| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čokoláda pro vnitřní i vnější použití

 Celkem 37 názorů.
 žinča 


doprčic! 

(21.11.2006 9:32:48)
držím dietu a teď tady slintám až na klávesnici. Takhle se na vánoční párty nikdy nenacpu do toho korzetu:-D
 Albeka 
  • 

Re: doprčic! 

(21.11.2006 10:19:06)
taky dietím,ale čokoláda,jo,ta je fakt fajn hmmmmmmmmmmmmmm :-),no musí mi stačit vzpomínky :-)
 Evča, kluci 90+96 


UÁÁÁ - já chci čokoládu!!!! 

(21.11.2006 10:49:11)
Teda lidi, to mi nedělejte! Dostala jsem tak ohromnou chuť na čokoládu!!! Snažím se zhubnout, ale po tomto článku asi půjdu a udělám si radost - hádejte čím :-)))
 Pampeliska 
  • 

Re: UÁÁÁ - já chci čokoládu!!!! 

(21.11.2006 16:52:33)
Mnam, uz me zbyva jen jedna rada Studenske pecete ( velke,horke).
Rozdelana dnes odpoledne po precteni clanku............:-)
 Helena.dva kluci 
  • 

Re: UÁÁÁ - já chci čokoládu!!!! 

(24.11.2006 12:51:27)
Uááááááááááá, já taky!!!!!!!! A protože jsem přitloustlý závislák a čokoláda mě drží při životě, a taky abych to trochu kompenzovala a malinko se rozmazlovala, dají se asi tak za stovku koupit v lékárně kakaové pilulky, které jsou sice s kakaem, ale bez tuku a cukru. Upřimně řečeno - s hořkou Studentskou nelze srovnat, ale pro nás tlusté totální závisláky, alespoň neco...Helena
 Brzdi&Hani/05+Adámek&Evička/07 


Čokoláda je droga 

(27.11.2006 19:27:02)
Krásný článek. Hned jsem vyplenila železné zásoby.
Umím se naštěstí ovládnout a padla jen jedna řádka, ale chce to velice pevnou vůli. Když holduji čokoládě často, musím to dokázat.
Nejvíc mi chutná tmavá. Čím tmavší, tím lepší.
Mně pomáhá čokoláda zvládat podzimní nečas a lehké depresivní nálady. Je to určitě afrodisiakum, takže radím silnějšímu pohlaví, aby na svých drahých polovičkách nešetřili a nosili jim sladké čoko-mlsání, tak často, jak jen to jde.
Pak nás určitě bude méně bolet hlava :-).
 Milada K. 2 deti 
  • 

Zavislost na cokolade 

(12.1.2007 3:05:38)
Nekdo se tu zminoval o tom, ze muzi nejsou zavisli na cokolade ale na pivu. Ziju leta ve Statech a neznam tu zadne muze zavisle na pivu ( muj tatinek byl - na Morave). Ale prakticky vsichni muzi ve Statech jsou zavisli na zmrzline. Jiny kraj, jiny mrav. Muzi v me moravske rodine zmrzlinu vubec nejedli. Povazovali ji za neco, co se dava jenom detem.
Mne by cokolada moc chybela.

Ale nam tady vsem kolem Kalifornskeho Carlsbadu hlavne chybi Vera. Vero (a Clarissko a Vasku ) stastny novy rok! Milada
 Lavanda 


Skvělé 

(21.11.2006 9:47:29)
Skvělé, paní Věro. Přesně tohle jsem v tomhle pošmourném listopadovém dopoledni potřebovala. Posílám mnoho pozdravů přes velkou louži.
 Lei 


Souhlas :) 

(21.11.2006 15:53:21)
Věro, posílám pozdrav :) Zrovna plením tabulku Ritter Sport, však víte - Quadratisch-Praktisch-Gut (toto německé motto mě vždy dokáže pobavit) - a ejhle, copak je to za nový článek na titulní straně...
Přivítala jsem i zmínku o vůních. Ano, jde to moc dobře dohromady, mohu potvrdit. Vůně a čokoláda jsou totiž mou dlouholetou vášní. Od dob hromadění známek, céček, testů a "vše o Jasonu Donovanovi" :D má sběratelská mánie vykrystalizovala už jen ve dvojí artikl - čokoládové obaly a vše kolem parfémů :))) Obé je nekončící příval slasti...

