| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak matky přicházejí o zásady II

 Celkem 146 názorů.
 Zdislava a kluci 


... 

(11.12.2007 10:08:06)
ano ano iluze jsou to krasne....taky jsem TV nechtela v zivote mych deti videt,ale kdyz jsme 3 mesice byli stridave nemocny,budto jeden,nebo druhy,nebo ja,nebo manzel,tak mi uz tak hrabalo,ze TV hrala a tedka si vojta umi na youtube najit ty spravny pohadky :-(
jinak s latkovyma plinkama.....jestli mas jeste chut je zkusit tak je vetsi vyber nez ctvercove plinky.....jsou plinky,ktere vypadaji jako jednorazovky,na suchy zip a opravdu neprotecou....jednorazovka mi spis protece nez latkovka.....maji nevyhodu museji se prat....ale v automaticke pracce na 60 stupnu :-D
tady je par obrazku....a ja zacala latkovat az kdyz matejovi bylo 7 mesicu.......
http://www.latkovepleny.cz/obchod/obr/TB-bamb-oranz.jpg
http://www.latkovepleny.cz/bazarek/obr/Babylucy/P5290123_resize.JPG
tady ti reknou vic :-)
http://www.rodina.cz/diskuse2072.htm
 Petra, 2 roky Peťka 
  • 

Re: ... 

(11.12.2007 20:57:13)
jo, jo zásady. Ty naše jsou také v nenávratnu. Ale s tím druhým miminkem, to určitě budu dělat jinak :))) Už jsem se s tím nějak smířila, ale co mi už opravdu vadí je neustálé kojení. Podotýkám, že mé dcerce jsou dva roky. Takové nadšení nad mým poprsím jsem v životě nezažila a už asi nezažiju. Už jsem si i koupila homeopatika na odstavení dítěte a ukončení laktace. A výsledek? Mléko mám pořád a malé chutná snad ještě víc. Takže po novém roce jsem rozhodnuta na tři dny prchnout z domova, ať si tatínek užije a doufám, že mi při návratu dcerka nepodrazí nohy a neroztrhne triko až se bude dobývat pro ňam, ňam. Takže jedno vím skoro jistě, u druhého dítěte si dám na kojení pozor aby se situace neopakovala, myslím tím např. usínání u prsu. Jinak podotýkám, že kojení je samozřejmě krásná věc, ale všechno má své hranice a já jsem tu naši už přeskočila mamutím skokem.
 Simča 
  • 

Re: ... 

(11.12.2007 22:36:55)
Pěkné,Petro, ale já jsem tu hranici našla už v sedmi měsících našeho dětatka.U všech tří dětí jsem si užívala kojení,ale v cca šesti měs. jsem postupně začala odstavovat.Vždy to proběhlo bez problémů,byly naštěstí ještě příliš malé na závislost...A přiznávám,ke konci mě už kojení začalo otravovat.Taky jsem občas s manželem chtěla někam vyrazit,věnovat se starším dětem, jít si zasportovat, a pořád dokolečka jsem myslela jenom na kojení.Ubírala jsem vždy po jednom kojení a laktace sama ustávala.S končícím kojením začaly taky v noci pěkně spinkat,až nakonec spaly celou noc.Jsem ráda, že to mám za sebou.Ale u tebe je to asi jiná kapitola, to už není potřeba děťátka, ale zvyk, možná až zlozvyk...Přeji ti hodně štěstí,at se zadaří.
 Jane 
  • 

Re: ... 

(11.12.2007 22:42:03)
Ahoj Simčo. Můžeš mi prosím napsat jak přesně jsi ubírala kojení. Nahrazovala jsi ho příkrmem? Nebo dávala flašku. Taky bych pomalu chtěla přestat kojit ale nevím jak na to. Malý flašku moc nechce. Nemá ani dudel, nechce ho :-(. Je mu 5 m.
 Simča 
  • 

Odpověd pro JANE 

(12.12.2007 10:54:36)
Jane, pokusím se to stručně shrnout.Plně jsem kojila 5 měsíců.Protože mám starší dceru alergičku, rozhodla jsem se dávat příkrmy až od 6-tého měsíce.Takže od poč.6tého m. jsem polední kojení nahradila lahví Nutrilonu.Tím mi odpadly 2 odpolední kojení, protože při kojení měla dcera už dost hlad a já kojila každé 2 hodiny.Další kojení po lahvi tedy následovalo v 16h a na noc kojení a trochu mlíčka Nutrilon z láhve.Po čtrnácti dnech jsem přestala kojit na noc, takže mi to vycházelo na 3 kojení za den a polední a večerní lahev Nutrilonu.Nad ránem se ještě budila(kolem 4té jsem tedy nakojila).Po týdnu jsem ubrala ranní kojení a nyní (skoro 7měsíců) už spí celou noc a s krmením je to takhle:ráno v 8 láhev Nutrilonu,11,30 maso se zeleninou,trochu vody nebo čaje, 15,30 láhev Nutrilonu,18h trochu rýžové kaše,19,30 lahev Nutrilonu.Spí 20,00 - 8,00.Mléko ubývalo postupně a z každého prsu jinak(z jednoho prsu zmizelo už po týdnu).Celé to trvalo asi 2 měsíce.A moc si to pochvaluji.Držím palce a dej mi vědět, jak se ti to daří.
 Jane 
  • 

Re: Odpověd pro JANE 

(12.12.2007 11:23:02)
Díky moc. To ti závidím. Takhle nějak bych si to představovala. Ale asi to u nás neprojde. Malý toho z láhve moc nevypije. Když má hlad tak 40 aby se neřeklo a pak čeká na prso. Bez něho je protivný. Mám z toho celkem strach. Co mu nabídnout na uklidnění místo prsa?! Ale budu zkoušet. Už mi z toho doma hrabe. Jsem tady uvázaná jak pes u boudy, takže se strašně těším na trochu té svobody :-)). A díky moc za radu!
 Simča 
  • 

Re: Odpověd pro JANE 

(12.12.2007 15:19:52)
Zkus ještě ten dudlík, moje holčička ho taky plivala, ted pro změnu si sice dudlík vezme, ale vzápětí si ho vyndá a strašně se tomu směje.Já se ale nesměju...:-)Moc ti držím palce, vím, jaká je to otročina, ale určitě si zvykne, je ještě malý, není to závisláček, prostě mu to z prsu víc chutná.Ted mě napadá, nebo zkus nakojit(třeba 5 minut, nevím, jak dlouho vám to trvá), a pak klidně tu 40 z lahve.Třeba i dvakrát nebo víckrát za den.Pa.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Odpověd pro JANE 

(12.12.2007 15:31:56)
Já myslim, že jde hlavně o to, že mateřský mlíko je krásně slaďoučký, zatimco umělý mlíka jsou chuťově vyloženě hnusný, takže by možná pomohlo třeba nějaký banánový nebo tak něco - prostě aby to líp chutnalo.
A pak bych ještě nabídla flašku s větší dírkou - aby to z ní teklo pohodlněji, než od Tebe - to taky může pomoct.
 Jíťa 
  • 

Re: Odpověd pro JANE 

(12.12.2007 18:26:49)
Myslím, že v některých případech není problém v mlíku. Některý děti (vč. toho mýho) prostě dudlík odmítají.

Když můj klouček ve 3. měsíci začal mít potřebu pít co 2 hodiny i v noci, prostě jsem to fyzicky nezvládala. Po dvou dnech (tedy spíš probdělých nocích) jsem byla doslova nemocná - dopoledne jsem zvracela, celý den mě bolela hlava a večer jsem jen bezmocně držela řvoučí mimčo v náručí a po tvářích mi tekly slzy (manžel bohužel zrovna ten den musel někam odjet a ani jeden jsme netušili, že už to nezvládnu). Bylo rozhodnuto, že na noc budu přikrmovat. Ale jak? dalších asi 14 dní jsme večer, co večer bojovali s flaškou, stříkačkou, lžičkou. Zkusili jsme nahradit Nutrilon odstříkaným mlíkem, aby chuť zůstala stejná a změnilo se jen "balení" - všecko marno, malej z flašky vytáh tak max. 10-20 ml, a to mu ještě půlka tekla po bradě.
Snažila jsem se to vydržet, co nejdéle, manžel mi hodně pomáhal, abych si mohla odpočinout přes den. Jakmile se nám přehoupl 4. měsíc nasadili jsme kaše, polívky a ovoce. Malej to zpočátku také odmítal, ale když jsem mu dala do ruky kousek jablka nebo mrkve na hraní, tak si ho žužlal a vzápětí potom se smířil i se lžičkou.
 Míša 
  • 

Re: Odpověd pro JANE 

(16.12.2007 21:46:10)
BEBA byla hnusně hořká, až jsem si myslela že je zkažená, ale nutrilon je slaďoučkej dost, a nebo dělají sunary s příchutěma.
 Olina (syn 9 měsíců) 
  • 

Re: odpověď pro JANE 

(15.12.2007 20:17:23)
můj syn také nechtěl pít z flašky. řešila jsem to příkrmama. do konce 7.měsíce jsem plně kojila (jsem alergik, tak jsem raději déle jen kojila) a pak protože synek nechtěl mlíko z flašky jsem zkoušela v poledne masozeleninový příkrm (ze začátku nechtěl maso, takže jen zeleninový příkrm) a taky zabraly mléčné kaše. ty jsem ze začátku dávala dopoledne a odpoledne. a asi až po měsíci nebo měsíci a půl, když mi těmito příkrmy začalo ubývat mlíko si dal po ránu říct a začal pít i z flašky. asi mu už mateřský přestalo stačit... ten hlad po ránu byl asi rozhodující. :-) pak začal pít z flašky i jindy. do té doby nechěl z flašky pít ani čaje ani vodu nic a pak se to poddalo a teď už to zvládá všechno. no a po dvou měsících příkrmů se sám odstavil. jednoho dne prostě prsem pohrdl a vzal si místo odpoledního kojení flašku a bylo to :-). teď v 9,5 měsících snídá mlíko z flašky, svačí ovoce, obědvá masozeleninový příkrm, svačí kaši nebo jogurt a večeří kaši nebo mlíko z flašky. odstavení proběhlo dobře i u mě. tím jak jsem odebírala kojení přes den postupně, se mi mlíko i postupně přestávalo dělat a bylo to bez bolesti. musím ale říct, že od 3 měsíců se mi kluk budil v noci jen jednou maximálně dvakrát a přechodem na ranní a večerní pití z flašky se přestal ze dne na den budit kvůli jídlu úplně. takže docela pohoda, ne? :-) držím palce i Vám :-)
 Eva21546 


Re: ... 

(27.12.2007 22:50:26)
Na uklidnění je dobré třeba klubíčkování, nebo pohupování na balónu, nošení v šátku, zpívání, hlazení po obličeji apod..
Prso je na uklidnění nejlepší a nejpříjemnější, takže se ho děti těžko vzdávají. Věřím, že na každé děcko funguje ještě něco dalšího, jen to najít:-).
Přeji pevné nervy, měli jsme to v bledě modrém.
EVA
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: ... 

(12.12.2007 9:12:01)
Petro, dvouletý dítě se na Tebe po návratu vrhne znovu, s tim počítej.
A co je ještě horší - matka dvouletýho dítěte už má kojení tak zautomatizovaný, že třeba uprostřed rozhovoru s manželem to triko automaticky odhrne a dítě si vezme na klín, aniž by si uvědomila, že už vlastně nechtěla kojit. (A mlíko samozřejmě ještě nějakou dobu má bez ohledu na to, co tvrdí dítěti, takže pak začíná znova a je to o to horší, že dítě už ví, že i po odmlce to šlo, takže je vytrvalejší.)
Takže z vlastní zkušenosti doporučuju po návratu dát pod tričko třeba tílko zastrčený do kalhot, abys měla něco, co Tě zarazí a pomůže Ti si uvědomit, že se dobejváš někam kam nemáš :-) Jé a nebo mě teď napadlo bodýčko - nikdy jsem to doma neměla, ale na odnaučování kojení bych to určitě využila :-)
 Lucieee 
  • 

Re: ... 

