| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máš v podpaží bobra!

 Celkem 310 názorů.
 lada, 1 dcera 5 let 
  • 

bobrik 

(3.8.2006 9:43:30)
Podpaždí už zvládám (tam mám navíc pocit, že holení opravdu redukuje zápach potu), ale třísla "do plavek" ne. To se pak naprosto nevhodně škrabu celé dny.
Moje náctiletá sestra nade mnou lomí ruce, když občas uvidí mé (ne)upravené nohy. Tvrdí mi a já ji docela věřím, že dnes si i kluci holí celé tělo (i hrudník). Občas mi připadá celý svět padlý na hlavu. Proč se lidem líbí to, co je nepřirozené - piercing, bezchlupí lidé, enormě vysoké a vyhublé ženy?
 Vladan 


Re: bobrik 

(3.8.2006 10:13:50)
Naprosto souhlasím:-) Já osobně jako gay můžu potvrdit, že se mi vyholení chlapi nelíbí, pokud si holí hrudník a břicho (a ono to pak jde vidět), ale uznávám, že vyholené nebo aspoň zredukované ochlupení v podpaží vypadá líp:-)
Co se týká žen - jaký módní diktát jste si nasadily, takový máte:-) Ale existují nějaké ty...depilační krémy, ne? Sice to páchne jak bolavá noha, ale ty chloupky by pak neměly být tak ostré...aspoň myslím:-)
 petra 
  • 

Re: bobrik 

(3.8.2006 15:01:36)
znám, znám.. pře zimu mám hezky v podpaždí bobra a chlupaté medvědí nohy, na léto redukuji jen tak jednou za 14 dní, když jsou velká vedra. Ne že by mně holení nějak výrazně vadilo, ale silně to vadí mojí kůži, která je normálně hodně nezdravá a holení ani vosky jí opravdu nedělají dobře. Takže jsem takhle chlupatá zvládla nejen porodnici (když mě tam vyholili, píchalo to potom snad ještě měsíc, ale i kurzy plavání maminek s miminkama. Byla jsem sice jediná zarostlá, ale chlor mně beztak nedělá dobře, natož na oholenou kůži. Kožařka ten můj problém nějak latinsky pojmenovala, ale prý to zcela léčit nejde, tak aspoň kůži šetřím neholením. Někdy prostě bobři mohou mít i zdravotní důvody a netřeba se na ně proto dívat skrz prsty.
 Kačka 
  • 

Re: Re: bobrik 

(4.8.2006 22:53:33)
Tak já se taky hlásím k bobrovi :o),

nesnáším holení, takže nohy občas krémem nebo sprejem, ale v podpaží nebo mezi nožky to bych se asi udrápala (stačilo, když jsem se jako holka jednou dole ostříhala na "ježka" a už nikdy víc), jasně ono to možná vypadá líp být oholená, ale to bych to musela dělat pravidelně a to je fakt "opruz".

Nejvíc mě dostala v porodnici sanitárka, když mě chtěla oholit a já nechtěla tak měla řeči typu : "Dneska se holí každá holka", říkám, když to holkám nevadí, fajn, ale mě jo a hotovo.
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: bobrik 

(7.8.2006 0:34:53)
Kacko, me to skrabalo jen po prvnich holenich a pak uz opravdu vubec ne !! Dnes uz si bez vyholeneho podpazi, litek a casti trisel neumim "zivot" predstavit :-) Chloupky pod pazi opravdu zvysuji zapach a na nohou moc krasy nepridaji. Driv mi to neprislo, ale ted uz se na to fakt divam jinak. U chlapu se z duvodu toho zapachu take primlouvam za podpazi. Ostatni chloupky k muzum asi patri.
 jaja 1dcera 
  • 

Re: Re: Re: Re: bobrik 

(10.8.2006 15:56:00)
já se nasmála....holím se již několik let, a když jsem se takhle jednou vyholila i v klíně ,byl to šok pro manžela ale pozitivní a od té doby se holím celá a je to moc fajn a určitě bych neměnila
 Sarah 
  • 

Re: bobrik 

(3.8.2006 15:59:07)
Můj názor je ten, že by se každý měl holit či neholit podle toho jak se jemu/jí zlíbí a vyhovuje!
Já osobně si holim podpaždí, mezi nohama a nohy, ale na ty nohy bych se nejradši vyprdla tam mi to přijde zbytečný. Ale zase muj chlap by protestoval... Kdežto podpaždí a rozkrok, tam bych nemohla bejt zarostlá, je mi to příjemnější hladký a taky si myslím že člověk míň smrdí když jsou ty vedra a pořád se potí.
Taky mě sere jak dnešní společnost tolik bazíruje na píčovinách typu oholený nohy, preferuje se nepřirozenost (vychrtlost, silikony...) a starost o vzhled, před přirozeností a starostí o to co má člověk v hlavě
 0 
  • 

Re: Re: bobrik 

(4.8.2006 10:21:18)
sarah:
takže "píčoviny" oholené nohy a nepřirozenost (silikony, vyhublost)tě vyloženě sere,
ale podpaží a mezi nohama se holíš to tě nesere ani to že je to přeci "nepřirozený"

hm...
 Sarah 
  • 

Re: Re: Re: bobrik 

(4.8.2006 15:19:00)
a co v tom vidíš za problém? holim se protože chci, a kdybych nechtěla tak se holit nebudu. neříkam že člověk na každou cenu musí bejt přirozenej, ale ani by za každou cenu neměl podléhat módě. nevim co ti vadí!
 luciena 
  • 

Re: Re: Re: Re: bobrik 

(12.8.2006 11:21:55)
Tvuj slovnik... Takhle nemluvi ani chlap. Oholenej, ci neoholenej.
 Marcela,tři syni -15,10,1 
  • 

Re: bobrik 

(8.8.2006 13:24:06)
Já jsem na tom podobně.Úplně to chápu.Taky jsem přírodní člověk a nerada si holím podpaží, dělám to jen přes léto a když si beru tílko.Třísla do plavek jsem zvládla už v pubertě, kdy jsem byla terčem posměšků a pohledů.Ale nohy ty teda zásadně odmítám.Myslela jsem, že už jsem poslední žena s chlupatýma nohama na světě.Mám radost, že je nás takových vícero.A melírek, tak ten teda taky nechci.Od svých sedmnácti se s drobnýma přestávkama odbarvuji na blond a vyhovuje mi to.Prý nejsem in. Ale je trochu zvláštní dělat to, co dělají ostatní jen pro to, že to dělají všichni.
 KackaH 
  • 

Re: Re: bobrik 

(12.8.2006 14:37:41)
Ahoj bobříci,
naprosto s vámi souhlasím. Taky nesnáším módní diktát jakéhokoliv typu, natož tak nepřirozeného, který je teď nastaven. Mám dvě malý dcerky a děsím se doby, kdy budou ony vystaveny tlaku módního diktátu. Doufám, že to všechny tři ustojíme.
Ať se každý holí kde chce, ale jen protože chce on a je mu to příjemnější, ne protože se to tak nosí. A rozhodně bych za to nikoho neodsuzovala.
A oholení chlapi - to fakt ne. Vůbec nevím, co na metrosexuálech typu Beckham a spol holky vidí, ze správnýho chlapa má tryskat testosteron a ne miliony voňavek a krémů.
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: bobrik 

(12.8.2006 16:58:59)
libi se mi kdyz ma chlap chlupate ruce, nohy, hrudnik a bricho. Ale napriklad se mi libi, kdyz je upraven tam dole. Nerikam uplne vyholen, ale upraven. Nejen, ze to hezky vypada, ale navic je to i "pohodlne" pri oralnim sexu. Taky se mi libi pristizene ne uplne oholene podpazi u muzskeho. Napriklad muj manzel ma bradku a slusi mu vic nez kdyz je oholeny. Uplne vyholeny ci depilovany chlap na mne pusobi bud ze je gay nebo metrosexual.
 Jitka Hlavová 
  • 

Re: bobrik 

(17.8.2006 12:36:01)
No u nás je to přesně naopak, maminka vyholená do hladka radí dceři, že by s tím konečně něco měla dělat..ale já se nedám, je mi 24, na holení bude čas později:-)
 Lenka 
  • 

Pro krásu se musí trpět 

(3.8.2006 9:48:09)
Maceško, článek mě velice pobavil. Vzpomněla jsem si na doby, kdy jsem pozorovala mamku, jak si trhá a upravuje obočí, natáčí takovýma zvláštníma kleštěma a páchá na sobě různé procedůry. Byla jsem těsně před pubertou a říkala jsem si, že tohle bych nikdy nedělala. Že můžu být ráda, že mi vůbec nějaké obočí narostlo a že je nechci mít nějak vypelichané, nebo místo obočí mít jen jakousi tenkou čárku. Od té doby uplynulo 15 let a já si obočí pravidelně trhám, holím se v podpaždí, holím si nohy atd.atd. Je pravda, že ze začátku bylo to píchání chloupků v podpaždí dost nepříjemné. Ale zvyknout se dá na všechno. Teď už si nedokážu představit, že bych v podpaždí nosila bobra, nebo že by mi z bikin lezly chloupky do všech světových stran. Přeji hodně zdaru v dalším zkrášlování se :))))
 luciašek 
  • 

Re: Re: Pro krásu se musí trpět 

(3.8.2006 13:21:23)
Souhlasim,já se holím od 15 let.Chloupky mě po oholení neškrábou ani nezarustají.Neumim si představit že bych někde měla bobra a ani v těhotenství jsem to nedopustila.I když to byla docela fuška přes to obrovské břicho.A v podpaždí mi chlupy příjdou nechutné hlavně v letě kdy na chlupech zasychá pot.To se mi i kolikrát v mhd zvedl žaludek a to nemluvim o tom odéru.
 deniska 
  • 

Re: Pro krásu se musí trpět 

(3.8.2006 10:11:02)
Moc hezky clanek ;o)))))))

Zkuste vosk, je to napoprve bolestive, ale chloupky se hrozne zjemni a zridnou, delam si i trisla a nohy si holim pri myti vlasu, dam si kondicioner a mezi tim holim nohy!! Vypada to daleko zensteji nez nohy zarostle,ja bych se stydela jit ven zarostla!! ale to je jen muj nazor!

 Johana, synové Jiří (6) a Jonáš (5) 
  • 

Přece nejde o módu 

(3.8.2006 10:33:59)
Dobrý den, taky se považuju za dost přírodního člověka, ale trochu v jiným ohledu. Holení celého těla mi připadá jako naprostá samozřejmost. Jde o hygienu, vůbec ne o módu. Nedovedu si představit, že by mi zpod trička na ramínka čouhaly chlupy z podpaží. Mně osobně vyhovuje tělo opravdu celé vyholené a to jak u sebe samé, tak i u mého manžela. Líbí se mi, když je všechno tak nějak hladký.

Těm, co se nerady holí, doporučuju navštívit nějaký kosmetický salón, kde se chloupky vytrhávají pomocí laseru. Je to naprosto bezbolestné a chloupky už nikdy nenarostou. Cena se pohybuje okolo deseti tisíc. Možná se to zdá jako veliká suma, ale jen si spočítejte, kolik utratíte za všechny ty žiletky, krémy, holicí strojky, pěny a gely na holení a po holení...
 Haluška 


Re: Přece nejde o módu 

(4.8.2006 8:27:22)
Johano,
že ti jde o hygienu, ne o módu? a v zápětí píšeš, že bys nesnesla, kdyby ti čouhaly chloupky pod tričkem?
 joanka 


NEHOLÍM SE 

(10.8.2006 19:00:29)
Je mi 25 let, jsem vdaná a neholím se. Mému manželovi se to prostě nelíbí, má mě rád takovou, jaká jsem. Kdysi jsem se holila v podpaží, vytrhávala si chloupky v tříslech, aby nevyčnívaly a chloupky na nohou. Díky svému manželovi jsem to přestala dělat. Jsem tak, jak mě Bůh stvořil a On věděl, proč nám dal naše tělo. Jsem člověk, který dbá hodně na hygienu a rozhodně to, že jsem chlupatá, mi v hygieně nebrání. Díky chloupkům v podpaží určitě nezapáchám, nosím hlavně dlouhé sukně (kdybyste dámy věděly, co dělají minisukně s muži) a nenosím vykrojené plavky. Dříve lidé byli taky tak, jak byli stvoření. Proč bych se měla dnes přizpůsobovat většině? Jsem ráda za muže, kteří dnešnímu módnímu trendu nepodlehli a oholené nohy jim přijdou nějak umělé.
A ono začínající strniště taky nevypadá hezky.
 Katka 
  • 

Re: NEHOLÍM SE 

(10.8.2006 21:13:46)
Člověče, jenom jestli on není majetnický žárlivec, taky jsem znala jednoho(bývalýho), co mi mazal med kolem úst o tom, jak nejhezčí je příroda, lítala jsem jak člověk jeskynní a ejhle, on se mi najednou začal zapomínat s odbarvenou zmalovanou kočičkou s dlouhými nehty doruda:-)
 Mili 
  • 

Re: Re: NEHOLÍM SE 

(13.8.2006 10:52:00)
A zapoměla jsi podotknout -a vyholenou!
 Alena 
  • 

Holit, holit, holit 

(3.8.2006 12:21:30)
V kruhu na VŠ nás bylo 15 kluků a já jediná holka. Hned jak jsme se líp seznámili, začaly otázky typu - jaké je to při menses, bojíš se porodu a na holení přišla řada taky.
"Proč si holíš nohy?" - těžko se to vysvětlovalo ... pak kolem prošla odb.asistentka v silonkách a z nich ji trčely černé chlupiska. Všech 15 očí se upřeně dívalo na její nohy. Pochopili to, chlapci moji zvědaví!
 Vesan 
  • 

Re: Holit, holit, holit 

(7.8.2006 0:29:50)
Nepochopili, protoze nevim, jak jste mohli dat dohromady 15 oci, pokud nekdo z vas neni polovicni slepec :-))))
 Mitzi 


Re: Re: Holit, holit, holit 

(13.8.2007 21:46:08)
Jednoduše, přece NECIVĚLI, ale dívali se všichni jen PO OČKU (každý po jednom)!!!
:)
 eva, 21 let 
  • 

Re: Holit, holit, holit 

(2.11.2007 21:15:58)
A já si myslela, že doby kdy lidoop slezl z větví a začal se podobat člověku, jsou dávno a nepochybně pryč... Asi jsem se spletla.)Ale Váš názor Vám samozřejmě neberu....
 Mili+2 


