| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Svůdné, ale nemocné

 Celkem 144 názorů.
 Jana (Kuba, Zuzanka) 


souhlas 

(14.8.2006 8:05:57)
A nemluvě o tom až tyhle "holky" budou řešit otěhotnění, že? Někdo z mých známých pronesl co si o " modní antikoncepci". Nemusí to odnést jen ledviny...
 Mamata 
  • 

Re: souhlas 

(14.8.2006 8:20:06)
Maceško, přemýšlela jsem o tom, že bych tvůj příspěvek dala přečíst holce. Doma s tím také bojujeme, někdy to jsou až extrémy. Teď jak byly ty vedra, tak chodila na pláž v riflích, byla jediná. V zimě bude chodit do školy v tílku, taky jako jediná. Až jim to dojde, bude už pozdě.
 Martina, 2 kluci 


Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 8:41:42)
Uf, zatrnulo mi, holky se nedají přesvědčit, byla jsem stejná.

Když jsem četla titulek článku, napadla mě anorexie, pak jsem se dočetla o zánětu ledvin - ale příčinou obojího je totéž :-(( - chtít být podle módy.
Nevím, jak to změnit, hrozně bych chtěla, ten zástup holek ve škole s holýma zádama v prosinci mi přijde strašnej. Když prohazuju sněhové bariéry a kolem projde holka s bundičkou do pasu a džínama od boků dolů, je mi moc líto její mámy. Co ta musí prožívat!
 Katka,kluci 4 a 7 
  • 

kdyby jen děcka!! 

(14.8.2006 9:03:14)
Mám na oddělení v práci "kupu" mladých děvčat(20-25 let).Přesně jak píšeš: venku mráz,sníh a já je vidím stát na zastávce - kalhoty bokovky,bunda do pasu,pupík svůdně obnažen.Příští pondělí jich půlka nepřijde,marodí.V létě 30 stupňů,ony opět v bokovkách,většinou džínách - přezka od pásku se jim zadírá při sezení do břicha - 2 už tam mají hnusnou jizvu(měly bolák jak hrom).Tak si ty přezky lakují,pak se ta kůže rozdírá méně - prý.V práci máme klimatizaci(zaplať pánbu v letošním červenci za ni),ale: neustále řeším,že někomu je zima,někomu (těm starším,normálně oblečeným)vedro.Prosím ty mladší,které se třepou v minisukni a špagetovém živůtku končícím pod prsama:"vemte si mikinu nebo svetýrek a až půjdete kouřit,na oběd nebo do kantýny,zase si ho svlékněte,abyste byly dostatečně sexy...Vrhají po mě ublížené pohledy - co když nějaký kolega přijde přímo sem na oddělení,co potom?? Raději se celý den třepou zimou.Myslím,že nejsem zas tak usedlá matrona,ale fakt si myslím,že jsou střelené.
 Šéfová, dcery 16, 21 
  • 

Re: kdyby jen děcka!! 

(15.8.2006 13:35:36)
Jak krásný je život, když si na své pracoviště můžete vybrat lidi samy. Pracovnice níže popsané by u mě nepřekročily práh už při výběrovém řízení (a není to jen otázka věku) :-))))
 Daniela 
  • 

Re: Re: kdyby jen děcka!! 

(15.8.2006 14:13:35)
Paní šéfová, odkdy se na přijímací řízení chodí v džínách a tílku. A ty dámy, které ve volném čase nosí, tílka, minisukně nebo bokovky určitě vědí, jak mají přijít oblečené na pohovor.
 katka 
  • 

Re: kdyby jen děcka!! 

(16.8.2006 7:50:11)
Taky se přidám.
Když čekám např. na metro (venku teplota -10st), rozhlídnu se kolem sebe a kousek vedle mě vyhublá slečna v bokových džínách, bundičce do pasu = s holýma zádama a pomalu slzami v očích si zoufale mne ruce o sebe a stěžuje si stejně oděné kamarádce, že je jí taková zima, že to snad ani nepřežije.
V ten okamžik nevím, jestli jí litovat, nebo si o ní myslet, že je blbá a má se oblíkat, když je venku mráz.
Ale to se jim asi těžko vysvětlí. Sestřenice je zrovna taková.
Je jí 15, je jako chrt, skoro nic nejí, protože holky ve třídě váží 45-49kg a ona má šílených 53, tak chce zhubnout!!! Ale že je o hlavu vyšší než všechny ostatní spolužačky, to už ji nezajímá.
A s tím bolíkáním je to stejné, jako jsem psala víš....
 Vamp 
  • 

Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 9:15:20)
její mámu nelituj,kdopak asi zaplati ty hadry ???
 Milena 1 dcera 21 let 
  • 

Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 11:14:52)
Je to jen a pouze věc mámy, jak dokáže svému dítěti vysvětlit o co jde a nikdo jiný to za ni neudělá.Obávám se ale, že je to spíše otázka urovně inteligence dítěte.
 koopretina 


Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 11:25:57)
Nesouhlasím s názorem, že za to můžeme my, mámy.
Taky doma pořád bojujem s holíma zádáma, s nošením košilky v zimě,chozením naboso atd. ale kdybych šla a nakoupila jí oblečení, které by měla podle mně nosit, tak bych neuspěla. Zůstávalo by ve skříni a řešila by to jinak, třeba půjčováním od kamarádek. Asi to opravdu musí poznat na vlastní kůži, jen doufám , že to vyřeší jen malé nachlazení a ne nic horšího.
 Martina, 2 kluci 


Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 11:47:18)
Jjeí mámu litovat musím, protože nemá moc na výběr - pokud hadry nekoupí, koupí si dcerunka něco sama...nebo si představuješ, že matka řekne "v tomhle chodit nebudeš, já ti koupila huňatej svetr až po kolena a ten budeš nosit?" a dcera se vypláče, poslechne a nosí ho?
Myslím, že vyjednávání s pubertálním dítkem nemáš moc vyzkoušené :-)
 rozmaryna 


Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 11:54:25)
Upřímně řečeno, chápu dcerunku, pokud jí matka koupí huňatej svetr až ke kolenům. Ono asi jde o to tu holčinu pochopit, že holt chce nosit něco, co se líbí jí a holt teda nabídnout koupi něčeho, co jí bude k užitku, ale především se jí to bude líbit. Dětský nebo i jakýkoliv dospělejší kolektiv je ve svém souzení velice nelítostný a stačí jediná přihlouplá poznámka k oděvu, který si dítko vzalo ne zcela dobrovolně, a tento kousek končí někde v propadlišti tašky. Pokud na sobě bude mít něco, co si sama vybrala a ještě jí v tom nebude zima, tak si jistě argument pro svoji obhajobu najde.
Mimochodem, chodila jsem taky s holým břichem a zánět ledvin jsem nikdy neměla.
 Martina, 2 kluci 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 12:12:58)
Argument na svou obhajobu najde, pokud má dost velké sebevědomí a umí unést odlišnost od davu - to zrovna v pubertě je to nejtěžší...
Ze své zkuenosti soudím, že ty extrémně módní oblečky, které ničí zdraví, nenosí všichni puberťáci, je jich míň než polovina a jsou to právě ti, kteří by svou jinakost neobhájili (bojí se být jiní, aby nevyčnívali).
Jako matka bych byla v tomhle případě bezradná - nechtěla bych hnát dceru ke konfliktům s okolím, když vím, že nemá povahu na jejich řešení, a zároveň bych se bála o její zdraví...proto znovu lituju mámu!
 rozmaryna 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 12:27:16)
Pevně doufám, že moje děti jednou budou mít dostatek sebevědomí a nebudou to vnímat jako nucení ke konfliktům. Protože pak bych taky mohla stát za rohem a litovat se (protože jinak bych nutila ke konfliktu) a koukat, jak moje dítě kouří, šikanuje jiné, popíjí alkohol nebo užívá nějaké drogy. Teď už je to asi trošku mimo původní diskusi. Ale jsou věci, které jsou neovlivnitelné a jsou věci, které ve svém životě ovlivnit můžeme. Například to, že oblečení půjdeme vybrat s dítětem a dáme na jeho názor. Například to, že s ním o jeho pocitech budeme mluvit, že se spolu s ním podíváme, co skutečně je a co není módní a co diktuje jen někdo ze třídy, protože ten někdo třeba zrovna to sebevědomí skutečně nemá takové, jak to vypadá a proč ho takové nemá.
Podívali jste se někdy v poslední době do módních časopisů. Kolik holek tam má holá břicha v zimě? Řekla bych, že v posledních letech tam je spousta kabátů... Módní přehlídky jsou spíš o možnostech a kreativitě tvůrců a ne o tom, co nosí lidé v autobuse.
Neberte to, prosím, jako útok ode mě. Samozřejmě je mi na jedné straně líto maminky nad nemocnou dcerou. Na druhou stranu to pro ní musí být konečně nějaký impuls ke komunikaci a k tomu, aby začala něco dělat.
Není to nedosažitelná "móda", co ničí naše zdraví. Je to jenom náš pohled na vlastní okolí a to jak se s ním naučíme žít. Je jednoduché to svést na něco nebo někoho jiného, ale tak to ve skutečnosti nebývá.
 Martina, 2 kluci 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 12:44:04)
Rozmarýno, myslím, že máme podobný názor na věc, jen ho jinak interpretujeme :-)

Moje děti budou mít SNAD dostatek sebevědomí, snažím se je tak vychovávat, my sami s manželem se v klidu odlišujeme od davů a je nám fajn. Snažila bych se nedovolit, aby mé dítě někoho šikanovalo, popíjelo za rohem...pokud bych se o tom dověděla. Už jsem to jednou řešit musela a dokázali jsme to.

Mluvím o dětech z naší školy, které jsou potichu, neříkají své názory veřejně, sebevědomí mají na 0, urputně se snaží obléknout do nejšílenějšího oblečení, aby zaujali něčím ty třídní "hvězdy", kluky, atd.
Pak přijdou jejich maminky, taky tiše hovoří, jsou zakřiknuté, podřídivé - TĚCH je mi líto!!....nebo naopak agresívní -těch je ale hrozně málo.
Většina dětí i rodičů je v klidu, bez problémů, mě je jen líto těch výše zmmíněných.
 Gábina syn 5 let 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 13:10:36)
Mám obavy, že nedostatkem komunikace děti Macešky netrpí,( alespoň podle článků od Macešky) a jestli jsem pozorně četla, tak svetr měla sebou, na dně batohu.To že si ho neoblékla......
Z článků od Macešky mám dojem, že rodiče s dětmi komunikují více, než je v dnešní populaci zvykem. Ale puberťák je prostě Bigoš, jak jednou psala autorka.
 Jirina, 4 deti 
  • 

Mam doma opak 

(20.8.2006 16:53:26)
Moje 15-ti leta dcera mi dela mirne starosti tez, z opacneho duvodu. V zadnem pripade by si na sebe nevzala saty, ani v nejvetsim horku, natoz aby oblekla vyse popisovany typ tricek a kalhot. Drtivou vetsinu obleceni nosi chlapeckeho strihu. Do veku dospivani vypadala jako Barbie, blond vlasy ke kolenum, nyni ma vlastni "hlavu" i vkus, vlasy temer na jezka. Uvedomuji si, ze je to druhy extrem, ale utechu vidim v tom, ze alespon neohrozujici zdravi. Nikdy se nohlizela na to, "co na to reknou holky", je sva az moc.
 AliBa 


Zánět ledvin je BAKTERIÁLNÍ ONEMOCNĚNÍ !!!  

(14.8.2006 12:16:26)
Většina infekcí močového ústrojí vznikne proto, že se do močové trubice dostanou bakterie, které se rozšíří dále do močového měchýře. U malých dětí jsou tyto infekce časté. V kojeneckém věku postihuje spíše chlapce, v pozdějším věku se vyskytuje častěji u dívek, protože močová trubice je kratší než u chlapců, ústí blíže konečníku, takže se snáz přenesou choroboplodné zárodky.



Bakteriální zánět ledvin
- onemocnění může výrazně ovlivnit funkci ledvin

Příznaky:

bolest v bederní části
časté močení
bolest při močení
teplota
zvracení, nechutenství
bolest břicha
Léčba:

antibiotika
u menších dětí a závažnějšího průběhu – nutná hospitalizace
délka léčení 7 – 14 dnů
následná rekonvalescence
je-li při vyšetření zjištěna vrozená vada – operace

Infekce močových cest

Může postihnout kterékoliv místo urotraktu.-moč. trubici,moč. měchýř,ledviny,3.nejčastější infekt(po DC,GIT)

Cesta infekce-u novorozenců-hematogenně-při sepsi

-po 1. Roce života-ascendentně moč. cestami

původci-E.Coli,Proteus,pseudomonas(gramnegativní bakterie)

predispozice k infekci moč. cest-vrozené vady-VUR(vesico-ureterální reflux),anomalie ledv.

a moč. cest -konkrementy

-změna pH moči k alkalické hladině-(strava)

-horší sociální podmínky




Akutní pyelonefritida=ak. zánět ledvin
Výskyt-u novorozenců častěji chlapci,v koj. Věku chl.:dívky 1:1,u větších dětí dívky 3-5x častěji nežli chlapci(ascendentní šíření infekce z dol. Moč. cest)

Klinika-u malých dětí se projeví jako celkové onemocnění,bolesti břicha,nechutenství,zvracení,teploty,průjmy

U větších dětí-teploty,bolesti v zádech,někdy i bol. Břicha,nausea,bol. Hlavy

Pokud je spojena s ak. cystitidou-tzv. ak. cystopyelitida,pak k příznakům patří dysurie,polakisurie-časté močení,štípání,pálení při močení.

