| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O kouření na veřejnosti

 Celkem 329 názorů.
 Fifinkaa 


Souhlasím 

(13.2.2007 9:40:04)
Naprosto souhlasím s článkem. Jsem také nekuřačka a kouření kdekoliv mě velmi obtěžuje. Nejen, že to strašně smrdí, ale samozřejmě je to nezdravé a omezuje to spoustu lidí v tom, aby navštěvovali různé zábavy. Tou spoustou lidí myslím hlavně těhotné ženy, rodiny s dětmi, alergiky a vůbec lidi, kteří prostě nechtějí smrdět. Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhého. Tj. ať si kouří, ale já to nechci dýchat.
Navíc fakt nechápu, proč má 35% obyvatel-kuřáků omezovat 65% obyvatel-nekuřáků.
 Marketa 
  • 

Re: Souhlasím 

(13.2.2007 9:57:26)
Zrovna dnes jsem si na toto tema vylevala srdicko zde: http://www.rodina.cz/diskuse6675.htm
 Heidi 


Re: Re: Souhlasím 

(14.2.2007 22:15:53)
Markéto, tak tato diskuse byla dnes záhadným způsobem a bez vysvětlení smazána!!!
Místo toho tam pak někdo založil diskusi Kam zmizela diskuse boj proti kouření?http://www.rodina.cz/diskuse6756.htm
Dávala jsem na tamtu diskusi odkazy na protikuřácký centra i na Lidovky a MF Dnes, kde si komentátoři stěžovali jaká je v ČR situace oproti cizině, bylo tam i o Topolánkovi jak se postavil proti Šťastnýmu, kterej chtěl prosadit omezení kouření, i o Jaklovi z Hradu, jak kritizoval komentátora, který se zastal nekuřáků, byly tam i odkazy na organizace v Evropě, ale bohužel to bylo smazáno!!!
Jestli někdo máte čas, tak to dohledejte, vyšlo to v posledních dnech. Škoda, příště si to budu schovávat. Netušila jsem, že diskuse, kde se měsíce nediskutuje, tu zůstávají a diskuse, kde se živě diskutuje, zničehonic zmizí.

Nemám teď bohužel čas číst všechny příspěvky, je to určitě fajn tu debatovat, ale tím se nic nezmění. Jediné co pomůže, je psát všichni žijí v cizině, ale vadí jim ten problém, emaily na poslance www.psp.cz. Pak taky do televizí, novin.
 Marketa 
  • 

Re: Re: Re: Souhlasím 

(15.2.2007 2:20:40)
Vazne, diskuze o koureni byla smazana :-(((((
No, rada bych verila, ze se tak stalo omylem a nebyl v tom zadny postranni umysl.
 Ludmilka 
  • 

Re: Re: Souhlasím 

(19.2.2007 14:49:28)
jo jo,je to pravda pravdoucí.Taky jsem nekuřečka a nikdy jsem nekouřila.Sdětmi nebo s vnočaty,nemůžu ani do bazénu,natož na oběd do restaurace.Jsem z toho nešťastná,protože vím,že naši pohlaváři nic nezmění k lepšímu.Oni přeci nepřestanou v práci kouřit,natož v restauraci.Je to normální,že nekouřit je normální?Lidka
 Heidi 


Nové pokračování této diskuse 

(20.2.2007 20:29:30)
na adrese:http://www.rodina.cz/diskuse6820.htm , protože zde už nejdou dávat další příspěvky, jedině za cenu, že ty poslední zmizí. Také za pár dní se tento článek posune dolů a pak zmizí úplně.
 Jaromír 
  • 

Re: Re: Re: Souhlasím 

(25.2.2007 13:56:26)
Můžeme být jenom nešťastní nebo můžeme také něco udělat. V programu ČSSD je uvedeno..budeme usilovat
o snižování vlivu odvratitelných rizik zdraví a podporu zdravého životního stylu. Takže si můžeme na
www.psp.cz najít poslance za ČSSD pro naši oblast
a položit mu otázku co dělá pro splnění tohoto bodu programu ČSSD. Jaromír
 Vanda 
  • 

Re: Souhlasím 

(13.2.2007 10:03:50)
Asi nemá cenu ztrácet energii s někým, kdo se rozhodl spáchat sebevraždu - ať už skokem z Nuseláku nebo kouřením. Logické argumenty tu neplatí, na zdravotní rizika jsou najednou jindy inteligentní lidé naprosto hluší.
Chtěla bych poprosit kuřáky, aby neotravovali vzduch který dýchám jedovatými zplodinami (ale vím, že tohle moje přání nebude vyslyšeno). Chci tedy říct jenom jednu věc: kuřáci, FAKT SMRDÍTE. Vám to nepřijde, protože to sami už nevnímáte. Nekuřák ale cítí smrad z vašeho oblečení, domácnosti, vlasů. V tramvaji poznám na první "počuch" kdo si neodpustil svoji ranní cigaretku. Moje vlastní oblečení po kontaktu s kuřákem páchne taky. Nemám nijak citlivý nos, schopnosti mých čichových buněk jsou značně redukované patnácti léty chronické rýmy... ale z uzrálého bezdomovce a z kuřáka mne prostě štípe v nose a zvedá se mi kufr.

 simiki+koťátko 03/07 


Re: Souhlasím 

(13.2.2007 15:18:30)
ehm, já bývalá kuřačka, teď těhulka, tedy nekuřačka, mně štvou lidi kuřáci :)) před pár dny jsme byli na pizze, schválně ve 2hod, to proto, že je tam nejméně lidí, a tím pádem méně i kuřáků. hurá, když jsme přišli, bylo tam jen pár lidí, a i ti postupně odcházeli po jídle pryč. přítel, který kouří, si chtěljít zapálit ven,tedy jít o dvě patra níž, a venkupřed pizzerií si zapálit. je ohleduplný. pak jsme seděli jen sami. v otm přišel jeden pár na pivo. upozorňuji, že NIKDO neseděl kolem nás, byly jsme vlastně v pizzerii sami. a oni si sedli vedle nás a oba dva začali kouřit, jak o život. ehm mé břuchandu se nedá přehlédnout. tolik o vychovanosti kuřáků.
seděla jsem s kamarádkou, přišli k nám pět jejich známých, a všech šest včetně kámošky začali kouřit. mezi popotahováním cigarety se ptaly na mé těhotenství, takže věděli, že jsem těhule.
když jsme řekli mé mamce, že jsem těhule, tak si u našeho stolu zapálila aby to vydýchala. a nejednou. ehm??
toleruju kuřáku, pokud i oni jsou tolerantní, jinak mě chytá amok :(
 Jura 
  • 

Re: Re: Souhlasím 

(14.2.2007 11:34:47)
Ahoj,
Já už tyto situace dlouhou dobu řeším tak, že poprosím jestli by si nesedli jinam, nebo nekouřili. Na 99 % to funguje. Máš na to totiž jak etické tak zákonné právo.
To 1% co to netoleruje, stejně se snima nedomluvíš a většinou jsou to nějaký mafiáni nebo asociálové ...
 Eva 
  • 

Re: Nesouhlasím 

(12.5.2011 22:09:38)
Tak choď do nekuřácké restaurace a nelez tam,kde se kouří. Jediné co mohu konstatovat pokud jsi těhotná a chodíš do kuřáckých restaračních podniků, tak jsi KRÁVA.
 terezie + tadeáš 05 + berta 08 


něco moc smutnýho 

(13.2.2007 15:33:01)
jsem se pídila ,kde se dá v Benešově strávit oběd s dítětem abych se v klidu najedla, tak jedině prý u zeleného stromu. NIkdo mi však nezaručí , že se tam nebude kouřit. je tam sice koberec, klouzačka a stoleček a pastelky alek prý na žádosti maminek tam šéf povolil kouřené. má rëakce byla:CO??? . zda to majitel říká jen tak nebo je to holý fakt to nevím.
 Eva, syn 3, dcerka 5 
  • 

Re: něco moc smutnýho 

(25.2.2007 22:05:33)
Zkuste si udělat výlet do Bystřice u Benešova, do restaurace na Letišti v Nesvačilech, je tam dost velký nekuřácký salonek, děti tam nikoho neobtěžují, ani když si různě hrají a pobíhají ... :) a ještě se podíváte na letadla. My tam občas jezdíme a jsme spokojeni ...
 Eva, syn 3, dcerka 5 
  • 

Re: něco moc smutnýho 

(25.2.2007 22:06:31)
Zkuste si udělat výlet do Bystřice u Benešova, do restaurace na Letišti v Nesvačilech, je tam dost velký nekuřácký salonek, děti tam nikoho neobtěžují, ani když si různě hrají a pobíhají ... :) a ještě se podíváte na letadla. My tam občas jezdíme a jsme spokojeni ...
 Nesulka+Niky+Vil 


Re: Souhlasím 

(13.2.2007 19:59:26)
Souhlasím, souhlasím, souhlasím.
Zakázala bych kouření ve všech společných prostorách. Vůbec nechápu, že je povolena taková diskriminace nekuřáku. Kuřák se pro kouření sám svobodně rozhodne, kdežto nekuřák je ze všech stran nucen čuchat a snášet neříjemný zápach, pálení v očích a velké zdravotní riziko.
Nejhorší je že človkěk nikde nenajde odvolání ani možnost jakékoliv obrany.
Je hrozné jak jsou někteří bezohlední, obvzlášť to vidím na sousedech. Každý den z balkonu zametu plnou lopatku popelu a vajglů. Do vchodových dveří jsme museli instalovat těsnění, aby nám tolik nevnikal do bytu, ve výtahu přes kouř někdy není vidět. Myslím si že původci by měli být nějkým způsobem postihování když ničí zdraví ostatním, obvzlášť dětem.
 Ludmilka 
  • 

Re: Re: Souhlasím 

(19.2.2007 14:59:42)
No to tě lituju.Nad námi bydlí rodina KUŘÁKŮ.oTEC,JAKO SPRÁVNÝ CHLAP KOUŘÍ.zŘEJMĚ UŽ MÁ RAKOVINU,NEBO TUBERU.dENNĚ SE BUDÍ KOLEM ČTVRTÝ HODINY RÁNO A KAŠLE A KAŠLE A TOHO ZVRACÍ.kAŽDÝ DEN NÁS TÍM BUDÍ A MY ZVRACÍME S NÍM,JELIKOŽ SE TO NEDÁ POSLOUCHAT.jE TO HROZNÝ,ALE PŘEJU SI,ABY UMŘEL.nEBO MY UMŘEME DŘÍV.Lidka
 Lenka, 2 dospělí kluci 
  • 

nechápu... 

(14.2.2007 7:41:23)
dnes ráno jsem si vzpomněla na tento článek. Stála jsem na trmvajové zastávce a čuchám čuchám cigaretu. Ženská stála přímo u hloučku lidí, ale nikdo jí nic neřekl. Už mě unavuje být pořád ta "pekelnice", zatímco ostatní stojí jako ovce a koukají na jinou stranu, aby nemuseli říct, aby s tou cigaretou vypadla. Takže jsem dospěla k závěru, že mi víc vadí ta tupost ostatních,kteří si to nechají líbit...
 Mortadela 


Re: Souhlasím 

(14.2.2007 9:46:40)
I já souhlasím a denně bych nejraději křičela do světa: "Běžte si s těma smrdutýma cigaretama do p...!" Kuřáci ve mně probouzí agresivitu, kterou jinak vůbec nepociťuji. Nenávidím je!
 jura 
  • 

Re: Souhlasím 

(15.2.2007 9:24:00)
Ještě bych se přimluvil za omezení exhalací aut a z průmyslu....(průmysl je snad celkem sledován, ale auta - ty jsou zvlášť ve velkých městech lkatastrofou !Smrdí a škodí ještě víc než kuřáci...)
 Jura 
  • 

Braňme se...aneb Kouř nestoupá přímo vzhůru  

(15.2.2007 9:39:22)


Přátelé, tito tři lidé-politici nám chtějí změnit to co jsme si těžko na kuřácích vydobili. Chtějí, že se zase na zastávkách bude moci kouřit...

carbolj@psp.cz
boris.stastny@psp.cz
olga.zubova@zeleni.cz

http://www.dokurte.cz/?stranka=aktuality&typ=clanky&vypsat=1661




Napište jim pokud s tím nesouhlasíte tak jako já, Můj text je na konci tohoto emailu, můžete ho použít ...

P.s
Jestli se Vám dopis bude líbit. Přepošlete ho známým a třeba do médií ať se vidí, že ne každý s kouřením souhlasí :-))


----------
Dobrý den,

Vážení, jen ve stručnosti.
Ve své poslanecké iniacitivě chcete změnit způsob kouření na zastávkách. Tato změna se mi nelíbí.

-Kouř n e s t o u p á p ř í m o v z h ů r u a i když budu v kryté části kouř vyfouknutý kuřákem poblíž samozřejmně obtěžuje i uvniř.

-Jak zajistíte když na zastávku půjdu, že nepůjdu clonou kouře okolokouřících?

Přístup na MHD a čekání na MHD bez škodlivých vlivů je moje právo.

Zdá se mi, že kouření v restauracích je na debatu, ale v e ř e j n é prostory tam by se nemělo kouřit vůbec a je po debatách o hranici zastávky. Jistě ste zažili kouř vyfouknutý na ulici do obličeje od kuřáka v okolí. Na ulici se před kouřem nemohu bránit.

Děkuji

P.s A co auta? S těmi nic ?


 Heidi 


Re: Braňme se...aneb Kouř nestoupá přímo vzhůru  

(15.2.2007 18:34:06)
Juro, nějak tomu nerozumím, vždyť Šťastný přece navrhl přísnější zákon na ochranu nekuřáků ne?
Tak to mi nějak nesedí, že by chtěl aby se opět kouřilo na zastávkách?
 Insula 


Kdo koho vlastně omezuje 

(15.2.2007 9:43:05)
Předem musím říct, že si občas cigaretu zapálím (tak jednou, dvakrát do měsíce), když mám chuť (většinou s tchýní). Často slýchám od kuřáků, že omezení kouření na veřejnosti je omezování osobní svobody a já se ptám, ale pro koho? Když si představím, že někde stojí jeden kuřák a deset nekuřáků a kuřák si zapálí a ostatní to dýchají, tak kdo koho vlastně omezuje???? Ten, kdo kouří, se proto přece rozhodl DOBROVOLNĚ, ale ten, kdo to musí dýchat (na zastávkách apod.), se rozhodl nekouřit, ale takto je vlastně nucen to dýchat a tím je omezován ve svém rozhodnutí. Navíc KAŽDÝ kuřák může přestat a to mi nikdo nevyvrátí. Příkladem může být můj otec, který kouřil od 14-ti let. Vypracoval se až na dvě, tři krabičky denně. Kouřil startky bez filtru. Celý život tvrdil, že nejde přestat. Ale když dostal v padesáti letech těžký infart a bylo mu řečeno, že musí přestat kouřit, tak si už NIKDY nezapálil. A je to už 9 let. Najednou to šlo. Strach o život je silná motivace. Navíc mu po infartku fungovala jen jedna polovina srdce, takže mu každý menší kopeček či schody dělali obrovské potíže, takže zřejmě ani neměl chuť si ještě zapálit.
Já sama jako občasný kuřák (jak jsem již napsala) se vždycky zeptám přítomných, zda si mohu dát cigaretu. Na zastávkách jsem NIKDY nekouřila a je mi to i samotné protivné. Nerada to dýchám, zvlášť po ránu. Také nesnáším, když jsme někde na večeři a u stolu si někdo dá cigaretu, ačkoliv někteří ještě jedí. Takovému člověku na rovinu řeknu, že je nevychovanec.
Jsem pro zákaz kouření na veřejných místech a to nejen na zastávkách, ale i v restauracích apod.
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Kdo koho vlastně omezuje 

(15.2.2007 12:25:20)
Já jsem vyléčený kuřák. Někdo řekne nejhorší varianta, ale nevím, nemohu posoudit. Sama za sebe se dodatečně stydím, že jsem pro ostatní někdy byla ten smrádnoucí kuřák (byť třeba elegantně oblečený) a vlastně jsem nic necítila. Jsem tomu strašně ráda, že já i můj muž jsme přestali a jsme bez těch strašných okovů nikotinu. Jinak s tou tolerancí a netolerancí kuřáků mám pocit, že to dopadne tak, že si nekuřáci budou kupovat nějaké respirátory, aby ten puch necítili, je to smutné, ale myslím si, že naše společnost je taková a dospěje to k takovémuto výsledku. Chudáci kuřáci, jsou tak strašně omezovaní těmy nekuřáky :)
 Denisa 
  • 

Re: Souhlasím 

(15.2.2007 19:21:17)
Zdravím VŠECHNY lidé,
nelíbí se mi ,jak politici stále obhajují kuřáky (jejich svobou),ale vůbec
nechrání zájmy nekuřáků,dětí. Proč čekáme,tak dlouho,než se změní zákony ve prospěch nekuřáků??? Proč v jiných zemí to jde snadno a rychle a u nás ne??
Je mi z toho smutno. Co mají občani, nekuřáci dělat,aby vláda a poslanci to dořešili a vytvořili zákony,které chrání děti a nekuřáky VŠUDE???
 Zlatka, na mateřské 
  • 

Re: Souhlasím 

(21.2.2007 10:25:09)
Přesně se shodujeme v názoru na kouření. Jenom nechápu, proč se nedaří prosadit nějaký přísný protikuřácký zákon (ne ten náš prokuřácký), když kouření hlavně v restauracích tolika lidem vadí. Naše rodina chodí už zásadně jenom do nekuřáckých restaurací, bohužel je jich pořád tak zoufale málo...
 Tvoje horší já 


Nesnáším kouření 

(13.2.2007 9:47:13)
Nechci psát, že nesnáším kuřáky, to by neznělo moc hezky, ale kouření mě obtěžuje.
I přesto, že by restaurace měly mít oddělené prostory pro kuřáky, pokud si s dětmi zajdeme do restaurace, vždycky se vracíme načichnutí zápachem tabáku.
Kuřáci často člověku nechtěně fouknou kouř přímo pod nos i na ulici. A svoje cigarety často nosí nechutně blízko dětských obličejů. Kolikrát jsem se lekla, jestli mi malého nepopálili.

Nejvíc mi ale vadí, jak se kuřáci všude vehementě dožadují svých práv a naříkají, jak jsou omezováni.
Myslím si, že my nekuřáci máme právo nemuset dýchat ani atom z toho jejich dobrovolného jedu.
A jestli tady nějaký kuřák začne něco blábolit o výfukových plynech, tak to neberu. To není logický argument.
 kiri 
  • 

Re: Nesnáším kouření 

(13.2.2007 9:54:02)
To je přesně ono. Právo kuřáka kouřit končí u mého nosu.
Častá situace - Jdu do práce, krásné čiré ráno. Člověk si vychutnává čerstvý vzduch přesně do okamžiku, kdy se před ním objeví kuřák. Pak si může vychutnávat jen smrad.
 Dáša a Maruška 
  • 

Extrémy 

(13.2.2007 10:20:16)
Jsem bývalá příležitostná kuřačka, nekuřačka, maminka malého dítěte atd...Znám tedy pohled z obou stran. A musím říct s mnohým souhlasím, s mnohým ne. Chápu, že kouření nekuřákům smrdí a spolu dohromady s pasivním kouřením je velmi obtěžuje. Na druhé straně nevidím důvod proč by kuřáci na vyhrazených místech nemohli svobodně kouřit. Vhodné se mi jeví například právě hospůdky s oddělenými místnostmy nebo nejlépe vůbec rozdělené nekuřácké a kuřácké hospůdky. A bylo by, s rodinou by se dalo zajít poobědvat vklidu a vpohodě a kuřák by si mohl vklidu vykouřit svoji cigaretu u vína. Na prostorech určených pro děti by mohl platit úplný zákaz kouření atd...
myslím, že rozumně smýšlející lidé by mohly vždy nějaká rozumná řešení najít, samozřejmě i vzhekledm k procentuálnímu poměru kuřáků a nekuřáků, zkrátka aby to bylo fér pro obě strany. Trochu jsem nepochopila proč by srovnání s výfukovými plyny bylo tak nelogické? Pokud budu zarytý ekolog, navíc krásný čerstvý vzduch to také kazí, také to smrdí, obtěžuje... a řekla bych, že polovina lidí, co jezdí autem by se do práce jistě dostala vpořádku jen si třeba o hodinku přivstat.Ovšem nepíšu to, že bych byla zastáncem tohoto způsobu...jen, že každému může vadit něco jiného...Přirovnání zápachu z cigaret k lejnu mě trochu pobavilo, ale je pravda, že pro někoho je to opravdu hodně obtěžující. Myslím, že ale opilý člověk, špatně umytý atd... - uf zvlášť v létě v MHD a s dítětem - krása.... samá lejna...
Ještě bych se chtěla zmínit o diskutované otázce financí ohledně ošetřovaných kuřáků. A co lidé s nadváhou, nesportující,muži dávající si to svoje jedno pivko denně... - ti si také za spoustu svých onemocnění můžou samy...také je nebudeme oštěřovat...?
Myslím si, že těmito úvahamy bychom dospěli k vypočítávání vzorce dokonalého životního stylu a pokud ho nedodržuješ máš smůlu, budeš vyřazen. A tohle přeci nechceme.
Nejsem žádný zastánce kouření. Jen nemám ráda příliš vyhrocená tažení proti čemukoliv. Zkrátka všeho s mírou a ano - tam kde končí svoboda jednoho začíná svoboda druhého.
Krásný den
Dáša
 Tvoje horší já 


Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:24:29)
Jenže, i když restaurace oddělené prostory má, a většinou se to moc nedodržuje, stejně tam všecko smrdí. I když kuřák to asi nevnímá.
Velmi časté argumenty kuřáků, že je to stejně jedno, protože auta smrdí víc, jsou nelogické proto, že míchají hrušky s jabkama. Ano, auta jsou problém, ale to neznamená, že kouření problém není.
 watanaki 
  • 

Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:28:17)
Ano, ať mají kuřáci své vyhrazené prostora a tam si kouří - ne naopak. Zatím to totiž v restauracích vypadá tak, že vyháněni kamsi, kde stejně obrana před kouřem většinou není dobrá, jsou nekuřáci. Důvod je ten, že by restauratéři přišli o výdělky. Což je opravdu hloupost, protože i v zemích, kde je nyní kouření zakázáno, se zjišťuje, že za jednoho kuřáka přijdou dva nekuřáci, spíše rodiny s dětmi, prostě se spíš promění klientela, než že by nebyla. Tolikrát jsme si s manželem říkali, když jsme se tak vraceli z výletů za město, jak by bylo hezké si sednout na svařák a večeři do nějaké hospůdky. Ale všude jsou kuřáci a s dítětem nás ani nenapadne mezi ně chodit, nemáme kouř rádi ani sami. A přitom je kuřáků vlastně menšina, nekuřáků je 2-3x tolik!Kdo koho diskriminuje?
 Katzka, Kevík 
  • 

Re: Re: zákaz kouření v restauracích 

(13.2.2007 10:34:46)
Před několika lety se chystal zákaz kouření v restauracích v Irsku. Hospodští i kuřáci šíleli - a ejhle, když jsem se rok na to do Irska vrátila, zákaz byl v plném proudu, hospody úplně stejně nabité jako dříve, jenom se tam dalo dýchat. A kdo chtěl, vzal si pivko ven a zakouřil si venku. Hospodští jistě o zisky nepřišli, nepřišli ani o stávající klientelu, takže ono to jde a celá ta hysterie, která zákazu předchází, je zbytečná.
 Linda 
  • 

Re: Re: Re: zákaz kouření v restauracích 

(13.2.2007 22:25:49)
Presne tak. Na Novem Zelandu take zakazali koureni ve verejnych prostorach, pracovistich, restauracich. Take byl pred zakazem humbuk, jak hospody prijdou o zakazniky. Je to uz dva roky a uz si pomalu ani nikdo nevzpomene, ze se kdy v restauracich kourilo. Po roce od zakazu udelali pruzkum, jak moc ovlivnil zakaz trzby a zjistilo se, ze VUBEC! Za to v Cechach jsme si uzili koureni pod nos neuveritelne - nejlip u obeda (mam pocit, ze v tu dobu to snad i bylo zakazane, ale to nikoho nevzrusovalo). Novozelandani jsou vsak mnohem ohleduplnejsi a ackoli se jim ten zakaz take vubec nelibil, nikdy jsem nepotkala kuraka, ktery by vyskakoval a kricel "Ja mam PRAVO.....!" a kouril nekurakum pod nos. Vetsinou si i venku (treba na VLASTNI zahrade poodstoupi od nekuraku, aby kourem neobtezovali). Ale abych nekritizovala jen Cechy, nejhorsi zazitek z Evropy mame z Frankfurtskeho letiste. Hned u vychodu z letadla cedule "nekuracke letiste" a pri vstupu do terminalu nas nejdriv uhodil do nosu priserny smrad a nasledne do oci skupinka asi dvaceti Asiatu, co palili jednu od druhe. A prosim oni se neprohresili proti zakazu. Kourili na miste pro to urcene!!! Rozumej u stoliku uprostred terminalu, nad kterym byla cedule "misto pro kuraky". Otevrene, bez odsavani. Do ted nechapeme. Ale vime jedno. Pres Frankfurt uz NIKDY VICE!
 Karmelka 


Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:45:57)
Watanaki-ano přesně jak píšeš-diskriminovaný je u nás jen ten který nekouří-a přitom ani si nemůže jít s rodinou nikam sednout na oběd-protože je všude nahuleno jak v hašišáckým doupěti!!!!
 Dana 
  • 

Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:30:05)
Vaše tolerance je sympatická. Viděla jste ale kampaň, která říká, kolik nekuřáků ročně v Evropě zemře na následky pasivního kouření?
 irlev 


Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:35:22)
Dášo, cituju: A co lidé s nadváhou, nesportující,muži dávající si to svoje jedno pivko denně... - ti si také za spoustu svých onemocnění můžou samy...také je nebudeme oštěřovat...?
Myslím si, že těmito úvahamy bychom dospěli k vypočítávání vzorce dokonalého životního stylu a pokud ho nedodržuješ máš smůlu, budeš vyřazen. A tohle přeci nechceme.

Ale tito lidé neohrožují mé zdraví.

Ale bráno do důsledků, já souhlasím s tím, aby lidé, kteří o své zdraví pečují, byli zvýhodněni např. při placení zdravotního pojištění. Kuřáci ohrožují svoje zdraví a dokonce mají tu drzost, že ohrožují zdraví i cizích lidí. To je pro mě absolutně nepřijatelné.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Re: Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:47:10)
Jéééé, tak jsem netušila, že když nevezmu kámen a taky nehodím, co způsobím. samozřejmě nechci, aby kdokoliv komukoliv kazil zdraví. A myslím, že to z mého příspěvku bylo docela zřejmé.
Ale musím nesouhlasit:
cituji - Ale bráno do důsledků, já souhlasím s tím, aby lidé, kteří o své zdraví pečují, byli zvýhodněni např. při placení zdravotního pojištění

Prosím jen to ne, naše společnost je už tak dost bláznivá. Chcete opravdu, aby někdo vypočítal vzorec podle kterého někdo bude žít zdravě a někdo už ne...Takže například brambůrky jednou týdně ano...dvakrát už je moc připlatíš dvacku na pojištění. Nebo sportuješ ok, nebaví tě to... připlať...
Myslím si, že nikdo by neměl mít takový vliv na životy druhých, aby rozhodoval o tom, co je a co není pro ně správné a jak mají žít...
Bůh ví, kdo by se dostal do takové komise, která by to rozhodovala - no běhá mě mráz po zádech. tyto věcio mě zavání určovánbím kolik dětí je zdraví a prospěšné pro společnost mít, kolik chlapečků, holčiček atd...
Svůj život si chci žít po svém, samozřejmě nikomu neubližovat, normálně pracovat, žít, zemřít. A jsem smířená (a díky Bohu za to), že pokud budu zdravá, moje peníze na pojištění budou použity na spoustu jiných potřebných lidí, jejichž osudy neznám a nedovolím si je absolutně soudit ať jsou jakékoliv. Vůbec nechápu, jak by někdo měl tu odvahu, v tomto světě určit, co je to dobré a co ne. Doufám, že mi nikdo teď nevyčte , že propaguji kouření, protože tohle už opravdu bylo o něčem víc.
Dáša
 Tvoje horší já 


Re: Re: Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:49:39)
Ale no jo, taky nechci, aby mi někdo zasahoval do života a rozhodoval o mě. Ale právě kuřáci to dělají!
Kdyby všechen ten kouř absorbovali do sebe a nic nešlo ven, tak by mi to nevadilo! Ale oni ten smrad šíří kolem sebe. A to mě omezuje a vadí mi to. Proto se ohrazuji. To je rozdíl - zasahovat někomu do života a chránit si svůj životní prostor.
 Věra. 


