| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chcete lépe porozumět svému puberťákovi?

 Celkem 52 názorů.
 fisperanda 


Ten úvod... 

(20.2.2008 9:11:17)
To o těch blůzičkách a neforemných džínách, říká někdo, komu je 34? Ach Bože! Mně je kolem třiceti, uznávám, že oproti dnešním puberťákům jsme byli všichni dóst "out", ale že bysme byli tak mimo, a jako holky nosily blůzičky a sukně? To snad naše matky. Já si teda vzpomínám na ošoupaný rifle a trička s různýma (pravda, debilníma) nápisama.
Moc by mě zajímalo, v čem ta 34-letá maminka chodí oblíkaná teď.
A mimochodem - dnešním puberťákům fakt strašně závidím, mají tolik možností, v dnešní době je fakt skvělá móda, možnost cestovat, vzdělávat se, přes internet objevovat spoustu věcí. Dnešní mladí jsou tak neformální, úplně mě nadchýňá když vidím kluka, kterej se nestydí vzít si růžový tenisky, uplý tričko, červenou kšiltovku a tádydá ...vo co de?
Ach jo, chtěla bych být puberťák.
 MSteflova 


Re: Ten úvod... 

(20.2.2008 9:18:29)
Fisperando, ve 30 si taky ještě můžeš leccos dovolit....Tak to neprokaučuj a jdi do toho :-)
 fisperanda 


Re: Ten úvod... 

(20.2.2008 9:24:34)
No...já sem si taky koupila růžový tenisky :-D
 MSteflova 


Re: Ten úvod... 

(20.2.2008 9:25:47)
:-)
 winky 
  • 

Re: Ten úvod... 

(20.2.2008 9:18:51)
No, možná měla autorka na mysli fota z konce školního roku ze ZŠ.... to nás ještě většinou oblékaly maminky a to tedy byly dardy, to musím přiznat i když mám ještě několikaletý "deficit"......

Puberťáky v rodině nemáme, takže zatím nevím. Ale když už náhodou jedu školním busem a vyslechnu cca 10ti minutový rozhovor "mládeže", obvykle mi naskočí husí kůže a je mi lehce mdlo..... věta "až z matky vyrazím ňáký prachy" patří k těm nejobvyklejším.....
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Ten úvod... 

(20.2.2008 16:35:57)
Já jsem se teda oblíkala sama. Počítám, že blůzičku od maminky jsem odmítla někdy ve třetí nebo ve čtvrtý třídě...
 kveta19 


Re: Ten úvod... 

(20.2.2008 10:18:38)
Chodim v teplakach,dzinach a pohodlnych mikinach.Preferuji tenisky znacky Adidas:-)
Bohuzel v minisukni a na jehlach se za triletym (smradem) detatkem,co neposloucha,spatne utika :-) :-)
je mi 32 :-):-)

Jinak k PC jsem se dostala az v 26 letech a nemyslim si,ze bych byla "neznala".Jen mi unikaji PC HRY.Moc mi nebavi strilet imaginarniho nepritele,kdyz muj nejvetsi nepritel JE ZEHLICKA !!!!!!
Zastrelit ji nemuzu,rodina by byla nastvana :-):-D
 Jana, 2 kluci 


Svému puber´tákovi (snad) rozumím... 

(24.2.2008 16:57:06)
Když bylo mému staršímu synovi 14, měl dost velké problémy "se srovnat". Pomohla nám psycholožka a za půl roku bylo po těch největších problémech. Teď si moje 15. leté mládě klidně vleze ke mě do postele a jsme schopni provykládat celý večer - nikoliv o ICQ nebo MP3. Občas mi něco ukáže na You Tube, ale že bychom si nerozuměli, protože tam nejsem "doma" i já.... Porozumět puberťákovi asi nebude o tom ovládat jeho "zabávky" . Na skateboardu taky žádný rodič nejezdí...
 Anadar 


