| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se u nás stal zázrak

 Celkem 71 názorů.
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Vánočka 

(10.1.2007 9:27:41)
Knížku od paní Prekopové jsem bohužel nikde nesehnala, ale se svazováním mě seznámili v HB porodnici. Byly jsme s holčičkou "na nedonošených" a vždycky když už jsem nevěděla, co s ní, tak přiběhla sestra, svázala ji a z peřinky na mě koukaly spokojená očička :-) "Svazovat" vyžadovala asi do 3 měsíců. Chlapečkovi stačilo, když se mu stáhly ručičky k tělu - nožičky potřeboval volné - takto to vyžadoval na spaní asi do půl roku. No a dnes cestuje celou noc v postýlce - 2-3x se probudí a neví kde je. Najdu ho sedícího v koutku, tak ho položím a on spí dál...
Přeju všem klidné noci :-)
 petra 
  • 

Re: Vánočka 

(10.1.2007 9:42:15)
V brandýské porodnici nás to učili také, akorát tomu neříkali vánočka, ale houstička:-) Kriticky však musím přiznat, že dokonalosti sestřiček ve vázání jsem nikdy nedosáhla.
 Lucie, Ondra 05/04, Kryštůfek 12/06 
  • 

jak správně zavinout? 

(13.1.2007 17:59:47)
Ahoj holky, nemohly byste prosím podrobněji popsat, jak by se děti měly správně zavinovat? Přiznám se, že popis v článku jsem úplně nepochopila....Díky:-)Lucie
 Petra, Sofinka - 8,5 měsíce 
  • 

Re: Re: Vánočka 

(28.1.2007 21:49:02)
Jo jo, taky jsem se to naučila v porodnici. Malá to pak vyžadovala cca do půl roku. To už jsme pomalu začali odnaučovat a tak spala s jednou ručičkou zavázanou a druhou měla volnou.:-)
 Markét 
  • 

Já chci také 

(10.1.2007 10:21:11)
To je božské... Holky, nemáte tam tip jak to udělat, když mojí slečně je dvacet měsíců, ale v noci se chová presně jak mimčo z příspěvku.Stále kojím a už nemůžu.
 Radka (kluci 10 a 12let) 
  • 

Re: Já chci také 

(10.1.2007 10:54:16)
Podobně mne trápil Kuba, když mu bylo cca7-8 měsíců, rada mojí maminky byla jednoduchá- v noci nekojit, dát napít čaje, hlad určitě nemá. Dala jsem si limit, že pře pátou nekojím a neberu ho k sobě do postele. A bylo, dvě noci to ještě zkoušel a pak už spal celou noc.Spánku zdar.
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: Re: Já chci také 

(10.1.2007 13:07:11)
Mě ještě zubařka radila dát jenom vodu. A ono to funguje - když mají děti v noci žízeń, tak tu vodu vypijou. Když ne, tak jenom odstrčí lahev. Lahev čaje by vypili vždy celou
 Mony, Kathy 6 mesicu 
  • 

Re: Re: Já chci také 

(13.1.2007 10:04:03)
Radko, je to sice super rada,ale na moje dite to proste nefunguje.Taky jsem si rekla,ze uz ji kojit v noci nebudu, naposledy jsem ji dala napit v deset hodin po probuzeni a vysledek byl takovy,ze se mi od pulnoci budila po pul hodine se silenym revem, kdy z toho po 20-ti minutach usnula a za pul hodiny to bylo nanovo. Takto jsem to vydrzela 4x za sebou a pak jsem si rekla dost, dala ji napit jako vzdycky a usnula alespon na hodinu a pul. Tak holky jestli nekdo prosim mate radu,jak na takoveho dite, budu Vam vdecna. Problem rozhodne neni v tom,ze by nebyla unavena a nemohla spat,pres den mi nezamhouri oci ani nahodou a kdyz se jo zadari,tak na 20 minut. Mony
 Líza 


Re: Re: Re: Já chci také 

(13.1.2007 10:08:19)
mony, ale to bys musela vydržet 4 noci, ne 4 probuzení ;-)
 Jana, Tomík 19 měs. 
  • 

Re: Re: Re: Já chci také 

(14.1.2007 21:10:36)
Já myslím že 6-ti měsíční miminko je na spaní celou noc ještě malé. S úspěchem jsem odmítla v noci kojit, až když byl malému téměř rok a půl, ale myslím, že vhodná doba je třeba rok.
Spánku zdar
 Mony, Kathy 6 mesicu 
  • 

Re: Re: Re: Re: Já chci také 

(15.1.2007 8:00:24)
diky Jano, ja to prave taky podle toho, co mala predvadela usoudila. Snazim se s ni vsechny zmeny delat po lehoucku a docela mi to zatim funguje. Od narozeni se mnou spala v posteli a asi pred mesicem se bez protestu naucila usinat v detske postylce,kde vydrzi s jednim kojenim zhruba do te jedne hodiny, ale pak se budi hrozne casto, tak jsem si rekla,ze to nebudu lamat pres koleno.Od jedne spi zase s nami a bez problemu kolikrat i do pul devate rano. Verim,ze vsechno chce opravdu svuj cas. Urcite rodice,kteri jsou pevni a nauci si deti spat celou noc v jejich pokoji a postylce maji problem vyresen. Zkratka jsem na to mekota,ale ani nepokladam za problem,ze je mala s nami v posteli naopak se mi to moc libi a ona je maximalne spokojena.
Tak preji vsem hodne uspechu se spankem a ridte se tak,jak to sami citite a co Vam vyhovuje ne podle toho,jak by se to melo delat,jak radi knizky a prirucky.
 Simča, 1 dcera 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Já chci také 

(15.1.2007 8:09:50)
U nás to probíhalo úplně stejně. Dceři je dnes 14 měsíců, vstává na kojení už jenom jednou (kolem 3). Ikdyž ji nechám usnout s námi v posteli, je to jen na chvilku, začne se vrtět a chce zpátky do svojí postýlky. Přišlo to samo, sama začala potřebovat svůj klid.
Také jsem koketovala s myšlenkou, nechat dceru za "každou cenu" v postýlce, aby se uřvala ke spánku a postupně se naučila spát celou noc. Přišlo mi to však příliš kruté. Svoji dcerku chci zahrnout láskou, klidně se kvůli tomu uskromním, zase tolik to přece neomezuje.
 štěpka syn 2,5 
  • 

Re: Já chci také 

(10.1.2007 11:59:00)
Ahoj,
já bych taky mohla psát o tom,jak se nám narodil nespavec-v porodnici budil celé oddělení a mě pak doma po 2 hodinách.Tak to trvalo rok a půl.S kojením jsem ze zoufalství skončila v šestém měsíci,ale nepomohla ani flaška a později ani kaše.Pomohla až naše paní doktorka.Při kontrole v roce a půl se mě jen tak naokraj zeptala,jak chlapeček spinká.vše jsem stručně odvyprávěla a jediná její rada byla:v noci ho nechat vyřvat.Abych byla přesnější,doporučila mi metodu kontrolovaného pláče.Určitě je popsaná někde na těchto stránkách,já jsem jí tu kdysi taky našla.Jen chci ještě dodat,že u nás se vše vyřešilo za jednu noc,ale jsou mezi dětmi i větší vytrvalci,tak se nenechte zdolat.všem přeju krásnou dobrou noc!!!
 Lenka Nova 


