Vladan |
|
(21.11.2006 11:21:18) Ano, vím, že to zní sexisticky, ale znám velmi malé procento mužů, závislých na čokoládě (ale na druhou stranu poměrně vysoké procento, závislých na pivu), ale u žen se tato závislost projevuje skoro napříč všemi společenskými vrstvami:-) Mám kamarádku, která bez problémů spoucá dvě skleničky nutely či jiného čokoládového krému a při pohledu na nugátové bombóny se z ní stává nesvéprávná závislačka se silným absťákem:-) Nejvíc mě na tom štve, že ačkoliv se cpe čokoládou horem dolem (kdyby si aspoň vybírala tu kvalitní s vysokým obsahem kakaa - ale ona ne - čím větší šunt, tím si víc pochutná:-)), tak je štíhlá jako proutek. Kdybych já snědl totéž co ona, tak se vejdu do dveří jen na štorc:-)) Ale jinak - čokoládě zdar, té hořké na vaření dva zdary:-)
|
Sissi | •
|
(21.11.2006 11:54:45) I ode mě to může znít sexisticky, ale možná tě uklidní, že znám daleko víc mužů, kteří můžou sníst kvanta dobrot a na figuře se jim to neprojeví, než žen. Bohužel pro mě.
|
|
vranimůra |
|
(21.11.2006 12:13:05) Vladane, taky miluju tu nejobyčejnější čokošku - Zoru. Ta se tak krásně patlá :o)
|
Vladan |
|
(21.11.2006 13:30:49) Já si tu exkluzivní dopřávám tak jednou ročně. Jinak mám rád čokoládu na vaření - je hořká, má vysoký obsah kakaa a skoro žádný cukr. A navíc je levná:-) Jinak doporučuju vyzkoušet tu čokoládu s chilli - zkusil jsem to (jako hořký nápoj - ne s cukrem) a můžu říct, že ta chuť a vůně je něco fantastického:-)
|
Svaťa | •
|
(24.11.2006 20:16:39) Překvapuje mne, že nejsem sám kdo řeší mls čokoládou. Odpusím si ledascos ale čokoládu určitě ne! Nejraději hořkou s mandlemi. Nejčastěji však také čokoládu na věření! No a když už mne honí mlsná u televize tak doporučuji: v hrnku rozpusím dva pásky čokolády na vaření s mékem po vytažení z mikrovlnky a dokonalém promíchání přidám panáčka rumu. To je nejlahodnější nápoj který znám. Neodsuzujte a vyzkoušejte. Uvidíte, že mi dáte za pravdu. Dobrou chuť!
|
|
zubejda | •
|
(29.11.2006 12:29:30) Ahoj Vladane, vždycky čtu ráda tvoje články, ale tentokrát jsi vedla jak ta jedle: čokoláda na vaření obsahuje mnohem víc cukru než běžné hořké čokolády!! Proto je taky tak dobrá... :) Uvažuj logicky: je na výrobu polev, na pečení, na vaření...určená k ředění...tudíž má vysoký obsah cukru!!! Schválně jsem si to šla přečíst: Čokoláda na vaření (figaro): 59,5g sacharidů na 100g!!!! (asi jsou to i jiné cukry a škroby, ne jen sacharóza, ale stejně). Pro srovnání (a to jeobzvlášť matematicky zajímavé...72%černá čokoláda: 44g sacharidů na 100g!! Jestli se nepletu, je to v přepočtu 44% obsahu sacharidů...tak kam nacpou těch 72% kakaa???!!! Možná jsou v kakaovém, prášku i sacharidy?Jinak si to neumím vyyložit. Jestli tomu někdo rozumíte, tak mi to prosím vysvětlete, tápu. Raději si jsu dát kus čokolády na vaření, mňam...
|
Vlaďka+Daniel 3/05 |
|
(3.12.2006 18:08:11) Pokud se nepletu, tech 72% neni kakaovy prasek, ale kakaove maslo, kakaova hmota, ci jak tomu jednotlivi vyrobci rikaji. Kdyby 44% byl cukt, zbytek do sta kakaovy prasek, neni ani kam dat tuk, aby se to spojilo. Takze zbyvajici sacharidy jsou v kakaove hmote, jejiz obsah v cokolade urcuje, nakolik bude kvalitni a kolik procent si muze napsat na obal.
