| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Druhý pohodový porod

 Celkem 81 názorů.
 JankaP 


Sloh 

(28.2.2007 9:58:51)
Ten sloh se mi právě líbil. Fakt.
 Eva a Týnka 
  • 

Rodíme:-)) 

(28.2.2007 10:38:49)
Jardo,co jste zač??Nečtěte příběhy,co Vám opravdu nic neřeknou..jako nám ženám nic neřekne,fotbal-pro mě opravdu zbytečné téma a chlapi se o něm dovedou bavit ne hodiny,ale dny...kdyby se psaly příspěvky o fotbale,nebo pro mě nezajímavých věcech,prostě je NEČTU!!A nebuzeruju okolí.Už mi vážne jdete na nervy!!
 Elča 
  • 

Re: Rodíme:-)) 

(28.2.2007 10:49:32)
Díky :-) za zastání! Rozhodně jsem nechtěla někoho nudit (JARDO!), kdo nechce ať nečte. Pro mě to byl silný zážitek a tak jsem se chtěla jen podělit. Ale rozhodně nikoho nenutím článek číst. A ještě jednou děkuji za zastání :-)
Elča
 Siki 
  • 

Re: Re: Rodíme:-)) 

(28.2.2007 11:05:37)
Mně se Tvůj článek líbil a určitě na Rodinu patří,nedej se znechutit. Pobavilo mě, že do Tebe doktorka šahala jak do igelitky pro nákup, ten pocit znám :-) Myslím, že jsi statečná dost a pokud budete chtít další miminko, porod Tě neodradí. A kdyby Jarda zase brblal, až o něm napíšeš, mohu popsat svých sedm zážitků. To by ale asi odnesl psychicky nejen on...
 Elča 
  • 

Re: Re: Re: Rodíme:-)) 

(28.2.2007 11:22:10)
Díky, díky ...fak moc a těch 7 zážitků to myslíš vážně, tak to je bomba!
 Eva, 7 dětí 
  • 

Pro Siki 

(28.2.2007 13:13:07)
Siki, jsem tu poprvé a jsem strašně moc ráda, že je tu někdo, kdo má také sedm dětí. Porodit je nebyla žádná legrace. Pohodový porod neznám. Vždy jsem se bála, ale kvůli tomu malému nádhernému zázraku jsem to pokaždé přetrpěla. Kdybych tu měla všechno popsat, bylo by to na román. Dětem je nyní 17, 16, 14, 13, 11, 6 a 1 a půl roku. Mám čtyři dcery a tři syny a jsem opravdu šťastná, že máme tak velkou rodinu.
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Pro Siki 

(28.2.2007 13:42:42)
Gratuluju maminky. My máme blízkou známou, která má 6 dětí - uvidíme, jestli přidají ještě další. Musím říct, že velká rodina není zrovna můj největší sen, ale chtěli bychom s manželem děti 3. Já jsem ze 3 sourozenců, manžel ze 2 dětí, ale díky velkému rozestupu 12 let, neměl se sestrou nějak zvlášť blízký vztah a shodli jsme se, že tři potomci by mohli být fajn. Jen doufám, že nedopadnu jako moje teta se strejčkem, kteří mají 4 kluky, protože se neustále snažili o tu holčičku. Teta by prý i ještě pokračovala, ale strýc se nedal zlomit :) Ať Vám ratolesti dělají radost a minimální starost a hodně silné nervíky - asi je to občas potřeba :)
 Eva 
  • 

Re: Re: Pro Kocík 

(28.2.2007 14:37:13)
Díky. :-)))
 Siki 
  • 

Re: Pro Siki 

(28.2.2007 13:53:14)
Ahoj, Evo! My máme 3 holky, 4 kluky. Věk: 20,18,16,13,10,8 a skoro 5 let.Napsala jsem pod jméno svůj e-mail, kdybys chtěla napsat...Simona
 Eva 
  • 

Re: Re: Pro Siki 

(28.2.2007 14:39:00)
Díky. :-))Napíšu...Musím letět...
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Evo, Siki - obdiv 

(28.2.2007 15:00:07)
Ahoj maminky od velkých rodin,musím říct, že při čtení o tom, že někdo má tolik dětí mi padá brada a stydím se, jak jsem očas dost schvácená z té své jedné uličnice.My bychom chtěli dvě až tři děti a to stejně ty tři děti řeším...Kvůli bytu(menší 3+1), penězům - jsme spíš lehce podprůměr:))) a taky kvůli nervům - jestli bych nezcvokla.
Ráda bych se zeptala co vás vedlo k tomu mít kupu dětí :))) ....náboženství nebo jen ta radost z dětí a vůbec jaké to je... a co nervy a vůbec...
Ráda bych uvítala i článek na toto téma, pokud by se Vám někdy třeba chtělo.
Přeji vám moc štěstí a zdraví.
Dáša a Maruška
 Ea 
  • 

Re: Evo, Siki - obdiv 

(28.2.2007 17:28:20)
Souhlas. Také by mne upřímně zajímalo co člověka vede k tolika dětem, jak se do zvládat (nervově, pracovně, finančně, časově...), jaké jsou výhody a nevýhody (zní to asi hloupě, ale snad mě chápete, když můžete srovnat stav málo vs. hodně)...
 Eva 
  • 

Velká rodina 

(1.3.2007 9:59:37)
Díky moc za hezká slova. Na psaní článku nemám zatím čas a odvahu. Myslím, že to tady na Rodině popisuje moc hezky Luboš Nágl. Jeho články "Po jedenácti porodech mám o jedenáct kilo víc" nebo článek "Nekonečné čekání na Terezku" jsou opravdu skvělé. Stačí si dát na hlavní stránce vpravo nahoře do vyhledávání jméno Nágl a zobrazí se vám všechny jeho články. Čtu je moc ráda. O sobě napíšu jen stručně. Každý nový život je pro mě zázrakem. Děti jsem vždycky měla ráda, po gymnáziu, když mě nevzali na VŠ, jsem dva roky pracovala jako vychovatelka v dětském domově. Starala jsem se o 14 kluků od 6 do 13ti let. Byla to úžasná životní zkušenost. Pak jsem se vdala a pracovala jsem s dětmi s mentálním postižením/ 2 roky/, začala jsem dálkově studovat VŠ a poprvé otěhotněla. V desátém týdnu jsem potratila. Byla to pro mě rána. Po roce jsem přišla do jiného stavu podruhé. V listopadu 1989 se narodila první dcera. Během šesti let jsem porodila pět dětí, odpromovala jsem a dvakrát se stěhovala. Následovalo jedno mimoděložní těhotenství, narodil se nejmladší syn. Když byly všechny děti malé, tak to bylo opravdu hodně náročné. Měla jsem látkové pleny od dvou dětí, vyvařovala,v noci vstávala, studovala, byly problémy s hlídáním a hlavně problémy s manželem. Začal mě psychicky i fyzicky týrat. Bylo to jako na vlnách.Jednou nahoře, jednou dole. Stále jsem mu věřila, že se změní, že bude vše dobré. Po 15ti letech jsem pochopila, že to dobré nebude, že to bude jen horší. Po dlouhém zvažování jsem se rozvedla, podruhé vdala, přestěhovala se všemi dětmi do jiného města a začala nový život. Před rokem a půl se nám narodila nejmladší dcera. Bydlíme ve velkém domě se zahradou, místa máme dost. Finančně to zatím také zvládáme, ale musíme se dost uskrovnit. Díky velké rodině jsem se naučila žít skromně,nezabývat se malichernostmi, rychle se rozhodovat, improvizovat, mít nadhled a mít pochopení pro slabosti druhých lidí. Naučila jsem se radovat se i z maličkostí a snažím se to předávat svým dětem.
 Elča 
  • 

