| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak na neštovice

 Celkem 105 názorů.
 Krevetka 


Neštovice 

(4.1.2008 10:06:54)
Syn prodělal neštovice před více jak měsícem, přinesl je ze školky. Dětská lékařka nám naordinovala tekutý pudr, proti svědění Fenistil kapky a hlavně NEKOUPAT! Samozřejmě jsem se řídila jejím doporučením. Syn byl osypaný opravdu všude, měl vysoké teploty, 4 noci jsme téměř nespali kvůli svědění. Bylo to už neúnosné, proto jsem vzala iniciativu do svých rukou. Na internetu jsem vyčetla, že v počátcích onemocnění jsou výborné asi 100s dlouhé koupele ve slabém roztoku hypermanganu. V našem stadiu nemoci jsem se toto bála již praktikovat, ale vysadila jsem pudr, ten syna dráždil ještě více ke škrábání. Výborně nám pomohla gentiánová violeť. Puchýřky mohly dýchat, syn klidněji spal, rychleji se vylupovali. I tak nám z těch již předtím rozdrbaných zůstaly jizvičky. Malý si to užil se vší parádou, doteď je oslabený a pohublý. Všem, kteří s neštovicemi bojují přeji brzké uzdravení.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Neštovice 

(4.1.2008 10:59:45)
Nejlepší tipy jsem našla na www.nestvoce.cz, je tam super poradna, a jejich rada zní - sprchování ani koupel neřešit, klidně koupat a sprchovat, a na svědění dávat fenistilové kapky, pudr ani genciánka není potřeba. Takže jsme fungovali jen na fenistilu 2x přes den a jednou na noc a dcera byla úplně v pohodě - i když bylo vidět, kdy po cca 6 hodinách přestával fenistil zabírat :)
 Míša Grei 


Re: Neštovice 

(6.1.2008 11:41:40)
Jo jo s tím uplně souhlasím...Ted jseme s holčičkou také prodělali neštovice,je ještě malinká 8.měsíců a tak jsem se bála,jak se s tím popere...Naštěstí si toho vůbec nevšímala,asi taky proto,že je právě prcek a nedocházelo jí,že by to mohla škrabat...A myslím,že pomáhaly fenistil - kapky,co nám napsala paní doktorka...Také jsme krásně poznali, kdy už neučínkují...Malá se ošívala a plakala...Ted už je uplně ok,jen je mi líto,že to prý může chytit znova,jelikož to chytila moc v nízkém věku...Tak se uvidí třeba ve školkovém...Stejně se nedá nic jiného dělat než to přečkat a ona to snášela celkem dobře,mimo puntíku,co měla po sobě, se chovala jak zdravé mimi:o)
 václavka, Lucka8/04, Verča6/06 


Re: Neštovice 

(4.1.2008 13:04:09)
Ahoj, já mám dcery obě očkované proti neštovicím. Před měsícem a kousek prodělal švagr neštovice s dětma, starší dcera tam byla přímo v doupěti vysoce infekčních - osypaných a už je to víc jak 3 týdny a nic se neděje, tak snad nám to očkování funguje. Doporučuju.
 HANKA TŘI DĚTI 
  • 

Re: Neštovice 

(4.1.2008 16:17:59)
Dceru(11) budu taky očkovat.Vakcín už čeká v lednici.
 anatéma 
  • 

Re: Neštovice 

(4.1.2008 16:49:40)
Staršího syna jsme nechali očkovat loni v létě před nástupem do školky, ale před měsícem si přesto neštovice odtud přinesl. Ale musím vás potěšit, že průběh byl velmi mírný a za 2 dny bylo po všem :) Mladší syn je také očkován, ale u něj se nic neprojevilo...
Jenom jsem trochu znepokojená, protože jsem se kdesi dočetla, že toto očkování není celoživotní, takže ještě musím zjistit, kdy kluky přeočkovat :(
 Petra4. 
  • 

Re: Neštovice 

(6.1.2008 21:27:48)
Ahojky,chci se zeptat kdy by se mělo očkovat proti neštovicím a kolik stojí ta vakcína,Děkuji.
 anatéma 
  • 

Re: Neštovice 

(7.1.2008 13:34:49)
Teoreticky je možno očkovat od 9 měsíců, my očkovali kluky před nástupem do školky. Vakcína nás stála asi 1500, zkuste si ověřit, jestli vaše pojišťovna něco nepřispívá. Všechno o neštovicích najdete na www.nestovice.cz.
 Terreza 


Re: Neštovice 

(5.1.2008 10:53:36)
Zrovna je máme a genciánová violeť mi přijde o dost lepší a funkčnější než pudr, u kterého se mi zdá, že pak svědí už jen tím, že usychá a drolí se.
První se začala vyrážet dcera, 5 1/2 roku, po 2 dnech nijak závratných teplot. Pupínků pomálu, po zamáznutí violetí se rychle hojily - hodně jsem máčela vatičku a následně to fénovala, zejména na citlivých místech, aby byla jistota, že to opravdu zaschlo.
Pak to přišlo na starší děti (10 a 9 let) a ti si "užili". Horečka, bolení hlavy, zvracení, plná ústa boláků. V době, kdy to začalo, nebyli doma a byl na ně použit pudr. Viděla jsem je za 3 dni a bylo to smutný pohled. Syna jsem přemluvila ke koupeli v hypermanganu a ostříhání (musela jsem velmi opatrně, spoustu boláků měl v hlavě), následně jsem ho vyfénovala a natřela violetí - už se nedrbe a pěkně se mu to hojí.
Dcera vystrašena babičkou, co by jí mohla koupel způsobit, odmítla, drbe se pořád i po Fenistilu, připadá si špinavá, necítí se dobře, pořád ještě má několik mokvavých puchýřků.
Předevčírem se osypala nejmladší dcera po několika dnech teplot a bolení hlavy, ze začátku se odmítala nechat namazat čímkoliv, včera večer svolila ke gencianě, tak uvidíme, jak to zabere, také ji chci vysprchovat.
Potvrzuje se mi, že u starších dětí probíhají neštovice o dost hůř než u mladších a na moje děti funguje lépe violeŤ než pudr.
 Leny+3 


Re: Neštovice 

(5.1.2008 16:18:58)
Moje děti měli neštovice loni na jaře, malýmu byly 4 měsíce, dcera je měla pořádný, byly úplně všude, měla teploty, ale vůbec se nedrbala, vůbec jí to nesvědilo, takže jsem na doporučení mazali pudrem, v citlivých místech genciánkou a každý večer pořádně osprchovali. Malej měl jen 3 neštovičky, na hlavičce, byl kojený, takže měl asi dost protilátek, ale má zapsáno, že je prodělal, jen je prý možné, že je ještě jednou dostane vzhledem k mírnosti průběhu, ale rozhodně mi Dr. nedoporučila očkování, že v jeho případě to už je zbytečný, když je prodělal.
 kaMyš 


Re: Neštovice 

(5.1.2008 18:56:10)
Souhlasím, že genciánka je lepší než pudr. Sama jsem měla neštovice asi v 27, celkem lehký průběh. Pudr jsem si zkusila dát, žádná úleva. Taktéž jsem si na netu našla koupel v hypermanganu, ta pomáhala. Dál jsem pupínky mazala neředěným levandulovým olejíčkem - funguje proti svědění a zároveň je antiseptický. Děti dostaly neštovice u švagrové, ta po staru aplikovala tekutý pudr... Některé neštovice se pod ním zanítily a klukům zůstali ošklivé jizvy. Takže bych to velmi nedoporučila. Doma jsme pokračovali genciánou a hypermanganem a bylo to lepší.
 kaMyš 


