| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Spát společně s miminkem?

 Celkem 138 názorů.
 Alča + Ela 10/04 
  • 

Ideální stav 

(3.10.2006 9:29:08)
Dobrý den, děkuji vám za podnětný příspěvek. Maminka mě vždycky nabádala, abych si malou neučila spnkat s námi v postýlce. Jenže i kdybych nastokrát chtěla, aby s námi Ela spala, abych nemusela v noci vstávat při jejím pláči, naše malá to asi nechtěla. Kdykoli jsem se snažila ji uspat v naší posteli, nikdy se mi to nepodařilo. Neustále sebou obracela ze strany na stranu, točila se do kolečka, kňourala a mávala ručičkama, až jsem ji vždy odnesla zpátky do postýlky, kde v klidu usnula. Za celé dva roky s námi spala v posteli do rána jen jednou a to ještě od půl noci do šesti ráno. Přiznám se, že jsem záviděla maminkám, které se ke svým zlatíčkům mohly tulit. Jen teď nevím, jestli ta naše holka bude mít dostatek sebevědomí, když s námi nespala v posteli :-) A co se týkalo jejího usínání, tak to byl horor nad horor,ale to už je zase jiná kapitola. Možná to byly opravdu ty geopatogenní zóny, které procházely Eliščinou postýlkou a zasahovaly i do našich postelí. Po přestěhování postýlky došlo k mírnému zlepšení :-) Díky za reakce, holky. Ahoj Alča
 MArtina, Dita 1 rok 
  • 

Re: Ideální stav 

(3.10.2006 9:42:59)
Alčo, děkuji moc za Váš příspěvek, protože jsem si myslela že budu jediná, kdo se svým drobkem nemůže spát. Usnout s námi v naší posteli - nemožné - považuje to za hru a pořád je aktivní, i když je unavená jako kotě, leze, kutálí se, převaluje, máchá ručičkama nám do obličeje. Ve své postýlce usne bez velkých cirátů zhruba do čtvrt hodiny. Když si ji potom spící vezmeme k sobě (mívá v pokojíku zimu a teď se ještě netopí), tak se cca v 1 v noci vzbudí, začne se smát a povídat, tahá nás za vlasy a ruce abychom se vzbudili a hráli si s ní. Když je v postýlce v pokojíčku, spí celou noc - cca od 9 večer do půl osmé ráno (resp. nevyžaduje nás).

A ještě ad. intimní život rodičů. Omluvte mou realitou ubitou fantazii, ale opravdu si neumím představit intimnosti s prckem v posteli. A uspat ho v ní a potom se "romanticky" vyplížit do kuchyně jakožto jediné zbývající místnosti.... ne, nějak mi to hlava nebere, promiňte.

 Alča + Ela 10/04 
  • 

Re: Re: Ideální stav 

(3.10.2006 10:13:05)
Marti, díky i Vám, protože já kolem sebe slyším jak mají rodiče děťátka v posteli navezené noc co noc. Ela měla do roka ohromné problémy s usínáním i v postýlce, zhruba kolem 14 m se to zlepšilo a od 16m spí sama v dětském pokoji a musím říct, že to naprosto vyhovuje oběma stranám. Dříve, když se v noci probudila, tak chtěla ke mně a pak následoval již popisovaný kolotoč s finální fází v postýlce. Jakmile se přesunula vedle, začala spát celou noc nebo jen s jediným probuzením, kdy ji stačilo pochovat a šupnout zpátky. Od července spí na posteli a občas si vzpomene na postýlku, nebo jsou krizovky, kdy ji do ní dám, protože z postele neustále utíká a chodí za mnou do obýváku (jedná se hlavně od odpolední spaní). Okomentovat intimní život s robětem v rodičovské posteli jsem opomněla, tak to učiním teď. Neprosto s Vámi souhlasím. Ela má hodně lehké spaní, budilo ji i naše otočení se v posteli, takže o intimních hrátkách v její přítomnosti nemohla být řeč. A je skutečně komické, když "jste v nejlepším", a z postýlky se začne ozývat chichotání a volání "maminko"....... No ale třeba to někomu dělá dobře :-) Tak pá a hezký den, holky Alča a Ela
 Kačka+Miška+Eli+Anička 


Re: Re: Re: Ideální stav 

(5.10.2006 0:13:14)
Alčo, když to vyhovuje vám i malé nemáte co řešit ne :o)

My zas spíme s malým a tatínek třeba špatně spal, když byl malej v postýlce :o), no a pro mě je taky jednodušší s tím, že nemusím při kojení (někdy dumlání) v noci vstávat :o).

Moje máma se vyjádřila třeba v tom smyslu, že to odsuzuje, to já zas teda jako dost dobře nechápu, jí přece nikdo nenutil aby s náma spala v posteli taky jí je do toho prd co nám vyhovuje a co ne. Ně ale její kecy vadí a to dost, nehledě na to že se někdy chová hůř jak patnáctka. Fuj to jsem se ale vykecala omlouvám se
 Alča + Ela 10/04 
  • 

Re: Re: Re: Re: Ideální stav 

(5.10.2006 12:53:46)
Káťo, zdravím a přeji hezký slunečný den (aspoň tady v Budějicích svítí sluníčko). Musím říct, že nám tenthle stav vyhovuje a vždycky vyhovoval, i když, jak jsem uvedla, bych se kolikrát ráda k Ele přitulila. Stalo se, že jsem s ní při kojení usnula v posteli, ale po dvou hodinách mě probudilo mohutné tahání a mně došlo, že Ela byla celou dobu napojená na zdroj :-) Musela jsem se tomu smát. Pak ale putovala do své postýlky, protože bych jí jinak musela přenechat tu svou polovinu, a to jsem sobecky odmítla :-) Také doma často slyším, že bych měla dělat věci jinak a taky mě to štve a je mi to líto. Myslím si, že bychom měli dělat věci tak, jak cítíme samy, že je to pro nás správné. Ať už se to týká spaní s miminkem nebo třeba s jeho výživou. Jen mi pořád nejde do hlavy, jestli to naše dítě bude trpět pocity méněcennosti,když s námi samo dobrovolně nespí nebo jestli to mám brát jako projev silné osobnosti a vyspělosti jedince. To nám zřejmě ukáže čas :-) Tak pá a držte se. Alča
 Lída , 2děti 
  • 

Re: Re: Ideální stav 

(5.10.2006 20:51:15)
Každé dítě je jiné. Mám 2 děti. První spalo s námi v posteli až do roku a půl, naprosto bez problémů, nemohu si to vynachválit. A pak si bez velkých problémů zvyklo na svou postýlku - ideální stav. A druhé - naprosto stejné jako u Váší holčičky. Až je mi to líto, protože jsem se na to vzájemné tulení moc těšila. Také mě zarazilo, že by mělo mít snížené sebevědomí. Myslím si , že autorka spíše chtěla potěšit maminky, které mají výčitky, že spí se svým miminkem v postýlce - ovlivněny názory starší generace ( hlavně maminky a tchyně).
 adelaide k. 


Re: Re: Ideální stav 

(3.10.2006 10:37:59)
Marto, nikdo přece neřekl ž espaní s dítětem je jediný správný způsob. Já nevím jak vy ale já s e spíš setkávám s tím že je to špatné a nezdravé, navíc ž e s etím dítě rozmazlí a už nikdy ho z té postele nedostanete. TAkž ečlánek vnímám jako pokus říct ž eje to normální, ničemu to nevadí a pokud to miminku vyhovuje víc než oddělené spaní tak je to 100%o.k.

Btw, k tomu sexu. Naše malá spí s námi, nebo ve své postýlce (dnes už ve své "malé/velké" posteli), podle momentální situace, její i naší nálady atd.. Je fakt že sex s dítětem chrupkajícím v též eposteli si poředstavit nedokážu. Ale já moc neprožívám ani sex když dítě spí a dva metry dál v postýlce. Tak jsme přesunuli tyhle aktivity do obývacího pokoje a nevidím v tom veký problém. A mezi námi, pokud bych si měla vybrat mezi sexem s nastraženýma ušima (jestli se miláček nebudí) sexem v klidu a pohodě, šla bych klidně i do té kuchyně :-))))
 adelaide k. 


Re: Re: Re: Ideální stav 

(3.10.2006 10:41:40)
Omlouvám se za zkomolení jména... samozřejmě Martino :-)))))))
 Helois+Hela03/06+Dia07/09 


Re: Re: Re: Ideální stav 

(4.10.2006 8:40:58)
Já jsem názoru toho, že pokud dítěti i rodičům vyhovuje spát spolu, ať spolu spí, pokud dítě chce raděj svou postýlku, tak jedině dobře. Naše malá od narození většinou usnula v postýlce a dokud jsem ji v noci kojila v sedě, tak tam spala až do rána, když se začala budit i desetkrát za noc, začala jsem ji kojit vleže a vždycky jsem usla, takže teď se mnou spí v posteli celou noc a je nám spolu fajn. Někdy se k ní tulím raději než k manželovi.. :)

A co se týče sexu, naprosto v pohodě. Naše dítě, když spí tak prostě spí a žádná divočina ji nemůže probudit.... :) Je to asi o zvyku a o umění se odpoutat od reality, určitě u toho nepřemýšlím nad spícím dítětem, ani po něm nepokukuju, ale soustředím se na manžela. Holt my ani jinou možnost nemáme, jedině, že by jsme to šli dělat do obýváku k našim... :(
 Lukyska 


Vecne tema 

(3.10.2006 10:11:49)


A je to tu zase,

spat ci nespat s ditetem. Podle meho nazoru neni zadne spravne ani nespravne. Kazdemu vyhovuje neco jineho a to co mu vyhovuje je to spravne. Reaguji, ale proto, ze me nadzvedl ze zidle uvod clanku, kdy pisatelka pisu, ze temer kazda matka rika, ze v blizkosti ditete se vyspi lepe, nebot odpada odbihani a zjistovani, zda dite dycha. V dobe monitoru dechu je to naprosty nesmysl a navic VSECHNY matky,ktere znam, me nevyjimaje se, svorne tvrdime, ze po odsunu deti z pokoje se dite i rodice vyspi lepe, protoze se dite mene budi..., nicmene, jak bylo receno vyse, nechci polemizovat s tim, jak a kde maji deti spat,ale uvodem clanku, ktery ten clanek cely shodil.

L.
 marie 
  • 

s něčím nesouhlasím 

(3.10.2006 9:57:54)
argument doktorky Lachsové, že dítě v rodičovské posteli nenaruší sexuální život rodičů, mi připadá dost zvláštní. paní doktorce se asi nikdy nestalo, že "v akci" zjistila, že ji pozoruje drobek stojící v postýlce. dítě v posteli=dost dobrá antikoncepce (zvlášť s mými nespavými dcerami).
 Petula 
  • 

Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(3.10.2006 10:41:15)
taky moc nesouhlasím, náš brouček s námi spal asi od cca 1 roku, , naštěstí ne každý den. teď jako skoro 2,5 letý taky sem tam přijde. Nicméně nemůžu souhlasit s tím, že se všichni vyspí lépe. U nás to bylo tak, žte se vyspal jedině on, my s manzželem ne, protože jak se neustále vrtěl, tak nás kopal do hlavy, roztahoval se, že jsme spali s manželem na krajíčku postele...Teď jak je větší je to ještě horší, ale naštěstí více avíce spí u sebe v postýlce a k nám přijde max. jednou za týden.