Re: Velká rodina 

(1.3.2007 10:09:52)
Moc, moc gratuluju k tak veliké rodině. Myslím, že jen tvůj dosavadní život by vydal na hódně zajímavý článek, co článek, spíš knihu. Kolikrát si člověk říká, že už toho je na něj moc, ale asi vůbec neví, že se dá zvládnout mnohem víc, když se chce a hlavně musí. Opravdu tě obdivuju, že jsi zvládla ještě při tolika dětech vystudovat. Držím palečky ať jste všichni spokojeni a šťastní.
 Eva 
  • 

Re: Evo, Siki - obdiv 

(1.3.2007 10:05:22)
Díky moc. Na psaní článku se necítím, napsala jsem to níže. Jinak děkuji moc za pozdrav. Přeji hodně sil.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Velká rodina - poslední záchrana? 

(1.3.2007 10:22:24)
Děkuji za odpověd a přeji pevné nervy. Někdy si říkám, že v této spotřební době kdy jsou mnohé děti zavaleny hračkami, volnočasovými kroužky, lednička praská v pantech (plná polokazících se věcí) a levně kupované dvakrát kupované bychom mohli nechat vytesat nad některé supermarkety... V době kdy kult těla a nabité peněženky válcuje úplně všechno a mnohé lidí vede až k fyzickému a psychickému vyčerpání - zda není rodina to nejdůležitější, co nás může zachránit a znovu nám ukázat co je to skutečně důležité...
A hlavně ta velká rodina. :)))
Ale každá mince má dvě strany, ne každý se cítí psychicky i fyzicky oddolný na tolik štěstí najednou :)))
Hodně štěstí a zdraví.
Dáša
 Ea 
  • 

Re: Velká rodina - poslední záchrana? 

(1.3.2007 16:39:52)
Tak pod toto se schutí podepíšu - mluvíte mi přímo z duše. A přesně proto uvažuji o velké rodině i o adopci. Nechci mít z dětí hamižné sobce... No, uvidíme.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Re: Re: Velká rodina - poslední záchrana? 

(1.3.2007 23:10:51)
O adopci uvažuji také a to dlouhodobě...ale těď momentálně jsem to zavrhla, něco jsem si o tom přečetla a když vidím, jak je to šíleně komplikovaný dlouhodobý boj...dostat dítě...navíc když prý můžete mít svoje, dostanete se automaticky někam naspod seznamu nebo vás vůbec nezařadí...
je mi z toho trochu smutno, ale zatím jsem to vzdala. tak hodně štěstí.
D
 Rosalie 


neuvěřitelné 

(28.2.2007 12:00:11)
Nedá mě to nezareagovat.
Opravdu jsi měla nádherné porody,tak rychlé....super...toho si važ,to má málo kdo!
Gratuluju a přeji hodně a hodně zdraví!
 Reya 
  • 

Promiňte, ale 

(28.2.2007 13:06:07)
těch příběhů o rození bylo už opravdu dost. Jinak článek samotný jsem nečetla. K pohodovému porodu gratuluju, ale fakt nuda nuda nuda
 Róza 
  • 

Re: Promiňte, ale 

(28.2.2007 13:19:54)
Já souhlasím. Jestli se každým článkem o porodu inspruje minimálně jedna další z vás, máme se teda fakt na co těšit :-(.
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Re: Promiňte, ale 

(28.2.2007 13:29:05)
Rovněž souhlas. Ještě tak rok po porodu jsem taky měla tendence pořád o tom vyprávět a popisovat jaké to bylo, ale tohle má asi každá maminka. Vlastně jsem si to uvědomila, když jsem vedla nějakou debatu s kamarádkou, která rodila nedávno a já jí pořád podsouvala svůj porod :) Uvědomila jsem si, že mi chce svěřit svoje zážitky, tak jsem si jí vyslechla a od té doby k tomu přistupuji trochu střídměji. Všeho moc škodí. I když, až budu rodit podruhé, potřetí ... zcela jistě pocítím nutkání sdělit to celému světu. Vždycky si článek o porodu přečtu s velkým zájmem, alespoň budu moudřejší a budu vědět, co ještě můžu zažít. Zdrvím všechny, ať se nám to rodí :)
 Elča 
  • 

Re: Promiňte, ale 

(28.2.2007 13:22:33)
Možná to bude tím, že jste ho nečetla :-), ale nikoho nenutím. A jak už jsem psala, porodů bude asi pořád dost, protože se rodilo, rodí a rodit bude :-)
 Milada 
  • 

Re: Promiňte, ale 

(28.2.2007 13:31:27)
Ehm, Internet je plný erotiky a sexu, toho už bylo dost. Prostě nuda nuda nuda.

Zajímalo by mne, při čem se ty nenudíš. A připomínám, že až jednou budeš rodit a mít svoje děti, tak si podobné články ještě ráda vyhrabeš z archívu.

Milada (2 děti)
 Reya 
  • 

Milado 

(28.2.2007 14:28:13)
nějak mi uniklo, kde bereš tu jistotu, že budu Internet zahlcovat popisem svého porodu? A jak víš, kolik jsem absolvovala porodů? Brala bys můj názor jinak, kdybych si napsala např. "Reya a dvě děti"??? Bez ohledu na fakt, že si nemůžeš nijak ověřit, zda je skutečně mám? A vůbec, copak nemohu mít na věc názor, i kdybych děti neměla?

Souhlasím ale s tebou, že když je něčeho moc, přestává to být zábavné - stejně jako sex na Internetu. Ale abych byla konkrétní - rozhodně jsem se například nenudila u článku, který se týkal postižené sestry, která obvinila přítele své matky ze znásilnění, i když ta žabomyší válka o pojmosloví byla docela směšná. Líbil se mi i celkem článek o šestinedělí. Prostě sem tam se něco najde, ale pravdou je, že jsem spíše sporadickým čtenářem tohoto serveru. Mám možnost porovnat diskuze i na jiných serverech (např. www.kudlanka.cz) a jsou určitě mnohem kultivovanější.

