| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proti domácímu násilí

 Celkem 78 názorů.
 babula2 


Konečně 

(4.1.2007 9:28:06)
Ahoj. Myslím, že už bylo načase!!!!
 sunsung 


Šárko, 

(4.1.2007 10:50:19)
kdo je zakladatelem těch intervenčních center nebo kde se to dá zjistit? Děkuji.
 sofie, 1 dítě 
  • 

Úleva 

(4.1.2007 11:35:30)
Taky vím, co je dostat pár facek a kopanců k tomu. Cítím se teď trochu víc chráněná.
Snad to pomůže všem ohroženým ženám a jejich dětem. Hlavně se nebojte zavolat si o pomoc!
Hodně štěstí všem !
 František,dvě malé holčičky 
  • 

Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 16:14:21)
Zdravim vespolek.
Tak nějak musím reagovat na článek týkající se nového právního rámce ohledně domácího násilí.S možností útočníka vyhostit až na 10 dní souhlasím...ale...
Každá mince má dvě strany.Pro útočníka
(v drtivé většině muže)se toto vyhoštění může stát neplánovanou dovolenou.Kdybych byl takto vyhoštěn tak první co beru s sebou je platební karta a kreditní karta.Nemůžu spát doma
-inu co se dá dělat...půjdu na hotel.Nemám si kde vařit...budu jíst v hotelové restauraci...mám špinavé prádlo-nemám ho kde vyprat...musím koupit nové.To že za 10 dní v hotelu můžou padnout peníze na společnou dovolenou?Co se dá dělat...z něčeho jsem ten hotel zaplatit musel.Na deset dní mi i zmizí spousta starostí....co já s tím,že v kuchyni nesvítí světlo....stejně domů nesmím....Že v koupelně praskla voda?S tím si budeš muset holka poradit sama.......a podobných příkladů bych mohl uvést ještě spoustu....ale pro ilustraci druhé strany mince to myslím stačí.
Je mi naprosto jasné,že vyhoštění útočníka je nejrychlejší možností jak situaci vyřešit.Ne vždy je však nejrychlejší řešení tím nejsprávnějším.
S pozdravem František Seibt
 Líza 


Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 16:22:29)
Milý Františku, nemohu se ubránit dojmu, že manželka násilníka, která je už tolik ohrožena, že došlo k vykázání násilníka z bytu, nebude zdrcena ani tím, že s ním nepojede na společnou rodinnou dovolenou, ani tím, že ho nebude mít po ruce pro případ výměny žárovky.
Máš-li dojem, že tím lepším řešením by bylo nechat ho doma, aby například před zraky svých dětí mlátil a kopal jejich matku, popřípadě nějakou utnul i jim, pak je to fakt zvláštní.
 František 
  • 

Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 18:03:48)
Milá Lízo.
To jsem rozhodně nemyslel.Pouze jsem chtěl naznačit,že toto opatření je mocná zbraň a s jako takovou by se s ní mělo zacházet.Neváhat použít když je to nutné....ale pouze když to bude nutné.
Navíc toto opatření útoku nezabrání a ani nesníží jeho účinnost.K tomu aby policie mohla zakročit se musí nejprve o útoku dozvědět a těžko si umím představit že bitá žena bude mobilem volat PČR.
František
 uhugo 
  • 

Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 18:51:36)
On je ten zakon trochu propracovanejsi, nez by se mohlo zdat z referenci v tisku. Pekny clanek k tomu je treba tady.
Dulezita je vsestranna (psychologicka, lekarska, pravni, ...) pomoc obeti. Postup pri vykazani je zakonem pomerne dukladne upraven, takze se nemuze stat, ze by vykazany clovek odnesl vsechny penize a cennosti, co jsou doma (cituju - "Vykázaná osoba je povinna vydat všechny klíče, musí jí však být umožněno vzít si nejpozději při výkonu rozhodnutí věci sloužící (výlučně) osobní potřebě, osobní cennosti a dokumenty a ve lhůtě 24 hod. od výkonu rozhodnutí další osobní věci a věci nezbytné pro výkon povolání nebo podnikání.") Co mne tam chybi, je s ohledem na moznou zneuzitelnost vetsi duraz na prava vykazaneho (namatkou povinnost zajistit odpovidajici bydleni, bylo by toho vic).

 Líza 


Re: Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(5.1.2007 6:18:22)
Povinnost nalézt odpovídající bydlení? To by mu měla najít jako ta mlácená partnerka? Nebo stát? Z bytu nelze vykázat jen tak někoho, a když mlátím ženu, měl bych počítat s tím, že půjdu třeba pod most. Na druhou stranu mám dojem, že v tom postupu je něco takového, že policie pomůže tomu vykázanému najít ubytovnu. Ale povinnost nalézt odpovídající bydlení mi přijde komická, to by ten institut vykázání mohli rovnou zrušit - kolik lidí bydlí v bytech, kde nemají co dělat, jen proto, že nalézt odpovídající bydlení není v silách toho, kdo na ten byt má nárok...
 uhugo 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(5.1.2007 14:19:03)
Agresor nema jit pod most, ale do kriminalu, to jen tak na okraj. Vykazani ale neni trest
a vykazany jeste neni nasilnik, o kousek niz to chapes, tak nevim, proc ne tady. To, ze vyhodis nekoho z jeho bytu, je sakra velky zasah do jeho prav, takze by melo byt prirozene ty nepriznive nasledky minimalizovat. Bydleni by samozrejme zajistoval stat, jde o vykon jeho rozhodnuti (zajistoval=nejen nasel, ale i zaplatil). V zakone se mluvi jen o tom, ze policista vykazaneho pouci o moznostech jeho dalsiho ubytovani, coz mne prijde malo. Zijeme v pravnim state, tak by mela platit rovnice nebyl odsouzen = nevinny = zachazi se s nim slusne.
 nicota 


nechce pomoc 

(6.1.2007 14:01:06)
Mám kamarádku,která tvrdí,že spadla ze schodů nějaak často.Ynám jí od základní školi a nikdy nemehlo nebyla.Jen jednou nechtěně přiznala,že je po alkoholu agresivní,ale dceři by neublížil.Už nikdy víc neřekla.Teď spolu čekají druhé dítě což je proti zdravému rozumu a v šestém opět s modřinami v obličeji a na ruce víc vidět nebylo.Má matku,která bz jí mohla vzít k sobě a jestli je to ,jak si myslím,tak mě udivuje,že dceru nechá mlátit a kamarádka,že se nechá.Já jsem se naštěstí do této situace nedostala,ale šáhl by na mě jenom jednou a šla bych hned a nečekala,že začne mlátit i moje děti.Nedokázala bych žít ve strachu,kdy přilítne další rána,nechápu toho kdo zůstane.
 Mony, 1 dcera 
  • 