(11.12.2007 21:11:09)
Já jsem s Popolinama chtěla začít hned,ale přišly mi moc velký, tak jsme začali až v necelým roce a nemůžu si je vynachválit. Měla jsem strach že to bude moc práce, ale je to to samý co popírovky, žádnej problém, pravda je že naše malá si začíná říkat na nočník a to je jí 15 měsíců, takže jich nemáme kvanta, ale tak 3 na den. Až budu mít další dítko, začnu dřív.


P.S. Teda doufám, že tohle dodržím. Moje zásady se taky hroutily jak domečky z karet. Jednu ale držím pořád, moje dcera nebude jíst čokoládu a ostatní sladkosti. Je to boj, ale přežili jsme Mikuláše, tak ji snad uchráním i před cukrovím. Člověk by nevěřil čeho jsou babičky schopny.
 Barča (Stázinka, Vašík) 
  • 

Re:  

(15.12.2007 18:43:11)
S cukrovinkami jsem bojovala do té doby, než syn nastoupil do školky. Mikuláše jsem řešila tím, že my mu dali jen věci tzv. "vhodné" a vše ostatní co i dostal od lidí, kteří nebrali na náš návod k nákupu ohled, to jsme prostě stopili a dali někomu pro slepice. Ve školce se ale nikdo neptá a když prostě někdo z dětí přinese sladkost, tak se prostě musí rozdělit s ostatními dětmi. Ale i tak si myslím, že aspoň základ mají děti bez sladkostí a to je fajn.
 zuzana 
  • 

no jo zasady 

(11.12.2007 10:26:46)
Jo tak to presne zname, zasady a hlavne vydrzet! Ja jsem take mela dost zasad a jak deti rostou od zasad pomalu upoustim, bohuzel.
Co jsem vsak byla skalopevne presvedcena, ze opravdu z detma nikdy, ale nikdy nepujdu do restauraci s hamburgery a colou. Rikala jsem si, ze jak je to nenaucime my rodice, jiste je to nebude lakat ani v puberte a my rodice budeme mit uvedomele, zdrave se stravujici deti.....Jo kdyz mi synek po ceste ze skolky zacal vykladat jak Vojtik byl u mekace a ma takovou a takovou hracku, ze tam maji mnam-mnam masicko a bramburky ani jsem nevedela hned jak na to. Tak jsem zacala s recma typu jak to neni zdrave, ze ma hracek spoustu a lepsich....Bohuzel to nebyl ani jeden z argumentu, ktere by smutne prosici ocicka meho synka uspokojili. Tak jsem vymekla a jednou za uhersky rok navstivime i toho zatraceneho mekace:-)).
 Hanka 
  • 

Re: no jo zasady 

(11.12.2007 18:02:24)
Já myslím, že jednou za uherský rok, pokud po tom dítě touží není na škodu. Naopak. Jak by to asi dopadlo později, kdybyste mu to ani jednou nedopřáli ? Já myslím, že by ho to mrzelo a že by to pravděpodobně zkusil, až by mohl sám. A třeba v pubertě by si to užíval a chodil tam.

Já jsem také zastánce zdravé stravy a kromě toho se KFC snažím vyhýbat, když zpracovávají maso týraných zvířat, abych je nepodporovala. Ale kdyby dítě moc chtělo, výjimku bych udělala. A snažila bych se to podle věku vysvětlit.

 Hanka 
  • 

pleny 

(11.12.2007 18:04:48)
To jsem zvědavá jak dopadnu s těmi plenami.
Já také plánuji chovat se ekologicky a používat látkové pleny. Už teď vím, že ne nijak ortodoxně např. na cesty, v krizovkách atd. použiju jednorázové, ale většinou chci látkové. Tak to jsem zvědavá jestli také "klesnu" nebo "vydržím" - zatím si pořád fandím, že vydržím.


 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: pleny 

(11.12.2007 18:39:47)
Hanko, když si vybereš dobré látkové, jde to na ven, na noc i na cesty - beru je dokonce na týdenní dovolenou :) Je to dobrý koníček a zábava, pídit se po novinkách, vybírat vhodnou kombinaci podle příležitosti, radovat se z barviček :))) Docela to tu meteřskou zpestří :)
 Mili+2 


Krasny clanek 

(11.12.2007 10:28:13)
Presne...U nas postylka byla taky jen dekorace,platene plenky (120 kusu) budu pouzivat snad az do smrti(na utirani prachu),a DVD s krteckem prehravame prumnerne 2x denne,i kdyz dcera(2 roky)nepohrda ani reklamou...
 Insula 


něco mi to připomíná 

(11.12.2007 10:38:44)
Je to jako u nás doma (a to je synovi už 21 měsíců). :-)))) Zvláště konec článku mi připomněl minulou neděli. Peču linecká kolečka a už jsem dost spěchala, protože se blížil čas koupání. Ovšem můj syn se rozhodl to trochu urychlit. A v ten nejnemožnější moment vyrobil "cosi nepříjemně vonícího". Tak jsem se rozhodla, že ho rovnou vykoupu. Smůla byla, že v troubě byli tři plechy zmíněného cukroví. Takže mezi svklékáním a utíráním zadečku jsem běhala mrkat do trouby. Když už jsem myslela, že to zdárně "ustojím", tak se syn rozhodl ve svém "výrobku" pokračovat ve vaně, takže jsem ho musela vyndat, vanu vypustit, vyčistit a napustit novou vodu. To ovšem nestačilo a můj drahoušek si řekl, že do třetice všeho dobrého a další "nadílku" udělal na koupelnový kobereček. Takže jsem ho nakonec strčila do vany a vzala ho sprchou. :-) No a co linecká kolečka??? Jeden plech jsem musela vyhodit, dva to přežili celkem "bez úhony". :-))))
 irlev 


Úsměvný 

(11.12.2007 10:42:07)
Je to úsměvný článek, člověk si musí dělat trochu legraci.

Ale zaujalo mě, jak píšeš, že synátor začal u tatínka kňourat, ty ses nenajedla a šla přebalit. Proč nešel tatínek?
 Veru+2 


Re: Úsměvný 

(11.12.2007 12:04:07)
To mě taky zarazilo,ikdyž znám případ,kdy by to neunesl tatínkův žaludek,tak přebaluje zásadně maminka.
Nás se to naštěstí netýká,náš tatínek přebaluje a je šťastný:-)))
 .Žaba 


Re: Úsměvný 

(11.12.2007 16:04:34)
Tak to ma pobavilo :-D Náš tatínek síce tiež občas prebaľuje, ale rozhodne pri tom šťastný nie je :-D. Ja som však vďačná aj za to, moj otec bol schopný sa s nami pokakanými vrátiť z prechádzky okamžite domov, aby nás prebalila mama a nie on. :-D
 Bebíčko 
  • 

Re: Úsměvný 

(11.12.2007 16:11:22)
O nás se starali oba rodiče stejně, teda pokud nebyl otec v práci, asi bych nebyla s mužem co neumí vytřít atd. Nějak nechápu pojem mužská a ženska práce.
Článek je supr tak nějak to vypadá i u nás.
 Bebíčko 
  • 

Re: Úsměvný 

(11.12.2007 16:14:18)
Jo a k těm zásadám, taky šli všechny do háje až na jednu. Dítě spí ve svojí postýlce a neuspávám.

 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Úsměvný 

(11.12.2007 17:53:17)
Nápodobně - tohle taky světím :)
 majdaleenka +07+11 


Re: Úsměvný 

(11.12.2007 22:17:21)
tatínek nešel, protože mu opravdu nebylo hej, tak jsem usoudila, že ho vysvobodím, jinak máme tatínka milionového, to myslím vážně:o) však jsme se něco nahledali:o)
 majdaleenka +07+11 


ještě doplněček 

(11.12.2007 22:23:08)
náš tatínek koupe i přebaluje a obojí fakt rád:o)
 Kristýna 3roky+1,5let 
  • 

dokonalé 

(11.12.2007 12:06:37)
dokonale jste vystihla situaci okolo mých "zásad" všechny jsou v kýblu..a kolik jich bylo a stále jsem se dušovala, že tak "hrozně"jako moje kamarádky neklesnu:o))) pravda je jinde, jsem o mnoho horší:o)))a co jsou pokladi dva,tak šlo všechno uplně stranou a důležitější je PŘEŽÍT:o))jo uspávám drncáním v kočárku a v bytě........kde jste vy zásady moje
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Ty děti 

(11.12.2007 12:59:00)
Já jsem se dneska s Michalkou snažila dělat cukroví. Ještě teď se klepu. Nejdříve mi snědla bonbonky nakrájené na zdobení cukroví, pak jsem si všimla, že mi píchá prstíkem do kávových zrnek a dělá z nich patvary, za chvilku koukám, že mi strká cípek košile to roztopené čokolády a má z toho náramnou legraci, ovšem ve chvíli, kdy na zem letěl plech plný šohajdek - to už jsem se rozbrečela :) mezitím mi dvakrát málem zhučela ze židle a já jsem ji lapala rukama od čokolády ..... zítra jdu na operaci se zuby, kdybych to náhodou nepřežila a zavolali mě nahoru, tak do očistce už nemusím, to jsem si prožila při pečení cukroví :)
 Mery72 


Re: Ty děti 

(11.12.2007 13:15:37)
Jojo, to mi připomíná naši nejmladší:-) Letos jsem ještě neupekla ani kokosku, protože holčička pořád někde škodí nebo mi visí za nohu. Katastrofický scénář: koupím cukroví v obchodě! (snad ne)
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Ty děti 

(11.12.2007 13:37:47)
Když ho koupím v obchodě a ona mi ho stejně rozsedne/rozšlápne/hodí do koše/polije čajem ..... :)
 metty, 3 kluci 


Re: Ty děti 

(11.12.2007 15:48:07)
Koukám, že je to všude stejný :). Peču po nocích , aby mi kluci nedělali do těsta díry. Obětovala jsem jednu várku lineckého těsta a udělali jsme z toho společně lisem na česnek šišaté kopičky s honosným názvem špagetky a navrch dali želé. Radost dětí veliká, kuchyně na celkovou rekonstrukci, matka zralá na panáka a cukroví už není, kluci ho nabízí každé návštěvě, takže budeme špagetky pro velký úspěch péct znovu, uffff. Ještě k zásadě spaní u rodičů - dopadlo to tak, že si děti krademe. Kdo jde spát později, ukradne jedno dítě partnerovi z jeho postele a použije ho jako termoforek, vřele doporučuji na dlouhé zimní noci, tak pěkné vánoce!
 Jordana 


Re: Ty děti 

(11.12.2007 20:03:47)
Metty moc hezké:-))zatím peču většinou tak,že hlídá tatínek buď doma a nebo je vypakuju ven,k dědovi apod.U nás zase frčí jíst syrové těsto.