Když byl mimino, tak se mnou spal jedině v porodnici, spal mi na hrudi a že bych se vyspala? O tom nemůže být ani řeči, protože jsme celou dobu trnula, abych mu neublížila, nezalehla a navíc jsme se bála pohnout, abych ho nevzbudila, celé tělo jsme měla dřevěné.
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(5.10.2006 16:40:51)
Dobrý den,
nikoho nesoudím,ale jsem zastáncem toho, aby dítě spalo ve své postýlce a co nejdříve i ve svém pokoji. Čekám své první a pevně doufám,že toto předsevzetí dodržím. Nezlobte se,ale nechat spát děti v ložnici a stěhovat se kvůli sexu po celém bytě mi opravdu nepřijde normální!
 Sylvie 


Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(5.10.2006 17:44:44)
:o))) Zzairo, nezlob se, ale mne zas nepřijde normální provozovat sex toliko v ložnici ;o)

S.+++
 žinča 


Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(5.10.2006 19:06:13)
Zzairo,nikdo se nezlobí, fakt si to udělej jak chceš., ale prosím nepoužívej slovo nenormální.
To by mi potom mohlo přijít nenormální, že někdo nosí devět měsíců dítě v bříšku a pak ho s klidem nechá samotné v jiném pokoji. Přišlo by mi to mnohem nenormálnější než souložit v obýváku.
Slyšíš jak to zní? Blbě. Proto se podobných soudů snažím vyvarovat.
 budilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(5.10.2006 19:55:44)
Žinčo, líp bych to neřekla.
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(7.10.2006 20:38:59)
Vím,že to asi nemá moc cenu,ale nedá mi to ještě jednou nereagovat.Slovo "normální" se běžně používá a není hanlivé,takže nechápu,proč bych ho nemohla použít. Napsala jsem,že mi nepřijde normální muset provozovat sex po bytě,kvůli tomu,že dítě spí v ložnici a né,že mi přijde normální souložit pouze v ložnici! A také njsem nepsala,že odložím dítě hned po narození do jiného pokoje,ale že to chci udělat,co nejdříve to půjde,tedy pravděpodobně až přestanu v noci kojit. To,že děti pak chodí v průběhu noci k rodičům je "normální" a i já jsem to dělala,ještě snad v 1.tříde,ale to nesouvisí s tématem tohoto článku. Ten je o běžném spaní dětí v posteli rodičů. Chápu,že někde kvůli místu není možné,aby dítě mělo vlastní pokoj,ale pokud to jde,můj názor je,že to je ve prospěch dětí i rodičů. Všem matkám,které mají děti trvale v posteli přeji,aby stejné pochopení měli i jejich partneři a skutečně to nenarušilo jejich soužití.....
 žinča 


Re: Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(8.10.2006 17:22:15)
Zairo, ano, slovo normální není hanlivé, ale ty jsi ho použila ve větním spojení - není normální, nebo nepřijde mi normální, což jak jistě víš znamená vybočující se normě, v tvém podání bych se klonila spíše k "vyšinuté". Nikdo ti nebere tvé rozhodnutí, ani ho nekritizuje. Pouze jsem kritizovala tvou schopnost urazit svým názorem ostatní a chtěla jsem aby sis uvědomila, co to znamená - přemýšlet před tím,než něco napíšeš. Já spím s dítětem v jedné posteli a absolutně je mi jedno jak to dělají ostatní. K sexu ostatních přispěvatelů nahlížím tak, že mi přijde normální i kdyby při něm stáli na hlavě, protože je to jejich, čistě JEJICH OSOBNÍ VĚC. To, že se o ní zmíní nebo ne, je taky jejich rozhodnutí . Protestuji jen proti neomaleným a netaktním prohlášením a ty jsi se jednoho dopustila.Chápem se?
Jinak ti přeju zdravé miminko, pohodové těhotenství a slunce v duši.

PS: Příchod dítěte naruší bohužel každý vztah, váš vztah nabude jiných rozměrů, jeho spontánnost a svoboda bude bohužel omezena a záleží na každém z nás, jak se s tím popereme. Otázka spaní dítěte v posteli je mezi spoustou starostí a radostí, které vás čekají, věř mi, naprosto podružná.
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(8.10.2006 18:23:36)
zinčo sorry ale myslím,že požití slova "normální" poněkud dramatizuješ a pokud tě to v mém větném spojení urazilo,jsi asi dost přecitlivělá,takže se tedy omlouvám.....
 žinča 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(8.10.2006 20:40:40)
Zairro, klídek. Mě si neurazila, omlouvat se nemusíš. Až se malý/á narodí, dej tak za dva tři roky vědět, jak jsi dodržela svá předsevzetí, myslím, že se pak společně zasmějem , jak člověk míní a dítě mění. To teď myslím opravdu s úsměvem, protože já jsem byla taky plná předsevzetí. A pak mě to moje mimčo naučilo větší vyrovnanosti a toleranci k ostatním.
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(9.10.2006 11:57:43)
žinčo, já vím že se ještě všechno může změnit a taky proto nikoho za nic neodsuzuju,jen prostě vím,jak bych to chtěla mít a doufám,že to i dodržím....a pokusím se dát vědět,jak to nakonec dopadlo :))))
 Romča a Danielek 
  • 

Spinkání s rodiči 

(9.10.2006 12:32:14)
Ahoj, jmenuji se Romana a mám 9 měsíčního chlapečka.Spí s námi skoro od narození a je to fajn, ale má to jedno úskalí. Už nám 4x spadl z postele na zem ;-( Nevím, jak to dělá, jelikož někdy stačí aby se jenom trošičku vrtnul a já jsem hned vzhůru, ale k ránu se prostě nějak potichoučku (když partner odejde do práce) vyplazí a žuch, je na zemi. Chtěla jsem ho naučit spát v postýlce, ale nějak nám to nejde a na druhou stranu je nejkrásnější, když se ráno dobře vyspí a vzbudí mě tim nejkrásnějším úsměvem, jaký snad umí.To se mi hned (i přes nevyspaní) vstává daleko lépe.Stále kojím,Danielek se v noci celkem dost budí,ale tím, že ho mám u sebe mi to až tak moc nevadí.A co se týče intimností, stejně bych se bála,že ho vzbudím a že mi to bude před nim blbé, takže si jich užíváme nejčastěji v obýváku a zatím nám to vůbec nevadí.Ba naopak ;-)) Jenom mám hrůzu, že nebude jednoduché ho od naší postele odnaučit, tak mi držte palce,ať to máme jednou bez problémů.
 taky maminka 
  • 

Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(11.10.2006 15:31:02)
Žinčo, přijde mi, že jsi poněkud přecitlivělá. Co napsala ZZaira tak zlého, že ji hned napadáš? Dovolila si jen napsat svůj názor, se kterým já mimochodem souhlasím.
Nechápu PROČ by mělo miminko od narození spát trvale s rodiči v jedné posteli.
Mám děti, kdybys mi náhodou chtěla napsat, že na to jednou přijdu sama. Od narození spaly ve své postýlce, od 6ti týdnů CELOU NOC, naprosto spokojené, ráno hned po probuzení jsme si je braly k nám do postele na pomazlení a poňuchňání a teprve tak za hodku jsme vstávali.
Myslíš, že tím utrpěly nějakou újmu? Spíš naopak. Jsou z nich samostatný, rozumný skoro dospělí lidi.
Teď chceme třetí miminko a vím, že to bude stejné. Každý bude mít svůj pelíšek.
Ať si každý dělá co chce, ale nenapadej prosím nikoho za jeho názor. Má na něj právo.
 žinča 


Re: Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(12.10.2006 23:13:06)
Jak jsi správně podotkla, každý má právo na svůj názor.I já. My jsme se se Zairrou nakonec snad domluvily, ale to nemění nic na tom , že mi její příspěvek přišel netaktní. Pokud vím, že polovina lidí v diskuzi to dělá tak a tak a neomaleně řeknu, že mi to nepřijde normální ( s vykřičníkem), přijde mi to nejméně netaktní. Věř mi, že přecitlivělá nejsem, těhotenské hormony mnou dávno necloumají:-). Odpověděla jsem poprvé Zaiře ve stejném duchu jako se vyjadřovala ona, proč by to měl být ode mne útok, když to podle tebe od ní nebyl? Přečti si ode mne víc příspěvků. Naprosto mi nevadí, že vaše děti spí v postýlce a zvlášť. Myslím si, že váš názor je správný, protože vám vyhovuje,chápeš? Jen nemám ráda řeči o normálním a nenormálním, jako by Zairra měla monopol na správný život. Já ho nemám, proto si o Zaiře nemyslím, že je nenormální když chce dát spát dítě do jeho postýlky. Jen jsem jí chtěla dát najevo, jak její vyjadřování vypadá pro ostatní. Je mi líto, že jsi to nepochopila. Snad příště.
 taky maminka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(13.10.2006 12:55:45)
Od Zzairy to žádný útok nebyl, to se na mě nezlob. Útočné byly odpovědi na její příspěvek.
Mě také nepřijde normální když dítě spí v mé (naší) posteli a já si musím na milování hledat jiné místě různě po bytě.
Mmch milovali jsme se manželem na hodně rozličných místech, rádi experimentujeme. Když dostaneme chuť, uděláme to klidně na kuchyňské lince, ale proto, že tu chuť v tu chvíli máme a ne proto že MUSÍME neboť, že v naší posteli spinká děcko.

PS: Samozřejmě spinkaly cca do 2 let s náma v ložnici,na dosah a na dohled od našeho letiště.
 žinča 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(14.10.2006 13:35:21)
Taky maminko, jsi určitě úžasná matka, manželka a milenka. Mi to, ale neříkej, já to mám na háku:-). Nezajímá mě jestli s manželem experimentujete a jak spaly vaše děti. Já narozdíl od tebe nikoho nesoudím.

Myslím, že to moc řešíš. Zairra prostě plácla blbost, já jsem jí jen chtěla ukázat jak hloupě to znělo a pak jsme se rozloučily v dobrém, myslím, že bude fajn mamina, pochopily jsme se,že o nic nejde. Já jsem Zairru nenapadla a za tím si stojím. Jen jsem chtěla ukázat jak hlášky typu "nepřijde mi normální" hloupě zní. O dětech a jejich spaní, manželech a sexu to vůbec nebylo.
 Mony, Kacenka 3 mesice 
  • 

Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(9.10.2006 11:14:00)
Mila Zzairo i ja mela pred narozenim sve dcery takove predsevzeti,ze dite nepatri do postele spolecne s rodici a kdyz se mi ten drobek narodil zmenila jsem hned nazor. Chtela jsem ji mit porad u sebe a spat s ni ve spolecne posteli je pro me neco nevyslovitelne krasneho. Ona se ke mne prituli a presne odpadaji problemy s kojenim. Napije se hezky v leze a ja citim,ze je spokojena. Jak pise i pani doktorka mam pod kontrolou jeji dychani a kdyby mela jakykoliv problem jsem ji na blizku. Navic ja osobne se vyspim krasne, ona se take budi jen na to krmeni a obejde se to bez place. To mozna,ale vse poznas az se Ti miminko narodi zmenis nazor v hodne vecech a predsevzetich. Jinak neodsuzuji nikoho co se tyce spani s miminkem ve stejne posteli nebo ne. Opravdu at to kazdy dela podle toho,co citi a co jemu i diteti vyhovuje, to je preci nejpodstatnejsi. Stejne je to tak i s tou zalezitosti sexu.
 Mony, Kacenka 3 mesice 
  • 

Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(9.10.2006 11:15:42)
Mila Zzairo i ja mela pred narozenim sve dcery takove predsevzeti,ze dite nepatri do postele spolecne s rodici a kdyz se mi ten drobek narodil zmenila jsem hned nazor. Chtela jsem ji mit porad u sebe a spat s ni ve spolecne posteli je pro me neco nevyslovitelne krasneho. Ona se ke mne prituli a presne odpadaji problemy s kojenim. Napije se hezky v leze a ja citim,ze je spokojena. Jak pise i pani doktorka mam pod kontrolou jeji dychani a kdyby mela jakykoliv problem jsem ji na blizku. Navic ja osobne se vyspim krasne, ona se take budi jen na to krmeni a obejde se to bez place. To mozna,ale vse poznas az se Ti miminko narodi zmenis nazor v hodne vecech a predsevzetich. Jinak neodsuzuji nikoho co se tyce spani s miminkem ve stejne posteli nebo ne. Opravdu at to kazdy dela podle toho,co citi a co jemu i diteti vyhovuje, to je preci nejpodstatnejsi. Stejne je to tak i s tou zalezitosti sexu.
 taky maminka 
  • 

Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(11.10.2006 15:33:32)
Zzairo, mám stejný názor a tobě přeju hodně štěstíčka :-)
 Daja** 


Re: s něčím nesouhlasím 

(3.10.2006 11:12:08)
Jak sama uvádíte,vyrušit rodič může i dítě, které spí v pokoji rodičů ve vlastní postýlce, takže to vyjde na stejno. Navíc ve většině případů miminko usíná ve vlastní postýlce a k rodičům se stěhuji během prvního nočního probuzení. Takže - vzhledem k tomu, že u většiny párů sex probíhá spíš z večera než třeba ve dvě nad ránem, problém by neměl být. A ještě - co takhle se milovat někde jinde než v ložnici - obyvák, koupelna...
 Daja** 


Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(3.10.2006 11:16:02)
Chtěla jsem samozřejmě napsat: vyrušit rodiče může i dítě... ne: vyrušit rodič, tahhle to dostalo opačný smysl.
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(3.10.2006 11:38:58)
Jo, jo, musím říct, že nám přítomnost malého dítětě v bytě sexuální život opravdu ulepšila - pochybuji totiž, že jinak bychom sex po osmnácti letech vztahu provozovali v kuchyni, v koupelně, na chodbě atd. - prostě tam, kde je v danou chvíli nejmenší riziko, že se malý objeví.
 Rejcka 
  • 