Re: Holit, holit, holit 

(5.12.2007 9:56:37)
Mne zase ten clanek i prispevky potesili.V lete se holim,protoze jednak se v lete vic potim,a za druhe chlupy opravdu nevypadaji hezky(protoze jsme si to samy tak vymyslely).Potesilo mne vsak to ze jsem tady zjistila ze nejsem jen ten vymirajici lidoop ktery se holi jen kdyz musi...
Ovsem obarvene a odrostle vlasy namam rada,pokud se nekdo nebarvi pravidelne,nemel by se barvit vubec.
 Mili+2 


Re: Holit, holit, holit 

(5.12.2007 9:57:28)
Mne zase ten clanek i prispevky potesili.V lete se holim,protoze jednak se v lete vic potim,a za druhe chlupy opravdu nevypadaji hezky(protoze jsme si to samy tak vymyslely).Potesilo mne vsak to ze jsem tady zjistila ze nejsem jen ten vymirajici lidoop ktery se holi jen kdyz musi...
Ovsem obarvene a odrostle vlasy namam rada,pokud se nekdo nebarvi pravidelne,nemel by se barvit vubec.
 Lůca 
  • 

CELKOVÁ REAKCE NA DANÁ TÉMATA ( Pro krásu se musí trpět, bobrik, asi jsem padlá na hlavu) 

(8.8.2006 9:22:51)
Přeji pěkný den.
Nemohu jinak, než souhlasit...dle mých zkušeností, že lidé s neoholeným podpažím vážně víc zapáchají. Osobně se holím všude. Jednak poto, že právě hl. v podpaží a i v rozkroku je to dle mého hygieničtější a příjemnější a jednak proto, že si nedovedu představit, že bych šla do práce v sukni se zarostlýma nohama!
Dámy ruku na srdce...můžeme si říkat jak chceme, že to budem dělat podle sebe, ne podle módy, nebo kvůli názoru někoho jiného(např.muže). Ale které z Vás neudělá dobře, když Vám muž(ať už Váš, či cizí) řekne, že Vám to dnes tak sluší...? Nebo stačí, aby se za Vámi nějaký muž jen otočil s obdivným pohledem a které z Vás, i když to veřejně nepřipustíte se alespoň trochu nezvedne sebevědomí...? Ve výsledku to tedy neděláme tak docela kvůli mužům, ale kvůli sobě samým. Protože mám pocit, že právě obdiv mužů, to je to, co nám dává sílu být těmi milujícími, příjemnými ženami.(No, nemáte po takové zkušenosti hned lepší náladu?)
Myslím, že těžko Vám muž vysekne poklonu, pokud už z dálky ucítí odér Vášeho potu a málokterý muž asi ocení tzv, přírodní typ s hustým porostem. Ani srostlé obočí u mnoha mužů nevyvolává obdiv. Ono je tedy jedno, jestli budete cítit potem, lacinou voňavkou, nebo cigaretami...(fascinovala mě na škole má kamarádka, seděla se mnou na Aj v lavici...po té co se na kc.přestávky vrátila z "kouřovky", cítila jsem jí skutečně už ode dveří...přišla ke mě, vzala si žvýkačku, dýchla na mě a po té se mě zeptala, jestli není nic cítit...nemusím asi dodávat, že žvýkčka "neměla šanci"... )Ani jeden odér, ani pohled ve mě nevyvolává příliš příjemné pocity, ale to už zabíháme k jiným tématům....
Sohlasím s tím, že vše je věcí každého a tak i toto berte pouze jeko můj názor.... . Myslím, že nejsem žádná fiflena, nebo fintilka, co musí jít za každou cenu s módou a musí být in(jak by to možná mohlo působit). Naopak! Hranaté boty, či boty s dlouhou špičkou se mi nelíbí, minisukně taky ne, vlasy si neodbarvuji, ani nebarvím, podle posledních výstřelků a navzdory dnešní módě jsem se (podle některých) brzy vdala. Přesto, že tedy evidentně nejdu s "módou", dokážu docela dobře být šťastná... .
 joanka 


Re: CELKOVÁ REAKCE NA DANÁ TÉMATA ( Pro krásu se musí trpět, bobrik, asi jsem padlá na hlavu) 

(25.8.2006 14:05:42)
Proč by vyholení mělo být hygieničtější? To se Bůh spletl, když tvořil člověka? Holení je jenom výmysl dnešní doby.
 Miška, 3 děti 


Re: Re: CELKOVÁ REAKCE NA DANÁ TÉMATA ( Pro krásu se musí trpět, bobrik, asi jsem padlá na hlavu) 

(25.8.2006 18:51:46)
Bůh stvořil prototyp, ten se musí vyvíjet, jako technika. Takže kdyby tvořil teď, určitě budeme dokonalejší.
:-)
 Mitzi 


Re: Re: CELKOVÁ REAKCE NA DANÁ TÉMATA ( Pro krásu se musí trpět, bobrik, asi jsem padlá na hlavu) 

(13.8.2007 22:19:25)
...zubní kartáček taky není dar přímo od Boha :-) a je to celkem fajn novinka, ne? Což teprve pasta, zubní nit...

A když se podíváme dál, ani mytí rukou nemá kdovíjak dlouhou tradici, koupání těla bylo prohlašováno za hřích, a místo česání se na zavšivené vlasy celkem nedávno dávala načinčaná bělostná paruka... :)

ANO, vše je v tomto ohledu přece odrazem nějaké doby.

Osobně ochlupené podpaží považuju od Nejvyššího za malou pomstu, asi jako slepák ;-) a tak dlouho jsem chodila na depilaci, až moje tělo přestalo bavit produkovat chloupky a nové prostě nerostou - takže tomu, komu se taky nelíbí, doporučuju vytrvalost :-) A tomu, komu se líbí, přeju stejný vkus rodiny (včetně dětí), o nic víc nejde! Kdo nechce, ten nepáchne, to není o přítomnosti chloupků, jen je bez nich očista tak nějak snazší a má déletrvající efekt. Znám to, netypuji. V pubertě mi totiž máma holení zakazovala, což mě trápilo a za "bobra" jsem se styděla, ač ho měli téměř všichni, jenže mně to narozdíl od většiny vadilo. Takže jsem zažila i život s chloupky a vím, že vonět bylo s porostem po pár hodinách ve škole fakt těžké. Nebo aspoň nepáchnout. O odporných mokrých "kolech" v podpaží na košili ani nemluvím (přírodní dámy prominou, byla to MOJE košile a nikoho nenapadám, mně byla ta moje košile odporná a košile ostatních mi jsou jedno :-) MHD nejezdím a jinde se dá vždy vyhnout přímému kontaktu s vůní i pachem okolí).

A Maceško, Tvůj syn je opravdu skvělej, že to řekl nahlas! Můžeš to vzít nebo odmítnout, ale on bude pro budoucí parterku poklad. Většina kluků by to asi nevyslovila, dospělých mužských taky většina ne, i kdyby jim to vadilo strašně moc :) Upřímnost je v tomhle hrozně důležitá. A mimochodem - moje máma už mě taky pochopila a taky si svých pět chloupků dávno oholila, i když před lety mi za totéž spílala :-) Vývoj nezastavíš :-D
 Eva 
  • 

asi jsem padlá na hlavu 

(3.8.2006 10:39:17)
Asi jsem padlá, ale nevím, proč bych se měla holit. Já si myslím, že je to naprosto nepřirozené. No ale je to vaše rozhodnutí, že. Prostě se neholím a to neznamená, že smrdím, fakt jste dost netolerantní, když to nechápete.
 Bohumila 
  • 

Re: asi jsem padlá na hlavu 

(3.8.2006 10:48:57)
Myslím, že jsi to správně nepochopila. Tady rozhodně nikdo nechtěl tvrdit, že kdo si chloupky neholí, tak automticky musí smrdět. Naopak bych řekla, že každý vyjádřil svůj osobní pohled na věc a nikomu jinému jej nevnucoval. Já osobně si nohy i podpaží holím, protože jsem k tomu "dozrála". Ne pod tlakem módy, ale spíš všeobecného "společensko - hygienického vývoje". Holení se vžilo jako prvek hygieny v průběhu let. Zuby si lidé také nečistili od nepaměti. Ale vývojem k tomu nakonec dospěli všichni (nebo skoro :-)Jsem přesvědčená, že generace našich dětí bude holení předpokládat jako samozřejmost - ať se nám to líbí nebo ne.
 Lenka 
  • 

Jde o zvyk 

(3.8.2006 11:08:24)
Přesně tak, taky jsem to ze začátku považovala za zbytečnost, trávit dlouhé minuty holením a podobnýma nesmyslama. Ale jednou jsem to vyzkoušela spíš jen tak z hecu a už to dělám pravidelně. Je fakt, že i antiperspirant se lépe nanáši na vyholené podpaží, než na zarostlé, kde se omatlal o chlupy a k pokožce, kde má správně působit se vůbec nedostal.
 Zuzana + kluk04 + holka06 


Re: Jde o zvyk 

(3.8.2006 11:32:27)
Já nebudu tak moc rozebírat sama sebe – depiluju se již od dob, kdy to v Čechách úplně zvykem nebylo (začala jsem pod vlivem určitého prostředí) připadá mi to ale ve skutečnosti taky trochu divné, ale co se dá dělat. Můj manžel si někdy posteskne, že to je nepřirozené a že „bobr“ je lidštější. On sám je dost chlupatý a takoví chlapi se mi líbí teda určitě víc než nějaká bezpohlavní holátka, která jsem měla před ním.

Kromě toho myslím, že ta chlupatost (u mužů i u žen) souvisí s produkcí testosteronu, což je pohlavní hormon, který má vliv na sexuální aktivitu. Kdyby byli všichni chlupatí, tak bychom hned věděli, s kým máme tu čest. Nebylo by to lepší? (nakonec by možná lidi stáli fronty na uměle implantované ochlupení...).

Společensko-hygienický vývoj? Pěkná pitomost. Podle mě to s hygienou nemá moc společného. Nemám pocit, že by chlupatí lidé nějak páchli (i kdyby byli trošku cítit potem, tak pot zdravého člověka, který se zdravě živí, přece nesmrdí). Často mě udiví, jak smrdí mladé vyfiknuté holky – jednou jako kdyby měly nějakou hormonální poruchu nebo co, jindy cigárama nebo nějakou příšernou lacinou voňavkou. To je teprve humus.

Chlupatí lidé jsou mi sympatičtí. Nenechali se zmanipulovat a jdou si vlastní cestou.


 Lenka 
  • 

Re: Re: Jde o zvyk 

(3.8.2006 11:43:21)
Já se částečně přikláním k názoru Johany. Osobně mám ráda, když jsem hladká. Ale na svém manželovi zbožňuju právě tu chlupatost. Rozhodně bych mu nedovolila, aby si oholil hrudník nebo nohy. Ale podpaží si taky holí. Mě to nevadí a jemu je to příjemnější. Nechci tady nějak fylozofovat, ale neholí se ženy právě proto, aby se odlišili od chlupatých chlapů:))))))))))
 Margot+1 


Re: Re: Re: Jde o zvyk 

(3.8.2006 20:03:01)
No, Lenko, "fylozofovat" bys fakt neměla. Do toho se nepouštěj, už z lásky k oboru ne. Nic ve zlém ;-)
 Ester Mrkvickova 
  • 

???????? 

(3.8.2006 21:53:14)
Magdaleno, ale ty jsi to proste musela napsat vid?
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Jde o zvyk 

(4.8.2006 23:08:07)
"z láskou k oboru", jo?

A tomu máme rozmět jak?
 qarinka 


oprava opravy :-) 

(7.8.2006 12:38:38)
tady bych doporucila cist, co je psano, a ne, co si clovek mysli, ze nekdo napsal :-/
 ik 
  • 

Re: Re: Jde o zvyk 

(4.8.2006 10:27:26)
chlupatí lidé se: Nenechali se zmanipulovat a jdou si vlastní cestou.
a co potom ty? holení tě nebaví a začala si to dělat pod vlivem prostředí¨
ty si zmanipulovaná a proč?

 DENISA 
  • 

Re: asi jsem padlá na hlavu 

(4.8.2006 17:46:00)
Já jsem naprosto tolerantní ke všemu co lidé nosí či nenosí a jak vypadají. ALE: jsem netolerantní k tomu jak se chovají (tzn. já nikoho neobtěžuju a nechci být obtěžována též). A nezlobte se na mě, neoholení lidé v podpaži PROSTĚ SMRDÍ VÍC než ty oholení a tím mě velice obtěžují. Když některé dámě nevadí, že jí přes silonky trčí černé chlupy, či z plavek bobr, tak mě je to srdečně jedno, ale prosím HOLTE se v podpaží, sebevětší nános deodorantů naplácaný na chlupech to nevyřeší.
 Kačka 
  • 

Re: Re: asi jsem padlá na hlavu 

(4.8.2006 23:07:58)
Deniso,

tvůj názor ti neberu, ale například já mám v práci kolegyni, MMCH se holí snad všude, ale kouří a pak se to snaží maskovat snad litrem voňavky, ne tedy nejlacinější, ale tím množstvím to je vážně síla a smrad a mě pak vždycky z toho bolí hlava.
 Mitzi 


Re: asi jsem padlá na hlavu 

(13.8.2007 22:26:34)
...ale takové čistění zubů je stejně "nepřirozené" a taky je těžké provonět si ústa, když je na zubech povlak za celý den, takže něco na tom možná je ;-)
 Damila 


holení 

(3.8.2006 10:55:20)
No jasně, ať si každý chodí, jak mu to vyhovuje. Já se holím všude (tedy na tváři zatím ještě nemusím :-)) a je to supr. Cítím se čistější.
Je ale pravda (nikoli netolerance), že prostě podpaží s chloupky se udržuje v čistotě a voňavosti podstatně hůře. Pokud to dotyčný zvládá, vpohodě. Ale docela mě odpuzuje pohled na v tramvaji se držící paní, které čouhá bobr v podpaží, na němž jsou zaschlé bílé krystalky potu. To se mi chce fakt blít. Bohužel.
 Yuki 00,03,07 


Re: holení 

(3.8.2006 12:52:54)
Když jsem si poprvé oholila třísla (aby to bylo příjemné mně i manželovi), bylo mi pak trapně jít na gyndu. Teď nevím, jestli se před další kontrolou nechat zase zpřírodnit, nebo vyholit.
Jak se cítíte a jak to řešíte vy, s intimními partiemi?
 Alice + 3 


Re: Re: holení 

(3.8.2006 13:01:35)
Veroniko, udelej to prece jak to vyhovuje tobe, je to prece intimní vec kazdého cloveka, proc to resit na titulní strane? i kdyz je internet anonymní
 amy 
  • 