Re: nechce pomoc 

(12.1.2007 10:24:28)
No prave,ze jsi nikdy v takove situaci nebyla,tak nemuzes nikdy pochopit, proc obet nedokaze uteci, ale zustava. Mozna by to psychologove dokazali vysvetlit. Je to totiz jako magnet, agresor ublizuje a nakonec ve vas vyvola takovy pocit,ze si za to muzete vy obet sama. Druhy den je na Vas hodny a vy se citite jako v raji a nedovede si uvedomit,ze by na Vas mel byt partner hodny stale. Tezko se to popisuje. A jeste si dovolim rici,ze psychicke tyrani je kolikrat horsi nez to fyzicke.
 Ivana 
  • 

Re: nechce pomoc 

(17.11.2007 16:50:00)
Narazila jsem na tuto diskuzi náhodou a i já znám ženu, která se takto nechala ponižovat a bít. Je to dokonce moje sestra. Časem se z těchto žen stávají ženy bez sebevědomí a žijí ve strachu. Agresor jim vyhrožuje a ony nemají sílu se vzepřít. Silné osobnosti většinou se obětmi nestávají a tyrani rychle vycítí, kdo je tvárný a komu mohou ubližovat.
 Líza 


Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 19:05:36)
Františku, ty opravdu nevíš, ke kolika případům domácího násilí policie vyjíždí? Opravdu si představuješ, že žádná týraná žena policii nezavolá? Hm, hm, fakt máš trochu zvláštní představy...
 spadlá z jahody 


Re: Re: Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(5.1.2007 13:13:55)
Holky, já mám pocit, že mezi váma a Františkem vzniklo nedorozumění díky nepochopení toho, co vlastně František svými příspěvky myslí. Podle mě tím, že napsal:" Pro útočníka
(v drtivé většině muže)se toto vyhoštění může stát neplánovanou dovolenou.Kdybych byl takto vyhoštěn tak první co beru s sebou je platební karta a kreditní karta.Nemůžu spát doma
-inu co se dá dělat...půjdu na hotel.Nemám si kde vařit...budu jíst v hotelové restauraci...mám špinavé prádlo-nemám ho kde vyprat...musím koupit nové" chtěl jenom upozornit na možné dopady takového 10 denního vyhoštění ro rodinu, nemyslel tím, že si hned o víkendu udělá dovolenou v ***** hotelu.
Franta vychází z toho, že zavolání Policie a následné vyhoštění násilníka je ojedinělou epizodou v životě rodiny, většina zde přítomných žen tuhle akci považuje už za konečnou. Těžko říct, jsou případy, kdy se po něčem takovém manželé k sobě vrátí, jinde jde skutečně o to, že té ženě nový zákon zachrání život.
Já sama jsem si napadení manželem taky zažila, dvakrát jsem od něj odešla k rodičům, při posledním napadení jsem ho vyhodila z domu. Pouze u posledního napadení jsem volala Policii (při těch prvních ovšem nejbližší telefon byl cca 500 m daleko), pochopitelně scénář byl ten, že příjezd Policie manžela ještě víc rozzuřil, Policie mu jen domluvila a zase odjela.... Vyhodit jsem ho mohla jen díky pomoci mých příbuzných, ale to je dlouhá historie.
Dál si myslím, že jak Franta napsal, že bitá žena si asi těžko zavolá PČR, nemyslel to, že je žena tak neschopná, aby nedovedla vytočit číslo 158, ale to, že násilník ji asi nenechá v klidu telefonovat, že jí třeba telefon vyrve z ruky, rozšlape, nebo ji někde zamkne.
 spadlá z jahody 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(5.1.2007 13:28:12)
Ještě bych chtěla dodat, že doufám, že většině žen těch 10 dní pomůže ke správnému rozhodnutí, jestli pokračovat dál v životě s násilníkem nebo ne, a u případného soudu o svěření do péče bude i tohle bráno v potaz.
A i to Františkem předložené řešení z pohledu vyhoštěného muže (tj. udělat si 10 denní dovolenou v hotelu s plnou penzí) by mělo být pro tu ženu varováním - od tohodle rychle pryč. Člověk, kterýmu "jenom" vytekly nervy a ujel jednou za život asi nepůjde furiantsky rozfofrovat společné peníze, ale bude se snažit svůj prohřešek nějak odčinit.
Za úplně nejúčinnější obranu proti domácímu násilí považuju změnu v myšlení lidí, aby nebyl ten, co doma ženu "umravní" nějakým tím proplesknutím, považovanej v hospodě ostatními za frajera, ale aby mu celá společnost dala najevo, že tohle je nepřijatelné. Bohužel to je běh na velmi dlouhou trať.
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(7.1.2007 12:50:20)
Milý Františku, násilníci kteří fyzicky a psychicky týrají své ženy a děti těch peněž za domácnost moc nedají a pokud několik desítek let musely domov opouštět ženy, tak jim jejich muž násilník určitě nedal na odchod kreditku, takže se musely postarat samy a v drtivé většině i o děti, takže Vaše úvaha je dobrá ale poněkud mimo priority týrané osoby a řekla bych že úplně mimo mísu. Jana
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(7.1.2007 12:50:44)
Milý Františku, násilníci kteří fyzicky a psychicky týrají své ženy a děti těch peněž za domácnost moc nedají a pokud několik desítek let musely domov opouštět ženy, tak jim jejich muž násilník určitě nedal na odchod kreditku, takže se musely postarat samy a v drtivé většině i o děti, takže Vaše úvaha je dobrá ale poněkud mimo priority týrané osoby a řekla bych že úplně mimo mísu. Jana
 MirkaEyrová 


Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 16:34:50)
Františku, a nemyslíš, že je fakt problém onoho útočníka, že manželku bije, a že je tudíž jeho problém, když bude muset nést následky svého nesprávného a protiprávního počínání?
 František 
  • 

Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 18:12:48)
Ahoj Mirko.
Útočník ten problem vyřeší,jak jemu bude nejvíc vyhovovat....
František
 Trouble07 


Milý Františku 

(4.1.2007 18:27:01)
Jak by jsi dannou situaci tedy řešil Ty?
Líza má naprostou pravdu když poukazuje na fakt, že se bavíme o rodinách disfunkčních (většinou),tudíž nějaká rodiná dovolená v těchto případech pravděpodobně nehrozí.A pokud by to byl první případ násilí,TŘEBA si muž za těch 10 dní uvědomí že to přehnal.Rozhodně to beru jako veliký krok kuppředu,jenom ten fakt že má žena právní zastání a nemusí s dětma k rodičům či kamarádce,nebo to prostě vydržet.
 moula z moulova 


Re: Milý Františku 

(15.1.2007 20:57:51)
Nebo se nasere ještě víc a vybije to všechno.
 Dana 
  • 

Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 18:24:01)
Máte pravdu. Ale tohle opatření může zabránit útočníkovi, aby v afektu manželku zabil. I když já osobně bych se bála, co bude po jeho návratu domů.
 Šárka 
  • 

Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 19:36:56)
Dano, každý má strach co bude, až se po deseti dnech dotyčný vrátí domů. Pokud to byl jenom nějaký úlet a chlap si uvědomí, že takhle se to řešit nedá, tak rodina pokračuje ve společném životě dál. Pokud je ta situace horší, tak si žena za těch deset dnů může srovnat v hlavě co dál, zařídit si spoustu věcí. Těch deset dnů je pro někoho krátká doba, ale díky za ně.