Re: Re: Re: Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:59:04)
Pasivní kouření škodí stejně jako aktivní.

Nebo jinak. Kdyby jste šly do bazénu a tam bylo napsáno "lze zde bez omezení močit do bazénu" tak do něj asi nevlezete. Jenže kuřákovi co vám dýmá popod nos na zastávce, v restauraci, na ulici, v kavárně se vyhnete těžko. Kouř prostě zaplní celou místnost, nerespektuje vyhrazený prostor stolu kde kuřák sedí.

Přitom vlézt do onoho bazénu není nějak zvláště zdraví škodlivé.

O pasivním kouření se to říct nedá. Škodí stejnou mírou jako aktivní. Statistik je k tomu dost, i u dětí, i u dospělých.


www.dokurte.cz
 irlev 


Re: Re: Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:51:58)
Dášo, každý si rozhoduje o svém životě sám. To je bez debat. Ale kuřáci, bohužel, rozhodují i o životech jiných. A k tomu jim dal právo kdo?

Kdo by o tom rozhodoval? Myslím, že je dost značné množství vědeckých poznatků, které prokazují škodlivost určitého typu jednání. Netahám do toho politiku, tohle není rozhodování o daních nebo ulitých penězích, tohle je o zdraví mém a mých dětí.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 11:10:04)
Už asi poslední příspěvek....:))))
Souhlasím s tím, že kuřáci by neměli ohrožovat zdraví ostatních!!!
Nesouhlasím s tím, že by měli platit za zdravotní péči víc. Poté by museli být označeny ještě další zdravotně riozikové skupiny, které si také svoje špatné zdraví zavinili samy.
Takže už vůbec nesouhlasím s tím, aby někdo vůbec platil víc a někdo platil míň, podle toho jakým způsobem žije...a je jedno jestli o tom bude rozhodovat komise, vědecké studie atd... vědecké studie píšou zase jen lidé...vždyť kolikrát se člověk setkal s tím, že něco bylo storpcentně nezdravé a za pět let je to stoprocrentně zdravé...ano protože i vědecké poznatky se vyvíjí, že?
Můj příspěvek byl asi celkově víc obecnější, protože nemám ráda extrémní řešení...Nenapsala jsem však,že nějaký český zákon proti kouření by mi připadal extrémní... Asi tou všeobecností jsem trochu vybočila z řady nadávajících maminek. A divte se ani já nechci, aby mi nikdo kouřil pod nos a ani mému dítěti...Ale nevím proč by třeba neměly být kuřácké a nekuřácké hospody a však samy majitelé uvídí jaké budou mít tržby a třeba budou za chvíli všechny nekuřácké...
Víte, že alkohol to je naše nejzákeřnější návyková látka. A lidé pod vlivem řídící auto nebo ti, co páchají trestnou činnost... - ti také ohrožují naše životy. Ale alkohol asi nikdo nezakáže, že? Proč asi? Protože je to ještě větší byznys? Protože ten pijí vesele skoro všichni?
Já si jen zkrátka kladu otázky, myslím, že nic není tak jednoznačné a vše se vším souvisí. Nic víc. Jo a nemyslím si, že je to demagogie.
Tak se mějte krásně a ať Vám nikdo nekouří pod nos!
Dáša
 irlev 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 11:15:59)
Dášo, i já s mnohým, co píšeš, souhlasím.
Ale zároveň si myslím, že je nejvyšší čas, aby člověk přijal odpovědnost za to, jakým způsobem se chová ke zdraví. Bereme všechno na podnose a málo lidí si váží svého zdraví.

Jestli je alkohol větší byznys nebo ne, nevím, přijde mi to vyrovnané. A se způsobem, jakým se bere alkohol nesouhlasím úplně stejně jako s tím, jakým způsobem se toleruje kuřáctví.

 Vanda 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 11:54:03)
Dášo,
snažíš se jít smířlivou cestou, to je moc fajn. Ale dopouštíš se některých nepřesností.
Ano, postupně se mění názory na to co je škodlivé... kravské mléko je pět let nejlepší potravinou, pět let nejzatracovanějším zlem. Ale (a to Ti potvrdí každej doktor, chemik atd...) u dehtu, dioxinů a oxidu uhelnatého se už OPRAVDU ASI NIKDY neprokáže, že by jejich inhalace měla na lidské zdraví blahodárné účinky.
Problém, který se tu řeší, je, že nekuřácké restaurace téměř NEEXISTUJÍ. Nekuřák nemá kam jít na oběd, na večeři s partnerem, na svařák či pohár s rodinou cestou ze sobotního výletu. Nekuřáci jsou zde diskriminovaní. Tedy ano, my chceme nekuřácké restaurace (a pro mne za mne ať existují i ty kuřácké, ale ne aby jich bylo 99% jako teď!), stejně jako Ty.
Jistým chabým pokusem je rozdělení některých restaurací na část kuřáckou a nekuřáckou... pokud se jedná o jeden společný prostor (jako že takových jsem viděla asi většinu), tak kouř ceduli nečte a prostě se rozšíří od kuřáckého stolu k vedlejšímu nekuřáckému. Jak tu někdo velmi trefně napsal, je to jako byste dali k jedné půlce bazénu ceduli "zde se nesmí močit do vody" a k druhé půlce "Zde se do vody močit smí". Prostě se to promíchá a špinavej bude celej bazén.
Nemáš pravdu v tom, že alkohol je zákeřný a nikdo jej nezakazuje. Na alkohol přece existuje řada omezení, namátkou: zákaz prodeje osobě pod 18 let, zákaz pití na pracovišti, zákaz řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu... a mnohé jiné předpisy se právě starají o to, aby možná rizika alkoholu byla regulována.

Výfukové plyny aut jsou častým humorným argumentem, ale to je úplně z jiného sudu a nedá se to s kouřením srovnávat... leda že by třeba existovali náruživí čichači výfukových plynů, kteří by si zaváděli rouru z výfuku do bytu a tam sebe i své děti opájeli libými pocity z inhalace...nebo by si úmyslně postavili náklaďák pod okno a tůrovali ho tam a inhalovali kouř (zatímco jejich sousedi by nemohli otevřít okno aby se neudusili)... kdyby bez toho nevydrželi ani po obědě v restauraci a měli potřebu si k vchodu přistavit auto (nejlépe náklaďák, protože ten nejvíc smrdí) a zasmradit celou restauraci, kdyby třeba náružový řidič si natáhl rouru z výfuku dovnitř auta a výfukové plyny s ním musela čichat i manželka "nečichačka"...
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Uf 

(13.2.2007 13:43:03)
Ahojky, nepřesností se jistě dopouštím nejsem neomylná. :)))O tom, že by dehet a nikotin byl někdy zdraví jsem nenapsala ani slovo. A výfukové plyny mi humorné nepřipadají vážně ohrožují celé ovzduší a to dýcháme skutečně všude.( a nemusí nikdo nikam přímo strkat výfuk - to bybylo skutečně směšné) Zvýšené množství aut je myslím velký problém. Jak už jsem psala a doufám, že už nebudu muste psala jsem víc obecněji,o extrémech a o tom, že jsou i jiné problémy, co je třeba řešit.
Trochu mám pocit, že tady člověk řekne A a za pár sekund ho někdo chytne na tom B.
Tož sa mějte
D
 Mortadela 


Vando, tleskám!  

(14.2.2007 10:10:30)
:-) Skvěle a vtipně formulováno.
 Petra 
  • 

Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 11:09:03)
Za to, že je málo nekuřáckých hospod, můžem my kuřáci?
 Slečna Marplová 


Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 16:04:14)
Vystizne receno.
Porad nevim proc nekdo neosoci provozovatele restauraci, ze neprovozuji sve podniky jako nekuracke? O tom, zda bude "Hospudka na ruzku" kuracka nebo nekuracka snad nerozhoduji kuraci/nekuraci, ale jeji majitel. Kdyz se pan majitel rozhodne, ze bude provozovat podnik bez cigaret, budiz mu prano hodne hosti. Pokud ne, pak je to jeho boj a jeho pravo si vybrat, jakou klientelu chce oslovit, ne?
 Havranpírka 


Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 17:43:06)
Slečno, ano, je to boj a právo majitele restaurace, vybrat si, jestli bude kuřácká nebo nekuřácká. Ale jak už tu několikrát padlo, toto právo je prozatímní, max za dva roky mu to Brusel zruší.
 Slečna Marplová 


Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 19:58:39)
Havranpirko,
ale to si myslim, ze je zasahovani do prava podnikatele. Prijde mi to stejne, jakoby mi nekdo treba zavrel trafiku s tim, ze tam musim prodavat boty, neb je obuvi malo. Ale nikdo se me, jako trafikantky, nezepta a naridi mi to Brusel ...
Souhlasim se zakazem koureni na zastavkach, na verejnych mistech, ve vytazich atp., ale nemohu souhlasit v hospode, kde si to majitel/provozovatel nepreje.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 20:23:49)
Slečno Marplová, ale majiteli restaurace přeci nikdo nenařídí zavřít restauraci a v prostorách prodávat boty, klidně může restauraci provozovat dál. Jenom po něm bude stát chtít, aby v jeho provozovně nebylo poškozováno zdraví jeho zákazníků. Už dneska přeci platí různé zákony, vyhlášky a normy, které ochranu zdraví zákazníků hlídají - napadají mě třeba že stát nařizuje podnikateli, jak moc zdravé smí přijímat zaměstnance (aby u jídla nebyli bacilonosiči), jak stavebně má mít kuchyň členěnou (maso zvlášť, zeleninu zvlášť, toalety a šatnu pro personál mimo přípravnu jídla...), kolik a jak přístupných musí zařídit toalet pro zákazníky, neprodávat alkohol a cigarety neplnoletým, jak dlohou smí uchovávat připravené jídlo atd.
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 22:39:25)
Kdyby to bylo o zdraví zákazníka, tak by stát měl taky nařídit, množství alkoholu, které smí majitel restaurace zákazníkovi nalít, aby se nepoškozovalo jeho zdraví...
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 23:08:46)
Ne, Petro :o) To není o zdraví zákazníka, který CHCE PÍT nebo KOUŘIT (a má na to věk - tady funguje ochrana jenom nedospělých jedinců, neb dospělý jedinec zodpovídá sám za sebe). To je o zdraví zákazníka, který KOUŘIT NECHCE. Mezitím co alkohol nikdo nikomu do krku neleje proti jeho vůli, u kouření to neplatí a člověk v blízkosti kuřáka je nucen pasivně kouřit a ničit si své zdraví :o/

 Slečna Marplová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 23:22:43)
Sylvie,
az bude nekdo mit v jidelne bacilonosice napr. brisniho tyfu, pak se domnivam, ze staci pisemne upozorneni na dverich, ze "Hospodsky v teto putyce je nosicem brisniho tyfu" a ponechala bych na IQ a svobodne vuli hostu, zda si preji vstoupit a riskovat sve zdravi, ci si najit restaurant, kde hospodsky tyfus nema.

 Linda 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 23:30:54)
Nechci ti kazit radost, ale na tohle uz zakony mame :-) Hospodu s hospodskym - bacilonosicem (je-li to znamo) by zavreli. Zakourenou hospodu nikoliv. A co takhle kdyby byl na hospode napis: "Zde se nekouri" - co takhle jit jinam? V cem je problem?
 Slečna Marplová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 23:37:07)
Lindo, ale klidne. Kdyz jsem byvala kuracka, tak jsem zakazy koureni respektovala. Napr. jsem nekourila v metru, v letadle, ve vytahu atp.
Nechapu kampan proti "zakourenym hospodam", kdy se nikdo nepta hospodskych, jake si preji klienty ve svych podnicich. To, zda je nakoureno v hospodach povazuji za pravo a volbu provozovatele. Stejne tak nikdo neocekva od provozovatele nekuracke hospody, ze bude vychazet vstrict kurakum. Takovy McDonald jim napr. vstrict nevychazi - nema kuracke sekce. Zrejme o klienty kuraky NESTOJI! Proc nutit provozovatele vycepu ke zmene klientely??? Trebas o ni nestoji.
 Linda 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 23:56:08)
Kouření by mělo být v restauracích zakázáno (snad s výjimkou IV. cenových skupin, jak tady píšou v diskusi), protože na prvním místě by mělo být zdraví lidí! Chápu, že pro hospodské je výhodné za současné situace mít restauraci, kde se kouří. Nekuřáci jsou ti, co se musí podřídit a taky se podřídí, protože prakticky nemají volbu (až na ten Mekáč...) Kdyby byl poměr nekuřáckých a kuřáckých hospod obrácený, holt by se museli přizpůsobit kuřáci (ne jako dnes, kde by prostě zašli kamkoliv jinam). Při plošném zákazu kouření by na tom jistě provozovatelé restaurací neprodělali - lidí by chodilo stejně (ne-li víc), jenom by si "odskočili" na cigáro ven.
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:33:13)
Souhlasím s tebou, pokud ještě existuje nějaká svoboda, tak, ať se sám majitel restaurace rozhodne, jestli si udělá kuřáckou nebo nekuřáckou hospodu a podle toho mu tam pak budou chodit zákazníci. Jestli to tak nebude, už to není demokracie. Ať si každý chodí tam, kde ho to nebude v ničem omezovat ani obtěžovat. Takhle by přece byly spokojené obě dvě strany, ale to je asi utopické, nekuřáci by stejně asi spokojení nebyli, lepší by pro ně bylo zakázat všechny kuřácké hospody, proč, to ví jen oni.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 23:40:18)
Slečno Marplová a jak bys zjistila, že tam je bacilonosič, kdyby nebyly nařízené povinné zdravotní kontroly personálu, aha? Jak mám vědět, že v restauraci se kouří, když tam přijdu a nikdo tam zrovna v tu chvíli nekouří, aha? To se mám po vstupu do restaurace jako první jít zeptat personálu? A bylo by mi to vůbec k ničemu, když se s personálem předem dohodnu na rezervaci s tím, že místo pro nekuřáky není problém a na místě zjistím, že to problém je? Když jsem v neznámém prostředí, proč se mám měnit v detektiva jenom kvůli tomu, že se chci najíst, aniž bych byla ohrožována na zdraví?
 Slečna Marplová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 23:46:14)
Jak rikam, mit jasne upozorneni na dverich, pripadne povinne zakomponovat do nazvu.
Napr. Kuracka hospoda Na ruzku

Abychom si rozumeli. Jako byvala kuracka jaksi chapu obe strany a rozumim, ze nekdo nechce inhalovat kour, ale direktivne nutit provozovatele jaky typ podniku MUSI provozovat (napr. nekuracka putyka - čtyřka) mi prijde na hlavu. Tam je kurak asi kazdy (vcetne personalu) a ted se to zakaze, aby tam jako zacaly chodit rodiny s detmi? Je tu hodne maminek, co si tam (v ty zaplivany čtyřce) chteji jit posedet s batolaty, ale nechodi kvuli kouri? Ja myslim, ze o to nestoji, ale v ramci "spravedliveho boje" se dozaduji extremu ...
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 23:55:15)
Koukám, Márplová, že se držíš, gratuluju
 Slečna Marplová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 8:45:30)
Ahoj Libik,
koukam, ze ty taky. Uz sem moc nechodivas, tedy, aspon jsem te tu dlouho nevidela :-)
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:11:53)
No, tak do čtyřky nechodím, takže to neposoudím :o) Já měla na mysli zařízení určená ke stravování - jako čtyřku si představuju spíš něco jako nálevnu s kuřárnou, kde maj maximálně tak utopence, takže o té jsem nemluvila. (ale možná mám představy špatné, já tam fakt nechodím)

Jenže to je ono - pokud kuřáci dobrovolně nenechají nekuřáky žít, tak dřív či později přijde zákon, který bude nejspíš (možná až zbytečně) přísný MMCH mně třeba nijak obzvlášť nikdy nevzrušovalo kouření na ulici, jenže to mě přešlo v době, kdy mi děti odrostli z kočárku. Najednou byly ve výšce přesně tak, aby jim kuřáci div netípali cigarety o obličej :o/ Mně nevadí kuřák kouřící třeba někde na lavičce (pokud si nepřisedne zrovna ke mně :o))) ) nebo kouřící na chodníku, kde široko daleko nikdo není. Ale vadí mi kouření při chůzi na chodníku, kde se lidé přeci jenom docela pohybují. POkud bych ovšem hypoteticky měla do zákona protlačit zákaz kouření na ulici, rozhodně bych do něj napsala "zákaz kouření ulici" a ne "zákaz kouření na ulici, pokud je nějaký jiný občan ke kuřákovi blíže jak XY m" a podobně - protože jakékoli další podmínky dávají jenom příležitost k obcházení zákona.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:25:48)
Sylvie, já myslím, že normy vztahující se k provozu restauraci nejsou garantem odpovědnosti za tvé zdraví, ale že upravují podmínky, za nichž jsou výrobky restaurace jedlé. Pokud si tam dáš nášup sedmnácti jídel děsivých kombinací, bude jim fuk, jestli tě to zklátí, nebudou za to odpovědní. Zrovna tak, pokud v té restauraci chytíš chřipku, vši nebo průvan do uší.

Já osobně si trochu honím tričko, protože jsem coby kojící matka chuť tabáku téměř zapomněla, ovšem ctím svobodu podnikání, takže dokud cigára nezakážou, je to jen na hospodským.

Já bych třeba chtěla restaurace, kde nebudou otravovat komerční rádia, na veřejným prostoru, že jo. A mám dost smůlu, pokud nechci dát za večeři půlku zvýšeného rodičáku.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:34:15)
Libiku, ale já nemluvím o tom, že je podnikatel - majitel/provozovatel restaurace zodpovědný za to, že JÁ si přeplácám žaludek.

Ad rádio - ano, bývá otravné. Ale obecně vzato neohrožuje zdraví. Zdraví by ohrožovalo, kdyby hrálo příliš nahlas, ale pokud vím, tak existují hlukové normy, které by v rámci ochrany zdraví občanů neměly být překračovány.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:41:18)
Ten přeplácanej žaludek je tvoje volba, dobře, ale co ta chřipka a vši? To je přece pravděpodobné,je to smutný, ale lidi jsou dost nebezpečný:).Myslíš, že potenciální riziko rakoviny je vyšší nebo nižšší než riziko kapénkové infekce. Na rakovinu se umírá, chřipka v 1. trimestru může také připravit pekelné chvíle v životě.
To není o tom, že chci všechny hospody prohulený, ale je to o tom, že bych ponechala odpovědnost za své zdraví na konzumentu a nevolala bych k odpovědnosti chudáka restauratéra.
 Monika. 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:59:30)
Ještě Libiku, jestli chápu správně, dáváš do souvislosti s kouřením jenom riziko rakoviny. Jsou i jiná rizika, jeden za všechny - mám astma, a to se mi v zakouřeném prostoru spolehlivě zhoršuje, možná se budeš divit že spolehlivěji, než procházka po městě s běžnou automobilovou dopravou.
 Monika. 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:41:35)
Libiku, to je stále do dokola, nášup 17 jídel si dáš jenom ty, nemusí to s tebou povinně jíst i lidi u vedlejšího stolu, narozdíl od kouření.

Lidi s chřipkou by měli určitě zůstávat doma, ale zákonem to nařídit asi těžko, chřipku hospodský nepozná na první pohled.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 1:04:15)
Ale proč by měl hospodskej řešit jestli má někdo chřipku nebo jestli někdo kouří?
On nabízí lokál s kouřením(popíkem, automatem,nevábným pánem v rohu nebo jiným děsem) a ty ber nebo ne. To je svobodné podnikání, alespoň nevím o žádné povinnosti navštěvovat tu či jinou nálevnu, byť se mi to první manžel snažil léta namluvit:)
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 1:09:09)
A jestli je Rodina přibližným vzorkem populace, jistě nekuřácké hospody(spontánně vzniklé) budou čím dál tím víc, což je OK.
 Monika. 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 1:30:32)
Ber nebo ne... To je otázka názoru. Hospoda je veřejný prostor a tudíž regulace tam, stejně jako na všech jiných veřejných prostorách, být musí. Jestli zrovna i kouření bude mezi těmi mnoha zákazy a příkazy které majitelé restaurací mají, a nad kterými se nikdo nepozastavuje (některé uváděla Sylvie, jeden já), bude záviset na společenské poptávce. A zatím to vypadá, že tam brzo bude.

Jak už jsem psala, mě daleko víc vadí ti sousedi vykuřující na balkoně pod našimi okny, před nimi se utéct nedá. Jaký máš názor na kuřáky na balkonech?
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 19:21:42)
LIbiku, já včera zbaběle neprchla, jenom se mi naskytla zábavnější činnost :o) Takže včerejší diskuzi doháním dneska. Myslím, že vcelku nemám co říct, souhlasím s Bedunkou. MMCH restaurace, která nabízí popík musí dodržovat zákony, vyhlášky a normy (dodržovat autorská práva, dodržovat hlukové normy), restaurace, která nabízí automaty taktéž (pokud se nemýlím, tak na ně je třeba zvláštní povolení, platí se poplatky a tuším i existují pravidla, kde v restauraci smí či nesmí být umístěné? nejsem odborník, možná se mýlím) a pokud nevábný pán v rohu bude ohrožovat zdraví ostatních zákazníků, tak i s tím se hospodský musí umět vypořádat (třeba zavolat Policii).

Ale to je pořád omílání kolem dokola :o/ Mně je jedno, že kuřáci kouří, pokud mě tím neomezují a neohrozují. Nemyslím si, že bych měla nějaké extremistické požadavky, když se chci v restauraci najíst (konečně, od toho ta restaurace je, aby se v ní jedlo) a pokud kuřáci svoji závislost nedokáží ovládnout a chtějí u jídla kouřit, tak nechť jim jsou klidně v restauracích zřízené kuřárny, kde se budou udit navzájem. Pro kuřáky je problém, že když nechtějí dobrovolně brát ohledy na ostatní, tak k tomu nejspíš budou donuceni zákonem, který jim to kouření nejspíš zatrhne úplně, k jejich škodě

 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 22:48:31)
Sylvie, ty jsi můj oblíbený webmaster, ten vtip se mi líbí.

Ačkoliv mám ráda kouření, může-li to abstinující kuřák říci, mně šlo v naší diskusi o to(a asi jsem to neřekla zřetelně), že se mi nezdá možné zhora(normami a vyhláškami) zajistit, aby byla restaurace univerzálně příjemná, někdo má rád vdolky, někdo .... Můžeš mít bezdotykové baterie v naprostým pajzlu, kde si odděláš žlučník.
A je moje právo vybrat si tu svou,protože jsem sama zodpovědná za to, jak se bavím, co jím, poslouchám a dýchám. Nechci unifikované hospody plné malých dětí. Navíc, pokud někdy hájím kuřácké hospody, nemyslím zrovna ty, které jsou od toho, aby se v nich jedlo, myslím ty, kde se relaxuje, pije, zpívá, řeší (a nad ránem pak motá domů:)A takovou, kde je ti fajn, nějaký čas hledáš a pak na ni nedáš dopustit, Jestliže mi mého hostinského požerou normy EU, bude to pro mě ztráta.

Někdo posílal v Plzni nekuřáky do nádražky na oběd, já bych je kromě Slunečnice poslala do jídelny Vajáno(Na Roudné nevímkolik), kde jsou bílé ubrusy, nerez příbory a samozřejmě se tam nekouří.
 Monika. 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(16.2.2007 9:06:03)
Libiku, sice jsi ten příspěvek psala Sylvii, ale jenom malou poznámku. S tou tvojí větou "že se mi nezdá možné zhora(normami a vyhláškami) zajistit, aby byla restaurace univerzálně příjemná" tady vůbec nepolemizujeme, tak naivní tady snad nikdo není:o)
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(16.2.2007 9:27:35)
Budilko, takže seš proto, aby si hostinskej zařídil hospodu podle svého vědomí a svědomí tak, aby mu tam co nejvíce chodili lidi, který si pak vyberou podle svýho gusta tu svou, jo?
No tak já teda taky nevím o čem se(doufám přátelsky) bavíme.
 Lavanda 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(16.2.2007 12:11:32)
To jsem nebyla já. :o)
 Monika. 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(16.2.2007 13:21:31)
Libiku, jestli ta Budilka byla na mě, tak jenom zopakuju to, co jsem napsala včera v noci. Na tvou otázku odpovídám ano, a dodávám - v rámci platných zákonů.
A když použiju jeden z příkladů Sylvie, tak při prosazování limitů hluku v restauracích to autoři zákona asi taky nedělali ve víře, že vyhoví všem. Jistě by se našla spousta lidí, kteří by chtěli mít muziku v hospodě puštěnou víc nahlas.
Nad takovým omezením se ale nikdo nepozastavuje a považujeme ho za samozřejmost.

Jasně, že to je přátelský rozhovor. Ale chovat se přátelsky k našim sousedům, kteří nám vykuřujou do okna, už mi dělá problém:o(
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(16.2.2007 14:28:04)
Ještě stručněji teda.
Všechny vyhlášky omezující chod restaurací jsou zbytečnou buzerací, která degraduje konzumenta na dementního jedince, jenž si neumí sám vybrat kvalitu potřebnou ke svému životnímu komfortu.
Já nepotřebuju, aby za mě někdo ztišoval zákonem rádio, nebudu v hospodě, kde řve tak, že mě to obtěžuje,vykašlu se na takovou knajpu, je to moje skvělé právo. Jsem liberál, nepotřebuju vodit za ruku, vybírám si, neboť mám mozek.
A jde mi o princip, až to tu s požehnáním EU zaplavěj takzvané hospody plné veselých batolat s přebalovacími koutky,jakožto jediné možné "veřejné prostory" vhodné ke sdružování dospělých lidí ve večerních hodinách, také se neoběsím.
 Erin + 11.6.00 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(16.2.2007 14:46:30)
Máš pravdu , Libiku !!!
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(16.2.2007 15:23:52)
Moje řeč! Ale v této dizkuzi, jak jsem zjistila zbytečná.
 Linda 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 23:14:07)
Ehm, množství alkoholu si může zákazník určit sám a důsledky si taky nese sám, takže tady regulace není nutná. Množství cigaretového kouře nikoliv. Pokud použiju tvůj příměr: dovedeš si představit, že by rodinka s dětmi, která přišla na oběd do restaurace, musela automaticky vypít X panáků tvrdého? Jenom proto, že člověk u vedlejšího stolu chlastá? Absurdní, že. Ale že se ta samá rodinka nadýchá všemožných cigaretových jedů, protože vedle nich se kouří, to ti divné nepřijde?
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:12:44)
Nějak se to zas obrátilo proti mně, jen jsem reagovala na článek Silvie, že stát může ovlivnit, aby se nepoškozovalo zdraví zákazníků, zákazník je jen nekuřák? Alkohol taky poškozuje zdraví zákazníků. je to celé hra se slovíčky, už mě to ani nebaví. Jen chci obhájit i kuřáky. jak jsem již tady psala několikrát, zákaz kouření na veřejných prostorách chápu a jsem pro, nechci nikoho omezovat, ale nevim, co vám furt vadí na tom, že by mohly existovat kuřácké hospody, kde se bude prostě hulit a komu se to nelíbí ať tam prostě neleze a nebude mu nikdo poškozovat jeho zdraví, já taky s dětmi do těchto putik nechodim. My, kuřáci fakt nemůžem za to, že je málo nekuřáckých hospod, čím to asi je? Vysvětlí mi to někdo? Chtěla jsem normálně diskutovat o problému kouření a nekouření, ale nejde to, už mě to trochu štve. Problém je, že nekuřáci chtějí chodit do kuřáckých hospod, ale tam se kouří a to se jim nelíbí.Proč je někdo tak radikální, že se musí zakázat kouření ve všech hospodách, přemýšlím o tom, nic mě nenapadá. Někdo psal, že je 40 procent kuřáků, tak by mělo být 40 procent kuř. a 60 proc. nekuř. restaurací.Proč to tak tedy neni? Každý podnikatel si může spočítat, že se vyplatí mít nekuřáckou hospodu. Problém je asi v tom(je to můj názor, prosím, neukamenujte mě,vyplývá to i z dotazu, kde jsou v Plzni nekuřácké hospody od jedné z nekuřaček, když je jich tu nejméně 10), že nekuřáci pobyt v hospodách méně vyhledávají a nepište, prosím, že není kam chodit, taková místa jsou a zejí prázdnotou. Nepíšu o obědech. Píšu o večerních posezeních.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:20:48)
...že stát může ovlivnit, aby se nepoškozovalo zdraví zákazníků, zákazník je jen nekuřák?...

