot, proto kdyz je styk pri ovulaci, maji i XX sanci. Jenze vime kdo kdy mame ovulac, kdyz nemame testy????
Proste priroda ja machr a nechme to na ni.....
 Mab 


Oprava 

(2.3.2008 19:32:46)
Spermie nese jen jeden pohlavní chromozom, tedy X nebo Y (nemůže nést oba, pak jsou ty narození děti nemocné). Tedy okud nese spermie X - narodí se děvče, pokud má v sobě Y narodí se kluk.
Jinak teorie, že pohlaví stejně je na ženě je možná i pravdivá, záleží totiž na pH v pochvě, na hustotě cervikálního hlenu a lokální teplotě a hlavně v jakém dnu menstruačního cyklu k oplodnění došlo. A nevěřte, že nemužete ovulovat i mimo střed cyklu, jsou ženy, které ovulují právě při menstruaci.
 Pavla 
  • 

Re: :o))) 

(2.3.2008 21:12:18)
Není pravda, že se děti rodí půl na půl. Statisticky vzato se rodí více kluků (v poměru cca 53 x 47) ve prospěch kluků. Kluci mají větší sílu, ale méně vydrží. Holky jsou fyzicky slabší, ale zato odolnější. Poměr pohlaví se vyrovnává někdy kolem 40 let věu, pak už je holt více ženských.
 Miilu 


:-) 

(29.2.2008 9:21:57)
my máme dvě holky, obě "asi" před ovulací, ale máme ještě dost času na další pokusy. neřeším, jestli kluk nebo holka, hlavně že jsou zdravé. :-)
 majdaleenka +07+11 


numerologie 

(29.2.2008 9:35:13)
kamarádka umí nějak vypočítat, co se narodí, ale až po početí:o) ale zase to vychází, já byla přesvědčená o holčičce, vyšel kluk a nakonec "vyšel" taky kluk;-)
 Katka +3 


Re: numerologie 

(29.2.2008 9:39:07)
Mámpřesně podle plánu dva syny počaté v den ovulace nebo den po ní a dceru dva nebo tři dny před. U nás to vyšlo. :-)
 Lilith 


Re: numerologie 

(29.2.2008 9:57:43)
Já věřím pouze na biologii, kterou nám potvrdilo i několik gynekologů..před ovulací holky, v ovulaci kluk, pravděpodobnost 80%. Ostatní jsou nesmysly, polohy, zvyky, severní a jižní vítr apod. :-D

Problém je v tom, že většina vůbec neví, kdy má ovulaci, jako naše známá, která tvrdila, že má zase holku a že to nefunguje a při bližším zkoumání z ní vylezlo, že to přeci dělali 14 den! a to má každý ovulaci ;)
 Peggy* 


Re: numerologie 

(29.2.2008 10:03:45)
každý?
:-))))) dovol, abych se zasmála :-)))))))
 Boudicca 


Re: numerologie 

(29.2.2008 10:05:22)
Peggy, Lilith si z toho právě dělala legraci.... Proto ten smajlik, chápeš ??~k~
 Lilith 


Re: numerologie 

(29.2.2008 10:06:26)
No vždyť já jsem se taky smála :-D
A z toho pak plynou omyly typu my jsme to dělali během ovulace a mám holčičku..

Ale třeba to někdo vážně ví a narodí se opačné pohlaví, ani tahle metoda není 100%.
 Peggy* 


Re: numerologie 

(29.2.2008 10:45:23)
Tak to pardon, to jsem opravdu nepochopila, že bylo myšleno ironicky :-)
Mně právě tohle tvrzení vždycky vytočí, celý život mám cyklus hodně nepravidelný a nejsou schopný to pochopit a AKCEPTOVAT ani doktoři ... ale to sem nepatří....
Proto bohužel ani nemůžu přispět do studie o ovlivnění pohlaví podle ovulace.
Jak je to vůbec u zvířat? Myslím třeba u opic - ty se páří jenom pokud mají "ovulaci", nebo ne? Jako že u nich je "milování" jenom za účelem splození potomka, tedy v těch plodných dnech.
 LaraKroft 


opice 

(29.2.2008 11:14:22)
Omyl, třba právě opice soulouží celkem kdykoli, zejména lidoopi. Takový šimpanzi bonobo, to jsou hotoví sexuální náruživci.
 Jíťa 
  • 

Re: numerologie 

(3.3.2008 10:52:49)
Nevím, jak u opic, ale u psů trvá období páření cca 6-8 (vyjímečně i více) dní. Chovatelé tedy během té doby zapouští asi 3x - aby byla jistota, že se to podaří. Kdy přesně dochází k ovulaci netuším, ale rodí se holky i kluci v jednom vrhu.
 Karmelka 


den ovulace  

(4.3.2008 16:31:43)
peggy nic si z toho nedělej


dr.mi kdysi říkal,že každá žena i při pravidelném cyklu může mít ovulaci v každém tom cyklu jiný den....takže milé dámy(myslím to v dobrém,aby se někdo neurazil) pokud jste si nezjistili ovulaci např.ovulačními testy,nebo ultrazvukem u doktora....težko můžete tvrdit ,že víte přesně kdy jste ovulaci měli....


jo a taky znám ženu která ovulovala jen při menstruaci...a kdyby to tenkrát nezkusili na radu lékaře tak by děti ani neměli...

jo dámy příroda je mocná....
 Evyk 


Re: numerologie 

(29.2.2008 12:53:29)
Moje sestra je taky čarodějnice-poznala to pokaždé.Známá byla přesvědčená, že čeká holčinu a sestra jí řekla opak.Joj to bylo zle...Ale trefila se.

Jinak my máme dva kluky, ovulaci jsem u sebe nikdy neštudovala.I když u druhého nám to trvalo déle a byla jsem domluvená na krev a UTZ, zda ovuluju.No, tělo se asi leklo a v den plánovaného odběru jsem přišla na to, že se konečně zadařilo.
Podle čínského kalendáře nám to spíš vyšlo.Jen je tady ALE.Oba jsem přenášela,z měsíce do měsíce.Tak nevim...
 brzobohatka 


pohlaví potomka 

(29.2.2008 9:52:21)
s tou ovulací by to měla být pravda, existuje i přístroj, který vám to přesně propočítá...viz. http://www.naturcomp.cz/uvod/ ...ted´nechci dělat reklamu, oni tam stejně píší, že pohlaví dítěte se tak dá pouze předpokládat, nikdy to není na 100%
 Novotňák, syn Ondra 9 měsíců 


Re: pohlaví potomka 

(1.3.2008 11:06:26)
Hodně drahá sranda .Nejsme si jistá jestli se tento přístroj vyplatí pořizovat na místo užívání antikoncepce. Moje známá tento přístroj má, neplánovaně má dvě děti-oba kluky :-). Takže ratši zůstanu u klasické antikoncepce.
Mám 19měsíčního syna a vyšel mi podle výměny krve. Letos chceme pracovat na druhém dítku a podle výměny krve by se nám měla narodit holčička.Tak jsem sama zvědavá jak to vyjde :-)
 dočkalina 


Re: pohlaví potomka 

(2.3.2008 17:55:45)
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat jak lze plánovat pohlaví dítěte podle výměny krve v čem to zpočívá můžete poradit děkuji Lenka
 Vlaďka, Filip 2 roky 
  • 

Re: pohlaví potomka 

(23.3.2008 21:40:42)
Také se připojuji k těm, u kterých výměna krve neměla vliv! Když jsem otěhotněla, bylo mi 21 let a manželovi 25 let. Takže moje krev by podle této teorie měla být nová a dominantní - no a ejhle, máme kluka! :o) Takže to vypadá, že to asi nebude fungovat na víše zmíněných 99%.. Vlaďka
 brzobohatka 


Re: pohlaví potomka 

(3.3.2008 11:20:02)
no vida, zajímalo by mě, jestli uplatnili "reklamaci":-D
 lenka,9.mesacny syn 


Re: pohlaví potomka 

(19.3.2008 10:33:56)
Ahojte,nemate prosim nahodou niekto skusenosti s tym pristrojom na zistenie ovulacie a inych zaujimyvych veci od firmy naturcomp?Je to dost drahe,ale ak je to fakt spolahlive,dalo by sa nad tym aspon rozmyslat.dakujem
 LaraKroft 


Naši kluci 

(29.2.2008 9:54:35)
Takže jak to bylo u nás....první syn byl počat těsně kolem ovulace, já jsem ten typ, co bez sladkého a čokolády zejména ani ránu....jo...a sex byl tuti zepředu, klasika ;)
U druhého synka si vůbec nejsme jisti, podle utz by to vycházelo asi na jediný den z inkriminovaných deseti kolem ovu, kdy jsme si dali s manželem oraz :-D No, vzhledem k tomu, že zezadu to nikdáž moc neděláme, zřejmě vznikl též zepředu :-D Nepiju ani pivo, ani červené víno, jen víno bílé...
Taky jsem zkoušela ty čínské kalendáře. Ondra podle něj vyšel, Macek měl být holka.
Taky jsem slyšela, že pohlaví dítěte souvisí s fyzickou kondicí (hlavně otce), už si bohužel nepamatuju, jestli fyzicky zdatní otci plodí spíš kluky nebo naopak.
A s tím sexem je údajně "zaručená rada" na výrobu kluka "jít hluboko", zatímco holky se dělají "jen na krajíček". Nicméně jsem si jistá, že kdybychom to zkoušeli desetkrát , budu mít doma deset kluků :-)
 Léňa 2kluci jako buci 
  • 

Re: čínský kalendář 

(2.3.2008 0:10:14)
Já mám taky dva kluky. První nám byl jedno a když kamarádka přišla s čínským kalendářem(ať ho schválně vyzkouším, že to u všech našich těhotných kamarádek funguje), vyšel nám podle něj kluk... a opravdu se i kluk narodil. Tak druhé jsem naschvál naplánovala podle kalendáře.. (s tím že buď to vyjde, nebo né) ...červenec měl být holčička, srpen - kluk a do konce roku už samé holky.. tak jsem vysadila koncem srpna prášky... po pár týdnech to nedostatal tak šla k doktorovi a ten podle velikosti určil, že jsem počlala ještě v srpnu a tedy bych měla čekat chlapce... Přála jsem si holčičku...ale kalendář nelhal... je to druhý kluk! u nás kalendář nezklamal!
Léňa
 kaatk 


Re: čínský kalendář 

(2.3.2008 17:38:17)
Ahoj všichni. Píši si o radu. Dá se někde najít na netu čínský kalendář plodnosti? Taky bych se chtěla ze zajímavosti podívat, jestli budu mít holčičku nebo chlapečka. Kdyžtak mi prosím počlete adresu na kaatk@seznam.cz Děkuji
 Daniela 
  • 

Re: čínský kalendář 

(24.5.2008 9:53:21)
Dobry den prajem,

mate este ten kalendar? Bolo by mozne mi ho poslat???

Velmi pekne dakujem
Daniela
2dendy@zoznam.sk
 Natalija 


Re: čínský kalendář 

(11.9.2008 16:33:39)
Dobri den prosim Vas pošlete mi ten činsky kalendaž moc Vam děkuji~s~
 gatubela 


Re: čínský kalendář 

(29.9.2009 16:01:37)
http://www.thelaboroflove.com/chart/pred.html

je to ale anglicky
 katka+katka 
  • 

dílo náhody 

(29.2.2008 9:56:43)
bylo nám vcelku jedno,co to bude. Ale tehdy se mi sestřička na gynekologii zmínila o dvou metodách, jak fungují v praxi nevím. Jedna se týkala myslím právě čínského kalendáře, do něj zadáte věk matky a měsíc početí a vyjde vám výsledek (mě skutečně vyšel - mám holku). Kamarádka odkaz na tenhle kalendář našla na stránkách modrého koníka. Druhá metoda se týkala věku rodičů - odečetl se věk staršího a mladšího partnera a podle výsledku se poznalo, jestli bude holka nebo kluk. K téhle metodě si moc nepamatuju, souviselo to nějak s číslem 7. Celkově si myslím, že je to dílo náhody.
 katka+katka 
  • 

Re: dílo náhody 

(29.2.2008 9:58:12)
pokud jde o ovulaci, tak nevím a polohy střídáme:-)
 Róza 
  • 

Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 9:59:59)
Já.
 japete 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 10:10:19)
Já.Přesně 14.den od poslední menstruace a zezadu jelikož mám převrácenou dělohu ,jinak nám to bohužel nešlo.Mimochodem o té převrácené děloze mi řekl doktor po roce a půl snažení o miminko.Naštěstí jsem tenkrát mnila gynekologa.Po jeho radě abychom to zkusili ze zadu v den ovulace jsem otěhotněla napoprvé.
 Betull 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 10:39:18)
my taky. Dve.
 Insula 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 12:11:25)
Já. :-) Viz níže.
 Lilith 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 12:32:25)
Japete a ostatní holky, co jste počaly holky během ovulace..můžu se zeptat? Není to ve zlém, jen jsem zvědavá...;)
Jak jste to věděly, že máte ovulaci? Řekl vám to gynekolog, ovulační testy nebo to prostě na sobě poznáte?
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 12:40:26)
mám bolestivou ovulaci - recept bohužel neznám :-) Holčičku možná máme z ovulačního dne, ale nevím, jestli si na ni nepočíhaly 2 dny staré spermie. Chlapečka máme z ovulačního dne a 14 dní před tím (ani potom) nic nebylo.
 Róza 
  • 

Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 12:40:29)
Já měla anovulační cyklus, takže jsem brala léky a chodila na ultrazvuky, aby věděli, zda mám ovulaci. Tím pádem jsem se dověděla, který den k ovulaci dojde.
 parishilton 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 12:46:04)
Já mám taky holčičku počatou v den ovulace a měla jsem tenkrát nějaký test koupený v lékarně.Těhotenství se zadařilo hned napoprvé.Jo a jinak,mám ještě dvě mladší sestry,a každá z nás má holku.Taky otěhotněly s ovulačním testem.
 Insula 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 13:26:07)
Taky jsem mívala bolestivou ovulaci. Teď po dvou porodech zase při ovulace špiním.
 ditaon 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 14:36:54)
Ovulaci poznáš podle bílého hlenu, který by měl být hodně táhlý a taky bys měla prtem nahmátnout děložní čípek, který je sestouplý. Já jsem v době ovulace hodně nervní a mám chuť na sex.. větší než obvykle. Také jsem objevila na netu menstruační kalendář, který ti vypočítá i ovulaci a celkem to sedí.
 parishilton 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 14:51:50)
K tomu pouze dodám,že ne každá žena při ovulaci vylučuje bílý hlen,takže jen pro ty,kterých se to týká,aby si nemysleli,že bez bílého hlenu ovulaci nemají,jak se to stalo jedné mé známé.
 Barborka2 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(1.3.2008 19:18:34)
Ahoj, mohla by jsi mi prosím napsat odkaz na tu stránku s menstruačním kalendářem? díko moc
 ditaon 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(2.3.2008 21:00:52)
www.menstruacni-kalendar.cz
 petra 
  • 

Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 14:51:21)
lilith,

holčičku počatou v den ovulace mám já. 16. den cyklu, který mám naprosto pravidelný 31 dní. navíc na sobě ovulaci cítím (ne každý měsíc nastane) a ovulaci mně potvrdil i tester. Přesto všechno holka. Bylo mně naprosto jedno, co to bude, metody jak ovlivnit pohlaví jsem nikdy nestudovala, to že se má v den ovulace narodit chlapec jsem se dočetla až tady.
U mě to teda nefungovalo. Jak to bude teď napodruhé nevím, ale zase to bylo v den ovulace...
 Insula 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 15:34:16)
Když to tady tak čtu, tak mě napadlo, že všechny děti jsou počaté v den ovulace. :-D :-D :-D Jinak to totiž nejde. :-D
 Lilith 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 15:56:23)
Jasně, jinak to nejde ;)
Jde spíš o to, kdy byl poslední sex..
No nic, koukám, že je vás tady hodně a má šance klesá a klesá~g~
Mám doma kluka a přiznávám, že si moc přeju holčičku, vlastně odjakživa a vzhledem k tomu, že v manželově rodině se rodí jen kluci, jsem doufala na tuhle metodu.
Mám pravidelnou menstruaci 28 dní, ovulaci taky poznám, takže poslední a vlastně jediný nechráněný styk jsme zkusili 11 den cyklu, neboli cca 3 dny pře mou ovulací.
Mno a jak tady tak koukám, tak jsem asi zase na těch 50 na 50 :-)
Uvidíme v dubnu na ultrazvuku,ale druhého kluka taky nevyhodíme :-D
 Insula 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 17:22:26)
Nezoufej, třeba to vyjde. R^
 Lilith 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 18:31:25)
Díky :-D
všichni mi podle těch různých babských nesmyslů typu chutě na jídlo, vzhled apod. tipují holku, ale oni na mě chtějí být hodní ;)
 cérka 
  • 

Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(1.3.2008 21:43:30)
ahoj, to tě asi nepotěším, moc ti přeju holčičku, já si ji taky přála, můj muž měl z bývalých dvou manželství už tři kluky a vyráběli jsme dlooouho před ovulací, skoro týden, spíš jsem myslela, že ani nebudu těhotná, ani první test neprokázal těhotenství, no a je to kluk jako buk. Takže bych spíše věřila tomu, že to ti chlapi už mají nějak daný, podle změny krve měla být holka, podle čínského kalendáře holka, podle inků holka a jak říkám, narodil se skoro čtyřkilový bobiš.Ale i tak hodně štěstí a radosti při pokusech i čekání :-)
 Lilith 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(2.3.2008 19:17:21)
Cérko, ajajaj, nepotěšila si mě, ale jak jsme psala, druhýho kluka nevyhodíme ;) Díky za přání k holčičce :-)
 Simča 
  • 

Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(2.3.2008 21:29:49)
Lilith, taky ti moc přeji holčičku,myslím si,že každá máma by měla mít alespon jednu dceru.Já mám rovnou tři,"vyrobené" v den ovulace - jsou super.
 japete 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(29.2.2008 19:22:09)
Ano myslím že to poznám už sama.Mám v den ovulace a tak dva dny poté mírný výtok.Mám to potvrzené i od doktora po tříměsíčním měření teploty,že ovulaci mám přesně po 14.dnech od začátku menstruace.Mimochodem i ovulační testy jsem zkusila a ty mi ovulaci neukázaly nikdy.
 X xx 
  • 

Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(1.3.2008 22:30:10)
já taky
 Pavlusska 


Re: Kdo máte holčičku počatou v den ovulace? 

(3.3.2008 11:46:38)
My máme také holčičku. Den ovulace jsme měli potvrzený od doktora ultrazvukem, protože jsem měla problémy s otěhotněním.
 zuzana 
  • 

3 kluci 

(29.2.2008 11:12:47)
Myslim, ze nekdy ani zjisteni ovulace nepomuze, coz je asi jedina aspon trochu overena metoda. My jsme to teda nikdy neresili, ale jelikoz mame tri kluky myslim, ze je tam proste urcite jeste jiny faktor, treba prevaha tech Y u manzela, nebo mam ja vyssi hladinu testosteronu. Jsme moc stastni, ze je mame a sme na ne moc pysni, taky prece tri kluky nema jen tak nekdo:-). Co me vsak mrzi a zaroven k smrti rozciluje jsou reci typu a tak zase vam to nevyslo.... My oba stastni ze zdraveho ditete a po podobnych pripominkach jsme byli neuveritelne znechuceni nad tuposti nekterych lidi. Ona priroda asi vi co dela, protoze kdyby to bylo tak jednoduche zvolit si pohlavi ditete, jak by to ted asi vypadalo v Cine, kde je uz tak alarmujici prevaha muzu nad zenami.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: 3 kluci 

(29.2.2008 12:23:18)
Vám "zase nevyšla" holka, nám "zase nevyšel kluk" a těžko můžete okolí přesvědčovat, že pokud bychom si pořídili ještě jedno, přáli bychom si do třetice princeznu - to aby se manžel mohl cítit jako král ;)
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: 3 kluci 

(29.2.2008 12:44:29)
my máme páreček a vůbec to nebylo naším snem. Chtěli jsme mít zdravé děti a to se nám naštěstí splnilo. A dost lidí nám říká nojo holčičku máte první to je chůvička (ani ne dvouletá!) pro toho vašeho hošíčka. Máte páreček, to už další děti mít nemusíte. Apod.
Když si někdo nevidí do pusy ...
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: 3 kluci 

(29.2.2008 12:44:30)
my máme páreček a vůbec to nebylo naším snem. Chtěli jsme mít zdravé děti a to se nám naštěstí splnilo. A dost lidí nám říká nojo holčičku máte první to je chůvička (ani ne dvouletá!) pro toho vašeho hošíčka. Máte páreček, to už další děti mít nemusíte. Apod.
Když si někdo nevidí do pusy ...
 Věrka a 3 kluci 


Re: 3 kluci 

(29.2.2008 13:41:23)
Já má mtři kluky... a řeči typu: "jé to je ale smůla, že vám to nevyšlo... " Co nám nevyšlo??? Mám tři krásný, hodný a zdravý kluky, všechny jsme počali bez problému, porody byly taky bez komplikací, tak co se nám nepovedlo, co nevyšlo, jaká smůla - když jsem si posledního odvážela z porodnice a skládali jsme s taťkou všechny naše prince do auta, tak jsem byla neskutečně pašná na to, že mám třik kluky!
Jinak si myslím, že to bude těma genama, anebo tím, že některý muži prostě mají převahu buď XX nebo XY spermií... třetí hošík nebyl plánovaný tak brzy (chtěný byl) a byl počat 4 dny před ovulací, polohu si nepamatuji, ale mezi stykem a ovulací jsem byla v sauně a ani ta teploty ty klučičí spermie nedokázala "zničit";) , podle čínského kalendáře to měla být holka... taky je možný, že tělo ženy má větší toleranci buď k XX nebo XY spermiím...
 Cindule (1 ještěrka, 15 m) 
  • 

Věrko, 

(2.3.2008 12:41:25)
to je jak z pohádky. Byl jeden král a ten měl 3 syny :-)
Moje známá je zase ze 3 holek nejmladší, tak jsem začala - byl jeden král, a ten měl 3 dcery. Nejmladší se jmenovala Maruška :-)
 Simča 
  • 

Re: 3 kluci 

(2.3.2008 21:38:46)
Přesně tak,Jano, v třetím těhotenství po dvou holčičkách jsem si moc přála opět dceru - a mám ji,ale těm řečem se fakt asi nevyhne nikdo,at už mámy jen synů nebo jen samých dcer.Já jsem zažila dost trapnou situaci,když jsme stáli v hloučku známých na nějakém večírku a jeden z nich nám říká:"Tak vám to zase nevyšlo,to je táta asi zklamaný..."Bohužel manžel si šel zrovna pro pití,já jsem tam byla sama a asi 10 lidí čekalo na mou odpoved.Přiznám se,tak mě to zaskočilo,že jsem něco vykoktala,vůbec nevím co,....
 Raduza 


Re: 3 kluci 

(4.3.2008 10:55:24)
Ty řeči jsou fakt strašný. Nám "vyšel" páreček, no hrůza, prý jsme určitě rádi. Děs běs. A k těm třem dětem, jednak napřed divení, proč tři děti a potom, že by to chtělo ještě kluka nebo holku (podle toho jakého jsou složení :-)), by se síly vyrovnaly. Já myslím, že se člověk okolí nezavděčí ničím. Na řeči typu, že musíme být rádi, že se nám povedl chlapeček jsem už fakt mooooc alergická.
 Cita 


Re: 3 kluci 

(29.2.2008 13:40:53)
Nám zas "vyšel" páreček a taky nechápu lidi, co nás za to chválí...jako by to byla naše zásluha nebo co...
 Eli+3kluci 


páreček 

(29.2.2008 19:55:05)
No a k tomu taky přidám špetku, naši známí měli také páreček, a protože také již od počátku chtěli tři děti, šli do třetího, a představte si, spousta lidí jim řekla, co blbnou, vždyť už přece mají dokonale splněno!
 Eli+3kluci 


Re: 3 kluci 

(29.2.2008 19:52:10)
Musím se přidat, chtě nechtě. Když jsem byla prodruhé těhotná, včichni říkali: "tak teď ta holčička?" Ale mě to bylo opravdu jedno! A dost mě štvalo, to všem pořád říkat. Nyní mám dva kluky a už teď mě děsí, že až (a pokud) budu znovu těhotná, budu devět měsíců každému vysvětlovat, že to opravdu není pokus o tu holčičku, ale že jsme chtěli tři děti od počátku a ani "risk", že budu mít chlapů plnou chalupu, toto rozhodnutí nezmění. Zdravím!
 zuzana 
  • 

Re: 3 kluci 

(1.3.2008 12:33:12)
To jsem rada, ze nejsem jedina. Nekdy jsem si rikala, jestli nejsem divna, ze mi jde jedine a hlavne o zdravi detatka. My jsme tretiho chlapecka neplanovali a uz vubec ne tak brzi, ale moc sme stastni, ze ho mame. Vsichni v okoli tvrdili, ze je to urcite pokus o tu holcicku. Ja jsem stastna za barak plny chlapu a stejne bych byla za barak plny holek :-).
 Karmelka 


Re: 3 kluci 

(4.3.2008 18:17:03)
no nevím hladina testosteronu u žen ,že by ovlivnila pohlaví dítěte se mi nezdá....

to přeci ovlivnuje spermie...a to je vědecky dokázané


četla jsem článek ,kde psali o tom,že žena může díky určité hladině mužského hormonu nebo více hormonu ženského při těhotenství ovlivnit to že např,žena bude více mužská nebo ženská a totéž u muže(muž zženštělí a žena více mužská)

a pokud je daného hormonu až příliš...(nepamatuji si přesně ta čísla)...tím vlastně dokládali i to proč a jak se může narodit dítě s určitým pohlavím,ale přitom je pak v dospělosti přitahován stejným pohlavím....

snad jsem to popsala trochu srozumitelně....:-D
 Lenelka 


Re: 3 kluci 

(4.3.2008 18:23:05)
Karmelko, ale zenske vajicko taky jen tak nejakou spermii neprijme, to je taky vedecky dokazane;) Vajicko je celkem vybirave. Krom toho to nezalezi jen na spermii a vajicku, ale take na prostredi v pochve a v deloze.
 zuzana 
  • 

Re: 3 kluci 

(4.3.2008 20:47:39)
to byla samozrejme spis uvaha, myslela jsem to asi tak, ze zena s vyssi hladinou testisteronu muze preferovat spermie s chromozomem Y, teda samozrejme vajicko, ze spermii treba pusti spis, nez tu X...tak a uz jsem se do toho pekne zamotala :-).
 Džejn 
  • 

Jak na to a proč? :-) 

(29.2.2008 11:49:17)
Nikde tu nebylo vysvětleno, proč na pohlaví miminka má ovulace vlastně vliv. Možná to všichni víte, ale pro ty ostatní si to sem dovolím napsat.

POhlaví miminka určuje spermie. Ty jsou holčičí (=jsou z nich holky :-) ) a klučičí (=kluci :-)) .

Klučičí spermie mají tu vlastnost, že jsou rychlé, doběhnou rychle k cíli (=vajíčku), ale během několika málo hodin umírají.

Holčičí spermie jsou oproti tomu pomalé, k cíli se jen pomaličku loudají, ale vydrží být živé i 3 dny.

Takže, představme si sex cca 2-3 dny před ovulací. Na cestu se vydá několik miliónů spermií, půlka jich běží velmi rychle a stejně jako v tom sprostém vtipu se všechny hádají kdo to vajíčko oplodní a křičí "Já, já to budu, já to vajíčko oplodním!". Jenže doběhnou k vajíčku - a ouha, vajíčko ještě není připraveno a žádnou spermii si k sobě nepustí. A tak unavené klučičí spermie umírají.
Mezi tím, co vajíčko pomalu dozrává, se k němu loudavě doplazí holčičí spermie. Vajíčko dozraje a některé holčičce se otevřou dveře do světa....

Pokud by k sexu došlo v den ovulace (příp. následující 2-3 dny) doběhne ke zralému vajíčku klučičí spermie, která je ihned vpuštěna dovnitř a narodí se chlapeček.

My tak máme spočítané obě děti, dcera byla 3. den po menzes, syn byl počat 6. den po menzes.

Docela důležité jsou dny ovulace. Většinou vajíčko sice dozrává až někdy 14. den od prvního dne menzes, ale třeba já mám ovulaci už někdy 10. den.
Kdo nevíte, kdy ji přesně máte, zkuste se na to soustředit. Ovulaci může předcházet krátká bodavá bolest ve vaječníku, většinou se uvolňuje na střídačku jednou z pravého, další měsíc z levého jedno vajíčko, ale může se stát, že se vám uvolní z každého vaječníku jedno = pak máte velkou šanci na dvojvaječná dvojčata (která dokonce nemusí být oplodněna ve stejný den). Asi den po bolesti se dostavuje zvlhnutí pochvy.

Kdo nemá bolesti, může si opatřit takový ten malý mikroskop na určení ovulace, případně si den ovulace ověřit na ultrazvuku. Je to krásně vidět, obal vajíčka je poměrně veliký (moje mělo 27 mm) a na ultrazvuku je zřetelně vidět, jak vajíčko putuje vejcovodem. Byla jsem tenkrát zrovna na vyšetření, měla jsem ony nespecifikované bolesti, tak mi doktorka udělala sono. Ukázala mi to a řekla "no jo, to je ovulace jako bejk!". Dodnes na to vzpomínám....


Jinak si myslím, že tohle je jediný spolehlivý způsob, jak ovlivnit pohlaví (i když ne 100% ní) dítěte. Takové ty ostatní výpočty, věk a podobně, na to dle mého vliv nemají.

A proč mají někteří chlapi jen samé holky nebo naopak kluky? Třeba mají málo spermií toho druhého pohlaví....

 Sylvie 


Re: Jak na to a proč? :-) 

(29.2.2008 12:35:11)
Pokud by k sexu došlo v den ovulace (příp. následující 2-3 dny) doběhne ke zralému vajíčku klučičí spermie, která je ihned vpuštěna dovnitř a narodí se chlapeček.

Nj, až na to, že kdysi jsem v TV náhodně viděla jakýsi pořad o oplodnění, a v něm bylo řečeno, že vajíčko k sobě nepustí první spermii, která se přižene. A dokonce byla vyjádřena domněnka, že ačkoli za pohlaví dítěte je zodpovědná mužská spermie, tak je to ženské vajíčko, které se rozhoduje, spermii jakého pohlaví k sobě pustí ;o)
 Insula 


metoda neexistuje 

(29.2.2008 12:06:46)
Chci jen říct, že žádná spolehlivá metoda neexistuje. Je sice pravda, že "mužské" spermie jsou rychlejší než ty "dívčí" a že ty "dívčí" mají zase delší životnost, ale spolehnout se na to nedá. Jediná spolehlivá metoda je umělé oplodnění a zjištění pohlaví ještě před zavedením embrya zpět. Ale to se provádí pouze u genetických vad vázaných na pohlaví dítěte. Jinak se to nesmí.
My jsme poprvé počali v den ovulace a narodila se nám dcera. Podruhé si nejsem jistá, ale vzhledem k tomu, že byl manžel na služební cestě v zahraničí, tak to vychází spíše na oplodnění před ovulací a máme syna.
Ale jinak jsme na pohlaví děti nijak "nelpěli". Dokonce jsme si podruhé přáli holčičku, ale chlapečka milujeme samozřejmě taky. :-) Bylo nám to zkrátka jedno.
 katka+katka 
  • 

Re: metoda neexistuje 

(29.2.2008 12:18:15)
Nám to bylo taky fuk, hlavně aby to bylo zdravý. Já ani nevěděla co bych chtěla víc, když se mě někdo zeptal.
 Insula 


Re: metoda neexistuje 

(29.2.2008 13:23:10)
Katko, já odpovídala, že dítě. :-D :-D :-D
 DENISA 
  • 

Re: metoda neexistuje 

(29.2.2008 20:22:41)
Insulo, to bys nemela takto verejne priznavat, ze mate syna z doby kdy byl manzel na sluzebni ceste, co kdyby to cetl :-)
 Insula 


Re: metoda neexistuje 

(1.3.2008 8:21:18)
Deniso, klidně to může číst kdokoliv. Otcem mých dětí je můj manžel. :-D A on to dobře ví. Nejsem "zahýbací" typ. :-D Když si bude chtít udělat testy DNA, klidně může. :-D R^
 jana, dvě holčičky 
  • 

jak na to 

(29.2.2008 12:31:57)
Nejsem žádný biolog, ale žena má pouze XX chromozom a muž XY, takže pohlaví určuje mužská spermie, tak stravou můžete ovlivnit, jen muže. Pak ovšem spíš závisí, která spermie vnikne rychleji do vajíčka.
Proto se říká, že když jsou varlata vystavena často teplu / sauna.../, přežívají více spermie ženského pohlaví. Také ovlivňuje čas pohlavního styku před oplodněním, protože spermie nesoucí holčičku přežívají déle. A frekvence výdeje ejakulátu, protože rychleji se tvoří spermie ženského pohlaví.
To jen tak pro upřesnění, pokud to čte nějaký odborník, ať upřesní, nebo vyvrátí mé znalosti.
Podle mě je to sázka do loterie, ale dejme tomu, pokud chcete holčičku, máte větší šanci, když budoucího otce budete nahřívat, často svádět, a oplodňovat se budete pár dnů před ovulací.
Tak milujme se, množme se a ať to všechno není pravda, protože jednou by se všichni mohli snažit počít jen holky a to by byla na světě nuda. /nebo naopak /
 Jana, kluk a holka 
  • 

Rozhoduje zena! 