Já beru porod jako hodně intimní záležitost. Nemyslím si, že to cítím nějak extrémně jinak než většina mých kamarádek. Ale beru, že pro někoho je to třeba aktuální téma a že třeba cítí potřebu se vypovídal. Tohle je možná spíš problém redakce serveru rodina.cz, že těm, které mají potřebu popisovat každý detail svého porodu, nezřídí diskuzní fórum. Anebo že nedokáže autorkám podobných článků napsat: děkujeme za příspěvěk, ale zrovna teď by se nám hodilo něco jiného, protože několik takových článků vyšlo v poslední době několik. Protože si myslím, že neustálým omíláním stejného tématu ztrácí čtenáře.
 Milada 
  • 

Re: Milado 

(28.2.2007 14:57:06)
Ahoj Reya, a díky za vyčerpávající popis tvého postoje, rozhodně na svůj názor máš právo a buďmě za tuto možnost svobody vyjadřování vděční.
Každopádně mi ale přijde, že jsi se svým postojem poměrně osobitá, a v určitém ohledu sebestředná. Připusť alespoň malinko, že 99% nastávajících maminek vyhledává informace o porodech a obecně o dění na porodních odděleních. Zejména pokud jsou to prvorodičky. Některé nemají možnost získat jiné informace, než např. formou internetu. Budiž tedy k dobru i to, pokud narazí na článek tak pozitivní, jako je tento. A samozřejmě že je fajn, pokud je článek vcelku aktuální (narážka že jich je hodně).
V různých diskuzích lze najít např. téma, kdy pánové řeší velikosti svých penisů, a stále stejné otázky a stále stejné odpovědi. A přesto jsou čtené, protože přicházejí noví čtenáři, kteří řeší svůj "problém". Proto i tady na rodině se budou objevovat příběhy, které jsou si podobné, přesto je každý jiný. A každý si najde svého čtenáře, stejně jako ty sis našla téma, které tě zaujalo.
Nebuďme tedy tak uzavření a zahedění do vlastních potřeb a statečně pijměme, že každý může mít svůj okruh zájmu. Proto bych netvrdila "je to nuda", někomu to může přinést potěšení a v případě tohoto článku věřím že i uklidnění, pokud půjde o vynervovanou nastávající maminku.
Tento článek si myslím, splnil na 100% svůj účel.

Měj se hezky, Milada

 Reya 
  • 

Re: Re: Milado 

(28.2.2007 15:16:16)
S tím přirovnáním k serverům, kde muži neustále řeší tělesné rozměry se taky stále opakují a přesto mají své čtenáře. Mně to tedy taky připadá nudné a osobně se divím, že někdo má vůbec zájem a potřebu znovu a znovu omílat stokrát omleté dokola :-). Když asi někde napíší, že průměr je mezi 14-15, tak si snad každý, kdo odchodil obecnou školu, hned může posoudit, kde se nachází. A nemusí se ptát fóra.

Ale pokud jde o tu vytknutou sebestřednost... no, mně stejně sebestředné připadají ty články o těch porodech. Mám protiargument: Jestliže tu na rodině už kolikrát padlo, že přece KAŽDÝ POROD je jiný, stejně jako každé KOJENÍ je jiné, stejně jako každé DÍTĚ nebo PORODNICE, tak trochu nechápu, k čemu to neustálé omílání je, protože každý trochu přemýšlivý dospěje k závěru, že takto unikátní zážitek stejně asi nepřirovná k zážitku někoho jiného. Naprosto beru, že to je pro někoho zajímavé a aktuální téma a potřebuje si to srovnat v hlavě, ale od toho by právě měla být diskuze či fórum, a nikoli titulní strana - toť můj názor. Jenže ono ty diskuze právě už jen málokdo sleduje, zatímco na titulní stranu se podívá každý (zákonitě). Jen pro úplnost - moje výtka směřovala spíše k reakci než k autorce.

A stejně sebestředný přístup vidím v odmítnutí názoru, aby se na titulní straně objevila i jiná témata, s rodinou spojená (výchova puberťáků, vztahy mezi manžely, apod.). Už to tu řekl Jarda, který se oblibě moc netěší, takže asi budu s ním hozena do stejného pytle (budiž, je mi tu šumák).
 Jahůdka, tři děti 
  • 

No nevím ... 

(1.3.2007 9:44:15)
... kolik tu je maminek čekatelek. Já myslím, že v diskusích převažují maminy, které rodily. Čekatelku jsem tu zažila jednou, možná dvakrát. A její poznámka, že se "má na co těšit" (myšleno ironicky), je známkou toho, že některé zde popsané porody matky čekatelky spíše vyděsí než nějak uklidní.
Kdyby tu bylo tolik maminek čekatelek chtivých informací, tak proč nediskutují? Proč se neptají?
 cizinka1 


Re: No nevím ... 

(1.3.2007 9:58:42)
Jahudko, ta poznamka byla pod clankem o Neratovicich, ze? Jak si myslis, ze zeny maji dat vedet kam a ke kteremu doktorovi urcite ne? Jak se myslis ze by dalo zmenit nektere neblahe stiny ceskeho porodnictvi, jestli ne tim, ze nekdo bude neustale pusobit na verejne mineni? Prece zadna mysticka sila to neudela, je to pouze na natlaku ze strany klientek (ne u samotneho porodu, tehdy stres a jednani jsou zbytecne), ale na kurzech, pres petice a pres zadosti o jiste sluzby u svych doktoru a v porodnicich.

Odvaha je moc fajn, a kazdy pohodovy clanek o porodu ji pridava. Kritika je take fajn, protoze clovek se k tomu pripravi, umi to celit, nachysta se nejake strategie, jak prosadit sve. Ja mluvim za sebe, ale ja tu kritiku bych velmi privitala, a spoustu zbytecnych veci by se nestalo, jestli bych vedela, s cim mam pocitat, a ze nemam dat na pratelske kyvani a reklamni lzi v porodnici. U porodu to vis, mne se myslelo s 15 min. spozdenim.
 Jahůdka, tři děti 
  • 

Milá cizinko, 

(1.3.2007 10:12:51)
reagovala jsem na příspěvek Milady. V podstatě s ní souhlasím, že 99% nastávajících maminek vyhledává informace, ale možná ne přímo zde. Diskutují tu stále stejné osoby, reakci jedné nastávající maminky jsem popsala v příspěvku minulém, že ji popis porodu spíše vyděsil.
Taky bych mohla psát o porodech, mám tři děti, ale zdá se mi to zbytečné. Na trhu je spousta literatury, internet přetéká informacemi. Už není co psát. A navíc - už je to za mnou, jsou jiné problémy, jiné situace v rodině. Porod není středobod světa, ale dokážu pochopit, že pro někoho je to záležitost čerstvá a tak se potřebuje vypovídat z pocitů.
99% nastávajících maminek hledá informace, ale musí pochopit, že každá jsme jiná tak jako každý porod je jiný. Nemůžou čekat, že budou rodit hladce, jako pisatelka článku nebo naopak budou mít problémy. Nemohou přece předpokládat, že jejich porod bude identický s tím, co si někde přečtou. Někdo porodí sám v metru, jiná rodí dva dny.
 cizinka1 


Re: Milá cizinko, 

(1.3.2007 10:27:01)
Jahudko, to jasny. Nemusis popisovat svoje porody, ja to take delat nehodlam:-). Ale alespon pro mne (a i nejen pro mne), ten popis rychleho pohodoveho porodu pusobi velmi kladnym dojmem. Ja jsem takovych popisu precetla spoustu, jen jsem se orientovala na ty prirozene, totiz se chystala na porodnici, ktera o sebe prohlasovala, ze prebira naturalisticke zpusoby z Rakouska. Pusobi to dobre jako profilaxe, a to i presto ze jeden popisuje bolesti, trans a euforie a druhy pohodu a prekvapeni z rychleho konce. Asi podcenujes inteligenci cekatelek, jestli si myslis, ze kazda to vezme tak, ze takto byva pokazde:-].

