| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Škola jako skleník?

 Celkem 42 názorů.
 Boudicca 


Chápu tvé rozhořčení, ale..... 

(28.11.2006 9:07:39)
zároveň do jisté míry chápu i vedení školy. Zřejmě v prostorách školní budovy docházelo opakovaně ke krádežím věcí z šaten a proto se vedení rozhodlo k tomuto opatření. I když v tomto případě by bylo možná vhodnější zpřístupnit rodičům alespoň chodbu před šatnami a kouli na dveře umístit až na přístup k samotným šatnám....... (tak je tomu v "naší" škole)
 Andy 
  • 

Re: Chápu tvé rozhořčení, ale..... 

(28.11.2006 23:14:33)
jak by ses dívala na situaci, kdyby se tvému dítěti něco stalo, např. když jse z tělocvičny na toaletu. Nejsou bohužel jen hodní lidé. I v prostředí budovy, jako je škola se můžeš setkat s asociálními projevy některých osob. Cvičitelka opravdu nemůže odcházet s každým extra. Podle mého názoru chtelo vedení pouze zabránit pohybu cizích osob po budově, aby ochránilo naše děti. Podalo to ovšem dost nešťastným způsobem.
 Miška 
  • 

Re: Re: Chápu tvé rozhořčení, ale..... 

(28.11.2006 23:22:35)
Andy, momentálně se rozhořčuju nad pindama jistého Jardy, ne nad popsaným vedením školy. Ano, dítěti se může stát kdekoliv cokoliv. Jde o to, jestli mám pocit, že mi někdo nazabránil udělat pro bezpečnost maximum. Mmmch, popsaný případ je zcela mimo "moji praxi". Ve školce vyzvedne dítě kdokoli (telefonem), ze školy děti odcházejí samy. Haha, vyzvedávat je! Ledaže bych na to měla placenou sílu.
 Kyti a 3 poupátka 


Jiné řešení. 

(28.11.2006 9:29:00)
I já chápu vedení, že se snaží zajistit větší bezpečnost ve škole, jak pro děti, tak i jejich věci. Kdyby nebyla jiná možnost - budiž! Ale tady je možností víc (zamykat dveře, spojující prostor před tělocvičnou s prostorem vlastní školní budovy, dát koule na dveře šaten náležejících k tělocvičnám, vymezit "čekací" prostor...) Tohle řešení, které bylo nastoleno je snad nejnešťastnější variantou k zajištění bezpečnosti.
 Nelie 


Re: Jiné řešení. 

(28.11.2006 14:47:11)
v Kanade musis specialne pozadat u skolni sekretarky o propustku, aby jsi mohla do skolni budovy. Duvodem nejsou kradeze veci ale kadeze deti (do volne pristupne skoly se muze dostat kdokoliv, ucitelka vsechno neohlida). Je to komplikace, ale pro bezpeci deti dava smysl.
 L+2 
  • 

Re: Jiné řešení. 

(28.11.2006 17:52:10)
Ja osobne bych se citila lepe, pokud bych vedela, ze se do skoly jen tak nekdo cizi nedostane. Skola, do ktere chodi moje deti je take zamcena - a je to dobre.

Zarazily mne 2 veci - dite skolou povinne se numi prevleci??? A druha, ze ucitelka, ci cvicitelka vypusti dite ven bez toho, aby zkontrolovala kdo si dite vyzvedava, nebo pokud si ho vubec nekdo vyzvedava. Na nasi skole nevydaji dite nikomu jinemu nez tomu, kdo si ho ma vyzvedavat (coz se hlasi na zacatku roku, dolozeno fotografii prislusne osoby (osob). Pokud je nejaka zmena, musi se to ucitelce pisemne oznamit, jinak dite nikomu nevydaji.

Chapu ale, ze nemoznost cteni nastenky s informacemi pro rodice je trochu problem. To by skola mela v tomto pripade nejak zajistit.
 *Aida* 


Re: Re: Jiné řešení. 

