| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Probiotika ve výživě kojenců a dětí

 Celkem 53 názorů.
 Katka 
  • 

Dobré, ale... 

(12.2.2007 9:28:23)
Doporučovala bych převzatý článek zkrátit a upravit, aby nepůsobil tak akademicky. Jinak chválím za osvětu. :-)
 Petr 
  • 

Bulvarni clanek 

(12.2.2007 10:26:32)
Clanek je strasne strilni, plny naprosto zbytecnych a nepouzitelnych pseudo rad a tvrzeni a vubec nepusobi akademicky, ale spis jak prevzaty z nejakeho zenskeho casopisu o mode (viz spousta bulvarnich prirovnani k fotbalovym hristim apod.) Snaha o to mit za kazdou cenu kazdy den na rodine clanek obcas vede na vareni z vody.
 Monča 
  • 

Re: Bulvarni clanek 

(12.2.2007 10:46:17)
Chachacha, Petře, to jsi mě fakt pobavil. Označit tento článek za bulvární je s odpuštěním dost mimo mísu.
 Ivana Procházková 


Re: Bulvarni clanek 

(12.2.2007 11:04:44)
Lépe je podívat se nejdřív z jakého časopisu je článek převzatý, předejdeš tím zklamání. Nebo co bys jiného očekával od časáku Máma a já?
 Janina 
  • 

Re: Re: Bulvarni clanek 

(12.2.2007 11:23:28)
Ivule, Ty jsi tento článek už četla v nějakém jiném časopisu? Kde?
 Toranoko 
  • 

Re: Re: Re: Bulvarni clanek 

(12.2.2007 14:19:35)
Na konci je napsany, odkud byl clanek prevzaty
 Janina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Bulvarni clanek 

(12.2.2007 14:41:06)
To jo, já vím že je to z Máma a já, já jsem prve Ivuli špatně pochopila a myslela jsem, že ho viděla ještě i v nějakém jiném časopisu, tak proto jsem se na to ptala. Jinak se mi článek i časopis líbí :-)
 Petr 
  • 

Re: Re: Bulvarni clanek 

(12.2.2007 12:05:04)
Komentoval jsem pouze formu clanku, ale asi cekam od rodiny prilis.
 Toranoko 
  • 

Re: Re: Re: Bulvarni clanek 

(12.2.2007 14:04:59)
To asi jo, tady jsou clanky pro sirokou verejnost, ne odborne...rika se tomu vedecka popularizace
 Zuzulika 


Nejsilnější probiotika na českém trhu 

(24.11.2007 0:28:29)
Milé maminky, dozvěděla jsem se o produktech, které obsahují podle studií nejsilnější probiotika. Jsou na bázi BIO - všechny složky čistě přírodní, bezlepkové a vhodné pro diabetiky.
Moc se mi líbí jeden z nich, který obsahuje omega 3 mastné kyseliny (DHA a EPA), které podporují správný vývoj mozku a mozkovou činnost zejména u dětí. DHA je základem pro tvorbu nervových buněk( neuronů) a EPA zajišťuje přenos nervového vzruchu.
Obsahuje ještě další složky, které podporují imunitu a celkovou odolnost organismu. Mám výbornou zkušenost u holčičky po mozkové obrně.
Kdo máte zájem o informace, napište mi na mail.
halali5@seznam.cz
 evík 
  • 

Dobrý.. 

(12.2.2007 12:56:47)
Ahoj,tak koukám,že opravdu se potvrzuje rčení,,Není člověk ten,co by se zavděčil lidem všem..Tady se zkritizuje opravdu všechno.Jsem ráda,že se píší takové články..A koho to nezajímá,ať to nečte..lehká pomoc.Jinak,tento problém se mne docela týká,moje holčička docela trpí na špatnou mikroflóru,tak jsem velice ráda,že jsem se o tom dozvěděla víc.Je to srozumitelné a pro mne jako laika pochopitelné.ještě jednou dík:-)Evík a Týnka
 Jitule 
  • 

