| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak chlap prožívá těhotenství a porod

 Celkem 60 názorů.
 babi_ 


:-) 

(22.8.2006 8:53:25)
...proč jste nehráli karty?
 Petr 
  • 

Re: :-) 

(22.8.2006 12:09:59)
Milá Martino,
karty jsme na hekárně nehráli, protože jsme se strašně báli, že nás uvidí sestřička a oba nás pošle domů. Natálka si z toho důvodu dokonce ani nedovolila na hekárně zapálit. Pamatoval jsem na to včas a do tašky jsem jí přibalil nikotinové žvýkačky a náplasti, za což mě žena moc pochválila.
Ještě k tomu kouření - teď už nežertuji - závislost na nikotinu se dá prý srovnat např. se závislostí na kokainu nebo i na heroinu. Já když jsem přestal kouřit, bylo mi celý půl rok špatně a znám moc kuřáků, kterým se přes značné úsilí i vůli nikdy přestat nepodařilo. Proto, budoucí maminky, nezačínejte kouřit ani ještě před těhotenstvím, nebo se snadno může stát, že se to už neodnaučíte! Petr
 Xantipa. 


Re: Re: :-)Petře, musím se zeptat 

(22.8.2006 12:22:06)
Když manžela po celou dobu těhotenství kouřila, co miminko - novorozeně. Má sestra totiž také kouřila a její novorozené miminko si hezky prožilo absťák z nedostatku nikotinu v těle. Bylo to "moc hezké" - křeče, bolesti, neustálý pláč /spal jen z vysílení/. Nikdo mé sestře nenadával, jen jí lékař dost podrobně popsal, že miminko cítí - od té doby se nezapálila a říkala, že kdyby něco podobného viděla dřív, cigarety by si zcela určitě odpustila.
Porodní váha - 3,90 kg - narozen v termínu.
 Petr 
  • 

Absťák kupodivu žádný 

(22.8.2006 12:48:11)
Milá Xantipo,
z nikotinového absťáku u miminka po porodu jsem měl opravdu velký strach. Možná je to další zázrak - nevím, ale vůbec žádný absťák se u miminka neobjevil. Dominik po porodu neměl, Bohu díky, žádné křeče ani bolesti,
plakal a jedl naprosto normálně. Vysvětlit si to pořádně nedovedu. Je fakt, že jsi první člověk se kterým se setkávám, že zažil absťák u novorozence. Nicméně věřím, že se to u kuřaček stává. Tím nikoho nenabádám, aby v těhotenství kouřil, právě naopak.
Petr
 Xantipa. 


Re: Absťák kupodivu žádný 

(22.8.2006 13:14:03)
Jsem ráda, kvůli vašemu synovi, že žádný absťák nebyl. Je to opravdu hrozný pohled a nejde nic dělat, jen čekat. Napadá mě, zda nepřítomnost absťáku nebyla způsobena kojením - tam nikotin je taky. Má sestra totiž zpočátku kojit nemohla a ihned po porodu kouřit přestala. Možná tam je ten rozdíl - sestřin syn ten nikotin prostě najednou den ze dne neměl. Kupodivu - sestra sama žádný absťák nepociťovala.
Neumím si ani představit, jak to musí vypadat u matek - narkomanek. To je jen připomínka, to není nic osobního k vám.
 Saša 
  • 

Re: Re: :-) 

(22.8.2006 13:12:47)
Petře, gratuluji ke spokojené rodince.
Ano, kouření je závislost, ale omlouvat neochotu přestat tím, že jsou abstinenční příznaky, považuji za alibismus. Já naopak znám lidi, kteří přestali kouřit po dlouhých letech ze dne na den, a už nikdy o kouření nepípli, život si zařídili nově a o nějakém absťáku od nich nikdo nikdy neslyšel.
Jedním z důvodů byly třeba peníze: když si moji dva přátelé, manželé, oba dvacet let kouřící, spočítali, kolik za cigarety utratí, zjistili, že kdyby kouřit přestali, mohou si dovolit jezdit na exotické dovolené, po kterých celý život toužili a neměli na ně. Okamžitě přestali, ze dne na den, a od té doby pravidelně cestují a jsou velmi spokojení, jejich život dostal úplně nový rozměr.
Můj otec přestával kouřit každého silvestra, vždycky mu to vydrželo pár dní a byl zase na začátku. Pak ale jednou došlo ke zlomu, prostě přestal a s cigaretami je konec, už roky neměl potřebu ani chuť.
Jednou se něco v člověku prostě zlomí a pak to jde.
Myslím, že všichni tihle tři absťák měli, ale silnější byla jejich vůle.
Neznám lepší důvod k ukončení kouření než je těhotenství (ale znám "prokouřená" těhotenství, která dopadla taky dobře, nicméně já bych jako nastávající matka s cigaretou žít nedokázala, prostě s pocitem, že když si jednu zapálím, je to to samé jako kdybych dítě přidusila polštářem).