(28.11.2006 18:12:08)
Lido,
fakt i s fotkou jo? U nas se tedy taky na zacatku roku vyplnuji kontakty lidi, kteri jsou opravneni k vyzvedavani ditete, ale fotky jsme tedy dodavat nemuseli :o))). Jinak skola je zavrena a mimo oficialni "vyzvedavaci" hodiny se musi zvonit na kancelar. I u nas probihaji po skole ruzne aktivity (fotbal, lekce anglictiny) a na to je zas jiny zvonek a provozovatel si otevirani dveri resi sam.
A treba na ten fotbal ucitelky a asistentky detem pomahaji s prevlecenim, i pred a po telocviku (a to uz jsou year 1), takze si klidne dovedu predstavit prvnaka, ktery jeste tu pomocnou ruku potrebuje.
Co me na clanku zarazi asi nejvice je to, ze nikdo nekontroluje, jestli na dite nekdo pred tou skolou ceka? Moje sestra nedavno nasla syna sediciho pred barakem (nemel klice) s tim, ze proste misto do druziny sel domu. V druzine ho neshaneli?! Tak to by se mi tady opravdu stat nemohlo.
 L+2 
  • 

Re: Re: Re: Jiné řešení. 

(29.11.2006 18:10:45)
Aido,

no jo, my jsme museli na zacatku skolniho roku dodat male pasove fotky rodicu a pripadne au-pair ci nany, kteri budou deti vyzvedavat (samozrejme jsem je nikdy nevidela, ze by nas podle fotek kontrolovali, ale to je asi zase jedno s tisice bezpecnostnich opatreni).

S tim prevlikanim souhlasim, ze nektere deti asi problem mit budou, ale zase na druhou stranu, diky uniformam je to jednodussi. Musela jsem holky cvicit svlekat a navlekat uniformu (vcetne vazani kravaty), coz zvladly a ted se davno prevlekaji samy.
 terezie + tadeáš 05 + berta 08 


Re: Re: Jiné řešení. 

(28.11.2006 18:40:25)
Nevím nevím ,ale tobě se nikdy¨nestalo , že holt ti jde něco obéknout lépe a něco méně. Nehlědě na to když jsi zpocená?Myslím, že to bych tady neřešila. a to že je super když je škola zamčená je určitě fajn, ael v tomto případě to mohlo vedení dát vědět třeba dopředu, nebo napsat na dveře postup "co dál" a kontrola dětí při odchodu z aerobicu - nevím nevím, další hodina začíná a v sále 15 dětí, je to dost sporný.a měla jsme pocit , že to byl kroužek nad rámec školy a tak tam určitě platí jiná pravidla.

Jen myslím, že zase šťouráte do věcí , o kterých pistalece ani tak nešlo.

dík za přečtení
 Kyti a 3 poupátka 


Re: Re: Re: Jiné řešení. 

(28.11.2006 19:27:08)
Ano... toto je skutečně zájmová činnost nad rámec školy, ale právě ona přilákala té škole nemálo žáků! Navíc ten prostor je opravdu velice dobře možno oddělit od těch "hlavních školních prostorů" kde bezpěčnostní opatření plně chápu!!!
Zkrátka přistoupení právě k tomuto opatření zdá se mi býti opravdu velice nešťastným... :-(((
Ale jsem velice ráda za všechny názory a připomínky, které zde padají...
 Alice 
  • 

Re: Re: Jiné řešení. 

(4.12.2006 18:46:20)
To me zase zarazi presne to, ze tebe zarazilo, ze se "dite skolou povinne neumi obleci". Asi jsi nikdy nezazila situaci, kdy deti po hodine sportovni aktivity v satne radi a pritom se prevlekaji, nebo naopak se v satne prevlekaji a pritom radi.... Moje temer devitileta dcera velmi casto necha neco ve skole valet na lavicce nebo ve tride....apod. a neni to rozhodne tim, ze by se neumela prevleci. Takze zase mozna ty ustepacny usudky spolkni. Rada bych videla tve deti jak jsou dokonali a nikdy nic nezapomenou, nenavliknou si pulku veci na sebe a vsechno obleceni skladaji do kominku..... To je trapny
 Havvah, dvě děti 
  • 