Doplněk: promašťovat suché pupínky 

(6.1.2008 13:30:52)
Ještě jsem si vzpomněla, že mi Dr. říkala, že zaschlé pupínky se mají promašťovat něčím nedráždivým (třeba Lipobase, možná by stačila vazelína) - že se pak rychleji vyloupnou. Nevím, co je na tom pravdy, na netu jsem to nikde neviděla.
 lubka 
  • 

Re: Neštovice 

(5.1.2008 21:53:39)
ahojte, velmi mi pomohli vaše info. prave mame doma kiahne. co je to ta mast violeť? da sa to bezne kupiť?dakujem,lubka
 Veru+2 


Re: Neštovice 

(6.1.2008 10:30:38)
Gentiánová violeť je fialová vodička a dá se běžně koupit v lékárně.
 Penelopa 


Re: Neštovice 

(5.1.2008 22:19:06)
Dobrý den všem, kteří řešíte nebo budete někdy v budoucnu řešit neštovice u svých dětí či u sebe. Moje obě děti je prodělali v listopadu, hezky po sobě - starší je "donesl" ze školy a mladší je chytil po 14ti dnech poté. Není pravdou, že starší děti jsou na tom hůře než mladší. U nás tomu bylo právě naopak. Díky tomu jsem zjistila, že jde o to, v jakém stavu se dítě zrovna nachází, resp. jak silná je jeho obranyschopnost. Jestli jsem si tedy myslela na počátku zkušeností s touto nemocí u staršího syna, že má pupínků hodně, tak jsem později musela svoje mínění opravit. Menší syn měl pupínků odhadem 3x více a i na místech, kde je starší neměl (v ústech, na jazyku, na ploskách nohou) - no prostě paráda. Nemohla jsem malého ani pohladit po hlavičce, kterou měl také posetou a hlazení způsobovalo zbytečné zdráždění. Co se týká mytí, tak jsme to první tři dny moc neřešili - jen jsem děti trochu otřela mokrou žínkou na některých místech. Pudr na mazání jsem odmítla ze dvou důvodů. První byl praktický - měli bychom pudr všude (nejen v posteli). Druhým důvodem byla vlastní zkušenost z mládí, kdy mi na alergii na sluníčko mamka vždy mazala tekutý pudr proti svědění. Moc to nezabíralo-to si dosud živě pamatuji:-( Zvolila jsem proto intuitivně jeden z produktů, který doporučuji svým zákazníkům na různá zranění (zabývám se totiž přímým prodejem prostředků na podporu a posílení zdraví). Věděla jsem také, že nám prostředek pomohl v létě při poštípání hmyzem na zklidnění. Zároveň prostředek výrazně urychluje hojení všech ran- škrábnutí, říznutí, spálenin, apod. Proto jsem obou synům mazala vždy na požádání tu plochu, kde je zrovna pupínky svěděly. Svědění vždy na čas ustalo a podle všeho se pupínky rychleji hojily. Dostala jsem za tento nápad i pochvalu od dětské lékařky, které jsem svoje rozhodnutí sdělila hned na počátku. Takže pro všechny, koho zajímá či bude někdy zajímat, o co jde, ráda sděluji, že jde o gelovou formu aloe vera (myslím, že je důležité, aby gel obsahoval vyšší množství aloe vera, jinak by nemusel gel tak dobře fungovat). Přeji brzské uzdravení všem zasaženým :-)
 Lucka 
  • 

Re: Neštovice 

(20.6.2009 9:25:30)
Dobrý den,
četla jsem váš příspěvek ohledně neštovic a nápad s aloe vera se mi líbí. Mám za oknem čerstvou rostlinu, venku prý má lepší účinky:-))) tak mě napadlo natírat to rovnou čerstvou dužinou???
Děkuji za odpověd
Lucka
 madu 
  • 

Re: Neštovice 

(16.2.2009 13:26:45)
Pozor s tou genciánou, je karcinogení. sice možná zabírá a pro děti není moc vhodná)
 Pavla a dva kluci 
  • 

Hypermangan do vody, fenistil gel na mazání, fenistil kapky proti svědění 

(5.1.2008 19:32:19)
tato kombinace, která nám opravdu zabrala :-)
 Jitka, Luky 3,5le 
  • 

Re: Neštovice - jak to bylo u nás 

(5.1.2008 20:57:08)
Ani nám se neštovice nevyhly, Luky je přinesl vloni (2007) v říjnu ze školky, první pupínek se mu objevil přesně po 12ti dnech, kdy byl v kontaktu s infikovaným děckem.Měl lehce zvýšenou tepolotu a byl ukňouraný a unavený, druhý den bylo pupínků více, třetí den už téměř všude kromě nožiček.Lékařka nám doporučila tekutý pudr, oplachovat v heřmánkové koupeli - pouze po úplném vysypáním , což trvalo od středy (první pupínek) do soboty a dostali jsme na svědění na noc sirup Aerosol (snad to píši dobře).Naštěstí byl Luky bez teplot a po týdnu bylo po neštovicích, jen mu zbyly asi tři malé jizvičky.Takže u nás fungoval pudr, heřmánek.
 Linda, 27 
  • 

Nestovice u dospeleho.. 

(20.6.2008 13:37:34)
Dobry den. Ja dostala nestovice ve svym 27. Jiz jsou na ustupu, ale zacatek byl peklo!! Predevsim diky ceskemu zdravotnictvi.. Doporucuji NEuposlechnout rad lekaru ohledne> nekoupani a mazani pudrem> je to velice zastarale!!
Spise bych se priklonila k novemu fenomenu> vylec se sam, podle internetu. Ja se na nej bohuzel dostala az po 4 dnech, kdy ustoupily 39 teploty a svedeni pokozky po vysuseni pudrem nebylo mozne dale psychicky unest. Vzhledem k tomu, ze jsem se nemyla, tak se to rozsirilo uplne VSUDE, i na mista velmi citliva a pudr vse utemoval...
Vsem, kteri jsou v podobne zoufalem stavu, doporucuji> tam jsou preci jen dal a zdravotnictvi funguje...
http://www.med.umich.edu/1libr/aha/aha_chickpox_crs.htm
 Annie 
  • 

Re: Neštovice 

(5.1.2008 22:57:02)
Já neštovice chytila když mi bylo 10 let ve škole, vzhledem k tomu, že jsem měla jet na prázdniny do Holandska a mě se ještě neprojevily, tak mi mamka sehnala u doktora klasisickej tekutej pudr a samozřejmě rozkaz o nekoupání. Ty potvory se mi projevily asi po týdnu v Holandsku a vzhledem k tomu, že průběh byl dost šílenej, pudr brzy došel (neštovic bylo tolik, že jednotlivé zamatlávání pupínků se zdálo zbytečné a mamka mě nabílila celou). Tenkrát přišla na řadu tamější lékárna, kde nám dali sypkej pudr s mentolem. úžasně to chladilo a perfektně pomáhalo, bohužel název už nevím...ale i tak bez koupání a to byla moje smrt, protože neštovice plně odezněly až po cca 3 týdnech....
 irenaros 
  • 

Re: Neštovice 

(6.1.2008 19:14:13)
Také jsme prošly vším, co se tu píše a nezbývá než souhlasit. Moje dcera prodělala neštovice loni a trvalo dost dlouho než se úplně zotavila.
Musím tedy říct, že podle mé zkušenosti tekutý pudr děti dráždí ještě více,dělá velkou vrstvu a svírá puchýřek. Je mnohem lepší použít genciánovou violeť. A koupel v Hypermanganu je taky skvělá, vysušuje puchýřky a dcera se pak cítila lépe. Navíc koupel v slabě růžové vodě jí připadala zábavná. Hlavně opatrně při otírání..osvědčila se nám jemná bavlněná plena a jen lehce poťukat (ručník je příliš hrubý a navíc skvrny po hypermanganu a po genciáně nejdou vyprat).