Františku, v takovéhle situaci mi bude šumafuk, jestli mi praskne v koupelně voda a já budu muset někoho shánět na opravu. Je to lepší, než mít chlapa, který mi dá přes hubu jenom proto, že mu to opravit nejde. Rodinou dovolenou bych taky neřešila. Většinou domácí kasu drží v těchto případech agresor a většinou je oběť ráda, když je bez toho druhého natož s ním někam jezdit.
 Šárka 
  • 

Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 19:38:13)
K nám jednou přijela policie i na základě toho, že jsem v nouzi stačila jen vytočit jejich číslo a telefon pohodila v pokoji. Slyšeli co se děje...
 Dana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(5.1.2007 19:32:55)
Domácí násilí jsem zažívala čtyři roky, a i kdybych tenkrát měla mobil (nebyly tenkrát ještě tak běžné), nevolala bych ze strachu, že mě muž zbije ještě víc. Byla jsem úplně ochromená a neschopná situaci řešit a dokonce jsem uvěřila, že za jeho chování můžu já. Přece jsem neposlechla a nepřišla jsem domů z práce do pěti. Pokud vůbec otevřel a nenechal mě na ulici, bylo zle.
Zachránilo mě, že se vystěhoval do zahraničí. Z nějakých mě nepochopitelných důvodů mě chtěl s sebou a tloukl mě o to víc, že jsem odmítla. Na rozloučenou jsem dostala pěstí do čelisti, s chladným zájmem se díval, co to se mnou udělá, do té doby si vybíral místa méně viditelná.
 Dana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(5.1.2007 19:34:39)
Dneska policisté procházejí školením, jak s napadenou ženou jednat, v devadesátých letech jen mávli rukou. Vím to, dnes s jedním žiju.
 Šárka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(5.1.2007 19:38:27)
Dano, vím to, zažila jsem to já i moje matka. Policajti tenkrát neměli absolutně zájem něco řešit. A když násilník byl jedním z nich, tak tuplem.
 Dana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(5.1.2007 20:02:58)
No zdá se, že jsme se jich obě zbavily. Určitě chápete, jak se mi po rozvodu ulevilo.
 Šárka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(5.1.2007 20:06:18)
Moc. Po třinácti letech úleva. Tenkrát bych uvítala jakoukoliv pomoc. Rodina, která by pomohla nebyla, policajti, sociálka - no znáš to... Nakonec pomohla Rosa a nynější druhý muž.
 Dana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dvě strany jedné mince 

(5.1.2007 22:19:52)
Tak hodně štěstí!:-)
 sim 
  • 

Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 19:50:59)
františku, a žena,která má doma dmácí násilí, tak po incidentu není nusena jet pryč (vzít si občanku az dohledu policie a být odvezena) nějkam jinam? a co děti doma? taky si je obyčejně bere s sebou. zatímco násilník je doma.
mmch, pokud žena má šanci, policii zavolá, protože vím z vlastní kůže bohužel, že sousedi a dokonce i přímí spolubydlící jsou vůči ke křiku o pomoc a prošení o záchranu hluší. napadení netrvá jen třeba 20minut,někdy to trvá déle. třeba i celou noc.
přála bych spíše více vnímavé sousedy. ne hluché. proto pokud toto někdo čte, a má tušení, že se někde něco takového děje, prosím ho tímto, aby ten telefon příště zvedl, a zavolal třeba i anonymně policii. nepřeháním, když povím, že někdy zachrání i život, protože mnohdy stačí TAK MÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Oggová 


Re: Dvě strany jedné mince 

(4.1.2007 21:14:48)
Františku, proboha, co to píšeš?
Myslíš si, že opravdu ženě, která je dlouhodobě týraná(týraná tak, že ve strachu zavolá policii) vadí, že na pobyt jejího "manžela" někde jinde, padnou peníze na společnou dovolenou? Nebo že si nedokáže zaplatit instalatéra, který opraví tekoucí vodu v koupelně?
Víš, tu policii nevolá žena při prvním napadení, ani při druhém, většinou se ženy za tuto situaci velmi stydí....a většinou nesou ještě na sobě vinu, že ony jsou ty špatné, že to dopustily.
Tento zákon víc než vítám...a jsem ráda, že aspoň nějaké ženě pomůže její situaci vyřešit.
A jestli chudák muž musí spát na hotelu? Sakra, co mě je do toho. Ty ženy, které musely před svými muži utéct(někdy i s dětmi) mnohdy neměli kde spát. A víš proč? Protože nestihly tu kreditní kartu popadnout.
Když byl takovej chudák, že dokázal zmlátit svou ženu, tak ať si spí třeba pod mostem.
 Karolína 
  • 

Františku!!! 

(5.1.2007 9:27:22)
Františku, zřejmě se považuješ za nepostradatelného živitele rodiny a možná jím opravdu jsi,jinak si nedovedu vysvětlit tvouji reakci, protože snad nejsi násilník, kterého kdyby vyhostili, tak všechno sebere,za trest ženě.Dnes už je to tak, že ženy nejsou zcela závislé na "živiteli", dokážou si vydělat a uživit sebe i děti a dovolená s násilníkem jim může být klidně ukradená, stejně tak různé opravy si udějí buď sami nebo si pozvou firmu nebo známého atd. Myslíš, že jsme úplně pitomé a neumímě kromě utírání dětských zadečků, vaření kašiček atd. vůbec NIC? Ze tvé reakce to tak vyznělo. O důvod víc, pro mě, nevázat se už nikdy na žádného muže, být soběstačná, uživit sebe i děti za každé situace a chlapy mít pouze jako kamarády a někdy i na ten občasný sex.
 EvčaNova 
  • 

Re: Františku!!! 

