| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na dámy nebo na pány?

 Celkem 114 názorů.
 M,Christina+Dean 
  • 

jednou dovnitr-ctyrikrat ven 

(23.7.2007 8:08:23)
Se vsim souhlasim chlapi si ulevuji skoro vsude za kazdym rohem ale kdyby chtela zenska tak to by bylo neco.Ja osobne vzdycky kdyz jdeme nekam do restaurace nebo podobne tak prvni vec co hledam je zachod-kdyz uz vim kde je tak su v pohode ale oopravdu nejhorsi sou ty zamkle kde si musite ten klic vyzvednout.
Kdyz je nekdo jako ja kdo vypije jedno piti a vycura jich ctyrikrat tolik tak je to trochu trapne si porad chodit pro klic a vydet ze chlapsky zachod je otevreny tak to cloveka tak akorat s prominutim nasere.Jinak s detma to ma asi to same vzdycky se jim chce v te nejhorsi chvili kdy zrovna nemuzete.
 Babsi+2 


čtyři chlapské, čtyři dámské 

(23.7.2007 9:05:21)
Klíče u obsluhy už mi nevadí, ale co nechápu je počet stejný počet záchodů pro dámy a pány - přeci jen, s náma chodí děti; jakmile je školka/škola na výletě, jsou většinou s učitelkou=>jdou na dámský záchod; dámě, která má "své dny" se pobyt na WC taky protáhne atd...

Ale všichni staví stejný počet kabinek pro obě pohlaví.

Mám dotaz na autorku - nepatříte mezi ty holčiny co chodily každou přestávku na záchod ve společnosti dalších spolužaček? (nikdy jsem nechápala proč?bály se tam?!)
 Niky  
  • 

Re: proč chodí dámy ve dvou? 

(23.7.2007 9:27:53)
Proč chodí na záchod ženy ve dvou? Na to se snažím přijít už hezky dlouho, ale ještě se mi to nepodařilo. Je v tom nějaký atavistický pud zřejmě. Já to dělám taky. :-)
Jediné, co se nám s kamarádkama podařilo logicky zdůvodnit, jsou tyto akce, pokud jsou konané v přírodě, třeba na vandru. To vám totiž všichni beznadějně utečou a vy si pak nemáte při dohánění skupiny s kým povídat. O medvědech ani nemluvě. Ale proč to tak praktikujeme i v civilizaci, to fakt nechápu. Pro mne tento problém patří do kategorie "proč lidi rádi hledí do ohně" a podobně. Prostě to tak je.
Jinak k těm klíčům u obsluhy, tak to je fakt hloupé, když celá hospoda ví, že jdu na záchod, ale utěšuju se tím, že je to všem úplně šumafuk a někdy to už ani nevnímají.
 petra 
  • 

Re: Re: proč chodí dámy ve dvou? 

(23.7.2007 10:00:31)
Niky,

tak tohle mně taky vrtá hlavou. ač žena, chodím na záchod zásadně sama. Asi jsem vyjímka, ale vyžaduji určitou intimitu. Dotazy kamarádek, nepůjdeš se mnou na záchod mě vždycky dostávaly. Raději fakt půjdu sama.
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: Re: Re: proč chodí dámy ve dvou? 

(23.7.2007 11:26:32)
to já teda taky chodím na záchod sama... a na základce to byl další důvod, proč sjem byla "divná" :)
 Radka, dvouletá Eliška 
  • 

Re: Re: Re: Re: proč chodí dámy ve dvou? 

(30.7.2007 21:43:27)
jj, já taky chodila vždycky sama. Nikdy jsem totiž nemohla vykonat potřebu, když mi kamarádka přez dveře popisovala včerejší rande. :o)
Myslím si, že chodí ve dvou, aby mohli v rychlosti zdrbnout ostatní nebo probrat něco osobního. Nebo na záchodcích, které se nezamykají, aby vám někdo hlídal dveře.
Jednou jsme měli třídní sraz v takovym pajzlu, dveře od záchodu vedli hned do místnosti, kde byl kulečník, chyběl zámek a ještě navíc jsem ani nedosáhla na kliku....
 Hana (2děti) 
  • 

Re: Re: Re: proč chodí dámy ve dvou? 

(23.7.2007 12:58:48)
Pokud jsem v nóbl restauraci, takjediný důvod, proč jít s kámoškou je, že si občas chceme říct něco bez chlapů. Pokud jsem ale v normální hospůdce, nebo horším pajzlíku, tak radši chdoím s kámoškou. Protože už se mi stalo, že mě jeden ze štamgastů v chodbičce začal hnusně otravovat, tak to podruhé nechci riskovat.
Výše popsané případy jsou ovšem platné pouze když nejdu s rodinkou. 95% chodím s děckama, takže je jasné, že doprovod mám zaručený vždy. Nebo ho dělám já...
 Mimma 


Re: Re: Raději chodit ve dvou 

(23.7.2007 13:42:01)
Mám jednu špatnou zkušenost právě z benzinky. Když jsem vycházela ze záchodu, tak u umývadel (na dámském WC) byl chlap, který mě nechtěl pustit ven, mluvil na mně v cizím jazyce a nabízel mi za určitou ´službu děngi´. Dopadlo to dobře, ale byla jsem z toho docela v šoku. Takže raději budu chodit ve dvou...
 Sylvie 


Re: čtyři chlapské, čtyři dámské 

(23.7.2007 9:33:57)
Mám dotaz na autorku - nepatříte mezi ty holčiny co chodily každou přestávku na záchod ve společnosti dalších spolužaček? (nikdy jsem nechápala proč?bály se tam?!)

Nejsem autorka článku a popravdě jsem ho zatím ani nečetla, ale tvoje otázka mi připomněla moji oblíbenou poznámku někdy ze druhého stupně základky:

Přestávky tráví zavřená na záchodě, kde si se svými kamarádkami vesele hraje.

Takže s tou společností spolužaček to bylo asi tak, no ;o) Holt na toaletách bylo více zábavy, než ve třídě :oD

Ad klíče od WC u obsluhy - jsem člověk nekomunikativní, vyzvedávat si klíče od WC u kohosi mě většinou rozladí, protože jsem zase opět nucena bavit se s někým cizím, s kým se vůbec bavit nechci :o/ Ne, že by to tedy byl nepřekonatelný problém, to vůbec, ale nemám to ráda.

----------------------
 Mediana 


Re: Re: čtyři chlapské, čtyři dámské 

(23.7.2007 10:43:00)
Ano, odvěké téma, ženy ve dvou... Nemůže to souviset s tím, že když se dvě oddělí od společnosti a jdou na záchod, můžou si popovídat důvěrněji a popřípadě taky zdrbnout ty, kteří zůstali u stolu??? :) Pokud to ženy dělají a muži ne, stopro za tím bude odlišný vztah ke komunikaci...:)

Klíč u obsluhy je ponižuící, souhlas. Stejný počet záchodů pro muže a ženy je pro mě taky záhadou, snažím se matematicky vypočítat míru diskriminace žen jakožto můj oblíbený hlavolam již několikátý rok. :) Totiž, muži mají přece vedle kabin ještě pisoáry! Přijde-li tedy kupříkladu na pánský záchod se 2 kabinami čtveřice, dvěma se chce na malou a dvěma na velkou, potřeby všech jsou saturovány. Přijde-li (jiná:) čtveřice na dámský záchod se dvěma kabinami, také se dvěma chce na malou a dvěma na velkou, potřeby jsou saturovány pouze na 50%.
Doporučuji dále rozpracovávat s libovolnými sestavami močících a defekujících zájemců na libovolně vybavených záchodcích. Je to zábavnější než puzzle. :D
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: čtyři chlapské, čtyři dámské 

(23.7.2007 11:27:52)
Chlapi nechodí spolu na WC, protože by bylo trapné povídat si při močení u pisoáru, ženský si mohou alespoň povídat přes zeď. Vůbec mužům ty mušle nezávidím :-), bejt chlap, stejně chodím i na malou na záchod.
 Finrod Felagund 


Re: Re: Re: čtyři chlapské, čtyři dámské 

(23.7.2007 13:25:28)
Doporučím Vám úžasnou radu: zajděte na nejbližší finanční úřad, nechte si vystavit živnostenský list, otevřete si restauraci kam klidně vyvěste ceduli "muže na záchod nepouštíme, respektive jen s klíčkem". Uvidíte, jak dlouho přežijete. Tomu se říká přirozený stav věcí a neviditelná ruka trhu, vážená...
 Lada 
  • 

