| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak si nás našel pes

 Celkem 41 názorů.
 Etinka 


jiný konec 

(26.9.2006 9:14:50)
Čekala jsem trochu jiný konec - že jste si ho na konec nechali. Ale jestli máte vážné důvody proč si ho nenechat, tak to je jasný - to musíte vědět sami.
 cateli 
  • 

Re: jiný konec 

(26.9.2006 11:36:21)
Přiznám se, že jsem jiný konec také čekala. Jsem od mala na takové věci až moc citlivá a nejradši bych spasila celý svět. Nejhorší to bylo v Turecku na dovolené, kde u každé popelnice byla spousta vyhublých koček s koťaty. Kočičáci řádily a vůbec si neuvědomovaly, jaký život je čeká. Neustálý boj o jídlo a nikdo, kdo by je pohladil. Hrozná představa. Dovolená byla krásná, ale tohle ve mně zůstane napořád. Lucka
 žinča 


Re: Re: jiný konec 

(26.9.2006 12:50:58)
no, mám podobný zážitek z Řecka, tam po plážích pod Olympem pobíhalo plno bezprizorních psů.Dokonale mi to umožnilo poznat pokřivenou povahu jedné známé, která mě peskovala, že ty psy krmím. Když jsem jí řekla, že kdyby je nekrmili turisté, asi by zemřeli, a že jsem si myslela, že má psy ráda, když jednoho má, mi řekla: Já mám psy ráda, ale tihle jsou špinaví a mokří, fuj.
No je to můj nejsilnější zážitek z Řecka. Ale pořád lepší, než když mi bylo sladkých 17 a v Pompejích jsem nad jednou opuštěnou smečkou chlupáčů dostala hysterický záchvat z bezmoci a zoufalství, že si je nemůžu všechny vzít domů. Dneska už Magrátu chápu. Nedávno mě ukecával manžel k nějaké té psí adopci a já zřetelně řekla NE! Kdybych se viděla v sedmnácti, ani ruku bych si nepodala:-) (na mou obranu musm říct, že máme doma dvě fenky a dvě kočky)
 maschul 


k Řecku tohle... 

(26.9.2006 18:08:52)
bohužel patří...také jsem tam byla...pláže ráno plné opuštěných psů...o kočkách nemluvě...

Cestovala jsem do Řecka přes Rumunsko a tam to bylo ještě horší...ve vyhrabaných jámách u silnice feny porodily štěňata a žebraly o jídlo u turistů...

Bohužel..nejen psi a kočky ,ale hlavně DĚTI prosící pod okny autobusů...
 sunsung 


Re: jiný konec 

(2.10.2006 9:53:43)
Všechna opuštěná zuvířata si vzít domů nemůžeme to je jasné.O pejska se někdo postará, možná se vrátí domů nebo se ho někdo ujme.Ale to co jste udělali je nejhorší pro Vaši dceru, tohle se jí nesmazatelně vepsalo do života a ona ví / protože Vy jste její vzor a to co děláte Vy je to správné /, že si cizího zatoulaného pejska domů nebereme.Ono to přece nějak s ním dopadne. Až jí jednou řekne její manžel, že Vás jako devadesátiletou babičku domů nechce, bude vědět, že to nějak dopadne...
Jednou jsem si vzala domů ježka na zimu, byl malý.Ježek v zimě nespí, šustí dělá nepořádek, kadí musí se mu vyměňovat hoblinky, musí se mu kupovat maso a krmit.Volala jsem do útulku pro zvířata jestli to má cenu ho zachraňovat, zda ho můžu pak vrátit do volné přírody na jaře.Řekli mi, že z hlediska ježčí populace jsou záchrany ježků naprosto nepodstatné, ale že jsem udělala něco naproto zásadního pro své dva syny...
 Gabriela Sedova 
  • 

Re: jiný konec 

(25.2.2008 18:17:39)
Taky jsem cekala zcela jiny konec. Myslism si, ze je to nezodpovedne od lidi. Pred dvermi se jim objevi pes s ocekavanim, ze najde lasku a domov. Lidi ale maji jiny zamer; daji mu najist, napit, hlavne ze jejich deti maji o zabavu postarano, ne? Pote ho nechaji byt!!!
Nechapu to. Po precteni clanku jsem z toho byla velmi smutna. Kdyz predem vite, ze nejste schopni se psa ujat, tak si jej radeji vubec nevsimejte! Je to pro nej daleko jednouduzsi!!!
 Anezka73 


