| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Aby antibiotika dětem pomáhala

 Celkem 81 názorů.
 helena,dva kluci 
  • 

Mít tak prachy.. 

(27.11.2007 10:11:13)
Mít tak prachy, hned koupím naší obvodní dětské lékařce tento přístroj.A neje ten.I lepší počítač a novou tiskárnu.. Chtěla bych také , aby měla takový plat,aby nemyslela na faktury a postihy od pojišťovny a třicetikoruny od pacientů, ale na moje nemocné dítě .. Aby vyšetření na řidíčák nebylo nutné proplácet, ani zdravotní výpios z dokumentace . Aby si " naše paní doktorka mohla pořídit zahradníka ke svému pěknému domu / který zatím teda nemá.. a jen tak mít nebude , že jo. Aby se po nervech v ordinaci jezdila rekreovat kam bude chtít, chtěla bych, aby měla na to jet do světa na zajímavý kongres o nových metodách léčby . Je totiž skvělá. Není chudá, ale jistě není ani bohatá. I ona přemýšlí nad novými pneumatikami a myje po večerech okna. Něco je špatně, když na to tihle lidé ,co hlídají naše zdraví a uzdravují mají myslet místo na pacienty. Paní doktorko,pevné zdraví pro vás i vaše blízké. A prosím vyšetřete mýmu Honzíkovi naběhlé uzliny, se kterými k vám dneska běží.Mimo pevné ordinační hodiny a vím, ež ho nevyhodíte.... A vím, že když to bude zlé, zavoláte mi... A na žádném učtu se to neobjeví.. jen na tom VELKÉM účtu nahoře. Helena
 rybushka 


Re: Mít tak prachy.. 

(27.11.2007 11:04:41)
Heleno, trošku mi tvůj příspěvek uniká - na jednu stranu paní doktorce přeješ, aby byla bohatá a na druhou, aby se nemuselo nic platit....takhle svět přece nefunguje.

A zaplatit si vyšetření na řidičák mi přijde v pořádku - když jsem nemocná, tak funguje solidarita - zaplatí se to z pojištění, tj. z peněz všech.
Ale když chce někdo řidičák, tak já mu na to vyšetření z mnou placených peněz rozhodně přispívat nehodlám ( teď jsem na rodičáku, ale donedávna jsem do společný kasičky plaitila dost)

Ono to totiž to, že něco platí pojišťovna, neznamená, že je to pro nás bezplatné.
 perdita 


Re: Mít tak prachy.. 

(27.11.2007 11:23:39)
Naše paní dr. tento přístroj má. první půl rok jsme rádi platili 60Kč za každé píchnutí, pak už měla smlouvu s pojišťovnami. když mám problém, zaskočím, nechám se píchnout, zaplatím stovku a vím, jestli mám jít k doktorovi pro atb. Zní to, jako bychom je zobali jak lentilky, ale když máte astma, bohužel se virová ráda zvrhne do bakteriální:-(( Chci říct, že je to přístroj k nezaplacení a jsem ráda, že jej dr. má.
 Jarka,syn05, dcera 02  
  • 

Re: Mít tak prachy.. 

(27.11.2007 13:50:00)
Helenko, krasny prispevek. Dekuji ti. Taky mame tak skvelou detskou pani doktorku a taky si ji moc vazim a mam ji rada. Mimochodem pristroj ma a nechtela od nas nic ani kdyz pojisteni vysetreni neproplacela... No, mame stesti jak jsi uz ty naznacila, ze jsou lide pro ktere nejsou penize az tak dulezite a proto nas leci, pomahaji a jeste dokazi byt na nas a nase deti vlidni..
Asi je dokaze uspokojit pocit,ze pomahaji ale presto jim moc budu prat aby jejich odmena za tak vyjmecnou praci byla dustojnejsi.
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: Mít tak prachy.. 

(27.11.2007 17:47:15)
co je špatného na tom zaplatit si za vyšetření na řidičák? něco mi tu asi uniká...
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Re: Mít tak prachy.. 

(3.12.2007 17:23:57)
Jo. To mě taky...
 Pepa 
  • 

Re: Mít tak prachy.. 

(3.12.2007 7:11:37)
F.L.Věk: "Pod českými knížaty budem jenom bídu třít." Většině národa to nevadí, třeba někdy, za desítky let...
 Insula 


Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 10:21:49)
Já pořád dost nechápu, proč se všude píše, že jsou příliš předepisována antibitika zbytečně? Opravdu jsem se s tím nikdy nesetkala. Ani ze svého okolí nemůžu říct, že by někdo dostal antibiotika třeba na chřipku. A to máme různé lékaře.
 Insula 


Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 10:22:25)
Ještě jsem chtěla podotknout, že jde jak o dospělé, tak o děti.
 zuzana 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 10:39:43)
Ja jsem se s tim bohuzel setkala velice casto, hlavne v detstvi. Predepisovali se temer pausalne a bohuzel jsem se s tim setkala i ted, kde na pohotovosti predepsali neteri na evidentni virozu ATB, ktere ji pak jeji detska lekarka vysazovala, uplna katastrofa!!!
 Eva21546 


pohotovosti 

(27.11.2007 13:06:37)
Ahoj,

na praktiky na pohotovosti nás upozorňovali již v porodnici - antibiotika nebo paralen střídat s ibuprofenem, víc se většinou nedostane. Ale jistě to není všude stejné.

EVA
 rybushka 


Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 11:01:29)
já měla kolegyni v práci, a ta byla pokaždé naštvaná, když už se náhodou rozhodla jít k doktorce, že jí nenapsala antibiotika
v podstatě k doktorce šla, až když jí doma došly její zásoby

a vysvětlit si to nenechala - se pak nedivím, že doktorka vyměkne a napíše to
 Sabik 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 11:33:17)
A odkud měla kolegyně zásoby antibiotik? Vycházím z toho, že předepsanou dávku mám vždycky využívat a tudíž mi ani nemůže nic zbýt. A pokud by měla třeba známého, který by jí ty zásoby zajišťoval, pak by zase nemusela běhat ke své lékařce.... Taky moc nechápu lidi, kteří dokud neodejdou z ordinace s receptem nejlépe na ATB, tak mají pocit, že je doktor odbyl a neléčí je.
 valdina 


Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 11:48:03)
Ja mela kdysi na koleji spolubydlici a ta prestala brat antibiotika v okamziku, kdy se ji ulevilo, a zbyle prasky si schovala. A kdyz ji po case treba bolelo v krku nebo mela rymu, vzala si ty zbyvajici. A takovych lidi, kteri si sami ""ordinuji"" antibiotika, je urcite vic. Ublizuji sami sobe, protoze pak jim ATB nezaberou, az to budou nejvic potrebovat. Nemyslim si, ze by lekari predepisovali antibiotika zbytecne, je to spis o lidech a o tom, jak budou s prasky sami nakladat.
 Romana 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 11:48:55)
Mám ve svém okolí několik lidí, kteří, když dostanou antibiotika, nedoužívají je, protože se jim za tři dny udělá lépe a zbytek si nechají. Pak je přepadne rýmička a kašlíček, tak si vezmou ten zbytek, co jim doma zbyl. Hold, kdyby hloupost nadnášela...
 Lilith 


Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 12:03:27)
Mně zásadně téměř všichni lékaři předepisovali antibiotika, dokonce jsem nejen kvůli tomu změnila praktického lékaře a opět...vždycky se dohaduju,jestli by to nešlo bez nich a vždy odpověď, že v žádném případě.A to bez testů,pouze podle kouknutí do krku a na mě.
Tak nevím,nejsem doktor,ale že bych měla pořád anginy a nikdy virozu?
Zkouším přírodní léčbu, imunitu mám v pořádku, vše začalo kojením,které měnaprostřo vyčerpalo na léta ,ale já se tedy s nabídkou antibiotik setkávám stále a nejen u sebe.
Naštěstí dětská mého syna je úžasná, tam to funguje jinak:-)
 papinka 


Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 12:13:50)
Jako doktorka se setkávám s celou řadou """"urputných"""" pacientů , kteří už mezi dveřmi tvrdí, že si jdou pro ATB, že jim jinak nic nezabírá. Když jim řeknete , že mají virozu a že jim ATB nedáte ( byla by úplně k ničemu) ,tak jsou velmi nespokojení a umějí to patřičně dát najevo. Ale je to jen o komunikaci a nemocnému to podrobně vysvětlit , zabírá zejména vylíčení důsledků zbytečně užívaných ATB - a to nejlépe barvitě. Na druhou stranu nevím , jestli ráno nejdou k tomu """"svému"""" doktorovi , který jim to předepíše, což je samozřejmě špatně.
Aještě perlička , sofostikovanější pacienti nažádají pouze ATB , ale výhradně širokospektrá ATB- jiná jim nezabírají.Sice neví co to je , ale zní to dobře
 Gaba 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 16:47:30)
no to ja je taky nechapu,ale presne to je moje maminka.jo a taky sestra.kdyz neter nedostane antibiotika,tak jsou obe nastvane.problem je,ze pani doktorka se dost casto myli v diagnoze a po ctrnaci dnech uzivani leku tu za 100,tu za 200 kc,kterych se koupi nekolik baleni a neproplaci je pojistovna se u antibiotik skonci.protoze nemoc,v podstate nelecena se zvrhla do neceho daleko horsiho,na co je ty antibiotika uz vazne treba.a vim,ze s timto problemem neni jedina.
moje deti jsou nestonave,vsechno jsme zatim vylecili paralenem,takze se me to mluvi.
 Zita + dcera Helenka, 4,5 mes 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 12:27:42)
Ja jsem jako dite dostavala Augmentin na kazde zakaslani, nekolikrat do roka v podstate celou zakladku. Tenkrat jsem to neresila, doktorka to predepsala, tak jsem to vyuzivala. Ted mam nastesti super doktorku, leci homeopatiky, v tehotenstvi me kombinaci kulicek dostala z oskliveho zanetu ucha, ktere bylo zrale na pichnuti + antibiotika. Pokud by to neslo jinak, samozrejme bych si je vzala, ale pokud je jina cesta k uzdraveni, nevidim duvod. Zila jsem dva roky v Anglii a tam je to s antibiotiky podobne: Boli te v krku? Antibiotika. Mas vyrazku na ruce? Antibiotika. A to vse jen tak ode dveri, aby se mi koukli do bolaveho ucha nebo si poslechli hrudnik, jsem musela prosit a premlouvat...
 papinka 


Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 12:43:44)
Nejsem zastánce zbytečné ATB terapie ,ale tvrdit , že homeopatika vyléčila zánět ucha zralý na píchnutí a ATB?? To se paní doktorka do toho ucha podívala?
BUďto to s tím zánětem nebylo tak žhavé , že zabrala obyčejná voda, ale já kdybych měla těžký zánět středního ucha s hnisem a horečkou , tak bych si to hlavně nechala píchnout. Zůstat u takového zánětu pouze u homeopatik s heslem víra tvá tě uzdraví ohrožuje nejenom maminku , ale hlavně i miminko.Bakterie z ložiska totiž pronikají do krve a vesela až do oběhu miminka. HOmeopatika jsou jenom placebo tak na mírné poškrabávání vkrku , které by dop druhého dne odeznělo stejně samo. Proč asi nejsou k dispozici objektivní studie , když to tak funguje?
 Zita + dcera Helenka, 4,5 mes 
  • 

Re: Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 13:13:08)
Takovy nazor jako Ty zastava plno lidi, vubec Ti ho neberu, ale me homeopaticka lecba dostala z alergie - mivala jsem silne obtize od kvetna do rijna, na vakcinu jsem mela alergickou reakci a antihistaminika mi vadila na zaludek tak, ze jsem je nemohla uzivat. Po homeopaticke lecbe v Institutu prirodni mediciny mi vadi jen kocka, hermanek, med a prach ve vetsi koncentraci, jinak jsem v pohode. Je mi jedno, jestli je to placebo, pro me je zasadni, ze jsem bez obtizi. Co se tyce toho zanetu, verila jsem doktorce, ktera ma s homeopatiky zkusenost, ale asi mas pravdu, ze to nebylo tak vazne. Me ale prislo horsi nechat si to vymlatit antibiotiky nez sverit to homeopatii. Takze asi zustanem kazda u sveho - ty u antibiotik, ja u homeopatie a cajiku :-) hlavne ze budem obe zdravy.
 Eva21546 


Re: Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 13:27:56)
Ahoj,

mojí dceři pomáhají homeopatika na kašel. Lékařka jí předpisuje věci pružně, něco "klasické" léky, něco šetrnější.

Jinak k antibiotikům mám u sebe starší špatnou zkušenost jen u jednoho lékaře - napsal mi troje po sobě.

EVA
 papinka 


Re: Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 13:34:04)
No , homeopatika jsou velmi šetrná , neobsahují vlastně vůbec nic. Nešetrná jsou pouze pro peněženku
 jana38 


Re: Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 13:54:06)
papinko, tvoji jistotu bych chtěla mít:-)))) A Bůh taky neexistuje, páč ho nikdo neviděl, že:-))
 papinka 


Re: Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 15:02:09)
Myslím, ze za 10 let praxe v akutní medicíně tuto jistotu mám. Boha do toho nepleť . je to čistě o zkušenostech a selským rozumu.
A mimo jiné tvářit se , že nemám žádný vliv na věci , které se mi dějí. a tvrdit , že je to boží vůle, považuji za naprostý nesmysl. Člověk má věřit sámsobě a těm , které má rád
 Zita + dcera Helenka, 4,5 mes 
  • 

Re: Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 16:44:03)
Papinko, jsi dost od rany, asi je to v akutni medicine potreba, a jestli se dnes a denne setkavas s vazne nemocnymi nebo ranenymi, kterym musis rychle pomoct, chapu, ze ti kulicky a kapicky nic nerikaji. Ja mam ve svem okoli nekolik lidi a deti, kterym homeopatie pomohla (ekzem, bezlepkova dieta, alergie, chronicke zanety hornich cest dychacich), i kdyz klasicka medicina uz jim nemela co nabidnout. Pokud bych je neznala a sama nemela tu zkusenost, kterou mam, tak bych tomu asi taky neverila. Jestli jsi zdrava a normalni leky ti vzdycky na vsechno zaberou, tak je to super, ale jsou lidi, kteri maji takove problemy, ze se proste obraceji jinam. A pokud jim to pomaha, tak ti to prece nestoji za rozcilovani, ne? ;-)
 papinka 