Taky tak 

(28.11.2006 9:49:26)
Ač mi to taky vadí, ve všech školách, do kterých děti chodily, to bylo velmi podobné... Někde koule na vstupních dveřích, někde čekací prostor před šatnami... I přes tato opatření stejně docházelo ke krádežím, dokonce i v kabinetech učitelů....Takže babo raď, jak se s tím poprat...
 Zuzka 
  • 

na naší škole je to stejné 

(28.11.2006 10:29:05)
Ahojky,
na naší škole je to stejné, koule na dveřích, sedí tam "vrátná", které vpouší případné návštěvy.
Já si ovšem myslím, že to je v pořádku. Nikdy jsem se nad tím ani já ani maminky spolužáků mých dětí nepozastavili. Nevím, proč by měli po škole courat davy cizích lidí. Jednak jde o bezpečnost dětí a za druhé se tím předchází krádežím.
Dítě, které chodí do školy, by mělo mít natolik samostané, že si samo umí svléct ze cvičebního úboru a obléknout se "do civilu" a odejít ze šatny. Paní cvičitelka, či učitelka je tam od toho, aby zkontrolovala, jestli děti v šatně nic nezapomněli a následně je dovedla ke dveřím školy.
Já jsem jak dceru, tak syna od první třídy vodila jen ke dveřím školy a do šatny už šli samy a zvládli se převlíct oblíct v pohodě. Stejně tak jsem na ně po škole počkala venku. Ono mi nic jiného ani nezbývalo, díky kouli na dveřích :-), ale jak říkám všichni prvňáčci to zvládali bez pláče a bez problémů. A navíc tam byla paní učitelka v šatně a pomáhala jim. Syn byl pomalejší, nebo spíš línější, tak ho musela trochu "popohánět", ale aspoň se naučil samostatnosti :-)
Toť můj názor, který tě asi nepotěšil :-)
 Kyti a 3 poupátka 


Re: na naší škole je to stejné 

(28.11.2006 10:47:40)
Zuzko, ne že nepotěší, jsem ráda za zkušenost a postřehy jiných rodičů! Proto jsem to na Rodinu taky psala, abych zjistila, co si o tom kdo myslí...
Vrátnou a knihu návštěv máme taky a JSEM PRO!!! Taky bych si nepřála, aby se po budově kde jsou kabinety, šatny tříd, jídelna, kuchyně, třídy ... pohybovaly nekontrolovaně nějaké osoby!!! I já jsem pro samostatnost dětí školou povinných...
Ale tohle je trošku jiné... je to část školy tak trochu "oddělená" jsou tam tělocvičny, jejich šatny, keramická dílna a chodí tam nejen žáci školy, ale i děti "zvenčí" také předškoláci...
Navíc mě osobně opravdu vadí to "upření možnosti" ... a "pozice zloděje" ...
 Zuzka 
  • 

Re: Re: na naší škole je to stejné 

(28.11.2006 12:08:59)
Víš Kyti ono je to tak, že my v těch našich dětech máme tendenci neustále vidět miminka, později nesamostatné tvory neschopně vlastního žití. Viz já. Mám doma puboše a když jde ven, pořád se ptám, jestli je dost oblečenej, jestli se dost najedl atd. Jen na mě houkne "Neboj mami" a jde :-).
Oni i ti prvňáčci by měli být a ve velké většině i jsou schopný se o sebe postarat, tj. oblíknout, uklidit si věci do tašky atd. Ovšem, když je tam maminka k dispozici, tak proč si nenechat svlíknout zpocené tričko, proč se nenechat obléct,proč si nenechat uklidit věci do tašky, že... je to přece pohodlnější. Děťátko je spokojené a maminka nakonec taky, ví že je všechno jak má být.
Ale chceme přece z dětí vychovat samostatné jedince. Tak se neboj Kyti, oni to v té šatně zvládnou. No a co, že do tašky nahází zmuchlané oblečení, no a co, že třeba mají na sobě to tričko naruby nebo obráceně :-))
Já bych to neřešila, podle mě je to tak v pořádku. Prostě počkáte venku a prcky vám dovede cvičitelka.
A nemyslím si, že vás řadí do pozice zlodějů, to určitě ne.

