| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ale paní učitelko, my se fakt snažíme!

 Celkem 45 názorů.
 Tamara 
  • 

Pobavilo, potěšilo :-) 

(17.1.2007 8:54:45)
Moc hezky napsáno, příjemné počtení k rannímu čaji. Člověk se tak nějak uklidní, že je to všude stejné a že všechno je možné brát s nadhledem a humorem. I všední ráno může mít svou poezii, když se na to podíváme z toho správného úhlu. Díky.
A teď už musím taky zkontrolovat koupelnu :o)
 Lucka 
  • 

Re: Pobavilo, potěšilo :-) 

(17.1.2007 9:09:19)
To je nádhera! Moc pěkně napsané! Opravdu! Věnujete se tomu? Myslím "profesionálně", tak prosté, jednoduché, všední věci popsat tak zábavně a poutavě! Gratuluju a díky, moc hezké čtení. Tohle umět...
 majda 
  • 

Re: Pobavilo, potěšilo :-) 

(19.1.2007 15:44:03)
Moc pěkné čtění, zahřálo mě to u srdíčka :-))

V dnešní době kdy se pojmy rodina a láska vytrácejí ze života a naopak normální je něvěra, je tohle čtení prostě úúúúžasné.

Mám 2 kluky a moc ráda se vracím z práce domů a těším se na ně,( bohužel jen na ně ), protože tatínek nám před lety odešel za jinou. Ale jak vidím, existují i tátové s velkým T, :-)))
Těším se na další příspěvky
 Lenka , taťka a čtyři děti 
  • 

Re: Re: Pobavilo, potěšilo :-) 

(21.1.2007 21:40:21)
Pane Nágl, zdravíme Vás i celou Větrnou Hůrku! Vaše fejetonky zkrátka pobaví mne i mého muže. Díky za příklad, že dnes může fungovat i velká rodina a je přitom i legrace...Ať žijou hezká rána, naše děti a děti našich rodičů!Lenka,taťka a čtyři děti
 Lucka 
  • 

Dvojí optika 

(17.1.2007 9:33:32)
Teta mého manžela celý život učila na prvním stupni. Je to dnes už jedenáctinásobná babička a ve svých více než sedmdesáti letech velmi noblesní dáma, která dokáže přiznat, že udělala chybu.

Protože je věřící, mohla učit za svých mladých let pouze v pohraničních částech republiky, kde byla velká chudoba a škola patřila mezi okrajové zájmy jak dětí, tak rodičů.

Dodnes u čaje teta vzpomíná, jak dětem četla ve škole Broučky, jak se snažila v nich vzbudit lásku k jazyku, zájem o poznání.. A jak nedokázala porozumět rodičům, kteří se - dle jejího tehdejšího názoru - svým dětem nevěnovali.

Sama měla čtyři děti. První tři - samozřejmě premianti. Až když se narodil poslední syn a začal chodit do školy, přišly problémy. Tehdy se o dyslexii, dysgrafii, dysmúzii a dyspraxii nemluvilo. Děti se prostě považovaly za hloupé.

Naráz bylo třeba se podívat na dítě jinýma očima. Oceňovat i takové pokroky, které se u třech starších považovaly za samozřejmé.

Já sama učím. A jen díky tomuto příběhu jsem stihla přijít na to, že občas je potřeba zkusit použít na problémové děti jinou optiku, dřív než se mi narodí děti.

 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Děkuji. 

(17.1.2007 9:39:35)
Luboši, já sice nevím, jak to děláte, ale Váš článek mě vždycky zahřeje na duši. Jen tak dál - Vy jste prostě přirozený talent.
 Isa 
  • 

Re: Děkuji. 

(17.1.2007 9:42:41)
Já taky děkuju. Vždycky mi uděláte radost.
 Insula 


Skutečný partner 

(17.1.2007 10:04:23)
Vidím, že ještě existují muži, kteří jsou schopni pomoci manželce. Nevíte, kde se dá takový chlap najít??? Já holt to štětí neměla. Neměla jsem ho vlastně nikdy (myslím štěstí na chlapy). Ale tak to chodí. :-)
 Dana 
  • 

Nádhera! 