Actimel a podobné 

(12.2.2007 13:46:57)
No prima, díky za článek. Od dvou let dávám své holčičce k snídani pravidelně Actimel (vyloženě jí chutná, důsledně ho vyžaduje). Každý den má taky jeden celý bílý jogurt s živou kulturou (Activii nebo BioJogurt) ... a během toho půlroku, kdy jí poctivě zásobuju střevo užitečnými bakteriemi prodělala dvakrát tak ošklivý průjem spojený se zvracením, jaký za celé předchozí dva roky nikdy. Tak kde je chyba??
 Monča 
  • 

Re: Actimel a podobné 

(12.2.2007 14:00:35)
On nikdo netvrdí, že když sní člověk každý den jogurt, tak nemůže mít průjem. Ale taky si nemyslím, že by byl průjem způsoben právě tím jogurtem nebo Aktimelem.
Můj syn měl opakované průjmy v 6 měsících, leželi jsme kvůli tomu v Motole a nakonec ho vyléčili obyčejným Laktobacilem podávaným na lžičce s trochou mateř. mléka. Myslím, že při ošklivějších průjmech by dítě měl v každém případě vidět doktor a pokud možno udělat výtěr z rekta, aby se zjistilo, co průjem způsobilo. A podáváním probiotik (a je jedno v jaké formě) určitě nic nezkazíte. Teda pokud není diagnostikována nesnášenlivost bílkoviny kr.mléka nebo něco takového.
 Zdislava a kluci 


Re: Re: Actimel a podobné 

(12.2.2007 14:12:45)
mozna se na me pro to budete zlobit,ale v techto vyrobkach moc zivych kultur neni :-( je to skvela reklama,ale efekt je stejny,jako kdyz si date kefir,nebo jakykoliv zakysany jogurt,takze zazraky od aktimelu necekejte :-( ale netvrdim,ze je nezdravy,nebo neco podobnyho, jestli ho davate tak je to super,lepsi neco nez nic :-) jenom je to v te reklame moc prehnane, to je to same,jako reklama na zazivani s urcitym druhem jogurtu... kdyz budete fakt poctive kazdy den jist jeden zakysany jogurt tak se vam traveni taky spravy a nebude to tim,ze ten jogurt je bio,nebo neco podobnyho
 Lucka 
  • 

Re: Re: Re: Actimel a podobné 

(12.2.2007 15:58:46)
SOuhlasim s tim, ze Actimel a Activia jsou predevsim produkty reklamy. Bohuzel jsem necetla dotycny clanek, ale nezavisle se nekolik mych znamych lekaru i moje detska doktorka shodli na tom, ze nejlepe vychazi jogurt Hollandia (i ve srovnai s BIO jogurtem Olma, Activii a pod.). Vsechny tyto jogurty jsou dobre, ale v nekterych jeste platite navic i masivni reklamu, i kdyz na druhou stranu ani Hollandia nepatri k tem nejlevnejsim.
Lucka
 Zuzana+Terezka 


Re: Re: Re: Re: Actimel a podobné 

(12.2.2007 20:47:27)
Ale jogurty Hollandia obsahují asi 10% tuku a děti mají jíst asi 3% tučné jogurty. Což splňuje právě Activia a Bio Olma.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Re: Re: Re: Re: Actimel a podobné 

(12.2.2007 20:52:32)
To není pravda, právě na jednu koukám, klasická má 3% a extra selský 3,8%. Těch 10% mají smetanové jogurty, což Holandia nedělá (jinak třeba tuším choceňský).
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re:  

(12.2.2007 20:54:46)
Jo, a Bio Olma (taky ji v lednici mám ;) má sice 3,2%, ale je z odstředěného mléka a doplněná škrobem.
 Lavanda 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Actimel a podobné 

