| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Motivace

 Celkem 23 názorů.
 Lizzie 


:O) 

(12.10.2007 8:42:16)
Tak ať mu ta motivace vydrží:-) Časem třeba ,,bombony" nahradí zájem o culíkatou fotbalistku, případně se beznadějně zamiluje do angliny či zeměpisu..a půjde to jak po másle.
Mimochodem, Benjamin (česky tuším Benjamín) je moc hezké jméno:-)
 Slunečnice 
  • 

Re: :O) 

(12.10.2007 8:59:23)

...taky jsem to nějak nepochopila- že by samochvála?? Pro mě to žádný přínos nemělo...
 Katka 
  • 

Re: :O) 

(12.10.2007 9:43:42)
Tak taky jsem ten clanek nejak nepochopila....
Jde o chvaleni ditete, ze ma motivaci,
nebo chvaleni obchodu, ze je blizko skoly?
A jen tak mimochodem - nevim, jestli je zrovna
dobre si kupovat o prestavce sladkosti, kdyz
chce ta maminka mit zdraveho slavneho fotbalistu....

 Eecta 


Re: :O) 

(12.10.2007 10:39:05)
ach jo

je to o tom, jak se ho snazi namotivovat fotbalem, jeho oblibenou hrou, a tim, ze se bude ucit jenom dopoledne. a nic. a pak se chyti na predstavu, ze si muze o prestavce koupit bonbony.

jinak receno rodice se snazi motivaci, o ktere si mysli, ze je pro dite vsim - a on zabere bonbon

tedy rodic mini, dite meni

a soud o tom, ze bonbon neni pro fotbalistu to prave mi prijde zcestny...
 Fany 
  • 

Re: :O)potrefená husa..... 

(12.10.2007 11:27:13)
Mě se ten článek líbí. Je o životě. Děti myslí jinak, než my dospělí.
Nevím, proč to tak kritizujete!!!!!!
Matka se o něco dlouho snažila a dítě k tomu došlo úplně jinou cestou, nic míň, nic víc. Překvapení bylo i na staně matky, že zabraly právě ty bombony, tak nechápu, že je rozebíráte.
 Jíťa 
  • 

Divím se, že sem ještě někdo píše 

(12.10.2007 13:55:02)
A to skutečně. Pokaždý, když se tu objeví nějakej článek, tak se pod ním objeví spousta (podle mě úplně zbytečné) kritiky. Šťouralové hledají chyby gramatické, slohové, použití nespisových a hovorových výrazů a konečně se najdou i tací, kteří prostě jen nepochopili, že se autor chtěl jen svěřit s nějakou pro něj úsměvnou historkou.
Taky třebas některé články nechápu, protože jsem to sama nezažila, ale proč kvůli tomu kritizovat autora, kterej to zcela určitě myslel dobře?

A o všech svejch, zde napsanejch, hrubkách vím, protože je píšu schválně! Považuju diskuzi za jakousi náhradu pokecání si u kávy. Tam taky nehlídáme, aby každý slovíčko bylo spisovný!
 Jíťa 
  • 

Divím se, že sem ještě někdo píše 

(12.10.2007 13:55:27)
A to skutečně. Pokaždý, když se tu objeví nějakej článek, tak se pod ním objeví spousta (podle mě úplně zbytečné) kritiky. Šťouralové hledají chyby gramatické, slohové, použití nespisových a hovorových výrazů a konečně se najdou i tací, kteří prostě jen nepochopili, že se autor chtěl jen svěřit s nějakou pro něj úsměvnou historkou.
Taky třebas některé články nechápu, protože jsem to sama nezažila, ale proč kvůli tomu kritizovat autora, kterej to zcela určitě myslel dobře?