 Kyti a 3 poupátka 


Re: Re: Re: na naší škole je to stejné 

(28.11.2006 12:39:24)
Zuzko.. v tom máš pravdu, že my se ty děti snažíme stále vidět menší, než jsou... ale o tohle tady teď až tolik nejde... v šatně to samozřejmě zvládnou... do šaten jsme ani jako rodiče nechodili, neb tam je docela mumraj...
Mně osobně vadí, že je mi UPŘENO PRÁVO vidět, kdo s dítětem vlastně ten den bude cvičit, nemůžu si přečíst informace, které si dcera v 1. třídě ještě sama nepřečtě, pokud přijedu dřív, musím prostě stát na děšti, mrazu či v žáru slunce, pokud opravdu nestačím přijet včas, vyběhne malá před budovu - teď v zimních měsích už do tmy a co tam bude sama dělat? Cvičitelka má další hodinu, ta je "vyvádět" a předávat němá čas... kdežto když jsme mohli čekat uvnitř, jen jsme po sobě mrkli okem a věděla ona i my, že jsou děti zabazpečené...
nehledě na to, že tam chodí opravdu i děti "zvenčí" Jejich rodiče je prostě vpustí do dveří, u kterých má službu třeba 10-ti letá dívčina, aby otevírala.. To jako jí předávají zodpovědnost za své dítě? Ani neví, jestli třeba hodina náhodou neodpadne...
Zkrátka těch věcí je víc a víc a nejdená se jen o sebeobsluhu dětí!
 Zuzka 
  • 

Re: Re: Re: Re: na naší škole je to stejné 

(28.11.2006 12:55:17)
Kyti, už tě rozumím líp o co tě jde :-). Nicméně si pamatuju, že na základní škole to bylo stejné. Syn například hrál odpoledne floorbal a situace byla podobná. Do školy jsme nemohli, čekali jsem venku, trenérovi začínala po 10timinutách další hodina s jinýma dětma. Dohlédl na to, aby se děti oblékly, prohlídnul šatnu, jestli tam nic nezůstalo a děti šly samy ke dvěřím, kde venku postávali rodiče, když tam náhodou nějaký rodič ještě nebyl, dítě prostě zůstalo stát a čekalo venku. My jsme ze solidarity čekali s ním, než maminka (táta, sourozenec) dorazila, zatím jsme drbali :-))). Máš pravdu, že to není dokonalý, ale asi to tak je všude.
Ale jedna věc byla jiná, informace visely na dveřích, takže jsem věděli, jestli hodina odpadla nebo neodpadla, kdo povede hodinu apod.
Aspoň to byste jako rodiče mohli prosadit, když nemáte přístup k nástěnce, ať ty informace vyvěsí na vchodové dveře školy.
 Lída+2 


Re: Re: Re: Re: na naší škole je to stejné 

(3.12.2006 18:19:22)
Kyti a co říci dcerce. Až napadnou ty sněhy ať zůstane za dveřmi s tou koulí. Předpokládám, že prosklený a tak jí uvidíš a ona tebe až přijdeš.
Jinak je mi líto, že máš takový problémy. JSem rada za naší malou školičku s 58 dětma.:-)
A jsem ráda, že jsem ho nedala do podobné budovi někde ve městě....něco za něco. Mraky kroužků ve škole máš,ale přístup do školy nemáte.:-(
MY sice máme jen 5 kroužků,ale zase nás všechyn úči znaj a děti taky.:-) Takže tam můžem.Je to rodiný a je to fajn.:-)
A až přijde ta anonymita tak bude šesťák zcela samostatný a už to nebude tak vadit.
 Lída+2 


