| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak to s těmi žirafkami vlastně je?

 Celkem 170 názorů.
 anielik 


sirka a dlzka 

(13.9.2006 8:58:11)
to je sice pekne ze zmerajte dietatu nohu ale este som sa nestretla s tym ze by mi niekto ponukol inu sirku topanky, ja som sa zatial stretla iba s jednotnou sirkou myslim oznacovanou ako G. Aj ja ako mala aj teraz moj syn riesime to ze ma uzku nohu a vacsina topanok mu pada alebo ho tlacia. Mozte mi poradit ako to vyriesit?
 Rebeka 
  • 

Re: sirka a dlzka 

(13.9.2006 9:24:52)
...asi jen pátrat a zkoušet. I mé děti -syn 11 dcera 6,mají úzkou štíhlou nožku a mám pocit,že se vyrábějí boty pro malé mamuty,protože většina třeba chlapeckých sandálů je pro neskutečně macaté a široké nohy. Ale vždycky obejdeme několik obuví v několika přilehlých větších městech a něco objevíme,ale problém to je..A ještě k té žirafě - fakt je,že dávám přednost botkám s touto certifikační značkou - hlavně bačkůrkám pro dcerku. Ale aby dítěti měřili v obuvi nohu,tak s tím jsem se nesetkala/a je to škoda/-jen kdysi jsem kápla na obuv,kde měli takové formičky a tam podle toho do které niha pasovala,tak takovou velikost bylo třeba zvolit..to bylo docela důvtipné.Dle mého názoru se dnes dost rodičů o nožičky svých dětí moc nezajímá,koupí levnou /mnohdy děsivou/obuv v tržnicích,ve které se dětem paří nožičky,neb botky jsou celé z jakýchsi umělin neprodyšných nehledě na celkovou deformovatelnost takových bot.Já raději připlatím a snažím se koupit boty pořádné - ale chápu,že pro některé rodiny to může být problém dát za pár botek pro dítě 1000,- korun. Jen si říkám,že dětská obuv by měla podléhat certifikaci jaksi povinně - je spousta zboží na našem trhu daleko méně důležitého,než jsou botky pro děti a ty podléhají certifikaci povinně - ano-je to drahé, ale bez toho nemá výrobce šanci dostat se na trh-jen nohy našich dětí asi nejsou tak důležité a tak u nás může botičky dovážet a prodávat kde kdo. Pak je pro rodiče těžké se orientovat co je a není vhodné pro jejich dítě...
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Cena nenaznačuje kvalitu. 

(13.9.2006 9:55:51)
Zcela souhlasím s tím, že děti musí mít pořádné a kvalitní botky. Horší je rozeznat, které to jsou. Mám špatné zkušenosti z loňska, a to se zimními botičkami firmy Baťa. Co se týče ceny, ta byla dle mého doopravdy luxusní - téměř tisíc korun (což mi za boty pro dvou a půl letého cvrčka nepřijde zrovna málo, já jsem si koupila v obuvi RENO za osm set), doma jsme je naimpregnovali a ačkoliv jsem se je snažila udržovat, za nějakou tu dobu vypadaly stejně hrozně jako obuv od vietnamců. To mě tak zklamalo, že opravdu už k Baťovi nepůjdu. Momentálně jsem docela spokojena s Deichmannem, i když zimní botičky jsme tam ještě nekupovali. Tak uvidíme letos - budeme už totiž potřebovat dvoje, i pro malou Míšu, která se nevím proč rozhodla, že musí brzy začít chodit (a to jsem si dělala naději, že ještě letos za zimní botky ušetříme)! Pokud máte někdo tip na značku kvalitní obuvi, která nezruinuje rodinný rozpočet - sem s ním.
 Dany+Eli11/02+Andrejka6/06 


Re: Cena nenaznačuje kvalitu. 

(13.9.2006 9:59:48)
ja koupil av deichmanovi zimni boticky predloni, byly to kozacky, krasne a jelikoz male nejak nevyrostla za ten rok noha(divny ,ale je to tak) tak jsme je meli i lotosni zimu. vlastne jsme tam kupovali jeste nejake na zimu a to same. byla jsem 100% spokojena.

ja osobne jsem si tam kupovala zimni boty a musel aje reklamovat po cca 2 mesich. stranse mne prekvapili, koukli na boty a hned mi dali penize, pry ze nema cenu abych cekala mesic na reklamaci. delaji to tak uplne vzdy.
 Rebeka 
  • 

Re: Cena nenaznačuje kvalitu. 

(13.9.2006 12:04:37)
-fakt je ,že cena mnohdy kvalitu nezaručí-ale zase můžete účinně botky reklamovat-též jsem tak u Bati učinila a reklamace byla vyřízena k mé spokojenosti-ale s Baťovkami mám zkušenosti různorodé v rozpětí asi 15 let-dříve byla kvalita jeho bot nesrovnatelně větší,postupem se dle mého soudu zhoršovala a i výběr modelů není nic moc..možná Reno-ale kvalitní botičky pro dítě pod 800 asi pořídíte těžko :-(,což je smutné
 Hanka, Daniela 02/04 
  • 

Re: Cena nenaznačuje kvalitu. 

(19.9.2006 21:58:24)
Zdravím,
já zase řeším opačný problém. Dcera má vysoký nárt, takže najít zimní obuv, do které bych ještě dala na nožičku teplou ponožku, je opravdu problém. Nemluvě o sportovní obuvi, kde většina botek je vpředu prošita, takže se nám prostě nožička v botě zastaví, tlačí do nártu a přitom vpředu zůstávají i 2 cm ještě místa.
Dceři nakupuji obuv převážně u DPK, Zlín - Dagmar a Petr Kubátovi. Je to český výrobce ze Zlína. Botky jsou hezké, měkkoučké a doufám i pro dceru pohodlné.
 Monika 
  • 

Re: Cena nenaznačuje kvalitu. 

(2.9.2007 15:59:34)
Mám zkušenost s botkama DPK do vel 22, jsou perfektní a nosí je i druhý syn, ale Baťa je opravdu nekvalitní, už si u nich nic nekoupím. Teď má syn boty Fare a jsou nejlepší. Jelikož má plochou nohu a tudíž nízký nárt, potřebuje úzké boty a tyhle na zavazování mu perfektně padnou jak do délky tak do šířky. Takže moje příští volba je jasná, i když nabídka této značky je v našem městě katastrofální.
 Šárka 
  • 

Re: Re: sirka a dlzka 

(13.9.2006 22:09:54)
Já teda chodím pro botky zásadně k Baťovi. Mám jenom dobré zkušenosti. Asi máme štěstí. Prodavačka se nám vždy věnuje a nohy dceři vždycky změří a doporučí odpovídající velikost. Co se týká zimních bot, kupovala jsem vloni dceři (nyní 2,5roku) zimní botičky asi za cca 800 Kč. No a pak jsme měli další levnější "bufy" do břečky a mokrého sněhu.
Jinak k té "žirafě" - skutečně jsem si myslela, že má-li obuv "žirafu", nemusím se již starat o to, z čeho a jak je ušitá. Je jasné, že každá nožka je jiná a bota nemusí padnout všem. Měla jsem zkrátka "žirafu" spojenou s kvalitou, ne s nějakým jednotným číslováním.
 Táňa Golková, 3-letá dcera 
  • 

Re: Re: sirka a dlzka 

(21.9.2006 23:28:12)
Nedá mi než napsat svou zkušenost, protože nákup bot pro dcerku je pro mě vždy utrpením. Má taky úzkou nožku, ale dlouhou, v současnosti reál 26, což bych podle prodavaček u Bati měla kupovat 28, což je z hlediska šířky nemyslytelné. Sandálky k šatičkům jsem brala v Humanicu, 25 :)), aby ji aspoň trochu padla ta šířka, na délku jsou akorát. Větší by jí stejně nedržely na nožce, takže o rezervě nemůže být ani řeč...
No a minulý týden jsme byly na ortopedii, má špatně tvarovaný prstík na levé nožce, no a já si postěžovala na sloní boty v obuvích. Napsala mi vložky do bot, aby jí v nich nožka nelítala a nemá to chybu. Vřele doporučuji poohlédnout se po nich ve zdravotních potřebách, dají se koupit za 100,-...
Efekt, že má obrovské boty jsem aspoň zmírnila pocitem, že jí nejen netlačí, ale nelítá v nich ani ze strany na stranu
 La Pepa 


Re: sirka a dlzka 

(13.9.2006 9:36:42)
více šířek obuvi má na 100% značka Elefanten, kterou prodává Deichman, ale patří k nejdražším.
A v obchodě mají měřidla na dětskou nohu dokonce dvoje, jedno právě od značky Elefanten a druhé od nějaké jiné.
LaPepa
 Jitka, Eliška a Martínek 


Deichmann 

(13.9.2006 11:14:30)
Musím souhlasit s tím že botičky Elefanten koupené u Deichmanna jsou super, je pravda že jsme si připlatili ale když jsem je viděla hned bych brala takové i pro sebe - úžasně pohodlné. Jinak s prodejní sítí Deichmann mám mnohaleté zkušennosti (dokud nebyli v okolí u nás jezdila jsem do Německa) a musím jen chválit. Ale je pravda že cena neukazuje kvalitu - v sobotu sjem koupila synovi boty u Bati a dnes je pondělí a myslím že asi nejspíš pojedeme boty vracet - jen jsem zvědavá na jejich přístup. Bohužel syn botky už nutně potřeboval a u Deichmanna neměli to co já si představovala tak jsme jeli k Baťovi - asi už jindy ne. A ještě jedno - když jsem sháněla první botky pro syna jezdila jsem a zkoušela kdejakou prodejnu a k mému překvapení mi poradil pám v obuvi pro dospělé: Baťa už taky vozí některé boty z Číny a pokud nechci sáhnout vedle tak mám botky očichat. Nejdřív jsem se smála, ale pak mi došlo že má pravdu - věci z tržnice tak divně smrdí a to je to co mám hledat i u těch bot - jak jsou cítit tak pryč od nic. Není to jenom tohle pravidlo, ale jedno z nic.
Jo a nožičky měří v Renu - mají mašinku kam si dítko stoupne bez ponožek a ono jim to ty nožky "vyfotí", ale donuťte rok a půl staré dítko (malého čerta) aby chvíli postálo kam vy ho dáte, ale to zná určitě spousta z vás.
Přeji všem šťastné nákupy a zdravé nožky Jitka
 marinka 
  • 

Re: Deichmann 

(13.9.2006 11:25:58)
U Bati bych se nebala. Vzdycky mi hned vratili penize na ruku. Stalo se mi to asi trikrat, vzdy byli velice ochotni. To s Humanicem mam s reklamaci uplne hororovou zkusenost.
 IlonaK2+Verunka+Ondrášek 


Re: Re: Baťa 

(13.9.2006 11:50:02)

My koupili hezké botky u Bati, cena taková normální, kolik dáváme za Fare nebo Essi botky. Dcerka je měla dvakrát a jsou zcela okopané. Navíc až doma jsem si všimla, že nejsou 100% přírodní, kůže atd., že je tam i umělá hmota.

Zrovna včera jsem se probírala paragony a záručními listy a přemýšlela, jestli reklamovat okopané botky. Ale oba jsme s manželem usoudili, že by nám to těžko někdo uznal,že je to vlastně opotřebení. Jiné botky, Fare nebo Essi, vypadají i po intenzivním nošení jako nové. My už tedy máme jasno, kde botky kupovat nebudeme. :-)
 Erika, Natálka 1rok 
  • 

Re: Re: Re: Baťa 

(15.9.2006 22:54:10)
Ahoj, to je mně líto, že máš takovou špatnou zkušenost. My nakupujeme boty jen u Bati a jsme spokojeni. Naše beruška boty opravdu nešetří, lítá v nich všude a vypadají pořád dobře. Navíc za 600 má nádherné kožené prodyšné botičky. Viděla jsem v obchodech hrozné "gumáky" za brutální ceny.
 peťulka_kam 


Re: Re: Re: Baťa 

(17.9.2006 14:26:43)
Nezbývá mi, než souhlasit. Já taky koupila na jaře synovi na pohled krásné kotníčkové botky u Bati, ale po TŘECH DNECH nošení začala vepředu odlízat kůže. Nemohlo to být ani okopání, jelikož to nebylo přímo na špičce, ta byla v pořádku, ale nad ní. Na vyřízení reklamace jsem čekala měsíc, samozřejmě byla zamítnuta s odůvodněním, že jsou boty opotřebované nošením (okopané). Nechápu, jak se tedy synovi podařilo okopat boty nahoře na prstech, navíc za tři dny... Bylo mi ještě sděleno, že pokud nesouhlasím s výsledkem reklamace, ať pošlu botky přímo k výrobci do Zlína. Tak jsem boty poslala, čekala další měsíc a dostalo se mi naprosto shodné odpovědi. Prý můžu dát ještě věc k soudu. Je jasné, že na ten se jim můžu... A to je jim asi právě jasné. Takže jsem přišla za tři dny nošení o 600,- + poštovné a balné a rychle musela synovi koupit další boty - bez žirafy, ale velmi hezké a řekla bych, že i kvalitní. Takže k Baťovi už příště nejdu.
 Michaela+Nina 2/05 