Re: Re: Já chci také 

(10.1.2007 12:10:19)
U nás se to vyřešilo zrovna tak, malá (v roce) chtěla pít i 3x za noc (z láhve), když už toho bylo moc, chodila jsem do práce a neměla chuť co 2 hodiny vstávat a dělat mlíko, tak dostala večer kolem 10. hodiny a pak ráno, trvalo to 4 dny, tedy noci, spávala vedle nás, když začala chtít mlíko, zkontrolovala jsem jestli má dudlík, pohladila jsem ji, ale nedostala nic, po těch provztekaných 4 nocích byl klid a spala celou noc. Zavazování do zavinovačky neměly rády obě děti, se synem jsem byla v jeho 6 týdnech v nemocnici a sestra mě vynadala, že ho nemám v zavinovačce, dodnes nevím proč, když to neměl rád.
 Lenka, 4 děti 
  • 

Re: Re: Já chci také 

(10.1.2007 13:21:05)
Ahoj, nám také doporučila lékařka nechat děti vyřvat, ale nikdy jsem nebyla přesvědčena o tom, že je to správně, tak by mě zajímalo, jaká je podstata metody kontrolovaného křiku. Vždy jsme čekali, až se dítě samo uklidní, ale rodí se nám větší a větší vytrvalci, tak jsem se už cítila jako krkavčí matka :-(. prostě se mi to zdálo už dlouho...První dvě děti jsme v noci nebrali do postele, ale pak jsme vyměkli...myslím, že jsme si to zkomplikovali, takže, prosím, vytrvejte a neberte děti do postele :-)))
 ascape 
  • 

Re: Já chci také..-( 

(10.1.2007 12:05:01)
Když to tady čtu tak je mě taky docela do pláče, naše 15 mimi v pohodě kolem sedmé max do osmi krásně usne, alepadne jedna půl druhé a nastane neskutečný řev,který musí budit celou naší ulici.
Nevím si sní rady, hlad nemá, nají se pořádně než jde spát do postele dostane ještě flašku s mlíkem, takže hladem to není. Je čilá tak dvě hodiny, běhá nám po hlavě, zrovna dneska manžel dostal nočníkem po hlavě. Po dvou hodinách krásně usíná a spí až do osni hodin, ale já vypadám jak po boji. Zkusili jsme snad vše co jde, prodloužit dobu než jde spát, dát ji najíst polévky, aby měla plno v bříšku, a pořád nic, už ani neznám noc kdy jsme spali do rána...-((
 Zuzka a Anežka 18 měs. 
  • 

Re: Re: Já chci také..-( 

(10.1.2007 13:50:58)
Radu bohužel nemám, ale píšu, abys věděla, že v tom nejste sami - my měli již několik období co se spaní týče - teď máme zrovna podobné jako vy. Malá večer usne nějak po osmé hodině (ne tedy sama bohužel - chce uspávat) a v noci se vzbudí kolem druhé třetí hodiny a je tak cca 2 - 3 hod vzhůru. Nebrečí, jen je prostě vzhůru a většinu toho času vyžaduje pozornost... Také nás to ničí docela. Manžel si jde většinou po nějaké době lehnout do obýváku, aby byl schopen ráno vstát a já se pak trochu dospím ráno nebo po obědě.
 Veronika 
  • 

Re: Re: Re: Já chci také..-( 

(12.1.2007 21:41:14)
hloupé je, když máš děti dvě a dospat se nemůžeš, takhle jako Ty to má jedna moje kamarádka, vzhledem k tomu, že malé děti má dvě, obě zatím doma, tak se nevyspí ani přes den i když nakrásně jedno z dětí spí, připomíná víc zombie než mladou ženskou...
 dib (matěj 21.8.05) 


Re: Re: Já chci také..-( 

(10.1.2007 15:52:43)
mates taky velice často kolem jedné až druhé hodiny přeruší spaní, bohudíky už nezkouší přinutit nás si hrát nebo cokoliv, ale stejně se dvě hodiny převaluje a nespí..
některé děti nepotřebují tolik spánku.. moje kamarádka dává své (zhruba stejně staré) dítě spát po jedenácté, vstává v sedm a stačí mu to, s delším spaním mají velké problémy..
takže můžem jenom doufat, že čím víc budou přemýšlet, tím raději budou na delší dobu vypínat..
ale, pokud by ám to udělalo radost - říká se, že děti, které potřebují málo spát, v sobě nosí zárodek geniality :-)
 Ikrulka, Petřík 3 roky 
  • 

Zažila jsem to 

(14.1.2007 17:26:26)
ahoj, okamžitě jsem si vzpomněla na svou zkušenost. Můj synek mi tohle prováděl skoro rok každou noc. Začalo to asi v 4 měsících. Večer usnul mezi 8 a 9 hodinou, po půlnoci se vzdubil na kojení, usnul a ve 2 ráno se vzbudil a už neusnul ani při kojení, což v jakoukoli jinou hodinu zabíralo naprosto spolehlivě. Byl vzhůru hodinu a třičtvrtě až 2 hodiny , pak usnul a spal do rána asi do 7. Každou noc naprosto stejně. Nechávala jsem ho v postýlce, potmě, vždycky to vydržel zhruba 10 minut, pak se ozval, tak jsem přišla, pohladila ho a odešla. Po měsíci jsem si už plánovala noční program. Žehlila jsem, psala maily, četla si a tak dál. Odešlo to tak nějak samo. Občas to ještě zažíváme, ale díky předchozímu tréninku je to v klidu. Když se malý v noci vzbudí, vleze si ke mně do postele, lehne si a leží potichu do té doby než usne. Nerozsvěcuje světla, nelítá po pokoji, neřve. Já v klidu dřímám, na tvrdý spánek do není, ale lepší něco než nic. Vyplatí se prostě naprostá ignorace. Může být u mě, ale zásadně žádně světlo, žádné mluvení - to je hrozně důležité, musíte předstírat, že spíte. Tak přeji pevné nervy.
Ikrulka
 Jana, Nikolko 6m 
  • 

Co pomohlo nam 

(15.1.2007 15:40:00)
My sme mali maleho bezproblemoveho, spinkal tak od mesiaca skoro celu noc, iba raz sa budil okolo druhej, napapal sa a spinkal dalej. Zrazu vsak zo dna na den zacal mat velmi nekludne noci, to uz mal 5 mesiacov, kazdu polhodinu bol hore, mrncal, buchal nozickami o matrac, skrabal mantinel v postielke, debatil sam so sebou - teda ziadne place, ale my sme sa nevyspali skoro vobec. Tak sme ho jeden pekny den (ked to trvalo tak dva tyzdne) aj s postielkou prestahovali do svojej izbicky, zapla mu baby monitor a len sme dufali. V tu noc ani nemukol, spinkal od osmej do pol siestej rano, a odvtedy uz je to tak stale. Mozno sme mu vadili v izbe, neviem :o) Mozno manzelovo chrapanie, "vydychanejsi vzduch - fakt neviem, co zabralo, ale teraz je to super :o)