Vic deti + zalehnuti je mozne 

(3.10.2006 17:18:58)
Ono se velice dobre radi, bezte si uzit do jine mistnosti. Ale co kdyz v tech jinych mistnostech je velka pravdepodobnost, ze se potkate se zbyvajicimi detmi? Ono je to jednoduche radit s jednim, ale zkuste to s 15, 10 a 8 letymy detmi. To, ze se objevi v nejneuveritelnejsi hodinu v kuchyni, obyvaku ci na zachode je velmi pravdepodobne.
A k tomu zalehnuti. Neni to pravda, ze nemuzete ditko zalehnout. Ale muzete. Stalo se to me tchyni, ktera rozhodne nepije ani prasky nebere. Nastesti to tenkrat dopadlo dobre, jen ditko bylo nejakou dobu v nemocnici. Rikala, ze jeji dcera byla tenkrat cely den strasne uknourana, porad se chtela nosit, navic tchyne mela dalsi 2 deti... Aby nakonec mala usnula vzala si ji k sobe do postele. A prehodila si ve spanku pres ni ruku. Nastesti manzel vstaval do prace, tak to zachranil budik. A musim rict, ze tchyne opravdu je velice pecliva matka a babicka.
 jana 
  • 

Re: Vic deti + zalehnuti je mozne 

(3.10.2006 19:49:36)
To je zajímavé, mě spaní s rodiči doporučovala přímo lékařka v porodnici jako prevenci syndromu náhlého úmrtí kojenců. Ta malá se přidusila? A jak byla v té době stará? Jinak, naše dvě starší děti, 7 a 9, nás zatím v obýváku nepřekvapily.
 Evina 
  • 

Re: Vic deti + zalehnuti je mozne 

(3.10.2006 21:56:44)
Aha, trochu příběh z věřte nevěřte, co, hlavně že je švagrová zdráva a tchyně jakbysmet.
Holky nebojte se spát s dětma, jestli vám to vyhovuje. Pokud ne, tak taky žádný problém, ale hlavně se nestrašme.
 Rejcka 
  • 

Re: Re: Vic deti + zalehnuti je mozne 

(4.10.2006 8:38:27)
Ano, svagrova je zdrava a dari se ji skvele. Zadne verte - neverte:-))
To, ze Te deti v obyvaku jeste neprekvapili, neznamena, ze se to nemuze stat treba hned zitra. Nebo se to taky stat nemusi vubec. Nas nejstarsi, kdyz se dozvedel o sexu, tak nas dokonce zacal spehovat, aby zjistil, jestli to delame taky:-)
Pokud nekoho uklidni, ze spani s kojencem zabrani syndromu nahleho umrti, je myslim dobre, ze s mimcem spi. Klidna matka je lepsi, nez nervozni. Cetla jsem jednou jeden clanek, ktery napsala matka, ktere dite na syndrom zemrelo. Psala tam, ze i kdyz spala s mimcem, nic nepoznala. Proto tomu neverim, ale nechci tady proboha nikoho strasit.
 Kačka+Miška+Eli+Anička 


Re: Re: Re: Vic deti + zalehnuti je mozne 

(5.10.2006 0:29:40)
Rejčko, ale když vás špehoval, tak tomu bys asi nezabránila nikdy né??

Já jsem naše taky "přistihla" v jejich ložnici, když mi bylo asi 12-13, vzbudili mě a já se šla rozespalá podívat co se děje :o) nějak mi to došlo až na tom prahu :o)
 iva 
  • 

Re: Re: Re: Vic deti + zalehnuti je mozne 

(8.10.2006 13:54:56)
Rejcko, promin, ale znis jako "cerna kronika".. ono to zas tak zle neni.. ;)
 marie 
  • 

Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(3.10.2006 11:48:07)
no nemyslím, že to vyjde nastejno. fakt nevím, jestlo "to" jde, když mi na krk dýchá mrně:-) ale je fakt, že se člověk nemusí omezit jen na ložnici, nicméně si stejně myslím, že by děti měly spát ve své postýlce, a to nejen kvůli rodičovskému sexu. už se vám někdy stalo, že se batole nad ránem počuralo? probudit se v louži, to je chuť. nebo když se naše mladá uvelebila v naší posteli "na koso" -vyspala se jen ona, nikdo jiný.
 DitaB 


Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(5.10.2006 22:54:07)
Počuralo. Jednou. "Chuť" to nebyla - prostě jsem vyměnila podestlané ručníky a prostěradla za suché, osušila a převlékla dítě a spalo se dál.
Na koso spává docela běžně celé tři roky. A protože nám spaní ve třech stále vyhovuje, není pro mě problém lehnout si na koso taky.

Teda pardon, toto pro mě nejsou důvody pro spaní dítěte ve vlastní postýlce.

Mně osobně zase nevyhovovalo, že se náš syn při převalování ve své postýlce pořád mlátil o šprušle, což ho budilo... Takže asi po měsíci používání jsme postýlku zase zrušili :-)

No a jednou jsme ho nechali spát ve vedlejší místnosti - tak to už jsem se vůbec nevyspala, protože jsem co hodina běhala konejšit plačící mrně. V mezičase jsem se neklidně a hlavně marně pokoušela usnout...

A taky je dobré, jak všichni řeší ten sex. Ještě že to neřešili naši předkové, to by tu neměl kdo diskutovat :-))

Dobrou noc a sladké sny všem v jakýchkoli postelích a postýlkách.
Dita
 taky maminka 
  • 

Re: Re: Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(11.10.2006 16:08:22)
Dito, no bodej by ve vedleší místnosi neplakal, když je rozmazlenej a navyklej spát s váma v posteli.
To je to o čem se tu taky mluví, že si dítě pak těžko zvyká ve svém pokoji.
 Lenka, 2 dospělí syni 
  • 

Re: s něčím nesouhlasím 

(8.10.2006 15:29:51)
naši kluci s námi spali v ložnici až do 3 a 5 let a do dnes na to vzpomínáme jako na moc hezké období...
 Zuzka a Anežka 06/05 
  • 

Re: Re: s něčím nesouhlasím 

(8.10.2006 17:18:08)
A jak jste je pak naučili spát samostatně ? Naši malou k nám dávám, když se v noci vzbudí a bojím se, jak jí to odnaučíme...
 Lucka+2,5letá Katka 
  • 

Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 17:25:54)
Tak já teda nevim,vám opravdu nevadí sexovat s dítětem v posteli?
To se musíte držet fakt zkrátka,no moje dítě je od 1roku sama v pokojíčku,já jsem šťastná a dcera spí taky v pohodě celou noc.Samozřejmě,že jsem si jí občas vzala k sobě do postele,ale podle mě má dítě mít svojí postýlku a rodič má možnost mít taky trochu soukromí.A když se v noci,občas vzbudila,tak klidně halu přeběhnu a zkontroluji co se děje.
A na odpověď že se dá souložit i v kuchyni,ano dá,ale myslím,že spoustu páru to nejvíc provozuje v ložnici(nebo,alespoň ty kterým se tam nerozvalují děti).Souložit se dá opravdu všude(však to máme vyzkoušeno),ale v ložnici to provozujem teda častěji.
Já svojí holku miluju,ale všechno má své pravidla,ona má svůj pokojíček a my máme svou ložnici.

Myslím,že ty matky které tu hlásí,že NEJLEPŠÍ je mít dítě v posteli(a to nejlépe do 6let),jen tiše závidí těm matkám,který své dítě mají v klidu a pohodě ve své postýlce a ohánět se tu řečma jak to byly nejlepší léta když se vás maškalo 15celou noc na posteli mi příjde jako blbost.A nevěřím tomu.Toť můj názor.
 10.5Libik12 


Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 17:36:07)
V tom případě nevím, proč by ty závistivé matky nepřestěhovaly své děti jinam, aby si mohly bez problémů souložit a děti se jim nerozvalovaly v ložnici, milá chytrá Lucko.
 Lucka 
  • 

Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 20:54:02)
Milá Chytrá Libik,
tou závistí jsem myslela,že ty matky co hlásají,jak je perfektní spát s dítětem,nejsou jen schopný své dítě naučit v klidu spinkat ve vlastní posteli.
Já jsem svou holčičku do 7měsíců měla skoro non stop v posteli,budila se snad po hodině, kdykoliv jsem jí chtěla odendat od prsa řvala( kolem toho 5-7měsíce),začala být pěkný závisláček.Pak jsem vyzkoušela metodu Dr.Estevila a mé dítě do dvou dnů spala celou noc ve vlastní postýlce.V 1roce jsme jí zařídili pokoj a přesně v den jejich 1narozenin,tam spala a naprosto v pohodě.
Svojí dceru miluju nade vše,ale nejsem otrok,jsem matka,manželka atd...A prostě v noci má mít každý svou postel.Ráno ke mě samozřejmě dcera příjde a proč ne,to je ráno je vyspinkaná a my si užíváme to ranní tuleníčko.
Ano bude doba kdy dítě už za náma do postele nepříjde,ale tak jde život.

Prostě si opravdu myslím,že v postýlce lze dítě naučit spinkat.
 Lucka 
  • 

Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 20:54:21)
Milá Chytrá Libik,
tou závistí jsem myslela,že ty matky co hlásají,jak je perfektní spát s dítětem,nejsou jen schopný své dítě naučit v klidu spinkat ve vlastní posteli.
Já jsem svou holčičku do 7měsíců měla skoro non stop v posteli,budila se snad po hodině, kdykoliv jsem jí chtěla odendat od prsa řvala( kolem toho 5-7měsíce),začala být pěkný závisláček.Pak jsem vyzkoušela metodu Dr.Estevila a mé dítě do dvou dnů spala celou noc ve vlastní postýlce.V 1roce jsme jí zařídili pokoj a přesně v den jejich 1narozenin,tam spala a naprosto v pohodě.
Svojí dceru miluju nade vše,ale nejsem otrok,jsem matka,manželka atd...A prostě v noci má mít každý svou postel.Ráno ke mě samozřejmě dcera příjde a proč ne,to je ráno je vyspinkaná a my si užíváme to ranní tuleníčko.
Ano bude doba kdy dítě už za náma do postele nepříjde,ale tak jde život.

Prostě si opravdu myslím,že v postýlce lze dítě naučit spinkat.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 21:07:12)
Já nevím, proč tu vykřikuješ opakovaně, že dítě má mít svou postel. Už níž se spousta ženskejch vyjádřila v tom smyslu, že ať každý dělá, co mu vyhovuje, ale nechá tak konat i ostatní. Ty sem zavlečeš předpoklad závistivých matek neschopných naučit dítě spát, proč to? Ty máš nějakej problém? Mé dítě se mnou spí, ségřino s ní nespí a přesto jsme rodina, nevidím v tom problém.

Ale když už jsi taková přesvědčená a tom, jak co má být a co kdo má mít, já ti prozradím jednu pravdu.
Sexuální život můžeš provozovat 40,50,60 let. Dítě, které o tobě nepochybuje, miluje tě a chce být ve spánku s tebou, čímž ti mmch dává spoustu pozitivní energie, máš pár let
 Lucka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 22:06:25)
Ať si každý spí s dítětem jak chce,je mi to šumák,tady když někdo vyjádří jiný názor,tak je div né ukamenován.já si za tím stojím co jsem napsala a mě to tak vyhovuje,toť můj názor.A ty si spi s dítětem jak chceš.

A příjde mi od tebe dost urážející napsat,že dítě které v noci nespí s matkou v posteli o ní pochybuje a nechce být s ní ve spánku apod.žvásty.Myslím,že mám naprosto vyrovnané dítě s kterým mám super vztah.A pozitivní energie z ní dostávám denně.Stejně tak ona ze mě.

A ty tu můžeš vykřikovat opakovaně své názory a ostatní který nemají stejný názor mají mlčet??,Ať si každý dává dítě spát kam chce,jeden do postýlky,druhý k sobě do postele apod...,ale přeci není to o tom,že matka která nespí se svým dítětem,tak své dítě nemiluje.

 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 22:15:28)
Já obvykle nereaguju na sprostý příspěvky, ale "nepochybující dítě" je malé dítě. Moje, tvoje, číkoliv, až tvé(mé) dceři bude víc, nějakou výhradu mít bude, zatím ne, maminku vidí absolutně pozitivně.

Opakovaně jsem vyjádřila nelibost nad tím, že si dovoluješ označovat matky, co spí s dětmi za ty, co závidí a nejsou schopny naučit dítě spát a opakovaně vyjadřuji názor, že každý si má dělat, co uzná za vhodné, ale netroubit do světa, že ten kdo to dělá jinak, je pomýlenej.