Ale popravdě, neznám taky jediný rozumný důvod k zahájení kouření. Podle mne kuřák který nepřestane, žádné úsilí ani vůli nevyvinul.
Přeju hodně štěstí Vaší rodině a třeba se jednou zadaří i manželce skončit...
 Toranoko 
  • 

Re: Re: Re: :-) 

(23.8.2006 8:05:02)
Ahoj saso, ono je to tezke, kazdy ten abstak proziva jinak, nekdo to proste prekonat nedokaze. Je to subjektivni / stejne jako bolest, co jeden vudrzi a poklada za temer nic, jiny snest nemuze. Proto je tak tezke pochopit neco, co jsme sami nezazili. Tim se kuraku nezastavam, ja sama nekourim, ale dovedu pochopit, ze nekdo tu vnitrni silu proste nema.
 linda 
  • 

Re: Re: Re: Re: :-) 

(23.8.2006 9:26:31)
Jsem kuřačka klidně to přiznám.Jakmile jsem otěhotněla tak jsem hned přestala a po úplném skončení kojení jsem zase začala.Kouření samozřejmě škodí ,to ví každý a nená cenu to rozebírat a tento příspěvek není o mé vůli.Ale zkuste mi někdo srovnat,co škodí tělu víc sice kouřit,ale zdravě jíst ,hýbat se být štíhlý nebo být tlustý jako čuně ,nehýbat se a cpát se ve FAST foodech?Mít z nadváhu v háji klouby,nevylézt do schodů.
 Mini 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: :-) 

(25.8.2006 14:00:06)
nevylezt do schodu, nebo mit rakovinu plic, co si asi tak mam vybrat???
 Petra, 2 kluci - 3,5 roku a 1,5 roku 
  • 

Re: Re: :-) 

(22.8.2006 13:54:27)
Čekala jsem že se při čtení tohoto příspěvku pobavím, ale je mi z toho smutno. Já nepochopím, jak někdo může v těhotenství kouřit a vědomě ubližovat takovému drobečkovi, který se nemůže bránit. Proč jste Petře manželku nepřesvědčil? Jste doktor nebo co znamená ta zmínka o státnici z porodnictví? Určitě by to zvládla, přestat kouřit je hlavně o silné vůli. Ach jo, budte rádi, že je chlapeček OK.
 Anakonda+2 


kouření v těhotenství 

(22.8.2006 10:15:07)
Trochu mě zaráží, že tolik kouřila:-(( Já jsem taky před těhotenstvím kouřila a to dost , ale v těhotenství jsem na to ani neměla chuť:-)) Jen ke konci jsem vykouřila tak 1-2 denně a i tak jsem měla hrozné výčitky. Já si myslím, že by teda že kouřit v těhotenství něměla:-(((((!!!
 babi_ 


Re: kouření v těhotenství 

(22.8.2006 11:10:51)
No neměla, ale kouřila, a zpátky už to nevrátí, kluci jsou zdraví, tak co.... měli štěstí, přejme jim to :-)
Však Petr taky píše, že z toho nebyl nadšený...
 Veronika, 2 děti 
  • 

Re: kouření v těhotenství 

(22.8.2006 12:58:21)
Kouření opravdu odsuzuju a u maminky s miminkem dvojnásob (nic proti Natálce osobně). Zvedá se mi žaludek, když cítím ten zápach. Navíc smrdí vše oblečení, vlasy, auto, celá domácnost i děti.....A co bylo ještě horší, když jsme chtěli jít s dítětem do restaurace (dnes už platí zákaz kouření), tak byl opravdu jen ten odsuzovaný Mc´Donalds, kde se nekouřilo. A co mi vadí úplně nejvíc: maminka s miminkem v kočárku na hřišti nebo v parku a kouří jednu za druhou a nejen že nebere ohled na své dítě, ale ani na ty ostatní.
 Luci + 2 děti + bříško 


Re: Re: kouření v těhotenství 

(22.8.2006 22:02:29)
Veroniko, ani nevíš, jak mně mluvíš z duše! Vždycky jsem před cigaretama utíkala, kam se dalo, a teď když mám Terezku, tak to dělám dvojnásob. A strašně se těším (a doufám), že to časem bude lepší, že to lidi pochopí a bude víc čerstvého vzduchu:-)