Re: Baťa 

(19.9.2006 0:55:57)
Ahoj, neda mi to a taky musim napsat, ze jsme koupili rocni dceri u Bati zimni boticky, kozene s koziskem a jeste chodila malo takze je neokopala ALE mela v nich uplne zmrzle nozicky, jak kdyby byla venku bez bot! Takze bohuzel s Batou mame take spatne zkusenosti.
Naopak mohu jen doporucit jiz zminovanou prodejnu v Praze na Francouzske ul. Maji tam skvele, mekke, pevne a prodysne boty.
Michala
 Martina Doležalová,dcera13měsícu 
  • 

Re: Re: Baťa 

(21.2.2007 12:18:27)
Dobrý den,uplně s Vámi musím souhlasit,loni jsme dceři koupili botky od bati ve vel.20,zimní s kožíškem,ale i když je dcera v kočárku a má na nožičkách ještě deku+nánožník,má nožičky tak studené,jak kdyby na nožičkách žádné botky neměla,takže my už máme ve výběru botiček taky jasno.....
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Baťa 

(25.9.2006 11:44:10)
Dobrý den, nějak jsem se dostala na váš příspěvek k diskusi, a doporučuji tu reklamaci zkusit - myslím u Bati. My koupili letní snadálky a po 7 dnech byly na patě sešlapané jak po dvou letech nošení každý den. A taky hned první den se nám začaly párat ve švu. Reklamace proběhla bez řečí, jen se musí klasicky počkat do 30 dnů. Řekli nám, že jezdí někdo, kdo reklamace posuzuje tak 1x za 14 dní. Bez řečí nám vrátili peníze. Pravdou je, že jsem tam šla uplatňovat reklamaci po 12 dnech od zakoupení.
Mimochodem nově zakoupené sandálky - abychom měli v čem odejít- se začaly také po dvou dnech párat. Tak příště Baťu hodně zvážím.
Tak hodně zdaru při reklamaci Petra
 Róza 
  • 

Re: Re: Deichmann 

(13.9.2006 12:05:32)
a kde je v Praze Deichmann?
 jana 
  • 

Re: Re: Re: Deichmann 

(13.9.2006 12:16:39)
A je v Brně?
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Deichmann 

(13.9.2006 12:32:08)
DEICHMANN Obuv, s. r. o.
M-palác, Heršpická 5
CZ - 639 00 Brno
Česká republika
Telefon: 00420 - 543 420 430
Telefax: 00420 - 543 106 011
Email: deichmann-obuv@deichmann.com
 soňa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Deichmann 

(13.9.2006 15:21:36)
Deichmann je i v Olympii v Brně,kupuji tam pro holky botky-zkušenost dobrá,cena příznivá.
 Silva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Deichmann 

(13.9.2006 13:55:16)
V Brně je Deichmann i ve Vaňkovce. Já mám dobrou zkušenost s dětskými boty v Brně na Kolišti. Je tam prodejna dětské zdravotní obuvi a mají tam i velký výběr papučků do školky.
 Zuzka a Anežka 06/05 
  • 

Re: Re: Re: Přehled prodejen Deichman 

(13.9.2006 12:20:59)
http://www.deichmann-obuv.cz/cz/downloads/VKST-Liste.pdf
 jana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Přehled prodejen Deichman 

(13.9.2006 12:26:58)
Díky
 Eva, dvě děti 
  • 

velmi praktický článek včetně diskuze 

(13.9.2006 14:39:10)
Moc děkuji za úžasný článek a hlavně příspěvky v diskuzi. Dlouho jsme nakupovali u Bati, ale už několikrát jsme se spálili (botaskám do tří měsíců vypadala podrážka, do zimních botů sice nenateklo, ale případná voda seshora - sníh- taky nešla vysušit ven ....atd atd).
Určitě vyzkouším všechny doporučené tipy, protože hledat dobrou prodejnu s dětmi, které nakupování nebaví, je prostě makačka.
 Róza 
  • 

Re: Re: Re: Re: Přehled prodejen Deichman 

(13.9.2006 16:42:00)
děkuju
 La Pepa 


Re: Re: Re: Deichmann 

(13.9.2006 12:24:24)
bývá to v rámci těch hyper super nákupních center, na Chodově a na Novodvorské je na 100%.
 Dani.K, K 05, P 09 


Re: Re: Re: Re: Deichmann 

(13.9.2006 14:11:58)
V Letňanech v Tescu je také (vedle Kika).
 atka 
  • 

Re: Re: Re: Deichmann 

(13.9.2006 14:13:20)
a taky v OC Letňany, v té části co je i Kika nábytek
 saxanka+Adelka 
  • 

Re: Re: Re: Deichmann 

(13.9.2006 23:54:06)
Daichman je v Novoplaza na Novodvorske na Praze 4,a myslim,ze i v ostatnich nakupnich centrech.
 Katka 
  • 

Pro autorku 

(14.9.2006 9:01:10)
Můžete mi prosím napsat, jak to s těmito botyje?

To myslíte vážně????????
 marygold 
  • 

Re: Deichmann 

(26.12.2006 0:58:52)
Jen bych k tomu chtela dodat, ze ja hledala pro dceru /15mes/ kvalitni obuv, koupila jsem boticky v lekarne /znacka Sante/ a do mesice se rozlepily a jedna spicka byla uplne sedrena/coz si myslim s tim u maleho ditete maji pocitat a delat to z tvrdsiho materialu/. Tak jsem musela koupit boty nove, u Bati me nic nezaujalo, typ na Deichmana jsem dostala pozde, koupila jsem boty v Essi, jsou super, teple, mame je uz mesic a jsou porad jako nove. Ono asi co je zdravotni, jako certifikovane, nemusi byt trvale a to nejlepsi. Samozrejme bych nikdy nekoupila malemu diteti boty na stanku, radeji si priplatim. Na jare zkusim toho Deichmana.
 Petra 
  • 

Re: Deichmann 

(15.12.2007 23:36:38)
Taky mám špatnou zkušenost s botami zn. Santé, boty se rozlepily asi za měsíc, koupila jsem nové a tyto reklamovala, reklamaci neuznali, že je to nevhodným nošením. U malého dítěte mě to pobavilo, to si asi mysleli, že malý děti chodí pěkně za ručičku a neběhají /synovi jsou 4 roky, vel. boty byla 26/.
 marygold 
  • 

Re: Deichmann 

(26.12.2006 0:59:15)
Jen bych k tomu chtela dodat, ze ja hledala pro dceru /15mes/ kvalitni obuv, koupila jsem boticky v lekarne /znacka Sante/ a do mesice se rozlepily a jedna spicka byla uplne sedrena/coz si myslim s tim u maleho ditete maji pocitat a delat to z tvrdsiho materialu/. Tak jsem musela koupit boty nove, u Bati me nic nezaujalo, typ na Deichmana jsem dostala pozde, koupila jsem boty v Essi, jsou super, teple, mame je uz mesic a jsou porad jako nove. Ono asi co je zdravotni, jako certifikovane, nemusi byt trvale a to nejlepsi. Samozrejme bych nikdy nekoupila malemu diteti boty na stanku, radeji si priplatim. Na jare zkusim toho Deichmana.
 Marcela a Hanička 9/2002 


brno a botičky  

(14.9.2006 9:08:22)
V Brně své dceři kupuju v Balo, Essi. Deichman mně přijde nekvalitní, na dospělé má moc levné boty v katalogu. Dobrý výběr je na Jezuitské ulici v centru blízko kadeřnictví Zeno...je tam obchod Zdravotnické pomůcky a potřeby a je tam několik stojanů se zdrav. obuví Scholl, Sante atp. a jsou tam i dětské boty....celokožené,jeden typ v několika velikostech a i barvách. Koupila jsem dceři min. týden kotníčkové, zavazovací, podzimní za 700 a moooc se mi líbí. /já tam má vybrané jedny podzimní Sante a zatím šetřím/. Nožku na délku měříme doma pak zkoušíme několik velikostí i několik typů botiček a malá i chodí po prodejně. Já jsem vždy "hotová a upocená" a dcera chce pořád zkoušet dál a povídá si s prodavačkama...je to prostě moje zlatíčko.
 Magda, 3 děti 
  • 

siroka noha 

(21.9.2006 14:50:37)
My právě máme ten problém u dvou dětí (4 a 2 roky) se širokou nohou. Vybírám různé boty (Essi, Baťa aj.), ale nikdy jsem nenarazila na číslování šířky. Vždy vybírám a zkouším, které jsou v dané velikosti nejširší. Máte někdo zkušenosti, kde prodávají široké boty? Mám zkusit značku Deichman? A co bačkorky, ty jsou pro nás všechny úzké, vždy musíme kupovat o něco větší velikost. Díky
 JankaP 


Ba"ta, Essi atd. 

(13.9.2006 11:23:20)
Zuzano, díky, tohle ví o "žirafě" asi málokdo!

Výběr bot pro děti je vždycky AKCE. V obchodě strávíme vždy zhruba hodinu. Synovi jsou 3 roky a vždy byl (naštěstí) trpělivý.
Dětská obuv Baťa nás zklamala, syn v ní měl nohu neustále zapocenou, bota prostě nedýchala. Přestože jsme vybírali pouze z kožených botek. Je ovšem pravda, že se téměř neokopaly, stále vypadaly pěkně :).
Většina značek má pro syna příliš úzkou špičku.
V případě jarních/podzimních a zimních bot často nakonec vybereme botky značky Essi. S těmi, co jsme vybrali, jsme byli vždy spokojeni. Ale i mezi Essíky jsme v obchodě viděli botky méně kvalitní - vysloveně hadrovitá pata, příliš tvrdá podrážka, z jiného materiálu než kůže aj.
U letních bot si vybereme i z jiných značek.
S měřidly jsme se nesetkali zatím nikde.
Janka
 Insula 


Re: Ba"ta, Essi atd. 

(13.9.2006 12:33:42)
Kde se dají koupit boty značky Essi a jaká bývá jejich cena? Jsou někde na internetu, abych se mohla mrknout, co nabízejí????
My jsme vždycky kupovali (zatím) boty u Bati (dcera 3 roky) a byli jsme spokojeni. Boty vždycky vydržely a je zvláštní, že já k nim vždycky čichám (mám totiž ráda vůni kůže) a to aniž bych to dělala s nějakým úmyslem. Také jsem se vždycky setkala s ochotnými prodavačkami, zvláště v Plzni v Tescu. Ale je pravda, že tam měří jen délku nožičky. Ostatně jsem se s jiným měřením ještě nesetkala. Boty vybíráme zásadně kožené. Mimochodem mají na internetu vždycky napsáno z čeho jsou, takže si je dopředu omrknu a pak vím, co chci.
 zuza-V 


Re: Re: Ba"ta, Essi atd. 

(13.9.2006 13:03:41)
Ahojky Insulo,
Botky Essi najdeš určitě na Internetu. Mají poměrně slušný výběr a s letními sandálky jsme byli spokojení.
 Pavla , 2 kluci 8 let, 2 roky 
  • 

Re: Re: Ba"ta, Essi atd., boty essi v plzni 

(26.9.2006 22:49:36)
Boty essi mají v plzni ve zdravotnických potřebách v Husově ulici (na začátku ulice směrem od klatovské třídy nalevo) je tam ochotná prodavačka a mívá celkem solidní výběr.
 Insula 


Re: Ba"ta, Essi atd.ještě 

(13.9.2006 12:43:35)
Ještě jsem si vzpomněla. Kdysi jsem se potkala s jedním pánem, co se zabývá touto problematikou (testuje dětskou obuv a zabývá se i certifikacemi) a ten mi řekl, že pokud bych chtěla vybrat skutečně kvalitní obuv se 100%-tní jistotou, tak bych jí musela koupit a otestovat tak, jak to dělají oni. Což vlastně znamená jí i zničit, protože jí všelijak rozebírají a i testují chemicky apod. Takže jako laik nemám prostě v podstatě šanci v obchodě poznat kvalitní obuv. Na první (i druhý) pohled to prý prostě nejde. A když tomu připočteme ještě tu individualitu nohy (jak píše článek)...... tak nevím, nevím.....
 zuza-V 


Re: Re: Ba"ta, Essi atd.ještě 

(13.9.2006 13:05:13)
Mě samotné tento článek pěkně zamotal hlavu. Vůbec nevím na co se zaměřit. A pokud vím, v Brně nikde nožičky neměří.
 marec 
  • 

Re: měření nožiček v Brně 

(17.9.2006 19:53:18)
Prý se měří ve Futuru na Vídenské v obuvi Reno. Ještě jsme to nezkoušeli, ale mají tam reklamu.
 zuza-V 


Re: Ba"ta, Essi atd. 

(13.9.2006 12:55:44)
Ahoj
 zuza-V 


Re: Ba"ta, Essi atd. 

(13.9.2006 13:00:01)
Ahoj Jani,
jsem ráda, že má tento článek ohlas. Sama jsem byla hodně překvapená. Na léto měl náš malý lumpík (16 m) botičky právě od Essi a byli jsme spokojení. Hlavně mi přišel v obchodě ohromný výběr. Pravdou je, že nožičku nám také neměřili. V Brně je poměrně známý obchod s dětskou obuví (Balo), kde mají motičky zančky DPK. Co těmto botičkám chybí je hezký vzhled. A to menluvím o "velice příjemných" prodavačkách.
Na podzimní botičky se zase půjdeme podívat do obchodu Essi.
 Bulik 


Re: Re: Ba"ta, Essi atd. 

