| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pár organizačních triků pro zaneprázdněné matky

 Celkem 84 názorů.
 Petra 
  • 

:-) 

(7.12.2006 10:19:41)
Jo, u nás to děláme taky tak nějak. Dárky opravdu nakupujeme do listopadu, před Vánocemi jen drobnosti. Něco lze vybrat i v internetových obchodech (a ještě to dovezou!). Zásadně nedělám velký úklid - ono to ani nejde, když ještě cvičíme se sborem Vánoční program. Cukroví: svět se u nás nezboří, pokud budou jen perníčky a linecké. A když stihneme náhodou víc druhů, taky se to sní:-)
Akce kapr: to mě asi většina diskutujících umlátí, ale na Štědrý den míváme kuřecí řízky. Jdeme na mši (16h), pak teprve večeříme a k dárkům se proto dostáváme o něco později. Kdyby každý lovil kosti, půjdou děcka spát tak o půlnoci. Hrávám na "půlnoční" (21.30h), musím tam být dřív, tak počítejte se mnou...
Kapr si rád počká na Boží hod.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: :-) 

(9.12.2006 10:59:45)
Tak jsem se fakt pobavila :-)

Vzpomněla jsem si, jak jsem předloni trávila Vánoce se dvěma batolatama, manžel byl na 2,5 měsíce v zahraničí a říkám si jak asi svobodné či rozvedené matky batolat doma budou dělit úkoly :-)
 Róza 


kapr 

(7.12.2006 10:26:10)
Už i kapr se dá pár let koupit přes internet. Já to tak dělám, aspoň mám při nakupování na štědrovečerní večeři lehčí tašku, která navíc nesmrdí :-).
 markula 
  • 

Re: kapr 

(7.12.2006 13:05:23)
Já jsem se zasmála tomu, že kupujete kapra přes internet. To je fakt bomba. Opravdu hezký. Nevěděla jsem, že i to se dá, ale vlastně proč ne.

K tomu článku: Nejvíce mě dostala věta o tom nalíčení, abychom si ho zkontrolovali. To je na mě moc.
 miumum 
  • 

Re: Re: kapr 

(9.12.2006 11:27:06)
Jo jo jde to na www.kaprik.cz
 Anadar 


Vánoční fofr 

(7.12.2006 10:35:48)
Tak tyhlety hraběcí rady o organizaci vánočního zmatku miluji.Jsou jich vždy plné ženské magazíny,sobotní přílohy deníků a jak vidno vloudily se i na netko.Ráda si je přečtu a moc se mi to líbí.Zasním se nad tím,jak bych to mohla krásně zvládnout,kdybych se jimi řídila,ale praktické provedení vždycky za ideálem nějak pokulhává.Jestli ono to nebude tím,že Vánoce představují opravdu velké penzum práce navíc proti tomu ,co na nás ženy naložil úděl v běžném životě.Trošku mi to připomíná články ze ženských magazínů o tom,jak má být žena krásná(solárko,fitko,kadeřník,kosmetika),jak má mít perfektní domácnost,vzorné děti,v práci chladná profesionálka,v posteli žhavá milenka.Taky si má najít prostor pro relaxaci,přítelkyně a sebevzdělávání.Všechno má nějak stihnout za 24 hodin.Má-li manžela workholika,děti cool puberťáky a k tomu nějakého toho popleteného dědečka,pak bych se upřímně těšila na to jak jí příslušná paní redaktorka sestavuje denní rozvrh.S vánočními přípravami je to nemlich to samé.
Všechno se stihnout prostě nedá.Něco se stihne ve větší kvalitě,něco jen tak trošku a něco vůbec.Jedna má nádherně naklizeno,jiná má perníkový betlém,třetí pro změnu obráží před Vánoci s rodinou kulturu.Udělejme si Vánoce podle svého,jak nás to baví nejvíc.
Ostatně Ježíšek přijde i tam,kde mají špinavé záclony.
 Trouble (cvrček 8m) 
  • 

Re: Vánoční fofr 

(7.12.2006 11:00:04)
Mluvíš mi z duše, také mi vadí jak se z :"o vánocích má být hezká atmosféra "stává :"žena musí uklidit,napéct,naaranžovat ....." a kouká to na nás ze všech časopisů a vánoční reklamy v televizi-škoda mluvit...Připadá mi, že každý kdo se jen trošku odkloní od nalinkovaného schématu aby to radši skrýval.Takže na úklid mám tento rok paní,dárky scháním na pochodu,cukroví peču 2 druhy,zbytek kupujem,k věčeři bude kuře a už se mooooooooc těším!
 Lukyska 


Jsem rada 

(7.12.2006 11:31:45)
ze jste vetsinou psaly jaka to byla blbina. To jsou takove reci, pane boze, asi bych bez tohoto clanku Vanoce nezvladla...zajimalo by me,proc vlastne vznikl a co tim chtela autorka rici :-) Mozna mela nejakou tvurci krizi a toto je vysledek. Nejlepsi byly rady, at zapojime manzela a deti do pripravy Vanoc, haha haha...to by me nikdy nenapadlo. Miluji Vanoce, ale nenavidim jejich medialni obraz. Davno pradavno jsem zjistila, ze je uplne jedno, kolik je druhu cukrovi, hlavne, ze je pecene s radosti,ze je jedno, jestli jsou umyta okna a podobne nesmysly. Jedine na cem zalezi je, ze se vsichni tesime, az deti budou mit radost z darku, ze se deti tesi, cim prekvapi nas a na nicem jinem nezalezi. A resit vareni a uklid a proc zrovna na Vanoc bychom meli bastit jak nezavreni a mit umyta okna? Lepsi je se povalovat v posteli s knihou a cist a ukusovat cukrovi a treba to koupene.Nebo od babicky. Zdravim Vanoce.
 Lavi 


Re: Vánoční fofr 

(7.12.2006 14:05:35)
Jeeee,to je supeeer,že Ježíšek přijde i tam,kde mají špinavé záclony:o))))))

Taky moc ráda čtu takové články,s mou praxí však nemají nic společného:o)