Re: Re: Re: Re: na naší škole je to stejné 

(3.12.2006 18:20:14)
Kyti a co říci dcerce. Až napadnou ty sněhy ať zůstane za dveřmi s tou koulí. Předpokládám, že prosklený a tak jí uvidíš a ona tebe až přijdeš.
Jinak je mi líto, že máš takový problémy. JSem rada za naší malou školičku s 58 dětma.:-)
A jsem ráda, že jsem ho nedala do podobné budovi někde ve městě....něco za něco. Mraky kroužků ve škole máš,ale přístup do školy nemáte.:-(
MY sice máme jen 5 kroužků,ale zase nás všechyn úči znaj a děti taky.:-) Takže tam můžem.Je to rodiný a je to fajn.:-)
A až přijde ta anonymita tak bude šesťák zcela samostatný a už to nebude tak vadit.
 Alic 
  • 

Re: na naší škole je to stejné 

(28.11.2006 10:51:13)
Tak pokud si pamatuji svá školní léta, tak rodiče mohli nanejvýš k šatnám a do třídy snad jen při rodičáku. Na co taky, 6-ti leté dítě by se o sebe mělo umět postarat. Jako prvňáček jsem dojížděla do sousední vesnice autobusem, takže jsem musela umět hodiny, vyznat se v jízdním řádu, přecházet přes rušnou silnici. Do družiny jsem nikdy nechodila, prostě jsem přijela domů a byla tam sama. Nebo jsem šla domů s dalšími prvňáky přes pole pěšky. Starší děti končily později, ty s námi nejezdily. Předpokládám, že s mými dětmi to bude také tak. Je fakt, že v autobuse je vždy někdo místní, ve městě bych tak v klidu asi nebyla.
Když jdu do školky pro malou, tak je tam otevřeno také jen v určitou hodinu, jinak je školka zavřená. Ale pak můžu až do šatny (jak jinak ve školce) a není problém nakouknout do třídy a s paní učitelkou probrat, co je potřeba.
 Toranoko 
  • 

Re: na naší škole je to stejné 

(28.11.2006 16:10:12)
Tak nevim, ja a cela moje rodina jsme vzdycky citili, ze tohle je "nase" dkola, evidentne, rodice jsou pro skolu cizi...hmm, ja teda nevim, ale tim, ze jsem chodila na male skoly, tam vzdycky mohli vsichni rodice, a na tech vetsich sice byly vratnice a tak, ale zadne prudeni timhle zpusobem..ja, ac dospela, se dodneska rada delim o to, co delam, tzn ze se klidne pujdu podivat, co a jak cvici moje sestra, mamka, jsem rada, kdyz na me nekdo obcas pocka nebo me prijde vyzvednout.

Nesnasim takove to deleni "ja jdu ted sem a ty tam nemas co delat, nemusi te zajimat, jaky to tam je apod"
 klaraf 
  • 

Poněkud nešťastný způsob... 

(28.11.2006 10:16:53)
Řekla bych, že je to spíš na diskusi s vedením školy než na nějakou petici. Polosvlečené zpocené dítě před školou je důvod k pořádné debatě o tom, kdo ho má teda zajistit. Záleží na také na tom, jak Vám děti vydávají, jestli jak píšeš příklad jsou vypuštěny před školu, nebo každému rodiči dají jeho dítě. Chápu, že jsou již větší než ve školce, ale přeci jen píšeš o první třídě. Já mám dceru druhým rokem ve školce, změnily se jim učitelky a rozhodně nemám pocit, že tam je dítě "v bezpečí". Působí to na mě tak, že kdyby tam přišel kdokoliv pro dítě a řekl, že jde pro to a to a dítě neodporovalo, tak mu ho prostě vydají. Minulý týden!!! mi poprvé učitelka dávala moji dceru. Do té doby nebyla schopná si zapamatovat, které dítě ke mně patří a vždycky volala někoho jiného. Přivádí mě to k nepříčetnosti, ale všude je něco. Když kvůli tomu půjdu hledat jinou školku, tak tam zase bude učitelka, která bude nutit dojídat, nebo nebude mít přehled o pití...
Dcera je tam spokojená a to je pro mě důležité a nemá smysl zatěžovat ji mými obavami nebo pocity z učitelek. Holt jsem tam vždycky včas.
 kiri 
  • 

My řešíme na střední škole něco obdobného ... 