(13.9.2006 14:28:13)
Do Obuvi Balo jsem vlezla jednou a nedoporučuju už z toho prostého důvodu, že mají příšernou marži. Boty, u kterých jsem znala standardní prodejní cenu, měli o třetinu dražší! Kdo jste z jižní Moravy, skvělý výběr, skvělá obsluha, skvělé ceny má obuv Arno v Kostelci u Zlína. Nebo pro fandy DPK je firemní prodejnička ve Zlíně na tržnici vedle Prioru.
 vojta 
  • 

Re: Ba"ta, Essi atd. 

(3.1.2007 14:34:13)
Dobry den,

Musim upozornit (jsem prodejce obuvi a mam specializovanou prodejnu na detske boty) ze firma Essi vyrabi pouze KOZENOU obuv takze jste nemohl videt obuv essi z uměleho materialu. Kuze ma spoustu druhu povrchové upravy a existuje i lakovana kuze ktera na prvni pohled vypada jako syntetika ale je to pouze povrchova uprava... tolik moje poznamka

 Kamila, 2 kluci 
  • 

Skvělá prodejna V Praze 

(13.9.2006 13:07:54)
Mám výbornou zkušenost s prodejnou Dětská obuv v Praze na Francouzské ulici(zastávka tram.22,23,4 Jana Masaryka). Velice ochotné prodavačky, které dítku přeměří nohu a samy potom botičky zkouší. S dětmi to moc umí. Slušný výběr bot- značky především českých výrobců ( DPK a Essi) a RENO.
 Kreli+Madlenka7 


Re: Skvělá prodejna V Praze 

(13.9.2006 16:51:07)
Celou dobu co pročítám příspěvky jsem čekala, jestli někdo DPK zmíní. Mám s nimi jen ty nej... zkušenosti. Na dětskou obuv je taky bezvadná prodejnička P13-Lužiny, hned u metra. Jmenuje se Sluníčko a prodavačky jsou prima. Dřív jsem vždycky oběhala plno obchodů, teď už na to kašlu a jdu rovnou tam. Jsou dražší, to je pravda, ale za ten servis a ochotu mi to stojí. Koupili jsme tam i tašku do školy, kupujeme tam batůžky, bačkory, punčocháče ....
 Gerberka, Gábi2005+Veru2010 


Re: Skvělá prodejna V Praze 

(14.9.2006 8:08:10)
S prodejnou dětské obuvi na Francouzské mám taky výbornou zkušenost. Milé prodavačky, nožičku tam měří, dívají se i na šířku nožičky a podle toho doporučí vhodný model.
 Jarča + Kubíček 
  • 

Re: Skvělá prodejna V Praze 

(22.10.2007 19:13:08)
Ráda bych se zeptala, jestli ta dětská obuv v Praze na Francouzské ulice pořád funguje? A neměl byste někdo nějaký bližší údaj? - název, přesnou adresu, telefon - cokoliv... Nejsme z Prahy, ale když je prodejna tak chválená, jeli bychom se tam mrknout... Díky moc za odpovědi! J.
 Luci + 2 děti + bříško 


Reno a Essi v Brně? 

(13.9.2006 13:14:58)
Ahoj,
moje Terezka má teprve 16 měsíců, tak jsme zatím kupovali jen troje boty. Dvoje sandálky u Bati a teď uzavřené botičky u Deichmanna. Se vším jsme byli naštěstí spokojení.
U Deichmanna mají krásné botky, ale museli jsme jich vyzkoušet docela dost, některé jí prostě vůbec neseděly (a stejné postřehy měly i jiné maminky, se kterými jsme se tam potkaly).
Chtěla jsem se zeptat na radu, kde v Brně najdu prodejny Reno a Essi? Také už jsem slyšela o měření pomocí skeneru a určitě bych takhle měla lepší pocit...
Díky za odpověď ;-) Lucka
 Hana, David 10m 
  • 

Re: Reno a Essi v Brně? 

(17.9.2006 21:20:34)
Reno pokud vim je v Intersparu u Ustredniho hrbitova, mozna i v Tescu v centru, alespon tam kdysi bylo, a take v byvalem Carrefouru na vypadovce do Modric. (Zrovna v sobotu jsem tam koupila pro prcka v jeho necelych 10 mesicich! prvni boticky, jelikoz jeho nejmilejsi zabava je stat na hristi u prulezek a divat se na vetsi deti, jak si hraji :-)
Essi prodejny - to nemame zmapovane, ale jak psala jedna maminka v jinem prispevku, urcite se na boty hodi obcas zajit do zdravotnickych potreb nebo do lekaren.
Hanka
 Jana, 3děti 
  • 

Re: Reno a Essi v Brně? 

(29.9.2006 21:47:57)
Prodejna Essi je v Brně na ulici Merhautova, u zastávky tramvaje Venhudova.
 Katka 
  • 

Bata - Mlada Boleslav 

(13.9.2006 13:15:36)
Mam otresnou zkusenost s prodejnou Bata v Mlade Boleslavi, koupila jsem synovi zimni boty s dovovymi prezkami, ktere zrezively, coz mi pripada dost velka zavada, vzhled boty je v uplne jine kategorii, cena se pohybovala take kolem 1000 Kc. Pri reklamaci mi jednak boty odebrali na 30 dni, takze potreba koupit jine boty a v zaveru mi rekli ze prezky byly vyrobeny z bezneho materialu a reklamace se neuznava. Nehlede na neprijemnou obsluhu, to ani nezminuji. Od te doby jsem do Bati nevkrocila a nikdy uz nevkrocim.

U Humanicu mi boty pro dceru na miste vymenili za nove, bez problemu, bez prutahu jen jsem vyplnila formular. A co u nas otevreli Deichmana tak jsem tam uz parkrat take nakupovala a jsem spokojena, ale Tomas Bata kdyby tusil kam se jeho firma v Cechach dopracovala asi by se divil anebo take ne kdovi. Kazdopadne zakaznika a tim padem celou rodinu zakazniku ztratil a uz velmi tezce ziska zpet.
 Margaret 


Re: Bata - Mlada Boleslav 

(13.9.2006 20:42:31)
Tento přístup k reklamacím Baťa nasadil zřejmě standartně. Já koupila synovi kožené boty za 990 korun. Měl je asi 10x když podšívka jazyka jazyk "opustila" a na všechny strany začal vylézat molitan. V obchodě (Praha - Zličín) po 14 dnech reklamaci zamítli, nechala jsem boty poslat k vyjádření do Zlína (další měsíc bez bot) a odpověděli, že bota byla vyrobena ze standartního materiálu blablabla........ takže mám smolíka pacholíka. Vzala jsem tedy na vědomí, že Baťa vyrábí boty ze standartních = šmejdských materiálů a tím jsem "dobaťovala". Podzimní boty jsem synkovi koupila Bama v Renu a doufám, že v nich podzim odchodí.
 Martina, Dita 1 rok 
  • 

Re: Bata - Mlada Boleslav 

(13.9.2006 21:33:26)
Souhlas. Mám zatím zkušenost jen s dospěláckými botami, ale i tak otřesné. Manželovi zabalili každou botu jinou (jiný vzor), ráno následující den když v nich vyšel před dům si toho všiml, zase jsme je zabalili a já je jela dopoledne reklamovat - resp. dovyměnit, a prodavačka měla kecy, že je podrážka ošlapaná. Zeptala jsem se jestli si myslí že by normální člověk chodil s každou botou jinou a čučela jak sůva z nudlí.
A když se jim po půl roce rozlomila podélně podrážka na patě, šla jsem je reklamovat a dozvěděla jsem se, že je manžel "neúměrně" nosil. Že prý polobotky nejsou na každodenní nošení. To mě podržte. Chtěli jsme zdůvodnění a poslali nám dopis že z bot bylo patrné že moc utahoval tkaničky - byly vymačkané stopy u těch kroužků. Takže milý pane Baťo, takovýhle přístup mě odrazuje na dalších 100 let.
 Markéta 
  • 

Re: Bata - Mlada Boleslav 

(14.9.2006 0:17:26)
Katko,
na Baťu-MB slýchám už pár let samý "pěkný věci", má dost mizernou pověst (osobní zkušenost nemám). Na dcerku jsem loni kupovala botky na Lenince, malý krámek dole u soudu a prodavačka byla velmi vstřícná, botičky sloužily výborně.
Kde v MB otevreli Deichmana?
 Katka 
  • 

Re: Re: Bata - Mlada Boleslav - Deichmann 

(15.9.2006 9:11:16)
Deichmann je v Olympii.
V prodejne o ktere mluvis jsem si koupila krasny sandaly jiz loni,
nosim je velmi casto a rada a jsou porad jako nove, naprosta spokojenost,
detem tam kupuji prezuvky, pro nasi princeznu tam nemeli botky dostatecne ruzove a pubertak se shledl v botech u Deichmanna.
 Markéta 
  • 

Re: Re: Re: Bata - Mlada Boleslav - Deichmann 

(15.9.2006 9:18:38)
Díky za tip o).
 Danda.O 


Re: Bata - Mlada Boleslav 

(17.9.2006 14:26:29)
Tak já s Baťou už taky skončila. Tato zkušenost je z Ostravy a plno lidí mi říkalo, že to je vyjímka a že mají kvalitní boty. No aspoň vím, že je toto normální i jinde. Synovi se u zimních bot uvolnily přesky, takže nešly dotáhnout a volná zimní bota je na prd. Reklmace neuznaná a já kupovala další boty. U druhé reklamace jsem měla štěstí. Byl to přesně 30. den a já šla pro boty nebo pro peníze. Boty nebyly a prodavačka mi s naprostým klidem oznámila, že to je teprve 30. de a že mají do 21:00 hodin čas. Tak jsem tam pět minut před zavíračkou jela ještě jednou. Kdyby se mi omluvila, řekla že zjistí, kde boty jsou a ozve se, asi bych nebyla tak nekompromisní. Tak mi vrátili peníze a nebylo to málo.
 bejbina 


DPK? 

(13.9.2006 13:44:47)
Zrovna nedávno jsem psala dotaz do diskuse, jestli máte někdo špatnou zkušenost s botami z DPK. Kupovali jsme od nich dceři první kotníkové botičky. Vydrželi od konce února do června. Ale to jsme přikládali za vinu jí, protože občas tahala nohy za sebou. Takže jsme opět koupili botky DPK. A sandálky Fare, v kterých rovnou odešla z obchodu ( první kotníkové boty byly v tak hrozném stavu, že jsme je tam nechali na vyhození ). Sandálky nosila celé léto. Když se v srpnu ochladilo, dostala nové kotníkové boty z DPK, u kterých během 14 dnů odřela podrážku dole na špičce a pak během okamžiku jsme byli na vnitřní textilii. Teď čekáme na vyřízení reklamace. Ale moc si od toho neslibuji. Už jsme reklamovali u DPK boty tříletého syna. Chtěli jsme zalepit odlepené špičky. Špičky zalepili, ale majitelce obchodu prý firma sdělila, ať jim příště takovouhle obuv neposílá, že je to mechanická závada, na kterou se záruka nevztahuje. Máte taky někdo takovouhle zkušenost?
Tady je odkaz na seznam držitelů značky žirafa http://www.detskaobuv.cz/Y_zirafa_vzory.htm
A tady je k tomu nějaké povídání http://www.npj.cz/ceska_kvalita/znacky_czq_detail.asp?id=7
Ještě jsem někde četla, že správně by měla mít jakákoliv bota na našem trhu certifikát kvality. Žirafa je nadstandard. Ale jak jsme si přečetli v úvodním článku, vše se dá zneužít. Ovšem pokud firma Essi používá logo žirafy a nemá je, měla by to ČOKA řešit. Pokud jsem správně pochopila, kdo certifikát uděluje.
 Modrobílá 


Re: DPK? 

(13.9.2006 14:12:31)
Ja mam 15 mesicniho syna, boticky jsme zatim kupovali jen jedny, prave u ESSI,a jsem si jista, ze zirafku nemaji, ale podle me zdravotne nezavadne rozhodne jsou. Syn v techto jednich sandalkach je uz od kvetna a zrovna vcera jsme boty vyprala a vypadaji jako nove. Navic obsluha v jejich obchode byla uzasna, boticky i na pohled hezke, maji obri vyber ... nemam duvod jit jinam. A kupovala jsem je v jejich prodejne na Pankraci, je to ulice Na PAnkraci, hned u krizovatky s ul. Marie Cibulkove. Metrem na Prazskeho povstani a pak kousek pesky smerem na Vysehrad. A ted jsem zahlidla jejich pobocku i v Tescu na Skalce.

A co se BAti tyce, ja sama jsem tam boty reklamovala 2 krat a pokazde jsem dostala penize zpatky. Dokonce vsechny a hned.
 Bulik 


Re: DPK? 

(13.9.2006 14:25:06)
To je zvláštní, tam musí dost hrát roli asi způsob jak dcera chodí, protože nekvalitní "dépékáčka" fakt nejsou. Já se jich držím skoro výhradně a jsou to ty nejlepší botky, které mi kdy šly rukama. Kůže je opravdu kůže a vysoké kvality, švy se nepářou, barvy nepouští, podrážky se nehoblují, řemeslné provedení stoprocentní. Teď jsme na jaro+podzim měli Essi a nedá se to srovnat, špičky ihned hodně odřené, na patách olámaná podrážka (na odrážedle nejezdíme). Hlavně se mi ale zdají o dost užší, což nám teda moc nevyhovuje, takže se vrátíme k DPK, ty synovi i líp sedí na šířku a líp se obouvají.