Prajem pevne nervy, ono sa to raz podda, treba len skusat.
 Zdena 4 děti 
  • 

Re: Re: Já chci také..-( 

(16.1.2007 8:12:32)
Tak tohle opravdu neznám.V noci se prostě spí a hotovo.Kouknu do plen zkontroluji dudlíka jestli je vše jak má být a zhasínám a tvrdě vyžaduji klid a tico.Maximálně leží ani nedutá a za chvilku prostě usne.Žádné povídání natož lezení po nás apodobně.Klidně i plácnu po zadečku.
 lalia+kníkla(5mes) 
  • 

Re: Já chci také 

(10.1.2007 13:33:01)
Mam podobny problem, zatial iba 5 mesiacov ale aj tak uz si idem hadzat maslu...kojime od zaciatku kazde dve hod, den ci noc. mala si zacne cucat rucicky, ja ju zoberiem, sadnem do kresla, nakojim, dam odgrgnut, polozim naspat, idem sa napit (kojenie ma strasne smadi), niekedy aj nieco zjest, wc a padnem do postele...o 12, 2, 4, 6...a to je ten lepsi pripad. kniklu vacsinou strasne trapia prdiky a to sa potom od 4 budi kazdu hodku. cez den som ako zbity pes, o deviatej padam na nos. skusala som malu dat k sebe do postele a kojit po leziacky, ziaden efekt. treba ju zdvihnut, prilozit, zdvihnut, polozit. moje kojenie je "vybojovane", chcem vydrzat co najdlhsie, ale ach. snad ked ju prestane tlacit brusko a cez den sa viacej unavi to prejde. alebo aj nie. ma niekto podobne skusenosti?
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: Re: Já chci také 

(10.1.2007 13:56:29)
Matěj se také takto budil, vypadala jsem asi podobně, měla jsem výpadky paměti apod. Potom jsme zkusili, že já spala jinde a o malého se celou noc staral manžel - nosil mi ho jenom na kojení. No a zjistili jsme, že to není ani tak o hladu jako o potřebě kontaktu. Takže další noci jsem to zkoušela - pomazlit se, namasírovat pupík, ale nenakrmit pokaždé. A najednou se začal i ten interval spánku prodlužovat. Pak to zase začal nepozorovaně zkoušet, já na to přistoupila - kojení a buzení bylo častější, takže zase znova od začátku...
Zkus si s někým domluvit hlídaní přes den, aby sis odpočinula a měla sílu na vymýšelení "fíglů" na miminko, protože ono je to často kdo z koho :-)
 Anna Bočkovská,8měsíční nespavec  
  • 

Re: Re: Já chci také 

(12.1.2007 0:02:41)
Nepsala jsem tohle náhodou já? Jediný rozdíl je, že my máme kluka. Taky chci, aby měl malý mlíčko co nejdýl - ale vydržet už se to nedalo-on totiž nespí ani ve dne, takže přes den si taky moc nezdřímnu. Když už jsem byla tak unavená a zesláblá, že jsem dítě ani nezvedla, přešli jsme na flašku - veškeré mléko odsávám a v krmení se střídáme s manželem. Líp to teče, takže už nekrmíme 24x denně, ale jen 12x. Já vím, prs to není, ale všechny tři strany jsou teď spokojenější...
Přeju hodně sil, jednou určitě bude líp!
 Jana, Nikolko 6m 
  • 

Re: Re: Já chci také 

(15.1.2007 15:51:52)
Skusala si na tie prdiky nieco? Feniklovy cajik? My sme este natierali brusko takym gelom, myslim, ze sa volal Flatulin - neviem, ci to malemu pomohlo (mal vtedy len 2 mesiace), alebo mozno to masirovanie bruska, ale robilo mu to velmi dobre.
 lalia+kníkla(5mes) 
  • 

Re: Re: Re: Já chci také 

(15.1.2007 17:39:04)
hm, feniklovy cajik som neskusala, pretoze pri kojeni sa nemaju davat ziadne cajiky, ale skusali sme espumisan a este nejake ine kvapky, teraz ma nenapada ake. zialbohu, efekt bol skor opacny, pripadne nulovy, tak som si povedala, ze naco do nej tie svinstva dalej pchat a nechala som to tak. potierat brusko je tiez dost nemozne, akonahle siahnem na brusko mala zdvihne nozky a je po masazi, ma to ako reflex. pomaha jedine dat na brusko, ale ak to urobim v noci, tak sa zobudi a potom ma caka nekonecne uspavanie, takze to kojenie je v tom pripade lepsie. chudatko knikla je hrozne uprdena. je to denervujuce hlavne pri kojeni, ked sa mi meta a plieska ako vydra, pretoze ked sa napije, tak jej to vzdy pohne crievka a chce si uprdnut. hoci je to pokojne dietatko, pri kojeni minimalne mrska nohou, ked uz nic ine. toto sa deje cez den, v noci iba vynimocne. ale zato v noci niekedy vzdycha a tiez sa snazi uprdnut si ked spi. ja nepapam ziadne strukoviny, kapustu a nafukujucu zeleninu, aj mlieko uz iba vynimocne. zato pijem vela acidka a jogurtov, ale to je prekvasene, takze by to nemalo nafukovat. velmi dufam, ze z toho vyrastie, ale mozno az s pevnou stravou.
 zuzana 
  • 

Re: Já chci také 

(10.1.2007 17:09:53)
Taky jsme zažívali celonoční kojení ve velké posteli a taky nám pomohla uvedená knížka paní Prekopové - i když dcera byla už moc velká na zavinování (13 měsíců). Zachránila nás popisovaná technika "pevného objetí", hned od první noci se vše dařilo víceméně bez breku - a teď už to funguje skvěle, dcera usíná a spí v pohodě ve své postýlce. Na každého funguje něco, a my měli štěstí, že jsme narazili právě na paní Prekopovou. Držím palce všem nespavcům a hlavně jejich maminkám :-)
 Eva a tři dcery 
  • 

Re: Já chci také 

(12.1.2007 18:11:35)
Tu "housenku" jsem používala u dcerky ještě ve třech letech a moc se jí to líbilo, já to dřív nevěděla, to mi poradila až pani psycholožka a dokonce i tehdy dvanáctiletý syn, ten tak odpoledne lehával - tedy ruce podél těla a zabalený jako housenka v dece - asi tři roky.
 Vlaďka 
  • 