Já si na Vánocích,kterak je prožívám se svou rodinou (já a mé dvě dcery),vážím toho svátečního klidu,který u nás nějakou záhadou vždy vznikne:o)
Nebot si vždy vzpomenu na svého otce,který byl schopen na Štědrý den odpoledne,vykramařit celou svou šatní skříň s tím,že je třeba udělat si tam pořádek.... Nejprve třeba vylovil z pod skříně komínek novin,které byly vybrané pro nějaký zajímavý článek,ale nestihl si jej bohužel za poslední půlrok již vystřihnout a vlepit do šanonu k tomu určenému.....rozhodl se noviny obětovat a odnést ke kotli.....cestou do kotelny však potkal spoustu věcí,které byly třeba také uklidit, vyhodit,případně opravit.....
Nakonec to dopadalo tak,že my se sestrou a mámou jsme byly již slavnostně oblečené,večeře hotová,dárky pod stromečkem.....a táta si to odněkud přihasil ve slipech a nátělníku a šel se do koupelny holit! V té chvíli by dokázal znervóznit i kafe:o)))))
 Dana 
  • 

vánoce 

(7.12.2006 11:41:38)
Článek je moc hezký,ale každý ví,že realita je jiná (aspoň ve většině případů)Vždy jsem dárky sháněla týden před Štědrym dnem,úklid jsem žádný nedělala a cukrový mně absolutně nebavilo.Letos už mám dárku od léta nakoupený,úklid dělám každý den jednu místnost (máme 3+1),cuktový už mám měsíc upečený (5 druhů,já to stejně nejím),stromeček nám přivezou až domu a kapra nekupujem.Nemáme ho moc rádi(já tedy vůbec!),místo toho máme vždy kuřecí řízky a vinné klobásy.Na vánoce se moc těšim a nejen kvůli dceři (18.měs.),ale vždy jsem se těšila i jako dospělá.jsou to totiž svátky klidu.A když nebude vše jak má být(úklid,atd.)?No a co?Pro mě nejkrásnější rozzářená očička dcery pod stromečkem.
 PajaMM 


Re: vánoce 

(7.12.2006 11:58:51)
Jeeeee, Dani, to jsem strasne rada, ze stedrovecerni vecere je stejna jako u nas - kureci rizky a vinne klobasy, mnam :-)
A to ostatni je u nas obdobne....
 Apolena. 


Re: Re: vánoce 

(7.12.2006 12:10:34)
Ahoj Danielo,
zdravím a hlásím se taky k vinné klobáse, já mám ryby ráda, ale Dan byl překvapený, když jsem udělala na vánoce kapra, na vánoce se přece odjakživa dělá vinná klobása :-))). Tak mu ji dělám a o kapra se dělím s bývalým manželem :-))).
 PajaMM 


Re: Re: Re: vánoce 

(7.12.2006 12:15:00)
Ahoj Sylvo!!!
Taky zdravim a rada te tu vidim :-)
Muj muz ryby nerad, teda rad, ale bez kosti, takze bych musela delat file. A ja pochazim od Kladna a my vzdy na veceri mivali kapra, kureci rizky a vinne klobasy, takze jsem z toho vynechala kapra - moc ho taky nemusim :-) a klobasy manzovi moc chutnaji. Tady v Brne je vubec neznaji, tak jsem je naucila neco noveho :-) Jen doufam, ze je tu letos sezenu, vloni jsem si dovezla mrazene od mamky.
Jinak - byla jsem v utery na UTZ, je to 7tt a tluce srdicko a ma 12,6mm:-) Nevim, jestli jsem ti taky posilala mail s informacemi a odkazem :-), tak to radeji pisu, strasne rada se chlubim :-)))))))
 Apolena. 


Re: Re: Re: Re: vánoce 

(7.12.2006 12:52:05)
Danielo,
mail došel, ale náš počítač si s ním neuměl poradit - ani jsem to od něj nečekala, byl totiž vyřazený už asi před 10 lety :-), my jsme ho zachránili před sešrotováním a on se nám odvděčuje tím, že v rámci svých (velmi omezených) možností občas funguje.
Chlubení znám, takže dobře chápu :-).
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: vánoce 

(7.12.2006 15:05:41)
Sylvi,

tak dekuju :-))) Zatim se mej, ja za chvili koncim v praci a jedu ke kadernici, tak se tesim :-)))) Papa a opatrujte se!!!
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: vánoce 

(7.12.2006 12:57:03)
MOOOOOC blahopreji!
To jste si docela hezky nadelili par tydnu predem :-).
At vam to vyjde.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: vánoce 

(7.12.2006 15:08:41)
Moc diky!!!! JO jo, dali jsme si to k svatku a narozkam :-) Vime to od 10.11., ale az ted v utery byli videt i bouchajici srdicko, tak je to jeste lepsi. Po 15ti mesicich uz bylo na case :-)))

jeste jednou moc diky!!!
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: vánoce 

(7.12.2006 12:58:14)
MOOOOOC blahopreji!
To jste si docela hezky nadelili par tydnu predem :-).
At vam to vyjde.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: vánoce 

(7.12.2006 12:58:32)
MOOOOOC blahopreji!
To jste si docela hezky nadelili par tydnu predem :-).
At vam to vyjde.
 Tiziana 
  • 

Re: Re: Re: Re: vánoce 

(7.12.2006 14:02:44)
Já nevycházím z údivu nad těmi kuřecími řízky a vinnými klobásami. Tedy osobně mám kuřecí řízky raději než kapra, ale u nás se vždy říkávalo, že na Štědrý večer se nesmí jíst maso teplokrevných zvířat, takže může být filé nebo jiná ryba, ale kuřata, krůty, apod. prostě až na Boží hod. Já tedy nejsem moc nábožensky založena, ale přijde mi, že tenhle zvyk stejně jako třeba modlitba před štědrovečerní večeří nebo kapří šupiny na stole jsou jedním z mála pěkných zvyků, které nám po našich prarodičích zůstaly, hlavně v době když si (a právem) stěžujeme na konzumní a mediální obraz vánoc.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: vánoce 

(7.12.2006 15:29:10)
A proc bychom se meli nutit do neceho, co je nam protivne a nemame to radi????
Nejsme verici, supiny si nedavame ani se nemodlime. A co kdy mame jist, to si urcujeme taky sami :-) My zase treba rozkrajujeme jablicka pred veceri a nevstavame az do dojedeni vsech od stolu.....Kazdy, at si dela, co chce, ne? Vzdyt je to jedno, co se komu libi a na co je zvykly....trochu tolerance....
 Petra 
  • 

upřednění 

(7.12.2006 19:54:24)
Příkaz o mase teplokrevných zvířat v katolické církvi neexistuje. Je to pravděpodobně lidová tradice.
 Petra 
  • 

:-)) 

(7.12.2006 21:21:28)
Omlouvám se za překlep, samozřejmě "upřesnění"
 Markéta + dcerka 
  • 