Re: Re: Re: Re: čtyři chlapské, čtyři dámské 

(31.7.2007 15:08:55)
Ty budeš taky pěkný mimoň (soudě podle stylizace příspěvku i podle tvého naposledy užitého slova) - autorce článku nejde o to, že by se to mělo mužům vrátit stejným způsobem. Mimochodem - s manželem máme hospodu a žádné WC nezamykáme. Žádné problémy s tím spojené nejsou.
 eva 
  • 

Re: čtyři chlapské, čtyři dámské 

(23.7.2007 13:49:54)
Ne že bych to praktikovala dodnes, ale na základce byl důvod janý: čůrání bylo něco jako tabu, trapas, cosi, co bylo takřka utajované...a tudíž jít ve dvou znamenalo - já nejsem divná, ona přece taky čůrá! :)))
 Ján 
  • 

Re: jednou dovnitr-ctyrikrat ven 

(27.7.2007 14:13:23)
Kdyby ženský nebyly prasata nemusely by se záchody zamykat,pracuji x let v pohostnství tak vím o čem mluvím.Posledních patnáct let mám svojí restauraci.Několikrát jsem zkoušel nezamykat,ale řeknu vám uklízení to bylo kafe.Zamykání se mi nelíbí ale na hajzlbábu nemám peníze,už jsem WC dal do pronájmu ale nevyšlo to.Babo radˇ.
 alena,55 let 
  • 

Re: Re: jednou dovnitr-ctyrikrat ven 

(28.7.2007 6:24:45)
je sporné, jestli jsou větší čuňata ženy než muži.Co je ale jasné, že pánské čurání vždy a všude mi hodně vadí. Je dost hrozný pohled na všechny pány, kteří vycházeji z WC s ruou na poklopci, protože se ještě upravují. 30 let jsem bydlela v přízemí paneláku.Kolem nás vedla cesta a roste tam vysoký dub. Všichni pánové chodili z hospody čůrat za dub, ovšem z mého pohledu z okna před dub. Za 30 let jsem tam neviděla ani jednu dámu, ale pánských okras tolik, že byxh mohla vydat knihu o velikosti aj. kriterií.
 Demeter, pět dětí 
  • 

Re: jednou dovnitr-ctyrikrat ven 

(19.8.2007 17:44:10)
Velmi vám fandím. Doufám, že Vaše děti s cizokrajnými jmény nebudou míti takové problémy s češtinou.
 8.5Yettynkaa12 


Komár a velbloud 

(23.7.2007 8:20:49)
SIm, pokud jsi psala články z oblasti zdravotnictví, říkala jsem si, ta holka má trauma. Ale začínám mít takový neblahý pocit, že jsi přesně ten typ, co dělá z komára velblouda, co si vyhrabe problém, a pak se v něm rejpe ze všech stran. Kdybych měla všechno takhle řešit, asi bych musela zešílet. Máš pravdu, že je to nespravedlivé, že chlapi pro klíč nemusí, na druhou stranu - je to takový problém si ten klíč vyzvednout? Do restaurací chodím poměrně často, a nikdy mi to jako takový problém nepřišlo. Včera jsme s manželem debatovali na téma ropná krize. Měla by nastat podle iDnes v nejbližších letech. To mi příjde jako problém. Ani ne tak krize samotná, jako její důsledky. Nějaké záchody mi oproti vážným problémům příjdou jako s prominutím kravina.
Všechny důvody, o kterých jste debatovali, proč mají ženy zamknuto, mi přišly ne nevyhnutelně nutné, ale vcelku logické a pochopitelné.
 Marka 
  • 

Ropná krize :-) 

(23.7.2007 8:48:39)
Téma "Co budeme dělat, až dojde ropa" máme s manželem oblíbené již několik let. Dá se o tom kecat hodiny, když není nic důležitějšího k debatě (třeba na dlouhém výletě). :-))) Máme i další oblíbená podobná témata.
 8.5Yettynkaa12 


Ropná krize 

(23.7.2007 9:01:40)
Já se krize opravdu obávám, doteď jsem před podobnými problémy zavírala oči, nechtěla nic slyšet, nechtěla si situaci ani představit. Přestože jsem psala diplomovou práci z environmentalistiky na téma globální ekologická krize. Včera večer přišel manžel s obavami, co bude - uvažuje o koupi nového auta - potřebuje auto pro svoji práci. Nejsme zrovna milionáři, takže nás tato investice docela vycinká. Nejde jen o to, že půjdou ceny benzinu nahoru, obávám se - a doufám že přehnaně - bojů o ropu, sociálních nepokojů a různých důsledků. Do včerejšího večera jsem si tyhlety problémy moc nepřipouštěla a zase na ně velice ráda zapomenu, protože zde jedinec nic moc nezmůže, zde zmůžou leda politici na globální úrovni. Kteří pak ovlivní ty jednotlivce. To jsem ale odbočila od tématu. Doufám že taky zde dělám z komára velbloda. Ráda bych. Ale obávám se, že tomu tak není.
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: Ropná krize 

(23.7.2007 11:29:57)
hm. no tak napiš článek o ropné krizi a pak se rozvine diskuse o ropné krizi. tady se diskutuje o záchodcích. pokud tě to nezajímá, tak to prostě nečti, ne?
 8.5Yettynkaa12 


pro Ráchel 

(24.7.2007 12:59:04)
Ráchel, myslela jsem to tak, že jsou vážnější problémy na tomto světě, než klíč a záchodky.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Ropná krize 

(23.7.2007 12:37:07)
No víš, ono když se řekne ropná krize, zní to jako vznešené téma pro takový ten rozhovor na úrovni, ale mezi námi, je to něco, co se naprosto, ale naprosto nedá ovlivnit, i když WC asi taky ne:)))) Můj zcela osobní názor je ten, že i proto se USA cpe na dálný východ, protože tam je vzácnější voda, než ropa. Jde jim jen a jen o to a zastírají to vším možným - terorismem, náboženstvím, útlakem lidských práv atd. Benzín půjde nejspíš nahoru dál, protože jeho cena není ovlivněna jen množstvím ropy, jako takové, ale spoustou dalších aspektů - marži obchodníků, kteří nás tímto fakticky okrádají nevyjímaje. My to vyřešili tak, že jezdíme na plyn - počáteční investice byla připouštím docela velká, ale zaplatila se nám ani ne za rok a teď už se můžeme při pohledu na stojany s cenami u benzínek jen smát. Plyn je vedlejší produkt při zpracování ropy a jejímy cenovými výkyvy není ovlivněn. Jsem za to ráda, protože takhle nemusíme přemýšlet a počítat, jestli si můžeme dovolit zajet tam, či tam. Příští rok si budeme kupovat nové auto a určitě si ho necháme zase předělat.
 Finrod Felagund 


Re: Re: Ropná krize 

(23.7.2007 13:27:24)
Hlavně že tomu rozumíte, smím se zeptat, jakého vzdělání jste dosáhla v oboru politologie, mezinárodní vztahy či geopolitika? Nebo je to jen "jedna paní povídala"? Té Americe vděčíte za to, že nesoudruhujete. Mimo jiné.
 8.5Yettynkaa12 


Milý/á Felagund 

(24.7.2007 13:07:18)
Já tomu opravdu nerozumím. Politologii jsem měla jako předmět na vysoké taky, ale nechtěj vědět, jak mi to šlo:))) zkoušku jsem nakonec udělala, ale jsem odborník na baterky. Právě že tomu nerozumím, o to víc zavírám oči, a bojím se, když je náhodou otevřu a přečtu si článek v novinách na toto téma. Zde se už ale nechci dále zabývat ropou, budme rádi, že zatím není žádná krize, a až si půjdeme pro klíč na WC, klidně se usmějme na vrchního. Úsměv léčí!
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Re: Ropná krize 

(23.7.2007 18:53:20)
Ve vámi zmíněných oborech jsem nedosáhla ničeho, to máte pravdu. Na druhou stranu je jich hodně co dosáhli a kam to vedou ?! A s tou USA, tak to si nebudeme rozumět - nevděčím jim naprosto za nic. A můj názor jejich politiku, kterou dělají ve světě je jednoznačný, ovšem, rozhodla jsem se to tady nenapsat, jelikož je to slovo do velké pranice.
 8.5Yettynkaa12 


Re: Re: Ropná krize 

(24.7.2007 13:03:42)
Jani, ropnou krizi opravdu nevyřešíme, hlavně ne zde. Já to celé myslela jen tak, že nemá cenu si dělat hlavu z maličkostí, jako je klíč k WC. To bych si pak mohla dělat hlavu úúúplně ze všeho - a měla bych ji jako Laďa v písničce od Kabátů. Jen mi prostě přišlo, že SIm všechno moc řeší. Tento názor mám v návaznosti na její předchozí dva články.
 Finrod Felagund 