 Lucka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 22:32:43)
Libiku tobě příjde můj příspěvek sprostý?
Možná,že jsem to s tou závistí napsala špatně,prostě mám jen názor,že jsou tu i matky které svoji neschopnost naučit dítě spát samotné v posteli,maskují za to,že NEJLEPŠÍ pro dítě je spát s matkou.Neříkám,že to jsou všechny matky!!!!

A ty si myslíš,že o tobě dítě nebude později pochybovat i když vjeho raném dětsví se spalo v tvé posteli?Myslíš,že dítě které nespalo s rodiči,víc o rodičích pochybuje?Tohle mi příjde pomýlené.

Je mi opravdu vážně jedno kdo spí jak, jen jsem napsala svůj názor.Myslím,že od toho diskuse je.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 22:44:32)
A ty si myslíš,že o tobě dítě nebude později pochybovat i když vjeho raném dětsví se spalo v tvé posteli?Myslíš,že dítě které nespalo s rodiči,víc o rodičích pochybuje?Tohle mi příjde pomýlené.

Lucko, dej si vlažnou koupel, zchlaď emoce a zkus si znova přečíst, co Libik napsala. Třeba pochopíš

S.+++
 žinča 


Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(9.10.2006 13:06:46)
Lucko, promiň, ale svůj názor dáváš přinejmenším najevo dost agresivně. Souhlasím s Libikem , že se ohradila. Najdi v diskuzi jediný příspěvek od matky , která se svým dítětem spí a kritizuje matky, které ne. Zdá se mi to nebo ne, že ženské, které se svým dítětem spí nemají potřebu se obhajovat, napadat druhé a osočovat je ze závisti či podobných bludů? Zřejmě společné spaní učí toleranci :-)
Řeknu to takto: tvůj sex a výchova je mi fakt ukradená.
 petulinka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(10.10.2006 17:41:13)
nevím jak vy,ale já mám syna taky v posteli a vubec nám to nevadí čauky
 Martina+prcek 
  • 

Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 22:09:12)
A ty tu můžeš vykřikovat své pravdy?Myslím Liobiku,že jsi si už strašnou dobu pořádně nezasexovala co?
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 18:19:21)
Lucko naprosto s tebou souhlasím!
 Petra V. 
  • 

Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 18:20:57)
Souhlasím s Luckou.
 Andrea 
  • 

Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 22:20:34)
Lucko, souhlas
 bejbina 


Souhlas s Libikem a Sylvií 

(9.10.2006 13:36:12)
Nespíme stabilně s dítětem, ale spali jsme. Dokud jsem malou kojila, od prvního probuzení na kojení jsem nebyla schopná ji odnést zpět. Prostě jsem usnula. Když jsem ji odstavila, bez problémů spala celou noc v postýlce.
Dnes to funguje tak, že když si zapláče, vezmu ji z postýlky a dospíme se u nás v posteli. Klučina se k nám chodí dospat podle chuti. Manželovi to nevadí, protože o tom většinou ani neví.
Mnohokrát mi v diskuzích tady přijde, že si někteří po sobě příspěvek ani nepřečtou, jak kategoricky může vyznít. A ještě horší je, když si nepřečtou pořádně příspěvek na který reagují.
 Ariel a Sebastien 
  • 

Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(10.10.2006 19:28:21)
No teda, jestli vy tady kromě Lucky nejste takový ty domácí blbky, bohužel bez pořádnýho sexu, to je mi vás líto.
 bejbina 


Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(10.10.2006 21:30:23)
Jako domácí blbka se necítím a frigidní také nejsem. A možná by Tvůj příspěvek byl ještě srozumitelnější, kdyby jsi za slůvkem sexu udělala tečku a pak začala velkým písmenem další větu. A nebo to samé za blbky. Bohužel....
 ... 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(11.10.2006 15:47:24)
:-)))))))
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(11.10.2006 17:25:22)
:))))) To je zvláštní. Fakt jsem se pobavila. :)))) Maminy s dětmi v posteli jsou v pohodě a jsou napadány maminami, které s dětmi nespí. A je jim dokonce podsouván nedostatek sexu. :)))) Zdá se mi to spíš naopak. Kdo má nedostatek sexu, bývá popudlivý a naštvaný na celý okolí. Stejně jako tu předvádí maminy, které v posteli děti nemají. Jestli ony náhodou narozdíl od mamin s dětma v posteli netrpí stereotypní postelovou nudou. :))))
 jana 
  • 

Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(8.10.2006 20:28:12)
Mám tři děti a vůbec mi nevadí, že se nám nejmladší "rozvaluje" v ložnici. A nezávidím ti vůbec nic, naopak si to užívám. Můj taťka mi vždycky říkal: jen si to užij, ve dvaceti za váma do postele nepolezou. Opravdu, strašně brzo to skončí.
 Jola + 2x4 
  • 

Re: Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(12.10.2006 0:15:13)
... a my máme v posteli každou noc dva kluky a jednu kočku :-).
 Arlen 
  • 

Re: Nevěřím,že vám nevadí při sexu,dítě v posteli:(((( 

(11.10.2006 15:45:16)
Lucko, moc hezky jsi to vyjádřila. Myslím si to samé :-)
 Marika, Kačenka 07/2006 
  • 

Vyhovuje 

(3.10.2006 11:01:57)
Nám spaní společně vyhovuje, jelikož nespím sice lépe(prostor a poloha), ale rozhodně déle. Malá usíná u kojení, takže následné pokládání a uspávání v postýlce nám neubírá spánek. Dokud je takhle malá, rozmazluju ji ráda. Přes den už se snažím uspávat jí v postýlce, zatím nic moc úspěch, ale teprve začínáme.
20 hodin denně nespala snad nikdy, ani děti mých znýmých nebyly takové "Růženky". Pravda, že mít možnost se rozvalit a mít postel pro sebe je úplně jiné "žůžo", tak se těším, až JEDNOU malá bude spát ve svém.
U mě není otázka položena "sex s nastraženýma ušima nebo sex v klidu", ale spíš sex s nastraženýma ušima nebo sex vůbec...v tomhle jsme byli i s tatínkem za jedno :-)
 adelaide k. 


Re: Vyhovuje 

(3.10.2006 11:36:27)
Mariko, o sexu s nastraženýma ušima jsem psala já a v trochu jiné souvislosti...
Já souhlasím že dítko v posteli klidně. Ale sex raději jinde, protože mě nebaví jít v půlce utěšovat dítko probuzené tím že nám vrže postel nebo, že jsme hlasitěji promluvili. To raději sex v kuchyni :-)))))
 Marika, Kačenka 
  • 

Re: Re: :-) 

(3.10.2006 11:49:25)
Právě, malá se budí, sotva se člověk pohne, ale odejít do jiné místnosti je zatím nemyslitelné. Řvala by jako tur. Ona je fakt ještě taková maličkatá...
Mimochodem, nedalo mi to a pokusila jsem se znovu malou uložit do postýlky, a zatím musím zaklepat - spí jak andílek.
 adelaide k. 


Re: Re: Re: :-) 

(3.10.2006 12:01:35)
Mariko, teď koukám na to že vaše malá je ještě opravdový mrňousek :-))))))))))))))
Neboj ono se to srovná :-)))))))))))) Btw, když bylo naší mlaé tolik co té vaší tak jsme dávala většinou přednost "žádnému sexu" takže vlastně ani nevím jak by to probíhalo :-)))))))))))))
 Marika 
  • 

Re: Re: Re: Re: :-) 

(3.10.2006 12:07:12)
No, nám se docela daří, mé hororové představy z toho, jak to bude po porodu se naštěstí nevyplnily, i když to, samozřejmě, není jako dřív. Jelikož je to zatím brzy (ani ne 3 měsíce), neházím flintu do žita.
Mimochodem - už nespí :-)
 Kacka&Tobik,05/06 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: :-) 

(3.10.2006 17:19:00)
Musim rict, ze co se tyce denniho spani mame take problemy. V noci maly spi i 11 hodin v kuse (je mu 4,5 mesice)v postylce, ale pres den mi proste nezabere a nezabere... . Prvni 2 mesice jeste usnul venku v kocaru, ale ted uz neusne ani venku ani doma v postylce.Maximalni vykon byl asi pul hodinku, kdyz mi usnul v naruci pri kojeni a ja ho tak nechala.Dokazete si asi predstavit, jak jsem pak mela drevenou ruku...:o).
Samozrejme jsem rada, ze vydrzi tak dlouho pres noc, ale takova hodka denne by mi taky bodla...:o)
Kdyby nekdo mel nejaky osvedceny navod "jak na denni spanek" ,sem s nim...:o)
 Katka. 


Re: Re: Re: Re: Re: :-) 

(4.10.2006 20:49:49)
Náš syn s námi nikdy spát nechtěl.
Když byl úplně maličkej, hodně zvracel, tak jsme si ho brali do postele, abych měla klid.
Ale on u nás v posteli šíleně křičel, když jsme ho dali do postýlky, uklidnil se a usnul.
Teď už má 8m, často stojím u jeho postýlky a říkám si, jak by to bylo hezký, přitulit se k němu a spát.
Teď občas usne u nás v posteli, ale převaluje se, heká... když ho přeneseme do jeho postýlky, je klid.

Jo a ve svých 8 měsících spí cca 17 hodin denně.
Někdy víc, někdy míň. Doufám, že mu to vydrží co nejdýl :o)))
 Zdenka a Barborka mé první mímo 
  • 

Re: Re: Re: Re: :-) 

(8.10.2006 22:20:34)
Ahoj všem.
Tak jsem si zrovna dnes říkala, když Barča večer pláče k neutišení a musím ji sklidnit a na posteli ji uspat a pak ji dávám do postýlky, jestli to nebude do budoucna problém to odnaučit a tak jsem otevřela tento názor. Je ji 4,5 měsíců a začíná velmi dobře vědět co dělá, ale před usínací pláč nám trvá od narození je to nějaký její pořádný vybití a pak usne a tak si nemyslím, že tohle dělá z rozmaru jen mě žádá o pomoc už od začátku co ji mám.

Přiznám se, že spíme s dcerou také ,a řeknu to asi takhle, já nemám naprosto žádnou obavu o zalehnutí nikdy jsem neměla divoké spaní a ani tvrdý spánek a pak jsem Barču pořád sledovala jestli dýchá mám hrůzu z toho, že se udusí nebo přestane dýchat, a tak jsem skoro ani neopouštěla místnost prostě jsem byla uplně šílená a tak jsem si pořídila monitor dechu a už jsem spala klidně a začala zase žít a být normální a né vyšinutá matka, ale zase chápu, že když si někdo nevěří musí mít špatný pocit z miminka vedle hlavně aby mu neublízila.

Ale přiznám se tak za a) spaní s malou je super na mazlení spíme čelo na čelo ona to prostě miluje, a já také prostě si to strašně užívám a říkám si užij si to dokud to jde pak už třeba nebude takovej mazlík za b) začala jsem do dělat tak, že večer jsem ji sice uložila do postýlky a spinkala, ale už od prvního nočního kojení jsem ji nechávala u sebe, protože se tak dlouho kroutila prdíkama, pak zase to a ono a protože jsem byla už tak unavená z chození k postýlce mám ji sice hned vedle ale stačí to a za c) spaní s mímem je sice krásný a užívám si to ale nevyspím se tak dobře jako bez ní, protože nemám takového prostoru a malá se roztahuje, ale stejně jsem se nachytala že i přez to, že malá spinká v poho celou noc v postýlce tak si ji po dalším kojení dám do postele, abych se s ní pomazlila, protože to mám hrozně ráda tu její blízkost a jak si dává to čelíčko na mé a pak mi podává ručičku no prostě bych ji snědla láskou,a i když jsem ráno celá polámaná prostě si to užívám a aspoň dýl spinká když ví, že jsem vedle ní a nebo většinou dělám to, že si ji dám k sobě brzo ráno po kojení a tím se s ní pomazlím v noci se vyspím a spíme dýl no ideální.
Myslím si, že je to opravdu každého věc a na jednu stránku spaní i nespaní je v pořádku, vždyď jsou to naši drobečkové a tak to děláme jak to cítíme a tím, že někdo nespí s mímem v posteli nebo v místnosti přece naznamená že je krkavčí matka, hlavně každé mímo je jiné. Jinak jsem ráda, že jsem dnes našla téma na mé trápení a jsem rádá, že nejsem sama v posteli s mímen a nejsem divná novopečená mamča. Tak holky, ženy matky přeji dobrou noc Zdenka.
 Jířa,Zuza3m 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: :-) 

(10.10.2006 11:34:46)
Moc hezky napsané, mám úplně stejný názor.