(17.1.2007 10:10:54)
To se fakt moc hezky četlo, pohladilo po duši...
 Gábina 
  • 

ranní čaj... 

(17.1.2007 10:22:58)
Mám zatím jediné dítě - tříletou dcerušku, takže popis Náglovic ranní domácnosti mi přijde fakt docela pikantní o))... Postavíme tři litry vody na čaj k snídani, naděláme školní svačinky do prádelního škopíku, uložíme do kapsy seznam odpoledního nákupu (pět litrů mléka, tři pecny chleba, dvě plata jogurtů...), nastartujem autobus a rozvozíme dětičky do škol... o) Zní to fakt pěkně o).
 Kreli+Madlenka7 


Re: ranní čaj... 

(17.1.2007 10:27:37)
Luboši, Vaše články jsou úžasné - fakt jste ještě nevydal žádnou knížku? Jestli ne, tak honem napravit :o) !
 Nela, syn Tomáš 14 
  • 

Re: Re: ranní čaj... 

(17.1.2007 11:15:25)
Luboši, krásně napsáno, moc mě ten článek uklidnil, taky mám doma třídního klauna a každý týden (musím se každý pátek telefonicky informovat na chování syna) mě paní učitelka prosí, abych s tím už něco dělala. Ale co?
 Vanda 
  • 

Nechat klauna klaunem 

(17.1.2007 11:57:59)
Z šedivé všednosti mých školních let mi dodnes na tváři vykouzlí úsměv vzpomínka na některý z výstupů toho našeho třídního baviče. Byl třídní klaun? Asi ano. Proč to dělal? Asi to byla taková jeho přirozenost. Schopnost vidět svět optimističtěji, odlišně, dělat si legraci z jiných (v únosných mezích, samozřejmě, ale ti správní klauni většinou tuto hranici mají dost dobře nastavenou a neublíží druhým) i ze sebe. Takových vlastností si já u lidí velmi cením. Co byste s tím chtěla dělat? Buďte na svého syna hrdá. Když dnes toho našeho klauna potkám, opět mne ohromí a rozesměje jeho pohotovost a fantazie v běžných denních situacích. Já myslím, že být klaun je dar. Na naší škole to i profesoři oceňovali, protože i oni byli schopni pozitiva tohoto klaunovství vnímat. Nebrali dobrý vtip jako narušení své autority, ale jako užitečné osvěžení atmosféry ve třídě. Proč se snažit "udělat něco s tím jeho šaškováním"? Vždyť pokud jinak studuje tak nějak normálně a nemá žádné vážné problémy, pokud má nějakou svoji rozumnou míru, tak není problém. Naši klauni odmaturovali jako kdokoli jiný z ročníku a ještě k tomu prošli školními lety s nebývalou grácií :o)
 Mrňus 


Re: ranní čaj... 

(28.6.2014 16:19:39)
Dobrý den, moje řeč. Pokud vyjde kniha, kupuji pro sebe i své okolí. Články jsou úchvatné a na rodině je nikdy nepřeskočím. Moc za ně děkuji!!!~g~
 Jahůdka, tři děti 
  • 

Moc hezké ... 

(17.1.2007 15:30:26)
To je moc hezký příspěvek. Vtipný, s nadhledem. Jak jinak věci brát, když je doma taková tlupa, že ... :-D
 mamina Katerina 
  • 

uzasne 

(18.1.2007 13:10:47)
Vy mate opravdu talent.Kdyz pod clankem vidim vase prijmeni,tak nikdy neodolam a tesim se az si prectu dalsi uzasny prispevek.Tak jen tak dal.
 Vali222 


My se taky snažíme :-) 

(18.1.2007 14:13:46)
Nemáme tolik dětí, jen dvě, a stejně šla včera ta starší do školky bez svetru, jen v bundičce...
 Christianna + 3 kulíšci 


Re: My se taky snažíme :-) 

(18.1.2007 17:46:00)
...tak jsi mi Vali sebrala vítr z plachet, jak se říká - přesně takhle jsem chtěla reagovat, jen děti máme tři:.)
 Soňa+Sárinka06+Aňulka09 


Re: Re: My se taky snažíme :-) 

(18.1.2007 19:45:51)
To je fakt výstižně napsané.... Dělá něco s tím svým talentem ??? Třeba krátké fejetony do nějakého časopisu ? A propo jaké je vaše povolání....pokud nejsem příliš zvědavá ;o)
 luc 
  • 

pěké... 