Re: Ropná krize 

(23.7.2007 13:31:27)
Až dojde ropa, budeme používat něco jiného, to je toho. Lidstvo si zatím vždy poradilo a poradí si znovu. Ostatně to, že dojde za 20 let ropa se říká už minimálně posledních 30 let a zatím jí je kupodivu pořád dost. A ještě něco: dnes existuje mnoho způsobů, jak ropu nahradit, ale protože je tu ropa (a s ní i zaběhlé, tedy levné technologie), tak se nikdo (zcela správně logicky) nehrne do používání alternativních pohonů. Proč taky? Stálo by to víc peněz. Až dojde ropa, budeme jezdit na vodík. Už to zvládáme, začít sériovou výrobu není problém. Jenže ono je jaksi lepší podléhat apokalyptickým předpovědím, respektive zelené či jiné propagandě, že...
 Finrod Felagund 


Re: Ropná krize 

(23.7.2007 13:31:29)
Až dojde ropa, budeme používat něco jiného, to je toho. Lidstvo si zatím vždy poradilo a poradí si znovu. Ostatně to, že dojde za 20 let ropa se říká už minimálně posledních 30 let a zatím jí je kupodivu pořád dost. A ještě něco: dnes existuje mnoho způsobů, jak ropu nahradit, ale protože je tu ropa (a s ní i zaběhlé, tedy levné technologie), tak se nikdo (zcela správně logicky) nehrne do používání alternativních pohonů. Proč taky? Stálo by to víc peněz. Až dojde ropa, budeme jezdit na vodík. Už to zvládáme, začít sériovou výrobu není problém. Jenže ono je jaksi lepší podléhat apokalyptickým předpovědím, respektive zelené či jiné propagandě, že...
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Re: Ropná krize 

(23.7.2007 18:54:05)
I když s tímhle mimořádně souhlasím.
 jájule těhule 
  • 

Re: Re: Ropná krize 

(24.7.2007 10:16:34)
jenže ono jde taky trochu o to že ropa neslouží jen k výrobě benzínu :o) každá druhá věc obsahuje ropu
 Lavanda 


Re: Re: Ropná krize 

(24.7.2007 0:07:05)
Madelaine, díky za velmi zajímavý odkaz. Početla jsem si, i když moc dobře spát se mi asi teď asi nebude.
 8.5Yettynkaa12 


Ahoj Madelaine 

(24.7.2007 13:10:02)
Já si MF koupila, ještě jsem to nečetla, nějak s dětmi nestíhám, včera mi nejel net, tak jsem tu až dnes. Ale přečtu si to. Děkuji za tip!
 Inna 
  • 

WC na klíč 

(23.7.2007 9:20:49)
Mně teda vůbec nevadí, že si musím vyzvednout klíč, myslím, že to je kvůli tomu, aby tam nechdili opilci a neznečistili ho. Mám i zkušenost, že na benzínce, kde se vyzvedává klíč je WC mnohem čistější než tam, kde je otevřeno. P.S. na benzínce je to spravedlivé, je společný a pro klíč musí všichni.
 Grainne 


Ropná krize a WC 

(23.7.2007 9:45:00)
Teď vidím, že jsou tu samé ženy. Chlapi by prostě nedokázali řešit ropnou krizi a problémy se záchodem jedním vrzem. Ropná krize je ovšem "vznešený problém" k diskusi, tam se diskutující může vytáhnout, debata o záchodě je jaksi "pod úroveň." Já to řeším aktuálně dle situace. Rozdíl je ovšem v tom, že problém se záchodem můžu ovlivnit a řešit na místě, o ropné krizi můžu teoreticky debatovat, ovšem ti, kteří to mají v rukách, mě jen těžko uslyší. Ropu, nebo co z ní zbylo, je třeba zkrátka prodat a vydělat na tom, problém, co bude, až nebude, se bude řešit, až nastane. Možná se vrátíme do lesů a hájů, postavéme chatče, na záchod budem chodit pod strom a problém s klíčem od záchodu bude vyřešen. Teď zase vážně k tomu záchodu. Je nutné to vzíti realisticky - je to oblast, kde to chlapi prostě mají jednodušší. Pokud někde nemají stabilní obsluhu, určenou k úklidu WC, ani se jim nedivím, co některé "dámy" po sobě dokážou zanechat...,pokud zůstává WC otevřeno, je opravdu někdy děsivé, takže raději volím to vyzvedávání klíče. Chlapům ten svinčík asi až tolik nevadí, většinou si do toho nemusí sedat, popř. riskantně balancovat nad mísou. Navíc, je společensky mnohem únosnější, když se chlap na veřejném místě otočí zády a uleví si do křovíčka. Zkuste si tam dřepnout vy.
 Ráchel, 3 děti 
  • 

Re: Ropná krize a WC 

(23.7.2007 11:31:50)
mně to teda opravdu hodně vadí, když někde u křoví na veřejnosti zahlídnu chlapa, jak si ulevuje. Nemůžu si pomoct, ale připadá mi to dost nevhodné, trapné a nevychované a neoznačila bych to za společensky únosné.
 Grainne 


Otázka únosnosti 

(23.7.2007 11:59:45)
Ne že bych považovala močení mužů do keříku za společensky bezvadné chování, ovšem pokud se tak již děje, všichni se ukázněně otočí a dělají, že nic nevidí, nic se neděje. Pokud by si takto někde dřepla žena, dívat se a komentovat budou určitě všichni kolemjdoucí.
 Hanka 
  • 

Re: Ropná krize a WC 

(24.7.2007 14:40:29)
Uklízela jsem va firmě,kde se vyrábějí léčiva.Nikomu bych nepřála vidět jak někdy vypadaly dámská WC:-(((Vyhazování použitých vložek je zvláštní chuťovka,málokterou ženu napadne svůj poklad zabalit do kusu novin,které tam vždy pro tento případ byly.Proto se nedivím,že se většina WC zamyká.Ale abych nenadržovala pánům i oni jsou někdy pěkná čuňátka:(
 Lucka 
  • 

Re: WC na klíč 

(23.7.2007 15:34:31)
To ještě jde, a je to pravda. Ovšem nejhorší je, když je tato situace u lékaře! "Klíč k vyzvednutí u sestry." Už se mi mockrát stalo, že se dětičky pozvracely v čekárně. Někdo si totiž neuvědomil, že k doktorovi se chodí s nemocnými dětmi, a že sestra má také jiné starosti než chodit otvírat, tzn. že se než se zmobilizuje maminka, sestra, najde se klíč, odemkne se atd tak je pohroma na světě...
 Jana, 3 dospělé děti 
  • 

Re: Re: WC na klíč 

(24.7.2007 9:29:01)
A ještě bývá na dveřích nápis NEKLEPEJTE, SESTRA VYCHÁZÍ. No a zkuste zaklepat, vyjde nabuzená sestra a s jekotem se ptá: TO NEUMÍTE ČÍST?
Mám připravenou odpověď: já ano a vy?
 Úja 
  • 

Re: U nás :-) 

(23.7.2007 10:23:12)
Jedna věc jsou ty záchodky v restauracích a nálevnách, kde majitel možná může mít zkušenost s tím, že připití hosté WC znečistí (no ale to jej dle mého znečistí stejně když je odemčený jako když si dojdou pro klíč, nebo ne?). Ale zaráží mne, proč zamčený záchod skutečně člověk potká i na místech, kde se zvýšená koncentrace připitých (ať už pánů nebo dam) nevyskytuje, viz ten úřad, popř. nealko kavárna atd.
Vůbec v tom nevidím nějaký problém diskriminace žen (jako že ty dámské jsou zavřené a pánské ne... v nouzi bych šla prostě na pánský a vůbec bych to neřešila), ale ten samotný fakt, že na nějakém takovém "lepším místě" žujícím ještě třeba z MÝCH daní si nemůžu ani odskočit.
 zdenka 
  • 

Re: U nás :-) 

(23.7.2007 21:47:17)
U nás je hospoda podobného ražení (klasická čtyřka knajpa), dámský záchodek je zamčený, v tomto případě asi opravdu z důvodu ochrany před znečištěním, ale je cca 2 metry od výčepu a klíč visí vedle výčepu, takže se stačí jednou rozhlédnout nebo zeptat a pak už to žádné zdržení neznamená prostě si ten klíč cestou vzít. Ale to je tak jediné místo, kde to zamykání beru a taky proto, že dostupnost klíče je opravdu vyřešená tak, že neznamená nejmenší omezení. Jinak mě to zamykání taky štve, třeba na tom úřadě je to docela nehoráznost. A jinak jsem člověk, který si je ochotný odskočit za nějaké to křovíčko, když je to skryté aspoň tak, aby lidem bylo jasné, že tam nemají koukat, není pro mě nezbytnou podmínkou aby tam nebylo vidět vůbec ;-) Když se někdo bude chtít podívat na můj zadek, mě neubyde, kvůli tomu se nepočůrám do kalhot.
 Lení 
  • 