Tiziano, 

(7.12.2006 23:34:10)
přivdala jsem se za manželem na Mladoboleslavsko a tady je přes X generací tradice na Vánoce večeřet kapra a právě ty vinné klobásy, bez nich by snad ani nebyly Vánoce. Je to tu krajový zvyk a pečou je snad všichni, na svátky se do každé rodiny běžně kupuje několik kilo klobás a dojídá se to i ve dnech po samotném Štědrém večeru. Natočí se "do šneka", propíchnou křížem dvěma špejlemi a šneci upečou na víně.
S masem teplokrevných zvířat nevím, kuřecí řízky se nejčastěji asi dělávají hlavně pro děti (kapří kosti nezvládnou a klobásy nejsou z nejzdravějších), ale u manžela v rodině je tradice dětičkám usmažit v trojobalu kapří mlíčí. U nás doma se prckům dělával normální vepřový řízek, na mlíčí jsem koukala dost překvapeně a nedůvěřivě o). Jinak je ale maso teplokrevných zvířat asi tradice a pověra, naše mladoboleslavská postarší sousedka lomila rukama že nesmím dělat 25.12. k obědu nic od drůbeže ani hovězí/vepřové, neb dle tradice nám uletí (uteče) štěstí z domu. Smí se z masa jen ryby nebo králík, ten má krátký nožičky, tak štěstí daleko neuteče... no ale mně to přijde jedno, já bych nedohonila králíka ani krávu o)).
 Roooza 
  • 

móda 

(7.12.2006 12:07:00)
Mě v dnešní době hlavně připadá módní mluvit o tom, jak je to hrozný že se všichni před vánoci honí, vaří, uklízí, nakupují dárky ...
Ale bez toho to přece nejde? Pokud chci někomu udělat radost, koupím mu dárek (nemusí být drahý ale stejně pro něj do toho obchodu musím), pokud chci mít štědrovečerní večeři, musím nakoupit potraviny, pokud chci mít doma vánoční atmosféru, budu dělat vánoční výzdobu a to se mi ekluje aranžovat do bordelu.
Já to dělám proto, že chci něčeho dosáhnout a ne proto, že se to tak má.
Je mi jedno, že je v obchodě výzdoba už od září (to také lidem vadí a pořád o tom mluví), to mě přece nepřesvědčí abych koupila víc dárků nebo dražších.
 Evelyn1968,2děti 


Re: móda 

(7.12.2006 12:28:40)
Mně to "předvánoční šílenství" prostě baví, proto to taky dělám. Děti nadšeně pomáhají, tak pečeme, uklízíme, zdobíme, zpíváme koledy... O to víc si pak vychutnám 24. ten klid a pohodu, kdy už nic nemusím:o).

E.

P.S. Co má autorka proti feminismu a ženské emancipaci:o)?
 Boďka 


Re: Re: móda 

(8.12.2006 13:22:42)
Evelyn, k tej tvojej poznámke. Tiež som si to všimla už u viacerých článkov, že akonáhle autorka radí, aby s prácami žene pomohol muž, tak je tam hneď vsunutá poznámočka typu: "ale nemajte strach, ja fakt nie som feministka!"

Feministka je totižto krvilačný odporný tvor s fúzikmi pod nosom a chlpatými nohami, čo pod hrozbou násilia núti chudáka muža vykonávať nedôstojné a ponižujúce práce ako je vysávanie, umývanie riadov, atď.

Ale autorka sa nemusí obávať, po prečítaní tohoto článku jej určite do feministiek nikto nadávať nebude, a takú drobnosť že si dovolila požiadať muža a deti o pomoc, je určite všetci odpustíme ;-))))).
 Káťa 
  • 

Re: móda 

(8.12.2006 8:44:59)
Vzhledem k manželově mánii na pořádek, máme Vánoční úklid každý týden. Leštit kliky, oprašovat zásuvky ... každé pondělí :) Po bojích jsem si nějak zvykla. (Okna ne - ty jen v létě)
Zdobení domu, no nejsem moc estét, tak jde spíš o to, že já žiju v domění skvělé výzdoby a dozvím se o neestetice.
Dárky - kupuju raději vždy, když vidím něco, co mi příjde to pravé už od léta.
Večeře - no tak to je trošku problém, mezi kojením jednoho a krmením druhého nám ten výsledný čas lítá v rozmezí dvou hodin a manžel nechápe, že to neumím zorganizovat a proto ... leto jedeme k babičce :))

 mamča 
  • 

nejlepší je utéct.. 

(7.12.2006 14:44:32)
.........my jsme loni dva dny před Štědrým dnem do batohu sbalili plíny, brambory, mražené řízky, medovinu, metrový traktor s vlekem a jiné dárky, svíčky, nůžky, scrable a podobné potřebnosti, nasadili do vlaku a posleéze autobusu 7 dětí, kočár a boby a vydali se směr HORY. Nikde nikdo nebyl,všude prázdno, bílo, mrazivo a jiskřivo......topili jsme v kamnech dřevem, oheň praskal, sáňkovali jsme.. A odpoledne na druhý svátek vánoční jsme vyrazili domů, do prázdného vylidněného města, neb všichni jeli prázdninovat na hory. Doporučuju...
 Rybka 
  • 

Re: nejlepší je utéct.. 

(7.12.2006 22:07:20)
No nevím,balit početnou rodinu na hory mi přijde daleko komplikovanější než zůstat doma...Zvlášť když jede i mimi a vezete s sebou dárky atd. a ještě k tomu vlakem,to je dost náročná akce,ne? Nepřipadá mi to vůbec jako ulehčení,spíš přidělání si práce a starostí.
 Petru 
  • 

Re: Re: nejlepší je utéct.. 

(7.12.2006 22:36:50)
já si myslím, že trošku těch starostí navíc nahradí pak ten nádherný klid, kdy mi celý zbytek světa, kromě nejbližší rodiny může políbit pr... a já si konečně užiju děti a manžela bez spěchu a denních ubíjejících starostí
 Evelyn1968,2děti 


Re: Re: Re: nejlepší je utéct.. 

(7.12.2006 23:06:08)
Koukám, jaký jsme bordeláři, my musíme před Vánocema uklízet jinak než běžně, protože třeba ty lustry nebo radiátory a podobné věci se u nás permanentně tak úplně nelesknou:o). Některé věci děláme jen tak "čas od času", párkrát do roka a před Vánocema pravidelně, no stydím se:o).

E.
 Líza 


Nedokázala jsem dočíst :-)))) 

(7.12.2006 14:44:35)
Kdybych se pokoušela postupovat podle tohoto článku, tak znechutím Vánoce jak sobě, tak i celé své rodině. Jen namátkou, co mi utkvělo - mám trochu málo dovolený na to, abych s ní plýtvala na nakupování (a to mám na české poměry vlastně hodně dovolený). Kdybych rozdělovala megaúklidové povinnosti, akorát všichni odhlasujou (včetně mě), že vánoce zrušíme. Tři dávky vanilkovejch rohlíčků by mě unudily k smrti, zatímco třetinové dávky od deseti druhů cukroví mě příjemně vánočně naladí... a tak dál a tak podobně. Copak už opravdu nikomu nepřipadá, že vánoce jsou především k tomu, aby se člověk zastavil, rozhlídl, pobyl spokojeně s lidmi, které má rád, a na čistá okna se vykašlal?
 Petra + 2 
  • 

Re: Nedokázala jsem dočíst :-)))) 

(7.12.2006 14:56:41)
Taky jsem to nezvládla. Co to je za článek? Mezi řádky, např. vánoční úklid: "Naplánujte si ho minimálně 4-5 dní před Štědrým dnem." Vánoce nejsou o úklidu, zvlášť když máte děti 3 a 1 rok:) (jako mám já). Co to je zažitá klišé? Které paní článek psala?

