| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Polohy při porodu II

 Celkem 6 názorů.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Jen mě napadlo 

(17.9.2007 10:40:53)
že jestli ještě budu někdy rodit, měla bych si to vytisknout a vzít s sebou, protože vážně pochybuju o tom, že bych si na něco takového vzpomněla a dopředu naplánovat se to taky nedá, když nikdo ani netuší, jak to bude probíhat. :)
 Romana a Ondřej 
  • 

Re: Jen mě napadlo 

(17.9.2007 11:09:54)
Myslím, že když budeš poslouchat své tělo, samo tě navede. Rodila jsem skoro před šesti lety a přesně tyhle polohy jsem postupně všechny vyzkoušela, aniž bych měla ilustrace před sebou. Nejvíc mi vyhovovala opora ve stoje a kleky ve všech možných pozicích. Měla jsem pocit, že využívat gravitace je to pravé.
Jinak pro mě byl porod krásný zážitek.
 Emmča, 2 děti 
  • 

Možnost volby 

(17.9.2007 14:38:05)
Je určitě fajn, když si žena může polohy při porodu vybrat a vyzkoušet. Já měla bohužel oba porody komplikované, takže mi nebylo dopřáno cokoli vyzkoušet u prvního dítka a u druhého mi doporučili jen se pohupovat na balónu. Po pravdě řečeno, jsem se natolik bála o svoje právě se rodící děti, že jsem si jen přála, ať je to jakkoli, ale hlavně ať jsou živé a zdravé co nejdříve se mnou. Jinak přeji všem maminkám pohodový porod a krásný zážitek.
 Katoun 


Re: Možnost volby 

(17.9.2007 22:37:01)
Rodila jsem dvakrát, vždycky jsem se snažila trochu měnit polohy, většinou ke konci už personál chtěl, abych tlačila vleže na boku nebo v polosedu na zádech. Kdybych někdy rodila potřetí, chtěla bych co nejvíc využít gravitace a rodit asi v kleku opřená. Měla jsem pocit, že když jsem byla v polosedu a nohy jsem musela mít připevněné k těm kozám, neměla jsem vůbec sílu tlačit. Všechna ta síla šla úplně jinam, než do pánve.
 Pavla 
  • 

Re: Možnost volby 

(24.9.2007 14:43:00)
Ano, možnost volby - to by měla být v porodnici samozřejmost č. 1!
Můj první porod byl velkým donucením ze strany personálu a já jsem (jako prvorodička) nevěděla a taky nemohla jinak. Vědělo se jediné a sice, že dítě bude větší, přenášela jsem 14 dní a porod může být těžší - bylo mi 34 let.
Po odtoku vody dr. konstatoval, že porod bude spontánní a rychlý (do 3hod). Asistentka mně začala nutit ležet. Slevila a povolila mi si s příšernými bolestmi lehnout si na bok. Jenže si špatně prohlédla polohu dítěte a nutila leh na levo. Nesouhlasila jsem, že mně to bolí ještě více. Po 3 hod, kdy jsem už měla rodit a přišel dr. na kontrolu, tak zjistil, že špatně ležím a že došlo ke špatnému otočení a začalo vše znova - a sice lehem napravo. Sama jsem pocítila obrovskou úlevu a střídáním lehu vpravo a na zádech konečně porodila syna.
Výsledek špatného natočení hlavičky do pánve byl zdeformovanaá hlavička dítěte (šišoid nahoru, do zadu), špatné apgar skore (naštěstí se neomotala pupečn. šňůra) a otisk mé kostrče na čele. Já jsem pak měla do půl roku 2x skříplá záda a vyhnutou kostrč.
Kluk měl 4,1kg a poloha vleže, kdy jsem měla tuto váhu protlačit horizontálně, byla absolutně nevhodná. Dodnes (4r) má na hlavě protlačeninu a na čele otisk. Měl taky spánkovou poruchu - údajně z důvodu rovnajících se lebečních kostí během 3let.
Jsem těhotná a můj další porod si chci plně regulovat sama.
 mamina 
  • 

Naprostej souhlas! 

(27.9.2007 17:49:41)
Naprostej souhlas! Doktoři a sestřičky si často myslí,že sežraly Šalamounovo h...,a občas jim to taky nevyjde.Já rodila 3* s doktorem a jednou s PA.Jen ta mi řekla,že mám otočenou dělohu(jako jediná a při třetím porodu)a když jsem se o tom bavila s doktorem,koukal na mně jak na blbce,znechucenej,že něco o vlastním těle vím..Ale s PA jsem rodila holku(4,10 bez šití a bez provokaček a s úsměvem) a s doktorama s provokačkama,s děsnejma bolestma a s problémama kluky(4,25 , 4,05 ,4,22) s AUTOMATICKÝM nástřihem a stehy od 7 do 32! Tak nevím,co jelepší.Poslouchat tělo a nebo doktora? P.S.:Moje kámoška dělá na patologii a říká,že když vidí,co se jí dostane na stůl,co všechno doktoři dokážou zvorat,tak že se jich taky bojí...
Jo,úžasný bylo,když jsem šla do špitálu na chíru(netěhule),že mě bolí žaludek a oni mě poslali na gyndu,jestli nejsem v tom!Bylo jim divný,že vím,kde mám žaludek!Asi nechodili na základku,protože my měli základy anatomie už v sedmičce. :-) Nakonec po týdnu mě poslali na vyšetření žaludku a přišlo se na to,že mám 8 vředů,z toho 4 krvácely-málem jsem jim exla,pitomcům.Ale je fakt,že někteří dokážou dělat i zázraky a maj zlatý ruce i srdce!Díky Bohu za ně.Jen je občas problém je objevit.. :-))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.