Všem držím palce !
 Jana Speck 
  • 

Re: Neštovice 

(8.1.2008 4:09:34)
Tak my jsme je prodelali pred tremy tydny, ja si hlavne myslim, ze zastarale neni vubec nic a kazde dite reaguje jinak, hlavne u kazdeho ditete probihaji nestovice, stejne jako jine detske nemoci uplne jinak, ja se drzela rady lekare, k tomu jsme jeste nastavili topeni doma jen na 16 stupnu, aby se junior nepotil a do 6 dnu jsme byli zdravi... I s tekutym pudrem a bez myti a mentolovym pudrem k tomu, ten omezuje svedeni.....Tak ja nevim....
 Eva + Vládík 10/03 + Anička 11/06 
  • 

Re: Neštovice 

(9.1.2008 0:05:32)
Dobrý den,
také naše dětičky prodělaly v prosinci neštovice. A musím říct, že horší průběh měla mladší Anička, která je dostala od brášky. Přečetla jsem poctivě všechny příspěvky a chci vám jen říct, že podle naší paní doktorky už se nedává ani pudr, ani gentiánová voda. Doporučila nám mazat Panthenolem. Nejlépe je prý použít sprey, na který není třeba šahat a puchýřky se neroznesou dále. Já použila tělové mléko Panthenol (je volně prodejné ve všech lékárnách) a děti se vůbec neškrábaly. Také jsem Aničce dávala 1/2 Dithiadenu večer a ráno. Škoda, že jsem nevěděla, že se mohou sprchovat. Také jsme dostali doporučení 10 dní nekoupat. naštěstí, už to máme za sebou. Akorát Aničce jedna neštovice zhnisala, měla tam pěknou bouli plnou hnisu a krve. Nakonec jí to museli čistit na chirurgii. Brrr.
Držím palce všem, kteří právě bojují s neštovicemi.
 Krevetka 


Neštovice 

(4.1.2008 10:09:12)
Syn prodělal neštovice před více jak měsícem, přinesl je ze školky. Dětská lékařka nám naordinovala tekutý pudr, proti svědění Fenistil kapky a hlavně NEKOUPAT! Samozřejmě jsem se řídila jejím doporučením. Syn byl osypaný opravdu všude, měl vysoké teploty, 4 noci jsme téměř nespali kvůli svědění. Bylo to už neúnosné, proto jsem vzala iniciativu do svých rukou. Na internetu jsem vyčetla, že v počátcích onemocnění jsou výborné asi 100s dlouhé koupele ve slabém roztoku hypermanganu. V našem stadiu nemoci jsem se toto bála již praktikovat, ale vysadila jsem pudr, ten syna dráždil ještě více ke škrábání. Výborně nám pomohla gentiánová violeť. Puchýřky mohly dýchat, syn klidněji spal, rychleji se vylupovaly. I tak nám z těch již předtím rozdrbaných zůstaly jizvičky. Malý si to užil se vší parádou, doteď je oslabený a pohublý. Všem, kteří s neštovicemi bojují přeji brzké uzdravení.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Neštovice 

(4.1.2008 10:17:32)
Nasi kluci prodelali nestovice loni z jara.
Podle pani doktorky jsme NESMELI koupat a MUSELI mazat pudrem.
POdle sveho, dnes doufam,ze zdraveho rozumu a proti vuli tchyne jsem deti vecer koupala v "ruzove vode" (roztok hypermanganu) a rano sprchovala - vzdy jemne rukou smyvala pudr. Pak sem normalne namazala puchyrky pudrem s pridavkem maty (asi neco neveho, nevim)
kluci bez horecek, nedrbali se, a hlavne jsou dnes bez jizev a bez dusevnich nasledku.
 Ivušák 


Neštovice 

(4.1.2008 19:09:57)
Mám 3 letou dceru a ve školce se před vánocemi objevily neštovice,tak teď čekám,jestli je dostane.Všichni známí co mají děti mi řekli,že se nesmí KOUPAT ani SPRCHOVAT,ŽE PO TOM ZŮSTANOU JIZVY.A z toho mám strach.Také jsem vyčetla,že při koupely se používá roztok hypermangan.Kolik toho roztoku asi tak mám dát do koupele?Nemám vůbec žádné zkušenosti,tak bych byla ráda,kdyby jste mě někdo tu nějakou zkušenost předal.Předem moc děkuji.
 Insula 


Re: Neštovice 

(4.1.2008 20:06:42)
Ivuš, voda s hypermanganem má být světle růžová. Postačí na to pár zrníček.
 Ivušák 


Re: Neštovice 

(5.1.2008 14:09:50)
Insulo,moc děkuji za radu.Uvidíme,jak to dopadne.Už abychom to měli za s sebou.Ještě jednou děkuji.
 Insula 


Re: Neštovice 

(4.1.2008 20:07:18)
Ivuš, voda s hypermanganem má být světle růžová. Postačí na to pár zrníček.
 megí´,dvojčata 6let holky 
  • 

Re: Neštovice 

(12.3.2009 11:25:51)
mame je 3 den a taky jsme dostaly pudr.ted sara spi ale hned jak se vzbudí tak ji to umyju a dam violet.taky manzel cestou koupi hypermangan. snad to zabere zacina je mit i v puse na ocich atd.proste hruza.zatim ji to moc nesvedi.nejvic se bojim jizev.vy kdo jste koupali +violet jste bez jizev?jsem docela vydesena.a to ta druha to zatim nema snad to nechyti.
 Inka 
  • 

Re: Neštovice 

(4.1.2008 12:18:27)
Neštovice jsem měla ve třiceti, fakt děsný průběh marodila jsem měsíc. Obdržela jsem asi 10 balení tekutého pudru a zákaz mytí se. Pudr jsem vyhodila a sprchovala se vlažnou vodou, to jediné trochu ulevilo od svědění. Nemám ani jednu jizvu i když ve fázi stroupků jsem vypadala naprosto šíleně i doktorka přiznala, že něco takového ještě neviděla.
 Modřinka 


Re: Neštovice 

(4.1.2008 13:44:59)
Přidávám se k těm, co sprchování doporučují. Já měla neštovice v 23, bylo to na umření :-) a sprcha byla jediná fungující úleva. Pudr mi to jen zhoršoval.
 Dobřáňata 


Re: Neštovice 

(10.1.2008 11:37:47)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - mám 6 1/2 letého syna. Už několikrát přišel do styku s dětmi které prodělali neštovice a on nic...Někdo tu psal v příspěvku, že mu bylo doporučeno, když dítě do 5 let neprodělá neštovice, nechat ho očkovat. Jaký je Váš názor. Děkuji.
 Mab 


