| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děložní čípek - děložní hrdlo - brána života…

 Celkem 83 názorů.
 sarmi 
  • 

puvod informaci 

(1.9.2006 9:57:21)
marge, diky za zajimave info. muzes, prosim te, napsat, odkud jsi cerpala informace v clanku?
 Marge,Klárka02,Beátka07 


Re: puvod informaci 

(1.9.2006 10:19:03)
Ahoj,informace jsem čerpala hlavně z vlastního těla:-) prostě jsem zkusila pozorování a jelikož jsme chtěli miminko,tak jsem se snažila využít to v praxi:-)Vyšlo to:-)
 Jana 
  • 

Re: Re: puvod informaci 

(2.9.2006 10:53:59)
Čerpala jsi z vlastního těla. K těm informacím jsi ale musela nějak přijít /přečíst, od lékaře apod./. A potom je mohla zkoušet. Článek je napsaný téměř odborně.
 Maťa. 


Marge, ale ale... 

(2.9.2006 19:40:22)
je fajn, že si to tu snažilkám napísala, ale netvrď, že info máš iba zo seba:-)))

Po prvé: Tu na rodinke sú už roky články Syptotermální metoda očíslované I. až VI. kde je to naprosto podrobne opísané..

Po druhé: Teraz už maminky a predtým bývalé dlhodobé snažilky (medzi ktoré patrím aj ja) tu neraz holkám tieto veci vysvetľovali, odkazovali na tieto články.

Po tretie: Práve od nás pochádza aj typ na program Fertility Friend a jeho preklad z angličtiny.

Píšem to tu preto, aby holky našli jasnú odpoveď na svoje otázky, nïe neurčité "čerpala som z vlastného tela"...

Takže holčinky, vo vyhľadávači si zadajte kľúčové slovo "symptotermální metoda", nájdete tie články a poriadne si ich preštudujte. Sú zrozumiteľné a podrobné. No a následne si možete v programe www.fertilityfriend.com sledovať čípek, hlien čípku a aj zaznamenávať bazálne teploty do grafov.

Ak neviete anglicky, preklad je verejne prístupný v denníku
rodina.cz/snaha

A hlavne pripravte sa na to, že aj keď naplno využijete svoju ovuláciu, nie je pravidlo, že to vyjde na prvý krát. U normálne zdravého páru, kde žena vie, kedy ovuluje je 6 mesiacov snaženia priemerná norma. Niekomu to vyjde hneď, niekomu neskor:-)

Prajem veľa veľa veľa mimineček:-)

Martina a Filípek
 Maťa. 


Re: Marge, ale ale... 

(2.9.2006 19:42:13)
Jo a Marge Tebe samozrejme šťastné tehotenstvo, bezproblémový porod a veľa radosti z mimi:-)
 Maťa. 


A ešte k diskutovanému hlienu počas OVU... 

(2.9.2006 19:49:10)
Bílek alebo vodový bývá PRED OVULÁCIOU, V DEŇ OVULÁCIE SA UŽ ČÍPEK ZAČÍNA ZAVIERAŤ, STVRDNE A HLIEN JE UŽ VAČŠINOU KRÉMOVÝ..
 verca 
  • 

Re: delozni cipek 

(7.10.2007 22:36:05)
ahoj cetla jsem vas clanek o deloznim cipku,protoze uz skoro rok a neco se s pritelem pokousime o mimco,ted si hlidam delozni cipek ale ja nechapu kdy je ten spravny den,kdyz mam delozni hlen vodovy nebo bilek,tak ten den se mam milovat s pritel,prosim odepiste co nejdriv na muj e-mail predem dekuji
 Adda ..... 


Strastiplná cesta k mimi 

(1.9.2006 10:00:04)
Hezky napsané,taky se snažíme o druhé mimi a 10 měsíců nic,skoušíme prstíkovou metodo,hlídám si čípek a hlen,měřím teplotu.Blahopřeju k bříšku snad se taky brzy dočkám.
 Marge,Klárka02,Beátka07 


Re: Strastiplná cesta k mimi 

(1.9.2006 10:21:38)
Addo-jak jsem psala-mě se takhle otěhotnět podařilo,ale každá to můžeme mít malinko jnak.napsala jsem to,protože i kdyby to mělo pomoci jedné jediné snažilce k mimi,tak to stojí za to:-)
Nevzdávej to-a kdyby to nešlo víc jak rok,možná by to chtělo vyšetřit jak je to s tvou ovulací a s manželovými spermíky...
 Káča 
  • 

:-)) 

(1.9.2006 10:00:17)

A nebylo by jednodušší a příjemnější se prostě milovat každý den? :-))))))
 sarmi 


Re: :-)) 

(1.9.2006 10:10:48)
hm...urcitou dobu asi ano, ale kdyz se stale nedari, zacne ti to pripadat jako povinnost a pak uz to takove "uzivani" neni...
 Anakonda+2 


Re: :-)) 

(1.9.2006 11:22:34)
Jo, Káčo-kéž by:-))))
 Lída+2 


Re: :-)) 

(1.9.2006 13:23:31)
jo dobrej nápad,to jsem dělala 3 roky bez výsledku.
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd
nakonec se to bez DR neobešlo...
 marec 
  • 

Re: :-)) 

(1.9.2006 19:38:26)
Nebylo by jednodušší se milovat každý den,když chcete otěhotnětJe dobré, aby muž před vaší ovulací pár dní abstinoval,kvůli dostatku spermií.Myslím se doporučují 2-3dny.
 Luci + 2 děti + bříško 


Taky napoprvé:-) 

(1.9.2006 12:15:55)
Ahoj, já jsem si taky před dvěma lety nastudovala čípek, hlen, měření teplot... 5 měsíců jsem se symptotermální metodu učila a využívala ji k tomu, abych neotěhotněla. A pak jsme si řekli, že to zkusíme a ono to vyšlo hned 1. měsíc snažení:-))) Je z toho krásná Terezka, dneska už má skoro 16 měsíců!
Ale chtěla jsem napsat, že sledování čípku se doporučuje spíš jako pomocná metoda. Asi hlavně proto, že není úplně jednoduché rozpoznat ty jeho "fáze" a někdo ho ani nenajde. Nám to trvalo asi 2 měsíce. Nakonec ho objevil detektiv manžel a dneska si ho už nespletu;-)
Pomocná metoda tedy hlavně jako antikoncepční, pouze na čípek by se spoléhat nemělo. Ale pokud někomu pomůže otěhotnět, tak je to super, gratuluji a přeju hodně zdraví mamince i miminku!!!
 sharonka9 


Menstruace na začátku těhotenství?????????? 