Re: Re: holení 

(3.8.2006 13:03:59)
Vůbec to neřeš, doktorům je to úplně jedno, mají jiné starosti. Ostatně při porodech si krve a jiných nepříjemných věcí užijou dost - asi jsou zvyklí, tak ještě řešit, kdo se jak a proč holí...
 Večernice 
  • 

Re: Re: holení 

(3.8.2006 13:26:15)
Já si zase neumím představit jít na gyndu neupravená ;))). Podle mě holení, nebo voskování fakt patří k hygieně.
 Uličnice 
  • 

Mezi námi děvčaty 

(3.8.2006 13:40:00)
Mezi námi děvčaty: jak upravená, úplně dohola? Já vím že je to intimní, ale kde se to tedy člověk má dozvědět, co se "nosí". Abych se třeba od svých dětí za pár let nedozvěděla, že mám "bobra" nejen v podpaží...
 Yuki 00,03,07 


Re: Mezi námi děvčaty 

(3.8.2006 15:08:13)
Mě řekl syn (předškolák), že už to ví, chlapi že jsou pod slipama chlupatí a ženský jenom malinko :-)
 Martina a mrňata 
  • 

Re: Re: Mezi námi děvčaty 

(3.8.2006 18:57:02)
Můj syn se zatím dostal jen k tomu, že nemám pindíka :o)))
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: holení 

(3.8.2006 13:41:19)
co je to voskování?
 Večernice 
  • 

Re: Re: Re: Re: holení 

(5.8.2006 9:38:07)
Voskování je že se teplý vosk nanese na chlupaté místo, přiloží se kousek čisté látky a ta se prudce strhne. Vytrhnou se chlupy i s kořínkama, takže je klid aspoň na měsíc. Ze začátku do bolí, ale jak chloupky rostou slabší, tak i bolest je mírnější. Já u toho i podřimuju.
 Nela 
  • 

Re: Re: holení 

(3.8.2006 20:50:19)
Veroniko, přemýšlím o tom úplně stejně a taky nevím, co je lepší.
 Jana 
  • 

Re: Re: holení 

(4.8.2006 18:57:46)
Ja se dole holim uplne cela,poprve kdyz jsem sla takhle na gyndu,tak jsem trochu stydela,ale ted uz bych na gyndu zarostla nesla.A taky uz jsem sla na gyndu "porezana", to bylo v tehotenstvi,kdyz jsem pres to velky bricho nic nevidela a holila se po slepu a v nepohodlne poloze:-)
 Kat 
  • 

Re: Re: Re: holení 

(4.8.2006 23:13:52)
To je furt hygiena, pak se pořežeš a nejlíp do toho dostat infekci - fakt hygiena hadr, ještě se zachvilku dostanem k tomu, že jen vydesinfikované jsme opravdu čisté ,co?
 Yuki 00,03,07 


Re: Re: Re: Re: holení 

(5.8.2006 19:48:49)
to já se daleko častěji pořežu nožem při krájení chleba. Že bych ho přestala krájet a začali bysme ukusovat? Logika je to podobná :-)
Ať každý dělá se svým tělem co je mu příjemné, nikdo nikoho do ničeho nenutí. A proč bych se třeba nemohla takto anonymně zeptat, jak se kdo upravuje a jak se pak cítí? Já bych se nikoho nezeptala naživo, tak jsem ráda za tuto možnost a myslím, že nejsem sama.
A koho to pobuřuje, má dvě možnosti: buď to nečíst, nebo číst a pak buď nereagovat, nebo reagovat. Ale i při tom nechat každému jeho volbu!
 Alice + 3 


Re: Re: Re: Re: Re: holení 

(5.8.2006 22:36:49)
Souhlasím, Veroniko a moje reakce byla v dobrém.
Jestli tě to zajímá, koukni i na ostatní - je tam samostatná diskuse na tohle téma.
 Yuki 00,03,07 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: holení 

(6.8.2006 0:49:54)
ona to byla reakce spíš na KAT
 Yuki 00,03,07 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: holení 

(6.8.2006 0:50:21)
ona to byla reakce spíš na KAT
 Lola 
  • 

Re: Re: Re: holení 

(5.8.2006 12:19:23)
V těhu si musíš vzít zrcátko,abys na ni viděla:-))sice to taky není ono,ale tatak to jde.
 Mili 
  • 

Re: holení 

(13.8.2006 11:13:11)
Jojo přesně to jsem chtěl podotknou a smrdí jak cap a musíte se na to dívat a čichat/než opustí dopravní krabičku od sardinek/ i ten sprej který to většinou nepřerazí a vytvoří novou drůdu vůně - bue.
 krásná27 plus 2 
  • 

za pár let bravo bobři 

(3.8.2006 11:14:04)
je neuvěřitelné, jak všichni pořád prosazujete svůj "trend!" a schováváte se za hygienu!!!Milé dámy,přiznejte si,že máte strach z toho,že se vám ostatní vysmějí že jste zarostlá jako bobr: to je ten kámen úrazu,--nedostatek odvahy ukázat se,jak mně pánbůh stvořil...s těmi chlupy (také se holím,vím o čem mluvím)--Proto obdivuji všechny,které odmítají podstoupit tuto davovou psych.. přemýšlím o tom,zda za pár let nebudeme muset všichni hromadně navštěvovat salony plast. chir. a obávat se ukázat svuj skutečný obličej nebo pozadí....
 šm 
  • 

Re: za pár let bravo bobři 

(4.8.2006 13:39:07)
Zase jedna samozvaná psychoanalytička. Konečně nám do toho někdo vnes jasno. Jsme rádi, žes nám naše motivace holení vysvětlila.
 krásná27 plus 2 
  • 

za pár let bravo bobři 

(3.8.2006 11:14:38)
je neuvěřitelné, jak všichni pořád prosazujete svůj "trend!" a schováváte se za hygienu!!!Milé dámy,přiznejte si,že máte strach z toho,že se vám ostatní vysmějí že jste zarostlá jako bobr: to je ten kámen úrazu,--nedostatek odvahy ukázat se,jak mně pánbůh stvořil...s těmi chlupy (také se holím,vím o čem mluvím)--Proto obdivuji všechny,které odmítají podstoupit tuto davovou psych.. přemýšlím o tom,zda za pár let nebudeme muset všichni hromadně navštěvovat salony plast. chir. a obávat se ukázat svuj skutečný obličej nebo pozadí....
 krásná27 plus 2 
  • 

za pár let bravo bobři 

(3.8.2006 11:14:57)
je neuvěřitelné, jak všichni pořád prosazujete svůj "trend!" a schováváte se za hygienu!!!Milé dámy,přiznejte si,že máte strach z toho,že se vám ostatní vysmějí že jste zarostlá jako bobr: to je ten kámen úrazu,--nedostatek odvahy ukázat se,jak mně pánbůh stvořil...s těmi chlupy (také se holím,vím o čem mluvím)--Proto obdivuji všechny,které odmítají podstoupit tuto davovou psych.. přemýšlím o tom,zda za pár let nebudeme muset všichni hromadně navštěvovat salony plast. chir. a obávat se ukázat svuj skutečný obličej nebo pozadí....
 Johana, synové Jiří (6) a Jonáš (5) 
  • 

Re: za pár let bravo bobři 

(3.8.2006 11:24:49)
Nene, je mi jedno, jestli jdu s dobou nebo ne. Ale já prostě tu hladkost a hebkost kůže miluju. Jsem snad kvůli tomu nepřirozená? Mně připadá úplně přirozený být vyholená, stejně tak jako je přirozený mít na sobě oblečení. Copak vy se procházíte po ulici nahá? Nečistíte si zuby? Nestříháte vlasy a nehty? Vždyť to jsou přece tak strašně nepřirozený věci....
 krásná27 plus 2 
  • 

Re: Re: za pár let bravo bobři 

(3.8.2006 12:28:41)
buďto tato reakce patří jinam,nebo nebylo pochopeno co je napsáno..
 tinas 


jak na zarůstání chlouků 

(3.8.2006 11:30:49)
Holení mi taky připadá jako naprosto samozřejmá věc. Dlouho jsem se trápila tím,že mi sem tam nějaký chloupek zarostl,což je dost nepříjemné až jednou jsem na to náhodou vyzrála.
Po umytí a oholení jsem si ještě namazalaruce mým oblébeným ATRIX krémem.Nějak špatně jsem si do krabičky sáhla a tak jsem měla na ruce víc krému než bych chtěla. Utřela jsem si tedy ruce v oblasti slabin,kde jsem si právě vyholila chloupky. Od té doby tento krém používám pořád. Chloupky už mi nezarůstají ani mi nečervená kůže. V krému je tuším heřmánek takže to je asi celé tajemství úspěchu. Za vyzkoušení nic nedáte.Přímo na krému je napsáno,že zjemňuje pokožku a ošetřuje případné prasklinky a oděrky.
 Zuzana, Adam (4) a Klára (2) 
  • 

Re: jak na zarůstání chlouků 

(3.8.2006 13:39:22)
Moc díky za radu. Taky mě dost trápí zarůstání chloupků.
Tak to vyzkouším, třeba mi to taky zabere.
 bublanina 
  • 

Re: Re: jak na zarůstání chlouků 

(5.8.2006 9:58:19)
PROTI ZARŮSTÁNÍ CHLOUPKŮ
dřív mi zarůstaly, svědilo to a taky vypadalo hůř než před oholením. po depilaci nebo depilačním krému taky.

vypozorovala jsem: že musím za prvé: mít fakt ostrou žiletku - používám pánskej mach 3 (manžel jich spoustu dostává každoročně k vánocům, přestože má strojek elektrickej :-))
za druhý: holit se v teple (za svrab může - husí kůže)
a za třetí: po oholená místa hned něčim mastným namazat. olej, krém, je to jedno.

když tohle dodržim, chloupky nezarůstaj. ani v podpaží a rozkroku.
 amy 
  • 

Tleskám 

(3.8.2006 11:35:42)
To jsem ráda, že vidím spřízněnou duši. Což já bych pro krásu i trpěla, kdyby to muž ocenil, ale manžel: "a na barvení vlasů máš času dost, až zešedivíš v pětatřiceti, a na stříhání taky,až ti budou padat, a nalíčit stačí na ples..." A tak mám pokoj a jsem moc vděčná. Mimochodem - při fyzické aktivitě stejně žádná kosmetika proti smradu nepomůže, leda tak "acqua sapone" -čili voda a mejdlo. Takže antiperspiranty patří do kanceláří a tramvají, ale ne na zahradu nebo na kolo.
 Nela syn 12 
  • 

Re: Tleskám 

(3.8.2006 20:54:26)
Tak to já si bez antiperspirantu tedy nedovedu den vůbec představit a je jedno, jestli jsem v práci nebo na kole. Opravdu mi moc proti pocení pomáhá. Přece ani na kole nebo doma na zahradě nemusím smrdět.
 kam 
  • 

Re: Re: Tleskám 

(4.8.2006 23:21:24)
Já nechápu, podle mě je teda ANTIPERSPIRANT úplná blbost nad blbost, omezuje pocení, ale to je přece naprosto normální, člověk se potí, aby těloOCHLAZOVALO v horku a když se nepotí=neochlazuje se, ale přehřívá
 Radka 
  • 

Také si na tu módu nemůžu zvyknout 

(3.8.2006 11:41:07)
Nejvíc mě asi dostalo stále intenzivnější vyholování v rozkroku, ještě před několika lety jsem se domnívala, že se takhle upravují především ženy, které mají to určité povolání, už vím, že je to jinak :-)
Během loňských veder jsem si všimla zvláštního jevu: vystoupila jsem z autobusu na konečné a šla za davem do schodů a koukám, všechny slečny a mladé dámy měly na zadku flek, jako by se počůraly, muži a ženy starších ročníků ho neměly, proč asi?
Na vyholené podpaží jsem si zvykla, tam se, pravda, člověk dost potí. Nohy si také už holím, ale dost mi vadí, že díky zarůstajícím chloupkům mám už několik nevzhledných jizev, které nezmizí. Tajně doufám, že se brzy lidem ten přetechnizovaný umělý svět znechutí a vrátí se k normálu. Jinak opravdu další generace bude bláznit kvůli každé nedokonalosti, kde to skončí?
 amy 
  • 

Re: Také si na tu módu nemůžu zvyknout 

(3.8.2006 11:58:38)
Tak se nehol, ne? Vždyť to není povinný, každej může, když chce, a nemusí, když nechce.
 Boudicca 


Re: Také si na tu módu nemůžu zvyknout 

(3.8.2006 12:00:20)
Radko, troufám si tvrdit, že za ten inkriminovaný flek nemůže ani tak vyholování třísel, jako spíše módní spodní prádlo - tanga. Ty opravdu mnoho potu nezachytí............ :-)
 Martina 
  • 

Re: Také si na tu módu nemůžu zvyknout 

(3.8.2006 13:49:53)
Já se přídávám k těm co se holí s povinosti :-(. Jak mě to lidi nebaví, achich achich. Každý den, to samé... nohy, třísla, podpaží. Sice jsem blondýna, ale chlupatice :-). Ráda bych se na to vybodla, jak tu hrdině radíte. Nemyslím si, že jsem "slabá" osobnost, jen tím vším beru jaksi ohled na toho mého chlapa, kterého mám ráda. Holt pro většinu chlapů jsou dnes jaksi více přitažlivé oholené, než chlupaté. Leaser bych brala ale momentálně nejsou peňouze. Po epilaci jsem tečkovaná jak beruška. Je mi jasné, že asi někdo napíše, že by mě měl mít rád takovou jaká sem. Jojo to on by mě rád asi měl, ale ty hlaďoučký nožičky a spol., by se mu stejně líbily a strašily by ho ve spaní a to by mě s.....
 Katuka+Vítek11/06+Danek10/09 


Hi hi!!! 

(3.8.2006 11:52:24)
Také jsem přírodní tvor. O bobra v podpaždí se ale starat musím, jinak se postará on o nechutné mokré fleky na triku. Ale na nohy si sáhnout nenechám, naštěstí to není moc a hrdě své holeně ukazuji světu. Říkám, že je to můj druh emancipace a kašlu na in a out. Nevím proč bych měla podléhat diktátu módy, když máme tu demokracii.
Pá pá
Katuka
 Johanka + brisko 
  • 

Re: Hi hi!!! 