(29.2.2008 14:55:42)
Jak uz tady psal nekdo vyse, nejnovejsi vyzkumy zcela jednoznacne zacinaji ukazovat ze je to zenin organizmus, ktery rozhoduje. Ty ovulace a pravdepodobnosti kolem toho jsou sice urcita cisla do statistik, ovsem v praxi je to tak ze zenske prostredi casto uz po ceste zabiji pouze urcity typ spermii muze (u kazdeho jineho muze reagovat jinak) a taky finalni vyber vajicka, kterou ze tu spermii prijme taky neni zdaleka o prvni nebo nejvetsi/nejsilnejsi.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Rozhoduje zena! 

(29.2.2008 15:21:11)
Tak, a teď se zjistí, že takové ty rádoby metody nefungují R^, a to je dobře, protože my lidé fakt nemůžeme ovlivňovat přírodu:-D
 JiBi* 


Re: jak na to 

(1.3.2008 21:24:34)
"Stravou" muze zena ovlivnit hodne, sice ne ve smyslu kluk-holka", ale kdyz autorka clanku napsala, ze pri poceti byla "doslova nalozena v cervenem vine", ...to bych si teda netroufla,...hned me napadlo, jak je jeji dite na tom asi s intelektem a mozna se zdravim vubec. Doufam, ze pozdeji behem tehotenstvi mela uz rezervovanejsi vztah k alkoholu, ale okamzik poceti povazuji taky za velmi podstatny.
 Durackova 
  • 

A není to jedno? 

(29.2.2008 13:11:31)
Bylo mi jedno, kdy jsem otěhotněla. Hlavně, že se to stalo. Říkali, že to nepůjde a když, tak s problémy. Nestalo se tak, naštěstí. Že to bude dcera, jsem tak od sedmého měsíce prostě věděla, cítila jsem to. Říkali, že prý to není možné, že si to tak přeji. Nemyslím si to. U dalších dětí to bylo stejné, taky nám bylo jedno, co to bude, hlavně že to bude. A v obou případech jsem věděla, že to bude kluk, neumím to vysvětlit, prostě jsem to věděla. I když všichni před narozením mého třetího dítěte říkali, že to bude dcera, já věděla, že ne. Nemyslím si, že pro běžný život je důležité chtít dítě určitého pohlaví. Něco jiného je, pokud hrozí nějaká genetická vada, která se přenáší jen na potomky určitého pohlaví. Tam ten výběr chápu. Ale asi to dopředu nejde vědecky odhadnout, protože má známá má dceru postiženou nějakou svalovou chorobou a prý další holčička by z 99% měla tu stejnou nemoc, ale chlapec ne, že prý ta nemoc jde v ženské linii. Byla na xpotratech, když se zjistilo, že čeká dceru. Jediné, co pro ni mohli lékaři udělat, prý bylo, že ihned při zjištění těhotenství posílali její nějaké vzorky /neptala jsem se, jaké/ do nějaké speciální laboratoře v Německu, kde určili pohlaví miminka. Pokud to bylo děvče, ihned šla na potrat, ale takhle to bylo nějak brzy, aby jí to nezatěžovalo organismus. Teď má dalšího chlapečka - zdravého.
 Winky 
  • 

Re: A není to jedno? 

(29.2.2008 14:38:40)
Já se teda přidám k té skupině co skutečně NEVÍ kdy má ovulaci a ani po tom nepátrám. Teploty jsem si nikdy neměřila a testy nekupovala, výtok (neškodný) mám prakticky neustále a otěhotněla jsem poprvé po vysazení prášků hned ve 2 cyklu (a skutečně jsem netušila kdy to bylo, doktor to ze mě mámil ale nevymámil, po vysazení jsem měla rozhozenou ms ale pravidelný sex :-))) Je to holka. Podruhé jsem měla taky dost nepravidelný cylkus (asi po roce naprosto "žádného cyklu" jsem měla několik lehce nahodilých ms a od té první do druhého těhu uplynuly asi 4 měsíce). A má to být kluk (dle gen. testů). Miluju čokoládu + maso, nepiju pivo ani víno. V té netové "čínské" tabulce mi místo mé holky vyšel kluk....... A reakce okolí "no to je báječné, budete mít páreček" mi přijdou ujeté, to fakt není naše zásluha. Navíc já mám sestru a manžel bratra, takže si umíme představit výhody "jednopohlavního" sourozenectví, ale holky a kluka ani ne....
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: A není to jedno? 

(29.2.2008 16:14:16)
zvědavost mi nedala a na e-miminu jsem si našla tu čínskou tabulku, o které tu všichni mluví, sice tomu nevěřím, ale tak nějak záhadou to sedí :-D
 Gevira 


Pohlaví potomka podle Měsíce 

(29.2.2008 18:15:32)
Z astrologického hlediska platí, že pokud je dítě počato v době, kdy Měsíc prochází ženským znamením (Býk, Rak, Panna, Štír, Kozoroh, Ryby), bude to holčička. Pokud je počato, když je Měsíc v mužském znamení bude to kluk. Jestli chcete znát postavení Měsíce, kupte si kvalitní lunární kalendář, kde bude zaznamenán i přesný čas přechodu Měsíce z jednoho znamení do druhého.
 Róza 
  • 

Re: Pohlaví potomka podle Měsíce 

(29.2.2008 18:33:52)
To by ovšem znamenalo, že například plus mínus v září by se rodili pouze kluci, pak měsíc holky atd. A to teda neplatí
 Petra-4děti(15,12,8let a 3roky 


Re: Pohlaví potomka podle Měsíce 

(29.2.2008 19:06:08)
Měsíc je v každém znamení tak 2-3dny.
 Kristain 


Re: Pohlaví potomka podle Měsíce 

(29.2.2008 19:08:55)
nee, nejedná se o SLUNCE v určitém znamení, ale LUNU. A ta se mění co 2-3 dny jak prochází znameními... Jenže ještě je nutné počítat dobu cesty spermie k vajíčku, to může být třeba 12 hodin a už Luna může být v jiném znamení než v době styku...takže vše je orientační
 Gevira 


Re: Pohlaví potomka podle Měsíce 

(1.3.2008 7:54:34)
Je to orientační. Ale pokud vím, tak "holčičí" spermie jsou pomalejší, ale vydrží v ženině lůně čekat i 48 hodin, zatímco "klučičí" spermie jsou rychlejší, ale také rychleji umírají, pokud nedojde k oplodnění.
 lenka 2děti 
  • 

Re: Pohlaví potomka podle Měsíce 

(29.2.2008 23:03:07)
rodila sem v září dceru a v porodnici to byl samej babynec!
 Helena, tři dospělé děti 
  • 

Re: Pohlaví potomka podle Měsíce 

(3.3.2008 14:14:22)
Mám dvě dcery a jednoho syna, odbornice na astrologický kalendář jen kroutí hlavou, protože u mne to mělo podle toho být přesně naopak. Co teď s tím?
 Jindra 
  • 

U nás to asi taky vyjde. 

(29.2.2008 19:02:36)
Ovulaci na sobě poznám,ale ňák jsem na to nehleděla.
Chtěla jsem prostě otěhotnět a povedlo se to po ovulaci-stále jsem věřila, že to bude holčička
a podle sona to bude kluk.
Čekáme první, takže to až tak neřeším, ale po druhé na to určitě dám a budem to zkoušet jen do ovulace.
Tak za pár let dám vědět zda to funguje.
 Mája 
  • 

teda tohle mi vrtá hlavou ... 

(29.2.2008 19:48:38)
ahojky, teda asi něco bude na metodě před ovulací holky, po ní kluci, když se o ní tak všichni zmiňují, ale co mně teda vrtá hlavou, všichni, kdo měli problémy s početím a dočkali se potomků díky pomoci doktorů např. při tzv. IUI - inseminaci,nebo IVF, tak tam je ovulace přesně naplánovaná a transport spermijek... no to by se z téhle metody museli rodit jen samý kluci, což jak vím z mého okolí určitě ne ... nebo ano? u nás to teda vyšlo, máme kloučka a teď zrovna budem doufat, že z toho pozitivního testíku bude další zdravý miláček a je mi jedno jestli holčička nebo kluk. Máte někdo podobnou zkušenost?
 Lenula 
  • 

Re: teda tohle mi vrtá hlavou ... 

(29.2.2008 20:37:21)
Majko, taky máme syna z IVF, ale nemyslím si, že by se díky této metodě měli rodit jen kluci. K vajíčku jsou v den ovulace "vpuštěny" jak holčičí, tak klučičí spermie, takže záleží na vajíčku, kterou spermii si k sobě pustí..Navíc pokud se jedná o ICSI (vpichnutí jedné spermie do vajíčka), tak tam je to opravdu jen o náhodě, jakou spermii laborantka vybere :-)
 Blanka+Adámek 


Re: teda tohle mi vrtá hlavou ... 

(29.2.2008 20:38:09)
Ja myslim, ze u umelyho oplodneni tohle neplati uz vubec (ta "poucka" s ovulaci). Mozna jeste tak u IUI (inseminaci), ale tam mozna bude tak "rychlost/pomalost" setrena tim, ze spermie striknou dal, aby nemusely tak dlouho putovat. Ale u IVF prece vkladaji embrio! a tam uz je na pohlavi jaksi zadelano uz ze zkumavky. Prece se to neudala az v deloze?
 Eli+3kluci 


metoda asi neexistuje 

(29.2.2008 20:07:15)
Rozhodně ne spolehlivá. :-) Někde jsem četla, že opravdu snad jen teorie klučičí spermie rychlá a holčičí pomalá je založena na faktu, ostatní jsou jen takové fámy. Ale na sobě to potvrdit nemohu, nevím, kdy mám ovulaci. A pořad o tom, že žena rozhoduje, kterou spermii pustí, jsem viděla taky. Takže ???
K jiným teoriím vím jen tolik, že u nás nevyšla teorie sex. absence = kluk, častý sex = holka /u prvního syna/; teoreie mladší krve se také nepotvrdila /u druhého syna/; ani poloha ze předu / ze zadu. A podle množství snědené čokolády bych měla mít samý holky :-)
Ona ta příroda dobře ví, proč nás nenechá to ovlivňovat. A taky bychom přišli o překvapení. A o řeči ostatních typu, ty máš bříško jako jablíčko, to bude holka. Eli

 Hanka 75 


omyl 

(29.2.2008 21:06:07)
max. 3 dny před ovulací vznikají děvčata, pak již chlapci.

Toto není dost dobře možné, protože spermie obvykle tři dny nepřežívají :-) Je to sice možné, ale spíše výjimečné, takže by na světě muselo být mnohem více chlapců.

Spermie nesoucí XX tedy klučičí bývají považované za rychlejší, protože se doporučuje chce-li člověk kluka styk v době ovulace nebo po ovulaci. Klučičí spermie jsou dříve u vajíčka, ale to ještě neznamená, že první proniknou dovnitř. A spermie nesoucí XY tedy holčičí, obecně déle a lépe přežívají, proto se doporučuje styk před ovulací. Než vajíčko doputuje do vejcovodu, kde se potká se spermiemi, přežijí už "jen" ty holčičí a měla by být holka. Ale samozřejmě to nefunguje 100%.

Navíc zřejmě může rozhodovat řada dalších vlivů. V poslední době se např. zjišťuje, že vajíčko je při oplodnění také dost aktivní a konečnou oplodňující spermii si nějakým způsobem také vybírá. I proto by mohli být v něktrých rodinách jen holky, v jiných převaha kluků.
 mraveneček +2 


Re: omyl 

(29.2.2008 21:51:54)
Tak s těma genet. informacema je to přesně naopak.
XX - holka
XY - kluk~j~
 Miri30 


Dotaz - třeba to někdo ví 

(29.2.2008 21:58:42)
Mně jen vrtá hlavou, jak je zařízeno, že se rodí v podstatě stále stejný poměr mužů a žen (49% mužů a 51% žen v populaci - jestli si dobře pamatuju). Teď nechci diskutovat o Číně, tam je to jiná situace.
Ale "přírodou" je tato rovnováha nějakým způsobem nastolena. Zná někdo na toto téma nějaké teorie nebo fakta?
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Dotaz - třeba to někdo ví 

(29.2.2008 22:25:41)
Miri, obráceně, chlapců je při narození více, do plodných let se to srovnává (bohužel, být chlapcem je pro život rizikovější) a pak začínají ženy převažovat.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Dotaz - třeba to někdo ví 

(29.2.2008 23:02:37)
Pravděpodobnost?


Ale mám známou, v jejíž rodině (resp. rodině jejího manžela) se už tři generace nenarodila žádná holka. Kluci od nich prostě s jakoukoli ženou plodí zase kluky. Ale taky to může bejt málo pravděpodobná náhoda.
 Zzubejda, 2 kluci a holčička 


příroda sama 

(1.3.2008 9:15:19)
To je právě to, stejně je to nakonec celkově přibližně půl na půl, ale jak je to zařízeno, pánbu ví, a to asi doslova, prostě asi nějaká vyšší síla, Já se na ni spolehla, máme kluka, chtěli jsme holčičku. Z obou stran v rodině byly vždycky počty kluků a holek vyrovnané až do kolikátého kolena, vždycky párečky široko daleko. tak jsme si řekla, že když švagrová má 2 kluky a my jednoho, statisticky už to naše další musí být holka. taky v paneláku jsou rodiny s párečky a nebo s kluky, musí to být holky, aby se to dorovnalo. Na sídlišti se te%d rodí samí kluci - musí to být holky. Jenže jak se zdá, kromě této vyšší síly funguje ještě zákon schválnosti, takže to vypadá, že budem mít zas kluka....a to jsme aplikovala snad všechny metody, co jsem vyčetla, vědecké, astrologické i čistě čarodějné, jako že mají být pod postelí nůžky - na holku, na kluka kladivo :), hlídala ovulaci, jedla hořčík a vápník, skoro vynechala maso, sledovala měsíční kalendář a kdesi cosi a stejně je to houby platné :)
 Štěpánka/Šimon 09/06/ 
  • 

dva kluci před ovulací 

(29.2.2008 22:32:16)
Podle metody před ovulací holka a po kluk bychom měli mít dvě krásný holky. Místo toho máme zlatíčko Šimona a v dubnu se narodí Matouš. Říkala jsem si, že až půjdem do třetího musíme najít nějakou zaručenou metodu na holčičku a koukám, že asi neexistuje. To mě sice moc netěší ale nedá se nic dělat.
 Lenka O... 2děti 
  • 

kluci nebo děvčata? 