Ze informaci je dost, to asi pravda, ale informovanost je zatim nizka:-), a to nejenom u zen, coz neni problem, ale i u porodniku. Vis, ja do techto diskusich prispivam, a pokus alespon nekdo se zamysli, sahne se po literaturu anebo odjede na staz, budu rada.

 Jahůdka, tři děi 
  • 

Re: Re: Milá cizinko, 

(1.3.2007 10:51:51)
Nepodsouvej mi, prosím, něco, co jsem nenapsala. Nejsem si totiž jistá, že tyto diskuse jsou pro budoucí maminky pozitivním přínosem. Každá maminka si dnes může najít takové informace, jaké potřebuje a vybrat si porod, jaký jí bude vyhovovat.
Mohly bychom spolu diskutovat o porodech v Rakousku nebo třeba na Marsu, vestoje, vleže, do vody nebo jinak. Bude otec u porodu, nebude otec u porodu, bude přitom hrát jazz nebo country, bude se holit, nebude klystýr ...
Už jsem to psala i v jiné diskusi, že každé mamince vyhovuje něco jiného. Musíš se zkrátka smířit s tím, že ne všechno, co zrovna ty propaguješ, bude nadšeně přijato.
Já bych na svém porodu nic neměnila, byla jsem spokojená. Dítě mělo 4,10 kg, za dvě hodiny bylo venku a zdravé. Byla jsem oholená, dostala jsem klystýr a vůbec, ale vůbec, mi to nevadilo. :-DDD
Jediné, co mě vadilo, bylo až surové vyšetření doktorky při příjmu. Tu bych ze zdravotnictví vyrazila. Zařídíš to?? :-D
 cizinka1 


Re: Re: Re: Milá cizinko, 

(1.3.2007 11:04:47)
Jahudko, nezaridim, zaridit to mohla jsi pouze ty, pokud bys se stezovala vcas jeji zamestnavateli. Co bych mohla "zaridit" je agitace pro natlak, aby se rozsirily moznosti rodit se svym porodnikem, takove surove jedinci pak by vypadli kvuli nedostatku uplatneni. Kazdopadne, ja bez svoji PA rodit po druhe nehodlam, a nabizim vsem maminkam, aby taky nesly do porodnici nahode na pospas.

Vis, ty ani nevis, co ja propaguji. Tu svobodnou volbu urcite. Nehadam se s tvoji spokojenosti. Jen rikam, ze ti, co primlouvali ti si dat klystyr a trvali na oholeni, ti lhaly. Pokud toho nekdo chce bezduvodne, tak at si poslouzi. Do zadne vetsi cistoty (ani vetsi jeji pravdepodobnosti) jsi nerodila. A tvuj nazor, ze to ti mohlo pomoct k hygiene a cistote nevytvari skutecnost. Skutecnost je poza tvym vedomim. Je meritelna hodne krat opakovanym experimentem, cili sledovanim vetsiho poctu porodu. A vysledek? Tyhle procedury neprinasi zadny prospech, ani k cistote ani k delce porodu. To samozrejme nemusi mit zadny vliv na tvoji spokojenost.

Pisu to ne kvuli tobe, ale kvuli jinym, ktere ziji pod vlivem manipulativnich lzi, a si rozhoduji, o techto zalezitostech.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Milá cizinko, 

(1.3.2007 11:27:43)
Jahůdko, ale cizinka má pravdu - informací je dost, nicméně informovanost je nízká. Bohužel, i mezi zdravotníky, což rozhodně nevytváří dobrý obraz o českém zdravotnictví. Do takovýchto a podobných diskuzí jsem svého času dost přispívala (dokud pro mne byly porody aktuální - buď jsem byla těhotná nebo jsem věděla, že ještě budu těhotná), takže vím, že ne každá nastávají mamina, která to tu čte, má tu potřebu se tady vyjádřit. Docela dost se mi jich ozývalo mimo diskuzi soukromě na mejl a světe, div se, zejména právě kvůli tomu, že sháněly informace, které jejich gynekologové, pediatři, porodníci a PA v lepším případě nevěděli, v horším jim lhali tak očividně, že se natávající maminy radši rozhodly sehnat si informace samy. Ono kdyby klystýr byl jediným problémem českého porodnictví, tak si můžeme pískat ;o)

To, že ty jsi byla spokojená, je věc hezká a nikdo ti to nebere. Já bych spokojená nebyla. A můžu porovnat porody ve dvou porodnicích - v té jedné jsem neustále něco musela odmítat nebo dokonce obhajovat (a za chvíli tam na mně koukali jak na kverulanta, který má neustále nějaké problémy a co hůř - chovali se tak ke mně). V té druhé ne, protože tam zbytečné výkony nedělali - pokud jsem ale měla nějaký problém, mohla jsem se o něm zmínit a řešil by se (pokud samozřejmě ten problém nebyl natolik zřejmý, že ho zdravotníci vzali na vědomí sami). Hádej, do které z těch dvou porodnic jsem se vydala rodit třetí dítě?

MMCH v první porodnici jsem zažila, že pokud žena nemá možnost volby, může být spokojená s tím, co má - ale jakmile pochopí, že něco mohlo být jinak, pro ni líp, ale zdravotníci ji tuto možnost zatajili, může být zklamaná (netýká se mně, týká se jedné mé tehdejší spolubydlící na pokoji). MMCH o tom, jak je možné být s porodem spokojená a velké sklamání z něho prožít až po porodu druhém, zcela odlišném a po získání informací, které mamině měli zdravotníci říct už před prvním porodem, o tom byl kdysi článek i tady na Rodině. Je tady:
http://www.rodina.cz/clanek2476.htm
 cizinka1 


Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 15:09:23)
Ja bych redakci v tomto pripade neradila. Rano jsem se precetla ze Jarda zase slinta nad novym clankem o porodu a v duchu jsem si rekla totez: "pohodovy porod", super, ted asi prijde nejake ctyri gratulace a dal asi nikdo uz nebude prispivat, proto neni uz snad nic, co nedavno nebylo receno. A ejhle do 15.OO uz visi rozsahla diskuse, treba i na tema "porod a Jarda". Katalansky kolac ani vecne tema otcu a dcer neprekona navstevnosti: nemaji sanci.