Re: Já chci také 

(13.1.2007 16:01:25)
Můj syn, když mu bylo také něco přes půl roku a už se nevešel do plýnky, tak jsem ho zabalila pevně do osušky, nebo ubrusu ( fantazii se meze nekladou) a přivinula ho k sobě. Poté co usnul, jsem ho takto zabaleného dala do postýlky a většinou spal celou noc, pokud neměl ještě jiné potíže.
Třeba nastydnutí.
 Simona, Hanča 2roky 
  • 

jak se dobře vyspat 

(15.1.2007 14:04:42)
Taky jsem měla problém s malou: jako malinká spala v noci 5-6 hodin a od dvou byla vzhůru, nic nepomáhalo. Do 3/4 roku jsem byla totálně nevyspalá, protože Hanča se pořád vrtěla a každou hodinu řvala po dudlíku, kterej jí vždy, když usnula vypadl s pusinky.Pak jsem přišla na to, že dokud nejsem u ní v pokoji ale dívám se třeba na telku v obýváku, tak nic, byl klid. Tak jsem to vyřešila tak, že jsem se od dcerky odstěhovala zpátky do ložnice. Pár dní jsem k ní musela vstát tak 4-6x za noc, tzn. přejít do pokojíčku přes celou kuchyň, ale stálo to za to. Od té doby spí v pohodě a já jsem vyspaná!! Asi potřebuje svůj klid.
 Zuzana + 23 měs. kluk 
  • 

Nespíme.... 

(10.1.2007 13:02:58)
Náš problém je v tom, že Jonášek sice v noci spí, ale asi se mu něco ošklivého zdá, protože pravidelně mezi jednou a třetí hodinou ranní pláče. Jenomže on pláče ze spaní, takže stačí jen podat dudlík nebo přikrýt a je hned klid. Problém je v tom, že se to opakuje v tomto intervalu třeba co půl hodiny a my prostě touto dobou nemůžeme spát.... Nemáte taky divoké noci???
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: Nespíme.... 

(10.1.2007 13:13:44)
Pokud je to noční můra, tak mi jedna známá psycholožka radila - úplně probudit a snažit se dítě uklidnit - vyprávěním, komentováním situace apod. Zdůrazňovala, že uklidnit má rodič a ne dudlík nebo lahev s pitím.
Ještě radila vyprávět si s dítětem před spaním o tom, co všechno za den prožilo - pokud je dítě malé, tak to vyprávět za něj. K "vypjatým" událostem dne se vrátí za bdění a ne potom ve snu


PS: Matěj měl období, kdy se budil kolem třetí ráno a zpíval - nevyžadoval pozornost - prostě půl hodiny si pobrukoval písničky a pak usnul :-)
 Vlaďka+Daniel 3/05 


Re: Re: Nespíme.... 

(10.1.2007 15:08:45)
Přesně tak, jsem jen pro, dospělý když má zlý sen, tak se taky probudí a potřebuje se uklidnit, aby ten sen nepokračoval, až zase usne. Zrovna dneska se mi zdálo něco hnusnýho. Kdyby mě někdo jenom spící pohladil, houby by mi to pomohlo. Mimís je naštěstí zlatý a nezdá se mu nic ošklivýho moc často, ale tohle řešení mi zní naprosto logicky. Byť dítě není malý dospělý, vypadá to jako nadějná metoda. Přeju hodně úspěchů:)
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Nespíme.... 

(10.1.2007 14:56:16)
Možná tomu někdo nevěří, ale u nás to bylo podobné a po přestěhování postýlky na jiné místo se po pár dnech buzení (nebo spíš jekot ze spaní) už neopakovalo a do teď spinká jako andělíček. Nechali jsme v bytě změřit geopatogenní zóny postýlka byla přesně uprostřed nějaké této zóny, takže přestěhování prostě pomohlo.
 Agnes (2 děti) 
  • 

podobná rada 

(10.1.2007 13:23:25)
Já mám podobnou zkušenost, ale nikdo mi neradil. Když byla naše dnes čtyřletá dcera už týden s námi v posteli, rozhodla jsem se rázně zakročit. Zavinovačku jsme nikdy nepoužívali, ale když jsem jí do postýlky naskládala velkou dospěláckou deku (ne larisu, tu silnější, co pod ní spíme a pokud není alergie, možno použít i péřovku) tak, aby malá spala v jakési "brázdě". Vždycky jsem jí v tom ještě pěkně přimáčkla, aby se skutečně těch "stěn" dotýkala, a spinkala mi krásně. To je jen moje rada, na výše uvedené miminko by to možná bylo málo ;-).
 Klarka 
  • 

Re: podobná rada 

(10.1.2007 13:56:55)
Taky mam zkusenost s nespavymi detmi a dodnes do nebe vychvaluji paní Prekopovou, zachránila nám doslova zdravý rozum, jen skoda, ze jsem ji objevila az po deseti mesicich probdelych noci.
Naše první dcera prostě v noci nespala, neustále se budila a brecela a brecela. Nepomahalo nic, ani vzit do postele, ani nakojit, ani chovat, nic. Shanela jsem vsechnu moznou literaturu na toto tema, ale metoda vyrvani, neboli kontrolovaneho place se mi pricila a opravdu jsem se na ni necitila. Az jsem narazila na knizky pani Prekopove, vsechny jeji rady mi prisly tak prirozene, ze jsem nevahala a hned jsme zacali jeji metodu zkouset. Tedy metodu pevneho objeti. Byl to boj, uznavam, ale stal za to a my jsme se behem tri dnu konecne vyspali celou noc a nase vecne nespokojene a uknourane dite se zmenilo v roztomilou spokojenou a stastnou holcicku.
Prvni noc jsme holcicku uspali jako obvykle, dali do postylky a cekali na prvni probuzeni, ktere nasledovalo po nekolika malo hodinach, spis hodine...Kdyz se vzbudila a zacala jako obvykle okamzite silene jecet, vzala jsem ji k nam do postele, polozila tesne k sobe, rukama obejmula vrchni cast telicka vcetne rucicek, tak aby se nemohla temer hnout, nohama "zalehla" nozicky. A cekala. Samozrejme holcicka plakala a plakala a ja jsem ji podle rad pani Prekopove pevne drzela v naruci (ke konci uz se semnou temer prala, jak se chtela uvolnit) a konejsila slovy. Asi po hodine tohoto "boje" usnula. A ja taky. Nechali jsme si ji u nas v posteli, byli jsme radi ze spi a bylo nam jedno kde :-) Nevzbudila se ale jako obvykle za 1-2 hodiny, ale az po peti hodinach!! Neuveritelne. Zacala ale samozrejme opet jecet. Takze jsem ji znovu pevne obejmula a nechala plakat u me v naruci, trvalo to asi ctvrt hodiny a holcicka usnula a spala az do rana!!! Druhy den se vzbudila uz jen dvakrat a stacilo asi 10 minut objeti a spala dal. Treti noc uz spala celou noc a spi dodnes (jsou ji 3,5 roky), tedy dnes uz se svou sestrickou ve sve posteli a svem pokojicku :-)
Podotykam, ze to pro me bylo hodně narocne, nechat ji plakat, "prat se se mnou", ale zakladem bylo, ze nez jsme se do toho pustili, byli jsme s manzelem oba vnitrne presveceni, ze to je pro nas i pro nasi holcicku to nejlepsi, takze s timto vedomim se to dalo zvladnout.
Zustal nam jeste problem s usinanim, nechali jsme ji usinat v nasi posteli, se mnou nebo s manzelem, ale vzdy to bylo na hodinu, nekdy i dve. Takze jsme opet aplikovali metodu pani Prekopove (v cca 10 mesicich). Dcerku jsem zabalila pevne do deky (vcetne rucicek), tak aby se opravdu temer nemohla pohnout a prilehla k ni, cekala jsem strasny rev, ale nic takoveho se nedelo, jen klidne a spokojene dite, ktere behem par minut usnulo!!!!