Dg: moč+sed.+kultivace moči(leukocytosa,bakt. V moči,proteinurie,pozitivní kultivace moči-více jak 10-5)

­FW, ­leu, ­CRP,může být i ­urea,krea,

sono urotraktu

Ter:-klid na lůžku,dostatek tekutin-urol. Čaj,ATB,antipyretika(Paralen),

Cca 20% ak. zánětů přechází v zánět chronický

 meruně 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 13:52:41)
Rozmaryno, ty asi nečteš články Macešky? Jinak bys věděla, že má několik dětí v pěstounské péči a pokud si dobře vzpomínám, tak tato dnes šestnáctiletá dcera k nim do rodiny přišla v docela špatném stavu. To, jak skvěle je na tom dnes, že studuje, funguje v kolektivu, je obrovským úspěchem celé rodiny,... Zrovna Macešce vyčítat, že má děti málo sebevědomé, je rána vedle.
Móda? Asi je to na jiný článek,ale já taky mám problémy sehnat něco jiného než bokovky :-(. A s konfekční velikosti 40-42 jsem z plno butiků vyhazována se slovy - máme největší velikost 38!!! Kamarádka má taky 42 a v městě s desítkami půjčoven svatebních šatů sehnala cca pět modelů!!! Zato v 36 byl výběr nepřeberný.
 lucia1604 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 14:06:51)
Můžu se zeptat, ve kterém městě bydlíš? Já na sebe nemůžu sehnat ani kalhoty, protože jsou mi všechny velké a to nejen na dýlku, ale hlavně na šířku. Máme opačný problém...
Moje máma to teď v poslední době začla přehánět - oblíká se fakt jako puberťačka a vypadá to dost směšně... přehání to s barvama a výstřihama... je jí teda jenom 42, ale když se oblíká jako 12ti letá... no hrůza... a ty boty... ještěže jezdí pořád autem a nemusí v nich moc chodit, protože by si ty nohy odrovnala...
Nevadí mi, když se maminky snaží oblíkat mladě, spíš naopak, ale nic se nemá přehánět...
Taky mi ty holky s přetékajícíma špekama příjdou ulítlé, když lezou do minisukní a krátkých tílek...
Nedokážu si představit, že bych dobrovolně mrzla jenom kvůli módě... nikdy jsem módě nepodlehla a asi to tak zůstane, nosím to v čem se cítím dobře... ale chápu, že ten nátlak okolí je pro puberťáky neúnosný
 Mamata 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(14.8.2006 14:14:48)
Není to tak dlouho, co jsem zaslechla v restauraci reakci svých kolegů na jednu takovou přetékající 20. Aj těm chlapům se to hnusí.
 Bára 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(16.8.2006 15:27:37)
Je mi UŽ 32 !!!!! Mám po dítěti taky špíčky, přetékají mi z bokovek, ne nijak dramaticky, ale přece. No a co ! Mně je v tom oblečení příjemně, nosím ho ráda, partnerovi se to líbí (a nejen jemu, znám mnoho mužů, kterým se to nehnusí, ale naopak to vnímají jako sexy) tak proč bych se tak oblékat neměla? Vyjeďte občas někam do světa. V Londýně např. můžete v poledne projít náměstím v pyžamu a nikoho to nezarazí. Je to jen vaše věc v čem je vám fajn.
 Blanča 


nabídka v obchodech 

(14.8.2006 16:29:27)
přestože jsem docela štíhlá i docela mladá, móda bohovek a krátkých triček se mi nelíbí. Mám pocit, že i ultra štíhlá holka když si v takových kalhotách sedne tak to hezky nevypadá. Nějaký ten špíček se na břiše vždycky udělá i kdyby to byla jen kůže.
Jenomže sehnat moderní kalhoty, aby neměly nízký sed je fakt problém, takže nosím bokovky i když z nouze.
Ale třeba máme u nás malo obchodů a někde je to jinak :)
 Kačka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(15.8.2006 15:34:40)
Beatrix,

máš pravdu taky všude vidím samé "modely" vel. 36 a nějak to nechápu furt nás masírujou jak Češi tloustnou a tudíž by mělo být oblečení logicky v krámech velikosti větší, no není. Nějak to nechápu
 ZuzkaN 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: souhlas 

(15.8.2006 22:54:10)
souhlasím s vámi, obnažené záda, obzvlášť v zimě se mi zdají šílenost! ale bohužel mám podobné zkušenosti s nákupy ne na dítě, ale na sebe! Všude se nabízí jen bokovky (nemám je ráda, ale musela jsem ustoupit a koupit je jinak bych chodila bez kalhot) a trička v mé velikosti jsou zase krátká! Takže v mladé módě to bude asi ještě horší :-(
 Jana038 


Jako kdybych viděla svou neteř 

(14.8.2006 17:25:53)
Musím zcela a bez výhrad souhlasit s tímhle článkem. Jako kdyby byl psaný přesně o mé neteři. Je jí 14 a nic jiného než bokovky by na sebe nevzala. Že ona snadno podlehne módním výstřelkům vcelku chápu. Ale horší je stanovisko mojí švagrové - její matky. Nedávno jsme se zrovna o tom jak je to nezdravé mít odhalená záda bavily. Řekla jsem jí, že já to svým dětem nedovolím (zatím jim je 6 a 3, asi se to snadno tvrdí, ale budu pro to dělat všechno možné i nemožné). Podivila jsem se, že ona dceři na to nic neřekne. Odzbrojila mě odpovědí ve smyslu, že dcera (=ona moje neteř) by si pak ve třídě neškrtla. Byla by bez kamarádek a kluci by o ni nezavadili. Naprostý outsider, znemožněná. A helma na kolo? Cituji neteř: "To radši nebudu jezdit na kole, než bych to vzala na hlavu" . Přede dvěma dny jsem ji viděla, jak cca ve 21,30 (už bylo po setmění) sedí se svým bráchou a svou kamarádkou venku a povídají si. Nic proti tomu: ale venku bylo sotva 16°C a milá neteř v tílku a jak jinak než v bokových džíncách. A seděla přímo na asfaltu. Na chvíli ven vyšla i švagrová - neteř se jí zeptala, zda by nás mohla jít vyprovodit (byla jsem tam s dětmi na návštěvě a protože mladší spala až do 17 hodin,šly jsme domů takhle pozdě, bydlíme od sebe cca 10minut pešky). To jí její matka nedovolila. Ale slova: No ty jsi se zbláznila nepatřila tomu, že sedí s holými zády, v chladu a přímo na asfaltu (neméně chladném). To asi vůbec švagrová nezaznamenala. Po chvilce jsem se osmělila a zašeptala jsem směrem k neteři: "neseď na zemi". Přesedla si aspoň tak, že neseděla přímo na té zemi, ale na své noze...
 Ladana 
  • 

Tanga 

(16.8.2006 8:52:17)
Mé dceři je sice teprve 4,5 roku, ale naprosto s vámi souhlasím. Co mě ale v poslední době v obchodě hodně zarazilo byla tanga ve velikosti 110. Rozhodně bych je malému dítěti nekoupila. Prádlo má funkci hlavně hygienickou a tuto funkci tanga rozhodně nesplňují.
 Damila 


Není to otázka módy, spíš věku 

(14.8.2006 8:19:03)
Mám pocit, že tohle se řešilo i před 20 lety, ikdyž móda byla trochu jiná. Vždycky holky pro módu chtěly trpět, neoblékaly se,nebraly si čepici, nosily upnuté džíny...
A maminky mohly tisícktát povídat, jak je to nezdravé a nebezpečné. No jo, holt mladí si potřebují všechno ozkoušet sami. Obávám se, že tomu nemůžeme zabránit. Ikdyž holce ten svetr vnutíte, ona si ho za rohem stejně svlékne.
Já nevím, mně to asi nějak minulo, ale mám pocit, že když mi je zima, tak se obléknu, když je mi něco nepříjemné, tak to sundám, a dělala jsem to tak vždycky, tedy i v pubertě.
 irena (Míša5/00+Maruš3/03) 


Souhlasím s Maceškou!! 

(14.8.2006 9:24:00)
Sice mám holky ještě malé, když ale vidím slečny a dámy po ulici, napadá mi přesně to samé... šílená, antizdravotní a debilní móda, jakkoliv svůdná (taky mi napadá, že si kdysi kdesi na východě si dámy deformovaly nožky, aby byly dostatečně "sexy".....)
obávám se, že to není jednoznačně otázka věku (i když ty mladé jsou sámo nejohroženější, stejně jako u anorexie) - ale takhle se i "u nás na severu" oblékají i třicátnice!! (kdepak 25let;)) - sama jich znám několik.
tož tak;)
est.
 zůza 
  • 

jo jo 

(14.8.2006 16:09:09)
Co se týče košilek, zastrčených dlouhých tirk do kalhot apod. tak to naprosto dobře znám. Tedy spíše neznám.....Maminka mi snad od 12 do 20 neustále opakovala, že ta moje holá záda jsou strašná..A vždycky opakovala " Počkej až budeš chtít děti"...A já si myslela své..Hlavně, že jsem byla kočka...
Jo jo...Naštěstí mě vytrestalo to, že mě potom párkrát ta záda bolela..Nebylo to na nemocnici, ale bylo to hodně nepříjemné...Postupem doby jsem zjistila,že existují košilky a že to vůbec nijak nepřekáží..A také, že je mi opravdu příjemně a teplo...Krátké bundičky se hodí tak akorát na to, abych v nich přeběhla do auta a hned do tepla..A ne si je vzít do - 10 stůpňů Celsiových...
Nejhorší je, že když je holka mladá tak má svou hlavu a nějaké rady vypouští! A módní diktát je neúprosný..Vezměte si anorektičky, bulimičky...A v hojnosti jsou to právě ty mlaďounké holčičky..Problém je asi celkově v přístupu společnosti...
 Kacka+ Vojta(5 m.) 
  • 

otazka pohodlí!?bokovky v těhotenství!!!! 

(14.8.2006 18:50:06)
já tedy na bokovky nedám dopustit,dávám si samozrejmě bacha aby mi nebylo vidět až "do kuchyně" a v zimě se zachumlám do svetru,ale o tom jsem psát nechtěla.Moje pointa je,že bokovky mi pomohly přežít těhotenství-končily pod bříškem,nikde netlačily a SUPER.Jo,dodávám že krátka trička jsem nosila stále,ale s košilkou pod tím.A bylo mi řečeno že jsem "cool"!!! Nemluvím tady o klasických bílých košilkách(případně s krajkou),ale neštastným matkám radím-pořidte holkám třeba růžovou,na to at si vezmou černý krátký tričko,vše sladit s páskem a botama a uvidíte ten úspěch-ono totiž vrstvení je taky v modě!!!!!
 lucia1604 


Re: otazka pohodlí!?bokovky v těhotenství!!!! 

(15.8.2006 7:54:38)
těhotenství jsem taky "přežila" v bokovkách... žádné těhu oblečení jsem nepotřebovala... a vrstvila jsem taky :)
 Šárka 
  • 

Re: Není to otázka módy, spíš věku 

(15.8.2006 23:37:33)
Souhlasím, že je to stejné, že je to koloběh, který se opakuje. Taky jsem sundavala čepici za rohem. Na druhou stranu ale před 20 lety nebyl takový tlak na ty mladé holky, jako je dnes. A je fakt, že takováhle móda tady ještě snad nebyla, aspoň já ji nepamatuju. Před 20 lety, když mi bylo 17, byly džíny akorát v Tuzexu, v krámě pár triček, halenek a běžná konfekce. Když chtěl člověk nějaký lepší hadřík, musel na Západ nebo mít známého v textilu, který nechal něco lepšího pod pultem. Dneska ty holky nevědí, z čeho vybírat dřív, je všude tolik pěkného oblečení, módního, všude plno reklam a časopisů, kde ty holky čtou, že pokud nebudou mít zrovna tenhle "topík", nebudou "in". JE to velmi smutné, ale tyhle reklamy jsou namířené právě na tyhle mladé holčiny, které si teprve utvářejí nějakou osobnost, hledají samy sebe a věří těm reklamním blábolům spíš než rodičům. Ano, je to otázka hlavně věku.
 Alena 
  • 

Re: Není to otázka módy, spíš věku 

(18.8.2006 16:49:14)
Před 30 až 40 lety se nosily bokovky a krátké sukně.Maminky a babičky nás napomínaly. Nebylo to nic platné. Stejně si to každý znovu vyzkouší. Všechno se stále opakuje. Hlavě se vždycky podívejte do zrcadla a zamyslete se nad pošklebkem nepřítele.
 Monča 
  • 

Re: Re: Není to otázka módy, spíš věku 

(18.8.2006 18:38:22)
Takže Aleno, tobě bude k padesátce, možná víc, no až mě bude 50, taky se podívám do zrcadla, jestli ty bokovky nejsou fakt moc. Dnes se dívám, jestli mi nekoukají tanga a značkové cedulky.
 Alena 
  • 