Re: U nás :-) 

(20.10.2007 19:43:45)
souhlas:-)
 Petra 
  • 

Veselé historky 

(23.7.2007 11:11:36)
No, se záchody mám také spoustu "veselých" historek. Třeba, když jsem byla se dvěma syny v obchoďáku na WC pro invalidy, jeden syn byl ještě v golfkách, starší se vyčůral a mně se taky chtělo..když jsem seděla na záchodě, starší syn odemkl a otevřel dveře na chodbu dokořán...
Nebo jsme byli u kamarádky na chalupě, měli "kadibudku", ale chyběly jí přední dveře, byla otočená do cesty a vzdálená od ní asi deset metrů, když jsem šla na záchod, seděla jsem tam, hlavu skrčenou div né v klíně, jako aby mě nikdo neviděl :-),byla jsem ráda, že mě tam nikdo nezná a nechápala, jak to tak kamarádka může nechat...
Jinak o klíč si v hospodě taky nerada říkám, ale v těch " obyčejnějších" je to asi dobré řešení, než aby tam lezli chlapi...Ale už jsem byla taky na pánském WC (manžel hlídal).
 Repulsion 


WC jsou u nás stále problém 

(23.7.2007 11:43:58)
- jak správně poukázal Lukáš Pollert. A to nejen v Praze. Postupně se to zlepšuje, ale určitě to ještě není ono. Zamykání WC je hlavně otázka pohodlnosti provozovatele/personálu.
 Danny+1+// 
  • 

klíče - pchá to je nic proti frontám u WC 

(23.7.2007 11:59:59)
No když už jsme u "zajímavého" tématu záchodků, tak klíč by mi tak nevadil, jako to, že kdykoliv jsem byla - ať už na kulturní akci, výletě, prostě všude - tak u dámských záchodků se často táhne dlouhá řada a u pánských je prázdno!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je to co mě sprominutím se.. Nebylo by od věci, kdyby ti kdo WC projektují brali tento fakt v úvahu a snažili se fronty zkrátit vybudováním většího počtu ženských kabinek! Jak k tomu my ženy přijdeme, že musíme vždy potupně čekat "jako ovce na pořážku" a chlap si jde k nebližšímu keříku! Jo, jenže co čekat, když projektanti jsou často chlapi :-DD

Tak tohle mi vadí a nikoliv klíče od WC! Jejich vyzvednutí se mi nezdá tak trapné, jako potupné čekání s nohama křížem a většinou na očích všem!
 Grainne 


Re: klíče - pchá to je nic proti frontám u WC 

(23.7.2007 12:27:01)
To je ten přetrvávající patriarchát.
 Finrod Felagund 


Re: Re: klíče - pchá to je nic proti frontám u WC 

(23.7.2007 13:22:15)
Nenapadlo vás, že tam, kde musejí ženy jít pro klíček musejí pro něj jít i muži? A propos není to přetrvávající patriarchát, ale anatomický rozdíl mezi mužem a ženou.
 Grainne 


Re: Re: Re: klíče - pchá to je nic proti frontám u WC 

(23.7.2007 14:08:57)
Aha, důsledkem anatomických rozdílů mezi mužem je klíč od dámského WC a od páského nikoliv? Zajímavý názor, lze blíže osvětlit?
 Grainne 


Re: Re: Re: Re: klíče - pchá to je nic proti frontám u WC 

(23.7.2007 14:10:11)
Omlovám se, mezi mužem a ženou, samozřejmě.
 kiri 
  • 

Re: klíče - pchá to je nic proti frontám u WC 

(23.7.2007 13:22:26)
Mám řešení. :-)) Viděla jsem jednou v televizi. Je to takový papírový anatomicky tvarovaný skládací okápek na jedno použití. Žena si rozepne kalhoty, zasune okápek do rozkroku a už lze vesele močit i do toho křoví ála muž. Jen s budete muset spokojit i s tím mužským klasickým "poslední kapka patří do trenek". :-(
 wicky 


Re: klíče - pchá to je nic proti frontám u WC 

(23.7.2007 19:27:21)
Ono to bude asi tím, že chlapi mají obvykle v hospodě mimo kabinky se záchodem taky pisoár nebo dva a dámy celou jednu kabinku. A nejlepší je, když zamykací jsou už dveře do předsíňky, kde je umyvadlo. To musí vždycky člověk počkat než se příslušná dáma umyje, usuší a přičísne. Odtud řekla bych ty fronty.
 beka 
  • 

Re: klíče - pchá to je nic proti frontám u WC 

(23.7.2007 20:53:48)
Přesně!!! Při pročítání diskuse na téma ropná krice versus zamykání WC jsem si říkala, proč někdo nerozvinul toto slibné téma. To samý štve i mě. Kdo někdy cestoval autobusem do zahraničí to přece musel zažít. Dámy čekající ve frontě na "potřebu" a vedle naprosto volnej pánskej záchod. To je přece daleko větší problém, než požádat o klíč. Mimochodem, naštěstí už emancipace postoupila natolik, že chodíme klíďo i na pánskej.
 Finrod Felagund 


Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 13:20:51)
Uvědomte si, vážená, že muži a ženy nejsou stejní, nebyli stejní a já jen doufám, že nikdy stejní nebudou, nebo že se toho minimálně nedožiju. Z aktivistických žvástů všeho druhu, ať už feministických, socialistických, multikulturalistických, zelených, globálněoteplujících, či jakýchkoliv jiných se mi dělá akorát tak nevolno. Uvědomte si, že aktivistky za cokoliv NIC nezmohly. Emancipaci jednoduše přinesla velká hospodářská krize v roce 1929 a prostý fakt, že už nebylo možné utáhnout z jednoho platu rodinu. K tomu ještě úbytek mužů po WW2 a bylo vystaráno. Uznávám, že to není tak dramatické jako představa, že pár amazonek změnila svět, ale smiřte se s tím, že věci jako neviditelná ruka trhu, příroda či Bůh, chcete-li jsou pár vřískaly neovlivnitelné.
 Lassie 
  • 

Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 13:59:49)
Jestli někdo píše bláboly, tak jste to vy. Pokud zaměstnanost žen způsobila hospodářská krize, co(nebo kdo) způsobil, že dnes mohou ženy studovat a volit?
A máta pravdu, ženy a muži nejsou stejní. Tento fakt je znám i malým dětem. Dnes ženy zvládají studium, kariéru, péči o rodinu a domácnost.ukažte mi, prosím, muže, kerý něco takového dokáže. Jistě, pár takových je a já jim fandím. Stále jich je ale pouhá hrstka v porovnání se ženami.
 romixx 
  • 

Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(25.7.2007 11:38:25)
Když čtu takovýto názor, nepřeji si nic jiného, nežli aby muži dostali rozum, konečně si ochočili místo ženy jiné zvíře, a přestali se hnát do jakéhokoliv partnerského vztahu. Vždyť již ve filmu Noc na Karlštejně se praví, kterak je muži dobře samotnému. Feministky nechť si pak trénují svoji emancipaci třeba na křečcích. Muži! Mějte rozum a vykašlete se na ženský! Budete mít svatý pokoj!
 Lavanda 


Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 14:10:00)
Ach jé je. Vyrostl nám nový Jarda, co všechno ví, všechno zná a všude byl.
 Finrod Felagund 


Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 14:38:13)
Aha, paní patří k těm, kteří si libují v průměrnosti a schovávají se, aby náhodou něčím nevyčnívali? Pokud vím, tak jsem poměrně jasně argumentoval a rád bych slyšel protiargument. Toto není protiargument.
 Lavanda 


Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 14:47:16)
Ale, ale. Jaké argumenty v tom svém příspěvku vidíte? Já tam čtu akorát něco o tom, že je vám nevolno. To byste měl řešit, ale radši ne tady.
Jasně že hospodářská krize a Druhá světová válka (už i ta první) měly vliv na změnu postavení žen ve společnosti. Ale emancipační hnutí má kořeny už v dřívějších dobách, příliš zjednodušujete.
 Grainne 


Pro Fin... 