(19.1.2007 12:33:45)
no fakt by jste měl uvažovat o knize povídek.
Mimochodem, jsem učitelka i matka bez iluzí o svém dítku a obdivuju vás, že to zvládnete výrokem My se snažíme. Já bych jí asi pověděla pěkně od srdce, že jaký si to v hodině udělá, takový to má. Nezlobte se, žetu nechválím váš styl(fakt dobrej) ale mě nadzvedávají učitelé, kteří si myslí, že má vše být na rodičích (a naopak). Prostě ve třídě si snad má každý vyučující ta pravidla stanovit, vždyť to studoval a je za to placen. A také by měl být schopen posoudit, co je únosné, typické pro každé dítě a pro 11 sourozenců. Měla by je pochválit za to, jak to zvládají.
Mimochodem, obdivuju jak jste ráno schopen života, já s ranním vstáváním dodnes bojuju, proto můžu dělat jen učitelku.
 Kohnova 
  • 

Re: pěké... 

(23.1.2007 18:12:42)
Nerozumim presne, pises "jen ucitelku", proc? Pripada ti tve povolani podradne? Ad L.N.: jiste je daleko tezsi zvladat jedenact deti nez dve, ale proc mit uce za zle, kdyz mi na schuzkach rekne, ze videla ditko kourit? Je lepsi vedet, ze zkousi kourit, nez to nevedet, ne? Nebo je uca blba, ze si troufla rict o mych detech neco jineho nez chvalu jen proto, ze mam deti jedenact?
 Dagmar Kulichová,2 dospělé dcery,l 8a půl roku 
  • 

Ale paní učitelko,my se fakt snažíme 

(21.1.2007 22:21:49)
Po přečtení tohoto článku jsem si uvědomila,že dnes je to poprvé,co mě něco tak krásně pobavilo.Jste vzorný otec,blahopřeju Vaší ženě.
 Dagmar Kulichová,2 dospělé dcery,l 8a půl roku 
  • 

Ale paní učitelko,my se fakt snažíme 

(21.1.2007 22:22:05)
Po přečtení tohoto článku jsem si uvědomila,že dnes je to poprvé,co mě něco tak krásně pobavilo.Jste vzorný otec,blahopřeju Vaší ženě.
 Dagmar Kulichová,2 dospělé dcery,l 8a půl roku 
  • 

Ale paní učitelko,my se fakt snažíme 

(21.1.2007 22:22:28)
Po přečtení tohoto článku jsem si uvědomila,že dnes je to poprvé,co mě něco tak krásně pobavilo.Jste vzorný otec,blahopřeju Vaší ženě.
 Jiřina 
  • 

To je život 

(22.1.2007 7:33:23)
Tak zrovna jsem dovařila čaj a kávu, nejstarší syn vstává, pak další dítě vstane a další.Vstáváme postupně, abychom se neušlapapli.Máme se rádi, tak si vyjdeme vždy nějak vstříc.
Pustila jsem počítač kvůli e-mailům a takový krásný článek mě zahřál na duši.
Musím poděkovat všem rodičům, kteří berou věci realisticky a dělají dětem snídaně a svačinky a neposílají je do školy jako do divočiny, co ulovíš to máš.
Slušnost se neměří počtem dětských cigaret,drzých slov a mluvení v hodině.
Ale to pozná člověk ,až děti povyrostou.
 11.8MartinaEmma12 


Re: To je život 

(22.1.2007 8:10:29)
Kde jsou ty časy, kdy nás mamča s bráchou budila, měli jsme nachystané hromádky oblečení, které jsme stejně měnili za ty, co se nám více líbili, nachystaná snídaně, škraloup do výlevky, svačinka v ubrousku.........
 Lenka a 3 děti 
  • 

Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(22.1.2007 12:44:34)
Proč někdy nenapíše paní Náglová? Jen proto, že není "psací"? Spíš proto, že má díky svému muži tak těžký život, že si to těžko dovedeme představit. Pane Nágle, přála bych Vám, abyste prožil jediné těhotenství a jediný porod a uvědomil byste si, jak moc jste své ženě ublížil.
 Haluška 


Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(22.1.2007 12:53:34)
Ježkovy voči Lenko, to bylo míněno vážně, nebo pouze jako provokace? Většinou na takové výlevy nereaguju, ale tentokrát si to nemůžu odpustit... Mám teda jenom tři děti a každé těhotenství a porod jsem prožila ráda. A věřím, že jsou ženy, které si jich rády prožijí i víc. A to, že někdo někam nepíše, prosím není známka vůbec ničeho. Nebo si chcete to, že můj muž sem nepíše, vykládat taky tak, že jsem mu způsobila tolik trápení tím, že se musí postarat o rodinu se třemi dětmi, a tudíž má příliš mnoho práce?
 Lavanda 


Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(22.1.2007 13:00:31)
Předpokládám, že paní Náglová měla jedenáct dětí zcela dobrovolně a ráda, po vzájemné dohodě se svým manželem. Nevím tedy, proč by měl pan Nágl své manželce nějak ubližovat.
Nikdy by mě nenapadlo přemýšlet způsobem, že těhotenství a porod jsou pro mě utrpením a manžel mi ubližuje tím, že se mnou chce mít děti.
 Lavanda 


Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(22.1.2007 13:01:19)
Předpokládám, že paní Náglová měla jedenáct dětí zcela dobrovolně a ráda, po vzájemné dohodě se svým manželem. Nevím tedy, proč by měl pan Nágl své manželce nějak ubližovat.
Nikdy by mě nenapadlo přemýšlet způsobem, že těhotenství a porod jsou pro mě utrpením a manžel mi ubližuje tím, že se mnou chce mít děti.
 Simikuv 


Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(22.1.2007 13:10:30)
Vás asi třikrát znásilnili, že nevíte, že v normálních rodinách, kde to funguje právě tak jako u Náglů, se většinou na rozmonožování rodiny podílejí dva.
 Simikuv 


Re: Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(22.1.2007 13:26:33)
..... a asi mi něco uteklo já myslela, že mají 5 dětí ne jedenáct .....
 Sylvie 


Re: Re: Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(22.1.2007 13:45:55)
Simikuv, asi ti utekl tento článek ;o)

http://www.rodina.cz/clanek4863.htm
 Kreli+Madlenka7 


Re: Re: Re: Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(26.1.2007 15:08:04)
Taky většinou nereaguju na takové výlevy ubohosti, ale tentokrát, Lenko, musím : "Uuuuááááááá" - uf, to se mi ulevilo.
 petru 


RRanní WC 

(26.1.2007 17:08:21)
třeba se Lence fakt nerodilo lehce a nebo je její manžel tyran, každý není jako pan Nágl, bohužel

Já mám ale jiný dotaz? Mám sice jen tři děti, ale všichni odcházíme z domu ve stejnou dobu a když se vzbudí jedno dítě, tak se málokdy stane, že by další ještě mohly spát, tak je u nás ráno pěkná fronta na WC, to je navíc v koupelně a nemá dveře.
Přála bych vám slyšet tu idylku, když pubertální dcera čůrá a malá stojí před ní a čeká. Řešíme to závěsem, domluvama, nočníkem - ten ale nemůžeme používat do nekonečna. Co nám poradíte?

Jo, vžilo se u nás heslo-takové skoro pravidlo:"na záchod se chodí, když je volno, ne když se někomu chce" ale to lze praktikovat jen o víkendu, rána bývají krušná.
 Eraser 
  • 

Re: RRanní WC 

(2.2.2007 17:25:44)
A proč máte WC společně s koupelnou? To je strašná zhovadilost !!! Máte taky kuchyň a obejvák dohromady?
 Tvoje horší já 


Re: Re: RRanní WC 

(2.2.2007 17:38:28)
Jasně, pro větší rodiny je výhodnější mít koupelnu a záchod zvlášť, pokud tedy nemhou mít těch WC a koupelen víc. Ale proč to říkat takovým způsobem?
 Kubula K. 