Re: Re: Re: Není to otázka módy, spíš věku 

(20.8.2006 19:28:26)
Trefila ses celkem přesně. Nezáleží na věku,ale na kvalitě břišních svalů.
 Kájula+Viky05/03+Naty08/05 


Re: Není to otázka módy, spíš věku 

(22.8.2006 8:50:45)
Já jsem taky, když mi bylo 16, chodila v minisukni a krátkém tričku v zimě, bundu rozeplou, naštěstí jsem nikdy neonemocněla, ale postupem času jsem se začala v zimě oblékat stále tepleji, ve 20ti jsem už krátká trička na sebe nevzala a záda jsem musela mít v teple. Mám dvě dcerky a když jsem si četla ten článek, tak jsem dostala docela strach, jak jim to budu vysvětlovat, aby tak nechodily, i když já si tím prošla. Snad to nějak zvládneme.
 AliBa 


No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 9:21:02)
V celém tom pohoršování nad "nezdravým" oblékáním dnešních mladých vidím i jistou závist jejich matek. Ono totíž je dnes velmi velmi IN se oblékat jako mladice i kolem čtyřicítky, padesátky. V podstatě i matky dnešních puberťáček nosí rifle bokovky a trika nad pupek. A pokud si toto oblečení některá dovolit nemůže, hrozně jí vadí když jej vidí na mladých štíhlých holkách.
Holt, dnes jsou rozdíly v oblékání mezi matkou a dcerou setřeny... jen holt ne každá má na to postavu.
 Katka,kluci 4 a 7 
  • 

Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 9:27:45)
Místopřísežně prohlašuji,že opravdu nikomu ta holá záda v -10 stupních NEZÁVIDÍM :)
 Vamp 
  • 

Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 9:28:07)
Mluví z tebe hloupost,kterou omlouvá tvé mládí...já prožila takový zánět /i když nebyl z toho,že bych měla holá záda/ a myslela jsem,že umřu a přiznám,že mi bylo tak zle,že mi to i bylo jedno,tak mi nikdy v životě nebylo - horečka 41,až to zažiješ,pak tě ty kecy o závisti přejdou.A taky,až budeš máma,pochopíš,že máma svoji dceru miluje,bojí se o ni a o její zdraví,tak se prober !!!
 AliBa 


Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 9:31:28)
Ale no taaaak. Kdo říká že děti nemám?? Jsem realistka. VŽDY se starým oblečení mladých nelíbilo. VŽDY jim připadalo nezdravé. dNES navíc je stejná móda pro mladé i staré. Ty snad ty matky v bokovkách nepotkáváš?? Já tedy ano.
 Iveta + Danielka 1,5 roku 
  • 

Re: Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 13:05:53)
Jsem taky "hrdou" majitelkou bokových kalhot a to z jediného důvodu: jiné padnoucí kalhoty jsem nesehnala. A když si chci koupit pěkné tričko, tak jsou všechna s bídou do pasu:-(
 Bobeška 


Re: Re: Re: Matky v bokovkách 

(14.8.2006 13:45:29)
A co máš proti matkám v bokovkách??? Já jsem si je například dřív dovolit nemohla, až po porodu do nich mám postavu, tak si módu ráda užiju. Ale naprosto souhlasím s Maceškou. Rozdíl mezi mnou (a mými vrstevnicemi) a mladými v pubertě je myslím v tom, že já si je prostě do zimy, větru a mrazu vzít NEMUSÍM!
 Vamp 
  • 

Re: Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(15.8.2006 8:01:11)
Takže ty svým dětem závidíš ???? Neboť "podle sebe soudím tebe" .... No,já to nechápu,myslela jsem ,že si rodiče pro svoje děti přejí to nejlepší,takže ta závist mi tam jaksi nepasuje.Proto jsem myslela,že jsi moc mladá,neboť v podobném duchu se vyjadřuje moje 16-ti letá neteř...Faktem je,že mnohým mladým dívkám chybí vkus a soudnost v tom,co si mohou dovolit vzít na sebe - viz názory níže - a případné maminčiny připomínky /dobře míněné/ jim mohou připadat jako závist,jenže dospělá ženská už má rozum a dobře ví,že se závistí to nemá nic společného.Naopak,dobrá máma nechce,aby se její dceři někdo posmíval,že jí z bokovek lezou špeky.Mmch já taky nosím bokovy - z praktických důvodů - klasické kalhoty mají pro mě příliš vysoký pas,jsem malá,takže když oblíknu "bokovky",mám jejich pas v pase a ne na bocích,jako jiní.Takže móda bokovek mi přišla vhod,neboť mít pas od džínů pod prsama není moc příjemné :-)))
 irena (Míša5/00+Maruš3/03) 


Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 9:33:19)
;-))))))))
no já vidím takhle oblečené i velmi vnadné, řekla bych až velmi boubelaté slečny!!! spíš než ty třicátnice, ty už mají víc odhad, co jim sedne a co ne.... ale když je někdo dost sebevědomej, ať si to klidně nosí!;) určitě jsou pro někoho přitažlivé i ty tukové peřinky!! ;)
sama jsem už 33let stará stařena nad hrobem, váhou spíše někde kolem 50kil, ale tohle bych stejně nenosila... za prvé dávno netoužím vypadat svůdně, ale hlavně mám ráda určitej tepelnej komfort a tohle bych si teda nevzala ani zamlada. jsou to prostě jiný priority;-))
někdo si cení víc obdivných pohledů, někdo svýho pohodlí a zdraví.
hele, a Wamp si z nás asi dělá srandu...
nevím, myslím, že mladí si do toho co nosí moc kecat nenechají... a jestli holčině platí oblečky mamina či někdo jiný... to nevíme a neřešme.
Módní návrháři jsou prostě trhlí, často nemají cit pro přírodu a většinou jsou to chlapi, případně chlapi Gayové....
ale je fakt, že jsem nikdy neměla pro módu moc pochopení, líbí se mi většinou "modely", co jsou dávno "out", takže s tímto názorem tu asi nepochodím! ;-)
 lucia1604 


Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 9:40:47)
souhlasím, taky jsem nikdy nechodila polonahá, abych se někomu líbila :) Styděla bych se... a to jsem nebyla nikdy nějak tlustá... (48kg) Ony se v tom ty holky cítí dobře a proto se tak oblékají. Bohužel na zdraví nemyslí :(
 Eva (10a 4 roky) 
  • 

Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 15:01:58)
No vida ajá se bála,že jsem ve svých 31 nenormální když se mi tahle móda bokovek a triček moc nezamlouvá.Moje tchýně ve svých 60 letech,byť na ně nevypadá ani náhodou,a její štíhloučké postavě,nosí bokovky taky.Jsem pohodlný člověk,nerada nosím to,v čem se necítím dobře.
Co se týká nošení pro roční dobu nevhodného oblečení,kdo dětem kupuje oblečení?Přece si všechno nekupují samy,nebo ano?Ptám se proto,že nás možná taky brzo čeká boj,v tom co si dítko bude chtít oblíct a co ne.....Nejde o to,že bych mu měla kontrolovat co si obleče,stejně by si našlo cestu jak a kde se převlíct,ale právě o ten výběr v obchodě.Takže bych uvítala od těch co mají děti starší odpověď.
 OBA 
  • 

Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(21.8.2006 16:53:49)
Milá Ester, mluvíš mi z duše!
Jsi li ty stařena nad hrobem, jsem já, se svými 36 lety již po smrti - nicméně doufám, že nějaký ten pátek ještě vydržím (B 3roky, A 6měs), a s váhou +/- 50 si také bokovky můžu dovolit. A v tom to myslím je! Můžu, ale NEMUSÍM!!! A taky nechci. Móda krátkých letních vypasovaných triček se mi moooc líbí, a taky je hojně nosím, ale stále si myslím, že lépe vyniknou na dobře padnoucích kalhotách, šortkách, sukni, než bokovkách, které dle mého názoru postavu spíš hyzdí.
Od trička s dl. rukávem, které mám nosit v zimě pod svetr a bundu a stejně není vidět ovšem očekávám, aby se dalo zastrcit co nejhlouběji do kalhot, nejlépe až pod zadek, a tam také zůstalo, když se cestou na MHD 100x ohnu k 3-leté Báře, nebo spolu blbneme ve sněhu, chci aby mi bylo teplo.
Bohužel, stejné nároky mám i na oblečení pro děti, což je fakt problém, a tak trika nakupujeme ve sportu a v obchodech s funkčním prádlem (Moira, klimatex... Firma Babyfit šije z moiry i oblečení na úplná miminka!) Vřele doporučuji.
Pro o 10 - 15 let mladší zpochybňovatelky podotýkám, že úplně stejné nároky na oblečení jsem měla už před 15-ti lety!

A z toho plyne poučení:
Pokud se sama oblékáte jako pubertální koza (tím nemyslím bokovky a tílko do pasu letos v červenci, ale letos v březnu), těžko můžete očekávat, že vaše náctiletá dcera bude vaše rady o prochladnutí brát vážně. A to, mylé dámy, zcela nepochybně bez ohledu na to, kolik je vám let a jakou máte vy, nebo vaše dcera postavu.
Zkrátka - příklady táhnou. Jen doufám, že to zafunguje i u nás ;-)
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Trošku od věci! 

(14.8.2006 9:46:36)
Patrně jsi nepochopila starost matky, i když píšeš, že děti máš.
A tvůj příspěvek není trošku, ale kilometry od věci, protože se tady bavíme o tom, že si mladí nedají říct a často to odskáčou a ne o tom, kdo si co může dovolit a kdo mu to pak závidí - to je na trošku jiný článek.
 Květa 
  • 

Re: Trošku od věci! 

(14.8.2006 11:05:42)
Nemyslím si, že by to bylo až tak od věci. Pokud takové módě podléhají i matky dívčin, kde asi tak mohou dotyčné dívčiny hledat vzor v oblékání? Účinek by to mělo snad jedině tehdy, když by z pubertálního vzdoru ani za nic prostě nemohly jít ven oblečené podobně jako jejich matka. :-)
 čtyřicítka 
  • 

Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 10:20:49)
dítě, nejsi blázen?
 loena 
  • 

Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 11:01:31)
Myslíte, že matka stojící nad dcerou se zánětem ledvin v nemocnici něco závidí - závidí, že si nemůže obléci, to co její dcera, Jest-li ano, tak jste opravdu, ale opravdu neuvěřitelně stupidní a hloupá.
 AliBa 


Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 11:34:33)
Loeno, myslím si, že matka stojící nad dcerou se zánětem je mírně řečeno rozhozená z celé té situace, má určité vyčítky svědomí (že já jsem ji více nehlídala), poněkud přehání a hledá viníka v módním průmyslu.

Pokud to dobře chápu, dcera se nachladila v létě v letním kině??? Jak asi měla být podle Vás oblečená??? Bombarďáky po kolena, mikana zasunutá do gumy v pase???

Přeháníte.
Nemoci byly a budou. Záněty ledvin taktéž.
Zdaleka za ně nemohou pouze bokovky a krátká trika.
 Markéta, 3 děti 
  • 

Re: Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(15.8.2006 11:41:20)
No myslím, že byste si předně měla zjistit fakta o nárůstu onemocnění močových cest, vaječníků a ledvin u dívek za poslední 3 roky. Pak tu plácejte něco v tom smyslu, že nemoci byly jsou a budou!

Mám 16 letou dceru v nemocnici s těžkým, oboustranným zánětem vaječníků a zánětem močových cest. A nebudu zde popisovat, jaké boje máme kvůli nahatým zádům dnes a denně. Kdo má puberťáka doma, ví o čem mluvím. Já se již jen modlím, aby ještě mohla mít děti.
 KATKA 
  • 

Re: Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(16.8.2006 14:39:57)
TY ses ale doopravdy HLOUPA!!!
 Rebeka1.K 
  • 

No právě.. 

(14.8.2006 11:18:00)
..mluví se tu o krátkých tričíčkách a bokovkách-podívám-li se kolem sebe i velmi mladá děvčata,co nato postavu nemají a těch bohužel vidím hejna se takto odívají-neboť je to prý módní. A tak jsou kolem děvčata co jim špíčky a macatá bříška tečou z kalhot ven a nikdo /bohužel ani jejich matky/jim neřekne,že se to pro jejich boubelaté postavy nehodí.A tak děvčata každou druhou minutu vytahují kalhoty,které jim padají a ty otrlejší si je nechávají klidně spadnout až proklatě nízko-působí to dle mého soudu spíše směšně než sexy. Tak si myslím,že to není o závisti starších žen/matek/na mladé krasavice-ale o soudnosti. Když je horko a děvčata jsou dosti štíhlá-tak proč ne? Ale v mrazech třeskutých mi to příjde fakt srandovní ...
 Bob the Ghost 


Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 11:21:45)
AliBo,
zcela s tebou souhlasím.
Navíc hezká holka, která chodí s odhaleným bříškem, moc dobře ví, co dělá. Na nás chlapy to má přímo zdrcující účinek.

Mimochodem, jsou vůbec záněty ledvin způsobeny právě krátkým tričkem? Není to spíš infekční záležitost?
Když jsem byl malej, rodiče mě pořád nabádali, ať si nesedám na studenou zem, že mi nastydnou ledviny. Ale před časem mi kamarádka doktorka říkala, že je to mýtus, protože ledviny jsou tak hluboko v těle, že nastydnout prostě nemůžou. Respektive můžou, ale to je ten člověk už mrtvý kvůli podchlazení.