(23.7.2007 14:59:31)
Ono to chce objasnit, co konkétně není argument a kdo je nevyčnívající průměr, jinak se to totiž v diskusi ztrácí a diskutovat se nedá, když ti druzí nevědí, kdo a na co má reagovat, takže zpřehlednit.
 Kohnova 
  • 

Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 19:04:50)
Budilko, vzdyt to JE VON :)))). Rozzlobeny (mlady) policajt. Univerzalni typ.
 Linda 
  • 

Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 14:11:03)
A můžete nám teda vysvětlit, proč jsou ty dámské WC zamčené a pánské ne? Objasnit nám, proč Bůh nebo neviditelná ruka trhu zamykají jedny hajzly a druhé ne? Pokud jde o ten trh, přijde mi logičtější, že bude vždy více prosperovat hospoda s odemčenými WC - tak proč existují ty se zamčenými? A co ten finančák - jak si vysvětlujete tu kouli na dveřích tam? Nechápu, co to má společného s anatomickými rozdíly mužů a žen...
 Finrod Felagund 


Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 14:40:14)
To je nějaké nařízení státu nebo co, že je jeden zamčený a druhý ne? Není. Je to soukromé rozhodnutí vlastníka. Nelíbí-li se vám to, tuto restauraci nenavštěvujte.
 petra 
  • 

Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 15:08:55)
Finrode,

čti pořádně. Řeč je o kouli na finančáku.
Nejít do restaurace můžu, můžu klidně do jiné.
Ale finančák mám bohužel státem přidělený a na jiný jít nemůžu.
Nebo mně, hloupé ženě, pane vševědoucí poraď, jak pak státu argumentovat, že mám daně buď nezaplacené nebo zaplacené na jiném finančáku, protože tady byla koule na hajzlíku a tak mně volná ruka trhu dovedla až k rozhodnutí daně neplatit, popř. platit jinde.
 Iva (Aneta03, Radovan06) 


koule na dverich na financaku atd 

(23.7.2007 17:48:51)
pokud mi bylo receno, tak u nas se zamykaji wc na vetsine uradu a nekdy i v hospodach a u doktoru proto, ze kdyz tam nezamknou, udelaji si z toho verejne zachodky ruzne skupiny od turistu po socialne slabsi, kradou toaletak atd. a pro provozovatele je to drahe...kdyz teda pominu tu stranku veci bezpecnostni ... taky uz mne na damskem wc obtezoval chlap.
 Finrod Felagund 


Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 18:07:12)
Tak zaprvé - co bych na to říkal, ten údaj je mi jedno. Já se o své děti starat hodlám až je zanedlouho budu mít a už teď dělám doma vše, co je třeba, protože se ty práce udělat jednoduše musí a je jedno, kdo je udělá. Hlavně že jsou. Statistiky typu "80% žen dělá domácí práce" jsou mi srdečně ukradené, protože jak si to která zařídí, tak to má. Když se jí to nelíbí, že uklízí, pere, etc., tak ať to přestane dělat a muž se nějak bude muset zařídit, protože ve špinavém nejspíš chodit nebude. Co se týče rovnosti pohlaví, tak rovnost pohlaví je zaručena Ústavou české republiky a není tedy již třeba žádného dalšího institutu či pochybné ideologie typu té feministické, která jediné co dělá je, že usiluje o moc a snaží se zlikvidovat normální vztahy mezi mužem a ženou. A než mi pověsíte na krk to, že jsem bezcitný muž co určitě má za každým rohem jednu ženu a doma nic nedělá (kdo jiný by se podle Vás proti feminismu asi bouřil, že), tak Vám říkám, že svou za pár měsíců manželku miluji, máme zdravý a vyrovnaný vztah, v němž nikdo nikomu ani neotročí, neposluhuje ani nezahýbá, nevěrný bych nebyl ani ve snu, protože nevěru považuji po pravdě řečeno čin ekvivalentní třeba vraždě. A je mi jedno, jestli je nevěrná žena či muž, hnusí se mi to stejně. Obávám se, že patříte (co jsem si stačil všimnout Vašich příspěvků zde) do skupiny "moderních genderových bojovnic" a připadáte mi stejně demagogická, jako ten komunista co jsem ho dnes potkal na Karl Johans gate co prodával různé placky se srpy a kladivy - a ano i feministickými odznaky (jak to jde hezky k sobě, že)..
 Finrod Felagund 


Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 19:49:21)
Podívej se (když už si tykáme) můj věk nech stranou. S tím levičáctvím jsi to doufám nemyslela vážně, že by se ke mně hodilo, ostatně pokud hovoříš o "pravicové nadutosti", tak to také o lecčems o tobě samé vypovídá. Co se týče nerovnosti platů, divím se, že nejsou úřady práce plné mužů - kdo by nechtěl zaměstnávat stejně výkonné zaměstnance o čtvrtinu levněji? Já být v Čechách podnikatel, nezaměstnávám muže ani jednoho, protože podle téhle logiky se mi sníží náklady na zaměstnance o 25% aniž ztratím jejich kvalitu. Nebo to s tou jejich kvalitou nebude tak jednoduché, že se to tak, jak jsem napsal, běžně nedělá?
 Elke 
  • 

Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 8:46:33)
Kde jsi vzala údaj,že žena dostává 75% platu muže za stejně vykonanou práci. No, já v životě vystřídala několik zaměstnání, ale nikde se mi nestalo, že bych dostala za stejnou práci míň než nějaký můj kolega a je jedno jestli to byl muž či žena. Neplatí tyto statistiky poze pro ty, kteří se pohybují v jakémsi topmanagmentu? Jaké procento v populaci asi zastává tato minoritní skupina? Nic proti feminismu, ale tento otřepaný argument platil možná někdy hluboko v historii. Většina žen vykonávající obyčejné profese prodavaček, kadeřnic, servírek atd. si s tímto obecně rozšířeným předsudkem nemusí dělat hlavu.
 Finrod Felagund 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 12:46:50)
a jsme u toho, Vaše teorie "diskriminace" tedy spočívá na tom, že je žena diskriminována prostým faktem, že má děti a musí je nějakou dobu vychovávat (v prvním roce života je opravdu, ale opravdu nenahraditelná). V tomhle období by měla být kariéra pro ženu druhořadá. Když není, chudák dítě. Odkopala jste se, soudružko feministko...
 Finrod Felagund 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 14:14:38)
Zaprvé mi nesoudruhujte, nejsem soudruh jako Vy. Pokud vím, tak akorát Vy tady šíříte nějaké naivní "revoluční" teze o tom, jak by se měla změnit společnost. Ne, to není diskriminace, to je odlišná přirozenost muže a ženy. Zvykněte si na to, bude Vám lépe.
 Lassie 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 14:30:52)
Finrode, problém ale je, že to co vy nazýváte "odlišnou přirozeností" se neustále mění - dříve bylo přirozené, že žena obskakovala rodinu a muž se staral finančne. Chlapci chodili do školy, pro dívky to nebylo přirozené...proč také, když to na budoucí "roli" nepotřebovaly. Teď je přirozené, že do školy chodí chlapci i dívky. Pak to muži nějak přestali zvládat a ženy šly do práce....tehdy bylo přirozené, že žena i muž pracovali, ale žena nastupovala po práci tzv. druhou směnu. V současné době, zaplaťpanbůh, si ženy začínají prosazovat, aby se na domácnosti a péči o děti podíleli oba partneři....a to je také přirozené. Ukázalo se, že i muž může skvěle zvládat MD - přirozeně, pokud má zájem pečovat o své potomky a má k nim zdravý vztah. Který z těchto modelů je přirozený pro vás? Nebuďte tak zkostnatělý a posuňte se o pár desítek let kupředu....
 Finrod Felagund 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 17:08:29)
Čtete co píšu, nebo jenom nadpisy? Jasně jsem zde řekl, že se o své děti (které zanedlouho přijdou) starat chci a jejich výchovu od nemluvněte si rád užiju, protože to považuji za něco, co je naprosto krásné a neopakovatelné. Coby politolog ovšem vidím velké nebezpečí ve feminismu politickém, coby jen překabátěném marxismu (všimněte si těch podobností, jak v pojetí dějin, tak v pojetí "spravedlnosti" apod.), který považuji za největší zrůdnost všech dob, protože on pouze nevraždil, ale hlavně rozvrátil hodnoty. Na cokoliv revolučního se dívám skepticky a odmítám hledět k jakýmkoliv "světlým zítřkům", ať už dělnickým, nebo žensko-revolučním.
 Finrod Felagund 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 17:26:04)
Na to jsi přišla kde, že tvrdím, že sametová revoluce rozvrátila všechny hodnoty? Zaprvé to nebyla žádná revoluce (co je revoluce se jdi zeptat Rumunů třeba) a zadruhé to byl aspoň trochu návrat k hodnotám, které zničili komunisté... po pravdě řečeno jestli ve svém věku (jak jsi tady naznačovala) neznáš základy elementární logiky, tak je mi tě velmi líto... potom se nedivím, že si hledáš ideologické berličky.
 Repulsion 


Milý cunnilingu, 

(24.7.2007 17:43:34)
děsím se představy, co asi budeš za politologa, když tady prezentuješe takové odvážné teze o něčem (feminismu), o čem máš zjevně jen velmi mlhavou představu - patrně získanou četbou bulvárního tisku. Ano, ve feminismu existují určité radikální i demagogické proudy, které by teoreticky mohly představovat určité nebezpečí, kdyby získaly masovou podporu. Je dobré o nich vědět a dávat si na ně tak trochu bacha, nicméně nějaké bubnování na poplach rozhodně nutné není, protože se jedná o jevy zpravidla marginální.