Re: Neštovice - očkování 

(10.1.2008 23:28:16)
Pokud byl opravdu často v kontaktu a neměl viditelné neštovičky, je možné, že infekce proběhla jen velmi lehce, mohl mít třeba jen 1-2 neštovičky ve kštici, to se dá snadno přehlédnout. Jsou děti, které výsev puchýřků vůbec nemají a přesto si vytvoří protilátky. (Já sama jsem ten případ). Takže pokud zvažujete očkování, tak si nejprve nechte nabrat protilátky proti neštovicím, výsledek řekne, zda neštovice syn prodělal a má dostatečnou hladinu protilátek nebo ne. Pokud ne, pak bych zvážila všechna pro a proti očkování a rozhodla se.
Já osobně bych spíš očkovala děvčata kvůli riziku infekce v těhotenství. Kluky bych nechala být. Ale já jsem tak vůbec proti "zbytečným" očkováním. Navíc ta vakcína je relativně novější a není ještě zcela jasné jak dlouho přetrvávají protilátky po očkování, po prodělané chorobě zůstávají déle. Nejlépe se domluvit s PLDD.
 Dobřáňata 


Re: Neštovice - očkování 

(11.1.2008 6:41:45)
Děkuji za odpověď. :-)
 majkala 


Názor pediatra 

(4.1.2008 11:16:58)
Předesílám, že ke své práci mám 3 děti a zkušenosti s neštovicemi bohaté :-) Moje doporučení(vyčtené a ověřené) je: sprchovat ano, máčet se(myslím tím sedět ve vaně třeba půl hodiny) ve vodě raději ne, tekutý pudr jen v nejnutnějším případě na místa, která opravdu hodně svědí. Lepší je suchý pudr, event. existují emulze, které po zaschnutí vytvoří jen jemný film, nikoli pevnou krustu jako tekutý pudr.A samozřejmě přístup jako ke každé viroze - klidový režim v rámci možností, izolace od kolektivu, šetrná strava.
 piraela 


Re: Názor pediatra 

(4.1.2008 11:41:57)
Škoda, že jsem tento článek nečetla před měsícem. Oba mí dva synové prodělali neštovice, měli jsme zákaz koupání i sprchování na deset dní a potom týden jen sprchovat, což oba nesnáší. Museli jsme mazat tekutým pudrem. Akorát mladší se ubránil, nenechal si to vysvětlit, tak jsem ho po marných bojích přestala mazat vůbec. Kluci se pořád škrábali, mají i jizvičky.
 Karonela 


Neštovice 

(6.1.2008 20:14:40)
Naše malá právě neštovice má.Dceři je 7měsíců,je to 14dní co jí nekoupu jen jí několikrát za den utírám navlhčenou žínkou.Puchýřky nám už odpadali,mněla jich asi 100 první dny to byla hrůza.Byli jsme doma a v teple ji všechny vylezli hlavně na hlavičce,na obličeji a na zadečku.Vypotřebovala jsem asi 4 pudry.Už je to lepší ale mám strach at nemá jizvičky má to nafialovělé tak uvidíme.
 Mili+2 


Re: Názor pediatra 

(8.1.2008 15:46:02)
My mame nestovice uz cely tyden,a taky zakaz koupani(ovsem aspon zadek jsem ji vzdy vecer a rano oplachla,jinak jsem mnela pocit ze shnije...)Diky za rady...ted dcera spi,ale jen co se vzbudi,jdeme do vany!!!
 Jana + 4 


Re: Názor pediatra 

(4.1.2008 12:10:45)
mohu se zeptat na názor pediatra :-) na očkování proti neštovicím? nemám v tom jasno. díky moc
 Hanka, dcera 6/03 + // 
  • 

Re: Názor pediatra 

(4.1.2008 13:05:38)
Ja dceru naockovat nechala tesne po nastupu do skolky. Tech 1.500,- mi za ten klid stalo. Navic jsem nastoupila zpet do zamestnani a predstava tri tydnu na paragrafu taky nic moc...Ve skolce uz probehly mezitim nestovice 2x a dcera je nedonesla, tudiz ockovani funguje. Ja jako dite mela hrozny prubeh - 3 nedela doma ve vedru s horeckama (skoro pul leta v cudu) a moje sestra skoncila s nestovicema na infekcnim oddeleni v nemocnici. Ja sama v dospelosti mela 2x pasovy opar (puvodce je nestovicovy vir) a nez "predat" takovyto prubeh dceri, tak zlate ockovani. Navic manzel je jako dite neprodelal vubec.
 Insula 


Re: Názor pediatra 

(4.1.2008 13:15:38)
V tom případě doporučuji manželovi nechat se očkovat.
 due soli 


Re: Názor pediatra 

(5.1.2008 14:01:23)
Já jsem je jako dítě neprodělala, tak jsem se informovala na nestovicich.cz a přišla mi tato informace:
___________
odpoved : Vy jste pravděpodobně již imunní (máte protilátky), ale jistě se to říci nedá. Nejvhodnějí postup pro Vás je nechat naočkovat Vaši dceru (doporučuji ale a v 1 roce, v 10 měs. by mohla mít vakcína nižší účinnost v případě Vašich pozitivních protilátek) a pro Vás nechat si co nejdříve vyšetřit protilátky a očkovat se jen v případě negativního výsledku.
___________
Takže bych manžela poslala nejdříve na vyšetření.

 Linda, dcera 2 roky 
  • 

Přidávám se k dotazu 

(4.1.2008 15:29:03)
Taky v tom nemám úplně jasno; Naše pediatrička doporučuje očkování až 15ti letým dětem, pokud plané neštovice dosud neprodělaly - v dospělosti prý mají horší průběh. Prý je lepší je prodělat v dětství; to pak člověka chrání doživotně narozdíl od očkování, které jednak není 100% a jednak chrání jen po dobu 10ti let, takže je pak člověk v dospělosti ohrožený tak jako tak. Ovšem nevím, jestli by tedy třeba nestálo za to nechat se očkovat řekněme každých 10 let, aby to měl člověk "pokryté"? Pokud by to mělo smysl, ty peníze bych ráda obětovala, protože pokud bych mohla dcerku před nějakou nemocí uchránit, tak bych to udělala...
 Mery72 


bílá vrána? 

(4.1.2008 15:33:01)
Asi jsem jeden z mála dospěláků, kteří chytili od dětí neštovice a měli hladký průběh. Měla jsem nejvýš 37.2 a asi jen dva dny. Poďobaná jsem teda byla, to fakt stálo za fotku:-), škrabalo to strašně, ale jinak všechno v klidu.
 Gábina, syn a dcera 
  • 

Re: Přidávám se k dotazu 

(4.1.2008 15:54:57)
Nechávala jsem očkovat dceru a ptala jsem se doktorky, jak je s uváděnými deseti lety. Říkala, že vakcína se ještě neexistuje tak dlouho a proto výrobce nezaručuje delší ochranu.
 dita 
  • 

Re: Přidávám se k dotazu 

(7.1.2008 19:27:47)
Dceru jsem nechávala očkovat před rokem. Do 13. let se očkuje jednou vakcínou, ale od 13. let jsou dávky dvě (2x1500 Kč). My samozřejmě přišly na očkování asi 3 měsíce po třináctých narozeninách. "))
 Sonina 
  • 

Re: jak na neštovice 

(4.1.2008 13:24:32)
Dobrý den, na neštovice jsme taktéž vyfasovali pudr, a příkaz nekoupat. Pak jsem si vyčetla v Aromaterapii, kde jsou názory maminek a dermarolog.lékaře, že je dobrej Intisan od ATOKu. Používali jsme jej, v pohodě koupali a neštovice byli do tejdne pryč. Je fakt, že od té doby ho používám snad na všechno.
 Šárka+Terinka 4 roky 
  • 

Re: Holtův krém 

(4.1.2008 14:45:55)
Mne by zajímalo,zda místo pudru mohu na svědění použít Holtův krém,až bude mít dcera neštovice.Na svědění je perfektní,okamžitě zklidní svědící místo a je to nějaký čistě bylinkový krém.Nemohu tím uškodit?
 majkala 
  • 