Opravdu jsem moc vdecna za knizky ktere pani Prekopova napsala a dodnes z nich pri vychove svych dcer cerpam.
Omlouvam se za tak dlouhy prispevek, ale pri cteni vasich prispevku se mi to vsechno vybavilo jako by to bylo dnes :-)
 terezie + tadeáš 05 + berta 08 


jen bacha 

(10.1.2007 14:52:04)
tuhle jsem zrovna zabrouzdala na diskuzi spinkání a maminy se ptají na radu jak se zbavid zavinovačky u 7měs dítěte. Já zavinovala skoro do 3 měs a volně jsme přešli na spací pytel - spal v něm i v létě. Vše jsme zrušili po té , co spí ve velké posteli a ve svém pokojíčku (od 16měs).

mějte se fajn a užívejte spánku :-)
 Iva, Viki (8/05) 
  • 

tak tuhle knížku nemusím 

(10.1.2007 13:34:09)
ahoj,

tak tuhle knížku jsem taky, notně nevyspalá, četla a moc se mi nezamlouvá. Paní Prekopové si docela vážím, ale zde jsem s ní ve spoustě věcí nesouhlasila.
Zkoušeli jsme rychlozavinovačku, ale neexistovalo ani zakrýt nožičky, natož ručky. Prostě naše dítko potřebovalo mít ruce i nožky volné.
Když se trošku ochladilo, začala jsem používat dětský spací pytel bez rukávků, takže myšák měl ruce volné a nožkama mohl kopat, když chtěl. Takže si rychle zvykl. Postýlku si nikdy moc neoblíbil, takže až do roka spával celou noc s námi. Teď usne vedle mě a část noci spí, po přeložení, v postýlce. Když se vzbudí, beru ho k nám. Už má sice 17 měsíců, ale je to takhle klidnější, než co 5 minut vstávat. Až mu vylezou všechny zoubky a bude spinkat bez probuzení celou noc, pravděpodobně ji celou stráví ve své postýlce :-)
Iva
 Markéta + Eliška 2,5r 
  • 

v noci cestuje 

(10.1.2007 14:30:24)
Mám prsobu. Jak odnaučit 2,5 letou dcerku, aby se v noci přesunula z postýlky (má svojí nízkou bez zábran)do manželské postele. Sice hned usne a potom jí přenesu, ale myslím že by zvládla spát celou noc sama, ale nevím jak na to. To samé se opakuje ráno kolem 5.hodiny, když manžel vstává do práce.
P.S.:Uspáváme v malé postýlce,to trvá asi 20 - 30 minut. Je nějaký fígl jak to zkrátit? Strašně dlouho trvá než se zklidní v posteli, I když před spaním si jen čteme, nebo si hrajeme v klidu.
Moc děkuji za tipy
 Haluška 


Re: v noci cestuje 

(10.1.2007 15:24:59)
Markéto, já bych ji nechala. 2,5 leté dítě je ještě malé a prostě ten kontakt potřebuje. Dospěje do okamžiku, kdy jí to přetane být pohodlné a bude chtít sama spát ve své posteli. Naše starší dcerka (4) spí ve své už celkem dlouho, prostě to jednoho dne přestala dělat. Mladší (2) je teď v takovém přechodovém období, kdy k nám ještě k ránu chodí dospat, ale už to není úplně pravidelně. Takže bych to vážně moc neřešila. Myslím, že pro psychiku dítěte je opravdu nejlepší, když k tomu dojde samo, bez jakékoli frustrace.
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: v noci cestuje 

(10.1.2007 15:36:24)
Náš lump s náma spal do cca 2,5 roku normálně v posteli, potom sám začal vyžadovat usínat ve své postýlce a k ránu kolem té páté se taky sunul k nám a pak klidně spal ještě tak do 8 hodin. Teď už mu budou pomalu tři roky a už se nepřesouvá, spí prostě až do rána sám. Kdysy jsem si taky říkala, že to musíme nějak řešit, ale nechali jsme to na něm, že se to snad nějak vyvrbí a vyvrbilo se to. Nejsem zastánce toho, že by se na děti mělo nějak tlačit a zatím se mi tohle pravidlo vyplatilo.
 Hana 
  • 

Re: Re: v noci cestuje 

(10.1.2007 19:53:02)
Mé děti jsou již velké, ale na jejich noční výlety si pamatuji. Myslím, že univerzální rada neexistuje každé mimi je osobnost a většinou předčí naše očekávání o klidné noci. Vzhledem k různým vlivům západní výchovy dnes všichni své děti více chovají a mají více pozornosti. To je moc fajn. Já si ale pamatuji a tak trochu se snažím řídit radami českého dětského lékaře prof. Matějíčka, který vždy říkal, že malé děti milují stejné rituály a pravidla. To jim dává pocit jistoty a bezpečí. Tj. pravidelnost při spaní a pravidlené činnosti spojené se spánkem. U nás to fungovalo pravidelná hodina v noci jsem zkontrolovala stav plenky, dudlík a pohladila a zásadně nerozsvítila. Světlo to je jasné, že příští 2 hod jsou určeny noční zábavě- Manžela jsem nezapojovala jen v případě nemocí. Má náročné zaměstnání a potřeboval být fit. Případný deficit jsem doháněla další den.
 Mitzi 


Re: v noci cestuje 

(14.1.2007 21:30:27)
Milá Markéto, náš Mikeš (28 měs.) naštěstí v noci moc necestuje. Někdy zjistím, že spí vedle mě, až když se ráno probudím a najdu ho přituleného vedle sebe :-)
Chce být ve své posteli a dokonce i v noci si někdy přijde říct o čaj, já mu ho připravím, ale on si jde s lahvičkou zas do své postele. Taky hezky funguje, když ho pevně přikrývám velkou dekou, ze spacáčku chytal doslova záchvaty, to neprošlo. Píšu Vám ale proto, že si dodnes (hodně přes 30 let) pamatuju svoje vlastní noční můry! Vždy jsem se vzbudila, přišla jsem do ložnice k našim, máma mě ihned rázně odnesla do pokojíčku (nesměla jsem lézt k nim do postele, protože by se prý nevyspali) a já jsem pak už neusnula. Čekala jsem, až usnou oni, vzala jsem v koupelně tátův župan a stočila jsem se u nich v pokoji na zem pod stůl. Tam mě nacházeli pravidelně každé ráno. Nevím, jak dlouhoto trvalo, jak pravidelně, ale bylo to podle mě DLOUHO. Naši jsou proslulí svojí trpělivostí a nikdy neudělali vyjímku, muselo mě to nějak časem přejít, ale ty hrůzy si pamatuju dodnes. Nezazlívám jim to, ale já bych svoje dítě v noci neodehnala. Johanka měla naštěstí dobré spaní a Miki od té doby, co se nekojí, také spí většinou v kuse. Když ale ze spaní vykřikuje nebo se rozpláče a přijde, tak ho nikdy neodháním. Nechci, aby měl takové děsivé vzpomínky.
Každé dítě je originál, ale pokud Vás to výrazně nelimituje, doporučuji Vám, abyste dcerku u sebe nechala, ten noční strach může mít pak následky...
Přeji Vám klidné noci i dny :-D
Mitzi
 dib (matěj 21.8.05) 


problém je, že děti si ty chytré rady nepřečtou :-)) 