 Lassie 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 18:48:38)
Odpovězte mi, prosím, co tedy považujete za "přirozené" a co považujete za "hodnoty" - konkrétně, na nějakém příkladu.... Jsem z vás trochu zmatená.
 Finrod Felagund 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 22:29:10)
Tradiční rodinné hodnoty. Tedy vysoký význam rodině, která je kompletní, kde jsou rodiče v manželství, kde je hlavním pojítkem láska a vzájemná úcta. Kde mají děti úctu k rodičům ale rodiče je nebuzerují. Ačkoliv jsem něco mezi deistou a agnostikem, v tomhle jsou mi velmi blízké tradiční křesťanské (pozor: ne katolické) hodnoty.
 Martin 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(30.7.2007 21:28:39)
Ne, to není diskriminace. Pokud se chce žena věnovat rodině, musí za to obětovat část kariéry. Každý musí volit, není možné mít všechno.
 Kačka+Jára04 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(30.7.2007 22:00:45)
Ale např. formulace: "Jsi muž, tudíž se musíš postarat o finance a vzdát se času s rodinou" je diskriminační výrok

 Finrod Felagund 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 12:47:29)
a jsme u toho, Vaše teorie "diskriminace" tedy spočívá na tom, že je žena diskriminována prostým faktem, že má děti a musí je nějakou dobu vychovávat (v prvním roce života je opravdu, ale opravdu nenahraditelná). V tomhle období by měla být kariéra pro ženu druhořadá. Když není, chudák dítě. Odkopala jste se, soudružko feministko...
 Grainne 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 14:03:06)
Fine, promiň, ale co to plácáš za blbosti? Důležitý je výsledek výchovy. Znám rodiny, kdy jsou matky s dětmi doma celá léta, prtože mají dostatečně podestláno dostatečně vydělavajícím manželem a jejich děti končí na drogách. Znám rodiny, kdy si matka zajistí hlídání a jde do práce, aby dítěti mohla poskytnout dostatečné materiální zabezpečení. Má zdravé a šťastné děti, schopné vychovávat další šťastnou a schopnou generaci. Jenomže ono to platí i naopak, takže vlastně neplatí žádná teorie. Důležité je, co dětem dám. Být s dítětem doma, sedět s kámoškou na balkóně s cigárem v ruce, přičemž děti se batolí okolo ponechané samy sobě je snad horší, než jít do práce a zbývající čas se věnovat dítěti, ať už má hlídání zajištěné chůvou, nebo na mateřské zůstává manžel.
 Finrod Felagund 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 14:20:42)
Ženete věci do extrémů. Že je tohle špatné samozřejmě není pochyb, nicméně je to opět extrém. Já se bavím o normální harmonické rodině, kde se nic uměle ani neuspěchává ani neprodlužuje. Tam tyhle problémy nevznikají. Sám jsem z rodiny, kde se (byť jsme byli coby třídní nepřátelé nesmírně chudí, protože byl špatný původ, nebylo stranictví, etc.) maminka snažila se mnou být co nejdéle to šlo (čili do tří let), totéž s bráchou - dnes je ve svém oboru velice úspěšná třebaže tam měla tuhle pauzu a ani já ani bratr jsme na drogách neskončili, oba máme to, čemu se říká tradiční hodnoty a oba si na sebe vyděláváme abychom nemuseli stát naše rodiče ani korunu od doby, kdy to jenom nějak jde. U nás v rodině tenhle model fungoval a po všech stranách byl úspěšný, proto jej považuji za správný a hodlám v takovém duchu vychovávat i své děti.
 Grainne 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 14:42:20)
Fine, jistěže ano, jak se říká zameťme si každý před vlasním prahem. Naše rodina to pojala opačně, matky odcházely pracovat, protože musely a chtěly. Taktéž nikdo neskončil na drogách, či jako nezaměstnaný asociál. Fungovat mohou totiž oba modely zcela bez problémů a vedle sebe. Feminismus, který tu napadáš, spočívá v tom, že žena si vybere po dohodě se svým partnerem model, který jí vyhovuje. A zdůrazňuji PO DOHODĚ, nikoliv pod nátlakem. Jen mimochode, můj otec byl pravicový oprtunista, tudíž v dobách hluboké totality byl mužem na mateřské, neboť po dlouhou dobu se ho báli někde zaměstnat "aby neměli opletačky", ta mateřská byla pochopitelně neplacená.
 Finrod Felagund 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 14:20:42)
Ženete věci do extrémů. Že je tohle špatné samozřejmě není pochyb, nicméně je to opět extrém. Já se bavím o normální harmonické rodině, kde se nic uměle ani neuspěchává ani neprodlužuje. Tam tyhle problémy nevznikají. Sám jsem z rodiny, kde se (byť jsme byli coby třídní nepřátelé nesmírně chudí, protože byl špatný původ, nebylo stranictví, etc.) maminka snažila se mnou být co nejdéle to šlo (čili do tří let), totéž s bráchou - dnes je ve svém oboru velice úspěšná třebaže tam měla tuhle pauzu a ani já ani bratr jsme na drogách neskončili, oba máme to, čemu se říká tradiční hodnoty a oba si na sebe vyděláváme abychom nemuseli stát naše rodiče ani korunu od doby, kdy to jenom nějak jde. U nás v rodině tenhle model fungoval a po všech stranách byl úspěšný, proto jej považuji za správný a hodlám v takovém duchu vychovávat i své děti.
 Kimmy, 2 deti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 13:07:19)
Madelaine - naprosto souhlasim. Co se tyce diskriminace - myslim, ze ta existuje hlavne pri procesu uchazeni o zamestnani - silna ochrana matek z nich dela dost nezadouci zamestnance - jsou typy, ktere tech vyhod vyuzivaji a pak jsou typy, ktere na to doplaceji. Tim, ze neexistuje podpurna sit sluzeb casto zeny nemaji na vybranou a nemuzou do prace nasadit takove usili jako muzi (napr. caste sluzebni cesty, vikendy apod.) Hodne mne zklamal ministr Necas svou reformou - takova prilezitost to dat do poradku...

Kimmy

 Linda 
  • 

Přímá diskriminace 

(24.7.2007 12:46:50)
Osobně se domnívám, že i dnes přímá diskriminace žen v zaměstnání existuje, a že se to netýká jen top managementu! Ne třeba u těch prodavaček nebo jiných zaměstnání, která vykonávají převážně ženy (jsou totiž zaměstnání, do kterých se muži nehrnou právě proto, že se za ně málo platí). Sama ze své praxe ale můžu potvrdit (pracuji na nejmenovaném státním úřadě), že právě proto, že máme nižší platy, a tudíž nedostatek chlapů v kolektivu, naše nadřízená (ano, žena!) byla v rámci větší vyváženosti v kolektivu ochotná dát chlapům větší osobní ohodnocení, prémie, apod.-ne za větší odbornost či pracovní nasazení, ale jen proto, že jsou to chlapi. Troufám si říct, že to tak funguje třeba i ve školství či jiných oborech. Takzvaně "Je nutné chlapům dát víc, protože za to co máme my, by tu nebyli."