Jen jsem vypozorovala jednu zajímavost: malé jsou tři měsíce, měsíc a půl spala v kolíbce hned u naší postele a budila se dvakrát - třikrát na kojení, vždy k ránu jsem si ji nechala u sebe a mazlily jsme se. Z kolébky vyrostla a putovala do své velké/malé postele, a na kojení se budí až k ránu, když manžel vstává do práce, přebalí ji a šoupne ke mně a dospíme se spolu. Padne ale osmá hodina a Zuzanka se začne chrout, dudlá prs, vyplivuje ho, no prostě mi dává najeno, že je čas vstávat. Vyhodí mě z mé postele a dál spokojeně chrupká.:-) jinak je mazlivá, od babiček slícháme jak ji máme rozmazlenou, protože se mimořádně ráda chová a vyžaduje to kdykoli je okolo ní víc jak jeden člověk:-) Jen v posteli se chce vyspinkat sama a já ji svojí přítomností ruším.

Myslím, že je úplně jedno, jestli mimi spinká s rodiči nebo ne, je důležité poznat, co jim všem vyhovuje a nelámat zbytečně nic přes koleno.
 .Žaba 


PR článok 

(3.10.2006 11:05:54)
No, zase snáď stále ten istý „PR článok“ o spaní v posteli s rodičmi, kde je všetko krásne a bezproblémové.

Spanie novorodencov a kojencov s rodičmi v posteli – súhlasím, pokiaľ sa dieťa nebráni je to skvelá vec, malé dieťa k matke do postele patrí. Ale v praxi to vidím takto:

„Téměř všechny matky mohou potvrdit, že když mají dítě u sebe v bezprostřední blízkosti, vyspí se ony samy i dítě mnohem lépe.“ Nevyspím sa lepšie, stále kontrolujem, či je zakryté, nie je mu zima... Pri staršom dieťati sa lepšie nevyspalo ani to dieťa, stále lozil (aj keď spal!), kopal... až nám asi v roku spadol z postele, tak sme povedali dosť, a odvtedy spal striktne vo svojej postieľke. Ale aspoň s nami v miestnosti.

„I kojení je jednodušší, protože dítě může být kojeno podle svých potřeb a maminka je přitom vyrušována minimálně.“ To súhlas, nemusím k nemu nikam chodiť, lenže z toho, ako som večne natočená na jednu stranu ma ráno pekne bolí chrbát. Takže čakám (pokiaľ nespím), kým sa „odpojí“ a ja sa možem prehodiť na druhý bok.

„Navíc kojící matka spí automaticky čelem k dítěti, což je chrání před přikrytím polštářem či pokrývkou.“ No, to je práve ono, spať celú noc na jednom boku je pre mňa dosť utrpenie, takže sa teším na chvíle, keď pre zmenu dietko bude hriať chrbát mne...

„Společné spaní je navíc dobrou prevencí syndromu náhlého úmrtí dítěte, protože když maminka spí s dítětem, stále lehce vnímá změny v dechu dítěte.“ Tak to je prosím pekne pekná hovad... Keď spím, tak nevnímam ani chrápanie staršieho dieťaťa, ktoré spí meter odo mňa vo svojej postieľke.

Nechcem, aby to vyznelo, že nemám radosť, že mám dieťa v noci u seba. Opak je pravdou, veľmi si to užívam, len to nie je celé také ružové, ako to namaľovali. U staršieho ma dokonca mrzelo, keď s nami nemohol spávať. A ešte rada pre tých, ktorým sa nedarí dieťa v posteli uspať. Ja to robím tak, že dieťa uspím na rukách a ten prvý nočný spánok spí vo svojej postieľke. Až keď sa v noci prvýkrát zobudí (čiže medzi jedenástou a dvanástou), preložím ho k nám, medzi manžela a mňa, a tam spí až do rána. Nie je nad to nájsť ráno vedľa seba do ružova vyspinkané a spokojne usmiate bábätko.
 Juri 


Re: PR článok 

(3.10.2006 11:41:31)
Souhlasím skoro ve všem z Žabou - jen s tím rozdílem, že já dech malého drobečka (10 měsíců) fakt vnímám - když měl rýmu, skoro jsem nespala. Jinak moje záda už nejsou moje, jít v noci na záchod znamená lehce probudit manžela (už nám jednou prcek cestoval za mnou ven z postele), navíc náš drobeček prostě odmítá dudlík - takže nejenom že kojím, ale sloužím i k nočnímu občasnému dumlání - na "odpojení" čekám někdy dost dlouho. Ale přes to všechno si to spaní s broučkem užívám a manžel taky (ten možná víc než já, sex řešíme v jiné místnosti). Asi je důležité, jestli spaní s dítětem vyhovuje opravdu všem - mamince, tatínkovi i dítěti.
Je pravda, že občas, když řeknu, že malý spí s námi, se setkávám s nepochopením, ale je to individuální - navíc jako matka tří dětí si od okolí
(tchýně, vlastní rodiče, kamarádky atd.)do výchovy svých dětí nenechám moc mluvit. Období, kdy je dítě takhle milounké, netrvá věčně a občas při pohledu a poslechu svého staršího čtrnáctiletého synečka,bych to jeho "přítulné" období vrátila aspoň na chvilku zpátky.
 Pawlí 


Re: PR článok 

(3.10.2006 11:44:57)
Asi jsem "divná" matka ale spala jsem v posteli s naším princem a to přes 4 roky a teď spím s naší malou princeznou a opravdu se vyspím lépe neý kdyby byli vedle v pokoji.
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: PR článok 

(3.10.2006 14:05:26)
Pawlí souhlasím.Spím líp když cítím jak mi malé tělíčko dýchá v posteli:-) My je v posteli jen střídáme:-) jeden odejde..sám do vlastní tak šupnem do postele na pár let dalšího.A upřímně až mi z postele sama odejde i Johanka budu se na ně asi potajmu koukat:-)
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: PR článok 

(3.10.2006 14:05:46)
Pawlí souhlasím.Spím líp když cítím jak mi malé tělíčko dýchá v posteli:-) My je v posteli jen střídáme:-) jeden odejde..sám do vlastní tak šupnem do postele na pár let dalšího.A upřímně až mi z postele sama odejde i Johanka budu se na ně asi potajmu koukat:-)
 Juri 


Re: Re: PR článok 

(3.10.2006 15:10:25)
Já jsem nechtěla říct, že bych se líp vyspala, kdyby byl brouček vedle v postýlce, nebo ve vlastním pokoji. Jenom mě fakt bolí záda a musíme dávat pozor, aby se v noci nerozhodl za mnou cestovat na záchod. Spát pohromadě nám vyhovuje zatím nejlépe - ze začátku jsem se prcka snažila dávat po kojení zpět do postýlky, ale on se pořád budil,takže jsme to asi po dvou probdělých nocích vzdali, navíc se teď v noci ani na to kojení úplně nevzbudí- jen se začne vrtět a vzdychat, ze spaní řekne mama(meme) a přicucne se.
 L+2 
  • 

Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(3.10.2006 12:15:31)
„Společné spaní je navíc dobrou prevencí syndromu náhlého úmrtí dítěte, protože když maminka spí s dítětem, stále lehce vnímá změny v dechu dítěte.“ Tak to se naopak v UK vubec nedoporucuje!!! Naopak!
 ...... 
  • 

Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(3.10.2006 12:38:29)
tak s tim bych taky nesouhlasila, ja bych dite spis zalehla..
kde v UK jsi?
 L+2 
  • 

Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(3.10.2006 15:34:51)
Jsem v Londyne.

Ja jsem s detmi moc nespala, a pokud ano, tak vetsinou, kdyz byly nemocne. Musim rici ze za a) Jsem se nikdy vubec dobre nevyspala, jelikoz jsem se bala ze je bud zalehnu, nebo se prehreji
b) casto se mi zdalo, ze mam dite v posteli a s hruzou jsem si vzdy probudila a hledala dite pod perinou tim, ze jsem vzdy vyhazela celou postel a zdalo se mi, ze je nekde u nohou zakopnute a udusene, provazeno ukrutnym revem na sveho manzela, ze jsme udusili dite(zatimco si detatko hezky spinkalo ve sve vlastni postylce)
c) myslim, ze deti z toho take stastne nebyly, jelikoz se vzdy probudily uplne spocene, jelikoz maminka a tatinek jsou docela dobra kaminka.
 Evina 
  • 

Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(3.10.2006 17:14:32)
Nemyslím to zle, ale to máš nějaké psychické problémy, ne?

Já si myslím, že dítě se nedá zalehnout, pokud ovšem matkou není Helena ěrmáková.
 L+2 
  • 

Re: Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(3.10.2006 17:22:10)
No nevim jestli mam psychicke problemy, nebo ne, ale v kazdem pripade jsem se proste bala, ze je zalehnu a tudiz jsem spala "velmi povrchnim" spankem. Zvlaste teda, pokud jsem po nekolika tydnech byla k smrti unavena z vecneho nevyspani, tak to jsem se opravdu bala.

A mimocodem, nejen ja ale i muj manzel, takze to vypada, ze mame psychicke problemy oba dva.
 MArtina, Dita 1 rok 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(4.10.2006 10:09:54)
No tak to se přidám do "klubu" - taky se občas budím z noční můry že jsem ji "zalehla" nebo zaházela peřinou... (teď jsme ji měli asi 3x u sebe, protože v bytě je hrozná zima a ještě nám netopí- máme tu 11 stupňů ale správce říká že on má 21 takže ještě topit nebude......). Naopak dneska jsem se vzbudila hrůzou že jsem zapoměla vytáhnout bočnici a že vypadla z postýlky.....

S tím spaním X nespaním pohromadě to podle mě musí vycházet i z nátury obou rodičů, a ne z nějakého prohlášení "vědců" či lékařů co je či není vhodnější. Jak tu píší mnohé maminky - mají spánek tvrdý a dýchání dítěte nevnímají, jiné jsou toho schopny, někdo se nevyspí celou noc na jednom boku, jinému to nevadí.
Také jsem se setkala s tím, že jsem matka krkavec, když jsem se zmínila že naše malá spala od 4 měsíců sama v postýlce ve svém pokoji. Celou noc. Protože od dvou měsíců spala v postýlce vedle mě taky celou noc. Takže "odsunu" nestálo nic v cestě. A pro mě je to doslova a do písmene balzám na duši, protože jediný čas během dne který mám pro sebe je ten, když malá večer usne. A protože máme jen její minipokojíček, naši ložnici/obývák a kuchyň, máme v ložnici i televizi, počítač a tak. Čili pro mne je mnohem lepší když vím, že malá spí vedle v klidu a já si můžu pustit telku, pracovat na PC nebo si jen v klidu číst knížku v posteli. Kdybych tohle nemohla, brala bych to jako obrovské osobní omezení, vím že mě za to asi odsoudíte, ale já nejsem jen a pouze matka, ale taky žena, tak trochu věčná studentka, člověk s vlastními zájmy.
A svůj osobní prostor umím obětovat jen do určité míry.
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(8.10.2006 18:31:48)
Marti není tě za co odsuzovat a souhlasím s tebou! Nejsme jenom Matky,ale i partnerky a ženy a máme právo si užít aspoň večer....
 ...... 
  • 

Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(4.10.2006 10:54:46)
souhlasim a jsem taky v Londyne:)
 Kačka+Miška+Eli+Anička 


Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(5.10.2006 0:51:04)
L+2

tak nějak nevím, nikdy jsem se takhle hrůzou nebudila. Malej sice s náma v posteli spí, ale má vlastní deku.

Ale nezdá se mi tohle, že matka spí vždy obličejem k dítěti, já se kolikrát otočím k němu zadkem a nevadí místa mám já i on dost, kdysi jsme s manželem bydlely v garsonce a měli jen roskládací gauč (vel 1 lůžko) a tak krásně se nám spalo, pak nám to docela chybělo, když jsme se přestěhovali a měli najednou větší postel :o(.
 Kačka+Miška+Eli+Anička 


Re: Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(5.10.2006 1:04:46)
koukám, koukám a mám tam chybku :o), samozřejmě, že jsme bydleli a v garsonce jsme měli rozkládací gauč :o)
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(4.10.2006 11:06:48)
Po přečtění posledních příspěvků jsem dospěla k závěru, že to bude tím, že v každém státě žije jiný druh dětí. Nejen že naprosto odlišně snášejí spaní s rodiči, ale i klučičí pindíky jsou úplně jiné.Viz citace z příspěvku o "přetahování":

"Japonští autoři v práci z roku 1996 po vyšetření 603 chlapců uvádějí, že až 60 % chlapců ve věku 8-10 let nemá ještě předkožku plně retraktibilní. Žádná léčba není zapotřebí. Další práce z roku 1997 uvádí, že neretraktibilní předkožka u dětí předškolního věku je normálním nálezem.