Re: Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 17:17:28)
Ver mi , ze sem si sama na sobe vyzkoušela tady docela hodně věcí. PO autonehodě se mi nehojilo poranění kotníku , bylo to asi 10x operované , 5 let léčeno otevřeně( oteřená rána až na kost a jábych tam dala cokoliv , jen aby se to zlepšilo. Využívala jsem i bylinkové koupele rány a homeopatii , která byla zcela bez efektu. Navíc jsem viděla minimálně 10 lidí , kteří svůj stav jejím užitím spíše zanedbai(hnisavá an´gína , která se vyvinula v absces s otokem dýchacích cest). Kdyby měli od počátku vhodnou léčbu , tak by to třeba tak nedopadlo. Ale nic není v životě na 100%.
Na některé chronické potíže typu pokašlávání ,alergií atd. kdo chce, ať to vyzkouší,a když to pomůže a uleví se , bude jen dobře.Nelze ale tyto věci mícht s řešením akutních potíží.
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 17:53:42)
papinko, díky za tvůj příspěvek. já ve svém okolí také zažila nesmyslné používání homeopatik - děsný.
 Jíťa, dva kluci 
  • 

Homeopatie x placebo 

(27.11.2007 18:04:49)
Chápala bych, že na dospělé dokáže bílá kulička působit jako placebo. Ale jak mi to vysvětlíš u nejmenších dětí, které nemají ani ponětí, co je to lék? A právě u těch homeopatie zabírá nejlíp. Kluci se díky homeopatikům několikrát dostali z angíny, navíc podstatně rychleji než s antibiotiky, starší syn má astma, míval noční záchvaty, byl dlouhodobě na kortikoidních lécích i sprejích a stav se spíš zhoršoval. Jakmile přešel na homeopatika, záchvaty přestaly úplně, při nastydnutí má někdy lehce zhoršené dýchání, ale zvládáme to jen s "kuličkama" a jsem opravdu šťastná, že do něho nemusím cpát kortikoidy. Samozřejmě klasickou medicínu nezavrhuju a obrátím se k ní, když je potřeba. I náš homeopat, mimochodem vystudovaný lékař, potřebuje někdy udělat odborné vyšetření, aby měl jistotu. Rozhodně není hazardér. Když měl syn reakci na bodnutí hmyzem s podezřením na boreliozu, okamžitě nás navedl na antibiotika. Homeopaticky by to šlo sice léčit taky, ale bylo by to náročné časově a s nejistým výsledkem.
 LENKA, Alešek, Lucinka 


Re: Homeopatie x placebo 

(27.11.2007 18:10:34)
Taky si myslím, že jsou homeopatika naředěná účinná látka. Ne placebo. Správný homeopat při potřebě antibiotika taky předepíše.
 papinka 


Re: Homeopatie x placebo 

(27.11.2007 18:53:44)
V homeopatických přípravvcích je extremně zředěná látka ,která nejde běžnými chemickými analýzami detekovat. Vysvětlení , že je v roztoku něco jako paměť na dotyčné molekuly, mi přijde velmi roztomilé. I když se použije obyčejný mozek , tak lze zjistit , že je to nesmysl. A roztok , ve kterém je nic , je placebo.
Kdyby to tak skvěle fungovalo , tak by to užívali všichni , nebo si myslíš , že klasičtí doktoři nemají zjem na vyléčení svých pacientů?
 LENKA, Alešek, Lucinka 


Re: Homeopatie x placebo 

(27.11.2007 19:03:27)
Tak si například myslím, že někteří lékaři si pacienty "drží". Toť můj názor a i názor zdravotníka (rehabilitační sestry).
 LENKA, Alešek, Lucinka 


Re: Homeopatie x placebo 

(27.11.2007 19:05:22)
Ještě oprava já nejsem zdravotník, ale moje známá. A můj názor mi opravdu nevyvrátíš.
 papinka 


Re: Homeopatie = placebo 

(27.11.2007 19:11:26)
Já ti Tvůj názor nechci vyvracet , ale nasazovat v některých situacích homeopatika považuji za hazard se zdravím. A peníze opravdu radši investuju někam jinam
POkud znáš doktora, který si musí držet pacienty opakovanými nesmyslnými ordinacemi ( ATB), tak od toho rychle pryč. Myslím si ale , že většina má tolik pacientů , že by je ani nenapadlo takové příšernosti dělat.
Spíše mají strach z možného zanedbání péče , tak radši nasadí ATB - co kdyby náhodou..

 Věra. 


Homeopatie je jen placebo 

(27.11.2007 19:09:33)
No ano, kdyby to tak skvěle fungovalo, ušetřili bychom za léky, jejich klinické testy a další a další drahé věci...ojoj, to by bylo...

ve skutečnosti v homeo "přípravcích" není nic než jen čistá voda, nebo lih nebo podle toho co tam je za nosnou látku...a taky bohužel nefungují o nic víc než placebo - neúčinná látka podáváná pro kontrolu při testech léků

takže v nich nemá co fungovat a taky nefungují, hlavní jejich "použití" je tudíž na vše co přejde zcela samo, jako boule, rostoucí zuby, porod....:DDDDDD...kašel po virose........a podobné věci

žádná seriosní zaslepená kontrolovaná studie NIKDY neprokázala jejich fungování nad placebo efekt, bohužel, nelze svítit

... vysadit u diabetika inzulin nebo léčit kardiaka bez jeho léků jen přes homeo ...bylo by rychle po obou, placebo, neplacebo

prostě byznys s čistou vodou, bohužel, škoda mluvit....velmi dobře výnosný, proto pasírován do maminkovských časopisů a.t.d.

navíc laik nemá moc šancí proniknout za oponu jejich nesmyslných pseudo -složitých názvů a ujeté vymyšlené terminologie co-zní-téměř-latinsky-a-tak záhadně ...a má pocit jaká že to není velká věda....:-//


je pravdou že nijak neuškodí / vyjma případů kdy člověk vysadí nutnou léčbu a pokusuje na sobě / ale ani nepomůžou...penízky dejte raději za kvalitnější stravu, dobré ovoce než do kapes firem co prodávaj čistý cukr se záhadnými a nesmyslnými názvy...:o)))) ...a královsky pak z toho platí své manažery

ty atb, ano, ono crp se zvedá o trošku dříve než až za 36 hodin, ale určitě je dobré mít tenhle support a ne jen sázet atb naslepo, stále ještě se jich u nás užívá o trošku více než by bylo nutné, zejména nyní, v období nekonečných viros ...chce to s nima šetřit, naprostý souhlas
 papinka 


Re: Homeopatie je jen placebo 

(27.11.2007 19:16:03)
Naprosto souhlasím, jde o obrovský a výnosný byznys s minimlními náklady.¨
CRP se syntetizuje v játech , začíná po 12 hod vrcholu skutečně dosahuje kolem těch 36 hod ., dlaší vývoj záležína postupu nemoci. Dělat test ze několik hodin po objevení se příznaků může ppřinést negativní výsledky. ALe opakovaně jsem zažila i nevýznamné zvýšení a pacient měl třeba zápal plic.
Jak jsem psala zvyšují jej i jiné stavy -operace, úrazy...
 Věra. 