Článek je moc pěkně a procítěně napsaný, zdravím tatínka i oba klučiny!!!
 spadlá z jahody 


Re: kouření v těhotenství 

(22.8.2006 14:21:20)
Jestli se můžu zeptat - během druhého těhotenství Natálka taky kouřila?
 Marta 
  • 

Re: kouření v těhotenství 

(25.8.2006 9:28:53)
V celku pekny clanek pokud je to opravdu pohledem muze:-) Ja sama jsem na konci tehotenstvi z dvojcatky cele tehotenstvi nekourim, ale pred otehotnenim jsem kourila , nastesti mi to prestalo chutnat a dela se mi z toho dodnes spatne, jenze bohuzel jsou i zeny kterym to naopak chutna v tehotenstvi vic a je velmi tezke to potlacit, kdyz telo na to ma chut. Takze at si kazdy radi co chce nekdy to proste nejde ovladat je to jako s chutema na jidlo, pribiranim na vaze a pod. tady je opravdu dulezite ze se narodil zdravi chlapecek a to dnes neni az takova samozrejmost a i lidem co nekouri se rodi nemocny deti a nebo maji problemy s pocetim celkove. Kazdopadne se priklanim na stranu toho snazit se prestat pit i kourit v tehotenstvi aspon snizit vse na minimum!!!!Protoze si pak nemusite vycitat pripadne problemy.
ps: ty karty si urcite pribalim do tasky:-)))))treba si je manzel muze strihnout se sestrickama:-)
 Damila 


čert vem kouření, ikdyž jsem nekuřačka!!! 

(22.8.2006 11:42:35)
Díky za každé nové zdravé mimnko. Moc blahopřeji.
Kouření neschvaluji, ale mimi mělo opravdu slušnou váhu, tak je vše určitě O.K.
Přeji hodně štěstí!
 Petr 
  • 

Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 14:13:04)
Díky za krásné příspěvky,
hlavním cílem mého článku bylo vyvolat kapaň proti kouření v těhotenství. Jsem rád, že se věc zdařila.
Natálka se nejmenuje Natálka, a ve skutečnosti vůbec nekouří a nikdy nekouřila. Petr
 Martina 
  • 

Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 14:51:23)
Tak to je hustýýý
 Marec74 
  • 

Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 15:11:06)
Tak to se mi fakt ulevilo, už jsem málem uvěřila tomu, že všechna varování lékařů o kouření v těhotenství jsou výmysl.
Sama jsem příležitostná kuřačka, ale v těhotenství a během kojení cigaretu nepotřebuji, takže za posledních 7 let jsem díky tomu neprokouřila asi 5 let. A vzhledem k cenám cigaret a zdravotním obtížím bych už ráda přestala natrvalo, naštěstí se mi za cca 13 prokouřených let před prvním dítětem nepodařila vypěstovat závislost na nikotin.
Kouření v těhotenství a před dětmi odsuzuji a říkám svým zvídavým synům, že lidi musí kouřit za trest, protože zlobili a že je to strašně hnusné a pálí to a štípe v puse:-)
 babi_ 


Re: Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 15:41:07)
A ptaj se tedy synkové kuřáků, co provedli, že musí kouřit? Mé dítko se po poučení, že kuřáci bývají více nemocní a většinou dříve umírají obracelo na kuřáky na zastávkách MHD (to se ještě smělo) se soucitnou otázkou, zda vědí, že brzo umřou...
 Marec74 
  • 

Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 15:11:07)
Tak to se mi fakt ulevilo, už jsem málem uvěřila tomu, že všechna varování lékařů o kouření v těhotenství jsou výmysl.
Sama jsem příležitostná kuřačka, ale v těhotenství a během kojení cigaretu nepotřebuji, takže za posledních 7 let jsem díky tomu neprokouřila asi 5 let. A vzhledem k cenám cigaret a zdravotním obtížím bych už ráda přestala natrvalo, naštěstí se mi za cca 13 prokouřených let před prvním dítětem nepodařila vypěstovat závislost na nikotin.
Kouření v těhotenství a před dětmi odsuzuji a říkám svým zvídavým synům, že lidi musí kouřit za trest, protože zlobili a že je to strašně hnusné a pálí to a štípe v puse:-)
 10.5Libik12 


Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 15:12:33)
Vy jste chtěl vyvolat kampaň proti kouření? To je od vás hezké, ale mám dojem, že kampaň proti kouření je dávno docela hezky vyvolaná.:)
Kdybyste býval chtěl vyvolat radost z vašeho hezkého vztahu a zdravých dětí, přpdala bych se ke gratulantům. i tak všechno nejlepší.
 Liška 
  • 

Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 15:23:53)
Chválím Vás za Vaši nezištnou snahu vyvolat kampaň proti kouření, jenom mi to moc jako kampaň proti kouření nepřijde.
KDYBYCH chtěla uveřejnit článek jako kampaň proti kouření, napsala bych, že žena v těhotenství kouřila a pak bylo dítě nedonošené/malé/postižené atd.
VY jste ale napsal (samozřejmě čistě fiktivně) že žena se doslova prohulila dvěma těhotenstvími a je to skvělé, jak jsou i přes to obě děti v pořádku. Mně to spíš přijde jako kampaň pro kouření (vidíte, vždyť se nic nestalo, tak co s tím tak naděláte).
Ano, zvedla se sice protikuřácká vlna v následné diskusi u článku, ale tu nikdo nemusí číst (obzvlášť dámy kuřačky, které stejně ví, "že tam beztak budou akorát horovat nějaký lidi za škodlivost kouření"), tak bych řekla, že se Vaše kampaň může minout účinkem.
V této diskusi, kde se vyznáváte z toho, jak to vlastně byla fikce a že rozhodně jste proti kouření, jsou pokud vidím samé nekuřačky, a na ně jaksi výchovně působit není třeba...
 10.5Libik12 


Re: Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 15:49:36)
kouření je i v mé hlavě nepřijatelné k dětem, ačkoliv je to jeden z milionů chemických vlivů životního prostředí, hysterie kolem něj je jistě stejně nezdravá jako kouření samo. Soudná matka ví, že její dítě je ve městě ohroženo například exhalacema mnohem víc, přesto se nepochopitelně rozčílí, když na uličním festivalu vedle kočáru kouří nějací puberťáci.(mluvím o sobě). Takže já bych trochu brzdila protikuřácké kampaně, jelikož neúměrně zatěžují psychiku nekuřáků(i těch dočasných).
 Liška 
  • 

Re: Re: Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 16:53:08)
Já se tedy coby nekuřák kampaní proti kouření nijak stresovaná necítím. A to, že je na světě mnoho dalších škodlivých vlivů pro mne neznamená, že bych kouření měla tolerovat. Pořád je co dohánět, například já jsem tady v Praze ještě nezaregistrovala, že by začal platit nějaký zákon omezující kouření. Na tramvajových zastávkách se kouří běžně, to spíš já jako nekuřák mám co dělat, abych si našla nějaké závětrné místečko, kde mi někdo nesmrdí pod nos. A zákaz kouření v restauracích v poledne? Ještě jsem nenašla restauraci, kde by toto dodržovali! Ať jde člověk na oběd kamkoli, vždy si po obědě připadá jak uzenáč, a to nemluvím o případné večeři. To samé je s kouřením na pracovišti; dělala jsem teď půl roku ve firmě, kde všude visí cedule se zákazem kouření, ale šéf v otevřené kanceláři si celý připaloval jednu od druhé, takže jsem pak cestou domů smrděla jako starý závislák a všechno oblečení jsem ze sebe musela hned v předsíni svléct a rovnou hodit do pračky. Nikdy více.
Já tedy myslím, že kampaň má ještě hodně práce a hlavně že kontrola dodržování omezení kouření nefunguje.
 Slečna Marplová 


Re: Re: Re: Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 17:16:13)
Lisko, v ktere casti Prahy se pohybujes? Ja vim hned o nekolika a primo v centru Prahy (Stare mesto). To same s sefem pripalujicim si jednu od druhe. Kde to pracujes? Ja jako byvala silna kuracka, momentalne abstinujici, jsem za poslednich 9 let nezazila jedinou firmu, kde by se kourilo na pracovisti. A to bych pred cca rokem mela o takovou praci velky zajem. Vlastne by mi to nevadilo ani dneska ...
 Liška 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 17:39:45)
Já se na Starém Městě moc nepohybuju, spíš se pohybuju v okolí Albertova, podél Vinohradské (od Muzea až po Strašnice), pak kolem I.P.Pavlova, náměstí Míru. Třeba taková stanice tramvají Želivského, to je oáza kuřáků.
Jinak pracovala jsem v jedné společnosti pro výzkum trhu. Už tam nejsem a nikdo by mne tam nedostal, právě kvůli tomu kouření.
 Kačka,2+bříško 
  • 

Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 16:03:10)
Tak to se mi tedy opravdu nelíbí. Zavání to manipulací. Proč neříkat věci na rovinu?! Ani vtipné mi to nepřijde.
Téma samo o sobě vítám. Já už mám ke kuřákům nulovou toleranci a říkám jim "smraďoši", protože se v jejich přítomnosti dusím, podobně jako lidé s astmatem. Můj táta kouřil, když jsem se narodila dvě krabičky denně. Přestal už dávno, kvůli náznaku rakoviny. Přestal i můj tchán i můj manžel a když se naše široká rodina sejde, z 12 dospělých lidí kouří jen dva, a to ještě venku.
Můj bývalý kolega kdysi mluvil o plodové vodě kuřaček. Normálně je čirá, tuším lehce nažloutlá. U kuřaček je až černá, plná "dehtu". A v ní plave a ji pije miminko... Fuj!
Návyk na nikotin je opravdu nepříjemná věc, ale jistě překonatelný.
 Damila 


Re: Re: Lidi, nekuřte! 

(23.8.2006 0:35:33)
Kačko,
kouření v těhotenství je samozřejmě fuj. Ale ty řeči o "dehtové" plodové vodě, ty mi, nezlob se, připadají už celkem přehnané. Kuřačky zcela jistě nemají černou plodovou vodu. To Tě někdo napálil.
 Kačka 
  • 

Re: Re: Re: Lidi, nekuřte! 

(23.8.2006 20:43:10)
To by chtělo zeptat se porodníka, upřímně řečeno, je mi to celkem šumík, ať už je to v barvě či jen v obsahu...
 Kačka 
  • 

Re: Dagmarjaně 

(23.8.2006 20:43:48)
To by chtělo zeptat se porodníka, upřímně řečeno, je mi to celkem šumík, ať už je to v barvě či jen v obsahu...
 Kačka 
  • 

Ještě Dagmarjaně 

(25.8.2006 11:10:19)
Tak jsem se ptala kamaráda, který je porodník a říká, že to je opravdu nesmysl. Zakalená plodová voda je z nedostatku kyslíku. Takže to odvolávám a zůstávám jen při mé nechuti ke kouření, ze kterého máme nedostatek kyslíku všichni :-). Dík za připomínku, ráda se dozvídám nové věci,
Káča
 žinča 


Re: Lidi, nekuřte! 

(22.8.2006 17:00:20)
Petře považuju tenhle výplod za dost trapné vycouvání z diskuze. Pokud by jsi chtěl opravdu vyvolat debatu o kouření, tak si myslím, že by jsi nechal proběhnout diskuzi a pak všem zúčastněným poděkoval a vysvětlil o co ti šlo. Ale ty ještě o pár příspěvků výše popisuješ, jaký je to malý zázrak, že vaše mimi absťák nemělo. Mno , myslím si o tom svoje.
Obávám se, že pokud by se do tebe ostatní rodiče navezli, že tvoje žena nosila třeba lacláče, vytasil by jsi se s tím,že nikdy nic takového nenosila a chtěl jsi jenom vyvolat diskuzi o škodlivosti lacláčů.
Pokud máš ženu rád a ona kouří
i v těhotenství, tak se za ni postav, ale nedělej z ní Natálku Nenatálku.
Nebo ona vlastně vůbec neexistuje a je to ve skutečnosti tvůj strýc? A odvál ho Vichr z hor?
 dasala 
  • 

Re: Re: Lidi, nekuřte! 

(23.8.2006 0:17:17)
:-DDD tak tvůj příspěvek mě teda fakt rozesmál..a navíc mi mluví z duše
 Magnolya 


Re: Lidi, nekuřte! 

(23.8.2006 8:38:56)
Tedy, fascinuje mě, co jsou lidi schopni si vymyslet... Nepřijde mi to jako kampaň, ale spíš jako výsměch.

Ale ke kouření. Kdysi jsem, samozřejmě puberťačka, zkoušela a děkuji pěkně. Nechápu, ale opravdu nechápu, jak si někdo vědomě může ničit zdraví a stejně vědomě ho ničit i lidem kolem. Bohužel nemůžu kuřáky nenávidět úplně, protože bych se najednou octla bez rodičů, sourozence a spousty kamarádů. Nesnáším lidi, co jdou po ulici, čmoudí a já bohužel musím jít za nima. Vždycky mám velkou chuť jim cigaretu vyrvat z ruky a dát pár facek. A kouření maminek v těhotenství??? Nechápu, jak tohle může matka s mozkem vůbec dělat. Nedávno jsem jednu maminku viděla: vysoký stupeň těhotenství, kolem ní ještě klučina asi tříletý a ona kouřila. Nechááápu to, opravdu ne. A opravdu nevím, čím bych kuřáka omluvila, stejně tak neomluvím jiného feťáka.
 Peggy 
  • 

Re: Lidi, nekuřte! 