Není tady nějaká uroložka, která by řekla, jak to teda je?
 Marcela 
  • 

Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 11:53:44)
Mám se smát, nebo plakat? Další dáma, která je přesvědčená, že jí celé okolí závidí její zajisté atraktivní vzhled. A já myslela, že v tom článku jde o zdraví dívek, tedy i mé dcery a vaší dcery, pokud tedy vůbec nějakou máte. Pro ty normální mámy: tohle nevyřešíme, zbývá jen přesvědčovat (a smířit se s tím, že ničemu nerozumíme a určitě své ratolesti chceme překazit úspěšné seznámení atd.) a modlit se, aby ta naše bláznivá holka měla aspoň štěstí, když už nemá rozum.
 Katka, 2 děti 
  • 

Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 12:28:21)
Tak v tom naprosto nemůžu souhlasit. Je mi 35 let, hádají mi maximálně 25. Je pravda, jsem štíhlá,ne vychrtlá, děti mám malé. Taky nosím
bokovky a tílka. A nevidím žádný důvod proč by měly maminky svým dcerám závidět. Dnes je jiná doba a je moc dobře, že o sebe čtyřicátnice a padesátnice pečují a koupí si lepší oblečení než jen legíny zařízlé v zadku, froté ponožky do bílých lodiček apod. A mimichodem maminky kolikrát vypadají lépe než jejich dcery, které jsou tlusté a břicho jim přetejká přes ty bokovky.
Mojí mamince je 54 let a nehádají jí ani 40. Taky chodí moderně oblečená, ale je soudná. A to ty dvacítky prostě nejsou. A od toho se odvíjí i ta nemoc. A ještě jeden postřeh. V té kategorii 18-30 let takto chodí hlavně dívky svobodné, nezadané (co kdyby ulovily kolegu). Tak radši riskují zdraví,jen aby byly sexy. Jenomže být sexy neznamená být nutně téměř nahá. A tak mnohdy opravdu ať maminky dělají, co dělají dcery si jdou po svém i když pak skončí v nemocnici.
 B.J. 
  • 

Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 14:55:44)
vy jste nějaké mladická rodina, co? Tobě hádají o deset méně, matce dokonce o 14, víš co, hoď sem foto, my vám vyléčíme mindráky z toho "věčného mládí"

Myslím si, že je blbost vypadat na 25 ve čtyřiceti, protože ve čtyřiceti je to úplně nejvíc, nedala bych ani měsíc:-), osobnost tvoří nejen čumící žklábka z kalhot, ale i výraz a pohoda ve tváři a tu často ty překrásný mladý holky nemají.
 Klára, 1 mimčo 
  • 

Re: Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 17:42:31)
B.J. zamindrákovaná jsi ty!!! Protože většina žen (ty to asi nebudeš) v dnešní době vypadá opravdu i o 10 let mladší než jim doopravdy je. Je jiná doba. Moje mamča vypadala taky ve třiceti jinak než já (Je mi 29.) Dnes je to jiné než to bývalo před lety. Mimochodem asi moc nečteš, protože nedávno o tom psali velký článek v MF Dnes, že nejenom třicítky a čtyřicítky, ale i všichni starší, si mohou od svého reálného věku odečíst 10 let, protože prostě fyzicky i zdavotně jsou na tom dnes lidé lépe. I když vyjímky se vždy najdou. Znám slečnu studentku VŠ. Je jí 26 a fyzicky prostě vypadá minimálně na 36.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 23:56:39)
Co je to za protimluv? Pokud většina ženských vypadá lépe než jim je, tak bychom měli změnit vnímání toho, jak má vypadat v tom kterém věku ženská. Jestliže dejme tomu 80% čtyřicátnic vypadá na třicet, tak mně z toho vyplývá, že takto zkrátka vypadají čtyřicátnice nikoliv třicátnice. Pak je tedy potíž s odlišením třicátnic, ale mé odrostlé děti to vyřešily a tuto kategorii šmahem řadí do věku "mezi třicítkou a hrobem" a je po problémech.:)
Mně se líbila Maceščina starostlivá úvaha na téma zdraví puberťačky.Mohu říct z vlastní zkušenosti matky, že z toho vyroste, i když věk kdy člověk myslí víc na tělo než na to ostatní"důležitější" (dlouhé mejdany, chatrná strava v cuku letu, stres, vyčerpání) ten se dostaví někdy hodně pozdě a někdy bohužel i nejpozději:(
 Jana 
  • 

Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 14:07:04)
Taky trochu souhlasím. Je mi přes třicet, dvě děti na základce, tohoto času těhotná. Bokovky džíny jsou mé nejoblíbenější a krátké tričko k nim patří. A nevypadám v tom špatně. :-) Jenom je mi jasné, že pokud na to není venku počasí, musím si něco přes záda vzít (zavázat svetřík, polorozepnutou košili a pod.) A za každého počasí to také nejde nosit. Nejde jenom o ledviny, kdyby mi "ofoukly záda", nemusela bych se také ve svém věku ohnout a zavázat si tkaničky. :-)))
Takže proti holým pupkům nic nemám, jenom to nosit s mírou a vědět, kdy člověk vypadá fajn a kdy hazarduje se zdravím (a tudíž vypadá i trapně). A také mám zkušenosti, že nejvíc křičí ženy, které na podobné oblečení nemají postavu ani sebevědomí.
 Jana 
  • 

Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 14:09:15)
Prosím poraďte! Když odpovím pod nějakým článkem, příspěvek se objeví v hlavní diskuzi... Co dělám špatně?
 zuzek 


Re: Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 14:40:45)
Zachovej hlavu, po vlozeni tveho prispevku do diskuze, se vzdy ukaze prvne v hlavni diskuzi (komentare ke clanku),ale taky je ulozen v diskuzi pod tim urcitym clankem, kde jsi ho psala, se muzes o tom i presvedcit, kdyz zpet najedes na tu diskuzi,a uvidis,ze se tam ten prispevek vlozil taky. Ahoj
 Gabča, Adélka 12/02 


Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 15:19:32)
Jsem štíhlá jak lunt :) Ale naštěstí taky zmrzlá jak soboplí H.Takže, já jen můžu říct, že to je jen a jen o svědomí. Maminka už má mít rozum a vědět, co takové odhalené břicho, v chladném počasí, může znamenat pro zdraví. A o závisti to nejspíš nebude. Nechci nikoho urazit, ale je to taky o zodpovědnosti za své zdraví.
Apropo - s odhaleným pupíkem chodí spousta holek a maminek, ale jen u pár jsem si řekla tak ta v tom vypadá fakt dobře a tiše záviděla.
Je to hezká móda, ale jen do teplých dnů. Toť můj názor na holé pupky.
 lipoo 


Re: Re: No, je v tom i něco jiného 

(14.8.2006 15:44:11)
Tak mě fascinovala jedna asi dvacetiletá paní,která se v obchodě předklonila-jsem myselal,že budu zvracet nebo se smát....prdel měla jak tři ,do toho hodně nízský bokovky a do toho tanga-tož fakt mě málem vypadli oči z důlku,když jí vylezla ta tlustá prdel až bůhví kde....fuj.
 Petra 
  • 

Re: No, je v tom i něco jiného 

(16.8.2006 14:34:53)
Tak to nevim teda.Mozna takovy zensky existuji a asi jeste neprodelali zanety ledvin a mocaku,protoze jinak by meli uz zkusenost ze se musi vic oblict a nechodit jak mispulinky:)
 marec74 
  • 

Re: No, je v tom i něco jiného 

(20.8.2006 20:46:31)
Teda,nevím, jen málokdy vidím holčinu kolem 15 let, které by bokovky fkt slušely a měly super postavu. Dnes se holky bojí tělocviku a většině z nich docela přetékají zadky. Ty co jsou vyhublé zas ukazují svou kostru.Takže si myslím, že mnohá "matka" kolem 30-40, která navštěvuje fitness a ví, co si může dovolit, vypadá líp než ty holčiny, kterým záleží jen na tom,aby nevybočovaly z řady.
P.S:sama bokovky nenosím
 lucia1604 


nejen móda 

(14.8.2006 9:30:48)
je mi líto vaší dceři, ale opravdu si musí na všechno přijít sama... neříkejte, že Vy jste rodiče poslouchala na slovo :)
Já mám trochu jinou zkušenost - když jsem byla ještě batole, nechala mě moje teta (jednou jeninkrát mě hlídala) lést nahou po velmi studené zemi. Skončila jsem v nemocnici s nastydlími ledvinami a dodnes mě v zimě dost bolí, vlastě mě od ledvin bolí celá záda. Smutné na tom je to, že si za to nemůžu sama... takže nejen móda za to může... je ale pravda, že i v -10°C mrazech vidím na zastávce dívenku v mimisukni a s odhalenými ledvinami... no hrůza!!
 Mamata 
  • 

Re: nejen móda 

(14.8.2006 10:02:05)
Mého syna nechali ve školce na 3 letech "hodné" paní učitelky na jaře pouze v šušťákách bez punčoch mrznout při 8 stupních. Teď mu bude jedenáct, hlídám ho víc než holku, aby si nikde a nikdy nesedal a těch pomočených povlečení, protože mu stačí tak málo, aby se nastydl.
 Olina 
  • 

Re: Re: nejen móda 

(14.8.2006 11:08:58)
Za to všeobecně můžou rodiče,kteří už od dětství dětem cpou značkové hadry,děti to brzy přijmou za svý,ve škole chtějí vypadat líp než ti druzí,aby se jim náhodou nesmáli.V dnešní době se víc dává důraz na to,co má člověk na sobě než v sobě a to je velká chyba.
 Mamata 
  • 

Re: Re: Re: nejen móda 

(14.8.2006 11:43:16)
Milá zlatá, nikdy jsem značkový hadry nekupovala, nejsem blázen, ale k šikmookým taky nechodíme. Tohle je taky trochu o okolí, tzn. kamarádky, nevšímavosti ostatních. Mě to řekla učitelka ze školy, ke které jsem chodila soukromě na Aj a ještě se bála jak budu reagovat. Doma jsem vyházela ze vzteku všechny její tílka do kontejneru. To už bylo druhou zimu a teplota byla kolem -10. Ráno jsem odcházela do práce a měla na sobě normální oblečení a když jsem se vrátila z práce, tak už byla doma.
 Chromle 


Módní paradoxy 

(14.8.2006 11:05:31)
Moje mamina mi kdysi vyprávěla, že když začala móda minisukní, tak všechny dívky v zimě v mrazech poctivě trpěly, leckdy i bez silonek, když je nesehnaly. Všechny dojedné to odnesly revmatickým onemocněním.

Já taky nemám ráda krátká trika, ale zkuste někde sehnat triko, aby bylo alespoň trochu hezké, ale v delší délce. Mám s tím velké potíže.
Já prostě nesnáším, když je mi zima na záda.

Taky se mi ohromně líbí móda kozaček v létě! To je taky báječný úchylný vynález. Zapařené nohy jsou jen drobný detail.

Žijeme v divné době, kdy diktát módního průmyslu nás nutí do uniforem, aby byli všichni stejní a aby nikdo nedejbože nevyčuhoval. To by už nebyl in, což je pro puboše ta nejhorší životní potupa.

Dceru chci vychovávat jako individualistku, která kašle na masovou manipulaci, ale pojede si po své linii. Jestli se mi to povede a k něčemu to bude ukáže čas.

Pamatuji si, jak mně neskutečně bavilo, jak zmalované náctky v zimě tahaly v břečce a blátu nohavice džínů, byly jako čuňata, ale hlavně že měli správnou délku kahot.

A ty krátké zimní bundy? K čemu ta bunda pak je? Když nechrání a nehřeje:-(

Ale obávám se, že my rodiče v jejich vku s tím nic moc už neuděláme.
 Bob the Ghost 


Re: Módní paradoxy 

(14.8.2006 11:13:28)
Pythie,
nesouhlasím s tebou, pokud jde o módu. Módní průmysl nikomu nic nenutí - a rozhodně nenutí lidi k tomu, aby byli stejní.
Pamatuju doby, kdy žádný módní průmysl v pravém slova smyslu nebyl, a byli jsme všichni mnohem stejnější než dnes.
 Chromle 


Re: Re: Módní paradoxy 

(14.8.2006 12:52:45)
Já měla na mysli především masivnní reklamní masáž ve všech časopisech včetně těch nemódních - viz různé módní policie a podobně. Všude se píše o tom, co je in, co je out, jak jsou ti out trapní a bez vkusu...
Toto mi vadí. Je to všechno jen obrovský buissnis. A to nemluvím o anorexii.
Ale bylo by to na hodně dlouhé psaní a sem to vlastně nepatří. Je hodně těžké zůstat stranou a nebýt tím ovlivněn. A hádej, která věková kategorie je nejovlivnitelnější?