Dobré řešení 

(26.9.2006 9:15:31)
Moc pěkný článek .-) Udělaly jste to dobře, jak jste se snažily pejska někam umístit, aby nezůstal na ulici. Trochu jsem čekala, že si ho necháte, ale když už máte fenku a nebydlíte ve svém, Vaše rozhodnutí chápu. Ač bolí je zralé. Celý svět se zachránit nedá :-)
 Jana 
  • 

nechapu 

(26.9.2006 9:20:33)
Mila Magrato, moc nechapu co jste tim chtela rict, dala jste nam tedy opravdu `pekny` priklad jak udelat dobry skutek a pomoci opustenym zviratum, jeste ze jste ho neodvezla na to liberecke namesti, chudacek pes, jsem z toho smutna....
 Jitka 
  • 

Re: nechapu 

(26.9.2006 9:35:10)
Pes je sice chudáček,ale neobviňovala bych z toho zrovna autorku článku.Neměl snad původního majitele?Je sice možné,že se jen ztratil,ale bohužel známe spoustu případů,kdy se původní majitel prostě zvířete jen tak zbaví.Ne každý má možnost vzít si náhodně nalezené zvíře (ať je to pes nebo kočka)domů, vypustit psa na náměstí se mi taky nezamlouvá,ale to Magráta přece neudělala.Myslím naopak,že se snažila zajistit pejskovi nějaký útulek a lehké to asi zrovna nebylo.
 Lisa + 3 
  • 

Re: nechapu 

(26.9.2006 9:50:56)
Milá Jano, tak si pejska vezmi, když jsi z toho smutná. Je to trpící zvíře, buď příkladem a pomož mu sama.. V Liberci Ti určitě řeknou, co s ním je. Magráta už doma jedno zvíře má, a Ty budeš aspoň veselejší, že jsi pomohla..
 maceška 


podobná zkušenost 

(26.9.2006 10:52:37)
Máme podobnou zkušenost.
Loni v únoru u našeho domu přibrzdilo auto a spolujezdec z něj vyhodil psa. Takový odrostlý štěně. Máme doma tři fenky, tak jsme pejska nakrmili a zavolali starostovi, co s ním. Prý ho zastřelí. To se nám nelíbilo, zkusili jsme útulek. Bohužel jsme řekli pravdu, ve které obci jsme psa našli, takže nám člověk z útulku odmítl psa vzít, jelikož naše obec neplatí v útulku nějaké ty poplatky. Nabídli jsme, že poplatky uhradíme, když mu najdou nového pána. Ne, nejde to.
Domluvila jsem se s vrátnou v nemocnici, že zavolá na policii, že se pes potuluje kolem nemocnice, ať ho odvezou do útulku. Odmítli ho. Tak jsme si pejska vzali domů, a hledali mu nového majitele sami.
Nechali jsme ho veterinárně ošetřit a oočkovat. Rozvěsili jsme letáčky, jestli někdo nechce takového pejska.
Nakonec, po dost dlouhé době, asi týden před jarním háráním našich fenek, se jedna rodina našla. Nesmírně se mi ulevilo. Dodnes nechápu přístup starosty ani útulku. Myslela jsem si, že útulky mají sloužit opuštěným psům...mohli jsme ho nechat toulat a počkat, až se zatoulá na území obce, která má poplatky zaplacené. Mohli jsme vzít auto a psa na území takové obce vyhodit. Dosáhli bychom asi přijetí pejska do útulku...ale za jakou cenu?
Z celé akce mi zůstal dost divný pocit.
 jana+filip 
  • 

Re: podobná zkušenost 

(26.9.2006 11:31:16)
Ten článek mipřipoměl několik našich dovolených:)Dcery jsou "pejskařky" a bohužel se často našel nějáký ten opuštěný pejsek.Je ale opravdu lepší než psa nechávat po útulcích nebo úřadech vzít ho domů a najít mu páníčka sami.Sice člověk trochu zainvestuje do inzerátů,ale za to má dobrý pocit,že pomohl a usnadnil jeden osud:)Jinak k těm útulkům:docela dost jsem slyšela,že"odbyt" na pejsky mají leda v Praze.V menších městech pejsky "ležáky" utrácejí a navíc ho vydají komukoliv.Takže tohle řešení není pro psa nejlepší...
 maschul 


Maceška má pravdu... 