Jinak zásady,nezásady,něco se mi podařilo dodržet-něco ne-jako všude....
Hezké Vánoce a někdy vydržať!!!!Občas je to síla:-))))......
 Kaja + 3 


Re: Ty děti 

(11.12.2007 21:39:48)
Tak ja to letos vzdala a nejake to cukrovi koupila. Pekli jsme jen z lineckeho do formicek a vykrajovane s citronovou polevou. Ale vykrajovaly jsme letos s babickou, deti (4r a 20m) jen polevovaly a sypaly barevnym cukrem. Aj tak byla poleva vsude :). A pak jsem si vyvzpomela jeste pernicky a protoze babicka onemocnela, tak jsem je pekla s holkama sama. Nejtezsi bylo uhlidat malou, aby nepichala prstikem do vykrajenych tvaru a nevykrajovala jeden prez druhy, ale zadarilo se. Ted je me jeste ceka je ozdobit a vubec se mi do toho nechce :(.
Hlavnim cas uspechu letos ale byla v tom, ze jsem se rozhodla, ze se nenecham vytocit ponicenym cukrovim. Stejnak se to sni a par hezkych na misu se taky najde. A podarilo se, coz je u me co rict!!
Jinak moje zasady padaji jak mouchy, casto dam pred zasadou prednost chvilce klidu. Akorat pak narazime s manzelem, on je zasadovy, neda se tak snadno vytocit a jak mu mam vysvetlit, ze kdyz uz z toho lezu po zdi, tak vzal vetsinu zasad cert?
 Magda, Anetka5 


Re: Ty děti 

(16.12.2007 0:48:02)
dovolím si radu na zdobení perníků: kupte takovou tu čokoládovou nebo i bílou polevu v sáčku, co se hodí do teplé vody a v tom sáčku se rozpustí, pak už jen ustřihnout rožek a perníky naskládané na desce pěkně pocákat :-) čas: asi tak 2 minuty/100 perníků (za 4 minuty dvoubarevně :-))
 Linda 
  • 

Pečivo 

(11.12.2007 23:19:50)
Ahoj, mojí dceři je 26 měsíců a taky už jsme letos pekly spolu :-) Taky jsem byla celkem opocená (bála jsem se, aby se nespálila o troubu, aby nespadla ze židle), ale válení těsta se jí moc líbilo, rovněž rozsypávání mouky po sobě a všude kolem mělo úspěch. Taky dloubala do těsta, ale i tak se mi podařilo většinu zachránit. Ale má z toho zážitek, já myslím, že to za to stojí podniknout to s nima...
 Radka + 2 
  • 

Souhlas 

(11.12.2007 13:33:58)
Ahoj, před 1. porodem jsem měla zásad několik, před 2. radši žádnou. I druhá dcera spí celou noc s námi - ale spíš pro moje pohodlí, abych nemusela vylízat na kojení.. TV je záchrana vždy, starší mi nevzali do školky, takže když potřebuju kojit, dostane ovladač :o)) Mc Donald je určitě lepší než klobása na Václaváku. Plenky používáme látkové, jedou už 2. kolo, jen na cesty a na noc papírové. Jen druhá dcera je měla žehlené pouze cca týden. Jediné, co mi vychází, kojit co nejdéle - 1. dcera 18 měsíců, druhá zatím 7.... Nepeču na vánoce, jen přes rok a vždycky si nadávám, že to nedělám až večer, když holky spí.. Ale co, aspoň je sranda, budou milé vzpomínky
 Martina, Kamilka00 a Kája05 


Re: Souhlas 

(11.12.2007 13:45:13)
Krásně napsaný životem. Líp by to jeden nenapsal. Taky jsem měla spoustu zásad. U prvního dítěte holčičky (nyní 7let), jsem se to ještě snažila dodržovat i když už tehdy to šlo hůř, ale co je na světě rošťák (2roky), tak vzaly za své skoro všechny mé zásady. Je hrozně ukňouraný, ubrečený a věčný bolestýnek, ale co víc umí to velice dobře prodat :-)). Snažím co to jde neustupovat, ale někdy to prostě nejde a tehdy si říkám jak to snámi ty naše dětičky koulejí. Nojo zásada sem zásada tam a už se v tom ani nevyznám hlavně, že jsou děti šťastný. :-)

Takže přeji nám všem krásné vánoce!
 Pavlína 
  • 

ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(11.12.2007 23:32:41)
jak už tady někdo napsal, důelžité s dětmi je především přežít, to ovšem zatím netuší prvorodička, očekávající narození sladkého vrnícího usměvavého miminka.

A narodí se jí někdo, kdo má daleko do dokonalosti mimin z letáků a knížek.

Takže co s tím? Nechtít být matkou dle příruček tzv. dokonalou, a tak trochu zapojit nejen hormony a city, ale i rozum.

Jasně: mámě "trhá srdce" kdyby měla nechat dítě trochu vykňourat...je malé...no jenže ony plynou měsíce, novorozenec je v nenávratnu a místo něj je tu skoro batole, co např. nevydrží v postýlce, burcuje jen tak ze sportu v noci rodiče řevem, když ho vezmou do postele, protože už neví "coby", tak lozí i tam po nebohých rodičích...vyžaduje tak, jak se to jako novorozenec naučil skoro neustálé chování, nedokáže si naprosto ani chvíli vystačit sám...nikdy neusne sám, popř. usíná pouze u prsa, nechce se nechat odstavit ani skoro ve dvou letech....

to píšu samé zkušenosti svých známých, žádné bludy...a rada? než maminy najedete na určitý styl chování vůči dítěti nebo zvyklost, promítněte si, zda vám toto bude vyhovovat i za x-měsíců.
Ono se to pak strašně těžko "přeučuje" a "odnaučuje".
Ono se to jaksi dneska "nehodí" říkat, ale děti jsou od přírody takové, že se stále snaží posouvat hranice. Když je rodič pustí hodně daleko, nejsou vděčné, zkusí to ještě dál.

Viz případě mé známé - dítě nenaučené usínat v postýlce, spalo s rodiči, ale časem i toto bylo pro něj málo, takže lozilo v noci po rodičích a ječelo...a na začátku byla jen lítost "se sladkým uzlíčkem", kterého "přece nemůžu odložit do postýlky, který nesmí ani kňournout, hned je konejším u prsu...atd..."
 10.5Libik12 


Re: ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(12.12.2007 1:25:19)
Kdeže je ten selskej rozum?
 Jane 
  • 

Re: ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(12.12.2007 9:17:08)
To je moc hezké. Ale! Každé dítě je jiné. Prvního jsem nenaučila usínat samotného ani zaboha. Nechala jsem ho vyřvat. Týden jsem vydržela tuhle metodu a nic. Malý rudý div se nezalkl řval a řval, hodinu dvě. Druhého od narození večer položím do postýlky čučí a pak sám usně!!! Nechápu. Není to žádná moje zásluha. Není to tím že bych jednoho rozmazlovala a druhého něco naučila. Matky které mají to štěstí že mají takové ty hodnější a přizpůsobivější děti si myslí jaké jsou hvězdy a že je to jejich zásluha. Houby s octem!!! Jen véééééééééélké štěstí. Mimochodem ten druhý sice večer usne krásně sám, ale přes den ani boha! Tak kdybych ho dala do kočáru a chodila s ním 2 hodiny venku. Jinak doma řve než usne. Tak mi to vysvětlete!?
 radka + 2 
  • 

Re: ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(12.12.2007 13:22:25)
Ahoj, píšeš snad o mých dětech... První usla jen při chování - houpání na balonu (měla jsem aspoň super tělo), druhou položím, chvilku kouká a spí. V kočáru ani v autě neusne za žádnou cenu (vydrží v 5m koukat třeba 4 h)
 cyann 


Re: ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(12.12.2007 22:44:34)
naprosto souhlasím. já jsem byla přesvědčená, že budu s malým spát v posteli, aspoň mi nebude smutno, když už jsem s ním sama. a on od narození usíná zásadně v postýlce a od 10 měsíců dokonce sám v pokoji, nepotřebuje uspávat, dokonce se šťastně chcechtá, když ho do postýlky strkám. celou noc v kuse prospí cca od 7 měsíců, teď jsou mu dva roky a ráno ho musím v 8 budit, když ptořebujem někam jít. je to super, ale každopádně jsem se o to nijak nezasloužila :-)
 Markéta, syn 5 l. 
  • 

Re: ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(13.12.2007 13:57:24)
Máme doma to samé, s tím rozdílem, že celou noc spí od necelých dvou měsíců. Teď mu bude šest a dlouhé spaní probíhá pořád, vlastně neznáme "děti nás v sobotu přišly vzbudit v šest". Zřejmě se narodil tak zpruzelý, že se radši rozhodl kojenecký věk prospat (cca do roka a půl spal cca 18 - 20 hodin denně) a už si to zafixoval.
 majdaleenka +07+11 


Re: ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(13.12.2007 16:18:33)
no tak to je mé veřejné přání, ale asi se někde zatoulalo:o)
 Barča (Stázinka, Vašík) 
  • 

Re: ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(15.12.2007 19:02:01)
Máš děti??? Skoro mi připadá, že nemáš děti. Jen samá negativa. A co ten začátek " hlavně přežít" o tom je rodičovství????? Jsem opravdu v šoku.
 Petra K,Baruška 3měs 
  • 

Re: ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(15.12.2007 19:47:24)
No,konečně někdo taky napíše něco milého nejen stížnosti, jak je mateřství ubíjející, nudná otrava. Jo,je to vyčerpávající, vím, jsem s dcerou sama,ale proboha..proto jsem si ji pořizovala,abych si s ní užila vše a pak s láskou vzpomínala a nejen přemýšlet o tom, jak dítě co nejdřív osamostatnit frrr od něj!Malá bude jen jednou. Užívám si každý úsměv,který příjde po 2hod pláči nad nafouklým bříškem, tak to chodí..stojí to za to!!!
 Barča (Stázinka, Vašík) 
  • 

Re: ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(15.12.2007 21:53:00)
Děkuji, už jsem si připadala nenormální a padlá na hlavu, četla jsem to manželovi a byla jsem skoro v transu.
 Petra K,Baruška 3měs 
  • 

Re: ZÁSADY? SPÍŠ IDEÁLNÍ PŘEDSTAVY PODLE PŘÍRUČEK - RADA? -TROCHA SELSKÉHO ROZUMU 

(15.12.2007 22:24:41)
Já ty baby nechápu. Není nic hezčího než vrnící miminko, ani náhodou pro mě není důležitější trénink ( a to jsem závodně sportovala) ani nic jinýho, dokud mě bejby potřebuje. Všechno má svou tulivou i vřískající stránku, ale vždyť tak je to normální! Příjde mi to,jakoby ty ženský nebyly zralý nebo ochotný dát vlastnímu dítěti něco ze sebe..nechápu. Kam tak spěchají? Dělat kariéru? Tancovat na diskotéku?
 MonickaS 


zásady 

(11.12.2007 14:40:35)
Majdo skvěle napsané - podotkla bych, že zásady jsou od toho, aby se porušovaly :-O) Jo jo jsem taky jedna z těch co říkala a říkala:-D Dneska jdeme okolo mekáče a bez "humbulgla" neodejdeme:-D Ty jsem s malou pekla cukroví a byla na "nervy",ale když to teď čtu a koukám na to v klidu tak si říkám ještě, že ty naše zlatíčka máme -tak nám obohacují život:-D

Všem přeji krásné svátky plné lásky,klidu a pohody a ty nejrozzářenější dětská očíčka pod rozsvíceným stromečkem plným dárečků

Monika s Barunkou 2,5let
 MaminkaLucinka 


Ó jak trefné :-D 

(11.12.2007 16:06:52)
Ano ano, i já měla zásady... Celé své těhotenství jsem skoro každému na potkání vykládala, že miminko bude spát se mnou v posteli jen přes moji mrtvolu a že raději polezu po čtyřech, ale vydržím!!!! O iluze jsem přišla 23.2.2007, když se malá narodila :-D Je fakt, že v postýlce spí přes den, večer v ní sama usíná (jedinou zásadu, kterou jsem dodržela, tak je, že ji nechám vyřvat když usíná :-( )a pak šuplá za mnou, protože na bojovou noční hru teda fakt nemám nervy ani záložní zdroje energie :-)Chudák taťka spí v obýváku :-( O ostatní zásady přicházím průběžně s růstem své dcery... Děsně jsem si oddechla, že nejsem sama, taková bezzásadová :-D A na druhou stranu si říkám, že ten čas strašně rychle letí a já pak ještě budu ráda vzpomínat, jak jsem měla tu malou voňavou kočičku u sebe v posteli. Takže jupí! Už se těším na dnešní noc!
 Misha3 


Vtipné, vtipné, vtipné :) 

(11.12.2007 20:41:44)
Takhle jsem se už dlouho nepobavila. :) díky. Máme doma šestiměsíčního andílka, naštěstí je to zlaté a spinkací miminko. :)
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Vtipné, vtipné, vtipné :) 

(12.12.2007 7:29:20)
Nechci tě strašit, ale dočkej času :))) Na druhou stranu, aspoň máme na co vzpomínat...
 Katoun 


Souhlasím... 