(5.1.2007 9:37:52)
Jo,jo, po přečtení Frantovo příspěvků mám dojem, že to u nich asi nebude všechno O.K., že? Co myslíte vy? Některé jeho věty mě docela zdrtily a nemyslím, že by si zrovna chtěl dělat nějakou legraci o tomto tématu. Už jenom jak ponižuje ženu, že si ani nezavolá policii? nebo, že když se doma něco rozbije, co jako bude chudinka dělat, že?, když on sebere kreditky půjde do hotelu, nebo, že násilník si to vyřeší sám, atd. atd. JDE MI Z TOHO MRÁZ PO TĚLE. BRRRR, FUJ!
 Madlenka 
  • 

Myslím si to taky 

(5.1.2007 11:14:50)
Milá Evo,
mám stejný dojem, je to strašné, když někdo může takto psát a dělá se mi z to špatně. Hodně mi svými větami připomněl manžela mé kamarádky, který jí taky vyhrožoval, že teda jako odejde, když jí před tím zmlátil, a jak se ona potom uživí, chudinka, že kdyby jeho nebylo, tak jí už sebrali i ty děti, protože je tak neschopná, že se o ně nedokáže ani postarat, ani o domácnost ne atd. Jak myslíte, že to dopadlo? Zavolala policii, šla k doktorovy, nafotili podlitiny na celém těle, dala to k soudu, mezi tím dostala od sociálky peníze, protože byla na mateřské, které potom manžel musel státu vrátit, protože zanedbal povinnou výživu atd.Tak že "milému" Frantovi by to bylo prd platné, kdyby sebral kreditky a šel do hotelu, je mi z něho na blití.
 Jana (2 děti) 
  • 

Franta to jenom nechápe 

(5.1.2007 16:58:41)
Já mám spíš dojem, že Franta jenom nikdy skutečné násilí nezažil a neumí si to představit. Navíc předpokládá vztah, kdy muž je živitel a ochránce rodiny (třeba v takovém vztahu žije), tedy muž má kreditky a vykonává technické práce v domácnosti . Pokud si jako "mstu" ženě představuje tak, že utratí společné peníze, tak to ještě jde, spíš to svědčí o to, že on ženy fyzicky netýrá. :-)
Než abychom na něj útočili,možná mu to stačí slušně vysvětlit.
 Ivana Procházková 


Re: Myslím si to taky 

(5.1.2007 17:32:59)
No holky, on tam František nakousnul jedno docela vážné riziko, které ženě v takové situaci může hrozit. Totiž, že manžel sebere kreditku (ne debetku), bude roztáčet peníze a nadělá x-tisíc drobných dluhů.. No a kdo je za takové dluhy zodpovědný? Oba manželé společně a nerozdílně, pokud se nepletu, a to až do doby, co maželi budou. To znamená, že taková manželka, nemá jistotu, že ji manžel tímto způsobem "neobere" i o to málo, co jí zbývá..
Docela by mě zajímalo, jakou má v tomto případě postižená žena právní ochranu.
 Yhec 


Re: Re: Myslím si to taky 

(5.1.2007 19:47:59)
Souhlasim Ivule. Myslim, ze spousta holek nepochopila, jak to Frantisek mysli. On totiz nemusi utratit jen penize na dovolenou, ale uvrhnout zenu do takovych dluhu, ze o ten byt stejne nakonec prijde a bude se muset vystehovat taky.
Navic tyrana zena je celou dobu tak fyzicky a psychycky zdeptana, ze si opravdu bude myslet, ze bez "pana domu" se cela domactnost zhrouti a tak radeji zase nebudou nikoho volat.
Reseni spolecnych financi by melo byt taky nejak osetreno. Treba zablokovanim kont. Coz kolikrat nemuze zena ani sama udelat, protoze k penezum (kartam, heslum..) proste nema pristup.
 Šárka 
  • 

Re: Re: Re: Myslím si to taky 

(5.1.2007 19:54:05)
Ženy jsou zdeptané fyzicky i psychicka, ale od toho tady bude pomoc intervenčních center. Byla jsem na tom stejně a kdyby tenkrát mého ex poslal pryč na deset dní a to dokonce bez mého souhlasu, byla bych nakonec ráda. Takhle jsem musela utíkat s dětma k příbuzným, sbalit jsem si musela pro všechny během půl hodiny co u nás byla policie a to ještě koukali na hodinky. Odvoz jsem si musela taky sehnat sama. Vracela jsem se s velkým strachem, bylo mi hůř než kdyby se po deseti dnech vracel on.
 Renata 
  • 

Já bych se ho tak nezastávala 

(8.1.2007 12:39:44)
Jo, nejlépe ošetřeno je to jen tehdy, když mají holt každý své a nejsou manželi. Omlouvám se, ale spálila jsem se tak moc, že už bych podruhý do toho nešla a nějaké společné zdanění manželů, případně jiné výhody plynoucí z manželství, jsou mi úplně ukradené. Františkovi názory mě docela vyvedly z míry, nezdá se mi, že by nepochopil, ví velice dobře o co jde!
 Dáša, Vojtíšek  
  • 

Třetí strana mince 

(7.1.2007 21:07:18)
Zdravím a velmi ve zkratce:
ubytovny, zachytky, vezeni apod. platime z nasich DANI a ja nepracuji pri materske proto, abych zivila krome hordy nemakacenku jeste desetidenni "dovolenou" grazlum, co mlati zeny. Jiste je mezi agresory i par skolsky vzdelanych lidi (socialne jiz mene), ale myslim, ze velka vetsina jsou ruzni typci, kterym je jedno, jestli deset dni stravi v hospode u sveho bytu nebo v hospode o dva bloky vedle a jeste "usetri na najemnem".
A agrese a tyrani neni jen fyzicke - ex meho muze sikanuje sve deti psychicky, vyrabi jim nemoci a alegie, cpe je leky... a to neni tyrani...?
 Agáta 80 


Re: Třetí strana mince 

(8.1.2007 7:53:43)
Dano, to týrání je.A jestli ty o tom víš a nic neděláš - jednáš špatně!!!mrkni na zákon o týraných dětech. a pomoc z tvých daní ani v tomhle případě nepřichází v úvahu?
Platíme toho daleko víc z našich daní! A jak bys to teda chtěla řešit?
POdotýkám, že jsem laik, ale v takovém přípapdě by mě nenapadlo takto uvažovat.
 vranimůra 


Re: Třetí strana mince 

(9.1.2007 10:27:19)
Dášo, nic ve zlém, ale trošku se pleteš. Mezi agresory je víc vysokoškolsky vzdělaných lidí než si myslíš. Jen se umí víc maskovat než ten, co chodí do té hospody.
 Agáta 80 