Vzkaz pro stránky rodiny: prosím, raději žádné články než takové. Předem děkuji.

Miluju vánoce, jejich atmosféru. Miluju svoji rodinu. Na stresy s úklidem, dárky apod. se můžu vybodnout. Normálně uklidím, normálně nakoupím normální dárky (na které si samozřejmě nepůjčuju) apod. A užívám si na večerní procházky po vánočních trzích, posloucháme koledy a těšíme se, že jsme všichni spolu.
 koa 


Re: Re: Nedokázala jsem dočíst :-)))) 

(7.12.2006 17:01:37)
Nejvtipnější rada: zkontrolujte své nalíčení.

Protože přece ŽÁDNÁ žena nezačne den bez toho, aby si vyrobila dokonalý make-up. :-)
 irlev 


Re: Re: Re: Nedokázala jsem dočíst :-)))) 

(7.12.2006 17:23:40)
Koa, takže jsem chlap nebo žabička nebo co? :)))
Žena s malým ž :))))))))))))))
 Mortadela 


Haha, taky jsem asi méněcenná, 

(8.12.2006 7:36:05)
když mi stačí namalované oči, ne? To si ty Vánoce snad ani neužiju, co mám dělat, když make-up neumím? Búúúú! :-)
 Petru 
  • 

Re: Haha, taky jsem asi méněcenná, 

(8.12.2006 9:51:33)
to já jsem úplně opožděná, ani makupu, neumím napsat. Manžel mě zabije, až to tu uvidí.
Když dsi namaluju na ksicht obliček , tak jsem jak čert
 Líza 


Re: Re: Re: Nedokázala jsem dočíst :-)))) 

(7.12.2006 17:42:31)
Sakra... to mi něco uteklo... já ho tak nezačínám ani nekončím, jsem já vůbec žena?
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: Re: Nedokázala jsem dočíst :-)))) 

(7.12.2006 20:23:15)
Poněvadž nemám dodělaný loňský vánoční úklid, tak letošní neřeším. Všechno pěkně popořádku :-) A navíc, kdo si všimne naleštěné kliky, když stejně musí dávat pozor, aby si nevrazil do nohy kostičku :-)
 Ivana Procházková 


Re: Nedokázala jsem dočíst :-)))) 

(7.12.2006 21:19:26)
Lízo, předběhla jsi mě!! Právě jsem se chystala vložit sem podobný příspěvek.
Při přečtení věty "..do Vánoc zbývá 14 dní, JDEME NA TO.." jsem si začala nervózně poposedávat na židli a drbat se za uchem, kde že je ta startovní čára, abych jako stihla včas vyběhnout..
Takže asi takhle: sice jsem celkem soutěživý tip, ale toho popsaného předvánočního maratonu se s díky nezúčastním.
Taky mě rozesmála rada vyhradit si CELÝ (!) jeden den na vánoční výzdobu bytu. Co bych jako měla celý den zdobit?? :)) U nás se postaví na stůl váza s ozdobenými větvičkami a je vyzdobeno..
No a CELÝ (!) jeden další den na úklid (plus rodinu vypakovat navíc z baráku). Hmmm. Přeji autorce, aby ty své Vánoce přežila ve zdraví.

Jo, aspoň vím, že časopis "Máma a já" si rozhodně nekoupím (ne, že bych o tom někdy uvažovala..).
 Zuzík + 3měsíční Toník 
  • 

Máma a já 

(7.12.2006 22:34:08)
Mě ten časopis přijde docela dobrý. Dostala jsem ho v porodnici v takovém tom dárkovém kufříčku. Celé těhotenství jsem strávila na riziku doma a manžel mi nosil všechny maminkovské časáky, které v trafice dostal (Maminku, Betynku, Miminko, Rodiče) a já jsem je postupně četla (stejně jsme neměla nic lepšího na práci). Řekla bych, že Máma a já jde proti nim víc do hloubky, mají ty články delší a odbornější. Takže jsem se rozhodla, že si tenhle jediný předplatím. To píšu jen proto, že tenhle článek pro ně možná není úplně typický, tak mi přijde škoda kvůli němu šmahem odsoudit jinak kvalitní časopis. Ale proti gustu...
 Ivana Procházková 


Re: Máma a já 

(9.12.2006 15:51:37)
Zuzíku, díky za infošku.. Ale stejně jsem neměla nikdy v plánu zakoupit si tento časáček. Betynku, Maminku a podobné tituly jsem dokázala pročítat akorát v šestinedělí pod vlivem "mateřských" hormonů, teď bych na to neměl ani sílu ani čas :))
 Petru 
  • 

Re: Re: Máma a já 

(9.12.2006 18:09:55)
Ivule, já rozumím, taky jsem na to nikdy nebyla. Na úklid, ale možná, že Ty máš uklizeno pořád. Já ten článek moc nečetla, na to nemám nyní trpělivost a čas, radši uklízím svůj lettitý chaos a přitom si dělám i pořádek. Já mám ale výhodu, že jsem nezaměstnaná, že to nastrkám někam mezi pohovory a vození dětí na kroužky a hraní si s nimi.
Cukroví taky peču z menších dávek, ale sotva kdy jsem došla k více než 4 druhům. Okno umyju jen v pokojíčku, aby si děti mohly lepit svoji výzdobu a byt jsem ozdobíla věncem od dcery z kroužku a podnosem se 4 svíčkama a sladěnou vázou s živými květy. K tomu jsem náhodou při běžném nákupu koupila par dekorací v barvě vázy a podnosu. Stromeček a kapra nechám na manželovi. A dárky kupuji průběžně půl roku a některé mám doma i déle, když mě něco zaujme, tak to koupím, s tím, že se to může někdy někomu líbit. A pak se to opravdu hodí. A to musím pro 3 děti skloubit dárky od rodičů mých, manželových i od nás.
Letos jsme se ale dohodli, že si drobnosti budem dávat, když budeme mít náladu třeba každý pátek nebo adventní neděli, a že si budeme častěji povídat a pod stromeček nám bude stačit jen několik dárků. to ale jen v naší soukromé rodince: táta, máma a 3 děti. S babičkou (tchýní)to bude horší, ona je v tomhle "megalomanka", ale jsem s tím už smířená, tak to u nich bylo od dětství mého manžela, těžko ji te´d na povel předělám. Jen chci trochu změni chápání mých dětí, o čem vlastně Vánoce a advent jsou.
Tak abych tady jen "neradila"((když to mnoho lidí nezajímá a radši pořád řeší ty registrace-už to funguje, ne?))) - tak jdu oloupat dětem pár jablek a k tomu trochu přerovnat kousek našeho "zamrzlého bordelu" - toho v duších i v bytě.