(26.9.2006 12:05:45)
doma jsem měla vždy nesčetně zvířat ...sama mám kocoura z útulku...
Jedna věc jsou lidé ,kteří nekastrují např.právě ty kočky ,neohlídají fenky a pak u koček 3x a u fenek třeba i 2x za rok přitáhnou do útulku hromádku pištících mláďat-neočkovaných,neodčervených...když se s nima v útulku dohadují,odejdou a lupnou krabici přes vrata...takže tam stejně mláďat skončí...
Jenže tohle pak likviduje cestu "poctivým" nálezcům-kteří jinou možnost nemají a přesto jim osud zvířete není lhostejný.
Taky se ale systém-pes není z našeho města nelíbí...jiná varianta tu totiž není.Soukromý útulek nemusí být v dosahu a vzít si zvíře domů není pokaždé možné.
 Terrynka 
  • 

Re: podobná zkušenost 

(1.10.2006 14:33:54)
utulky jsou ze zakona "skladiste" pro nalezene veci. Zvire je totiz, dle zakona, vec. Bohuzel. Kdyz se podivate na system financovani statnich utulku, ktery je zalostny, pochopite, proc utulky v katastru nejake obce odmitaji prijimat zvirata nalezena v katastru obce jine, nebo te, ktera pod dany utulek nespada.
 Bob the Ghost 


Re: Re: nechapu 

(26.9.2006 11:29:04)
Liso,
:-)
 maschul 


Liso :o) 

(26.9.2006 12:10:09)
tak to je trefné....máš "recht"
 Aneka_ 


Re: Re: nechapu 

(27.9.2006 9:35:42)
ačkoli jsem také čekala jiný konec, pisatelku chápu. Ono není v silách každého si dělat z domu zvěřinec. Není vina ona, že si ho nevzala, ale ten, co se ho zbavil nebo jej nehledá. Myslím, že udělala co mohla. Nelze spasit svět a už vůbec né zachránit všechny potulné psy.
Rada: dle zákona vám musí bez ohledu na vyhlášku, na OÚ nalezeného psa převzít. Vyhláška města nemá s touto povinností co do činění. Zkrátka tam psa či jinou nalezenou VĚC odevzdejte a více se nebavte.....
 Evča, kluci 90+96 


Povinnost pomáhat? Vidím to jinak... 

(26.9.2006 11:26:48)
No, čekala jsem taky happy-end ve smyslu "pejska jsme si vzali a jsme šťastní, že ho máme". Ale chápu autorku, proč si pejska nevzala. Snažila se pomoct, ale ne na úkor své rodiny - což se mi zdá jako zralé řešení.
Jano, Magráta (ani nikdo jiný) přece není povinen si vzít domů každé zatoulané štěně a kotě, které se jí připlete do života. Stejně tak nikdo z nás není povinen obdarovat každého žebráka a přiopilého bezdomovce, který nás požádá o pomoc. Nejsme povinni přispívat do každé kasičky, kterou nám na ulici strčí někdo pod nos se slovy "přispějte na...." Nemůžu přispět do každého dobročinného fondu, jehož letáček někde objevím.
Domnívám se, že je SPRÁVNÉ pomáhat, ale nikoliv na úkor sebe a své rodiny. A ta hranice se hledá dost těžko a každý ji má jinde. Samozřejmě že se snažím pomáhat tam, kde můžu a na co stačím - finančně i jinak. Ale všechno nezmůžu a Magráta taky ne :-)
 droping 


Re: Povinnost pomáhat? Vidím to jinak... 