Re: Re: Třetí strana mince 

(9.1.2007 14:20:58)
a tím hůř pro partnerku, protože si dává pozor ve společnosti a před rodinou.
 nicnic 


Co VŠECHNO je domácí násilí 

(4.1.2007 17:30:20)
Myslím, že problém je hlavně ve formulaci - ýádný zákon dosud pozitivně neformuloval přijatelný stav. Zatím je, možná se domnívám chybně, za domácí násilí považováno pouze násilí fyzické. Přijde-li žena či muž domů a vyjí večer dětem celé zásoby, na které sám nepřispívá, ráno partnera psychicky odrovná urážkami natolik, že půl dne není schopen slova, to se myslím za násilí nepovažuje. Jistě je dobře, že se někdo stará o fyzicky týrané osoby. Ale je to pořád ještě málo. Chybí zde nějaký mustr, jak má normální rodina podle představ právníků a společnosti fungovat.
 Agáta 80 


Re: Co VŠECHNO je domácí násilí 

(6.1.2007 17:00:30)
Nel. přesně jak píšeš. když nemám ani modřiny, nemám vyškubané vlasy...ale když jsem kráva neschopná, magor co nic neumí a p... když drží pěst u mého obličeje a nebouchne, co když bouchá do něčeho jiného, co když se ke mě rozběhne takovým způsobem, že když neuteču, třeba na balkón tak mě bouchne a na tom balkóně mě zavře...co pak? jak mám dokázat, že je to násilník, když se vzorně stará o domácnost, o syna, je na něj spolehnutí, když mě podporuje ve studiu, které je drahé, když mi prostě jen občas dává najevo, že bez něj jsem nula a syna mi vezme,protože debilovi a bláznovy ho nenechá.
Co v takovém případě dělat? a zachovat si důstojnost, sebevědomí atd. poradíte?
 Verunka+Vikinka 


Je to málo 

(4.1.2007 18:17:41)
Ahojky, určitě je dobře, že si někdo "nahoře" všiml, že domácí násilí existuje, ale myslím si, že trest je moc malý. Sice vykážou násilníka na 10 dní z bytu, ale on se za 10 dní vrátí, nabančí jí znovu za to, že něsměl domu a ona se bude bát podruhé zavolat o pomoc. Myslím si, že pokud se týraná osoba odhodlala k volání o pomoc, měl by být trest vyšší. Myslím si, že těch 10 dní týrané ženě moc nepomůže....stejně bude celou dobu přemýšlet o tom, co bude, až se násilník zase vrátí domu a s otevřenou náručí a kyticí se asi vracet nebude...
 uhugo 
  • 

Re: Je to málo 

(4.1.2007 18:56:37)
Samozrejme nejde o trest, ten prijde az po podani trestniho oznameni a soudnim rizeni. Desetidenni lhuta muze byt prodlouzena rozhodnutim soudu az na jeden rok (pricemz podanim
navrhu na predbezne opatreni se prodluzuje automaticky az do rozhodnuti, coz je dalsi vyhrada, kterou vuci zakonu mam - radeji bych donutil soud rozhodnout vcas :) ).
 Líza 


Re: Je to málo 

(5.1.2007 6:19:23)
Verčo, to není trest. Trest určí soud. Tohle je rychlá cesta k tomu, dostat násilníka pryč, a dát oběti čas k dalším právním krokům.
 Verunka+Vikinka 


Re: Re: Je to málo 

(5.1.2007 16:32:47)
To já vím, ale myslím si že hlavní problém je v tom, že ty oběti nemají žádnou podporu například psychologa. Viděla jsem reportáž o paní, která byla napadena svým muže, chtěl ji pořezat, policie ho vykázala na 10 dní z bytu a ta paní řekla, že si myslí, že až se vrátí, bude všechno jinak. Myslí si, že těch 10 dní ho změní... Ale snad to některým pomůže.
 sunsung 


Re: Re: Re: Je to málo 

(5.1.2007 17:28:05)
Máte pravdu všichni:
co bude po deseti dnech až se vrátí

zbavit člověka práva na bydlení třeba v jeho domě zděděném po rodičích je v rozporu s ústavou, pokud na to není rozsudek soudu

platební kartou může vytunelovat účet a u SJM na to má právo

deset dní je málo, protože pokud je to čt, tak jsou v tom jen 2 úřední dny a to je k ničemu
 Šárka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Je to málo 

(5.1.2007 19:33:51)
Ajlino, pokud je to čtvrtek, tak jsou v tom možná dva úřední dny, ale v téhle situaci se úředníci, sociální pracovníci atd vykašlou na nějaké úřední hodiny.

Nikdo nikoho nezbavuje práva na bydlení. Na deset dní a v případě na delší dobu - to rozhodnutím soudu o kterém ty píšeš, se prostě dotyčný odstěhuje. A řeknu ti na rovinu, že kašlu na jeho právo, když on nerespekuje práva toho druhého a řeší svoje problémy, mindráky násilím. Tahle společnost má pořád tendenci bránit práva někoho, kdo by měl být naopak potrestán.

Kreditky se nechají zablokovat, některé banky dokonce při nočních výběrech okamžitě volají majiteli účtu. Mně můj ex vybral účet s mojí výplatou. Bylo to tenkrát mizerných osm tisíc, ale v tu chvíli mi to bylo šumafuk. Hlavně, že byl pryč.
 Jana-důchodkyně 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Je to málo 

(6.1.2007 20:45:20)

Prožila jsem si sve s akoholikem, do mého bytu si vodil ženy z inzerátů a pokud jsem měla noční směny zde s nimi i spal... nicil mne psychycky a nekolikrat i fyzicky. Dnes jsem už 3. rok rozvedená.Přes 2 roky se řeší rozdělení majetku- v dobe, kdy jsem byla v praci mi stačil vystěhovat cely byt/většina z toho patřila jenom mně/. Při jednaních u soudu si připadám jako obžalovaná, ne jako žalující.Dle paní soudkyně je tato doba trvání rozdělení majetku normální!
Proč nebylo nic uzákoněno již dříve??? Volala jsem v těch dobach na různé linky pomoci..jejich odpověd byla utečte z bytu...sousedé byli neteční a nikdy nic neslyšeli, kdyz mne mlatil. Při posledním nasazeni Dvojitého Nelsona ..došlo k vnitřnímu poškození krku. Doktor na pohotovosti zkonstatoval, ze mám modřiny a ze se musi počkat, zda neoteču..pak by se stím něco muselo udělat..nic se neudělalo! Schvalně se trochu nekde škrábnul/nechtěl mi to ani ukázat kde/ a policie řekla, že to bylo oboustranne!
Ztratila jsem důvěru v cokoliv , zejmena v policii.Všichni vědí, jaky je to .....,ale nic se s tim nedělá, pry by se musel chtít léčit sám. Co dodat, že i když žiji jen z malěho důchodu , to co jsem prožila nemohu zapomenout..Bylo by to na knihu...
 danaa 
  • 