|
Lavanda |
|
(3.12.2006 18:15:17) No jestli tomu dobře rozumím, tak hlavní rozdíl mezi hořkou a na vaření je v tom, že hořká může obsahovat nejvýše 5% tuků jiných než kakaové máslo a v čokoládě na vaření jsou jen jiné rostlinné tuky, žádné kakaové máslo. Proto je taky levnější.
|
zubejda | •
|
(4.12.2006 13:46:16) I v čokoládě na vaření je kakaové máslo, i když moc ho tam asi nebude. Ale i v "normálních" čokoládách je navíc nějaký rostlinný tuk, jen ty nejdražší, třeba belgické, mají jen kakaové máslo. proto se oklamžitě rozehřívají v ruce...
|
|
|
|
|
|
Kreli+Madlenka7 |
|
(21.11.2006 13:54:09) Tak to já ne - zbožňuju kvalitní,hořkou čokoládu. Nebudu uvádět značky ale obzvlášť ta, co ji v reklamě lejou na oloupaný pomeranč ..... áááách. Normálně orgasmus. Zato mne vůbec nelákají veškeré přeslazené čokotyčinky a pod.
|
llll | •
|
(21.11.2006 13:58:20) Přispějte svou troškou do mlýna a podívejte se na diskuzi o zvýšení rodičovského příspěvku.Opravdu je to zajímavá debata
|
amisis |
|
(21.11.2006 15:06:43) Dej pokoj!Čokoláda mňammm.
|
|
|
|
|
amisis |
|
(21.11.2006 12:58:12) Dělala jsem s chlapíkem, který snědl denně neskutečně moc sladkého.V šupíku měl zásoby a druhým dělal šílené chutě. :-))
|
Dana | •
|
(21.11.2006 13:58:49) jelikož já už od základní školy jí nemůžu. :-(( Po snědění se mi po ní dělá zle od žaludku(nejedenkrát jsem i zvracela).A je jedno jestli sním jeden čtvereček nebo celou tabulku.Nevím čím by to mohlo být a neví to ani moje doktorka.Moje dcera miluje čok. Kinder,kterou jsem milovala také.Když jí kupuju,nejraději bych jí snědla všechnu i za cenu "volání do záchodové mísi".Ale pak radši odolám.Takže si užívejte své sladké drogy.Radši bych byla při těle,ale abych si mohla dopřát čokolády kolik chci. :-((
|
Vladan |
|
(21.11.2006 14:05:22) Někomu se "navaluje" po špenátu (bílkovém sněhu, sněhových pusinkách, citronovém máslovém krému, kokosu, ořeších), někomu po čokoládě. Všechny výše uvedené skupiny obyvatel mám ve svém okolí.:-) S tím se nedá nic dělat. Člověk si musí najít něco jiného (co takhle mlsat granko?:-)))
|
Dana | •
|
(21.11.2006 14:22:38) Dík Vladane,já totiž nikoho takového neznám,který má problém jako já.Po granku mi nic neni, ale to mi chutná spíše jako kakao. :-))
|
Brzdi&Hani/05+Adámek&Evička/07 |
|
(27.11.2006 19:21:41) Krásný článek. Hned jsem vyplenila železné zásoby. Umím se naštěstí ovládnout a padla jen jedna řádka, ale chce to velice pevnou vůli. Když holduji čokoládě často, musím to dokázat. Nejvíc mi chutná tmavá. Čím tmavší, tím lepší. Mně pomáhá čokoláda zvládat podzimní nečas a lehké depresivní nálady. Je to určitě afrodisiakum, takže radím silnějšímu pohlaví, aby na svých drahých polovičkách nešetřili a nosili jim sladké čoko-mlsání, tak často, jak jen to jde. Pak nás určitě bude méně bolet hlava :-).
|
|
|
|
|
|
|