(3.8.2006 17:09:51)
Vidim to uplne stejne :) - podpazi si holim, protoze se pak fakt min potim (a to vyrazne!) a byt zpocena je mi neprijemne, ale oholeni nohou nema s hygienou nic spolecneho, to je proste modni diktat...takze na to vetsinu roku kaslu a na intimni mista si uz vubec sahnout nenecham :) Manzel ma oholene nohy rad, takze kdyz to udelam tak jednou za mesic v lete, tak ho to potesi, ale nijak me nenuti, abych si je holila furt, proste stejne jako se obcas namaluju, tak je to proste prijemna zmena, ale ne nutnost.

Jinak s tim vypalovacim laserem ma zkusensot moje segra, ktera mela trauma z chlupatych nohou spoustu let. A holky - kdyby deset tisic! Myslim, ze tam byla nekolikrat a stalo to pokazdy tak 30, proste celkem za to dala podle me urcite aspon 100K, chlupy teda uz skoro nerostou, ale trochu porad, a navic z toho mela nejake hnusne ekzemy...
 Kasu 
  • 

Re: Re: Hi hi!!! 

(4.8.2006 13:55:32)
Jojo, mít nevyholené podpaží, sama bych si připadala divně. Poprvé jsem si ho oholila uz ve trinácti, protože se mi to nelíbilo. Nohy si vytrhávám depilačním strojkem, protože chlupaté se mi taky nelíbí. Ale na co bych si nenechala sáhnout je rozkrok. Nemyslím tedy oblast "bikiny", ale vyloženě "to". Kdysi jsem měla jednoho, který vyžadoval, abych se holila i v rozkroku. Dost se divil (a přesvědčil se sám), že není až tak jednoduché se "tam" oholit stoprocentně do hladka, a že to tím pádem poněkud "dře". Já jsem se zase mohla zbláznit, když ten porost dorůstal, a při sportu se mi tvořily nechutné pupínky. Nene, příroda ví, proč nás stvořila chlupaté. Móda je móda, a když teda bobra néé, tak néé (ale jen na těch viditelných místech).
 není důležitý 
  • 

Re: Hi hi!!! 

(7.8.2006 10:12:52)
Za ty nohy +5 bodů, až to necháš i v podpaždí, máš celých +10. Gratuluji k tomu, že nejsi stádo.
 Zuzka, 2 děti 
  • 

jak se nejlépe oholit - poraďte 

(3.8.2006 12:14:42)
Holky, chtěla jsem se zeptat, jaký je nejlepší způsob holení, zvlášť noh, já s tím mám velké problémy, holím se obyčejnou žiletkou a chloupky hrozně rychle rostou, takže v létě si musím nohy holit denně, a to jsem přírodní blondýna! Prosím, poraďte, jak to děláte vy. Děkuju
 anicka, dominik 08/04 


Re: jak se nejlépe oholit - poraďte 

(3.8.2006 12:21:57)
ja jsem taky blondyna, ale mam chloupku malo a velmi svetle takze se holim ziletkou cca jednou za tyden, proste mi nerostou, ale segra je cernovlaska a ta ma chloupku hodne, vyzrala na ne elekrickym epilatorem, kdyz ho pouziva pravidelne tak staci jednou za tri tydny. I kdyz je to asi jen pro otrle, me osobne to dost boli, ale pry jde o zvyk.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: jak se nejlépe oholit - poraďte 

(3.8.2006 18:32:39)
Epilátorem to sice bolí, ale jednak to vydrží a druhak se chloupky nezesilujou.

Pro méně otrlé je možnost si před prvním použitím nohy oholit normálně a pak epilovat pokaždý cca s odstupem 5ti dnů - jak chloupky dorůstaj postupně, tak to skoro nebolí. Ale spíš je to o zvyku - já epilátor používám tak jednou za měsíc a už to nijak neprožívám. Teda na nohy. Na třísla ani do podpaží bych s nim nesáhla :-)

Maceško, na svatbě jsem měla copánky se sedmikráskama :-)
 Lada, bříško 
  • 

Re: jak se nejlépe oholit - poraďte 

(3.8.2006 12:25:08)
Zuzko, moc Ti neporadím, já se prostě opravdu holím denně :-) Je to součást rituálu, ráno se sprchuju a přitom použiju i žiletku (resp. dámské holítko s žiletkovou hlavou), která leží na vaně. Zas tak dlouho to netrvá, a jiný způsob odstraňování chloupků mi nevyhovuje.
 :-) 
  • 

Re: Chlap co se holí není chlap?! 

(3.8.2006 14:33:21)
Tak k tomu mam dotaz: jak si holi trisla a koule? nam to s manzelem nejde, ja mam strach, abych ho neporezala, on si tam nevidi.... a navic druhy den je to pry jak kdyby mel v trenkach jezka...me by taky vic vyhovovalo, kdyby byl hladouckej, ale tehcniku jsme nezvladli:-(
 gabriellka 
  • 

Re: Re: Re: Chlap co se holí není chlap?! 

(4.8.2006 0:40:48)
No moj manzel tak isto...tiez si myslim, ze to je o zvyku
 gabriellka 
  • 

Re: Re: Re: Chlap co se holí není chlap?! 

(4.8.2006 0:41:09)
No moj manzel tak isto...tiez si myslim, ze to je o zvyku
 gabriellka 
  • 

Re: Re: Re: Chlap co se holí není chlap?! 

(4.8.2006 0:41:42)
No moj manzel tak isto...tiez si myslim, ze to je o zvyku
 petra,kubík + bříško 
  • 

Re: Chlap co se holí není chlap?! 

(3.8.2006 19:09:11)
mandelinko, príma napsáno, můžu se pod to taky podepsat ?? Petra
 Hana 
  • 

Re: Chlap co se holí není chlap?! 

(3.8.2006 20:52:45)
tak se hezky holte a při tom si zopakujte skloňování osobních zájmen.
 Krolik 
  • 

Re: Re: Chlap co se holí není chlap?! 

(9.8.2006 2:37:20)
Myslite si, ze neooholenost zvysuje neznalost jazyka ceskeho. Zkoumejte, publikujte, rad si to prectu. Kazdy ma svoje preference, a to je super, nastesti uz neni povinna uniformita. Kdo co hleda, to najde. No less no more. A sakra ma byt pred a to je super carka nebo nebo ne
 mačka :o) 
  • 

Re: Chlap co se holí není chlap?! 

(4.8.2006 23:31:39)
Mandelinko,

když ti to vyhovuje OK ;o), v oholeným pohlaví vidim jen jednu výhodu - při orálním sexu ti nelezou chlupy do huby.
 kuk 
  • 

Re: jak se nejlépe oholit - poraďte 

(3.8.2006 13:12:49)
používám epilátor
pravda,bolí to,ale vydrží. po žiletce mi chluby houstly a hrubly, zarůstaly a dělaly se mi ošklivé vyrážky.
 Mirka 
  • 

Re: jak se nejlépe oholit - poraďte 

(3.8.2006 15:32:29)
Moje praxe: podpaží žiletkou Venus tak cca 2x týdně, nohy krémem tak 1x za 3 týdny, v zimě ne, třísla krémem podle plavek, ne víc, ne jindy. Bradu a obličej řeší kosmetička.
 Katka 
  • 

Re: Re: jak se nejlépe oholit - poraďte 

(3.8.2006 16:50:31)
Ahoj,můžu se zeptat,jaký krém používáš na třísla? snad na všech krémech je psáno, že se nemají používat na oblast třísel...achjo
 babi_ 


Re: Re: Re: jak se nejlépe oholit - poraďte 

(4.8.2006 8:36:53)
Že se krém nesmí používat na třísla píšou aby se kryli pro případ alergické reakce či nevhodného paseku činícího vnikání krému dovnitř. Použít se ale při rozumném postupu krém dá - teď si nemůžu vzpomenout, jak se "ten můj" jmenuje, taky jsem taková přírodnina a v kosmetických značkách mám hokej, ale v každý drogérii maj většinou dva druhy - ten jeden je Opilka a moc nefunguje, ten druhej je trochu dražší než Opilka, je asi ve třech provedeních lišících se přidáním čehosi - aloe, mandlový olej apod.... používám bez potíží ten zelenej...
 Mili 
  • 

Re: jak se nejlépe oholit - poraďte 

(13.8.2006 11:22:10)
Je pořeba si tato místa napařit a po vyholení vydesinfikovat třeba lihovou voňavkou a namazat krémem
 Alice + 3 


Macesko, 

(3.8.2006 12:46:01)
vtipná jako vzdy o), s manzelem jsme se oba pobavily. Tohle je clánek z trochu jiné stránky nez obvykle, to jsem netusila ze jsi takhle prírodní clovek (myslím tu kytaru a kostkované kosile) a je to sympatické. Dneska uz mladí nejezdí trempovat.
 Alice + 3 


Re: Macesko, 

(3.8.2006 12:47:41)
pobavili, jezís jak jsem tam mohla napsat tvrdé y nechápu.
 Jana 
  • 

hladcí oholení muži 

(3.8.2006 13:44:10)
Jsem myslela,že se muži holí jen ti,co chtějí aby to jejich vyniklo..a ti, co to mají ok,že se holit nemusi...diky za postřeh.
abychom si udělali jasno,je dobré znát názory mužů,na toto..k tomu dámskému holení jsem četla pánskou diskuzi,je to zajímavé...prý jsou ve vysledku všechny stejné,a dobré pro pedofily,takže ta hladkost,třeba bude přežitek,třeba modní diktát,každopádně horká diskuze:)
 Lucka 
  • 

Re: Re: hladcí oholení muži 

(3.8.2006 15:39:22)
Naprosto souhlasím!Mám úplně stejnou zkušenost.Manžel je po dědečkovi nadrůměrný medvídek, ale třísla a podpaží si poctivě holí. A to jen proto, že jemu samotnému je to příjemné. A mně samozřejmě taky:)!Já jsem si zvykla holit se už někdy v prváku na střední škole a dneska už si vůbec nedokážu představit, že bych byla zarostlá. Ale ať si každý dělá, jak mu to vyhovuje.
 Káťa+2 Škubánci 


Re: Re: hladcí oholení muži 

(3.8.2006 18:10:53)
Já jsem zajedno s Mandelinkou.. můj předchozí partner byl vyholený a mně se to líbilo moc.. a můj současný partner k tomu sbírá odvahu, už je to jen otázka času a jde do toho, je rozhodnut.

Sama na sobě chlupy nesnesu, vadí mně osobně na mém těle, vůbec to nesouvisí s nějakým diktátem okolí.
Spíše před lety jsem chodila vždy nejistá na gynekoligii právě z důvodů, že tehdy to nebylo běžné, co si o tom asi dr.myslí. Teď už je to normálka.

Osobně chloupky vytrhávám strojkem, téměř všude, stačí to jednou za 3-4 týdny, mluvím teď i o podpaží. Někdy se stane, že některý zaroste, pak ho opatrně vyoperuju pinzetou, nevidím v tom problém.
 Iv 
  • 

žrout času a moje skleroza.. 

(3.8.2006 13:44:24)
Takhle hezky a vtipně a se šmrncem napsaný článek-to moje srdíčko lingvistické jenom jásá..
Taky mám k svým chlupům takový divný vztah-nejradši bych je nechala žít svým životem,protože při dvou dětech předškolního věku a jenom zaměstnání na ně prostě nemám čas a myšlenky..ale ony mě potvory dost štvou-takže už s některýma jsem zatočila..mám hodně agresivní pot,takže nejen smrdí ale i ty zasychající pozůstatky vadily-takže podpaží jde pryč-no,naštěstí plošně to není taková hrůza,takže i časově se to zvládá..občas zabudnu-to pak je černočerno..a nožky? no občas si taky vzpomenu,protože přes chlupy se blbě nožky opalují,a mě se odchlupený líbí /už za totáče mi ty nožní chlupy vadily,a nepomáhalo,že mamka říkala,že chlupy to je vášeň../,a třísla?? tam se mi to moc nedaří,takže je aspon zastříhávám..Ale už jsem se objednala na depilaci voskem ke své pedikérce-takže jsem zvědavá,jak to přežiju..a když si zvyknu-tak si možná pořídím nějaký ten depilační strojek-že by mi chlupy začaly růst až po měsíci-ooo jak lákavá představa na moji sklerozu..juch juch..
 clasofkama 


medvedi ucho 

(3.8.2006 14:13:43)
Ja jsem taky pro celkove holeni,duvody jsou ty same co uvadi ostatni holici se zeny :o))))

Jednou jsem vyslechla hovor sveho (tenkrat 17-tileteho) bratra co se bavil s kamosema na styl "jaka byla" a muj brat rekl " mela hrozny medvedi ucho" musela jsem se smat a rikam si ja si radsi zadny narust nenecham......
 Vašek 
  • 

Re: Re: Macesko, 

(13.8.2007 20:05:58)
Je možné psát tvrdé i měkké ;)
Projdi si pravidla českého pravopisu.
 Lavanda 


Re: Re: Re: Macesko, 

(13.8.2007 21:07:42)
Určitě je možné psát tvrdé y i měkké i, ale ne ve větě "S manželem jsme se oba pobavili." Tam jen měkké. Ne, že bych se chtěla rejpat v pravopisu, ale když už někomu doporučujete prostudování Pravidel, začněte radši u sebe.
 Žbluňk 
  • 

Re: Macesko, 

(3.8.2006 16:30:37)
Maceško neboj, mě je 25 a mám taky bobra, dokonce mám chloupky na nohách, nad čímž spousta holek včetně mojí mamky pokyvuje hlavou, být in pro mě přestalo být zajímavé těsně za pubertou. Šediny zatím nemám, ale až mi pokryjou hlavu, určitě je nebudu přebarvovat. Čeho se prosím bojíš?
A že dneska mladí lidi netrempujou? Asi na ně máte jenom smůlu, já jich znám spoustu! co se chodí do lesa schovávat před městem a co prochodí celé dny jen s celtou a usárnou...
pěkný den!
 maceška 


Re: Re: Macesko, 

(3.8.2006 17:54:11)
Nebojím se ničeho :-)
Co se týká podpaží, pracuju s lidmi, a tak jsem to vzala jako trknutí, že bych měla přece jen změnit svůj zaběhnutý styl, právě kvůli tomu pocení v letních měsících. A vlasy...to bylo spíš z momentální pohnutky, v době, kdy mi vlasy šedivěly převážně z puberty našich nejstarších. Když jsem přišla domů, zavřela jsem jim pusy výrokem, že doteď jsem byla matkou, a odteď začínám být ženou. Manžel jen špitl: A budeš ještě MOJE žena? Tak jsme se zasmáli, a dál to zůstalo při starém...
 Ivana Procházková 