(12.2.2007 21:01:27)
Taky si myslím, že Hollandia smetanové jogurty nedělá, ale nemám zrovna žádný po ruce. Ale nevím, proč by měl jogurt s deseti procenty tuku u dětí zas tak vadit. Zvlášť u takových vyžlátek, jaké mám doma.
Spíš by děti neměly dostávat odtučněné jogurty, protože by do sebe dostávaly zbytečně moc bílkovin, ne? A už vůbec by neměly jíst jogurty doslazené umělým sladidlem.
Hollandia jogurty mám ráda. Stejně husté jogurty dělá taky Madeta, jsou ve skle a taky dost drahé. Ale moc dobré. Když se seškrábne vrstvička smetany usazená na povrchu, tak jsou i dietní... A určitě v nich jsou taky živé bakterie.
 Zuzana+Terezka 


Re: Tak to se omlouvám 

(13.2.2007 9:19:50)
Ty bláho, tak to se omlouvám, opravdu má Hollandia jen něco málo přes 3% tuku. V tom případě je Terezce začnu kupovat. Já jsem začala dávat jogurty až nedávno, tak jsem provedla exkurzi v našem obchodě a musela jsem si ten selský jogurt splést. Možná s tím choceňským. Jinak je fakt, že Bio Olma není úplně "čistý" , já ho nekupuji.
Ale co se týče těch tučných jogurtů, v poradně o výživě tady na Rodince jsem vyčetla, že zbytečně zatěžují ledviny. Tak, a teď jdu potupně koupit pár jogurtů Hollandia :-)
 Tvoje horší já 


Re: Re: Tak to se omlouvám 

(13.2.2007 9:26:01)
Zuzi, já mám dojem, že ledviny zatěžují právě ty nízkotučné. Právě proto, že v nich je na výživnou hodnotu příliš mnoho bílkovin. To platí samozřejmě pro úplně malé děti - do dvou, tří let. Těm tuky přece nevadí, naopak je potřebují, ne?
 Zuzana+Terezka 


Re: Re: Re: Tak to se omlouvám 

(13.2.2007 10:50:03)
Nízkotučné jogurty jsou vůbec nesmysl a pro děti opravdu nevhodné. Ale jestli jsem dobře pochopila to co jsem si načetla, tak ty 3% tuku jsou normální (ani tučné ani odtučněné, prostě normální). Nastudovala jsem si "batolecí" stravu, takže myslím, že od tří let už děti baští všechno. (Hlavně jim v tom těžko zabráníme, že jo :-)
 Tvoje horší já 


Re: Re: Re: Re: Tak to se omlouvám 

(13.2.2007 10:55:36)
Jasně, tři, tři a půl procenta tuku jsou normální. To je tučnost plnotučného mléka.
 Osminka 


Re: Re: Re: Actimel a podobné 

(12.2.2007 17:19:09)
To není pravda. Nedávno v Testu pro spotřebitele (CT 1) testovali právě zakysané výrobky a v Actimelu těch bakterií fakt bylo nejvíc. Tolik jich ale prý naše tělo nepotřebuje, takže opravdu stačí obyčejnější zákys.
 Leny, 2 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Actimel a podobné 

(12.2.2007 20:35:22)
Osobně nejsem příznivcem Actimelu, ale je fakt, že v něm živé baktérie jsou - odkaz na test idnescz přikládám http://ekonomika.idnes.cz/zive-bakterie-muzete-jim-verit-dzb-/test.asp?c=A060526_506768_test_maf
 Zdislava a kluci 


Re: Re: Re: Re: Re: Actimel a podobné 

(13.2.2007 13:27:55)
leny diky za link na stranky o testech,asi jsem si to spatne zapamatovala,takze to neni tak,ze by aktimel nebyl dobry,jenom je z nich nejdrazsi...
jeste jednou diky za ten test,omlouvam se za predchozi prispevek,jsem zase o neco chytrejsi :-)
 Leny, 2 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Actimel a podobné 