To je všechno pěkné 

(20.2.2008 9:22:43)
Jako zkušená chovatelka dvou puberťáků všechny tyto fenomeny dobře znám,lépe počítač a mobil,ICQ a MP3 pasivně-kluci je používají a tak vím co to umí-zhruba.
Problém je ten,že já vím jenom zlomek toho ,co oni,takže se o tom vlastně s nimi moc bavit nemůžu.
Ale dávám za pravdu autorce článku,že najít společné téma je ohromné.
Se starším synem jsme čítali Harryho Pottera , oba tomu dobře propadli,takže jsme si o tom i slušně popovídali.Taky u sportovních přenosů bývám přínosem pro hluboké znalosti atleta-teoretika :-)))
Ale v oblasti digitální techniky mám synka nejraději jako přezíravého školitele.Alespoň nemachruji jako můj muž,který se považuje za počítačového znalce(je to takový lepší uživatel) a hrozně se před synem odkopává.Je to sranda,pozorovat,jak hoch lomí rukama nad otcovou prostoduchostí,alespoň synek vidí,jaké to je,když si my prohlížíme třeba jeho vysvědčení.
 fisperanda 


Celý ten článek... 

(20.2.2008 9:22:43)
Já sem si to musela přečíst ještě jednou. Nechci být zase zbytečně protivná, ale zdá se mi, že ten článek tak trochu dělá z rodičů ... blbce. Nebo ne? Z vlastní zkušenosti - ve svým okolí v rovině 30ti letých kamarádek nebo kamarádů neznám nikoho, kdo by nevěděl o tom, co je ICQ, kdo by nečučel na YouTube, kdo by nepoužíval empétrojku, kdo by nepoužíval internet, mobil, skype a podobně. Můj taťka mi občas pošle ňáký vtipný video z YouTube, a moje mamka, i když není bůhvíjak technicky zdatná, tak rozhodně ví, co je ICQ. Takže ani tuhle generaci, dnešních padesátníků, bych nepodceňovala.
Takže článek mi přijde asi tak objevný jako popis rozdílu mezi židlí a lampou.
 majdaleenka +07+11 


nejmodernější icq 

(20.2.2008 9:29:44)
kromě toho bych si troufla říci, že icq není nejmodernějším komunikačním prostředkem, tohle místo bych přiřkla spíš skypu, kolikpak je autorovi? Mně 29:-)
 Míša 
  • 

Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 10:00:29)
Asi taky záleží na tom, jaké máš známé a vůbec, kde se pohybuješ. I když sama téměř dinosaurus a pamětník doby kdy černý uhlí bylo ještě přeslička (37) vím co je ICQ, Skype, MP3, a používám to, ale když se tak nad tím zamyslím, nebýt toho, že mám o generaci mladší známé, kteří mě to naučili, netušila bych VO CO GO. A spousta mých i o pár let mladších vrstevníků opravdu neví že něco takového existuje.
 Cindule (1 ještěrka, 15 m) 
  • 

Míšo, 

(22.2.2008 22:14:27)
jsem na tom stejně jako ty (a od budoucí půlky března i věkově). Taktéž uvedené termíny mi jsou známé, ovšem jako předpotopní dinosaurus jsem se teprve dnes dozvěděla, do je to You tube. No, říkám si, až moje malá princezna bude v pubertě, tak ti dnešní šílení puberťáci se budou chytat za hlavu nad světem budoucích puberťáků, pro které bude - jako dnes - svět lidí nad 25, pohled lidí na konci života, kteří si již trénují skoky do rakve. :-)
A ještě douška, moji známí - věkově 30-45 - většinou uvedené termíny také znají, nové výdobytky taktéž často používají, ale ovšem jsou i výjimky, kterým imaginární virtuální svět nevyhovuje. Máme zkrátka moderní prostředky ke komunikaci a paradoxně stále méně se sebou a mezi sebou hovoříme z oka do oka...
 Lizzie 


Re: Míšo, 

(23.2.2008 20:15:15)
Nejsem nijak zvlášť technicky založená, pokud je to možné, dávám přednost osobní komunikaci, ale ráda bych upozornila, že právě díky ICQ, e-mailu, či Skypu se usnadnila komunikace mezi lidmi, kteří k sobě mají (kilometricky) daleko. Jen si vzpomeňte na předmobilovou dobu, kdy zavolat např. do zahraničí stálo pěkné peníze a dopis, jakkoliv srdečný a obsáhlý, představoval též ,,pomalejší" formu domluvy.Myslím, že pro rodiče jejichž dítko pracuje jako au pair, ať už v Německu, USA, či Anglii...nebo se rovnou ,,natrvalo" odstěhovalo např. s rodinou, jsou tyto výdobytky techniky velice příjemné;)
 Geletova 


Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 10:39:20)
No, moje téměř šedesátiletá matka si minulý rok k Vánocům napsala Ježíškovi o MP3....:-)
 Zuzka 
  • 

Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 17:33:34)
A určitě vědala co to je? Aby to nebylo, jako když moje babička chtěla Always bez cukru!!
 Mortadela 


Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 10:43:44)
Fisperando, tak to bude tím, že mě neznáte. :-) Je mi 29 a představte si tu hrůzu - já nepoužívám mp3, protože po ulicích nechodím sama, ale s dcerkou a ta se chce bavit a ne koukat jak mamka poslouchá muziku a když už náhodou někam sama jdu, tak mi na těch pár minut nestojí za to pouštět si muziku, radši přemýšlím o nesmrtelnosti chrousta. Nepoužívám ICQ, nepoužívám Skype, protože ho nevyužiju, nepoužívám YouTube, protože mě nezaujal. Omezuju se na internet a mobil. To jsem ale zaostalec, co? Tak teď už můžete říct, že znáte jednoho mimoně z generace třicátníků. :-)
 luthienka 


Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 10:53:32)
Já jsem zase ten mimoň, co trávil školní léta v blůzičce. Nejlépe šité vlastní maminkou. Ach ty moje traumata stran oblékání:-) Vlastní styl jsem si vytvořila až díky vlastním penězům a kritickému oku mého manžela.
Jinak ICQ také nevyužívám, muziku neposlouchám skoro vůbec, tak nepotřebuji MP3. Na YouTube se díváme občas, ale nežijeme tím.
Jsem zvědavá, jak bude pokračovat komunikace s mým synem- bude mu 11. Zatím to jde.
 Sylvie 


Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 11:00:08)
Nepoužívám ICQ, nepoužívám Skype, protože ho nevyužiju, nepoužívám YouTube, protože mě nezaujal. Omezuju se na internet a mobil. To jsem ale zaostalec, co?
Mortadelo, to já taky. Ale v článku se doslova píše: "Nebo snad hned napoprvé a spolehlivě rozšifrujete, co znamená třeba ICQ, MP3 nebo YouTube?" Ano, ačkoli to nepoužívám, vím, o čem je řeč. Kdyby ten článek napsal nějaký puberťák, který v rodiči vidí něco jako dinosaura, tak jo, pochopím to. Takhle je mi záhadou, proč autorka věnuje tolik vět vysvětlování něčeho tak samozřejmého. Příště nám možná vysvětlí, k čemu slouží mikrovlnná trouba nebo že je možné nakupovat zboží přes internet :o/
 Jarda T 


Re: Celý ten článek... 

(25.2.2008 15:12:37)
prosím neurážej. Každý ví něco a v něčem je 100 let za opicema. Jinak ani nejde
 romana 
  • 

Re: Celý ten článek... 

(21.6.2010 12:46:30)
to sa dá nakupovať aj cez internet? :O
ale vážne, toho, kto tento článok spáchal, nič dobrého nečaká. nechápem, prečo sa rodičia (ktorým je tento portál určený) dobrovoľne pasujú za zaostalých jedincov.
 Pavla, 3 děti 
  • 

Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 14:15:57)
Tak já jsem lepší. Je mi 38, znám všechny jmenované vymoženosti z doslechu od svých puberťáků, kteří mnihé také znají jen z doslechu, neboť mají jiné zájmy. No a nepoužívám ani ten mobil, dokonce ho nikdo z naší rodiny ani nevlastní. Heč.
 MSteflova 


Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 14:18:41)
Obdivuhodné :-) Děti o mobil fakt nežebrají?
 Mače 


Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 10:56:53)
Fisperando ve své podstatě s tvým názorem souhlasím, ale ke své osobě musím přiznat, vím co ty věci jsou, ale nepoužívám kromě ICQ, PC a na něm internetu nic a YouTube je pro mne novinkou. Možná nemám tolik času, možná je to tím, že mě takové věci prostě neberou, když mám zrovna chvilku volna, po práci, po domácnosti, tak si lehnu a čtu si, to miluju. Počítač je pro mě nutnost, ale rozhodně ne kamarád!!!Jo a to mi je "jen" 30.
 Inka 
  • 

Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 11:45:32)
Mně už je dokonce 40 a na fotkách z gymnázia rozhodně nejsem v sukni a v blůzičce, nosily jsem džíny a manžestráky, to se teda pamatuju. A o tom, že komunikuju přes ICQ a používám internet ani nemluvím. Ten článek by možná seděl na mojí mamku, ale i ta se zvládně podívat na internet a ovládá word a excel.
 ayalinka 


Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 15:35:49)
Ja jsem maturitni rocnik 89 a na tablu jsme vsichni byli vyfoceni v riflove bunde.Sice ji tenkrat byl problem sehnat a vypujcit na foceni,ale fotit se v bluzicce a kluci v kosili,to by asi nikdo z nas neprezil..Jinak pouzivam ICQ,Skype i na youtube.com obcas mrknu,jen to mp3 mi zatim unika..
 Lída+2 


Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 13:32:07)
taky si říkám, že článek si asi myslí že dnešní rodiče jsou asi pitomci...co se počítači vyhýbají a nepoužívají....článek by možná něco dal mojí mamce 57 nebo dědovi co je mu 80....

mimochodem v testu "kecadel"..ICQ propadlo a vyhrálo test MSN(Windows LIve Messenger....)....kdybych ho neměla tyhle kecadla...nedomluvím se s kámoškama kdy co a kde podniknem s dětma....když né to...tak e-mail...
bežně pouším děti babičce po MSn na web kameru....když je vidí jednou měsíčně....

a pak znám slečnu pubertačku a příjde mi celkem dobrá....,ale zase jí nemám doma....:-D
 Lucka 
  • 

Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 17:31:53)
No nevim, našim je 41 a ICQ znají, protože to se ségrou používá, ale pojmenovávat to neumí, říkají tomu "prudič". Skype používají, aby ušetřili za hovory se ségrou, která je přes týden na intru. A YouTube? Haha, obávám se, že o existenci něčeho takového namají nejmenší páru! Schválně, zeptám se, až přijdou z práce. A musím říct, že naši jsou moderní rodiče... Takže bych řekla, že ten článek je naprosto pravdivý...
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 21:04:07)
Právě naopak, Lucko, ten článek je hloupé zobecnění. Mně je 43, a tohle všechno znám, používám, a ještě plno dalších věcí, o kterých ty možná ani netušíš, že existují. ;)
 10.5Libik12 


Re: Celý ten článek... 

(20.2.2008 22:14:16)
ten článek dělá blbce z rodičů i z dětí, naštěstí není nebezpečný, pouze pitomý.
 Adélka 
  • 

Re: Celý ten článek... 

(22.2.2008 14:40:48)
No, já bych článek zas tak neodsuzovala. Je mi 28, co je to skype vím a používám ho asi rok (takže ne zas tak dlouho), ICQ se mi podařilo nainstalovat před pár týdny. MP3 znám dlouho, ale nevlastním, novinkou pro mě bylo YouTube. Moje spolužačka ze střední se mě nedávno ptala, co je to MP3, má už syna v třetí třídě, prý o tom pořád mluví, ale nebyl jí to schopen rozumně vysvětlit. Trošku se bojím, co bude, až budou dospívat moje děti a jestli jim budu stačit.
 Jíťa 
  • 

Souhlasím 

(20.2.2008 10:54:22)
Autor zběžně popsal svět puberťáků. Někteří rodiče vědí co je ICQ apod, někteří ne. Ale dost pochybuju, že i ti "dospělí", kteří vědí "vocogo" používají ICQ stejným způsobem jako puberťáci... tzn. nejen ke komunikaci se světem, ale také k hraní různých her, dokreslení svého image aj.

Další - myslím si o sobě, že PC ovládám dost dobře (v používání Wordu a Excelu) se mi málokterý puberťák vyrovná), ale v některých oblastech raději požádám o spolupráci svou 16-tiletou dceru. Ne, že bych to sama nezvládla, ale trvalo by mi to moc dlouho. A dcera je vlastně ráda, že je v něčem lepší než my.
 Amaaly 


Re: Souhlasím 

(20.2.2008 11:39:03)
No ten článek je spíš adresovaný těm, kteří na net nechodí. Já takových rodičů puberťáků znám spoustu, ale ti si to zase nepřečtou, že... ;)
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Souhlasím 

(20.2.2008 12:04:13)
Moji puberťáci si pro rozumy o počítačích a podobných "bazmecích" pořád ještě chodí za mnou (případně za tátou), neb nás ten obor živí. Tudíž by se chlapečci museli zatraceně snažit, aby mohli oni radit nám. ;) Nejstaršímu bude 19...
 Vladan 


A co PC hry? 