Re: Re: Macesko, 

(4.8.2006 23:18:24)
Žbluňk,
když jsem já byla na gymplu, tak nás trempovalo 90% ze třídy.
Když jsem se na to zeptala o 10 let později svého o 10 mladšího bráchu, zda chodějí trempovat, tak jen překvapeně civěl..
 Anuška a 2♥ 


Re: Macesko, 

(3.8.2006 18:46:21)
Alice, jezdí:-))) Naše Madlenka oslavila měsíc se mnou ve spacáku:-))))
 helena. dva kluci 
  • 

Re: Macesko, 

(4.8.2006 7:42:12)
Ale jezdí..Zkus v pátek odpoledne stoupnout na nadraží..Helena Ahohj Maceško, taky jsem si šila kdysi spacák..
 Alice + 3 


Re: Macesko, 

(4.8.2006 22:11:24)
Tak musím vysvětlit, že zevšeobecňovat jsem neměla v úmyslu, vypadlo mi slůvko ASI, že mladí už asi nejezdí trempovat, moje úvaha, na nádraží opravdu nepostávám.
Když koukám na mladšího bráchu a jeho kamarády, tak je to spíš adrenalin - lezení po skalách, spaní pod spacákem, stopování, návštěvy nebezpečných zemí.
 Káča, 2+bříško 
  • 

K bobřinám 

(3.8.2006 14:48:48)
Já jsem tedy brunetka jako poleno, takže reklamám na depilační zázraky se jen směju a už zmiňované depilační strojky musím užívat ne jednou za 3 týdny, ale tak za 4 dny a mezitím kdeničtunič superhladkého není. A po vosku jsem krvácela a měla stroupky jako po úrazu :-).
Otázka hygieny diskutabilní a osobní volba bohužel taky. V mé firmě šéfík nařídil, abychom si holily podpaží i nohy...
Můj manžel naštěstí není na holení závislý a miluje mě "takjak". Dlouhé černé chlupy krz silonky se mi taky nelíbí, ale ten bobr v podpaždí je mi dost jedno. Já v tom vidím trend od chlupaté opice k hladkému pánu/paní tvorstva!:-)
 Zuzka, 2 děti 
  • 

Re: K bobřinám 

(3.8.2006 15:44:27)
Proboha, Zuzko, v jaké firmě to pracuješ, že vám šéf přikazuje, co si máte holit? To už mi opravdu připadá dost drsný. Záleží přece na nás, jestli se chceme holit, nebo ne, a nějaký šéf do toho nemá co mluvit!
 Káča 
  • 

Re: Re: K bobřinám 

(3.8.2006 16:26:50)
Ta firma byla holandská a stalo se to před sedmi lety. Nemyslím, že to je tak neobvyklé, slyšela jsem, že v jedné americké firmě s kosmetikou to bylo totéž.
 DENISA 
  • 

Re: Re: K bobřinám 

(5.8.2006 21:03:19)
No, tak to je velice diskutabilni a ja si myslim, ze na to ma zamestnavatel pravo. Ono hodne zalezi v jake firme delas. Pokud jsi napr. v bance nebo v zahranicni firme, tak tam opravdu nemuzes vypadat jak kdyz jsi slezla ze stromu, jelikoz vsude v civilizovanem svete je holeni normalni. Stydela jsem se opravdu hluboce za cely svuj narod pri jednom jednani v zahranici, kde nasi vlast reprezentovala diplomatka s bobrem podpazi a bez podprsenky!!! Zena nadmiru inteligentni, ale prirodni. Vsichni tam na ni koukali s uzasem v ocich, nikdo to nechapal, jak tam muze prijit starsi zena v tricku bez rukavku, s cumicimi chlupy a poprsim na brise. Mysleli si, ze prijela z nejake rozvojovky. ANO, i podle tehle drobnosti se posuzuje uroven naroda. Kdyz se bavite s cizinci co navstivili CR, tak vsichni nadsene opevuji pamatky, ale v zapeti dodaji, ze to vsude strasne pachne cigaretama a lide pachnou v MHD. Takze se klidne neholte dal.
 Slečna Marplová 


Re: K bobřinám 

(3.8.2006 16:33:08)
Kaco, zrejme jsi adeptka na laser.

Jinak ja si holim taky vsechno a je mi to prijemne a pohodlne. Navic se mi to libi. Rozhodne vice, nez propocene drny v podpazi. A nejhorsi je, kdyz koukaji z podpazi, tesne prilepeneho, i dozadu. To je mi fakt nechutne i na pohled.
 Insula 


Nemají to chlapy jednodušší?? 

(3.8.2006 15:32:14)
Chlapi se mají, co? Oholí si jenom obličej a je hotovo. :-)))
 Marketb 


Re: Nemají to chlapy jednodušší?? 

(3.8.2006 15:35:58)
Možná budu někoho již opakovat, nečetla jsem všechny reakce, ale při představě neoholeného podpaží u ženy se mi zvedá žaludek. Respektive i u muže.....V dnešní době mi to připadá, jako by si někdo nečistil zuby.
 Iva 
  • 

Re: Re: Nemají to chlapy jednodušší?? 

(3.8.2006 17:01:03)
Tak mě se zas zvedá žaludek když vidím v podpaží nebo na hrudníku oholeného "chlapa".:-)) Ale proti gustu ... když se mu to líbí, proč ne?

Co se týká mého holení mám podobné pocity jako Maceška, na rozdíl od ní se ale už dlouho nenechám manipulovat veřejmým míněním ani dcerou, a zkrátka se neholím. Nikde, jen občas trošku nohy, protože je mám většinou holé ale kazí mi to pár řídce roztroušených chloupků. Ani jinde jsem zvlášť neobrostla, hlavní ale je, že jsem si jistá, že příroda moc dobře ví, proč tam ty chlupy dala a já její rozhodnutí respektuju.
Kdysi před časem jsem se nechala zviklat a holila se. Jak jsem už psala, moc zarostlá nejsem a jako blondýna ta troška co jí obrůstám není moc vidět. Ale ty fialové boláky co mi po holení zůstávaly, ty viděl každý zřetelně ze sta metrů. Na koupališti jsem stahovala plavky do slabin (marně) a vypadala jak kdybych měla lepru. A to jak jsem vypadala je ještě nic proti tomu jak jsem se cítila! Holení mě bolelo, chloupky mi zarůstaly, pokaždé jsem se coby holátko v podpaží odřela (bez ohledu na použitý druh či množství antiperspirantu). Zkoušela jsem holení nasucho i namokro i s růžnými gely, depilační krémy i pěny, zkrátka kde co. Podle jedné rady jsem po holení nešla den na slunce(boláky se objevily), podle jiné šla na slunce ihned po odchlupení /objevily se též), desinfikovala se, zkoušela Tea tree, no kde co, výsledek vždy stejný.
Naštěstí jsem se dostala už tak daleko, že si to prostě dělám podle sebe a jestli se to někomu nelíbí, má problém, který se mně netýká. Doporučuju to všem, je to skvělé. Holit jsem se nenechala ani u svého posledního porodu (z prvního nebyl tou nejhorší potíží nástřih, i když mě dal zabrat, ale dorůstající svrbějící chloupky které se zachytávaly do vložek i kalhotek). Takto to bylo super a kupodivu mě k tomu ani nikdo nenutil.

Takže se nenuťte ani vy, co vám to nesedí. Komu to vyhovuje, ať se holí, ale mě to nevyhovuje a tak se holit nebudu, a kdo chce ať se přidá:-))
 Večernice 
  • 

Re: Re: Re: Nemají to chlapy jednodušší?? 

(5.8.2006 9:31:27)
Proč dala příroda ženám chlupy na lýtka ?
 není důležitý 
  • 

Re: Re: Re: Re: Nemají to chlapy jednodušší?? 

(7.8.2006 10:19:00)
A ty čekáš, že ti tu v diskuzi Příroda bude odpovídat?
 Petra 
  • 

Mamča 

(3.8.2006 15:44:14)
Tak kdybych nevěděla, že moje maminka nemá přístup k internetu, řekla bych že ten článek psala právě ona.
Poznávala jsem svou mamču v každé větě a dokázala si všechno živě představit.
 jutta 
  • 

bobřík-no a  

(3.8.2006 17:03:18)
Taky jsem jako dítě a puberťačka byla spíš pro přírodní vzhled, ale co jsem začal randit s manželem, tak jsem pouze pro něj holila snad všechna možná místa. Je to hrůza ! Podpaží jakžtakž jde, nepálí to tolik a když chloupky dorůstají, tak to tolik neškrábě. Nohy mám jak potažené silonkama (ten pocit opravdu nesnáším) a je mi na ně zima a nejhorší je oholené přirození. Když se oholím, pálí to, vyskáčou mi svědivé pupínky a pak když to dorůstá, musím se drbat jako pes. Už jsem to několikrát manželovi sdělila, jak je mi to nepříjemné, ale pořád slyším jen to jedno a samé : mě se tak líbíš víc. Přitom sám je chlupatý jako medvěd a když jsem se ho ptala, jestli se taky oholí na intimních partiích, tak si jen poťukal na čele. Rozhodně nepatřím k těm, co hodlají za krásu trpět, neboť trpím i bez krásy a tak svádíme s manželem boj o chlupy na mých nohách. Zlatá příroda. Někdy mám ale pocit, že to manželovi vadí tolik, že by si radši našel nějakou vyholenou uhlazenou a silikonovou trubku, která by pro něj skočila i z mostu. Takže ať žijí bobříci, protože jedině tak zůstane žena sama sebou. J.
 Boďka 


Re: bobřík-no a  

(3.8.2006 17:10:20)
Bobri sú zákonom chránené zvieratká, tak by sme ich aspoň zopár mohli nechať žiť ;-)))))))
 vitka 
  • 

Re: Re: bobřík-no a  

(6.8.2006 17:38:29)
:))) Nevymřou :))) Jsme s manželem totál bobříci, máme to rádi, občas se oholím na intimních místech jemu pro potěšení. To co potom následuje musím pár dnů vydržet :)))
Co mi vadí strašně, že po ránu se pozná jak málo lidí si čistí zuby a po víkendu z některých chlapů ještě táhne chlast. To už mi případní upocenci tak nezvedají kufr jak tito. A smrdí většinou chlapy, na smradlavou ženu holenou či neholenou si skoro nepamatuju.
 jutta 
  • 

bobřík-no a  

(3.8.2006 17:05:18)
Taky jsem jako dítě a puberťačka byla spíš pro přírodní vzhled, ale co jsem začal randit s manželem, tak jsem pouze pro něj holila snad všechna možná místa. Je to hrůza ! Podpaží jakžtakž jde, nepálí to tolik a když chloupky dorůstají, tak to tolik neškrábě. Nohy mám jak potažené silonkama (ten pocit opravdu nesnáším) a je mi na ně zima a nejhorší je oholené přirození. Když se oholím, pálí to, vyskáčou mi svědivé pupínky a pak když to dorůstá, musím se drbat jako pes. Už jsem to několikrát manželovi sdělila, jak je mi to nepříjemné, ale pořád slyším jen to jedno a samé : mě se tak líbíš víc. Přitom sám je chlupatý jako medvěd a když jsem se ho ptala, jestli se taky oholí na intimních partiích, tak si jen poťukal na čele. Rozhodně nepatřím k těm, co hodlají za krásu trpět, neboť trpím i bez krásy a tak svádíme s manželem boj o chlupy na mých nohách. Zlatá příroda. Někdy mám ale pocit, že to manželovi vadí tolik, že by si radši našel nějakou vyholenou uhlazenou a silikonovou trubku, která by pro něj skočila i z mostu. Takže ať žijí bobříci, protože jedině tak zůstane žena sama sebou. J.
 Pavla 
  • 

Re: bobřík-no a  

(3.8.2006 17:42:42)
Já jsem měla teda náš kolektiv v práci jsme měli ve smlouvě přijít do práce učesaní,čistě oblečení a oholení......síla co?
 Lei 


Brunetky :) 

(3.8.2006 18:18:03)
Jsem jedna z nich a me nohy se epilatoru jen smeji :D Takze pouzivam ziletku a ted jsem objevila uplne uzasny olej na holeni, je to smes rostlinnych eterickych oleju, voni uzasne a kuze je po nem sametovoucka :)
Jo, a ma sestra jednou pres leto pracovala v nejmenovanem obchode s damskou modou a kdyz se pro neco natahovala do vrchniho regalu, tak ji samozrejme bylo videt bricho mezi kalhotami a trickem a nadrizena si ji zavolala s tim, ze "to neesteticke bile brisko bud do solarka, nebo delsi tricicko, ano???" :))) (Podotykam, ze sestra ma krasnou stihlou postavu.)
(Cimz se dostavam k dalsi "vymozenosti" a tou je solarko. Brrrrrrrrrrr.)
 Katka 
  • 

Re: Brunetky :) 

(3.8.2006 19:44:07)
Můžu se zeptat o jaký olejíček se jedná?
Dík
 Lei 


Olejicek 

(3.8.2006 23:06:58)
Katko, asi jsem to mela napsat uz ve svem puvodnim prispevku, olejicek jsem koupila v Britanii. Ale nezoufej. Mam pro Tebe dve potesujici zpravy :)
1. Slozeni je takove, ze se da vyrobit doma, i kdyz by asi nebyl dodrzen presny pomer, coz podle mne nemuze tak vadit. Je v nem olejicek z revy vinne, rozmarynu lekarskeho, tea tree, maty peprne, levandule, eukalyptu a take citronovy olej. (Nasleduji za sebou, takze logicky by prvniho melo byt nejvic a posledniho nejmene). A ani nemyslim, ze by musely byt smichany vsechny, protoze ja jsem na sobe vypozorovala uz predtim, ze kdyz si dam olejovou lazen (v podstate jakoukoli), tak se pak ty chloupky holi mnohem snadneji, alespon u me to tak funguje.
2. Jestli jsi nahodou z Prahy, tak Ti mohu jeden privezt jako pozornost a prispevek k civilizovanosti zen stredni Evropy, aby se s nami ty jiz zcivilizovane nestydely jezdit MHD :))) (Vracim se v zari :)
 Katka 
  • 

Re: Olejicek 

(4.8.2006 12:27:57)
Díky!
Byla bych moc ráda. Prahy nejsem, ale tak jednou za měsíc tam jezdím.
 Meluzína 
  • 

Re: Olejicek 

(4.8.2006 15:53:25)
Lei, prosím o název, výrobce a cenu toho olejíčku (popř. nějaký spec. obch. řetězec). Mí přátelé jsou Angličani a co měsíc tam jezdí, ráda bych je požádala o dovezení na vyzkoušení. Díky moc
M.
 Lei 