(13.2.2007 15:16:24)
Zdiši,
také jsem Actimelu moc nedůvěřovala (nedůvěřuju), považovala jsem to především za reklamu, ale dle testu (a ten považuju za důvěryhodný), musím uznat, že to nebude jen reklama ve smyslu, že by neobsahoval žádná probiotika, ovšem jaksi "všelék" to není. My jsme spíše příznivci jogurtů typu Hollandia. Probiotika "z lékárny" používáme jen při nemoci, resp. antibioticích, která zatím naše holčička potřebovala jen jednou. K tomu jsme pořídili z lékárny Nutrollin B cca za 80 Kč na podporu střevní mikroflóry. Vystačilo to myslím na týden a mělo by to účinkovat ještě nějakou dobu po využívání, byli jsme s tímhle preparátem spokojeni.
 Zdislava a kluci 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Actimel a podobné 

(16.2.2007 12:35:50)
tak presne ten nutrolin-b jsem vojtikovi po antibiotikach koupila taky, bohuzel mi ho nechtel pit, antibiotika mu chutnali vic,ale s vedomim,ze bych nutrolin stejne vyhodila jsem mu ho davala do mlika a moc si pochutnaval :-)

nejsem moc priznivcem lekarenskych preparatu,ale tohle mi prijde po nemoci jako skvely start a navic pristi tyden jde na ockovani proti klistatum a tak musi byt fit :-)
zdravim
zdi
 P. 
  • 

Re: Actimel a podobné 

(18.2.2007 15:52:44)
tak protože mléko a mléčné výrobky člověk k životu vůbec nepotřebuje, a děti taky ne. Mléko a ýrobky z něj jsou upravované a jsou kyselé a zbavují kosti vápníku. Za druhé maso by člověk neměl také jíst protože ve střevě hnije. Všechno obsahuje plno éček , kondenzátorů, stabilizátorů a jiných sraček a pak se divíme. Kdybychom se měli všichni vrátit ke stravě kt. se zde jedla před 500 lety, tak bychom byli zdraví,čili kdybychom jedli negeneticky modifikované potraviny. Ale to si myslím,že na to spousta z nás kašle a pak se diví. Přečtěte si o makrobiotice, tak bychom se měli stravovat. Ale přesvědčit lidi a rodiče aby dětem nedávali mléko-alergen,maso-kt.zahnívá, živočišné tuky, bílý cukr a podobné humusy, by dalo velkou práci , lidé o tohle nemají zájem a jen se setkávám se spoustou výmluv. Ale každý je svého štěstí strůjce sám.
 Eva 
  • 

Re: Re: Actimel a podobné 

(19.2.2007 20:11:13)
Neřekla bych že ti co jí jogurty a maso jsou o něco míň zdraví, než ti to to nejí. Znám pár lidí co nejí maso a taková bílá barva pleti se nevidí. Já hlídám malému jaké maso jí převážně z domácích chovů a jogurty jí různé hlavně holandia a je zdraví jak řepa, chtěla bych vidět malé dítě kterému by se nedávalo maso a mléčné výrobky to by jedlo obilí, to by byla pěkná bledule. Ti co nejí maso jsou jedině tak nemocní. Beru, když někdo nejí vepřové a hovězí, ale kuřecí a králící a taky krůtí si myslím, že do jídelníčku patří a hlavně dětí. A jestli to tam někomu hnije tak stejně je to jedno, 150 let se nikdo nedožije. A ve starých dobách se lidí zase tak vysokého věku nedožívali. Moje babička se dožila 93 let a maso jedla. Jinak malému dávám od Nestlé Junior mléko bifidus chutná mu a od malička ještě nebyl nemocný, jen párkrát rýma. A to jsme měli ted všichni virózy a chřipky.
 Lu-cie 


Re: Re: Actimel a podobné 

(28.2.2007 10:21:23)
pro zdraví vývoj vašeho dítěte doufám že žádné nemáte..........
 zdenek 
  • 