K Baťovi nechodím ze zásady už několik let po hodně špatných zkušenostech se svýma botama a boty z Deichmana jsem teď prohlížela detailně a buď jsou levně a naprosto mizerné (kůže pouze na stélce, zvenku umělina, špatné prošití, atd.) nebo jakž takž, ale drahé. To radši koupím ty DPK a podpořím domácí firmu. I když co budeme kupovat později, netuším, DPK šijou boty pouze do velikosti 26 :-(

 Lída+2 


Re: Re: DPK? 

(13.9.2006 14:43:45)
Já taky do velikosti 26( cca 2 roky ) jen DPK. Maximální spokojenost. Nikdy se nic nestalo.

Občas baťa 26-29.. a pak jsme měla výbornou skušenost z botičkama EXICO. Bohužel NYmburk zrušil výrobu dětské obuvy. Obuv byla uzká celokožená- i vevnitř.. kotníkové sandálky do vel. 30( a to měli nějaké větší číslování, prootže Essí máme 31 a exico sandálu 28).
Na jaře jsme poprvé koupila Essí a max. spokojenost. jedny teda 31 a druhý vel 34.:-) Nic se jim nestalo a jsou velmi kvalitní.:-)

Bačkory nekupuju ani z žirafou- moc široké a přestalo mě bavit zašívat gumičky... takže jsme začali kupovat zdravotní sandálky dingo v lékárně.:-)
 bejbina 


Re: Re: DPK? 

(13.9.2006 15:18:40)
Ano, taky jsem si říkala, že za to může malá svým zbůsobem chůze. Vždyť jsem první boty nereklamovala, ale ty vydržely od konce února do půlky června. Teď si ale myslím, že za to malá nemůže. Musela jsem jí dát boty po bráchovi, ani už nevím jaké značky a ty jsou v pohodě. A to jsem jí je před tím dávala na odstrkávadlo. Jen se odřely nahoře na špičce, ale prakticky jen barva, což řeším častějším krémováním. Jelikož všude slyším na firmu DPK samou chválu, tak doufám, že jsme bohužel narazili na jeden vadný výrobek, což jejich reklamační oddělení uzná a vše bude v pohodě.
 Martina, 2 kluci 


Re: Re: Re: DPK? 

(13.9.2006 18:24:54)
Já na DPK nedám dopustit, tebou popisované závady beru jako daň za superměkké boty, které se jednoduše a měkce ohýbají při chůzi, mají měkounkou kůži, bota je jak bačkůrka :-)
Nám nikdy nevydržela velikost od jara do podzimu (tedy na 2 sezóny), takže nemohu posoudit, zda by se toho boty "dožily". Taky mamé vždy jenom jedny boty na sazónu a synci je "dodělají" - odstrkávadlo, brždění na skejtu a pod. :-))
 Róza 
  • 

Re: DPK? 

(13.9.2006 16:38:45)
já kupovala v srpnu první botky a od DPK a moje holčička v nich ještě moc nechodí, spíš leze a na špičce se ihned prodřely. U jedné botky až na spodní látku, u druhé ještě ne, ale u to brzy bude. Na to, že je máme měsíc, tak nic moc. Jenže ono to bude hlavně tím lezením. I tak by ale měly něco vydržet i tak.
 anonymni prispevek 
  • 

Re: Re: DPK? 

(13.9.2006 17:33:27)
jestli leze po betonu ci kamenine (chodnik, schodiste), ktery je dost ostry, nebo v piskovisti - pisek je take ostry - tak nevydrzi dlouho, pokud to neni silene hruba kuze - to se pak neprodre tak rychle, ale casem to taky zarve. Dokonce i umely koberec neni moc dobry na lezeni. Take odre veskere boticky.
 Bulik 


Re: Re: Re: DPK? 

(13.9.2006 18:43:14)
Zkuste si nazout svoje hladké kožené boty a několik hodin denně v nich lozit po koberci, uvidíte, jak budou vypadat už za týden :-( Boty jsou dělané na CHOZENÍ, ne na lození, takovou zátěž ty špičky logicky vydržet nemůžou. Co si pamatuju, říká se, že dítě má dostat první boty až měsíc poté, co začne samo chodit, do té doby radši bosky nebo v protiskluzných ponožkách. Důvody pro to byly nějaké zdravotní (už si nepamatuju, ale pozitivní vedlejší efekt jsou i nezničené první botičky :-)
 bejbina 


Re: Re: Re: Re: DPK? 

(13.9.2006 22:32:45)
Malá už chodí od ledna, tohle byly, když započítám sandálky třetí boty a vydržely ne sezonu, ale jen 14 dní. Boty, které nosí teď drží přes měsíc. A odstrkávadlo dle mé zkušenosti odře špičku ze shora a ne podrážku na špičce jak se nám stalo. Nehledě na to, že tyhle boty na odstrkávadle neměla. Mít za 549,- boty na 14 dní se mi zdá drahé. Ale jak už jsem psala, nechci DPK křivdit. Třeba jim sjel z výrobní linky jeden vadný výrobek a ten jsme zrovna my koupili. Když uznají reklamaci, budu spokojená a nic proti firmě mít nebudu.
 Róza 
  • 

Re: Re: Re: Re: DPK? 

(14.9.2006 7:45:50)
Tak to je fakt supr rada nad zlato. A jak to mám asi udělat, když její největší radost je z lezení. Nechat ji venku bosky nebo v ponožkách? Ono se to možná nezdá ale ne všechny letní dny byly tak horké.
 jj 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: DPK? 

(3.1.2007 14:58:54)
je zabavne cist ze by boty pro dite mely byt delany z materialu ktery bude odolavat prodreni protoze deti jeste neumi chodit a casto lezou... je to stejne jako by jste koupili auto diteti (po 18 roku zivota) a dite by neumelo kloudne ridit a obcas s tim bouchlo do prikopu... nebo do sloupu... odvezete auto do autosalonu s tvrzením ze ho mate POUZE 14 DNI a at se podivaji jak je promackanej plech ze predu nebo z boku na kapote? a budete jim tvrdit ze kdyz vyrabeji auta pro zacinajici ridice tak to maji delat z plechu ktery neco vydrzi???

Zamyslete se nad sebou prosim...
 Bobule, dcera 2 r. 
  • 

Re: Re: DPK? - boty na lezení?! 

(27.9.2006 21:41:34)
Dle informací od ortopeda má dítě dostat botičky až poté, kdy víc chodí než leze.


 IlonaK2+Verunka+Ondrášek 


Re: DPK? Dobrý. 

(13.9.2006 19:08:20)

Dcera měla svoje první botky od DPK. Kdyby je dnes někdo viděl, nevěřil by, že jsou nošené. Má je jako nové. Podrážka, vnitřní i vnější materiál jako nový.
 Lenka 
  • 

Mereni velikosti bot? 

(13.9.2006 15:25:42)
Muzete mi, prosim, napsat, jak vybirate velikost bot pro dite, kdyz prodavacky nemeri nohu? Bydlim v Anglii, tady je mereni (delka a sirka) naprostou samozrejmosti.
 Vera 
  • 

Re: Mereni velikosti bot? 

(13.9.2006 15:42:04)
U nás je to různý. Jsou tu měřáky, pak jsem viděla už i scaner, taky jedny boty od ESSI měly vyndavací stelku - chce to vyzkoušet, jestli to jde. Taky by se měl za patičku vejít ukazováček, když se v botě dítě postaví. Špička musí být širší a do 3 let nejlépe boty kotníkové, na tkaničky. Jinak bota musí mít pevný opatek, ale zároveň ohýbací podrážku. Jinak je strašně důležitý materiál. Nejlepší je kůže. Pozor na vrstvenou kůži-inzerují jako kůži, ale je méně kvalitní. Jak je ten specifický znak kůže, tak je v něm kosočtverec. Takže s kosočtvercem nekupovat. A taky pozor na vnitřní strany boty. Často je z venku kůže a zevnitř něco méně kvalitního. Jinak souhlas s článkem - žirafa není jediným kritériem pro kvalitní botu. Stojí to výrobce spoustu peněz a pak se to odráží i na ceně boty. Tak hodně štěstí s výběrem!
 Bulik 


Re: Re: Mereni velikosti bot? 

(13.9.2006 16:27:17)
Výborně a velmi jednoduše se měří špilkou. Spícímu (nejlíp, nemá šanci protestovat) dítěti změříte délku šlapky špilkou, od hrany paty až do prstíky rozplácnuté do délky. Špilku zalomíte na patřičnou délku a jdete ji opatrně strčit do boty (s rozšněrovaným jazykem, aby otvor byl co největší a špilka se nezlomila). Takhle rychle a jednoduše zjistíte, kolik má dítě v botě ještě místa, špilka se natlačí dopředu a na patě je vidět ten volný prostor, měl by být 1-1,5 cm. Dají se tak kupovat i boty bez přítomnosti dítěte, ale pouze a jedině u vyzkoušené značky, když víte, jaké kopyta na boty používají a že vám šířkově a přes nárt jinak sedí.

Jinak nášlapné měřáky na nohy mají i tady na dálném východě snad v každé obuvi, jenom si o ně říct. Nikdy nás neodmítli ;-)
 Luci + 2 děti + bříško 


Re: Re: Re: Mereni velikosti bot? 

(13.9.2006 16:58:12)
Nemyslím si, že je dobrý nápad měřit dítěti nožičku ve spánku. Vždycky by si mělo při měření stoupnout, protože nožička se pak "rozplácne", prostě tou tíhou těla se malinko zvětší, do délky i do šířky!
 Xantipa. 


Re: Re: Re: Re: šířky bot 

(13.9.2006 22:02:55)
Já jsem se zatím u dětských bot nesetkala s různými šířkami. U některých, teda jen sportovních, bot některých značek mají tyto boty - dospělé - různé šířky. Ale i někteří výrobci dospělých bot je nevyrábějí v různých šířích.
Opravdu dětské botičky nějakého modelu třeba jen ve dvou šířích jsem skutečně neviděla. Viděl takové botičky někdo?
 Bobule, dcera 2 r. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: šířky bot 

(27.9.2006 21:48:41)
Zrovna DPK má několik střihů bot označených písmeny - dcera má širokou nožičku, tuším střih G - ale vždy ochotně poradí.
 Lída+2 


Re: Re: Re: Mereni velikosti bot? 

(14.9.2006 9:12:56)
Já osobně si i přes všechny měření vezmu karton po kaši či mlíku..či sušenkách. postavím dítě na něj a nohu namaluju a vystřihnu. PAk to cpu do bot, který nám vybrali a v idím co potřebuju vidět.
Prodavačkám lezu na nervy jak tu botu zkopumám...
Občas jim hned řeknu,. že tuhle botu ani omylem a jdeme jinam...

Jinak kluci se jako batolata taky bránili. Ale některý věci jsou potřeba a nejde to ustupovat a pak to měřit v noci.. taky jsem byli ve stavu,že já malovala a manžel držel přimáčknutou nohu na podlaze na kartonu a pro boty jsme chodili ve dvou, protože jinak by prodavačka asi ty nohy neoměřila...
 N. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Mereni velikosti bot? 

(15.9.2006 13:06:49)
Tak ja tohle resim tak, ze dceri namocim ponozku ,necham ji slapnout na karton a pak ji muzu nechat bezet a obkreslim ten mokry obrys(chce to takovy karton na kterem je mokra stopa videt).
Tzn. dceri to zabere asi 10 vterin z jejiho drahocenneho casu a nevzteka se....
 Marcela, Eliska 16m 
  • 

Re: Mereni velikosti bot? 

(17.9.2006 15:41:47)
Jestli mohu do teto diskuse zasahnout, tak bych chtela popsat, cim merime nohu a botu my. V prodejnach Reno prodavaji specialni merku, ktera ma tvar pismene L, kdy na spodni cast si dite stoupne a protoze je tato cast vysouvaci, tak lze snadno zmerit, kolik ma noha cm. Tuto samou cast pak strcim pri nakupu novych bot rovnou do boty (tak jako se dava noha) a posunuji ji tak, aby spicka merky narazila na vnitrni stranu boty. No a na te druhe casti merky, ktera vycuhuje z boty si uz jen prectu, jestli mira souhlasi s hodnotou namerenou u ditete. Merka ma min dve skaly, jedno jsou milimetry a druha ciselne znaceni boty a uz rovnou zapocitava nadmerek v hodnote 12mm. Cili stejnou merkou se meri noha i bota. Merka ma skalu asi do panske velikosti 44, takze ji lze vyuzit opravdu dlouho.
Je pravda, ze cena neni upne mala, na to, o jak jednoduchou pomucku se jedna, ale je to fakt pohodlna a pohotova pomucka. Preju vsem uspesne nakupy bez otlacenych nozicek...Marcela
 Bobule, dcera 2 r. 
  • 

Re: Mereni velikosti bot? Kupte měřák. 

(27.9.2006 21:52:11)
Firma Fare prodává rakouské měřáky - zkuste www.fare.cz, rubrika velikosti. Pokud do něj nechcete investovat, v prodejně jím nožičky ochotně změří.
 anonymni prispevek 
  • 

jak to s temi boty vlastne je? 

(13.9.2006 15:47:22)
Rozhodla jsem se pridat trochou do mlyna neco z me zkusenosti. Neznam presnou technologii vyroby, ale mam male zkusenosti ze zakulisi prodeje bot (a obleceni). Ne pro zakaznika, ale pro soukrome prodejny.