(3.11.2006 8:35:48)
Tak to moc gratuluji!
Mě to první měsíc nevyšlo, možná proto, že byl cyklus nečekaně kratší, takže když jsem počítala s ovu 19., byla asi mezi 14.a17., tak jsem to asi prošvihla:-(
Slyšela jsem, že žena může menstruovat i první 2 měsítě těhotenství, víte o tom něco??? Kde je v té době zárodek, když se děloha čistí? Ve vejcovodech? Je naděje, že bych byla těhotná, i když se menses dostavil? Já vím, je to tak 1:1000, ale zajímalo by mě to. S manželem jsme se museli teď na min měsíc odloučit(pracuje).....takže jeden až dva cykly v tahu:-(???
Koupila jsem si ovu testy a jestli za tu dobu zjistím, kdy přibližně mívám ovu, nebude ta pětistovka marně vyhozená:-)))
 Adéla , 26 let 
  • 

Nezkušená snažilka? 

(1.9.2006 13:00:52)
Ahoj, s manželem se snažíme už asi 8 měsíců o mimi, ale zatím nic. Je tedy pravda,že až tento měsíc jsem si začala měřit bazální teplotu a tak trochu víc své tělo pozorovat. Ale děložní čípek se mi nepodařilo nahmatat Myslíte, že můžu mít dlouhou pochvu? Prstíková metoda asi taky u mě nebude mít smysl? Poradíte? Díky. a za jak dlouho bych se měla nechat vyšetřit u lékaře. Nechci tam jít příliš brzo, obecně se říká že až po roce snažení ale já už jsem netrpělivá. Děkuji za odpovědi.
 sarmi 


Re: Nezkušená snažilka? 

(1.9.2006 13:06:49)
ahoj, neporadim ti ohledne tvych fyziologickych rozmeru, ale byt tebou urcite zajdu ke sve lekarce, minimalne na odbery krve, a taky na bezne vnitrni vysetreni. my se snazili pres pulroku a z rozboru krve, doktorka zjistila, ze mam zprehazene hodnoty (to uz jsem ale byla tehotna, coz se ukazalo nasledne). takze si na prohlidku urco zajdi, tim nic nezkazis. je zbytecne cekat rok (v tom horsim pripade, samozrejme).
hodne stesti!
 Adála ,26 let 
  • 

Re: Re: Nezkušená snažilka? 

(1.9.2006 13:52:19)
Pro sami
Děkuji, dodám si odvahy a zajdu k dr. Asi jsem to potřebovala slyšet.
 kačka0 
  • 

babo raď 

(1.9.2006 13:10:21)
Nevíte náhodou někdo, co se děje s děložním čípkem u žen, které mají menstruaci ještě na zažátku těhotenství?? Taky se čípek otevře a pak zase zavře aniž by se vajíčko "vykutálelo"??
Metodu sledování čípku a hlenu používám asi 4 měsíce a fakt funguje. Akorát můj čípek nějak neodpovídá popisu - není v něm dirka, ale rýha (nikdy jsem nerodila ani nic jiného), díky které je čípek v horní části jakoby rozpůlený, přičemž jedna strana je delší a jedna kratší. Máte někdo podobnou zkušenost nebo jsem "exot"?
 sarmi 


Re: babo raď 

(1.9.2006 13:22:58)
ahoj kacko, v moudre knize jsem prave vycetla, ze tzv. implantace - coz je proces, kdy se oplodnene vajicko zahnizdi v delozni vystelce, je dokoncena kolem 3tydne po oplodneni. takze zalezi, jak brzo k tomu krvaceni asi dojde. podle me, pokud je to do toho 3 tydne, tak vajicko vyplave spolu s krvi, jestli treba za mesic, nemelo by to mit na zahnizdene vajicko vliv. znam nekolik pripadu, kdy tehotne holky zpocatku tehotentstvi krvacely a miminko donosily. o vzhledu delozniho cipku si spis promluv se svou mudr. :-)
ale to jsou jen me myslenkove pochody, muze to byt i jinak.
 Eva 
  • 

Pěkné,chytré 

(1.9.2006 13:24:16)
Děkuji za pěkné poučení a rozšíření znalostí,moc mě to zaujalo.
 Eva 
  • 

Pěkné,chytré 

(1.9.2006 13:24:29)
Děkuji za pěkné poučení a rozšíření znalostí,moc mě to zaujalo.
 Marge,Klárka02,Beátka07 


Re: Pěkné,chytré 

(1.9.2006 15:00:04)
To jsem ráda:-) Díky za pochvalu:-)
 Dadule,Natule 14 měs. 
  • 

Re: babo raď 

(1.9.2006 13:58:16)
Ahoj taky nemám na čípku dirku,ale rýhu.myslím si že nás"exotů" bude více s rýhou. :-)))
 Marge,Klárka02,Beátka07 


Re: babo raď 

(1.9.2006 14:59:00)
Nejsem sice baba,ale napíšu ti co si myslím:-)))
Popravdě-já jsem ten čípek "našla ve svém těle" až po prvním porodu,takže neím jak vypadá před prvním porodem-to jsem vyčetla z literatury.
Ale z toho si nic nedělej:-) To neva.Mě osobně,když se otevře,tak se taky jakoby "rozpůlí" Tak zkus sledovat celý cyklus a uvidíš,jesli tu změnu nahmatáš.
¨Nejsem si jistá a nechci strašit,ale mám pocit že jsu i ženy,kterým se čípek prostě úplně nezavírá a ty pak musejí po otěhotnění jít na "sešití" čípku.Dají jim tam jeden steh.. Ale bylo by dobré zeptat se tvé dr. Já se taky ptala,jak je to s tím čípkem -doktor koukal divně,ale vysvětlil mi to:-))
 Róza 
  • 

Re: Nezkušená snažilka? 