Re: Re: Olejicek 

(4.8.2006 18:28:39)
Ahoj, Meluzino,
vyrobce se jmenuje Cariad a produkt je Original Shaving Oil. Kupoval ho pritel v Boots a pry stal kolem peti liber, presne si nepamatuje.
 Pety 
  • 

Re: Re: Re: Olejicek 

(6.8.2006 1:08:03)
Ahoj, nemusite jezdit za hranice. Ja se holim v podpazi, nohy a dole zustava jen nepatrna carka. Na vsechno pouzivam olejicek Balmandol. Da se koupit v kazde lekarne. Syn ho dostal na predpis na suchou kuzi. Jednou jsem si s nim potrela telo a pak ziletkou oholila a bylo to super. Hlavne kuze potom neni vysusena a zustava dlouho hebka a co hlavne, chloupky zarustaji jen vyjimecne.
Holeni zdar!!!
 Magda 
  • 

Re: Re: Re: Re: Olejicek 

(8.8.2006 16:14:56)
Ahoj, jenom krátký dotaz, ten olejíček používáš před holením (na holení)? Já myslela, že až potom.....Díky
 Pety 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Olejicek 

(16.8.2006 21:34:53)
ahoj,používám ho NA holení. Potřu kůži a hned holím žiletkou. Kůže se potom nemusí ničím ošetřovat,je hebká už během holení a potom není vysušená.
Holím se takto leta a až poslední dobou s olejíčkem a je tam obrovský rozdíl. Nejpříjemnější je to na nohou, protože tam má kůže sklon se nejvíc vysušovat.
P.
 Meluzína 
  • 

Re: Re: Re: Olejicek 

(7.8.2006 7:27:19)
díky moc za tip. zkusím ho a dám vědět :o)
 Ivo 
  • 

Re: Re: Re: Olejicek 

(23.8.2006 13:28:38)
Olej na holení vyrábí firma Karl Hadek www.ckhi.cz Často ji nabízejí kosmetičky nebo si ho můžete objednat na webu.
 Raduna 
  • 

Re: Brunetky :) 

(3.8.2006 20:36:07)
Haha, naprosty souhlas! Jestli to takhle nechame jit dal, budeme mit za chvili v pracovni smlouve i ze si do 3 mesicu musime nechat zvetsit prsa a jinak vyhazov.
 Boudicca 


Re: Re: bobřík-no a  

(4.8.2006 10:15:52)
Tato ustanovení v pracovních smlouvách se vztahují na muže......... Oholenou tvář, ne 4 denní strniště :-)
 DENISA 
  • 

Re: Re: bobřík-no a  

(5.8.2006 20:53:57)
Pavlo - síla? A proč jako? To jako myslíš že je to síla pro to, co si zaměstnavatel dovoluje někomu nakazovat co má a či nemá? Já si myslím že je to ostuda těch zaměstnanců, že chodili do práce tak, že jim UMYTÍ, UČESANÍ, OHLENÍ, musel zaměstnavatel nakázat, že to nedělali automaticky.
 Pavlína  
  • 

no já hledím  

(3.8.2006 19:26:22)
..že v dnešní době existují ženy,takový prasata co se neholí,to musí být teda šílenost.. pak se dámy, nedivte,že vám chlapi zahýbaj
 Kačaba 
  • 

Re: no já hledím  

(3.8.2006 19:48:43)
Zas jedna "bachyně", co neví, jak funguje sexuální přitažlivost:-)!
 Pavlína 
  • 

Re: Re: no já hledím -pro kačabu 

(4.8.2006 9:05:41)
a jak jsi přišla na to, že jsem bachyně? vážím 52 kg:-)))
 Lenka 
  • 

Re: no já hledím  

(3.8.2006 19:49:48)
souhlasim, souhlasim, souhlasim. Jen bych to napsala trosku slusneji :-)
 JaninaH 


Re: no já hledím  

(3.8.2006 20:00:52)
Pavlíno,
a co to takhle obrátit?
no, já hledím ...že v dnešní době existují muži,takový prasata co se neholí,to musí být teda šílenost.. pak se pánové, nedivte,že vám ženský zahýbaj

To přece zní jako úplná pitomost. Ale proč vlastně, když jde, jak tu hodně lidítvrdí, o záležitost hygieny? A přitom je všeobecně známo, že muži se potí víc než ženy. Proč je tedy neoholená žena prase a oholený muž výjimkou?
 Sisinka 
  • 

Re: Re: no já hledím  

(4.8.2006 9:07:11)
Janino, úplně se to tu bojím napsat, protože vidím, že jsem fakt jediná a bojím bojím :-))), že se tu na mě ženy typu Pavlína sesypou... ale můj muž se holí taky. I nohy a hrudník. Dělá to kvůli mně, víc se mi to líbí... já osobně ale obdivuji všechny, kteří se tomu diktátu módy opravdu nepodřizují a jsou "sví".
 Lei 


Re: no já hledím  

(3.8.2006 22:15:26)
Pokud si partner potrpi na oholene, tak to zjistim celkem brzo, v pocatcich sexulaniho zivota s nim a bud se podle toho zaridim nebo ten vztah treba nebude mozny...ale ze by mi z nicehonic zacal zahybat, protoze jsem vlezla do postele s Boubinem na nohach, no nevim...pritel se neholi (v obliceji) denne, protoze ho tato procedura nikterak zvlast nebavi a navic ma citlivou plet. Celkove se mu ale vousy v obliceji nezamlouvaji (coz mne vyhovuje), takze nasel frekvenci, ktera mu vyhovuje. Chape tudiz, ze kdyz se zrovna ten ktery den neoholim ja, tak je to treba proto, ze se mi zrovna nechtelo. Nehodlam z toho delat dogma. Ale rozhodne se proto nepovazuju za prase...
 Lei 


Re: Re: no já hledím  

(3.8.2006 22:17:40)
pardon, sexualniho :D
 Kačka 
  • 

Re: no já hledím  

(4.8.2006 23:52:06)
A Pavlíno,

ty jsi ale najivka, vážně si myslíš, že chlapi zahýbaj těm, co se neholej a těm, co se holej nezahýbaj chi chi tos mě vážně dostala do kolen
 Johanka 
  • 

Re: ignorantka 

(6.8.2006 0:55:29)
Mila Pavlino,
ja jsem tedy to absolutni prase, co se neholi vubec nikde, a protoze jsem cernovlasa, mam dokonce i knirek, ale nic s tim nedelam. Mymu muzi to nevadi, vubec to pro nas neni tema a pritom mi neni neverny.
Krome toho, ze jsem podle tebe prase, tak jsem vysokoskolacka, matka peti deti, se tremi jsem vystudovala univerzitu v zahranici, s peti ted studuju dalsi v Cechach, krome toho jsem zivnostnik a jsem schopna sebe i sve deti sama uzivit. Pisu to jen proto, aby videla, ze i ta "prasata" mohou byt inteligentni a schopna. Moda je mi celkem jedno, nikoho nepotrebuju lovit, ani byt in. Jsem se sebou spokojena. Je mi celkem jedno, co si o mne neznami lide v autobuse mysli a znamym lidem nevadim.
zdravi Johanka
 Damila 


Johanko, 

(6.8.2006 8:08:37)
ač mám na holení jiný názor, nemůžu nereagovat na Tvůj příspěvek! Fakt se usmívám, přijde mi takové sympatické, že se nestydíš a klidně řekneš, jak to je a ať mi ostatní vlezou na hrb. Sebevědomí musí být.
:-)
 Jana 
  • 

Re: Re: ignorantka 

(6.8.2006 23:26:23)
Souhlasim s Johankou, take jsem absolutni prase, co se nikde neholi. Manzel mi nezahyba, od pratel a znamych (a to mam celkem dost dobrych pratel a znamych ve ctyrech zemich na dvou kontinetech, kde jsem zatim mela tu moznost delsi dobu zit) jsem nikdy nezaznamenala zadnou negativni reakci. Asi to bude taky v tom, jakeho kdo ma manzela a jake ma zname. Proste vrana k vrane seda. Nechte nas "prasata" taky zit, v metru si od nas muzete poodsednout, nam to vadit nebude :))))
 valheru 


Re: no já hledím  

(6.8.2006 10:08:10)
no já se nedivím že ten tvůj ti zahejbá .ty máš totiž vražednou kombinaci malá s mindrákem a netolerantní.PROSTĚ ZRALÁ NA RÁNU MEČEM PO PALICI.Jsem táta od čtyř dětí(teť plakej do polštáře)moje krásná paní se neholí .Má totiž narozdíl od tebe krásný nohy takže si může dovolit ten luxus mít je eroticky jemně ochlupené. Holé přirození taky není můj šálek čaje to bude asi tím že nejsem pedofil. Ale vyznávám přirozenou krásu a toleranci mezi partnery a co ty?S pozdravem Jan
 Pavlína 
  • 

Re: Re: no já hledím -pro jana 

(8.8.2006 21:05:36)
vážený pane, nejsem malá, ani zamindrákovaná a když jsi taky prase a lezeš na chlupatou babu, budíž ti přáno:-)))
 macy,4dcery 


Re: Re: Re: no já hledím -pro jana 

(10.8.2006 22:37:38)
když nejsi malá ani zamindrákovaná, tak proč se tak chováš a napadáš lidi kolem?
 Lenka 
  • 

Fiflena s IQ tykve 

(12.8.2006 14:27:20)
No tak tohle už je trochu přeháňka, ne? Už jsem zde psala, že se taky holím, a to ne kvůli módě, ale protože se tak já osobně cítím líp. Ale abych kvůli tomu napadala ty, kteří se neholí, to nedělám. Už jsem si v téhle diskusi přečetla hodně urážek, ale vy to dámo už dost přenáníte. TO VY JSTE PRASE. MENTÁLNÍ PRASE. Tož holení zdar ty nádhero!!!!!
 Twister, Anička a Maruška 


Re: no já hledím  

(24.8.2006 17:55:32)
ani jednu ze stran /holící se, neholící se/ nezatracuji. Každého věc. Taky se holím, podotýkám, že úplně všude. Ne proto, že by to po mě chtěl manžel, prostě proto, že se mi líbí mít v sukni oholené nohy, protože ráda nosím tílka. Prostě mi to tak vyhovuje. Stejně jako může vyhovovat spoustě jiným žen to, že se neholí. Má to své plus. Neutrácejí korunky za různé depilační krémy, a krémy po holení a nemusí trávit víc času v koupelně a kontrolou jestli je porost oholen, popř. odvoskován všude a dostatečně....... Každý si může zvolit, co mu vyhovuje. Je to čistě jeho osobní věc, nehledě na to, že to, jaký žijeme život a jací jsme lidé rozhodně neovlivní oholený či neoholený porost....
 Kačka 
  • 

rada 

(3.8.2006 20:24:14)
Holky, já se holím všude, nohy, podpaží i genitálie a osvědčila se mi žiletka - jen nikdy neholím proti směru růstu chloupků, ale po směru. Zvlášť na genitáliích to hraje docela dost velkou roli, pokud totiž dodržíte tento postup a namažete se jakýmkoliv zklidňujícím krémem, pak chloupky nezarůstají a ani vás nebude trápit vyrážka nebo svědění.
 Kačka 
  • 

rada 

(3.8.2006 20:24:32)
Holky, já se holím všude, nohy, podpaží i genitálie a osvědčila se mi žiletka - jen nikdy neholím proti směru růstu chloupků, ale po směru. Zvlášť na genitáliích to hraje docela dost velkou roli, pokud totiž dodržíte tento postup a namažete se jakýmkoliv zklidňujícím krémem, pak chloupky nezarůstají a ani vás nebude trápit vyrážka nebo svědění.
 Alice + 3 


Primitivní kmeny 

(3.8.2006 22:18:14)
Kdyz jsem jako díte koukala na seriály o prírode a zivote cernych domorodcu, ruzne ozdobenych tu velkym pyskem, tu klackem v penisu, myslela jsem si, jak je dobre, ze jsme civilizovaní a svobodní Evropani. Mozná bejvávalo..
 Klara 30 
  • 

Hygiena 

(3.8.2006 23:29:50)
Co se týká těch hygienických důvodů, není to přesně naopak? Pokud se nepletu, tak právě chlupy na přirození mají zabránit tomu, aby se dovnitř dostaly všelijaké nečistoty, nebo ne?
 Leslie 
  • 

Re: Hygiena 

(3.8.2006 23:48:29)
ne drahoušku, chlupy na přirození jsou právě od toho, aby zachytávaly pot a zesilovaly pachovou stopu, nakonec všichni tu křiví nosy, ale bez pachové sympatie bychom si s nikým nezačali:-)
 kaMyš 


Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 7:58:56)
Leslie, bravo! Správné připomenutí ve správnou chvíli. Hlavně že většina touží být "bez chuti a zápachu" :-)
 Iva 
  • 

Re: Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 9:16:17)
Napadlo mě ještě něco a to vliv komerce.
Mám tím na mysli to, že kdo se neholí a nevoní moc nepodporuje výrobce "zcela nezbytných" preparátů, voňadel a udělátek. Masáž reklamy v tom smyslu "jen depilované je čisté a hygienické" má i tyto důvody, co myslíte?
A pak taky docházím k tomu, že umělá společnost má umělé postoje. Chloupky na těle, které mají sloužit k zachycování potu, se musí odstranit protože jsou hnusné. Někde tu dokonce nějaká matka psala, že se jí hnusí její vlastní vytékající mateřské mléko! Tak se není co divit že pot je považovaný za tak nechutnou věc.
 Lucka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 10:11:49)
No jiste. Az nekdo vymysli sampony a kondicionery na chlupy a trochu investuje do reklamy, muze byt za chvili vsechno jinak. ("Videlas tu holku, co nemela natoceny a obarveny chlupy na nohach ...")