(28.11.2006 10:48:45)
Někdy se do rozvrhu vloudí volná hodina. Je to sice výjiměčně, ale očas to nastane. Třeba studentům odpadne šestá hodina a čekají na sedmou. Už jsou po obědě. Tak a co s nimi?
Nechat v šatně ... jsou v teple, neprší na ně, ale není volný učitel, který by je hlídal a hluk z šaten a chodeb pak leckdy vyrušuje výuku v učebnách. NAvíc krádeže, nepořádek.
Nechat v jídelně ... opět, není kdo by je hlídal, navíc nepořádek a hluk v jídelně, rozlitá polévka či pití.
Vykázat před školu ... nebude hluk ani nepořádek, ale zase studenti před školou... to ne!

Tohle nemá řešení, které by mohla zajistit škola. Dokonce ani kdyby byl prostor na místnost, kde by tito žáci dali shromáždit, kterou naše škola nemá. Nemá totiž volného člověka, který by mohl na studenty dohlížet. Kdyby byl, neměli by volno, ale třeba suplovanou hodinu.
Někteři z nich totiž nemají soudnost a nedokážou odhadnout hranice vhodného chování. A už vůbec ne je dodržovat. Nemluvím o všech. Teď o jedincích. Jenže k nim se přidá pár ostatních a pak už je to lavina.

Jaké vidíte řešení vy?

Jen poznamenávám, že se nejedná o základní, ale STŘEDNÍ školu.
 Zuzana 
  • 

Re: My řešíme na střední škole něco obdobného ... 

(28.11.2006 10:56:23)
No, my jsme na střední škole při volné hodině chodili ven. Buď jsme seděli v parku před školou, když bylo hezky, samozřejmě jsme kouřili a nebo jsme šli na kafe o nedaleké hospody. Žádný dozor nad náma nebyl. Myslím, že to není ani reálné, zabezpečit pro studenty na volné hodiny dozor.
Těžko říct, jak to vidím já. Nám studentům to tak vyhovovalo a myslím, že středoškolák by měl být natolik zodpovědný, že se o volné hodině nepůjde někam opít či zhulit. A pokud tak nezodpovědný je, tak nemá na střední škole co dělat.
Dnes mám dva studenty doma a na jejich školách je to stejné. Volná hodina = žádný dozor.
 Kyti a 3 poupátka 


Re: Re: My řešíme na střední škole něco obdobného ... 

(28.11.2006 11:16:35)
Na střední škole to bylo stejné i u nás... bez dozoru. Buď jsme se zaptali, kde je volná třída a tam jsme tlachali, učili se, doháněli resty, nebo jsme se šli ven projít, koupit sváču, pití...
Nikdo si nikdy nedovolil dělat takový binec, aby to rušilo v ostatních třídách... a bez dozoru. v tomhle věku už mi přijde dozor skoro směšný! Vždyť v dnešní době jsou středoškoláci už od 2-3ťáku plnoletí!
 Leona, děti 10 a 12 
  • 

Re: My řešíme na střední škole něco obdobného ... 

(28.11.2006 11:13:24)
Na naší ZÁKLADNÍ škole děti nesmí být o volné hodině ve škole, takže musí jít ven. ve škole je nemá kdo hlídat a co kdyby se jim něco stalo... Takže musí ven na ulici, nebo k někomu ze spolužáků domů. Bohužel, pokud vím, nejsme jediní, kdo to tak na základce mají.
 Kyti a 3 poupátka 


Proč to někde jde? 