Hezkou 2. adventní neděli všem, kdo už žijí adventem, a to hlavně tím v dušičkách a už vysypali svoje pytle zhnilých brambor.
PS: Lucie už asi nechodí, tak ten úklid (viditelného svinčíku) stačí jen v jedné místnosti, kde bude stromeček. Aspoň nám. A tolik chodů jako dřív, už taky při naší spotřební úrovni taky není třeba.
 Kamila 
  • 

Re: Nedokázala jsem dočíst :-)))) 

(7.12.2006 22:05:11)
Ženské časopisy nečtu, ale tenhle článek mi zas tam moc žlučí nehnul, jako většině z vás. Stejně si to každá uděláme tak, jak nám to vyhovuje a koho to nezajímá, číst nemusí. A já musím přiznat, že spoustu věcí řeším velmi podobně, jak autorka doporučuje, třeba přání a výzdobu už pár let dělám s dětmi (moc je baví přání razítkovat vykrojenými bramborovými tvary) a je u toho pohoda.

Cukroví dělám taky s dětma (letost jim je 4 a 7 let) a jenom tak tři druhy, aby se neřeklo, ale ta myšlenka výměny s kamarádkami mi zas až tak blbá nepřipadá :oD

Závěr odstavce o úklidu zní, že máme zvážit, jestli je velký úklid opravdu nevyhnutelný a jestli není přínosnější neunavená maminka než vygruntovaný byt, takže v tom se s autorkou asi shodneme.

Stromeček a kapra u nás kupuje manžel (opět shoda s článkem). Já bych strom stejně domů nedotáhla a co se kapra týká - mám docela problém vidět, jak je zabíjejí a ani naporcovat ho nezvládám, takže to dělá manžel. Já jen obalím a osmažím.

Salát dělám taky den předem (jako autorka) a docela mě to baví, takže taky žádný stres.

Dárky nakupuju tak porůznu, kde co vidím a jak mám čas a náladu a internet to kdyžtak jistí ;-)

No a před večeří se obvykle přepudruju, abych se na fotkách moc neleskla, ale na tom snad není nic tak zavrženíhodného, ne?

Myslím, že článek je spíš určen ženským, které mají pocit, že musí být vše absolutně perfektní a zbytečně se tak dostávají do stresu, že nestíhají. A určitě takové jsou, moje mamka je přesně taková - vážně před Vánocema leští kliky, sundává a umývá lustry a uklízí i ve skříních a ve špajzu!!!
Na Rodinu možná chodí víc pohodářek, které to mají "na háku", než takto postižených perfekcionalistek. Možná bychom (alespoň v Adventním čase) měly být trochu tolerantnější...


 Kamila 
  • 

Řeším to podobně jako autorka 

(7.12.2006 22:06:29)
Ženské časopisy nečtu, ale tenhle článek mi zas tam moc žlučí nehnul, jako většině z vás. Stejně si to každá uděláme tak, jak nám to vyhovuje a koho to nezajímá, číst nemusí. A já musím přiznat, že spoustu věcí řeším velmi podobně, jak autorka doporučuje, třeba přání a výzdobu už pár let dělám s dětmi (moc je baví přání razítkovat vykrojenými bramborovými tvary) a je u toho pohoda.

Cukroví dělám taky s dětma (letost jim je 4 a 7 let) a jenom tak tři druhy, aby se neřeklo, ale ta myšlenka výměny s kamarádkami mi zas až tak blbá nepřipadá :oD

Závěr odstavce o úklidu zní, že máme zvážit, jestli je velký úklid opravdu nevyhnutelný a jestli není přínosnější neunavená maminka než vygruntovaný byt, takže v tom se s autorkou asi shodneme.

Stromeček a kapra u nás kupuje manžel (opět shoda s článkem). Já bych strom stejně domů nedotáhla a co se kapra týká - mám docela problém vidět, jak je zabíjejí a ani naporcovat ho nezvládám, takže to dělá manžel. Já jen obalím a osmažím.

Salát dělám taky den předem (jako autorka) a docela mě to baví, takže taky žádný stres.

Dárky nakupuju tak porůznu, kde co vidím a jak mám čas a náladu a internet to kdyžtak jistí ;-)

No a před večeří se obvykle přepudruju, abych se na fotkách moc neleskla, ale na tom snad není nic tak zavrženíhodného, ne?

Myslím, že článek je spíš určen ženským, které mají pocit, že musí být vše absolutně perfektní a zbytečně se tak dostávají do stresu, že nestíhají. A určitě takové jsou, moje mamka je přesně taková - vážně před Vánocema leští kliky, sundává a umývá lustry a uklízí i ve skříních a ve špajzu!!!
Na Rodinu možná chodí víc pohodářek, které to mají "na háku", než takto postižených perfekcionalistek. Možná bychom (alespoň v Adventním čase) měly být trochu tolerantnější...


 Janie+3 


Re: Nedokázala jsem dočíst :-)))) 

(12.12.2012 12:00:07)
Dobrý den, toto je článeček, který někomu může být částečnou inspirací, ale hlavně nás chtěl trošku zklidnit a přesvěčit o tom, že to můžeme zvládnout. Kde je realita, je ale úplně jiná otázka... U mě to na chvilku zabralo ~:-D a získala jsem zde i malou radu. Děkuji...
 sarmi 
  • 

a nebyl to zamer? 

(7.12.2006 17:18:01)
a me zase udivilo, jak i tak nevinny clanek o nicem dovede vyvolat bourlive reakce :-) mozna o to autorce slo, aby se uhonene matky vyvztekaly pres klavesnici a navzajem si dokazovaly, ze vanoce jsou o necem jinem (nez o uklidu a blablabla...) a svatky pak prozily se svymi blizkymi v klidu a pokoji :-)))

(mmch, staci si precist reakce na poslednich nekolik clanku na hlavni strane a nejmene polovina reakci je negativni, utocna a navztekana, takze i clanky o nicem maji lecebny efekt...)
 Alicee 


Re: a nebyl to zamer? 

(7.12.2006 18:18:40)
Souhlas, v poslední době mě napadá, že prostor pod články by se měl přejmenovat z diskuze přejmenovat , víc by se hodil název "kritika autora".