(11.12.2007 21:27:18)
Pěkné, příjemné pobavení v předvánočním čase. Vidím, že se zásadami zase bojuješ, nelekej se, budeš bojovat dál stejně jako my všichni ostatní. Před prvním porodem jsem také měla hodně zásad, první dítko bylo hodné, takže jsem moc slevovat nemusela. Zato hned po narození druhého šly do háje snad všechny. Říkala jsem si - hlavně přežít ten den, ráno jsem vstávala s myšlenkou - musím to nějak vydržet do oběda, kdy půjde aspoň jeden z nich spát a po obědě jsem si řekla, holka, nedá se nic dělat, musíš to přežít do večera ... Za celý den jsem stihla jen do něčeho kousnout, pokud jsem mohla jíst teplé jídlo, tak po lžičkách u kuchyňského baru ve stoje jako někde v bufetě, za celý den jsem si sedla jen ke krmení "dravé zvěře", oba spali na střídačku, takže nezbýval prostor pro můj odpočinek ... a jak šel den za dnem, odpadaly i moje zásady, cílem dne se stalo přežít den v co nejlepší formě.
Dneska jsou mým pokladům 4 a 2 roky a mám stále plné ruce práce, už je s nimi však rozumná domluva a tak momentálně máme spíš zásady týkající se stravy, sladkostí, sledování pohádek na DVD, u mladšího vztekání ... už jsem pevnější a tak současné zásady jen tak neopouštím.
 Katka +13m 
  • 

Re: Souhlasím... 

(14.12.2007 22:40:44)
Koukám, že je to všude podobné ... Jaké máš metody na vzteklounky? Mám 13měs syna a v některých situacích, pokud není po jeho, se vzteká jak pominutej. Přijde mi, že se uklidní, až když udělá něco neobvyklého, třeba mě kousne do nohy nebo něčeho jiného (i neživého :-) nebo do nečeho praští ...
 Bumbi&05,08,10 


jen k těm plenkám... 

(11.12.2007 23:38:20)
u téhle zásady jsem osobně vytrvala. Snad proto, že jsem netrvala na klasických čtvercových plenách, do kterých mě balila moje matka, ale koukla se do světa a pořídila látkové pleny pro zaměstnané a lenošivé ženy 21. století.

U nás doma to vyhrála značka Tots Bots.

Narozdíl od jednorázovek tyhle plenky nám nikdy neprotekly na oblečení, kalhotky jsou spolehlivé, chemii ovlivňuji sama tím, v čem peru. Po dvou letech mám velmi dobrý pocit z toho, že nevyhazuji peníze do popelnice. S frekvencí kadění, které naše princezna měla a stále má, jsem ušetřila za ty dva roky minimálně 10 tisíc (i po započtení nákladů na pračku & spol.). Času mi to denně vezme cca 10-12 minut, na netu ho strávím mnohem víc :-D

Vždy mě trochu zamrzí, když slyším takovýhle odsudek od matek, které si naivně pořídili ze snahy ušetřit jen čtvercové pleny s lacinými igelitovými Tesco kalhotkami a pak se diví, že se jim látkování nedařilo. Když investujete ze začátku 8 tisíc do kvalitních moderních plen, bude plenkování 100% o něčem jiném, než s otrokářkýma čtvercovkama... A když si pořídíte plenky barevné a veselé, bude vás to i těšit.

PS pro rejpaly: tyhle plenky se neperou na vyvářku, stačí 60, ale peru spíš na 40, nežehlí se a nemusí se nijak skládat, čili údržba minimální a investice ve srovnání s dvěma lety jednorázovkování v podstatě minimální, ale jednorázová :-)
 Bumbi&05,08,10 


Re: jen k těm plenkám... 

(11.12.2007 23:41:47)
myslím na další dítě a píšu princezna, ale u té ještě netuším, jak to bude :-) Zato princátko bylo průtočné...
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: jen k těm plenkám... 

(12.12.2007 7:30:23)
Já se, Bumbi, divila, co to píšeš o Šímovi :))))
 Křupinka 
  • 

Re: jen k těm plenkám... 

(12.12.2007 12:33:58)
Hehe, docela napjatě jsem čekala, jestli se "látkařky" udrží, a neudržely:-))). Holky fakt, dobře jste udělaly, máte to dobře, ale nemusíte nás tím stále masírovat, kdykoliv padne v článku slovo plenka v jakémkoliv pádu:-), článek byl o něčem jiném.
 Pavlína&potomci 


Re: jen k těm plenkám... 

(12.12.2007 12:41:34)
Mně to jako masáž nepřipadá, spíš věcná připomínka.
Sama mám opačnou zkušenost s plenkami než autorka článku - po třech měsících věčných opruzenin a kompletního převlékání několikrát denně (jakékoli kadění znamenalo minimálně "sestřelené" bodíčko, spíš ale veškeré oblečení) jsme najeli na látkovky a bylo po problému :).
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: jen k těm plenkám... 

(12.12.2007 12:49:39)
Článek jsem nečetla, reagovala jsem na konkrétní komentář v diskusi :) A myslím, že tu nejsou látkařky v o moc větším zastoupení, než "dudlíkářky", "nedudlíkářky", "televiznice", "neteleviznice" - mám si taky stěžovat, že tady masírují, když článek byl o něčem jiném ? :)))) No, asi si ho budu muset přečíst :)
 Markéta 
  • 

o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 2:01:36)
o zasady jsem neprisla, protoze jsem jich proste nemela tolik jako autorka.
mala spi s nami, obcas ji spici prekulim do jeji postylky, spi cim dal tim tvrdeji a ma delsi intervaly, pocitam, ze nebude dlouho trvat a presunu ji tam na celou noc, ale NERESIM TO! co je na tom proboha spatneho, kdyz je u nas v posteli? nechapu.
plinky mam latkove, ale ne takove sunty jako autorka a jsem velmi spokojena!
televizi nemame a tak me to nesvadi pred ni dite posazovat, nevim proc bych se mela sprchovat trikrat za den, jak to asi cini autorka. staci vecer, kdyz manzel prijde z prace a nebo rano, nez odejde.
televizi ani nemam a ani by me nenapadlo pred ni dite posazovat, jestli ji z ditete vyroste neurotik, tak aspon vi proc.
kdyz delam neco na plotne a mala rve, tak to bud prerusim a pochraju si s ni nebo ji nakrmim nebo prebalim a kdyz to neni na nic z toho, tak ji vezmu do satku a je klid, podotykam, ze cim je starsi tim mene ji muim nosit! z pocatecnich cca sedmi hodin denne je to tak max hodinka. ted, v 10 mesicich si vecinou leze po zemi a hraje s hrnci, vareckami a co tak kde vykramari. nechapu proc to autorka tak resi. nekdy treba nemam uvareno, no a NERESIM to a otevru hotovou omacku a placnu ji na spagety. nebo manzel koupi pizzu cestou z prace. otevreme vinko a je nam dobre.
dudlik pouziva jen manzel na uspani, kdyz nejsem hned po ruce na kojeni nebo male rostou zuby a tezko usina. deti s dudlikem se mi nelibi, vypadaji jako pitomecci.
no a k tem pocitacovym hram, takovou vec vubec nemame, protoze na ni nemame ani cas.

shrnuto podtrzeno, autorka je sl...pice, na vsechno ma zasady (pitome) a vysledek? je neuroticka z toho, ze o ne prichazi.
mila autorko, trochu moc si ten zivot komplikujes. neres to tolik a budes mit o moc vic klidu.
 Boudicca 


Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 6:16:31)
Markéto, ty máš dost.... Říká ti něco slovo nadsázka??? Autorka napsala vtipný fejeton o tom, jak se její představy o výchově dítěte střetly s realitou a ty jí hned obviníš z neurotismu :-)))) Jo, jo, někdo o koze, druhý o voze...
 Markéta 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 10:38:10)
jo, to slovo znam. autorcin clanek ale vtipny neni.
 Deja 


Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 7:28:21)
Market, obávám se, že věci řešíš, ale nevíš o tom :-)))
 Markéta 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 10:49:44)
kokam, ze jste se tu na me sesypaly jako vosy.
stojim si za svym nazorem, clanek NENI VTIPNY, ale UKNOURANY. nekdo mi tu predhazuje, ze naopak ja veci resim, to by me teda zajimalo, jak na to prisel (tedy prisla)
ja to spis vidim tak, ze autorka RESI obrovskou hromadu veci:
dudlik - ja ne, znam mnohojinych zpusobu jak zabavit sve dite, nedela mi take problem ho kojit jak dlouho potrebuje. treba zmenim nazor az budu mit druhe, ale proc to RESIT ted?
televize - nemame, neni co RESIT
pocitacove hry - to same
spani v postely - at si to kazdy resi po svem, ale proc z toho delat dogma? dite nesmi spat se mnou v posteli!!! takova pitomost.
usinani - nase mala usne nejlepe u kojeni, no a? nedelam z toho takovou udalost jako autorka.
ani si nevzpominam, na co jeste vsechno ma autorka zasady a pravidla. ja je teda nemam a zije se milip. a nepotrebuju psat takove pochybne clanecky.

secteno a podtrzeno, porad mi z toho vychazi, ze autorka se furt snazi zachovavat nejaka pravidla, nedari se ji to a tak je RADOBY VTIPNA, ale podle me ma mindraky a potrebuje slyset, ze v tom neni sama.
 & 


Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 11:07:28)
Marketo,

kdyby autorka brala tvoje prispevky tak doslova, jako ty jeji, tak na tebe za tu "slepici" muze podat trestni oznameni, pripadne stiznost. :o{ Ale podle jejiho vtipneho clanku predpokladam, ze ma vetsi nadhled.
 Klára (+2) 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(19.12.2007 12:33:26)
Chci se s Vámi podělit o mé proměně ve vnímání hraček. Mám dvě dcery a před tím, než se narodily, se mi v obchodech samozřejmě nejvíce zamlouvaly dřevěné edukativní hračky - bohužel ne tak mým cácorkám - v obchodech jdou vždycky nejblíže k co nejvíce růžovým a "pytivým" tj. třpytivým příšerám......A já? Včera jsem se přistihla v obchodě s barbinou v ruce - měla dlouhé třpytivo-růžové šaty - jak si sama pro sebe říkám - tahle ale není špatná, co? Toho bych asi za svobodna opravdu schopná nebyla - asi se mé zásady také mění...........Klára
 Amina 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 11:36:39)
No, ve tvém případě bych o mindrákách moc nepsala. Myslím, že se sebevědomím na tom nejsi nejlépe, když máš potřebu psát podobné příspěvky:-(
Autorce článku zdar.
 Kamila, synátor 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(13.12.2007 9:22:35)
Markéto, ale jen ty jediná tady reaguješ podrážděně a neuroticky.Možná by ses nemusela až tak povýšeně považovat za neomylnou :)))))
 Markéta 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(13.12.2007 12:25:59)
z ceho usuzujes, ze se povazuju za neomylnou :-O
 Petra K.,Barča 3.m 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(15.12.2007 22:44:43)
...z toho,jak prezentuješ své názory a shazuješ autorku! S tebou nemá smysl diskutovat! Celý si to přečti znova a trochu se zastyď!
 Šárka, dcerka 7 měsců 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(16.12.2007 22:12:23)
Chtěla bych se zastat Markéty, nepřijde mi jako suchar a paní dokonalá a musím říct, že mě ten článek také moc nepobavil. Zajímalo by mě, jak se autorce žije, když je otrokem svému dítěti?
 Markéta 
  • 

Sarko, diky :-) 

(16.12.2007 23:01:36)
diky, to jsem ani necekala, ze byse me nekdo zastal. :-)

clovek rekne, ze nema televizi a ze pokud by ji mel, tak pred ni rozhodne nebude posazovat male mimino, protoze to proste neni dobre, i kdyz to muze vypadat nevine no a hned jsem pani dokonala, suchar a ja nevim co jeste.
ja vazne nechapu co vadi vsem prispevatelkam na tom, ze nemam televizi, neposazuju pred ni dite a na verejnem servru, kde kazdy muze rict svoje mineni, zopakuji svuj nazor, podlozeny, ze to je spatne.
neni to tak davno co televize vubec nebyla normalni a dnes kdyz ji nekdo nema, tak ho hned podezrivaji z buhvijake uchylnosti.
a kdyz jeste prebalujes dite do latkovek atd. tak jsi uply exot a castuji te pojmenovanim pani dokonala a suchar.

proste mi ten clanek nepripada legracni, vtipny, nepobavil me, tak jsem to napsala. nesmeju se proste kazde blbine.
 Merik 
  • 