Re: Holtův krém 

(4.1.2008 18:06:47)
No - s Holtovým krémem bych u neštovic byla opatrná. Je docela hustý, neštovice by se pod ním asi docela špatně hojily (stejně jako u tekutého pudru). Pediatr
 Dobřáňata 


Re: Ještě jsme neměli neštovice 

(10.1.2008 10:45:10)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - mám 6 1/2 letého syna. Už několikrát přišel do styku s dětmi které prodělali neštovice a on nic...Někdo tu psal v příspěvku, že mu bylo doporučeno, když dítě do 5 let neprodělá neštovice, nechat ho očkovat. Jaký je Váš názor. Děkuji.
 Kacafrk 


Díky 

(4.1.2008 11:49:44)
Moc dík za tenhle článek, mám dva človíčky 5 let a 18 měs. tuhle krásu jsme ještě neměli, ale malá je poslední ve školce kdo je neměl. I já si snad 100x vyposlechla co se NESMÍ a děsila jsem se. Fenistil mám doma stále a pudr už mě nesmí do domu. Až neštovice udeří jsem připravená i s argumrenty díííííííky Katka
 Věra 
  • 

Pudr 

(4.1.2008 12:04:07)
To je zvláštní, že je ten tekutý pudr na neštovice doktory stále doporučován... Nám na medicíně už před 6 lety říkali, že je nevhodný....
 Mlada 


Re: Pudr 

(4.1.2008 12:10:19)
Dcera měla neštovice před třemi lety. Pudr jsme dostali také, ale zároveň doporučení koupat ve slabém roztoku hypermanganu - koupal manžel, roztok udělal fialový, stihl to dvakrát, než jsem na to přišla - neštovice asi spálil, byly do týdne pryč.
 PajaMM 


Re: Pudr 

(4.1.2008 12:38:37)
Vero,
nase Klarka mela nestovice pred 2 roky a taky jsme pudr nedostali, dr rikala, ze uz se nedava, ze jen zbytecne vysusuje a pak to vic svedi. Takze dostala Fenistil kapky, aby se nedrbala a mohla se jemne sprchovat, museli jsme davat pozor, aby jsme nestovice nestrhavali. No a mela byt v klidu, samozrejme.
Nestovice byly do tydne pryc a probehlo to v klidu a pohode...
 Johanka Šílená 


Neštovice 

(4.1.2008 15:46:39)
Děti dostaly neštovice před třemi lety, jeden po druhém, malý měl jen pět měsíců. Jizvy moc nemají, jenom malý pár, ale naštěstí ne na obličeji. Mám obavy, aby malý nedostal neštovice znova, protože se říká, že děti do jednoho roku mohou neštovice dostat dvakrát.
 Piru 


Re: Neštovice 

(5.1.2008 14:10:14)
Mí kluci měli neštovice před rokem, velký je přinesl ze školky, malému bylo také 5 měsíců. I když dr tvrdila, že pokud ho kojím a prodělala jsem je coby dítě, má ode mě protilátky, neštovice dostal a to v takové míře, že je má zapsané v očkováku jako prodělané. Prý si musel protilátky vytvořit. Opakování hrozí pouze pokud nemoc neproběhla v "plné míře" (prý)
Dostali jsme pudr, fenistil, pouze sprchovat. Malému sprchu dokonce doporučovali při každém přebalování, protože jsem v nevědomosti otíráním zadečku vlhčenými ubrousky roznášela puchýřky dál. Vypadal hrozně. Pak jsme dostali gencianu, sprchovali a osušovali ručníkem (neotírat, infekce se tím šíří)a mazali nafialovo. Hrdina se vůbec nedrbal, ani nebyl neklidný, pod plínkou mu vůbec nezaschly, mazali jsme je až do vymizení. Ještě několik měsíců pak často trpěl na opruzeniny.
Radím osprchovat, osušit, namazat gencianou (nebo jak se to píše)
 majkala 


K očkování....od pediatra 

(4.1.2008 16:00:22)
Očkování proti neštovicím je rozporuplné. Samozřejmě, že neštovice mohou mít svoje komplikace jako každá viroza. bohužel v tom funguje (a to asi pochvalu nesklidím) lobby farmaceutických firem, které to s námi myslí "nejlépe ze všech". Zdůrazní všechny výhody očkování....Ale vakcína skutečně neúčinkuje trvale, musí se přeočkovat, neví se přesně v jakém intervalu, navíc přemíra očkování "překlápí" imunitu do alergie....Tak dlouho bičujeme imunitu,až to začne přehánět ve všech směrech. Takže můj závěr je - pokud mám jinak zdravé dítě, které prodělává běžná dětská onemocnění bez hospitalizací apod., proti neštovicím neočkuji.Samozřejmě komplikace vyloučit nemohu a respektuji rozhodnutí rodičů...Pro dospívající a dospělé, kteří neštovice neprodělali, je vakcína vhodná.
 Linda, dcera 2 roky 
  • 

Děkujeme 

(4.1.2008 16:51:09)
Děkujeme za vysvětlení! Je jasné, že člověk chce pro své děti to nejlepší, ale pro laika je opravdu těžké se v tom orientovat a rozhodnout se správně, zvlášť když neví, které informace jsou objektivní a které podpořeny lobby farmaceutických firem...
 Dana 
  • 

Re: K očkování....od pediatra 

(4.1.2008 17:07:51)
Nechala jsem obě holky a sebe taky právě na doporučení pediatra očkovat proti neštovicím a proti žloutence A.Neštovice nikdy nedostaly,přestože jsme s nimi přišly často do kontaktu.
Ale teď dceři zjistili autoimunní onemocnění štítné žlázy,příčina je nejasná.A já začínám mít obavy,zda se pravě ta autoimunní reakce nemohla nastartovat zbytečným očkováním...
Syn známé měl při neštovicích komplikace-zánět mozkových blan,proto jsem souhlasila s očkováním.
 Míša 
  • 

Re: K očkování....od pediatra 

(5.1.2008 21:15:40)
Naše dětská nám řekla toto: u dětí do cca 5 let neočkovat, průběh nemoci hrozí menšími komplikacemi než možné komplikace po očkování. Pokud u děťátka neproběhnou neštovice cca do těch 5 let, tak pak už naočkovat, průběh se s vyšším věkem zhoršuje.
 Miguelka, S9/03 a ? 


A co antivirotika? 

(4.1.2008 18:14:12)
Taky pořád bádám jestli očkovat a nebo nějak přetpět.Já měla jako dítě neštovice dost divoké,naše pediatrička preferuje očkování,ale zatím mě nikdo nepřesvědčil,že je vyzkoušené a bezpečné.Někde jsem zahlédla názor,že při neštovicích lze podávat antivirotika,které průběh značně zmírní a zrychlí.Víte o tom někdo něco?Děkuji.
Miguelka a Sára (1.9.2003)
 majkala 
  • 

Re: A co antivirotika? 

(4.1.2008 18:22:36)
Antivirotika mají mnoho nežádoucích účinků a podávají se jen u pacientů, kteří se neštovicemi infikují např. v průběhu jiného závažného onemocnění, po závažných operacích apod. Paušálně se určitě nepodávají, byla by to chyba. dr. K.
 Miguelka, S9/03 a ? 


Re: A co antivirotika? 