Nedá mi to a maličká poznámka z vlastní zkušenosti nakonec...většina Američanů v mém okolí (Pennsylvánie) nedala dopustit na evropský (belgický) typ čokolád. Ona totiž Hershey chutná trochu jako čokoládová poleva ze ztuženého tuku...
 Věra S. 
  • 

Re: Souhlasím se souhlasem 

(21.11.2006 17:50:42)
Lei,
máš naprostou pravdu.Taky jsem nepřišla pravé Hershey na chuť. Ale jejich Kisses, které se přestaly vyrábět jen v době druhé světové války, (ne kvůli nedostatku kakaových bobů, ale kvůli nevhodnosti používat aluminium na takové blbosti), jsou lahodné. A krásně klamou tělem, že jsou tak mrňavé. A co teprve americké vynálezy jako Reeses a Butterfingers! Ale jinak dám vždycky přednost evropské čokoládě. Nejlíp ještě třeba s koňáčkem uvnitř.
Jsem ráda, že se ukázalo, že pro lidi s fantazií má slovo stejný učinek jako vůně. Věra S.
 Vladan 


Jste-li mužem, je čokoláda jen druh kalorické svačiny:-) 

(21.11.2006 11:21:18)
Ano, vím, že to zní sexisticky, ale znám velmi malé procento mužů, závislých na čokoládě (ale na druhou stranu poměrně vysoké procento, závislých na pivu), ale u žen se tato závislost projevuje skoro napříč všemi společenskými vrstvami:-)
Mám kamarádku, která bez problémů spoucá dvě skleničky nutely či jiného čokoládového krému a při pohledu na nugátové bombóny se z ní stává nesvéprávná závislačka se silným absťákem:-)
Nejvíc mě na tom štve, že ačkoliv se cpe čokoládou horem dolem (kdyby si aspoň vybírala tu kvalitní s vysokým obsahem kakaa - ale ona ne - čím větší šunt, tím si víc pochutná:-)), tak je štíhlá jako proutek. Kdybych já snědl totéž co ona, tak se vejdu do dveří jen na štorc:-))
Ale jinak - čokoládě zdar, té hořké na vaření dva zdary:-)
 Sissi 
  • 

Re: Jste-li mužem, je čokoláda jen druh kalorické svačiny:-) 

(21.11.2006 11:54:45)
I ode mě to může znít sexisticky, ale možná tě uklidní, že znám daleko víc mužů, kteří můžou sníst kvanta dobrot a na figuře se jim to neprojeví, než žen. Bohužel pro mě.
 vranimůra 


Re: Jste-li mužem, je čokoláda jen druh kalorické svačiny:-) 

(21.11.2006 12:13:05)
Vladane, taky miluju tu nejobyčejnější čokošku - Zoru. Ta se tak krásně patlá :o)
 Vladan 


Není nad čokoládu na vaření:-) 

(21.11.2006 13:30:49)
Já si tu exkluzivní dopřávám tak jednou ročně. Jinak mám rád čokoládu na vaření - je hořká, má vysoký obsah kakaa a skoro žádný cukr. A navíc je levná:-)
Jinak doporučuju vyzkoušet tu čokoládu s chilli - zkusil jsem to (jako hořký nápoj - ne s cukrem) a můžu říct, že ta chuť a vůně je něco fantastického:-)
 Svaťa 
  • 

Re: Není nad čokoládu na vaření:-) 

(24.11.2006 20:16:39)
Překvapuje mne, že nejsem sám kdo řeší mls čokoládou. Odpusím si ledascos ale čokoládu určitě ne! Nejraději hořkou s mandlemi. Nejčastěji však také čokoládu na věření! No a když už mne honí mlsná u televize tak doporučuji: v hrnku rozpusím dva pásky čokolády na vaření s mékem po vytažení z mikrovlnky a dokonalém promíchání přidám panáčka rumu. To je nejlahodnější nápoj který znám. Neodsuzujte a vyzkoušejte. Uvidíte, že mi dáte za pravdu. Dobrou chuť!
 zubejda 
  • 

PLETEŠ SE (cukr) 

(29.11.2006 12:29:30)
Ahoj Vladane,
vždycky čtu ráda tvoje články, ale tentokrát jsi vedla jak ta jedle: čokoláda na vaření obsahuje mnohem víc cukru než běžné hořké čokolády!! Proto je taky tak dobrá... :) Uvažuj logicky: je na výrobu polev, na pečení, na vaření...určená k ředění...tudíž má vysoký obsah cukru!!!
Schválně jsem si to šla přečíst: Čokoláda na vaření (figaro): 59,5g sacharidů na 100g!!!! (asi jsou to i jiné cukry a škroby, ne jen sacharóza, ale stejně). Pro srovnání (a to jeobzvlášť matematicky zajímavé...72%černá čokoláda: 44g sacharidů na 100g!! Jestli se nepletu, je to v přepočtu 44% obsahu sacharidů...tak kam nacpou těch 72% kakaa???!!! Možná jsou v kakaovém, prášku i sacharidy?Jinak si to neumím vyyložit. Jestli tomu někdo rozumíte, tak mi to prosím vysvětlete, tápu.
Raději si jsu dát kus čokolády na vaření, mňam...
 Vlaďka+Daniel 3/05 


snad rozumim 

(3.12.2006 18:08:11)
Pokud se nepletu, tech 72% neni kakaovy prasek, ale kakaove maslo, kakaova hmota, ci jak tomu jednotlivi vyrobci rikaji. Kdyby 44% byl cukt, zbytek do sta kakaovy prasek, neni ani kam dat tuk, aby se to spojilo. Takze zbyvajici sacharidy jsou v kakaove hmote, jejiz obsah v cokolade urcuje, nakolik bude kvalitni a kolik procent si muze napsat na obal.
 Lavanda 


