| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ach ten předvánoční čas...

 Celkem 40 názorů.
 Bob the Ghost 


Nervozita 

(17.12.2007 9:37:24)
Taky jsem si všim, že jsou teď lidi nějak nervózní. Takových zcela zbytečných konfliktů, jako mezi těmito dvěma dámami, lze za den vidět několik.

BTW bylo by myslím mimořádně zábavné číst také názor té druhé ženy. Nebo vyprávění nezávislého pozorovatele o tom, jak se dvě slepice do sebe pustily, až peří lítalo.
 Matylda 11/2006 


Re: Nervozita 

(17.12.2007 21:53:44)
No jo Bobe, nezklamal jsi - opět duchaplné.
Jenom by mě zajímalo co dělal kohout, seděl mlčky v koutě a raději držel zobák ?
 Bob the Ghost 


Re: Nervozita 

(17.12.2007 23:44:07)
Matyldo,
jak jako, opět?
My se známe? Už jsme tady spolu někdy debatovali? Nevzpomínám si.

A mimochodem - tvůj příspěvek ti duchaplný připadá?
 Matylda 11/2006 


Re: Nervozita 

(18.12.2007 8:10:26)
No občas si dovolím s tebou nesouhlasit.
K mému příspěvku, snažím se ti literárně vyrovnat.
 Lizzie 


Hulvátství 

(17.12.2007 10:04:07)
I kdyby byla výše popisovaná dámou sebevětší, svým jednáním se prezentovala jako hulvát. Tyto typy lidí nechápu, osobně bych si nic podobného nedovolila, ale spousta lidí to neřeší a možná si ještě myslí, kdovíjak nejsou ,,cool". Náladu by mi to zkazilo taky...
Krásné, klidné svátky.
P.S: Bez živého stromku si také Vánoce představit nedovedu, byť je teď už menší než kdysi.
 Nasuada 


Cha cha 

(17.12.2007 10:29:49)
Phery, hezký článeček:-). Osobně je mi teda k smíchu jak se někdo dokáže rozhodovat nad stromky 15 minut, ale máš pravdu v tom, že ta paní byla pěkně drzá a vždycky mě překvapí jak jsou někteří lidé (když použiju výraz ze svých mladých let) "voprsklý".
 1.3Magráta13 


Podvod 

(17.12.2007 10:50:17)
Osobně si snažím nenechat si mé nejoblíbenější svátky zkazit žádným hulvátem ani jinými nepříjemnostmi charakteru "karvina".
Proto mi nezkazí náladu ani ten blbec, který mi včera na vánočním trhu vrátil falešnou stokorunu. Zjistil to můj muž, když jsem mu dávala peněženku v restauraci, aby zaplatil a sama šla s dcerou na WC. Zjistil, že mezi bankovkami mám 100korunu ofocenou na barevné kopírce. Z jedné strany obrázek, z druhé bílý papír. Vím u kterého stánku mi jí dali, protože jinde jsem nenakupovala, ale stejně to nedokážu.
Dcera byla rozčílená a nechápala, jak to, že nevoláme polici.
Řekla jsme jí, že kvůli něčemu takovému to nemá cenu, že podvodníka stejně neusvědčíme a že věřím, že si ho spravedlnost najde.
Na to dcera řekla: "JO? Třeba uklouzne na náledí a zlomí si nohu?"
Jo, třeba obě :))
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Re: Podvod 

(19.12.2007 15:51:47)
Hele, tohle bych asi oznámila....třeba by tam udělali alespoň nějakou kontrolu...Ale zase vás chápu, že jste nechtěli trávit hodinu - dvě na policii s velmi nejistým výsledkem...
 Eva 
  • 

Re: Cha cha 

(17.12.2007 10:55:17)
Já naprosto chápu 15-ti minutové vybírání. My vybírali zhruba 50 minut. Hlavním inpektorem byl manžel, který chtěl toho opravdu nej nej. My měli systém: vybrali jsme si 2 finalisty, jeden z nás je držel a ten druhý podešel a porovnával, případně jsme se vystřídali. Tak jsme zabránili možné "krádeži". Jinak musím říci, že mám zážitek naprosto opačný, vedle nás vybírali také manželé (také tak dlouho) a paní byla velmi sympatická. Smála se, že za tu cenu chce přece krásný stromeček. V tom jsem s ní souhlasila.
A ještě jeden zážitek bych dala k dobru. Ten náš vítěz byl nakonec tak vysoký a hustý, že jen ani 2 kluci nemohli protáhnout do síťky, rvali jej jako o život a to jim ještě pomáhal manžel. Málem si ten zvon zbořili. Nakonec se podařilo a odevzdali nám ho se slovy: Taky děkujem a jsme rádi, že odjedete :-)
 Katka 
  • 