Re: Homeopatie je jen placebo 

(27.11.2007 19:24:23)
Pro Lenku, když si představíš jedna k deseti na třicátou nebo podobné obr číslo, / neboli zlomek/ a porovnáš si jej s ředením které používají.....zkus si to přepočíst i objemově....vyjde Ti třeba jedna molekula "účinné látky" na objem naši sluneční soustavy, nebo tak nějak....prostě divočina

problém je v tom že v této chvíli se ti příměsi a nečistoty stanou v roztoku mnohem častějšími než ona "účinná látka"


homeopaté dokonce jsou schopni tvrdit, že ty příměsi během ředění "umlknou" / vědí totiž dobře, že je příměsí v roztoku nakonec více než účinné látky/ a že léči jen ta "účinná látka"....vskutku, schopnost málem nadpřirozená.....jak by měla jedna molekula poznat že nyní již "mlčí" a ta druhá že "ne" ?


stejně tak nemají problém připustit že v tom roztoku již dávno nic není, a tvrdí pak že obsahuje jen "pamětové stopy" ...a ty prý léčí...problém je v tom že podobné stopy se v roztoku mohou kvůli neustálému rozpojování a spojování
molekul vody / nebo jiného nosiče/ udržet tak tisícinu vteřiny, déle ne....a jsme tam kde jsme byli....

když pak do věci začnou tahat strunovku nebo nedejbože tachyony / hypotetické nadsvětelné částice u kterých běží čas možná i obráceně/ .....jsme v koncích se zdravým rozumem......kdyby se raděj řeklo " nevíme jak to že"....ale nejhorší jsou ty neustálé marné pokusy nalepení toho všeho na fyziku, chemii, a vše pořád mimo.....


prostě mytologie, záhadologie, nic proti ní občas, ale tohle je trochu moc.... kdyby to fungovalo, vypadalo by to celé jinak.....bohužel..... bohužel.....prostě dělaj z lidí blbce, blbý byznys......
 Věra. 


Re: Homeopatie je jen placebo 

(27.11.2007 19:32:49)
papi ano, ano, já četla a blbě rozuměla že "stoupá až po 36"..ono stoupá už dříve a ten vrchol bude po těch 36 jak píšeš, jasně že...

a je pravdou že někdy může být i nízký a přitom jde o těžký stav...ano, když už tělo v podstatě "nezvládá reagovat"....a.t.d. ale to sem již nepatří....:o)))

v Britské Král. akademii leží dodneška nevyzvedlý milion liber pro toho kdo nějakým přesně definovaným pokusem prokáže fungování homeopatik .....a leží tam a leží a leží.....a nikdo si po něj nejde...:o))

chápu, firmy mají i tak výdělky na cukru a la léčivo které nemusí klinicky testovat značně obrovské......co tam po něm....:o)))))))))))

 Věra. 


Re: Homeopatie je jen placebo 

(27.11.2007 19:48:30)
a jen na závěr, jelikož zde nechci trávit svůj cenný čas....:o))

homeobyznysmeni se nejlépe usvědčují sami, třeba tím jak obvykle nemaj námitek že jejich "preparáty" se s jinýma v těle nijak neovlivní....a že se "nepotkají"...

ano, ono nic se skutečně s jiným lékem nebo vitaminem nepotká a ani neovlivní

jiné látky, látka A a B které na tělo nějak dokazatelně působí, se v něm VŽDY potkají, vždy jde o nějakou interacki a jde o to zda je dobrá, téměř bezvýznamná, nebo naopak třeba škodlivá a nežádoucí

pouze NIC se s látkou A nebo B v těle nepotká a pouze pokud užíváme NIC se nemusíme obávat jakýchkoliv nežád. účinků.....a můžeme NIC podávat dětem, těhotným, pejskům a každému bez omezení

:o))))

kdyby nazvali zelí zelím, a řekli "paní budeme vás léčit zelím/poplácáváním vařečkou/ Duchem Svatým"..pojdte to s náma zkusit, nic proti, každý at si zkouší co chce - když je informován o tom co zkouší


ale když nazvou obyčejné zelí " zelonamus hlávkámus kulamus " a dělaj kolem toho další čááry mááry fuky,
potřásají nebohým nakrájeným zelím POUZE DOPRAVA ALE NE DOLEVA, pobouchávají milým zelím o stůl tááákhle ale ne již takhle a říkaj tomu " impotenciace deskvamace a bobulace až na 15 CH" až se zákaznici protočej panenkynad tou vědou.......tomu říkám ve zkratce......dělat z lidí blbce....

:o))))
 Radka (kluci 11 a 13let) 
  • 

Re: Homeopatie je jen placebo 

(28.11.2007 10:33:34)
to bylo naprosto přesný, úžasný, smála jsem se až jsem slzela-a pořád se najde dost těch, kteří jim ty peníze nacpou
 Mysak, Janek a Tom 


Re: Homeopatie je jen placebo 

(29.11.2007 3:34:08)
Vero nechapu tvoji nevrazivost vuci homeopatikum. Ja osobne jsem si s homeopatiky vylecila zanet obou oci za 2 dny. Je tomu 2 tydny nazpet. Homeopatika nejsou nic jineho nez naredene bylinky tudiz klasicka alternativni medicina, kterou proste ortodoxni medici nemuzou vystat.....nemuzou proste pripustit ze muze byt neco vic ucinejsiho nebo spis bez vedlejsich ucinku nez jejich chemicke preparaty ktery do nas cpou horem dolem. 2 nejvetsi busniss ve svete jsou farmaceutika....takze tady je to tvoje ze je to pouze o penezich. A uz vubec nechapu kdo vymyslel to spojeni homeopatika rovnase placebo asi nejaky doktor!!!!!! Za to to jejich leceni je kolikrat uplne bezucelne a navic jeste vic nabourava imunitni system. O drahote antibiotik a dalsich leku nemluve!!!! KOnkretne tady v USA jsou antibiotika 15x drazsi nez homeopatika.
 Olina 
  • 

Re: Homeopatie je jen placebo 

(1.12.2007 20:27:03)
mně se jednou vyléčil zánět očí za dva dny sám, nebo to byl ten Hitler homeopaticky obsažený v atmosféře celé Zeměkoule? kdo ví? jsou věci mezi nebem a zemí...
 Jíťa, dva kluci 
  • 

Homeopatie NENÍ placebo 

(27.11.2007 22:48:54)
Jak teda vysvětlíte, že to podle vás "placebo" vyléčí např. angínu, znatelně zlepší astma, dokonce i autismus (z vlastní zkušenosti), jak to, že zabere u lidí, u kterých klasická medicína nepomohla? Homeopatie není o tom, že si zajdete do lékárny a koupíte si lék na chřipku. Klasická homeopatie je náročný obor, který se musí studovat a pokud chcete dosáhnout úspěchu, je nutné svěřit se do rukou odborníka a ani tam není samozřejmě 100% jistota úspěchu, ale sorry, to není v žádném případě ani u klasické medicíny.
Když jste načaly to téma ceny, to mi připadá, že absolutně nemáte přehled, homeopatika jsou ve srovnání s klasickými léky daleko levnější, myslím ta jednodruhová, která jsou účinnější když se správně používají, jedna tobolka stojí 50-60 Kč.
A ty různé studie můžou být v lecčem pravdivé, ale taky záleží na tom, kdo je investuje a provádí. V dnešním komerčním světě těžko pronikají různé alternativní metody, které nejsou založeny na těžbě peněz. Co by tomu řekli majitelé farmaceutických kolosů, kdyby se najednou zjistilo, že jejich léků není potřeba v takové míře jako dosud?
Ale každý ať jedná dle svého uvážení. Já jsem zastáncem toho, že čím míň chemických látek do těla dostaneme, tím líp. Pro rejpaly: v nutných a akutních případech se samozřejmě na klasickou medicínu obrátím. Je to celé o míře a o rozumu.



 Linda 
  • 

Re: Homeopatie NENÍ placebo 

(28.11.2007 8:51:31)
Já jsem sice laik, ale jako laik jsem četla, že i placebo má svůj efekt - tzn. i kdyby homeopatie BYLA placebo, může lidem, kteří jí věří, pomoci. Angína může být virová i bakteriální, takže v případě té virové přejde i bez antibiotik = vysvětlení, jak homeopatika "vyléčila" angínu.
 Betty, 2 kluci 
  • 

Re: Homeopatie NENÍ placebo 

(29.11.2007 0:12:29)
Já jsem se setkala s užíváním homeopatie u zvířat. Kamarádka má stáj, koupili kobylu u které jim při prodeji zatajili mnohaletou rýmu (chronické). Rok to veterinář léčil čím se dalo - bez efektu. Řekl zkusíme homeopatika, a vyléčili ji.