Hořká čokoláda versus čokoláda na vaření 

(3.12.2006 18:15:17)
No jestli tomu dobře rozumím, tak hlavní rozdíl mezi hořkou a na vaření je v tom, že hořká může obsahovat nejvýše 5% tuků jiných než kakaové máslo a v čokoládě na vaření jsou jen jiné rostlinné tuky, žádné kakaové máslo. Proto je taky levnější.
 zubejda 
  • 

NEE 

(4.12.2006 13:46:16)
I v čokoládě na vaření je kakaové máslo, i když moc ho tam asi nebude. Ale i v "normálních" čokoládách je navíc nějaký rostlinný tuk, jen ty nejdražší, třeba belgické, mají jen kakaové máslo. proto se oklamžitě rozehřívají v ruce...
 Kreli+Madlenka7 


Re: Re: Jste-li mužem, je čokoláda jen druh kalorické svačiny:-) 

(21.11.2006 13:54:09)
Tak to já ne - zbožňuju kvalitní,hořkou čokoládu. Nebudu uvádět značky ale obzvlášť ta, co ji v reklamě lejou na oloupaný pomeranč ..... áááách. Normálně orgasmus. Zato mne vůbec nelákají veškeré přeslazené čokotyčinky a pod.
 llll 
  • 

Re: Re: Re: Jste-li mužem, je čokoláda jen druh kalorické svačiny:-) 

(21.11.2006 13:58:20)
Přispějte svou troškou do mlýna a podívejte se na diskuzi o zvýšení rodičovského příspěvku.Opravdu je to zajímavá debata
 amisis 


Re: Re: Re: Re: Jste-li mužem, je čokoláda jen druh kalorické svačiny:-) 

(21.11.2006 15:06:43)
Dej pokoj!Čokoláda mňammm.
 amisis 


Re: Jste-li mužem, je čokoláda jen druh kalorické svačiny:-) 

(21.11.2006 12:58:12)
Dělala jsem s chlapíkem, který snědl denně neskutečně moc sladkého.V šupíku měl zásoby a druhým dělal šílené chutě. :-))
 Dana 
  • 

závidím kdo může čokoládu.... 

(21.11.2006 13:58:49)
jelikož já už od základní školy jí nemůžu. :-(( Po snědění se mi po ní dělá zle od žaludku(nejedenkrát jsem i zvracela).A je jedno jestli sním jeden čtvereček nebo celou tabulku.Nevím čím by to mohlo být a neví to ani moje doktorka.Moje dcera miluje čok. Kinder,kterou jsem milovala také.Když jí kupuju,nejraději bych jí snědla všechnu i za cenu "volání do záchodové mísi".Ale pak radši odolám.Takže si užívejte své sladké drogy.Radši bych byla při těle,ale abych si mohla dopřát čokolády kolik chci. :-((
 Vladan 


Re: závidím kdo může čokoládu.... 

(21.11.2006 14:05:22)
Někomu se "navaluje" po špenátu (bílkovém sněhu, sněhových pusinkách, citronovém máslovém krému, kokosu, ořeších), někomu po čokoládě. Všechny výše uvedené skupiny obyvatel mám ve svém okolí.:-)
S tím se nedá nic dělat. Člověk si musí najít něco jiného (co takhle mlsat granko?:-)))
 Dana 
  • 

Re: Re: závidím kdo může čokoládu.... 

(21.11.2006 14:22:38)
Dík Vladane,já totiž nikoho takového neznám,který má problém jako já.Po granku mi nic neni, ale to mi chutná spíše jako kakao. :-))
 Brzdi&Hani/05+Adámek&Evička/07 


Čokoláda je droga 

(27.11.2006 19:21:41)
Krásný článek. Hned jsem vyplenila železné zásoby.
Umím se naštěstí ovládnout a padla jen jedna řádka, ale chce to velice pevnou vůli. Když holduji čokoládě často, musím to dokázat.
Nejvíc mi chutná tmavá. Čím tmavší, tím lepší.
Mně pomáhá čokoláda zvládat podzimní nečas a lehké depresivní nálady. Je to určitě afrodisiakum, takže radím silnějšímu pohlaví, aby na svých drahých polovičkách nešetřili a nosili jim sladké čoko-mlsání, tak často, jak jen to jde.
Pak nás určitě bude méně bolet hlava :-).
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Hmmmmm, cítím tu vůůůůůni!!!! 