(20.2.2008 11:30:07)
Já bych spíš viděl problém v tom, že ačkoliv mě hry baví, nejsem jejich velký fanda a se synovcem si o nich moc nepopovídám, což jemu vadí. On by o nich kecal pořád, mě to prostě nebaví. Ale přinutit ho přečíst knížku, to je nadlidský výkon. Ve čtrnácti přečetl jednu a jeho rodiče jsou z toho strašně nadšení...v jeho věku jsem měl přečtenu půlku vesnické knihovny a mezi nejhorší tresty od mých rodičů patřil zákaz chození do knihovny.
 Lída+2 


Re: A co PC hry? 

(20.2.2008 16:25:36)
Vladane...jak popisuješ sebe tak to mám doma...zatím jen 9let....,ale říkáme mu knihomol:-D
když seberu knížku,aby šel něco dělat tak skoor brečí....,ale dosáhnu svého a mladý pán udělá co je třeba....
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Já můžu puberťákům konkurovat :) 

(20.2.2008 11:47:10)
Po přečtení článku jsem dospěla k názoru, že v tuhle dobu jsem konkurenceschopná. ICQ a internet používám dennně (kvůli práce trávím poměrně dost času na PC, takže si ho zpestřuju) - You Tube mě tedy zase až tak nezaujal, ale vím, o co jde. Bez MP3 nemůžu vůbec existovat. I když v jednom jsem asi mimo - nepařím!
Jsem fotografka - teď momentálně spolupracuju externě s jednou malou modelingovou agenturou, takže fotím holky, které mají za sebou modelingová kurz. A musím přiznat, že z pozice matky mě celý přístup těch slečen zaráží - přijdou mi, že pro pozlátko by šly přes mrtvoly a vůbec neuvažují, jaké následky všechno to kolem může mít. Vůbec jim nedochází, že jak se jednou shrbí, tak se budou těžko narovnávat a v tomhle si proti nim připadám strašně stará. Je mi 29.
 Zdenka 
  • 

Re: Já můžu puberťákům konkurovat :) 

(20.2.2008 21:48:39)
Tak to já taky :-) ICQ používám asi 10 let, tak to zase takový hit není. MP3 přehrávač momentálně nenosím ven na krku, to je opravdu na procházky s prckem nepraktické, ale ladem neleží, používám ho jako rádio v kuchyni zapojený s bedýnkami od PC :-) Na youtube mám prckovo videa :-) A vyrostla jsem v džínách, tričkách a mikinách. A je mi 31.
Trochu extrém jsem v tom, že počítač používám od 10 let, ale tehdá byly počítače trochu o něčem jiném ;-)
 .Žaba 


Minimálne o generáciu starších ľudí  

(20.2.2008 14:20:09)
mala zrejme na mysli autorka, keď písala tento článok. Ja som plus-mínus rovesník so spomínanou pani Sovákovou, a v mojej puberte sme nosili roztrhané rifle a dlhé tričká s kapucou a nápismi, na hlavách krátke vlasy pokiaľ možno vyčesané “do strapata”. Nielen MP3, ale aj MP4 a spústa ďalších formátov je u nás bežná (a to ešte nemám doma puberťákov, ktorí by to domov doniesli), Skype či ICQ pužívame úplne normálne, mobil a internet takisto. Všetky tieto vymoženosti je schopný obsluhovať aj moj 84-ročný starý otec, ktorého preto fakt obdivujem. MP3 prehrávač mám, ale nepoužívam, pretože sa bežne vonku presúvam s deťmi. You Tube je poznajú nielen puberťáci, a čo sa mi veľmi v nedávnej “voliteľskej” dobe páčilo, že pán Švejnar ho tiež pozná a aktívne používa na informovanie svojich priaznivcov.

Hip hop, grafitti a ani skateboard nie sú žiadne novinky, na nápisy na budovách si pamatám z detstva, na “doske” som v puberte skúšala jazdiť aj ja.