Nebo si budeme naopak holit hlavy ? Taky se v lete potite pod vlasama ? Ach, je to tak odporne.
 Cova 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 10:44:45)
... hygiena? A co takhle sprcha (několikrát denně), mýdlo, parfém (deodorant), častější převlékání... K vyholování u mužů jsem si vypěstoval zásadní odpor - můj bývalý lékař specialista (očař) se holil úplně všude, chodil do solária a byl tak krásně teploučký. Když na mě šáhl a tak nevinně se na mě usmál, dělal se mi z žaludku ventilátor. Po jedné návštěvě jsem změnil lokál. Trpím i u holení obličeje (denně) a hlavy (cca 1x týdně) - úžasná zábava...
 Haluška 


Re: Re: Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 10:13:14)
Ivo,
naprosto s tebou souhlasím. A mnozí si prostě nechtějí přiznat, že podléhají reklamě, a o problematice toho moc nevědí. Chápu, že někomu se vyholení líbí, ale kdyby výrobci všech těch udělátek s podobnou myšlenkou nepřišli, možná je to ani nenapadne... Ale to už je moje dedukce, třeba to tak není.
 Evelyn1968,2děti 


Re: Re: Re: Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 13:20:33)
No já nevím, někdy se oholím někdy ne, podle nálady. Nevšimla jsem si, že by těch mých pár jemných světlých chloupků v podpaží dělalo zásadní rozdíl v tom jak moc se potím. Pravidelně se meju a používám deodorant s antiperspirantem a nesmrdím ani oholená nebo neoholená. Smrděj lidi, kteří se nemejou, nebo si nemění denně oblečení (ráno si vezmou zatuchlé a upocené z předešlého dne, jsou takoví) nebo nepoužívají deodoranty. S ochlupením to nemá nic společného.
Mám větší problém, nejvíc se potím na obličeji (tam žádné chlupy nemám:o)), co radíte? A co s vlasama, upocené vyholit nebo radši umýt:o)?


Ještě dotaz, Katko, jak věděl šéf, jestli si holíte podpaží?

E.
 Káča 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 13:41:13)
Tak v létě, když se nosí ramínkové šaty je to občas vidět. Bylo to o to trapnější, že šéfíkovi to oznámil nějaký obchodní partner, který jen procházel kancelářemi.To je asi jako ten příklad s neopáleným bříškem. Pak si člověk vážně řeší, jak dalece je mu drahá osobní svoboda či práce, kterou dělá. Ale v podobných firmách má člověk předpsáno, co si má oblékat i co může říkat...
 Evelyn1968,2děti 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 14:02:27)
Katko to je teda síla, já tílka nenosím, ale stejně by mně urazilo, že někdo ženské tak zkoumá a ještě jim nařizuje takové intimní věci.

E.
 Meluzína 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 16:06:32)
Jéé Eveli, konečně někdo, kdo se taky potí v obličeji.
Já se obecně moc nepotím, (holím se i tak .oD), ale mám problémy s tím, že se potím v obličeji. je to strašný, ořád na to myslím, čím víc, tím víc se potím a celé léto se můžu zbláznit. co se tím děláš? :o)
 Evelyn1968,2děti 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 23:07:08)
Meluzíno,
já už se s tím tak nějak smiřuju. V těch největších vedrech jsem prostě nosila látkový kapesníky a občas jsem se nenápadně otírala:o). Je hrozný, když všichni okolo mě mají obličeje jako by se nechumelilo (nebylo 35°C ve stínu:o)) a já jsem jak před infarktem:o).

E.
 Kačka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Hygiena 

(4.8.2006 23:59:15)
Ivo,

máš na 100% pravdu a ty firmy si pak pěkně namastěj kapsy a jsou vysmátý, navíc spousta zbytečných obalů, takže nic moc EKO a taky chemie (pokud tedy nepoužíváte měco přírodního na způsob deokrystalu od Logony atd.
 Kačka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Hygiena 

(5.8.2006 0:01:05)
A ještě pokud se někomu hnusí vlastní vytékající mateřské mléko, tak má problém se kterým by měl něco dělat
 Lali 
  • 

Re: Re: Hygiena 

(12.8.2006 14:52:52)
Jak jsi na to přišla? Zkus se zeptat svého gynekologa, přečíst si odbornou literatutu... Chloupky v oblasti genitálií skutečně mají chránit před vniknutím nečistot - proto se například v těhotenství může ženám ochlupení intimní oblasti zvýšit pod vlivem hormonálních změn.
Omlouvám se, že je to trochu mimo původní téma, ale ohánět se tu bludy nikam nevede.
 Gábi, 2 děti 


Depilace = novinka ?! 

(4.8.2006 8:10:07)
Článek je moc hezký, jako všechny od Macešky, ale po rychlém projetí diskuze jsem byla docela překvapená.
Osobně mi přijde zcela přirozené a velice příjemné si po celý rok nějakým způsobem depilovat jak podpaží, tak nohy či třísla, a to od mých třinácti let. Je to přeci něco, co patří k denní hygieně. A o novinku se opravdu nejedná - možná pro Evropu, ale v Asii je to běžné po tisíciletí.
Musím říct, že potkat takovou "přírodní krásku" v létě v tramvaji v tílku a minusukni, která je ještě přesvědčena o škodlivosti antiperspirantů, je opravdu pramálo estetický zážitek.
P.S.: A pro muže to samozřejmě platí také...
 Haluška 


Re: Depilace = novinka ?! 

(4.8.2006 8:34:56)
Když jsem byla mladší, taky jsem podlehla módnímu tlaku a začala se holit. Bylo to pro mě utrpení, vyzkoušela jsem snad všechno, aby mě to méně bolelo, abych nebyla - obzvlášť v podpaží - pořád tak zapařená. Nic nepomáhalo, ale brala jsem to tak, že pro krásu se musí trpět. Pak jsem začala chodit s klukem, kterému se vyholená děvčata opravdu nelíbila. Tehdy to bylo v zimě a já na to, stejně jako Maceška, dlabala, protože pod vrstvami oblečení stejně nebylo nic vidět. Ale nic naplat, můj drahý, dneska už manžel, mě viděl v bazénu. Kdybych se tehdy oholila, asi bych měla velkou životní smůlu. Dneska jsem ráda, že mám skvělýho chlapa, kterému se líbí přirozenost, a já si nemusím připadat jak úplný magor, že nosím bobra.
 Ivana Procházková 


Re: Re: Depilace = novinka ?! 

(4.8.2006 23:23:14)
Haluško,
si rýpnu.. A to si tě vybral skutečně jen proto, že jsi měla toho bobra??

 mamča 4 děti 
  • 

přírodní oholená 

(4.8.2006 11:32:14)
no, ehm takové lehčí téma, ale nedá mi, abych nezareagovala.
Jsem taky z kategorie těch přírodních, nepodléhám (většinou) tomu co se nosí a co ne, make-up jsem na sebe naplácala jednou na třídním srazu a jednou jsem se nechala zřídit vizážistkou do podoby plakátovací plochy. Děsí mně představa, že někdo se musí nalíčit, aby mohl vynést koš. Alergií na vše možné je víc a víc, jak u dospělých tak dětí, ale bez problému na¨sebe ráno naplácáme půlkilo něčeho chemického a večer je třeba to půlkilo chemickéko jiným půlkilem jiného chemického sedřít. Ale to jsem trochu mimo.....
Jo, nohy si holím, podpaží taky, protože pokud nežiju někde na samotě u lesa a pohybuju se mezi lidmi, jezdím MHDou, přijde mi to minimálně ohleduplné k ostatním, protože pohled na zapocené chlupatce není fakt nic moc...... a o odéru nevábně se linoucím už taky byla řeč....A protože antiperspiranty (zabra"nují pocení) jsou taky dost hnusná chemie, používám pouze lehký deodorant, který jemně voní. A to jen když jdu mezi lidi. A doma..... Voda, mýdlo, mýdlo voda.....
Ahoj a všem Vám, oholeným i neoholeným přeju krásné léto......
 babi_ 


Re: přírodní oholená 

(4.8.2006 12:18:19)
Co mají společného oholené nohy s ohleduplností ke spolucestujícím? Podpaží chápu.
 mamča 4 děti 
  • 

Re: Re: přírodní oholená 

(4.8.2006 12:42:53)
Neoholené podpaží je hnusné a smrdí (většinou)!!!!!
Neoholené nohy (v sukni, kraťasech) jsou hnusné (obvykle)!!!!!!!!!!
Stačí?
Mám pocit, že se v diskuzích na Rodině číhá na každé slovo, aby se za něj dalo chytit, přitom podstata příspěvku bývá dost často nepochopena.... To jsou prostě baby...
 V. 
  • 

Re: Re: Re: přírodní oholená 

(4.8.2006 14:51:37)
Co mají co lidé koukat ženám po nohách?
A že se Vám nelíbí neoholené nohy a ještě na ně koukáte a soudíte, to je fakt Váš problém.

Pro mě je tedy úplně normální a přirozené se neholit nikde.
Jednou jsem tedy zkusila podpaží a byla to hrůza.
S lidmi se tedy o holení nějak nebavím, ale nevím o nikom, kdo by se holil
(kromě tváře mužů)
A taky jsem přesvědčná, že příroda dobře ví, kde co potřebujeme a proč, tak to tam také tak narostlo.
Sukně nosím dlouhé, trička s krátkým rukávem taky skoro vždy a v MHD moc nejezdím. A pot nikoho mi nesmrdí.

Jinak je samozřejmě věcí každého jednotlivce, co dělá se svým tělem.

 bona 
  • 

ani hygiena - ani moda!!!!!!!!!! 

(4.8.2006 16:02:06)
Holim se od 16 - tehdy to tu jeste nebylo tak zautomatizovane jako dneska, ale vzhledem k tomu, ze jsem mela silnejsi cerne chloupky, me jinak alternativa ani nenapadla - dodnes chodim min. 1x mesicne na odstraneni chloupku z obliceje voskem /bez toho si pripadam naprosto priserne, protoze nejde jen o knirek, ale i o chloupky na tvarich a pod bradou - brrrrrrr, priserne!!!!!! nastesti po tech letech "voskovani" uz je to zdaleka mirnejsi, nez byvalo/, min. 2x tydne si holim podpazi, 1x za 14 dnu odstranuji penou chloupky z predlokti a 1x do tydne si holim nohy az k trislum. Prirozeni dle nalady... Nedelam to ani kvuli hygiene ani kvuli "diktatu mody" - delam to jen kvuli sobe, abych se citila dobre!
 Sceptre 


Re: Re: Re: Re: přírodní oholená 

(29.8.2006 0:07:26)
Nedá mi to a taky přispěji.
Holím si nohy a podpaží. Podpaží proto, že zaschlý pot je nepříjemný (nejde dolů ani kdybych se drhla kartáčem) a nohy proto, že nechci vypadat jako chlap v sukních. Když má někdo světlé chloupky ani si to neumí představit.
Nesnáším silonky, ne proto, že by se mi nelíbily, ale proto, že chloupky prolezou očky a dost to bolí. Chci nosit sukně, tak je nosím jen přes léto, nemusím silonky a chci nosit krátké sukně, tak se holím.
Možná je naděje, že za nějakých x tisíc let budou lidé přirozeně bez chlupů. Dnešní chlupy jsou jen zbytky po pravěkých chlupech. Není to dáno Bohem, ale přirozeným vývojem. Tak proč tomu trochu nepomoct! :-)
 Johanka + brisko 
  • 

Re: Re: Re: přírodní oholená 

(4.8.2006 19:50:23)
Mne to teda nestaci :) Co smrdi, chapu - taky uz jsem psala vyse, ze podpazi holim prave kvuli smradu.

Ale co je komu proboha do ci nohou? Me taky nenaplnuje estetickym nadsenim, kdyz vidim zenskou 150 kilo narvanou v mini, ale snad ji k vuli tomu nepozenu do posilovny, ne? Je to jeji problem, stejne jako muj problem jsou moje chlupaty nohy :). Dal nez z jednoho metru to videt neni, a kdo by mi takhle blizko k noham strkal xicht, ten si za to muze sam :)))
 babi_ 


Re: Re: Re: Re: přírodní oholená 

(4.8.2006 19:57:50)
No, chlupatý nohy jsou vidět z daleko větší vzdálenosti, ale fakt je to jako s tou buclindou v mini - nesmrdí, jen to není považováno za pěkné. To jsem, mamčo4, chtěla říci - né chytat za slovo :-) (Taky jsou hustý pneumatičky břich vyhřezávající nad nízkými kalhotami zpod krátkých triček. Jejich majitelky je zdá se vystavují na odiv hrdě, však nebýt štíhlá je rozhodně přirozenější, než se potit v posilovně :-) - jim to neberu, akorát se na ně nedívám... Cítit naštěstí nejsou.
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: přírodní oholená 

(6.8.2006 23:35:05)
Neoholene podpazi smrdi, kdyz se clovek nevhodne stravuje. Kdyz se stravuje vhodne, pot nesmrdi. Na neoholene nohy spolucestujiciho v MHD se nemusis koukat, kdyz se ti to nelibi, staci stocit pohled jinam :)
 Marta 61 let 
  • 

Netřeba zoufat 

(4.8.2006 17:31:28)
Maceško doufám, že schválně přeháníš. Pokud ne tak opravdu není třeba zoufat. Na holení v podpáží jsem dříve používala výsuvnou stříhací lištu u manželova holícího strojku(používá se na kotlety atd.) zcela bez problému nikdy nevzniká píchající strniště.Poslední dobou používám tzv.jednorázová holítka(požívám je minimálně třikrát(,která zcela bezkonkurenčně zušlechtí třísla.
 Bibi* 


Maceško, 

(4.8.2006 17:36:50)
mluvíš mi z duše, jako bych četla svůj příběh:o)))
Též je to pro mě utrpení, navíc mám docela přehled(profesionální):o)), kde i jinde jsou ženy oholené a začínám trpět méněcenností, protože tam až zajít nehodlám.
Holiče vidím jednou za tři roky, mám dlouhé rovné vlasy, které si zaplétám,o krátké vlasy neumím pečovat, bo jsem je nikdy neměla, takže jinou alternativou je ježek, a to by můj přírodní muž nepřežil:o)), malovat se neumím a navíc mi to dělá špatně na oči.
Jinak mám vyzkoušené,oholenou oblast po oholení 1x přetřít slabou kortikoidovou mastičkou(Diprosone), předejdu tak pupínkům a svědění.
Moc ráda Tě čtu:o)))zdraví Bibi
 N. 
  • 

Re: Maceško, 

(4.8.2006 18:07:02)
Tak misto kortikoidove masticky bych radsi nejdriv zkusila Canesten, tim mazu po kazdem holeni v intimnich partiich a s pupinkama problem nemam...kdyz jsem nemazala, tak mi zarustali chloupky a delala se mi vyrazka...ale jen v okoli trisel, na stydkych pyscich se mi po holeni vyrazka nedelala nikdy, takze jeden cas jsem se holila uplne dole a nad tim jsem mela" roztomily" prales:-)
a holim se teda hlavne proto, ze mi vadila krev v chlupech pri menstruaci....ted se nema kde uchytit.
 Bibi* 