(21.11.2006 23:43:52)
Věruško opět díky, už tu zavoněla čokoláda, mandarinka, kokos a vanilka - Vánoce jsou tady :o))))

Jinak Vladane - můj manžel je normálně závislák na čokoládě.... Kdyby se nekrotil, tak denně 200g Studentská pečeť to jistí... Takže i takoví muži existují :o))
A já miluji - tak jako ty - tu obyč. čokoládu na vaření - a nebo exkluzívní 80%.... Značku nevím, ale asi Lindt :o))

Simča
 Alicee 


Re: Hmmmmm, cítím tu vůůůůůni!!!! 

(22.11.2006 8:06:02)
Simčo, nereaguji na tvůj příspěvek, jen se mi nedaří přidat příspěvek nový:(

Čokoládoví nadšenci, nechci vám kazit chuť, ale dnešní trh s čokoládou (tedy kakaem) má trochu hořký podtext. Tady je rozhovor (v angličtině) s kanadskou novinářkou, která nedávno vydala knížku o pozadí trhu s kakaem a je to docela síla.
 Lei 


Bohuzel :/ 

(24.11.2006 16:51:44)
Ahoj, Alicee,
zdravim Te :)
clanek jsem neotevirala, ale predpokladam, ze bude o lidske praci...samozrejme tohle si uvedomuju treba prave proto, ze mam tu sbirku. Je to takovy muj kostlivec ve skrini, ktereho se snazim kompenzovat jinak... Ja teda nejsem sberac, ktery brazdi obchody, jen aby ulovil vsechny dostupne obaly, ale cim vic moznosti je, tim spis se mi hromadi cokoladky fair trade (posledni ulovek z minuleho tydne z fair trade obchudku brnenske Veronicy :)...tedy pokud to cele bylo o tom...
 Lei 


Re: Bohuzel :/ 

(24.11.2006 16:57:14)
A jak je mym dobrym zvykem, jeste si okomentuju vlastni prispevek :))) Ja jsem treba, pote, co jsem si precetla neco o praci ve zlatych dolech v Africe, tak rada, ze nevlastnim zadne sperky z drahych kovu (haha, vyjma zasnubniho prstenu, o jehoz osudu vis :))... takze kdyz si pak prectu, ze firma Nike uvadi na trh horkou novinku - tenisovou obuv pokrytou zlatem... (tak ale ted vazne doufam, ze ten clanek byl o novodobem otroctvi...)
 Alicee 


Re: Re: Bohuzel :/ 

(25.11.2006 18:39:45)
Lei, taky zdravím!
...hele, zkus si ten článek přečíst:))))
Ale trefila jsi se dobře. Píše se tam o novodobé práci dětských otroků na kakaových plantážích. Aby byl přísun pracovníků, dochází k obchodu s dětmi. Takže kromě diamantů, zlata je to ještě čokoláda.
 Katka 
  • 

Re: Bohuzel :/ 

(30.11.2006 14:57:39)
Můžete mlsat čokoládu a zároveň trošku pomáhat. Doporučuji obchůdky se zbožím Fair trade http://www.fairtrade.cz/.

Jinak pro hubnoucí milovnice čokolády mám malý tip, který mi schválila i moje dietoložka :-) Když mě popadne nepřekonatelná chuť na čokoládu, tak si udělám velký hrnek horké silné čokolády z holandského kakaa, nízkotučného mléka a náhradního nekalorického sladidla.
 Ulicnice 


Hory leden 07 Itálie - sněhu dost! 

(16.12.2006 14:05:49)
Ahojky,

vypadli nám lidičky, a tak sháníme 3 lidi (může být i rodina s dvěma dětmi) na hory do Itálie Cavalese 7. - 14. ledna.
http://nev-dama.cz/zima/italie/dolomiti-superski/val-di-fiemme-obereggen/1373/kapacita-popis.html

Cena je 7 890,- v případě dětí do 8 let je sleva 3900,- Kč . Zahrnuje ubytování a permanentku na týden na lyžování ve 4 velkých střediscích. Je to tam krásný:-)) V ceně také solárko, bazén, bruslení, sauna..... Dopravu a jídlo si zajišťuje každý sám.

Díky díky díky, ozvěte se prosím co nejdříve. vsyrova@seznam.cz

Uli
 Anuška 
  • 

Mňam... 

(26.11.2006 22:11:17)
Okouzluvící úpochputka
 Anuška 
  • 

Mňam... 

(26.11.2006 22:13:34)
Okouzluvící úpochputka
 Anuška 
  • 

Mňam... 

(26.11.2006 22:16:05)
Okouzluvící pochoutka pro dny všední i sváteční, že?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.