Ne, nekuřák je TAKY zákazník ;o)

MMCH zaměstnavatel je taky v rámci ochrany zdraví zaměstnanců povinen zajistit, aby se na pracovišti nekouřilo, pokud je tam byť jediný nekuřák. A zaměstnavatel má pak na vybranou - buď si zaměstnanců - kuřáků váží natolik, že pro ně zřídí kuřárnu, nebo holt musí kuřáci zkousnout, že chtějí-li pracovat u daného zaměstnavatele, nebudou kouřit. Proč by to stejně nemělo být i se zákazníky? Restarurace v rámci ochrany zdraví zákazníků nekuřácké, a nechat na podnikateli, zda kuřákům zřídí kuřárny?
 Monika. 


Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(14.2.2007 23:56:23)
Slečno Marplová, bereš i jako zasahování do práv podnikatele skutečnost, že nesmí odmítnout nalít zákazníkovi např. s jinou barvou pleti? Podle toho co píšeš, by měl mít majitel restaurace právo zakázat vstup třeba romům. Jenže přesně na tohle právo nemá. Svobodně rozhodovat, zda se bude kouřit, nebo zda romové můžou vstoupit, můžeš na soukromé párty, hospoda je ale veřejný prostor.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:11:43)
Jo, ale rasová diskriminace je protizákonná, zatímco kouření je legální.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:14:11)
Libiku, kouření je legální, stejně jako je legální mít jinou barvu pleti. Protizákonná je rasová diskriminace nebo ohrožování cizího zdraví. Takže podnikatel by měl zajistit podmínky, aby k ohrožování zdraví nedocházelo ;o)
 Monika. 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nekuřácké hospody. 

(15.2.2007 0:33:21)
Ano, jak píše Sylvie, poškozovat cizí zdraví je stejně protizákoné jako diskriminace.

Upřímně, mě ze všech míst poslední dobou nejvíc vadí kouření našich sousedů na balkoně. Bydlí patro pod náma, takže všechen kouř jde přímo do našich oken. Když chci vyvětrat, musím se nejdřív podívat, jestli zase nevykuřujou, je to zoufalé hlavně v létě. Už několikrát moje děti spali vyloženě v zakouřené místnosti.
 Kalista, Sára + Bára 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Extrémy 

(28.2.2007 11:47:19)
Vando,
napsala jste to výstižně, fakt jsem se velmi dobře pobavila.
Jsem nekuřačka a kouřením mi velmi ztrpčuje život a k šílenství mě dohání kuřáci / i některé mé kamarádky /, kteří mluví o diskriminaci a omezování osobní svobody, když toto téma otevřeme.
Tak snad se taky dočkáme podobných zákazů, jako jsou už v některých státech EU atd.........
 Vladan 


Alkohol nikdo nezakáže?  

(13.2.2007 12:17:46)
Milá Dášo, nezlob se, ale mluvíš nesmysly. Teda hlavně ohledně toho zákazu alkoholu.
Dám příklad - jestliže policie objeví dítě pod patnáct led spité pod obraz, tak se z toho vyvozují trestné postihy pro rodiče.
Jestliže totéž dítě bude veřejně kouřit, tak proti tomu nikdo nezasáhne.
Alkohol i cigarety jsou prodejné až nad osmnáct let. Přesto jsem se setkal několikrát s tím, že čtrnáctiletá holčička si cestou do školy klidně zapálí, zatímco by si zřejmě nedala panáka...
Alkohol není větší byznys než kouření, to se šeredně pleteš. U alkoholu totiž zdaleka nefunguje taková úžasná lobby jako u cigaret - v každé obci, i té sebemenší, najdeš téměř kompletní sortiment cigaret v každé samooubsluze či u pultového prodeje. Cílovou skupinou reklam na tabákové výrobky jsou kdo? Mladí - pokud možno pod osmnáct let. Kdo tvrdí opak, buď lže a nebo není informovaný.
Já jsem odnaučený kuřák. Kuřáci mi nevadí, v práci jsem jediný kuřák a moji dva kolegové v kanceláři normálně kouří - nejsem proti. Takže vím, že oblečení mám načichlé úplně stejně, jako bych trávil hodiny v hospodě. Kuřáci jsou v podstatě chudáci - sami si kupují vlastní otrokáře - krabičku cigaret - a znovu a znovu uvažují, jestli budou mít, pro pána krále, o víkendu co kouřit.
Kamarád, kuřák, mi řekl, že v případě, že by neměl cigaretu, by byl schopen pro ni vraždit. Mluvil naprosto vážně. Docela mě to děsí.
Kuřáci nejsou omezovaní ani diskriminovaní. Rozhodně ne v naší společnosti. Ovšem - jestliže proti kouření nedělá nic stát, obávám se, že se s tím moc dělat nedá. Byly doby, kdy se tabák a tabákové výrobky dali koupit jenom v trafikách. Teď jsou naprosto všude. Na benzinkách, v potravinách, v drogériích, v restauracích (dokonce za stejnou cenu, aby si svou cigaretku nikdo neodpíral kvůli ceně), v hospodách, už jsem viděl automaty na cigarety i na odpočivadlech a parkovištích. Přestat kouřit je největši problém - právě díky dostupnosti této drogy.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:37:56)
Ne ne, tuto kampaň jsem neviděla. Asi pro to, že nejsem do toho tolik zainteresována.Ale myslím, že toto se dá právě zmírnit tím, že kuřáci budou tam kde se kouří, nekuřáci tam kde se nekouří...
A těžko říct, co s těmi výfukovými plyny...jak ty asi ničí zdraví...A myslím, že dvě až tři auta na rodinu...
Jak tady někdo napsal kouření je problém, auta jsou problém...těch problémů bude víc...
Nemám nic proti různým opatřením proti kuřákům, ale některé mi zkrátka přijdou přehnané...zkrátka bych je nekamenovala, protože pak přijde na řadu ti, co pijí alkohol, ti co jezdí autem denně, majitelé pejsků, rodiče postižených dětí, rodiče vícerčat a vůbec mnohočlené rodiny...a vůbec co všechno...
Ano, jak někdo napsal je to míchání jablek s hruškami, ale pro mě to patří do příspěvku, který jsem napsala - extrémy, extrémní řešení - podle mě nikdy není dobré, v ničem, ani v kouření.
Dáša
 Tvoje horší já 


Re: Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:40:44)
Promiň, ale mě to přijde ne jako odmítání extrémních řešení, ale jako neochota zabývat se vůbec nějakým řešením.
 irlev 


Re: Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:41:10)
Dášo, kdože další přijde na řadu??? To je demagogie.
Takovéhle srovnání je nesmysl.
 Matyldaa 


Re: Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 10:43:22)
No jo, ale jaké jsou ty opatření proti kuřákům? V současné době má práva spíš kuřák než nekuřák a to je smutné.
 Lassie 
  • 

Kouření ve IV.cennové 

(13.2.2007 11:59:47)
Jsem odnaučený kuřák, kouření mi začalo smrdět nejvíce v těhotenství, kdy jsem měla citlivější čich a vydrželo mi to do teď. Přítel, chudák, pracuje mezi kuřáky a chodí domů načichlý jak z putyky - ač sám nikdy nekouřil.
Přesto bych kuřákům nějaké prostory nechala, ať si třeba kouří v těch jejich čtyřkách - tam, předpokládám, nekuřák stejně ani nepáchne. Věřím, že ani nekuřácká obsluha by tam nešla a o tom, že by se ze IV. cenové stala časem restaurace pro rodiny, silně pochybuji. Proč tedy kuřákům nějaké prostory nenechat?
 Lassie 
  • 

Re: Kouření ve IV.cenové 

(13.2.2007 12:11:29)
Ve IV.cenové jsem chtěla napsat. A samozřejmě by zmíněné hospody měly být označeny.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Re: Re: Kouření ve IV.cenové 

(13.2.2007 13:32:25)
Proč zrovna IV. cenové skupiny? Ty když jsi byla kuřák si chodila do IV.cen.skupiny a teď máš už raději I.?!
Zvláštní, nechápu.
D
 Lassie 
  • 

Re: Re: Re: Kouření ve IV.cenové 

(13.2.2007 13:52:06)
Vím, zní to podivně. Ale říkám si, že majitelům těchto hospod by tržby určitě nezvedl protikuřácký zákon, většina štamgastů tam kouří a, jak jsem psala, rodinné restaurace z toho jen tak nevzniknou. Tak proč jim to nenechat, jak to mají? Jo, a občas jsem zašla i do té čtyřky, s kamarády na pivko, v mém mládí. Možná jsem tam byla víckrát, jak v jedničce. Postupem času mě přestalo bavit do hospody chodit nějak pravidelně, teď občas zajdu na kafe nebo si tak "posedět" s rodinou nebo přáteli. Mám oblíbenou hospůdku, kam můžu s kočárem i se psem, kuřáci tam nemají koutek, ale místnost, do které se chodí z kuchyně jinou stranou.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Kouření ve IV.cenové 

(13.2.2007 13:55:09)
No ale myslím, že i kuřák si rád zajde na dobrou večeři a ne jen na píííívo a utopence :)))
 Lassie 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Kouření ve IV.cenové 

(13.2.2007 14:06:36)
Souhlasím. Nedá se nic dělat, bude se muset na hodinku - dvě přizpůsobit. A pak zpátky do čtyřky :-)
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouření ve IV.cenové 

(13.2.2007 14:19:47)
:))))no asi tu debatu uzavřem ne? :))) myslím, že každý ať kuřák či nekuřák má právo na své čtyřky i jedničky a to podle toho jak právě se mu zachce. A samozřejmě vzájemně se neobtěžovat. raději nijak :)))
 Mortadela 


Re: Re: Re: Re: Re: Kouření ve IV.cenové 

(14.2.2007 10:25:07)
Jistě, ať si zajde, ale pod podmínkou, že se bude chovat slušně a nebude hulit druhým pod nos. Až restauraci opustí a zapadnou za ním dveře bytu, může si se svolením své rodiny zase kouřit. To už je jeho věc, do té doby ne. Nebo ať si zůstane u utopenců ve IV. cenové.
 Lassie 
  • 

Kouření ve IV.cenové 

(14.2.2007 10:29:43)
Mortadelo, je znát, že máš s kuřáky problém. Ale já znám i takové, co se podřídí a přizpůsobí.
 Mortadela 


Re: Re: Re: Extrémy 

(14.2.2007 10:00:50)
Dášo, taky nejsem zastáncem extrémů - s jednou jedinou výjimkou, a to jsou kuřáci! Ti mě obtěžuji natolik, že bych je opravdu řešila velice extrémně, být to v mých silách!
 Daniela 
  • 

Re: Extrémy 

(13.2.2007 12:20:58)
Jestli si dáváš cigaretu k vínu, to jsi u mne teda pořádný barbar a toho vína je pro tebe škoda. To nevíš, víno se musí vychutnávat? a to s cigaretou teda nejde. To by tě vinaři hnali!
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Re: Re: Extrémy 

(13.2.2007 13:34:37)
Asi jo :)))). Ovšem v dobách svého nekouření (a ty jsou častější) samozřejmě bez cigarety. No a asi i jiné věci si dost často vychutnávám tak jak chutnají prostě mě. ještě, že nejsem ten barbar v mezilidských vztazích, uf :))))
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Extrémy 

(13.2.2007 21:05:21)
Ano, souhlasím s tebou. Já jsem kuřák, nestydím se za to, je to moje volba. Někdo pije, bere drogy, má rád bůček, já kouřím.
Snažím se, co nejméně obtěžovat své okolí, takže kouřím doma na zahradě, daleko od všech. Hospody jsou sporné, u nás je dobrá pizzerie, kde je jak oddělení pro kuřáky i nekuřáky, idealní.
Jinak všichni kolem stále ječí, pryč s kuřáky, ale myslím si, že žijeme ve svobodné zemi, a pokud nikoho neobtěžuji, tak je to moje volba.
Taky nesoudím ostatní, když pijí alkohol a nesportují.Já jsem zase 100% abstinent a nesnáším alkohol, ale je to každého volba.
Proto prosím ostatní o trochu té obyčejné lidské tolerance.
Nikdo není dokonalý.
 Mortadela 


Re: Re: Extrémy 

(14.2.2007 10:27:47)
Jiřino, jenže kuřáci kouřením obtěžují. To je právě to oč tu kráčí. Kdyby mě to neobtěžovalo, tak bych to samozřejmě tolerovala.
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: Re: Extrémy 

(15.2.2007 22:12:25)
Tak se jim vyhýdej, když už nejsi schopná to tolerovat, jednoduché.
 A+dcera 03/04+syn 04/06 
  • 

Re: Extrémy 

(13.2.2007 21:21:16)
...MÍSTNOSTMY??, ÚVAHAMY???
To snad NE!!
 Mortadela 


Re: Extrémy 

(14.2.2007 9:55:42)
Budilka má pravdu - kouření opravdu nesnese srovnání s výfukovými plyny z aut. Když se kuřáci hájí tvrzením, že auta přece taky smrdí, je to od nich značně alibistické a jen se snaží odvést pozornost jinam od své bezohlednosti. Auta tu prostě jsou a budou, protože je potřebujeme ať chceme nebo ne. Ale kdo proboha potřebuje kuřáky? Já ne, já bych nejradši nakopala do ... A čestně prohlašuji a jsem na to hrdá, že mezi mými přáteli není ani jediný kuřák - a že mám hodně přátel! Jenže žádného kuřáka bych prostě vedle sebe nesnesla.
 jura 
  • 

Re: Extrémy 

(14.2.2007 11:38:45)
Ahoj, líbí se mi že píšeš i o autech které taky smrdí a řekl bych hůře než kuřáci (větší množství). Jen na okraj přestal jsem jezdit do práce autem abych si absurdně nemusel v Praze přivstat, jak píšeš...MHD jsem tam o mnoho dřív :-)) Nemusím stát v zácpě tam i zpět... A odpadla mi starost s parkováním :-))))
 Pampalini 


Názor jedné kuřačky 

(15.2.2007 17:45:56)
zdravím všechny!Jsem kuřačka,manžel taky a máme malé dítě.Toto se dá kompenzovat kouřením na balkoně.Já zastávám názor,že venku kouř nemůže nikomu vadit.V uzavřených prostorách ano.Já osobně mám radši restaurace,kde jsou oddělení pro kuřáky a nekuřáky.Mám lepší pocit,že tím nikoho neobtěžuji.Opravdu!Chápu,že je to nepříjemné.Osobně se například nedotknu alkoholu a vadí mi když jím někdo smrdí.Je to možná hloupé přirovnání,ale.....Prostě jsem toho názoru,že lidi by měli být k sobě ohleduplní a ne se jen dohadovat a něco si zakazovat,ale to bych chtěla asi moc.
 Věrka+Ondra3.04.03 


Re: Názor jedné kuřačky 

(28.2.2007 23:51:01)
může obtěžovat sousedy, jak tu kdosi psal:O)
jinak tata kouřil na balkoně a já měla věčně zánět průdušek a středního ucha, jde to dovnitř i pootevřenými dveřmi
a někde jsem četla a doktorka mi potvrdila, že obecně je víc než polovina alergiků a nemocných dětí s dýchacími cestami, co mají rodiče kuřáky
ale když to kouření musíte mít:O(
 Veronika Nová, bez dětí 
  • 

Re: vina nebo nevina za nemoc? 

(14.6.2007 10:47:12)
O tom, jestli pomáhat nebo nepomáhat těm, kteří si za svoje onemocnění můžou sami... Myslím, že je dost nefér, když peníze na ošetřování jdou na ty, kteří mají své problémy z kouření, alkoholu, drog, nesportování. A pak když se narodí dítě, které má vadu, či onemocnění vrozené, tomu už nikdo nepomůže... To je hodně nefér... To to opravdu nikdo nevidí? Pomáháme a dáváme peníze na ty, kdo si za svou nemoc můžou sami. Ale ti co za ní nemůžou, na ty už se nedostane, a pak vidíme jen nějaké sbírky v televizi. Kdyby peníze dané na feťáky šly na nemocné s vrozenou vadou a na feťáky by se dělali sbírky... Kolik myslíte, že by přispělo lidí? Já myslím že nikdo... !! Je to hnusné a hrozně nelogické! Hlavně že feťáci ještě dostanou jehly zadarmo, aby nedostali aids... Je to padlý na hlavu!
 fisperanda 


Re: Re: vina nebo nevina za nemoc? 

(14.6.2007 11:03:57)
Veroniko,

a jak bys určila, kdo si za nemoc může a nemůže sám? Co třeba kornatění tepen, infarkty, vysoký cholesterol, přejídáním zaviněný diabetes, žaludeční vředy ? Ve finále bysme se dostali tam, že matky dětí s vrozenýma vadama měly jíst kyselinu listovou a byly by hádky o to, jestli si zákroky pro svoje děti budou hradit samy. Předpokládám, že takhle nějak podobně by to fungovalo. Pokud by pojišťovny měly hradit jenom zákroky u nemocí, za které si lidi nemůžou, věřím tomu, že by si ve finále hradili všichni všechno.
 Petra 
  • 

Zrušíme vše škodlivé!!! 

(13.2.2007 23:20:29)
Zrušíme auta, papírové pleny, mobilní telefony, zakážem kotle na pevná paliva, výrobu potravin s přídavkem škodlivých éček, tučné nezdravé potraviny, alkohol(bohužel i pivo i víno), cigarety, grilování,psi a kočky(někdo může mít alergii), stres, rychlá občerstvení....pak bude všechno ok. Ale teď je aktuální bojovat zrovna proti tomu kouření, ostatní neni důležitý. Kolik zničí ovzduší moje kouření a kolik vaše letadlo, s kterým letíte na dovolenou k moři, že se nestydíte!
 MirkaEyrová 


Re: Zrušíme vše škodlivé!!! 

(14.2.2007 9:35:27)
Asi tak, Petro. Je tu článek o kouření, tak se v diskuzi pod ním řeší zpravidla kouření, nikoliv třeba alergie. Alergie se pak zaručeně řeší v diskuzích specializovaných na toto téma, případně pod články na toto téma.
A pak se zeptám: 1) kolik je na světě kuřáků a kolik letadel?
2) co mám z podobného příměru já, když letadlem nelétám a kouření mi vadí?
3) znáš přísloví "dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí?"; s ekologií, popř. zdravím, je to podle mě podobné jako s šetřením - ten nejchudší šetří od korunky - a ten nejméně mocný, který neovlivní to, jestli vláda podporuje spíše automobilovou dopravu místo ekologičtější vlakové (například), ale může ovlivnit třeba zrovna to, jestli kouří nebo ne.
 Lenka, 2 dospělí kluci 
  • 

Re: Zrušíme vše škodlivé!!! 

(14.2.2007 10:16:28)
kuřačka, co? Protože ti nic kromě "omezování své svobody" nevidía mají tisíc argumentů, proč to vlastně nikomu nesmí vadit....
 Petra 
  • 

Re: Re: Zrušíme vše škodlivé!!! 

(14.2.2007 11:03:11)
Neřikám, že to nikomu nesmí vadit, jak už jsem psala, do toho, co dělám v soukromí, když tím nikoho neobtěžuji je jen moje věc.To "zrušíme vše škodlivé" byla nadnesená reakce na některé extrémní názory v této diskuzi.
 Lenka, 2 dospělí kluci 
  • 

Re: Re: Re: Zrušíme vše škodlivé!!! 

(14.2.2007 13:21:58)
musím říct, že jsem celá odvázaná, když nám, nekuřácké rodině, smrdí celá koupelna a WC smradem z cigaret od "dolejšího" souseda, protože na to má právo, v soukromí si přece může dělat co chce, a já mám právo tak akorát brečet, protože to šíleně smrdí... :-( A můžu říct z rozhovorů s kuřákama, neslyšela jsem ještě od nich názor, že někoho obtěžují.
 ranata 
  • 

Re: Zrušíme vše škodlivé!!! 

(15.2.2007 13:58:13)
Skvělé, konečně někdo rozumný!!!!
 kuřák 


petarda v kurníku 

(18.2.2007 21:46:04)
Milé dámy,
to je paráda, takhle si sborově zakdákat, co? Jako kdyby v kurníku bouchla petarda!
Vadí Vám kuřáci, protože ohrožují Vaše děti! Důležité je, že Vám nevadí feťáci, co nechávají ležet použité jehly a stříkačky všude, tedy i tam,kde si Vaše děti hrají.
Fajn, kuřáci smrdí. Obtěžují Vás pachem, všude jsou nedopalky!
Ale pojďte to vzít i z jiného pohledu.
Jen tak mimochodem, stříkačky, které feťáci mají,dostávají zadáčo.
Teda, zadáčo, platíme je za ně my, z našich daní.
Kuřák si cigárka platí sám, ze svého. Pokud si vydělá, má na cigára. Na drogu si moc feťáku v zaměstnání nevydělá, že?
Z cigaret jsou odváděny daně, velmi vysoké daně. Z drog se toho do veřejného rozpočtu moc neodvede, nebo se mýlím?
Pokud chce kuřák do lázní, cvaká si je ze svého. Když se chudáček feťáček rozmyslí, že se sebou zkusí něco dělat ( co na tom, že je to už 20. pokus ), půjde do léčebničky, kde papá, dostává prášíčky, neplatí ani korunu.
O dopadu kuřáků na zdravotní pojišťovnu tady debatovat nebudu. Je to člověk od člověka, ať kuřák, nebo ne. Já jsem kuřák a u lékaře jsem byl naposledy v roce 2001, když nepočítám každý půlrok preventivně zubaře.
A teď se dámy chyťe za Vaše fajnové nosánky, kde myslíte, že se bere dost velká část rozpočtu, ze kterého se čerpá třeba i Vaše mateřská? Ano, z daní a to i z daní z cigeret.
Takže, když to přeženu, mohly byste být rády, že je někdo ochotný si kazit zdraví proto, abyste Vy mohly brát 7 a půl tisíce. :-)))
Doufám, že jste si to přečetly pořádně, psal jsem KDYŽ TO PŘEŽENU!
Mě zase některé z Vás smrdí silným parfémem, vadí mi, že napraném autobuse vedle mne sedí paní která si možná dala jen dvojku vína, ale mě je z ní zle, urážíte mé estetické cítění nevhodným oblékáním, když jdu na oběd ( kde si samozřejmě nezapálím, neb nejsem debil ) a vedle u stolu vříská nevychovaný fracek, ničí mi to nervy, stoupá mi tlak .......
A jen tak mimochodem, jsem otec dvou skvělých dětí, naprosto zdravých, velmi inteligentních, kterým nepodkuřuju pod nos, takže tu nemusíte horečnatě diskutovat o chudácích dětech, mám báječnou ženu - kuřačku, která mi nesmrdí a já jí taky ne. :-))
Prostě mám se dobře, hulim si, když chci a strašně rád odpaluju petardu v kurníku! :-))
Takže do mne, která z Vás si myslí, že jsem " kurníkoval" o ní?



 JaninaH 


Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 21:55:13)
Kuřáku,
zajímavý úhel pohledu.
Mám dopňující dotaz:
Co ty skvělé a inteligentní děti? Kouří?
A pokud jsou příliš malé - jak předpokládáš, že se zachováš, až si dítě doma poprvé zapálí?
Ptám se proto, že moje osmnáctiletá dcera kouří, a mně to velmi vadí, protože mám velké obavy o její zdraví.
J.
 JaninaH 


Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 21:55:14)
Kuřáku,
zajímavý úhel pohledu.
Mám dopňující dotaz:
Co ty skvělé a inteligentní děti? Kouří?
A pokud jsou příliš malé - jak předpokládáš, že se zachováš, až si dítě doma poprvé zapálí?
Ptám se proto, že moje osmnáctiletá dcera kouří, a mně to velmi vadí, protože mám velké obavy o její zdraví.
J.
 kuřák 


Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:54:57)
Naprosto chápu, že Ti vadí, že Tvá dcera kouří. Mé zatím ne. I já se jim budu snažit vysvětlit, jak je to doopravdy, že cigáro je slastný pocit, někdy ovšem draze zaplacený. A bude se mi těžko říkat, že se mají řídit mou radou, nikoliv mým příkladem.
Nevím, jak se zachovám.
Jedno dítě je malé, druhé školou základní povinné, takže bych mu cigáro vyrazil z ruky. Nebudu Ti lhát, že mu sám nabídnu a budu velkorysý.
Já nevím, co udělám. Možná to, co mí rodiče nekuřáci. Nedělali nic, protože jim bylo jasné, že už je mi dost přes dvacet a na jejich názor nejsem zvědavý. Zatím nevím. A třeba do té doby přestanu. :-)))
 Jitka, Filípek 4měsíce 
  • 

Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 22:03:39)
Krásná obhajoba kuřáků, dokonce i urážky by se našly... Opravdu nádhera. Nezbývá nám jen předpokládat, že Vaše děti nikdy nikomu nepřipadaly jako uvřískaní a nevychovaní frackové, a že neurážíte estetické cítění žen tím, jak se oblékáte. Takže až potkám voňavého kuřáka ve značkovém obleku a se slušně se chovajícími dvěma dětmi, zřejmě jste to Vy, že?
Vaší ženě kuřačce mohu tedy jen tiše závidět, a vzkázat jí, aby se i nadále vynasnažila uspokojovat Vaše estetické cítění... Aby o takového estéta nepřišla.
A lidé, kteří nutí naše děti stávat se pasívními kuřáky, budou zřejmě všem maminkám i nadále vadit. I přesto, že nám díky Vám platí takovou královskou mateřskou. Zřejmě byste s námi neměnil, že? Ono by Vám totiž na ty cigarety nezbylo.
 kuřák 


Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:21:15)
Vážená dámo, myslíte, že nezbylo?
1. Chodím kouřit na terasu svého - našeho domku
2. Na domek jsme si se ženou vydělali
3. Slovem vydělali nemyslím, že ho splácíme, tudíž žijeme na dluh. Ne, my jsme si ho koupili přímo.
4. Má žena je na mateřské, i přesto se máme více než dobře a na cigarety nám zbývá.
Za to, že Vy byste na ně peníze ve svém rozpočtu nenašla, já nemůžu. To je Váš problém. Možná by pomohlo přestat debatovat o škodlivosti kouření a jít makat :-)))
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:42:07)
Aha, petarďáku, tak to zas promluvil PAN DŮLEŽITÝ. Jasně. Ti, co nemají tolik peněz jako ty, jsou asi opravdu jen lemplové a nemakačenka, že? A ti, co mají míň než ty, si ani nezaslouží chodit po stejné zemi jako ty, že? Jsi ubohej, i když máš asi prachů několikanásobně víc než já.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:46:45)
Nejsem pan důležitý. Ani omylem
Jen mě nadzvedla poznámka o tom, že by mi na cigára nezbylo.
Budu s Tebou rád chodit na stejné planetě. Pokud ovšem Tobě nebude vadit, že si víc vydělám, když jsi vyběhla kvůli tomuto.
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:54:41)
Ne, to mi nevadí, klidně si vydělej na věci a zážitky, o kterých sníš. Nevyběhla jsem kvůli bohatství, ale kvůli jistýmu nádechu namyšlenosti, který jsem v tom příspěvku cítila. Asi bychom se museli znát líp, abych mohla taky líp soudit, jestli jsi nebo nejsi náfuka:o)
Pokud jsem soudila nespravedlivě - omlouvám se.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:58:50)
Pokud to špatně vyznělo, i já se omlouvám. O Tobě jsem nepsal, nechtěl jsem Tě urazit. Mnoho Tvých příspěvků má co říct.