(10.1.2007 15:35:17)
nechci rozviřovat žádné brojivé diskuze, jak je tu občas zvykem, ale nedá mi to nevyjádřit se.
žádná dobrá rada není univerzální a pro některé rodiny žádná dostupná rada není. tak to prostě je.. možná, kdybysme daly dětem přečíst všecky ty knihy, že by pochopily, jak se mají chovat a konečně by spaly, a my s nima :-))
všichni víme, že "podlehnout" a vzít dítě do postele (pokud ho tam dlouhodobě nechceme) anebo ho nakojit (pokud nejsme odhodlané další dva roky kojit ho jak čerstvé nemluvně) je prostě fatální chyba, ale jenom ten, kdo se nedostal na hranici svých sil a na okraj vlastního šílenství dokáže radit - nedělejte to za žádnou cenu.

já mám šestnáctiměsíčního chlapečka, pokud ho kojím (v noci) jenom co dvě hodiny a mezi kojením se probudí jenom jednou a zbytek času spím, vedle něho v naší posteli, považuju to za úžasnou a hromadu-odpočinku-dárnou noc. kromě pevného objetí a déletrvajícího pláče jsem zkusila všecko, mates evidentně nic z toho nepovažuje za pozornosti-(a spánku)-hodné..

no, můžu jenom dodat povzbuzení - v půl roce a po dvanácti měsících jsem si psala žádost o umístění do bohnic, moje tělo odmítalo fungovat a mozek se jenom vezl, ale kupodivu ještě žiju, doma, bez trvalého dozoru :-))

spaní a dětem zdar :-)
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: problém je, že děti si ty chytré rady nepřečtou :-)) 

(10.1.2007 15:52:57)
To je fakt. Naše ratolest prostě do dvou let spala s námi v posteli, protože po prochozených nocích do pokojíku každou hodinu, nebo malého kojícího se tvora, co se budil každou hodinu, je opravdu nadlidský výkon. U nás to sice nebylo až tak hrozné, ale vrámci vlastní lenosti jsme prostě malého do naší postele přijali a teď už spí sám a dokonce mi někdy v té posteli chybí. Jinak co se týče toho vyřvání - máme sousedy, kteří nechávají svojí dcerku před spaním vyřvat téměř od narození a teď jí bude rok a ty pravidelné tři hodinky, co večer co večer hystericky pláče, jsou očistcem i pro nás.
 dib (matěj 21.8.05) 


Re: Re: problém je, že děti si ty chytré rady nepřečtou :-)) 

(10.1.2007 15:55:12)
:-((
 majka a pavlinka 
  • 

Re: Re: Re: problém je, že děti si ty chytré rady nepřečtou :-)) 

(12.1.2007 10:56:33)
mala s nami spi v manzelske posteli za coz sklizim stalou kritiku jak svoji matky tak i tchyne ktere nedokazi proste pochopit, ze kazde dite je jine. Jsem za linou a neschopnou matku ktera neni ochotna k diteti v noci vstavat navic ho rozmazluje a uci spatnym navykum. Asi byly lepsi ale ja uz to proste nemohla vydrzet takze zpocatku jsem si brala malou na noc do obyvaku na divan, pozdeji do manzelske postele kde spava do ted. V noci casto kojim a navic nocni rvani si v panelaku dovolit nemohu. Ted vidim, ze je nas vice co to nezvladly a povolily nocnim nespavcum.
 Lefff 


Dobrovolně a ráda jsem si upletla bič 

(12.1.2007 14:37:57)
Hlásím se k tomu, že jsem věděla, že si na sebe pletu bič, když jsem naučila svou dnes šestiměsíční dceru spát se mnou v posteli. Už v porodnici, kde ji zavinovali pevně do podoby kukly (houstičky), beruška, tehdy dvoukilový tvoreček, tiše protestovala. V noci mě probudilo mručení a já vyjeveně zírala na svou berušku, jak s velkým úsilím vytahuje ručičky jednu po druhé z pevného sevření. Doma jsem ji pak už nezavinovala tak pevně - a ona si ručičky vždy vytáhla ven. Navíc byla loni v červenci příšerná vedra, v bytě nešlo snížit teplotu pod 29°C a v zavinovačce, byť tenké, bylo Sofince vedro. Naučila se spát bez ní, jen lehce přikrytá. A já brzy pochopila, že vzdor všem poučkám o tom, jak je svázanému miminku dobře a připomíná mu to dělohu, naše dcera chce volnost.
V kolébce (a to jsme měli nádhernou bambusovou) se jí nikdy nelíbilo a krmení navíc vyžadovala ve dne v noci po 1-3 hodinách. Nejjednodušší bylo kojit ji v posteli a ona u kojení usínala. Přenášení do kolébky ji vždy spolehlivě probudilo a otrávilo. Aby se můj manžel měl šanci vyspat (a já koneckonců taky), máme dceru u sebe v posteli. Vyhovuje nám to tak všem třem - dcera, ač se v noci krmí často, nikdy nepláče. Prostě mě z polospánku zatahá za košili a já vím, že chce napít. Při přebalování vzorně spolupracuje - se zavřenýma očičkama zvedne nožičky a občas se i ze spánku usměje, jako že dobrý :-) Často se v noci ujišťuje, že jsem vedle ní. Když se odsunu, ze spaní "cestuje" za mnou. Chce prostě blízkost.
Říkáte si, že jsem si zadělala na velký problém? Možná. Třeba se dcerky v naší posteli nezbavíme ještě několik let. Ale můžu vám říci, že znám rodiny, kde děti byly v postýlkách, ale jakmile se naučily chodit, cestovaly v noci k rodičům a byly opravdu vytrvalé. Já to dělala taky - když mi bylo smutno, tak jsem ještě v cca 5 letech lezla k mámě do postele.
Poznámka k hygieně: všude možně jsem četla, jak strašně nehygienické je nechat spát miminko s rodiči v posteli. Naše beruška spí každou noc na nové-čisté rozložené tetraosušce a má tak "své" čisté hnízdečko.