(2.9.2006 13:35:24)
Doporučuji zajít na vyšetření hned. Já byla na prohlídce před tím, než jsem chtěla otěhotnět a ptala jsem se paní doktorky, za jak dlouho mám přijít, když to nepůjde. Řekla mi, že za 3 měsíce, že můžeme udělat základní vyšetření.
Za ty 3 měsíce jsem tam opravdu byla, protože se nezadařilo a ona postupem času přišla na to, že nemám ovulaci. Léčila jsem se třičtvrtě roku a díky její skvělé péči a hlavně neotálení mám teď krásnou roční holčičku.
 Gerberka 


Velice dobré informace, ALE... 

(1.9.2006 13:55:16)
Marge,
jsou to velice dobré a užitečné informace, tvůj článek mě zaujal.

ALE: já ať se snažím sebevíc, tak na "konec" pochvy si prostě od porodu prvního dítěte nedosáhnu, takže vůbec nevím, jak ten čípek "vypadá" pohmatem a jak funguje....zbývá mi "jenom" sledovat hlen a spoléhat se na všeobecnou lékařskou informaci, že po prvním porodu se mění vzhled a charakter čípku, že je víc "otevřenější" než před porodem.
 Marge,Klárka02,Beátka07 


Re: Velice dobré informace, ALE... 

(1.9.2006 14:54:55)
Díky za pochvalu:-)
Pokud bys čípek hledala několikrát denně alespoň týden a nenašla,tak máš asi opravdu dlouhou pochvu.Ale mě se několikrát stalo,že jsem na něj prostě nedosáhla a večer už pak byl k nahmatání normálně..
Teď jsem těhu a mám ho tak nacpanej vepředu,že mi stačí půlka prstu:-)Mám zakloněnou dělohu,tak to mám všechno dole nacpaný:-)
Nejlépe jde čípek opravdu nahmatat,když sedíš na míse:-) V dřepu na zemi mi to nešlo..
 Luci + 2 děti + bříško 


Re: Velice dobré informace, ALE... 

(1.9.2006 16:46:37)
Afrikánko, opravdu to zkoušej dlouho a zkoumej a vydrž! Já už jsem psala, že jsme ho hledali celé dva měsíce. A byla jsem si stoprocentně jistá, že já žádný čípek nemám. Prostě tam nebylo nic, co by tomu popisu odpovídalo. A pak najednou to tam bylo a zpětně jsem zase nechápala, jak jsem ho dřív mohla necítit!
Jestli ti můžu poradit, jak jsem ho hledala já, tak vleže na posteli s pokrčenýma nohama. Zdá se mně to pohodlnější a víc v klidu než na záchodě...
 X Y Z 


Re: Re: Velice dobré informace, ALE... 

(4.9.2006 12:33:50)
nebo ve dřepu, obzvlášt když trošku zatlačíš... to bys ho měla nahmátnout určitě:)
 Kulička, 20tt 
  • 

ovulační příznaky?!? 

(1.9.2006 14:09:08)
Napíšu Vám svoji zkušenost se sledováním ovulace a snažením: Když jsme se začali snažit o mimi, nastudovala jsem všechny možné informace o ovulaci, hleníku, teplotách atd. azačala pozorovat své tělíčko:-) měla jsem pocit, že vše se projevuje naprosto učebnicově, změny hlenu přesně, jak mají být, krásný bílkový hlen, navíc jsem mívala i tzv. ovulační krvácení(způsobené poklesem hormonů asi dva dny před ovu)poměrně značné ovulační bolesti, takže jsem měla pocit, že i přesně poznám dle těch bolestí, kdy prasknul folikul a vajíčko se uvolnilo...Při cyklu 28 dní mi tyto příznaky signalizovaly ovulaci na 14. den, při cyklu 30 dní (který jsem mívala nejčastěji), všechno nasvědčovalo ovulaci v 15. den cyklu. byla jsem si tím tak 100% jistá, že jsem si říkala, že žádné měření baz. teploty či použití ovulačních testů nepotřebuji - já to zkrátka poznám sama. Takže jsme se snažili vždycky 14. a 15. den cyklu - no a nic. po půl roce jsem už z toho začala být nerózvózní a začala šílet, že je někde nějaký problém. U mě se ukázalalo vše Ok, manžel - naprosto špičkový spermiogram...tak kde je chyba? Začala jsem měřit teplotu - bylo zřejmé, že ovu u mě 100% probíhá, ale jestli opravdu ten 15. den, to už tak jednoznačně z grafů neplynulo. Zakoupila jsem párkrát ovu testy, ale ty mi vůbec nenaznačovaly, že vy ovu byla 15. nebo 14. den, spíše později. Moc jsem jim nevěřila, neb takový 16. den už jsem hleník téměř žádný neměla a 17. den naprosté sucho vždy, ovu bolesti vždy končily ten 15. nebo 14. den. Nicméně když uplynulo dalších pár měsíců, rozhodla jsem se na veškeré své příznaky vykašlat a řídit se jen a jen ovu-testy, které ukazovaly, že ovu bude 17. den cyklu. Sice ten den už jsem dávno žádný hlen neměla (skončil 15. den cyklu, pře tím byl zcela ukázkový), výrazné bolesti na vaječníku jsem taky měla několik hodin 15. den cyklu, pak už ani ťuk, ale nenechala jsem se zmást a styk jsme měli až ten 17. den (podle příznaků dávno po ovulaci- podle ovu testů jasná ovulace). No a výsledek - jsem ve 20 tt :-) Takže kdybych tolik nedůvěřovala svému tělu a příznakům a šla na to " vědecky" s ovu testy od začátku, tak se mohlo zadařit třeba napoprvé. Proto doporučuji všem, kterým se nedaří, vyzkoušet ovu-testy a věřit jim a zařít si snažení dle nich.
 Sunshinne 