(28.11.2006 11:36:31)
To se mi zdá teda taky jako nešťastné řešení :-(
Vím o jedné ZŠ, kde mají vyčleněnou jednu místnost jako "Škoní klub" je tam jedna paní vychovatelka z družiny ten, kdo zrovna má volno tam může jít... i třeba deváťáci (a i Ti tam chodí) je tam telka, můžou si číst, něco dělat... je to fajn.
proč to někde jde a někde ne???
Vím, třeba chybí prostorové kapacity... ale myslím, že kdby se chtělo, něco by se dalo jistojistě vymyslet!
 Leona 
  • 

Re: Proč to někde jde? 

(28.11.2006 11:56:37)
To tam taky mají, ale jen pro asi 15 dětí a využívat ji smějí jen ti, co bydlí daleko a za špatného počasí. Jenže pátou a šestou hodinu má volnou kde kdo, takže šance tam jít je mizivá, a navíc ta kritéria... U nás se taky nesmí do školy, ani do družinkové šatny ne, právě kvůli těm krádežím. Takže venku mrznu a moknu, protože klukovi to neskutečně trvá a popohnat ho nemůžu.
 eva 
  • 

Re: My řešíme na střední škole něco obdobného ... 

(28.11.2006 17:50:40)
Ja kdyz chodila na gympl,tak jsme tyto volne hodiny travili venku a vital jsme to s nadsenim,neb jsme si" mohli delat co chteli"..ale je pravda,ze u nas ve skole byla knihovna s pani knihovnici,kde jsem mohli take tento cas preckat,coz bylo fajn.

Nyni ucim na zakladce a v dobe, kdy maji deti poledni prestavku, musi opustit skolu(jen v neprizni pocasi smeji sedet v satnach),ale deti moc rady prchaji:-) a tento cas je vyjmut ze zodpovednosti skoly.
 Ivana Procházková 


Re: My řešíme na střední škole něco obdobného ... 

(29.11.2006 15:29:22)
To je zvláštní, my mívali čas od času na gymplu volnou hodinu a v těchto případech jsme prostě seděli v křesílkách na chodbě školy a dopisovali úkoly na další hodiny, které jsme neudělali doma. Žádný problém s tím snad nikdy nebyl a nikdo nás nehlídal..
Jedná se v tomto případě o děti nad 15 let, nebo jde o víceleté gymnázium a mladší ročníky? Tam bych to pochopila..
Já uznávám, že totalitní gympl byl něco zcela jiného než současný gympl, ale až tak moc? No jo, už jsem stařešina, za našich mladých let.. :))
 Milena, 3 koťátka 


Byla bych stejně rozhořčená jako ty 

(28.11.2006 12:32:28)
Kyti, toto by mi také vadilo. Asi bych se snažila sdělit svůj názor radě školy, ředitelce, učitelkám a třídnímu důvěrníkovi. Prostě seznámit co nejvíce kompetentních lidí s tím, že ve škole není všechno tak, jak by mělo být.
U nás je také kulatá klika, ale když zazvoním, ozve se zabzučení a jdu dovnitř. Rovněž proti prověřování vrátným bych nic neměla. Ale nedělejme si iluze. Kdo bude chtít ve škole krást, tak to prostě udělá. Navzdory zákazu vstupu do školy, kulaté klice, kontrolám na vrátnici.

Ještě k výběru školy. Zvažovali jsme několik škol. Na jedné z nich jsem si dlouho před zápisem všimla nápisu, aby rodiče nevstupovali dovnitř a čekali na děti venku. A věděla jsem, že toto by mi vadilo a škola z okruhu zvažovaných vypadla. A podle toho, co slýchávám od známých, kteří tam mají děti, udělali jsme dobře.
 Gábina 
  • 

Re: Byla bych stejně rozhořčená jako ty 

(28.11.2006 13:02:47)
Mileno, já zase naopak jsem ráda, že do školy nemá nikdo nekompetetní přístup. Představa, že tam mám své děti a může tak kdokoli cizí vejít mi nahání husí kůži. V dnešní době…. nejde o krádeže, jde o drogové dealery, jde o úchylné lidi, pedofily atd. Záměrně to nadsazuji, aby mi někdo nechytal za slovíčka, ale stát se může cokoli. Takže jsem ráda, že škola, kde jsou mé děti je zamčená, zabezpečená a mé děti jsou v bezpečí; jsou pod dozorem učitelů, vychovatelů v družině, cvičitelů, trenérů a ti všichni za ně nesou plnou zodpovědnost do doby, než já si je vyzvednu před školou.
 Linda 
  • 

A kde je školník? 