(24.8.2006 12:08:31)
Petře,
spíš jste vyvoval kampaň PRO kouření v těhotenství, aneb klidně kuřte, nic se vám nestane.
A nebo to myslíte tak, že není kouření jako kouření ? ;-)
 Radka - 2kluci, 2holky 


Nechápu! 

(8.9.2006 18:18:58)
Nějak tomu nerozumím - Natálka není Natálka,nekouří a ve skutečnosti nikdy nekouřila, Ty jsi nebo nejsi Petr a máš nebo nemáš dva zdravé klučiny?
 Petr:) 
  • 

Re: Nechápu! 

(11.9.2006 9:18:59)
Milá Radko,
myslím, že na skutečných jménech zas až tolik nezáleží. Příběh je pravdivý. Mrzelo mě, že z celého článku, který jsem pojal spíš jako povídku, si některé čtenářky vzaly jako jediné jen to kouření v těhotenství. To, že je kouření v těhotenství velmi nebezpečné se dnes učí už v nižších třídách základní školy a nikdo alespoň trochu rozumný o tom nepochybuje. Já jsem ten poslední, kdo by chtěl propagovat kouření - nota bene v těhotenství! Ale ve článku mi šlo o něco úplně jiného. Je ale věcí každého čtenáře a čtenářky, co si z toho vybere.
Díky za reakci a omlouvám se, pokud jsem Tě zmátl.
Petr:)
 Gábina 
  • 

Trochu mimo mísu... 

(22.8.2006 11:47:52)
Ale setkaly jste se některá s tím, aby se nedostavily "červánky", těhotenský test z moči ukázal dvě čárky a stejně to byl planý poplach a jen nějaké drobné laškování hormonů, žádné těhotenství?
 Meluzína 
  • 

Re: Trochu mimo mísu... 

(22.8.2006 12:16:05)
setkaly.... já osobně dvakrát. Jednou byla jako příčina popsána vrozená disbalance hormonů a jejich nepěkná hříčka (miminko jsme chtěli) a podruhé (vlastně poprvé) to byl následek stresu - prý. Pokaždé to ale bylo poměrně velké zklamání.
Mímko dodnes nemáme, bohužel. Ale před dvěma lety jsme se na to vykašlali, řekli, že ještě počkáme. Dnes je mi 28 let a od září se chystám na další pokračování VŠ, takže po tom, po dvou letech budeme oufat, že se nám to podaří.
Ikdyž.....
 Ivka,kluci 17.5.94/22.10.04 


Re: Re: Trochu mimo mísu... 

(22.8.2006 12:25:16)
Meluzíno,já jsem na druhé mimčo čekala 6!let.Měla jsem za sebou 2 umělá oplodnění,tisíce počůraných testovacích papírků ,vypitých litry bylinkových čajů,sezení u léčitelů a nakonec jsem otěhotněla ,ani nevim jak.Teď mám 2 nádherné kluky (20 měsíců a 12 let) a jsem ta nejšťastnější mamina.Přeji ti ,abys nečekala tak dlouho.

Petrovi přeji šťastnou rodinku,moc hezký článek :o))
 Šárka, Anička 30.8.05 


Re: Re: Trochu mimo mísu... 

(22.8.2006 12:25:28)
Jo, jo setkaly... Tomu se říká "chemická gravidita". Opravdu dojde k oplodnění vajíčka, měsíčky vynechají.... Ale ještě v raném stadiu zárodek odumře, většinou proto, že byl chybně založen od počátku. Pokud by si žena neudělala těhotenský test, poznala by to jenom jako trochu opožděnou menstruaci.
 Jana038 


