| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O nemocnici Stod

 Celkem 12 názorů.
 Dr.Aleš Mikl 
  • 

K dopisu dr.Šípa 

(2.3.2000 16:24:21)
Děkuji Dr.Šípovi za dopis,který vyjadřuje stav v 90% českých porodnic,kde pracují stovky slušných a pracovitých lékařů,tisice zodpovědných porodních asistentek.
 Vlasta Nejedlá, 3 děti 
  • 

Re: K dopisu dr.Šípa 

(3.3.2000 0:32:21)
Vážený pane doktore,za Vaše tvrzení bych ruku do ohně nestrčila. Přes 90% českých porodnic naprosto ignoruje doporučení WHO ( Světové zdravotnické organizace ). Naše porodnictví trčí v hluboké totalitě. Shovává se za nízkou perinatální úmrtnost, kterou se naše socialistické zdravotnictví prezentovalo kapitalistickému světu. Za jakou cenu? Vysoké náklady, 100% nemocnost i zdravých rodiček, direktivní vedení porodu, neindividuální přístup k rodičce. Jsou ji odpírány vlastní představy o porodu a je vedena k disciplíně ("přece nezabijete své dítě"). Ženy se nutí rodit v nejméně vhodné gynekologické poloze. V mnoha porodnicích při porodu ženám ještě přivazují nohy. Po porodu se děti odnáší hodně daleko od "nesvéprávných" matek. Víte, jak se toto podepsalo na psychice žen? V českých porodnicích probíhá moderní válka proti vzoru života. Kolik porodů se zkomplikovalo vlivem špatné nemocniční taktiky? Kdo tento systém vymyslel????????? Ženy ?????
 Jana 
  • 

Re: Re: K dopisu dr.Šípa 

(29.9.2004 22:56:50)
a jak se to podepsalo na Tvé psychice ty slepice, když píšeš takové pitomosti?
 Pája, 1 dítě 
  • 

Re: Re: Re: K dopisu dr.Šípa 

(6.6.2005 22:27:21)
No to je tedy úroveň. Jeden tady napíše svůj názor a hned je slepice .........
Musím s Vlastou plně souhlasit, ve zdravotnictví pracuji 15 let, je zarážející, co se v něm děje.
Ze svého porodu ( v r.1998 ) mám dodnes psychické trauma a možná proto už jsem nikdy neotěhotněla ( i když jsem moc chtěla ).
Takže, Vážená dámo, bez urážek. Jen by mě zajímalo, kolik jste porodila dětí, když jste taková hrdinka.
 Mirka -1 dcera 
  • 

Re: Re: Re: Re: K dopisu dr.Šípa 

(4.5.2006 21:33:19)
Bohužel souhlasím.Rodila jsem jednou a dodnes mám z porodu trauma.Trval skoro 48 hodin a skončil císařským řezem.Dítě vzkřísili jen stěží a mně skoro taky.Nikdo neposlouchal,že je mi mizerně a nemám skoro,žádné pohyby.Poloha při porodech pouze na zádech.Ato jsem bohužel též sestra.Ve Stodě to tedy nebylo,na jejich obhajobu.
 ASe, 1 dítě 
  • 

K dopisu MuDr. Šípa 

(15.5.2002 9:32:14)
Rodila jsem ve stodské nemocnici v roce 1983. V té době nebylo o současných vymoženostech ani vidu ani slechu, takže současným rodičkám velmi závidím. Jak možnost přítomnosti někoho blízkého u porodu, tak možnost neomezených návštěv a vůbec to, že se dnes o rodičku někdo zajímá i jako o člověka. Moje vzpomínky na cca 16 hodin trvající dobu v přípravně a na porodním sále jsou především vzpomínkami na neosobní přístup sester, nepříjemné jednání a poznámky. Dodnes vidím sestru, která mne míjela v době, kdy jsem sama ležela připoutaná v porodním křesle s kapačkou v ruce, už dost vysílená kontrakcemi a bolestí, která na mne při procházení kolem vykřikla: "Za chvíli z toho sletíte na zem, jestli se budete takhle kroutit" ... a taky si vzpomínám na ten balzám pro duši, když ke mě přišel lékař a klidným milým hlasem se mnou chvilku mluvil ... A také si vzpomínám, jak pár týdnů po porodu jsem potkala jednu ze sester v samoobsluze a ta mi tam s bodrým úsměvem připomněla, jak ze mě při tlačení pěkně lítaly ty bobky ... opravdu zážitek. Naštěstí vše probíhalo normálně a dítě bylo zdravé, což je to hlavní.
Chápu, že pro lékaře a sestry se jedná o denní rutinu a z toho pramení jejich chování. Ale profese porodníků je natolik specifická, že ovlivňují jeden z největších životních zážitků ženy a to zcela nezvratně.
Dopis našeho pana primáře MuDr. Šípa mne pobavil, zejména jeho vtipné a realistické glosování skutečnosti a moc přeju všem maminám, že se dočkaly takového přístupu. Jenom lituji, že já už to zažít nemohu. A slibuji, že jako doprovázející matka se porodu určitě nezúčastním :-).
ASe
 Helča a Terezka 


ne vše je pravda 

(29.7.2007 16:37:57)
Něco se od roku 2000 přece jen změnilo. Přimářem je pan doktor Knaizl ( mimochodem fajn člověk a super doktor) , a otec u porodu se platí - 250,-Kč. Já jsem šla domů za 5 dní včetně porodu. Byla jsem prvorodička.
 vajGL 


Poplatek za otce 

(4.1.2008 8:18:01)
Jen malé upřesnění informací: leden 2008 a platba za otce u porodu ve Stodu je 300 Kč.
 Michal ŠEBEK 
  • 

Re: ne vše je pravda 

(5.7.2008 14:11:49)
máte pravdu, ale co těch 5 dní jste tam dělala? bylo nutné tam být oněch 5 dnů, nemohla jste být tuto dobu již doma. Co se změnilo tím, že jste tam byla. Snad jen to, že za tuto dobu naočkovali Vaše dítě, nahrabali si na Vás hromadu bodů a byla jste dobrou vydělávačkou peněz. Tak to prostě je, tady se jede na body. Přitom je již dávno jasné, že tuhle doibu by tam ani žena být nemusela, mohla by být doma a za ní docházet porodní asistentka a naučit ji vše, jak kojit atd.. A naočkovat dítě jde také ambulantně, proto nemus být v porodnici ! A to je celý náš přiblblý porodnický systém v ČR !
 monta 


vtip 

(19.11.2007 22:58:52)
Tento dopis je dobrý pokus o vtip, ještě že už pan doktor není primář. Nerodila jsem tam a ani bych o to nestála
 h.ambra 


Re: vtip 

(26.2.2008 12:18:47)
Pan doktor Šíp je skvělý doktor. Jsem jeho pacientkou už léta a ve stodské nemocnici jsem rodila. A přesto, že porod neprobíhal podle mých představ (dcerka přišla na svět pomocí kleští), byla jsem spokojená jak s péčí při porodu, tak potom.
 Simi, 3 děti 
  • 

spokojená rodička 

(15.9.2008 10:03:31)
Dobrý den!
Také jsem rodila ve Stodě a byla jsem spokojená jak se snahou vyjít mi vstříc při porodu, tak poporodní péčí.
Rodila jsem ještě za pana primáře Šípa a byla jsem ráda, že jsem měla u porodu zrovna jeho.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.