volala jsem policii a on se smál 

(6.1.2007 23:09:21)
Můj první manžel začal brát drogy, když jsem byla těhotná, během několika měsíců se změnil k nepoznání a poprvé mě fyzicky napadl v sedmém měsíci těhotenství.Jednou jsem v zoufalství vyběhla z domu i s kočárkem s několikaměsíčním dítětem a vyrazila k telefonní budce, která byla vzdálena kilometr. Bydleli jsme tehdy na vesnici a byl leden, patnáct pod nulou. Manžel se oblékl a běžel za mnou, a hrozně se smál a těšil se na tu legraci. Zavolala jsem policii a oni řekli, že přijedou k telefonní budce. Schovala jsem se s kočárkem do chodby blízkého domu, protože byla hrozná zima, každou půl minutu jsem vykukovala, jestli už tam stojí auto, a když ani po 50 minutách nikdo nepřijel (manžel mezitím odešel domů), volala jsem znovu. Policajti mi řekli, že jeli kolem, ale že nikoho neviděli a teď že už nepřijedou, že mají hlášenou krádež. Musela jsem se vrátit domů. Při dalším incidentu byli policité naštěstí vstřícnější, ale i tak se jim manžel smál do obličeje a všechno popřel. Já se zatím schovávala u sousedky, než si pro něj přijel jeho bratr, jinak by mi ho zase vrátili domů. Při tom posledním incidentu mi však stihnul poškodit krční páteř - následky mám stále i po deseti letech. Pak už se mi naštěstí podařilo se od něj odstěhovat a rozvést se, ale i tak byl boj o bydlení a dítě ještě nesmírně psychicky vyčerpávající. Kdyby tehdy byla možnost jako je nyní, bylo by to mnohem lehčí.
 Darius 
  • 

kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 10:55:04)
Želbohu 60% domácího násilí má tento scénář: hysterická, sexuálně neukojená nebo duševně nemocná matka tak dlouho popichuje nebo kritizuje nebo provokuje muže až ten se na ni zamračí nebo jí řekne pár ostřejších slov. Na to ona reaguje "svatým hněvem" a řetězem trestů a dalších provokací. Při padesátem osmém výpadu, zejména, je-li dostatečně sprostý, agresivní a v bezprostřední blízkosti, se muž neudží a jednu dotyčné střelí. Na to se dotyčná (opět ve "svatém" hněvu)začne rvát jako kůň, kopat, třískat, škrabat, kousat, kam se dá a brát do ruky různé nebezpečné předměty. Na se jí muž (= ztělesněný ďábel) snaží dát otcovsky deset na zadek, co však je v jejím záchvatů šílenství a při její šlechtické vztahovačnosti nemožné, tak to končí různě a žena jde psát udání. Již Dr. Plzák se vyjádřil, že ženské popichování by mělo být trestné. Čím je muž hodnější a měkčí, tím snáze se nechá vyprovokovat a vmanipulovat do role zlouna. Žena si také nedokáže přiznat, když potřebuje vyzkoušet kvalitnější sperma, a čistě podvědomě často dosáhne toho, aby jí muž dodal záminky a důvody, aby si "byla chuděrka zubožená nucena" najít jiného. Ale dokonce i podvědomou chuť souložit s vlastním mužem si u žen matka příroda někdy zajišťuje skrze vyprovokování hádky, matka příroda počítá totiž při udobřování se souloží a na nějaké boule nebere ohled. Kam čert nemůže, nastrčí ženu nebo matku přírodu!
 vranimůra 


Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 11:25:29)
Obyčejně v této diskuzi sprostá nejsem, ale tohle mohl napsat jen naprostej kretén. Promiňte, ale nemohla jsem si pomoct. Větší blbost jsem ještě nečetla.
 Apolena. 


Re: Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 11:37:50)
Vrani-Šárko,
naprosto a zcela souhlasím.
 Darius 
  • 

Re: Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 13:51:07)
Článek hovoří v obecné rovině, ale pokud máte zájem si některé věci ověřit osobně, napište!
 Lavanda 


Re: Re: Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 14:28:15)
Vy dva filutové! Píšete (Darius a Vypsaná Fixa) ze stejné adresy! Že by si pan chytrák sám vytvářel reakce na své postřehy?
 & 


Re: Re: Re: Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 16:24:32)
budilko,

To si nemela. Ted se Darius dozvedel, ze jeho manzelka Vypsana fixa si misto neho predstavuje kulturistu v posteli. Nic mene jim doporucuji, aby si sve problemy resili v soukromi...
 Lavanda 


Re: Re: Re: Re: Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 17:26:49)
:o)
 Mortadela 


Re: kam_cert_nemuze 

(8.1.2007 7:51:31)
Jejda mane, co to je tohleto? :-o Do které diskuze čert nemůže, nastrčí Daria! Bože bože, do čehos to duši dal?
 Karolína 
  • 

Namyšlenej ješito!!! 

(8.1.2007 12:53:04)
Co to tu blábolíš? Vždyť to nemá hlavu ani patu. Vrať se odkud jsi přišel a už sem nelez, ty ješito, nebo tu pukneme smíchy.
 Darius 
  • 

kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 10:55:35)
Želbohu 60% domácího násilí má tento scénář: hysterická, sexuálně neukojená nebo duševně nemocná matka tak dlouho popichuje nebo kritizuje nebo provokuje muže až ten se na ni zamračí nebo jí řekne pár ostřejších slov. Na to ona reaguje "svatým hněvem" a řetězem trestů a dalších provokací. Při padesátem osmém výpadu, zejména, je-li dostatečně sprostý, agresivní a v bezprostřední blízkosti, se muž neudží a jednu dotyčné střelí. Na to se dotyčná (opět ve "svatém" hněvu)začne rvát jako kůň, kopat, třískat, škrabat, kousat, kam se dá a brát do ruky různé nebezpečné předměty. Na se jí muž (= ztělesněný ďábel) snaží dát otcovsky deset na zadek, co však je v jejím záchvatů šílenství a při její šlechtické vztahovačnosti nemožné, tak to končí různě a žena jde psát udání. Již Dr. Plzák se vyjádřil, že ženské popichování by mělo být trestné. Čím je muž hodnější a měkčí, tím snáze se nechá vyprovokovat a vmanipulovat do role zlouna. Žena si také nedokáže přiznat, když potřebuje vyzkoušet kvalitnější sperma, a čistě podvědomě často dosáhne toho, aby jí muž dodal záminky a důvody, aby si "byla chuděrka zubožená nucena" najít jiného. Ale dokonce i podvědomou chuť souložit s vlastním mužem si u žen matka příroda někdy zajišťuje skrze vyprovokování hádky, matka příroda počítá totiž při udobřování se souloží a na nějaké boule nebere ohled. Kam čert nemůže, nastrčí ženu nebo matku přírodu!
 Vypsana Fixa 
  • 

Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 12:55:20)
Nemusel by ses vyjadřovat tak otevřeně, nemohu to nějak rozdýchat. Jak k tomu přijdeme my, hodné a sebekritické holky, které si umí přiznat slabé chvilky i to, že občas si v posteli představují kulturistu z reklamy!
 Agáta 80 


Re: Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 15:20:55)
No fakt, tak to hovoří za vše:-)))))))))))))))))))))))))))))
 Agáta 80 


Re: Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 15:21:49)
No fakt, tak to hovoří za vše:-)))))))))))))))))))))))))))))
 Darius 
  • 

kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 10:55:35)
Želbohu 60% domácího násilí má tento scénář: hysterická, sexuálně neukojená nebo duševně nemocná matka tak dlouho popichuje nebo kritizuje nebo provokuje muže až ten se na ni zamračí nebo jí řekne pár ostřejších slov. Na to ona reaguje "svatým hněvem" a řetězem trestů a dalších provokací. Při padesátem osmém výpadu, zejména, je-li dostatečně sprostý, agresivní a v bezprostřední blízkosti, se muž neudží a jednu dotyčné střelí. Na to se dotyčná (opět ve "svatém" hněvu)začne rvát jako kůň, kopat, třískat, škrabat, kousat, kam se dá a brát do ruky různé nebezpečné předměty. Na se jí muž (= ztělesněný ďábel) snaží dát otcovsky deset na zadek, co však je v jejím záchvatů šílenství a při její šlechtické vztahovačnosti nemožné, tak to končí různě a žena jde psát udání. Již Dr. Plzák se vyjádřil, že ženské popichování by mělo být trestné. Čím je muž hodnější a měkčí, tím snáze se nechá vyprovokovat a vmanipulovat do role zlouna. Žena si také nedokáže přiznat, když potřebuje vyzkoušet kvalitnější sperma, a čistě podvědomě často dosáhne toho, aby jí muž dodal záminky a důvody, aby si "byla chuděrka zubožená nucena" najít jiného. Ale dokonce i podvědomou chuť souložit s vlastním mužem si u žen matka příroda někdy zajišťuje skrze vyprovokování hádky, matka příroda počítá totiž při udobřování se souloží a na nějaké boule nebere ohled. Kam čert nemůže, nastrčí ženu nebo matku přírodu!
 Agáta 80 


Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 12:09:55)
chudáčku, asi žiješ v jiném století. Jakéto ženy potkáváš? že chtějí sex a zároveň být bité?
ale jinak vytrhávání z kontextu a odkazování se na Dr. Plzáka Ti jde dobře!
pro mě si obyčejný bídák, který je normálně schopný partnerku zbít a ještě si to "logicky" vysvětlit a nepřiznat vinu. Vždyť ona to vlastně chtěla, že?...
 koa 


Re: kam_cert_nemuze 

(7.1.2007 12:29:56)
Darie,
ty jsi ale srandovni. S tebou asi manzelka pekne zametla, co, ze se tak durdis. No, dobre udelala, hlavne aby ses se svymi roztomilymi nazory netajil pred pripadnou dalsi partnerkou, ochranuj ji nebe.
 Lily 
  • 

Re: kam_cert_nemuze 

(8.1.2007 8:19:32)
Ty chudinko - máš za sebou nějakou hoodně špatnou zkušenost se ženskou, co? No, jestli ses k ní choval, tak jak schvaluješ, tak se jí ani nedivím, že to byla mrcha. Podle tebe je správný, aby chlap mydlil ženskou, protože si chce dokázat,jakej ke frajer? Aby ona mu posluhovala, tj.:dřela od rána do večera jak mezek a on se jen válel a ještě do ní rejpal a psychicky jí deptal? A když ho to omrzí, tak jí pro zábavu skope? Ono u tady těch agresívních hovádek stačí kolikrát jen, aby se manželka špatně podívala (nedej bože, aby si postěžovala), a on jí např. skope, nebo bude mlátit hlavou po zeď, protože ,,on se přece na na takovej ksicht koukat nebude". Ale s chlapem by se ten silák nepopral,co, protože to je ubohej srab! Ano - i tací jsou mezi námi, takže vítej v realitě.Jestli ti nevyhovuje systém evropský demokracie, tak se odstěhuj do některý muslimský uzemě, tam jsou chlapi opravdu považovaný za něco víc, tam se ti bude líbit...
 zizi 
  • 

Re: Re: kam_cert_nemuze 

(9.1.2007 20:10:59)
Holky, nebuďte hned tak rozčílené!!! Nemůžete to brát tak, že všichni chlapi jsou mrchy a všechny ženské ubohé udřené nepochopené chudinky!!! Darius byl možná až příliš v opačném extrému, ale určitě existuje spousta párů, kde to funguje přesně tak, jak on popisuje. A cyťme se za nos - ženy jsou mnohem podlejší a vynalézavější intrikánky. Prostě, často je ten zlý chlap a často je k tomu opravdu dohnán, oni jsou holt agresivnější, mají to od přírody. Nechci, aby to vyznělo tak, že se zastávám násilníků, to proboha ne, nedovedu si představit, že by mě manžel uhodil, ale fakt to kolikrát je tak, jak by nikdo nevěřil...
 Darius 
  • 

Tak_jak_to_vlastne_s_tema_zenskejma_je? 

(11.1.2007 15:26:42)
Koncem roku 2006 jsme se prostřednictvím ankety ptali čtenářek, zda se někdy dopustily nevěry. Průzkumu se zúčastnilo téměř 5000 žen. Výsledky jsou překvapivé, 70,6% žen uvádí, že alespoň jednou za život nevěrné byly a 36% z celkového počtu respondentek podvádí své partnery pravidelně.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/anketa--vice-nez-polovina-ctenarek-novinek-byla-neverna_106282_dts4u.html

Diky bohu, ze si aspon nektere zenske priznaji, ze maji rady sex, a ze nevera je vlastne soucast normalniho zivota. Ty ostatni to v sobe tolik zapiraji, ze z toho maji spatny spani, zaludecni potize a nekdy i hemeroidy, a hlavne to napeti pak prenaseji na nas, chudinky chlapy, ktery by jinak byli docela v pohode.
 Karolína 
  • 

Re: Tak_jak_to_vlastne_s_tema_zenskejma_je? 