Z Velké Británie jsou zase údaje, že jen 4 % novorozenců mají předkožku volnou, ale ve věku dvou let až 80 %.

Podle starší práce dánských autorů má kolem 50 % chlapců ve věku 10 let volnou předkožku a procento stoupne na 99 po ukončení puberty."

Takže pro kluky v UK sice není bezpečné spát s rodiči v posteli, ale zase si většina z nich může ve dvou letech krásně přetahovat, o čemž si malí Dánové a Japonci mohou nechat jen zdát.

BTW, já bych si kluka jako miminka do postele nevzala ani za nic, protože bych opravdu měla hrůzu, že ho zalehnu. A pokud ne já, tak tatínek určitě, protože já sice spím velmi dobře, ale muž je v noci skutečná mrtvola.
 VeraK 


Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(4.10.2006 12:14:11)
A kde spí Váš manžel?????? A rozdíl mezi dospělým člověkem a malým miminkem/dítětem je snad jasný. Těžko zalehnu chlapa jak hora, že :-))).

Naše Anička spala od příjezdu z porodnice ve své postýlce, která je těsně přiražená k mé posteli. Když se mi stalo, že jsem při kojení usnula, budila jsem se s hrůzou, že má Anička přikrytou hlavičku a je udušená. A jako pisatelka výše jsem možná psychicky nemocná, ale taky jsem se několikrát vzbudila s hrůzou, že je malá někde pod peřinou a zatím si spokojeně spinkala ve svém pelíšku. Jsem možná divná, ale s Aničkou jsem se nikdy pořádně nevyspala (bolavá záda z jedné polohy, povrchní spánek....). Teď jen budu mít obavy z toho, jak bude chudinka tím mým sobeckým chováním poznamenaná na celý život :-))).

Každému vyhovuje něco jiného, každý si to přece musí udělat po svém. A fakt si nemyslím, že pokud dítě nespí s maminkou v posteli a pokojně si hajá ve své postýlce, bude z toho mít nějaké psychické problémy.
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(4.10.2006 12:35:14)
Ale jasně že nemám strach, že zalehnu svého muže, přece jen je větší než novorozeně a skutečně spí na té druhé půlce postele. Ale já chápu spaní s miminkem tak, že v posteli široké 180 cm spí maminka, tatínek i dítě, takže na dítě žádných 90 cm nezbývá, je uprostřed mezi rodiči. Ale asi bych měla strach, i kdybychom v té posteli spali jen s mimčem. Ten strach se nesnažím nijak analyzovat a logicky zdůvodňovat, prostě ho mám, moje sousedka se zase bojí pavouků, prostě se jich bojí, i když nic nedělaji.
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(4.10.2006 15:45:03)
Navrhuji zanechat debaty o tom, co vlastně znamená spaní matky s dítětem, aby se nám do toho za chvíli nezapletli strejdové, tety a babičky. Vy s dítětem spíte nebo jste spala, já ne, možná, jestli dojde na další, zjistím, že není větší blaženost, než si ho vzít do postele a fóbie mě opustí. Zatím mi stačí, že když je kluk nemocný (cca 180 dní v roce, alespoň za poslední školní rok), spíme na střídačku s manželem u něj v pokojíčku na matraci.
 žinča 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak to ze kazdy stat ma jine vyzkumy? 

(6.10.2006 7:05:56)
Market, já jsem psycicky docela v poho a taky jsem trpěla strachem, že své dítě zalehnu. Ale spaní s malým bych se prostě nevzdala. POkud by jsi chtěla s příštím miminkem spát, já to dělala tak, že jsem spala o hodně níž než mimi. Prostě jsem měla obličej proti jeho bříšku. Můžeš být k smrti unavená, ale hlavou nikoho nezalehneš:-), a navíc se můžeš otočit na záda, na druhý bok, cokoliv. Manželovi dítě v posteli vůbec nevadí, naopak, strávili jsme spoustu krásných chvil, když jsme se společně dívali, jak naše dítě usíná mezi námi. Jinak manžel spí jako dřevo,takže syna jsem si před usnutím dávala na svou stranu. Já jsem mívala taky tvrdý spánek, ale po porodu jsem první týden nespala vůbec a bohužel jsem si pak vypěstovala takovou citlivost na dech dítěte, že když má malý rýmu nebo chraptí, je to pro mě katastrofa, protože to nespím ani minutu. Takže s tvrzením, že matka funguje jako monitor souhlasím . Já netvrdím , že spaní s dítětem je idylka a že se skvěle vyspím, naopak. Ale je to prostě mé dítě, které jsem si strašně přála, takže jsem ochotna snášet nepohodlí. Věřím, že jsou děti, které s rodiči spát nechtějí, ale ten můj chtěl, takže proč ne. A kolíbka za pěťo,postýlka za čtyři , monitor dechu...všechno šlo do kelu:-). Nevím, proč se některé matky vymlouvají na strach ze zalehnutí, na spaní na jednom boku, sex s manželem, málo prostoru....všechno se dá zařídit když chcete. Když nechcete, stačí prostě říct, nechci spát se svým dítětem. No a? Já zase chci, ale nehledám si pro to ospravedlnění. Je to věc, o které si rozhoduji sama, stejně jako ty a nikdo nemá právo kritizovat mě nebo tebe.

PS: Milado, to je strašné. A já jsem si myslela, že mám doma atopika.Proti tomu, co popisuješ je to idylka. Obdivuji tě, že jsi to vydržela. No to je vlastně blbost, co jiného si měla dělat, že? Ale obdivuji tě.
 Čekatel na smazání 


postel 

(3.10.2006 12:14:10)
K otázce jakou koupit postýlku, jednoznačně doporučuji tu, u které jde sundat bočnice. U naší to bohužel nejde a když se prcek (14 kg) v noci vzbudí a chce za náma, docela při tom vytahování trpí záda.

Jinak spí s náma v ložnici od narození, určite by bylo fajn, kdyby spal sám ve svém pokoji, ale při pokusu se v noci vzbudil a řval že tam nikoho nemá. Tak jsme to po týdnu vzdali a je zase s námi, třeba to přijde stejně jako někdy nočník .)
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


manžel,partner 

(9.10.2006 11:54:37)
Já si myslím,že je velká škoda, že se tady k tomuto tématu nevyjadřuje víc mužů (partnerů,manželů) ta postel totiž původně patřila taky jim :)))
 Marika, Kačenka 07/06 
  • 

Re: Re: manžel,partner 

(9.10.2006 17:49:37)
Proč tak z ostra? Mě by, náhodou, také zajímalo, jak to hoši snáší - přítel vypadá docela v pohodě, navíc malá se mnou spí na mé půlce a v noci ho nebudíme. Nijak negativně to nekomentuje, takže se zdá, že je to OK - ale třeba to tak nevnímá, co já vím. Takže kdyby nějaký táta napsal, docela by mě to zajímalo. Vždycky je dobré věci vidět i z jiné stránky, i když je mi jasné, že tak, jak jsme odlišné my ženy, jsou odlišní i muži.
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


Re: Re: manžel,partner 

(9.10.2006 21:10:52)
Milá Milado,nechápu co se tě na tom tak dotklo? Nikdo ti přeci nevyčítá,že máš své nemocné dítě v posteli....mě prostě jen zajímá i mužský pohled na věc,toť vše.
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


Re: Re: Re: Re: manžel,partner 

(10.10.2006 8:32:14)
Ne Milado tvoje odpověď za tvého muže mě absolutně nepřesvědčila,protože prostě za něj nemůžeš mluvit....a nereagovala jsem na tvůj příspěvěk a po sté opakuji, že v tvém případě,kdy je dítě nemocné jde o něco naprosto jiného než když matky nechávají spát v posteli své zdrávé a bezproblémově děti! Chápeš??? Ale zrovna tak po sté opakuji ať si to každý dělá jak chce,je tokaždého věc,ale diskuze je k tomu,aby každý vyjádřil svůj názor a můj názeor je ten, že by dítě v posteli rodičů spát nemělo,toť vše....
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: manžel,partner 

(10.10.2006 9:05:22)
No, můj manžel se tady vykecávat nebude, protože narozdíl ode mne chodí do práce a nemá na to čas ;o) Ale
1. když jsem se jako těhotná snažila nějak nenápadně vyšťuchat z postele prostřední holku, abychom po narození neměli v posteli všechny děti, tak se tomu manžel smál a že ať ji nechám, však se kdyžtak nějak vejdem
2. u nejmladšího děcka se mi často stává, že se ráno probudím a zjistím, že nám ho manžel během noci dal do naší postele.

Z toho usuzuju, že i jemu společné spaní vyhovuje, jinak by dítě uspal jinak než přenesením k nám ;o)


S.+++
 Xantipa. 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: manžel,partner 

(10.10.2006 10:27:00)
Byla jsem přesvědčená, že je tak úžasné, když mohu spát s dětmi v posteli. Prostřední se sám odtěhoval na svou postel v šesti letech, kdy prohlásil, že už chce spát sám ve svém pokoji. Musím ale říct, že jsme nikdy své děti nenutili spát s námi, je to jejich volba. Nejmladší syn s námi spí podle své nálady. Jsou mu 4 roky. Když si chce číst, jde do své postele, kde má lampičku a většinou skoro pravidelně tam usne a k ránu /po 3. hodině ranní/ se přestěhuje sám do naší manželské postele. Rád se přitulí, vleze se k nám pod peřinu do tepla, obejme mě nebo manžela kolem krku a ze spánku zašeptá - mám tě rád. Myslím, že až povyroste, bude mi to chybět. Myslím si, že ti, jejichž děti od malička spí samy ve své posteli a třeba ve svém pokoji, jsou o tyhle okamžiky strašně ochuzeni a že je to věčná škoda. Tohle se v jinou dobu nedá zažít. Jenže možná, že když někdo něco nezažije, tak potom mu to vlastně ani nechybí. Vzhledem k tomu, že takhle s námi spávaly všechny děti a manžel neprostestoval, určitě mu to nevadí. On není typ, který by se neozval. Doufám, že nějaký debil mě neosočí, že jsme pedofilové.
 Marika, Kačenka 07/06 
  • 

Hezký příspěvek 

(10.10.2006 11:02:25)
Tak se mi to líbilo, že jsem si s naší Kačenkou zase vlezla na chvíli do postele :-)
 taky maminka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: manžel,partner 

(11.10.2006 15:59:21)

Myslíš Xantipo, že jsem o tohle byla ochuzená,když mé děti spaly ve své postýlce a přišly mě obejmout a zavrtat se k nám do postele až ráno kolem osmé hodiny?
I když byly miminka, tak jsme si je ráno přenesly k nám,ale jak říkám, až tak po probuzení kolem osmé.

Já myslím že ne. Nejsem o nic ochuzená. Kráásně jsme se všichni vyspali a ráno se v posteli společně pomuchlovali, objali.
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: manžel,partner 

(10.10.2006 11:45:15)
reagovala jsem obecně k danému tématu a dala jsem odpověď u reakce pod tebou k názvu S něčím nesouhlasí,tak si to prosím neber osobně!
 Dita 
  • 

Už zase? 