Od článku som čakala pár skutočne užitočných rád, ako s puberťákom, ktorý sa vám vzďaľuje nadviazať bližší vzťah a ochrániť ho pred “nežiadúcimi” vplyvmi.
 Slunečnice 
  • 

Re: Zbytečný článek 

(20.2.2008 14:50:14)
...nějak jsem nepochopila co tím chtěla autorka vlastně říct!? Mám doma 17tiletého puberťáka,ale takové pitomosti spolu neřešíme...A že by se puberta jako taková odvíjela od MP3 nebo YouTube!? To asi ne...
 Kačislava 


Omlouvám se 

(20.2.2008 15:14:08)
Dobrý den, velmi by mě zajímal názor nějakého odborníka na píchání ucha při zánětu středního ucha. Pokud přijedete s dítětem na pohotovost s e zánětem středního ucha, je píchnutí stále nejčastějším způsobem léčby. Při naší cestě do zahraničí jsme však zjistili, že jinde se už zdaleka tolik nepoužívá. Dcera naší kamarádky má v 8 letech ucho píchané již 10x a bude muset bohužel zřejmě na plastiku bubínku. Je tady v diskusi někdo, kdo by mi to mohl objasnit? Je skutečně píchání ucha tak nutné? jak se zachovat v nemocnici, když nechcete, aby vaemu dítěti lékař ucho píchl?
 Eva, tři kluci 
  • 

Re: Omlouvám se 

(21.2.2008 20:16:34)
Dobrý den,
myslím, že by mělo stačit to lékaři důrazně říct. Bude sice možná vykřikovat něco o nezodpovědné matce, ale nutít vás snad nemůže, ne? Případně bych se prostě s dítětem sebrala a odešla. A můžu se zeptat, jak se to léčí v zahraničí? Jenom to nechají prasknout samotné? Díky
Eva
 Kačislava 


A není to jen přeložené? 

(20.2.2008 15:18:40)
Ten článek mi připadá jako nějaký překlad z jiného časopisu. Hlavně ten rámeček o rodičích dnešních puberťáků, který se zmiňuje o demonstracích proti Americe. Tak nevím, je mi 40, ale když jsme byla v pubertě já, tak tu byl hluboký komunismus, takže puberťáci proti Americe demonstrovali leda tak povinně na 1. máje. Nicméně skateboard tu tedy byl už za mě....
 tinas 


To je legrace ne? 

(20.2.2008 16:49:10)
Tak nevím,ale z tohoto článku mám pocit,že autorka předpokládá,že všichni rodiče jsou lehce dementní.
I moje máma ví co je to ICQ,SKYPE,YOUTUB a co je to jít si zapařit atd. Je mi 35,ale fakt na tom nejsem tak zle,abych neznala pro dnešní dobu naprosto samozřejmé věci.

I moje děti se usmívají,když si prohlížejí naše školní fotky,ale blůzičky jsem taky nenosila. :-) Nedávno dcerka prohlásila,že teď je tatínek monohem hezčí,když má ty hezké brýle. Ty co nosil,když byl kluk jsou děsnýý :-))))))))))))))). Jak jí vysvětlit,že tenkrát jiný nebyli. :-))))) Náš syn si myslí,že jsme byli děsný chudáci,když za nás "nic" nebylo,ale já si naopak myslím,že v mnohém jsem měla dětství lepší jak oni. Oni mají pokojíček narvanej hračkama,PSPčkama,Game boyema a podobnejma kravinama a stejně si s tím nehrají. My jsme měli céčka a podobný vymoženosti a s čárou jsme se dokázali zabavit docela dlouho. :-)
 Lizzie 


Ježkovy voči 

(20.2.2008 17:16:31)
Článek dělá z rodičů ničeho neznalé zaprděnce, a z puberťáků přeimigované loutky bez názoru. Co mě však dorazilo byl maminčin věk - 34 let, vždyť je mladá, chápala bych, že pro starší maminky (čímž nechci někoho urazit) to může být lehce šok, ale pokud to takhle řeší..Nechci nikoho urazit, ale celé mi to přijde hodně, hodně mimo. S mými rodiči jsem i za pubertálních let sdílela nějakou tu oblíbenou hudbu (teď už víc, neboť jsem objevila i starší skvosty), máločemu se divili a už vůbec ne ,,blbě", neboť sami byli mladí a své si užili, i internetu na chuť přišli...a nejen oni, i spousta mladších či starších rodičů mých vrstevníků. Tak o čem ten článek je???
 Líza 


Ach jo ;-) 

(20.2.2008 17:48:35)
Zdá se mi, že autorka je trošku pozadu s informovaností... a já se těšila, že si počtu něco o tom, jak vycházet s puberťákama... a zatím čtu o věcech, který ve svým věku (starším než matka z článku) běžně používám sama nejen já, ale většina mých vrstevníků... nebo ten článek ležel v šuplíku tak dlouho, až se stal neaktuálním???
 Xantipa. 