 Emča , syn 15 let 
  • 

Re: Re: Módní paradoxy 

(20.8.2006 23:19:08)
Seš vedle jak ta jedle, když si myslíš, že módní průmysl nemá dobře promyšlenou manipulační kampaň za své výrobky. O zdraví jedince jim přece vůbec nejde. Jediné, na čem opravdu záleží je počet "módou infikovaných" a tudíž platících puberťáků.
 Terik 
  • 

Re: Módní paradoxy 

(23.8.2006 21:27:21)
Mě je 16 a tahle moda se mi rozhodně nelíbí. Nikdy by mě nenapadlo, že bych si měla brát bokovky a krátký trička jenom proto, že ostatní je nosí. Já mám prostě svůj styl. To co nosím,ale taky není nijak ošklivé. Rozhodně o sebe dbám. I jiné oblečení je moderní. Rozhodně si nemyslím, že bych měla ňák vyšší sebevědomí, když se dokážu odlišit, spíš naopak. Já mam mindrák třeba z toho, že mám moc řídké vlasy, a proto nemůžu mít dredy.
 jana 
  • 

nejen móda 

(14.8.2006 11:20:54)
Moje dcera onemocněla zánětem ledvin v první třídě, podruhé o čtyři roky na dovolené v Řecku, kde byla 40 stupňová vedra..........naštěstí bez následků. Tím bych chtěla říct, že to určitě není jen oblečením.Sama má ale natolik rozumu,že ji v zimě s holým pupíkem nedaj bože zádama neuvidíte...móda nemóda.
 AliBa 


ZÁNĚT LEDVIN JE BAKTRIÁLNÍ ONEMOCNĚNÍ !!! 

(14.8.2006 12:19:03)

Většina infekcí močového ústrojí vznikne proto, že se do močové trubice dostanou bakterie, které se rozšíří dále do močového měchýře. U malých dětí jsou tyto infekce časté. V kojeneckém věku postihuje spíše chlapce, v pozdějším věku se vyskytuje častěji u dívek, protože močová trubice je kratší než u chlapců, ústí blíže konečníku, takže se snáz přenesou choroboplodné zárodky.



Bakteriální zánět ledvin
- onemocnění může výrazně ovlivnit funkci ledvin

Příznaky:

bolest v bederní části
časté močení
bolest při močení
teplota
zvracení, nechutenství
bolest břicha
Vyšetření:

vyšetření moče
odběr krve
sonografie ledvin, RTG
Léčba:

antibiotika
u menších dětí a závažnějšího průběhu – nutná hospitalizace
délka léčení 7 – 14 dnů
následná rekonvalescence
je-li při vyšetření zjištěna vrozená vada – operace

Infekce močových cest

Může postihnout kterékoliv místo urotraktu.-moč. trubici,moč. měchýř,ledviny,3.nejčastější infekt(po DC,GIT)

Cesta infekce-u novorozenců-hematogenně-při sepsi

-po 1. Roce života-ascendentně moč. cestami

původci-E.Coli,Proteus,pseudomonas(gramnegativní bakterie)

predispozice k infekci moč. cest-vrozené vady-VUR(vesico-ureterální reflux),anomalie ledv.

a moč. cest -konkrementy

-změna pH moči k alkalické hladině-(strava)

-horší sociální podmínky




Akutní pyelonefritida=ak. zánět ledvin
Výskyt-u novorozenců častěji chlapci,v koj. Věku chl.:dívky 1:1,u větších dětí dívky 3-5x častěji nežli chlapci(ascendentní šíření infekce z dol. Moč. cest)

Klinika-u malých dětí se projeví jako celkové onemocnění,bolesti břicha,nechutenství,zvracení,teploty,průjmy

U větších dětí-teploty,bolesti v zádech,někdy i bol. Břicha,nausea,bol. Hlavy

Pokud je spojena s ak. cystitidou-tzv. ak. cystopyelitida,pak k příznakům patří dysurie,polakisurie-časté močení,štípání,pálení při močení.

Dg: moč+sed.+kultivace moči(leukocytosa,bakt. V moči,proteinurie,pozitivní kultivace moči-více jak 10-5)

­FW, ­leu, ­CRP,může být i ­urea,krea,

sono urotraktu

Ter:-klid na lůžku,dostatek tekutin-urol. Čaj,ATB,antipyretika(Paralen),

Cca 20% ak. zánětů přechází v zánět chronický

 adelaide k. 


Re: ZÁNĚT LEDVIN JE BAKTRIÁLNÍ ONEMOCNĚNÍ !!! 

(14.8.2006 14:37:14)
Jo je, souhlasím ale problém je v tom, že ty bakterie se do močového ústrojí dostávají poměrně často a je jen na okolnostech jestli s ez toho zánět vyvine nebo ne.
Mám s tím v poslední době zkušenosti. MAnžel se teprve před týdnem a vrátil z nemocnice, kde právě se zánětem močových cest ležel. A opravdu ho nepodezřívám že to bylo z nošení bokovek :-)))))
Ale může to být jeden z faktorů. Bakterie jsou mršky, hups a jsou tam a čekají co bude. Pokud se držíte v teple, máte správný pitný režim, nejste oslabení nějakou virozou.... nic se nestane. V opačném případě stačí jedna návštěva letního kina v bokovkách a tričku sotva po pupík, aby byl průšvih hotový.
 Ivana 
  • 

Re: ZÁNĚT LEDVIN JE BAKTRIÁLNÍ ONEMOCNĚNÍ !!! 

(14.8.2006 20:58:55)
Moderní to není! "In" jsou nyní dlouhé tuniky..
 abracadabra 


mladá móda 

(14.8.2006 12:26:39)
Jojo to mi něco říká.Já taky v 18 chodila v zimě v minisukni,lodičkách a krátké bundičce.Pak jsem párkrát dostala zánět močového měchýře(naštěstí jen toho) a ty útrapy na WC mě natrvalo "vyléčily".Dneska už jsem NORMÁLNÍ ŽENSKÁ.:-)
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


zánět ledvin znám 

(14.8.2006 13:04:42)
Souhlasím s tím, že dnešní trendy v módě jsou nastavený snad pro mimozemšťany a ne pro normální lidi, ale mladým slečnám to asi nevymluvíte. Já jsem měla zánět ledvin chvíli před tím, než jsem otěhotněla. Bokovky nesnáším, nejradši jsem zabalená od hlavy až k patě a v zimě bez pořádného zimního oblečení nedám ani ránu. A ejhle zánět ledvin byl na světě a ještě mi pan doktor na urologii sdělil tu novinu, že jakmile jsem ho už jednou měla, pravděpodobnost toho, že se to bude opakovat je vysoká.
 Jiřka+dcerka 17 měsíců 
  • 

ZNÁM TO:-))) 

(14.8.2006 13:19:02)
Já sama jsem chodila v zimě na diskotéky v minusukni a v triku do půlky těla a to i když bylo - 15 C a naštěstí se mě tu to vyhnulo.-))) Holt si to každá slečna musí prožít:-))))) Dneska si už dávám větší pozor a mám muže urologa, takže on na to taky dohlíží. Je tu řešení: zkuste maminky svým dcerkám koupit takový svetřík, který si samy ony vyberou a takový, který budou ony nosit. Nějaká pěkný moderní, aby ho rády nosily:-))) Třeba to pomůže. Jinak mi je všech, co prožili urologické záněty moc líto.
 Hana 
  • 

Móda 

(14.8.2006 13:54:46)
Jak některé píšou, můžete nosit krátké trička a nic, a naopak balíte se a zrovna na vás se zánět vyřádí. Jde o to, že ty mladý nám nevěří. Nepomůže nám vysvětlovat. Bohužel. Taky se hrozím toho, co nás čeká.
Módní návrháři za to asi fakt nemůžou. A zase - kdo nechce jít s davem, ten se nenechá ovlivnit, ať už módou nebo čimkoli jiným.
 jana 
  • 

rifle do pasu 

(14.8.2006 14:38:54)
Bokáče přímo nesáším (na sobě, samozřejmě), ale v našem malém městě jiné kalhoty prostě neseženu. Se třemi dětmi a bez auta se špatně cestuje za nákupy, a tak tiše trpím a neustále popotahuju kalhoty přes špeky na břiše aspoň trochu nahoru, je mi zima na záda a cítím se strašně, S tričkama je to nemlich to samý - všecko tak po pupík. Nosí to i malé holčičky. Ještě že sedmileté dcerce zatím pořizuju oblečení sama, protože vůbec nepochybuju, že holá záda a břicho jsou příčinou zánětů ledvin, vaječníků apod.
 lucia1604 


Re: rifle do pasu 

(14.8.2006 15:02:19)
já bych si zase nevzala kalhoty do pasu - strašně mi to vadí a stahuju si je dolů.. :-) nevyměníme si to? :-)
 hanka 
  • 

Re: Re: rifle do pasu 

(15.8.2006 7:41:32)
jen počkej, již zachvíli bude móda diktovat kalhoty a sukně od pasu, a ty budeš možná první, co se přizpůsobí-:)))
 lucia1604 


Re: Re: Re: rifle do pasu 

(15.8.2006 8:00:18)
to těžko, opravdu nesnáším mít něco v pase... a sukně nenosím, jen v těhotenství jsem ke konci musela nosit dlouhou sukni až na zem... ale ta mi začínala až pod břichem :) Na těch posledních pár dní jsem si nic nového kupovat nechtěla... Nejsem člověk podléhající módním výstřelkům (ani mimi jsem nikdy nenosila)
 Lenka 
  • 

Re: rifle do pasu 

(14.8.2006 15:05:18)
Souhlasím, taky bokovky nesnáším. Ne, že bych si je nemohla dovolit a musela je popotahovat přes špeky, ale mám vysoký sed a bokovky mi prostě nesedí. Nedávno jsem si kupovala rifle a prodavačka mi nabízela samé bokovky. Když jsem se zeptala, jestli tam nemá náhodou nějaký NORMÁLNÍ střih, tak řekla, že ne. Ale že bokovky se teď nosí, tak ať si je zkusím. A dál se se mnou nebavila. Nakonec jsem tam vyhrabala nějaké hodně vysoké bokovky, které celkem připomínaly ten můj vysněný normální střih a celkem seděly. No ale měla jsem pot na čele. Když jsem chtěla v létě kraťasy, nastal stejný problém. Všechno jen po boky. Já prostě nesnáším, když mi leze břicho a když se ohnu, leze mi pomalu půl prdele ven. Ale sehnat normální kalhoty je někdy fakt problém. Asi nám nezbývá nic jiného, než si je spíchnout doma :o))
 Dzana 


Re: Re: rifle do pasu 

(14.8.2006 17:10:05)
Tak já to mám zřejmě nejjednodušší - kalhoty nenosím vůbec ;o))
A sukně se naštěstí dělají normální. Až budou jen bokovky, tak holt přejdu výhradně na šaty ;o))
 Lenka 
  • 

Re: Re: Re: rifle do pasu 

(14.8.2006 18:22:35)
cha cha cha, to je fakt. A šaty se snad bokový dělat nezačnou :o))))
 Vlaďka+Daniel 3/05 


tak nejsem sama:) 

(15.8.2006 15:15:22)
Vyborne, ja uz si tu v te diskusi o kalhotach pripadam jak mimozemstan:) taky uz asi 4 roky nosim vyhradne sukne, kalhoty jen oteplovaky na bezky:) Na kole nejezdim, ale pry i to se da v sukni:) Sukne jsou skvela vec, ale obcas si rikam, ze aby se clovek fakt oblekl jak chce, musi umet sit. A kdybych mela hlasovat pro kalhoty, byly by to bokovky s maxitrikem. Do pasu se mi proste nelibi. delaji osklivou postavu. Ale bokovky taky na boky, ne sed 10cm. A musi sedet. moda nosit o dve cisla mensi obleceni se mi taky nelibi.
 Jasněnka 
  • 

Re: Re: rifle do pasu 

(17.8.2006 0:29:01)
Já bokovky nemusím, tak jsem si před už docela dlouhou dobou koupila rifle (v řádu tisícovek) do pasu, které vypadají úžasně i po tisící praní a už pár lidí mi řeklo, jak v nich mám super postavu a jaký dělají supr zadeček. Nemyslím si, že bych ho měla supr, ale spíš je to tím, že všude jsou k vidění samý bokovky a špeky přetékající přes okraje a pak když má někdo perfektně padnoucí pasovky, tak vypadá úžasně:-)))
 Lída+2 


Re: Re: Re: rifle do pasu 

(17.8.2006 7:33:26)
Už nevím kdo to tu chtěl,ale včera jsem prohlížela katalog Otto a mají podprsenky i v tělové barvě a spousty košilek, které nejsou nejhorší.
Kalhoty všechny do boku pokud nezačínaj velikostí 40:-((((((((((((((((((((((

takže zkusit třeba i quelle, protože to když se objedná tak se to v krámku může i nechat kdyby to nevyhovovalo.:-)
 Mary 
  • 

Re: rifle do pasu 

(16.8.2006 10:18:14)
Zamyslela jsem nad tim, od kdy leti ty bokovky ... Ja sla na materskou na podzim 2002 a od te doby (tesne predtim nejspis zakoupeno) mi zbyly dodnes ve skrini nekolikery rifle normalne do pasu, nejaky HIS a Delwiny. No ... pak se v zime 2004 narodilo druhe ditko ... a po dvou materskejch uz mi nesedi prave ten pas ... reklo by se o fous, ale tatam je pak to kalhotove pohodli :))) A tak uz jsem taky musela doplnit nove rifle ... no bokovky, ale aspon rozumne vysoke. Jsem jakztakz v konfekcni velikosti 38 pri vysce 170. Ale pripada mi ze prave bokovky jsou k "normalni" postave trosku nepratelske. Zda se mi, ze opticky snizuji delku noh, a stale pretrvavajici zvonace jeste v detailu zkracuji stehna ... nezda se vam. Ja mam pocit, ze tehdejsi klasiky do pasu spis postavu trosku "zdvihly". Co myslite ?
 Evča, kluci 90+96 


Taky jsem neměla rozum :-( 

(14.8.2006 15:02:28)
Milá Maceško, naprosto souhlasím s tím, co jsi napsala. Mám chuť to emailem rozeslat svým mladším kámoškám - nebo spíš kámoškám mého staršího syna :-)) Jako máma a ženská z kategorie - řekněme - středního věku ;-) to vidím přesně stejně jako Ty.