 Johanka + Helenka 1 mesic 
  • 

Vanoce u matfyzaku :) 

(7.12.2006 17:23:21)
Ja jsem si to trochu zjednodusila:

pranicka, vyzdoba: nedelam

uklid: nedelam

cukrovi + jidlo: moje matka (v duchodu nema co na praci :)) take pro sebe pece cukrovi, dela salat, kupuje kapra a klobasy, takze toho proste napece a nakoupi trochu vic a cast mi priveze, ja to tu uz jen obalim a osmazim. Driv jsem delala aspon dva druhy cukrovi, ted certsve po porodu me teda ani nehne :)

stromek: nemame, davame darky pod pokojovou palmu :)

darky: drtivou vetsinu objednam po internetu nebo zvladnu za jednu navstevu knihkupectvi nekdy v rijnu :)

Pohodovejm vanocum bez stresu zdar! :)
 Marťa 
  • 

Re: Vanoce u matfyzaku :) 

(7.12.2006 17:47:18)
Johanko,četla jsem váš příspěvek a zarazilo mne,že máte dárky pod palmou.Je mi jedno,jak kdo stráví vánoce,ale chci se jen zeptat.Až bude dítě větší budete pořizovat stroměček (ať už umělý nebo živý)?Nedokážu si totiž představit,že ve škole řiká,že měl dárky pod palmou.To by se mu děti asi smály.Nemyslím to zle a kvůli tomu vás nechci urazit,jen jsem se chtěla zeptat.Děkuji a krásné a šťastné vánoce.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Vanoce u matfyzaku :) 

(7.12.2006 18:14:40)
Marťo, a proč by se děti měly smát??? Když jim to dítě vhodně podá (tedy nebude to říkat, jako by se za to stydělo), tak může být ještě za hvězdu. :-))
 Johanka + Helenka 1 mesic 
  • 

Re: Re: Vanoce u matfyzaku :) 

(7.12.2006 20:06:54)
Jasne ze tahle otazka me taky trapi od doby, co to s manzelem takhle delame (stejne jako nevim, jestli jednou kvuli detem nevymekneme s televizi, kterou taky nemame a vubec nam nechybi :)).

Zatim je ditku mesic, tak je ji to jedno, za rok uvidime :) Ja bych asi nejradsi sla ozdobit nejakej stromecek do lesa pro zviratka nebo koupila stromecek v kvetinaci a pak ho soupla pribuzenstvu zahradu, ale prej se jim tam uz nejak kumulujou :))
 Margot z Kudly 
  • 

Johanko, 

(7.12.2006 23:57:26)
přihoď do placu krom palmy ještě buddhistku, třeba konzervy klepne rovnou o).
 Denisa 
  • 

Re: Re: Palma dava vic smysl nez jedle 

(8.12.2006 8:01:10)
Myslim, ze palma je vlastne mnohem tradicnejsi nez nas stromecek. Jezisek se narodil v Izraeli, kde jsou palmy na kazdem rohu. Jeste ke vsemu se narodil v Betleme, ktery je v jizni casti Izraele, takze tam opravdu je hodne teplo a palem habadej. Je milionkrat pravdepodobnejsi ze pobliz mista jeho narozeni byly palmy, ne jedle.
Takze - proc by darky nemohly byt pod palmou?
 Marta 
  • 

Re: Vanoce u matfyzaku :) 

(7.12.2006 17:56:51)
Trochu strohé, ne?
 Sam+3 kousky 


Re: Re: Vanoce u matfyzaku :) 

(7.12.2006 18:16:23)
Náhodou-jestli je ta palma ozdobená:-) je to určitě netradiční a zajímavé.

A někdo tu psal, že odpovědi píší navtekané uštvané ženské - nejsem navztekaná, ani uštvaná, bo mě nějaký vánoční úklid v žaludku neleží:-) Naopak, jsem celkem easy a happy (jak by řekl můj pubertální synovec:-)
 Alicee 


Re: Re: Vanoce u matfyzaku :) 

(7.12.2006 18:26:44)
A proč ne? Každý máme jiné potřeby co se oslav vánoc týče...co je pro někoho strohé, je pro druhého akorát.

My sice nejsme matfyzáci, ale vypadá to u nás podobně. Poklidíme čtyřiadvacátého, jen tak zběžně. Nepeču, veřeři uvařím za chvilku...akorát ten stromeček máme (neboť jsme dostali od příbuzných jejich umělý, kterého se chtěli zbavit, jinak bychom asi taky neměli).
Dárky nakupuju tradičně třiadvacátého, zabere mi to asi dvě hodiny, neboť nakupuju akorát v jednom knihkupectví.
A letos budou vánoce úplně nejlepší, protože jsme pozvaní k příbuzným, takže nemusíme dělat vůbec nic, už se moc těším:)
 Rybka 
  • 

Re: Re: Re: Vanoce u matfyzaku :) 

(7.12.2006 22:17:57)
Chudáci příbuzní! To jim jako s ničím nepomůžete a necháte se obskakovat?
 Alicee 


Re: Re: Re: Re: Vanoce u matfyzaku :) 

(8.12.2006 5:29:22)
Ano, přesně tak!
Všechno jim tam sníme a vypijeme a ani žádné dárky jim za to nedáme:)))
 Johanka + Helenka 1 mesic 
  • 

Re: Re: Re: Re: Vanoce u matfyzaku :) 

(8.12.2006 11:46:04)
Ano, bezostysne a drze priznavam, ze jako sestinedelka se skutecne necham obskakovat :) V beznych letech jsme si cukrovi vymenovali, kazdy delal neco.

A fakt nevidim duvod, proc bych mela sama shanet 4 ks klobas, kdyz matka to kupuje na kila a kousek mi oddeli :). Totez se tyka salatu, klidne bych ho udelala i sama, ale ji ta jedna porce pro nas fakt nevytrhne a je rada, ze aspon jednou za rok si od ni vezmeme neco k jidlo (jinak nas totiz vzdycky touzi vykrmovat, my odmitame a ona tim trpi :))

Rozhodne bych nerekla, ze jsme lini (pracuju vetsinou i na Stedrej den), proste jenom upirame energii trochu jinym smerem nez na uklid, vyzdobu a domacnost vubec. Vanoce jsou od toho, aby nam spolu bylo hezky, vysli jsme si na prochazku, popovidali, pustili nejakou pohadku...a ne abysme se chlubili umytejma oknama a nafukovacim Santa Clausem :)))
 Karolína 
  • 

Re: Vanoce u matfyzaku :) 

(11.12.2006 9:15:09)
Johanko, moc vtipné, Tvůj příspěvek je nejlepší, a kam se hrabe autorka článku se svými radami.
 Zuzana + kluk04 + holka06 


Tyhle rady nejsou pro mě 

(7.12.2006 18:35:10)
U nás:

přáníčka: elektronická

cukroví: peče manžel (už má tři druhy, ale s žádným sousedem se asi dělit nebude :)

osmažený kapry: přinese jedna babička (nesnáším smažení)

dárky: přes internet všechno, co se dá

salát: bude vařit druhý dědeček - umí to skvěle

úklid: svěřím profesionálům

Make up: stejně jako každý den

A cože to vlastně zbývá? Jo, vánoční výzdoba – to si asi vychutnám. Až budou děti malinko větší, určitě budou rády pomáhat.

A co mi bude trochu líto? Že se dvěma malými dětmi nemůžeme nikam ani na tu Rybovu mši. Tak snad za pár let.




 Dana 
  • 

trochu jinak? 

