| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Česku

 Celkem 9 názorů.
 Radka Wallerová, dvouletý syn, na jaře další miminko 
  • 

I strohost odpovědí porodnic napoví 

(3.2.2000 5:26:08)
Obdivuju vás, protože sestavení takového seznamu jistě vyžadovalo množství práce a trpělivosti. Dívala jsem se zatím především na odpovědi porodnic, jejichž nabídku znám, ať už z vlastní zkušenosti či vyprávění kamarádek. Dojem? Nelžou, ale pravda to také vždycky není. Snad všechny maminky, které znám, například už slyšely, že u Apolináře mají vanu, ale prakticky žádná ji neviděla, šušká se o ní, že je jen pro někoho atd. Či porodnice /Podolí a další/, která řekne, že pokud někdo na něčem trvá či naopak to odmítá, tak mu vyhoví - pokud si pamatuji, tak u mě to znamenalo takřka hádku s personálem a to jsme navíc byla úspěšná asi tak v polovině sporných otázek. Ale já myslím, že kdo bude brát odpovědi porodníků s rezervou, dotazník mu hodně řekne, protože i vámi zmiňovaná strohost vypovídá o mnohém, pro mě napříkad o přístupu k rodičce. Bohužel, můj dojem je takový, že namísto, aby se všechno točilo kolem žen, které tam jsou nejdůležitější, mnohde mají za nejdůležitější svou nemocniční rutinu a zavedené postupy práce.
 Jitka, Matýsek 5 týdnů 
  • 

Co takhle AKTUALIZACE? 

(20.3.2004 19:56:39)
Myslím, že by určitě stálo za to tento přehled služeb aktualizovat. Přece jen už je více než čtyři roky starý a mnohé se (doufejme!) jistě změnilo. Osobně bych nový přehled velmi uvítala.
 Zuzana 


Také se velmi přimlouvám za aktualizaci 

(21.3.2004 15:42:58)
Také bych se tímto velmi přimlouvala za to, aby byl seznam českých porodnic a služeb, které nabízejí, v dohledné době aktualizován. Sama se sice chystám porodit nejdříve za dva, tři roky, ale jsem si jistá, že při výběru porodnice mi bude platnější seznam dva roky starý, nežli seznam šest let starý.
Dnešní, více než čtyři roky starý seznam, už jistě obsahuje spousty nepřesností, neúplností, ne-li přímo nepravd. Za tu dobu se snad mnoho věcí změnilo a jistě by stálo za to vypracovat seznam nový, aktuální. Myslím, soudě dle reakcí, že tyto seznamy budoucím maminkám při výběru porodnice velmi pomáhají.
 Ivana, 2 děti 
  • 

Porodnice Jihlava 

(13.12.2004 10:42:41)
Před týdnem jsem se vrátila z Jihlavské porodnice, kde jsem ležela 9 dní.
Už déle než rok je zde jiný primář a pravděpodobně i několik lékařů. Byla jsem zde spokojená s komunikací mezi mnou i lékaři. Bydlím na Vysočině a jihlavskou porodnici bych doporučila.
Pokud chcete někdo informaci o tom jak to tam chodí, napište mi.
 nedory 
  • 

Re: Porodnice Jihlava 

(14.5.2006 13:43:54)
Já tedy ne.
Dnes v noci jsme tam s manželkou jeli, sestra na příjmu nám řekla, že musíme čekat. V čekárně na chodbě s námi byla pacientka v nemocničním "andělíčkovi". Po 3/4 hodině, kdy se nám nikdo nevěnoval (jen si sestra vzala papíry), nikdo se manželky nezeptal, jaké má bolesti, kontrakce, potíže.... jsme zavolali do Havlíčkova Brodu, kde nebyl nikdo. Až jsem chtěl po sestře zpět papíry s tím, že pojedeme jinam, tak mi s úlevou řekla, že jim pomůžeme, protože jsou plní...

Chápu, že měli plno a dost práce, nicméně zdravotnický personál má být natolik profesionální, aby rodičku v případě vytíženosti kapacity přesměroval do volné porodnice. Je to otázka pár telefonů.

ZÁVĚR: Jihlava nikdy více.
nedory
 Ivona Žáčková 
  • 

Re: Porodnice Jihlava 

(13.9.2007 15:52:25)
Chtěla bych se víc informovat o jihlavské porodnici. Také bych ráda rodila tam. Mohla byste mi na e-mail poslat nějaké informace Ivon.ka.s@seznam.cz
 Alena Vítková,2 děti 
  • 

Re: Porodnice Jihlava 

(16.8.2008 13:53:28)
Ahoj,já jsem v Jihlavě rodila dvakrát.Jednou přirozeným porodem a podruhé císařským řezem.V obou příadech musím pány doktory pochválit za milý a hlavně profesionální přístup.Byla jsem spokojená,se vším mě seznámili,vše vysvětlili,tak i ta psychická podpora se tam našla.Ovšem musím podotknout,že po narození naší Lucinky(2.dítě) jsem narazila na jednu velice nepříjemnou zdr.dětskou sestru.ta mi už té psychické podpory moc nedodala.Ale vydrželi jsme,už jsme to měli obě za sebou,tak jsem si říkala že pak na ni zapomenem.
 Doležalová 20denní syn 
  • 

Re: Porodnice Jihlava 

(3.7.2009 20:46:08)
co se týče porodu s lékaři a asistentkami jsem byla spokojená ale na oddělení šestinedělí je to katastrofa po všech stránkách.pokoj na první dobu porodní na mě působil depresivně právě proto,že tam žena tráví v bolestech mnohdy dlouhé hodiny by to prostředí mělo být příjemnější a už vůbec ne průchozí.
 Freya 
  • 

reakce 

(16.8.2007 10:09:39)
článek mě zaujal...jen škoda že fotky pokojů které jsou zde pro srovnání nebo na ukázku nejsou za hloupou reklamou nějaké společnosti ani vidět :-(

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.