 Jitka, Filípek 4měsíce 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 6:08:51)
Ahoj,
s Panem Estétem nemá smysl se vysilovat. Ono to s tím vysokým výdělkem nebude tak horké:-)). Možná by se měl starat o svou slepici ve své vilce, a napadání a pohrdání ostatními uplatňovat v nějaké jiné diskuzi.
Vyjadřovat se k tomu, na co by měl peníze kdyby byl na mateřské mu ani nepřísluší. Jen si tu anonymně zvyšuje sebevědomí:-).
Měj se krásně.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 8:18:36)
Tak podívej se, drahoušku, píšu fakt naposledy, protože, ač ostatní měli argumenty, chápeš, měli, Ty jenom kecáš.
Je mi jedno, co tu píšeš o mne, já jsem kalil vodu, místní reakce byly velmi slušné a na úrovni.
Co se týče mých finančních možností, skutečně na tom nejsem špatně, už jsem to tu psal. A psal jsem to tu jako reakci, nevím, proč bych se měl chlubit něčím, co mám společného se spoustou lidí. Spíš jde o to, že, jak velice púěkně napsala Mirka, si můžu plnit sny a můžu je plnit i svým milovaným. Např. manželka chce zůstat nějaký čas po mateřské doma, dál se v klidu vzdělávat, a já jí to rád, samozřejmě kvůli své ješitnosti a namyšlenosti, umožním. Třeba proto, že já si to, narozdíl od Tvého muže mohu dovolit. Tolik jen malý rejpanec.
Za esteta se považuji, pokud jsi mne tím chtěla urazit, budeš to muset zkusit znova.
Co se mne ovšem velmi dotklo, je, že nazýváš mou ženu slepicí. Já tady konkrétně neútočil, nikomu jsem neřekl, Ty jsi slepice, ne, já kalil vodu a pustil se dobrovolně do debaty, která byla předem jasný debakl.
Ovšem Ty urážíš člověka, kterého jsi nikdy neviděla, neznáš, nevíš, zda má stejný názor jako já. Urážíš neviného.
Takže já beru zpět. Ostatní nejsou slepice. Jsou to dámy hodné diskuze. Tobě nenapíšu, že jsi slepice, to by nebylo fér. Je mi líto, ale naštvala jsi mne svou ubohostí. Ty nejsi slepice, Ty jsi ubohá. Sbohem.
 Jitka, Filípek 4měsíce 
  • 

Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 5:56:14)
Vážený estéte,
i přesto, že máme s manželem miminko, oba pracujeme, a náš výdělek je nadprůměrný. Žijeme nadstandartně, a mě osobně nedostatek peněz netrápí. Ne všichni však mají takové štěstí, a rozhodně málokterá maminka s několikaměsíčním miminkem může jít "makat". Což Vy dost těžko můžete pochopit. Pokud považujete ženy za slepice, Vaši vlastní ženu hluboce lituji. Zkuste se jí pochlubit se svým výtvorem v této diskuzi, bude jistě nadšená...
A už vůbec nechápu, co takový gynekofob pohledává v podobných diskuzích na podobných stránkách.
 cizinka1 


Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 22:18:37)
Mily kohoute piromane,

Nejsi tady jediny, ktery jsi vzpomnel o tom, co vsechno dalsi muze vadit tem, kteri volaji o omezeni koureni na verejnosti. Jen jsi zapomnel, ze nekteri nas maji vice zavitku v mozku, a tak nam muze, predstav si pokud jen muzes, vadit vice veci najednou. Fetovani je ilegalni, a dane od drog mi opravdu nechybi, stejne tak, jak by nechybely dane od pokleslych trzb cigaret. Strikacky, abych ti vysvetlila, se rozdavaji aby se zamezilo vetsimu zlu: sireni pres krevni styk prenosnym nemocim. A pokud vim, socialni pracovnici take od fetaku strikacky zbiraji. A mimochodem, nedopalky na ulicich take se uklizeji za dane poplatniku. Je to hnusny, ale je lepsi je odklidit nez neodklidit, ze?

Co se tyka tech dani a financovani materske: pokud ti dela dobre pocit filantropa, navrhuji nejenom zakaz koureni na verejnych mistech ale take nekolikanasobni zvyseni dani za tabakove vyrobky. OK?

Dobre chapu proc nechces diskutovat o nakladech na lecbu svoji a lidi, kterym svoji bezohlednosti na verejnosti zpusobujes ujmu. Opravdu tvuj argument neni objevny, to vime, ze lidi maji individualni imunitni system. Nicmene, prokazanym faktem je, ze cigaretovy kour ma vliv na imunitni system a take i na castejsi vyskyt siroke skaly onemocneni. A to prijiman jak aktivne tak pasivne. Pokud tento vliv nepocitujes na svoji zdravi, to jeste neznamena, ze vas minister zdravotnictvi na obalkach cigaret siri lzi. Co je statisticka pravdepodobnost vis, nebot jsi obcas chodil do skoly nejenom zahulit s kamarady, ze ne? Pokud by slo prokazat, ze stejny utok na zdravi zpusobuje i dite v restauraci nebo nevkusne obleceni, snad take bychom vymyslely nejaky ten zakon, ale prozatim to od tebe vyznelo jen jako hloupi argument;-). Pokud ti to vazne vadi, zkus nejakou jogu ci relaxacni cviceni.
 cizinka1 


Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 22:56:38)
A jeste, abych si opravila, pyromane petardaku, mi opravdu je uprimne jedno, jestli tvuj byt, ty osobne nebo tvoje manzelka smrdi ci voni. Ocichavat vas nehodlam, jen podotykam, ze tady jde o ty verejne prostory.
 kuřák 


Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:29:27)
To je škoda, třeba by to bylo fajn, ale spíš nee. :-/
Ano, jde tu o veřejné prostory. Tam, kde smrdí kuřáci, kde smrdí ženy s lacinými parfémy, kde se nevychované děti snaží přeřvat jedno druhé......... jde o ty samé prostory.
 kuřák 


Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:42:17)
Ano, máš pravdu, nedopalky se uklízení - pokud se uklízejí - za naše daně.
Zrovna tak obaly od nápojů, čokolád, perníčků a pod.
Budeš se divit, škol jsem zvládl několik.
O lékařské péči opravdu diskutovat nehodlám. Já jsem zdravý, tys možná nemocná.
Zdravím překypuji, nejspíš v budoucnu lékaře vyhledám, možná kvůli následku z kouření. Zrovna tak, jako ho Ty vyhledáš, protože se třeba cpeš bombonama nebo tlustým masem, co my víme. Navzájem to není náš problém.
Argumenty, no jaké můžu mít argumenty? Že Američtí vědci tvrdí, že kouření je zdravé? To je blbost, to vím já, jako Ty. Škodí mému zdraví, nevím ale proč by mělo ohrožovat mé děti, doma nekouřím, v autě nekouřím, kouřem je neobtěžuji, stejně jako se snažím neobtěžovat ostatní.
Bezohlední kuřáci jsou, ale je spousta kuřáků, kteří kouří pro potěšení, v soukromí. Ale to je Vám jedno. Kuřák - debil.
Proto pro mne každá co takhle kvoká ( a že se v tom poznalo dam ), i když uznávám, že jeden příspěvek byl o něčem, ale ne ten Tvůj :-), může býti slepicí. A že jich na petardu vylítlo!
Jo, pokud Ty se vzdáš každé koruny, která Ti přijde z daní z cigaret, jsem okamžitě pro zvednutí daní!!!
 cizinka1 


Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 8:06:05)
Kuraku,

Pises, "O lékařské péči opravdu diskutovat nehodlám. Já jsem zdravý, tys možná nemocná.Zdravím překypuji, nejspíš v budoucnu lékaře vyhledám, možná kvůli následku z kouření. Zrovna tak, jako ho Ty vyhledáš, protože se třeba cpeš bombonama nebo tlustým masem, co my víme. Navzájem to není náš problém." a pak "Škodí mému zdraví, nevím ale proč by mělo ohrožovat mé děti, doma nekouřím, v autě nekouřím, kouřem je neobtěžuji, stejně jako se snažím neobtěžovat ostatní."


Tak jeste jednou, mi vazne nejde o tvoje zdravi, ta je tvoje vec. Vadi mi jedine koureni na verejnych mistech a vsechna opatreni, o kterych mluvime se tykaji pouze koureni na verejnych mistech. Clovek, ktery si cpe tukem a bombonami nikoho neohrozuje, jedine sebe. A take jeste jednou, pani, ktera prehnala s levnym parfemem a nevkusny obleceny jedinec ani aktivnejsi dite pusobi asi tak jedine na ty labilnejsi jedince. Nikdo z toho nedostane ani astmu, ani rakovinu, ani migrenu.

Pokud vazne nekoho kourenim neobtezujes, nekouris v restauraci kde se ji, ani na ulici mezi lidma, prece neni co resit. Tento zakon ti neublizi ani neomezi.

"Bezohlední kuřáci jsou, ale je spousta kuřáků, kteří kouří pro potěšení, v soukromí. Ale to je Vám jedno. Kuřák - debil."

Tak tohle jsem nepsala. Spousta mych velmi chytrych kolegu jsou kuraci, mam je rada ani nemam za debily. Co mi na nich vadi je jedine necitlivy nos (Oni vazne neciti smrad po cigaretech a si mysli, ze staci jen vyvetrat pred tim nez prijdu do kancelare. A obcas mi dochazi vtip potrebny pro obranu.)


 kuřák 


Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 8:21:24)
Cizinko, já Tě chápu. Předpokládám, že je velice nepříjemné, přijít jako nekuřák do zakouřené místnosti. Nechci kolegy bránit, ale možná, že díky kouření, už nevnímají pach sebe samých.
Jediné, co bych radil, je pokus o domluvu.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 8:24:39)
Neodolal jsem, a ještě odpověděl cizince, omlouvám se.
A dámě s mořským koníkem, či, co je to za potvoru na obrázku, až zas budeš o někom tvrdit něco takového, přečti si všechno, srdíčko, hm?
 Lavanda 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 9:12:19)
Ano, je to mořský koník, gratuluji. Asi sis dal konečně něco na podporu mozkové činnosti - že by cigaretku?
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 9:22:37)
Ne, ještě jsem dnes nekouřil. Přestože dalšího klienta očekávám až později a obvykle bych se nudil. Dnes si místo toho píšu s dámou, která se buď: 1. snaží být vtipná, nebo 2. nepřečetla všechny příspěvky, jak jsem ji žádal, nebo 3. mele svojí, ať jí člověk napíše cokoliv.
Předpokládám, že jsi druhá varianta. Přeji Ti příjemný den.
 cizinka1 


Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 8:36:57)
Ano, kuraku, ja se o sebe umim postarat a rict si o kvalitni vzduch treba i 20 krat. Ale ten znecitlively nos je cely problem a duvod, proc to se musi resit ne mravokarstvim ale zakonem. Proste ten, kdo kouri, to neciti. Oni to rozumove chapou, ale proste to neciti. Spouste kuraku prijde naprosto prijatelny kourit na zalidnene ulici anebo v restauraci ci v jakekoliv dalsi mistnosti s otevrenym oknem. Anebo se zapalit vecer v kavarne i presto, ze pulka z jeho spolecnosti nejsou kuraci.

Nekdo tady se ohanel liberalizmem a litoval do predu atmosferu nekterych hospod a hostynskych. Ja jsem take liberalka, ale zivotni prostredi je prave ta sfera, kde liberalizmus je kratky, to musim uznat. Ja neznam bezohlednejsi kuraky nez Francouzy. Vzdy okamzite reaguji na vyhrady, ale proste dokazou se sednout s cigaretou i vedle mimina. No, ale chapou to, proto ty nove zakonne opatreni prijaly i presto, ze k francouzke braserce ta cigareta patri o hodne vice nez k ceske hospode.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 9:19:21)
Cizinko, pokud je to tak vážné, je to síla. Ale na tohle snad není potřeba zákon, to by mohl upravit i řád v kanceláři.
Horší je, pokud je šéf kuřák, to mají podřízení nekuřáci smůlu.
A pokud Tví kolegové nehodlají respektovat Tvé nekuřáctví, je to od nich velká neomalenost.
Já mám výhodu, že součástí mé kanceláře je kuchyňka pro přípravu pohoštění, kde je i digestoř.
Když mám volno mezi schůzkami a vysloveně se nudím, kouřím v kuchyňce při otevřeném okně, nacpaný pod digestoří, což je, vhledem k mé výšce, dost problém.
Ale nekážu si představit, že bych si zahulil kancelář a očekával klienta - ať už kuřáka, či nekuřáka. Kuřák by to možná pochopil, ale co by si o mne myslel nekuřák? Že jsem ignorantský blb.

 cizinka1 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 9:37:58)
Kuraku, to je fajn ze tomu rozumis, ale staci projit ulici s otevrenyma ocima, prece se vsimnes, kde vsude se kouri docela bezohledne. Samozrejme, kazdy muze si rict v te restauraci, hele mily sousede, ja jsem tady pro vyvetrani hlavy a pro pokec s kolegami po konferenci, potrebuji, aby mi zitra nebolela hlava a musim se take navecerit v cizim meste, co zebys presedl a nehulil mi do obliceje? Ale ver mi, ze ten smrad tam zustane az do konce vecere.
Muj soucasny sef je tezky kurak, a do meho prichodu tam fungovalo tak, ze vsichni zacali kourit aby to na pracovnich schuzech prezili. Ted uz se mnou se nekouri, ale prece i po tom co si reknu, ten smrad v pokoji zustane. Smrdi to dost dlouho po tipnuti, a vyvetrani nestaci. Oni to potrebuji pro stimulaci mozku, ja zase nemuzu pracovat kvuli bolesti hlavy a je mi trapny pred studentami, ktery za nami prijdou. To je vsechno, a proste kuraci to chapou (kdyz jim to reknu) a zaroven nechapou. Proto uvitala bych ten zakon po cele EU.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 9:46:15)
Milá cizinko, abych pravdu řekl, nevím, co Ti mám na tohle napsat.
Mám pocit, že to vyčítáš mě, ale já Ti v kanclu nehulim.
A tohle je přesně to, co mi vadí. Jsi kuřák - jsi debil. Samozřejmě obrazně, vím, žes nic takového nenapsala, Tvé příspěvky jsou kultivované a chápu i Tvou, dejme tomu, zlost, na neomalenost kolegů. Ale, ač z pozice kuřáka, vážně nevím, co Ti poradit. A ani si nejsem jistý, jestli zrovna Tobě tento zákon pomůže. Když šéf a kolegové budou hulit i přes zákaz daný zákonem, budeš mít sílu, sejít se s nimi kvůli tomu u soudu?
Pokud ano, obdivuji Tě, vážně míněno, nikoliv sarkasmus. Musíš být velmi silná osobnost.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 9:47:39)
Milá cizinko, abych pravdu řekl, nevím, co Ti mám na tohle napsat.
Mám pocit, že to vyčítáš mě, ale já Ti v kanclu nehulim.
A tohle je přesně to, co mi vadí. Jsi kuřák - jsi debil. Samozřejmě obrazně, vím, žes nic takového nenapsala, Tvé příspěvky jsou kultivované a chápu i Tvou, dejme tomu, zlost, na neomalenost kolegů. Ale, ač z pozice kuřáka, vážně nevím, co Ti poradit. A ani si nejsem jistý, jestli zrovna Tobě tento zákon pomůže. Když šéf a kolegové budou hulit i přes zákaz daný zákonem, budeš mít sílu, sejít se s nimi kvůli tomu u soudu?
Pokud ano, obdivuji Tě, vážně míněno, nikoliv sarkasmus. Musíš být velmi silná osobnost.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 9:47:44)
Milá cizinko, abych pravdu řekl, nevím, co Ti mám na tohle napsat.
Mám pocit, že to vyčítáš mě, ale já Ti v kanclu nehulim.
A tohle je přesně to, co mi vadí. Jsi kuřák - jsi debil. Samozřejmě obrazně, vím, žes nic takového nenapsala, Tvé příspěvky jsou kultivované a chápu i Tvou, dejme tomu, zlost, na neomalenost kolegů. Ale, ač z pozice kuřáka, vážně nevím, co Ti poradit. A ani si nejsem jistý, jestli zrovna Tobě tento zákon pomůže. Když šéf a kolegové budou hulit i přes zákaz daný zákonem, budeš mít sílu, sejít se s nimi kvůli tomu u soudu?
Pokud ano, obdivuji Tě, vážně míněno, nikoliv sarkasmus. Musíš být velmi silná osobnost.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 9:49:30)
Asi to cigáro potřebuju, posílal jsem to jednou! :-)))))
 cizinka1 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 9:55:05)
Kuraku, moje soucasne hulici kolegove jsou prevazne Nemci a podobne mentality, takze bych se nebala, ze nebudou respektovat zakon a to i presto ze jde o bohemskou intelektualskou skupinu:-).

Ne, ja vazne ti nic nevycitam, jen vysvetluji proc, si myslim to mravokarstvi nestaci. Ja ti verim, ze nikoho neobtezujes i ve skutecnosti. Ale kolem sebe (i v Cesku, kde pomery na pracovnim miste jsou trochu v tomhle usporadanejsi) vidim spoustu lidi, kteri delaji neco ve presvedceni, ze nikomu nevadi a neskodi, ale pro astmatika, migrenika, nebo cloveka se snizenou imunitou muzou byt opravdu nebezpecni.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 10:05:09)
V tomto případě bych Ti zákon i přál. Ale osobně v jeho nejen schválení, ale i účinnost moc nevěřím.
Tak jako to dnes funguje např. na zastávkách. Ale to už jste tu jistě zmiňovali.
Mě kuřáci na ulicích zas až tak moc neomezují, nejspíš právě proto, že si sem tam zakouřím.
Prostě jdu okolo, nadechnu se, vydechnu, nemám problém.
Je ovšem také pravda, že jsem o tom nikdy nepřemýšlel např. z pohledu astmatika, protože před jediným astmatikem, kterého znám, nekouřím.
Mě, jak už jsem psal, vadí silné parfémy, to kejchám, jak beruška. A pro mne, doufám, že toho PRO MNE jste si všimli, je takto zaparfemovaný člověk horší, než prosáklý kuřák.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 11:03:53)
Tak, milé dámy, já končím.
Doopravdy, musím do terénu, ač nerad.
Musím Vám všem, které jste se zapojily do mnou vyvolané diskuze ( tedy ta vypráskaná petarda ) tedy skoro všem, k Jitce nemám slov, poděkovat, za velmi zajímavé, mnohdy pravdivé názory.
Jak už jsem psal, tuhle diskuzi jsem vyvolal, protože jsem se nudil.
A musím říct, k Vašemu úspěchu, že tado diskuze byla provokativní jen na začátku, nejspíše již zmíněnou petardou a kurníkem, což uznávám, SEM nepatřilo. Na rozdíl od jiných fór, zde máte co říct. Alespoň většina.
A já se Vám dámy, jmenovitě Cizince, Mirce, Miladě, Lídě....... i ostatním, klaním, protože dokážete svůj názor obhájit. A to je strašně dobře.
Nebudu tu kecat, že jsem všechno dělal ze studijních důvodů, ne, já se vážně jenom nudil. Ale je pravdou, že jsem se občas musel zamyslet, což se mi na jiných fórech, kde se, neuražte se dámy, opravdu nemyslím Vás, ale kde se skutečně slepice vyskytují a to takové, co dokáží jen kvokat, že ten jejich málo vydělává, doma nepomůže a v posteli taky stojí za houby, nejen ani nedařilo, ale hlavně ani nechtělo, protože jsem to nepotřeboval.
Vaše úroveň mě velmi mile překvapila. Musím říct, že si jsem skoro jist, že bych si např. s Mirkou velmi dobře rozumněl. A doufám, že ta to vezme jako kompliment, nikoliv jako urážku ;-)
Takže Vám přeji vše dobré ve Vaší snaze. Mějte se fajn.





 cizinka1 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 20:35:35)
Kuraku, nic tak nepotesi, nez diskuse, ktera se zacina ostre a konci pratelsky. Rodinu take mam rada, chodi tady davy lidi s ruznymi nazory, ale poklesly ton v diskusi neni dominantni.

Co se tyka naseho tematu: jako u kazdeho zakona nejvice bude zalezet na jeho pruhlednosti a duslednosti exekutivy. V idealnim pripade myslim, po zavedeni jasnych pravidel muze se ulevit obem stranam. Kuraci by vedely, kde si zapalit mohou s klidnem svedomim a nebombordovani pohorsenimi pohledami, a pripadne vtirave spasitele pak poslat nekam, nekuraci dostali svobodu od obcas unavneho boje o svuj nezakoureny prostor. Musim rict, ze nikdy s kurakem nedostala jsem do opravdu konfliktni situaci: vzdy tipnou nebo odejdou, jen to vyjednavani a nedokonaly vysledek asi nestoji za cas ani trapnost pro obe strany.
 MirkaEyrová 


Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 22:43:03)
Petarďáku, třeba konkrétně ty drogy mi vadí taky, ještě víc než kouření. Ale ve společnosti, která začíná drogy tolerovat (aspoň ty lehké), kde polovina (nebo je to už víc?) osmnáctiletých už okusila drogu, není a nebude snadné zabránit tomu, aby "do toho" spadlo zrovna moje (tvoje) dítě. Ač se o zdárný růst, vývoj a výchovu svého dítěte starám od prvních dnů jeho života (ba dokonce ještě i před početím), piplám se s ním a věnuju se mu co možná nejvíc jak jen to jde, nikdy ani sama sobě nemůžu zaručit, že se mi podaří před fenoménem drog svého syna uchránit. A, abych pravdu řekla, pak bych asi byla VDĚČNÁ za každý střípek pomoci, které by se mému dítěti dostalo - i třeba za to, že bych měla o špetičku větší naději, že nedostane AIDS díky měněným injekcím. Pro tebe to asi nemá žádnou cenu; ale pro mámu, která své dítě miluje, vždycky dítě zůstane dítětem, srdce jí krvácí, když se spustí na šikmou plochu, srdce jí rvou z těla, když její dítě umírá... a pro každou takovou nešťastnici bude úlevná každá naděje, že její dítě se z toho vyhrabe, živé a zdravé, a konečně nastoupí cestu k fajn životu a ke štěstí...
 kuřák 


Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:27:12)
Proboha, co to je? Reakce na můj příspěvek?
Přečti si to ještě jednou, jak můj příspěvek, tak Tvůj.
I pro mne je má rodina, mé děti, to nejcenější.
Kdyby mi byly jedno, tak hulim doma a nemrznu venku. ;-)

 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:34:46)
To jsem nechtěla říct, že nemiluješ své děti. Spíš jsem měla na mysli, že máš asi pocit, že jsi takříkajíc za vodou, že TOBĚ se něco takového nemůže stát, čímž si strach o své děti v této oblasti nepřipouštíš.
Jinak k dalším reakcím. Lepší když je žena cítit laciným parfémem (asi při veškeré snaze a perné práci nemá peníze na žádný luxusní), než aby páchla nemytím: i to se, bohužel, někdy stává:-(((.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:44:59)
Tak právě o Tobě jsem psal, že Tvůj příspěvek byl o něčem.
Ano, máš pravdu, pot a špína, to je horší, než jakýkoliv parfém z trhu. To ano.
Já tím chtěl říct, že spousta žen, ovšem i mužů jsou absolutně nekritičtí, co se týče např. oblečení, i vůně. Parfém se musí snést s osobitou vůní. Né, že a sebe naleju půl flašky smradu a jdu. To je pak hustý.
 kuřák 


Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:22:29)
Pokud to bude potřeba, udělám a zaplatím pro svou ženu vše, co bude potřebovat.
Takový jsem já.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:49:33)
A kdo Vám, Milado zaručí, že Vy, ač nekuřačka na tom nebudete právě takhle?
A jak si můžete být jistá, že já skončím tímto způsobem? Ano, já tomu pomáhám, mám k tomu větší předpoklad. Pokud Vy si dáte sem tam pár skleniček, máte potencionální šanci, že se stanete notorikem a zemřete na selhání jater.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:09:31)
U nás rakovinu plic nikdo nemá, možná i proto, že nekouří. :-)
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:22:12)
Šmankote Milado, a Ty víš, že nemáš rakovinu tlustéto střeva? Víš to teď, v téhle vteřině? Víš, že Tě zítra nepřejede autobus? To je síla. Fajn, u nás na rakovinu plic nikdo nevypadá. Tečka.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:19:42)
Tohle jsem psal, jak už bylo řečeno, abych rozvířil hladinu. Podařilo se.
Máte pravdu, nemám argumenty, proč je kouření dobré, ono totiž není.
Pokud někdo na veřejnosti podkuřuje ostatním, je to nevychovaný blb. O tom byl i tento článek a já se s tím ztotožňuji. Ovšem, uznejte i Vy, co si myslíte, když v krámě vydíte 10-ti letého spratka, co sprostě nadává rodičům, protože mu nechtějí koupit DVD? Já bych se styděl.
Uznejte dámy, že některé místní reakce jsou přinejmenším hysterické, načichnu od kuřáka, moje dítě dostane rakovinu, když projde kolem kuřáka........ přeháním, uznávám, ale takových je tu víc. Tak jsem si dovolil něco podobného.
Kouřím, kouřit nejspíš budu, protože s tím hned tak neskoncuju, už proto, že u mne je cigereta spojena s příjemnem, s klidem, s posezením na terase. Alespoň v létě. Teď v zimě je to horší, ale i tak je to fajn. Stojíme, kouříme a jsme tam spolu. Možná, že nám časem bude stačit, že se držíme za ruce. Teď držíme i cigaretu.
Jo, a až uvidíte kuřáka s dvěma hodnejma dětma, tak já to nebudu. Já v jejich přítomnosti nekouřím.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:23:52)
V krámě samozřejmě vidíte, nikoliv vydíte.
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:25:49)
Tak co Ti spíš závidím, jsou ty hodný děti:o)))
Dobrou noc:-)
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:34:43)
Mirko, vyřídím ženě, uznávám, že moje zásluha to zas až tak není.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:44:29)
Milado, já netvrdil, že hysterka jsi zrovna Ty. A docela mě baví, jak bojuješ za moje zdraví, i když mi samozřejmě napíšeš, že je Ti moje zdraví jedno. Takže předesílám, nápodobně. A Ty mě na škodlivost jistě upozorňuješ kvůli tomu, co jsem napsal. Fajn, tohle je forum. Já taky psal, že jsem momentálně nebyl dlouhodobě u lékaře. Co já vím, co bude? A co já vím, co by bylo, kdybych nekouřil? Kdybych byl vůl, napíšu Ti, že na tohle si platím zdravotní pojištění. Před dětmi nekouřím, to už jsem tu psal několikrát. Je ovšem i možné, spíše víc, než možné, že vědí, alespoň starší, že kouříme. Zatím se nad tím nepozastavil.
Nicméně budu rád, když mu vě škole vysvětlí, že kdo kouří je kretén a syn bude chtít, abych přestal. Možná mě to bude motivovat. A možná, až mi uříznou půlku plíce kvůli rakovině, přestanu kouřit ze dne na den. Má žena nekouřila, když jsme se snažili o dítě i před tím, v době snažení, v těhotenství, při kojení. Přestala koji, začala si se mnou dávat veřerní cigeretu. To píšu jen proto, aby ses nechytla toho, že máme malé dítě a žena kouří. :-)
O rakovině tlustého střeva si můžeme spolu vyprávět třeba za 30 let, co říkáš? Ale nevím, co bychom z toho měli.
A loučím se, jdu spát, protože já si na svojí drogu musím vydělat sám, přepadávat a okrádat nikoho nehodlám. A už se tu neobjevím. Manželka bude mít knihu dočtenou a pokud ne, půjdu kalit vodu do jiného fóra.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:45:58)
Miladě se omlouvám, že jsem jí začal tykat a Mirce přísahám, že já to nebyl. :-)
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 5:57:27)
Kuřáku, dcera má astma. Dnes je na tom naštěstí už líp, ale byla doba, kdy kolem ní prošel kuřák se zapálenou cigaretou, a ona okamžitě reagovala stažením průdušek, kašlem, v horším případě i dušností. Tak zkus odhlédnout od rakoviny, která se projeví za třicet let, a věz, že existují i okamžité potíže, které kouř z cigarety vyvolá.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 9:12:24)
Lízo,
Tvůj příspěvek mne donutil znova reagovat. Další klient přijde až po desáté, a já se nudím, takže místo, abych se šel do kuchyňky krčit pod digestoř a vychutnával svou první cigaretu, píšu.
Je mi opravdu líto, že Tvá dcera trpí astmatem. Když píšu opravdu, myslím to vážně.
Na dovolenou do Jeseníků jsme jeli pouze na přímluvu přátel, co nechtěli jet sami. Paní, ač astmatička se rozhodla, vyšplhat s námi, v mlze, na Praděd. Zpátky jsme ji s jejím manželem nesli na střídačku na zádech, přestože několikrát použila inhalátor. Viděl jsem, jak trpí. Věř mi, je to nemoc, kterou, stejně jako i jiné, nikomu nepřeji.
Nejsem lékař, nedokážu Ti ani při nejlepší vůli poradit, ač bych moc rád, ale předpokládám, že Tvá dcera má tu nejlepší péči.
Jediné, co Ti mohu napsat, je, že Vám držím palce, abyste tuto nemoc zvládli. Ano, tenhle můj příspěvek může být o ničem, ale já Ti chtěl napsat, že chápu, jak hrozné pro Tebe musí být, že Tvá dcera takto trpí. Tohle je důvod, proč bych se zákazem kouření na veřejnosti i souhlasil. Možná budou ostatní kuřáci proti. Nevím. I oni mají třeba své problémy, které cigeretou řeší. Bohužel, v tomto případě řešení jejich problému ( spíše odsunutí ) obtěžuje ostatní.
Nechci bránit kuřáky, my si za svou závislost můžeme sami. Tvá dcera nic zlého neprovedla a přesto trpí.
 kuřák 


Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:05:26)
Jen Milado nechápu, proč se navážíte do mé ženy. Až bych si myslel, že jí to přejete, jen proto, že jsem si dovoli napsat, že kouří.
Má žena je svéprávná bytost, kterou miluji nadevše. A udělám pro ní všechno na světě. Třískejte do mne, ale jí nechte na pokoji.
Ona si dá večer cigaretu se mnou, cigaretu a čaj. Přes den je s dětmi, takže by jí ani nenapadlo, nechat děti na pospas osudu a jít hulit.
Apropos, dům máme na vesnici, v přírodě, takže vzduch je tu čistější než ve městě.Máte pocit, že je jednou, dvěma cigaretami, někdy žádnou, denně, ohrožena víc, než Ti, co bydlí v centru města a 24 hodin denně dýchají smrad z výfuků?
A pozor, tohle není argument, tohle je otázka.
 Kuřačka 
  • 

Re: petarda v kurníku 

(18.2.2007 23:59:46)
Kuřáku, já kouřím na rozdíl od tebe bez mindráků, nepotřebuji vykřikovat, že léčba jiných závislostí nebo nemocí je drahá a ani oslavovat podporu státního rozpočtu svým nezištným kouřením.
Já totiž kouřím ráda, ty jsi černá ovce kuřáckého tábora, ty s tím máš problém, zajdi do poradny, oni ti pomůžou. Kdo neumí kouřit, ať to nedělá.
 kuřák 


Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:08:40)
Ale kuřačko, já tady nevykřikuju, jakej jsem závisláckej chudáček, lidičky, politujte mě. Já chtěl jen rozvířit hladinu.
A jestli jsem potupa kuřáků, tak to mě nijak nemrzí a budu i souhlasit, já totiž mám krabku na pár dní, nehulím, protože se mi klepou ruce, že jsem ráno neměl.
Ty se sebou něco dělej, protože takhle se v práci buďto uběháš, nebo sesypeš. Já kouřím, protože mi to chutná, ne, protože to potřebuju, protože mám v práci problém.
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:17:15)
No, mládeži. Shrnula bych to asi tak. Je spousta věcí, které nejsou ideální. Je spousta možností, jak se dopouštět menších nebo větších hříšků, které si jednou budeme muset "zaplatit". Ale asi bychom měli každý u sebe hlídat, aby ty naše hříšky moc neovlivňovaly ostatní lidi, a každý by se asi měl snažit chápat, že někomu vadí to, co zrovna já dělám (např. kouření).
Fakt je, že mně taky kouř od nějakého pěšce, který projde kolem, vadí. Ale teď jsme se zrovna přestěhovali do místa, kde mi pod nos kouří lidi nějak míň:o))). (A taky je pravda, že zrovna jako kouř z cigaret mi např. vadí zplodiny z plynového sporáku...)
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:35:18)
No jasně že mám někdy VĚTŠÍ problém. Třeba když jsme byli vloni v létě na výletě v lese na Kočičím hrádku. To je děsně pěkný udělátko; jakási šlechtična nechala v lese nedaleko svého zámku postavit pro své děti maličký hrádeček s cimbuřím, věžemi, bránou... pro děti úplně bezva. Logicky tam míří za pěkného počasí rodiny s mrňaty, ono je to obecně pěkný místo, nedaleko hřebčín, zámek, park... No, bylo nás tam takových pár - maminky, tátové, myslím i nějaká babička s dětmi různého věku... Dospělí postávali nebo posedávali poblíž, děti zlézaly cimbuří i skalku... A pak tam přišel tatík, a hlídaje potomka těsně u brány, v klídku a beze spěchu si začal vychutnávat svoje cigáro. No, já osobně měla výlet lehce pokaženej...
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 0:57:16)
Hele, Mirko, škoda nechat si výlet kazit takovým ignorantem.. Takový je holt jen třeba občas vychovávat, jak se správně chovat :))
 Lavanda 


Re: petarda v kurníku 

(19.2.2007 8:13:02)
Chytráčku, běž si spravovat sebevědomí jinam, v tomhle kurníčku už je machistických kohoutků dost. A dej si něco na podporu mozkové činnosti, až se zase rozhodneš psát příspěvek, víš, aby to o něčem bylo...
 Veronika Malečková, 2 malé děti 
  • 

Mateřská z daní z cigaret??? 

(26.2.2007 22:49:37)
Zdravím všechny diskutující, kteří na můj článeček reagují, koukám, že debata už se chvílemi dostává do solidního absurdistánu. Ale bylo řečeno i hodně zajímavého z obou (nebo spíš všech možných) úhlů pohledu. Mimořádně mě pobavily argumenty příspěvku o křičících dětech, parfémech atp....zejména ten o vysoké mateřské, kterou NÁM platí ONI. V diskusi o nevyžádaném cigaretovém smradu to není zásadní téma, ale přesto bych chtěla k tomuto vzkázat: MATEŘSKOU beru jen pár let, ale po celý zbytek života, před i po, ty daně platím taky. Stejně tak je budou po většinu života platit moje uřvané děti.
 Pampalini 


Re: Zrušíme vše škodlivé!!! 

(22.2.2007 22:30:13)
Svatá pravda,nejdřív jsem tu napsala docela slušný vzkaz,ale když tak čtu celou diskuzi,musím vám něco zdělit:Vy pitomci,jste vůbec normální???!!!!Mám pocit,že ne všichni,co tu přispívali,jsou zcela v pořádku.Jenom si to po sobě pěkně přečtěte!!!!Jsem kuřák a nikdy jsem se nenavážela do nekuřáků,alkoholiků atd.Asi máte houby co na práci co?Radši vemte svoje ratolesti do lesa na čerstvý vzduch a přestaňtě nás buzerovat a moralizovat,ubožáci!
 Mojmír 
  • 

Re: Dusím se v zaměstnání!!! 

(17.2.2007 4:39:56)
Pracuji jako řidič MKD u prosperující firmy. Dnešním trendem v uspěchané době je jezdění ve dvou řidičích, kvůli termínovaným vykládkám. Proto jsem nucen jezdit ve dvou, pokud si chci zachovat zaměstnání. Nedovedete si představit ten stres a vyčerpání při této práci, když vám někdo neustále "podkuřuje" třeba 8 dní ve dne v noci. Nabalím si voňavé oblečení z domu, ale za pár hodin pobytu v kabině náklaďáku SMRDIM jako bych seděl celý den v restauraci. To však není zdaleka to nejhorší! Po Několika hodinách se doslova dusím v těch několika m3 vzduchu.Téměř s každým kouřícím kolegou přijdu kvůli tomu do sporu.Proto nejsem v kolektivu oblíben.Závěr: KUŘTE SI ALE NEOBTĚŽUJTE SVÉ OKOLÍ!!! BUĎTE ASPOŇ TROCHU LIDÉ.
 manina 


Re: Re: Dusím se v zaměstnání!!! 

(17.2.2007 10:11:20)
Mojmíre, tvá situace je opravdu tristní, ale k jejímu řešení nepotřebuješ probudit spící politiky kouzelným prstenem princezny Arabely(zajímavá kombinace pohádkových motivů), protože toto Zákoník práce řeší. Já si naopak coby kuřák kancelářský nedovedu představit, že tuto neřest na sebe byť jen povím, natož abych se snažila ji v rámci pracovní doby provozovat, naprosto nemyslitelné:)
 Albeka 
  • 

hmmm 

(13.2.2007 11:03:37)
..jsem léta příležitostná kuřačka,nekuřačka,někdy si dám 1-2 denně,někdy delší dobu nekouřím,momentálně už 2 měsíce ani šluk - nějak mi to přestalo chutnat.Śéf mi v práci kouří/máme společnou kancelář/ a docela mi to vadí. Jedna věc je dát si venku jednu na chuť,jiná je sedět v zahuleném kanclu 8 hodin denně..A ačkoli nejsem nekuřák,tak jsem pro zakázat kouření všude,krom vyhrazených prostor.Problémem je to protože státu plynou nemalé zisky z tabáku jako takového,tak proto taková jakoby snaha,ale jinak skutek utek. Manžel kouří a leze mi s tím na nervy. V bytě odchází poslušně na WC - ale stejně je to cítit,někdy mám chuť vypakovat ho s cigárem ven.Hlavně nesnáším kouření v autě..a vždy,když musím na manžela čekat až dokouří,abychom mohli jít spolu do obchodu,úřadu..atd-fakt vopruz. Nehledě na to,že při současných cenách cigaret prokouří jednu rodinnou dovolenou ročně/cca 20 000,-/ :-(
 Nike  
  • 

zátěž rodinného rozpočtu 

(13.2.2007 11:20:50)
Mluvíš mi z duše. Zdražení cigaret je sice skvělá věc, ale odrazí se to spíš na rodinném rozpočtu, než na snížení spotřeby. Protože dlouholetá rozjetá závislost na nikotinu už není jen otázka vůle, ale je to skutečná fyzická nemoc. Vydělá na tom zas jen tabákový průmysl. Nevěřím, že by zdražení mohlo pomoci.
 Mortadela 


Re: zátěž rodinného rozpočtu 

(14.2.2007 11:01:28)
Nike, to víte, že těm co jsou v tom humusu už až po uši to nepomůže, ale mohlo by to odradit nové potencionální kuřáky. A to by za to myslím stálo.
 Zajda 
  • 

kuřáci 

(13.2.2007 11:44:40)
Naprosto s vámi souhlasím.Nejhorší na kuřácích je naprostá bezohlednost k okolí.Kouří v přítomnosti dětí,nedopalky odhazují naprosto všude,
popel z cigaret nám klepou doslova na hlavu.Před 2 lety se k nám do domu přistěhovala manželova sestřenice
a už to začalo.Ačkoliv ona i my máme malé děti,bezostyšně kouřila na chodbách.My,nekuřáci,jsme měli v bytě jak v hospodě.Po mém upozornění, a jejím udiveném a ukřivděném pohledu,na chodbách kouří už jen,když si myslí,že nejsme doma.Zato teď klepe popel z okna a nedopalky odhazuje z okna na naši minizahrádku.Bohužel není sama.A tak se ptám:Kuřáci,rodiče vás nenaučili základní slušnosti?Vy nemáte pár korun na popelník? Zdá se vám to normální,že my nekuřáci díky vám žijeme nezdravě a v bordelu? Na svou závislost máte právo,ale neobtěžujte s ní okolí.
 Modřinka 


Re: kuřáci 

(13.2.2007 16:21:46)
Jo. jo, před týdnem jsme byli se skoro ročním miminkem na speciálním vyšetření v Plzni a na oběd jsme se zastavili v restauraci. Skoro nikdo tam nebyl a nikdo tam nekouřil. Po cca deseti minutách se dostavili dva pánové středního věku,
 Modřinka 


Re: kuřáci 

(13.2.2007 16:26:36)
Jo, jo, před týdnem jsme byli se skoro ročním miminkem na speciálním vyšetření v Plzni a na oběd jsme se zastavili v restauraci. Skoro nikdo tam nebyl a nikdo tam nekouřil. Po cca deseti minutách se dostavili dva pánové středního věku, usedli k vedlejšímu stolu, malému věnovali líbezný úsměv a oba si zapálili. Prostě ono je ani nenapadlo, že je na tom něco divného. Chvíli jsem přemýšlela, jestli je mám požádat, aby si cígo odpustili, nebo se přesunuli, a pak jsem se zbaběle přesunula na opačný konec restaurace já. Ach jo.(Omlouvám se za dvojí psaní, prtě asistuje)
 Petrajda 


Zkusit kuřáky slušně požádat... 

(13.2.2007 20:48:33)
Tak my to teda zkusili. Byli jsme v restauraci na obědě s 3 malými dětmi (1, 2 a 6 let) - ze začátku to bylo v pohodě, jeden kuřák tam byl, ale na druhém konci a jakžtakž to ventilace pobrala. Pak ale u stolu vedle doobědvali a paní si zapálila. Slušně a smířlivě (fakt!) jsme ji požádali s tím, jestli by toho nenechala, že tam máme malé děti. Tak řekla, že nikde tam zákaz kouření není a jinde tam kouří taky. Během 20 minut vykouřila ty cigarety tři a celou dobu k nám vrhala nenávistné pohledy.
Asi ale ten důvod - malé děti- ani nebyla schopna pochopit, u nich u stolu byly 4 děti tak zhruba ve věku 6,8 a 10 let. No, dojedli jsme a vypadli.
PS Jo, a po nekuřáckým prostoru ani památka, u nás ve městě není takový ani v jedné restauraci, maximálně je tak označeno pár stolů.
 Pruhovaná 
  • 

Re: Zkusit kuřáky slušně požádat... 

(13.2.2007 22:21:32)
Kolikrát už mně napadlo nosit s sebou malý lak na vlasy a po obědě se u stolu těch syčáků pořádně nalakoat a zasmradit jim tak jejich prostor... ti by se divili. Ale zatím skutek utek... :-)
 Modřinka 


Re: Re: Zkusit kuřáky slušně požádat... 

(14.2.2007 11:52:12)
No tak to je super, to mě ještě nenapadlo :-)))). Jdu si koupit lak.
 mojmír 
  • 

Re: Re: Re: Zkusit kuřáky slušně požádat... 

(17.2.2007 5:34:35)
Kuřáci jsou ke svému okolí ze zásady bezohlední.Vůbec jim nevadí že ničí někomu druhému zdraví. Takže Váš názor se mi zdá ,nezlobte se jako z říše pohádek.Potřebovali by jsme asi Arabelu a její prsten aby probudila spící politiky,kteří se zabývají jen sebou samými a na potřeby druhých jim už asi nezbývá čas ani energie.Mohli by v tomto směru už něco podniknout když chceme do té EVROPY!
 Lenka, 2 dospělí kluci 
  • 

Re: Zkusit kuřáky slušně požádat... 

(14.2.2007 13:44:15)
Já to zase několikrát slušně zkusila na zastávce autobusu, dozvěděla jsem se, že jsem hysterka a NIKDO z ostatních cestujících se nepřipojil, aby mě podpořil... Ještě se dívali, jak jsem trapná!!
 Petrajda 


Re: Re: Zkusit kuřáky slušně požádat... 

(14.2.2007 21:35:09)
My jsme asi před 3 lety (ještě bez dětí, jen my dva) stáli v hrozném dešti sami v budce na zastávce, kam v tom lijáku přiběhla taková mladá sympatická dívka a začala vyndavat cigarety a hledat oheň. Já bych ji snad i nechala, ale manžel se nestydí a poprosil ji, jestli by tam mohla nekouřit, že nemáme rádi kouř. Nejdřív chvíli přemýšlela, co s námi, ale pak tak vyčítavě řekla - "No tak, jdu na dešť, no", a vyezla do lijáku. No, povedlo se jí to, já v té chvíli pravdu výčitky měla a do manžela se pak pustila, ale dodatečně mu musím dát za pravdu - je to prostě od začátku špatně, prostě každý má právo na čistý vzduch, a chce-li někdo kouřit v něčí blízkosti, měl by se ptát on, zda může, ne ten první, který nechce nic navíc se doprošovat. Ale všimla jsem si, že přesto se musí doprošovat většinou nekuřáci...
 Helena 
  • 

Re: Re: kuřáci 

(17.2.2007 17:38:48)
Skoro nikoho to nenapadne. Nejraději mám, když se ke mě přitočí na zastávce bezdomovec s cigaretou a začne šišlat do kočárku a všechno to tam vyfukuje.
 kosicek 


jako bych to psala já 

(13.2.2007 15:59:12)
Děkuji, že nejsem sama, kdo to cítí úplně stejně. Myslím, že jako nekuřák mám právo nekouřit-ani pasivně na "čistém vzduchu"-i takto vdechovaný kouř ve mě vyvolává pocity na zvracení..O používání zakouřeného výtahu (kde je zákaz) ani nemluvě-škoda, že nemůžu chodit pěšky a tíží mě kočár, ale na schodech to nebývá o moc lepší...Zavedla bych i nekuřácká bydlení, protože se celkově necítím bezpečně s kuřáky v jednom paneláku..Mám důvod, už jsme jednou v noci byli evakuováni-požár díky alkogholu a cigaretě v odpadkovém koši...
 Betina 


aktualni tema 

(13.2.2007 17:08:31)
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale určitě budu kdovíkolikátá, která se s chutí přidá k autorce článku. Sama jsem asi 6 let kouřila, i když jsem nebyla silný kuřák, tak jsem se ale taky docela nerada podřizovala a měla jsem pocit, že proč by to mělo někomu vadit - přitom jsem ale dobře věděla, že je to vůči nekuřákovi nefér - nedávám mu na výběr, prostě v mojí přítomnsoti musí být i s mojí cigaretou. Už dlouho nekouřím - 10 let - a ani nebudu, už mi to nic neříká. Ba naopak - strašně mi to smrdí a vadí mi to. Když ráno jedu výtahem, kde si nějakej "kretén! (jak to jinak nazvat) honem honem zapálí cigaretu, tak mám dost. Nejenže to musím dejchat ale ještě sama po cigárech smrdím. Před měsícem nastoupil do práce nový kolega, který bude asi silný kuřák. Máme tam extra místnost, kde se kouří a on tam odbíhá teda dost často. Když se vrátí tak z něj táhne takový děsný puch, že se mi z toho fakt dělá nanic. Nevím, co kouří, asi nějaké hodně silné cigatery. Připadám si jak nějaká netolerantní hysterka, ale hodně mi to vadí, je to opravdu nepříjemné, sotva to trochu vyčichne, tak letí kouřit znova. Další kapitola jsou hospody - sedět ve společnosti, kde většina kouří, to je fakticky utrpení.Přitom se jinak ráda pobavím, pokecám atd., ale zpravidla to kvůli kouření dlouho nevydržím. Nedávno jsem byla s kamarády na nějakém country bále, bylo tam nějak podzřele dobře a pak jsem si najednou uvědomila, že tam kouří jen jeden jediný člověk a to ještě občas - to byla paráda. Tak snad se blejská na časy !
 Havranpírka 


Sytý hladovému nevěří 

(13.2.2007 17:48:55)
Kuřáci, ani ti slušnější, prostě nepochopí, že kouření opravdu páchne - a nekuřáci zase nepochopí, jak se kuřáci můžou cítit diskriminovaní. Ale asi bysme se o to vzájemné pochopení mohli aspoň snažit.

Pobavená kuřačko, nedávno proběhla médii zpráva o Angličance, která se stala závislou na pomůcce pro odvykání kouření - nikotinovém inhalátoru. Musí si "fouknout" několikrát denně a když ho nemá v kapse, propadá panice. Stojí ji to ve výsledku víc než kouření. ALE podle mě je to ještě pořád lepší, než kdyby zůstala u té krabky a půl denně.

Kuřáci, nám nevadíte vy, ale vaše kouření!

A ještě taková malá nechutná poznámka, ke které mě inspirovala Jardova teorie, že kuřáci jsou i větší nepořádníci. Já jsem méně distingovaná než on a tak dopíšu, že jsou i více zahlenění a výsledkem jsou nechutné ... jak to říct, pleskance na chodnících.

Jo, a prásknu na sebe, že v raném mládí jsem kouřila a chovala jsem se určitě podobně bezohledně jako moji spolukuřáci (až na ty pleskance a odhozené vajgly/
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Odnaučený kuřák 

(13.2.2007 20:09:50)
Asi nejsi taky jediná, co kouřívala, teď přestala a po boji je generálem...
Nekouřívala jsem ve svém životě různě dlouhé období...ale nikdy jsem se nevyjadřovala tak pohrdavě a urážlivě všeobecně ke kuřákům (neznám je totiž osobně všechny...), jako některé vyléčené kuřačky z této diskuze. Myslím si, že je škoda, že člověk své chyby málo kdy vidí, ale na druhých je vidí však vždy a rád...
I mě mnozí kuřáci vadí, na druhou stranu musím souhlasit, že některé věci mi připadají přehnané, ovšem musím říci čistě z mojí zkušenosti. Nikdo mi totiž nikdy neklepal popel ani na hlavu (jak tady jedna maminka napsala), ani hořící cigaretou neohrožoval obličej mého dítěte na ulici (jak napsala jiná) atd...
Samozřejmě jsem se setkala s kouřícím člověkem na ulici a jeho kouře mě do jisté míry obtěžoval a dokonce i jako příležitostného kuřáka mě někdy připadaly hospody překouřené. A jsem všemi deseti pro nekuřácké hospůdky - není jich mnoho, ale už je to myslím lepší než dřív. (zároveň by v nich mohly být i koutky pro děti atd...)
Ale myslím, že by měly existovat i ty kuřácké a každý ať si vybere.
No a pokud má někdo problémy v domě s kouřením na chodbě, ve výtahu...to se přeci dá řešit ne?
Někteří kuřáci opravdu neví, že to může být tolik obtěžující...Ale pokud někdo začně diskuzi tím, že ho označí za kreténa...
No nic, myslím, že jsem asi příliš tolerantsní a smířlivá, mějte se kuřáci i nekuřáci krásně.
Dáša
 MirkaEyrová 


Re: Odnaučený kuřák 

(13.2.2007 20:57:44)
To je přece obecně známý jev, že nejvíc zaujatí proti kouření jsou odnaučení kuřáci.
Jinak mně taky kouření vždycky dost vadilo. Po dlouhých letech asi chápu proč - tělo se asi brání zátěži, kterou by nemuselo zvládnout (před rokem mi diagnostikovali astma).
 Betina 


Re: Odnaučený kurak 

(14.2.2007 20:17:11)
Joj milá Dášo, promiň, jestli jsem se tě svým názorem nějak dotkla, je to jen můj názor, nic víc. Ten kretén byl napsán jako trošku nadsázka - nicméně, dost to vyjadřuje můj postoj, nevím jak jinak nazvat někoho, kdo dobře ví, že ve výtahu se nekouří, koho jsme již několikrát slušně požádali, aby to nedělal (mluvit taky umím a když něco chci říct, tak to řeknu, to se neboj)a on si dále užívá. Mě a dětem taky to po ránu opravdu dost vadí, nevím, třeba tobě by to nevadilo. Nicméně mě jsou jinak kuřáci ukradení, jsou to jejich plíce a jejich peníze.
Moc dobře vím, že překonat ten návyk není vůbec jednoduché a že jsou to svým způsobem nešťastní lidi - teda část z nich. Naopak část si to kouření užívá - proč ne, je to jejich věc. Já jsem ale přestala hlavně ze zdravotních důvodů a dneska mi to fakt vadí. Já narozdíl od kuřáků nemám na výběr - pokud nebudou existovat prostory, kde se kouření vyloženě zakáže, v to patří i část restaurací apodobně. Naprosto neprosazuju, aby se to zakázalo všude, jen chci mít pro sebe jako nekuřáka variantu. Co bys třeba řekla, kdybys měla v práci poradu - dlouhou - a tvůj šéf - kuřák, bez jediného slova - otázky, si prostě zapálil cigaretu, stál u flipchartu, něco vysvětloval a kouřil jednu za druhou. My jsme teda na něj zírali jako blázni, to by si přece určitě neměl dovolit, to už není jen bezohlednost, ale arogance a nechápu, proč bych k němu měla být tolerantní.
Mimochodem - vidělas někdy chování ke kuřákům někde v cizině? Obecně jsou tam daleko, daleko míň tolerantní, dobře totiž vědí, že si takovouto tolerancí můžou jen ublížit. Například v Kanadě prakticky nenajdeš hospodu, kde by sis mohla zakouřit, stejně tak neexistuje kouření na veřejných prostranstvích a n a letišti je kuřákům vyhrazen zasklený kout s obrovskými nápisy - pozor smoking area !! To není legrace, to je míněno smrtelně vážně. Jsou věci, které moc ovlivnit nemůžeme, asi se těžko vzdáme světla, tepla a dalších civilizačních výdobytků, kterými ničíme tuhle planetu a tím i naše zdraví, ale jsou věci, který ovlivnit můžeme, tak proč ne
 Mortadela 


Re: aktualni tema 

(14.2.2007 11:37:16)
Na country bály chodím často - mám taneční skupinu a právě na country bálech tancujeme nejčastěji. V naší skupině není jediný kuřák - ani bychom ho tam nesnesli a v zakouřených sálech trpíme všichni. Vždy kvitujeme s povděkem, když tancujeme někde, kde je na sále kouření zakázáno. To se to tancuje, hned máme dobrou náladu, zatančíme si i po vystoupení, uděláme třeba i výuku pro lidi a rozproudíme zábavu. Ze sálů vyuzených cigaretama po vystoupení většinou prcháme.
 Linda 
  • 

Kouření a lejna 

(13.2.2007 17:41:17)
Naprosto souhlasím s článkem. Kuřáci jsou bezohlední a otravují život nejen sobě, ale i okolí. Co se týče smradu s cigarety a lejna, coby matka malého dítěte bojuju s obojím. Od té doby, co moje holčička začla chodit a venku zkoumat různé zajímavosti, i já zjišťuji, že chodníky a trávníky jsou plné vajglů a psích hoven. Z obojího jsem upřímně vytočená (ačkoliv malou hlídám, už jsem zažila, že sebrala vajgl a ani nevím kolikrát jsem jí musela čistit boty od hovna).
 Zuzka a Anežka 05 
  • 

Re: Kouření a lejna 

(13.2.2007 22:36:24)
Přesně tak - nebudu se moc rozepisovat - bylo by to na dlouho a asi vše tady bylo řečeno ... Ano kuřáci jsou bezohlední - vadí mi, když jsou přede mnou a foukají mi kouř rovnou do kočárku, v baráku lidi kouří na chodbě, nemůžou to vydržet těch pár metrů ven, zajít si do hospody nejde bez toho, abych pak všechno oblečení nemusela prát atd. atd. Tak spíš k tomu "druhému" - naší malé už jsem také kolikrát čistila boty a mě to vytáčí dvojnásob, protože sami máme psa a vždy po něm uklízíme a to i přesto, že kolikrát je problém dostat se k místu, kde ona vykonala potřebu aniž bych do něčeho jiného nešlápla ... Prostě nechápu, že to spousta lidí neuklidí - trávníky jsou tím obsypány a chodníky také. je to opravdu nechutné. Lidi jsou prostě hrozní a já mám někdy náladu se odstěhovat někam "na samotu u lesa".
 Mortadela 


Re: Kouření a lejna 

(14.2.2007 11:44:53)
Nakousla jste další nosné téma - i ty neuklizené psí pozdravy by stály za zvláštní diskusi. Stejná bezohlednost jako kouření na veřejnosti.
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

děti a hospoda 

(13.2.2007 21:29:10)
Každopádně souhlasím, že kouřit v přítomností dětí je odporné. Ale usmívám se nad stížností matek, které tahají své malé děti do hospod na obědy, je třeba se také někdy postavit k plotně a uvařit svému dítěti něco plnohodnotného. Můj syn, jsou mu 4 roky, v hospodě ještě nejedl, nebudu riskovat, že si zkazí žaludek nějakou neurčitou omáčkou, hranolky či nedopečeným masem.
Kuřáků se nezastávám, ač sama kouřím, ale já své okolí neobtěžuji. Jsem diskrétní a je to jen můj návyk, ne mého okolí. A pokud si s mužem zajdeme večer do hospody, tak jsou tam jen dospělí lidé a navíc naše hospoda je rozdělena na kuřáky a nekuřáky.
Proto se jen usmívám nad rozzuřenými matkami, kterým prostě vadí všechno, a neuvědomují si, že třeba takové cukrovinky, které do nich cpou, škodí daleko víc než to, že kolem jejich dítěte projde kuřak.
Přeji krásný večer
 Damila 


