| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na prohlídce u nového lékaře

 Celkem 20 názorů.
 Magda (bez miminka - zatím) 
  • 

Přečetla jedním dechem 

(28.2.2000 15:49:38)
Milá Káčo a Skoky, především Vám moc a moc držím palce, aby všechno dobře dopadlo:-)
Vaší kroniku jsem dnes objevila poprvé a přečetla ji jedním dechem - je skvělá. Možná je to i tím, že žádné zkušenosti s miminky zatím nemám (asi se budu taky muset seznámit přes internet - v "obyčejném" životě to nějak nestíhám)
Určtě pište dál a přidejte pár foteček!!!!!!
Doufám, že budete pokačovat i po narození vašeho drobečka
Všechny tři vás moc zdravím
Magda
 Katka (22.týden těhotenství, 1.miminko) 
  • 

Na prohlídce u lékaře 

(28.2.2000 16:18:23)
Zdravím Káču i její e-miminko!
Sama čekám své 1. miminko, jsem ve 22. týdnu, tedy skoro jako Káča, a tak nedočkavě čekám na každou novou zprávu, abych mohla srovnávat její pocity a zprávy se svými.Sama jsem bez potíží, jak říká pan doktor, vyjímečně zdravá maminka.
Udivil mě článek o jejím bývalém i současném lékaři. Sama chodím ve Zlíně na pravidelné prohlídky k soukromému lékaři a nemůžu si jeji vynachválit. Sestra mě pokaždé zváží, změří TK a zkontroluje moč. Pan doktor je milý, vstřícný, plný zájmu mi vysvětlí, vše co chci vědět a co právě probíhá v mém těle, vše ohledně různých vyšetření. Vždy jdu k lékaři ráda a odcházím s pochvalou, jak miminko krásně roste. To samé prožívá i na ultrazvuku v Baťově nemocnici. Zrovna před 14 dny, ve 20. týdnu, nám velmi hodná paní doktorka naše miminko (mě i manželovi) ukázala a vysvětlila a záznam nahrála na video. Viděli jsme krásně celý obličejíček, pusinku, nos, ručičky, prostě celé miminko. Nadšeni jsme nebyli jen my, ale celá rodina, které jsme video ukázali.
Tím chci jenom říci, jak skvěle se chovají lékaři ve Zlíně, a nemusíme ani platit za "nadstandart". Tím jim taky děkuji a přeji ty samé zkušenosti všem nastávajícím maminkám.
Katka
 Káča S. 
  • 

Re: Na prohlídce u lékaře 

(29.2.2000 14:04:55)
Ahoj Katko,

buď jedině ráda, že máš na takové lékaře štěstí hned od začátku.

V Praze v těch velkých porodnicích (nebo u bývalého doktora) to opravdu asi jde jak na běžícím páse, takže o nějakém zdlouhavém vysvětlování nebylo možno snad ani uvažovat :-( A to mi hodně vadilo.

Naštěstí je tomu už konec a teď jsem s lékařem a hlavně s jeho přístupem spokojená. :-)))

Přeji Ti krásné těhotenství i miminko!
Káča
 Markéta, v 9. týdnu 
  • 

Re: Na prohlídce u lékaře 

(3.3.2000 8:59:10)
Ahoj Káčo!

Především mockrát děkuji za to, že píšeš něco tak skvělého jako je deníček E-miminka. Moc vám všem třem držím palce!
Já jsem 29.2. dostala (od své skvělé paní doktorky) první průkazku pro těhotné, tak jsem se rozhodla i já konečně připojit k diskusi. Teď zrovna prožívám období nevolností (nejen ranních) a těším se na další překvapení, která mi těhotenství připraví. S manželem už pokukujeme po kočárcích a postýlkách a šíleně se těšíme. A taky se asi začíná těšit náš pejsek - labradorek, který miluje děti.
Já se teď budu těšit na Tvoje další příspěvky. Přeji Ti, aby vše probíhalo optimisticky a krásně a aby se i vaše miminko těšilo na vás!