(4.1.2008 18:43:56)
Mockrát děkuji za odpověď a objasnění.Prostě si s těmi neštovicemi budeme muset poradit bez léků.
 SendyWendy 


Neštovice bolí 

(4.1.2008 19:26:44)
Já měla neštovice v ňákých 10 - 12 letech a hrozně mě to bolelo. Nejen svědilo, ale opravdu mě bolelo celé tělo. Slyšela jsem, že čím menší děti je dostanou, tím líp, tím méně je to bolí. Čím je člověk starší, tím je to horší.
 M+5 
  • 

Re: Neštovice bolí 

(4.1.2008 19:52:44)
Moje děti měly neštovice asi před 12 lety a už tenkrát mi naše paní doktorka řekla, že pudr je zastaralá metoda
 MirkaM 


Re: Neštovice bolí 

(4.1.2008 20:07:17)
Nechávala jsem starší dceru očkovat - sama jsem neštovice neměla, a doma jsem měla kojeného novorozence. Očkování by mělo chránit i před pásovým oparem (je to stejný nebo podobný virus). Dcera přesto neštovice dostala - což je prý možné. Měla velmi mírný průběh, ani já, ani ta mladší, jsme se nenakazily. POdle doktorky možná ani nebyla infekční ....
 Dana 
  • 

Jizvy po neštovicích 

(4.1.2008 20:42:12)
Nemáte někdo tip, jak na jizvy po neštovicích.Syn má dvě na obličeji, dá se s nimi něco dělat? Masírovat, mazat...
 kveta19 


Re: Jizvy po neštovicích-DERMATIX GEL 

(5.1.2008 9:35:12)
http://www.prozdravi.cz/dermatix-sigel-na-jizvy.html

Je sice drazsi-kolem 1000kc,ale kamaradka ma dcerku,ta byla po tezkem urazu a mela jizvu na oboci.Do pul roku bych nepoznala,kde byla.

Snad Ti to pomuze.

Pak je jeste na jizvy Contratubex -ale neni tak dobry .
 Dana 
  • 

Re: Jizvy po neštovicích-DERMATIX GEL 

(5.1.2008 10:01:11)
Díky
 Marky, 3 děti 
  • 

Na neštovice bez pudru 

(5.1.2008 17:01:52)
Mluvíte mi z duše, moje dcera měla neštovice před 4 lety a už tehdy mi její lékař, asi 70 letý pán pudr nedoporučil, jen občasné sprchy a klid. Pokud si vzpomínám, když měli neštovice sestry, tak je mamka neustále mazala péudrem a ony si to neustále škrábaly. Aničku to vůbec nesvědilo, takže jsme naštěstí bez jizev.
 lubka 
  • 

prosim o radu 

(5.1.2008 22:13:52)
možte mi niekto prosim poradit, aká je to mast tá violeť akde to možem kupit? mam 5 ročnu dcerku a prave sa vysypala a neviem, čo jej na to dať.ma to všade ,uplne a chcem jej pomoct.dakujem,lubka
 majkala 


Re: prosim o radu 

(5.1.2008 22:29:10)
Genciánová violeť je fialový roztok k potírání, v lékárnách to znají...i slovenských :-)
 Makca + 2 
  • 

Re: prosim o radu 

(5.1.2008 22:31:59)
Gencianova violet je fialova vodicka. Nevim, jak se rekne slovensky. V ceske lekarne ji sezenete pod timto nazvem. Jestli vam to pomuze, pouziva se i na afty v puse. Na Slovensku urcite budou vedet, co to je, i kdyz se to treba jmenuje jinak.
 lubka 
  • 

Re: prosim o radu 

(5.1.2008 22:35:41)
velmi dakujem.lubka
 Bára 
  • 

Neštovice-genciálka-za 5 dnů jsem zdravá 

(5.1.2008 22:15:35)
Neštovice jsem chytla v 10ti letech na táboře a nechtěla jsem jet domů-nešlo to a naši si mě odvezli, ale místo pudru mě mazali genciálkou a já byla za 5 ní zdravá a žádná jizva mi nezůstala.
 Pipuky 
  • 

Re: Neštovice 

(18.7.2008 23:06:35)
Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu, v sobotu 12.7. se dcera dostala do kontaktu s holčičkou, která měla 9 den neštovice - je velká pravděpodobnost, že se nakazí ? 25.7. máme odlétat do Řecka, nevím, jestli dovolenou zrušit a počkal, jestli se nakazila, nebo odjet a risknout to. moc děkuji za Vaše rady
 Lenča,3 děti 
  • 

jak na neštovice.... 

(5.1.2008 22:18:23)
Já prodělala neštovice ve 30ti letech (děs a hrůza,měla jsem to za celou rodinu,horečky,uzliny bolavé v hlavě a neštovice úplně po celém těle jak se to kam vešlo) i s dětmi a nejlépe se nám osvědčilo nekoupat či nesprchovat(protože to přestalo svědit jen na několik sekund a navíc pokud je neštovic v takovém množství jako sem je měla já i děti,tak při utírání stroupky se slup.a zůstávaly jizvy!!!)-jen omýt nutná místa a v žádném případě NEPUDROVAT!!!!Špatně se hojí stroupky pak po nich zůstanou jizvy.Osvědčilo se nám na doporuč.lékaře v prvních dnech dávat čtvrtku dithiadenu ráno a večer proti svědění a fungovalo to!!
 Irena, dcera 7 let, syn 3 roky 
  • 

Co s jizvičkami? 

(6.1.2008 0:13:59)
Škoda, že jsem se k těmto informacím dostala pozdě, obě děti totiž měly neštovice vloni. Léčili jsme tedy pudrem! Hůř je snášel syn, škrábal se a ani se nenechal namazat. Bohužel si ten největší puchýřek nad horním rtem odškrábl a zůstala mu jizvička. Je nějaká možnost, např. mast nebo olejíček, který by pomohl ji alespoň trochu zmenšit? Díky za radu.
 Penelopa 


Re: Co s jizvičkami? 

(7.1.2008 10:34:33)
Jsem ráda, že mohu ještě vzhledem k tomuto dotazu doplnit svůj předchozí příspěvek. Mnou doporučený gel z aloe vera jizvičkám dobře předchází, dá se ale užít i později - v tomto případě bych volila variantu s propolisem, která místo i promaže. Dobrý je na jizvy i čistý kolagen. S oběma věcmi mám díky svým dvěma živým synům i díky svým známým, kteří produkty vyzkoušeli také, mnoho zkušeností. Všemu se zabránit nedá, ale úspěšnost je veliká. Ráda sdělím v případě zájmu více. Zdravím Veronika (603 927 402)
 Irena, dcera 7 let, syn 3 roky 
  • 

Co s jizvičkami? 

(6.1.2008 0:14:11)
Škoda, že jsem se k těmto informacím dostala pozdě, obě děti totiž měly neštovice vloni. Léčili jsme tedy pudrem! Hůř je snášel syn, škrábal se a ani se nenechal namazat. Bohužel si ten největší puchýřek nad horním rtem odškrábl a zůstala mu jizvička. Je nějaká možnost, např. mast nebo olejíček, který by pomohl ji alespoň trochu zmenšit? Díky za radu.
 Zuzana, 2 vnoučata 
  • 

Re: Co s jizvičkami? 