Re: děti a hospoda 

(13.2.2007 21:50:27)
No,
se čtyřletým dítkem jsem taky v hospodě na oběd nebyla.
Ale teď mám děti 8 a 10 let a o prázdninách jsme na dovolené jedli v hospodě denně. Nebyla jiná možnost, jak se stravovat (ale i dnes občas do hospůdky zajdem). A dětem se to moc líbilo.
Dokonce i více snědly,než doma, neboť v restauraci to je něco jiného...
Neodsuzovala bych tak šmahem mamky, že berou děti do restaurací. Ono je někdy fajn nevařit a nechat se obsloužit. Zajít na výlet do města i s obědem a udělat z toho záležitost, na kterou se těší, a nejíst rohlík se sýrem někde na lavičce v parku...
Ikdyž i to má svou romantiku. :o))
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(15.2.2007 21:18:46)
Ale jistě, ale pokud už jdeš se svými dětmi do hospody, tak si jistě nevybereš 4.cenovou skupinu, kde je zahuleno. A on to mluvím, pokud už jdu s dětmi do hospody, vybírám pečlivě.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: děti a hospoda 

(13.2.2007 22:34:25)
Takže, Jiřino, žádný celodenní výlet do ZOO, protože by nejedli domácí jídlo? Žádná dovolená na horách, na kolech? Žádná procházka, která se protáhne přes poledne? Správně, matka s malým dítětem patří uvázat k plotně! :)))
 Petra 
  • 

Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(13.2.2007 22:53:21)
Jezdím s dětmi do zoo i na výlety, ale nikdy je nemusím tahat do zakouřené hospody, najíme se venku, pokud je hezky nebo si můžem dát jen sváču, ono se to nezblázní. Myslím si, že je všude dost jídelen, kde se nekouří. Na druhou stranu, když si chci večer zajít s manželem do baru na vínko, ráda si dám cigaretu a komu to vadí, ať jde do nekuřácký hospody, je jich všude dost, já nikoho nechci omezovat a taky nechci, aby někdo omezoval mě. Zakázat kouření ve všech restauracích je omezování lidský svobody, Když si podnikatel otevře restauraci, tak by se snad mohl rozhodnout sám, jestli bude kuřácká nebo nekuřácká. Já, když vidím, že je restaurace nekuřácká, tak mám dvě možnosti, můžu tam jít a nemusim. Vy nekuřáci máte stejnou volbu, tak v čem je problém?
 Havranpírka 


Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(13.2.2007 22:57:10)
Haha, Petro, to je roztomilé. Takže kvůli zakouřenosti hospod radši doma matláš obložené chleby na výlet, jo? A jak jsi přišla na to, že člověk má možnost jít buď do kuřácké nebo nekuřácké restaurace? Možná mezi restaurace počítáš mekáče, jinak to nevidím.
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(13.2.2007 23:41:03)
Když jedeme na výlet, tak ty chleby klidně namatlam, nevidím v tom problém.Nejezdíme na výlet každý den. Ještě taky nechápu, proč je víc kuřáckých hospod, když je vás nekuřáků více, já bych vám ty nekuřácké hospody přála, tak vy nám taky můžete dopřát ty kuřácké. Navíc ve většině hospod se v době oběda nekouří. Ještě bych potřebovala vysvětlit, proč, když je hospoda rozdělená na kuřáckou a nekuřáckou místnost, proč je v té nekuřácké vždy spoustu míst a v té kuřácké narváno. Já vím, že tlacháme o nesmyslech, ale nedalo mi nepřidat se do diskuze, nerada bych, aby zrušili kouření v hospodách, když je spoustu lidí, kterým to vyhovuje.Chci mít možnost jít do kuřácké hospody a budu ráda, když tím nikoho nebudu obtěžovat,takže by to chtělo oba typy restaurací, ale, jak to udělat, proč je tak málo těch nekuřáckých? Co kdyby se dotovaly z daní z cigaret? To by bylo spravedlivé, ne? Eště poznámka, jsem z Plzně a tady je spoustu nekuřáckých restaurací, tak jsem asi mimo obraz.
 Jitka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(14.2.2007 14:12:49)
Petro, jsem také z Plzně, mohla bys mi říct, které restaurace jsou nekuřácké? Nějak o žádné nevím. Díky.
 manina 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(14.2.2007 14:37:14)
Slunečnice, sice mají v návěstí, že jsou racionální, ale já bych jejich jídelníček označila spíše za současný a rozmanitý. Je to prostorné, přitom útulné, nemá chybu.
 Petrajda 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(14.2.2007 21:58:03)
Slunečnice je super. Jenže funguje spíš jako jídelna, je tam většinou dost lidí, hlavně v době oběda, ale většinou i jindy přes den - že by se tam dalo v kidu posedět a popovídat, to teda nejde. Pro představu třeba Pražáků, plus minus něco jako Country Life. Nějaký jiný příklad (kromě cukráren)?
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(14.2.2007 23:07:48)
Jak jistě chápeš, do nekuřáckých hospod nechodím, ale občas se nám stalo, že jsme do nějaké omylem zavítali, bohužel si názvy nepamatuju. Zkoušela jsem hledat na internetu, je to ale dost nepřehledné. Našla jsem:U Rytíře-Lochotín, Relax Černice, Hotel Globus,Tylovka. Kdybych ale byla nekuřačka, tak bych si to určitě zjistila, myslim, že se jich jistě najde dost.
 Petrajda 


Kdo hledá, najde - ale moc toho není, že? 

(15.2.2007 22:02:55)
Petro, dokud jsem nebyla těhu a pak neměla děti, taky mě to tolik nepálilo - prostě Tě kuřáci na pár měsíců od jakéhokoli posezení v restauraci odříznou.

Ty 4 restaurace, o kterých píšeš, neznám, ale sama říkáš, že najít jdou špatně a našla jsi 4(!) ve městě, které má přes 100 000 obyvatel a v centru je restaurace v každém 4.domě. A z těch 4 jsou nejmíň dvě dost daleko od centra, moc jsi mě teda o tom výběru někekuřáckých restaurací nepřesvědčila - já vím, kdo hledá, najde, ale je to nepoměr, co? Fakt si toho člověk všimne, až když ho to výrazně omezuje.
 Petra 
  • 

Re:Trochu snahy by to chtělo. 

(16.2.2007 9:14:01)
Petrajdo, uznávám, že je nekuřáckých restaurací málo,proč je tomu tak, tim už jsem se zabývala v jinym svym příspěvku. Psala jsem, že jdou hledat na internetu špatně, ale já kdybych byla nekuřák, tak bych si je prostě zjistila. Neřikej mi, že v Plzni neni ani jedna dobrá nekuřácká hospoda blízko centra, kam, by se dalo zajít. Dala jsem jen čtyři typy, tak to tam můžeš zkusit. Já zase ráda hraju šipky, ve většině hospodách a hernách je ale otevřeno až pozdě večer, to pro mě nepřichází v úvahu, když mám 2 malé děti a hlídání máme jen do 8. Uvádím to jen jako příklad, že taky musím hledat a zjišťovat, ptát se, když si chci jít zahrát šipky už odpoledne.(upozorňuju, že tohle není příspěvek na téma kouření na veřejnosti). Už vidím, že někdo napíše, proč se nekuřáci musí tolik snažit, aby si mohli posedět v čistém prostředí,když kuřárny jsou na každém rohu, nevim, ale je to tak.Zatím. Taky doufám, že se to změní a bude to půl na půl.A jestli zruší kuřácké hospody úplně,tak máte vyhráno!
 Irena 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(14.2.2007 16:50:21)
Nemám pocit, že by v nekuřáckých částech restaurací sedělo míň lidí. Na Nový rok jsme se stavovali v naší oblíbené hospodě a byli jsme příjemně překvapení. Kromě výčepu, kde se kouřilo, byla otevřená i jídelna (vlastně taneční sál) a tam seděly desítky nekuřáků. Rodiny nebo party mladých lidí si objednaly jídlo, po čase kafčo, pak zaplatily a odjely. Na jejich místo hned přisedla další skupina. Ve výčepu lemtalo pivo pár štamgastů a asi tam u pár piv seděli až do večera. Takže si myslím, že majitel rozhodně na nekuřácích vydělá podstatně víc. O pár dní dřív, cestou na hory, jsme se stavili v nekuřácké jídelně. Vystřídalo se tam při obědě taky docela dost lidí, ale ta místnost byla dost studená a neútulná. V kuřácké útulné části opět sedělo pár chlapů a pili akorát pivo.
Dnes jsem byla na obědě, ale bohužel mi jídlo donesli docela pozdě. No a závisláci samozřejmě nevydrží ani o pár vteřin víc a s úderem 13. hodiny běží pro popelník.
Na školeních se kvůli kuřákům musí dělat časté pauzy, je na nich už po hodině vidět, že jsou úplně mimo.
To, že kouř od sousedů vleze světlíkem do bytu a nezastaví se ani před dveřmi dětského pokoje nebo ložnice, můžu jen potvrdit.
 Tvoje horší já 


Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(14.2.2007 7:58:20)
Fakt, víno a cigareta, humus. Ale to už tady někdo říkal, a ne jednou.
 Linda 
  • 

Výlety 

(14.2.2007 17:45:50)
Jo, v létě je to dobré, dnes je tolik zahradních restaurací, že se i člověk s dítětem "upíchne". Bohužel i tam se ale často stává, že dýcháme cigaretový kouř (kuřáci si jistě myslí, že venku to nikomu nevadí). Kam ale chodit v zimě? Jedním z mála míst, kde se myslí i na děti, je Mekáč - no jo, ale cpát děti hranolkama a hamburgrama taky není to pravé ořechové.
 Marcela 
  • 

Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(15.2.2007 12:44:32)
A kde jsou ty nekuřácké hospody? Já jsem ještě skoro žádnou nenašla!

Marcela
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(15.2.2007 21:16:37)
Přesně tak, máš pravdu. Ještě před 20 lety každý kouřil, jak o život a to i v bytech plných dětí a teď, když si chce dát člověk cigárko k vínu nebo kávě, tak pomalu, aby se někde schovával.
 Lavanda 


Re: Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(16.2.2007 7:57:27)
Jiřino, všechny tvoje příspěvky je hrůza číst. Proboha, pokud mě před třiceti lety otec očuzoval při jízdě v autě, ohrazovala jsem se, i coby čtyřletá. A ohrazovat se budu dál. Nikdo přece nemusí nedobrovolně čichat jedy. To, že se čudilo všude, v bytech, v kancelářích, i ve školách ve sborovnách, neznamená, že to bylo správně.
Jsem moc ráda, že dnes mají nekuřáci svá práva, i když zatím jen částečná. Z tebe mluví jen tvůj zlozvyk.
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: děti a hospoda, Zákaz kouření ve všech restauracích se mi nelíbí!!!! 

(16.2.2007 9:23:44)
U nás se teda nekouří ani teď, ani před dvaceti lety. Na celodenní výlety jsme ve čtyřech, tedy spíše ve třech, letech věku dítěte jezdili prakticky denně - byl to nejrozumnější způsob, jak zabavit jeho i sebe (ale to by bylo na jiné povídání). Vzhledem k tomu, že nemáme žádnou chalupu a bydlíme v rovině, kde nejbližší pořádnější les je třicet km daleko (do příměstských lesů, kam chodí v létě hejna lidí a podle toho to v nich vypadá, se nedá chodit stále), tak pokud ani jednoho z nás nebavilo se batolit celé dny a roky na písku před domem, nic jiného nezbývalo (houpačky, park, muzea, les - nic z toho na naší vesnici nebylo).
Nejbližší ZOO je od nás asi 100 km. Pokud jsem chtěla dopřát synovi ZOO poznat, znamenalo to celodenní výlet.
Poznámka: hulí se prakticky všude, a sice jsem nečetla úplně celou diskuzi, ale myslím, že se tady hovoří o slušnějších podnicích než jsou ty 4. cenové sk.; tam by přece většina normálních rodičů své děti netahala.
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(15.2.2007 21:26:08)
Takže, Markéto+Hanko+Dorko, no, se 4-letým dítětem celý den v zoo? Maximálně, tak 4 hodiny a jedeme domů, navíc, máme zoo kousek, takže pro nás to není zas až takový zážitek.Na dovolenou jezdíme, ale tam zásadně vařím, jelikož jsme vegani.Takže, já si stojím za svým a raději dám dítěti domácí svačinku, než nějaký blafy v zahulený hospodě, je to otázka priorit a pohodlí.Krásný večer:-)
 Bob the Ghost 


Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 0:18:45)
No jasně,
občas s dětma do hospody taky zajdu, a i s výrazně menšíma, než jsou čtyřleté.
Nevím, co by v tom mělo být za problém. To je snad jasné, že s takhle malým děckem nepůjdeš do nějaké podezřelé putyky nebo že mu neobjednáš tatarák.
A listerií ho můžeš snadno nakazit sama - třeba bude zrovna v té "svačince od maminky".

Jediná nesnáz je právě najít hospodu, kde se nekouří.
 Bob the Ghost 


Re: Re: Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 12:31:05)
Milado,
já to zcela chápu.

Tobě přitakávám a Jiřinu rozporuju, takže jsem přesně nevěděl, pod čí příspěvek to zavěsit.
 Tvoje horší já 


Re: Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 7:56:09)
Souhlas
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(15.2.2007 21:28:04)
Milá Milado, to bys fakt měla:-)
 Líza 


Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 4:49:38)
Jiřino, to, že člověk někdy něco uvaří, se nevylučuje s tím, že někdy něco sní v hospodě. A já se na rozdíl od Milady nestydím za to, že moje děti jedly čas od času v hospodě už mnohem dřív než ve 4 letech. Ty si sice asi vůbec nedovedeš představit, že v hospodě se podává i něco jiného než připálené hranolky a nedopečené maso, ale při slušném výběru restaurace a při slušném výběru jídla z lístku může jíst v restauraci už poměrně malé dítě.
Jestli pokaždé, když jsi s dítětem nucena jíst mimo domov, jíte obložené chleby nebo studený salát z plastikové krabičky, kterou si táhnete na zádech, je to jistě vaše věc. Já daleko radši koupím dětem třeba na dlouhém výletě, kde se pořádně projdou, teplé jídlo. Když jsme měli například nějakou rodinnou oslavu v restauraci, taky jsem děti nenechávala doma hlídačce, aby nedejbože nedostaly nějaké to nezdravé sousto. A musím říct, že když si vzpomenu, jak se ve 4 letech (tedy loni v létě) chovala v restauraci v Chorvatsku má mladší dcera, kdykoli jsme si zašly na oběd nebo na večeři (BTW když jedete na dovolenou, tak jíte ty obložený chleby týden?), musím říct, že jsem pyšná, jak se naučila společensky chovat u stolu, že si umí objednat, že ví co s ubrouskem a co s příborem po dojedení. (Poprvé byla v restauraci v 8 měsících, to tam tedy, pravda, ještě nic nejedla... Poprvé v restauraci něco jedla v roce a čtvrt, ó ta hrůza!)
Kdybych měla stát u plotny nebo vybalovat namazané chleby pokaždé místo jídla v restauraci za celou dobu, co mám děti, byl by to fakt hodně velký opruz.
 Tvoje horší já 


Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 7:56:26)
Souhlas.
 Zuzana+Terezka 


Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 9:12:42)
S naším mrňetem si chodíme posedět do kaváren a restaurací od té doby, co se naučila sedět v dětské jídelní židličce. Já jsem ráda, že se o mně v restauraci někdo postará, uvaří mi jídlo, přinese mi ho a stále se ptá, jestli něco nepotřebuji... :-)) Pro mně balzám na duši. A Terezka? Ta je úplně šťastná, kouká na lidi, na děti, ukazuje, tleská... A nejvíc miluje číšníky a servírky, protože pořád něco zajímavého nosí... :-)
No, do restaurací se s dětmi dnes prostě normálně chodí a hotovo. A z kuřáků šílim. Třeba z těch, co si přisednou k vašemu stolu, protože se jinam nevejdou, řeknou ťuťu, to je krásné miminko a zapálí si cigáro... Ač jsem jindy úťáplá holka, tak to řvu jak tur! (Jen na vysvětlenou, nechodíme s malou do žádných putyk, ale třeba do pizzerie na oběd nebo na odpolení kafčo do kavárny). Mohlo by být v restauracích dovoleno kouřit třeba až od 8 večer.
 Amina 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 10:07:09)
Mluvíš mi z duše, s dcerou (18 měsíců) to praktikujeme podobně. Nevidím jediný důvod, proč by nemohla jíst v restauraci. Vařené brambory, rýži, zeleninu už mají všude, nakouříno taky není všude a namazané chleby na výletě nejsou řešení. Ostatně já ráda jím v restauraci (ó ten luxus - nevařit), nevím, proč bych to nedopřála jí.
 Zufi. 


Re: Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 12:38:07)
:-))))))))))))))))))))))))))))
 Ivana Procházková 


Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 22:21:08)
Inspirovala jsi mě, Lízo, zašátrat v paměti, kdy bylo moje dítě poprvé se mnou v hospodě.. :) Tipovala bych to na někdy kolem 6 měsíců, a to jen proto, že jsem buchta a nikdy jsem se nenaučila jezdit s hlubokým kočárkem pražskou MHD (tedy přesněji po jezdicích schodech v metru) :). Jinak bych s ním pražské (nekuřácké) putyky vymetala jistě už dříve :))))))))))
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(15.2.2007 21:35:01)
Ach jooo:-))
jen se usmívám, co tá má nevinná poznámka způsobila.To, kam vodíš své děti je Tvoje věc.Představ si, že na dovolené vařím, a upozorňuji, že velmi ráda.Neprudí mě to, ale opravdu těší.Na výběru restaurantu, velmi záleží.Ale pokud si přečteš můj příspěvek, tak pochopíš, že já tady neodsuzovala matky, co své děti vodí do restaurací, ale ty, které si stěžují, že když jdou na oběd, tak je tam zahuleno.Tohle odsuzuji, to, že nevyberou tu správnou restauraci a potom si stěžují, o tohle mi šlo.Na celodenní výlety nechodíme, jen do zoo a máme chatu v horách, takže tam vařím já.
Měj krásný večer:-)
 Líza 


Re: Re: Re: děti a hospoda 

(16.2.2007 5:10:40)
Máte chatu na horách a přesto jste nikdy nebyli na celodenním výletě? Ve 4 letech? :-o Proč????
 dasa T 


Re: Re: Re: děti a hospoda 

(16.2.2007 13:50:09)
Ale ono by se právě nemuselo slučovat dohromady - restaurace = zahuleno. Proč? Copak jsou restaurace jen pro kuřáky? Chápu, že večer tam s dětmi nemám co dělat, ale ve dne mi to vadí. Já si vyjímečně příležitostně někdy cigaretu dám (tak jednou za jeden až dva měsíce), ale dá se říct, že na veřejných místech nekouřím. Ale v restauraci u jídla mi kouření vadí, ať jsem tam s dětmi nebo ne.
Já si myslím, že argument silných kuřáků, jsem v restauraci, tak co, jestli se vám to nelíbí, tak jděte pryč, je trochu zastaralý a už se těším, až a jestli to tady někdy bude mít jinou úroveň. Já a nebo moje děti mají stejný nárok dojít si do restaurace na oběd, jako nějaký ten taťka či dědek na pivko a nevím, proč bych si měla myslet, že tam nemám co dělat, když u toho nevyhulím krabičku cigaret a nebo mi bude vadit, že se tam kouří k jídlu.
Jinak co se týče diskutované kvality jídla v restauraci - neznám těch restaurací moc, kde by vařili tak dobře, že bych se nebála dát tam něco hodně malým dětem, ale dá se. V poslední době mi přišlo, že jsou ta jídla všechna na jedno brdo. A přesolená. Holt asi není nad domácí stravu.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 7:16:18)
Myslím, že všichni se pod tímto tématem shodli, že by mohly být kuřácké i nekuřácké restaurace a bylo by. Musím jen reagovat na obědvání během výletů atd...nevím, jak vy ale většinu celodenních výletů do ZOO atd... pořádáme v létě a to se téměř vždy dá jít sednout ven na zahrádku restaurace. I tam Vám sice může někdy někdo kouřit rovnou pod nos, ale situace je myslím mnohem mnohem lepší než v uzavřené místnosti (řekla bych takřka nesrovnatelná). A během zimy mě s malými dětmi opravdu zas až tolik příležitostí proč jíst v hospodě nenapadá. Nějaké ty oslavy atd...například já teď budu slavit promoci a moje dcera (14 měs.) samozřejmě půjde s námi. Buď najdu nekuřáckou restauraci nebo a to spíš restauraci s odděleným salónkem a bude vyřešeno. Sama pak asi uteču na jednu slavnostní cigaretku někam k baru :)))
No a co se vhodnosti stravy týče, myslím, že hranolky jednou za čas neuškodí, ale všeho s mírou. Jedna maminka tady napsala, že její dítě jedlo v restauraci v roce a čtvrt - myslím, že velmi záleží na tom co jedlo a v jaké restauraci. Já svojí dceři však prozatím vezmu jídlo z domu a nechám si ho ohřát.
Pěkné oslavy s dětmi.
Dáša
 Tvoje horší já 


Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 7:54:54)
My bereme děti do restaurace rádi, třeba naposled to bylo za vysvědčení. Nevím, proč by nemohly děti do restaurace chodit, na jídelním lístku nemají přece jen hranolky. V dnešní době se dá vybrat i vhodnější jídlo pro děti.
A o ročním dítěti - to je jasné. Tomu je opravdu nutné něco přinést z domu.

A teď - co to má všechno společné s kouřením?
 Gábina 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 9:48:01)
Dášo,
moje dcerka (3,5 roku) jí opravdu velmi zdravě, zatím neochutnala párek, o hranolkách vůbec netuší co jsou atd. Do restaurací ji, byť velmi zřídka, berem odmalinka. Jsme "bezbabičková" rodina, pokud se chcem najíst mimo dům, musíme mít sebou i maličkou. V restauraci se dá v případě nouze vždycky něco najít i pro fakt malé dítě, mezi přílohami mají krom hranolek vždycky chleba, vařené brambory, vařenou rýži někdy i s hráškem, trochu syrové zeleniny... Dnes dostane malá většinou palačinku s ovocem a dost si to užívá, doma sladká jídla natož sladkosti mívá sporadicky.
Na celodenní výlety jezdíme celoročně, třeba na akvárka a mořský svět, příští týden plánujem výlet do Poděbrad do muzea, mají tam sbírku ryb a zvířátek, do oběda bychom to domů rozhodně nestihli.
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(15.2.2007 21:37:33)
Milá Dášo,
jde vidět, že jsi nestudovala nadarmo. Gratuluji a přeji Ti příjemnou oslavu.
Dceři přeji dobrou chuť nad výbornou domácí stravou.ahoj
 foxyik+Sofie 10/03+ Alex05/07 


Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 8:01:37)
Tak tahle diskuse mě opravdu dostala.Čekám druhé dítě před prvním i druhým dítětem jsem kouřila, ale včas jsem přestala.Nikdy jsem nekouřila v přítomnosti žádných dětí.Snažila jsem se s kouřem nikdy nikoho moc neotravovat, krom hospod, kde bohužel i po rozdělení na kuřáckou a nekuřáckou část, dle mého názoru, stejně kouř dorazí na tu druhou polovinu.Ale opravdu nechápu lidi, co by furt zakazovali všechno.Mě taky vadí, když je některá z dam navoněná hnusým parfémem a věřte mi i jako těhotné mi to vadilo víc , než kouř z cigaret, po kterém jsem zvracela.Prostě někdo kouří, někdo se nepřiměřeně voní, někdo konzumuje více alkoholu.Samozřejmě chce aby se naučili kuřáci respektovat nekuřáky, ale stejně tak i naopak. Možná byste maminky a ostatní "zakazující" měli nejdříve vyzkoumat, jestli vy taky tak trochu "neprudíte" okolí. V našem městě a není zas tak moc veliké je k výběru dostatek restaurací, kam mohu bez obav s dětmi a se svým "stavem" na dobrý oběd, stejně tak i prolézačky apod.No co víc dodat, stejně si budete myslet své, ale nikdy nic není jednostranné!!!
 Tvoje horší já 


Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 8:06:52)
Myslím, že spousta lidí tady nepochopila, že se diskutuje o kouření - a motá do toho parfémy, rybinu a podobné nesmysly. Co je to za argument? Jak to souvisí s hlavní otázkou diskuze - kouřením na veřejnosti? To, že příliš navoněná ženská prostě smrdí (s tím souhlasím) nějak mění skutečnost, že kouření páchne a ještě silně poškozuje zdraví, a to i těm, kteří o to ale vůbec nestojí?
Tolerance neznamená, že si nechám s prominutím s..t na hlavu. Pokud mi kouření vadí a vím, že škodí mému zdraví, a hlavně zdraví mých dětí, tak je prostě mou povinností se ozvat a ozývat se pořád. To nemá s tolerancí nic společného, mlčet a "tolerovat" kouření je zbabělost.
 foxyik+Sofie 10/03+ Alex05/07 


Re: Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 9:19:38)
:-)))))))))))))
 Linda 
  • 

Re: Re: Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 17:36:25)
Nevím, co ti přišlo na předchozí reakci tak :-))))))) Fakt je, že lidi se vzájemně můžou prudit čímkoliv (nejen kouřem z cigaret), ale zřejmě nic není tak časté zároveň tak nebezpečné, jako kouření. Kdyby byli všichni kuřáci tak slušní a v přítomnosti lidí, kterým to vadí, nekouřili - tak by opravdu zákaz kouření byl zbytečný. Bohužel, bezohledných kuřáků je tolik, že je regulace nutná.
 ELZA 
  • 

V tomhle jsem asi zbabělá 

(15.2.2007 5:11:54)
V červnu jsem přestala kouřit, abych se aspoň trochu "vyčistila", než dáme šanci přírodě a miminku. Jenže pracuju v noci v casinu, kde jsem 12 hodin v zakouřeném prostředí. V místnosti, kde máme pauzy a občas tam sedím i hodinu, se různě schází 5 - 20 kuřáků. Máme společný prostor k odpočinku, jinam jít nemůžeme (ven se nesmí). Ještě když jsem kouřila, tak se psali petice, aby zaměstnavatel vyčlenil ještě nějaké místo, kam by jsme mohli chodit kouřit a nekuřáky neobtěžovali. Bez výsledku. Na čas zakázali kouřit uplně, ale pár lidí chodilo tajně na záchod a to bylo ještě horší. Po několika dnech se vše vrátilo do normálu.
Teď jsem nekuřák a šílím. U jednotlivce mi kouř nevadí (partner stále kouří, doma ven z okna (popelník má :)). Ani mi kuřák nesmrdí (pokud nejedu mhd nalačno k doktorovi... to bořím nos do svetru) Ale v té práci trpím. Jediný co ale můžu, je poprosit nejblíže sedícího kuřáka, aby foukal kouř a držel cigaretu na druhou stranu. Né že by to pomáhalo, když tam nikdy není jen jeden. A že bych se pustila do boje za opětovný zákaz nekouření? Nebo všem donekonečna opakovala, že když sedí v místnosti nekuřák, tak ať nekouří? Ne. Sedím, krabatím nos a snažím si sedat co nejdál od všech.
Štve mě, že jsem přestala kouřit (kouřila jsem 10-20 denně), abych plíce vyčistila a je mi to téměř k ničemu (záměrně píšu téměř, lepší jen pasivní, než pasivní i aktivní)
Už se jen těším až jednoho dne objevím na těhotenském testu dva proužky, vyprázdím skříňku a už mě tu nikdo neuvidí :))
 Havranpírka 


Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 18:50:44)
Roxyiku, a když jsi ve svém kuřáckém období přišla do restaurace rozdělené na kuřáckou a nekuřáckou část, o které jsi věděla, že rozdělení je nedostatečné a kouř pronikne stejně všude, zapálila sis?
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(15.2.2007 21:40:13)
Ano, souhlasím. Chtějí všechno a nedají nic, trošku tolerance by neuškodilo.Přeji Ti hodně zdraví a pohody.
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(15.2.2007 21:40:16)
Ano, souhlasím. Chtějí všechno a nedají nic, trošku tolerance by neuškodilo.Přeji Ti hodně zdraví a pohody.
 Zufi. 


Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 12:59:37)
Jiřino, já brala děti do hospody dávno před čtvrtými narozeninami.Obzvlášť v cizině na dovolené, tam vlastně skoro denně, abych nemusela vařit.Najdou se jídla vhodná, jen musíš popřemýšlet, třeba špagety se sýrovou omáčkou nebo pečené kuře s vařeným bramborem ? ! Italská kuchyně např. není nezdravá!