Srandovni je, ze prave tyto diskuse hasi ty stydlivi a intimni, vcetne Jardika. Jardik je zvlastni pripad, ktery nam naopak rad povypravi o pevnosti svych hyzdi. Priznavam se, ze sahnout se bych nechtela. Ptam se tech jinych, Rozy a Reyi,proc pak prispivate, prece nemusite ani zavirat oci ani si zacpavat usi, staci umet klikat mysi. Nejaka skryta neprekonatelna zvedavost (snad nejake potlacene pocity) vas jsem tahnou, ze?
 Reya 
  • 

Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 15:20:29)
Cizinko, o co ti jde? Píšeme svůj názor, stejně jako ty. Taky kolikrát nad tvými názory žasnu, ale beru to tak, že jsi tady asi nejchytřejší, takže čtu a čtu a nechávám se poučit.
A jestli jsem intimista, no a? Třeba taky uvažuju o miminku a hledám inspiraci. Abych ale řekla pravdu, doufám, že ať má cesta povede kudy chce, nezklouznu nikdy k samoúčelnému rýpání, zvláště anonymně na internetu, kde mi nikdo za blbé kecy nemůže dát do držky.
Myslím, že jsem napsala, že rodinu čtu, i když sporadicky. Čtu ji i tehdy, kdyz nereaguji a neprispívám. Nejsem zase takový grafoman, abych musela komentovat vse, co čtu.
 cizinka1 


Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 15:26:01)
Reyo, v tomto pripade mi nejde o nic, jen jsem se ptala proc prispivas (stejne jako Jardik) do diskuse, ktera podle tvych slov te nezajima. "intimista" neni hanlive oznaceni, ja jsem take dost stydliva, takze ode mne to jako pohrdave oznaceni neber. A zastala jsem redakci, ktera snad vi co cini a co ji vynasi navstevnost. Neni to server intelektualsky, i presto, ze tady prispiva hodne lidi s uctyhodnym vzdelanim.

Ja rozhodne nejstojim o reputaci nejchytrejsi. Na jakekoliv netove diskusi mne fascinoje to, ze tady jsme opravsdu vsichni rovni.
 Reya 
  • 

Proč proč proč? Pro slepičí kvoč. 

(28.2.2007 15:44:22)
Ten nadpis je vtip, samozřejmě. Napsala jsem jen svůj krátký názor, na který navazovaly další reakce. Tak jsem i já reagovala a u toho se trochu rozpovídala, na čemž nevidím nic špatného - zase tak často sem nepíšu, tak se to snad snese. V podstatě se snažím zdůvodnit svůj postoj.
O tom, že jsme si rovni nepochybuju. Nezáleží ani na pohlaví, ani na vzdělání, ani na počtu dětí nebo manželství. Aspoň pro mě.
 cizinka1 


Re: Proč proč proč? Pro slepičí kvoč. 

(28.2.2007 15:50:58)
Reyo, ja take v tom nic spatneho nevidim. Jen poukazuji na skutecnost, ze tyhle diskuse budou strhavat nejvetsi navstevnost, vasne a spory, a dokonce k nim budou prispivat i lide, kterych to pry nezajima. A at Jardik se potrha vztekem, tak to na tomhle serveru bude.

Snad po prve v zivote zastavam se nazoru vetsiny. A priznavam se, citim se nevrle:-).
 Milada 
  • 

Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 15:42:50)
Reyao, cituji "nemusim komentovat vse co ctu", ale komentuješ i to co nečteš :-) (viz. tvá první reakce) Takovou máme jednu sousedku :-), ta také komentuje, např. jsem se dozvěděla, že moje sestra čeká dvojčata. To ale není možné, protože já mám jen bratry :-D. No nic.
A ještě jedna věc, není potřeba rozlišovat článek na hlavní stránce a fórum pro diskusi. Vždyť ten článek je jen tématem diskuse, která tady právě probíhá. Je to stejné, jen jiná forma.
Kapacity serverů jsou neomezené, nech lidi, ať si píšou, a hlavně ať komunikují, alespoň nonverbálně. V principu je to přece správná věc.

Milada
 Reya 
  • 

Re: Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 15:49:06)
Promin, Milado, trochu to vytrhuješ z kontextu. Zaprvé, tím, že jsem řekla, že nekomentuji vše, co čtu, jsem neřekla, že nekomentuji to, co nečtu. Zadruhé, nemám nic proti obsahu, o tom nepadlo ani slovo.
 Milada 
  • 

Re: Re: Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 15:58:39)
Ale musíš uznat, že jsi psala, že jsi článek nečetla. :-). Je to tam :-)
Tak fajn, nechme toho handrkování o slova.

M
 Reya 
  • 

Pro Miladu i pro cizinku 

(28.2.2007 17:03:50)
Božínku, to jsem ale nikde nerozporovala. Ba naopak. Takže opravdu jsem ho nečetla. Proti zkušenosti jako takové proto nic nemám, ani proti autorce. Znovu opakuji, byla bych ráda, kdyby se tu objevovala častěji i jiná témata. Omlouvám se, že se opakuji, ale mám trochu pocit, jako by to stále nebylo jasné. Všechno ostatní kolem je opravdu slovíčkaření, urážení a plácání jater. Myslím, že podstata diskuzí je o tom, že každý opravdu může vyjádřit jakýkoli svůj názor, aniž by byl pak bodře nazýván "intimistou", přirovnáván k jakýmsi sousedkám, apod., ovšem za podmínky, že ten názor vyjádří slušnou formou. Podmínky jsem splnila, nikoho jsem tu neurážela, pokud on neurážel mě, takže?
Pamatuju si rodinu tak 5 let dozadu a byla trochu o něčem jiném - minimálně byla pestřejší co do tématu. (Pak jsem na ni dlouho nechodila vůbec, až poslední dobou hodím očko.) Možná je ten obrat v poslední době dán opravdu tím, že většina chce číst a reagovat na články jako je tento, což může být z mého pohledu trochu škoda, z pohledu někoho jiného super. Takže chápu i já, svým způsobem děkuji za vysvětlení, protože pak uznávám, že tady skutečně asi nemám co pohledávat, protože to, co potřebuji vědět, už vím.
V mezidobí jsem si článek přečetla, protože asi fakt není úplně fér kritizovat něco, o čem nic nevím. Nic proti nemám, sloh v pohodě, ale prostě nic zvláštního. Jen jsem se ujistila v názoru, že když takových článků přečtu pět šest sto, zákonitě musím dojít k jediné jistotě, že to v mém případě zase bude zcela specifická a neopakovatelná zkušenost. Jestli někdo hledá inspiraci - chápu (pak asi fakt sáhne do archivu a najde toho plno). Ale aspoň mě se v životě nejvíc vyplatilo, když jsem se moc nedržela nějakých schémat, jak má co vypadat, a věci jsem nechávala tak trochu běžet. Zdá se mi, že hodně mých kamarádek buď dojelo na to, že si ten porod moc malovaly a pak byly zklamané, anebo naopak čekaly jen to nejhorší a nepřiměřeně reagovaly na perzonál apod. To neplatí jen u porodů, ale v jakékoli životní situaci.
Jinak ještě jedním vrzem odpovím cizince, protože nechápu, proč je jakkoli naštvaná. Jednak si myslím, že každý, kdo sem napíše článek i reakci, musí počítat s tím, že se třeba někomu nebude líbit nebo nebude souhlasit. A jednak ty, cizinko, sama píšeš, že TENTOKRÁT se shoduješ s většinou. Ano, můžu i jako občasný čtenář potvrdit, že často nesouhlasíš a svůj nesouhlas (ať už s příspěvky nebo se samotným článkem) taky vyjadřuješ. Jsem ráda, když je diskuze pestrá, ale taky se mi ne vždy tvoje názory či formy tvých reakcí zamlouvají - a zjevně nejsem sama. No tak dnes možná tak trochu supluji tvou úlohu, když jsem dnes za toho rýpala já.
 cizinka1 