Re: Re: Actimel a podobné 

(21.7.2007 20:59:31)
nevěř všemu co se šustne, známá skusila makrobiotiku ze pry ji to spravi alergii a potom co zacala normalne jist se ji alergie zhorsila tak ze musela zacit brat prasky,clovek je uz par desitek milionu let vsezravcem... k tomu GMO- jaký je rozdil kdyz pozadovane vlastnosti vyslechtis a nebo geneticky upravis?-krome casu, si myslis ze psenice,atd. co sme jedli pred dejme tomu 500 lety byla totozna s divokou? vubec ne! naopak GMO umí alergeny z potravin odstranit napriklad spoustu lidi co umira na anafylakticky sok po ochutnání buráků by to ocenilo- stací zablokovat gen pro výrobu specifické bílkoviny a můžou to jíst.
na tom uz se pracuje.
 Bajka + 2 brouci 


Taky bereme probiotika... 

(12.2.2007 14:22:39)
...já i obě děti. Razantně jsme kvůli jistým projevům alergie překopali stravovací návyky a jedny z podpůrných prostředků, které teď bereme, jsou probiotika i prebiotika (chlorella). Celá věc má ovšem podstatně širší souvislosti, podle mě nestačí zobat probiotické prostředky a očekávat, že se vše v dobré obrátí. Za nás mohu říci, že se po čtvrt roce ´nového životního stylu´ cítíme hmatatelně lépe, než dříve.
 Lucie, klouček 03, holčička 07 


Co berete? 

(12.2.2007 17:42:51)
Zajímalo by mě, jaká probiotika berete vy a vaše děti. Já zatím se synkem každé ráno piju Actimel (i v testu MF Dnes vyšel jako nejlepší), ale měsíc před porodem a pak po porodu bych chtěla přitvrdit a koupit si nějaké pilule (neboť jsem alergik a chtěla bych toho miminko ušetřit). Co byste mi doporučili?
 Monča 
  • 

Re: Co berete? 

(12.2.2007 17:51:57)
My (dospělí a děti 5 a 8 let) bereme na doporučení lékařky Probiofloru. Jsou to tablety volně k dostání v lékárně, je jich v jednom balení 30 a stojí kolem 160 korun.
 Rosie 


Pro Lucii s kloučkem a bříškem :-) 

(12.2.2007 18:15:10)
Lucko, já ze stejného důvodu beru Probiofloru - manžel je astmatik, já ekzematička. Doporučila my ji imunoložka, ke které chodím se 4,5letým synem (astmatik s velmi sníženou imunitou). Budu ji brát i během kojení, mělo by to i pomoci miminku. Krom toho nás bude čekat jakési vyšetření a případné injekce, se kterými se musí začít ale velmi brzy, aby do roka mimi dostalo celou sadu. Má to výrazně snížit výskyt alergií u rizikových skupin dětí - buď se neprojeví nebo v minimální míře.

Jinak ad Actimel - nechci rozpoutat hádku na toto téma, ale právě na imunologii mi bylo řečeno, že hlavně ať v tomto bodu nepodlehneme reklamě. Není v něm nic tak extra zázračného, jak se tvrdí.
 Bajka + 2 brouci 


Re: Pro Lucii s kloučkem a bříškem :-) 

(12.2.2007 21:57:47)
Actimel - jsem téhož názoru - velká nafouknutá reklamní bublina...

Co bereme my: mám po konzultaci s Dr. přes celostní medicínu a postavený půlroční program dá se říci detoxu, jehož součástí je braní pro- i prebiotik. Děti berou od Valosunu Biopron Junior - pytlíčky od 4. měsíce, my dospěláci bereme probiotika Symbi I a Symbi II z www.celostnimedicina.cz - ovšem jak jsem psala, máme rozpis, jak to přesně brát, takhle by to bylo zavádějící :-) K tomu všemu úprava stravovacích návyků (detox dieta s převahou zeleniny, obilovin, luštěnin, vynechání kravského mléka a silné omezení bílých cukrů) + další symbiotika, bylinné extrakty na imunitu a podpora ´výroby´ jaterního trámčiva a činnosti ledvin, chlorella. Je to komplikovaný, ty probiotika jsou fakt jen součást. Ale my máme komplet alergické zatížení, tak jsem se rozhodla do toho jít, už kvůli dětem - a zatím se to vyplácí!!
 Bajka + 2 brouci 