Ovutesty 

(1.9.2006 14:33:13)
Mám otázku na ovutesty. Platí, že pozitvní výsledek je pouze tehdy, když je druhá čárka stejně silná nebo silnější, než kontrolní? Mě se to totiž nikdy nepodařilo. Vždycky jsem měla nejřív slabou druhou čárku, která po dnech sílila, pak jsem se dostala do stádia, kdy byla skoro stejně silná, jako ta kontrolní, a pak už další den byla zase slabší a ještě další den skoro žádná. Tak nevím, jestli to ovulace byla nebo ne.
A další problém je, že ikdyž jsem zjistila tu skoro stejně silnou druhou čárku, tak asi po týdnu mám pořát nízkou BT. Tzn., nedošlo k typickému zvýšení teploty po ovu.
Myslíte, že tedy ty hormoy už už vystoupají na hodnotu, že by byla ovulace, pak se ale něco stane, ovulace neproběhne a hormony se zase odplaví? Díky moc za radu.
 Sára 
  • 

Otvor na čípku 

(16.9.2006 13:33:22)
Ahojky, můžete mi prosím někdo poradit s tím, jak jde poznat otvor na čípku? Vysadila jsem HM a samozřejmě bych chtěla otěhotnět. Tento článek o čípku mě velice zaujal. Začala jsem ho tedy také zkoumat(je to asi 14 dní). Nahmatám ho dobře, ale ať ho zkoumám ze všech stran, tak žádný otvor ani jeho náznak necítím. Ještě jsem nerodila, ale i tak jste tady psaly, že by tam měl být cítit. Teď jsem před MS a opravdu se čípek hodně zmenšil, ale otvor stále žádný nemůžu nahmatat nebo nevím, jak poznám, že je to právě on.
Moc děkuji za odpověď
 Marge,Klárka02,Beátka07 


Re: ovulační příznaky?!? 

(1.9.2006 15:06:12)
Kuličko-věřím ti.proto jsem psala,že každá žena to může mít jinak.Taky si myslím,že by se tulení nemělo odehrát jen jednou za měsíc.Já jsem to praktikovala tak,že jsem počkala na otevření čípku-první tulení,den pauza,druhé tulení.Teda-myslím tulení-snažení(jinak to bývalo i častěji:-)) Tím pádem to bylo den 15od MS a den 17OD MS.Tak jsem měla jistotu,že kdyby to bylo 15tý den brzy,že tam spermijky jeden den počkají a kdyby to nevydržely,tak ten 17tý den tam bu´d vajíčko najdou a nebo ještě počkají:-) důležité je,aby se dostali čípkem dovnitř,což je myslím nemožné,když je zavřený..Ale přesnou minutu ovulace-protože ta trvá opravdu jen pár minut,to nikdy neodhadnem...
 Kebule 


Re: ovulační příznaky?!? 

(2.9.2006 20:20:51)
ahojky,já mám ten samý problém že nemůžu přijít do jiného stavu,tak jsem se rozhodla pro zakoupení ov.testů,dnes je to 18 den po ms a mě stále ta pravá stejně tmavá čárka na testu ne a ne se ukázat,slabá ta tam je už týden.nevím co si o tom mám myslet,jsem už s toho zoufalá a začínám plašit .mám už ale 3 letou dceru,dnes jsem si přečetla článek o samovyšetření děl.čípku,hned jsem to vyzkoušela,je přesně takový jaký by měl nasvědčovat ovulaci,ale ten test nic. opravdu už nevím co dál proto udělat,jsem z toho dost zmatená,poradíte mě,nebo máte podobné zkušenosti ? díky
 jana 
  • 

Re: Re: ovulační příznaky?!? 

(3.9.2006 8:37:51)
Je možné, že prostě ovulaci nemáš, ale pokud vím, doktoři si s tím umí poradit. Když mi bylo 23, přišla jsem poprvé na gynekologii s tím, že mám najednou velmi bolestivou menstruaci, poslala mě tam obvodní lékařka. Doktor se smál a vysvětlil mi, že jsem dosud pravděpodobně měla tzv. anovulační cyklus, bez ovulace. Je pravda, že jsem byla dost hubená, hodně jsem cvičila atd. Bývá to asi časté u mladých holek. Ovulace přišla časem sama, hlavně se změnou životního stylu a věkem.
 jana 
  • 

Re: Re: ovulační příznaky?!? 

(3.9.2006 8:40:01)
Aha, teď tam čtu, že máš už tříleté dítě, tak nevím. Ale doktor určitě poradí.
 Kebule 


Re: Re: Re: ovulační příznaky?!? 

(4.9.2006 9:27:53)
ahojky,Jani,tak to jsi mě docela teď vyděsila,já mám asi celkově problémy,začala jsem se léčit ze štítnou žlázou,od porodu jsem přibrala 15 kg,a po vysazení antikoncepce jsem měla MS pravidelně 3 měs. pak jako když utne a bez injekce od gynekologa jsem to prostě nedostala vůbec.tak po 3 měsících mě nasadil Proveru 5mg a tím se mě to začíná srovnávat,mám to brát ještě 1 měs.a pak bych to už měla mít pravidelně,tak třeba je to tím.navíc jsem se dočetla že ta Provera sice od 100 mg.má vliv na ovulaci,že nemusí být,vyschlá sliznice a tak. začínám s toho být opravdu nervozní,přitom děl.čípek mám jako při ovulaci a bílkov.hlen taky,jen ten testík ov.ukazuje slabou čárku :-(
 jana 
  • 

Re: Re: Re: Re: ovulační příznaky?!? 

(4.9.2006 10:51:49)
ahoj, vyděsit jsem tě nechtěla. Určitě jsme každá občas anovulační. Když máš jedno dítě, určitě se zadaří podruhé, asi máš holt rozhozené hormony a musíš se dát do kopy.
 Kebule 


Re: Re: Re: Re: Re: ovulační příznaky?!? 

(4.9.2006 18:29:50)
Jani,no tak uvidím,teď mám ještě 1 vzít ty hormony na upravení MS a pak uvidím po měsíci a když mě to nepomůže tak tajdu na gynekologii a snad mě primář poradí. díky Petra
 lada 23 
  • 

Re: ov.po 20 dnu cyklu 

(12.2.2007 21:36:24)
ahoj lidičky.Mám 2 letou holčičku o kterou sme se snažili 9 měsíců.A teď se snažíme o druhý.Ale byla jsem velice překvapená,kdyz jsem si koupila ovu testy a začala hned 11 den cyklu.Moje dýlka je 28-30,ale podle testů my vychází ovulace až 22 den,protože jsem si vzdy myslela,že to má být už,tak14-16 den,ale ono to opravdu vychází,tak uvidíme budem se snažit.Myslim,že to je častější než se zdá.Tak přeju všem snažílkům brzký mimi.
 Iva 
  • 

Re: ovulační příznaky?!? 