V soukromé sféře taky dost často člověk u pohovoru má sám říct, jaký plat si představuje - a ženy si často říkají míň :-(

Navíc je jasné, že mladá žena může potenciálně odejít na mateřskou nebo už děti má a jaksi automaticky se předpokládá, že s nimi bude v případě nemoci doma ona, a ne tatínek...Myslím, že celá diskriminace žen souvisí právě s mateřstvím a že skončí teprve tehdy, až bude šance 50/50, že bude s dětmi doma žena/muž (a současně bude platit, že je šance 50/50, že živitelem rodiny je žena/muž).
 Mateřídouška1 


Re: Přímá diskriminace 

(24.7.2007 13:12:07)
Naprosto souhlasím s tím, že diskriminace žen souvisí přímo s mateřstvím.
 Monika 
  • 

Re: Boha jeho to je ale blábol 

(23.7.2007 19:10:05)
Uzivit rodinu z jednoho platu se mnohym nedarilo ani pred vasi popisovanou krizi. A tehdy mohly zeny maximalne rodit deti. Tudiz nechapu, co s tim nejaka krize ma spolecneho.
 Repulsion 


Jak se pozná mužské šovinistické prase 

(24.7.2007 15:17:08)
1. Používá-li slova "feminismus" či "feministka", pak jedině v pejorativním smyslu. Je to pro něj zcela přirozené, protože feminismus pro něj opravdu představuje hrozbu - podkopává mu berličku mužské nadřazenosti, která mu pomáhá vyrovnávat se s vlastní existenciální nejistotou.

2. Neustále zdůrazňuje, že ženy jsou jiné než muži. Připravuje si tak půdu pro to, aby mohl vzápětí vyrukovat s tím, že existují také přirozeně mužské a ženské role.

3. Ohání se "tradičními hodnotami". Má pocit, že slovo "tradiční" vyznívá jaksi v jeho prospěch - cítí v tom stabilitu a určité bezpečí.

4. V souvislosti s tradičními hodnotami rád dodává: "fungovalo to tak po mnoho let, tedy se to osvědčilo. Je třeba v tom dále pokračovat." Inu, otrokářská společnost také fungovala řadu let, tedy se osvědčila. To samé feudální apod.

Dále nás může zajímat otázka, jak takové šovinistické prase vzniká. Feministky často říkají, že jsou tím na vině matky, které rozmazlují své syny. Nemusí to být obecně platný model, nicméně tu a tam se můžeme na konkrétním příkladu přesvědčit, že na tom něco přece jen bude: "maminka snažila se mnou být co nejdéle to šlo (čili do tří let), totéž s bráchou".
 Kimmy, 2 deti 
  • 

Re: Jak se pozná mužské šovinistické prase 

(24.7.2007 15:28:50)
Bingo!!!
 Lassie 
  • 

Re: Jak se pozná mužské šovinistické prase 

(24.7.2007 15:32:47)
Jak výstižné :-)
 Finrod Felagund 


Re: Jak se pozná mužské šovinistické prase 

(24.7.2007 17:04:29)
A nástěnku máš nejlepší na okrese? Další rudý žvást v řadě *tired*
 alex 
  • 

Re: Boha jeho to je ale blábol 

(24.7.2007 22:24:52)
zabavne
 Toranoko 
  • 

Vesela historka 

(23.7.2007 16:28:14)
No, co se tyce panskych a damskych zachodku, neprekonatelna pro me je jedna historka moji kamaradky - byl u ni na navsteve francouzsky par - manzelka je slepa. Kdyz se ji jednou nekde na vylete chtelo na zachod, nasli prislusna zarizeni - kazde oznacene a kazde s jednou kabinkou. Manzel samozrejme manzelku doprovazel, aby ji v neznamem prostredi pomohl a kamaradka hlidala prede dvermi, aby pripadne vysvetlila damam, o co kraci. Prisla holcina, byla seznamena se situaci a chvilku cekala - nicmene nemohla vydrzet a tak zamirila kam jinam, nez na pansky....no, vsechno by bylo v poradku, ale vtom se na scenu prisoural stary dedecek - o holi, kratkozraky...premeril si obrazky, srovnal si je v hlave a zamiril na pansky - a vtom z damskeho leze pan...deda se zarazil, znova skoukl obrazky, a kdyz se ujistil, ze spatne nevidel, zavrti si hlavou ve stylu, no jo, ty prasaku...to je poradek..a sporadane zamiri na panske...vtom se rozrazi dvere a z panskych zachodku vychazi divcina jako lusk.... :-) Chudak deda...kamaradka rikala, ze vypadal tak komicky, ze se ani nevzmohla na nejake vysvetlovani...
 Ludi 
  • 

Taky jedna...veselá jak pro koho 

(23.7.2007 16:46:11)
Měli jsme firemní večírek a já byla jaksi indisponována náhlým průjmem. Vlítla jsem na dámský záchod, po mém príchodu se rozsvítilo světlo na čidlo. Nikde nikdo. A tak si tak trůním na záchodě, křeče jako blázen a najednou...blik...tma. Po tmě jsem nemohla nahmatat toaletní papír. Na pohyb čidlo nereagovalo, neb bylo ve vedlejší umývárce. A tak jsem chtě nechtě musel vylézt z kabinky, kalhoty u kolen, zamávat na čidlo a zase rychle zalézt. To jste dámy měly vidět ten fofr, aby světlo zase nezhaslo. A celou dobu jsem se jen modlila, aby tam zrovna nikdo nevešel. Asi by to nebyl hezký pohled tenkrát ještě na slečnu se staženýma kalhotama cupitající po záchodkách se špinavým zadkem :o)))))))
 Repulsion 


Finrode! 

(23.7.2007 19:45:20)
Neříká se "felace kundy", ale cunnilingus. To už bys tak mohl vědět, chlape!
 Finrod Felagund 


Re: Finrode! 

(23.7.2007 19:51:24)
Blbe, koukni se na wiki. Finrod Felagund nepochází z latiny, ale ze sindarin, viz http://en.wikipedia.org/wiki/Finrod_Felagund - je to jméno, které nemá s tím, co jmenuješ nic společného. Takže se uklidni. Typický MČČ, že? (pozn. malý český člověk)
 Repulsion 


Kdepak, Finrode! 

(23.7.2007 19:57:43)
Pokud jde o výklad Tolkienova díla, máš ještě hodně co dohánět. Ty jeho spisky se jenom hemží všelijakými sexuálními a erotickými motivy a podtexty.
 Lei 


Napadlo mě... 

(23.7.2007 21:10:24)
...á, pán (Finrod) je ekoskeptik ;-).

Souhlas, dosud se vždy všechen nedostatek světa vyřešil (že by se svět jako takový stával šťastnějším místem k žití si nemyslím), byť na úkor toho či onoho (světadílu, regionu, zvířecího druhu...), ale dosud 1. nás nikdy nebylo tolik, kolik nás je nyní a kolik nás přibývá, 2. nebyli jsme tak mocní (rozuměj schopní splnit si po technické a materiální stránce naše představy) a 3. nebyli jsme tak chtiví (protože dnešní společnost považuje mít za podstatnější než být). Tahle kombinace mi připadá dostatečně znepokojující, ne-li úplně vražedná.

A pokud máš takový vztah, jako jsi popsal, pak gratuluji (a to upřímně! - přála bych si partnera, který mě bude respektovat a vztah, kde nebude "nikdo nikomu otročit ani posluhovat") - připadá mi ale, že touto charakteristikou Vašeho vztahu zapadáš mezi feministy přímo ukázkově. Vítej, moc mě těší ;-)))

Trochu jsem odbočila od tématu diskuse - mě osobně nejvíc naštve, když jsou dveře na pánské záchodky PERMANENTNĚ dokořán, často i s nikterak nevzrušeným konajícím osazenstvem uvnitř.

 mama 
  • 

Re: Napadlo mě... 