Re: Proboha, 

(17.12.2007 1:58:58)
Marketo, uz nas prestante otravovat s tim, ze nemate doma televizi. Napsala jste to dvakrat ve svem prvim komentari, a pak jeste pro jistotu parkrat zopakovala. Ano, jste lepsi clovek nez my s televizi!! Slava Vam!!!
 Lizzie 


Re: Sarko, diky :-) 

(17.12.2007 9:01:23)
..tak ten konec je hodně netaktní.
Ale možná je to jen můj názor - směju se totiž ráda, a občas i tzv. blbinám.
 Markéta 
  • 

Re: Sarko, diky :-) 

(17.12.2007 10:47:53)
ten konec je citat ze silene smutne princezny
 Lizzie 


Re: Sarko, diky :-) 

(19.12.2007 22:59:18)
To na jeho netaktnosti nic nemění.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Sarko, diky :-) 

(17.12.2007 18:36:13)
Markéto, je to asi takhle - spousta lidí si život bez telky nedokáže představit, tak holt ty beztelevizní považujou za ujetý extremisty. V horším případě extremisty, který ji nemaj přímo kvůli tomu, aby se mohli zviditelňovat :-)
Kašli na to.
 Mama 


Re: Sarko, diky :-) 

(17.12.2007 19:43:50)
Jeno a ostatní telefilky,
nechte už pranýřování Markéty za to, že nemá tv. Její názor je úplně selsky zdravej-proč proboha nechávat koukat na televizi 5ti měsíční dítě??I když by to mělo být jen na chvíli. Markéta si svobodně zvolila, že televizi nechce a nepotřebuje-proč taky, když máme internet, dvd, kina apod. všechno co potřebujete vědět se tam dozvíte úplně stejně. To ,že většina lidí má televizi jako kulisu a výplň svého života, není ještě známka "kvality" a označovat lidi, co jí nemaj za extremisty?? To je dost slabý. Markéta netvrdí, že se na televizi dítě koukat nemůže, ale je určitě tisíc dalších věcí, jak dítě zabavit- to ovšem vyžaduje vaší energii, čas, nápady atd.-a to je přesně to, co se velké většině z vás/soudě pode příspěvků/nedostává. Na závěr snad jen dodat, jen víc takovejch Markét a děti se můžou těšit na skvělou budouctnost!:)))
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Sarko, diky :-) 

(17.12.2007 19:53:33)
Mamo, co blbneš? Přečti si znova, co jsem napsala.

Jsem natolik extremistická osoba, že si tu hraju na telefilku a nemám telku :-)
 Rejčl 


Re: Sarko, diky :-) 

(17.12.2007 20:54:12)
Ta poslední věta je obzvlášt pitomá.
 Markéta 
  • 

Re: Sarko, diky :-) 

(17.12.2007 23:04:31)
:-)))))
 Mama 


Re: Sarko, diky :-) 

(17.12.2007 19:56:32)
No jo Jeno, máš pravdu.Ta negativní smršť co se tu sesypala na Markétu mi úplně zatemnila mozek:))
 Markéta 
  • 

Re: Sarko, diky :-) 

(17.12.2007 22:56:22)
neboj, kaslu :-))))
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 7:32:56)
No jo dokonalá matka - bohužel totální suchar, který nepochopí legraci. Chudák tvé dokonalé dítě!
 nel, 14 m dcera 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 7:43:03)
Markéto, takový příjemný a vtipný příspěvek a ty z toho uděláš absolutně nespokojenou a stěžující si maminu. Buď ráda, že máš mimčo, které naprosto splňuje tvoje představy a nemusela jsi je měnit. Já měla taky zásady, které jsem nehodlala porušit a stalo se :) Dudlík jsem považavola za zbytečnost, ale když ti dítě přes den od narození usne jen při kojení a při pokusu o odložení se okamžitě probudí a je nespokojené, tak i 10 minut s dudlíkem je super, když můžeš něco udělat. Teď má malá dudlík na spaní a když jí není dobře. O spaní ve společné posteli jsem nikdy neuvažovala a taky jsem prvního půl roku nemusela, a to dokonce od 3 měsíců spala celou noc, prostě dokonalé dítě. Ale změna je život :) V mé posteli spí čím dál víc a já to neřeším, jen usíná ve své, zato stále bez uspávání. A co bych za to dala, kdyby chvíli vydržela koukat na televizi, já totiž tatínka, kterému bych ji předala nemám a tak, když si chci dát sprchu, tak je v koupelně se mnou a stejně jakkoli krátce se sprchuju, mi celou dobu "ječí" za dveřmi :) dokud na ni nevykouknu. Budovat koupelnu teď, tak si do sprcháče dám průhledné sklo :) Taky i mé předposlední předsevzetí o tom, že na záchod se mnou chodit nebude padlo. Tak teď už zbývá jen ten mekáč, tak jsem zvědavá :)
 Petra K.,Barča 3.m 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(15.12.2007 22:53:12)
Jé,Nel, další mamka=sám voják v poli. Jsi na dítko sama a že by tě ani nenapadlo uvařit špagety s "éčkovou" omáčkou..? A vyjádřit se o dětech s dudlíkem, že vypadají jako pitomečci, se mě dotklo...má holčička dostala dudel už v porodnici a to od samotné dětské sestry! A musím říct, že je s ním ohromně spokojená a navíc jí skvěle sluší! :o) Markéta by s dudlem vypadala jako pitomeček, to uznávám, ale snad už ho ve své dokonalosti nepotřebuje! :o)
 nel, 14 m dcera 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(20.12.2007 10:11:35)
Ahojky Petro, tak to by mě opravdu nenapadlo, éčkovou omáčku Beruš ještě dlouho nedostane :) Stačí, že jsem s prababi před rokem bojovala, že má jídlo bez chuti a mám jí ho osolit a hlavně omastit :) A souhlasím, taky jí dudlík sluší a sama už ho ráno odloží a v noci vypadá kouzelně, když si ho se zavřenýma očima neomylně najde na posteli a strčí do pusy a ještě správně otočí :)
 majdaleenka +07+11 


Re: o zasady jsem neprisla 

(20.12.2007 11:46:53)
Ahoj nel, u nás taky nejíme éčka ani dospělí, natož aby je dostávaly děti, mám to "štěstí", že mě po polívkách nebo omáčkách z pytlíčku strašlivě pálí žáha, tak se to i u příbuzných lépe vysvětluje:o) Krásné svátky:o)
 nel, 14 m dcera 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(20.12.2007 10:13:34)
Ahojky Petro, tak to by mě opravdu nenapadlo, éčkovou omáčku Beruš ještě dlouho nedostane :) Stačí, že jsem s prababi před rokem bojovala, že má jídlo bez chuti a mám jí ho osolit a hlavně omastit :) A souhlasím, taky jí dudlík sluší a sama už ho ráno odloží a v noci vypadá kouzelně, když si ho se zavřenýma očima neomylně najde na posteli a strčí do pusy a ještě správně otočí :)
 Marie(Pavlík 6,měsíců) 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 8:31:42)
Paní Markéto do diskuzí běžně nepřispívám,ale na toto musím prostě reagovat.Můj syn měl těžkou novorozeneckou žloutenku a už jako 5 denní miminko musel odcházet od maminky na celý den do inkubátoru s modrým světlem a jediné co ho uklidnilo byl dudlíček.Od té doby ho máme všude sebou jsme na něj prostě zvyklí.Je mi líto že by můj syn ve vašich očích vypadal jako pitomec......
Jinak článek je velice vtipný a moc se mi líbí.Moc mi připomíná náše rána.Já si dávám ranní siestu s rohlíkem a čajem.A můj andílek sleduje Dobré ráno na Nově.Přála bych si aby takových článků pro usmání bylo mnohem víc.A tak zlých reakcí mnohem míň.
 Mery72 


kouzlo nechtěného 

(12.12.2007 9:32:12)
...dudlík používá jen manžel na uspání...
To je DOBRÝÝÝ:-)))

Ano, vytrhla jsem větu z kontextu, ale je fakt nááádherná.
 vevík +Verča 5 roků+mimi 3měsíce 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 10:47:24)
Milá paní dokonalá,
mě osobně přijde článek velmi vtipný, krásný fejeton v předvánoční honičce.
Mimochodem, u nás doma se dudlík používal a používá.a nemyslím si, že by mé děti byli pitomci. Dcera z toho hravě vyrostla už v roce ho nepotřebovala ani když šla spát s tatínkem a syn ho teď má spíš na hraní.
 Bebíčko 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 11:17:44)
Marketo, dokázala jsi nám, že jsi dokonalá. Doufám, že se ti ulevilo.
Tak a teď si ulevím já.
Dudlík jsem taky odmítala a nakonec ho malá měla už u porodnici, a jak jí slušel, navíc bylo ticho. Nedávno jsem četla,že dulík snižuje riziko SIDS.

Ještě, že existuje televize u nás teď nejvíc letí tučňák Pingu. Mimochodem já jsem prý jako mimino taky trávila hodně času před TV a nejsem neurotik, Ba právě naopak většina lidí tvrdí, že většího flegmatika neznájí.

Spím tak tvrďe, že mě nevzbudí ani dětský pláč ( vstává přítel, a to taky není špatný) občas dokonce ležím na kočce ( zatím vždy přežila).

Taky jsem používala bavlněné pleny, ale atopická dcerka byla strašně opruzená, tak jsme přešli na papírové a máme po problému.

Když tak nad tím přemýšlím asi bych neurotická byla mít tak dokonalou matku jako jsi ty. Tak jsem si ulevila je mi fajn.
 majdaleenka +07+11 


o čem ten článek je - od Prazdroje:o) 

(12.12.2007 21:07:30)
Pro ty, které neví, o čem ten článek je, případně jej považují za kňourání: tenhle článek je o tom, že Osud má nevyčerpatelný smysl pro humor a že je to dobře. Není to ani stížnost ani kňourání, to by vypadalo jinak. A ještě je to taky přání k vánocům a to dokonce i pro jistou Markétu:o)))
Děkuju všem, co mě nedaly, a slibuju, že zase vymyslím něco vtipného. Chtěla jsem vám prostě udělat malou radůstku. A ty ostatní ať to prostě nečtou, podepisuju se pokaždé stejně;-)
 Mama 


Re: o čem ten článek je - od Prazdroje:o) 

(17.12.2007 19:53:36)
Opravdu nebudu Majdo, bylo by mi z toho zas smutno, ale jinak jsi určitě vtipná a veselá žena. Taky ti přeju pěkný Vánoce.
 rybushka 


Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 11:20:01)
chachá, taky jsem se jen přišla pobavit a reagovat jsem nechtěla - ale musím

Markéto, máš holt štěstí, že se dítě vejde do tvých širokých kolonek ;) Já mám kolonky taky široký, takže to, že dítě dělá věci, který jsem nečekala, mě něděsí a nepovažuju to překročení zásad :-D ale dalo by se to tak taky nazvat

kdyby mi někdo před rokem, když jsem měla pupík jak hroch, řekl, že za rok budu šťastná, až moje dítě poleze po zemi a bude sbírat a jíst drobky rohlíku, který si chvíli před tím nadrobila, nevěřila bych mu ;) Za nebudu svýmu dítěti dávat rohlík, za b ho nenechám jíst ze země :-D
Když ona je u toho tak šťastná a hlavně je ticho !!!!

článek fakt nebyl kňourání ani neurotickej - je to o tom, že realita je jiná, než jak jsme si jí malovali. A jestli sis to nijak nemalovala a nepředstavovala, tak je mi tě líto. Ochuzuješ si život.
 Markéta 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(16.12.2007 22:58:41)
nemusis predstirat litost, nepripadam si ochuzena, raduju se z toho jake mm dokonale dite a taky seraduju ze sve vlastni dokonalosti. dosud mi to nikdy nereklo tolik lidi jako tady, ale kdyz na tom sechny trvate, tak to musi byt pravda :-)))))))
 Rebeka 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 13:16:26)
Sice nejsem matka, ale veskrze s Vámi souhlasím(navzdory všem "nej-lepším" matkám tady...
 Hryzalka, 2 myši 


sice nejsem matka ... 