(7.1.2008 9:20:00)
Moje obě děti prodělaly plané neštovice v dětské věku. Tehdy se očkovalo, pokud si to dobře pamatuji, jen proti pravým neštovicím (které potom údajně byly na celém světě vymýceny - i když jsem zase někde četla, že se měly v posledních letech někde opět objevit). Myslím si, že možná je lepší proti těmto planým neštovicím plošně neočkovat, že je lepší, pokud je dítě prodělá a pokud možno v nízkém věku. Z příspěvků totiž vyplývá, že je stejně občas po letech dostane i očkované dítě. A obvykle skutečně dětské nemoci v dospělém věku probíhají v mnohem těžší formě. Očkování proti pravým neštovicím, které se provádělo kdysi, bylo myslím skutečně opodstatněné - neboť to bylo onemocnění často smrtelné a navíc i ti, kteří to přežili, byli obvykle zohaveni jizvami (všimněte si, že i po onemocnění planými neštovicemi se někdy na těle objeví taková výraznější neštovička, po které zůstane jizva - a takovými jizvami, mnohem horšími, pak bylo poseté prakticky celé tělo včetně obličeje). Můj názor je ten, že se nyní očkuje až zbytečně moc a tím pádem si organismus nevytváří dostatečnou vlastní imunitu.
 Irena, dcera 7 let, syn 3 roky 
  • 

Co s jizvičkami? 

(6.1.2008 0:14:15)
Škoda, že jsem se k těmto informacím dostala pozdě, obě děti totiž měly neštovice vloni. Léčili jsme tedy pudrem! Hůř je snášel syn, škrábal se a ani se nenechal namazat. Bohužel si ten největší puchýřek nad horním rtem odškrábl a zůstala mu jizvička. Je nějaká možnost, např. mast nebo olejíček, který by pomohl ji alespoň trochu zmenšit? Díky za radu.
 Ira, dve dcery 
  • 

Delka ochrany po ockovani 

(6.1.2008 12:31:50)
Zejmena v anglicky psane literature jsem se docetla nasledujici: Vakcina byla vyvinuta v Japonsku, kde se ockuje ca. 20 let a v dane lokalite ma potvrzenou ucinnost na 20 let. V USA se ockuje od roku 1995 a maji potvrzenou ucinnost na 13 let. Protoze se neockuje dele, neni mozne vedecky podlozit, ze ucinnost je delsi, nicmene to automaticky neznamena, ze neni celozivotni. Stejne to pry bylo u vakciny MMR (priusnice, zardenky, spalnicky), s dlouhodobym uzivanim se prokazala celozivotni ochrana, ktera nebyla prokazatelna hned odpocatku. V USA udajne nyni zvazuji preockovani na nestovice ve starsim veku z duvodu, ze proockovanost popolace je jiz hodne vysoka (v roce 2000 se uvadelo 60% vsech deti, dnes je to jeste vyssi) a protilatky ockovane osoby se neposiluji stykem s virozou. V CR se pry zatim druha davka neplanuje, protoze proockovanost je nizka a protilatky ockovaneho se v prubehu zivota posiluji stykem s virozou. V nejhorsim pripade se udajne delka ochrany vyresi preockovanim. Takze asi nebude pravda, ze naockovane dite zakonite prodela nestovice v dospelosti s horsim prubehem. Nejsem pediatr, pouze prodavam jak jsem koupila.
 Pavla 2 deti 
  • 

Re: Delka ochrany po ockovani 

(7.1.2008 18:59:02)
Ahoj vsem,jako mala jsem neprodelala zadne detske onemocneni,i kdyz napr.muj bratr mel zardenky a ja jsem s nim byla v kontaktu. Obe moje deti prodelaly nestovice jako pomerne velke...nejdrive dcera s dost tezkym prubehem(zvraceni,vysoke horecky,velke mnozstvi pupinku i jizev...bylo ji tusim deset let) a od ni to chytil po trech tydnech jeji petilety bratr(ten mel prubeh lehci,i kdyz taky nic moc).Ja jsem to nechytila ani od jednoho z nich a protoze se pohybuju mezi detmi,dr.mi doporucila ockovani...platila jsem cca 1800Kc..nejaka vakcina pro dospele,ale o zadnem preockovani dr. nic nerikala..Mate s tim nekdo zkusenost,znama mela nestovice v dospelosti a skoncila v nemocnici..Je nejaka sance,ze mam dost protilatek,kdyz jsem je od deti vlastnich i cizich nechytila??Dekuji za Vase zkusenosi
 Uz je to za nami 
  • 

Ovesne vlocky 

(6.1.2008 15:23:45)
Toto je rada, kterou nam dali nasi britsti pratele. Do (rychle) koupele jsme obema synum pri nestovicich pridavali ovesne vlocky (hrst az dve) a zda se, ze se puchyrky vylecily rychleji. Ostatne vytazky z ovesnych vlocek se pridavaji i do nekterych kremu.
 Zuzana, 2 vnoučata 
  • 

Re: Ovesne vlocky 

(7.1.2008 9:24:52)
A co se týká ovesných vloček, tak jsou rozhodně pro dítě zdravé i k jídlu - čas od času uvařit kaši z ovesných vloček (ne z mléka, z vody). Doporučuji nejprve na chvíli namočit a pak uvařit, neudělat příliš husté! Nesladit cukrem, maximálně trochu medem nebo sladem, koupeným v prodejně zdravé výživy.
Pokud na toto jídlo nejsou děti zvyklé a bohužel jsou od malička zvyklé na příliš sladká jídla, čokolády a bonbony apod., možná jim to nebude moc chutnat. Ale je to skutečně jídlo zdravé.
 Bobeš 
  • 

Očkování 

(7.1.2008 21:01:33)
Neštovičky řádí i v naší školce, naše třída padá jeden za druhým a v jiné třídě to prý jako první dostal klučina který je proti nim očkován.
Osobně mi přijde že očkování bych volila pokud by dítě mělo nějaké dlouhodobé zdravotní potíže nebo tak od toho 15tého roku, pak bych se očkováním bránila proti těžkému průběhu. U malých dětí mi to přijde zbytečné, mají šanci si to "odbít" a pak mít celý život klid a ne se bát kdy vakcína přestane fungovat. A osobně si myslím že je lepší je prodělat tudíž své děti očkovat nedám.
 Marcela a 3 


očkování 

(7.1.2008 22:09:14)
Mám dvě děti, dcera 4,5 roku, syn 16 měsíců. Oběma jsme očkování proti neštovicím zaplatili. Naše dětská lékařka mi ho vřele doporučila. Malý synovec(v té době 5 měsíců),je i jako plně kojený od své starší sestry dostal a měl průběh nic moc. Já sama jsem je v dětství měla taky hodně, proto jsem se rozhodla toho své děti pokud možno ušetřit. Holčička kamarádky (4,5 roku) je před měsícem prodělala i přes očkování. Sice měla dost pupínků, ale jinak mírný průběh. Jiné nemoci mívá docela s horším průběhem, je často nachlazená, trpí na teploty, asi i alergie. Tomu bych taky přičítala infekci neštovic i přes očkování. Další kamarádka nestačila dát dceru očkovat a předloni strávili polovinu prázdnin doma s horečnatým průběhem.Moje dcera se s neštovicemi po očkování setkala už 2x nebo 3x a odolává. Je pravda, že je velmi odolná, dosud byla nemocná pouze jednou, skoro ve čtyřech letech měla mírný zánět průdušek a poprvé ATB. Proto já očkování doporučuji, i vzhledem k minimalizaci vzniku pásového oparu. Marcela
 anna +2 


Komplikace... 

(7.1.2008 22:16:30)
Mám dceru, která ve třech letech bez problémů prodělala neštovice ( možná bych dodala bez dalších problémů). Kamarádky dcera je měla asi o půl roku později, následkem neštovic se u ní projevila epilepsie. Dost času ztrávily v nemocnici ( s maminkou) , doma na ně čekal bráška (asi 2 roky )s tatínkem.Holčička stále není vpořádku , jsou to už 3 roky!! Sama mám 2,5 letého syna a stojím před rozhodnutím očkovat či ne??? Ono se to zase jinak posuzuje, když má člověk tu negativní zkušenost z okolí!!
 Mili+2 


Re: Komplikace... 