A o všech svejch, zde napsanejch, hrubkách vím, protože je píšu schválně! Považuju diskuzi za jakousi náhradu pokecání si u kávy. Tam taky nehlídáme, aby každý slovíčko bylo spisovný!
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: :O) 

(12.10.2007 14:41:22)
česky je možné Benjamin i Benjamín - znám osobně obě verze :)
 Lizzie 


Re: :O) 

(12.10.2007 15:40:08)
Benjamín mi zní lépe, ovšem Benjamin je univerzálnější..toť dilema do budoucna:-)) I když k málokterému českému jménu se hodí, takže toto rozhodování si asi ušetřím.
Ale dík!
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: :O) 

(12.10.2007 15:44:40)
to by ses divila :) znám malejch Benjami(í)nů několik... celkem asi 5... no a většina z nich má "normální" česká případně moravská jména a kupodivu to divně nezní divně!
 Lizzie 


Re: :O) 

(12.10.2007 15:47:36)
Opravdu? Jako mě se to jméno líbí dost, možná je dávám do souvislosti s několika ,,výjimečnými" jmény. Nejsem příznivcem originality za každou cenu, na stranu druhou fakt nezávidím dětem, které své ,,jméno" potkávají všude hned v několika dalších verzích. Samozřejmě každé jméno je pěkné, když se hezky vysloví, nikoho neosočuji:-)
Taky dám dost na význam jména..Benjamín..moc se mi líbí, uvidíme:-)
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: :O) 

(12.10.2007 15:56:06)
My jsme o tom jménu taky uvažovali, moc se nám líbí, ale máme ho už v přízni (i když s jiným příjmením) a navíc naše příjmení začíná na B, tak nám to přece jen znělo Blbě :) A ke všemu pár měsíců před námi se našim nejbližším přátelům narodil Benjamin, tak to už byla poslední kapka... Hoši se teď dost kamaráděj, to by byl teda zmatek... Jinak ono to je o pocitu, kolem nás se to starozákonními jmény jen hemží, tak nám to prostě nepřipadá :) Jinak asi bych osobně dala spíš Benjamin, sice to stejně můžeš říkat dlouze, když chceš, ale je to univerzálnější, mezinárodní forma.
 Lizzie 


Re: :O) 

(12.10.2007 16:04:20)
Ráchel, já nemyslela původ jména, ale totožné jméno jako takové - když se v jedné třídě potkají čtyři slečny naprosto stejného jména, je to lehce zmatečné pro ně i učitele. S tou výslovniostí máš pravdu, i když pokud někdo napíše Benjiho bez diakritky vypadá to také normálně, nic šokujícího. A tvé důvody chápu, 2 Benjamínové vedle sebe..:-) Z toho důvodu se mi (opět jen můj názor) nelíbí ani pojmenování dítěte/dětí po rodičích. Jednak se v tom málokdo vyzná..a pak mám pocit, že to dítěti tak trochu ubírá na osobitosti.
 Terezka 
  • 

Re: :O) také mám Benjamina 

(12.10.2007 20:09:11)
Ahoj, já mám dvojčátka narozená 25.4.2OO7 a holčička je Viktorie a chlapeček Benjamin. Mám k takovým jménům "dobré" příjmení. Jmenovat se česky, tato jména bych rozhodně nedala. Je to Benjaminek, Beníček, Benja, Benda... a kromě D. Kollera neznám nikoho, kdo má syna tohoto jména:-)
 jana38 


Re: :O) 

(12.10.2007 20:13:10)
Se přidávám k majitelkám Benjamina:-) Dvouletýho, s krátkým i. Příjmení máme ryze český, ale momentálně po přestěhování do jedné nečeské evropské země jsme za univerzální křestní jméno potomka vděční:-)))

U nás v širší rodině jsme známí pojmenováváním dětí a psů celkem netradičníma jménama, pojmenovat dceru třeba Jana, asi bysme všechny příbuzný těžce zklamali:-))

A navíc razíme taktéž teorii, že jméno by mělo být neobvyklé, aby pokud možno nebyli ve školce čtyři nebožáci stejného jména a mělo by odpovídat vzhledu a charakteristice nositele:-))

Autorku zdravím, čánek moc hezkej! a Benji taky na juniora pokřikujem:-)) Momentáně se tady snaží obrovským gym-balem prokopnout balkonový dveře - že by taky budoucí fotbalista?:-))
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: :O) 