(24.7.2007 9:15:42)
A to je hezké téma :-)) asi jako ta ropná krize.
Mám stejnou zkušenost se zamčeným dámským záchodem, pro změnu ze soudu. Šla jsem na pánské. Se dvěma dětmi a kočárkem jsou všelijaké WC lapálie více k pláči a vzteku, než k smíchu. Problém jsem měla i na sociálce. Musela jsem nechat mimino v kočárku v jedné kanceláři, a jít se starší dcerou na WC do mezipatra, kam (samozřejmě) výtah nejede. A vyzvednout si klíč, pochopitelně. Dámy mi tím prokazovaly veeelikou milost.
Mmch, jak to děláte, když máte dítě na kočáru? Berete si ho s sebou na WC? Necháte venku? Kde přebalujete - kojíte - ve městě v třeskutých mrazech?
 Linda 
  • 

Miminko a WC 

(24.7.2007 15:40:27)
Ahoj, ten problém, kam s miminkem, když si potřebuju ve městě odskočit, jsem taky řešila. Postupem času jsem vyzjistila, kde všude se nachází WC pro invalidy, kam lze zajet i s kočárkem. Případně jsem používala placená WC a poprosila personál, aby mi mimi pohlídal. Samotné mimi bych venku nenechala ani náhodou, to bych radši močila u keříku, jak to řešil při delších procházkách můj muž :-). Kojení jsem neřešila, v těch mrazech, v jakých byla moje malá miminko, se stejně nedalo jít daleko od domova...
 Bela a smečka 


Re: Re: ad prebalovani a kojeni v treskutych mrazech 

(24.7.2007 22:36:01)
Vzhledem k tem rokum,co kojim a prebaluji uz mam vytipovaná místa, kde toto za mrazu absolvovat, jsem-li ve meste. Chodila jsem napriklad do cekarny detskeho lekare, snazila jsem se jit k tomu,ktery nemel prave ordinacni hodiny,aby odpadlo riziko nakazy nemocnymi detmi a abychom meli klid. Navic je tam k dispozici prebalovak, ten je ale treba i u ortopeda v cekarne. Take jsem mnohdy kojila a prebalovala v knihovne, proste jsem v detskem oddeleni lupla na zem, kde je koberec, podlozku a sup, luxusni kojeni i prebaleni. Cukrarna taky mozna,ale dala jsem si ke kojeni alespon kafe. Ted mame mimino uplnyho nesiku, neni ani v 8 mesicich schopen se nakojit jinak, nez vleze, coz pri "praci v terenu" vse jeste komplikuje. Jsem-li autem, mame velke, vlezu s nim do kufru a nakojim ho tam, ale ve velke zime by toto neslo.
 8.5Yettynkaa12 


Re: Re: Napadlo mě... 

(26.7.2007 12:25:03)
V zimě v mrazech kojím budto v kavárně, popřípadě knihovně, no a přebaluji ho na wc přímo v kočáru. Taky mám vyhlédnutých pár hospod, kde se to taky dá - kde to není 4. cenová.
 Jíťa 
  • 

Re: Re: Re: Napadlo mě... 

(3.8.2007 21:29:54)
Právě se nám narodilo miminko a nedávno jsme se s tchýňkou bavili, jak je to někdy složité s dítětem někde na cestách a jak často jsou k vidění kojící maminky různě na veřejnosti na lavičkách v parcích apod. A při té příležitosti jsem si vzpoměla, že začátkem 90. let (kdy jsem měla první dítě) bylo docela běžně v každém větším obchoďáku, že vedle záchodků byla i místnost právě určená k přebalení a nakojení miminek. Zkuste dneska něco podobného najít v supermarketu?
 Margot+1 


Chodím na pánský... 

(24.7.2007 8:59:57)
tedy v případě, že u dámského je fronta a pánský je volný a bez pisoárů, tj. nehrozí nebezpečí, že tam někoho překvapím. I tam bych ale v nejhorším případě šla, a to s omluvou "pardon, já už to nevydržím". Lepší, než se po... ve frontě. ;-) Holt jsem drobet asociál a je mi to jedno, jak to u asociálů bývá.
 LENKA, Alešek, Lucinka 


Re: Chodím na pánský... 

(24.7.2007 10:24:05)
Tak na toto musím reagovat. Když jsme jeli někam na zájezd a šli na záchod, tak u dámského byla děsná fronta, tak jsme klidně šly na pánský. Tam bylo volno. Blbý nám to tedy nepřišlo ani náhodou. Asi jsem taky asociál, je mi jedno, co řeknou lidi.
 Pavlína 
  • 

Re: Re: Chodím na pánský... 

(24.7.2007 14:04:26)
Zatím jsem diskusi jen četla, ale taky se přidám... já když je narvanej dámskej a pánskej volnej, tak tam taky klidně jdu - třeba při cestách, na benzínce, nebo podobně. Běžně tak řešíme s holkama taky situaci na koncertě, když už někam vyrazíme - bývají tam pánský záchody prázdný (asi holt kluci choděj před kulturák :-)) a dámský narvaný. Prostě se omluvíme, chlapi se tomu většinou smějou a dělá to tak hodně ženských. A nepřijde mi to asociální.
 Lizzie 


Mnoho povyku pro nic:-) 

(26.7.2007 13:29:11)
Chápu, že když se vám strašně chce a narazíte na zamčený záchod, je to k vzteku, ale zas tak bych to nehrotila. Je logické, že dámské zavřené jsou, jako brigádnice jsem je párkrát uklízela a opravdu nic pěkného. Pokud zrovna nedoběhnu (aniž bych se počurala) pro klíč, nebo jej prostě neseženu, jdu klidně na pánský a úplně nejradši (například při cestování) někam do přírody, neboť jako člověk lehce úzkostlivý mám k veřejným záchodkům zažitou nedůvěru.
Kdo občas mé příspěvky a články čte, ví, že nejsem nijak uťáplá, ale ,,problém s WC" jako zas takovou protiženskou křivdu neberu..myslím, že jsou podstatnější věci k řešení, byť tohle je celkem úsměvné...:-)
 JJaanca (Lucinka 14.3.08) 


Zeptej se!!! 

(26.7.2007 13:29:12)
Není nic jednoduššího, než se zeptat obsluhy, proč se dámské záchody zamykají. ;o)
 SIm 
  • 

každému, co jeho jest 

(27.7.2007 16:35:16)
vážení, tímto místopřísežně prohlašuji, že výše uvedený článek nebyl míněn jinak, než jako nezávazný letní blábol absolutně o ničem. Kdo se zasmál - užil si. Kdo se naštval - dobře mu tak! Každému, co jeho jest. ;-)
 Lizzie 


Re: každému, co jeho jest 

(27.7.2007 16:48:00)
Rezervuji si podzimní nezávazný blábol, ju?:-)
 Jíťa 
  • 

Re: každému, co jeho jest 

(3.8.2007 21:42:32)
Pár dní (nebo už spíš týdnů) jsem tu nebyla a tak doháním co jsem zmeškala - proto asi reaguji trošku pozdě, ale stejně mi to nedá.

Zamčené dámské záchodky jsou asi dnešní móda. A já k tomu mám své vlastní vysvětlení - je to způsobeno absolutním nedostatkem veřejných záchodků v našich městech. Mužům to nevadí - vždyť svět je jeden velký pisoár. Ale co my ženy, nám bohužel nezbývá nic jiného, než v akutní situaci vyhledat nejbližší úřad, hospůdku či jiné místo, kde se dá předpokládat že si budeme moci ulevit. A je celkem pochopitelné, že majitelé těch zmíněných hospůdek odmítají suplovat veřejné záchodky.

A ještě něco!!! Znám místo, kde jsou podobně diskriminováni muži - tedy vlastně tam pánský záchod úplně chybí. Je to gynekologico-porodnická klinika v Olomouci. Přestože dnes už je zcela běžné, že muži doprovázejí své protějšky i k lékaři (zvláště, když je tam také poradna pro neplodné páry), ale bohužel na záchodky pro ně se úplně zapomělo. Ještěže je přímo naproti bistro, ale možná se časem dočkáme, že ve zmíněném bistru budou zamčené pánské záchodky a dámské otevřené!
 Eva 2 děti 
  • 

To je zajímavá úvaha... 

(30.7.2007 21:33:58)
Ahoj, tvůj článek mě pobavil a je fakt, že nezbývá než souhlasit. Nečtu další reakce, mám pomalý internet a přízpěvků je tu tolik, že bych to nepřečetla za 3 dny.
Ještě musím dodat, že krom často zamčených dveří mě ničí jedna v lepším případě 2 mísy oproti pánům 3 pisoáry + kabinka (běžně)- a to se u pisoáru bez problému vejdou 2 pánové(když je nejhůř) Kdežto žen by asi pravděodobně mělo chodit do hospod a jiná místa polovic i méně nebo se předpokládá, že chodíme na záchod méně často nebo si máme sedat navyájem na klín? :-D
 jane 
  • 

ještě mě šve jedna ignorace 

(12.8.2007 16:31:19)
a to, že většinou na dámských záchodkách nejsou věšáčky na kabelky. A nejde jen o starší zařízení, ale většinou je nenajdu v supermoderních budovách - typu Multikina, hypermarkety, rychlé občerstvení apod., které zcela jistě projektovali pánové tvorstva, kteří kabelky nenosí - tak na co by mysleli na druhé, že?
 Katoun 


Rovnoprávnost na WC 

(14.8.2007 13:18:17)
Plně s tvým článkem souhlasím. Trapně se dotazovat po klíčích od WC v přeplněné restauraci nejlépe u baru, kde sedí navíc téměř samí muži, mi moc na náladě nepřidá. Taky by se mohla zlepšit úroveň hygieny na WC, které jsou navíc zamykány.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.