(12.12.2007 15:27:02)
a já sice nejsem chirurgem, ale jakmile vás dostanu na operační stůl, tak začnu operaci skalpelem :-D :-D :-D
 maggie+T(07)+M(08)+V(11) 


Re: o zasady jsem neprisla 

(12.12.2007 16:07:35)
Mila Marketo, normalne pod clanky neprispivam, ale tohle mi opravdu neda. Je zvlastni, ze ty, i kdyz nic NERESIS, jsi pod tenhle podle me vtipnej a prijemnej clanek uz napsala dva RESICI prispevky. Taky nechapu, kde jsi prisla na to, ze je Majda neuroticka z toho, ze prisla o nejake zasady????? Jen popisuje to co potkalo kazdou z nas (teda pardon, tebe ne, ty to vlastne NERESIS a zasady nemas), kazda delame ustupky, kdyby sme je nedelaly, mozna bysme pak byly neuroticky a mely nespokojene rvouci deti.

Majdi jen tak dal a ver ze tech ustupku bude velka hromada.
 Linda 
  • 

Zajímavé 

(12.12.2007 16:42:33)
Ovšem řekla bych, že zásady také máš, až na to, že je dodržuješ (nemít v dnešní době TV a dávat dítěti látkové pleny, to je poněkud divné a nepraktické, takže jaký jiný důvod než zásady to má???). Nedávat dudlíka - to je taky tvoje zásada, no ne? Jenže některé děti bez dudlíka neusnou, že tvoje jo, tak to máš kliku. A mě teda u malých dětí dudlíky nevadí (i když je fakt, že od určitého věku, stejně jako plíny, to vypadá trochu nepatřičně.) A že ti nevadí spát společně s dítětem, to je tvůj názor, mně osobně při sexu dítě na posteli vadí a představa, že může spadnout ze 70 cm výšky na podlahu by mi zase moc nedala spát. Jo, a ne každý manžel je denně doma, někteří taky třeba jezdí na služební cesty, takže čekat třeba týden se sprchováním...no chtěla bych tě vidět. Na druhou stranu jsem měla zásadu, kterou jsem rozhodně neporušila - určitě jsem během kojení nepila alkohol, ani to víno ne. Jedna z mála zásad, kterou jsem dodržela bez problémů.
 majdaleenka +07+11 


Re: Zajímavé 

(12.12.2007 20:58:34)
jen pro úplnost, mně miminko v posteli nevadí a tatínkovi taky ne, proto jsem už do článku napsala, že jsem tu zásadu jen převzala a ani nevyzkoušela:o)
 Markéta 
  • 

Re: Zajímavé 

(12.12.2007 21:56:42)
nemít v dnešní době TV a dávat dítěti látkové pleny, to je poněkud divné a nepraktické, takže jaký jiný důvod než zásady to má???

co je na tom divneho? kdyz obcas vidim co v televizi bezi, tak neni o co stat, je to ztrata casu. radeji si prohlidnu dvd, kdyz uz jsem unavena a nechci vyvijet zadnou aktivitu. taky existuje radio a internet. bez televize se clovek obejde a byla bys prekvapena, kolik casu se usetri!
latkove pleny nejsou neprakticke, pokud si clovek tedy neporidi ty nejlevnejsi, s tema bych taky rychle presla na pampersky. mam je na to same co autorka, ale jako pliny, to bych opravdu jen prala a zehlila.
vsechny moje kamaradky do jedne si stezuji, ze jim papirove hnusky vsech druhu protecou tak, ze se musi vymenit komplet cele obleceni nekdy i trikrat ze den. tak to se mi u latkovek stane tak jednou do tydne a ted, co mala ma konecne tuhe bobky, vlaste skoro vubec.
takze jak vidis, zasady v tom nejsou. televizi nepotrebuji a nechci ne kvuli zasadam, ale protoze se dovedu zabavit i bez ni. (mela jsem ji, vyhodila a jsem bez ni mnohem spokojenejsi). a latkovky povazuji za mnohem praktictejsi nez jednoprdky, po zasadach ani stopa.
s tim spanim, postel mame 10 cm nad zemi na tlustem koberci. mala uz z ni spadla a nic se nestalo.
jo a ten dudlik. sama jsem psala, ze ho obcas pouzivame na uspavani male, kdyz nic jineho nezabere, mluvila jsem o detech, ktere ho maji cely den. muzes to zvat zasadou jestli se ti libi. nemam dudlika, zrusila jsem ho po trech dnech, protoze to nemelo dobry vliv na kojeni, navic se mi dite budilo, kdyz vypadl a vubec jsem nespala, protoze jsem ji ho porad musela vracet do pusy, taky to kazi to zuby (jejich rust) a u starsich deti to vypada hloupe, jenze kdyz je dite na dudana zvykle, tak je pro nej trauma mu ho vzit. takze bud a nebo. to radeji bez dudlika.

pro ty co me "lichoti", ze jsem pani "dokonala" a mam "dokonale" dite. no to nemam, jen se nevzrusuju kvuli blbostem jaky vy. to co vy povazujete za ztratu iluzi a velke ustupky za svych predstav me neprekvapilo. uz jsem drive nejake deti videla a bylo mi jasne, ze musim byt pripravena na nejhorsi ... nakonec to zdaleka tak strasne neni :-).
 Bebíčko 
  • 

Re: Zajímavé 

(12.12.2007 22:50:46)
Marketo, asi bych byla raďeji aby mě dítě spalo ve své postýlce, než 10cm nad zemí a ještě s kobercem plným roztočů, prachu a chemikálií.

Koberec - další zásada, nesnáším je a dcerce jsem na hraní jeden pořídila.
 nel, 14 m dcera 
  • 

Re: Zajímavé 

(13.12.2007 7:22:46)
"to co vy povazujete za ztratu iluzi a velke ustupky za svych predstav me neprekvapilo. uz jsem drive nejake deti videla a bylo mi jasne, ze musim byt pripravena na nejhorsi ... nakonec to zdaleka tak strasne neni :-)."


Tak pokud jsi svoje dítě očekávala jako pohromu, tak se nedivím. :) Já o Berušce jako o pohromě neuvažovala a nikdy jsem neočekávala to nejhorší (a vlastně v žádné situaci). Dávám přednost tomu, že kdysi jsem si říkala, tak tohle dělat nebudu ... ale mému čertíkovi holt moje představy nevyhovovaly. Ale v žádném případě to nepovažuju za ztrátu iluzí a velké ústupky, prostě Carpe diem a ať jsme obě spokojené :).
 tylduska 


Re: o zasady jsem neprisla 

(16.12.2007 18:13:24)
Markéto já mám spíš pocit, že neurotická budeš asi brzo Ty...., slovo nadsázka Ti asi nic neříká viď?
 Zdena (holky 04, 06) 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(16.12.2007 22:43:28)
Ahoj Markéto,

i když patřím k první skupině žen - slevila jsem ze spousty zásad, přesto vím, že je to většinou pouze pro moje pohodlí a kdybych opravdu chtěla, tak většinu těch zásad dodržím, stejně jako Ty. Stálo by mě to ale mnohem víc úsilí a námahy. Proto je pro mě pohodlnější raději trochu přimhouřit oči a povolit dětem věci, které jsem si myslela, že moje děti rozhodně dělat nebudou. A myslím, že tak to je i u většiny ostatních maminek.
Přesto si nemyslím, že moje děti nějak strádají. Pohádka v televizi jim nijak neublíží, stejně jako jednorázové pleny a spaní u mně v posteli. (Dudlík jsme nikdy moc nepoužívali.) Jinak bych vše nechala na maminkách. Ještě pořád platí, že maminka tak nějak instinktivně vycítí, co je pro její děti dobré a co již nikoliv. A jestliže se nic nepřehání, tak nějaká ta malá sleva ze zásad neublíží. Hlavně že to vyhovuje oběma stranám a všichni jsou v pohodě. O to by mělo jít především.
 Markéta 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(16.12.2007 23:10:08)
Ahoj Zdeno,
nestoji me to nijak velke usili, ver, ze jsem v pohode. :-)
ani ty latkove pliny me nevycerpavaji a male nebrani v pohybu (uz chodi a o dost driv nez je prumer).
Nemyslim, ze by detem skodily pohadky, opravdu ne. jsem pripravena jim je poustet na DVD, jen si stojim za tim, ze to je velmi spatne pro uplne malinke deti, rekneme do roka a pul nebo dvou, zalezi na diteti.
 Mama 


Re: o zasady jsem neprisla 

(17.12.2007 0:13:58)
Ahoj Markéto,úplně sdílím tvoje pocity z toho článku. Asi proto, že taky nemám televizi, používám látkovky/i když na střídačku s ekoplenama/, jsem suchar a neurotička:)))Měj se pěkně!
 Markéta 
  • 

Re: o zasady jsem neprisla 

(17.12.2007 0:36:18)
huráááá, slet bílých vran :-))))))))
díky za podporu mila sucharovita neuroticko ;-)
 Mama 


Re: o zasady jsem neprisla 

(17.12.2007 18:33:29)
Cheche:)))každopádně musím ještě napsat, že představa malého nemluvněte houpajícího se v monstr houpačce, která sama houpe a koukajícího na telku mě dneska pronásleduje celej den-šílená představa!Televizím a mámám, co na ně nechávaj koukat takový prťata- 3x fuj!;))
 Helča+3svišti 


Markétě 

(17.12.2007 22:49:42)
Poněkud přísné hodnocení, ne? Ono to bylo myšleno jako vtipný příspěvek, ne jako světonázor. Myslím, že každý postupně upouštíme od různých zásad a předsudků - vlivem prostých životních zkušeností, a není od věci si z toho občas udělat legraci.
Myslím, že netřeba hodnotit takto příkrými slovy. To většinou dělají právě ty "slepice", víš?
 martina, 2 kluci 
  • 

na kyčle 

(12.12.2007 11:04:37)
Majdo,
na kyčle se mi osvědčila jednoduchá věc - overball (takový napůl splasklý míč o průměru cca 25 cm, lze koupit ve zdrav. potřebách) (nebo třeba polštář) umístit při spaní na boku mezi pokrčená kolena. Na kyčle a kříž jsem trpěla i během těhu, tímhle se páteř srovná a je to mnohem lepší.
Jinak díky za prima články!
Martina
 Rebeka 
  • 

Nechápu 

(12.12.2007 13:08:48)
Nechápu, proč si nešel frajírek kluka přebalit sám, když se v té chvíli koukal na TV? To za manžela děláte takhle vše? Nemyslím to ve zlém, ale nechci takhle dopadnout...
 majdaleenka +07+11 


PROČ NEŠEL PŘEBALIT TATÍNEK - vysvětlení přímo od zdroje 

(12.12.2007 19:27:57)
ahoj holky, pro všechny, které tahle otázka ještě napadne, prohlašuji, že jsem to hloupě formulovala a tatínka tím uvedla do nezáviděníhodné role seladona, ale není to tak. Kromě toho, že také jedl, ho celý den opravdu bolela hlava (na to naštěstí netrpím) a byl dost unavený. Jinak opravdu přebaluje, koupe, dělá všechno a moc rád a já ho za to mám taky moc ráda. Příště si dám pozor na korektní formulace, abych mu nechtěně takhle nekřivdila:o)))
 berrries 
  • 

sladké mimi 

(12.12.2007 16:43:30)
Přijde mi, že ta paní byla u nás doma.Je to můj každodení rituál. :D:D:D
 tadytaky 


Re: sladké mimi 

(12.12.2007 21:11:39)
Skvělý ! Taky mám pocit, že nakukovala k nám domů. Malej spí s náma v posteli dodnes, ale úspěch - už se sem tam nechá transportovat do své postele (jsou mu tři). Dudlík jsme sice neměli, nicméně u našeho druhého potomka si ho určitě pořídím, protože je to pořád lepší, než moje bradavka permanentně ucpávající řvoucí pusinku. Zásady z knížek jsem opustila do dvou měsíců od narozenéí a mám klid - sice v bytě bordel, ale malej je absolutně spokojený dítě.
Mám (no měla jsem, radši tam už nejezdíme) kamarádku - dokonalou matku. Dítě kojila přesně do 8 měsíce (doporučovaná doba k odstavení podle nějaké příručky, co četla). Večer ji položila do postýlky, zamávala, zhasla a dítě nechala uřvat (jasně, že to mimino po pár dnech řevu vzdalo, zjistilo, že máma - jeho životní jistota, prostě nepřijde). Den měla přesně "načasovaný". Doma vše uklízí a otírá dezinfekcí. Z našeho dítěte,který upustilo rohlík na podlahu, já mu to "ofoukala" a dala zpátky měla asi nejspíš vyrážku (mmchodem - podle nějakýho výzkumu, když to zvednete do 5ti vteřin, tak na tom bakterie nejsou - tedy za předpokladu, že je to suchá a relativně čistá podlaha). No, tak jsme změnili nejen životní styl (ústřední otázka zní "už spí ?"...se divím, že jsme stihli stvořit to druhý :D), ale vlastně i kamarády.
Autorce článku fandím a naprosto ji chápu :D
Doufám, že napíše brzo další :D
 Lizzie 