Potom jim ještě několikrát homeopatika pomohla i u jiných zvířat. Ale používají ji spíše jako poslední pokus, když nezabere nic jiného.

Sama homeopatika neužívám, ani mé děti, ale nemyslím si, že homeopatika jsou jen "věř a víra tvá tě uzdraví".
 Janinka 
  • 

Re: Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 16:55:11)
Mě se homeopatika moc neosvědčila. Trpím hroznou menstruační bolastí a vím,že různé čaje jsou vhodné tak na zapití analgatika. Věřím, že na mírný potíže pomáhají, u mě to nějak nezabírá.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 12:48:12)
Insulo, mám právě takové zkušenosti jako ty. Loni jsem měla ošklivou angínu, mandle jako knedle a moje obvodní lékařka mi říkala, že se to zlepší, když mi napíše homeopatika - ačkoliv do té doby jsem nic takového nebrala, přikývla jsem - chyba, chyba, zásadní chyba - tři dny jsem protrpěla jako kůň, než mi udivená lékařka, která tu mou zastupovala napsala antibiotika - jenže jsem byla v takovém stavu, že mě bolet v krku přestalo až dlouho po tom, co jsem je dobrala. A není to první případ, ona všechno řeší přírodně a akupunkturou. Jsem právě se stádiu výběru nového lékaře. Takže nejlepší je taková ta zlatá střední cesta. Sama ze své hlavy bych je nevyžadovala, ale aby si musela na vyšetření přinést kohouta s useknutou hlavou (to ve mě evokují takové ty "báječné přírodní metody"), to asi taky ne.
 papinka 


Homeopatika místo ATB ?? 

(27.11.2007 12:51:55)
No ale hlavně se homeopatika platí na dřevo , takže domluva s produkujícími firmami je jednoduché , přínus peněz nezpomalují pojišťovny. A navíc homeopatika jdou mimo paušál dané dR. NA RECEPTY, tak proč by si ho vyčerpávala
 Zita + dcera Helenka, 4,5 mes 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 13:19:43)
Mozna Te v tom krku bolelo tak dlouho proto, ze Ti nasadila spatna antibiotika, ktera nezabrala... Moje doktorka leci homeopatikama jen pokud si ji vyslovne poprosim, a do karty si napise "lecba homeopatiky na zadost pacientky". Ja mam s prirodni medicinou, caji, homeopatii a tak v podstate jen dobre zkusenosti. Problem je, ze nikdy nevis, jestli kdyby Ti ty antibiotika nasadila hned, tak by to prestalo, a taky nevis, jestli kdybys vydrzela jeste den na homeopatikach, tak by Te to nepreslo.
 papinka 


HOmeopatika?? 

(27.11.2007 13:29:56)
Vždyť není nic nejdoduššího než odebrat výtěr z krku , a do 2 dnů lékař ví zda a jaká ATB nasadit. A navíc po letech klinických zkušeností musí být dobrý doktor na základě celkového stavu a nálezu v krku s velkou pravděpodobností schopen poznat , zda je to virové či bakteriální
 Insula 


Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 13:53:22)
Jani, také jsem samozřejmě brala antibiotika, ale jen když to bylo skutečně potřeba. Na běžnou virózu by mi je doktorka prostě nedala a mě by ani nenapadlo je chtít. :-) Anginu jsem měla vloni a předtím si vůbec nepamatuji, že bych jí někdy měla (asi jako dítě). Netrpím na ně.
Neumím pochopit pacienty, že je chtějí a lékaře, kteří je předepisují běžně, i když ví, že stačí paralen.
 Marketa 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 13:28:52)
Ze své vlastní zkušenosti vím, že někteří lékaři je neradi píší, i když je to třeba. Loni mi omarodil syn ošklivým zánětem horních cest dýchacích,dostal různé vykašlávací sirupy, klid na lůžku,nezabralo nic, syn kašlal dál, měl i poslechový nález. Dále mu udělali výtěry a krevní rozbor. Nikde nic. Ale dítě kašlalo pořád dál. Jen měl nějakou vyšší hladinu určitých bílých krvinek, které jsou údajně typické pro alergiky, nakonec nás asi po dvou měsících poslali na odstranění nosních mandlí. Ty mu odstranili koncem května, asi čtyři měsíce od začátku potíží. bohužel ani po operaci nepřestal kašlat. Kašel se změnil, byl suchý a dráždivý. V červencik jsme dostali sirup pro alergiky, užívalo se to měsíc. dítěti se trošku ulevilo, ale ideální to nebylo. Nakonec jsem ho dovedla k lékařce, která ordinuje v městečku,kde máme chalupu. Popsala jsem jí obtíže a že se mi to nezdá. Poslechla ho, řekla že tam slyší chrapot na průduškách, slyšela jsem ho i já bez stetoskopu, dala mu antibiotika v sirupu, které naředili v lékarně.Potíže po doužívání vymizely a stav se začal zlepšovat, Mám za to, že antibiotika měl dostat,pokud se jeho stav nezlepšil do měsíce.
 Magda77 


Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 22:34:05)
také mám podobnou zkušenost - dcera už má letos už podruhé zápal plic - je jí dva a půl roku. začne to pokaždé stejně, nejdřív mírná rýma, po třech dnech kašel, ten se zhoršuje, pak je z toho zánět průdušek a pak zápal plic - dr.dává 4 týdny různé syrupy typu hedelix a mucosolvan, pak přidá spiropent a až po 4 týdnech antibiotika. takhle to měla dcera na jaře a teď na podzim, mezitím ještě v létě průdušky, to jsme ale zvládli bez atb., ale trvalo to taky přes měsíc. nejsem lékařka, takže nemůžu posoudit, jestli postup je správný. ale nezdá se mi to. takže nevím - atb.zbytečně nedávat, ale někdy se s nimi váhá zbytečně dlouho, ale co má pacient dělat?
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Také se nám stalo. 

(28.11.2007 7:58:59)
Přesně tohle se nám stalo loni na podzim, lehká rýma ze školky a pak z toho kašel. Třikrát týdně jsme chodily k doktorce na poslech, pořád nic a milion sirupů od kašle, které stejně vůbec nepomohly - nakonec se to zhoršovalo, až nás poslala na RTG plic a byl tam nález a už to jelo - dvoje antibiotika atd. Dcera měla nástupem do školky hodně oslabenou imunitu a každého bacila, kterého jsem si ze školky přinesly vždycky chytila i ta malá - byla jsem zoufalá. Ta starší měla tedy antibiotika dvoje kvůli tomu zápalu plic a pak myslím ještě jedny, ale mladší, která trpí i na uši měla za ten minulý školní rok snad patery. Myslím si, že naše dětská lékařka je nenadužívá - vždycky se tomu snažila vyhnout (já taky, protože malá z nich mívala ošklivé střevní potíže), ale nedalo se. Nakonec nám nasadila v červnu Ribomunyl (dobraly jsme ho teď v listopadu) a buď se holkám celkově imunita pozvedla létem a prázdninama nebo i tím, ale starší dcera ještě od června nemocná nebyla (a to předtím to byla epizoda, co 14 dní) a mladší byla nemocná až teď na začátku listopadu. Starší dcerku jsem nechala před nástupem do školky naočkovat Prevenarem a mladší nechám hned v lednu, kdy bude mít dva roky (to už stačí jen jedna vakcína).
 Mili+2 