Dotaz: Jsem odporný kuřák obtěžující okolí, když kouřím jen pár cigaret za měsíc a to pouze v kuřácké kavárně( např.Louvre nebo v bytě své příbuzné v jejím domě- žádní sousedé, kteří by čichali, nebo na své zahrádce ?????
 Linda 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 17:30:30)
Ne, ty jsi ten slušný kuřák, který svým zlozvykem nikoho neobtěžuje.
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(15.2.2007 21:45:21)
Ohledně jidla, máš jistě pravdu, ale jak už jsem psala, reagovala jsem na stížnosti matek, které berou své děti do 4.cenové a pak si stěžují.:-)
dotaz:jsem odporný kuřák, když kouřím na zahradě, a můj syn je v domě, asi tak 10-15m daleko? posleze si vyčistím zuby a vypláchnu ústa? myslíš, že tím obtěžuji hmyz?
 Modřinka 


Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 16:49:53)
No to je sice pěkné, ale já byla v té restauraci(nikoli hospodě) se najíst sama, syna stále ještě kojím a vařím mu zásadně doma. Prostě nejsem typ, co si večer před cestou udělá řízky, aby neobtěžoval kuřáky v restauraci.
 Petrajda 


Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 21:48:56)
No, myslím, Jiřino, že s těmi představami o matkách v hospodách jsi úplně mimo. Mému synovi je asi 1,5 roku, a i když jsem ho párkrát na výletě do restaurace s ním zašla, nikdy tam nejedl a pctivě mu doma každý den vařím, i na výletu mu beru jídlo vlastní - ne, že bych byla svatá, ale kupované skleničky s výjimkou jedné mu nechutnají, tak vařím dnes a denně, aby to bylo čerstvé. Ale že bych si kvůli tomu nemohla do restaurace zajít ani já, když ho nemám komu dát na hlídání (a to většinou nemám), že bych měla být izolovaná kvůli kuřákům 9 měsíců těhotenství + dalších několik let, než vyrostou mé děti...

Opravdu mě to nadzvedlo - i já jsem tu psala o naší návštěvě restaurace. A o tom, jak paní u vedlejšího stolu odmítla si nezapálit a pak pálila jednu od druhé a ještě na nás pohrdavě koukala. Představ si, bylo to na podzim, byli jsme na výletě, a i když jsme měli svačinu s sebou a jídlo pro děti taky, včetně termosek, dostali jsme v poledne chuť na teplé jídlo - restauraci známe a většinou tam moc lidí nebývá, a tak většinou ani problémy tohoto typu tam nebývají- a pak stačí jedna ...(ach jo, mě prostě nenapadá slušný výraz).

PS Jo, a kdyby šlo o to cpát děti hranolky, tak ty jsou v každém McDonaldovi, kde se určitě nekouří, takže to asi není ten pravý důvod, proč občas chci do restaurace i s dětmi.
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(15.2.2007 21:53:56)
Poslouchej, tohle je věc, kterou musíš řešit ty.Prostě mají děti chuť na jídlo, tak si zajdu do hospody.Pokud není nekuřácká, tak s tím, že si vedle paní zapalí, prostě nic neuděláš.A o tomhle jsem psala, neodsuzuji rodiče, co vodí své děti do hospody, ale ať si potom nestěžují.Kuřák má stejné právo, jako nekuřák.A to, že si ženská vedle vás zapálila? Taky měla chuť na kávu a cigaretu, tak jako vy na svůj oběd. To je jednoduché.Je na tobě si vybrat, vždycky máš možnost výběru. Buď odejít někam jinam, nebo požádat babu ať 20 min vydrží nebo respektovat její právo na kouření.A o těch hranolkách jsem to myslela všeobecně. Mcdonalds?to je firma na obezitu.
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: děti a hospoda 

(16.2.2007 23:16:38)
Jiřino, píšeš:
"Kuřák má stejné právo, jako nekuřák.A to, že si ženská vedle vás zapálila? Taky měla chuť na kávu a cigaretu, tak jako vy na svůj oběd."

Tak toto je právě ten velký omyl. Slyšela jsi někdy tu slavnou frázi, že svoboda jednoho končí tam, kde svoji svobodou začíná omezovat druhé?

Nekuřák konzumací svého oběda nikoho neomezuje.
Kdežto kuřák svoji cigaretkou ke kávičce velmi.

To je to tak nepochopitelné???????????????



 Ivana Procházková 


Re: děti a hospoda 

(14.2.2007 22:08:35)
Jiřino, lze zajít i do hospod, kde ti dají i jiná jídla než neurčitou omáčku, hranolky nebo nedopočené maso..

Zrovna o víkendu jsme byli na výletě v jedné bezvadné hospodě, dítě si tam dalo nudle se sýrem na čerstvé bazalce a rajčatech a my s mužem zapečený kousky kozího sýra na čerstvém salátu, mňam!! Ač se k plotně postavit umím, jaksi mi to nepomůže v případech, když ráno vyrazíme z baráku a večer se vrácíme..
Nebo dnes: ráno jsme vyrazili s dcerou do dětského divadla, pak rovnou na hřiště a najednou bylo půl jedné.. V tu chvíli by už doma nestihla uvařit ani zručnější kuchařka, než jsem já.. To mám radši dítěti krátit dopoledne a mazat domů kuchtit plnohodnotné jídlo? (Btw. dali jsme si nočky s kousky kuřecího masa a listovým špenátem - jak zavrženíhodné.)

Nebo jak to řešíš ty se svým 4-letým synem? Zůstanete radši všichni celý den o domácky namazém chlebu se sýrem??
 Jiřina,syn 4 roky 
  • 

Re: Re: děti a hospoda 

(15.2.2007 22:00:51)
Řeším to domácí stravou, a domáci strava není chleba se sýrem.Pokud někam jedeme, tak vařím a pokud jsi už slyšela o mikrovlnce, tak jistě víš, o čem píšu.Já své dítě nešidím,ani v jidle, ani v zábavě.Mne vaření nesvazuje, vařím vždy večer jídlo na druhý den, takže můžeme skotačit klidně do 11:55.Píšu už poněkolikáte, že jsem nemyslela, ty krásné, voňavé restauranty, ale ty začouzené 4.cenové skupiny, kde si rodiče posléze stěžují, že jím opilý dědek fouká doutník na dítě.To je celé.Ahoj
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: děti a hospoda 

(16.2.2007 23:07:43)
Hmm, my když někam jdeme, tak většinou ráno kolem 9 hod tam a odpoledne po 17 hod či déle zpátky. Nějak nevím, jak by mi měla pomoci v těchto případech mikrovlnka.. Ona existuje nějaká příruční na baterky? :))

A k těm "voňavým" restaurantům: stačí, aby si v takovém "voňavém" restaurantu u vedlejšího stolu (nebo klidně ob dva, tři stoly dál) někdo zapálil a z voňavého restaurantu je rázem udírna. :(( To je přeci to chování kuřáků, které tu všichni kritizují!!!

Bych chtěla vidět maminku, která nejprv zavede své dítě do 4. cenové a pak si tu na rodině stěžuje na chování kuřáků - chacha, to jsi přeci nemyslela vážně?
 Radka 
  • 

Pod to bych se mohla podepsat 

(13.2.2007 21:53:31)
Právě takhle vnímám kuřáky já. Když jde kuřák přede mnou, tak se ho snažím předejít a nebo počkat, až odejde dost daleko, jsem schopna velice rychle zadržet dech a nedýchat, dokud nejsem mimo dosah toho nejhutnějšího oblaku dýmu. Na pískoviště téměř nechodíme, naštěstí můžeme využívat pískoviště ve školce. Atd atd.
 Miluska z USA 


Re: Pod to bych se mohla podepsat 

(14.2.2007 7:58:36)
Nikdo nerika, ze by se melo zatocit s kuraky, ale s kourenim. Koureni by melo byt zakazano nejen ve vsech verejnych mistech ale hlavne na ulici, jak je tomu v mnoha americkych mestech. Za 11 let jsem ve Statech potkala dva nebo tri kuraky. Nekourili, ale citila jsem z nich kour.

Nejprve se zakaze kourit v nemocnicich. Tady pacienti v nemocnici dostanou automaticky nikotinovou nalepku a pak na ne "skoci" veskera osveta. Dvakrat (i vice)denne prijde nekdo k posteli a vysvetluje jim nezdravost a nebezpecnost koureni. Dostanou veskere informace, letaky, televize nad luzkem jim ukazuje komplikace operaci u kuraku...
U rady odkladnych operaci je lekar porada, aby napred prestali kourit, vycistili si plice a pak prisli pozadat o operaci znovu. Kazdy kurak ma chronickou bronchitidu a pozdeji emfyzem plic. Zadny chirurg nechce operovat byt i zaludek pacienta s bronchtidou, protoze nutnou pooperacni komplikaci je zapal plic.
Jestliza ma lekar vetsi pocet pooperacnich komplikaci, odrazi se mu to na vydelku. A tak VELMI CASTO kuraka odmitne. A proc by se take mel lekar snazit zlepsit mu zdravi, kdyz sam kurak se snazi o opak?
Kuraci jsou mnohem casteji nemocni, cerpaji nemocenskou a leky nesrovnatelne vice nez nekuraci, nejsou vykonni, pozdeji ziji zcela i doma na kysliku a za to vse vy platite ze sve kapsy.
Jestlize je v Cechach polovina kuraku a jestlize jsou 2x nemocnejsi nez nekuraci, platite vy, nekuraci, polovinu jejich nemoci ze sve kapsy.
A to nemluvim jen o rakovine plic a mocoveho mechyre. Operace, ozarovani, dvakrat ci trikrat tak dlouhe dolecovani po vsech operacich - za to vse vy platite nekurakum.
Takze pryc s kourenim (ne s kuraky) z nemocnic, skol, obchodu, VSECH RESTAURACI, piskovist a pak i z ulice. Myslim, ze kdyz mesta maji samospravu a kdyz tam zije vice nez polovina nekuraku, mohou si lehce odhlasovat zakon, ze nechteji koureni videt A CICHAT ani na ulici.
Cetla jsem clanek jakehosi ceskeho inzenyra, ktery pracoval v nemocnici a ktery tvrdil, ze ma zakonne pravo na jakousi kurackou mistnost. Nesmysl. Ma pravo na poledni prestavku a pokud nebude jist, muze ten cas stravit kourenim. Ostatni dobu bude travit na pracovisti a ne se ulejvat v nejake kurarne. Mimochodem - jak dlouho trva vykoureni balicku cigaret? To je hrozne okradani zamestnavatele. Nejen ze by kuraci meli priplacet ( a podstatne) za sve velmi caste lekarske osetrovani a velkou nemocnost, ale take by se jim melo ztrhavat z platu kazda minuta, kterou stravi kourenim na pracovisti.
Kuraci nas okradaji porad a vsude. Na zdravi i na financich.
 foxyik+Sofie 10/03+ Alex05/07 


Re: Re: Pod to bych se mohla podepsat 

(14.2.2007 8:03:14)
a jéžiš zas nějaká USačka:-))))))))))))))))))proto žiješ v USA, abys nemusela zažívat ten "teror" v Čechách , radši tam zůstaň! že vy všichni vycestovalci jste z USA jak podělaný????????
 azul 


Re: Re: Pod to bych se mohla podepsat 

(14.2.2007 8:35:44)
Souhlasím s Miluškou.Absolutní zákaz kouření na veřejných místech a přirazit na ceně cigaret nejméně sto procent. Jsem militantní nekuřačka a nestydím se za to. Neznám ohleduplného kuřáka. Berou to svoje kouření jako inzulin, že přece oni bez toho být nemůžou. Fajn je to závislost, ale v tom případě je třeba ji léčit. Je smutné, že ji naše společnost do takové míry toleruje. Taky srovnání alkoholu a cigaret trochu pokulhává. Znám asi dva notoriky, co bez chlastu být nemohou, ale závislých kuřáků znám mnohem víc. A všichni se tváří jako že jo všecko ok. Je mi naprostžo jedno že skončí pravděpodobně s rakovinou plic, ale vadí mi když mě obtěžují. Mám souseda který hulí na záchodě.Větrací šachtou nám ten smrad naleze do bytu a protože tam mám napojenou digestoř tak až do kuchyně. Je to zřejmě starý prostatik protože na záchod chodí i dvakrát, třikrát za noc a vypaluje u toho zobák. Ten smrad si neumíte představit. Mám malé dítě a čekám druhé, a v noci pobíhám po bytě a větrám, protože ten puch mě vzbudí. Upozorňovala jsem ho nesčetněkrát, ale on prý si nemůže pomoct!!!! Asi už se bez cigára ani nevy.....
Další zkušenost, kdysi jsem pracovala v jednom IC, psala jsem komentáře ke zprávám. No a milý informátor, tehdy středoškolák na brigádě si pravidelně pozval kamarády a v místnosti o 30 metrech čtverečních si pět kuřáků zapálilo. Velmi důrazně jsem je upozornila že mi to vadí a ??? Nic samozřejmě. Myslím že kuřáci jakoby ani nemohli uvěřit, že ta jejich cigaretka může někomu ale fakt opravdu vadit...Kuřáci jsou pakáž je třeba na ně vzít bič a hůl.
 azul 


Re: Re: Re: Pod to bych se mohla podepsat 

(14.2.2007 8:37:09)
Prosím vás sem jsem to nepsala, nechápu proč to připojili sem, tenhle příspěvek fakt patří jinam.
 azul 


Re: Re: Re: Pod to bych se mohla podepsat 

(14.2.2007 8:38:33)
To je chaos, tak jo patří sem. Ale objevil se taky jinde:O(
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

A to je ono... 

(14.2.2007 8:46:05)
Miluško, Hvězdule, právě tak trochu k vašemu přístupu k věci putovaly mé příspěvky o nezdravích extrémech atd...Pokud máte zájem mrkněte na ně.Pokud ne, nevadí.
Myslím, že Váš postoj je právě velmi extrémní...
Mějte se pěkně.
Dáša
 Tvoje horší já 


Re: A to je ono... 

(14.2.2007 8:54:04)
Ale copak se opravdu dá v postoji ke kouření nebýt extrémní? Já tvůj postoj Dášo nechápu.
Jak mi může kouření vadit jen trošku a jen někde? Mně nevadí tam, kam nechodím já ani moje děti a vlastně žádné děti.
Jak si nemá stěžovat někdo, komu leze do bytu kouř od souseda?
Jak mám vůbec v této věci zaujmout nějaké umírněné stanovisko?
Buď mi kouření nevadí, anebo mi prostě vadí.
 foxyik+Sofie 10/03+ Alex05/07 


Re: Re: A to je ono... 

(14.2.2007 9:11:01)
vaše přístupy jsou opravdu extrémní...když něco takového dělá soused, neznamená, že to dělají všichni! a navíc on si kouří ve svém bytě, tak je tak trochu těžké mu to asi zakázat:-( teď se totiž chováte stejně jako ti netolerantní kuřáci!klidně by se mohlo kouření nějakým způsobem omezit (restaurace, veřejnost atd.), ale stejně to nikdy nic nezakáže a ani by to asi nebyl pro kuřáky důvod přestat kouřit! Je to zbytečně nafouklý, každýmu vadí něco, a mají se dělat kompromisy ne bič a hůl, to je trochu přehnané..trochu víc
 Lenka, 2 dospělí kluci 
  • 

Re: Re: Re: A to je ono... 

(14.2.2007 14:05:06)
když si bude soused kouřit v obýváku, kde není šachta, ani to nebudu vědět. Bohužel, kouř ze šachty se sozlézá všude, je to hnus a omezuje to MOJE právo na můj způsob života....
 Mortadela 


Re: A to je ono... 

(14.2.2007 12:56:30)
Extrémní, ale dle mého názoru zcela správný. Škoda, že takto nesmýšlí i lidé, kteří by situaci mohli ovlivnit a kuřáky vykázat z veřejných prostor.
 pakáž 
  • 

Re: Re: Re: Pod to bych se mohla podepsat 

(14.2.2007 9:56:30)
To jsou teda názory, já nemůže celý den vyvětrat dětem v pokojíčku protože tam jde kouř z komína sousedů, že bych ho za to zmlátila holí? A samozřejmě všechny, kteří nemají plynový nebo elektrický kotel.
 Lenka, 2 dospělí kluci 
  • 

Re: Re: Re: Re: Pod to bych se mohla podepsat 

(14.2.2007 14:06:52)
nebudete náhodou kuřačka? :-))
 Lassie 
  • 

Re: Re: Pod to bych se mohla podepsat 

(14.2.2007 8:56:50)
S tím okrádáním na financích bych to zas až tak jasně neviděla. Stát si na cigaretách nahrabe spoustu peněz, stejně tak jako na alkoholu.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Re: Re: Re: Pod to bych se mohla podepsat 

(14.2.2007 9:29:38)
Ano přesně. Finance, zdraví. Mě zkrátka vadí některé extrémní názory - stylu - všichni kuřáci jsou netolerantní (někdo je všechny zná - hmmmm), kuřáci - jsou nepořádní - nechápu...ať kuřáci chodí do čtrvté cennové skupiny - nechápu...kuřáci nás okrádají....??????
S tím zda souhlasím nebo nesouhlasím s kouřením to nemusí mít nic společného. Nesouhlasím s extrémním řešením problémů, s házení lidí do jednoho pytle ať už z jakéhokoliv důvodu...
A na této diskuzi se tyto postoje prostě objevují, tak jsem na ně reagovala. Není to o tom, že bych neuznávala a nesouhlasila s tím, že kouř jdoucí mi do bytu, kouř obtěžující moje děti atd... že toto je vpořádku. Ale věci zkrátka nejsou černé nebo bíle a nazdar- nic mezi neexistuje.Více viz. mé ostatní příspěvky. Je to stále dokola.
D
 Jura 
  • 

Braňme se...aneb Kouř nestoupá přímo vzhůru 

(14.2.2007 11:41:01)
Přátelé, tito tři lidé-politici nám chtějí změnit to co jsme si těžko na kuřácích vydobili. Chtějí, že se zase na zastávkách bude moci kouřit...

olga.zubova@zeleni.cz
carbolj@psp.cz
boris.stastny@psp.cz

Napište jim pokud s tím nesouhlasíte tak jako já, Můj text je na konci tohoto emailu, můžete ho použít ...


----------
Dobrý den,

Vážení, jen ve stručnosti.
Ve své poslanecké iniacitivě chcete změnit způsob kouření na zastávkách. Tato změna se mi nelíbí.

-Kouř n e s t o u p á p ř í m o v z h ů r u a i když budu v kryté části kouř vyfouknutý kuřákem poblíž samozřejmně obtěžuje i uvniř.

-Jak zajistíte když na zastávku půjdu, že nepůjdu clonou kouře okolokouřících?

Přístup na MHD a čekání na MHD bez škodlivých vlivů je moje právo.

Zdá se mi, že kouření v restauracích je na debatu, ale v e ř e j n é prostory tam by se nemělo kouřit vůbec a je po debatách o hranici zastávky. Jistě ste zažili kouř vyfouknutý na ulici do obličeje od kuřáka v okolí. Na ulici se před kouřem nemohu bránit.

Děkuji

P.s A co auta? S těmi nic ?
 azul 


Re: Braňme se...aneb Kouř nestoupá přímo vzhůru 

(14.2.2007 12:20:21)
Ke kouření mám extrémní vztah proto že nelze jinak. Kuřáci se prostě extrémně chovají. Taky by jste byli extrémisty když máte jít koupat miminko a v koupelně je modro!!!! O tom pasivním kouření co nám tu soused vysílá v noci, opravdu ve dvě ve tři v noci ani nemluvím. Ročně zemře v unii na následky pasivního kouření 19000 lidí.Stojím si za svým!
 Lenka, 2 dospělí kluci 
  • 

Re: Re: Braňme se...aneb Kouř nestoupá přímo vzhůru 

(14.2.2007 13:29:18)
ze srdce souhlasím, z 99% jsou kuřáci bezohlední, cigaretový dým od souseda na WC a v koupelně znám, je to hnus, trpím tím jako zvíře. To mi ještě soused házel nedopalky za sedačku, kterou jsem měla na týden vystěhovanou na chodbě o vajglech kolem baráku ani nemluvím...
 BellaDonna 
  • 

Re: Braňme se...aneb Kouř nestoupá přímo vzhůru 

(14.2.2007 16:08:25)
Ahoj Juro, tak už jsem jim to poslala a mám dobrý pocit, že o boji proti kouření jenom neplkám :-). Díky.
 Blanka, syn 


Re: Re: Braňme se...aneb Kouř nestoupá přímo vzhůru 

(14.2.2007 16:32:26)
Taky jsem jim to poslala a ještě spoustě známých, aby se mohli přidat...
Třeba z toho pochopí, že to spoustě lidí není fuk a fakt jim čmoudění z cigaret vadí...
U nás doma kouří všichni "přilehlí" sousedi-- vedle nás, nad námi i pod námi a je to "chuť" zvlášť když se sejdou najednou...:-( O nedopalcích v truhlících na balkoně ani nemluvě - pak kdo koho šikanuje :-( Ale teď jsem rozhodnutá - jak se zzmovu objeví "vajgly" v kytkách, vyndám je a hodím jim je do schránky :-///
 Mona-z-New-Jersey 


Re: Re: Re: Braňme se...aneb Kouř nestoupá přímo vzhůru 

(16.2.2007 19:13:07)
Taky to tedy pošlu pokud to tedy čtou. Tady jsou stránky Šťastného a Ratha, tak je možná lepší poslat jim to rovnou tam a taky to poslat do politických stran.
http://www.borisstastny.cz/borisstastny/index.cfm
http://www.zhavydrath.cz/articles.php
 Jura 
  • 

Re: Re: Braňme se...aneb Kouř nestoupá přímo vzhůru 

(15.2.2007 9:32:17)
Ahoj. Není zač, jsem rád, že to někoho zaujalo. To mně potěšilo. Jen se omlouvám, že jsem tam zapomněl přidat zdroj odku jsem čerpal fakta. Tedy:

http://www.dokurte.cz/?stranka=aktuality&typ=clanky&vypsat=1661

Napadlo mne, že by se email dal rozeslat, všem známým a do novin apod. Aby se konečně vidělo, že to někomu vadí. Používám tuhle cestu eamily občas je to rychlé, slušné a účinné ...
 Raketka 


stop kouření 

(14.2.2007 13:00:03)
Strkat si do pusy hořící papír je nezdravá závislost.
Pokud je někdo závislý na nezdravé čokoládě, většinou tím ničí zdraví jen sobě a okolí neobtěžuje.
Většina lidí závislých na alkoholu (bavím se o závislosti, ne o občasné oslavě), jsou na léčení a odvykání.

Sakra proč si mám nechat ničit vlastní zdraví a proč se mám nechat obtěžovat cizí závislostí???
A to už vůbec neřeším poházené nedopalky všude po ulicích ... neřkuli propálená bouda kočárku stojícího na balkoně pod oknem kuřáka.

Kdo chce, at si kouří .. ale tak, aby tím NIKOHO NIKDE neobtěžoval, neničil nikomu v okolí zdraví a majetek a neznehodnocoval prostředí pro život.
 Dáša a Maruška (2005) 
  • 

Slušné chování na rodině?! 

(14.2.2007 14:11:24)
Musím říct, že je mi líto, že i na "rodině" se člověk musí setkávat s nevybíravými slovy, osobními ataky, urážkami atd...
Čím to je? Na diskuzích, kde je každý schovaný za přezdívkou atd... se zřejmě nadává dobře. Proč ale tady?! Když jsem sem začala chodit, měla jsem radost z článků, které mohly maminkám poradit, pomoci atd...
Neříkám, že jiné typy článků (jako je například tento) sem nepatří, to mi konec konců ani nepřísluší hodnotit. Proč ale nedokáží lidé diskutovat v mezích slušnosti... a zrovna většinou maminky...
Člověk vidí v televizi tolik násilí a nenávisti, pak se podívá na rodinu...Vždyť to my vychováváme další generaci.
Vím, že to sem nepatří (než mě zas někdo za to spraží) a vím, že to, co píšu se netýká všech a vím, že některé Vás zkrátka kouření hrozně rozčiluje, přesto jsem si musela povzdychnout...
Všem maminkám přeji zdravé, šťastné děti, pěkného Valentýna nebo jen pěkný další den.
Dáša
 Sindy a Adámek 


Re: Slušné chování na rodině?! 

(14.2.2007 15:10:08)
Naprosto souhlasím s článkem, sama jsem plná hněvu a otrávená, jak se snažím kuřákům vyhybat. Nyní jsem těhotná a cigaretový kouř mi vadí pořád víc. Nelíbí se mi, jak kuřáci ani zákony nadodržují, dnes a denně vidím a hlavně cítím zapálené cigarety na nástupištích, zastávkách a pod. O restauracích ani nemluvím. Kuřák a ještě bezohledný je pro mě nesnesitelná kombinace. Raději se jim vyhýbám a pak ať ještě mluví o šikaně :o)))
 Deni+František+Ella 


Re: Slušné chování na rodině?! 

(14.2.2007 15:15:12)
Daso - vim naprosto presne jak to myslis a strasne me tesi ze se na Rodine najde stale jeste nekdo rozumny, ani nevis jaku jsi mi udelala radost. Do posledniho pismenka s tebou souhlasim.
I bych k tomu jeste neco pridala, ale (jak uz asi sama vidis), vetsinou to nema smysl, protoze nekdo holt nehodla delat kompromisy a diskutovat ale jen prikazovat, zakazovat, urazet apod ....
(ja se nekolirat hodne nepohodla v diskusich ohledne potratu, nabozensti apod .... a to byla teprve chutovka ..... otazka koureni a nekoureni je proti tomu spis usmevna)

Mas moji poklonu.
 Tvoje horší já 


Re: Slušné chování na rodině?! 

(14.2.2007 18:08:25)
ale Dášo, mně se teda tahle diskuze nezdá zase nějak extrémní. Pravda, názory jsou vyhrocené, ale to se stává u diskuzí na citlivá témata.
Nechci svoje děti vychovávat k tomu, aby si ve jménu slušnosti a snášenlivosti nechávaly kouření líbit. Spíš bych byla ráda, aby se k cigaretám ani nedostaly.
 Zufi. 


Re: Re: Slušné chování na rodině?! 

(14.2.2007 18:17:48)
Myslíte si , že vaše děti nikdy kouřit nebudou ?
Několik postřehů -
Bývalá devítka, 32 dětí ve třídě, sraz po prázdninách -28 jich kouřilo
U starší dcery na vysoké- z 12ti kouří 10
U mladší na gymplu 30 , z toho kouří 25....
Síla, co.Myslím, ale že většina toho nechá, holky v těhotenství určitě a klukům dojde, že moderní je nekouřit, asi.
 Tvoje horší já 


Re: Re: Re: Slušné chování na rodině?! 

(14.2.2007 18:27:54)
No, ráda bych, aby nekouřily. Není o co stát.
 OP 
  • 

Re: stop kouření 

(14.2.2007 15:29:01)
SOUHLAS ! Kuřáci obtěžují všude, na zastávkách-byť je to tam zakázané, v restauracích, před poliklinikou, v nemocnicích pacienti kouří na WC a pak jít po nich, to je jako jít do plynu..... Použití drogy byť v malém množství se trestá, tak proč ne kouření?
 Deni+František+Ella 


Re: Re: stop kouření 

(14.2.2007 15:39:15)
No mozna bych jeste preci jen dodala, proc rovnou nezavest:

Stop topeni uhlim (na vesnicich je to bezne, ti lide tim usetri ze to maji za pakatel, ale omezuji tim ostatni ...)

Stop tlustym lidem do spolecnosti (zkuste si letet 10 hodin letadlem kde vam z obou stran "vtekaji" tito lide do vasi sedacky a vy se nemuzete ani pohnout a ohrozuji tim na zdravi toho cloveka ktery se nemuze ani natahnout .... napriklad kdyz ma krecove zily a musi si nohy polohovat)

Stop alkoholu (anebo ho take aspon 2 x zdrazte, kdyz uz se to dela u cigaret, a rovnou i u kavy apod....)

a vycet by mohl byt jeste mnohem delsi.

Tak to jsou presne ty hloupe extremy, u kterych se stejne jako o u vycleneni koureni ze spolecnosti prece musi rozumny clovek chytit za hlavu.