Souhlasím 

(17.12.2007 11:07:06)
S autorkou článku se plně ztotožňuji a naprosto ji chápu. Taky podobné typy lidí nesnáším, zkušeností mám víc, než dost, ale nebudu se rozepisovat. S chutí bych jim nakopala do zadní části těla, ale nakonec se uklidním tím, že si řeknu, že jsou to vlastně burani a ubožáci. Krásný advent všem.
 Insula 


atmosféra 

(17.12.2007 18:36:45)
No, příběh se stromkem hodnotit nebudu (neumím se do toho vžít, máme umělý), ale zaujal mě začátek článku. Zrovna dneska jsme byli dopoledne nakupovat v Tescu a tam to bylo celkem v pohodě, ale odpoledne jsem ještě musela do města, protože dcera potřebuje do školky svíčku (budou zdobit jablíčka) a rozinky a tam bylo tolik lidí, že to byla až hrůza. Nikde žádná předvánoční atmosféra, spíš shon a spěch. O vůni také nikde není ani stopa. :-(((( Škoda.
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: atmosféra 

(19.12.2007 1:14:12)
tak my jsme dneska narazili na opravdovou vánoční atmosféru. Přijel k nám kamion Coca-cola. Zastavili jsme se tam na chvilku a stoupli si do obrovské řady, na jejímž konci si děti sednou Santovi na klín, vyfotí se a dostanou vánoční čepičku. Přiznávám se, šlo mi o tu čepičku, pro našeho prďolu. Žel, měli jsme lískty na koncert, takže opravdu nemohli čekat 2-3 hodiny, až se dostaneme na řadu. Kousek od nás stáli nějací puberťáci, čepičky na hlavě, tak mě napadlo, že poprosím, jestli by neprodali. Ten mnou oslovený odmítl, ale druhý ji hned strhl z hlavy a dal mi ji. Šla jsem za manželem pro peníze, chtěla mu dát stovku, on ji ale odmítl, že prý jsou Vánoce, tak ať je máme hezké. Fakt mě to hrozně příjemně překvapilo. A on určitě ještě udělal plus u holek, když se ho ptaly, kde má čepici, no uznejte, říct, že podaroval miminko, to určitě zjihne každá. 8-))))))))))
Takže veselé vánoce, slibuji, že to někomu "vrátíme".
 Vladan 


Jak jsme všichni hodní a slušní... 

(17.12.2007 11:21:37)
...když povídáme o tom, co se kde stalo nám a někomu druhému. Že jsme naprosto nekonfliktně a aniž bychom zvýšili hlas něco poznamenali a ten druhý na nás byl hrubý, zvýšil hlas a vyvolával konflikty...
docela rád bych si přečetl i názor té druhé paní, která by to určitě popsala přesně obráceně - jak se nějaká praštěná ženská půl hodiny rozhodovala mezi třemi úplně stejnými stromky a ona, když se chtěla na některý z nich podívat a slušně ji požádala, ať nezdržuje, dostala ještě vynadáno.
Jinak článek mi přijde veskrze o ničem - ano, lidi jsou jen lidi. Předvánoční stres působí. Každý jsme trochu předrážděný. Ale nemám rád, když někdo ze sebe dělá svatouška a kvůli prkotině se pak potřebuje "vypovídat" z toho, jak mu někdo šíleně ublížil.
Autorce se tímto omlouvám, jen jsem vyjádřil svůj názor - podle toho, co napsala mi připadala jako druhý Kája Mařík nebo Babička Božený Němcové.
 Správce - Snažíme se 


Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 11:31:39)
Proč to tedy čtete, když je to o ničem a přijde vám to hloupé a nepodstatné?
Názor druhé strany bych také ráda četla, ale nemám důvod nevěřit tomu, co autorka napsala.
Jo a k té praštěné ženské, co si půl hodiny vybírá. Myslím, že v článku se píše o 15 minutách. To mi jako půlhodina nepřijde :-))))
 Vladan 


Re: Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 11:34:36)
Čtu všechny články na Rodině, tedy i tento. A těch patnáct minut bych si nemyslel já, ale určitě ta druhá paní:-)
Nešlo mi o to autorku nějak zlehčovat - spíš mě zaujala ta teoretická možnost přečíst si názor druhé strany - člověk se při popisování takových situací automaticky staví do lepšího světla, aniž by to dělal vědomě.
 Správce - Snažíme se 