Re: Ach jo ;-) 

(21.2.2008 13:15:18)
Taky jsem si to myslela. Je mi 40. Sukýnky a halenky byly na focení na ZŠ - protože to bylo tzv. sváteční oblečení - focení, besídky apod. Pamatuji si ze SŠ, že byla zakázána trička a mikiny s nápisy, výstřihy vpředu a na zádech a nebyly povoleny sukně kratší než 10 cm nad kolena. Běs. Po matuře jsme z legrace vyrobili transparent - se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak - a asi tak jednou prošli po náměstí. Jeden z nás dostal podmínku za nějaký podivný paragram o rozvracení republiky /on mě prý už nějaký škraloup/ a my ostatní naštěstí nic, jen škrábanec v profilu a 2 dny na lampárně.
A všechno, co je psáno v článku znám, ale ne všechno běžně používám, neb to nepotřebuji. A někdy si připadám tak stará /i když se tak necítím/, když své 18ti leté dceři vyprávím o hodinových frontách na bílé ponožky, slipy, banány max. o vánocích a vložkách na příděl. A samotné mi to připadá tak strašně dávno~k~
 Inka+4kluci 
  • 

Doba kamenná?.... 

(21.2.2008 9:26:09)
Myslím si, že pokud člověk nechce platit horentní sumy za mobil, lehce se naučí používat icq,já jsem takto v denní komunikaci s dětmi pořád a dokonce s mamkou, které je 72 let.Myslím si, že je to o přístupu k životu samému a týče se to všech nejenom puberťáků, protože puberťáci tyto hračičky nevymýšlejí, oni je užívají.Poslouchejte občas své děti a komunikujte s nimi, hodně se dozvíte o jejich světě a nejde jenom o moderní druhy technologií a určitě je potěší, když Vás budou moci něco naučit.A já jsem se od svých dětí hodně naučila, i když jsem informatiku studovala, dříve to bylo ASŘ(je mi 45 let).Přes muziku, strategické hry a knížky jsem objevila jiný svět a je dobře občas k němu utéct před médii a denními starostmi.
 Simonka 
  • 

Re: Doba kamenná?.... 

(16.3.2009 22:18:39)
No tak, že by byla zastaralá třeba moje babička, který je přes 60. To se říct nedá. Bravurně ovládá jak ICQ, tak Skype. Nemluvě o celém internetu a online hrách....... A rodiče, celkem tomu rozumí. Takže, zas bych tomu článku moc nevěřila....
 16.5Salám&Lajka14 


Asi jsem z puberty nevyšla... 

(21.2.2008 19:04:02)
Nějak s tím nemám problém. S ničím. Jo, mám v mp3 přehrávači mezi současnou hudbou namíchanou Edith Piaf a Beatles, to je fakt. Jinak netuším, čemu bych se měla podivovat nebo co nechápat na světě dnešních puberťáků.
Asi jsem to už jednou někde psala. "Problém" většiny lidí je v tom, že ve chvíli, kdy se ožení/vdají a mají rodinu přestanou žít jako jedinci s určitými zájmy, které měli do té doby. Nevím, jestli proto, že ten zájem nebyl až tak hluboký nebo proto, že mají pocit, že už se to pro ně "nehodí". Skutečnost, že mám dítě a chodím do práce mi nepřipadá jako překážka pro to, abych se nadále věnovala tomu, co mne bavilo za "bezdětna". Nezačnu jezdit na inlajnech ani na skejtu, protože jsem nikdy nebyla vyloženě sportovní typ, ale nepřestanu se zajímat o muziku a filmy, o techniku... proč bych taky měla, že jo. :-)
 Suga-May 
  • 

OMG 

(9.4.2008 8:23:43)
omfg,vy jste fakt paka.tady na netu se domlouvate s ostatnima rodicema,ale kdybyste,kreteni,si se svyma detma radeji promluvili....jenze to je nad vase sily.clanek me vazne rozesmal,autorka si nejspise mysli,jaka je to znalkyne xDDD
 jana 
  • 

Prominte 

(17.7.2008 13:53:30)
CHtěla bych jen podotknout k poslednímu odstavci, s tou extází všichni přehání. Obvykle je z toho strach.
A hip hoper, je styl oblékání a chování, nikoli praštěného sprejerství a graffitů. Na to pozor, sprejují grazlíci, ne hopeři :-)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.