(17.4.2007 20:32:58)
Nebo se pomilujte s manželem i jindy, ne jen jeden den v měsíci za účelem otěhotnění :)
 jana 
  • 

otěhotnění den po mensruaci 

(1.9.2006 15:10:11)
Zajímavé čtení, musím přiznat, že by se mi asi eklovalo ohmatávat si několikrát denně čípek, ale je to asi věc zvyku. Když jsem čekala třetí dítě, musela jsem si zavádět hormonální tablety a byla z toho pěkná mykóza...Radši jsem je pak baštila a už to bylo v pohodě. Jinak jsem si stoprocentně jista, že jsem jednou otěhotněla hned po menstruaci, bohužel to těhotenství skončilo potratem. Protože cyklus mám dost pravidelný, myslím si, že ovulace jde snad i stykem vyprovokovat. Ke konci cyklu, před menstruací, jsem neotěhotněla nikdy.
 Marge,Klárka02,Beátka07 


Re: otěhotnění den po mensruaci 

(1.9.2006 16:25:56)
Já si teda denně zavádím Utrogestan a myslím,že umytý prst není o nic víc nehygienický než když se muž před stykem neosprchuje:-)Konec konců,některé praktiky mazleníčka jsou tomuhle dost podobné a nikomu to tak divné nepřipadá:-)
To víš-když někomu to miminko nejde,tak udělá cokoliv.A nakonec myslím,že je dobré vědět o svém těle co nejvíc.A tohle je součást tvého těla!
Myslím,že ovulace vyprovokovat nejde-musí dozrát vajíčko a prasknout folík a to souloží nenaženeš:-)) Ale je klidně možné,že jsi měla ovu dvakrát za měsíc,nebo jednou a to takhle divně.. bez dozrálého vajíčka to zkrátka nejde..
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Re: otěhotnění den po mensruaci 

(1.9.2006 16:37:33)
Holky myslím si, že každé tělo je jiné, já otěhotněla u obou holek až 25. nebo 26. den cyklu (při první jsme s mužem bydleli dost daleko od sebe a viděli se v době otěhotnění po 3 týdnech ... a druhá je ze zkumavky, tak vím, kdy mi vajíčko uzrálo....)
Můj místní gynekolog - starý pán - s tím měl veliký problém, podle jeho knížek žena prostě otěhotní 14. den od PM a hotovo..... Takže mi u obou stanovil velmi předčasný termín porodu a pak trval na tom, že přenáším :o(

S.
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: Re: otěhotnění den po mensruaci 

(1.9.2006 22:01:24)
Já bych taky moc netabulkovala.Já otěhotněla jednou hned po ms.podruhé uprostřed a ted naposledy až 25.den cyklu.Takže myslím,že jsme každá jiná a možné je všechno
 Alča + Ela 10/04 
  • 

Re: Re: Re: otěhotnění den po mensruaci 

(2.9.2006 22:17:19)
ahoj holky. Já tak trochu věřím v alternativní metody a sílu přírody. Díky tomu jsem se setkala s panem Emilem Havelkou, dosti známým astrologem, který úzce spolupracuje s panem Kulovaným. Tento pán vypracovává kalendáře, podle kterých se buď můžete snažit o miminko nebo naopak jej využít jako metodu antikoncepce. Mimochodem, v posledním čísle Betynky se o astrologii a početí píše, tak si to přečtěte. Já si tenkrát zmíněný kalendář také objednala (za 200 Kč). Při jedné návštěvě pana Havelky jsem se ptala, jak je možné že mi plodné dny dle kalendáře vycházejí do menzes. Podal mi patřičné vysvětlení (postavení hvězd musí být stejné jaké bylo v době, kdy se žena narodila; tuším, že to tak je :-)) a ujistil mě, že to funguje. Neotěhotněla jsem sice v době menzes, ale cca 6 dnů před očekávaným menzes. Nemohla jsem otěhotnět dle klasické medicíny, jelikož jsme v té době stopro nic s manželem neměli :-) A také první dva gravitesty jsem považovala za negativní, jelikož ta druhá čárka byla tenká jak vlas, takžka k nerozlišení. Teď po letech jsem objevila další zajímavou webovou stránku, která mi to vše potvrdila. Takže dámy, nevzdávejte to a buď si kupte Betynu 09 nebo zkontaktujte výše jmenované pány či další věrohodné astrology. A věřte, že víra své plody přinese. Hodně štěstí!!!! Alča
 Ema+Vojta29.8.06+Editka5.10.09 


Re: otěhotnění den po mensruaci 

(19.10.2008 20:09:19)
Jestli můžu ještě reagovat, někde jsem četla, že se ovulace během cyklu může pohybovat, někdy je tedy ukázkově uprostřed cyklu a drží se tam x cyklů za sebou, někdy je na začátku těsně po MS, někdy na konci cyklu a někdy s MS splývá nebo taky není. Prý to nějak souvisí s měsícem. Já si to tenkrát vysvětlila tak, že stejně jak mi MS chodí x měsíců za sebou v pátek (například) a pak se mi to posune na úplně jiný den. Toť můj názor.
Prvně jsem otěhotněla taky těsně po MS a velmi jsem se tomu divila JAK TO. Tenkrát jsem to totiž nijak nesledovala.
 Osminka 


Re: Re: otěhotnění den po mensruaci 

(1.9.2006 16:59:42)
Vyprovokování ovulace pohlavním stykem je běžná věc v široké živočišné říši, to je potvrzené. Není to tak nelogické. Samci prostě nečekají na ovulaci, ale ovulace čeká na samce. U člověka to některé studie potvrzují, jiné vyvracejí, jednoznačný závěr z toho není. Jisté je, že pohl. styk může způsobit hormonální výkyvy a z praxe je běžné, že někdo otěhotní těsně před i těsně po menstruaci, pokud tato trvá déle než 3 dny, které jsou spolehlivě neplodné. Takže něco na tom asi bude.
 Lidka 
  • 