Re: Pro Miladu i pro cizinku 

(28.2.2007 17:21:20)
Reyo, ja jsem nastvana???? Jestli ti odpovidam, to neznamena ze se s tebou hadam. Z ceho to soudis? Nesouhlasit, upresnovat svuj postoj neznamena byt nastvanym.

V diskusi se mnou hodne komu rupnou nervy (hlavne tem, kdo v porodnich diskusich se chlubi psychickym zdravim:-))) ale jeste nikomu jsem nevynadala do psychopata. Obecne nenadavam a nerypam do osobnich veci, takze nevim co mi mas k vycteni. Diskuse jsou na to, aby se diskutovalo (z protichudnych stanovisk) a ja se chovam tady naprosto adekvatne. Pred chvili jsem take ti napsala, ze ani v tvym projevu nic spatneho nevidim:-))). Uz chci si pujcit tu kulicku, ktera krci raminkami od Sylvii.

Jedine na koho neberu rukavici je Jardik, ale to je prece nas sasek, (zustane nim dokud nebude dodrzovat formalni pravidla diskuse), a to je dovoleno.
 Reya 
  • 

Re: Re: Pro Miladu i pro cizinku 

(28.2.2007 17:29:42)
A priznavam se, citim se nevrle:-) Tot citace z tvého vlastního příspěvku... Z toho jsem pochopila, že jsi naštvaná. No jestli to tak není, tím lépe.

No a k tomu urážení. Ty jsi mě nazvala intimistkou, což jsem označila za bodré. Pak Milada mě přirovnala k jakési sousedce drbně, což za lichotku nemohu považovat ani při největší toleranci. Je mi to ale fuk, mluvila jsem obecně. Nemyslím si, že takové věty patří do úst vysoce vzdělaných lidí na úrovni. Také argument: když se ti to nelíbí, tak sem nelez/nečti to/apod. je poněkud ohraný a svědčí o jistém nedostatku invence v argumentaci. Vzhledem k tomu, jak často nesouhlasíš s ostatními, ho asi slýcháváš často, takže se mnou budeš jistě souhlasit.
 cizinka1 


Re: Re: Re: Pro Miladu i pro cizinku 

(28.2.2007 17:38:42)
Reyo, aha, tak to vysvetlim, to je pouhe nedorozumeni. Citim se nevrle prece proto, ze jsem v neobvykle situaci, ne v sve kuzi, totiz zastavam nazor vetsiny. (Jsem tady znama liberalka, a hajit vetsinu mi neprislusi, vis). S tebou to nema vubec nic spolecneho.

Intimistu: to jsem uz vysvetlila. To ode mne neni hanlive, ja treba take tady spoustu veci o sebe nevykladam. Jen jsem chtela nejak oznacit vasi pozici: stydite se, nepovazujete to za tema verejne debaty, ale presto prekvaplive tam se vyjadrujete.

Ja jsem nepsala ti "nelez", ptala jsem proc reagujes na clanek. Vis, podle mne vtip je v tom, ze lidi vyjadorovanim sveho nezajmu casto davaji najevo svuj ideologicky odpor. Podle mne, ze vsech clanku na Rodine takove reakce zklizi nejcastej pouze porody a clanky katolika. Ale nemusi to tak byt. JA JSEM SE PTALA.

Za Miladu nezodpovidam, priznavam se, ze moc pozorne to nesledovala.

 Róza 
  • 

Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 17:00:16)
Katalansky kolac ani vecne tema otcu a dcer neprekona navstevnosti: nemaji sanci

....Ale Cizinko, když jseš na tak vysoké vědecké úrovni, jako se tady prezentuješ, tak nemůžeš srovnávat daná témata pouze počtem příspěvků v diskusi. Jestli sis nevšimla, tak příspěvků v "pohodovém porodu 2" je sice mraky, ale kromě pár gratulací se žádná netýká tématu porodu, nýbrž zastánců a odpůrců diskusí na toto téma. Pro danou chvíli je toto téma prostě vyčerpáno. Pokud už je někdo z vás, kdo ten svůj porod popsat musí, zkuste to tak za měsíc za dva....
 cizinka1 


Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 17:05:25)
Rozo, proc nejdes se stezovat na neuspokojivou nabidku hlavnich clanku pod Katalanskym kolacem? Ne zebych chtela tebe postvat proti panu Naglovi, je to jeden ze zajmavejsich autoru na Rodine. Proste proc? Co ti sem tahne? Proc myslis ze sem leze Jardik? V komentarich by ho take vsiml, kdo mel za potrebu popovidat se s saskem?
 Róza 
  • 

Re: Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 17:15:39)
Protože proti Katalánskému koláči nic nemám. Článek je zajímavý, možná recept zkusím, ale nemám potřebu tam nic připisovat. Zde ano, přispívám do diskuse, která se vede na téma "koho nudí a koho nenudí články o porodech". Napsat to pod Katalánský koláč je mimo mísu. Znova opakuji: Větší počet příspěvků není roven zajímavějšímu článku.
 cizinka1 


Re: Re: Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 17:24:52)
No vidis, Rozo, takze Rodina te uspokojuje. Bez se povidat tam, kde se nenudis. To je jednoduchy. Elca tady napsala, co chtela napsat, redakce ji to zverejnila, protoze ji to vynasi.

Ctes co nechces a nudis se. Fajn. Chtela bych mit tvoje starosti. Ehm... nechtela bych... Ja si alespon svoje zajmy umim si priznat a uspokojit je.
 Róza 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 18:07:28)
Ja si alespon svoje zajmy umim si priznat a uspokojit je.

.... a jak si přišla na to, že já ne :-)?

Už nemám čas reagovat. Pa pa
 cizinka1 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 18:14:25)
Rozo,

Ja samozrejme nevim jak to s tebou je, ale pro mne je trochu nepochopitelna diskuse ne tema "co vsechno mne nudi a co nechci cist". Mela jsem podezreni, ze za tim musi neco byt vice, aby clovek na to ztracel cas. Navic pokud jde o tema, o ktera zajem byva nejvetsi.