Ve svete existuje silene mnozstvi vyrobcu bot. Je jich takove mnozstvi, ze udrzet se jako vydelecny podnik je velmi narocne. Spousta se jich snasi udrzet tim zpusobem, ze najima designery bot (aj. vyrobku), kterym zalezi pouze na vzhledu, aby se boty (vyrobky)prodaly. Dale k tomu se pridruzi levne materialy a nekvalitni bota (vyrobek) je na svete. Jestli o boty (vyrobky) neni zajem, firma krachuje. Firmy ktere prodavaji drahe, ale kvalitni boty (vyrobky) jich neprodaji tolik - tudiz jsou ve stejne situaci, jako vyrobce nekvalitnich bot. Krachuji, i kdyz se snazily udelat pro zakaznika to nejlepsi. Dale existuji firmy, ktere "prodavaji" za urcite procento svoje jmeno. Tyto firmy jsou na tom financne nejlepe, protoze vydelavaji na tzv. "royalties" bez vysokych vydaju na pronajem, designery, delniky apod. Nejsem si jista, ale je zcela mozne, ze Bata je jedna z firem, ktere prave vydelavaji na svem jmene - stejne jako velka vetsina jinych svetoznamych jmen. Mnoho lidi si mysli, ze kupuje kvalitni znacku, ale ta byla na-designovana neznamym designerem, pak sla pred specialni komisi, ktera musela odsouhlasit, ze vyrobeko splnuje vzhledove a mozna i jakouz takouz kvalitou podminky stanovene svetoznamou firmou, a pote vyrobena v Cine-Taiwanu apod. levnou delnickou silou. Takze pro vsechny nakupujici jakehokoliv vyrobku, at to jsou boty nebo obleceni, ci sportovni vyzbroj apod. - vybirejte ne podle znacky, ale podle kvality materialu a kvality vyroby. Mnoho stesti.
 Róza 
  • 

Re: jak to s temi boty vlastne je? 

(13.9.2006 16:25:36)
A já zase vím, že obdobně je to se zubními kartáčky. Pořád vymýšlejí nějaké blbinky, aby zaujmuli a tím pádem prodali. Přitom nejlepší kartáček je měkký, s malou hlavičkou a rovně střiženými vlákny. Takový použitelný se ale bohužel už běžně v drogérii nevyskytuje :-((((.
 sarmi 


Re: Re: jak to s temi boty vlastne je? 

(13.9.2006 16:32:04)
jenze jak poznam KVALITU materialu a vyroby? ohledne materialu bych logicky volila kuzi pred umelinou, jenze dal? z jakeho materialu je treba podrazka KVALITNI? a jak poznam kvalitu vyroby? obavam se, ze asi ne :-(
a misto meridla nozky mi vzdycky prodavacka rekla, ze muzeme botku vyzkouset...jenze syn ma 13m a opravdu si nerekne, kde ho bota tlaci :-(
 anonymni prispevek 
  • 

Re: Re: Re: jak to s temi boty vlastne je? 

(13.9.2006 17:10:42)
proto musis koupit boticky SIROKE... a jak uz zde jedna maminka napsala - zavaz boticky, postav syna na nohy - a strc prst do boty kde je pata. Jak se ti tam prst nevleze, nebo mas problem ho tam strcit, tak vyber jinou botu nebo vetsi velikost. Dale zatimco syn stoji, boticky poradne ohmatej ze vsech stran, aby jsi zjistila kolik mista ma u palce a po stranach. Ja osobne mam rada boty s co nejmene svy (myslim tim svy, ktere maji bote dat krasny vzhled), protoze jsou mnohdy v takovych mistech, ze drou nohu. Co se tyce kvality materialu, at u bot nebo obleceni - za prve jedine prirodni - hedvabi, bavlna, kuze, len, vlna (ale jen ta co nekouse) - muzou byt i mixovane, ale s vyssim % prirodniho materialu... Napr. v Cine ted zacali z pouzitych plastickych lahvi vyrabet latky a boty - fuj. Skvely napad na tvoreni plisni na nohach....

Jinak ja vzdy boty (a obleceni) ze vsech stran otacim (vypadam jak blbec, bracha se mi vzdy smeje kdyz se mnou nakupuje, ale me to je jedno) - koukam i dovnitr, jak to je usite, jestli rovne, jestli pevnou niti a jestli se podrazka dobre ohyba. Jaka je vlozka v bote a jestli je zdravotni pro dobrou tvorbu oblouku. Obleceni - mam rada vyrobky z pevne, huste tkane bavlny. Ty z levnejsich bavln se rychle seperou a nadelaji se rychleji diry. Atd. Kvality odevnich materialu je treba si vsimat. Pouzij svuj selsky rozum pri vyberu - i kdyz to je nekdy dost obtizne, protoze cely svet je zavalen nekvalitnimi vyrobky. A lidi je kupuji, protoze jsou financne pristupnejsi, a tim zacinaji ztracet prehled, jak takova kvalitni bavlna vypada. U deti ktere rostou dosti rychle to ani tolik nevadi, ponevadz z tech mene kvalitnich bavlnenych odevu vyrostou rychle, ale u stredoskolaku uz muzeme vybirat z kvalitnejsich bavlnenych vlaken.
 zuza-V 


Re: Re: Re: jak to s temi boty vlastne je? 

(13.9.2006 22:37:06)
No sama vím, že 13 měsíčnímu dítěti není lehké koupit první botičky. v obchodě to probíhalo tak, že prodavačka odhadla velikost a zkusila botičku. Se šíleným řvem jsem Ondráška postavila a paní prodavačka ošahala botičku. A to ještě chtěla, aby se prošel! ondrášek byl jiného názoru a neudělal ani krok. Ale o měření se paní prodavačka ani nezmínila. A to nemluvím o tom, že nebyla dvakrát příjemná.
 Lída+2 


Re: Re: Re: jak to s temi boty vlastne je? 

(14.9.2006 9:42:15)
A pročpak si nenamaluješ tu nohu na karton aby jsi měla aspoň maličko představu o tom kolik tam toho místa je, když ten karton zasuneš až do špičky a když sním hýbeš dopředu a dozadu tak aspoń maličko tušíš jestli není široká.. nebo úzká.

 Eva 
  • 

Re: Re: jak to s temi boty vlastne je? 

(13.9.2006 16:53:20)
Souhlasim, ze nejlepsi kartacek je mekky. Proc by ale mel byt rovne zastrizeny?
 Róza 
  • 

Re: Re: Re: jak to s temi boty vlastne je? 

(13.9.2006 16:57:45)
Protože nemohou čistit najednou horní i spodní vlákna, tím pádem čistí pouze horní nebo pouze spodní a tím pádem má kartáček nižší čistící schopnost.
 RenataŠ,čertík a princezna 
  • 

Měření velikosti. 

(13.9.2006 20:39:49)
Teorie o měření velisti a hlavně šířky je supr, ale ještě jsem neviděla, aby v obchododě měli botu jedné velikosti v různých šířkách ani nevím jak se šířka čísluje. Možná špatně koukám nebo chodím do špatných obchodů. Nám se celkem osvědčilo, že doma nožičku obkreslíme na tvrdý papír a potom v obchodě zkoušíme s papírem a pak i s nohou a vidím kolik má rezervu a jak je na šířku.
 Zuzana 
  • 

Re: Re: jak to s temi boty vlastne je? 

(14.9.2006 22:12:47)
Rozo,doporucuji kartacky se znackou TePe,maji je jak pro dospele pro deti,kvalitni jsou taky mezizubni a solo kartacky.
Vim o cem pisu nebot jsem mela paradentozu a diky spravne technice cisteni zubu a kartacku jsem o 80% lepsi.
Dobrou noc a kvalite zdar.
Jo bydlim v Brne a nakupuji je v Bilem dome nebo ve Vankovce( ale bohuzel nevim jak se prodejna jmenuje)je to asi treti obchod od Intersparu.Prodavaji tam hyg.potreby,zub.kartacky,mydla .....
 Róza 
  • 

Re: Re: Re: jak to s temi boty vlastne je? 

(15.9.2006 7:38:19)
Díky za doporuční, ale jsem dentální hygienistka, to znamená že se právě parodontózou, zubním kazem a jejich prevencí (tedy volbou vhodného kartáčku, mezizbního kartáčku atd.) zabývám. O TePe samozřejmě vím a doporučuji je, ale ráda bych, aby byly běžně k dostání a ne jen ve specializovaných prodejnách nebo když máte štěstí, tak v lékarně.
 Vanda 01/2005 


Oficiální stránky Essi obuvi 

(13.9.2006 17:40:40)
Všem maminkám co chtějí vědět, zda se u nich prodává Essi obuv:www.essishoes.com

Já sama jsem odkaz získala od jedné maminy z Rodiny, tak snad se bude hodit:-)
 Léňa 
  • 

Re: Oficiální stránky Essi obuvi 

(28.1.2007 0:12:52)
Moc děkuju za kontakt, moc mi pomohl.
 Tereza 
  • 

Re: Oficiální stránky Essi obuvi 

(11.10.2010 21:19:03)
Bohuzel clovek se casto zacne o vec zajimat, az kdyz je s ni problem. Svoji nejnovejsi zkusenost jsem si mohla usetrit, kdybych si precetla par diskusi na internetu a prohlaseni tajemnice Ceske obuvnicke a kozedelne asociace, PhDr. Vlasty Mayerove: "Bohužel si již více zákazníků si u nás stěžovalo, že jim reklamace dětské obuvi od firmy ESSI obuv s.r.o. byla zamítnuta." K zaveru NEKUPUJ BOTY ZNACKY ESSI!!! jsem ovsem musela dojit na vlastni kuzi, a vyslo mi to draze…

Vse zacalo jednoduse: koupila jsem sve dceri botky znacky ESSI. Po trech tydnech normalniho noseni byla zcela znicena podrazka polobotek a reklamaci zamitli s oduvodnenim, ze boty byly zniceny nespravnym uzivanim. Treba rict, ze s podobnym problemem jsem se u zadnych jinych bot doposud nesetkala. Navic, tahle spolecnost, jak jsem az nyni zjistila, klame zakazniky logem s zirafou, pritom si zadnou nadstandardni certifikaci nikdy nazaplatila, ale na vyzvy, aby prestala neopravnene uzivat logo, nereaguje… Firma ESSI svymi nekvalitnimi vyrobky a nestoudnym jednanim bohuzel dela ostudu slusnym ceskym podnikatelum…
 Markéta, Beruška 03+Cvalda 08 


Bačkůrky 

(13.9.2006 18:13:28)
Můžete mi někdo poradit jaký výrobce dělá užší bačkůrky, než jsou ty s žirafou. Moje dcera (3 roky) má úzkou nohu a buď jí jsou malé, a nebo se jí vyzouvají.
 Lenka 
  • 

Re: Bačkůrky 

(13.9.2006 18:35:34)
adidas dělá různé šířky - navíc tam teď mají slevy (teda tady v Praze v outletu). Nakoupila jsem malému (1 rok) oblečení i botičky za super ceny !!!!
 zuza-V 


Re: Re: Bačkůrky 

(13.9.2006 22:52:55)
Adidas pokud vím (myslím botičky) nejsou vůbec vhodné. Mají tlustou podrážku a vůbec se nedoporučuje dávat je malým dětem na chození.
 Monča, dvojčata 3 roky 
  • 

Jak to že Essi nemá certifikát žirafy? 

(13.9.2006 19:11:11)
tak tomuhel říkám klamání spotřebitele. Botičky pravidelně kupuji, jen Essi, a na všech !!! které kupujeme je papírová visačka, kde je logo s obrázkem modré žirafy. Můžete mi to někdo vysvětlit?
 zuza-V 


Re: Jak to že Essi nemá certifikát žirafy? 

(13.9.2006 22:54:44)
Pokud si dobře pročtete úvodní článek, tak Essi žirafku nemá. Ale mohou mít v obchodě i boty od jiných výrobců, které žirafu mají.
 Monča, dvojčata 3 roky 
  • 

Jak to že Essi nemá certifikát žirafy? 

(13.9.2006 19:11:21)
tak tomuhel říkám klamání spotřebitele. Botičky pravidelně kupuji, jen Essi, a na všech !!! které kupujeme je papírová visačka, kde je logo s obrázkem modré žirafy. Můžete mi to někdo vysvětlit?
 Bulik 


Re: Jak to že Essi nemá certifikát žirafy? 

(13.9.2006 22:51:52)
Nedám za to ruku do ohně, ale jsem téměř určitě přesvědčená, že na Essi botkách není cedulka s obrázkem žirafy, ale klauna. To je jejich interní "jakobyznačka" kvality. Zmatený rodič vidí žlutomodrou visačku, vsugeruje si žirafu a bere :-)
Ale já nemám nic proti Essi, patří taky do první ligy, když se to srovná s tím, co je běžně v obchodech za hrůzy. Jen tenhle trik s cedulkou mi docela nevoní.

Jestli nemám pravdu a ta žirafa tam fakt je, tak se hluboce omlouvám firmě Essi a všem diskutujícím :-)
 Zuzik,Kubajs 05/05, Gugí 12/07 


Re: Re: Jak to že Essi nemá certifikát žirafy? 