Re: Re: Re: otěhotnění den po mensruaci 

(1.9.2006 23:10:35)
U některých žen je skutečně ovulace vyprovokována pohlavním stykem a je možno otěhotnět i mimo "klasický ovulační termín". Jak je vidět, zas taková vzácnost to není, hodně miminek bylo počato v "zaručeně neplodných dnech".
Proto se taky nedá na tohle počítání plodných dnů stopro spoléhat jako na antikoncepci, prostě otěhotnět se dá každý den cyklu, jen mimo ovulaci je ta pravděpodobnost nižší (někdy o hodně, někdy evidentně o moc ne, ale jistotu, tu nemáte nikdy).
Jinak moc nechápu problém s nalezením čípku, já ho "potkávám" naprosto pravidelně při zavádění tamponu a při erotických hrátkách, spíš se mi nikdy nestalo, že by tam nebyl:o) Ale každá máme jiné tělesné proporce.
 Iminka 
  • 

Re: Re: Re: Re: otěhotnění den po mensruaci 

(16.9.2006 22:23:08)
Ono je to s tím počítáním sporné, třeba když někdo říká, že otěhotněla před menses, tak o tak docela není - protože MS už nepřišla.:-) Někdy se, třeba stresem, protáhne ta první předovulační část cyklu a tak se vlastně v tomto cyklu ovulace opozdí a opozdila by si tím i MS kdyby nedošlo k otěhotnění.
A taky bych si nelámala hlavu jestli 15. nebo 17. den, protože ty manželovy mršky vydrží čekat na vajíčko i týden (to je teda prý maximum), ale dva dny určitě.
 sarmi 


poloha pri hledani 

(1.9.2006 17:38:43)
cipek dobre nahmatam v tehle poloze: ve stoje, nohy kousek od sebe s mirne pokrcenymi koleny, v predklonu. nekdy pomuze dat jednu nohu na kraj vany. ale podminka je byt v pohode, a mit uvolnene svalstvo (dna panevniho, samozrejme :-),ve stresu a tenzi se spatne hleda (cokoliv :-)
 sarmi 


Re: poloha pri hledani 

(1.9.2006 17:43:05)
jo, zapomela jsem napsat, ze vetsinou "hledani" probiha v koupelne - proto ta vana :-)
 Hanka, jedno mimčo 
  • 

Taky napoprvé, ale jenom podle hlenu 

(4.9.2006 13:31:31)
Jonom podotýkám, že poud má člověk zkušenosti se sledováním hlenu, není ani nutné zkoumat čípek. 2x jsem otěhnotněla okamžitě ten měsíc, kdy jsme se začali pokoušet (poprvé ale těhotenství nevyšlo, samovolný potrat, podruhé je z toho krásná holčička). Na druhou stranu ani sebelepší samo-zkoumání nezaručí okamžitý úspěch. Mám kamarádku, která taky sleduje každý měsíc svůj cyklus, a přesto jim trvalo vždycky několik měsíců, než byli s prací na dítěti úspěšní. Ne každá žena má 100%tní plodnost. A podle ukazatelů i já zjišťuji, že mám tak 2x - 3x do roka neplodný cyklus. Takže jde i o štěstí...
 Milena 28 bez:-(( 
  • 

Hlen versus cyklus 

(13.9.2006 15:00:11)
Můj problém určitě není ojedinělí, už pár měsíců se snažíme o mimčo. Po vysazení antikoncence pár měsíců menses pravidelný...Posledního čtvrt roku výkyvy, jednou 18dní, pak 35 a nyní zase čekám, testy negativní....Konzistenci hlenu sleduji pravidelně a snažím se jej "využít", bez uspěchu:-((. Poslední dva měsíce užívám Calibrum BABY plán.....
 PajaMM 


Re: Hlen versus cyklus 

(13.9.2006 15:05:16)
Ahoj!

To, co popisujes, je po vysazeni HA bezne....Telo se ti po hormonech cisti...Ja nemela prvni pulrok MS po vysazeni vubec, pak jsem tri mesice brala hormony a zacala jsem cvicit Mojzisovou a ted mam treti cyklus po roce normalni....ovsem pravdepodobne bez ovulace....

Takze neves hlavu! Ono se to upravi. Ale telu musis dat cas. Pro jistotu si muzes zajit na gynekologii a uvidis. Ale ja myslim, ze je to normalni....po vysazeni HA, teda...

a i my se snazime o mimi - uz skoro 15 mesicu a nic....jenze jak pisu, moje telo nechce fungovat tak, jak by melo....kdybych to byla vedela, HA bych nebrala....jenze poprve jsem potize nemela, tak jsem tomu nevenovala takovou pozornost jako ted....
 If & 3♥ 


Marge:o) 

(6.9.2006 16:31:43)
Náhodou jsem jukla na hlavní stranu a jukám jukám, mám k čemu gratulovat:o) Ááááále na Puntíka mám patent já:o))))))))))))) Né dělám si legraci, nedávno jsem dostala za "Puntíka" vynadáno od Essi s Ondráškem, tak ti to musím vrátit:o))) Náš Punťa už je pořádnej kus chlapa.

Tak ať ti roste do krásy a dávej na sebe pozor!!!
 If & 3♥ 


Marge:o) 

(6.9.2006 16:32:29)
Náhodou jsem jukla na hlavní stranu a jukám jukám, mám k čemu gratulovat:o) Ááááále na Puntíka mám patent já:o))))))))))))) Né dělám si legraci, nedávno jsem dostala za "Puntíka" vynadáno od Essi s Ondráškem, tak ti to musím vrátit:o))) Náš Punťa už je pořádnej kus chlapa.