Pohoda článek 

(12.12.2007 21:44:48)
Máma nejsem, ale u Majdina článku se směju, už při tom předešlém mi přišla jako pohodářka.
Přiznávám, že já doma za život moc zásad nepoznala, až když zpětně hodnotím rozdíly mezi naší rodinou a jinými to vidím.
Na televizi jsem se dívala, kdy mě napadlo - neproseděla jsem u ní dny, ale měla jsem své oblíbené pořady a nic extra pošahaného ze mě nevyrostlo, posledních několik let ji vídám hodně sporadicky. A už v dětství jsem si víc oblíbila knížky (později kino a filmy na DVD).
Za mě jednorázovky nebyly, ale vzhledem k své povaze a dalším okolnostem se nevidím, jak peru hadrové plíny...takže u těch jednorázovek jednou pravděpodobně skončím taky.
A počítačové hry a další taškařice..no,součást naší doby, děcka od nich málokdo zcela izoluje, důležitý je najít akorát tu míru...
Občas mám pocit, že se některý věci strašně hrotí, asi jen subjektivní názor holky s celkem volnou výchovou, ale přiznávám, že některé věci, které se jinde dost řešily se u nás přešly - ale i přesto se nám naši věnovali mnohem víc, než v mnohých rodinách se ,,zásadovými a dokonalými" matkami..
Hezký advent.

 Kamila B+ Honzík10/04 


Re: Pohoda článek-pro Markétu 

(15.12.2007 16:36:58)
Mě se článek taky moc líbí:-)A ještě bych několik zásad přidala,třeba NIKDY NEBUDU DÁVAT DÍTĚTI ČOKOLÁDU,MOJE DÍTĚ SE NIKDY NEBUDE VZTEKAT..atd atd:-)

Markéto viděla jsi JEDNA RUKA NETLESKÁ?děti co měly zákaz televize,pc her atd a co z nich vyrostlo???naprostý magoři.A třeba já se klidně jdu 3x za den osrpchnout,když mám MS,to 1x opravdu nestačí,teda nevim jak u tebe....
 Lizzie 


Film... 

(15.12.2007 17:41:23)
..jojo, rodinka z toho filmu mě napadne pokaždé, kdy o nějaké ,,dokonalé" domácnosti slyším:-))
 Markéta 
  • 

oskodlivosti televize 

(15.12.2007 21:42:46)
film jsem nevidela, takze nemohu vychutnat, jak si me=uplneho magora, predstavujes.

nechci se dohadovat o tom, jestli z lidi, kteri vyrostli uplne bez televize jsou magori, nepresvedcim te, par takovych lidi znam a magori to nejsou a nelezou po stromech, ani nejsou nejak extremne prirodni, vegani, indiani, esoterici, sektari apod. zklamu te, jsou uplne normalni, jen nemaji prehled o tom, jak vypada reklama na penzijni pojisteni apod.

nemam televizi a nebudu si ji porizovat, ALE mam pocitac a pohadky pro deti (i dospele) apod jsou dnes jiz i na DVD, nebo se daji stahnout on-line. nehlede na to, ze obe babicky televizi maji a nemam nic proti tomu, aby se mala u nich divala na pohadky, az z nich jednou bude mit rozum.

PROBLEM je jinde, je znamo, i kdyz ty a mnohe jine to berou na lehkou vahu, ze je VELMI SKODLIVE pro zdravy dusevni vyvoj ditete, kdyz se diva na televizi cca PRED DRUHYM ROKEM veku.
pise o tom napr.MUDr. František Koukolík, DrSc.(Klinika psychiatrie a lékařské psychologie, 3. lékařská fakulta) ve zname knize VZPOURA DEPRIVANTU - Frantisek Koukolik, Jana Drtilova; k podobnym zaverum dosli i jini cesti i zahranicni odbornici.

... neco jineho je, kdyz se trilete dite obcas diva na kosticky, nebo ctyrlete na pysnou princeznu.
 Markéta 
  • 

Re: Pohoda článek-pro Markétu 

(15.12.2007 22:03:02)
no jestli jsi mela zasadu, ze se tvoje dite nebude nikdy vztekat a nikdy nebude jist cokoladu a pripadne nejaka jina podobna NIKDY, tak to jsi musela byt dost prekvapena realitou.
asi jsi pred narozenim sveho vlastniho ditete nevidela NIKDY male dite, nebo jsi chorobne naivni.
 Kamila B+ Honzík10/04 


Re: Pohoda článek-pro Markétu 

(15.12.2007 22:52:52)
Markéto teď zase zklamu já tebe:-)Malých dětí jsem viděla dost a dost,protože jsem dětská sestra:-)
Já vůbec nechápu o co ti jde?Proč máš pocit,že jen ten tvůj přístup k dětem je ten nejsprávnější?Před čím si myslíš,že svý děti uchráníš,když nemají přístup k televizi?Docílíš akorát toho,že až budou starší budou chodit na telku ke kamarádům a budou chtít dohnat všechno to,co měli zakázaný.Já třeba jako holka přístup k telce měla takovej,že jsem se koukala na pořady pro děti(magion,vega,studio kamarád,pohádky,sem tam na nějakej film,když jsem byla starší tak na zprávy)a myslim si,že jsem úplně normální,nemůžeš a neuchráníš je před realitou,vychováš z nich skleníkový kytky,který budou v životě tvrdě narážet.Můj 3 letý syn rozhodně nevysedává u televize celej den,taky kouká na pohádky na dvd,ale nemyslim si,že by ho nějak poškodila reklama na penzijní pojištění nebo na vložky:-)Tady přece žádná máma nepsala o tom,že ráno dítě posadí před televizi a večer si ho "vyzvedne",autorka psala jen o tom,že když se potřebuje osprchovat,tak dá prcka na chvíli před telku,aby se zabavil(dělala jsem to taky),je v těch tvých knížkách co dáváš odkaz,nějaká studie o tom,že tohle má nějaký smrtelný vliv na zdraví dítěte?Pochybuju...
Prostě ten článek byl napsanej pěkně,vtipně,většina z nás se s ním ztotožnila a já nechápu proč tě to tak štve.Já ti chtěla jen napsat to,že jsi zbytečně striktní a to není dobře.A na ten film se určitě podívej,myslim si,že se v tý matce uvidíš a že tě to trkne.

A ke mě-syn měl pleny látkové jen jako miminko,pak už to nešlo,bránily mu v pohybu,znám moc dobře z práce jak špatně se leze mimču v látkových plenách a jak je v nich "sešňěrovaný" a když dítěti můžu dopřát jednorázový pleny,aby se líp cítilo a dobře se mu lezlo,chodilo atd.,tak proč to neudělat?Navíc teda radši se budu věnovat dítěti,než vyvařování plen,ale neodsuzuju nikoho,kdo používá látkový pleny,to je každýho věc.Spal sám v postýlce ve svým pokojíku od 5.měsíce a vyhovovalo nám to všem a hlavně jemu,konečně jsme se všichni dobře vyspali.Prostě každýmu vyhovuje něco jinýho.

Autorka nám tím chtěla říct,jak postupně všechny přicházíme o zásady,který jsme si dali ještě před narozením dětí,ale realita je pak jiná:-)Přijde mi fajn,článek mě pobavil,hezky se to čte,protože poznávám sama sebe.Ale ty jsi to vzala tak,že si stěžuje a hned kážeš o škodlivosti toho a onoho,tak se nediv,že se nám to nelíbí,mě se zase nelíbí tvoje výchova a přesvědčování o tvý pravdě,navíc nesnášim,když po mě někdo "hází"odkazy na různý chytrý knížky.Tak to je asi tak všechno,dobrou noc:-)
 Katka 27, Terezka 1,5 
  • 

Re: Pohoda článek-pro Markétu 

(16.12.2007 0:21:27)
Já myslím, že i Markéta má v něčem pravdu - určitě je pro výchovu miminka lepší, když je mamča v pohodě, než když se snaží vyhovět všem chytrým knížkám a tabulkám. Autorce držím palce, aby si zachovala nadhled i zdravý rozum - obojí totiž má, není to žádná slepice, ale NORMÁLNÍ máma ...
 majdaleenka +07+11 


děkuji:o) 

(16.12.2007 11:11:02)
tohle do nového dne opravdu potěší:o) Také si nedokážu úplně představit, čím narušuji svého synečka, když u té TV pravidelně do 10 minut usíná... Prostě chvilku kouká na pohádku a potom usne a zvuk ho ukolébává - probudí ho jen náhlé zvuky, ne trvalý polohlasný šum, jak např. zvuk TV. Hezké svátky přeji:o)
 Lizzie 


Re: děkuji:o) 

(16.12.2007 11:19:19)
Majdo,

nu a pokud drobek usínal u filmu s Vlastou Burianem, můžeš si s nadhledem říct: Už odmalička ho učím na fajn kinematografii:-))(Pro šťouraly - většina jeho filmů v pohodě je..)
Hezký den.
 majdaleenka +07+11 


Re: děkuji:o) 

(16.12.2007 12:32:04)
jo a ještě potvrzuji, že se sprchuji 1x denně:o) jinak mám chlapínka stále v náručí:o) VV a ŠNR, Lizzie:o)
 Markéta 
  • 

Re: Pohoda článek-pro Markétu 

(16.12.2007 1:09:47)
moje deti nebudou mit televizi zakazanou, psala jsem, jak jsi si jiste vsimla, ze ji maji napr. obe babicky. jen my ji proste nemame, proc ti to tak vadi? jsem presvedcena, ze uplne staci, kdyz se obcas podivaji u babicky nebo doma na dvd, a nebo si klidne muzou zajit k tem sousedum.

nejdriv si precti neco o tom jaky vliv ma koukani na televizi na uplne male deti, batolata a miminka a pak me kritizuj. ja jsem napr. knihu od doc. koukolika cetla, ty jsi ji ani necetla a uz pochybujes o tom co v ni je?
posazovat mala miminka pred televizi proste podle meho nazoru je skodlive a tento svuj nazor mam podlozeny kvalitnimy vyzkumy.

nevidim duvod, proc by se nemohlo trilete dite divat na tv, nebo dvd, ale nevidim duvod, proc by muselo? to nema nic spolecneho s chranenim pred realitou. JA NEHODLAM ZAVIRAT DETI pRED REALITOU, NEPODSOUVEJ MI CO JSEM NEREKLA. existuji i jina media - internet, radio, noviny, kino, knihy.

jo a k tem plinkam, nemas pravdu, latkove plinky nebrani v pohybu. moje dcera ma 10 a pul mesice a uz tyden chodi (sama, bez opory). takze ji ocividne latkove pliny v pohybu nebrani.
 Pipipi 
  • 

Televize - také mě to zarazilo 

(16.12.2007 23:56:42)
Zdravím Markétu i ostatní pisatelky příspěvků do diskuze,
článek je pěkný, ale také mě popravdě televize a počítač jako prostředek k uklidnění miminka zarazila. Díky svému studiu jsem měla možnost přečíst několik odborných kníh o vlivu televize na děti a spolupodílela jsem se na samotném výzkumu. Televizi nemáme, pohádky sledujeme na DVD a chodíme do kina a náš sedmiletý syn si často dva, tři týdny ani nevzpomene, že by se na něco rád podíval.
Zásady porušuje snad každý, ale televize jako chůva není pro malé děti nic dobrého.