(26.9.2006 13:10:44)
Jee, ja nechapu, ze po tech starostech jste se ani nezeptali, co s nim udelali. Ale mozna radeji nevedet, co?
Mame taky pejska z utulku a je to nas milacek. Je pravda, ze je z velkeho mesta a tam byl ten utulek vcelku "kulturni", ale kdysi jsme byli strejdovi pro psa v jednom vesnickem a to jsme teda obrecela. Ti psi byli vyhubli, protoze v utulku nemeli na zradlo, tak jim davali malo, bylo jich tam snad 100 ve starym statku s deravou strechou, hruza. Jednoho jsme si tehdy odnesli a doted, kdyz ke strejdovi jedeme nas vita, prestoze nas vidi malokdy.
Akorat se mi to moc nezda, podle me urad obce, kde se ten pes nasel je povinen se o nej postarat.
A pro Janu, podle me autorka udelala pro psa dost, zajimalo by me, kolik jsi toho udelala ty, kdyz takhle kritizujes.
 Katka,kluci 4 a 7 
  • 

Tohle znám... 

(26.9.2006 14:04:21)
Já jsem taky ke své smůle z těch,co se jim sevře žaludek,když vidím opuštěného čoklíka.I když (jak už někdo psal),s věkem se člověk stává trochu otrlejším.Máme doma "voříška",co se ke mě s manželem připojil před 13 lety,když jsme byli na běžkách.Je to zlatíčko,a já vím,že až nebude,půjdu do útulku a vezmu k nám nějakého podobného.Já si totiž myslím,že by si lidi,kteří chtějí pejska sobě a dětem pro radost,měli psa pořídit touto formou.Třeba by trochu psů v útulcích ubylo.Dneska je ale chov psů i velký kšeft a spousta chovatelů Vám bude tvrdit,že "neznámého psa nikdy" a že jen to jejich plemeno je to pravé ořechové k dětem ..atd.Možná jo.Ale já mám s voříškem naším a voříškem dědečkovým super zkušenost. A pudlice s rodokmenem,kterou má mamka,je neurotická hysterka.Máme ji rádi,ale je to fakt neurotik.
 verca 2 deti 
  • 

taky jeden příběh pejska,... 

(26.9.2006 17:28:30)
Zdravím!
Autorku plně chápu,někdy musí přijít racionální úvaha.My jsme si taky pořídili pejska,štěně,které rostlo a vyrostl z něj krásný pes-velký,černý retrívr.Bohužel,kdykoliv měl možnost,utíkal za fenama.I jeden osudný den,kdy si otevřel dveře a zdrhnul..Za chvíli přišli,že ho srazilo auto,bohužel jsme ještě platili a to nemalý peníz té organizaci,jíž auto patřilo.Uý si asi psa nepořídím.Nejvíc mě šokovalo to necitlivé chování osazenstva onoho transporteru,ale každý jsme holt jiný.Asi si psa nepořídím,pořád mi toje líto a plyne mi z toho poučení-psa si pojistit.
Jinak moje švagrová taky natrefila na táboře na pejska a vzala si ho do paneláku,to mamka dost šílela,ale stejně jí za rok zdrhnul a už se neukázal,škoda.
 Kohnova 
  • 

Re: taky jeden příběh pejska,... 

(1.10.2006 22:47:32)
Verco, to neni necitlive, myslim... podivej se na to z jejich strany.. Predstav si, ze ridis velke auto, ktere nota bene neni tvoje. Pri vsi opatrnosti nemuzes zabranit situaci, ze ti na nejakem neprehlednem miste vlitne pod auto velky pes, bouracka, leknuti, mrtvy pes, znicene auto.. Vina je opravdu na tve strane, protoze tobe ten pes utekl a zpusobil nehodu. Nedivim se jim, ze skodu nechteli za tebe zaplatit. Je to smutne, ale je to tak.
 Bela a smečka 