Ano, znám to 

(22.8.2006 13:00:53)
Stalo se mi to jednou. Nebyla jsem si tehdy vědoma žádné chyby v užívání HA, ale MS jsem nedostala. Volala jsem svému gynekologovi, první co chtěl vědět, zda jsem si dělala test. Tak jsem si ho udělala - a bác ho. Sice po delší době - ale byly tam ty čárky dvě. Následující den ráno jsem ještě před oficiálním začátkem ordinačních hodin na gyn. jela. Na ultrazvuku ale Dr. nic neviděl=nenašel. Podle jeho slov ani výška děložní výstelky nijak nenasvědčovala těhotenství. Řekl mi taky, že nejspíš ke spojení spermie a vajíčka došlo, ale zaniklo to samo, hned v začátcích. Takže tak...Jenže - děti mám dvě a u druhé holčiny jsem taky nejdřív myslela, že test nevyšel a když jsem se na něj podívala snad po půl hodině, zjistila jsem, že čárka přibyla. Takže ať si na návodech k testu píšou co chtějí (jakože pokud se ukáže pozitivní výsledek až po delší době než by podle toho příbalového letáku měl, že to neplatí), těhotenství to může být a nemusí...
 Lara + Ondrášek 3 
  • 

Re: Re: Re: Trochu mimo mísu... 

(10.11.2006 0:11:47)
Trochu? Test byl po takto chybně založeném těhotenství pozitivní 6 týdnú po vynechání, za další 4 týdny přišel spontánní potrat (čeho, když na UTZ byla děloha prázdná?)....no, ale ve zprávě to tak stálo. Tak to jsem taky tak trochu mimo mísu.
 dita 
  • 

Re: Trochu mimo mísu... 

(22.8.2006 12:23:57)
Těsně po tom, co jsem přestala užívat hormonální antikoncepci, jsem měsíčky nedostala pět týdnů a protože jsme s manželem chtěli mimčo, koupila jsem si test a ten mi ukázal dvě čárky. Na gyndě mi vzali krev a zjistili, že nic... Za tři měsíce jsem tam byla znovu a Štěpánkovi bylo 11 týdnů... Dodnes nevím, který z testů měl pravdu...
 Lucie P. 
  • 

Re: Trochu mimo mísu... 

(22.8.2006 17:14:37)
Ano i mne se to stalo. Rok po vysazení antikoncepce jsem nedostala menstruaci ani po45 dnech - udělala jsem si test a byly tam 2 čárky. Jenže po 5 dnech jsem začala krvácet, myslela jsem, že potrácím, ale "jen" jsem dostala menstruaci :-(
Měsíc po té se menstruace opět nedostavila, test ukázal 2 čárky...Radši jsem si nechala vzít krev a výsledek pozitivní :-) Dnes jsem v 36 tt........:-)
 Gábina 
  • 

Mimo mísu - děkuji všem... 

(23.8.2006 11:07:39)
Děkuji všem, které se ozvaly, za poznámky, zkušenosti a rady
 jana 
  • 

gratuluji 

(22.8.2006 12:27:52)
Gratuluji vám ke dvěma krásným synům a přeji vám, aby i další vaše byly zdravé. Jestli se nemýlím, jste ten Petr, který se zapojil do diskuse ke článku "Zabila jsem své dítě". Ačkoliv nejsem věřící, vaše příspěvky se mi líbily. Bylo v nich opravdové pochopení a ne jen prázdá slova. Ještě jednou hodně zdraví a štěstí celé rodině.
 Martina 78 + 2 kluci+1slečna 


přestat včas 

(22.8.2006 22:00:13)
Také jsem kouřila a prahla po miminku. Kouřili jsme oba a bylo jasno chceme miminko nesmíme ani jeden aspoň dva roky kouřit a dodrželi jsme to. Na miminko jsme nakonec čekali dýl, ale ani jeden jsme už nekouřili. Na odvykání musí být důvod a to miminko je snad ten největší. Takže doporučuji těm co kouří ať si to dají jako závazek mimi nebude plánovaně dřív než přestanete a to s rezervou.

Prý i kuřačky mají menší miminka což v tomto případě nebylo, ale určitě to miminku neprospívá tak ruku na srdce kuřačky škoďte sobě, ale jak jde o mimi to už není jen o vás mimi za to nemůže.
 koa 


Re: přestat včas 

(22.8.2006 22:23:20)
No tak dobře, manželka se nejmenuje Natálka a nekouřila, ale opravdu mívá "červánky" ?! Uf...

... a existuje vůbec?...
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Matrix sice chápu, ale tenhle článek ne! 

(23.8.2006 8:07:35)
Když jsem zjistila, že přibyl zase jeden z nevšedních zážitků, který napsal nějaký tatínek, s nadšením jsem se vrhla do čtení. Článek mě celkem nezklamal - jenže....
Pak se o pár řádků níže dozvím, že Natálka je fikce, kouření je fikce, takže dotaz - co z článku je vlastně pravda a Petře máte vůbec děti?
 Eva 
  • 

Re: Matrix sice chápu, ale tenhle článek ne! 