Re: Re: Re: RRanní WC 

(2.2.2007 17:40:39)
Přesně. A když jsme u obýváku a kuchyně, neznám prakticky nikoho, kdo by je dohromady NEMĚL.
 Lenka a tři dítka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(28.1.2007 20:05:12)
Holky, ubohost asi jo, ale mně to fakt přijde strašné - lítáme doma jak hadry na holi při JENOM třech plánovaných dětech - a mít jich čtyřikrát (!) víc, to je představa NEUVĚŘITELNÁ!!! Fakt nezávidím paní Náglové život - a panu Náglovi vlastně taky ne. Antikoncepci zdar! Nazdar...
 Ivana Procházková 


Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(26.1.2007 21:46:36)
Lenko, ty jsi jedla vtipnou kaši, co?

A proč ty sis vlastně nechala (s tvým postojem k těhotenství a porodu) od manžela TAK UBLÍŽIT dokonce třikrát? Nebo jsi u vás v rodině brána za nesvéprávného jedince, který nemá nárok se ani vyjadřovat, ba co spolurozhodovat, o takové věci jako početí miminka?
 Lenka 
  • 

Re: Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(29.1.2007 17:51:57)
Jen dvakrát:-) Máme dvojčata a jednoče:-) - nechtěli jsme jedináčka a lup, pak přišla na řadu dvojčátka. Plánovaně, chtěně - ale stačí mi až až!!! NECHÁPU, jak to může paní Náglová stíhat, fakt ne! A co má ze života?... Když jsem převlíkala postele, po třetí dětské jsem si řekla: "Ty vado, ještě skoro čtyřikrát tolik!" Dvě i čtyři děti mi přijdou rozumné, ale jedenáct je fakt úlet. Moje babičky (obě ročník 1924) jsou "jen" ze sedmi dětí, dědečkové (ročníky 1915) jsou ze dvou jeden a druhý ze čtyř, a to prosím jedna strana jsou Srbové a druhá Češi... Už tenkrát se dokázali "ochránit". Každému dle svého, ale na mě, protestantku, to působí jako nepřiměřené uctívání katolických zásad rodiny Náglových (ono se to hezky kecá proti antikoncepci, když mám přikázaný celibát...). Můžou to být fajn a inteligentní lidi, ale procházejí pověstným očistcem na zemi.
 Lavanda 


Re: Re: Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(29.1.2007 18:33:30)
To se prvně zeptejte u Náglů, jestli procházejí očistcem na zemi. Mě se zdá, že jsou docela spokojení, no spíš bych řekla, že velice spokojení.
 jedna z dcer Náglových 
  • 

Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(4.2.2008 14:28:24)
Paní Lenko,
chápu, že je to pro Vás asi těžko představitelné, a proto máte tyto zkreslené představy. Každý má právo na svůj názor. Ale kdybyste poznala, jak to u nás chodí, a kdybyste poznala moji maminku, přehodnotila byste. Máma je skvělá, chytrá a krásná ženská, která někde hluboko v sobě bere sílu všechno zvládat a ještě si plnohodnotně a možná víc než některá jiná mamka dokáže užívat života. Není to žádná chudinka, která se nechala jedenáctkrát otěhotnět a slouží tyranovi manželovi! A že by naši procházeli očistcem na zemi? To jsou teda hodně silná slova. Oba jsou pracovití, mají potřebný nadhled i smysl pro humor a taky víru. To jsou, myslím, základy toho, že zvládli a zvládají úspěšně vychovat tolik dětí. A ještě toto: Máma mi jednou řekla, že s každým dalším dítětem ne že jí sil ubylo, ale naopak další přibyly. Takže tak.
 Jana 
  • 

Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(22.2.2009 14:18:34)
No tak Ty seš trubka! Kdyby nechtěla, tak je nemá. Způsobů je mnoho. Někteří lidé prostě děti chtějí - stejně tak, jako je sobci nechtějí, nebo jen "aby měli splněno" očekávanou povinnost.
 Jana 
  • 

Re: Hezké čtení, ale smutné pozadí 

(22.2.2009 14:18:34)
No tak Ty seš trubka! Kdyby nechtěla, tak je nemá. Způsobů je mnoho. Někteří lidé prostě děti chtějí - stejně tak, jako je sobci nechtějí, nebo jen "aby měli splněno" očekávanou povinnost.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.