(29.2.2008 22:44:27)
Tak u nás doma je to s oplodněním prvního dítěte záhada. Moc sem si přála dítě a partnerovi sem už po pětiletém vztahu "dala nůž na krk". Bud bude mít mě i miminko a nebo at si najde takovou co děti nechce. K oplodnění sme přišli jako slepí k houslím. Nastoupila sem do nové práce a byla sem pořád vyčerpaná z toho nového shonu. A najednou nebylo kdy ja jak času přemýšlet jestli a jak se partner rozhodne. Tvrdil pořád že má čas. Dala sem mu totiš dva roky na rozmyšlenou at to není velký nátlak. Po třech měsících v práci sme zjistili, že sme těhotní. Poloha byla zřejmě "klasika nebo na koně". Dva roky času uplynuli a náš syn měl v tu dobu tři měsíce. Takže v této poloze asi budou kluci. A podle menstruace a výpočtu porodu a porodu a stáří plodu při narození se nám syn podařil při poslední menstruaci.měsíc oplodnění byl duben. Dcera se nám podařila v poloze ze zadu, a podle těchto vyjmenovaných věcí se nám to podařilo v prostřed cyklu. máme ovšem příbuzné co mají tři dcery a polaždé meli jinou polohu a jiný čas polodnění. To stejné je i s dalšími příbuznými, ti mají zase tři syny. A výsledek mého příspěvku? At děláte jak děláte, příroda si udělá po svém.
 Marka, 3 děti 
  • 

A co podle krve? 

(1.3.2008 0:43:39)
Doufám, že jsem pozorně četla diskuzi, ale nikde jsem se nedočetla, že by na pohlaví potomka mohlo mít vliv stáří krve. Nevím co je na tom pravdy, ale když jsem byla před 18 lety v porodnici s prvním synem, říkaly to snad všechny ženské. Funguje to prý asi takto: krev se v těle obnovuje každých 7 let. Pokud má krev po obnově starší žena, narodí se chlapeček a když má starší krev muž, narodí se děvčátko. Pravdou je, že u nás to fungovalo ze dvou třetin. První syn byl počat když mi bylo 19 a manželovi 23. Moje krev tedy byla 5 let po ,,výměně" a manželova pouze dva roky. Další dítě s odstupem byla dcera a moje krev byla čerstvě obnovená (tedy 0) a manželova byla dva roky stará. Poslední dítě - opět syn - moje krev 4 roky po ,,výměně" a manželova 6 let. Znám rodinu, kde měli osm děvčat po dvou letech - tam to tedy zřejmě nefungovalo vůbec. Sama bych se přikláněla k tomu názoru, že by na to mohl mít vliv měsíc, jak už tady bylo zmiňováno. Přece jen má velkou sílu.
 Insula 


Re: A co podle krve? 

(1.3.2008 8:25:10)
Můžu tě "uklidnit" nefunguje to. :-D :-D :-D
 Insula 


opravdu ne  

(1.3.2008 8:48:40)
Ještě jsem ti to zkoušela vypočítat a podle téhle metody bychom měli mít poprvé kluka a podruhé holku. A je to přesně naopak. :-D
 ashley 
  • 

genetika 

(1.3.2008 9:19:01)
tak tedy nevím, ale podle všeho rozhoduje opravdu o pohlaví dítěte spermie. Jde jen o to, která se tam dostane dřív, jestli XX nebo XY.
Spermie s mužskými znaky je prý rychlejší,, ale mínˇvydrží. Zatímco "holčičí" spermoňka je zas dost pomalá, ale odolnější:-)A strava? To jde zřejmě taky mimo nás ženy, když nám chybí XY. Takže bych dle svého přání asi měla tatínka krmit buď zeleninou nebo masem:-)
Ono je to fuk. Každé otěhotnění v dnešní době a každé narozené zdravé dítě je zázrak. Já otěhotnět nemůžu už dva roky, a vždycky, když se mě sestra na gynekologii zeptá, na co že to čekám, tak mám takovej vztek, že jí odvětím, jestli je lepší to dělat s hlavou dolů nebo z boku.Tak mám psa, po kterým sbírám bobky / viz starší článek./,ovce, který stříhám, morče, který na mě piští a mazlí se a čičouse, kterej je skvěleja poslouchá.
A jestli dítě přijde, bude mi fakt fuk, jestli to bude kluk nebo děvče.:-)

 Insula 


Re: genetika 

(1.3.2008 10:22:53)
Jasně, že rozhoduje spermie. On o tom ještě někdo pochybuje? :-)
Jednou jsem viděla takový pořad BBC, kde říkali, že každé embryo se od oplodnění vyvíjí jako žena (bez ohledu na geny) a teprve od 6. tt se aktivuje gen XX nebo XY a embryo se začíná vyvíjet podle toho, který gen spermie přinesla. Důkazem toho je prý to, že i muži mají bradavky.
 Sylvie 


Re: genetika 

(1.3.2008 11:02:34)
Jasně, že rozhoduje spermie. On o tom ještě někdo pochybuje? :-)

Insulo, o tom nikdo nepochybuje. Tady se mluvilo o tom, že pravděpodobně vajíčko není pouze pasivním příjemcem nějaké spermie, která se do něj do něj dostane, ale samo si aktivně vybírá, která spermie se mu líbí a kterou do sebe pustí. Tedy že spermie je zodpovědná za pohlaví, nicméně vajíčko si svoji spermii pravděpodobně vybírá, tedy teoreticky může být tím, kdo ve skutečnosti o pohlaví rozhoduje (protože do sebe vpustí spermii podle svého výběru). Samozřejmě, v tom pořadu to nebylo tvrzeno s naprostou jistotou, ale jenom jako předpoklad na základě pozorování a pak taky - i kdyby byla pravda, že si vajíčko samo aktivně vybírá, tak nikde není dáno, že zrovna podle pohlaví, může si vybírat třeba podle toho, že ta která spermie se na něj šibalsky usmívá ;o)

Prostě to s tím vajíčkem jsem sem napsala jako reakci na pomalé a rychlé spermie - jenom jako upozornění na to, že ale vajíčko přeci neoplodní první spermie, která se k ní dostane.
 Insula 


Re: genetika 

(1.3.2008 11:34:32)
Sylvie, nemusíš se do mě hned pouštět. Napsala jsem to s nadsázkou, proto ten smajlík. Přečetla jsem celou tuhle diskuzi a napovídalo se tady toho hodně. Viděla jsem i o tom hodně pořadů, vč. toho, že vajíčko není při oplodnění pasivní. Ani jsem netvrdila, že ho oplodní první spemie, která k němu dorazí.
Přesto všechno říkám, že žádná spolehlivá metoda (kromě jedné, kterou jsem výše napsala, ale nesmí se provádět) prostě není. :-)
 zuzana 
  • 

Re: genetika 

(1.3.2008 12:28:09)
Pravda, pravda a dekujeme za to, snad to tak na vzdy zustane. Bohuzel jsem cetla i o tom, ze jsou nekde v americe privatni kliniky, kam jezdi movite pary z celeho sveta touzici po urcitem pohlavi. Tahle predstava mi nahani husi kuzi....
 DENISA 
  • 

Re: genetika 

(1.3.2008 15:58:01)
Movite pary, vetsinou homosexualni, jezdi na kliniky do Kalifornie a tam si nechavaji donosit od nejake dobrovolnice dite z vlastnich genu + genu nejake inteligentni darkyne napr. blondyny s modryma ocima. To je teprve hnus. Na jine kliniky jezdi moviti i nemoviti (nestoji to moc), aby si pomoci inseminace napr. po 4 klukach poridili 5tou holcicku, a proc ne? Jsou nastavena jasna pravidla, napr. ze par musi mit nekolik deti stejneho pohlavi a az pote muze zadat o tuto metodu, takze zadna nerovnovaha mezi pohlavimi nehrozi.
 zuzana 
  • 

Re: genetika 

(1.3.2008 16:49:09)
Nerikam, ze na zaklade toho, ze si nejaky par po treba peti potomcich stejneho pohlavi, necha "namichat" ty spravne chromozomy, vznikne nerovnovaha. To se ovsem taky neda takhle brat, protoze zase jiny par ma stejnych pet potomku jineho pohlavi a tak je ta rovnovaha zajistena i kdyz to neni v te konkretni rodine. Myslim, ze by se tato metoda mela zasadne a vyhradne pouzivat u nemoci vazanych na urcite pohlavi. Jinak je to podle me neopravnene zasahovani do prirody, kam to povede dal? Je snad v poradku, ze zeny v azii si nechavali delat potraty po zjisteni, ze je plod zenskeho pohlavi? A v kolikatem tydnu to asi bylo, kdyz uz to bylo zjistitelne na ultrazvuku? Ze je tam uz ted neumerna prevaha muzu nad zenami? Prave z toho duvodu byla v nekterych statech zakazana ultrazvukova metoda zjisteni pohlavi. Nejsem verici, ale tohle je podle me rouhani. Vim, ze i kdyby mi to nabydli zdarma, nevyuzila bych toho. Mam tri krasne kluky a klidne bych vzala i stvrteho a pateho a at se to nekomu zda treba jako klise, jde mi jen o to aby byli moji kloucci zdravi. Treba bych celou torturu odberu vajicek a nasledneho umeleho oplodneni byla schopna podstoupit, kdyby mi nekdo zarucil, ze jde udelat, aby muj prostredni syn nemel alergie a atopicky ekzem. A to jsou na svete mnohem zavaznejsi nemoci a tak to muze nekomu taky pripadat jako rouhani, ale moje marna snaha mu pomoct by me mozna k tomu dohnala. To ovsem neni mozne a tak je to jen moje spekulace, ale kvuli pohlavi?????
 DENISA 
  • 

Re: genetika 

(1.3.2008 17:44:29)
No, podstupovat umele oplodneni jen kvuli vyberu pohlavi, kdyz vime, ze je to dost velky zasah do organismu, to je podle me fakt sileny. Ale pokud to nekdo chce zkusit a jit na inseminaci (otazka 5ti min) a jeste za to zaplatit, no proc ne? Alespon pak je dost penez na pomoc tem, kteri opravdu potrebuji umele oplodneni, ci vyzkum novych metod jak pomoci neplodnym parum. Ale samozrejme mluvim o vyspelych zemich a ne o Cine ci arabskych starech. Pro to, aby nas potomek byl zdravy, bychom urcite obetovali daleko vice nez nepohodlnou oplodnovaci metodu, ale to je uz uplne jina pisnicka.
 Lea a dva kluci 
  • 

Re: kdo chcete otěhotnět a kdo chcete kluka a kdo holku 

(2.3.2008 22:16:05)
Zkuste kdo nemůžete otěhotnět anebo kdo chcete kluka před sexem změnit prostředí pochvy na zásadité pomocí tabletky sody. Naše kyselé prostředí ničí spermie, které jsou obaleny zásaditým rosolem, aby v našem prostředí přežily a to může být někdy tak kyselé, že to žádné nepřežijí a nedaří se otěhotnět. Pokud tedy není nějaký jiný problém v cestě spermíí do vaječníku. Spermie jsou ukrutně rychlé a dokáží být za 1/2 hodinu po styku ve vejcovodu...takže i teorie, že v den ovulace kluci je na místě. Je dokázané, že jsou rychlejší. Tu sodu v tabletkách koupíte třeba v lékárně. Já nemohla otěhotnět a tohle jsem vyzkoušela a vyšlo to hned první měsíc pokusů a máme prvního klučíka. Je to malý trik, jak poskytnout spermiím lepší prostředí, aby lépe přežily, ale v tomto prostředí údajně lépe přežívají klučičí spermie. Spermie žijí jen 72 hodin maximálně, klučičí údajně maximálně 48 hodin a my jsme zvolili interval 48 hodin, metodu sex každý třetí den a stačilo to na otěhotnění a máme oba dva kluky. Druhého jsme udělali bez tabletky. Asi jsme se trefili, ještě do doby ovulace. Mimochodem spermie se u muže vyvíjí 81 dnů, takže asi nezáleží na častém sexu, jen častějším sexem bude těch spermií méně, ale určitě obou pohlaví...

Hledala jsem spoustu tipů a důkazů jak na holčičku. Nám čínský kalendář předpovídá holky a máme kluky, ale našla jsem kalendář od Plzáka a ten nám funguje, máme mít kluky a máme je. Tady jsou:



http://www.emimino.cz/pages/story/887



http://www.sweb.cz/svjet/plzak.html




Teď jsme se pokusili o holčičku...ovulaci jsem si měřila pomocí ovulačních testů a trefili jsme se dva dny před ní. Použila jsem na změnu prostředí octovou vodu, tak uvidíme zda to bude stačit. Taky jsem si změnila stravu na spíš zásaditou (syrovou zeleninu, jogurt atd.) a před tím jsem u kluků jednoznačně jedla kyselinotvornou (cukr, sádlo, maso, vajíčka, kompoty, ovoce apod.). Tak uvidíme co vyjde, hlavně ať je to zdravé.
 Insula 


Re: kdo chcete otěhotnět a kdo chcete kluka a kdo holku 

(3.3.2008 8:01:06)
Hm, tak mě to teda s čínským kalendářem nesouhlasí. Podle něj bych měla mít dvě holky a mám kluka a holku. :-D
 Lilith 


Re: kdo chcete otěhotnět a kdo chcete kluka a kdo holku 

(3.3.2008 9:06:06)
A Insulo, prosím, vychází ti ten Plzák? :-)
Vypadá to jako úplná pitomost, ale mně i mému okolí to vždy zatím vychází, nechápu...
Víš, tonoucí se stébla chytá, já tam mám na období, kdy jsem v lednu letos otěhotněla, holčičku.;)
 Insula 


Re: kdo chcete otěhotnět a kdo chcete kluka a kdo holku 

(3.3.2008 13:22:37)
Lilith, tak jsem to zkusila (předtím jsem to už nezkoušela), takže jen na tvoje "přání" a asi tě zklamu. Vychází mi, že bychom měli mít dva kluky, ale máme holku a kluka. :-D Je prostě vidět, že každá "zaručená" metoda, která tady byla zmíněna, je prostě 50:50. :-D Tak držím palce, ať se ti zadaří. R^
 Lilith 


Re: kdo chcete otěhotnět a kdo chcete kluka a kdo holku 

(3.3.2008 13:57:54)
Děkuju , Insulo, a já tolik na Plzáka spoléhala, jen jsem se bála, že napíšeš, že to nefunguje :-D;)

Já už se tady směju sama sobě, ale čím víc tu holčinu chci a pídím se po nesmyslech, tím víc jsem smířená s tím, že nebude a bude další chlap s pořádnou dávkou testosteronu, jaky mám už doma dva ~s~
 mys 17 
  • 

Re: kdo chcete otěhotnět a kdo chcete kluka a kdo holku 

(4.3.2008 23:33:55)
Lilith, prosím, napište mi na můj mail, myslím, že Vás s holčičkou potěším :-).
 Jana 
  • 

chlapec ci dievca? 