Taky máme pejska z útulku 

(26.9.2006 21:07:02)
Před necelými 8 lety mi náhle zemřel táta. Byly vánoce. Manžel, který viděl moje ubrečená a nešťastná kukadla, mi dal ten nejlepší dárek. Pár dní před Štědrým dnem mě vzal do útulku, abych si vybrala to, po čem mé srdce celý život toužilo. Sice jsem měla nejdřív trochu blbý pocit, jako vyměnit tatínka za pejska, ale nebylo to tak. Šla jsem tam s tím, že to bude dospělý pes, on, který může bydlet venku v boudě, protože jsme s manželem byli oba zaměstnaní. Odvážela jsem si tříměsíční štěně, fenku, která měla příliš tenký kožich na zimní pobyt na zahradě, byť v boudě. Co dodat? Je to nejlepší, nejhodnější, nejvychovanější kamarádka, co jsem potkala. Zitra s námi jede na dovolenou. Dává nám tolik přízně a zábavy... A tak se přimlouvám u všech, kdo chtějí pořídít pejska a netrvají na chovné rase, vezměte si hafíka, který nemá svého člověka. Vrátí Vám to nevyčíslitelněkrát!
 1.3Magráta13 


Magrátina "obhajoba" 

(27.9.2006 9:32:22)
Ahoj všem,
děkuji za příspěvky a názory.
K celému článku jsem chtěla jen doplnit pár věcí
Nebylo mi vůbec veselo z toho, že tam Bedřicha necháváme, ale opravdu jsem jednala racionálně.
Bydlení u rodičů,na malém dvorku jeden pes už bydlí a k němu pár koček.
Věřte mi, že jsme to všichni obrečeli, ale už jsem natolik životem poučena, že vím, že nemůžu spasit všechny.

Jo, ještě jsme pejskovi na cestu koupili krmení.
Ale v jednom máte pravdu.
JSEM ZBABĚLEC, neboť jsem se záměrně o jeho další osud nezajímala, přesněji, radši jsem nechtěla vědět. Ano, vím, že je to zbabělé, ale pokud nemůžu jinak dál pomoci, je to pro mě jednodušší, i když sobecké.
Rozhodně asi nejsem ten správný "pejskař"

PS: Vážně bych ho nikde na náměstí nevyhodila.


 Gábina syn 5 let 
  • 

Re: Magrátina "obhajoba" 

(27.9.2006 11:23:33)
V zimě, když bylo -15°C a víc, se u nás začal toulat velký chlupatý pes-spíše menší medvěd. Nikoho z okolí nebyl, ale nevypadal zase úplně zanedbaně. Měl obojek, ale jak jsem posléze zjistila bez údajů. Když se mi ho zželelo, že je venku zima atd, tak jsem ho pozvala do garáže, dala mu vodu, tou pohrdl, ale schutí zbaštil 30 deka právě koupené šunky a 4 housky. Na můj vkus byl přece jenom velký a měla jsem z něho respekt, ale netvářil se nepřátelsky. Zavolala jsem našeho obecního policajta, ten přijel, pes byl rád, že má dalšího obdivovatele. Policajt taky neveděl čí je a tak zavolal do útulku. Ti řekli , že přijedou do 2 hodin, ať ho někde zavřeme. No jo, ale on byl fakt dost velkej a budil respekt. A když slyšel o útulku, tak se sebral a šel. Ani šunka ho nezlákala zpátky. A už se u nás nikdy neukázal. A pak, že zvířata nerozumějí.
 pettik 


Re: Re: Magrátina "obhajoba" 

(1.10.2006 21:29:29)
V sobotu jsme se jeli podívat do Libereckého útulku, když jsme čekali na otevření přijelo několik aut a v jednom vezli půlročního pejska, že ho našli uvízaného v lese a nemůžou si ho nechat, protože mají velké dogy a pes by ho zakousnul. tak jsme ani nešli dovnitř útulku a šli jsme se podívat na to štěně....
Roky se hned vrhnul tulit k našemu chlapečkovi a bylo rozhodnuto
protože jsem se jeli do útulku jen podívat, měli jsme odjet na víkend pryč tak jsem se s pánem , který ho přivezl domluvila na dnešku, že si ho ještě jednu noc nechaj....
dneska jsme se v Liberci sešli předali nám pejska na cestu mu dali 5kg granulí, misky a hračku,, stím, že se někdy na něho přijedou podívat
i když to bylo riziko vzít si psa, kterého neznám k malýmu dítěti, nelituju
 pettik 


Re: Re: Re: Magrátina "obhajoba" 