 Lizzie 


Re: Televize - také mě to zarazilo 

(17.12.2007 9:59:52)
A kde je psáno, že Majda používá televizi jako chůvu? Mimčo u ní prostě usnulo.
 Pipipi 
  • 

Televize - také mě to zarazilo 

(16.12.2007 23:56:54)
Zdravím Markétu i ostatní pisatelky příspěvků do diskuze,
článek je pěkný, ale také mě popravdě televize a počítač jako prostředek k uklidnění miminka zarazila. Díky svému studiu jsem měla možnost přečíst několik odborných kníh o vlivu televize na děti a spolupodílela jsem se na samotném výzkumu. Televizi nemáme, pohádky sledujeme na DVD a chodíme do kina a náš sedmiletý syn si často dva, tři týdny ani nevzpomene, že by se na něco rád podíval.
Zásady porušuje snad každý, ale televize jako chůva není pro malé děti nic dobrého.

 Pipipi 
  • 

Televize - také mě to zarazilo 

(16.12.2007 23:57:02)
Zdravím Markétu i ostatní pisatelky příspěvků do diskuze,
článek je pěkný, ale také mě popravdě televize a počítač jako prostředek k uklidnění miminka zarazila. Díky svému studiu jsem měla možnost přečíst několik odborných kníh o vlivu televize na děti a spolupodílela jsem se na samotném výzkumu. Televizi nemáme, pohádky sledujeme na DVD a chodíme do kina a náš sedmiletý syn si často dva, tři týdny ani nevzpomene, že by se na něco rád podíval.
Zásady porušuje snad každý, ale televize jako chůva není pro malé děti nic dobrého.

 majdaleenka +07+11 


Re: Televize - také mě to zarazilo 

(20.12.2007 11:52:51)
Milá Pipipi, já ho nenechávám "koukat na TV" hodiny, ani půlhodiny, jen se potřebuju osprchovat, což je i se sušením vlasů, což nedělám pokaždé, maximálně 25 minut a to už většinou spí. Nepoužívám Tv jako chůvu ani houpačku jako odkladiště miminka, ráda ho nosím v náručí, ale do sprchy si ho opravdu nevezmu. S tatínkem u toho PC taky nejsou věčně, taky si hrají, rozbalení i zabalení (tedy chlapeček, tatínek je oděn). Je snadné vytrhnout větu z kontextu a překroutit tak její význam, ale opravdu to tak není, to bych se musela sama před sebou propadnout. Užijte si svátky:o)
 Kamila B+ Honzík10/04 


Re: Pohoda článek-pro Markétu 

(17.12.2007 10:51:49)
Markéto,ty máš prostě svojí pravdu a přes tu nejdou mrtvoly:-)Ani na chvíli tě nenapadne,že by mohl mít pravdu i někdo jiný.Cokoliv napíšu,je to špatně a nemám pravdu.Za názorem,že líp se leze a chodí dítěti co má jednorázovky si stojim nadále,to,že vám vyhovují je fajn,neberu ti tvůj názor,ale neber mi můj-je léty prověřený,nemám ho sice podložený žádnou knihou a výzkumy odborníků:-)ale létama praxe.Tvůj článek jsem četla několikrát,neboj se,ale asi jsem taky slepice,protože názor jsem nezměnila.Tak pa,hezký vánoce

ZÁSADA Č.1:UŽ NIKDY NEBUDU REAGOVAT NA TVÉ PŘÍSPĚVKY:-)

DOUFÁM,ŽE MI TO VYDRŽÍ:-)
 D+E 


Kamilo, souhlasim s tebou, Markety je mi lito 

(19.12.2007 23:35:45)
podle me mas uplnou pravdu, a zaroven vsichni, kdo nesdili nazor s Marketou. Uz jsem na ni chtela reagovat driv, ale nejak jsem si to vzdycky rozmyslela, to je presne takovej ten typ cloveka, co za to moc nestoji.
Presne si bude stat za svym, presvedcena ze jen ona ma pravdu.
Ty vychazis z let praxe jako detska sestra. Ona ma pravdepodobne prvni dite, vsechno ma vystudovany z knizek, a tak se povazuje za nejchytrejsi. Ve skutecnosti ovsem pusobi dost hloupe kdyz chce komunikovat s normalnimi lidmi, co vyrostli s televizi a rodici, co meli zasady.
Mimochodem, Marketo, verim, ze vsichni tvi znami co vyrostli bez televize a jsou podle tebe uplne normalni, se s tvymi nazory ztotoznuji. Mozna bys je tedy mela sdilet s nimi a ne s lidmi, kteri tak nevyrustali a za normalni to nepovazuji. Zbytecne pak zvedas vlnu nevole a kazis naladu jak ostatnim, tak snad i sobe, pokud teda nejsi uplne zvrhla a hadkami na diskusich se potajnu neukajis.
Ja osobne znam jen jednoho cloveka, ktery vyrustal bez TV. Je zarazejici, ze ty jich znas nekolik. Asi jsi holt vyrustala v nejaky zvlastni komunite. Ta osoba, kterou znam ve 20 letech neznala veci, ze nad tim rozum zustaval stat. Mela neuveritelne mezery ve vecech, ktere kazdy zna. Nebyla blba, studovala vejsku a ted ji ma uz dostudovanou. Byla proste jen nedotcena svetem a realem. Totalne. Jete dnes je mi ji lito, kdyz si vzpomenu, jak diky tomu byla casto pro smich. Stejne jako ty.
Jo a k lidem co maji zasady. Jestli jsi ty zadne nemela, tak je to smutne. Az nebezpecne, rekla bych. Snad to tvou dceru moc nepoznamena...
 majdaleenka +07+11 


a zase ta TV 

(20.12.2007 11:38:37)
Ahoj, já si jen opravdu nedovedu představit, proč by cca 10 minut sledování TV (tedy přeloženo do reálného jazyka: chvíle hraní s chrastítky na houpačce, chvíle zkoumání deky, chvíle kouknutí na TV, a tak dokola) měla malému ublížit, kromě toho pouštím DVD s pohádkami a on u nich brzy usíná. Vyhovuje mu polohlasný šum hlasů. Také někdo pravil, že jsem jeho otrokem, nejsem, dělám jen to, co sama chci a považuji za dobré pro nás oba. A že spíme spolu v posteli? Víte, jak na to budu (budeme, my mnohé) jednou vzpomínat? A ještě jedna prosba: chci znát jediný důvod, proč bych měla nechat malého radši plakat v postýlce, když už se mu obě kýly zdárně zatahují. (MMCH - také díky houpačce a dudlíku.) No nic, krásné svátky přejeme:o)
 D+E 


Re: a zase ta TV 

(20.12.2007 23:13:26)
Mas pravdu, Majdo, to je tragicky, ze napises hezkej clanek, prijemnej a zabavnej a pak si ho jeste musis obhajovat pred urcityma lidma! Ja bych chtela videt co kdy zplodily ty osoby, co te tady kritizuji.
Koukani na tv jak pises ty, mu neskodi. Takhle malyho ho uklidnuje presne ten bilej zvuk, pomaha mu usnout stejne jako treba zapnuta susicka pradla nebo vysavac.
Duvod proc pediatri nedoporucuji sledovat televizi je ten, ze dite travi cas bez pohybu pasivnim sledovanim obrazku na tv misto toho, aby si aktivne hralo treba s kostkami, nebo chrastitkem apod. Taky dite si s hrackami nehraje tak zahloubane a kvalitne, jakoby si hralo, pokud by v mistnosti nebyla zapnuta televize. protse ho ta televize rusi.
Ale rozhodne si nemyslim,ze pokud dite nestravi 10, a klidne i 20 minut denne na brisku na decce, nacvicovanim pretaceni, protoze je na zadech, v ruce chrastitko a u nej tv, tak ho to nezabije. On si to pretaceni nacvici zas az potom, co se probudi.
Myslim,ze ja mela taky televizi zapnutou, kdyz jsem byla mala. Nevim to jiste samozrejme a neplanuju se ptat rodicu, ale prekvapilo by me, kdyby ji tenkrat bejvavali meli 3 roky vypnutou (bydleli jsme v garsonce). A rozhodne to prineslo aspon neco pozitivniho - narozdil od nekterych jinych lidi ze me nevyrostl mirne posahanej posuk, co by se obouval do druhejch za to, ze nevychovavaji sve deti podle knizek. Ktere mimochodem v 99% jsou napsany za ucelem prineseni vydelku autorovi, ne proto, aby z Male Markety Beztelevizni vychovali lepsiho cloveka.
 Drahuše 
  • 

jak si užít mateřství 

(13.12.2007 7:47:02)
Jsem šťastná matka dvou dětí, Šťastná proto, že jsme si najmula hospodyni-chůvu a tak mám spoustu času na to trávit čas jen se svými dětmi. Jezdíme plavat, cvičit. Vrátím se do uklizeného bytu, nevystresovaná, a spokojená. Vyplatí se mně dát celou mateřskou za to, že i můj muž má včas vyžehlené košile a teplou večeři.
Dlouho jsem hledala, dávala inzeráty, ale uchazečky tzv. z ulice nebylo to pravé ořechové. Oslovila jsme agenturu a během týdne jsme měla na výber z 5ti kandidátek.
Vřele doporučuji Agenturu Martina.
napiště jaké zkušenosti máte vy s pomocá v domácnosti.
 Petra K.,Barča 3.m 
  • 

Re: jak si užít mateřství 

(15.12.2007 23:00:10)
Obávám se,že většina z nás si nemůže dovolit dát celou mateřskou za pomocnici v domácnosti,ale čte se to pěkně :o)
 Joka 
  • 

Re: jak si užít mateřství 

(16.12.2007 22:53:51)
Nechci tady podněcovat pro někoho nevhodnou diskusi,ale nezbývá mi než souhlasit s tím, že mít chůvu se prostě vyplácí.Pokud si to rodina může jen trochu dovolit,vřele doporučuji.K nám chodí chůva třikrát týdně na celý den(částečně doma pracuji a mám tři děti) a je to super.Mám čas na děti,na sebe,na práci i na manžela.Tím myslím,že večer ho nevítám otráveně,kde tak dlouho byl,ale s úsměvem, protože když on se vrací "unavený" z fitka nebo horolezecké stěny,tak na něj nemám vztek,ale naopak mu to přeju.Samozřejmě hlavně záleží na fin.situaci rodiny,ale pokud to jen trochu jde,nevzdávejte se myšlenky na chůvu(třeba jen na pár hodin týdně).
 Misa+Kubicek 2roky 
  • 

SOUHLAS- PROC STRKAT HLAVU DO PISKU? 

(17.12.2007 17:22:13)
Mila Majdo,

pisete mi z duse a myslim, ze kdyz ma vse sve meze a vy jako spravna matka odhadnete miru techto "prohresku", tak je to uplne v pohode, ne???? Taky jde trochu o to si vyhovet. /Nejsme super-zeny ani super-matky s nahradnima baterkama/. Spokojena matka- spokojene dite.

Je zajimave, ze znam i matky, ktere by se nad tim, ze neco z toho co delate je "spatne"...

Mejte se krasne
Misa Vrtilkova
 Kočanská 
  • 

kňourání a naivní představy 

(20.12.2007 20:34:14)
Věřím, že autorka článek nemyslela tak vážně a dost si všechno přibarvila a vykreslila dramatičtěji než to je. Pokud by to ovšem bylo míněno vážně, tak moje reakce je taková, že pokud si někdo myslí, že se mu narodí milé, hodně, miminko, ze kterého si udělá cvičenou opici, která okamžitě zareaguje na jakýkoliv povel, tak je opravdu velmi naivní.
Vřele doporučuji řídít se zásadou - počítej s horším a doufej v lepší. Osobně tedy většinou radši ani nedoufám, aby nepřišlo nějaké zklamání. Řídíce se tímto heslem, jsem většinou velmi mile překvapená, jak je s tím děckem všechno jednodušší než s čím jsem počítala. I když zatím vše běží nad očekávání dobře (dokonce když bylo dcerce 9 měsíců jsem mohla začít pracovat na poloviční úvazek), tak stále čekám, kdy přijde nějaká výchovná krize. Jsem zvědavá, co nás ještě potká. Pokud budeme všichni zdraví, tak všechno ostatní se dá nějak vyřešit.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.