Re: Nesetkala jsem se 

(28.11.2007 8:43:18)
To je mi lito,synovi meho svagra se taky z kazde rymy vyklube zapal nebo nejaka komplikace.Me dceri jsou 2 roky,a kdyz zacne kaslat,doktorka nas hned posle na inhalaci.Osvedcilo se to,a dlouhodoby kasel prakticky nezname.Pritom se jedna snad o tu nejmene narocnou a nejmene skodlivou metodu.
 Magda77 


Re: Nesetkala jsem se 

(28.11.2007 22:09:08)
milijano, a kam vás na inhalace posílá? někam do nemocnice? a jak to probíhá - spolupracuje dcera bez protestů?
 Mili+2 


Re: Nesetkala jsem se 

(29.11.2007 9:31:55)
Inhaluje se rovnou na stredisku,ja sice neziju v CR,nicmene myslim ze je to tady mene vyspele,takze v CR by to taky nemela byt nejaka procedura.
Dcera ty 3 minuty celkem vydrzi,vezmu ji vzdy nejakou knizku na prohlizeni apod.
Jo,a zapomnela jsem napsat,po ty inhalaci ji vzdy polozi na sikme lehatko hlavou dolu a dlani ji klepou na zada aby se hlen dostal ven,snad se tomu rika drenaz,to muzes delat i sama doma,hlavne dlan nema byt uplne otevrena a neplacat pres pater ale ze stran,kde jsou plice.To je snad prece klasicka metoda na zbavovani hlenu pri bronchityde,mama nam to pry taky tak delavala.
 Marketa 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 13:28:53)
Ze své vlastní zkušenosti vím, že někteří lékaři je neradi píší, i když je to třeba. Loni mi omarodil syn ošklivým zánětem horních cest dýchacích,dostal různé vykašlávací sirupy, klid na lůžku,nezabralo nic, syn kašlal dál, měl i poslechový nález. Dále mu udělali výtěry a krevní rozbor. Nikde nic. Ale dítě kašlalo pořád dál. Jen měl nějakou vyšší hladinu určitých bílých krvinek, které jsou údajně typické pro alergiky, nakonec nás asi po dvou měsících poslali na odstranění nosních mandlí. Ty mu odstranili koncem května, asi čtyři měsíce od začátku potíží. bohužel ani po operaci nepřestal kašlat. Kašel se změnil, byl suchý a dráždivý. V červencik jsme dostali sirup pro alergiky, užívalo se to měsíc. dítěti se trošku ulevilo, ale ideální to nebylo. Nakonec jsem ho dovedla k lékařce, která ordinuje v městečku,kde máme chalupu. Popsala jsem jí obtíže a že se mi to nezdá. Poslechla ho, řekla že tam slyší chrapot na průduškách, slyšela jsem ho i já bez stetoskopu, dala mu antibiotika v sirupu, které naředili v lékarně.Potíže po doužívání vymizely a stav se začal zlepšovat, Mám za to, že antibiotika měl dostat,pokud se jeho stav nezlepšil do měsíce.
 Pavla 2 deti 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 15:02:09)
Souhlasim s Tebou..Na virova onemocneni jsou antibiotika zbytecna,ale pokud ma dite takovehle obtize a navic slysitelny nalez,tak si myslim,ze ta antibiotika byla na miste uz mnohem driv...Ja mam bohuzel obe deti dost casto nemocne a vetsinou i vazne,ale mame super dr.ktera,kdyz si neni uplne jista,tak rekne at se prijdeme ukazat za den za dva a pak se uvidi,u tech viros se stav treba po tech 3az4dnech zlepsi..u bakterialnich infekci nikoli,ba naopak a pak nam nasadi antibiotika..Obe deti mi zachranila z nejhorsiho..u syna hned a spravne diagnostikovala zanet mozku a mozkovych blan a s dcerou nas poslala do nemocnice pro nekoho s banalni anginou,ale dcera na ni malem jako mala umrela..nezabirala ji antibiotika,ani pichany penicilin..takze diky vsem super detskym lekarum
 Barča 2 kluci 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 20:59:26)
Já mám také fakt super paní doktorku. ATB nepředepisuje "jak na běžícím pásu". Nejdříve opravdu poradí léčbu a kdyby se to nezlepšilo teprve pak ATB nasadí. U mladšího syna nám také "skoro" zachránila život (nadsazené, ale zdraví do jisté míry - má astma - ano). Nateklo mu oko - prostě to vypadalo jako obyčejný průvan. Ona nás hned poslala na vyšetření, protože se jí to nějak nezdálo. No v nemocnici okamžitě nasadili silná ATB vnitrožilně a ležel na intenzivní péči 10dnů neustále na kapačkách. Měl zánět dutin a natíkal "dovnitř". Prostě otoky mu vytlačovaly oční bulvu a bez silných ATB by ho čekalo sekání dutin v lepším případě, také kdyby jsme přišli od den později mu mohly otoky přerušit oční nerv nebo to mohlo přejít v zánět mozkových blan (u něj dle lékařů v nemocnici bohužel s těžkým průběhem). Naštěstí ATB zabrala a "následky" nejsou skoro žádné až na to, že při jakémkoliv náznaku otoků v obličejové části máme ihned navštívit nemocnici. Poprvé mi doktorka řekla, že radši ať přijedeme 10x zbytečně než jednou pozdě. Jinak mám spíše rozpačité zkušennosti s doktory v nemocnici.
Homeopatika jsme brali při neštovicích a měl opravdu velmi mírný průběh této nemoci. Při předepisování homeopatik k uvolnění rýmy (kvůli astmatu špatně smrká) tak účinek nebyl skoro žádný. Tak nadále používáme antiastmatika a antialergika, 2x denně si "šplíchá" a zatím u toho zůstaneme. Naštěstí jeho projevy nejsou vážné, ale dle naší doktorky je to jen otázka vysazení každodenních léků. Nemocní moc nejsme až na ten proklatý zánět dutin, který se projevil ještě 2x, ale naštěstí jsme už vždy přišli včas a léčba mohla proběhnout, sice s ATB, doma s kontrolou v nemocnici ob den.
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: Nesetkala jsem se 

(27.11.2007 17:49:40)
můj dědeček - lékař si byl velmi dobře vědom toho, že jeho kolegové předepisují antibiotika zbytečně. Proto poradil tehdy mé mámě pravidlo (když jsme bydleli na druhém konci republiky a nemohl nás léčit on) - když předepíšou antibiotika, počkej nejmíň jeden den a nasaď je, až když se to nezlepší. Díky tomu, jsme s bráchou anitbiotik brali mnohem méně, než naši vrstevníci.
 MM, 2 kluci 
  • 

Celkem dobrý článek, akorát... 

(27.11.2007 15:02:09)
... v něm nechápu větu "Negativní výsledek mimo jiné pomáhá přesvědčit rodiče, že onemocnění není nutné léčit antibiotiky." -> Proč by mě (nebo jiné rodiče) měl někdo přesvědčovat, že ATB nejsou nutné?!?

Když vím (jak se píše právě i v článku), že zbytečné užívání ATB ničí užitečnou mikrofloru a "nabourává" tak imunitní systém organismu, tak přece nebudu ATB chtít, když to není nezbytně nutné!