(14.9.2006 7:40:17)
Je tam opravdu klaun, dokonce je i na krabici ( tedy alespoň na těch co jsem kupovala já) taky tyto botky synovi kupuji, jsem s nima spokojená, bydlíme na malém městě a to je jediná "kvalitní značka bot které se tu dají koupit. Jinak to je samý "made in tik-tong" NAvíc Essi krom dětské obuvi vyrábí i obuv zdravotní.Taky tu máme tu výhodu, že ty botky tu prodávají cca o 100,-Kč levněji, sandálky jsem tu koupila za 500,- a kamarádka v Praze ty samé o 100,- dráž. ALe zas o nějakém scannevání nožky, nebo nášlapkách si můžu nechat jenom zdát, používám špejhli.
 Jaja dvojcata 18 mesíců 
  • 

prodejna 

(13.9.2006 19:21:36)
http://www.detskaobuv.cz/ najdete poustu informací o výběru vhodné obuvi. Nám nejvíc vyhovuje prodejna sluníčko, na Praze 5, kde mají skvělý výběr i pro dvojčata, prodavačky jsou milé, ochotné poradit a s dětmi to umí.
 Světlana 
  • 

Botičky Essi 

(13.9.2006 22:02:47)
Ahoj,

jen jsem chtěla říct, že mojí 16měsíční Aničce zjistila rehabilitační sestra valgozitu nožiček a neuroložka tuto diagnózu potvrdila - jde o plochou nožičku se sklonem k chůzi po vnitřní hraně. No a jednou z věcí, která nám má pomoci, je, že Anička bude po bytě běhat ne v bačkůrkách, ale výhradně v sandálcích od ESSI. Rehabilitační na této firmě vyloženě trvala. Předpokládám, že má své zkušenosti, takže se touto radou hodlám řídit. Essi mi ostatně doporučila i naše pediatrička. Zatím od nich máme dvoje sandálky a teď i podzimní botičky a jsem spokojená. Cena je sice celkem vysoká, cca 560 Kč, ale za zdravé nožičky dítěte mi to určitě stojí. Kromě toho jsou v prodejně Essi v Brně na Merhautově moc ochotné prodavačky, dovedou poradit a mají tam i bezva dětský koutek, takže Anička si hraje a já zatím v klidu nakoupím (minule jsme odcházeli s řevem, protože se jí odtamtud nechtělo).

Světlana
 Ola, syn 4,5 
  • 

Re: Botičky Essi 

(14.9.2006 8:36:10)
Měli jsme stejný problém s jednou nožičkou.

Syn nikdy bačkůrky nenosil. Od začátku jsme kupovali kvalitní sandálky a stálo to za to.

Hodně se nám to zlepšilo.

O.
 Iva Čapková 


Re: Botičky Essi 

(14.9.2006 22:58:31)
Ahoj,
má dcera má též valgositu paty a od doktorky na rehab. vím, že Essi posílala všem doktorům dopis, že otvírají prodejnu v Brně. I naší doktorce se NA POHLED boty zdály dobré, ale takové sandálky (tedy s tak pevnou a vysokou podporou paty), jaké mi doporučila jsem ani v Essi nesehnala. Nakonec jsem tam přece jen vybrala. Ale stejně nejvíc záleží na tom, aby měla obuv pevnou patu, poddajnou podrážku - t.j. aby se dobře chodilo a dostatečný prostor pro prsty dítěte. Na značce nezáleží. Poměrně dobré boty se mi podařilo koupit i v KARSU na Ponávce - boty mi tam přijdou i levnější než jinde. Naopak už téměř nechodím do BALO na Masarykové - většinou tam mají DPK, které sice mají žirafu, ale taky úplně měkkou patu a navíc ceny šílené.
iva
 Daniela Šmolíková 


Re: Botičky Essi 

(16.9.2006 22:00:42)
A botičkami Essi máme jen tu nejlepší zkušenost, jejich sandálky používáme od začátku i na doma, přišlo mi to po prozkoumání všech možných bačkůrek, z nichž ani jedny neměly pevný opatek, jako jediná možnost. I tak jsem si k nim ale musela ze začátku hledat cestu, to jejich matení rodičů klaunem Esíkem mi opravdu nesedí a chvíli trvalo, než jsem to skousla ;-).

Horší zkušenost už mám ale s jejich značkovou prodejnou Na Pankráci na Praze 4. Vůbec nechápu, proč si tam drží tak neochotnou a nepříjemnou prodavačku - v tomto případě spíše podavačku. Moje žádost o poradu ohledně velikosti botičky se u ní opravdu nesetkala s odezvou, paní odpovídala pouze jednoslovně a výhradně na to, na co jsem se jí ptala a někdy ani na to ne. Celou dobu seděla za pultíkem a ani ji nenapadlo zvednout zadek a jít se podívat, jetli bota opravdu sedí, ačkoliv jsem ji o to několikrát požádala. O měření nožiček ani nemluvě. I s výběrem bot samotných byl velký problém, na kterékoliv jsem totiž ukázala, tak jsem se dozvěděla, že ty už v tomhle čísle nemají, ale aby mi sama poradila, které teda mají, to ne. Celý nákup se díky tomu neskutečně protahoval, byla to fakt hrůza. A to jsme v obchodě byli celou dobu sami. Nechápu jak to dělá v případě, že se jí sejde více zákazníků. Při naší druhé návštěvě po několika měsících se celý proces opakoval, takže teď už raději chodím pro botičky Essi jinam. Je to škoda, pro Essi tahle značková prodejna moc dobrou vizitkou není. Zajímalo b mě, jestli máte někdo jinou zkušenost s touto prodejnou, pátráním ve svém okolí jsem totiž narážela jen na stejný názor.
 Stana, dcera 2 roky 
  • 

Re: Re: Botičky Essi - Prodejna na Pankráci.Dobré ceny v Říčanech 

(17.9.2006 22:02:50)
Nakupovali jsme boty v prodejně ESSI na Pankráci. S botami jsme byli pokaždé spokojeni. Přístup prodavaček byl pokaždé jiný. Poprvé hrozně ochotné, změřili nohu, poradili.Podruhé jsem byla zklamaná. Paní byla neochotná, přesně jak někdo psal - ani se nezvedla ze židle. Když jsme byli v obchodě potřetí, zase byla v pohodě. Mám pocit, že je náladová. Možná taky podle počtu lidí, když je jich hodně, hlídá si kasu (v žádném případě ji neomlouvám). Na prodavači hodně záleží.
Naposledy jsme kupovali boty ESSI v Říčanech u Prahy. Mají tam výrazně nižší ceny. Možná boty z loňských kolekcí, díky tomu asi menší výběr. Prodejna je na náměstí.
Díky moc za velmi zajímavý a přínosný článek a diskuzi
 Lenka 
  • 

Měřící přístroj a realita velikostí 

(13.9.2006 22:23:01)
Moc přínosný článek! Z mé zkušenosti - měřící přístroj mají v Renu. Malá (3 roky) si na něj stoupla, prodavačka změřila a říká: velikost 24, pravá nožička širší než levá. Takže jsme odkráčely k regálu a zkoušely boty velikosti 24. Všechny byly naprosto obří a vyzouvaly se (teď má sandálky, bačkůrky i podzimní boty č 22 - už rok), takže mi to už fakt začínalo být divné. Paní prodavačka mi ale řekla, že prakticky každá firma má velikosti jinak velké a nedá se na to moc spoléhat. Takže ať už z měřením nebo bez je to nakonec stejně o zkoušení a metodě pokus omyl. Jinak by personál musel opravdu vědět a být ochotný poradit - říct, vemte tuhle 23, je ve skutečnosti větší ale užší, takže by jí ´mohla lépe jít atd. Ale s takhle zkušeným a ochotným personálem jsem se ještě nesetkala. Takže zkoušíme a zkoušíme, ale protože dcera má vyhraněný vkus je schopná mi o botách, které se jí líbí ale příšerně vyzouvají tvrdit, že jsou super a vůbec ne velké (ev. v opačném případě, že ji vůbec netlačí..) Takže kupování bot je prostě horor. Jinak za zimní se myslím opravdu vyplatí připlatit (bydlíme na horách, takže mráz a sníh dlouho) a loni jsme poprvé investovali do pravých Goretexek, byly to pravda skoro 2 000,- ale ve školce byla naše malá jediné dítě bez zmrzlých a promáčených nohou i po dvou hodinách ve sněhu či břečce na zahradě.
 bejbina 


Odkaz na seznam držitelů značky Žirafa 

(13.9.2006 22:35:46)
Tady je odkaz na seznam držitelů značky žirafa http://www.detskaobuv.cz/Y_zirafa_vzory.htm
A tady je k tomu nějaké povídání http://www.npj.cz/ceska_kvalita/znacky_czq_detail.asp?id=7
 Eva, syn 12,5 měsíce 
  • 

kdy první boty 

(13.9.2006 22:55:50)
Ahoj, synovi je 12,5 měsíce, staví se a obchází nábytek, ale sám ještě nechodí. Poraďte mi, je v téhle fázi už zralý na své první boty(capáčky)? Nebo mám s nákupem ještě čekat až začne opravdu chodit? Zatím to řešíme protiskluzovými ponožkami.
Díky za radu.
Eva
 zuza-V 


Re: kdy první boty 

(13.9.2006 23:04:20)
Z prvními botičkami se nemá spěchat. Úplně stačí až bude opravdu sám chodit.
 Kamča 
  • 

Re: Re: kdy první boty 

(14.9.2006 8:11:27)
Mně říkala paní doktorka na rehabilitaci, že mám dát dítěti první capačky, když se postaví. (i jen u opory)
 zuza-V 


Re: Re: Re: kdy první boty 

(14.9.2006 9:44:50)
Tak to nejspíš bude na názoru jednotlivých doktorů. A pak babo raď.
 Insula 


Re: kdy první boty 

(14.9.2006 8:24:16)
Evo, tzv. "capáčky" nejsou určeny k chůzi, je to na nich i napsáno. Mě doktorka řekla, že první boty by se měli dítěti koupit spolu s prvními krůčky. Dcera byla v tomto ohledu rychlá. Fázi stavění na chůzi kolem předmětů rychle vystřídala normální chůze, takže než jsem se rozkoukala, tak chodila a my kupovali boty.
 Róza 
  • 

Re: Re: kdy první boty 

(14.9.2006 10:46:41)
No a u mé dcery to zase trvá dlouho. Lezla už v 6,5 měsících a teď je jí rok a týden a ještě nechodí. Lézt venku na trávě bez bot mohla tak maximálně v těch největších vedrech. Musla jsem jí koupit capáčky, ale jak v nich leze, tak je už skoro prošoupala. Nedovedu si ředstavit, že bych jí koupila boty až při prvních krůčcích.
 Eva 
  • 

Re: Re: kdy první boty 

(14.9.2006 18:21:00)
Jasně, asi jsem se špatně vyjádřila, výrazem capáčky jsem nemyslela ony textilní "boty" v krabičce, ale ony domácí kotníčkové kožené s opatkem.
Nevím jestli mám synka nechat bez bot (dle literatury posiluje svaly) nebo s (dle jiné literatury podpora a stabilita).
 Zuzka a Anežka 
  • 

Re: kdy první boty 

(14.9.2006 9:55:25)
Capáčky jsme měli jen "na ozdobu" do kočárku. když se začala stavět u nábytku, měla ponožky, ale jelikož máme skoro všude jen parkety, klouzalo to občas. Pořídili jsme na doma bačkůrky a hned se hodně zdokonalila a začala krásně chodit. Bylo to v červnu, kdy jsme byli hodně na chatě, tak dělala první krůčky i venku v bačkůrkách, než jsme koupili sandálky. Četla jsem, že na tvrdém - např. na parketách by dítě nemělo chodit naboso, na koberci či v přírodě ano. Snažím se tedy, aby měla doma bačkůrky. Občas se ale rozčiluje a chce je sundat :). Ale určitě co člověk to názor...
 Kamča 
  • 

Re: Re: kdy první boty 

(14.9.2006 10:41:45)
Mně doktorka říkala, že mu mám nasadit botičky, hned jak se postaví a to prý kvůli kotníkům. Aby se zpevnily.
 katka 
  • 

Re: Re: Re: kdy první boty 

(14.9.2006 11:22:28)
Já jsem zase četla, že botičky se mají dávat, až dítě samo bezpečně umí chodit. botičky by mu mohli překážet. někdo mi zase říkal, že dokud se dítě při chůzi stavína špičky, tak taky bez botiček. Sama teď nevím. naše malá má devět měsíců a už sama stojí, ale chodí jen za ruce. Zatím vyčkávám. nechci koupit boty a pak je nevyužít.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Re: kdy první boty 

(14.9.2006 11:35:47)
Trochu legrační rada - na svoje děti bych tak malinké botky nesehnala. U dvou z nich to byl problém i v době, kdy už opravdu chodily - dcera v 8 měsících. Nejstarší syn měl nohu opravdu malou, v roce mu botičky číslo 11 byly hodně velké.
 Kamča 
  • 

Re: Re: Re: Re: kdy první boty 

(14.9.2006 12:05:35)
Můj syn měl zase v osmi měsících nohu tak velkou, že jsem capačky sehnat nemohla. Prostě každé dítě má nohu jinak velkou.
 Iva Čapková 


Re: kdy první boty 

(14.9.2006 23:06:13)
Ahoj Evi, opravdové boty kup až bude dítě víc chodit než lozit. Dokud víc leze, potřebuje mít nohu volnou, aby se mohly posilovat a procvičovat všechny svaly, které se lezením procvičovat mají. Až víc chodí, je zase důležitá ta pevná pata.
pa
iva
 bob, Ondra 