Najdou se další dobrovolné pletařky bičů ochotné se "přiznat"? :-)

Hezký den všem!
 Zuzana 
  • 

Re: Ne bič, ale přirozenost 

(12.1.2007 15:27:20)
Ahoj,nevím proč se za to stydět. Když se podíváme na všechna zvířecí mláďata, zjistíme, že mláďata spí přitulená k rodičům, tak proč by to tak nemělo být u lidí? Spíš naopak, když vidím, že lidi mají přichystanou pro novorozence postýlku, tak je mi z toho smutno. Ten tvoreček potřebuje instinktivně cítit teplo od matky, resp. otce a my mu to chceme upírat?
Já spím s 4-letým mládětem v posteli od jeho narození a nikomu z nás to nevadí...
A hygiena??? Takovému argumentu se lze jenom smát. Ještě před nedávnem byly přece zcela zakázány návštěvy otců v porodnicích z "hygienických důvodů", natož aby byli přítomni u porodu... takže takový argument naprosto neobstojí.
 allian* 


Re: Re: Ne bič, ale přirozenost 

(12.1.2007 22:20:05)
Tak jo, já se tedy přiznám.
Nejstarší dcera tedy od začátku spala sama a nikdy se to nezvrhlo, protože jsem uměla kojit jen v sedě a u toho se dalo usnout jen na chvilku.
Prostřední dcera zpočátku také spala sama, jenže mě v porodnici naučili kojit v leže, takže jsem po nočním kojení spaly dál spolu. 3 měsíce ji manžel přendaval zpět do postýlky, ale pak začala projevovat výraznou nelibost s vývojem situace a zvítězila. Manžel sice občas pronesl něco o biči, ale v zásadě nic nenamítal a já si to v podstatě užívala s vědomím, že do 18ti (jejích) to trvat nebude. Teď chodí nad ránem a někdy vůbec. Pravda, vyjímečně u nás ještě stráví půl noci, po zlém snu nebo když jí není úplně dobře.
No a s tou nejmladší, jsem si to zavedla rovnou. Manžel sice frflá dál, protože má v posteli občas přebabíno, někdy dokonce i zbaběle prchne, ale nám to tak vyhovuje a jemu to zase tolik nevadí :o))
A úplně na závěr bych dodala, že občasné výčitky, že děti rozmazluju, které se mi snažil manžel vnutit, úplně rozptýlily Velké malé zprávy na Radiožurnálu: Podle posledních výzkumů, děti, které od začátku spí se svými rodiči jsou sebevědomější a zdravější ...no když stačí tak málo, proč ne? .o)))
 Mony, Kathy 6 mesicu 
  • 

Re: Dobrovolně a ráda jsem si upletla bič 

(13.1.2007 10:43:49)
No uplne presne jako kdybych to psala ja. Mam taky sestimesicni dceru, svazat ji pevne rucicky nebo nozicky to neexistovalo uz od narozeni, proste zacala jecet a velkym usilim rvala ruce ven. I diky me lenosti vstavat, sednout si do obyvaku a kojit jsem se naucila Kathy kojit v posteli a obe jsme vzdy u toho usnuly, tudiz ji mam v posteli take. Kdyz se probudi vzdy jen zahuhla, neplace, prisaje se a spime dal. Jen vecer usina sama ve sve postylce a kupodivu bez protestu a kdyz se probudi behem noci,coz je dost casto nedela mi to zadny problem a rano se citim jako rybicka,kdyz me to jeji buzeni nestoji zadne vstavani a kojeni v nejake jine mistnosti v sede. Take si rikam,ze snad casem bude spat dele a ani nebude treba ji k nam do postele presouvat. Zatim mi to maximalne vyhovuje akorat manzel si cas od casu stezuje,ze se roztahujeme. Myslim si,ze by,ale nemenil za noci,kdy by se ani nevyspal do prace. Dalsi vec je ta,ze tu blizkost meho ditete nesmirne miluji, uzivam si to a verim, ze jsou to pro me nezapomenutelne chvilky. Moje maminka mi samozrejme take neustale rika, jaky bic jsem si na sebe upletla,ale ja si myslim,ze kazdy ma delat veci, jak mu vyhovuji a jak to citi. Proto neodsuzuji zadne metody,ktere kdo aplikuje.
 Sáša, Andulka 3r. a Lucišek 6m. 
  • 

Re: Dobrovolně a ráda jsem si upletla bič 

(14.1.2007 20:55:30)
Přiznávám a ruku za nás by zvedl hlavně manžel, který chudák první dceru odnosil skoro rok a půl, protože nechtěla spát, usínat a tak dokola. Naše druhé zlatíčko je moc hodné a klidné a přesto s námi spí v posteli. V noci je to pohodlné a rychlé, zkoušeli jsme večer krupici na prodloužení spaní, ale ona to prokoukla a teď je to jedno, zda-li usne bez krupice, bez prsa nebo s. Jenom se trochu moc vrtí a tak ji jemně odstrčím, manžel ji chmatem umístí pod křídlo a spíme dál. No není to super:))Jak to bude dál nevím, ale z předchozí zkušenosti vím, že už BYLO HUŘ! Tak se držte, vždyť ty miminka máme jenom takovou chvilku (to říká hlavně tatínek) a nemyslete si, že puberťáci budou nějak toužit po vaší péči! Sladké a nikým nerušené sny.
 Monika 
  • 

Re: problém je, že děti si ty chytré rady nepřečtou :-)) 

(10.1.2007 20:04:48)
Záleží na úhlu pohledu, já se u třetího prcka těšila, že s náma bude zase někdo po dlouhé době spát v posteli :-)
 metty, 2 kluci 2a4 roky 
  • 

zlotřilý úplněk 

(10.1.2007 21:39:01)
Měli jsme doma také nespavce, řešili jsme to cestou nejmenšího odporu: spaním v naší posteli, pevně přilepení k rodiči, který byl tu noc dětmi zvolen za polštář. Dospávat se k nám děti chodí stále a přiznám, že když jsou den, dva u babičky,a já si konečně narovnám záda, už mi nějak ta teplounká tělíčka začínají chybět. Idylu kazí jen odporný úplněk, kdy se sice děti ve 3 přesunou k nám, ale už neusnou a chtějí se zabávať. Tak to nemusím. Je ale fakt, že od doby kdy jsme rezignovali celí nevyspalí na pokusy o spaní v postýlce, přestali s dětmi zápasit a smířili se s "vtírkou" výrazně ubylo nočních vztekání i běsů.
 lenka.bobina 


Re: problém je, že děti si ty chytré rady nepřečtou :-)) 

(10.1.2007 21:35:20)
...ale cloveka aspon trosicku utesi, ze v tom neni sam, kdyz to tady ctu :-)

my uz jsme s manzelem dosli tak daleko, ze tak jednou dvakrat do tydne, jeden spi s malym v loznice (ma sluzbu) a druhy spi v jinem pokoji a nabira sily. to je to jedine, co pomaha :-)
 Bara 
  • 

Re: problém je, že děti si ty chytré rady nepřečtou :-)) 