Já jsem spíš taková ostražitá... Jednou se u naší doktorky nadhodila otázka ATB, mj. říkala že na zdejším ORL oddělení dávají ATB téměř paušálně při bolesti/evtl. zánětu ucha, i když záněty jsou většinou virové - a já jsem řekla, že to bych nedopustila a vždy se zeptala zda dr. zjistil(a) bakteriální zánět (popř. jaký). Teprve pak bych s ATB souhlasila. Naše dětská dr. souhlasila (byla nadšená že vím o té snížené imunitě v důsledku nadužívání ATB - myslela jsem že je to známé?) a pak mi dala kontakt na jiné, "lepší" ORL (s diferencovanějším přístupem k diagnostice a léčbě), kam se v případě nutnosti můžeme obrátit.

Při tom nejsem nějak paušálně zaujatá proti ATB - jen prostě vím, že se tento lék musí nasazovat v případě nutnosti cíleně a efektivně, aby zabral. Samozřejmě existují jasné případy, kdy jsou ATB zcela na místě a nebránila bych se jim. Sama jsem je např. brala při zánětu močového měchýře a při zánětu dutin - obojí bakteriální záněty, které po ATB rychle odezněly (přičemž ATB se musíp přesto vždy dobrat!). Jinak si pamatuji ATB akorát kolem porodu kvůli streptokoku (GBS). Moje děti je zatím naštěstí nepotřebovaly nikdy (starší je skoro 4letý, mladší má rok a půl) - kromě mladšího tesně po porodu kvůli komplikacím-infekci v důsledku toho streptokoka :-(. Tam to samozřejmě bylo víc než na místě, ATB terapie ho vlastně zachránila.

Takže shrnuto: Moje děti mají zřejmě imunitu dobrou (honem zaklepat ;-)!), tak ji nebudu zbytečně oslabovat, pokud to nebude nezbytně a prokazatelne nutné. Naopak když to prokazatelně nutné bude, nebudu váhat ATB cíleně nasadit.


 Zuuuza 


Re: Celkem dobrý článek, akorát... 

(27.11.2007 15:17:24)
Ahoj, právě proto, že jsou lidé, kteří bohužel stále nechápu rozdíl mezi viry a bacily, a tudíž vždy požadují ATB. Jedině tak mají totiž pocit, že je lékař léčí...
 Zuuuza 


Re: Celkem dobrý článek, akorát... 

(27.11.2007 15:19:47)
...nechápou.
 papinka 


Re: Celkem dobrý článek, akorát... 

(27.11.2007 15:38:58)
To máš naprostou pravdu,ale doktor by si měl dát tu práci a vysvětlit jim to.Ale někdy se tváří ukřivděně a nepochopeně i tak , když jim doporučíš bylinkové čaje , být v posteli a vypotit se. Njelepší je - napište mě ATB já musím chodit do práce. Pak ať se léčí sami, když nejsou schopni pochopit základní nutnost při nemoci- vypnout , odpočinout si..
 LENKA, Alešek, Lucinka 


Re: Celkem dobrý článek, akorát... 

(27.11.2007 15:37:06)
Jak se dá zjistit původ zánětu středního ucha? Je to výtěrem a následným rozborem? Můj syn byl před týdnem na ORL a doktor se jen podíval do ucha, potom píchl a předepsal antibiotické kapky na kapání do ucha + kapky do nosu - naštěstí ne antibiotika orálně (syn neměl teplotu), ale žádný výtěr nedělal. Díky.
 MirkaM 


Re: Celkem dobrý článek, akorát... 

(27.11.2007 16:45:24)
Řekla bych, že nadměrné předepisování antibiotik je věcí lékařů. Oni musí rozhodnout. Ze svého okolí znám dost případů, kdy se lékařka netvářila na maminku zrovna přátelsky, když se ta zeptala, zda ta ATB jsou opravdu nezbytná... o tom, jakou zodpovědnost na sebe matka bere, pokud je dítě nedá ... snad zbytečné psát. Nevyplácí se lékařům odporovat, a pak je potřebovat ....
 MM, 2 kluci 
  • 

Jak - "lékařům odporovat"...? 

(27.11.2007 17:53:30)
O to přece nejde, jestli se to "vyplatí" nebo ne! I když se lékař netváří přátelsky, je to pořád moje zodpovědnost, kterou za své dítě nesu, a z toho musím vycházet. Přinejhorsím (pokud by komunikace s lékařem zcela selhala přes všechnu snahu) bych holt šla jinam.
 LENKA, Alešek, Lucinka 


Re: Víš to, jak zjistit, zda je zánět  

(27.11.2007 18:03:10)
virového původu nebo bakteriálního? Já bych opravdu ráda věděla, abych věděla, na co se ptát, co po lékaři požadovat. Jsem bohužel zvyklá si o některé úkony mojí dětské říkat. Ale není urážlivá, takže si to prostě holt hlídám já a ptám se a ptám se.
 štěpánka 
  • 

Re: Víš to, jak zjistit, zda je zánět  

(27.11.2007 20:14:24)
Lenko,
popíšu moje zkušenosti s pícháním uší. Když byli kluci malí, chodili do školky, často měli zánět stř.ucha. Vždy to skončilo píchnutím a podle toho, zda měli teplotu a i jiné příznaky dostali ATB, většinou ale ne. Často měli zároveň zánět průdušek nebo i zápal plic a ty uši k tomu. Potom jim z ucha tekl hnusný žlutý vazký hnis, někdy s krví, ale většinou žluto-hnědý. Pak jednomu klukovi vyndali nosní mandle a oba měli pokoj. Velké překvapení nastalo cca v 8-9 letech, kdy u jednoho syna začalo docházet o opakovaným zánětům středouší (asi po 3 letech klidu). Opět mu to píchli vždy, ale z ucha vždy tekla krev a nebo čirá tekutina. Když došlo již k 5. píchnutí během 1 roku, ze zoufalství jsme byli i u homeopata, který byl kdyzi u miminek naším pediatrem, takže nás znal. Ten mi vysvětlil, že právě to co vykéká z ucha je směrodatné. (BAKTERIE- žlutý hnis, VIRY - krev nebo čirá tek.) V nemocnici na Karláku v Praze mu ovšem ucho píchli vždy, kromě jediné osvícené lékařky, která mu dala tampón s čímsi, nepíchla a řekla, když bolest do rána nepřejde, přijďte znova. Ejhle, přešla. Bohužel uši bolí téměř zásadně v noci, takže jsme končili na tom Karláku opakovaně. Při tom pídění se mi nakonec povedlo dopídit se k dobré ORL "obvoďačce", kterÁ nám píše OTOBACID, který kápneme okamžitě při začátku bolesti ucha a je pokoj. Kapeme 2-3 dny. Syn má totiž při každé viróze ucho bolavé.
Tolik tedy k odlišení BAKTERIÁLNÍHO a VIROVÉHO zánětu ucha.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Víš to, jak zjistit, zda je zánět  

(28.11.2007 7:48:24)
Naše mladší dcera také trpí na opakované záněty středouší - ale ani jednou jí paní doktorka ouško nepíchala a ani jednou jí samo neprasklo. Vždycky na to dostaneme antibiotika a Otobacid a situace se uklidní. A myslím, že se ani nejedná a nějaké slabší záněty, protože někdy při kontrole za deset dní ještě ouško v pořádku nemá (vyšetřuje se to takovým tím hracím strojkem). V lednu má dva roky a nechám ji naočkovat Prevenarem, ten by tomu měl zčásti zabránit. Dokonce při čtyřech středoušních zánětech ročně jej hradí pojišťovna, k tomu číslu jsme se meziročně naštěstí nedostali, myslím, že celkově od narození jej měla tak 4 x - doufám, že jí to očkování pomůže, mám z toho trošku obavy, uši máme jenom jedny.
 Barča 2 kluci 
  • 

Re: Celkem dobrý článek, akorát... 