(1.3.2008 11:24:38)
ahojte,aj ja som sa zaoberala touto otazkou. Zatial skor teoreticky. Lebo tiez, ako bolo povedane, pri prvom sa nerozmysla nad pohlavym. Citala som , ze pred ovulacoiu je vacsia sanca pocat dievca, kedze "dievcenske" spermie su pomalsie,ale za to maju dlhsiu zivotnost a "chlapcenske" su zas rychlejsie, ale s kratsou zivotnostou. Tak isto aj manzelia Billingsovci, ktori su autormi Billingsovej metody si planovali pohlavie podobne.
No nasa skusenost: Ovulaciu som si sice sledovala, no nase pocatie sme si poisitili aj pred aj po ovulacii. A mame dievcatko. Je pravdepodobne,ze bola pocata 2dni pred ovulaciou alebo 1 po ovulacii, takze... asi to velmi neplati. Mam kamosku, ktora pocal obe deti v den ovulacie a obe dievcata. Takze ani v jej pripade to asi neplati.
Takze aj ked nejake studie na planovanie pocatia su, asi cas styku pred alebo po ovulacii nie je postacujuci k ovplyvneniu pohlavia. Kto vie, co nam dalsie vyskumy este prinesu.
No myslim, si,ze niekedy je asi aj lepsie, ked tieto veci nevieme ovplyvnit. Lebo az o nejakych riadnych par rokov zistime, aky vyznam malo,ze sme mali chlapceka alebo dievcatko :-)
 Hanka, půlroční chlapeček 
  • 

výpočet pohlaví dle změny krve 

(1.3.2008 12:51:05)
Já znám metodu, která tak z 99% funguje. Je teorie, že se nám každých 7 let mění od narození krev, z toho důvodu hlavně záleží na tom, jak jsou partneři od sebe vzdálení věkově. Ideální je kolem 3,5 let. Vždy při násobku sedmi je krev takzvaně na vrcholu, takže když je u manžela krev na vrcholu bude to pravděpodobně chlapeček, když má krev na vrcholu žena, bude to pravděpodobně holčička ( např. můj manžel se narodil 78 ročník a miminko jsme počali 06 - což je násobek 7mi a máme chlepečka). Takže pokud bychom se snažili o miminko zase po 7 letech byl by to pravděpodobně zase chlapeček, pokud to zkusíme zhruba 3,5 roku po početí našeho prvního syna, tak to bude holčička.
 Insula 


Re: výpočet pohlaví dle změny krve 

(1.3.2008 13:33:25)
Hanko, je mi líto, psala jsem to už výše, jsem asi to jedno procento. :-D Vychází to u nás tak, že první dítě by měl být kluk a druhé holka a je to přesně naopak. :-D
 zuzana 
  • 

Re: výpočet pohlaví dle změny krve 

(1.3.2008 14:18:08)
A jak to je kdyz jsou oba partneri stejny rocnik a rozdil je jen par mesicu?
 Lenka 


Re: výpočet pohlaví dle změny krve 

(1.3.2008 14:56:29)
Tak myslím, že jako matka 4dcer, v 21. týdnu těhotenství, čekající opět další holčičku, se nemohu zdržet svého názoru: Ne, neexistuje žádná metoda, která by mohla pohlaví ovlivnit..Tedy, alespoň jsem o tom přesvědčená.. Čtvrtá holka se narodila více než 7let po třetí (tzv. "výměna krve";)..První tři byly počaty cca 11.-13.den cyklu a ta poslední asi 21. den cyklu (tedy výrazně na konci ovulaci - a div, že se vůbec zastihla)...První tři dcery mám s jiným mužem než ty další dvě...U posledního těhot. jsem ze začátku měla šílenou chuť hlavně na masné výrobky - u těch předchozích moučné a sladké...A tak jsem ráda, že jsou věci, které my, lidi, övlivnit nemůžem a jsem ´šťastná, že mám 4 zdravé, krásné holky a doufám, že bude taková i ta pátá...(P.S. vždy jsem byla spíš klučičí, sport. typ - to mám za to:-)
 zuzana 
  • 

Re: výpočet pohlaví dle změny krve 

(1.3.2008 15:17:52)
Jsem taky toho nazoru, ze si vajicko trosku vybira a ne jenom pasivne prijima. Jedina opravdu verohodna bude ta metoda ovulacni, jenomze pokud si vajicko opravdu vybira, nepomuze ani vypocet a zjistovani ovulace. Jak se rika jsou nektere veci mezi nebem a zemi a nerouhejme se, budme vdecni za kazde zdrave miminko. Lenko preji krasnou, zdravou holcicku.
 SnowWhite 


Re: výpočet pohlaví dle změny krve 

(1.3.2008 15:47:16)
Já taky mohu jen konstatovat, že všechny metody musím převrátit naruby aby u mne fungovaly. Nevyšlo nikdy nic! Asi jsem exot i v rámci toho 1%. Nicméně Lenko, 4 holky a pátou k tomu to Vám opravdu závidím. Já doufám a přestože nevěřící se "modlím" aby ta třetí byla zase holka. Váš výkon už je fakt krása :-)
 Insula 


Re: výpočet pohlaví dle změny krve 

(1.3.2008 15:34:33)
Zuzanko, podle toho, co jsem četla, to u partnerů, kteří jsou stejný ročník vypočítat nejde. Ale buď v klidu, stejně to není žádná spolehlivá metoda.
 zuzana 
  • 

Re: výpočet pohlaví dle změny krve 

(1.3.2008 15:37:48)
Diky Insulo, jsem se ptala jen ze zvedavosti, protoze me to zaujalo, ale ne proto, ze bych tomu verila :-).
 Lea a dva kluci 
  • 

Re: výpočet pohlaví dle změny krve 

(2.3.2008 23:48:57)
Nám určitě tato metoda nefunguje, jsme s manželem ve stejný rok a dokonce i stejný měsíc.
 Aksalka 


Lékařské hledisko 

(1.3.2008 16:20:25)
Zlékařského hlediska neexistuje žádný zaručený postup při ovlivňování pohlaví potomka, ale i přesto se vědci a lékaři touto problematikou zaobírají a je jisté, že nic není dílem náhody, ale mnoha ovlivňujících faktorů. Například se ví, že "mužské" spermie jsou rychlejší, ale mají kratší životnost, naopak "ženské" spermie jsou pomalejší, ale odolnější. Z toho je potřeba vycházet. Prostředí v pochvě a děložním čípku spermiím vůbec nesvědčí, mnoho jich zde zahyne. Pokud tedy chcete vyšší pravděpodobnost zplození chlapce, měla by oplodňující soulož proběhnout v době ovulace a výron semene by se měl uskutečnit co nejblíže děložnímu čípku ( aby rychlé, ale málo odolné "mužské" spermie měli co nejkratší cestu k cíly). Pokud toužíte po děvčeti, větší pravděpodobnost nastává ve chvíli, kdy oplodňující soulož proběhne ještě před ovulací a k výronu semene dojde co nejdále od děložního čípku ("mužské" spermie tuto dlouhou cestu nezvládnou, ale odolnější "ženské" spermie ano).
I přesto nic není 100% a příroda má stále náskok před každým lékařem i vědcem. I já čekám své druhé dítě a jelikož už chlapce mám, přeji si více dívku, ale....Zdravé dítě je pro mne mnohem důležitější než jeho pohlaví. A navíc - plození dítěte má být hlavně krásným a šťastným zážitkem a ne stresovým obdobím jestli jsme "to"dělali v dobrý den, jestli partner dospěl k vyvrcholení ve správný okamžik, na správnem místě...To už podle mne dost přehnané a šílené.
Takže - hlavně zdravé děti, kluky i holky :o)
 DENISA 
  • 

Re: Lékařské hledisko 

(1.3.2008 19:35:24)
Z lekarskeho hlediska existuje velmi zaruceny postup - jmenuje se Microsort, neuspesnost nekolik malo procent.
 Aksalka 


Re: Lékařské hledisko 

(1.3.2008 20:03:06)
Můžeš být prosím konkrétnější? :-)
 DENISA 
  • 

Re: Lékařské hledisko 

(1.3.2008 20:57:38)
Microsort je laicky receno neco jako odstredeni smermatu a tim se oddeli na nositele xx a xy. Tato metoda funguje uz davno, napr pri produkci skotu. U lidi se pouziva hlavne kdyz je pravdepodobnost na genetickou poruchu u jednoho z pohlavi. Bud se pouziva u IVF nebo u inseminace. Ve vetsine zemi se provadi pouze u zen kvuli spatne genetice, jsou ale i zeme, kde si ji mohou zaplatit pary, ktere chteji jenom ovlivnit pohlavi (napr. Belgie ci nektere staty v USA).
 Aksalka 


Re: Lékařské hledisko 

(2.3.2008 8:52:53)
Děkuji za odpověď, ale většině maminek tato informace bohužel k ničemu není.
 DENISA 
  • 

Re: Lékařské hledisko 

(3.3.2008 1:18:59)
K nicemu z jakeho duvodu, myslis jako ze vetsina ceskych zen ma rozum a pohlavi by neresila? Ja taky doufam ze to tak je. Ale na druhou stranu, pokud existuje opravdu nekdo, kdo ma x deti stejneho pohlavi a opravdu by si pral aby to seste uz byl kluk, tak dnes uz pro mnoho cechu to neni zase nic tak nedostupneho. Nevim jestli si to dobre pamatuju, ale zaslechla jsem, ze pokud by se jednalo jen o inseminaci, tak je cena asi 3500 USD, coz pri dnesnim kursu + dve letenky, hotel a strava, neni zas astronomicky vysoka castka.
 Jana, 1 dcera 


Jana 

(1.3.2008 19:14:33)
Jednoduše a krátce: první dítě, absolutně mimo ovulaci a máme nyní téměř již roční krásnou holčičku. Chtěla jsem sice původně chlapečka, ale zaplať pán Bůh, že jsme zdravá ženská. Navíc, i když tatík spíš skrytě toužil po chlapečkovi, teď - když už druhé mimino - tak by chtěl rozhodně jenom holku! R^
 bena 
  • 

kluci, kluci 

(1.3.2008 19:23:02)
I já toužila po chlapečkovi a stalo se, věděla jsem to od prvního okamžiku, při druhém miminku mi to už bylo celkem jedno, ale říkala jsem si, že by chlapeček nebyl špatný, opět se to vyplnilo. Teď jsem těhotná potřetí, tentokrát jsem na to šla "vědecky" - chtěla jsem holčičku - tady před ovulací, vegetariánská strava... Průběh počátku těhotenství naprosto odlišný dvěma předcházejícím = hurá , vyšlo to, těšila jsem se - až do chvíle, kdy se na mne ještě OBLEČENOU ve dveřích gynekologické ordinace podíval můj lékař : No tak zase další kluk, že jo ?! Myslela jsem si o tom své, jak on může vědět, co tuším jen já. Nechtěla jsem to potvrdit ultrazvukem, nechtěla jsem vědět pohlaví při amniocentéze, mě to bylo jasné, vždyť už jsem "zkušená matka", tentokrát čekám holčičku. Volala mi sestra z genetiky: Zapomněla jste si tu při vyšetření výsledky, pošleme je přímo vašemu lékaři a řekli vám vůbec, že čekáte chlapečka ? Aha, neřekli, teď jsem našla poznámku, že pohlaví dítěte nechcete sdělit...
Takže ty růžové dupačky dávám kamarádce, počtvrté to zkoušet nebudu - a to má můj muž z prvního manželství holku !!!!
 Mami+mimi 8 měsíců 
  • 

kyselé nebo zásadité prostředí v pochvě při početí 

(1.3.2008 20:17:42)
Slyšela jsem od své známé-gynekoložky,že někde na sympoziu probírali i toto téma.Prý při kyselém prostředí v pochvě se rodí "více" holky,při zásaditém zase kluci.Nevím,jak dalece to dokáže ovlivnit strava-jíst produkty s vápníkem /mléko,sýry atd/u holky,nebo se sodíkem /cibule,hodně solit,atd/a bude kluk....ale největší "jistota" pro početí kluka je prý výplach se sodným roztokem.Tak mám dotaz,jestli jste některá o něčem takovém slyšela?
Já sama to nezkoušela.Naše malá vznikla omylem o dva roky dříve oproti plánu-mít první mimi ve 35-ti letech/ale je milý omyl-nejmilejší/Ale fakt je,že na mě sedí ta teorie,že holky vznikají pár dní před ovulací...
 jana 
  • 

Re: kyselé nebo zásadité prostředí v pochvě při početí 

(1.3.2008 23:43:24)
kdyz jsem precetla vsechny ty příspěvky, tak mi přijde, že opravdu, žádná metoda není nejen stoprocentní, ale je stěží šedesátiprocentní. s tím výplachem je to zajímavé, ale mám dva kluky, a ničím jsem se nevyplachovala. ještě mi přišlo zajímavé s tím testosteronem, ale dvě kamarádky které mají čtyři kluky, jsou něžné, ani za mák nemají mužský hormon, jsou nechlupaté, světlé typy, ta jedna je učitelka a manžel také učitel, takže vyloženě "ženská povolání". když nad tím přemýšlím, mám spíš pocit, že o tom opravdu rozhoduje nějaká "vyšší" síla prostřednictvím vajíčka, které si samo určí, koho do sebe pustí. a ty, kterým tyto metody "vyšly" to prostě takhle měly mít a mylně se domnívají, že to nějak ovlivnily. To je můj závěr a ač to zde zaznělo už mnohokrát, je jedno, co je to, hlavně když je to zdravé, protože kdybyste se zeptaly matek vážně nemocných nebo postižených dětí, určitě by jim bylo jedno, jestli to je desátý kluk nebo holka, hlavně kdyby to bylo zdravé..... a je mi líto těch "nechtěných" dětí, kterým to rodiče jednou třeba řeknou, že chtěli to druhé pohlaví. Znám takového dospělého chlapa, který z toho má docela trauma, že mu matka v dětství říkala ženským jménem, protože chtěla holku.... jaká je ta lidská blbost obrovská!
 Lea a dva kluci 
  • 

Re: kyselé nebo zásadité prostředí v pochvě při početí 

(2.3.2008 22:28:58)
Ano mám vyzkoušeno. Zkuste kdo nemůžete otěhotnět anebo kdo chcete kluka před sexem změnit prostředí pochvy na zásadité pomocí tabletky sody. Naše kyselé prostředí ničí spermie, které jsou obaleny zásaditým rosolem, aby v našem prostředí přežily a to může být někdy tak kyselé, že to žádné nepřežijí a nedaří se otěhotnět. Pokud tedy není nějaký jiný problém v cestě spermíí do vaječníku. Spermie jsou ukrutně rychlé a dokáží být za 1/2 hodinu po styku ve vejcovodu...takže i teorie, že v den ovulace kluci je na místě. Je dokázané, že jsou rychlejší. Tu sodu v tabletkách koupíte třeba v lékárně. Já nemohla otěhotnět a tohle jsem vyzkoušela a vyšlo to hned první měsíc pokusů a máme prvního klučíka. Je to malý trik, jak poskytnout spermiím lepší prostředí, aby lépe přežily, ale v tomto prostředí údajně lépe přežívají klučičí spermie. Spermie žijí jen 72 hodin maximálně, klučičí údajně maximálně 48 hodin a my jsme zvolili interval 48 hodin, metodu sex každý třetí den a stačilo to na otěhotnění a máme oba dva kluky. Druhého jsme udělali bez tabletky. Asi jsme se trefili, ještě do doby ovulace. Mimochodem spermie se u muže vyvíjí 81 dnů, takže asi nezáleží na častém sexu, jen častějším sexem bude těch spermií méně, ale určitě obou pohlaví...

Věřím tomu prostředí, ale hledala jsem spoustu tipů a důkazů jak na holčičku.