Re: Re: Re: Pro Lucii s kloučkem a bříškem :-) 

(13.2.2007 12:26:10)
Loro ono to tak jednoduché není :-), kapsle je kapsle a pro děti se to vyndávat nemá, protože v kapsli je to proto, aby vše prošlo kyselým žaludkem bez újmy a začalo to působit až v tlustém střevě. Jak se to vysype z kapsle - jako by sis nic nevzala, kyseliny v žaludku probiotika zničí. Pro děti ta sypaná probiotika se dělají jinou technologií, víc vydrží kyselé prostředí. Jednou z možností jsou i Hylak kapky pro děti, ale v dlouhodobějším podání.
 Lucie, klouček 03, holčička 07 


Re: Re: Re: Re: Pro Lucii s kloučkem a bříškem :-) 

(13.2.2007 16:40:39)
Díky všem za info, poptám se v lékárně.
Rosie, a co dáváš synkovi astmatikovi? Můj syn (3.5 roku) je ekzematik se sníženou imunitou. Zatím to řešíme dietou a tím Actimelem, ale taky bych nebyla proti vyzkoušet ještě něco dalšího.
Pro nové mimi zatím zvažuju Collinfant (myslím, že to není injekce, ale probiotika na lžičku), které se berou už v porodnici. To mi schválila i naše imunoložka. Jestli máš nějaké další tipy, sem s nimi, ať to stihnu do porodu nastudovat. Díííky.
 P. 
  • 

Re: Co berete? 

(18.2.2007 15:57:28)
doporučila bych jednoznačně přejít na makrobiotiku, to se alergií,lupenek nebo astmatu zbavíte napořád,chce to jen silnou vůlí a důslednost.
 miidyy 


RE:Ekzém a probiotika 

(20.2.2007 13:49:45)
Mám 7měsíční dceru a má nejspíš atopický ekzém.Kojím a mám zakázané mléčné jídlo.mám ale pocit,že když nedostává do těla žádná probiotika ,horší se i plet a tím i ekzem.Nemá te s tím prosím někdo zkušenosti?
 Lassie 
  • 

Re: RE:Ekzém a probiotika 

(20.2.2007 15:28:27)
Co třeba užívání lactobacillu v tabletách? Třeba by to pomohlo, navíc je to dobré i pro jiné zdravotní obtíže.
 L 
  • 

to je stara zalezitost 

(12.2.2007 18:13:18)
Nase pani doktorka nam doporucovala zvyseny pocet jogurtu po antibiotikach uz pred 40ti lety. Zadna novina.
 Hadi a spol 


Re: to je stara zalezitost 

(13.2.2007 17:29:53)
Jogurty a kefíry jsou stará známá záležitost :-)) S tím rozhodně souhlasím :-))

A co se týče jogurtů - Hollandia je super, ale když potřebuji spravit střeva po antibiotikách, tak kupuji jogurty ve skle od Madety - jsou totiž jediné jogurty, které dozrávají až ve skle, takže jsou skutečně "živé"
 BellaDonna 
  • 

Re: Re: to je stara zalezitost 

(14.2.2007 8:51:57)
Ahoj, na jogurtech Hollandia je napsáno "vyroben tradiční metodou zrání v kelímku".
 Zuzana+Jony, 2 roky 
  • 

jogurty 

(12.2.2007 19:56:34)
Myslím, že ta reklama je jen reklama, že i ostatní jogurty mohou mít dobrý vliv - manžel miluje již zmíněnou HOLLANDII, ta tedy opravdu není nejlevnější, ale naše paní doktorka nám ji také doporučila jako nejkvalitnější jogurt na trhu....
 Ninivé, synek 1rok 
  • 

Poraďte prosím někoho pro celostní medicínu, nebo výživu... 