Nechme uz toho, dneska je to fakt o nicim.
 Reya 
  • 

Re: Re: Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 17:33:39)
Teda Rózo, ty jsi fakt hrozný ubožák. Nemáš ani pořádné zájmy, nikdo by s tebou neměnil, dokonce ani cizinka... :-))))
 cizinka1 


Re: Re: Re: Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 17:44:37)
tak pozor, ze Roza nema poradne zajmy jsem nepsala. Neni treba si vymyslet. Ani ze zajem o porodnictvi je nejak "poradny" zajem. Je to proste zajem.
 Róza 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Reyo a dalsi intimisti, 

(28.2.2007 18:11:56)
:-)))))
 Eva, 7 dětí 
  • 

Gratuluji! 

(28.2.2007 13:21:39)
Elčo, gratuluji! Já jsem se taky pokaždé strašně bála. Třetího miminka se neboj. Na tu bolest po letech zapomeneš a budeš vzpomínat převážně na to hezké. Přeji do života hodně sil!
 Elča 
  • 

Re: Gratuluji! 

(28.2.2007 13:28:30)
Děkuju moc opravdu:-).
 Karolína 
  • 

Pravda o Jardovi 

(28.2.2007 14:02:16)
Holky, už to mám! Víte proč tady Jarda furt opruzuje, i když tvrdí jak mu vadí naše kecání o porodech a podných věcech a pořád stáčí řeči jakoby jinam??? No přece nemá ženskou... :-))) Chudáček, nechcete se nějaká ujmout, je mi ho už fakt líto, ještě aby mu z toho nehráblo... :-)))
 Petra 
  • 

Re: Pravda o Jardovi 

(28.2.2007 14:18:04)
Chce to založit novou diskuzi na téma Jarda.
 Damila 


Re: Pravda o Jardovi 

(28.2.2007 14:18:50)
Děvčata, přiznejme si, že nás Jarda stmeluje. :o)
Zvláštním způsobem se těším na jeho příspěvky,, ikdyž s nimi povětšinou nesouhlasím, často se fakt bavím. Jak někdo takový může existovat. To přece ani nemůže myslet vážně.....?

Upřímně si myslím, že je takto "ramenatý" jen v diskusi, v běžném životě bychom ho nepoznaly. Má dva světy: Virtuální na Rodině.cz, a ten skutečný-netroufnu si odhadnout, jak přesně žije ve skutečném životě. Ale rozhodně takový geroj není, jak se snaží ze sebe tady dělat.
 Nasuada 


Re: Pravda o Jardovi 

(28.2.2007 14:29:27)
Už mě i napadlo jestli Jarda není žena. Můj muž by totiž považoval vstupovat do našich diskuzích o porodech a spol. za naprostou ztrátu času. Tak jsou asi i jiní muži....
 Klára 
  • 

Re: Re: Pravda o Jardovi 

(28.2.2007 14:40:02)
No rozhodně musí být Jarda kapitálně zfrutrovaný. Všechno nasvědčuje tomu, že tohle je jediné místo, kde ho někdo poslouchá a odpovídá mu :o)))
 Karolína 
  • 

Diskuze o Jardovy = dobrý nápad 

(28.2.2007 14:57:06)
Jsem pro, založit diskuzi o Jardovi, třeba bude mít radost, že nekecáme zase o porodech. Taky mě napadlo, jestli on není frustrovaná ženská, která třeba děti mít nemůže a proto jí štve, že tady furt o nich žvaníme, ale zavrhla jsem to, takhle pitomě chvástavě ženské nepíšou, myslím i o jiných věcech než o porodech. Typla bych ho na opuštěného, ublíženého chudáčka, kterému právě ženská strašně chybí, co myslíte?
 Karolína 
  • 

Re: Diskuze o Jardovy = dobrý nápad 

(28.2.2007 15:00:04)
Sorry, O Jardovi, únavou už nevidím na klávesnici.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Dost bylo Jardy!!!!! 

(28.2.2007 15:10:57)
Ahojky všichni já osobně nejsem pro diskuzi o Jardovi- ano snad jen pokud mu chcete udělat radost, tu by určitě měl.A nebo pokud si s ním chcete něco vyříkat - což stejně nemá podle mě cenu.
Já říkám dost bylo Jardy, ať se člověk podívá kam chce (porod, šestinedělí)je tam Jarda a píše jaké má zájmy, svaly atd...A pokud o tom nepíše sám, tak o tom píšou ostatní. Moc nechápu, proč? Mě samotné jeho styl není sympatický a ani on sám. Myslím, že o to, aby na sebe upoutal pozornost mu jde především. A tak nezkoumám jeho zájmy, jeho motivaci, proč chodí na tyto diskuze atd..., nezkoumám, ignoruji...jeho příspěvky přeskakuji, stejně jako diskuze do kterých se s ním ostatní i nechtíc zaplétají...
A pokud si tady ještě chceme vklidu poradit a popovídat radím i všem ostatním ignorujte takovéto Jardy... - to je totiž podle mě jediné co na ně platí.
Pěkný den všem
Dáša
 Karolína 
  • 

Máš pravdu, ale dobře se bavíme 

(28.2.2007 15:19:59)
Dášo, máš pravdu, vykašlem se na něj, ale musíš uznat, že jsme se v poslední době fakt dobře pobavily na jeho účet, jsem se docela nasmála nad některými trefnými reakcemi na jeho příspěvky :-)))Myslím, že trocha humoru v tý spoustě starostí, co máme s dětmi atd., nám jenom prospěje. :-)
 Petra 
  • 

Re:Jarda už nepíchá tak dobře. 

(28.2.2007 18:04:32)
Když se nad tim zamyslim, je fakt, že už mě Jarda taky moc nebaví. Dřív uměl "píchnout do vosího hnízda" líp, neřikam, že jsem se všemi jeho názory souhlasila (spíš ne), ale docela mě to bavilo.Ale poslední dobou jsou to furt samý spotřebiče, svaly, sport, morálka..., nic pro mě.
 Axela 


Co je to tu za exota? 

(28.2.2007 16:01:46)
Jsem na Rodině jen pár dní, ale narazila jsem na spoustu zmínek o tom vašem Jardovi a nedalo mi to nepřečíst některé diskuse zpětně. Mně osobně takovýhle týpci nevadí, ale mnohým z vás evidentně ano. Pak ale nechápu, proč mu pořád tak houževnatě odpovídáte na jeho příspěvky, když on na tohle evidentně čeká. Zkuste ho pár dní ignorovat a ubezpečuji vás, že exhibicionista, který ztratí publikum, dá za čas pokoj.Jinak platí staré známé, že srážka s blbcem bolí a některé chuděry už z toho musí být samá modřina.
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Co je to tu za exota? 