Essi 

(13.9.2006 22:57:47)
Essi mě tada (nepříjemně) překvapilo, že nemají certifikát a na každé botě je žirafka :(( Nicméně, v poslední době jsem kupovala jen u nich a jsem naprosto spokojená. Zimní botky po nainpregnování za celou zimu nepromokly a vypadají stále jako nové, načež jsme pořídili jarní (trochu jsem se bála semiše nebo co to je) ale taky naprosto super a jejich letošní sandálky, na ty nedám dopustit, jsou to vlasně jediné boty co si malý dokáže obout a ZAPNOUT sám (2,5roku) Právě kvůli šířce nohy jsem chtěla zapínání na víc přesek (ne jen nahoře, jak to teď nabízejí snad všichni výrobci), takže máme 2 přesky na sponu a nahoře sucháč a je to naprosto super. Příští rok jdu do nich znova.. a na zimní se letos chystám taky.
S Baťou mám špatnou zkušenost, sandálky co jsem mu koupila na doma jsme museli dát pryč, protože v nich odmítal chodit a rval si je z nohy :( Jiank mi ty jejich botky přijdou takové trvdé a musím říct, že jsem si nikdy nevybrala.
 zuza-V 


Re: Essi 

(13.9.2006 23:10:11)
Na Essi by být žirafa neměla. Mají jiný obrázek a trochu to klame. na léto jsme měli od nich sandálky a byli jsme spokojeni. Kupovala jsem je v Brně na Merhautové a opravdu byly prodavačky velice příjemné (ne jako v Balo) a ten dětský koutek je taky úžasný. Ondrášek si hrál a já jsem zatím zkoušela botičky. Také jsem se dnes dozvěděla o firmě Pegres www.pegres.cz, která má žirafku a botičky se prý dají sehnat na Kubíčkové 8 nebo Hybešova 39a a nebo na nám. Karla IV.
 Asha,Kuba04Mára06,KáťaBára2/11 


Re: Re: Essi 

(16.9.2006 16:08:35)
Dneska jsem musela synovi koupit nový botky, skončili jsme nakonec u Essi, v naší díře výběr pramalý :-( Na visačce mají klauna a táhne za sebou na provázku žirafu - takže docela dobrý klamání zákazníků, já si myslela, že minule jsem koupila botky se žirafou :-( Ale jinak jsem s jejich botami spokojená, spíš tohle bylo docela nemilé překvapení :-(
 Sylvie 


Odkazy 

(14.9.2006 9:48:39)
V diskuzi pod článkem se objevovala otázka, jak změřit děcku nohu a já si vzpomněla, že jsem viděla reklamu na spceiální měřidlo. Při jeho dohledávání jsem narazila i na další zajímavé články, tak přikládám odkazy:

Příklady řešených reklamací - tady jsou nafocené některé vady s vysvětlením, proč byla reklamace uznána nebo zamítnuta

ČLánek o tom, jak vybírat vhodné boty pro děti

Nemocio hrožující dětskou nohu

A konečně to měřidlo:



Podrobnější info a k zakoupení třeba tady (náhodný odkaz, mám pocit, že jsem to měřidlo viděla i levnější)

S.+++
 Sylvie 


Re: Odkazy 

(14.9.2006 9:53:28)
Aha, tak levnější jsem ho sice viděla, ale byla to cena bez DPH, takže v konečném důsledku je cena prakticky stejná.

S.+++
 Marie, dcery 4 a 6 let 
  • 

Prodejny kvalitní obuvi 

(14.9.2006 10:46:41)
Jsem moc ráda, že se tu článek objevil. Díky za něj. Zrovna před pár dny jsme kupovali boty pro obě naše dcery. Věděla jsem přesně jakou botu chci, ale problém byl ji sehnat. Chtěla jsem celokožené boty na suchý zip a aby byly i do nepříznivého počasí, tudít do mokra. Jsme z Třeboně a v okolí žádné takové botky neměly. Ani v Deichmannu v Č. Budějovicích. Tak jsme se vydali do Deichmannu do Rakouska (pro nás je to necelá hodina cesty) a botky jsme koupili. Byl tam větší výběr než tady v Čechách a celokožené botky vyšly na 600 Kč, což je docela přijatelná cena. Vybrala jsem si tam celokožené boty i já a stály mě 900 Kč. Opravdu jsme byli spokojeni. Znám i boty ESSI, už jsme je měly, jsou opravdu dobré. Jenže je problém je tady v okolí sehnat. Boty z DPK neznám. Nemůže někdo poradit, kde je tady v okolí Třeboně sehnat? Jinak dcerám nohy obkresluji na tvrdý karton a pak vkládám do bot. Mám tak lepší představu o tom, kolik je v botě místa. Když jsem to zkoušela i v Deichmannu v Rakousku a viděl mě můj švagr, který tam byl s námi, tak se mi smál. Proč prý jim jednoduše nohy nezměřím v měřáku. Nohy jsme změřili, ale ještě pro jistotu jsem do bot zkoušela obkreslený otisk boty. Každá bota totiž sedí každému jinak. Starší dcera má nohu příliš úzkou a mladší zase širokou. Tak jestli někdo víte o prodejně s kvalitní dětskou obuví v okolí Třeboně, sem s ní. Děkuji.
 Marie, dcery 4 a 6 let 
  • 

Re: Prodejny kvalitní obuvi 

(14.9.2006 11:45:02)
Omlouvám se za chybu - obkreslený obtisk nohy - ne boty!
 Lída+2 


Re: Prodejny kvalitní obuvi 

(14.9.2006 14:08:23)
Marie pochybuju, že Tvým dětem boty DPk budou končí velikostí 26..:-(((((((((((((((((((((((((((((((
 Marie, dcery 4 a 6 let 
  • 

Re: Re: Prodejny kvalitní obuvi 

(15.9.2006 8:04:25)
Tak se omlouvám. Boty z DPK neznám a netušila jsem, že jsou do velikosti 26. Jen jsem chtěla vědět, kde je prodávají. Mám 1 a 3/4 roční neteř, tak aspoň švagrové bych mohla dát tip na dobré boty.
 alžběta, 2 děti 
  • 

firma DZO 

(14.9.2006 16:38:37)
Mám taky jeden tip na kvalitní boty, myslím, že se tady ještě nepsalo o firmě Dětská zdravotní obuv ze Zlína. Jsou to boty jednak přímo ortopedické na které přispívá pojišTovna, ale také mají sortiment dětské zdravotní obuvi, což jsou kvalitní kožené botky. Už ¨jsme od nich kupovali pro obě děti několik párů, výhoda je že mají sortiment i ve velkých velikostech a navíc nabízejí variantu zapínání kromě tkaniček i suchý zip. Nevím jak vaše děti, ale pro mé nic jiného do školky nepřichází v úvahu. My boty kupujem přes internet (velikosti už máme v malíku), ale myslím, že jim můžete poslat i obrys nohy. Jinak jejich boty a katalog mají ve zdrav. potřebách - v Brně je to prodejna Šance na Táborské ul. Máme s nima dobré zkušenosti. P.S. Nedělám reklamu, jsem jen spokojený zákazník.
Alžběta
 Lída+2 


Re: firma DZO 

(14.9.2006 17:53:31)
takže TYhle boty:ty hnědé zadní jsme měla možnost vidět v lednu- kamarádky dcerka je měla na právě zmiňovaný předpis. Bota výborná,ale vnitřní vložka vyndávací,ale tenoučká- takže se holce krabatila...:-( Když jsme jí chtěla obout boty a dát jí to,aby jí to netlačilo docela problém,ale kdyby se nahradili jinou vložkou tak jinak super boty|:-)
 zuza-V 


Re: Re: firma DZO 

(14.9.2006 20:58:15)
Mohla by si napsat jak se ta firma jmenuje a jestli se dá najít na Internetu?
 Iva Čapková 


Re: Re: Re: firma DZO 

(14.9.2006 23:13:57)
Ahoj, stránky jsou www.dzo.cz - aspoň myslím. Zrovna dnes jsme si přinesli domů jeden pár. Máme ho na přepis kvůli valgositě paty. Boty se dají koupit i bez předpisu, cena je kolem 1400,- za pár. My jsme dopláceli 347,- a 1000,- je příspěvek pojišťovny. Nožku sice obkreslí, ale to nestačí. Máme boty právě z Šance v Brně. Na vyzkoušení měli pouze sandály, jinak se šije na zakázku. Velikost 24 by byla dceři krátká, ale vel. 25, kterou jsme objednali je OBROVSKÁ a hlavně hrozně široká pro úzkou nohu. Takže si vlasně člověk nevybere. Já teď přemýšlím, jestli bude malá chodit od podzimu s tlustou ponožkou nebo jestli budu shánět další boty :-((. Pro mne z toho jen potvrzení mého názoru, že boty, ani zdravotní, opravdu nelze koupit bez vyzkoušení, ani na doporučení Mudr.
iva
 Iva Čapková 


Re: Re: Re: firma DZO 

(14.9.2006 23:14:39)
Ahoj, stránky jsou www.dzo.cz - aspoň myslím. Zrovna dnes jsme si přinesli domů jeden pár. Máme ho na přepis kvůli valgositě paty. Boty se dají koupit i bez předpisu, cena je kolem 1400,- za pár. My jsme dopláceli 347,- a 1000,- je příspěvek pojišťovny. Nožku sice obkreslí, ale to nestačí. Máme boty právě z Šance v Brně. Na vyzkoušení měli pouze sandály, jinak se šije na zakázku. Velikost 24 by byla dceři krátká, ale vel. 25, kterou jsme objednali je OBROVSKÁ a hlavně hrozně široká pro úzkou nohu. Takže si vlasně člověk nevybere. Já teď přemýšlím, jestli bude malá chodit od podzimu s tlustou ponožkou nebo jestli budu shánět další boty :-((. Pro mne z toho jen potvrzení mého názoru, že boty, ani zdravotní, opravdu nelze koupit bez vyzkoušení, ani na doporučení Mudr.
iva
 alžběta, 2 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: firma DZO 

(19.9.2006 21:13:16)
Ono to bude asi tím, že celoroční boty od DZO se nedají objednávat podle velikosti sandálků. Letos jsme byli na dovolené ve Zlíně, tak jsme si do DZO zajeli a paní nám to tak vysvětlila. (Vysvětlovala proč to tak je, už si to bohužel nepamatuju.) Tuhletu podstatnou věc by ale v Šanci (zdr. potřebách) měli vědět.
Alžběta
 Iva Čapková 


Re: Re: Re: Re: Re: firma DZO 

(21.9.2006 20:29:04)
Souhlasím, že objednávat celorok podle sandálů je blbost. Ale podle čeho je tedy objednat? Snad jen podle změření délky chodidla tak nějak nablind. V Šanci mají totiž pouze ty páry bot, které jsou právě pro někoho ob jednány nebo někomu neseděly. Příšte asi raději seženu kvalitní boty jinde. Nějak jsem doufala, že už je to zajetý funkční systém, ale botu dítě prostě MUSÍ zkusit. No jo, zase zkušenost. Mimochodem, pokud někdo potřebujete tmavě hnědé celoroční boty vel.25 - jsou v Šanci na Táborské my jsme je vrátili a hodné paní prodavačky zkusily objednat menší velikost.
iva
 mamina 
  • 

Holčičky kolem 10 let 

(15.9.2006 12:16:35)
mám větší děti a jiný problém... Dcera má 9 let a nohu 37 a koupit střevíčky, nebo sandály s malým nebo žádným podpatkem je neskutečný problém. Taky by nemusely být černé, ale třeba růžové, kytičkované... V obchodě mám pocit, že jsem s takovým nápadem asi spadla z višně. Poraďte... Hana
 Šiši 
  • 

..... 

(15.9.2006 13:20:22)
Článek je opravdu zajímavý!
Já jsem velice spokojená se značkou PEGRES, boty se úplně minimálně ničí, jsou pružné a hlavně cenově velmi dostupné. Např. jarní-podzimní botky stojí kolem 500,-. Na léto sem dceři koupila fare, cena příšerná, kvalita boty se dá říct, že perfektní, ale barva byla za pár dní jak kdyby je nosila už dva roky. Samozřejmě je důležitější samotná bota, ale při té ceně bych očekávala víc. Co se týče bot DPK, tak kvalita je jistě super, ale za tu cenu, bych očekávala lepší vzhled, ty boty se mi prostě nelíbí. Na boty pegres se můžete podívat na jejich stránkách www.pegres.cz
všem krásný den a dobré výběry bot :o)
 Iva Čapková 


Re: ..... 