Re: Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 11:40:25)
To chápu a souhlasím. Ale nechápu, proč je hned autorka "praštěná ženská", která se zaručeně staví do lepšího světla aniž by to byla pravda (tedy záměrně lže) a dělá to jen pro svou uraženou ješitnost.
Já bych viděla pravdu někde uprostřed. Názor druhé strany by mě opravdu zajímal. A nevidím problém v tom, že někdo někam napíše nebo popíše své zážitky a pocity. Kdybychom na rodině četli jen to odborné, tak je to nuda. Tyhle "zážitky" jsou docela prima osvěžením. Veskrze o ničem, jak jste napsal, ale oddechové čtení je také potřeba.
 Vladan 


Re: Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 11:44:13)
Protože pokud by ta druhá paní byla v podobné náladě jako autorka, tak by uričtě použila nejen termín "praštěná ženská". Pro mě za mě ať si autorka vybírá stromky třeba dvě hodiny - mně je to fuk a myslím, že je to její právo.
Já autorku neurážím - jen jsem se tak jako v duchu zamyslel, jak ta paní líčila svým známým tuto příhodu. A vzhledem k tomu, že vím, že tady na Rodině se články kritizují často, tak jsem si chtěl taky ve své zlomyslnosti přispět svou troškou do mlýna.:-)
Ale jinak souhlasím - článěk byl oddychový a relaxační.
 Správce - Snažíme se 


Re: Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 11:49:44)
:-) Souhlasím :-)
 Vladan 


Re: Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 11:59:55)
A navíc (a to dodávám jen šeptem a v závorce:-)) mi připadá trochu naivní jít čerpat vánoční náladu, klid a pohodu do hypermarketu. Ale to jen na okraj:-)
 Dana 
  • 

Re: Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 13:19:59)
Zkusme se na to podívat očima oné paní- vidí zákazníky, jak mají rozbalené jediné tři stromečky a sotva si všechny tři vezmou a jeden z nich se mi líbí, tak vyčkávám, jak se rozhodnou a případně bych pak ten druhý(třetí) vybrala. Než horkotěžko rozbalovat další, když tyto již vidím v plné kráse. Ano mohla se optat, zda-li si už vybrali, že by si z těch zbylých dvou též vybrali. Ale rozhodně bych si tím nenechala zkazit vánoce .-)
 kiri 
  • 

Re: Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 16:43:44)
Jo, čerpat vánoční atmosféru. Já osobně mám už přečerpáno a všeho moc taky škodí.
Městský úřad nainstaloval na náměstí vánoční strom plný svíčiček. A reproduktor. Každou čtvrthodinu strom bliká a hraje sladkou vánoční koledu. Každou čtvrthodinu. Počínaje první adventní nedělí. Od rána od devíti do večera do desíti. To není advent, to je čínský mučení. Budu to muset snášet až do Tří králů nebo se zastřelit nebo vyhodit ten pitomý vánoční uřvaný strom do povětří i s tím idiotem na radnici.
 Radka-2 deti 
  • 

Re: Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 17:15:12)
Držím palce!!
 kiri 
  • 

Re: Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 19:01:55)
Mají tam bezpečnostní kameru.
 pupava bezlodyžná 


Re: Proč to tedy čtete? 

(17.12.2007 19:11:19)
Kiri,to chápu, všeho moc škodí. Tak trocha kospirace, ne ? nějaký vtipný převlek, eletrikářské kleště pod něj a nikdo nic neodhalí ! ještě se někdo pobaví, až budou ty záznamy projíždět, a uvidí tě :-) a když to opraví, tak za den za vva, v jiném převleku ... schválně, kdo vydrží déle ?
 Evka 
  • 

čerpání vánoční atmosféry 

(18.12.2007 16:28:18)
Tak na ně zavolej hygieniky, ať změří hladinu hluku.
 kiri 
  • 

Re: Proč to tedy čtete? 

(24.12.2007 8:25:36)
Tak včera mne dostala vánoční nálada naplno!
Jaktak máme vyhrávající vánoční strom na náměstí a co čtvrthodinu musíme poslouchat elektronické melodie. Samozřejmě, že tolik koled aní není, takže se přehrávají i písničky a melodie s vánocemi nijak nesouvisející. Je to na odstřel. Myslela jsem si, že horší to už být nemůže. Omyl.