Nám čínský kalendář předpovídá holky a máme kluky, ale našla jsem kalendář od Plzáka a ten nám funguje, máme mít kluky a máme je. Tady jsou:



http://www.emimino.cz/pages/story/887



http://www.sweb.cz/svjet/plzak.html




Teď jsme se pokusili o holčičku...ovulaci jsem si měřila pomocí ovulačních testů a trefili jsme se dva dny před ní. Použila jsem na změnu prostředí octovou vodu, tak uvidíme zda to bude stačit. Taky jsem si změnila stravu na spíš zásaditou (syrovou zeleninu, jogurt atd.) a před tím jsem u kluků jednoznačně jedla kyselinotvornou (cukr, sádlo, maso, vajíčka, kompoty, ovoce apod.). Tak uvidíme co vyjde, hlavně ať je to zdravé.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: kyselé nebo zásadité prostředí v pochvě při početí 

(2.3.2008 22:59:44)
Leo, ani jeden z těch kalendářů mi nefunguje. Odpovídá to pouze u třetího syna - takže úspěšnost je nižší než u náhodného odhadu. Já bych řekla, že všechny podobné kalendáře jsou naprostý nesmysl. ;)
 Lea a dva kluci 
  • 

Re: kyselé nebo zásadité prostředí v pochvě při početí 

(2.3.2008 23:17:04)
Lído, my podle kalendáře Plzáka jsme zkoušeli asi 4 parům děti a celkem i s našimi asi 12 dětí, úspěšnost všech dětí 100 procent, ale věřím, že to někomu fungovat nemusí. Jenže záleží na době plození a pokud má někdo dítě narozené o týden nebo měsíc dřív musí s tímto termínem kalkulovat, pokud si tedy nepamatuje přesný den... Nám třeba čínský kalendář nefunguje vůbec... Spíš, ale než těm kalendářům věřím teorii prostředí pro spermie a taky tomu načasování styku, protože i to, že klučičí spermie žijí 48 hodin je údajně vědecky dokázané. Jenže pokud má někdo třeba moc kyselé prostředí, klučičí nepřežijí a daří se jen holky i v den ovulace. Nikomu svůj názor nenutím, ale je to teorie, kterou se zabývají již i lékaři, proč se rodí víc kluků a méně holčiček. Vědecky dokázali, že při zvýšené hladině cukru v krvi se rodí víc samečků, dělali pokus na myších. No a hladina cukru je delé zvýšená po požití masa než třeba sladkého zákusku.
 Lea a dva kluci 
  • 

Re: kyselé nebo zásadité prostředí v pochvě při početí 

(2.3.2008 23:46:40)
Zapoměla jsem ještě napsat, že do kalendáře Plzáka se zadává měsíc a den narození pokud je menší jak 10 bez nul, nevím asi to ovlivní výpočet.
 Mami+mimi 8 měs. 
  • 

Re: kyselé nebo zásadité prostředí v pochvě při početí 

(3.3.2008 16:43:40)
Ahojky,přečti si,co píše pode mnou Lea.Něco na tom asi bude.U tebe jsou oba kluci nejspíš proto,že máš zásadité prostředí sama od sebe......Někdo je prostě kyselejší :)
Naše malá měla chodit ještě dva roky po houbách,je tady na světě čirou náhodou,ale druhou bych si chtěla pojistit-taky holku.Takže zase 3 dny před ovulací /to jsem teď věděla-přesto,že to byla náhoda/ a žádný výplach sodou nebo tabletku sody,jak píše Lea,potřebovat nebudu,protože jsem sama od sebe "kyselejší".Kluka radši ne-mám odstrašující příklady od mých kamarádek,když jsou malí,probrečí dny i noci a když jsou větší,tak zase starosti kvůli lumpárnám a "nevhodným" kamarádům.Takže zlatá moje holčička...
 Pavla (holka a kluk) 
  • 

Trošku vědecky 

(1.3.2008 21:44:06)
Nevím, zda někoho již neopakuji, jelikož jsem nečetla všechny příspěvky.
Potvrzuji první teorii z úvodního článku.
V odborné zdravotnické literatuře(zdroj si již bohužel nepamatuji) jsem četla, že holčičí spermie přežívají v těle déle, klučičí jsou rychlejší. V den ovulace tedy vyhraje kluk, před ovulací holka.
Mě to tak připadá docela srozumitelné, a vám?:-)
 Ivana a Davídek 


děvče nebo kluk 

(1.3.2008 23:22:15)
Dnes jsem si přečetla tento článek a docela mě zaujal,jelikož jsem měla prvního chlapce tak jsem si mé druhé dítě přála holčičku,samozdřejmě že kdyby to byl chlapec,tak by se můj postoj k dítěti vůbec nijak nezměnil,ale slyšela jsem o metodách o kterých tady píšete,ale těmto opravdu nevěřím,ale dozvěděla sem se o metodě,ani nevím jak ji nazvat,ale mohu říct že to z 99% funguje a to se můžete přesvědčit sami.
Jedná se o takzvanou výměnu krve kdy se mění po 7 letech,to znamená 7,14,21,28,32....atd,a který s partnerů má krev mladší u něj převažuje svoje pohlaví,nevím teda jestli jste to s toho pochopili,tak raději dám příklad,když bude ženě 29let a muži 32let,měl by to být chlapec,protože muži se měnila krev právě ve 32 letech,když jsem to zkoumala u svých kamarádek,tak jsme došli k závěru že na tom opravdu něco bude.Akorát to 1% kdy jsou partneři oba stejně staří nebo když bylo počato v období narozenin kdy se měnila krev tak to občas nevyšlo.
Tak jsem vyzkoušela tuto metodu u svého druhého dítěte a byla to opravdu holčička,tak jsem měla velikou radost,potože jsme se domluvili s manželem na dvou dětěch,ale já jsem si nebyla jistá kdybych měla druhého chlapce,jestli bych netoužila po dalším pokusu o holčičku.
 DENISA 
  • 

Re: děvče nebo kluk 

(2.3.2008 0:30:20)
99%, dovol abych se zasmala. Kdyz jsem si to dosadila do nasi rodiny, tak to vubec neplati. Tohle je jenom vymysl, stejne jako toceni prstynkem, vliv stravy a polohy a podobne nesmysly. Jedina metoda je ta, kdy se ovlivnuje pohlavi z hlediska predchazeni genetickym chorobam. A pokud vim, tak ani ta nefunguje na 99%. Ale ktere procento ktereho se muzeme drzet je to, ze na 50 % to bude urcite holka a nebo urcite kluk.
 Terinka4444 


Re: děvče nebo kluk 

(2.3.2008 14:35:56)
Já také nesouhlasím, mně bylo v době početí třicet a manželovi 32 a já ho se svou starou krví trumfla. máme holčičku:-)))))
 SnowWhite 


Re: děvče nebo kluk 

(3.3.2008 12:19:21)
To samé u nás. Ani tato metoda nefunguje. Moje krev vždy měla navrch. Prostě zatím neznám metodu (babskou ani rádoby lékařskou) kdy by to vyšlo. Je to jak už bylo řečeno 50 na 50
 Hanka a Adámek 
  • 

Re: děvče nebo kluk 

(1.11.2012 21:15:50)
jen bych chtěla dodat, že by si paní Ivana měla procvičit malou násobilku - násobky 7 jsou 7, 14, 21, 28 a 35 ne 32 :-) Takže když bude mít žena 29 let a muž 32 let, bude mít mladší krev žena...V tom případě asi metoda nefunguje na 99% :-D
 Káťa+2 Škubánci 


DVOJČATA - PÁREČEK 

(2.3.2008 18:56:37)
Ha, co na tohle říkají všechny teorie? :-)
 Ivo 
  • 

Re: DVOJČATA - PÁREČEK 

(2.3.2008 21:41:26)
Podrobnosti o astrologické metodě najdete tady: http://web.telecom.cz/ivo.janecek/index_soubory/Page596.htm
A podle ní lze vysvětlit i ta dvojčata
 HankaPlachá 
  • 

zkuste ovulační testy 

(2.3.2008 23:56:22)
Tak u nás to taky zafungovalo, počali jsme v den ovulace a máme kluka. Docela tomu věřím, že před ovulací se rodí holky a v den ovulace kluci, spíš jde o to zjistit, kdy přesně tu ovulaci máte. V lékárně se dají koupit ovulační testy, zkuste to a možná budete překvapeni jako já. Na obecnou radu jsem myslela, že je to 14 den, testy ale opakovaně prokázali už 12.
 Lea a dva kluci 
  • 

Re: zkuste ovulační testy 

(3.3.2008 6:14:27)
JÁ OVULAČNÍM TESTŮM TAKY VĚŘÍM, VÍC JAK NĚJAKÉMU SVÉMU POZOROVÁNÍ, MĚŘENÍ TEPLOT MY NIC NEUKAZÁLO ANI DOKTORKA Z TOHO NEPOZNALA KDY MÁM MÍT OVULACI A NEMOHLA JSEM OTĚHOTNĚT. TEĎ JSEM JE U TŘETÍHO MIMČA TAKY VYZKUŠELA A MÁM NEPRAVIDELNĚ OVULACI 14-17 DEN CO JSEM PROMĚŘILA A PAK SE TREFTE NA HOLKU PŘED OVULACI KLIDNĚ SE MŮŽETE PŘI TAKOVÉM ROZSAHU BEZ TESTŮ TREFIT DO OVULACE. MYSLÍM, ŽE SPOUSTA HOLEK SI JENOM MYSLÍ KDY MÁ OVU A PODLE TOHO USUZUJÍ NA TO, ŽE TO NEFUNGUJE. NAVÍC NAŠE VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ JE NASTAVENO NA KYSELÉ PH A TO VÍC NIČÍ KLUČIČÍ SPERMIE, TAKŽE PŘESTO, ŽE SE RODÍ VÍCE KLUKŮ JE STAV ASI 106:100 POMĚR NAROZENÝCH KLUKŮ K HOLKÁM.
 Katka+Davídek06 
  • 

IVANO 

(3.3.2008 0:23:12)
Ivano, nechci kritizovat, ale pokud se mění krev po 7-letech, tak to má být snad 7,14,21,28,35... A né 32!!! Jinak pokud to u vás vždy takto vyšlo, tak to není hned 99%. Znám tolik maminek a zároven moje zkušenost, že je to zkrátka blábol (můj názor). Nám jako jediná metoda vyšla ta již několikrát zde omýlaná- klučičí rychlé spermijky a holčičí pomalé, ale vytrvalé. V den ovulace jsme na to s manželem hopsli a je kluk. Ted by jsme rádi holčičku, ale koneckonců je to fuk, hlavně ať je to krásné zdravé mimčo.
A to také přeji všem snažilkám :-)
K.
 Xenie, dcera 4 měsíce 
  • 

příroda 

(3.3.2008 3:17:55)
já zase slyšela, že když se chlap pohybuje výlučně v mužském prostředí - typu dělník na stavbě - příroda toto má snahu vyrovnat a vyrobí :-) holku a naopak - kadeřník bude mít kluka. U nás to sedí, manžel pracuje s PC a v práci jsou samí chlapi.
 1.3Magráta13 


Re: příroda 

(3.3.2008 10:30:36)
Mám 8 letou dceru, podle všech tady uváděných "99%" testů měla být kluk. Ale nejsem si jistá, protože netuším, kdy jsme jí "udělali".
Teď čekám druhé dítě, a jelikož ZASE nevím den početí, tak se můžu jen těžko dohadovat.
Ovšem možnosti mám dvě:-D
Osobně a upřímně: Chtěla jsem holčičku, tu máme. Chtěla bych i druhou. Manžel chtěl holku, tu má. Teď chce kluka. Ale nikdy by mě nenapadlo měřit si teplotu, zjišťovat plodné dny a dělat různé kejkle abych ovlivnila pohlaví dítěte.
Budeme rádi za to, co nám pánbů nadělí. A vděčná jsem za to, že jsem vlítla do jiného stavu podvakráte dřív, než bych řekla antikoncepce :-D

Tak všem zdravé děti a nechtě to přírodě. Asi to tak má být.
MMCH metoda "7 leté krve" prostě nemůže mít úspěšnost 99%. Podle mě. Nebo snad víte o nějakém výzkumu, který by procentuelně vyčíslil její pravděpodobnost? U maminek v mém okolí funguje tahle metoda tak na 50% (bráno odhadem).
 Ajtakrajta 
  • 

Re: příroda 

(3.3.2008 11:01:04)
Sledovat tuto metodu mne mimořádně baví. Úspěšnost má 50%, stejně jako příroda. Akorát že když se příroda (v těch 50%) strefí do vašeho požadavku, přičtete to tomu, že jste použili právě tuto metodu (funguje to! Moje dítě je důkaz!) a když to nefunguje, tak se to nepočítá, je to vzácná výjimka atd. Člověk, který tomu chce věřit, si to sám pro sebe obhájí, i kdyby fakta ukazovala na opak :o)))
 myš 
  • 

Nám to vyšlo 

(3.3.2008 10:58:10)
Potvrzuji teorii "před/po ovulaci", máme kluka - počat 2-3 dny po ovulaci(potvrzená na gyndě). Napodruhé zkusíme holčičku, tak se teprv uvidí, jestli to fakt funguje:-)
 Miriam s Paťom 


Ovulačný tester a plodenie podľa pohľavia 

(3.3.2008 12:11:03)
Prepáčte, že som nečítala všetky príspevky, ale reagujem podľa svojích vlastných skuseností. Chodťe do lekárne a žiadajte ovulačný tester-pozor ale nie jednorázový, ale drobný mikroskop, čo vypadá zvonka ako rúž. Vymysleli to 2 český gynekológovia a vyrába to meopta. Je to tam presne rozpísané, odšróbujete vrchnák, dáte kúsok sliny necháta uschnúť a po 5 min. pozeráte, predtým samozrejme zaostríte. Keď sú guličky tak nič, keď je veľa papradia, tak chlapec-ste v plnej ovulácií, keď sú len 1-2 papradiny tak dievča. Na meranie bazálnou teplotou sa vykašlite nefunguje to, robili sme to tak 6 mes. a nič, potom som sa dočítala o tomto ovulačnom testeri, urobili sme to keď boli 2 papradiny a 15.4.2008 bude mať naše dievča 3 roky. Takže zháňajte ovulačný tester-mikroskop a veľa zdaru!
 Zuzka 
  • 

Pohlaví dítěte 

(3.3.2008 12:26:28)
Můj otec má teorii, která je v naši rodině i rodině mého muže potvrzena: Pokud je datum početí dítěte blíže k datu narození matky - bude děvče, pokud je blíže k datu narození otce, bude to chlapec. Sama jsem zvědavá na naše mimčo,bylo počato v září a to je blíže mým narozeninám, tak to asi bude děvče.Ale většina známých na základě různých "osvědčených pravidel" tvrdí, že to bude kluk... Tak teď babo raď, že?! :-))
 zuzana 
  • 

Re: Pohlaví dítěte 

(3.3.2008 13:01:02)
Tak to je prca, tohle opravdu sedi aj na vsechny tri moje deti a to je to zatim jedina s tech zarucene spolehlivych metod :-).
 parishilton 


Re: Zuzano, 

(6.3.2008 10:33:20)
žádná zaručená metoda NEEXISTUJE.
 zuzana 
  • 

Re: Zuzano, 

(6.3.2008 22:31:16)
Ja jsem to samozrejme myslela jako vtip :-).
 Insula 


Dobrý 

(12.3.2008 22:37:01)
Jako vtip dobrý. Ale jinak to u nás sedí. R^ :-D
 zuzana 
  • 

Re: Pohlaví dítěte 

(3.3.2008 13:02:31)
Tak to je prca, tohle opravdu sedi aj na vsechny tri moje deti a to je to zatim jedina s tech zarucene spolehlivych metod :-).
 1.3Magráta13 


Re: Pohlaví dítěte 

(3.3.2008 14:05:00)
Tak u nás to nesedí. Dcera byla počata v listopadu, manžel má narozeniny v lednu, já v únoru. Teď jsme počali v prosinci, výsledek budeme znát v září :-D
Sama jsem zvědavá.
 Lilith 


Re: Pohlaví dítěte 

(3.3.2008 14:13:18)
Tak tohle u nás opravdu nesedí, syn je počat blíže k mým narozeninám, tak doufám, že to nebude sedět ani teď, kdy jsme počali blíž k manželovým :-D
 pantherka 


kalendář Dr. Plzáka - že by konečně? 

(3.3.2008 23:25:18)
Teda vážení, ten kalendář dr. Plzáka u nás sedí 100% http://www.sweb.cz/svjet/plzak.html zkusíte to ještě někdo, ať se ukáže, jestli tenhle kalendář je validní? napište i vy, kterým to nevychází. Je ale fakt důležité vědět přesně na týden početí, taky pozor na rok početí, většinou je to o rok mín než narození dítěte. a jinak,když se narodíte 1.3. nepište tam 01.03, to nefunguje, stačí opravdu bez nul.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: kalendář Dr. Plzáka - že by konečně? 