(11.1.2007 16:17:10)
Aha, tak to mají asi sex sami se sebou ne? Chudáku, je mi z tebe na blití. Tvůj debilní příspěvek nám stačí jeden, fakt se nemusíš obtěžovat, a ještě psát pod dalšími ženskými jmény, jako že schvalujeme, co si tady nablil.Už toho nech nebo praskneme smíchy.
 raději nikdo 
  • 

jak postupovat u nezletilých násilníků? 

(7.1.2007 18:09:21)
Mám kamarádku, kterou ohrožuje její 17 letý syn, je velice agresivní, ničí věci, vyhrožuje, atd. Někdy je to tak zlé, že se ho opravdu bojí. Dá se i v tomto případě uplatnit tento zákon?
 Saša/3s 
  • 

Dosavadní právní úprava byla postačující, stačila jen důsledná aplikace. 

(16.1.2007 16:37:26)
Podstatou a cílem novelisací některých zákonů pod záminkou "domácího násilí" je to, aby:

1. stát aktivně a za peníze daňových poplatníku rozvracel jejich manželství prostřednictvím "intervenčních center" (jak příhodný to název!), jejichž úkolem není mediace, usmiřování manželů, pomoc jejich soužití, ale zabránění usmíření (usmíření se napříště bude posuzovat jako maření výkonu úředního rozhodnutí a tedy trestný čin) a právní pomoc na náklady státu (tedy na náklady daňových poplatníků) jednomu z nich proti tomu druhému, který si právní pomoc bude muset shánět a platit sám.

2. ženy snáze získávaly majetek a byt v rámci rozvodových sporů, zejména aby měly snazší možnost byt "vybílit", pokud vzhledem k reálným majetkovým poměrům jim po rozvodu nezůstane

3. otcům bylo zabráněno podílet se na výchově svých dětí, neboť se odstraňuje tíživá nutnost prokázat v trestním řízení skutečné spáchání trestného činu a jejich zavinění, a přes to bude zde dostatečný důkaz o jejich škodlivém vlivu na děti, když přece už v minulosti "museli být vykázáni z domu" (a když se za právní pomoci "intervenčního centra" podaří soudně prodloužit vykázání až na 1 rok, půjde o jeden rok otce bez dětí a dětí bez otce, neb on si je do svého vlastního bytu ani nebude moci přijít vyzvednout).

4. snížila se sňatečnost, neboť pro manželství zralí mladí mužové budou z negativních zkušeností starších známých a kolegů natolik z manželství vystrašeni, že se budou urputně bránit vstupu do něj; také se budou více bránit i jen konkubinátnímu soužití s mladými ženami, takže se v konečném důsledku sníží i natalita a to je zřejmě tím hlavním a nejvyšším cílem feministických skupin za touto novou právní úpravou stojících.
Nenávist vůči manželství a snaha bránit rození dětí je na dně té hluboké studny nenávisti, z níž byly tyto zákonné úpravy načerpány.
 Alt+3 


Re: Dosavadní právní úprava byla postačující, stačila jen důsledná aplikace. 

(30.1.2007 12:43:52)
Naprosto nesouhlasím s tvým názorem, je to nesmysl od začátku do konce.
 lida 
  • 

domácí násilí 

(27.2.2012 11:42:55)
Jsem vdaná 20 let. Manžel mi sprostě nadával, před dětmi mě fyzicky napadl.Před třičtvrtě rokem mě i s dětmi prakticky vyhodil, vybral účet atd.myslela jsem, že když odejdu,budu mít pokoj. ale teprve to začalo. Nasociálce mě obviňuje, že mu bráním ve styku s dětmi nebo je navádím.Je jim 15 a 12 let a soud nenařídil styk s otcem s tím, že jsou dost velcí, aby si toto určovali sami.Manžel zabezpečil dům, abychom se tam nemohli dostat, když jsem si po půl roce konečně mohla vyzvednout věci,oznámil na policii vloupání.Jeho matka mě obvinila, že jsem ji napadla.Před tím mi manžel vyprávěl, jak spadla ze židle a kola.Nakonec jsem byla nucena zaplatit pokutu 400 Kč.Manžel chodí na sociálku žalovat že mu bráním ve styku sdětmi pokaždé, když mu v něčem nevyhovím. Volá mě i dětem v noci nebo dopoledne, když mají vyučování.Mně v telefonu nadává, a pak mi pošle zamilovanou sms. Já mu to dokázat nemohu, on tu sms ukazuje.Nyní jsem obdržela předvolání na obecní úřad k přestupkové komisi.Prý jsem manželovi nadávala, kopala do něj.Když jsem na policii podala trestní oznámení, chodili po sousedech a nikdo nic neviděl a neslyšel.a teď mám těm stejným lidem vysvětlovat situaci u nás.Jsem bez peněz, nemám na advokáta.Manželův obvodní lékař,vyšetřovatel i policisté, kteří s manželem mluvili mi řekli mezi čtyřma očima, že manžel potřebuje psychiatrické vyšetření, ale oficiálně nikdo nic.sociálka mi pořád vykládá, ať přesvědčím kluky ať se s otcem stýkají. Oni ho nechcou ani vidět.Sociálka si vždycky něco čmárá, ani nevím, jestli nemá sepsat nějaký protokol, nic jsem u ní nepodepsala.Krizová centra jsou v brně nebo břeclavi, abych tam šla, musela bych si vzít dovolenou.Vzhledem k tomu,že zaměstnavatel se mnou prodlužuje smlouvu po měsíci, prakticky je to nemožné. Nikdo nepomůže.Manžel mě pronásleduje, doprovází mě až před budovu do práce,pořád chce nfěco řešit,ale pro něj je jediné řešení, že se vrátím.minule jsem se vracela asi ve 20 h z návštěvy od babičky,čekal na mě před domem, řval, že jsem kurva.Někde jsem četla, že oběť má otevřít okno, volat o pomoc.Nikdo se ani neotočí.Kolikrát na mě řval sprostě na dvoře, sousedé venku.Pak s ním soused stál u plotu a povídali si,pak si soused povídla i se mnou a dělal jakoby nic.Nikdo nepomůže,ani ten, kdo vás zná roky.Kdybych nemusela dochovat kluky,skočila bych pod vlak nebo si vzala prášky a měla bych klid, ale ani to nemůžu.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.