(1.10.2006 21:36:23)
roky je malýmu hrozně ohleduplnej jak opatrně jemně si od malýho bere piškoty, nosí mu balónek
pejsek je hrozně milej, teď mi leží na noze, když sedim u počítače
jediný problém je když máme přejít most nad kolejema tak se hrozně bojí
zítra jdeme k veterináři na očkování....
původně jsme si sice chtěli koupit pejska s pp, ale zachránili jsme jednoho krásnýho voříška

Magrat se pro pejska snažila najít azyl a rozhodně pro něho udělala víc, když ho vzali sebou než kdyby ho nechali na pospas osudu a za to jim patří dík
 Alice Nelibová 
  • 

Nepochopitelné 

(1.10.2006 12:22:08)
Postup autorky článku nemůžu pochopit! Pejsek si vás evidentně vybral, dcera by získala úžasně věrného kamaráda, který by vzhledem ke své velikosti ani nestál horentní sumy peněz, což může být někdy překážka. Jenom se chci zeptat, kam se vytratila ochota pomoc a nenechat někoho, kdo se na vás spoléhá na holičkách? Byl tady snad nějaký vážný důvod k tomu, tohle pejskovi provést?!
 vranimůra 


Re: Nepochopitelné 

(1.10.2006 12:34:44)
Milá Alice,
kdybych si měla vzít každé zvíře, které se ke mně takto někde přidá, mám doma malou zoo. Péče o zvířata vyžaduje čas, prostor a nemalé finance. Ne každý toto má a ne každý touží mít doma zoo.

 Matthew 
  • 

Re: Nepochopitelné 

(1.10.2006 13:25:12)
Alice vždyť je dobře, že ho aspoň nahlásili na tom úřadě, nebo kde. Aspoň je pryč špatné svědomí, které by furt vrtalo v tom, že pro něj nic neudělali. A navíc mám takový dojem, že pisatelka psala, že už doma mají jednoho psa, vlastně čubu, tak nevím, ale v tomhle případě bych si dalšího čokla do baráku taky netáhla, ať bych doma měla to nebo ono. Navíc s takovým psem, co bys s ním asi dělala?Evidentně to byl tulák, takže by ti každou chvíli utíkal od domu, takže by ani nehlídal a spíš by s ním byly jen problémy ohledně sousedů a lidí co se psů bojí. Nevíš kolik mu tak mohlo být(aby ti třeba doma do 2 měsíců nepošel, že), potřeboval by určitě celkový vyšetření od veterináře, všelijak přeočkovat a bůh ví co ještě a pak uběhne pár týdnů a děcko přestane zajímat jako každá hračka která se okouká. Takže pro mě je naprosto pochopitelné jednání autorky článku. Jejku, kdyby se tak lidi spíš zabývali jak pomoci různým týraným nebo opuštěným, nebo i úplně normálně žijícím dětem, aby si měli kde hrát a dělat vylomeniny, místo o každýho druhýho pouličního psa, ale holt každej má priority někde jinde.
 Monika 
  • 

Re: Re: Nepochopitelné 

(1.10.2006 21:21:27)
Já si zase myslím,že dětem pomáhá každý,ale na zvířata se kašle,protože je to "jen zvíře",přitom mají stejný právo žít tady na planetě s námi.Lidi se tady roztahují a myslí,že jim Země patří.Zvířata by měli mít mnohem větší práva.A lidi by měli přestat myslet jen na svý pohodlí!!!
 Amélie 
  • 

Re: Nepochopitelné 

(2.10.2006 10:44:23)
Alice,

musím zásadně nesouhlasit. I s Ajlinou o pár příspěvků výš.

Magráta evidentně udělala pro pejska všechno, co bylo v jejích silách. Upřímně řečeno, kdybych byla v její situaci já, doufám, že bych se dokázala zachovat aspoň tak, jako ona. To jest, udělat všechno pro to, aby se pejsek dostal někam, kde by se o něho postarali. Ale domů bych si ho nikdy nevzala. Pes znamená spoustu starostí, je potřeba ho několikrát denně venčit (v našem okolí je spousta pejskařů a taky to tady podle toho vypadá - i dětské hřiště je bohužel občas jako veřejné psí WC) a na to bych neměla. Nehledě na to, že psy prostě nemám ráda a nebylo by mi příjemné s jedním sdílet bydlení. Nikdy bych žádnému neublížila, ale nesnesla bych s nějakým žít.