(4.3.2008 9:26:58)
Pantherko, u nás ten kalendář funguje jen pro jedno z dětí, u zbytku je to naopak.
 Eli+3kluci 


Nám nefunguje 

(4.3.2008 10:18:31)
Tak jsem vyzkoušela jak čínský kalendář, tak "Plzáka" a první funguje v obou případech,ale druhý naopak ani v jednom. ELI
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Nám nefunguje 

(4.3.2008 11:25:41)
Eliško, nám nefunguje ani ten čínský - opět platí pouze pro jedno z dětí, ale pro jiné, než podle Plzáka.
 LaraKroft 


Re: Nám nefunguje 

(4.3.2008 11:55:08)
Tak Plzák nám funguje, i když psali, že retrospektivně se nedoporučuje...a čínský kal. jak jsem psala výše, ten předpověděl prvního kluka správně, ale druhý měl být holka :-)
 Eli+3kluci 


Vždy je 50% šance na úspěch  

(4.3.2008 20:32:31)
No, já tím rohodně nechtěla říct, že bych něčemu z toho věřila, koukla jsem se ze zvědavosti. Ono totiž vzhledem k tomu, že jsou jen dvě možnosti, tak je pravděpodobnost, že se zrovna trefím, docela vysoká. :-) Považuji tedy soulad čínského kalendáře s mými dvěma kluky spíše za náhodu. Eli
 Insula 


Re: kalendář Dr. Plzáka - že by konečně? 

(12.3.2008 22:39:30)
Už jsem psala výše. U nás nesedí. Rv
 parishilton 


Re: Pohlaví dítěte 

(6.3.2008 10:35:03)
Taky nesmysl.To by mí rodiče museli mít tři kluky.Vzhledem k tomu že mám dvě sestry,tak je to blbost.Jako všechny z uvedených metod.
 anatéma 
  • 

povaha matky 

(3.3.2008 17:19:03)
Kdysi dávno jsem v nějakém časopise (Týden?) četla, že pohlaví do značné míry určuje povaha matky a její profesní zaměření. Že se kluci rodí ženám, které jsou vnitřně připraveny na větší "boj" při výchově, že učitelkám se rodí více holčiček apod. Brala jsem článek jako zpestření v čekárně u doktora, takže jsem ani nepřemýšlela o tom, jestli na tom může být něco pravdy. Bylo tam takových tvrzení spousta, ale už si to opravdu nepamatuji, jenom ty učitelky mi utkvěly v paměti :) Jinak si nemyslím, že bych byla od přírody bojovník, a přesto mám 2 kluky :)
 MONIKA 
  • 

OVULACE 

(3.3.2008 19:09:22)
Mohl by mi někdo vysvětlit co je to ovulace a kdy ji mám?
 zuzana 
  • 

Re: OVULACE 

(3.3.2008 20:31:56)
http://www.tehotenskytest.cz/ovulace.php Ty Moniko, doufam, ze vis co je menstruace? :-) :-)
 Lea a dva kluci 
  • 

Re: OVULACE a její význam 

(4.3.2008 13:10:16)
Ovulační testy měří vzestup luteinizačního hormonu (LH) v moči, doporučená doba měření od 10.00 do 20.00 hod. měřit vždy ve stejný čas. Zvýšení množství LH vede k prasknutí tzv. Graafova folikulu a k uvolnění vajíčka do vejcovodu. Zvyšování hladiny LH je nejdříve v krvi, po 24 až 36 hodinách od počátku vzestupu LH v krvi dojde k ovulaci = uvolnění vajíčka. V krvi dosahuje LH svého maxima krátce (asi 12 hodin) před ovulací. V moči je toto zvýšení patrné až po cca 8 až 12 hodinách. Maximální hladina LH měřená ovulačním testem z moči se může shodovat i se dnem ovulace.
Źivotnost vajíčka je maximálně 24 hodin po uvolnění a asi prvních 12 hodin je nejlepší doba k jeho oploďnění. Takže buď ve vejcovodu už jsou čekající spermie nebo dojde k PS a ony tam dorazí.

Nejčastěji naleznete formulaci, že ovulace nastává přibližně uprostřed menstruačního cyklu (MC), tj. pro 28 denní cyklus v 14. den cyklu (+/- 2 dny).
Určité zdroje i učebnice stanovují termín ovulace jako 14 (+/-2) dny od prvního dne. Ale POZOR ovulace může být i nepravidelná a nemusí být ve shodě s MC a tak může probíhat i třeba při menstruaci.

SPRÁVNĚ se předpokládaný termín ovulace odvozuje od 1. dne následující menstruace tak, že se od tohoto data odečte 12 až 16 dnů. Má to velký význam zejména tehdy, když je váš cyklus delší.

ALE ZNOVU POZOR. Po dlouhodobém užívání hormonální antikoncepce (HA) zpravidla dochází ke ZKRÁCENÍ LUTEÁLNÍ FÁZE menstruačního cyklu (je to období od ovulace po následující menstruaci) a den ovulace se posouvá blíže k začátku následující menstruace. Je-li luteální fáze M cyklu kratší, než 10 dnů, může sice dojít k oplození vajíčka, embryu však nezbude dostatek času na uhnízdění v děloze a nastartování svého vývoje. Po oplodnění to trvá asi 6-8 dní než dorazí do dělohy a dojde k uhnízdění do dělohy a tak ho následující menstruace odplaví. Proto ke zdárnému oploďnění je potřebné stanovit ovulaci a testy uvádí 99 procentní spolehlivost stanovení.
 Myška04 


Vyšla nám holčička! 

(4.3.2008 14:27:32)
Ahojky, tak já jsem ročník 1979, první dítě mám chlapečka 8/2003 - počat byl pravděpodobně v den ovulace. Chtěla jsem strašně moc holčičku, manžel už měl z prvního manželství syna 8/1987. Byla jsem holčičkou úplně posedlá, vůbec nevím, jak bych se vyrovnala s druhým klukem. Dcerka byla počata vlastně celkem zvláštně, babička si vzala syna ven na procházku a my jsme si s manželem udělaly pěknou chvilku, do té doby jsem používali ochranu, druhé dítě jsme chtěli ale nějak jsme se nemohli stále rozhodnout kdy bude ten správný okamžik. Ten den 3.9. jsme ale ochranu nepoužili a v rozhodujícím okamžiku jsme se rozhodli, že to riskneme. Pak jsme si oba dělali z toho legraci, já věděla, že ovulaci by měla přijít tak za 2-3dny a říkala jsem manželovi, že máme šanci na holčičku, a on mi po našem tulení říkal: tak a teĎ máš v bříšku tu svou holčičku. Ovulace přišla skutečně až po skoro 3dnech.Prvních pár týdnů těhotenství, jsem měla celkem silný pocit, že by to měla být holka. Pak už ne, spíš obava, že to nevýjde.Vyšlo to, dne 26.5.2007 se mi narodila holčička Eliška!
V těhotenství se synem jsem neměla žádné zdravotní problémy, jen začátek těhotenství slabé špinění,raní nevolnosti slabé, párkrát zvracení asi 14dní,pálení žáhy, později bolest nohou. Syn se narodil na kleště, po 5 a 3/4hod od prasknutí plodové vody, kontrakce mi vyvolali oxitoc. kapačkou (asi 2h před porodem)a byl to světlý andílek. Chuť jsem měla v těhotenství na sladké, okurky a kysanou smetanu.
V těhotenství s dcerou jsem neměla žádné raní nevolnosti, pálení žáhy hodně dlouho a silné. Od 13.týdne silné bolesti v kříži, asi ve 30. týdnu opakované tvrdnutí břicha, klidový režim 1 týden. Celé těhotenství jsem byla závislá na pomerančích a na sladkém, také jsem měla chuť na vajíčka a jahody.
Večer ve 23.15 mi slabě začala téct voda a cítila jsem tlak ve spodní části pánve, kontrakce nepravidelné.Byla jsem na zkoušku v horké vodě a před 2h raní jsme vyrazili do porodnice, stahy při cestě po 3-4minutách pravidelně, na sále zjistili skoro úplné otevření a malá byla ve 2.45h ráno na světě - rychle a hladce.Tmavý, vlasatý čertík.
Syn se narodil ráno ve 3.45h a obě děti se narodili shodně 2 dny před ultrazvukovým termínem, obě děti měli i shodně 50cm a 3,3kg. Při obou jsem přibrala shodně 13,5kg.
 Myška04 


Vyšla nám holčička! 

(4.3.2008 14:28:47)
Ahojky, tak já jsem ročník 1979, první dítě mám chlapečka 8/2003 - počat byl pravděpodobně v den ovulace. Chtěla jsem strašně moc holčičku, manžel už měl z prvního manželství syna 8/1987. Byla jsem holčičkou úplně posedlá, vůbec nevím, jak bych se vyrovnala s druhým klukem. Dcerka byla počata vlastně celkem zvláštně, babička si vzala syna ven na procházku a my jsme si s manželem udělaly pěknou chvilku, do té doby jsem používali ochranu, druhé dítě jsme chtěli ale nějak jsme se nemohli stále rozhodnout kdy bude ten správný okamžik. Ten den 3.9. jsme ale ochranu nepoužili a v rozhodujícím okamžiku jsme se rozhodli, že to riskneme. Pak jsme si oba dělali z toho legraci, já věděla, že ovulaci by měla přijít tak za 2-3dny a říkala jsem manželovi, že máme šanci na holčičku, a on mi po našem tulení říkal: tak a teĎ máš v bříšku tu svou holčičku. Ovulace přišla skutečně až po skoro 3dnech.Prvních pár týdnů těhotenství, jsem měla celkem silný pocit, že by to měla být holka. Pak už ne, spíš obava, že to nevýjde.Vyšlo to, dne 26.5.2007 se mi narodila holčička Eliška!
V těhotenství se synem jsem neměla žádné zdravotní problémy, jen začátek těhotenství slabé špinění,raní nevolnosti slabé, párkrát zvracení asi 14dní,pálení žáhy, později bolest nohou. Syn se narodil na kleště, po 5 a 3/4hod od prasknutí plodové vody, kontrakce mi vyvolali oxitoc. kapačkou (asi 2h před porodem)a byl to světlý andílek. Chuť jsem měla v těhotenství na sladké, okurky a kysanou smetanu.
V těhotenství s dcerou jsem neměla žádné raní nevolnosti, pálení žáhy hodně dlouho a silné. Od 13.týdne silné bolesti v kříži, asi ve 30. týdnu opakované tvrdnutí břicha, klidový režim 1 týden. Celé těhotenství jsem byla závislá na pomerančích a na sladkém, také jsem měla chuť na vajíčka a jahody.
Večer ve 23.15 mi slabě začala téct voda a cítila jsem tlak ve spodní části pánve, kontrakce nepravidelné.Byla jsem na zkoušku v horké vodě a před 2h raní jsme vyrazili do porodnice, stahy při cestě po 3-4minutách pravidelně, na sále zjistili skoro úplné otevření a malá byla ve 2.45h ráno na světě - rychle a hladce.Tmavý, vlasatý čertík.
Syn se narodil ráno ve 3.45h a obě děti se narodili shodně 2 dny před ultrazvukovým termínem, obě děti měli i shodně 50cm a 3,3kg. Při obou jsem přibrala shodně 13,5kg.
 Myška04 


Re: Vyšla nám holčička! - dodatek 

(4.3.2008 14:38:17)
U syna mi vycházelo dle čínského kalendáře kluk, z tabulky dr. Plzáka holka. Dle paní co předpovídá pohlaví podle lunární metody - kluk.
U dcery v čínském kalendáři kluk, od dr. Plzáka kluk, dle paní co předpovídá pohlaví podle lunární metody holčička.
A mimochodem u nás v rodině předpovídá pohlaví dítěte teta podle prstýnku a netrefila se zatím jen jedinkrát (a to nebylo u mě).
 Katerina, syn 2 roky 
  • 

Co má na svědomí X- a Y-spermie 

(4.3.2008 15:06:50)
Mila maminko,

při četbě Vašeho příspěvku mě skoro napadá, že co člověk, to názor.. Abych taky přispěla s trochou do mlýna, přidávám zkušenost mého otce, (kterou on rád dává k dobru, takže se teď nemusím obávat, že bych vyzradila jeho přísně střežené tajemství): prý vždy v "rozhodujícím okamžiku", když matka byla trochu unavená, ale on čilý jak rybička, vyšly jim děvčata.. (tedy já se sestrou). Otec si ale velmi přál i syna, a napotřetí to mým rodičům opravdu vyšlo. To se ale situace obrátila, otec přes den šplhal na jakýsi štít ve Vysokých Tatrách, zatímco matka si hověla v údolí.. A ejhle, byl z toho kluk jak buk (a máma byla ušetřena nočního vstávání ke 4. či 5.dítěti:)).
Jiní naši blízcí příbuzní ovšem mají 5 chlapců (před týdnem se jim narodil 6..) - prý kdo je při milování dominantní, ten určuje pohlaví. Pokud má tedy můj švagr pravdu, tak to u nich musí býti dost jednotvárné...

Ale teď vážně: jisté je zřejmě jen to, že X-spermie (tedy spermie nesoucí X-chromosom), určující pohlaví dívky jsou těžší, a tudíž pomalejší, ale zase mají delší životnost nežli hbitější "klučičí" Y-spermie.

Logický závěr by tedy měl znít: pokud je již vajíčko na cestě vejcovodem, dorazí k němu dříve spíš Y-spermie, zatímco musí-li teprve "čekat" na ovulaci, mají větší šanci "déle žijící" X-spermie. Zbývá už jen jediný problém: vystihnout ten správný okamžik...

Ad maso: sama jsem vegetariánkou, znám i mladé lidi podobných stravovacích návyků v mém okolí - a nemám právě pocit, že by se jim nerodili chlapci.. Takže tuto teorii asi budeme muset přehodnotit. (Navíc seriózní bádání by bylo možné provést jen na dostatečně velkém "vzorku" veg. populace, např. u adventistů 7. dne, v jejichž prostředí také četné studie o působení veg. stravy na zdraví vznikají).
 Markuša 


HA HA HA :-)) 

(4.3.2008 18:10:28)
My zkombinovali všechny metody které zde popisujete. Pro holčičku. A máme krásné, suprové, úžasné a báječné CHLAPISKA, které bych za žádnou ženskou nevyměnila :-)).......
 jana 
  • 

Re: HA HA HA :-)) 

(4.3.2008 22:30:12)
no vidite, ja mam prvniho syna, tam jsem byla vubec rada,ze jsem otehotnela, takze jsem si kupovala ovu testy a vznikl pri ovulaci a ted cekam zase kluka, a to nepopiram, ze jsem se snazila o holku, a to stykem pred ovulaci, ale to se mi zase nedarilo otehotnet, takze stejne jsem si zase merila ovulaci a vznikl den pred ni. a to jsem jedla cokoladu, snazila se to moc neprehanet s masem, koukla do cinskeho kalendare na holku, pila cervene vino, poloha zepredu, atd... zkratka - udelala jsem pro tu holku maximum a kdyz holt ji nemam mit, tak to asi je tak spravne, ze budu mit dva syny, ja verim, ze vsechno ma svuj smysl. ja mam taky dva brachy a mame se radi. to jenom tchyne je nestastna, ze ma ctyri vnuky a zadnou vnucku!! taky me dost vytaci lidi, co reagujou na druheho kluka slovy: fakt? zase? treba to bude holka. nebo muj tchan:" no tak to holt nevadi,ze to bude kluk".
 Markuša 


Re: HA HA HA :-)) 

(5.3.2008 11:00:38)
...mám krásnou vzpomínku na rodinu z dovolené, která měla 3kluky. A jak se krásně kolem mamči prdolili. Bylo to super. Mamka obletovaná čtyřma chlapama. Úžasné!!!

...a taky mám otřesnou vzpomínku na dětství, kdy chlap z vedlejší vesnice zakopával na zahradě narozené holčičky, protože chtěl kluka. Policie tam našla nejméně 3. Ohavnost!!!