ALE! Vzpomínám si, když mi bylo 16-19 let, začaly se nosit minisukně i u nás na maloměstě. Předtím to bylo něco nemyslitelného. Neměla jsem nikdy skvělou postavu, ale nohy celkem ušly, tak jsem radostně začala nosit mini. Sice ne bokovky - to se tehdy nenosilo - ale délka max. do půlky stehen. Měla jsem pocit, jak mi to sluší a chodila jsem tak i v mrazech. Ono to vypadalo pěkně - hezké kozačky, silonky, tvarované nohy a pak sukýnka. Maminka i babička mi mockrát říkaly, ať tak nechodím aspoň v mrazech, že budu mít problémy s koleny. Nevěřila jsem - vždyť jsem byla zdravá a plná energie a chtěla jsem se líbit. Po letech jim bolestně dávám za pravdu a moje bolavá vrzající kolena mi připomínají pravdy, které jsem před lety nechtěla slyšet :-(
 Kačka 
  • 

Hloupá móda?! 

(14.8.2006 15:06:38)
Ano, ještě jednou: záněty ledvin i např. močových cest bývají bakteriálního původu, jenže způsob oblečení k tomu rozhodně přispívá. Jedna z mých kamarádek trpěla téměř stále záněty močáku, než jí doktorka doporučila nosit bavlněné spodní prádlo a mýt se int. mýdlem. Že muže bavlna nevzrušuje, je jiná věc, totéž i o odhaleném břichu, zádech atd..
Mně se u tohoto článku vybavila asi šestiletá holčička, kterou maminka v zimě snášela ze schodů, protože ta malá nemohla ve vysokých kozačkách ohýbat nohy v kolenou a ty schody sejít sama :-)! Tak to jen tak pro ilustraci té skvělé módy a toho, jak někdo kvůli ní dokáže zhloupnout...
 cukfuk,karolínka 20.11.04 


Re: Hloupá móda?! 

(14.8.2006 15:19:29)
dceru mám ještě malou, ale tak nějak tuším, že to řešit budeme taky. možná to tady zanělo, diskusi jsem jen přelítla. co takhle zkusit koupit nějaký modní časopis, najít modely, kde není vidět pupík a holá záda, ukázat to dceři a vysvětlit jí, že to se taky nosí. možná tam bych viděla řešení.
přeji krásný den. cukfuk
 Evča, kluci 90+96 


Re: Re: Hloupá móda?! 

(14.8.2006 15:47:38)
Nejde jen o módní časopisy. Problém vidím zcela prakticky v tom, když přijdu do obchodu a chci na sebe kalhoty, tričko, košili. Kalhoty většinou k bokům - z čehož vylézají špeky i mladým hubeným holkám, natožpak nám starším a pokročilým ;-) Trička a košile kraťounké a ještě strečové, že si říkám, jestli nejsem v dětském oddělení - vše vypadá tak malé. Jsem dost vysoká, takže potřebuju tričko v jakési prodloužené délce, místo toho mají vše nesmyslně zkrácené i na normálně velké ženy, natožpak pro nás dlouhé :-( A když žena po dětech nemá "postavičku k nakousnutí", tak netouží po přiléhavých tričkách... jenže problém - těžko sehnat slušivé příjemné a dobře vypadající věci!
Mám dva kluky, takže neřeším problémy s nerozumnou dospívající dcerou... ale celkem chápu maminky, když v pátém obchodě rezignují a koupí dceři to, co chce, protože vidí ty spousty kraťounkých "skvělých" triček a bokovek... ale "normálně" dlouhé a pěkně vypadající triko se najít nedá.
 Pavla3 


Re: Re: Re: Hloupá móda?! 

(14.8.2006 17:55:44)
Nedávno jsem objevila zajímavy střih, který má vzadu vyšší pas a vepředu jaksi snížený (až pod ten pupík), ale z hlediska pohodlnosti je to opravdu super. Taky mám tzv. vysoký sed :-)) Bohužel tento střih nabízejí jen dražší značky a tím rozhodně nemyslím kenvelo ..... Smůla.
Jinak si nemyslím, že za tohle může módní průmysl. Já bokovky nosím taky a i v zimě, ale nedovedu si představit, že bych vylezla bez tílka. Teď se prodávají takový hezký barevný elastický (jsou z toho materiálu i nohavičkový spodní kalhotky) a ty jde vzít skoro pod cokoliv. No a bundu nosím i v 5 stupních péřovou (v -10 pak horolezeckou péřovou :-))))
Typy ženských (či mladých holek), které pro "módu" a svůj vzhled udělají cokoliv byly jsou a budou. Možná v té pubertě je to horší, nečetly jste o stahovačkách z předminulého století asi taky "superzdravá" věc ne???? Ještě dnes občas vyrazím na hory nebo do kempu a některé kolegyně si každé ráno vytvářejí dokonalý make-up i když je může potkat tak ledy grizzly s vlkem :-))))
 Radka 
  • 

Re: Re: Re: Hloupá móda?! 

(14.8.2006 22:42:39)
Také neholduji této módě, nehledě na to, že na to ani nemám postavu. Ale chodí mi např. domů katalod módy Magnet a modelky oblečené tam, mají na sobě "normálně" vyhlížející modely. Tak snad toto je jedno z řešení, jak sehnat např. delší tričko. Má to jen nevýhody - vyšší ceny a nemožnost vyzkoušení. Takže já jsem si jednou riskla a velikost trička podle tabulek odhadla. Naštěstí mi sedí pěkně. Ale pořád bych takto samozřejmě nekupovala, bohužel, ty ceny. Bylo to jen výjimečně.
 Zuz+09/05 
  • 

prodloužené trika 

(14.8.2006 23:55:52)
Evčo, zkus prodejny H&M, tam ty "prodloužené" trika mají. Neprezentují je jako prodloužené, ale nám nižším postavám tak sedí. Píšeš, že jsi vyšší, Tobě by měli být akorát.
 Lucka 
  • 

CaA 

(15.8.2006 18:49:07)
Ahoj :o)

Já jsem řešila, kde si jako (sakra) mám koupit delší tričko než nad pupík a našla jsem ho v CaA. Sice je na něm Medvídek Pú, takže ho nemůžu nosit třeba do práce (i když v nouzi už se párkrát stalo), ale když stojím, je mi opravdu do čtvrtky zadku, takže když se předkloním, končí cenťák pod pasem kalhot. Doporučuju - i když stálo skoro pětikilo :o)
 Ivča 
  • 

Re: Možná zajímavá rada, jak na módu pro naše děti... 

(19.8.2006 2:32:22)
...sice možná ne pro každou kapsu, ale za vyzkoušení to určitě stojí. Povím Vám jeden příběh, který se udál cca před rokem a půl:

Stojím u pokladny v C&A na Andělu, je krátce před zavíračkou, v ruce držím pár hadříků pro moji, v té době čtyřletou, dcerku a naštěstí nespěchám. Přede mnou totiž stojí paní asi v mém věku obtěžkaná cca 7 kalhotami, několika mikinami, zhruba 10 tričky a možná ještě něčím. Tiše jsem si povzdechla a odevzdaně čekám. Starší paní pokladní se, během odbavování této zákaznice, zvědavě zeptala, pro koho nakupuje tolik oblečení a já nechtěně vyslechla velmi inspirující historku.

Ten celý nákup byl určen 14leté dceři oné paní. Povídala, že dříve chodila nakupovat oblečení vždy s dcerou, ale její dítko si v posledních letech vždy vybíralo zcela neakceptovatelné oblečení (vzhledem a často i cenou) a pokud jí to matka nechtěla koupit, ztropila vždy v obchodě hysterickou scénu, ječela, nadávala, prosila... Prostě divadlo, kterým "pobavila" vždy spoustu dalších zákazníků a nejméně polovinu personálu. Matce bylo trapně a se strachem a velkými nervy chodila s dcerou nakupovat. Zato dcerka se bavila a téměř vždy dosáhla svého(případně nic nekoupily, ale nahá dcerunka taky chodit nemůže)! No, ale pak si jednou všimla, že v některých obchodech nabízejí možnost vrátit nebo vyměnit nenošené zboží (s originálními cedulkami a cenovkami) do určité doby bez udání jakýchkoliv důvodů. A tak, když její dcera potřebuje nové oblečení (třeba, že už vyrostla z kalhot), zajde do takových obchodů, nakoupí několik kusů oděvů, které jsou z jejího hlediska akceptovatelné. Pak to dá doma dceři k vyzkoušení s tím, ať si z toho vybere jedny, dvoje kalhoty, které se jí nejvíc líbí... a ostatní oděvy za pár dní vrátí zpět do obchodu. Funguje prý to výborně, dcera je vcelku spokojená a matka taky. Paní si sice povzdechla, že to chce sice krátkodobě určitý kapitál, ale krátce po výplatě se to dá bez problémů zvládnout. Vždyť je to jen na pár dnů a za ten klid to určitě stojí. Nakupovat spolu tak chodí do obchodů jen vyjímečně a nějaký ten výstřelek se dvakrát, třikrát ročně (třeba k narozeninám či vánocům) snese.

Tak co, nebylo by to řešení i pro některé z Vás?

Mě to každopádně inspirovalo a už teď to často využívám. Naše Anetka totiž často nemá v obchodě tu správnou náladu na zkoušení oblečení. Takže raději nakoupím v klidu více kousků oděvů, často ve dvou velikostech, doma vyzkouším a nepotřebné vrátím. Jen pevně doufám, že až moje dcera doroste do pubertálního věku, bude tahle rada ještě fungovat. Držím palce...
 Xantipa. 


Re: Re: Možná zajímavá rada, jak na módu pro naše děti... 

(19.8.2006 20:35:41)
Ivčo, tak tohle bych vůbec neřešila - u 14tileté dcery. To je strašné. A navíc - co to je "akceptovatelné" oblečení - to je sporné. A že dceruška nemůže chodit nahá - no snad nějaké oblečení ještě má - a že je třeba už trochu jeté - no a co? Když se neumí v obchodě chovat, tak to bohužel. Dcera kdysi taky zkoušela při nákupu "hysterku", tak jsem všechno oblečení vrátila prodavačce, omluvila se za dceru a okamžitě odešla - publikum a záchrana nebyla, takže ji to velmi rychle přeslo. Dcera si to už nikdy nedovolila. Navíc si myslím, že má právo chodit ve věcech, které se líbí jí a ne mě - vždy dostane určitou částku na nějaký druh oblečení, např. kalhoty, a jestli si koupí za tu cenu jedny, nebo dvoje a nebo + něco navíc, to už je její volba. Ale obskakovat ji stejně, jak jsi popsala v předchozím příspěvku, to ani náhodou. Dcerunka by jednoduše chodila s dírama na zadku, schválně, koho by to přestalo bavit dřív. Jak chodí oblečená čtrnáctiletá slečna, tak to je vizitka její a ne mámy a někdy přece musí začít nést odpovědnost za některé věci - ve čtrnácti by měla se zvládnout alespoň obléknout přiměřeně situaci - bez pomoci matky.
 Tereza 
  • 

Re: Re: Re: Možná zajímavá rada, jak na módu pro naše děti... 

(19.8.2006 21:34:52)
Xantypo, naprosto souhlasím. Je to tak!!!
 estra+Ema 1/02+Kvido 1/08 


holá břicha 

(14.8.2006 16:09:23)
Bohužel se tento problém netýká jen náctiletých. Návrháři si své "klienty vychovávají" už ve věku, kdy jim na módě ještě nezáleží. Už několikrát se mi stalo, že jsem vybírala oblečení pro svou 4 a půl letou dceru. Sáhla jsem po mikině, která se mi zdála rozměrově akorát a na cedulce stálo 7 - 8 let. Ne, že by má dcera byla nějak veliká. Po bližším ohledání jsem zjistila, že délka je akorát, ale rukávy by byly příliš dlouhé - takže rukávy opravdu pro 7-8 let, akorát, že holčičkám polezou bříška (vaječníky) i záda (ledviny).
 Katka,kluci 4 a 7 
  • 

Máš pravdu... 