Nesouhlasím s tím, že odpovědnost vzít si pejska domů by měla padnout na toho, koho si pejsek "vybere" a když to z nějakého důvodu neudělá, je on ten zlý. Myslím, že Magráty dcerka si z toho může vybrat poučení, že prostě není v našich silách zachraňovat celý svět a úplně každého, ale že bychom se měli pokusit udělat to, co je v našich silách. A to není tak úplně špatná lekce, ne?
 verčik 
  • 

Re: Re: Nepochopitelné 

(2.10.2006 16:24:24)
kdo nemá rád zvířata nemá rád lidi, divím se že když nemáš ráda psy žes to vůbec četla

věta co si napsala: že nesneseš žít se psem? tak z té je mi zle

ale každý sme nějaký, já neznám nic užásnějšího než žít se psem:-)))
 Amélie 
  • 

Re: Re: Re: Nepochopitelné 

(2.10.2006 20:05:28)
Kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi.. to je fakt legrační. Ty máš ráda dejme tomu hady, šváby, štěnice, pavouky? A chtěla bys je mít doma? Nebo se ta "správná" láska omezuje jen na ta hezká zvířata co jsou "chlupatá a mají hebkou srst"?

V životě bych žádnému psovi neublížila a jednou jsem jednomu psímu stařešinovi dokonce zachránila život. Nikomu ani jeho lásku ke psům neberu, já mám moc ráda kočky a časem si kočičku určitě pořídíme. Takže lásku k určitému druhu zvířat si dovedu docela dobře představit To ale nic nemění na tom, že psi se mi nelíbí a nejsou mi sympatičtí - mají na můj vkus moc závislou povahu, slintají a smrdí. Proto by pro mě nepřipadalo v úvahu nějakého si pořídit, a koneckonců by to nebylo fér ani vůči tomu psovi.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Nepochopitelné 

(2.10.2006 20:08:21)
Máš pravdu, ale málo znáš psy:)
 parishilton 


Re: Nepochopitelné 

(26.2.2008 10:02:44)
A co ty,verčik,co kdyby si tě vyhlédl třeba nějaký cikán s tím že s tebou chce žít-vzala by sis ho domů?Nemůžeme žít s každým kdo nám projeví náklonnost.A ještě by mne zajímalo,jestli jsi se někdy zamyslela nad duchaplností věty"kdo nemá rád zvířata,nemá rád lidi".Zřejmě ne,protože jinak by jsi těžko něco podobného vypustila z úst.
 Kristina 
  • 

Re: Nepochopitelné 

(2.10.2006 14:26:51)
Po přečtení tohoto příspěvku si myslím, že to, co zde bylo napsáno, sice je upřímné a dobře myšleno, ale nějak naivně, dětsky! Pisatelka přece psala, že jednak doma psa má - a to fenku a pokud někdo trochu rozumí psům, tak ví, že fenka zhruba dvakrát ročně hárá - a tudíž může mít štěňata - a hárání trvá zhruba tři týdny a po celou dobu by museli ty dva hlídat - a to by tedy těžko uhlídali, tomu věřte. Měla jsem deset let hodnou fenku Briarda, velký pes, hodně starostí, hodně peněz za veterináře, všichni jsme ji milovali, měla několik operací, prožívali jsme to jako by to byl člen rodiny a ne pouhý pes. A když hárala, byl problém uhlídat ji na ulici - a venčit se musela, nešlo ji zavřít tři týdny doma!! A mít ty dva doma, určitě by z toho byly štěňata, to mi věřte. A další problém - pokud bydlíme u rodičů, musíme se jich přece zeptat na jejich názor!! A v článku bylo jasně napsáno, že matka na sms odpověděla, že v žádném případě další pes!! Na základě těchto faktů článek vyznívá dětsky nezrale. Když jsem byla malá, toužila jsem po pejskovi. Měli jsme domek se zahrádkou, přesto jsem se ho nedočkala. A svůj dětský sen jsem si splnila až v bytě 2+k.k., kde jsme kromě psa byli čtyři! Milovali jsme ho všichni, ale po těch starostech a problémech a stresech s jeho nemocemi jsem přesvědčena, že už si nejspíš pejska nepořídím. Navíc - v bytě je nutné, aby se pes venčil minimálně dvakrát, raději třikrát denně! A pokud ráno odejdu do práce a večer se vrátím, pes trpí! To by si měl každý uvědomit, než si pejska pořídí. U kočky je to něco jiného. Taky přibývá hodně tlustých psů - stejně tak jako lidí. Jenže u psů je to vina člověka - příliš ho krmí a málo venčí.. Vzít si domů zvířátko není jen tak jednoduché.
 verčik 
  • 