Tak ať ti roste do krásy a dávej na sebe pozor!!!
 Jitka 
  • 

Ovulace pri antikoncepcnich pilulkach 

(11.9.2006 3:56:44)
Chtela jsem se zeptat jak to vlastne je s ovulaci kdyz pouzivam anikoncepcni pilulky.Chtela bych se par mesicu pozorovat ale pri tom se porad chranit anikoncepci.Az nastane cas na snazeni tak bych uz rada svemu telu rozumela.Jsou tedy ty priznaky(hlen,cipek,teploty) stejne pri brani antikoncepcnich pilulek jako kdyz se pilulky neberou?.
 jana 
  • 

Re: Ovulace pri antikoncepcnich pilulkach 

(11.9.2006 8:03:34)
Nevím, nikdy jsem tabletky nebrala, ale myslím si, že jejich účelem je právě ovulaci bránit, proto asi nic nevypozoruješ...
 Renca 
  • 

Re: Ovulace pri antikoncepcnich pilulkach 

(14.9.2006 11:30:31)
Ja tomu rozumim tak, ze HA dodava do tela hormony, ktere jakoby simuluji stav tehotenstvi a mozek je naprogramovan tak, ze pri zvysenem mnozstvi techto hormonu v tele nezahaji zrani vajicka, ovulaci, a tudiz i nasledne produkovani hlenu apod. Jak se chova v teto dobe cipek netusim, ale teploty urcite budou hormonama ovlivnene. Takze doporucuji se zkoumanim zacit az po vysazeni HA. A i tak se muze nejakou dobu nic nedit, me konkretne trval 1.cyklus po vysazeni HA (uzivano 6,5roku) 50dni, nez telo pochopilo, ze ma zacit fungovat. Pak uz najel na pravidelnych 28 - 29dni.
 Adda ..... 


Snad konečně 

(12.9.2006 13:16:50)
Psala jsem nedávno,tak se nám snad konečně podařilo,mám 2 poz.testy a koncem týdně udělám ještě jeden a zajdu k dr.Brala jsem první měsíc clostil a při něm je riziko vícečetného těhu tak ted si ještě chvilku počkám kolik jich tam je.Doufám že jedno.Mám doma 4letou dcerku a představit si to dvojnásob no potěž ale co by se nadělalo i za ně bych byla ráda.
 Sára 
  • 

Prosím o radu-otvor na čípku 

(17.9.2006 13:35:20)
Ahojky, můžete mi prosím někdo poradit s tím, jak jde poznat otvor na čípku? Vysadila jsem HM a chtěla bych otěhotnět. Tento článek o čípku mě velice zaujal. Začala jsem ho tedy také zkoumat(je to asi 14 dní). Nahmatám ho dobře, ale ať ho zkoumám ze všech stran, tak žádný otvor ani jeho náznak necítím. Ještě jsem nerodila, ale i tak jste tady psaly, že by tam měl být cítit. Teď jsem před MS a zdá se mi, že se čípek hodně zmenšil, ale otvor stále žádný nemůžu nahmatat nebo nevím, jak poznám, že je to právě on. A tak nevím, jak poznám, že se blíží ovulace, když nepoznám, že se čípek otevírá.
Moc děkuji za odpověď
 Marge,Klárka02,Beátka07 


Re: Prosím o radu-otvor na čípku 

(1.10.2006 15:11:15)
Ahojky,nebude to znít zrovna pěkně,ale nejlepší máš-počkat si na MS a prozkoumat ho při MS.To je totiž 100% otevřený a alespoň budeš vědět,kde máš pak otvor hledat.. jen si prosím dobře umyj ruce-při MS je ještě větší riziko infekce.
 Míla, termín porodu mám v srpnu 
  • 

Rada 

(28.5.2008 12:05:25)
Jsem ve 28tt. Gynekolog mi včera řekl, že děložní hrdlo je otevřeno 27mm. Je to hodně nebo v normě. Prosím napsat i na mail. Děkuji Miluška
 Sára 
  • 

děložní čípek-otvor 

(5.10.2006 20:02:35)
Moc děkuji za odpověď. Já už MS měla a ten otvor už jsem opravdu našla.
Je opravdu fajn, že si tady takhle navzájem pomáháte. Fakt se mi tyto stránky moc líbí a doufám, že mi rady tady všech také pomohou k těhu.
ahojky
 Kamila 
  • 

Prosím o radu 

(19.3.2007 16:14:45)
Zhruba před týdnem jsem se dívala na Váš článek a chtěla bych se zeptat.
Je možné aby se čípek zmenčil a zatáhnul dozadu,tak že ho není možné nahmatat.Nikdy předtím se mi toto nestalo.Je známka těhotenstvíA kdy je vhodné použít těhotenský test?Děkuji
 Kamila 
  • 

Prosím o radu 

(19.3.2007 16:15:23)
Zhruba před týdnem jsem se dívala na Váš článek a chtěla bych se zeptat.
Je možné aby se čípek zmenčil a zatáhnul dozadu,tak že ho není možné nahmatat.Nikdy předtím se mi toto nestalo.Je to známka těhotenství?A kdy je vhodné použít těhotenský test?Děkuji
 Kamila 
  • 

Prosím o radu 

(19.3.2007 16:16:04)
Zhruba před týdnem jsem se dívala na Váš článek a chtěla bych se zeptat.
Je možné aby se čípek zmenčil a zatáhnul dozadu,tak že ho není možné nahmatat.Nikdy předtím se mi toto nestalo.Je to známka těhotenství?A kdy je vhodné použít těhotenský test?Děkuji
 lenka 
  • 

Re: Prosím o radu 

(23.3.2007 12:03:04)
Napis,ako to dopadlo,mam ten istý problem.
 káka85 


Re: Re: Prosím o radu 

(24.3.2007 11:51:05)
bohužel ukázalo se že to nevyšlo
 Jana 
  • 

dotaz 

(5.4.2007 11:28:09)
Ahoj!!! Nedávno jsem našla tyto stránky a na jeden nádech přečetla články o děložním čípku ( musím přiznat, že jsem otom neměla potuchy). .. Měla bych takový dotaz... 3.4 jsem měla dostat men. zatím stále nic....ale včera a dnes jsem trošku, ale opravdu hrozně málo špinila ( kdybych to nesledovla anich to nepoznala) Čípek jsem poprvé zkoumala asi tak před týdnem a jedniný rozdíl se mi zdá, že se mi teď skrátil a už neprodukuje hlen....A asi před 13 dny jsem měla hlen uplně hustý , že tvořil kuličky ... Tak jsem z toho všeho nějak zmatená. Myslíte, že to malé špinění by mohlo znamenat "uhnízďování" a, že jsem těhotná? Ale proč bych zase neměla vůbec žádný hlen... Vždy jsem men. dostala hned nikdy jsem jen nešpinila...
 Milada Miladova 
  • 