(28.2.2007 16:58:23)
Souhlaaaaas. Už jsem to chtěla napsat. Když se nechci s Jardou dohadovat, tak přeci nečtujeho příspěvky a už vůbec mu neodepisuju ?!
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Re: Co je to tu za exota? 

(1.3.2007 8:52:41)
Pozadí možná nechápu, ale co nechápu víc, proč ho prostě neignorujete ???? Já si jeho příspěvky někdy přečtu, někdy ani ne, někdy mu třeba dám za pravdu, ale nebudu mu nahrávat na smeč. Evidentně ho to baví a vlastně asi všechny, kdo se s ním s chutí dohadujou.
 cizinka1 


Re: Re: Re: Co je to tu za exota? 

(1.3.2007 9:25:22)
Kociku, myslim, ze kazda z nas se pokousela Jardika ignorovat. Proc s prestavkama prestava? Obcas kvuli tomu, ze Jardik utoci dost osobne, a to nekazda si necha libit. Pak jeste ze solidarity s nekym sympatickym. Z pochopeni pro nekoho, v tomto pripade pro autorku, ktere Jardik zpackal diskuse (Elca to bere z nadhledem, ale myslim, ze i v tomto pripade je dobry dat vedet, ze neni to vsem fuk). Pak samozrejme je par, kdo souhlasi a to Jardikovi lichoti, neni on takovy orel jak o sebe vyklada.
Ja naopak zacinam myslet, ze je dobry Jardovi odpovidat vtipem. On je spatny sachista a nikdy si nekryje zada, nastvat ho je desne lehky. Myslim, ze delat toho saska, ze ktereho kazda bez zabran se vysmiva, ho brzo prestane bavit.
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Re: Re: Re: Co je to tu za exota? 

(1.3.2007 11:34:26)
Je fakt, že bychom ho asi museli úplně všichni, což nejde, když někoho urazí a člověk má pocit bránit sebe, nebo někoho jiného. Akorát si myslím, že rozvíjet s ním nějakou vášnivou debatu je zbytečné. A končí to pomalu střelbou :) Nebojíš se, že si tě medvěd najde ?
 cizinka1 


Re: Re: Re: Re: Re: Co je to tu za exota? 

(1.3.2007 11:40:55)
Kdepak, Kociku, pichnu ho do cumaku, jako vcela.

Ty boje mi nevadi, nepotrebuji Jardika pro zabavu, ale kdyz chce byt za saska... Jedine co mne trapi, jsou nektere naznaky v jeho psani, ze jde o cloveka s poruchou socialniho vnimani (nechape ceske prislovi, kterym rozumim i ja, ma problem s figurativni reci a abstraktnimi pojmy). Jsou stavy, kdy vysmivani se nedela, ale co ja vim, psychiatrie pres internet mi samotne dost prici, takze delam, ze to nevidim.
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je to tu za exota? 

(1.3.2007 12:55:40)
Koukám, koukám, že můj pracovní PC, který se občas tváří, že nepracuje, nakonec pracoval vždy a vložil všechny poctivě napsané odpovědi. Tak odpověď na tři způsoby, alespoň si můžete vybrat méně ostou a chilli variantu.
I když ono je asi dobře, že Jarda má protistranu, která se mu tak hezky "věnuje".
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Re: Re: Re: Co je to tu za exota? 

(1.3.2007 11:34:58)
Je fakt, že bychom ho asi museli úplně všichni, což nejde, když někoho urazí a člověk má pocit bránit sebe, nebo někoho jiného. Akorát si myslím, že rozvíjet s ním nějakou vášnivou debatu je zbytečné. A končí to pomalu střelbou :)
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Re: Re: Re: Co je to tu za exota? 

(1.3.2007 11:36:21)
Je fakt, že bychom ho asi museli ignorovat úplně všichni, což nejde, když někoho urazí a člověk má pocit bránit sebe, nebo někoho jiného. Akorát si myslím, že rozvíjet s ním nějakou vášnivou debatu je nejspíš zbytečné. I když ho možná dřív něbo později "utlučete" argumenty a bude pokoj :)
 Danuš+brouček 
  • 

Porody na Rodinu patří!!! 

(28.2.2007 16:56:51)
Nelíbí se, že tady jednotlivci brojí proti článkům o porodech - porod je moc silný zážitek pro každou mámu a dneska i pro tatínky, tak proč o nich občas nepsat! Myslím, že jeden článek týdně o porodech nikoho zabije a kdo nechce ať je nečte!!!
Moc gratuluju autorce k hezkým porodům a líbí se mi i sloh! Zase jsem si připomněla svůj porod, který byl taky krásný.
Jenom se mi moc nelíbila ta klasika, kterou jste u porodů měla - porodní koza s podpěrkama!!! - to jinak rodit nešlo!!! Jelikož jsem to nezažila - rodila jsem tam, kde jsem strávila první dobu, tak si to neumím a ani nechci ani představit.
 Kamaem 


Ahoj 

(28.2.2007 20:37:17)
Ahoj Elčo,
mám chlapečka narozeného téměř ve stejný okamžika jako je tvůj Davídek. Jmenuje se Matýsek (jak napovídá moje ikonka) a narodil se 3.7.2006 13:11 a porod (vyvolávaný až po 14-ti dnech přenášení) jsem měla stejně pohodový jako ty...první bolesti v deset ráno a 13:11 byl malej na světě( 3410g a 52cm)...kéž by byl(y) další porod(y) stejně rychlý a pohodový...paaaaaaa a přejem všechno nej k sobotním osmiměsíčninám...
 Katka 
  • 

maliníkový čaj 

(1.3.2007 13:29:18)
ahoj, chtěla bych se zeptat, jakto, že jste pila čaj už od šestého měsíce, když se může až od 36. týdne?
 Elča 
  • 

Re: maliníkový čaj 

(1.3.2007 13:38:24)
jj máš pravdu, pila jsem ho skutečně až od 36. týdne, omlouvám se, to jsem špatně napsala, nějak se mi ty šestky zamotaly :-).
Ještě si vzpomínám, jak jsem ho nemohla nikde u nás v okolí sehnat, nakonec mi ho přivezl švagr z Prahy z nějaké čajovny. U nás nebyl ani v čajovnách ani v lékárnách.
 Štěpánka* 4 holky a kluk 


Gratuluji 

(5.3.2007 10:45:02)
k tomu, že už druhý takto vedený porod cítíš jako pohodový. Ale ten strach z porodu tě ani nezarazí? Tvoje podvědomí asi říká něco jiného.
Já se dalšího porodu nebojím, protože jsem ho prožila úplně jinak, bez těch otravných zásahů a většiny toho co popisuješ jako bezva.
Ale toto byl tvůj porod a ty jediná máš práco mít příjemné vzpomínky, když to tak cítíš.
Kritici porodů, naopak vítám porodní příběhy, aspoň vím, kam určitě nepojedu rodit a o které porodnici bych přemýšlela. No jooo je to trochu na jedno brdo pro vnějšího pozorovatele. Ale to skoro všechno že.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.