(14.8.2006 16:22:23)
Známá mi ted dala pár trik po svých holkách,ať to vezmu klukům třeba na chalupu.No a je to tak,že ty trika nosí ten čtyřletý - délku má akorát (normálně se to dá zastrčit do gatí),rukávy jsou však na dvojí ohrnutí. Chodila v tom 8 letá holčina.Jo a ještě jsou mu veliká kolem krku.Takže ty holčičky jsou odmala zvyklé,že jim z trika lezou záda.Já bych se z toho zbláznila,ale jim už to ani nepřijde...
 DENISA 
  • 

Normální 

(14.8.2006 16:09:24)
Milé dámy, vaše handrkování o tom, jestli jsou bokovky hezké či ne, jestli jsou ženy nad 25 v bokovkách praštěné či nikoliv, jestli je nátlak modních výstřelků pro náctky nebezpečný nebo ne, je zcela zbytečné. Za našich mladých let se k nám žádný tlak módních časopisů ani nedostal přes hranice a taky jsme nosily příšernosti a mrzly, byť babičky říkaly...... To je prostě ta puberta a né nějaká zanedbaná výchova, či nízké sebevědomí dotyčné náctky. Maminky nemohou dělat nic jiného než se snažit domluvit a pomoci vybrat něco in, ale více zakrývající (já osobně bych ovšem v zimě dceři s holým pupíkem místo domlouvání jednu vlepila). Když už to dopadne špatně a zánět močáku je na světě, tak po svých letitých zkušenostech s tímto, doporučuji jediné: IHNED při prvním zánětu sebrat dítě a mazat s ním na urologii. NIKDY k obvoďákovi, který napíše nějaké léky a je to. Na urologii zjistí příčinu (může jich být mnoho - bakterie, kvasinky, písek....) a podle toho taky léčí. Tím se jedině vyvarujete toho, aby se z prvního zánětu stal zánět chronický, nebo se to dostalo až do ledvin. Nechápu proč stále obvodní lékaři toto podceňují a myslí si, že na takovou "drobnost" stačí sami.
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


Re: Normální 

(14.8.2006 16:33:27)
S tím doktorem máš pravdu. Já jsem zánět ledvin měla a aniž bych šla k obvoďákovi, šla jsem rovnou na urologickou kliniku (pravda ze známosti) a obešla jsem obvoďačku a když jsem potom po ní chtěla napsat neschopenku s potvrzením z kliniky, tak se na mě tvářila jako kyselá okurka, jaktože jsem nejdřív nešla počurat papírky k ní. Na tý klinice rovnou udělali i ultrazvuk a to pochybubu, že by mě tam obvoďačka vůbec hnala.
 Dzana 


Ach jo ;o( 

(14.8.2006 16:43:24)
No přesně... já si pořád říkám, když vidím slečnu v mrazu s bundičkou nad pas a holým pupkem... jestli jí to stojí za to. Nemluvě už o tom ohromně sexy červeném nosu a popotahování...

Já nikomu "skvělou módu" neberu, ale zastávám názor, že jedině v létě a ne večer... a navíc, to je móda pro superštíhlá děvčata a z přetékajících boků se mi dělá šoufl... z koukajících zadků taky nemám kdovíjaký pocit blaha...

Rozhodně nikomu nezávidím - štíhlá jsem, ale vážím si ženských tvarů - tak proč je kazit bokovkami? (Navíc já tedy kalhoty nenosím) ... nejsem žádná zatuchlá matrona, je mi 27 ;o))

To, co napsala Maceška, je dost smutné... já jsem se tedy nikdy nestyděla nosit košilku apod... zvlášť v dnešní době už se dá za slušný peníz pořídit i hezké prádlo a oblečení, a zároveň při tom myslet i na zdraví.
 jutta 
  • 

těžko říct 

(14.8.2006 18:37:10)
Záněty močových cest trpím od malička (6let). Navštívila jsem spoustu lékařů, ale výsledek žádnej. Potom jsem skončila v nemocnici s diagnozou akutního zánětu močových cest. Pobyla jsem tam 6týdnů a od té doby mám neustále potíže. V noci jsem se dlouho pomočovala a v zimě jsem měla snad každý třetí týden zánět. Až po téměř 22letech mi urolog zjistil zúženou močovou trubici, která je důvodem mých častých zánětů. Tím nejdůležitějším faktorem ale je oslabená imunita, takže pokud je chladno a nejsem zrovna fit, je dost velká šance, že prostydnu a bakterie v moči se mi namnoží a začnou řádit. Dneska jsem po kalibraci močové trubice a beru léky na posílení imunity. Zimu očekávám s nadějí, že aspoň jedno z toho mi pomůže, abych nemusela chodit jako lenochod, nebo snad ležet doma v posteli místo toho, abych si hrála s dětma ve sněhu. Přitom se vždy oblékám do teplých věcí a záda si chráním, jak je to jen možné. Souhlasím ale, že zrovna taková móda, kdy je vidět pupík i ledviny, není dobrá pro lidský organismus. Stejný názor na odhalené pupíky má hodně gynekologů a já znám ty následky.
 Lída+2 


Macešce 

(14.8.2006 19:22:03)
Opět jsem si početla. hezky napsané Díky.PŘEJI BRZKÉ UZDRAVENÍ DCERCE.

Jinak trička pod pas taky neseženu. A jak se snažím.:-(((((((((((((((((
Bokovky mi darovala sestra k vánocům. měla jsme je jen ten den jestli mi jsou. necítím se v nich.:-(
Vadí mi právě ta holá záda.

Taky radši košilku... a triko v kalhotech,ale když to někomu nevadí ať si to nosí.

MYslím, že v tuhle chvilku je to spíš o těch výrobcích. Prostě nevyrábějí. A kalhoty NOEMÁLNÍ se chystám opravdu ušít.

Když jsme byla puberťák: tak jsem ani moc neřádila: to se moje mamka měla. Moje sestra jí to vynahradila. Co nosila na jaře na podzim už nechtěla, že to vyšlo z mody.Podobných chuťovek mraky.... takže matkám všech PUBOŠŮ. PEVNÉ NERVY.Ono je to třeba někdy přejde.
 AlčaK 


Re: Macešce 

(14.8.2006 21:10:00)
Taky mě bokovky a krátká trička pěkně štvou. Přece jenom po dětech nějaké to kilo mám a vykukující špeky mi zrovna sebevědomí nepřidají. Takže jsem si v sekáči koupila 3 dlouhá trika a začínám s vrstvením:-)))
 Danuš 
  • 

Košilky 

(15.8.2006 8:36:56)
Článek mě zaujal, i když děti zatím nemám, a se zájmem jsem pročítala diskuzi pod článkem. Bokové kalhoty nosím, ale přiměřeně vysoké, aby mi z nich nelezl zadek, ani spodní prádlo. Zvykla jsem si na ně a cokoliv jiného mi je nepříjemné. Jak už tu někdo psal, další trička jsou k nesehnání a ani představa trika zastrčeného v kalhotách mě příliš neláká. Zima od zad ale taky není nic pro mě, proto vedu věčný boj ve shánění košilek.V obchodech vidím buď košilku pro starší generaci (starší prominou, ale na mě to tak působí) a nebo krátké, že dosahují tak k pasu, čemuž bych ani neříkala košilka, ale nějaký top. A to sháním jak v běžných obchodních domech, prodejnách se spodním prádlem, tak i v luxusnějším. Předpokládám, že účelem spodní košilky je, aby nám netáhlo na záda, tudíš se dala někam "zastrčit". Pravda je, že měřím asi 175cm a kalhoty nosím nízké, takže košilku potřebuji delší.
Vzhledem k tomu, že v příspěvcích doporučujete zakoupit košilku např. růžovou, prosím o typ, kde toto prádlo kupujete. Já stěží seženu obyč. bílou. Celou loňskou zimu jsem strávila tímto honem a povedlo se mi jednu jedinou sehnat až v březnu! Což bylo vcelku pozdě
 Andy 
  • 

Re: Košilky 

(15.8.2006 15:32:46)
Košilku mám tělovou, z pružného materiálu, připomíná mi mikro vláknový kalkotky. Cedulku jsem už ustřihla tak ti nenapíšu přesně z čeho je. Koupila jsem ji v obchodě Punchocha-cha. Nebo nějak tak. A jsem velice spokojená.
 Kačka 
  • 

Re: Košilky 

(15.8.2006 22:01:01)
v životě mě nenapadlo nakupovat prádlo v supermarketech,ale v těhu jsem bylo co týden jiná velikost a takovej Globus,nebo Carrefour prodavají dostatečně dlouhé,barevné košilky,což mě mile překvapilo:-).
 Zuzka 
  • 

Re: Re: Košilky 

(16.8.2006 8:52:49)
Kačko, já paradoxně kupuju košilky na sebe v Tescu, ale v dětském, bílé vždy s nějakou krajkou a stojí okolo 150,-Kč. A velikost 164 nebo 170 je v pohodě. Jinak v C@A se dají sehnat delší trička nbo tílka, ale je to zn. Canda, moda pro starší. Jinak jsem i v těhotenství nakupovala trička v C@A vel. L mě zakryla i bříško a to mám 172 cm a přibrala jsem 16 kg. Takže sehnat delší tílka a trička se dá, ale musíte zkoušet hledat. Jak je to v jiných městech nevím. Jsem z Prahy a tady seženu vždy všechno, co potřebuju.
 Danuš 
  • 

Košilky 

(15.8.2006 8:36:58)
Článek mě zaujal, i když děti zatím nemám, a se zájmem jsem pročítala diskuzi pod článkem. Bokové kalhoty nosím, ale přiměřeně vysoké, aby mi z nich nelezl zadek, ani spodní prádlo. Zvykla jsem si na ně a cokoliv jiného mi je nepříjemné. Jak už tu někdo psal, další trička jsou k nesehnání a ani představa trika zastrčeného v kalhotách mě příliš neláká. Zima od zad ale taky není nic pro mě, proto vedu věčný boj ve shánění košilek.V obchodech vidím buď košilku pro starší generaci (starší prominou, ale na mě to tak působí) a nebo krátké, že dosahují tak k pasu, čemuž bych ani neříkala košilka, ale nějaký top. A to sháním jak v běžných obchodních domech, prodejnách se spodním prádlem, tak i v luxusnějším. Předpokládám, že účelem spodní košilky je, aby nám netáhlo na záda, tudíš se dala někam "zastrčit". Pravda je, že měřím asi 175cm a kalhoty nosím nízké, takže košilku potřebuji delší.
Vzhledem k tomu, že v příspěvcích doporučujete zakoupit košilku např. růžovou, prosím o typ, kde toto prádlo kupujete. Já stěží seženu obyč. bílou. Celou loňskou zimu jsem strávila tímto honem a povedlo se mi jednu jedinou sehnat až v březnu! Což bylo vcelku pozdě
 Dzana 


Re: Košilky 

(15.8.2006 15:44:19)
Já tedy obvykle kupuji košilky "u Vietnamců" ... nebo podobných krámech s "levným oblečením" - nemyslím secondhandy, ale krámky, kde jde sehnat totéž, co na tržištích - ono je to celkem kvalitní a navíc košilky jdou sehnat právě v různých ostínech - já mám třeba stejný typ bavlněné košilky na úzoučká !!! ramínka (pro mě tedy dost zásadní jsou i ramínka kvůli výstřihům) v bílé, béžové, růžové, meruňkové, červené i černé.
Nevím k čemu se dotaz váže, ale barva prádla je podle mě taky důležitá a žehrám na to, že skoro nejde sehnat tělové prádlo - potřebovala bych takhle podprsenku v béžové a to je hotová tragedie... nechápu - v obchodním domě opravdu černá - bílá, maximálně vínová případně vzory... ale skutečná tělová pod bílé a průsvitnější oblečení nesehnatelná ;o((
Košilky v běžných obchodech opět - výhradně bílá či černá - přitom bílá je podle mě skoro nejnepraktičtější barva - to už ani nekupuji... hodí se maximálně pod světlé nebílé triko ;o)
 Lída+2 


Re: Re: Košilky 

(15.8.2006 18:19:25)
http://www.upavan.cz/html/czech.html
jukni se sem. Já jezdím přímo do jejich prodejny v Trutnově a jsme max. spokojená.Paní mi vždy najde několik podprsenek, že nevím co vybrat.
 Jitka 
  • 

Souvislost s tím, co je k dostání? 

(15.8.2006 11:37:09)
Možná tenhle problém také souvisí s tím, co je k dostání za oblečení.
[Já sama s tím mám docela problém, protože nemám zrovna konfekční velikost. Na druhou stranu nemám tvary typicky obézního člověka, takže když už mi něco je v ramenou (u svršků) nebo v pase (u kalhot), je mi to široké v pase. Málokdy seženu něco, co vyloženě sedí, takže některé nové věci musím nechat upravit u krejčové, což je nemalý výdaj navíc.]
Maximum pěkných věcí je ve velikostech 36 nebo 38. A pak se ptám: Co by výrobcům udělalo, ustřihnout té látky trochu víc? Vždyť by na tom určitě vydělali, protože by měli mnohem víc zákazníků. Obchodům s oblečením však vévodí éra miniaturizace. Většina věcí se šije v Číně a dalších orientálních destinacích a mám pocit, že se tam řídí heslem "Podle sebe šiju na tebe." Realita je taková, že tyhle národy opravdu jsou subtilnější a menšího vzrůstu, takže sehnat běžné oblečení v optimální velikosti bývá pro mě problém . A pak mám na výběr mezi pěknou, ale krátkou/malou mikinou nebo "nevzhledným vakem" popř. ničím. :o(
 Šárka 
  • 

Re: Souvislost s tím, co je k dostání? 