(3.10.2006 12:48:15)
Tak už zas? Toto téma se tady rozebíralo už mnohokrát. Příspěvky a názory budou zase stejné - nejlepší je mít dítě v posteli x nejlepší je dát dítě do postýlky x pozor, dejte dítě do postýlky, nadýcháte na něj bacily x s námi v posteli je to ideální x pozor, zalehnete je atd.
Nebo něco nového? To snad ani nejde.
 Lavanda 


spinkání dětí 

(3.10.2006 12:50:34)
S textem vcelku souhlasím. Náš nejstarší byl napřed ukládán striktně do postýlky, ale k ránu se stejně stěhoval do naší postele. To dcerka spala se mnou od narození. Synka jsme po druhých narozeninách nastěhovali do vlastního pokojíčku, ale stejně za námi pořád chodil, takže jsme nakonec šoupli k manželským postelím ještě jednu válendu a spali všichni čtyři pohodlně spolu. Děti si začaly zvykat na pokojíček, když měly 3 a 5. Pak přišel další prcek a ten spinká dosud s námi, i když mu budou v zimě tři. Velmi ale souhlasím s tím, že když ležíte obličejem k miminku, bolí z toho celý člověk, hlavně kyčle. Teď už je prcek velký a když se nakojí, odcestuje si třeba do noh postele a já se převaluji podle chuti. Věřím tomu, že maminka dítě nezalehne, ale tatínkům bych tak moc nevěřila. Jo a intimnosti probíhají zatím v obýváku.
 terezie + tadeáš 05 + berta 08 


moje zkušenost 

(3.10.2006 14:26:39)
když byl prcek malý tak občas spával s náma v posteli (manžel dost obavy ze zalehnutí) a postupem času to nešlo, jelikož měl chuť dovádět a né usínat.Postýlka mu nedělá porblém a občas ráno když kolem 6 hod vstává tak si ho vezmu k sobě a většinou ještě usne. MOmentálně si pomalu zvyká na svůj pokojíček a já se moc těším. POkaždé když ulehnu do postele tak je za 20 min vzhůru (a to ať jdu ve 00 či 3 ranní spát) a pak když se pohne tak já jsem vzhůru a to mě hrozně prudí.
 Naďa a Hanička 17.2.2005 


Re: moje zkušenost 

(16.10.2006 12:17:36)
Opravdu to všude funguje jinak, asi záleží na mimi i na maminkách.My jsme naší malou hned od příjezdu z porodnice nechávali spát samotnou v pokojiku.A nemůžu si stěžovat, spá stále celou noc, od lonských Vánoc i bez mléka a přes den už teda asi dva měsíce nespí vůbec, ale večer v půl 7 lehne do postele a v 8 ráno vstává.Samozřejmě, když nám rostly špičáky, tak byla vzhůru častějc, ale to se vzbudila a sama si hrála a pak zase usla.Prostě spí v pohodě.
Kamarádka spala s mimi na posteli od malinka a vůbec jim nechce spinkat v postýlce sám a je 12-15x za noc vzhůru.
Pěkný den a krásné spaní.
 Lavanda 


Nesouvisející dotaz 

(3.10.2006 13:42:15)
Prosím vás, kde se nachází článek Interrupce a ten maličký? V hlavní diskuzi je k němu spousta reakcí, ale na hlavní straně ho nemám a po kliknutí na odkaz se mi objevuje nápis " zpráva ještě nebyla určena ke zveřejnění".
 Dana 
  • 

Proč stáhli článek o potratech? 

(3.10.2006 13:43:00)
Tak jsem se chtěla podívat, jak se vyvíjí diskuse o potratech, k článku, ve kterém jedna mamina popisovala své zážitky po shlédnutí filmu o potratu. Ale ten článek najednou zmizel. Taky jste si toho všimli? Nevíte někdo, co to má znamenat?
 Lavanda 


Re: Proč stáhli článek o potratech? 

(3.10.2006 13:44:53)
Jo tak. Taky mě napadlo, že tam byl a stáhli ho. Snad se k tomu někdo vyjádří.
 bejbina 


Re: Re: Proč stáhli článek o potratech? 

(3.10.2006 17:45:38)
Myslím, že ho stáhli kvůli diskuzi. Původně jsem myslela, že jen z hlavní strany, ale není nikde. Tak jsem na něj psala reakci do diskuze k interupcím.
 Osminka 


Re: Proč stáhli článek o potratech? 

(3.10.2006 18:44:22)
To že článek chvíli byl a teď není, mě utvrzuje v tom, že potraty jsou věc společností tolerovaná, ale detaily jsou tabu. Aby si náhodou v naší svobodné společnosti, která má právo rozhodovat o životě dítěte, někdo náhodou nevšiml, že samotný akt je nechutné zabití. To jsem zvědavá, jestli smažou i tyto názory mimo samotný článek.
 bejbina 


Re: Re: Proč stáhli článek o potratech? 

(4.10.2006 9:39:30)
Překvapilo mi, že článek o potratech zmizel z Rodiny úplně, ale jsem ráda tomu, že zmizel z hlavní strany. Pochybuji, že někdo k interupci přistoupí jen tak, bez důležitých důvodů. A proč tyhle ženy a dívky drásat nevyžádanou informací na titulní straně? Kdo chce může si vyhledat webové stránky organizací, které se zákazem interupcí zabývají. A nebo i navštívit diskuzi na Rodině.
Němý výkřik jsem nezhlídla celý. Nešla mi spustit kvalitnější verze a na nekvalitní byl ultrazvukový obraz jen hromada šmouh. Ale celé to úvodní povídání mi nejvíc připomínalo reklamy z TV shopu. Ještě jsem na internetu našla film Svoboda volby. Nijak to můj názor nezměnilo. Je to, dle mého názoru film těžce útočící na city a ne dokument, jak se to snaží tvářit. A závěr je vyloženě podpásovka pro matky, které musely jít na přerušení z důvodů poškození plodu.
Myslím si, že je dobře, že tento článek zmizel z hlavní strany.
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Jak u koho;-) 

(3.10.2006 14:54:25)
Tak u nas tohle vubec nefungovalo. Tech par ran, co dcerka coby miminko dospavala s nami v posteli jsme se nevyspali ani my s manzelem, ani ona. V postylce vedle nasi postele naopak spala velmi dobre a mnohem dele. Presto jsme se prevalovanim a ruznymi zvuky navzajem budili. V okamziku, kdy jsme ji v sedmem mesici prestehovali do vlastniho pokoje, hned spala jeste o hodinu dele a v noci se budila snad dvakrat. Takze...jak u koho;-)
 Evelyn1968,2děti 


Re: Jak u koho;-) 

(3.10.2006 18:42:09)
Koukám, věčné téma:o). S dětma v posteli jsme spali spíš výjimečně (pětileté dcera ještě i dnes někdy v noci přijde a lehne si mezi nás). Ne že by se mi to nelíbilo, spící dětičky jsou roztomilé, ale vůbec jsem se nevyspala. Spala jsem jen tak napůl, někdy celou půlku těla mimo postel, aby měl drobeček dost místa:o), bála jsem se, že ho zalehnu, protože můj normální spánek je opravdu hluboký, jen tak něco mě nevzbudí, natož změna dechu dítěte:o). Takže ráno jsme vstávali celí dřevění, zmlácení a nevyspalí. Přijatelnější pro mě bylo, dát si matraci k postýlce do dětského pokoje a spát na zemi, s manželem jsme se střídali při nemoci dítěte, a častém buzení, aby se vyspal aspoň jeden z nás.



E.
 Am,Ton11/05 
  • 

Re: Re: Jak u koho;-) 

(4.10.2006 8:58:07)
Náš malý většinou spí bez problémů ve své postýlce.Do postele k sobě ho bereme občas, když se chceme všichni užít. Tedy až do včerejška - mimi se v okamžiku, kdy jsme tvrdě spali (nepijeme ani neužíváme žádné omamné látky),rozhodlo prozkoumat svět mimo postel.... Naštěstí se mu nic nestalo, ale to probuzení bylo šílené. Takže - já osobně s dítětem celou noc v posteli rozhodně už spát nebudu.
 Alena,2holčičky 
  • 

Jak komu vyhovuje 

(3.10.2006 21:31:53)
My jsme s holčičkama nespali a pokud jsme si jek nám do postele brali, tka kvůli nemoci. První jsme daly do pokojíčku v jednom roce, druhou dřív - nemohla jsem spát, všechny pohyby a zvuky z postýlky mě budily. Obě spí dobře. Sebevědomí - podle mě je to u dětí, o které rodiče němají příliš zájem a prostě je někam v bytě odstrčí. Pokud jedeme na dovolenou, bereme si třílůžkový pokoj, postele srazíme a spíme společně.(pochopitelně se vyspím méně) Nemyslím si, že bychom holčičky nějak odstrkovali a viděli jen sebe. Občas mi přijde ve společnosti nenormální, že děti mají svoji postel a pokojíček.
 Linka 
  • 

O co tady jde? 

(3.10.2006 22:43:33)
Každý přece dělá to, co jemu a dítěti vyhovuje. Tak proč o tom psát analýzy a řešit to? Holt každá z nás to děláme jinak a všechny to děláme dobře, protože to našemu dítěti vyhovuje.
 Martina, dcera 3 roky 
  • 

nápad 

(5.10.2006 9:09:21)
Jelikož jsem dceru kojila téměř do dvou let, přišlo mi společné spaní jako dobré řešení. Napila se a spokojeně usnula. Obavy ze zalehnutí jsem vyřešila následovně. Z postýlky jsem odmontovala jednu delší postranní část a postýlku přisunula k manželské posteli. Tak se plocha společného spaní zvětšila. Dceru jsem mohla tedy odsunout na její stranu a pohodlně se rozvalit.
 Misha&Adrianek 


Tem ktere se boji, ze sve deti zalehnout 

(5.10.2006 19:55:35)
A kdypak jste naposledy spadly z postele? I v tom nejhlubsim spanku vnimame urcite hranice. Napad s odstranenou bocnici je super, ale stejne kojim z obou prsou a mimi uz neprenasim zpatky.
 Martina, dcera 3 roky 
  • 

Re: Tem ktere se boji, ze sve deti zalehnout 

(6.10.2006 9:40:38)
to nevadí, že kojíš z obou prsou, z druhé strany spí manžel a dělá hradbu tělem. Jednou si manžel lehl na druhou stranu postele, dítě mezi námi, ale v průběhu noci jsem kojila z druhého prsu a přestože jsem nás odsunula co nejvíc na střed, probudilo mě žuchnutí a řev. Naštěstí máme nízké postele. Od té doby, co si Terezka rozhodla, že bude chodit spát sama, spadla dvakrát. teĎ už jí dávám různá zabraňovadla pádu.
 Zuzana + 20 měs. kluk 
  • 

V posteli spíme každý zvlášť.... 

(5.10.2006 21:00:52)
Možná některé rodiče hodně naštvu, ale tento problém jsme doma nikdy neřešili. Jonáš s námi v posteli nikdy nespal a ani to nevyžadoval. A jelikož se v ložnici v naší přítomnosti často budil, zkusili jsme se odstěhovat a nechat ho spát samotného - a vida, vyhovuje mu to ještě líp, už se v noci vzbudí jen málokdy.... Prostě má rád na spaní klid a mazlíkujem se přes den.
 žinča 


Re: V posteli spíme každý zvlášť.... 

(6.10.2006 9:43:31)
No já doufám, že nikoho nenaštveš, je to přece tvoje dítě. Já spím s malým a mě si nenaštvala :-) A lidi, kteří se dokážou naštvat kvůli tomu, že cizí matka spí nebo nespí s dítětem, jsou dost mimo.
 Lucy, 2 holky 
  • 

Společné spaní 

(5.10.2006 23:37:34)
No já bych byla s tím názorem na společné spaní opatrná. Myslím, že když je mamina unavená, klidně se může stát neštěstí, nevěřím, že mateřský instinkt vždy funguje. S druhou dcerkou spíme společně, ale i tak si říkám, že to bylo někdy nebezpečné. Při 1. dceři jsem ji třeba neslyšela brečet, i když byla 1/2 metru ode mě a křičela hlady 15 minut, pak mě probudili.
 Marcela, Aja 18let, Anicka a Peta 1,5roku 
  • 

a zkouseli jste  

(9.10.2006 9:43:41)
spat v posteli s dvojcaty? To se proste neda.
Taky bych se k nim rada tulila, ale budi se navzajem, tak to nejde. Nekdy se budi kazda zvlast, tak si ji na chvili beru k sobe, ale malokdy opravdu tvrde usnou, tak se jen uklidni a jdou zpet do postylky. Peta je nekdy jak rotujici kedluben a Anicka nesnasi perinu. Taky se mi uz stalo, ze jsem se vzbudila a malou (at jednu, nebo druhou) hledala, a pak jsem zjistila, ze klidne spi ve sve postylce. Pokojik je na druhe strane bytu (pres obyvak, chodbu a kuchyn), zatim tam obcas bydli nejstarsi dcera a pocitame, ze je tam prestehujem za rok, dva. Nespecham na to. Milujeme se s manzelem v podstate kdekoli a nemame s tim zadny problem, jen v loznici holt musime byt tiseji...ale jde to i tam. Holky maji sice rady ticho, ale nekdy je nevzbudi nic, nekdy staci jen manzelovo chrapani. Jak kdy. S vecrnim usinanim uz problem moc nebyva,zjistili jsme, ze se musi zhasnout a jit pryc, zkousela jsem jim cist, ale delaji blbiny a nebo breci, chteji z postylek ven. Nechala bych na kazdem, at si vyzkousi, co mu vyhovuje, a pokud manzelovi nevadi spat jinde, at spi. Nam by ale vzajemne tuleni chybelo, spis jsem to resila tak, ze jsem malou vzala vedle a po uklidneni jsem sla zpet do loznice. Vsechno jde, kdyz se chce a ja uz dalsi deti mit nebudu, tak si je fakt uzivam. Mejte se fajn a hlavne myslete na to, ze to chce klid.
 Markéta, dcery 13 a 9 let 
  • 

nesouhlasím 

(9.10.2006 10:51:58)
Dobrý den, dovolte mi nesouhlasit s tím, že je později bezproblémový přechod do vlastní postýlky, když je před tím dítě zvyklé spát s rodiči. Moje vlastní zkušenost je naprosto odlišná. Obě dcery spaly od narození ve vlastním pokoji a můj názor je ten, že se naučily od miminka velké samostatnosti a docílila jsem toho, že jsem se nestala (promiňte mi ten výraz) jejich "otrokem". Velice brzo se naučily, že pokud jsou položeny do postýlky, tak tam se prostě odpočívá a spí a neprotestovaly.
Mám několik kamarádek, které praktikují spaní společné a ještě v 7-mi letech jejich děti neusnou samy. Což mě příjde přinejmenším nevhodné.
 Lucka 
  • 

Re: nesouhlasím 

(9.10.2006 13:25:29)
Naprosto souhlasím s tvým názorem!!!!!!S tím "otrokem"jsi to vystihla přesně.
 Gabe 
  • 

Re: Re: nesouhlasím !!!!! 

