| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kamarádi se sluníčkem

 Celkem 11 názorů.
 Zuzka a Anežka 06/05 
  • 

Vitamín D 

(4.7.2007 11:25:28)
... zrovna jsem nedávno přemýšlela jak je to s vitamínem D. Předpokládám, že sluneční záření pronikne i přes opalovací krém ?
 Eva K, Lucie 15m 
  • 

Re: Vitamín D 

(6.7.2007 16:02:04)
To nevím, ale lékařka mi pro dceru doporučila užívat vitamín D v kapkách i přes léto. Eva
 martina 
  • 

Re: Re: Vitamín D 

(9.7.2007 18:29:20)
Vitamín D prý blokuje už OF 8. Ale stačí ho prý 5-10 minut na některé části těla, takže se nebojím, že se k dítěti v létě nedostane. UV filtry se otírají vodou a potem. I ty vdoělodolné si dítě nechtene nekde otře a než namažete znovu, vitamín D je tu :-)). Všem dětem se dává tuším do roka, právě z toho důvodu, že by na sluníčko neměly vůbc.

Hledala jsem o téhle problematice na netu, protože tchyne mi nechce mazat dítě a vynadala mi, že nepřijelo od moře opálené. Tedy nevynadala, ale myslela si své :-))

m
 gatto 


Aplikace krému 

(4.7.2007 11:31:01)
Není pravda, že krém je nutné natřít půl hodiny předem. Záleží jaký krém používáte. Já kupuju opalovací krémy od Lavery, které obsahují pouze přírodní minerální UV filtry a neobsahují žádné syntetické filtry. Tyto minerální filtry jsou účinné okamžitě po nanesení krému.
 Marcela 
  • 

Re: Aplikace krému 

(4.7.2007 13:39:07)
Jaké jsou přírodní minerální filtry? to znamená, že je v tom krému co?
 Hana 
  • 

Re: Re: Aplikace krému 

(4.7.2007 15:03:02)
Nějaké jemně mleté minerálie či přírodní pigmenty z rostlin. I některé kvalitní rostlinné oleje - třeba jojobový, mají přirozený UV filtr 4.
 MM, 2 kluci 
  • 

minerální filtry 

(4.7.2007 15:06:38)
Tak konkrétně v té Laveře je toto:

Aqua, Glycine Soja*, Titanium Dioxide, Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Lysolecithin, Glyceryl Stearate, Sodium Lactate, Dipotassium Glycyrrhizate, Calendula Officinalis*, Hamamelis Virginiana*, Rosa Damascena*, Xanthan Gum, Hydrogenated Palm Glycerides, Hydrogenated Lecithin, Betaglucan, Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Alumina, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Stearic Acid, Parfum**, Citral**, Coumarin**, Eugenol**, Geraniol**, Citronellol**, Limonene**, Linalool**, CI 75810 (chlorofyl)

Ten Titanium Dioxide jsou vlastně malé částečky, které reflektují odrážejí) sluneční UV záření a tak kůži před ním chrání. Tyto částečky narozdíl od chemických filtrů do kůže nevnikají a nepůsobí v ní chemickou reakci. Jsou proto vhodnější pro např. alergiky a doporučují se pro děti do 3 let.

My používáme krém z drogerie DM z řady Babylove, faktor 50 (pro ročního synka, pro staršího máme nižší faktor, ale ne menší než 20), také obsahuje jen ty minerální filtry a žádný parfém ani barviva. 200 ml stojí 149 kč. Jen se trochu hůř roztírá, ale to zas není takový problém... Tu Laveru jsme měli taky, ale je dost drahá.

 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: minerální filtry 

(5.7.2007 9:52:00)
Ja take pouzivam opalovaci kremy Babylove. Jak mas velke deti? Nasi kluci vzdy zacinaji sezonu se 40, pak postupne snizujeme. Nikdy se mi nespalili. Loni v zari jsem mazala uz jen 10 - ale je fakt, ze od cca 11h ci 11,30h dodelavam obed, pak odpoledni klid, ven jdou po druhe. Jsem s Babylove spokojena. JKen nevim, zda je faktor dostatecny, ale zase si rikam, ze pokud se mi dite nespali, ani mu kuze nerudne, neni treba zbytecne zvysovat - nase kozni lekarka nam prave doporucila postupne snizovani... s tim, jak pokozka tmavne a zvyka si na slunicko.
Nejezdime k mori, dovolene travime v Cechach.
 Zlatovláska, Sára 3r 
  • 

Re: minerální filtry 

(9.7.2007 12:28:10)
My měli vloni pro dcerku do Chorvatska Daylong 40 z lékárny a opravdu se ani trošku nespálila, a to je blondýnečka. Stál sice 300Kč a celou tubu jsme na ni za 14 dní vypatlali, ale vyplatilo se to.
 Janinka 
  • 

Re: Re: minerální filtry 

(10.7.2007 0:30:06)
Daylong kidz 40 je fakt skvělý,ovšem nechápu,jak se vám povedlo ho vypatlat celý?Daylongy totiž patří mezi krémy,které opravdu stačí mazat jen JEDNOU DENNĚ-obsahují liposomy, které ochranný faktor vnesou do podkoží a pokožka je tak chráněna zevnitř.A co je uvnitř,nelze otřít...
Opalovací přípravky s minerálními(bariérovými)filtry skutečně stačí nanášet až ex tempore(v čas potřeby),ale u klasických je ona půlhodinka nezbytná(to platí i o Daylongu-liposomy jsou sice sprinteři,ne však rakety).Krásnou dovolenou všem!!!
 Zuzana, 2 vnoučata 
  • 

Re: Re: minerální filtry 

(23.7.2007 12:53:21)
Daylong se zdá být kvalitní, je to švýcarský výrobek, stačí mi Fa 16 a to mám alergii na slunce (fotoalergii) a pokud se namažu pečlivě, žádnou reakci na slunce nemám. Bez namazání je to hrůza, červené tečky, pupínky, svědění..nejhorší na krku, kde je jemná kůže. A to ani nemusím někam k moři, i v Čechách za jeden den se projeví taková reakce.
Je voděodolný a má se mazat půl hodiny předtím, než se jde do vody.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.