(8.1.2008 15:52:01)
Hruza,ted jsi mne vylekala...Ja mam problem udrzet dceru doma,kazdy den chodime aspon na ctvrt hodiny ven i kdyz ma prave nestovice.Snad ji to tolik neuskodi,doktori radi nechodit ven,ale co delat kdyz rve treba 2 hodiny ze chce na prochazku...
 Líza 


Re: Komplikace... 

(8.1.2008 18:30:11)
Milijano, jednak nemá pravé, ale plané neštovice ;-)
Jednak mě trochu zaráží, že si sice děláš starosti s tím, jestli jí procházky ven neublíží, ale vůbec nepřemýšlíš nad tím, zda neublíží někomu, koho venku potkáte. Nakažlivost neštovic je fakt strašně vysoká... co děti, které venku potkáte? Poděkují ti, že nepojedou třeba na hory, protože chytly od tvého dítěte neštovice, protože když si tvoje dítě stoupne před dveře a začne ječet, že chce ven, tak ho poslechneš ať to stojí co chce?
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Komplikace... 

(8.1.2008 18:48:27)
Lízo, Miljana někde psala, kde bydlí?

Ve městě na hřišti by si dítě s neštovicema hrát nemělo, ale my třeba bydlíme na kraji vesnice a na procházky chodíme do polí a do lesa...
 Líza 


Re: Komplikace... 

(9.1.2008 4:47:50)
Jo, Jeno, máš pravdu, asi to beru z pohledu svého (a možná většinového). Pokud na tu čtvrthodinu vypustím dítě s neštovicema na kraji vsi na dvorek, je to něco jinýho, než když se jdu projít po sídlišti mezi lidma.
 Mili+2 


Re: Komplikace... 

(9.1.2008 10:01:00)
Na hriste za tu ctvrthodinu urcite nechodim,bydlim v malem meste a bud si jista ze v 11 dopoledne kdyz jsou vsichni v praci a deti ve skole,a v 5 odpoledne kdyz uz je tma nepotkam ani zivacka,takze klidek.
 Maud+♀06+♂09 


Re: Komplikace... 

(9.1.2008 13:32:41)
Proč ten útok na slovo "prave". Celý příspěvek je bez háčků a čárek, já to četla právě.
 polda 
  • 

organismus 

(11.1.2008 22:51:06)
Dovolím si malou poznámku,že opravdu záleží na tom malém organismu, který ty neštovice právě prodělává.My jsme je teď na Vánoce squěle prožili s našimi 3 synky (7-6-1) a každý z nich měl ten průběh úplně jiný,co jednomu nevadilo to 2. naopak nesnášel.Nejstarší měl velké boláky a nic jej nesvědilo, jen byl hrozně unavený,prostřední naopak vypadal jako když má kopřivku,spalničky,neštovice a kdoví co dohromady,hrozně si stěžoval,že jej vše svědí a nemohl ani spát.Poslední měl jen pár pár teček, sice na nejnemožnějších místech(pod víčkem,rukou)ale zase byl furt v klidu a ani nijak zvlášt nereagoval.Toliko asi ke všem zaručeným metodám léčby. Zdravíme.
 Lenka 27 
  • 

nestovice z infekcniho oddeleni 

(17.1.2008 12:28:09)
Ja jsem si prodelala nestovice v srpnu 2007, kdyz jsem byla se synem na infekcnim oddeleni s prujmem. Domu jsme si ale privezli darek, ktery se projevil az za dva tydny. Nejdriv jsem je mela ja a ya dalsi dva tydny syn. Jiste si pamatujete, jak bylo v srpnu horko. Potila jsem se, na slunko jsem nemohla no proste hruza. Pudr a nemzty nepomaha, hruza to je, kdyz mate dlouhe vlasy a tam plno nestovic. Mam jedinou radu a to je vzdrzet, vzdrzet a opet vzdrzet. Prvni tyden je nejhorsi. Hodne zdaru, Lenka
 pipuky 
  • 

neštovice a moře ?? 

(18.7.2008 23:10:56)
Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu, v sobotu 12.7. se dcera dostala do kontaktu s holčičkou, která měla 9 den neštovice - je velká pravděpodobnost, že se nakazí ? 25.7. máme odlétat do Řecka, nevím, jestli dovolenou zrušit a počkal, jestli se nakazila, nebo odjet a risknout to. moc děkuji za Vaše rady
 Líza 


Re: neštovice a moře ?? 

(19.7.2008 6:22:07)
9. den neštovic - měla puchýřky nebo už jí to zasychalo? Pokud už neměla nový výsev, nemusela by se malá nakazit, pokud měla stále ještě čerstvé pupínky, pak dost možná ano. Inkubační doba je tři týdny, já bych zůstala doma - jednak kvůli tomu, že protrpět neštovice v horku v Řecku není to pravé ořechové a jednak proto, že by nakazila i všechny ostatní kolem - neštovice jsou nakažlivé nejvíc těsně před tím, než se objeví první pupínky.
 karel 
  • 

neštovice 

(15.12.2008 21:02:03)
zdravím a mám dotaz, píšete, že máte dobré zkušenosti s genciánolovou violetí a nebo koupelí v hypermanganu. Naše třináctiletá dcera dostala neštovice a máme ročního syna. Je takřka jisté, že to za chvíli chytne od "ségry".
Myslíte, že je vhodné i jeho v tomto věku koupat v těchto prostředcích? Znáte to, dělá ve vodě blbiny a snadno mu to může nastříkat do pusy nebo do očí ............
 Eliška 
  • 

prosím, kdy mohou děti po onemocnění zase do školy? 

(2.1.2009 22:32:51)
Zdravím, naše 10-letá dcerka se osypala 30.12.08 neštovicemi. Jelikož jsme ji naštěstí před půl rokem nechali přeočkovat, průběh její nemoci je velice lehký. Proto přeočkování u větších dětí doporučuji! Pár puchýřků, žádné teploty. Mažu pudrem, ale po přečtení rad zkusím raději hypermanganovou koupel. Každým dnem čekám neštovice u 3-letého syna. Ráda bych věděla, kdy mohou děti po neštovicích zase mezi děti, resp. do školy? Dík za odpověď, Eliška
 Lída,3 kluci a holka 


Re: prosím, kdy mohou děti po onemocnění zase do školy? 

(2.1.2009 22:59:35)
Eliško, do kolektivu můžou po vyloupání všech neštoviček. Samozřejmě pokud jim jinak je dobře.
 petasim 


Dithiaden, Hypermangan,Imazol, Zinkovy krem a Leontyna 

(5.7.2010 16:00:42)
Ahoj,

nase 9-leta holcicka ma prave nestovice s docela dramatickym prubehem. Horecky nad 39 a pupence uuplne vsude vcetne usi, ust, plosek a dlani. Detska lekarka nam napsala Dithiaden, proti svedeni a hlavne krasne uspava, takze se Betuska nedrbala ani ze spani. Imazol mast jsme vymazaly a pak nahradily kremem na opruzeniny z DM (velka zelena krabicka). Jinak nekolikrat denne koupame v hypermanganu, i kvuli snizeni teploty. Po koupani vzdy prepudrujeme pudrem Leontyna (Nobilis Tilia) protoze je v nem levandule a tak, a mazem jen nejvetsi puchyre.
Preju vsem rychle uzdraveni

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.