(13.2.2007 20:56:10)
Díky za článek a diskusi, moc zajímavé. Syn má ekzem, zřejmě atopický už asi od 5.měs. Pořád teď přemýšlím co udělat s jídelníčkem, aby to bylo lepší. Je tak na 70% kojený, takže s mým jídelníčkem taky. Poraďte mi prosím někoho pro celostní medicínu, nebo výživu, příp. literaturu, web... Díky
 Bajka + 2 brouci 


Re: Poraďte prosím někoho pro celostní medicínu, nebo výživu... 

(13.2.2007 22:37:41)
Nini doporučuji www.symbinatur.com - Dr. Šácha, celostní medicína. Starší syn je taky ekzematik, řešíme to s ním též. Zlomte vaz, Petra
 Radka a Anetka 
  • 

Re: Re: Poraďte prosím někoho pro celostní medicínu, nebo výživu... 

(14.2.2007 13:19:42)
Dr. Sacha je fajn, ale pri materske velka financni zatez :-(
 Bajka + 2 brouci 


Re: Re: Re: Poraďte prosím někoho pro celostní medicínu, nebo výživu... 

(14.2.2007 15:10:46)
Radko záleží na tom, do jakého postavení dáš přírodní léčbu svého dítěte a finance k tomu vynaložené :-) Dr. Šácha mě k ničemu nenutil, hodně nám pomohla úprava jídelníčku po konzultaci s ním - díky za jeho jemné impulzy v tomto směru, to, že jsem se nakonec rozhodla koupit si navržené preparáty bylo další moje rozhodnutí. A protože jsme v úvodu užívání, nejsem schopná říci, nakolik nám pomůžou - to ukáže až čas :-) Čili jednorázový konzultační poplatek 600,- Kč za rozebrání situace nepovažuju za smrtelnou ránu naší peněžence.
 gatto 


Re: Poraďte prosím někoho pro celostní medicínu, nebo výživu... 

(15.2.2007 10:38:17)
Na tvém místě bych zkusila jako jídelníček makrobiotiku a v případě ekzému je taky důležitá kosmetika (přírodní a neparfémovaná),dále se doporučuje málo koupat,bavlněné oblečení-co nejmíň barevné,zkontrolovat životní prostor dítěte (měly by být přírodní materiály,hračky omyvatelné-ne plyšáci,pokojíček bez koberců,závěsů,pozor na měkčené plastové pomůcky,ne kontakt se zvířaty,...) To je asi tak,co mě zrovna napadá...
 Eva K, Lucie 11m 
  • 

Re: Poraďte prosím někoho pro celostní medicínu, nebo výživu... 

(18.2.2007 14:50:32)
Ahoj, doporučila bych oba vynechat mléčné výrobky. Pokud si to bez mléka nedovedeš představit (já tedy ne:-)), tak určitě vynechat syrové mléko a výrobky z kravského mléka kupovat pouze kysané. Kamarádce si tímto krokem zlepšil atop u kluka do 14 dnů.
Mě jako alergikovi pomohlo omezit-vyloučit bílý cukr a bílou přeničnou mouku. Je důležité "odlehčit" práci střevům, kde je základy imunity. Taky si více dávám pozor na EE, žádné hotové jídla (i v hospodách mohou vařit z pytlíků) a uzeniny, taky chleba kupuji balený a přečtu si, co obsahuje (existuje i chleba bez konzervantů). V bylinkářství ti jistě doporučí nějaké čaje či koupele, bylinky ale účinkují dlouhodobě, nečekat okamžitý zázrak. Mě pomohlo Lapacho, ale to asi není pro dětičky. Co dovolená u moře?:-) Eva
 P. 
  • 

Re: Poraďte prosím někoho pro celostní medicínu, nebo výživu... 

(18.2.2007 17:19:38)
ano,přesně tak, zkuste makrobiotiku a máte po atop.ekz., alergii a vám to jedině prospěje, potraviny bez EE,KOnz., stabilizátorů. chcce to hodně času, a hlavně pevnou vůli a úsilí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.