(13.1.2007 11:26:13)
Ja taky zkusila vsechno, vzdycky to zabralo na chvili, vyleci to dedine cas. Nechci strasit, ale sousedka se vyspala prvne celou az tehdy, kdyz jeji 6-lety synacek nastoupil do skoly!!! Ten nas urvanec a nespavec ted taky celkem spi, jsou mu 4 rpky a cazal lip spat pred rokem, kdyz zacal chodit do skolky, ale jak na nej prijde nemoc nebo neco spatneho spi, tak je se spankem konec.
 Lucka 
  • 

Taky jsme to tak dělali 

(10.1.2007 21:59:22)
Přesně ten samý fígl jsem si taky přečetla v knížce. Jmenuje se Nejšťastnější miminko v okolí. Naše malá díky tomu spí od 6-ti týdnů 8 hodin v kuse. Doporučovali to do 3 měsíců. Malé je 15 týdnů tak jsme toho chtěli nechat, jenže pro ni je to večerní rituál a bez toho neusne. Tak ji zavazujme čím dál tím volněji a začínáme zvykat na volný pohyb i v noci. Snad se podaží a nebude požadovat zavinutí až do maturity.
 Daniela ,Bára 23.9,05 
  • 

Re: Taky jsme to tak dělali 

(11.1.2007 11:07:11)
Jak to tak čtu zřejmě ¨Barunku zabalím i já a uvidíme jak se zadaří, i když teda nevím jak to bude fungovat,vzhledem k tomu že je to abnormálně živé dítě snad i když spí...-()
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: Re: Taky jsme to tak dělali 

(11.1.2007 12:59:56)
Teď jsem si vzpoměla na vyprávění jedněch známých. Holčička nebyla schopná se zastavit ani na spaní. Měli takový večerní rituál kromě pohádky apod, že ji na manželské postely zalehli - asi obdoba pevného obětí ? a malá do 2 minut spala
 Markéta, Beruška 03+Cvalda 08 


Vydržte :o) 

(11.1.2007 14:04:26)
Naše Kule spí celou noc už 14dní. Za 4měsíce jí budou 4roky. Už jsem v ten zázrak ani nedoufala, ale jak vidíte nic není navždy :o)))
 Mortadela 


Re: Vydržte :o) 

(11.1.2007 14:30:04)
Můžu se zeptat co je to za zvláštní jméno KULE? Jen ze zvědavosti - nikdy jsem to neslyšela, nebo je to přezdívka?
 Markéta, Beruška 03+Cvalda 08 


Re: Re: Vydržte :o) 

(11.1.2007 15:41:58)
To je zkratka od slova Kulíšek. Jak Kulíšek rost, stala se z ní Kulda, a pak Kule :o)
 Leona, Leon 6 měsíců 
  • 

Přežijeme 

(13.1.2007 19:47:05)
...co jiného. Je to občas děs a rvu si vlasy, proč já vůl si dítě pořizovala, ale co naplat, je tu, neměla jsem se tak rozhodnout - za blbost se prostě platilo a platí. Občas se motám jak ožralá, váha ukazuje 41 kg, ale co, věčně to trvat nebude.
 Leona, Leon 6 měsíců 
  • 

Přežijeme 

(13.1.2007 19:48:39)
...co jiného. Je to občas děs a rvu si vlasy, proč já vůl si dítě pořizovala, ale co naplat, je tu, neměla jsem se tak rozhodnout - za blbost se prostě platilo a platí. Občas se motám jak ožralá, váha ukazuje 41 kg, ale co, věčně to trvat nebude.
 Stana+90,94,04 
  • 

Taky nespíme 

(13.1.2007 22:46:27)
Starší děti spaly celou noc třeba i do 9hod.Ale nejml.ne večer usne tak v 21hod.po hodinovém uspávání kdy musí někdo být u ní.Tak okolo 23hod.se probudí a vydrží i do 3hod.a musí mít společnost(mě).Nakonec usíná u mě v posteli a vstává ráno když budím starší do školy 6.45.Odpoledne usíná bez problémů tak okolo 12hod.a vydrží asi hodinu.Takže toho moc taky nenaspím,ale mám ráda když se ke mě v noci malá tulí.Až povyroste tak už si toho tulení a mazlení tolik neužiju tak si myslím,že to stojí za to,vždytˇ ty děti strašně rychle rostou!!
 Gabriela 
  • 

Spaní s miminky 

(14.1.2007 15:24:15)
Holky, poraďte mi... Kdekdo tu píše o tom, jak spí s mimčem v posteli, v polospánku matky i mimča proběhne kojení a spí se dál. Jak to praktikujete s mlékem samovolně odtékajícím z druhého prsu? To máte na nočním stolku permanentně nachystanou plenu, při kojení zasunete, po kojení odložíte a až do rána leží u postele plena s páchnoucími zbytky mléka z několikero nočního kojení? Jak máte tohle vychytaný?
A jak často v noci miminka přebalujete? Pokud tedy nevstáváte ke každému kojení, kolik hodin máte mimča v jedné plence bez přebalení aniž se prdelky oprudí?
Dík za rady a zkušenosti.
 Lassie, Káča 6 měs. 
  • 

Re: Spaní s miminky 

(14.1.2007 15:49:20)
Já tedy, bohužel, funguji jako takový průtokový ohřívač, v noci kojím takřka nonstop, čili mi žádné mléko neodtéká. Teď máme tátu na 10 dní pryč, tak plánuji naučit Káču spát ve své postýlce, očekávám několikadenní teror, tak mi držte palce.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Spaní s miminky 

(14.1.2007 17:14:21)
JO, vedle postele jsme měla do rána plenu od mléka, nějak do rána nestihla ani smrdět :-)
Přebalovat v noci jsme přestala, když se novorozenec přestal v noci pokakávat. Z plenky, která byla jen počůraná se neoprudil a několikrát za den jsme ho nechala chvíli vyvětrat nahýho.
 Martina 
  • 

Re: Spaní s miminky 

(14.1.2007 20:50:28)
Ahoj, mám 8. měs. kluka a stále kojím, mlíko z druhého prsu neodtéká, ale tryská....Používám plenku, která ráno po tom nočním kojení opravdu zapáchá, ale jsem ráda, že mi stačí už jen ta 1 plenka, kterou ráno hodím do špinavého prádla. Donedávna mi prsa i přes krátky spánek vytekla a já ráno co ráno převlíkala celé postele - to byl děs. No a k přebalování, na noc dávám malému Pamprsku a ta mu vdrží bez přebalení těch 9-11 hodin a prdelku opravdu opruzenou nemá. Přes den ho balím do bavlněných plen a 2x denně mu prdelku myji pod tekoucí vodou a pak ho nechám vyvětrat bez plínek - to jsou části dne, které přímo miluje.
 Jana,syn 6let a měsíční dcera 
  • 

jak se u nás stal zázrak 

(4.2.2007 13:32:19)
Ráda bych, aby dcera také klidně spala,velmi špatně usíná a když usne tak jen na chvíli,syn byl to samé ale to jsem neřešila,stále jsme chovali a kojili a jezdili s kočárkem. knížku od paní Prekopové nemůžu sehnat,prosím poraďte jak malou zavinout.Děkuji moc

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.