Vyse uvedene pripady se mi stavaji bezne, ale mlcim, nejsme dokonala spolecnost a kazdy jsme nejaky.
 BellaDonna 
  • 

Re: Re: Re: stop kouření 

(14.2.2007 16:13:14)
Jak často se ti stane, že letíš do Ameriky s tlusťochem na každé straně? A jak často tě obtěžuje kouř na zastávce? No tebe zřejmě neobtěžuje nebo nepoužíváš MHD, ale mně a mé dvouleté dceři se to bohužel stává skoro denně. Co vidíš na kouření za přínos, že by kvůli tomu podle tebe nemělo být vyčleněno ze společnosti?
 Nekurak 
  • 

Re: stop kouření 

(20.7.2007 13:31:07)
Kuraci mne uz dlouho pijou krev - na zastavkach, v restauracich, ...

ALE ted trpim ve svem byt (byt mam v osobnim vlastnictvi). O patro niz se nastehovala banda studentiku, kteri maji spoustu casu na flakani a cas si krati kourenim cigaret. Obcas to zpestri kourenim travy - huns.

Bohuzel, jejich cigaretovy kour stoupa nahoru a diky cirkulaci vzduchu se mi dostava do bytu. Za nepriznivych povetrnostnich podminek je to horsi nez v hospode.

Pokud nekomu prijde v poradku ohrozovat zdravi ostatnich, tak to uz neni na polemiku a diskusi - takovemu cloveku neco vysvetlovat je ztrata casu.

Nevadi to jen me ale i manzelce. Az bude tehotna bude to jeste horsi. Az budeme mit male deti a diky debilkum zahuleny byt tak co? Kuraci, zamysletese!!! Jste bezohledni.

Jeste posledni vec, nechapu jak mohou rodice kuraci otravovat svoje vlastni deti. V protejsi dome je nekolik rodin, kde oba rodice (i mladi!!!) kouri v byte (obyvak, loznice, ...) a vedle nich sedi jejich male dite
 jura 
  • 

Re: Re: Re: stop kouření 

(15.2.2007 9:43:26)
Hm například alkohol je stejně již daněný a regulovaný jako cigarety to jste nevěděla ?

Na vesnicích nesmrdí většinou uhlí ale paléné odpadky a to už je taky zakázáno. Takže zase lichý argument.

Jo na let s tlustým v letadle, kupte si první třídu a nelétejte lacinými linkami. (fakt letěl jsem s BA a pohoda, dokonce jsem si natáhl nohy !!! /jsem dlouhán/)

Takže najděte si jiné argumenty jak obtěžovat okolí ...
 Lilith 


Re: Re: stop kouření 

(14.2.2007 15:43:57)
Ale kdepak...ne kazde drogy, napriklad marihuana v malem mnozstvi a alkohol v jakemkoliv trestne nejsou, tudiz ne kazda droga.
 Atletka 


Kouření zakázáno. Ale... 

(14.2.2007 17:42:25)
Jsem aktivní členkou České koalice proti tabáku. Našim cílem je chránit nekuřáky a kuřákům pomoci přestat kouřit - nejsme tedy zaměřeni proti nim.
Cigaretový kouř obsahuje 61 kancerogenů a ještě více ohrožuje naše cévy. Již po 30 minutách dýchání kouře se mění výstelka cév!!! Nechceme-li zemřít předčasně na infarkt, nechoďme tam, kde se kouří, a to striktně - a berme tam i své přátele kuřáky. Ať jdou na pár minut ven, ale my jejich jedy skutečně nemáme za povinnost dýchat dvě hodiny! Do jejich pajzlů s nimi nechoďme, protože dokud do nich budeme chodit a trpět to, kouřit se tam bude dál. Poptávka se musí změnit! Restaurace, kde se nekouří, jsou na www.dokurte.cz - přidejte tam ty, které tam dosud nejsou:)
Stěžujme si také hygienikům na nedodržování zákona. Čím více podnětů, tím lépe. Málokdo totiž ví, že kouření je zakázáno i v našich zákonech, jsou však natolik nejednoznačné, že se nedodržují a nekontrolují. Plné znění zákonů i podrobný návod, jak postupovat, je také na stránkách www.dokurte.cz

Osobně jsem pro úplný jasně vymezený zákon tak, aby se nedal obejít, jako to už v několika zemích udělali. Tržby jim neklesly, naopak! Na jedno místo po kuřákovi, který (možná) odejde, čekají dva nekuřáci, kteří dosud nikam nechodili. Možnost volby? V tomto případě jde o zdraví a tady není o čem diskutovat. Tvrdí-li někdo, že zákaz zlikviduje malé a venkovské podniky, nemá pravdu. A co když s rodinou vyrazíme někam na výlet a budeme se chtít najíst? Jediný, kdo na tom tratí, je tabákový průmysl!
Je směšné, jak mohou kuřáci argumentovat tím, jestli se také vozíme auty. Jezdí jimi taky. Kouření si ale odpustit mohou.
 jura 
  • 

Re: Kouření zakázáno. Ale... 

(15.2.2007 9:23:11)
Ještě bych se přimluvil za omezení exhalací aut a z průmyslu....(průmysl je snad celkem sledován, ale auta - ty jsou zvlášť ve velkých městech lkatastrofou !Smrdí a škodí ještě víc než kuřáci...)
 Heidi 


Re: Kouření zakázáno. Ale...Dotaz nejen na Atletku 

(18.2.2007 19:54:58)
Napadla mě jedna věc - co může nekuřák dělat v Čechách, aby se vyhnul pasivnímu kouření? Vyjdu ven, kuřáci mě už obtěžují na ulici, musím je předcházet nebo přecházet na druhý chodník. Jdu do parku, vyhlédnu si lavičku, kde sedí nekuřák nebo nikdo a za chvíli si tam sedne kuřák a zapálí si. Opět jsem to já, kdo se musí přesunout. Jdu do kavárny, cukrárny, hospody a tady mám sice možnost si vybrat. Do kuřáckých nechci. Ale co když nic nekuřáckého v mém okolí není? Dobře, nemusím teda chodit nikam, sedím doma. Ale pak potřebuju jít nakoupit. Jdu do obchodního centra. Jenže i tam jsem nucena dýchat ten smrad. Přijde mi, že mimo Prahu je to trochu lepší, i když asi jak kde. Ale například v Praze není ani možné si dojít nakoupit. Různá bchodní centra - Tesco ve Vršovicích, Hypernova na Chodově atd., některé cukrárny např.v Holešovicích. Když na to přijde, ani do cukrárny jít nemusím nebo si koupím dort a nechám si ho zabalit domů. Ale v obchodních centrech, kde jsou cukrárny nebo kavárny přímo v chodbách, kde se prochází, tam jít musím, pokud potřebuju nakoupit. A je to normální, aby byla kavárna, kde se kouří v obchodním centru ve Vršovicích přímo naproti hračkářství? Nebo aby se smělo kouřit v obchodním centru Myslbek v prostoru, kde se prochází vedle prodejny Mothercare? Nebo aby se kouřilo v cukrárně/kavárně, která je přímo v OD Kotva? Kde se nakupuje a z kavárny jde přímo smrad do prostoru obchoďáku? Je to vůbec legální? Pokud není, je vůbec někde možnost se bránit?
Pak je ještě další problém - různé podchody nebo průchody v uzavřených prostorách. Například jen projít pasáží Lucerna, kde se normálně smí kouřit jak u venkovních stolů v restauraci, tak lidi smí kouřit, kteří jen prochází. A takto se smí kouřit ve všech pasážích. Když tak o tom přemýšlím, tak lidem, kteří to nechtějí dýchat zbývá v ČR jen jediné - zůstat sedět doma.

Na tomto webu je možnost se podívat, kteří poslanci hlasovali proti zákonům na ochranu nekuřáků.
http://www.josef-janecek.cz/index.php?act=show_skript&page=tema&tema=koureni
 Lidka 
  • 

Souhlasím 

(14.2.2007 17:43:06)
Plně s pisatelkou souhlasím a dovoluji si tvrdit, že se kuřáci často chovají jako HOVADA.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Také jsem nekuřačka.... 

(15.2.2007 13:49:33)
...a také matka dvou dětí. Autorka píše, že pár let nemusí jít do restaurace, do Pizzerky, na koncert.... Ale moje děti chtějí jít na dětský film a ve vstupní aule kina se kouří. Chtějí jít na dětské maškarní a v předsálí se vzduch dá krájet. A jelikož je zde občerstvení a WC, courají dětičky dveřmi mezi sálem a předsálím a kouř se přelévá do sálu.... Chceme jet někam na válet a do nádražní budovy se nedostamneme jinak, než prodráním se shlukem kuřáků před vstupem. A to nekomentuji jejich věčné odplivování na zem a všudepřítomné vajgly a sirky....)...
I moje děti chtějí jít někdy na pizzu (a rozdělení sálu na "kuřáckou" a nekuřáckou" část mi připomíná rozdělení bezénu na půlku "nesmí se čůrat" a "smí se čůrat") a konec konců jsem přesvědčena, že se děti potřebují naučit i slušnému chování v restauraci nebo na koncertě.... Takže i pokud já bych byla ochotná se kulturního a kulinářského vyžití na pár let vzdát, nic by to neřešilo. A proč bych se ho měla JÁ vzdávat??? A jak by pomohlo že na pár let? Já myslím, že kouřaní mi bude vadit i za 10 let a kuřáci budou zapáchat i za 20 let.
Nečetla jsem diskusi, reaguji přímo na článek, který mi mluví z duše a doufám, že se díky němu alespoň někteří kuřáci zamyslí....
Simča
 Jura 
  • 

Re: Také jsem nekuřačka.... 

(15.2.2007 15:38:19)
Hezká odpověď ...
 Heidi 


VELKÁ AKCE!!! ČTĚTE!!! 

(15.2.2007 19:26:12)
Nic jiného nám nezbývá, než bombardovat naše politiky, kteří o tom pokrytecky mlčí a dělají jako že se nic neděje a že to nikomu nevadí!!!Uspořádáme velkou akci - emaily budem posílat všude!!!!A pokud ani to nepomůže uděláme demonstraci!!!
Nesmíme být lhostejní!
Napište všichni, že Vám vadí, že v ČR NIKDO tento problém neřeší, že ho schválně pořád jen odsouvají. Výbor pro zdravotnictví:
rathd@psp.cz, carbolj@psp.cz, fialovaj@psp.cz, kochanj@psp.cz, krakoraj@psp.cz, stastnyb@psp.cz

Taky pište do tisku a do televizí: zpravodajstvi@iprima.cz, volejte.novu@nova.cz , info@ceskatelevize.cz info@psp.cz, info@vlada.cz, redakce@pravo.cz , redakce@blisty.cz, Redakce@iHned.cz, internet@lidovky.cz, idnes@idnes.cz

Taky to pošlete sem:office@dokurte.cz,

a sem v Aj aby nám pomohli:info@inwat.org
FCA@globalink.org


 Heidi 


Re: VELKÁ AKCE!!! ČTĚTE!!! 

(15.2.2007 19:42:27)
A ještě odkazy na zajímavé články:
http://www.lidovky.cz/topolanek-se-zastal-kuraku-ddq-/In_domov.asp?c=A070207-074656_domov_fho

http://zdravi.idnes.cz/koureni.asp

http://zpravy.idnes.cz/nekuraci-v-cesku-prohravaji-dps-/nazory.asp?c=A070208_194023_nazory_mia

http://zpravy.idnes.cz/boj-proti-koureni-je-boj-proti-svobode-dhi-/nazory.asp?c=A070212_110926_nazory_rez
 Petrajda 


Ještě jeden tip - plzeňská nádražní 

(15.2.2007 22:10:18)
Ještě jeden tip pro ty, kdo cestují přes plzeňské nádraží (třeba i s dětmi)- je tam pěkná čistá nádražní restaurace - samoobslužná jídelna, nabídka spíš klasická, ale velká, nekouří se tam a je to docela příjemné prostředí, i když spíš na rychlé najezení než na dlouhé vysedávání. Na českou nádražní restauraci je tam hlavně čisté prostředí i čistý vzduch. Naproti je vedle výtahu čekárna, kde kromě zimního období nebývá moc lidí, většinou nikdo, a dá se tam třeba i celkem v klidu nakojit a na stole na podložce přebalit:-)
 Kačka 
  • 

Je to svinstvo. 

(16.2.2007 18:53:47)
Cigarety mi zabily tátu. Každý, kdo drží cigaretu v ruce, by měl koukat do rakve milovanému člověku a uvědomovat si, že CIGARETY opravdu ZABIJI!
 Kačka 
  • 

Je to svinstvo. 

(16.2.2007 18:55:33)
Cigarety mi zabily tátu. Každý, kdo drží cigaretu v ruce, by měl koukat do rakve milovanému člověku a uvědomovat si, že CIGARETY opravdu ZABÍJEJÍ!
 Zu 
  • 

Argument navíc - zaměstnanci hospod 

(17.2.2007 10:24:44)
Článek mě moc pobavil, skvěle napsáno. Diskusi jem prošla, včetně příspěvků zmiňujících právo hospodského mít kuřáckou restauraci. V takové vždycky lituji zaměstnance - kdo se ptá jich, jestli chtějí být 8 hodin denně v kouři? A když si mají vybrat mezi zakouřenou hospoodou a pracákem, co si asi vyberou?
 michal 
  • 

kouření 

(17.2.2007 23:39:25)
skoro všichni tady odsuzují kuřáky,že kouří všude tam kde by nemněli.Pozastavil se někdo z vás nad výfukovými zplodinami z aut,které dýcháme všichni,ať se nám to líbí nebo nelíbí,nad smogem který není vinou kuřáků a nad veškerým svinstvem,který do vzduchu vypouštějí průmyslové závody a továrny.Tohle by mnělo lidem vadit daleko víc než kouření.
 Tvoje horší já 


Nesmyslný argument (i když dokolečka omílaný) 

(18.2.2007 9:11:27)
Nezlobte se, ale vaše argumentace se příčí veškeré logice. Ano, výfukové plyny mi taky vadí. Ano, já osobně proto něco dělám. Nemáme auto a jezdíme vlakem, pokud je potřeba. Nebo na kole.
Ale kouření je jiný problém a s výfukovými plyny nesouvisí. Kouř z cigaret je také škodlivý a s bezohledností některých kuřáků je prostě třeba bojovat, protože tím chráníme nejen svoje zdraví, ale i zdraví svých dětí, které se zatím bránit nemůžou.
 Havranpírka 


Re: Nesmyslný argument (i když dokolečka omílaný) 

(19.2.2007 16:43:23)
Souhlasím. Ano, průmyslové zplodiny jsou daleko větším problémem a řešit se to taky musí - a řeší, například o odsiřování elektráren jsi už určitě slyšel, že? A o pokusech nepouštět do republiky ojetiny, postupně eliminovat auta nesplŇující normy škodlivých emisí atd. Ano, nedokonalé a pomalé, ale řeší se to. Ovšem co to má společného s kouřením?
Ty říkáš: Je už jedno, jestli se okolo nás kouří nebo ne, protože nás stejně ohrožují zplodiny z aut a továren.
Já říkám: Právě proto, že už je ve vzduchu zplodin dost omezme kouření.

A teď trochu z jiného soudku: při sledování dalšího dílu cyklu Ženy Charty, tentokrát o Kamile Bendové mě dost šokoval záběr na poslance Marka Bendu, který se procházel v hejnu svých malých dětí s cígem v ruce. Nějak jsem si pořád myslela, že takové chování je typické spíš pro trochu jiné sociální vrstvy
 MirkaEyrová 


Re: kouření 

(18.2.2007 19:55:20)
Michale, taky mi to VADÍ. Vadí mi, že doprava hromadná má poměrně špatné renomé, že mnoho lidí brojí proti železnici, jak je neekonomická a blablabla, autobusová spojení na menší vesnice se hromadně pozrušovaly, takže kdo nemá auto, je totálně ztracený... Čímž vším se automobilová doprava zvýšila (nemám žádné statistické údaje, ale mluví se o tom, a v mém rodišti jezdí aut opravdu nepoměrně víc než v dobách před dvaceti lety).
Ale sama za sebe nic nezměním. Jako nezměníš pravděpodobně nic Ty, ani žádný z nás, kdo tu diskutujeme. Kromě toho, že sám za sebe každý z nás může v soukromém životě, pokud může, upřednostňovat vlaky a autobusy (nebo kolo:-))) před autem. Ledaže bychom všichni hromadně vstoupili do politiky (osamocené by nás "ti ostatní" pravděpodobně převálcovali:-((().
 Heidi 


Re: Re: kouření 

(18.2.2007 20:14:14)
Mirko ani vstoupit do politiky by nepomohlo. Mám spoustu známých, kteří dělají na různých místech nebo mají zase jiný známý, takže vím jak to chodí. Většina lidí nemá vůbec šanci nic ovlivnit, jediný kdo by mohl tyto problémy řešit jsou poslanci nebo vedení politických stran. JENŽE poslanci nemají na svých stránkách už ani hodiny pro veřejnost jak tomu dřív bývalo a když pošleš email, tak si to přečtou administrativní pracovníci, kteří mají s velkou pravděpodobností stejný názor jako ty nebo já ale nemůžou s tím taky nic dělat. Jestli se email dostane k samotnému poslanci, to je vůbec OTÁZKA. Další otázka PROČ vlastně se nenašla doposud jediná politická strana, která by proti tomu kouření na veřejnosti bojovala? Na jednom diskusním fóru tuším, že na idnes, jsem četla názor někoho, že tuším Philip Morris - nějaká značka cigaret jsou sponzoři ods. Jestli to je pravda, netuším, nejde tu ani tak o ods ani o toho konkrétního výrobce cigaret, jde tu o podstatu celé věci - proč teda všechny politický strany strkají hlavu do písku? Co je důvodem? Pokud jsou důvodem jen peníze, tak proč to v jiných zemích jde a u nás ne?
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: kouření 

(18.2.2007 20:35:56)
No, mám asi trochu "zjednodušený" náhled na věc, nikomu ho ale samozřejmě nevnucuju. Mám pocit, že kdokoliv, kdo se dostane k moci, zpravidla zapomene na to, co všechno trápí "normální" lidi, a rychle se snaží využít příležitosti k namamonění bohatství a výhod pro sebe, nanejvýš pro svoji rodinu či známé. Aby prošly všechny ty zákony či úpravy, které by se dotkly významnějším způsobem i výhod poslanců samých, museli by to být opravdu VELMI CHARAKTERNÍ lidé, kteří by se nenechali omámit mocí. Nevím, kolik je v naší politice OPRAVDU CHARAKTERNÍCH lidí; asi by se dali spočítat na prstech ruky:-(((.
 Pampalini 


Názor kuřáka 

(18.2.2007 0:38:46)
Lidi to je nějaká propaganda?Proboha komu vadí,že kouříme venku?Trochu se nad sebou zamyslete.Chápu restaurace,zastávky,kde je moc lidí a vprostřed stojí někdo s cigaretou.Nezlobte se na mě,ale článek byl o něčem,ale vy už zacházíte do extrému a myslím,že někteří z vás se tak nudí,že řeší kraviny.Kde je tolerance?Je mi zle a jdu si zakouřit.Snad to nebude vadit někomu z vedlejšího města.......
 Tvoje horší já 


Tolerovat kuřáky? 

(18.2.2007 9:14:40)
Kuřáky bych tolerovala, kdyby všechen ten dým absorbovali a do okolního vzduchu se nedostalo nic. Bohužel to tak nefunguje. Kuřáci mi vadí i na procházce v parku, pokud jsem nucena dýchat cigaretový dým. Tolerance je slovo, které se sem vůbec nehodí. Něco, co škodí mě a hlavně dětem, přece nemůžu tolerovat.
 exkuřák 
  • 

hlavně klid 

(18.2.2007 1:37:28)
Kouřil jsem od 13-ti do 35 let, skončil jsem na minimálně 40-ti cigaretách denně. Žádná sláva to opravdu nebyla, tak jsem s tím seknul ze dne na den a držím se už druhým rokem bez jediné cigarety. Ale nekuřáci cítící dým cigarety putující po "svislých trubkách ústředního topení" z bytu do bytu tak to nevím..... Tady už se začínám bát, aby z toho nebyly za chvíli negativní vibrace nebo UFO. :-))
 KATIA 


Re: hlavně klid 

(18.2.2007 2:02:50)
Exkuraku...
ja jem taky temer exkurak (nekolik malo mesicu zatim...), ale muzu ti rict, ze v nasem dome citim kour z cigaret, pokud nasi sousedi huli. Sedim u stolu, jim snidani a z toho smradu se mi dela docela nevolno a to prosim v dobe me "kuracke slavy). Takze to nevidim jako takovy vymysl.
 exkuřák 
  • 

Re: Re: hlavně klid 

(18.2.2007 9:55:28)
Pak nevím co to je za baráky. Logicky Vám pak do bytu musí jít třeba i výpary z toho co sousedi vaří. A naopak. No....
 Margot+1 


Re: Re: Re: hlavně klid 

(18.2.2007 11:12:07)
Však u nás víme, co sousedi vaří. Občas je mi z těch roštěnek také na nic, ale cigaretový kouř je opravdu hnusnější. Soused nad námi kouří z okna kuchyně, poznám to během pár vteřin. Okamžitě zavírám okno, byť by byl červenec, protože si doma připadám jako ve vlaku. A to nemluvím o tom, že když v zimě sleze sníh, jsou v trávníku pod oknem stovky, tisíce nedopalků...
 petra 
  • 

Takhle proti kuřákům bojuje EU. 

(18.2.2007 22:17:17)
Tihle lidé o nás(kuřácích) mají rozhodovat?
www.impuls.cz/europoslanci-smetli-zakaz-koureni/news.html?id=171328
 Otec 2 dětí 
  • 

Modní vlna 

(19.2.2007 0:53:09)
Tady mi to prijde jako hodně velká slepičárna.Smrad deodorantů a parfémů jaksi ze zákona vadit nesmí.Opilá kojící matka která se do hospody se svými dvěma dětmi a kamarádkou přišla pobavit na téma která z nich má hloupějšího chlapa.Je emancipovaná žena na kterou každý musí brát ohled.Dámy tudy cesta nevede.Příště se budou pronasledovat všichni tlustí zdražovat jim zdravotní péči a podobně.Na podobných modních názorech vždycky někdo vydělává a vždycky najde hlupáky kteří jeho zisk podpoří.
 azul 


Re: Modní vlna 

(19.2.2007 8:47:11)
Milý otče, je vidět že jsi nic nepochopil, a co to blábolíš o opilých kojících matkách a vydělávání peněz na zákazu kouření? Spíš mi připadá že máš přihnuto ty. Buď tak laskav a přečti si celou diskuzi když se chceš k něčemu vyjadřovat. Nehledě na to že jsi jaksi nezaregistroval, že jsou tu i chlapi.
 myška 
  • 

chudáci kuřáci 

(19.2.2007 19:19:29)
chápu že někomu kouření vadí a respektuji to ale poslední dobou je mi z vás nekuřáků špatně protože se na nás dívate jak na prašiviny.jste ubohý chudáci co jiného dodat
 Jana H. 
  • 

Re: chudáci kuřáci 

(25.9.2010 15:55:27)
Napsal kuřák, jak jinak :-D
 UFO8 
  • 

naprostý souhlas 

(21.2.2007 13:42:57)
Ahoj, článek mi opravdu mluví z duše, naprosto s ním souhlasím. Dokonce jsem se ve svém zaměstnání potkala s kuřákem - opovážila jsem se mu sdělit, že kouření na pracovišti (i když v jiné kanceláři) je hnus a že třeba tím může někoho omezovat a někomu to vadí. Dostalo se mi jediné odpovědi: jsem moc mladej a rozmazlenej spratek abych někomu řikala, jak se má chovat. Vím, že na pracovišti, kde je nekuřák se kouřit nesmí, ale budova je bohužel kuřácká - tak kde je spravedlnost?
 *Lilka* 


Přidávám se 

(23.2.2007 20:37:17)
naprosto s vámi souhlasím. Jsem na kouř alergická, asi z dětství, kdy mi máma hulila pod nos. Nechápu ty sobecké kuřáky, co kouří všude a ještě se vztekají, když nekuřád poprosí o posunutí. Když jsem byla těhu a byla v jedné nobl restauraci na obědě, tak si přesně ve 13.01 pán od vedlejšího stolu zapálila!!!!!!!!! Grrrrrrrrr, já bych je ...... No koment, nemá to smysl. Souhlasím a doufám, že se to brzo v restauracích zruší!!! Však nemůžu ani se svým synem na oběd!
 Helinečka 


To kuřák nemůže jít do nekuřácké restaurace? 

(27.2.2007 16:26:02)
Vypadá to, jabo by všichni předpokládali, že až (pokud) budou je nekuřácké restaurace (nemyslím hospody), že do nich kuřáci nebudou chodit? Je snad problém se naobědvat bez cigarety a pak si jít zapálit ven?

Mně kouření (i psí hovínka, odpadky, plivance, případné injekční stříkačky i zplodiny z aut a z komínů i drogy) na veřejnosti vadí. Vadí mi jít po ulici za továrním komínem, vadí mi cigaretový kouř na chodbě. Kdekoli ve městě si na chvilku s holčičkami sednu, do tří minut nám někdo kouří pod nos.

Vadí mi, že jeden kuřák na autobusové zastávce málem spálil mojí holčičce tvářičku (dal ruku s cigaretou dolů jen o 10 centimetrů vedle). Od té doby se kuřáků bojím.

Lidé jsou "vychovaní", že kouř se rozptýlí, kuřáci nesmrdí, odpadky uklidí město, plive se na zem, psí hovínka z chodníku spláchne déšť (poté, co do nich 30 lidí šlápne).

Udělejme s tím něco. Někteří kuřáci jsou slušní (stejně jako někteří pejskaři sbírají hovínka po svých psech), spousta se jich ale chová bezohledně. Nepomůže-li na ty neslušné nekuřáky přemlouvání a hubování, je na čase zavést zákon.

Naše děti si zaslouží nevidět cigaretu na každém kroku, nešlápnout do hovínka každý den. Bojím se, aby moje děti nekouřily, aby nebraly drogy. Vychovávám je odmalička, ale příklady táhnou.

P.S. Zkuste každý sebrat aspoň 7 odpadků týdně (a přesvědčit aspoň 3 další lidi) a bude to kolem nás hezčí :-).
 Ondřej Tesárek 
  • 

Ty nejsi normální 

(3.4.2007 18:56:08)
představ si jak smrdí auto....to je hrozny....a lidi ho klidně nastartujou před detmi. Pardon nemám řidičák, takže mi to vadí.
To si ze mě děláte pr*** ne? Tenhle názor musi pocházet od komunisty jinak nevim. Vždyt zákaz kouření je omezování mé osobní svobody. Paní, vy radši nejezděte k táboráku nebo už vůbec nezatápějte u kotle....jsou tam lejna
 Jezek 


Souhlasím 

(15.6.2007 23:23:59)
Když do restaurace jedině nekuřácké (ještě že je jich kolem nás už dost)
Ale s tím kouřením na zastávkách a bohužel i v zamšstnání - to je jak boj s větrnými mlýny. Nemyslím že kuřák je diskriminovaný když je někde zákaz kouření. (on ho stejně povětšinou nedodržuje)
 Izabelle 


kurak vs. nekurak 

(26.4.2008 20:38:01)
jsem kurak a beru ohledy na nekuraky. Proc? Protoze je to jen a jen moje chyba, ze jsem se naucila kourit a ze se skoro kazdy druhy mesic snazim prestat. Takze jsem PRO uplny zakaz koureni v restauracich, hospodach a jinych verejnych mistech. A kdyz i pak budu mit abstak, tak si proste pujdu zapalit ven. Tech par kroku na "cerstvy" vzduch me prece, na rozdil od cigarety, zabit nemuze..
 Teraza Horáková 


Re: kurak vs. nekurak 

(26.4.2008 21:03:16)
Izo... nejsem kuřák, ale kuřačka (jak můj muž říká "naše čoudilka";). Takový nějaký podivný, myslím, že jde spíš o neurotika..... prostě pocit zaměstnaných rukou.... co já "rozdrtila kancelářských sponek:-)).

U mne to funguje tak, že s nekuřáky prostě nekouřím...... na veřejnosti ani omylem a velmi často si ani v kuřácké společnosti si prostě nezapálím.

A blbě je, že kouřím doma - ve svém kutlochu..... ten je "tady" - moje kancelář.... nikde jinde si nezapálím....

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.