(15.8.2006 23:48:10)
Mluvíte mi z duše ... Mám stejnou zkušenost.
 Gábi, 2 děti 


To asi ne ... :-) 

(15.8.2006 13:00:55)
Maceško, snad si opravdu nemyslíš, že zánět ledvin je způsoben návštěvou letního kina?! Prochlazení může být něčím, co malinko zeslabí imunitu a tělo může o trochu hůře s infekcí bojovat.
Co moje paměť sahá (a co sahala i mé stoleté babičky), požád se vypouštely z pusy takové s prominutím hovadiny (a to samozřejmě nejen laickou veřejností, ale i renomovanými odborníky). Za mě se "jistě" nastydlo v minisukni, bez ponožek, kazil se zrak kvůli patce přes obličej, časté mytí ničilo vlasy atd. I já jako dítě nenáviděla hnusný kus oblěčení zvaný "košilka" a nikdy jsem ho nevzala na sebe a také ho nenutila svům dětem. stejně jako bych ani dítěti nedala do sandálů ponožky a klidně je nechám běhat v mokré trávě.
Dříve se lidé oblékali mnohem méně, než dnes, déle pobývali venku a měli lepší termoregulaci. Ale i my dnes zlepšení situace můžeme pomoci otužováním a pohybem. Když dnes vidím šílené rodiče jejich nabalenými spocenými dětmi, kteří obviňují spolucestujícího ve vlaku, že otevřel okno a jejich dítě tudíž nastydne, nemám slov :-(
Chce to trochu zdravého rozumu a denně studenou sprchu :-)
 Verča 
  • 

Re: To asi ne ... :-) 

(15.8.2006 14:10:35)
Tak Gábi, já si uhnala těžký zánět ledvin, právě tím otužováním a hlavně sprchováním se chladnější vodou. Je pravda měřím 172cm a vážím 51 kg, takže mě žádné tuky nehřejí. A to jsem na to šla opravdu pozvolna. Dnes mám ráda teplo a krátkých tílkách chodím opravdu jen v létě.
 jana 
  • 

Re: To asi ne ... :-) 

(15.8.2006 22:23:16)
Gábi-tak to se teda docela pleteš...Já třebas taky nadávám,/sice potichu/,když někdo ve vlaku otevře okno a to způsobuje průvan.Chlad ani vítr mi nevadí,ale průvan je jak dělaný na zánět středního ucha /to mi potvrdil i ORL lékař/,a že jsme si s ním užili...Jinak náš synek má operované ledviny a v doporučení od lékaře měl,že by se neměl nachladit....Když něco "podchladíš",oběh krve se zmenší a tudíž "bakterie" mají "pré"...
 Šárka 
  • 

Asi jo ... 

(16.8.2006 0:00:44)
... nějaká souvislost nachlazení se zánětem ledvin tu nejspíš je. Moje dcera prodělala zánět ledvin před dvěma roky a lékaři mi řekli, že by neměla prostydnout. To znamená ji celý život hlídat, aby nenastydla. A Vy nevíte, jak to souvisí s letním kinem? Jednoduše tak, že se tam sedí na zemi zpravidla, na dece, na mikině, na trávníku. U nás je letní kino někdy od 22. hodiny a zkuste dvě hodiny v noci sedět na zemi a ještě s holými zády. Já bych to teda zkusit radši ani nechtěla.
 Jenny 
  • 

Už vím.. 

(15.8.2006 13:06:20)
Taky jsem nosila tričička do pasu - holý záda. No, po dvou prodělaných zánětech močáku si tričko do pasu dovolím jen v létě a musí být opravdu teplo.. Samozřejmě v zimě košilky. A jak už tady někdo psal, nemusí to vypadat ,,babsky" - vrstvené oblečení je taky ,,in". Klidně si zastrčím delší tričko do džínů a k tomu kratší mikinu a nevypadá to špatně. Opravdu to doporučuju každému, protože to není sranda. Nikomu nepřeju tu bolest, kdy to zašlo tak daleko, že mě musel přítel vézt v noci na pohotovost, kde mi dávali kapačku, aby se mi ulevilo a nemusela jsem běhat každou minutu na WC, kdy z vás stejně nic neteče, ale potřebujete straaašně...
 Ctirad 
  • 

. 

(15.8.2006 14:27:01)
Na ženě je jedna z nejpřitažlivějších věcí zadek. Jedno jestli malý nebo velký, prostě zadek. Jenže jeho typický přitažlivý tvar právě bokovky rozmáčknou a "rozpůlí", takže už vypadá jako na zem spadlá přezrálá broskev. Proto se mně bokovky na ženách vůbec nelíbí.
 Luděk 
  • 

Re: .. zadek .. 

(20.8.2006 21:05:58)
Svatá pravda, líp bych to asi nevyjádřil ..
 Šárka 
  • 

Co dělat? 

(15.8.2006 23:17:15)
Velmi děkuji za tento článek. Mám 17letou dceru a vím, o čem píšeš.
Dám jí Tvůj příspěvek přečíst, ale pochybuji, že to bude co platné.
V tomto věku mají svoji hlavu a musí si natlouct, nedají si poradit, všechno vědí líp ... Ale co s tím? My nebyli jiní, dobře si na to pamatuju. I když v té době nebyl takový diktát módy jako je teď. Nedali jsme si poradit v jiných věcech. Nezbývá než se z pozice matky bezmocně dívat, jak se naše dítě žene "do záhuby" a být nablízku a foukat potom ta bebíčka. Oni nevědí, co se může stát, nepřipouští si to, že zrovna jim by se mělo něco stát, nevědí jaké to je mít o někoho strach, vidět někoho na lůžku a jen čekat na zázrak uzdravení. A co při tom prožívá máma nechápou a ani nemůžou chápat, protože samy ještě nejsou matkami. A až budou, budou řešit stejné problémy jako teď řešíme my. Já vím, že to nejde, ale zakázala bych nejen ta holá záda, ale i ty všelijaké miss a časopisy plné anorektiček, které mladé holce snadno vnutí názor, že má-li víc než 55 kg, je tlustá a naprosto nepřitažlivá.
Vám z celého srdce přeju, aby se dcera uzdravila a neměla žádné následky. Asi vím, jak Vám je. Moje mladší dcera prodělala zánět ledvin před dvěma lety, když jí bylo půl roku. Týden jsem s ní byla v nemocnici a další tři měsíce trvala léčba doma. Stála jsem nad postýlkou v nemocnici jako Vy a nepřála si nic jiného než aby bylo všechno v pořádku. Zhruba rok po léčbě nás poslali na vyšetření do Hradce Králové, kde mají takový ten tunel (teď nevím jak se to jmenuje přesně), kde si dcera lehla a celé jí to obkroužilo a "vyfotilo" ze všech stran. Mělo by to odhalit právě ty případné jizvy a změny na ledvinách, které na UZ a RTG vidět nejsou. Asi nic dokonalejšího není. Kontrola dopadla dobře, žádné následky prý dcera nemá. Snad to bylo tím, že léčba byla včasná. Vás určitě taky na něco takového pošlou a přeju Vám, aby to bylo v pořádku.
 PETRA 
  • 

Re: Co dělat? 

(16.8.2006 21:51:00)
Mate pravdu,deti to nepochopi co proziva matka kdyz jeji dite je nemocne,to pochopi az budou samy mamou.Je to hrozne kdyz si nedaji rict,me je 26 let a uz jsem prodelala nekolik zanetu mocaku.(Mam uz syna a tak vim co je to strach o dite.Kdyz jsem ho jeste nemela,tak by me nenapadlo jak se matky muzou o sve dite bat)Ale ja nenosim bokovky a nemam hola zada,ale vzdy jsem nejak prochladla nebo v zime kdyz me byla zima od noh tak to bylo hned.Kdyz vidim holky jak v mrazu a nemusi to byt jenom v mrazu maji hola zada a pupiky,tak si rikam,ty na to jednou doplatis.Pry jsou na to dobre brusinky a pit a pit!
 Martina 
  • 

zánět ledvin 

(17.8.2006 10:58:00)
zánět ledvin sice JE bakteriální onemocnění, ale vzniká často tak, že bakterie postupují ze zaníceného močového měchýře nahodů až do ledvin. Jak se dostat k zánětu močového měchýře asi každý ví.
Jelikož jsem si takový zánět párkrát zažila, garantuji vám, že si nikdy nesedám na studené lavičky apod. a dávám si velkého majzla na to, abych měla ledviny a tam kolem v teple. Jeden zánět ledvin jsem si zažila a můžu říci, že mi v životě nebylo tak zle. Nedávný porod proti tomu byl procházka růžovým sadem.
A taky mi babička říkávala, oblékej se, nachladíš se.... ale člověk si fakt nedá říci, dokud si to sám nezkusí
 Zuzana + Jonáš 18 měs. 
  • 

zimní boty 

(21.8.2006 14:43:16)
Teď se holky pořádně podržte židle.... Dnes jsem byla koupit synkovi botky,protože mu nějak naráz vyrostla nožička a v sandálkách palečkem vytírá chodník. Kromě tenisek měli už i krásné zimní botičky, na pohled paráda, vyšší, kotníčkové, s kožíškem uvnitř. Vzala jsem je do ruky a ejhle - zdály se mi nějaké lehké. Přímo jsem se zděsila toho, jak je tenoučká podrážka, no to snad byly 3-4 mm!!! Ale nejvíc mě dorazila prodavačka, která pohrávajíc si s nimi v ruce mi s důležitým tÓnem v hlase "vysvětlila" že:"boty jsou sice s tenkou podrážkou, ale přece to je dneska to nejmodernější....". Tak jsem koupila šíleně nemoderní tenisky....
 Petra 
  • 

Re: zimní boty 

(24.8.2006 20:18:09)
At uz jdou s tou modou nekam!!!!!Radsi koupim fest nemoderni,poradny zimni boty,v kterych bude teplo!!!:)
 jana 
  • 

Re: Re: zimní boty 

(25.8.2006 11:39:05)
Tak dnes je v MF Dnes článek o tom,jestli je médra zdraví nebezpečná..je tam podtitulek "méda krátkých triček s sebou přináší opakované záněty močových cest a ledvin"
 Plča,Barča,Áďa 
  • 

Vskutku praktická móda pro mrňata... 

(21.8.2006 16:00:53)
Chápu, že s 16-ti letou slečnou dost často nehne vůbec nic. Vzpomínám na svoji pubertu, a divím se, že jsem ji vůbec přežila... Ale co s 3letou holčičkou, které je vlastně úplně jedno, jaké má tričko, hlavně když je růžové, nebo s medvídkem Pú. Problém zůstává však stejný. zkuste se projít po obchodech, sekáčích, větnamských tržištích a sehnat tričko, které bude dostatečně dlouhé na to, aby vydrželo v kalhotách déle než 5 minut! U letních triček mě to zase až tolik netrápí, ZATÍM.... 3-leté dítě ještě nechodí do letního kina. Jen doufám, že v nejbližších 10-ti letech se v tomto ohledu něco změní... Prosím, prosím, prosím, prosím,...
 Boba 


zadny strach 

(21.8.2006 22:21:24)
caf Macesko, chapu, ze jsi rozmrzela, ale urcite to nebude tak spatne, jak to ted vypada. Jsem carodejnice, slibuji ;-)
 Boba 


zadny strach 

(21.8.2006 22:21:29)
caf Macesko, chapu, ze jsi rozmrzela, ale urcite to nebude tak spatne, jak to ted vypada. Jsem carodejnice, slibuji ;-)
 Kisi + 2 děti 


ach jo 

(25.8.2006 22:26:10)
taky sleduju občas ty slečny, jak se producírují s holými zády, až mě úplně otřepe zima, když to vidím.
Ale věřím, že si o nás myslí, že jsme úplně trapní, že nevíme co se nosí, a co je moderní a vůbec....

Všechno to nebezpečí mi došlo tehdy, kdy má kolegyně z práce onemocněla zánětem ledvin, měsíc byla na nemocenské a další měsíce seděla v kanceláři s ovázaným šátkem kolem pasu. Stály jí ty minisukně za to ???

Já nikdy potíže tohoto druhu neměla, ale když mám sama holá záda, tak mám z toho nepříjemné pocity. Móda stranou, když jde o zdraví !
 Taňula 


Nejhorsi je bezmoc  

(27.8.2006 8:54:47)
Pocit,ze vim,ze dela dite zle,ale nemoci mu to vyvratit.U nas na Morave rikame vystezne "a nezrobis nic".Rodicum nezbyva,nez doufam a drzet palce,ze si ten cumak dite nenarazi moc nebo s trvalymi nasledky.Chjo.
 Kateřina 
  • 

Co inspirace zvenku? 

(29.8.2006 1:24:40)
Moje poznámka není sice až tak důležitá, ale třeba by se s ní dalo nějak operovat - nahá břicha a spol. se nosí hlavně v českých časopisech. Možná byste mohli doma najít nějaký časopis ze zahraničí, kde nikdo nic takového už nemá a vnutit ho dceři s tím, že už jsou nahé ledviny passé... Na mě to teda před 25 lety zabíralo, ale třeba to už je moc průhledný... Chce to nějakej časopis, co s ním obstojí i ve škole...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.