Re: Re: Nepochopitelné 

(2.10.2006 16:27:35)
souhlasím se vším co jsi napsala:-)))nesvedla bych to líp
 Lenianna 


Re: Re: Nepochopitelné 

(3.10.2006 7:48:36)
To bych tedy naší pejsce neudělala, abych ji venčila POUZE dvakrát či třikrát denně! To by mě za ni tlačil plný močák, nehledě na to, že venku je toho pro pejsky na objevování mnohem víc než v uzavřeném bytě..

Márgret, udělala jsi to moc dobře. Já jsem taky kdysi chtěla spasit svět, ale nejde to...
 Polly 
  • 

Co mě při čtení napadlo 

(6.10.2006 12:21:55)
ahoj, článek se mi moc líbí. Přečetla jsem si i všechny příspěvky. Jsou velmi zajímavé. Některé mi přišly trochu "zvláštní" (například bych nesnesla, kdyby se mi do bytu nastěhoval potkan s rodinkou ba ani malá šedá myška - a to si o sobě myslím, že mám zvířata docela ráda - v tom tedy autorku dotyčné příspěvku obdivuji). Styl a sloh autorky se mi moc líbí. Je příjemně sdílný a svižný. A s jejím rozhodnutím, se naprosto ztotožňuji, jsem přesvědčena, že dcerka měla možnost vidět dobrý příklad řešení takové situace v realitě. Nejde o to, že spasí svět. Jde o to, že udělá vše, co je s jejími reálnými možnostmi a schopnostmi možné a nezabalí to hned na začátku. Mám za to, že snaha tam byla dost znát a bylo tam i kus osobní statečnosti a zodpovědnosti (Přišlo mi, že kamarádka jí v tom moc nepomáhala.). A mimochodem, to že si vezmete domů zatoulaného pejska, vám vůbec nezaručí, že se o vás budou vaše děti ve stáří starat.
Ale nejkrásnější mi přišlo, že to nikoho nenechá chladným, ať už má na věc jakýkoli z uvedených názorů. To je super, díky.
 Polly 
  • 

Co mě při čtení napadlo 

(6.10.2006 12:21:58)
ahoj, článek se mi moc líbí. Přečetla jsem si i všechny příspěvky. Jsou velmi zajímavé. Některé mi přišly trochu "zvláštní" (například bych nesnesla, kdyby se mi do bytu nastěhoval potkan s rodinkou ba ani malá šedá myška - a to si o sobě myslím, že mám zvířata docela ráda - v tom tedy autorku dotyčné příspěvku obdivuji). Styl a sloh autorky se mi moc líbí. Je příjemně sdílný a svižný. A s jejím rozhodnutím, se naprosto ztotožňuji, jsem přesvědčena, že dcerka měla možnost vidět dobrý příklad řešení takové situace v realitě. Nejde o to, že spasí svět. Jde o to, že udělá vše, co je s jejími reálnými možnostmi a schopnostmi možné a nezabalí to hned na začátku. Mám za to, že snaha tam byla dost znát a bylo tam i kus osobní statečnosti a zodpovědnosti (Přišlo mi, že kamarádka jí v tom moc nepomáhala.). A mimochodem, to že si vezmete domů zatoulaného pejska, vám vůbec nezaručí, že se o vás budou vaše děti ve stáří starat.
Ale nejkrásnější mi přišlo, že to nikoho nenechá chladným, ať už má na věc jakýkoli z uvedených názorů. To je super, díky.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.