(27.11.2007 20:19:20)
Je to přesně tak. Někteří doktoři je prostě předepíší a hotovo. My máme naštěsí výbornou paní doktorku, která antibiotika moc nevyznává. Starší syn trpěl na záněty stř.ucha, ale ant. měl jen 1x. Píchat ucho jsme jezdili do nemocnice od 1/2 roku asi tak do 10 let 1x až 2x ročně. Když ho začalo bolet ucho kapla jsem mu tam Alpu.
Mladší byl nemocný v roce a měl opravdu vysoké horečky, byli jsme s ním na pohotovosti, kde doktor mluvil zásadně přeze mne a ještě mě označil za hysterku, že mu rostou zuby. Vzali jsme ho do nemocnice a tam si ho chtěli nechat - ukecala jsem je s příslibem, že pokud se stav jen trochu zhoší okamžitě přijedeme - tam ant. byla nutná. Do 5let nemocný nebyl, pak se to zhoršilo a bohužel má astma a alergie skoro na vše (kromě potravinových). Když musím k naší doktorce tak hned nechám udělat krevní test (zaplatím 100,-Kč) a máme hned jasno co se děje všichni. Jinak sama doktorka hlídá kdy ant. měl.
Záleží opravdu na doktorovi, protože si nedokážu představit, že bych u té naší ant. požadovala a ona by mě je předepsala jen na základě mé žádosti.
Pokud jsou nutná sama mi vysvětlí proč mu je MUSÍ předepsat.
 hexe 
  • 

Jsou rodiče opravdu tak hloupí? 

(27.11.2007 18:41:30)
Text na mě dělá dojem, že rodiče jsou zabedněnci, kteří trvají na antibiotikách, přičemž osvícení lékaři se jim marně snaží vysvětlit, že nejsou třeba. Mám ovšem pocit, že právě lékaři jsou ti, kteří celá léta antibiotika vesele předepisovali - nebo snad ne? Mmch někteří si zřejmě s antibiotiky nelámou hlavu ani teď. Dcerka mojí známé začala loni chodit do školky a během tří měsíců byla víc než desetkrát na antibiotikách, aniž to kterémukoli lékaři přišlo zvláštní! Nakonec jí pomohla homeopatika.
 papinka 


správná indikace ATB 

(27.11.2007 18:58:13)
Nevěřím tomu , že by u tak malého dítěte byla objektivně za tak krátkou dobu indikace k podávání tolika ATB. Je to pak o tom změnit lékaře , když nezná jiné léky či opatření. ZJevně to nebyla bakteriální infekce , a ztedy stav,kdy nebyly důvody k podávání. Opakovaný RP bymělo předcházet pečlivé klidnické vyšetření , hlavně ale kultivace a vyšetření laboratorní - viz zmiňovaný C-reaktivní protein , ale pozor , ani ten není samospasitelný A nebývá zvýšen pouze u infekcí a navíc stoupá takpo 36 hod.
 Linda 
  • 

Re: Jsou rodiče opravdu tak hloupí? 

(28.11.2007 8:40:06)
Tyjo, 10 antibiotik za 3 měsíce! To se snad ani nedá stihnout, nebo jo? Já zase slyšela o případu, kdy mělo dítě ATB 2x za 3 měsíce a doktorka doporučila mamince, nedávat dítě po dobu 2 měsíců do školky. To je sice hezké, ale když musí maminka do práce, tak je to poněkud neřešitelné...
 Věrča 
  • 

Aby antibiotika dětem pomáhala. 

(27.11.2007 22:56:17)
MOji kluci dostávali při zánětu středouší ANTB vždy.Bihužel ten menší 1,5 je měl za poslední 2měs už po3.Když se po těch třetích osypal-Augmentin,tak jsem odmítla 4.Vždy měl zánět středouší.Starší teď půjde na nosní mandle,tak doufám,že se to zlepší.Doktorka to označila za nutnost.U mladšího 1,5r to doporučila.Ale domluvila jsem si ještě vyšetření v nemocnici,neb s tím jejím názorem nesouhlasím.
Dotaz:Hradí tedy pojišťovna vyšetření CRP na tom přístroji? Proč někdo platí a někdo ne? My pokaždé 100kč.
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Věrčo 

(30.11.2007 9:14:17)
Náš mladší měl zánět stř.ucha za poslední rok 5 x, pokaždé dostal ATB. Štvalo mě to. Před měsícem jsem ho dala oočkovat Prevenarem, prý by to mohlo snížit počet výskytů....Neuvažovala jsi o tom? Ty mandle budou pro mě krajní řešení....
 papinka 


Očkování prevenar 

(30.11.2007 11:44:29)
Očkování jednoznačně anoi, předejít může nejenom zánětům středouší , ale hlavně těžkým zápalům plic
Aleasi by bylo nejlepší vyndat mandličku a očkovat poté. V té mandli totiž je infekce uhnízděná
 Bernadeta, 5 dětí 


Vynechat dávku ATB? HLOUPOST 

(28.11.2007 8:25:21)
Aby ATB skutečně nejen dětem pomohla, je nutné je ordinovat v indikovaných případech /jak je v diskusi již několikrát zmíněno/, ale také SPRÁVNĚ UŽÍVAT. A proto upozorňuji na zázadní chybu v článku. A to v očíslovaném sloupci,v bodě, který je uveden za páté a je z FARMACEUTICKÉHO HLEDISKA v druhé části NAPROSTÝM BLÁBOLEM /s prominutím/:
"5.Pokud zapomenete podat tabletu a zjistíte to do hodiny poté, lék podejte a dále už dodržujte původní časový rozvrh. Pokud uplynula delší doba než hodina, počkejte s podáním prášku na další interval."
Protože pokud zapomenu vzít ATB, vezmu je vždy okamžitě, a tím i zákonitě posunu další časy. Nikdy dávku nevynechám!!! A to z prostého důvodu- udržet hladinu antibiotik, případně nenechat ji úplně klesnout vynecháním dávky, jak je zde uvedeno. Některé příbalové letáky toto dokonce řeší, jiné radí INFORMUJTE SE U SVÉHO LÉKÁRNÍKA nebo lékaře.
 Atislava 
  • 

Opačný problém 

(2.12.2007 13:36:59)
Několikrát už jsem řešila opačný problém. Dle CRT je dítě v naprostém pořádku a krku lehce narůževělé. Přesto mi pokaždé byly předepsány ATB. Vždy ještě konzultace na ORL, kde se k podávání ATB příklánějí. Takže mi z toho vyplývá, že mají rodiče opačný problém než je zde uváděno. Ráda byh antibiotika nedávala, ale přeci jenom jsem laik a nedovolím si je dítěti nepodat (co kdyby něco), ale přijde mi zbytečné investovat do CRT , využívat ho a pak se stejně připojit k zajetým stereotypům. Nebo se i CRT může plést?
 Atislava 
  • 

Opačný problém 

(2.12.2007 13:37:02)
Několikrát už jsem řešila opačný problém. Dle CRT je dítě v naprostém pořádku a krku lehce narůževělé. Přesto mi pokaždé byly předepsány ATB. Vždy ještě konzultace na ORL, kde se k podávání ATB příklánějí. Takže mi z toho vyplývá, že mají rodiče opačný problém než je zde uváděno. Ráda byh antibiotika nedávala, ale přeci jenom jsem laik a nedovolím si je dítěti nepodat (co kdyby něco), ale přijde mi zbytečné investovat do CRT , využívat ho a pak se stejně připojit k zajetým stereotypům. Nebo se i CRT může plést?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.