(7.12.2006 20:07:04)
Tak já nevím, ale ¨mě ten článek taky připadá trochu ujetý a mimo dobu. A to předem říkám, že nejsem nervozní - nemám proč. Dárky nakupuju strašně ráda už asi od září, takže teď už mám dávno všechno a koupím jen drobnost, která mě zaujme. Úklid nedělám, protože normálně ve chlívě nežijeme a běžný stav domácnosti mi naprosto vyhovuje. No a na štědrý den mám místo programu autorky už dávno vymyšlený výlet do zimní zoo, což bude děti bavit nepochybně víc. Takže vánocům zdar.
 Martina, Dita 1 rok 
  • 

Re: trochu jinak? 

(7.12.2006 20:28:30)
Jojo, to je bude bavit určitě. Jsem nevěděla že je zoo otevřená i 24., to je dobrý. Já jednou pohořela, když jsem měla opravdu hodně práce a nestihla jsem nic nakoupit, chtěla jsem manžela vytáhnout na štědrovečerní oběd do restaurace - a měla jsem smolíka protože všude bylo zavřeno. Tak byl k obědu chleba s máslem........
Dárky máme pod aurakárií - pokojový "stromek" - i když letos zvažujem opravdický smrček/borovičku, jen nevím kam ho dáme....
Uklízet se musí celý rok, takže nevidím důvod nějakýho super extra uklízení zrovinka před Vánoci.
Cukroví krásně voní když se peče, jsem pro, letos jsem si po 6 letech vlastní domácnosti koupila i váleček :-))))) takže bude.
Jen ty dekorace nějak nestíhám - zase jsem si nechala nahrnout moc pracovních úkolů.
A s tím "zapřažením" manžela - no nevím, hodně mých kamarádek je rádo, když přijde ten jejich domů k večeři, a ještě je nějak angažovat.....
Paní autorko, příště to podejte méně dogmaticky - nemáte patent na univerzální návod.
 samík10 


Re: trochu jinak? 

(7.12.2006 20:41:51)
Taky mi ten článek připadá trovhu mimo mísu. Úklid ten neřeším, přece uklízím po celý rok, okna umyji v září. Cukroví peču po troškách a večeře milovaný kuřecí řízek a salát. Dárky nakupuji postupně a je vše v pohodě a klidu a ještě nám z manželem zbíva vymíšlet srandu pro naší 20 měsíšní cácorku. Vánocům zdar a vše v klidu
 Ivana Procházková 


Re: trochu jinak? 

(7.12.2006 21:45:36)
My jsem vždycky na 24. vyjížděli na lyže. Sjezdovky jsou parádně prázdné!! Lepší než po Silvestru. Salát jsem si udělala předchozí večer, řízky připravila obalené do ledničky a dárky jsem si taky zabalila už předem. Lyžovali jsme vždycky dokud nezavřeli vleky, pak jsme se přesunuli domů (jsme z Prahy), hodila jsem řízky na pánvičku a mezi 7 - 8 hod nebo tak nějak jsme měli večeři.. Akorát teď s dítětem to lyžování zatím nejde, tak přemýšlím o náhradním programu na Štědrý den.. Ta zoo není špatný nápad.
 Dana 
  • 

Re: Re: trochu jinak? 

(7.12.2006 22:22:09)
Tu vánoční zoo vážně vřele doporučuju. Smí se dokonce přinést "dárečky" zvířátkům. Na štědrý den má pražská zoo otevřeno do 14.00.
 Markéta, syn 5 l. 
  • 

Patricia Zlámalová 

(7.12.2006 21:41:18)
podle mě žertuje. Perly typu" cukroví čeká na servírování, kapr na obalování a vám do večerních zpráv zůstanou minimálně čtyři hodiny" (proč proboha zrovna do večerních zpráv),či "dvě hodiny před plánovanou večeří obalte kapra v trojobalu" (proč ne hodinu?)a pro mě nejlepší"Zkontrolujte své líčení, oblečte si sváteční šaty a pozvěte rodinu ke štědrovečerní tabuli" (vyvolává to ve mě vzpomínky na strejdu, který, když na chalupě vyjímečně uvařil oběd, řval na svoje ratolesti: "Žrádlo!!!"). Po popisu všech těch aktivit, které bych já a moje rodina měla v následujících dvou týdnech provést, by asi na nic jiného ani dojít nemohlo.Šťastné a veselé.




 Kohnova 
  • 

Re: Patricia Zlámalová 

(7.12.2006 21:58:48)
Marketo, :-))))))))))))))))))
 Dáša, Vojtíšek 1,5 roku 
  • 

bohužel  

(7.12.2006 22:09:16)
se opět musím připojit k těm, kteří komentují zaměření (a kvalitu) článků
na Rodině,potažmo agresivitu a konfrontační způsob většiny "diskuzí". Tento článek je dost katastrofa. Nic nového jsem se nedozvěděla i kliknula jsem na Hlavní straně na odkaz "Kam s dětmi" - Muzeum Betlémů na Karlštejně. Tento článek je prosím z 6.5.2005...!? Ty betlémy jsou tam tedy celoročně?? Proč to není aktualizované?
Toto mne totiž nesmírně irituje - články, které mohou pomoci nebo mají být nějak tematicky zaměřené, jsou klidně pár let staré! Vezměme si, že statisticky se v ČR rozvádí 49% manželství, můj muž má 2 děti z předchozího manželství, spolu máme rok a půl chlapečka. Myslím, že by mnohem víc žen uvítalo článek např."Jak o Vánocích nezabít děti Vašeho bývalého", které jsou sice celý rok snesitelné a fajn, ale u "štědrovečerní tabule", kterou kvůli nim děláte 25.12, se ksichtí, že jsou přejezené od včerejška, v 10ti letech schválně jedí rukama apod. a celé vaše snažení s výzdobou a vařením vám pěkně otráví. Omlouvám se všem, kterým je tato problematika cizí a já jsem jim teď "vykecala díru do hlavy", ale jsem si jistá, že kdo zažil, pochopí :o)
 Rybka 
  • 

Re: bohužel  

(7.12.2006 22:26:00)
Dášo a co to zkusit bez hry na Štědrý večer,dárky jim nechat pod stromečkem,jako že je tam včera nechal Ježíšek a rozbalit by si je mohli hned jak přijedou,pak oběd nebo večeře,podle toho v kolik k vám jezdějí-pěkně prostřeno,ale ne kapr+salát! Upřímně řečeno,ani mě by nebavilo opakovat štědrovečerní večeři druhý den,chápu,že je to otravuje,navíc na ně asi o Vánocích doléhá,že jejich rodiče spolu nežijou,proto asi to zlobení.
 Šárka 
  • 