(17.9.2006 9:26:32)
Jarní podzimní boty Pegres se mi též vzhledově a cenově líbí, ale mají málo pevnou patu. Čili pro malé děti a děti s problémem nevhodné.
iva
 Kejklířka 


Re: Holčičky kolem 10 let 

(15.9.2006 23:41:16)
Máme kluky, ale sestra má stejný problém. Nicméně my jsme vyzkoušeli boty české fy. FARE, protože jsme sháněli pro mladšího syna trekové boty s membránou ve velikosti 30 (si vymýšlíme:-)).Na internetu www.fare.cz v katalogu mají např. botičky s kytičkami v různých barvách ve vel. 37-41.Tak nakoukněte a uvidíte, jestli to bude ono.
 Sara 
  • 

Kvalitní botky, Ostrava 

(18.9.2006 13:52:47)
Mám 16 měs. syna a bydlím v Ostravě. Protože u něj zjistili plochou nožku, začala jsem se trošku více zajímat o kvalitní botky a docela jsem narazila. Chtěla jsem kotníkové sandálky s pevnou patou na doma místo papučků..byly mi doporučeny 3 výrobci obuvi - DPK, Fare a Essi a pak také doktorem firma DZO, o všech už se psalo v dalších příspěvcích. Co jsem zjistila, tak firma DPK v Ostravě vůbec neprodává, Essi je možné zakoupit v malé obuvi naproti Krevního centra v O.-Porubě a Fare prodávají v Protetice SPOP v Mar. Horách (a pak až ve Frýdlantě na náměstí a Opavě viz seznam prodejen www.fare.cz/cz/), botky DZO, mají v Mar. Horách v protetice Atlastrade na Daliborové ulici, tam mají také velký výběr papuček s Žirafkou. Myslím, že na takové město jakým Ostrava je, je nabídka kvalitních dětských bot opravdu hrozná. My nakonec koupili ve SPOPu sandálky zn. Fare, mají 3 přezky, malý v nich chodil celé léto a jsem s nimi velice spokojená. Koupila jsem si tam i měřič nohou cca za 300,-, který byl v příspěvcích i vyfocen a myslím, že nám při výběru bot hodně pomůže, takže je to určitě pro maminky s malými dětmi dobrá investice, byť neměří zmiňovanou šířku nožky. Jinak ve SPOPu nemají sice moc velký výběr, ale botky jsou ochotni Vám objednat, tzn., že ušetříte za dobírku a nemusíte je vzít, když nebudou dobré, termíny dodání jsou však 5-6 týdnů. Teď jsem obdržela na předpis sandálky od DZO, ale ty jsou opravdu zbytečně drahé 1255,- (1000,- nám ale co 4 měsíce může proplatit pojišťovna), zimní boty - ortopedické, jsem nakonec objednala u DZO z katalogu, už však bez předpisu, cena 995,- Kč, (ale u Bati jsou ceny už pomalu obdobné, a když má malý problém, šetřit by asi nebylo to nejlepší řešení) ..dodací lhůta však min. 4 týdny, na skladě je nemají. Takže je třeba vše objednávat s předstihem, pokud chceme dítěti objednat dobré botky...a nebo pak jet do Zlína, Olomouce, Brna či Prahy, kde mají firemní prodejny těchto značek. Překvapilo mě, jak málo se na výběr botek pro děti dbá (když koukám kolem sebe co některé malé dětičky nosí :-( ), a když už chce někdo dbát, tak zase není nabídka, většina maminek skončí u Bati nebo v lékárně u bot zn. Santé..Tak snad jsem z Ostravy a okolí někomu tímto příspěvkem pomohla..
 Marie ,3 děti 
  • 

Re: Kvalitní botky, Ostrava 

(19.9.2006 11:47:01)
Ostravský problém je v tom,že se jedná o lokalitu s vysokou nezaměstnaností,tudíž nedostatkem peněz a "nadbytkem" vietnamských tržnic,nemluvě o blízkosti Polska a místní tradici nakupovat na jeho tržištích.Kvalitního značkového zboží (a to nejen dětské obuvi)je zde obecně málo a v nedostatečném sortimentu,protože většina lidí dává přednost nízké ceně a líbivé kýčovitosti před kvalitou a bohužel i zdravím nožek svých ratolestí.Zatím k nim nepatřím.
 Jana + Marek 28m 
  • 

Re: Re: Kvalitní botky, Ostrava 

(20.9.2006 9:51:12)
Ahojte
my chodíme kupovat botičky do obuvi ve Špaličku v Hrabůvce. Prodavají tam hodně Pegres (s žirafkou) a také jiné (myslím, že teď míme nějaké Wink?). Je tam velice příjemná pani a vždy mi poradi, neboť si nikdy nevím rady. U papuček bez špičky, kde vidím prsty, si poradím ale u bot, kde nejde nahmatat paleček mi paní ochotně poradí. A mají tam také rozumné ceny. Pokud teď nepodraží!
 Marketa 
  • 

Re: Kvalitní botky, Ostrava 

(19.10.2007 14:26:42)
Ještě se mi nestalo, že by mi nabídly v obchodě změření dětské nohy. Mám už sedmiletého syna a dvouletou dceru, takže boty jsou už kupovala hodněkrát. Prodavačka mi vždy řekna, to máte nejlepší zkusit,každý výrobce má trochu jiné velikosti. Někdy padne 31 a někdy až 33. Volno mezi koncem paty a okrajem boty, by měl být asi centimetr a půl, u zimních bot prý klidně i dva, nosí se punčocháče nebo teplejší ponožky.
 Marketa 
  • 

Re: Kvalitní botky, Ostrava 

(19.10.2007 14:26:43)
Ještě se mi nestalo, že by mi nabídly v obchodě změření dětské nohy. Mám už sedmiletého syna a dvouletou dceru, takže boty jsou už kupovala hodněkrát. Prodavačka mi vždy řekna, to máte nejlepší zkusit,každý výrobce má trochu jiné velikosti. Někdy padne 31 a někdy až 33. Volno mezi koncem paty a okrajem boty, by měl být asi centimetr a půl, u zimních bot prý klidně i dva, nosí se punčocháče nebo teplejší ponožky.
 Marketa 
  • 

Re: Kvalitní botky, Ostrava 

(19.10.2007 14:26:43)
Ještě se mi nestalo, že by mi nabídly v obchodě změření dětské nohy. Mám už sedmiletého syna a dvouletou dceru, takže boty jsou už kupovala hodněkrát. Prodavačka mi vždy řekna, to máte nejlepší zkusit,každý výrobce má trochu jiné velikosti. Někdy padne 31 a někdy až 33. Volno mezi koncem paty a okrajem boty, by měl být asi centimetr a půl, u zimních bot prý klidně i dva, nosí se punčocháče nebo teplejší ponožky.
 Marketa 
  • 

Re: Boty 

(19.10.2007 14:26:44)
Ještě se mi nestalo, že by mi nabídly v obchodě změření dětské nohy. Mám už sedmiletého syna a dvouletou dceru, takže boty jsou už kupovala hodněkrát. Prodavačka mi vždy řekna, to máte nejlepší zkusit,každý výrobce má trochu jiné velikosti. Někdy padne 31 a někdy až 33. Volno mezi koncem paty a okrajem boty, by měl být asi centimetr a půl, u zimních bot prý klidně i dva, nosí se punčocháče nebo teplejší ponožky.
 Marketa 
  • 

Re: Boty 

(19.10.2007 14:26:44)
Ještě se mi nestalo, že by mi nabídly v obchodě změření dětské nohy. Mám už sedmiletého syna a dvouletou dceru, takže boty jsou už kupovala hodněkrát. Prodavačka mi vždy řekna, to máte nejlepší zkusit,každý výrobce má trochu jiné velikosti. Někdy padne 31 a někdy až 33. Volno mezi koncem paty a okrajem boty, by měl být asi centimetr a půl, u zimních bot prý klidně i dva, nosí se punčocháče nebo teplejší ponožky.
 Marketa 
  • 

Re:Kupování bot 

(19.10.2007 14:26:44)
Ještě se mi nestalo, že by mi nabídly v obchodě změření dětské nohy. Mám už sedmiletého syna a dvouletou dceru, takže boty jsou už kupovala hodněkrát. Prodavačka mi vždy řekna, to máte nejlepší zkusit,každý výrobce má trochu jiné velikosti. Někdy padne 31 a někdy až 33. Volno mezi koncem paty a okrajem boty, by měl být asi centimetr a půl, u zimních bot prý klidně i dva, nosí se punčocháče nebo teplejší ponožky.
 Marketa 
  • 

Re:Kupování bot 

(19.10.2007 14:26:44)
Ještě se mi nestalo, že by mi nabídly v obchodě změření dětské nohy. Mám už sedmiletého syna a dvouletou dceru, takže boty jsou už kupovala hodněkrát. Prodavačka mi vždy řekna, to máte nejlepší zkusit,každý výrobce má trochu jiné velikosti. Někdy padne 31 a někdy až 33. Volno mezi koncem paty a okrajem boty, by měl být asi centimetr a půl, u zimních bot prý klidně i dva, nosí se punčocháče nebo teplejší ponožky.
 Marketa 
  • 

Re:Kupování bot 

(19.10.2007 14:26:44)
Ještě se mi nestalo, že by mi nabídly v obchodě změření dětské nohy. Mám už sedmiletého syna a dvouletou dceru, takže boty jsou už kupovala hodněkrát. Prodavačka mi vždy řekna, to máte nejlepší zkusit,každý výrobce má trochu jiné velikosti. Někdy padne 31 a někdy až 33. Volno mezi koncem paty a okrajem boty, by měl být asi centimetr a půl, u zimních bot prý klidně i dva, nosí se punčocháče nebo teplejší ponožky.
 Marketa 
  • 

Re:Kupování bot 

(19.10.2007 14:26:44)
Ještě se mi nestalo, že by mi nabídly v obchodě změření dětské nohy. Mám už sedmiletého syna a dvouletou dceru, takže boty jsou už kupovala hodněkrát. Prodavačka mi vždy řekna, to máte nejlepší zkusit,každý výrobce má trochu jiné velikosti. Někdy padne 31 a někdy až 33. Volno mezi koncem paty a okrajem boty, by měl být asi centimetr a půl, u zimních bot prý klidně i dva, nosí se punčocháče nebo teplejší ponožky.
 Marketa 
  • 

Re:Kupování bot 

(19.10.2007 14:26:44)
Ještě se mi nestalo, že by mi nabídly v obchodě změření dětské nohy. Mám už sedmiletého syna a dvouletou dceru, takže boty jsou už kupovala hodněkrát. Prodavačka mi vždy řekna, to máte nejlepší zkusit,každý výrobce má trochu jiné velikosti. Někdy padne 31 a někdy až 33. Volno mezi koncem paty a okrajem boty, by měl být asi centimetr a půl, u zimních bot prý klidně i dva, nosí se punčocháče nebo teplejší ponožky.
 Re.Zka 
  • 

Seznam specializovaných prodejen 

(25.9.2006 14:24:47)
Seznam specializovaných prodejen dětské obuvi
 Re.Zka 
  • 

Seznam specializovaných prodejen 

(25.9.2006 14:27:55)
Seznam specializovaných prodejen dětské obuvi
 Re.Zka 
  • 

Re: Seznam specializovaných prodejen 

(25.9.2006 14:30:27)
spravne funguje ten druhy odkaz :-)
 Ťulka 


Specializovaná prodejna mimo seznam 

(27.10.2006 13:40:00)
To je opravdu vyčerpávající, dík. Jen na doplnění, pokud je někdo z liberecka, dobrá mi připadá i prodejna Sarema, Železná ul. v Liberci. Vyrábějí tam i ortoped. vložky podle lékařského předpisu (na pojišťovnu i pro samoplátce), jsou velmi vstřícní a příjemní, velikosti bot od 18 do 38 a sem tam i něco pro dospělé. Jen ten výběr je někdy malý... Jinak super.
 Dita + Agáta 1,5r 
  • 

Ráj botiček 

(8.10.2006 19:14:01)
Musím se s vámi podělit o báječný zážitek s nákupem bot a taky vám doporučit úžasnou prodejnu v Poličce na Vysočině. Bydlíme v Praze, ale dětské boty si jezdíme kupovat tam. Já sama jsem tak trochu "úchyl" na boty a takhle si představuju ráj - neuvěřitelný výběr a báječný personál. Celé přízemí je věnováno jen dětským botičkám, chodba 4-5m dlouhá, 2m vysoké regály po obou stranách, botičky rozděleny podle čísel, na výběr tak 20-30 druhů od každého čísla. Starší paní prodavačká ráda poradí, pomůže změřit nožičku a majitel je příjemný mladý muž, který nás zval k další návštěvě, i když jsme mu tam vrthly v sestavě 4 hektické matky a 6 dětí ve věku 1-2 roky. Kam se hrabou všechny pražské "speciálky".
 Eva, Luky 10m 
  • 

Re: Ráj botiček 

(25.6.2007 11:06:24)
Ahoj, mohla bys napsat, jak se tento obchůdek v Poličce jmenuje a kde přesně ho najdu? Máme poblíž chalupu a právě se chystáme koupit 1. botičky, takže bychom to šli omrknout :-)
Díky Eva
 Katka 
  • 

bezkonkurenční prodejna v Brně 

(19.6.2008 20:59:53)
Objevily jsme s dcerkou prodejnu Žirafka v Brně na náměstí 28. října 17 (adresu mám z letáčku - je to naproti parku kousek od sanitek, brňáci ví). V prodejně je bezkonkurenční výběr, vesměs samé české značky jako Fare, DPK, Santé, Pegres a ještě jiné, taky tam mají německé Birkis a rakouské Superfity. Prodejna je nová a příjemná, paní se nám tam maximálně věnovaly, poradily, nožku změřily, absolutní spokojenost. Cenově taky perfektní, za nižší cenu jsem pak koupené sandálky neobjevila ani v e-shopu na internetu. Můžu všem jenom doporučit.
 albína 
  • 

Ostrava - speciálka 

(11.3.2009 9:00:37)
Opravdu hojně zásobena prodejna v Bělském lese. MTG dětské botičky - www.detskeboticky.cz . Max. spokojenost.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.