Moc Tě zdraví

Markéta
 Petra, bohužel zatím bez miminka 
  • 

Není lékař jako lékař . . . 

(6.3.2000 13:54:39)
Milá Katko,
musím se přiznat, že optimismus, který (alespoň na mne) přímo sálá z Tvého dopisu, Ti skoro závidím. Já jsem také ze Zlína, ale na rozdíl od Tebe jsem při výběru "svého" lékaře tak šťastnou ruku neměla. O jedné ne právě veselé zkušenosti s mojí, dnes již bývalou, privátní gynekoložkou se zmiňuji v diskusi o problémech v těhotenství. Přitom na první pohled by se také dalo říct, že paní doktorka je velmi milá, téměř neustále se usmívající, v případě potíží velmi účastná, ovšem při druhém pohledu najednou zjistíš, že ať se děje co se děje, podle jejího názoru je vždy vše v pořádku, případně se to časem srovná. Dnes nechápu sama sebe, proč jsem nezačala chodit jinam, když podle paní doktorky mne trápil zánět močového měchýře, zatímco v nemocnici mi pak vyoperovali cystu o průměru 5 cm...
No, naštěstí tyto zážitky jsou už za mnou - novou lékařku, kterou mi doporučila kamarádka, teď po předchozích zkušenostech považuji za malý zázrak. Hned po první návštěvě jsem se jako "pacient" cítila naprosto skvěle a pevně věřím, že tak to bude pokračovat až se dočkám vytouženého těhotenství.
Tobě i Tvému miminku přeji jen to nejlepší a ten optimismus ať vydrží co nejdéle!
 Lenka, 9 měsíc 
  • 

eMiminko 

(8.3.2000 11:10:37)
Káčo,
Vaše "reporty" jsou lepší než kdejaké knihy. Já mám velké vyšetření ještě před sebou a nemám vůbec nikoho s kým bych si o tom mohla povídat. Nějak to před tím vyšetřením ještě nechci vykládat a nikoho těhotného neznám. Je příjemné vědět, že i někdo jiný pociťuje tu šílenou únavu - na mě už jde kolem osmé.Už se moc těším na Váš další příspěvek. Škoda, že mám Internet jen v práci a tak toho času na něm moc strávit nemůžu.
Ještě jednou děkuji
Lenka
 Jitka, 14 týden 
  • 

Přípravný kurz 

(10.3.2000 13:41:38)
Káčo, chtěla jsem se zeptat, kam chodíte na přípravný kurz? Praktické zkušenosti jsou určitě lepší než knížky. Díky. Jitka
 Káča Skokanová, 28. týden 
  • 

Re: Přípravný kurz 

(14.3.2000 13:28:59)
Ahoj Jitko,

rozhodli jsme se pro agenturu POMAD na Vinohradech, tel. 6271169. Registrace stojí 200,- Kč a jednotlivá hodina kurzu/TV 150,- Kč.

Káča
 Michaela, kluci 13 a 10, holčička 1 rok 
  • 

Za co doktorům platit 

(11.3.2000 21:04:33)
Četla jsem si /poprvé/ deníček e-miminka a chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s placením u lékaře. Já chodím k lékaři, který mi dělal v těhotenství několikrát ultrazvuk a nic za to nechtěl. Dokonce mi řekl, na co se můžu těšit /holčičku/. Ale švagrová zase musela za tuto informaci u jiného doktora zaplatit. Jak to tedy je?
 Káča Skokanová, 28. týden 
  • 

Re: Za co doktorům platit 

(14.3.2000 14:37:29)
Ahoj Michaelo,

za co platit doktorům a za co ne, se opravdu liší v každé ordinaci. Jak se platí u mého doktora jsem již psala. Kolegyně v práci byla na "extra" ultrazvuku a platit musela, i když chodí do soukromé ordinace.