Včera o půlnoci nás probudila ruská hymna... z vánočního stromu. Aby se to nepletlo, melodie pokračovaly až do dvou v noci.
 Správce - Snažíme se 


No to by mě asi střelili 

(17.12.2007 19:30:43)
Asi bych zkusila podat oficiální stížnost (na papíře prostřednictvím podatelny) na radnici. Možná zkusit i připojit podpisy dalších nespokojených občanů, ...
 kiri 
  • 

Re: No to by mě asi střelili 

(24.12.2007 8:46:48)
Tak přesně to jsem zkusila. Zašla jsem na odbor kultury městského úřadu s prosbou, zda by bylo možno změnit interval přehrávání z patnácti minut na hodinu. Výsledkem bylo, že strom hraje i v noci.

 Iveta 
  • 

Re: Jak jsme všichni hodní a slušní... 

(20.12.2007 13:13:25)
Tleskám a souhlasím! Díky
 Hana + 3 ks 
  • 

Prodej stromků 

(18.12.2007 7:59:20)
Dámy, tak já stromky prodávám. Naštěstí ne v supermarketu, ale ve firmě, která stromky pěstuje na plantážích a prodává je v místě. O každodenním prochladnutí a chronické rýmě psát nebudu. Zákazník, který si vybírá 15 minut je zlatíčko. Jsou tady případi, kteří nám stromky přehrabují jak slepice dvorek klidně i hodinu a půl. Nemyslím tím nakupující dvaceti třiceti stromků. Fakt je někdo schopen vybírat jeden jediný stromek 90 minut. Že ten vybraný je buď ten první, nebo naopak parádní koště je pravidlem. Při tomhle přehrabování se zákonitě zlomí nějaká větvička a tihle "vytrvalí" zákazníci nad nimi remcají nejvíc. Největší zoufalci jsou ti, co nakupují stromek pro šéfa :-). Ale "doba pobytu" je mně vlastně volná, já jsem v práci, že? Příhoda jako v článku se ještě nestala, vždy se všichni dohodli. Veselé vánoce!
 Hanka 
  • 

Re: Prodej stromků 

(18.12.2007 15:30:05)
Já jsem toho názoru,že první věc která vám padne do oka bývá nejlepší.Člověk vybírá,až přebere a nakonec se v 99% vrací k tomu prvnímu.Roky jsem prodávala drůbež,tak bych o tom mohla psát romány.
 Zuzka a tygříci 


Pošta 

(18.12.2007 15:05:09)
Jen k té vánoční atmosféře, mě dneska ráno seřvala paní za přepážkou pošty co jí tam mám co nosit dopisy.
 Hanka 
  • 

Re: Pošta 

(18.12.2007 15:36:01)
Vy taky máte nápady:-)))))V dnešní době jsou lidé bohužel zvyklí na SMS a maily.Sehnat poštovní známku v Pardubicích,je nadlidský výkon.Už je "vedou" jen pošty a to znamená vystát i hodinové fronty:-((Zrovna včera jsem posílala vánoční pohledy a i když nejsem tak stará 44 let,připadala jsem si jak pravěká lovkyně mamutů,která nemá na počítač a otravuje:-))Já nevím,ale pohled mě připadá zdvořilejší,než pouhá strohá SMS.Hezké Vánoční svátky a pevné nervy všem.
 Jitka 
  • 

Re: Pošta 

(18.12.2007 16:32:54)
Mně je 34 a pohledy posílám moc ráda. Sice už ne tolik, jako dřív, ale tak 20 jich s manželem dohromady pošleme. Posílám samozřejmě i mailová přáníčka a SMS, ale nad pohledy není. A taky je ráda dostávám.
 MirkaEyrová 


Re: Pošta 

(18.12.2007 21:06:02)
Hanko, je nás víc:-). Taky posílám ráda pohledy, teda nejraději je vybírám. Poslední dva roky máme doma před Vánoci krizovku, tak nemám to správné vánoční ladění na psaní jako dříve. Dřív jsem si i to psaní hezky vychutnávala. Jinak sama pohledy sbírám, mám jich několik alb, většinu samozřejmě těch, co od někoho dostaneme. Ale taky kupuju na každém výletě nebo dovolené, a že ted nenecháváme dělat fotky, tak lidičkám, co s námi nebyli, místa našich zážitků přibližujeme prostřednictvím pohledů. Jedna naše známá se podivila, jak hezké pohledy existují, že to prý vůbec netušila:-). --- K předvánočním zmatkům v poštovních službách chci podotknout, že včera v Chrudimi mi prodali krásné známky s Rychlými šípy, moc mě to potěšilo:-).
 Cindy (XI/06 + IX/10) 


Pošta a spol. 