(12.10.2007 21:25:34)
já jsem tím myslela, že mi starozákonní jména jako Bejamin, Rebeka, Rut, Ester, Joel, Debora, Eliáš, Abigail, Noemi, Samuel, Natanael a tak dále nepřipadají až tak "neobvyklá", protože jsou obvyklá v našem okolí :)
 Lizzie 


Re: :O) 

(12.10.2007 23:48:28)
Jo aha:-)
 Winky 
  • 

Re: :O) 

(12.10.2007 22:19:35)
Článek je prima, tak přeju ať jim nedojdou kyselí hadi v tom obchodě...

Jako au-pairka jsem měla taky klučíka Bena, ale to byl Benedict (právě z důvodu že už v rodině jeden Benjamin byl - strýček), no tak malýmu se říkalo BenyBen a bylo to v poho :-))

Taky inklinuju ke jménům která znějí více méně "univerzálně" tj jsou transformovatelná do více jazyků bez větší změny. I když pak stačí i stejně psaná podoba s různou výslovností..... a nositeli jména se to nemusí líbit (např. manžel -tehdy ještě přítel - nesnášel své jméno DAvid s anglickou výslovností (dejvid), zato moje mamka - Miluše - jejíž jméno jsme museli zkomolit na Mili aby to aspoń dokázali vyslovit byla nadšená z nové "přezdívky" protože "milušku" nesnáší zase doma :-DDD)
 Markéta, syn 5 l.  
  • 

Miluše 

(16.10.2007 10:15:20)
Moje maminka je taky Miluše, svoje jméno nesnáší, na oslovení Miluško je alergická (není se co divit). Blízké okolí jí říká Míšo, případně přesmyčkově Mišule, my s bratrem někdy Vilmo (křestní jméno - Miluše Vilma je teda dobrý nářez). Moje babička, maminčina maminka, mi vykládala, jak dlouho a pečlivě zvažovala výběr jména, až jí zbylo to nejkrásnější - no někdy se holt ty názory nesejdou. Mě zase rodiče dost často říkají Dášo (jak mě pojmenovali v břiše)- vydrželo jim to skoro už čtyřicet let. My jsem prckovi v břiše říkali Adolfe a Dolfíku(no prvních pět měsíců Lucinko), ale vyznělo to do ztracena. Mužova maminka tenkrát šílela .."jako Hitler!jako Hitler!!.." a dost se jí ulevilo, když jsme oznámili Martina. A ještě bych dodala, že když švagrová s bratrem vybírali jméno pro svoji holčičku, švagrová navrhla Marii. Bratrova reakce : "Ani za nic, ještě v padesáti jí budou říkat Maruško."
 Bety 
  • 

Míň než jsme mysleli. 

(12.10.2007 9:52:39)
Snažíme se motivovat prcky, vysvětlovat, co je pro ně dobré a co ne. A pak stačí, tak málo- kyselé bombóny. Je to s nimi srada, jak myslí, uvažují.
A je to pro nás dospělé lekce, když zjistíme, že stačí míň, než jsme mysleli.
 Líza 


Re: Míň než jsme mysleli. 

(12.10.2007 11:05:32)
Budu muset Verče vysvětlit, jakou má kliku, že si ve škole může odskočit koupit kyselý hady...;-)
 Ivča 
  • 

To mě fakt pobavilo... 

(12.10.2007 11:51:19)
Přeju Benjimu, aby mu motivace vydržela a na školu se dostal.

Máme teď prvňačku, tak až budu potřebovat, tak si vzpomenu... Třeba na sladkůstku taky zabere.
 Grainne 


Re: To mě fakt pobavilo... 

(15.10.2007 8:35:19)
...fakt mě článeček pobavil, je to taková ta úsměvná realita. Když už budu hledat hluboký smysl článku, najdu ho, je tam! Děti prostě nefungují podle výchovných příruček, jestli ono to nebude tím, že je nečtou.

Nu, na kyselém bonbónu, slupnutém malým fotbalistou rovněž neschledávám nic závadného.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.