Se sestřičkou u lékaře jsem se na toto téma taky bavila a říkala, že povinnost dělat ultrazvuk v těhotenství je dvakrát. Většinou se ale dělá třikrát (10., 20. a ke konci těhotenství). Všechny další ultrazvuky musí pro pojišťovnu zdůvodnit diagnózou, jinak jim je neproplatí. Oni jsou ale soukromá ordinace, takže tam je to ještě trochu jiné a takto všechno zdůvodňovat nemusí (platí se měsíční poplatek).

Cena jednoho ultrazvukového vyšetření je cca 200 Kč.

Tolik, co o tom vím.
Ahoj Káča
 Jana, 28 let 
  • 

Dobrý pan doktor ? 

(16.3.2000 13:04:15)
Kačko, to je moc dobře, že tak pěkně popisuješ své těhotenství, všechny Vaše příběhy se zájmem sleduji a přeji Vám krásné miminko.
My s manželem se o miminko usilovně snažíme už 8 měsíců a zatím neúspěšně.
Moje lékařka mi připadala naprosto skvělá, ale jen do doby než jsem začala mít problémy. Při pokusech o miminko jsem začala s měřením bazálních teplot a ukázalo se, že mám ovulaci velmi nepravidelně asi jednou za 4 měsíce. Když jsem chtěla po své "soukromé" lékařce něco na upravení cyklu, řekla, že tohle vyřeší jedině antikoncepce a poslala mě do čekárny abych si nějakou vybrala na nástěnce. To mně úplně dorazilo. Samozřejmě, že jsem odešla bez antikoncepce a pevně rozhodnuta změnit doktora. To jsem ještě netušila, co mně čeká. Jsem z Havířova, kde nejspíš panuje ještě hluboká totalita. Vydala jsem se k doktorce, kterou mi doporučily kamarádky. Jaké bylo mé překvapení, když mi sestřička řekla, že do jejich obvodu nepatřím, to snad nemusím popisovat, od takové lékařky raději rychle pryč. Tak jsem vyzkoušela další tip. Ani tam jsem nepochodila. V "nadstandardní soukromé" ordinaci mají už velké množství pacientek a další nepřijímají. Další pokusy jsem zatím neučinila, ale pokud někdo znáte na Ostravsku nějakého dobrého lékaře, který ještě přijímá pacientky, dejte mi prosím vědět.
Kačko, vydrž psát i po narození miminka, držím palce.
Jana

 Andrea, 31 let 
  • 

Re: Dobrý pan doktor ? 

(20.3.2000 12:49:53)
Ahoj Jano,
při čtení Tvého příspěvku jsem narazila na otázku, týkající se nějakého dobrého doktora na Ostravsku. Nevím sice, jestli i ten "můj" nemá plno, ale jestli chceš, tak tam zkus zavolat. Jedná se o GPG CENTRUM v Ostravě a pan doktor se jmenuje Malík. Telefon:6112371 Vždycky, když tam příjdu, panuje všude perfektní nálada, sestřičky Tě oslovují křestním jménem, jsou usměvavé, ochotné a totéž platí o panu doktorovi.
Andrea
 Jana, 28 let 
  • 

Re: Re: Dobrý pan doktor ? 

(24.3.2000 12:55:37)
Ahoj Andreo,
díky moc za kontakt. Prosím Tě, napiš mi, jestli se jedná o nadstandardní odrinaci, jestli tam mají ultrazvuk nebo vlastní laboratoř.
Nezlob se, že Tě takhle obtěžuji. A díky předem.
Jana
 Andrea 
  • 

Re: Re: Re: Dobrý pan doktor ? 

(29.3.2000 12:24:10)
Ahoj Jano,
omlovám se, že se ozývám až teď.
V GPG centru se platí vstupní poplatek (něco kolem 250,-Kč - nevím jestli to je přesně tahle částka). Mají tam ultrazvuk a myslím, že teď i operační sál. Nejlepší budeš mít, když tam zavoláš a na všechno se poptáš sester (jsou opravdu fakt moc ochotné). Doufám, že budeš spokojená.
Ahoj Andrea
 Martina 
  • 

Re: Dobrý pan doktor ? 