(18.12.2007 20:46:19)
No, já jednou musela na poště paní upozornit, že je tu ona pro mě a ne naopak. A pokud má nějaký problém s tím, že mi má převzít ofrankované dopisy, tak si asi budu muset pohovořit s jejich nadřízenou. Kupodivu to docela zafungovalo.
Dřív jsem byla holka, která si nechala skoro všechno líbit a později jsem si řekla, že mám minimálně stejnou lidskou hodnotu jako ten onen dotyčný nepříjemnec, tak proč si to nechat líbit.
Občas mě také vytočí určitá neurvalost a hulvátství lidí a říkám si, proč jsou všichni pořád tak nabručení a naštvaní, vždyť náš život trvá tak krátce. A někdy stačí přidat do života trochu radosti a naučit se mít rád sebe. Protože člověk, který nemá rád sebe, nemůže mít rád ani ostatní lidi. Promiňte mi to malé předvánoční rozjímání :-)
 D+E 


Uplne vas chapu, 

(19.12.2007 23:15:17)
taky by me to vytocilo. Nesnasim podobne neotesane, drze typy a uplne vam verim, ze to, co pisete je pravda. Mozna by bylo zajimave si precist nazor druhe strany, jak tady vetsina lidi poznamenava, ale uprimne...me jeji nazor ani nezajima. Radsi vubec nepotkat, neposlouchat, nepoznat lidi jako byla ona.
Takovych lidi je bohuzel hodne a musim rict, ze v Cechach vic nez kde jinde...
Take jen chci rict, ze ted ziji v USA a tady jsou vsechny stromky rozbalene, jsou roztridene podle druhu a velikosti do nekolika ulicek. Clovek temi ulickami prochazi a vidi stromky v plne krase a rovnou i s cenou. Nikdo se nemusi pretahovat, hadat, nelame vetvicky rozbalovanim, proste je to v klidu a pohode...
 Kunhutkaa 


Já na to vyzrála 

(20.12.2007 2:16:56)
Pro stromeček jezdí manžel (chlapi nejsou nerváci) a dárky nakupuji jen přes internet. Když vyrazím do předvánočního shonu, tak určitě ne do hypermarketů, kde by mě asi klepla pepka, ale maximálně na svařáka a procházku po osvíceném městě. S musím se smát tomu, jak lidé šílí.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Já na to vyzrála 

(20.12.2007 7:26:34)
Kunhuto, já jsem dlouho netušila, o čem to lidé mluví - jaké šílení, jaký stres - všechno si obstarám dopoledne, kočárkem a je mi fajn.
Ale včera jsem byla nucena vyjet autem, jsem po operaci zubů a musela jsem na kontrolu, tak jsem chtěla všechno vyřídit najednou - nevyřídila jsem nic. Nejdříve jsem jela do Tesca - tam (v jedenáct hodin dopoledne) nešlo zaparkovat, uvnitř šílená kalamita, myslela jsem, že nás s dcerkou ušlapou - nakoupila jsem nákup za 29 kaček (asi si dovedete představit, jak se koukali ti majitelé přeplněných košů) - a šla jsem v klidu nakoupit do Alberta (v Tescu už mě do vánoc neuvidí), pak jsem jela na pojišťovnu nahlásit změnu (je to povinnost do osmi dní), čekala jsem tam asi půl hodiny. Pak jsem šla pro fotky, které, jak mi přišlo mailem, už tam měly být - nebyly. Pak další 20 minutové čekání na parkovišti, až se uvolní místo - nebyla bych tam čekala, ale jak jednou najedete do fronty, máte peška, otočit se nelze. V dalším obchodě, kde jsem měla objednanou nabíječku, jsem opět neuspěla. Před poštou mě na křižovatce zablokoval řidič, který si v křižovatce zastavil a vykládal paní - což si myslím, šlo udělat i na méně nebezpečném místě - a ještě na mě ta husa gestikulovala, když viděla, že vařím - no dojela jsem domů a klepala se z toho až do večera. Takže, podtrženo sečteno - všechen ten stres si lidé dělají sami. Včerejšek jsem naštěstí přežila, aniž by mě kleplo, dneska už budu opět v klidu vánočně rozjímat :)))
 MirkaEyrová 


Re: Já na to vyzrála 

(20.12.2007 22:29:48)
No, naše vánoční přípravy taky lehce nabourala synova viroza. Takže ted máme trochu víc napilno, než bych si představovala. Zatím jsme shon kupodivu nějak obkličkovali, dokonce jsme se všichni tři zdárně nechali tento týden ostříhat, aniž bychom v kadeřnictví čekali. Ale zítra musím se synem do města ještě kvůli jeho asi dvěma dárkům, pochopitelně až po škole, takže do toho největšího návalu. To bude pěkná zkouška nervů!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.