Články na Rodině  

(7.12.2006 23:19:18)
Musím se přidat k jednomu zde už řečenému: články na Rodině jsou čím dál horší, tenhle mě málem unudil k zoufalství, ani jsem jej nedočetla. daleko vtipnější byla diskuze pod ním, hlavně rady od matfyzáků - skvělé.
Před 7 lety jsem sem chodila denně, dnes tak 1x za měsíc a to jen tak mrknu a pokaždé vidím to samé:-(( Fakt slabé.
 Peta 
  • 

K těm reakcím 

(7.12.2006 22:11:45)
K diskusi - náhodou, jaké navztekané reakce, jaká bouřlivá diskuse? Já už jsem se dlouhou dobu při čtení diskuse na Rodině tak nezasmála. Až mě manžel nutil přečíst, čemu se tak směju. Dík a souhlasím alibisticky se všemi, připravte se na Vánoce, jak chcete, a dobře si je užijte:-)
 martina, Natalka a Lucka 
  • 

vánoce 

(7.12.2006 23:26:20)
Vánoce rozhodně nejsou o tom, jak má kdo naklizeno, napečeno atd. Pravý smysl vánoc je úplně v něčem jiném - přece strávit čas příjemně s těmi, které máme rádi, obdarovat je a mít radost, neočekávat nemožné, ale těšit se ....
aspoň já se o to pokouším, a moje děti jsou spokojené .... a řekněte, co je lepší.
 Sam+3 kousky 


Časopisy pro rodiče 

(8.12.2006 8:39:52)
U první dcery jsem vyzkoušela všechny časáky pro rodiče, jako nezkušená a natěšená prvorodička:-)
Ovšem pak jsem zjistila, že se články dost často opakují, ani si člověk nevšimne, že po roce a půl se objeví (např. v Betynce) ten samý článek.
Teď už kupuju pouze Děti a My, podle mě nejkvalitnější časák pro rodiče, člověk se tam nedočte pouze o úžasných miminkách,ale i o dětech, které jsou "jiné", vycházela (už bohužel vycházet nebude) příloha o Náhradní rodinné péči-rozhodně zajímavější čtení než články o tom, kolikrát za noc mám dítě přikládat k prsu apod...
 Markéta,3kluci 
  • 

Vtip 

(8.12.2006 11:31:58)
Po přečtení článku a reakcí na něj,jsem si vzpomněla na loňský předvánoční sms-kový vtip:
"Všem stresovaným ženám!Nazapomeň, že Ježíšek se narodil ve chlévě. Tak se vykašli na úklid,ať se u vás cítí jako doma...."
Horší to však mají ty,ke kterým chodí Santa"-).
 Jana a kluci (8a4) 


Čtyři hodiny do zpráv... 

(9.12.2006 17:28:13)
Já nevím jak u pisatelky článku, ale moje děti, by do 19.30 hodin na štědrý večer nervově zkolabovaly :-D. Takže žádné "čtyři hodiny" bych nemohla pro sebe mít, ani kdybych dělala vše tak vzorně,jak je ve článku popsáno ;-).
Jinak jsem se asi šťastně vdala, poněvadž můj muž nesnáší strojení stromku,což já miluju a já zas velice ráda oželím smažení,což zase nevadí jemu. Tak si to na štědrý den vždy prohodíme a je klid :-). A přeju ho taky vám všem!!!
 Katka. 


Re: Čtyři hodiny do zpráv... 

(11.12.2006 12:14:33)
U nás je to tak :o))

Úklid - uklízím celej rok, takže slovo Vánoční úklid je u nás tabu

Mytí oken - máme jich 23, takže je umýváme tak nějak průběžně a postupně....

Vánoční jídlo - salát a 2 kousky kapra míváme od tchýně, manželovi usmažím 2 kuřecí řízky. Chlebíčky atd. nedělám, protože to nejíme.

Vánoční cukroví - peču tak 2 druhy, něco dostaneme od tchýně, něco od babičky

Dárky - kupuju převážně na internetu

Na Štědrý den chodíme na procházku, díváme se na pohádky.. kolem 17h je večeře a pak jdeme ke stromečku a užíváme si klid a pohodu.
 Jana a kluci (8a4) 


Re: Re: Čtyři hodiny do zpráv... 

(11.12.2006 13:29:36)
Já ten úklid nijak nepřeháním.Nesnáším ho ;-).Doma čisto máme,jen děti pořád roztahují po bytě krámy, že to tak ani nevypadá :-D.Na svátky "čerstvě" uklidím.Okna vyřeším na podzim a když byly kluci mimi,tak svátky proběhly v poho i bez čistých oken.Lepší špinavá okna, než mastitida v prsu,nebo angína v krku a nervóza doma ;-). Cukroví peču,ale kluci už mi pomalu začínejí "pomáhat" ;-).Kdybych neměla čas, tak se ne to klidně vyfláknu.Vše dělám jaksi...podle momentálních možností.
 Jana a kluci (8a4) 


Re: Re: Re: Čtyři hodiny do zpráv... 

(11.12.2006 13:34:40)
Tohle mi přišlo mailm.Možná už to znáte,ale sem se to hodí :-D.




Recept na vánoční cukroví

Pusť troubu.

Ukliď z linky umatlané skleničky, lego a papírky od bonbonů.
Připrav mísu a suroviny. Vylouskej ořechy, odměř mouku a cukr.
Vyndej z mouky puzzle.
Odežeň děti a umyj z nich mouku.
Vezmi vejce.
Podej manželovi pivo.
Vrať se, odežeň děti, vezmi hadr a utři rozbitá vejce. Vezmi jiná vejce a vyklepni je do mísy. Zvedni telefon.
Odežeň děti, zameť střepy z mísy, vytři podlahu.
Vezmi jinou mísu. Zadělej nové těsto.
Najdi rum. Odejmi rum manželovi.
Odežeň děti a umyj z nich rozpatlané kousky těsta.
Plech vytři tukem.
Podej manželovi tlačenku.
Vrať se, sundej z plechu ořechové skořápky.
Podej manželovi noviny.
Vrať se, odežeň kočku dojídající zbytky těsta. Zavolej veterináři.
Vezmi si prášek.
Umyj podlahu, stůl, židle, nádobí, ledničku, sporák, zdi, děti a kočku.

Vypni troubu, jdi do cukrárny a přines cukroví.



Krásný advent
 Lavanda 


Re: Re: Re: Re: Čtyři hodiny do zpráv... 

(11.12.2006 13:54:31)
To je naprosto přesné, až na toho manžela, můj je zlatíčko, noviny nečte, rum nepije a obsluhu nepotřebuje, ale jinak to sedí.
 Lavanda 


manžel mi ujídá těsto 

(11.12.2006 15:14:30)
Ale abych manžela nepřechválila, on mi normálně ujídá syrové těsto! Už s tím prostě musím počítat - prostě toho těsta vždycky vyrobím o něco víc a hledím, aby dlouho neleželo v lednici, protože ho kvapem ubývá...
 Radka 
  • 

:) 

(12.12.2006 15:49:26)
Romatika k podělání :-D)))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.