(20.3.2000 15:30:33)
Na poliklinice v Hrabůvce, MUDr. Slezák. Začala jsem k němu chodit na poradnu poté, co mi při minulém těhotenství přestala taky pasovat moje bývalá doktorka, a zatím jsem jak Alenka v kraji divů. Spousta mých známých k němu taky chodí a ještě jsem neslyšela negativní hodnocení.
Jo, je to prý taky velmi dobrý operatér. A mé kámošce se po čtyřech neúspěšných těhotenstvích (u jiného doktora) postaral konečně o super holčičku.
 Jana, 28 let 
  • 

Re: Re: Dobrý pan doktor ? 

(24.3.2000 13:08:36)
Ahoj Martino,
Hrabůvka je pro mně dost od ruky, ale i tak moc díky za tip, jestli mi nevyjde GPG Centrum, tak vyzkouším Tvůj tip. Moc Tě prosím, napiš mi jestli se jedná o soukromou, případně nadstandardní ordinaci ( kvůli ultrazvuku ).
Ještě jednou díky.
Jana
 Martia 
  • 

Re: Re: Re: Dobrý pan doktor ? 

(29.3.2000 8:50:39)
Jano z OV hledající dobrou gynekologii.
Jde o soukromou ambulanci, při vstupu se platí 300 Kč, pak už nic, leda bys vyžadovala nějaký super nadstandard, ale konkrétní věci o tomhle nevím, jsem tam teprve krátce. Ultrazvukem p. doktor vyšetřuje při každé poradně, ale kdybys to nechtěla, myslím že by se dalo domluvit na vyšetření pohmatem. Já osobně ale ten ultrazvuk vítám, jsem trošku neurotik, takže jsem ráda, když si pokaždé na vlastní oči můžu ověřit, jak tam mimidlovi ve mně je. A taky mi není dvakrát vhod, když se zvlášť teď na začátku těhotenství pořád ve mně někdo šťourá. Jo, taky je príma čekací doba: když tě objedná na 10:00, tak v ordinaci jsi nejpozději v 10:15, ale to už má jó zpoždění. V převlékárně před ordinací má bidet - taky príma fajnovost. A převlékárně jsi jenom ty sama, takže odpadají trapnosti např. s tím, že doktorovi svěřuješ problémy při pohlavním styku s vědomím, že za plentou to poslouchá někdo další v pořadí.
 Káča Skokanová 
  • 

Re: Dobrý pan doktor ? 

(20.3.2000 15:55:38)
Ahoj Jano,

Tvoje trable s doktorem mi docela připomínají mojí návštěvu ušního oddělení, kde jsem byla minulý týden. Poslední dobou mi pořád zaléhá levé ucho. První otázky sestry i doktora (po telefonu) byly, zda-li tam vůbec patřím obvodem a jestli mám doporučení od obvodního lékaře.... Víc o tom napíšu v dalším pokračování eMiminka.

Moc držím palce, aby Vám to s miminkem vyšlo.
Káča
 Petra, 25 let 
  • 

Prosím o kontakt 

(17.3.2000 11:27:00)
Ahoj Katko,

moc se mi líbí Tvoje internetové povídání o miminku a oba vás zdravím. Zaujal mě také přístup k pacientům Tvého nového pana doktora. Mohla bys prosím zveřejnit o kterou soukromou ordinaci se jedná?
Díky moc,

Petra
 Káča Skokanová 
  • 

Re: Prosím o kontakt 

(20.3.2000 15:46:45)
Ahoj Petro,

jedná se o zdravotní středisko PULS, p. prim. Pihrt, Korunní 98, Praha 2. Telefonní číslo teď nemám u sebe, ale když se v diskusi koukneš o pár příspěvků zpět, tak ho tam najdeš.

Měj se pěkně,
Káča

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.