(9.10.2006 19:35:05)
..je to opravdu o tom, jak co komu vyhovuje...moje dcera spi ve svem pokojicku od 3 mesicu (klidne me nazyvejte krkavci matkou) a nemuzu si to vynachvalit. Nema jediny problem s tim si SVEM pokojicku, ve SVE posteli vecer jit lehnout. Ma tam svoje zazemi, svoje mistecko. Do postele si ji berem az rano, kdyz uz je vyspala a my jeste nemusime vstavat. To se s ni muzu "nuchat" do alelujaaa... (a nemusi s nami spat).
Myslim si, ze spani s detmi je nejenom nezdrave, ale i nebezpecne (samozrejme pro deti).
A jak uz tu bylo receno nekolikrat / "I rodice maji narok na svoje soukromi " !!!
BTW dite si muze kazda matka vychutnavat a uzivat i jinak( nez spanim v posteli)...ale to by preci vsechny "uvedomele" matky mohli vedet, ze ???? :o)
 Istrie (4měsíční dcera Viki) 
  • 

Re:  

(10.10.2006 18:28:10)
Ahojky,
chtěla bych taky přispět svou troškou do mlýna, ačkoli mám teprve čtyřměsíční zkušenost. Je pravda, že člověk má spoustu představ a předsevzetí, ale realita je většinou jiná. Rozhodně nelze žádný názor či zkušenost brát jako ideální, každé dítě i každý rodič je jiný. Ale rozhodně každá matka se snaží dělat vše co nejlépe podle nejlepšího vědomí. Já patřím k těm maminkám, které ukládají dítko do postýlky. Ne proto, že bych si to naplánovala, ale oba s manželem se pěkně během noci vrtíme a leckdy se i pěkně "poloktujeme" a "pokopeme". Proto jsme se rozhodli, malou k nám nebrat. Abych si však užila mazleníčka, beru si ji k sobě ráno, když se probudí. Manžel už je dávno v práci (o víkendu si užívá s námi), nakojím a pak si v posteli hrajeme. Co se týká společného spaní s manželem, děláme to tak, že při nočním krmení se manžel přestěhuje do obýváku, neboť se zpočátku stávalo, že budík do práce vzbudil i nás o šesté a malá už pak neusnula. Te´d si to tak protahneme do sedmi. Pro ty, co by odsuzovali buzení manžela, podotýkám, že noční krmení ho stejně vzbudilo, a takhle se vyspí nejlépe. Leckdy po tomto prvním krmení následují ještě dvě až tři, takže jedna noční přestávka je pro něho přijatelná. Je pravda, že by bylo řešením, kdyby spal jinde, ale chceme usínat spolu. No prostě - každí rodiče dělají, co jim vyhovuje. Odsuzovat někoho jiného je strašně jednoduché a navíc zbytečné.
Nechtěla jsem se původně tak rozepisovat, spíše jsem hledala rady a zkušenosti, které by mi mohly pomoci. Malá má problémy se spaním přes den. Usne mi jedině v kočárku. Teď, když bylo ošlivě, tak jsme to dělali tak, že jsem si vzala vaničku z kočárku dovnitř a kupovivu tak usnula. Zjistila jsem, že prostě potřebuje i přes den přítmí. Když zatáhnu žaluzky, tak usne mnohem lépe a hlavně bez pláče. Usíná v podstatě mezi každým krmením, sice jen na chvilku, ale přece. Problémem je tedy někam s ní jezdit. Na návštěvu ke kamarádce a podobně. Zase očekávám, že mi tu někdo napíše, ať tedy nikam nejezdím, ale každý občas potřebuje mezi lidi. TAkže pokud máte někdo radu, jak na to, budu ráda. Díky. Istrie
 Zdenka a Barborka mé první mímo 
  • 

Re: Re: Souhlas 

(10.10.2006 22:42:26)
Souhlasím s Istrií o tom předsevzetí a představách. Je to opravdu těžké dodržet třeba jen to, když nám někto radí jak je to správně a není. Člověk by chtěl dělat vše správně, ale někdy to prostě nejde a i my mamči jsme jen lidi a energie, co si budem povídat, někdy je tak málo s tím vším co musíme za den zvládnout, že polevím i když vím velmi dobře, že to asi není správně.

S tím spaním jsem to s Barčou do jejích dvou měsíců měla uplně stejně vždy, když přezden zabrala tak jen po dobu co jsem jezdila s kočárkem a jakmile jsem se zastavila otevřela oči a spustila řev a doma spala tak po deseti minutách, bylo to vyčerpávající a únavné. S kamarádkama jsem mohla mluvit jen na procházce nebo stále jezdit tam sem s jednou jsem dokonce jezdila přez práh a u toho jsme si popovídaly, houpala jsem i když Bára nebyla v kočárku,no prostě otročina a já byla zoufalá a ostatní řikali "no jo to ji hezky rozmazluješ , ale jinak to nešlo byla jsem ráda že nepláče, protože už mi bolela hlava a byla jsem vyčerpaná.A pak Bára ještě když nedržela pořádně hlavičku a dávala ji jen na jednu stranu musela jsem ji tam dávat plínu, aby neměla plochou hlavu, no a milá Bára místo aby ji otáčela na druhou stranu vždy ji hlavou odstrčila až se s ní začala při usínání mazlit a to ji uspávalo (ona je prostě mazel)a hlavičku začala sama otáčet na druhou stranu.

Od té doby ji dávám do postýlky s mazlíkem plínkou s beruškama a na druhou staranu dávám její kačenku kde taky opírá čelíčko a to ji uklidňuje tak to mám přez den zvládnutý , ale mám zase problém s nočním usínáním, a to od samého začátku co jsem porodila, ale pak putuje do postýlky a spinká až pak k ránu si ji u sebe nechám na pomazlení a kvůli delšímu spánku.

Nevím zda to pomůže i Vám Istrie, ale skusit to můžete, nebo ji dějte třeba nějaký Váš šátek nebo tryčko, četla jsem že to pomáhá, protože pak mímo má pocit, že jste stále s ním.

Tak zatím pa pa a doufám, že to pomůže, vím jak je to vyčerpávající a na nic není čas, ani na ty kamarádky, a ty jsou potřeba jinak by se člověk zbláznil.Zdenka
 Istrie (4měsíční dcera Viki) 
  • 

Re: Re: Re: Souhlas 

(12.10.2006 20:01:28)
Milá Zdenko, díky moc za radu. Dnes jsem byla u kamarádky a protože na zahradě není nikde stín, spala malá v chlívku (podotýkám že již nepoužívaném). Přesto i tam s plenkou přes obličej. Kdyby mi někdo před rokem řekl, co vše budu dělat, aby malá usnula, nevěřila bych. No, jsou to i přesto naše zlatíčka.
 Zdenka a Barborka mé první mímo 
  • 

Re: Re: Re: Re: Blahopřání 

(13.10.2006 20:55:44)
Mílá Istrie,
to jsem ráda, pokud jsem to dobře pochopila, že má rada byla k něčemu s úspěšná, a doufám, že jste si s kamarádkou alespoň chvilku popovídaly, protože to je potřeba a člověk má pocit, že zase žije. Každopádně v chlívku to je legranda tak spinkala jako prasátko neviňátko ha ha doufám, že se neurazíte jen malý žertík. Ale že je to úspěch co? A co chodila jste se koukat zda opravdu spinká a nevěřila, já to dělávala. A musím říct, že Bára si plenku sama dává přez obličej protože ji také vadí světlo při usínání. Byla jsem v ikei a malá začala pobrekávát evidentně se ji chtělo spinkat, ale vadilo ji to světlo a já se už moc nomohla soustředit co že to potřebuji a tak jsem ji tam dala plyšáka a ona si ho dala na obličejík a usla a byl klid a pohoda. Jsou to prostě zlatíčko co dodat a taky potřebují to své. Tak Istrie snad to bude dál pomáhat jako nám a bude víc času i na kamarádky.
 Zdenka a Barborka mé první mímo 
  • 

Re: Re: Re: Re: Pro Istrii 

(13.10.2006 21:11:17)
Mílá Istrie,
píšu to znova, protože mi tu odpoveď napsalo nebo jsem to asi dala do jiné diskuse (jejda). Psala něco jako, že blahopřeji a že jsem ráda že rada pomohla a doufám, že jste si s kamarádkou popovídali a přeji, aby malá Viki spiskala s plenkou dál a mazlila se. Tak přeji mnoho úspěchů a víc času na kamaradky, protože i to je potřeba.
 Zdenka a Barborka mé první mímo 
  • 

Re: Re: Re: Re: Pro Istrii 

(13.10.2006 21:27:12)
Mílá Istrie,
jsem moc ráda, že má rada vyšla a byla k něčemu. Každopádně doufám, že jste si s kamarádkou popovídaly, protože i to je důležité být v kontaktu s kamarádkami jinak by se člověk zbláznil. A ten chlívek to je legranda, ale co když už není používaný a malá hajala a nic ji nechybělo a nebyla jiná možnost. Musím se přiznat, že tento text už posílám po třetí a dvakrát jsem ho poslala jinam ojojoj ach jo už mi měkne mozek či co musím ho zase zapojit. Tak Istrie ať to funguje dál jako u nás a snad už to přijde tam kam má.
 Elicha klárka Nicolka, Jeník 
  • 

Re: můj názor 

(27.10.2006 1:34:07)
Já měla nejlepší zkušenost spát s dětmi, jak už tu bylo mnohokrát řečeno- s přiraženou postýlkou k mé straně manželské postele a staženou dětskou postranici.
Bylo zo perfektní a teď čekám čtvrté dítko achystám se to dělat stejně.
Dítě zavrnělo rukou jsem se ujistila, že mu nic nechybí a každý měl svůj prostor.
Při kojení jsem si ho přesunula k sobě a nakojila na levém boku klidně z obou prsů pomocí polštáře. Odkrkli jsme, a zásun :)) do postýlky.
Děti se nikdy nestihly rozeřvat a bylo to fajn.Sem tam mi dítě usnulo v mé posteli ale radši sem ho vždy přesunula, necítila jsem se dobře- kvůli bezpečnosti, jestli dítě je či není přikryté.
Když byly starší, postranice šla nahoru, ještě starší mezi mou postelí a postýlkou vznikla ulička.
Potom putovala postýlka do děckého pokoje a pak přišla za odměnu velká postel.
Při milování- do 5 měsíců nevydilo nioc a nic by dítě nevzbudilo, potom jen potmě al stjně OK, později radši jinde, ale řídili jsme se heslem, že do 2 let z toho dítě stejně nemá rozum.

Ostatně jsou názory, že se nemá milovat v těhotenství- vlastně to má dítě hned u hlavy! :))
S tím problémy nemám.

Asi každý, jak mu to vyhovuje- jen musím říct- že mi přijde kruté dát dítě hned nebo po 6 nedělí do vedlejšího pokoje (nevím, jak tedy praktikují kojení)
to mi přijde k drobečkovi nefér a pak si myslím, že mohou vznikat u dítěte frustrace.
Jestli to vyhovuje všem a je dítě poblíž v postýlce, kolíbce nebo ve velké posteli je jen akademická diskuze..

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.