(23.8.2006 8:22:11)
Třeba se ani nejmenuje Petr...
 Míša 
  • 

Autorem je možná žena 

(23.8.2006 12:41:28)
...a třeba to ani není muž, ale kočka, která si právě užívá mateřskou dovolenou...
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Matrix sice chápu, ale tenhle článek ne! 

(23.8.2006 21:14:29)
Ja jsem tedy ani nepochopila, co ma nadpis spolecneho s obsahem clanku....

 Erika 
  • 

Re: Re: Re: Matrix sice chápu, ale tenhle článek ne! 

(23.8.2006 23:29:57)
No pokud bych podobný článek vymýšlela já skončil by špatně.....Proč?Právě proto,aby téma -kouření v těhotenství- mělo ten správný dopad.Zdá se vá to kruté?Máte pravdu,ale stejně kruté je to,že se to může stát....
 jana 
  • 

Zapírá se 

(24.8.2006 8:36:29)
Nevím, ale podle mě Petr nezamýšlel příspěvek jako protikuřácký. Jen se zalekl negativních reakcí na kouření své ženy a cítil, že jeho soukromí je odhaleno a vystaveno kritice, a tak se z toho prostě pokusil vylhat. A vcelku se mu to podařilo, jako lékař a skorokněz má jistě psychologickou průpravu...
 Petr:-) 
  • 

Re: Zapírá se 

(24.8.2006 10:55:44)
Jano,
Petr možná zamýšlel článek jako vyznání, že má rád svou ženu, i přesto že v těhotenství kouřila. Možná také chtěl popsat, co prožívá muž (pokud je ten autor článku vůbec muž), když je po boku své ženy na hekárně a na porodním sále. A je také dobře možné, že jako lékař a skorokněz chtěl v neposlední řadě vyjádřit svou vděčnost Bohu za ten zázrak (- jé, to bude zase "hašteření"), že má dva krásné syny. :-)
 bejbina 


Závidím vám, Petře 

(28.8.2006 21:48:29)
Závidím Vám, že to u Vás takhle dopadlo. Taky jsem v těhotenství kouřila, manžel také. Snažila jsem se omezit do na 10 denně a ne vždy to vyšlo. Měla jsem výčitky svědomí, ale utěšovala jsem se tím, že když matka i sestra kouřily a vše je s dětmi v pořádku, zvládne to mé tělo taky. Porod v 34 týdnu nás překvapil v rozestavěném bytě. Snažili se porod zastavit, nevyšlo to. Výsledkem bylo skoro 24 hodin bolestí a skoro žádná síla k porodu. Dodnes jsem ráda, že to manžel prospal. Převáželi mě v noci rychlou z jedné nemocnice do druhé, kde byla neanatologie. Prcek byl malý, ale zdravý. 6 dní na JIP, dohromady 10 v inkubátoru, 3 týdny pobytu na neanatologii. Naštěstí, po vyndání z inkubátoru jsem mohla být s ním v nemocnici. Je strašné nemít dítě u sebe a vrátit se bez něj domů. A já přestala kouřit. Sice jsem ještě v porodnici cítila na chodbě kouř, ale vidina, že bych mu do mléka přidávala nikotin konečně zabrala. A nepřejte si vědět, co jsem si dávala za jména, že jsem to nedokázala dřív. Dnes jsou prckovi 3 roky, je zdravý a v pohodě. Hned za rok a kousek se nám narodilo další mimčo. Nevím jestli to bylo nekouřením, ale bylo donošené. Ještě dnes mám občas chuť si zapálit, ale bojím se dát si i šluka od manžela, abych v tom nelítala znova. A naprosto ho chápu, že mu nejde s tím seknout. Nikoho neodsuzuji, vím jaké to je a jsem ráda, že u nás to dopadlo jen nízkou poporodní váhou. Dneska vím, že mohlo být hůř.
 eva 
  • 

Re: Závidím vám, Petře 

(2.9.2006 23:20:14)
Vím jaké to je přestat s kouřením,pracovala jsem na směny,220hodin denně.Bez cigárka to nešlo,zahánělo to únavu,zahánělo stres....A jakmile jsem otěhotněla sekla jsem stím.Po 4 letech nekouření mám občas chuť si zapálit,ale mám strach,že si zase zvyknu.....tak ti (i sobě)držím palce abychom do toho zase nespadly.Před prvním těhotenstvím jsem nekouřila dítko se narodilo v termínu a mělo 4 kg a 55cm.Po 5 letech zmińované kouření a dítko sice v termínu ale jen 3.80 a 50 cm......

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.