Atypická žláza 

(9.7.2007 13:36:48)
Prosím šla jsem k lékaři před půl rokem s tím že i když již nemám od 43 let menstruaci - ve svých 55 létech jsem špinila.Bylo to tak na jednu vložku.Druhý den jsem šla ke gynekologovi a neviděl nic.Žádné stopy.Řekl že to mohlo být po pohlavním styku.Vzal mi stěry.Za měsíc byly výsledky.Bylo mi řečeno že je vše v pořádku ale za půl roku mají být udělané nové stěry u gynekologa.Po půl roce na dotaz proč nové stěry mi gynekolog řekl že tam byl nález atypické žlázy z cytologie - ale on že nic nevidí.Vzal mi nové stěry a měla jsem čekat zase měsíc na výsledek.Šla jsem druhý den ke druhému lékaři a výsledek bude do 5 dnů.Bojím se nevím co se dozvím.Z čeho vznikají různá nemoci děložního hrdla?nemůže to být tím když manžel a myslím všichni muži se rádi hrabou a prsty strkají do pochvy?A ne vždy člověk ví zda jsou čisté?V mé rodině neměl nikdo rakovinu.Za to v manželově rodině to bují.Nejdříve zemřela babička,pak otec,pak starší bratr,mladší bratr a nakonec manželova matka.Je možný přenos rakoviny- třeba pohlavním manželským stykem během 28 let?Děkuji za odpověd.
 Andy 27 let, Jiřík 2,5 roku 
  • 

Re: Atypická žláza 

(25.8.2007 7:19:38)
No, tak to snad ne. Podle toho kolik píšeš, že ti je let, tak si snad děláš srandu. To si vážně myslíš, že se rakovina přenáší pohlavním stykem? To mi příde jak kdyby to psala nějká 15ti letá do Bravíčka. Podobný dotaz, jako jsem kdysi četla: "onanovala jsem s polštářem, můžu být těhotná," Petra 13 let.
 Věra. 


Re: Atypická žláza 

(25.8.2007 11:13:12)
pro Andy 27 let

no ano, přenáší se, nediv se


přenáší jím se totiž papilloma viry, které působí mutace buněk a ty mohou vést až k rakovině čípku

rakovina čípku se nevyskytuje u jeptišek a žen žijících v celibátu

obecné rizikové faktory rakoviny čípku.....brzký začátek pohl. života a promiskuita, pak také
kouření, nadváha....co lze dělat v její prevenci?

především chodit na pravidelné prohlídky, s odběrem cytologie, to je to nejdůležitejší
a pak u mladých dívek i zvážit očkování proti papilloma virům, které je již k dispozici
 veronika 
  • 

prosim poradte 

(10.10.2007 21:13:10)
ahoj cetla jsem vas clanek o deloznim cipku,protoze uz skoro rok a neco se s pritelem pokousime o mimco,ted si hlidam delozni cipek ale ja nechapu kdy je ten spravny den,kdyz mam delozni hlen vodovy nebo bilek,tak ten den se mam milovat s pritel,prosim odepiste co nejdriv na muj e-mail predem dekuji
 Lucka Nov. 
  • 

Prosím o radu 

(8.11.2007 21:33:36)
Zdravím všechny těhulky i snažilky. Ohledně děložního čípku prosím o radu. Snažíme se o mimi 5měs. už je to dlouhé, proto čtu různé rady a články...Děložní čípek je vyčnívajíci hrbolek uvnitř pochvy, ale ohledně toho otevírání v době ovu se má otevřít vrchol čípku? Ptám se protože nikdy se mi neotevřel, akorát hned za ním je malinký otvor, který se před a při MS otevře. Omlouvám se za mojí nechápavost a děkuji za odpověd.
 Zuzka, 28, bezdětná 
  • 

čípek po konizaci 

(2.4.2008 14:26:16)
Ahoj, nemáte některá zkušenost se symptotermální metodou po konizaci? Jaký je čípek na pohmat, když je z něj odebraný kužílek tkáně? Asi jako špička nosu nebude? Jsem 5 let po konizaci a mě ani partnerovi se nepodařilo čípek nahmatat, tak nevím jestli ho mám tak zkrácený, že ho nahmatat nejde či co?
 Doli 


Rada 

(16.1.2009 8:41:47)
Dobrý den poradíte mi někdo?jak vypadá čípek když dojde k oplodnění?je vysoko,tvrdý,zavřený nebo nízko měkký otevřený? prosim jak to vypadá.
 Megý 
  • 

tělo 

(4.8.2011 12:20:52)
Děkuju za tu část o hlenu... nevěděla jsem co to je a strašně jsem se bála, že to je chronický zánět.... :) ale mám změny prý na čípku, tak mi držte palce, až budu jednou chtít otěhotnět
 Nikola 
  • 

děložní čípek-otvor 

(29.5.2013 14:36:59)
Dobrý den, moc ráda bych se zeptala, jestli je normální že kolem otvoru u děložního čípku je to takové hrubší než okolí. Vůbec se v tom nevyznám, a nejsem ani plnoletá, ale díky tomuto článku jsem se dozvěděla něco víc o děložním čípku. :)
 Jana a 2 velké děti 


Jak na samovyšetření děložního čípku 

(17.12.2013 22:38:13)
Ahoj, sama mám dvě děti a naštěstí to tenkrát vyšlo nějak samo. Ale moc chápu, když se někdo snaží a nejde otěhotnět. Určení plodných dnů podle otevření děložního čípku je myslím docela spolehlivé, ale přiznám se, že sama si ho nedokážu nahmatat. O jeho změnách v průběhu cyklu (a vůbec o tom jak vypadá)jsem se dozvěděla až teď a je to docela zajímavé. Dokonce natolik, že když jsem našla na webu malý přístroječek kolposkop pro samovyšetření s kamerou a s napojením obrazu na televizi, tak jsem oslovila výrobce a začla jsem ho tu nabízet. Jestli chcete je to na webovkách eStudánka.cz a vyzkoušeli jsme, že potom pro děti se to dá doma bezvadně využít i pro prozkoumání zarudlého a bolavého krku ~;). Hodně štěstí ve snažení ~;(( Zdraví Jana

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.