(28.11.2006 14:30:57)
To je dost děsný, co se tam u vás děje. Sama mám ještě malé dítě, takže toto ještě neřešíme, nicméně sama večer chodím cvičit do jedné základní školy. Odpoledne je tam sice taky běžně zamčeno, nicméně před i po cvičení odemyká školnice, která též přísným okem dbá, aby se lidé přezouvali a nepotloukali se po budově :-) Pokud přijde někdo během cvičení, stačí zazvonit a školnice otevře...
 Gábina 
  • 

Re: A kde je školník? 

(28.11.2006 14:40:46)
Takže je tam také zamčeno. Škola není volně přístupná každému?
 Linda 
  • 

Re: Re: A kde je školník? 

(29.11.2006 12:59:11)
Je tam zamceno, ale je tam zvonek a na zazvoneni prijde pecliva baba skolnice, ktera pousti lidi dovnitr po peclive lustraci :-)
 Kyti a 3 poupátka 


Re: A kde je školník? 

(28.11.2006 17:30:22)
Lindo, teď jsem se s chutí zasmála... :-))) školník tam v té době je!!! On hlídá ty odemčené dveře, které spojují tu chodbu s tou "hlavní školou" !!! Ale kterými v té době nikdo nechodí!!! A pak je v 17:00 zamkne, když my si ty děti právě tak nějak přebíráme... možná by je mohl zamykat dřív, je to prostě celé takové divně zorganizované...
 Linda 
  • 

Re: Re: A kde je školník? 

(29.11.2006 13:02:23)
:-) To se nějak vymyká mému chápání...:-)))) Školník, který hlídá otevřené dveře, kterými nikdo nechodí, zatímco lidi čekaj u zamčených dveří, který jim nemá kdo otevřít :-) To je vážně Kocourkov...
 Kyti a 3 poupátka 


Re: Re: Re: A kde je školník? 

(29.11.2006 13:17:56)
No právě... a o to vlastně jde... vymyslet nějaké řešení, aby to nebyl Kocourkov, ale dostalo to nějaký řád a formu...
 sarmi 


nespokojeny rodic hlidacem 

(28.11.2006 16:59:32)
tak mozna tohle by bylo ve vasem pripade resenim. vetsina skol opravdu bohuzel nema finance platit byt duchodce, aby hlidal u dveri.
a je koule na dverich skutecne tim nejdulezitejsim meritkem dobre skoly?
 sarmi 


Re: nespokojeny rodic hlidacem 

(28.11.2006 17:02:32)
upresneni: byť duchodce
 Boni, Honzík 10 let + Alžbětka 


Pro Kyti 

(29.11.2006 21:57:41)
Ahojky Kyti!

Jsem moc ráda, že jsi o sobě dala vědět tímto článkem. Pamatuješ si ještě? Snad ano. Nechceš někdy zase zajít na naši diskuzi? Rádi tě tam uvidíme.

A k tomu článku - vše má své výhody i nevýhody. Chápu školu, že chce mít děti v bezpečí, stejně tak jako chápu vás. Dej vědět, jak jste to vyřešili.

Ahojky. Pozdravuj holky. B+H

 Gábi, 2 děti 


Nic nového 

(1.12.2006 9:17:47)
Za mého dětství se dostat do školy mimo čas k tomu určený nebylo jednoduchého, veškeré průchozí cesty byly pozamykány. Ani do naší ZŠ rodiče nemohou a když už se tam dostanou mají problém se dostat ven ;-) Na druhou stranu to berme jako bezpečnostní opatření pro naše děti.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.