....a taky si prý kluk moc a moc vybírá maminku, které se narodí.:-) Takže si nás ti naši kluci vybrali, protože jsme ty nejúžasnější mamky pod sluncem. :-))
 pantherka 


Re: HA HA HA :-)) 

(5.3.2008 17:27:31)
máš pravdu, jsem ráda, s holkou bych si sice třeba v dospělosti víc rozumněla, ale i to je otázka (moje teta byla na babičku zlá a celý život jí buzerovala a svým chováním způsobila i její úraz a pak smrt), kdežto kluci budou spíš schopni mě i zajistit, i kdyby měly nepovedené manželky, protože oni budou zřejmě ti "finančně nezávislí" na svých manželkách. U holek je to asi těžší, hlavně když se věnují dětem s žijou z toho, co jim manžel vydělá. Jo, uvědomuji si to, je to blbost, jiná ženská by byla za kluka šťastná. (jedna máma na pískovišti s dvěma holkama mi řekla: to je nespravedlivé!)
 16.5Salám&Lajka14 


Re: HA HA HA :-)) 

(5.3.2008 17:32:42)
Teda... nemám sílu číst celou debatu, ale tohle je docela nářez. Pořizovat si děti, abych si s nima v dospělosti rozuměl nebo aby se o mne postaraly. Už začínám chápat, proč tady prakticky nikdo nerozumí mně. ;)
 MSteflova 


Re: HA HA HA :-)) 

(5.3.2008 17:39:27)
Monty, a tebe to překvapuje? Já si tedy neumím představit, že si tu kápneš do noty s většinou přispěvatelek, stejně tak si tě neumím představit v mateřském centru :-)
 16.5Salám&Lajka14 


Re: HA HA HA :-)) 

(5.3.2008 18:47:31)
Lassie,
překvapuje mne ten postoj. Fakt si nemyslím, že bych žila v nějaký statisticky výjimečný rodině, když jsem byla dítě, ale začíná to tak vypadat. Asi nejpřesnější definice té odlišnosti bude: věci se řeší když nastanou a nějakým vytvářením předpokladů a eventualit se nikdo nezatěžuje. Pomíjím hypochondrickou babičku, která zjevně neustále očekávala, že dostane rakovinu. Nemám dítě proto, že od něj něco čekám, ale mám ho, tak se nějak starám. Co bude nebo nebude je vedlejší, žijeme tady a teď. Takže já zcela racionálně předpokládám, že syn bude mít jednou svůj život, do kterýho mi vůbec nic nebude a nemusí mi ani zavolat, jak se daří, protože to je JEHO život a já nemám ani chuť ani právo od jeho života směrem k sobě něco očekávat. :-)
 MSteflova 


Re: HA HA HA :-)) 

(5.3.2008 19:03:14)
Monty, já s tebou souhlasím. Já také nečekám, že se o mě někdo bude starat a doufám, že se mé děti v jejich vlastním zájmu osamostatní co nejdříve.
Asi jsi mě špatně pochopila. Spíš mě překvapuje, že tebe překvapuje, jak odlišné máš názory od většiny "místních". A pak to mateřské centrum...tam si tě skutečně neumím představit. Já tam tedy také nechodím, ale především proto, že na našem maloměstě je to spíše o tom, že si bývalé spolužačky a kolegyně dají spolu kafčo.
 jana 
  • 

Re: HA HA HA :-)) 

(6.3.2008 0:18:06)
no to teda já bych takhle nechtěla dopadnout, že by mi syn ani nezavolal a nezajímal se o mě, já myslím, že to ale záleží na výchově, jakou mu poskytneš a budeš-li se o něj taky "nezajímat" nebo si tzv. "odpracuješ" co musíš, tak to ti opravdu nezavolá. Já to takhle beru jako automatickou věc, pokud budem živi a zdrávi, že to takhle má prostě fungovat.
 Vanda 
  • 

Re: HA HA HA :-)) 

(9.3.2008 18:52:10)
Myslet si, že vztahy děti-rodiče, sourozenci mezi sebou navzájem... závisí na "dobré" (myšleno asi...) výchově, je naivní. Děti přicházejí na svět, protože chtějí a ke komu chtějí, ne proto, že my chceme. Podle jiné pochybné teorie (tu o možnosti volit si pohlaví potomka považuji rovněž za pochybnou...) se člověk rodí do pozemských existencí, chcete-li reinkarnuje, aby se učil, pochopil a často je mu znovu a znovu předurčeno potkávat "staré známé" - někdy z lásky a někdy z důvodu vyřízení starých účtů. No, těžko to nějak dokázat, ale děti tu jsou, aby žily svoje životy, role rodičů je "jen" jít kus života s nimi, pomoci jim vyrůst, milovat je a rozhodně nečekat, že stejná láska bez podmínek bude i ve směru od dětí k nám až do konce našich dní. Podle této představy, pokud si mne vybral nějaký "šmejd", nic nenadělám - krom toho, že zkusím, zda ho moje rodičovská láska nenapraví :-). Pokud mi, nebohé stařence, nakonec ani nezavolá, budu se aspoň hřát vědomím, že jsem dělala, co jsem nejlepšího uměla. Omlouvám se za tenhle úlet, ale nejmladší potomek mi jaksi otvírá oči a úspěšně rozbíjí mnohé kategorické úsudky, co jsem o fungování světa a života měla a o čem mne ani naenapadlo přemýšlet, natož pochybovat...
 Jana Šrůtková 
  • 

Moudré stáří 

(5.3.2008 6:40:50)
Hned mě napadlo reagovat na tento článek. Pocházím z podhůří Krkonoš, což býval chudý kraj, jen dětí zde bylo jako smetí. Jako malá jsem vyslechla rozhovor dvou sedláků a to jak zaručit klisně hřebečka či opět klisničku. Takže, pokud chtěl sedlák hřebečka, nesměl mít hřebec pauzu v obskakování větší jak 2 dny, pokud chtěl klisničku, pak si měl hřebec udělat alespoň týdenní pauzu.
Řekla bych, že na této metodě něco bude snad i proto, že prvorozené dítě spíše býval chlapeček, avšak s přibývajícími starostmi a ubývajícím časem se začaly rodit holčičky.
Přeji hodně zdaru a hlavně zdravé miminko.
 Markuša 


Re: Moudré stáří 

(5.3.2008 11:03:14)
HA HA HA HA. Vyzkoušeno! NEPLATÍ!!!
 Dasa 
  • 

zarucene holcicka :-)) 

(6.3.2008 16:40:28)
Se zajmem jsem si precetla prispevky a musim dat "k dobru" i svoji historku. Ano, je pravda,ze pri prvnim diteti ani nepremyslime co bychom rady a otcove radi :-)) privitali do rodiny. Bereme zdrave detatko a jsme spokojeni. Nam se narodil prvni syn. Pred druhym pocetim jsem ale slysela, jak to udelat,aby se narodila holcicka a tak jsme to take provedli a narodila se nam holcicka.Je to jiz 33 let!! Dceri se jako prvni narodil syn a take chteli jako druhe dite holcicku a ja jim poradila- a dnes maji krasnou desetimesicni holcicku! Jaky je recept?
Ovulace byva mezi 12-16tym dnem cyklu. Kazda zena si musi prave ovulaci spocitat-je to ruzne.Pocitat i nekolik mesicu po sobe-nedelat zavery pouze ze dvou mesicu. Jestlize k oplodneni dojde pred ovulaci- narodi se kluk, jestli je to po ovulaci,narodi se holcicka. Jinymi slovy- kluk se narodi v prvni polovine-tzn.hned po mesickach, devcata pak ve druhe polovine- pred dalsimi mesicky. Doporucuji mit styk opravdu po nekolikadenni pauze - vysledek je zaruceny :-))
 Jindra 
  • 

Re: zarucene holcicka :-)) 

(7.3.2008 12:13:44)
A nezpletla jste to? -jestli jste přečetla diskusi tak je to právě naopak.
A je to i v některých knihách pro nastávající maminky.
 parishilton 


Re: zarucene holcicka :-)) 

(7.3.2008 12:47:26)
Ehmmmmm...to by mě zajímalo co se podle této teorie narodí pokud je dítě počatý v den ovulace.Asi hermafrodit.Jinak co je to za nesmysl?Dvanáctý až šestnáctý den je žena jak po měsíčkách,tak před nimi.Nebo to bylo myšleno tak,že kluk vznikne 12. a 13. den a holka 15.a 16.?Z toho pořád není jasné co tedy vznikne ten 14. den,takže tomu bych vůbec žádnou váhu nepřikládala.Ostatně jako žádné jiné teorii.
 parishilton 


Re: zarucene holcicka :-)) 

(7.3.2008 12:47:26)
Ehmmmmm...to by mě zajímalo co se podle této teorie narodí pokud je dítě počatý v den ovulace.Asi hermafrodit.Jinak co je to za nesmysl?Dvanáctý až šestnáctý den je žena jak po měsíčkách,tak před nimi.Nebo to bylo myšleno tak,že kluk vznikne 12. a 13. den a holka 15.a 16.?Z toho pořád není jasné co tedy vznikne ten 14. den,takže tomu bych vůbec žádnou váhu nepřikládala.Ostatně jako žádné jiné teorii.
 Lili + 5 :-)) 


Re: zarucene holcicka :-)) 

(7.3.2008 23:28:23)
no....myslím, že 50:50 sedí :-) A u nás evidentně vpřevažuje jedno pohlaví....

Holčičku jsme chtěli a to rovnou 4x, ale opravdu jsem ráda, že mám čtyři skvělé chlapy!!!teda 5 s manželem;)
 Zuzana 
  • 

Re: zarucene holcicka :-)) 

(8.3.2008 13:44:53)
Ja myslim, ze je to vykon hodny obdivu!:-).
 Dasa 
  • 

moje zkusenost 

(10.3.2008 21:33:29)
Je to tak,jak jsem napsala. Kazdopadne nikomu tuhle moji teorii nevnucuji. Proste nam to vyslo. V zadnem pripade jsem ale nepocitala prave s polovinou mezi mesickama.... myslim s tim dnem :-)) Kluk byl zplozen po mesickach-tedy v prvni polovine a devce pak v te druhe polovine , pocitame-li zhruba 28-30 dni menstruacniho cyklu... V kazdem pripade je krasne,narodi-li se zdrave a chtene miminko :-)) :-))
 Tana 
  • 

Jde o váhu spermií 

(11.3.2008 11:36:45)
Metoda s ovulaci by mela pri spravnem ,,pouziti,, vychazet. Jde totiz o to,ze spermie nesouci chromozom X(holcicka) je tezsi a vetsi nez pokud by spermie nesla chromozom Y(chlapecek). Y je takova zakrnela varianta klasickeho chromozomu X. Proto spermie s holcickou-X potrebuje delsi cas na dopraveni se k vajicku-pokud by tedy doslo ke styku v den ovulace,spermie nestihne dojit k vajicku v dobu kdy je mozno pocit. Kdezto spermie s chlapeckem-Y je rychla a v den ovulace to stihne. Chceli tedy mit nekdo chlapce-pak je nejlepsi mit sex v den ovulace. Chceli nekdo devce,pak je lepsi mit sex opravdu dva dny pred planovanou ovulaci. Takto nam to bylo vysvetleno na prednasce z genetiky cloveka na PřF.
 Tana 
  • 

Jde o váhu spermií 

(11.3.2008 11:36:45)
Metoda s ovulaci by mela pri spravnem ,,pouziti,, vychazet. Jde totiz o to,ze spermie nesouci chromozom X(holcicka) je tezsi a vetsi nez pokud by spermie nesla chromozom Y(chlapecek). Y je takova zakrnela varianta klasickeho chromozomu X. Proto spermie s holcickou-X potrebuje delsi cas na dopraveni se k vajicku-pokud by tedy doslo ke styku v den ovulace,spermie nestihne dojit k vajicku v dobu kdy je mozno pocit. Kdezto spermie s chlapeckem-Y je rychla a v den ovulace to stihne. Chceli tedy mit nekdo chlapce-pak je nejlepsi mit sex v den ovulace. Chceli nekdo devce,pak je lepsi mit sex opravdu dva dny pred planovanou ovulaci. Takto nam to bylo vysvetleno na prednasce z genetiky cloveka na PřF.
 Wiolla 
  • 

Re: Jde o váhu spermií 

(15.3.2008 11:22:58)
Tak to jsem zvědavá, co se narodí mě. :-) Sex jsme měli s manželem 3 dny před ovulací a pak zvonu den po ovulaci (ovulace potvrzena ovulačním testem z lékárny, bazální teplotou i programem na fertilityfriend.com). Tak si říkám: vydržely holčičí spermie počkat na uzrání vajíčka? A nebo ne a přiběhli tam sprinteři kluci až den po ovulaci?

Podle různých metod na určení pohlaví dítěte to vychází takto:
- čínský kalendář: holka
- plzák: holka
- výměna krve: holka
- početí blíže k datu narození rodiče: kluk
- podle povolání otce (manažer): kluk
- dle dominance partnerů v posteli: kluk
atd.

Takže to vidím 50:50. :-) A protože je to moje první těhotenství a trošku i vymodlené, tak budu ráda nejen když to bude zdarvé dítě libovolného pohlaví, ale hlavně když ho donosím. Jsem ve 3. týdnu a pořád tomu ještě nevěřím a mám strach se radovat... :-)
 lenka,9.mesacny syn 


Re: Jde o váhu spermií 

(21.3.2008 22:39:50)
Myslim,ze budes mat chlapceka,my sme mali podobny scenar a je z toho chlapcek.~j~;)
 Olga 
  • 

pohlaví ovlivňuje muž 

(17.3.2008 11:39:40)
Chtěla bych jen k textu dodat, že to, co jí či pije matka, je naprosto irelevantní, neboť pohlaví přece ovlvňuje MUŽ!
 MSteflova 


Re: pohlaví ovlivňuje muž 

(17.3.2008 13:42:18)
To je Olgo velký omyl. Pohlaví dítěte ovlivňují oba - i muž i žena. Jistě, muž má ty spermie. Ovšem ženské orgány selektují, které spermie projdou a které ne.
Zde jedna z teorií, jak vaginální ph ovlivňuje pohlaví potomka:
"Ph ve vagíně ženy je také velmi důležité. Kyselé prostředí zničí mužské spermie a nechá větší množství spermií ženských, které oplodní vajíčko. Takže, pokud se snažíte o chlapečka, nejlepší doba pro pohlavní styk je tehdy, když je prostředí ve vagíně zásadité - den ovulace - jinak mužské spermie v kyselém prostředí buď zahynou, nebo se značně zpomalí jejich pohyb."
http://www.spokojenejsizivot.cz/spziv/clanek.asp?klic=279
 Lea, dcera 3 roky 
  • 

RE:Lze ovlivnit pohlaví potomka 

(2.4.2008 11:46:57)
Vlastní zkušenost sice nemám, neboť dcera se nám narodila neplánovaně, ale myslím si,že pohlaví bude z největší praděpodobností ovliněno spermiemi muže.Ovulační metodu doporučují často i lékaři.Já jsem se v těhotenství cpala čokoládou a mám holčičku.Tak nevím jak to je.To ví opravdu jen sama příroda.
 Leona, 0 zatím 
  • 

4 holky 

(26.6.2008 13:58:14)
Dobrý den, jsem ze čtyř sester nejstarší (podotýkám, že máme všicni stejnou matku i otce). První jsem byla já, pak dvojčata (dvojvaječná) a do třetice zase holka. Dokonce máme jednu nevlastní sestru z taťkova prvního manželství.
Myslím si, že tady platí odvěká pravda: "KDYŽ MÁŠ STROJ NA BOTY, PAPUČE NA NĚM NEUDĚLÁŠ" :O)))
 Martina 
  • 

holcicka 

(26.8.2008 23:01:54)
Nas fígl? Asi žadny, ale za holcicku jsem se doslova modlila :-) Vyslo to a jsem stastna! Chtela bych jeste jednu princeznu, kdo vi? :-)
 Ivca33 


pohlaví ovlivňuje muž 

(16.10.2008 20:11:47)
Poraďte, jak nejlépe zjistit, jestli sperma partnera neobsahuje pouze chromozomy X nebo Y?
 Aneta 
  • 

pohlaví dítěte 

(19.11.2008 11:40:58)
Studuji medicínu a tak se přikláním k vědecky podloženým úkazům jako je "chlapecká a dívčí " spermie. Přikláním se k názoru, že pokud chceme holčičku, měli bychom se o ni pokoušet asi 3-5 dní před ovulací. Osobně si ale myslím, že je to na přírodě, co nám nadělí :) Já jsem sama ze tří holek. Táta to vymlouvá na to, že pracoval s chemikáliemi a u rentgenu, proto nemůže mít syna. Druhou variantu vykládá, že ho nějaká šarlatánka proklela, aby neměl syna. Tak jako tak, splnilo se a má soukromý harém. :)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.