Re: Re: Maceško, 

(4.8.2006 18:13:09)
N., moc dobře nechápu mechanismus působení canestenu, snad v případě infikace vyholené plochy Candidou či jinou mrchou, ale jinak je to jen masťový zálkad s antimykotikem.
Kortikoidy tlumí místní alergickou reakci.
 kattie 


Re: Re: Re: Maceško, 

(4.8.2006 19:29:56)
Kortikoidy jsou ale docela svinstvo. Diprosone ještě není tak silný, ale většinou jejich účinek postupně mizí a v případě vysazení se obtíže vrátí v mnohem horší podobě. Navíc se kůží i vstřebávají a mohou mít řadu dalších nežádoucích účinků mimo kůži (žaludeční vředy, osteoporosa a jiné). Nebyl by problém si je obstarat, sama bych ale asi nic podobného neužívala.
 Alice 
  • 

Re: Re: Re: Maceško, 

(4.8.2006 20:29:09)
Nefungují ale kortikoidy tak, že při jejich používání a následném vysazení se reakce naopak prohlubuje? Nevím, ale mám pocit, že to není úplně OK se mazat kortikoidy kvůli holení. Nestačilo by natřít třeba pleťovou vodou s alkoholem? Sice to bude trošku štípat ale pupínky se také nedostaví. Používala jsem kortikoidové přípravky k léčbě lupenky a je to dost svinstvo. Snad víte, co děláte :-)
 Laura 
  • 

Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(4.8.2006 20:32:19)
Mě pomáhá obyčejný Panthenol krém
 želvička 
  • 

Re: Re: Maceško, 

(7.8.2006 10:49:53)
Já si také myslím, že je každého věc, jak se upravuje a nebo neupravuje.
Já osobně bych na sobě nesnesla ani chloupek, už dobrých 15 let si chloupky vytrhávám všude- nohy, ruce, podpaží a třísla a po vytrhání vás prostě nic něškrábe a hlavně, když jste zvyklé, tak ani nezarůstá a v dnešní době existují brusky na kůži (i jako součást holících strojků) a po depilaci používám krém od Vichy na zklidnění a proti zarůstání a naprosto super.
Dělala jsem takové sporty - gymnastiku a závodní tanec a tam nějaké "bobry" neměly místo a já si na to tak zvykla, že teď si nějaký ten porost na sobě neumím představit, ani v zimě a to zdalela nepatřím k těm mladým holkám, u kterých je to v převážné většině, prostě normální. A upřímně, mě se to prostě líbí, ale neodsuzuji druhý tábor, absolutně ho toleruji, pokud těmto typům není cizí hygiena. S čímž mám bohužel z plavání opačnou zkušenost. Beru přirozenost, ale zase nežijeme v jeskyních a nepoužívat žádná mýdla a šampony, že je to chemie, to je na mě zase velký extrém...
 ineska 
  • 

Léky proti plísni jako krém po holení??? Přirozené a hygienické? 

(14.8.2006 13:49:37)
Já jen žasnu a obdivuji Macešku, že to napsala. Taky patřím mezi ty, co se neholí i přes to, že se mi nepříčí když má někdo krásně do hladka oholené nohy. Diskusi na Rodině čtu jen málo, mám se třemi dětmi a dostatku svých koníčků jinou představu o svém volném čase, ale tenhle článek mě opravdu zaujal. A opět ta netolerance až napadání, jako v článcích o přirozeném porodu. Myslím si, že s hygienou holení opravdu nemá nic společného, kdo se nemyje a nemění oblečení páchnout bude stejně... Ale to už tady bylo napsáno mockrát.
Když jsem se dočetla, že na zklidnění kůže používáte Canesten, což je lék ve formě masti k léčení plísní, tak si říkám jak si to hezky protiřečí. Jak je to přirozené a hygienické, když musíte svoji přirozenost léčit... Jsem zvědavá, čím se budete léčit až skutečně chytnete někde na bazénu úpornou plíseň a na tyto masti už vaše kůže nebude reagovat... Ve svých 34 letech jsem si poprvé oholila nohy abych zkusila jaké to je. Poprvé a naposledy. Cítím se jak nahá. A manžel? Poklepal si na hlavu a pronesl něco o tom, že už na té mateřské fakt blbnu...
Ale vůbec mi nevadí, někdo, kdo se holí. Jen mám přímo strach z těch agresivních útoků, proti těm co se neholí.
 Ivana Procházková 


Re: Maceško, 

(4.8.2006 22:55:24)
.."mám docela přehled (profesionální):o)), kde i jinde jsou ženy oholené"..

Se nezlob, Bibi, ale trochu žasnu, že nemáš jako gynekoložka (jestli se nepletu, že jsi) ani trochu etický problém něco takového napsat.

To je něco podobného, jako kdybych já jako daňový poradce napsala třeba .."si představte, jak všelijak si klienti chtějí namastit kapsu a okrást státní rozpočet.." (jakože si to nemyslím). Hmm, to by mně tedy přes pysk nešlo..

Tak jsem asi raplá, no.
 Líza 


Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 6:57:46)
A proč by to měl být etický problém? Etický problém by to byl, kdyby napsala - paní nováková se holí tak a tak, zatímco paní novotná se neholí.
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 11:20:50)
Lízo,
když se dostanu k určité neveřejné informaci z titulu své profese, tak mi nepřipadá správné z ní dělat informaci veřejnou, přestože na anonymní bázi, a navíc k tomu ještě podávat vlastní hodnotící komentář.

Nebo by ti přišlo normální, že by třeba tvůj gynekolog dával večer v hospodě k dobru, kde jedna z těch ženských, co k němu minulý týden do ordinace přišly, byla vyholená, a že se mu to fakt nelíbí..?
 Evelyn1968,2děti 


Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 11:26:39)
Ivule k takové informaci se můžeš dostat i ve sprchách v aquaparku:o).

E.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 11:29:24)
Ivule, Bibi tady zveřejnila, že z titulu své profese ví, jak moc se kdo holí.
No jestli tobě na tom přijde něco divného - tedy všichni víme, že gynekolog vidí, jestli jsou ženy oholené - ale nesmí říct, že to vídá? To jako taky nesmím říct, že mí pacienti často u mě v pracovně brečej? Je to neetický?
Možná by vůbec neměla říkat, že je gynekoložka, protože to evokuje představu, že si prohlíží ženské pohlavní orgány, a to je neetické sdělení.
;-)
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 16:02:42)
Lízo, směšuješ dvě věci.

Veřejná informace je, že gynekolog vídá, ZDA-LI jsou ženy oholené nebo ne. Ale už není veřejná informace, že oholené skutečně jsou (taky mohou být neoholené).

Autorka zde podala jasnou (neveřejnou) informaci, že díky tomu, že je gynekoložka, tak ví, že je tak a tak.

A že autorka příspěvku žádnou méněcenností netrpí a tento obrat použila jen pro vyjádření svého postoje k trendu holení se snad shodneme.

Tedy je to totéž, co do skladby informací, jako kdyby napsala:

"Jako gynekoložka vím, že jsou ženy, které si holí i přirození. Mně osobně by to pod nos nešlo a rozhodně se tam holit nehodlám."

To hodnocení tam je také.
 elindra 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 16:23:12)
Ivule, Bibi neporušila lékařské tajemství :-) Mluvila obecně, nikoho neodsuzovala... Naprosto nechápu co ti vadí.
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 22:51:00)
Vzhledem k tomu, že Bibi není moje gynekoložka, tak mi nevadí nic. :)

Kdyby podobnou větu hodil na net můj gynekolog a já patřila do oné inkriminované skupiny, tak by mi to vadilo hodně.

O porušení lékařského tajemství nebyla ani řeč. Jestli ti není jasné, proč tu čeřím vody, tak si ještě jednou přečti diskusi, myslím, že jsem to popsala jasně..
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 23:35:51)
Ivule a co filmová hláška "zlatý prciny"? Nechtěl tím scénárista vsunout gynekoložce do úst neetické snížení významu ženských preventivních prohlídek či určité zesměšnění problematiky ženského lékařství?:)
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 23:55:56)
Hele, Libiku, abych tě náhodou neposlala tam, co ty před chvílí cizinku.. :))

 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(6.8.2006 0:08:44)
:)))
stejně mizím, dobrou
 Alice 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(9.8.2006 9:50:31)
Myslím, že toto je přesný případ, kdy někteří NECHTĚJÍ číst a vnímat to, co bylo napsáno! A pořád dokola. Mám pocit, že je zcela jasné, co chtěla Ivule říct...taky to několikrát vysvětlila. Tak proč to pořád zkoušíte posouvat někam jinam? Kdyby se jednalo o všeobecnou lékařku, která říká: "Některé ženy, když na mě dělají "AAAA", si nečistí zuby a smrdí jim z huby. Je to hnus." Taky s ní budeš souhlasit, že to hnus je, ale zároveň kdybys patřila jen do party, co k této lékařce chodí, nebudeš ráda, že toto vykládá. Co kdyby někdo věděl, že tam chodíš (jen hypoteticky)? Budeš potom chodit a přesvědčovat, že tam sice chodíš, ale z huby ti nesmrdí???? Taky to považuji za pokud ne neetické, minimálně za nevhodné....a to včetně osobního hodnocení. Navíc já nejdu ke gynekologovi proto, aby se zaobíral stavem mých vnějších pohlavních orgánů a vytvářel si na ně názor, který byť anonymně sděluje světu. Jdu tam s problémem jiným nebo jen na preventivní prohlídku. A zájem Bibi o oholené či neoholené orgány by byl na místě pouze v případě, že by to mělo vliv na výkon jejího povolání. A i v tomto případě by to neměla veřejně ventilovat.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 16:26:10)
Hledáš v tom příspěvku, co v něm není. Žádná pejorativa na způsob -"nešlo by mi to pod nos" - naopak - dnes je zvykem holit se hodně, měla bych s tím problém.
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 22:41:59)
To je jedno, jestli to bylo myšleno pejorativně "nešlo by mi to pod nos" nebo neutrálně "měla bych s tím problém". Subjektivní ohodnocení (jak to cítí autorka) tam je.

V mé branži by podobné chování bylo chápané jako neprofesionální (nebo aspoň v okolí, v kterém se pohybuji posledních 10 let). Údiv - to je celé, co jsem příspěvkem chtěla vyjádřit.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(5.8.2006 11:32:13)
Tam žádný hodnotící komentář není, abych tedy ještě byla přesná. kde ho tam prosím tě vidíš?
Píše, že o tom má přehled (jak se dnes ženy holí). A že některé ty ženy se holí víc než má v úmyslu ona.
Předtím i potom mluví už jen sama o sobě. nevyjadřuje se k žádným pacientkám.
 V. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Maceško, 

(6.8.2006 8:46:23)
A Bibi ani nepsala, že je gynekoložka, kdo má profeisonalní přehled o holení i jinde než v podpaží, může pracovat třeba jako doktorka, sestřička i v nemocnici apod.
 gabi 
  • 

reakce 

(4.8.2006 22:29:59)
chodím ke kosmetičce na depilace (končetiny + obličej) a občas se bavíme o reakci. Má zkušenost, že v těhotenství jsou reakce po depilaci intenzívnější, stejně tak na veškeré kosmetické připravky.
Máte někdo podobné zkušenosti?
Taky vím, že když jsem třeba nastydlá, tak ta depilace mě mnohem víc bolí.
 Levandule 
  • 

Jak se holíte? Holíte si ruce a stehna? 

(5.8.2006 0:33:15)
Děvčata,
moc by mě zajímalo jak moc a do jakého tvaru si vyholujete genitálie. Já osobně jsem tmavovlasá a velmi chlupatá po celém těle, holím si podpaždí, ruce, nohy (lýtka) a dělám zástřih genitálií. Pořád řeším, zda je vhodné vyholit si chlupy kolem genitálií do hola, přijde mi to trapné když jdu na gyndu, že si doktor pomyslí, že jsem nějaká erotomanka. Proto volím asi 0,5 cm zástřih a vyholení toho co kouká z plavek. Holíte si dolní část kolem pysků nebo i horní část? Díky za radu.
Nevšimla jsem si, že by někdo psal, že si holí ruce - já si je epiluji (vytrhávání i s kořínky) protože jinak mám ruce chlupaté jako chlap a to mi přijde odporné - už ty chlupy tak prořídly, že stačí 1x 3 týdny.
Nohy si holím klasicky a občas si oholím i stehna - holíte si některá stehna?

Nevíte, zda existuje nějaký přípravek pro zmírnějí porostu po těle?

Díky za odpovědi.






 simona  
  • 

Re: Jak se holíte? Holíte si ruce a stehna? 

(5.8.2006 17:55:49)
ahoj, můžu ti říct, že já se holím úplně všude - ruce, nohy (i stehna), podpaží, genitálie a maximálně mi to vyhovuje, vždycky si připadám čistší (hlavně při menstruaci je to o hodně praktičtější). mám asi i výhodu v tom, že mi holení žádný problémy nedělá, chloupky nezarůstají, nesvědí,atd. proti těm, co jsou zarostlý nic nemám, ale je pravda, že souhlasím s tím, že zarostlé podpaží v létě nadvakrát nevoní, ale je to samozřejmě každýho věc. někdo tady psal, že nezná nikoho, kdo by se holil. já zase můžu říct, že neznám nikoho, kdo by se neholil (dokonce i babička - bude jí 70 nesnese neoholené nohy). ale jak říkám, každýho věc. mějte se
 Petra II. 
  • 

Re: Jak se holíte? Holíte si ruce a stehna? 

(5.8.2006 22:04:31)
Jo, jsem taky chlupatice, holím si i stehna, dokonce i palce na nohou:-), taky si od 18ti vytrhávám "knírek". Kdysi jsem byla asi 3x na epilaci elektrickou jehlou v salonu, ale byly to vyhozené peníze. Tak si obden vytrhávám chloupky v obličeji pinzetou. Je to nepříjemný, ale pro mně snesitelnější než mít fousy. Ach jo. Nějak se mi ten testosteron vymkl...
Ještě k mužům: můj muž si mě bral jako chlupatou ženskou a má mě rád. Akorát když jsem se asi před čtyřma rokama začala holit, říkal, že vypadám ženštěji, ale jinou poznámku na toto téma jsem od něj opravdu nikdy neslyšela ať oholená nebo se strništěm:-) Jsem ráda, že mám chlapa, který mě neopustí kvůli takové drobnosti. Myslím si, že muž, který by ženu kvůli tomuhle opustil, by byl hodně nedospělý. Láska přece nezávisí na míře ochlupení.
 Meduňka 
  • 

Re: Jak se holíte? Holíte si ruce a stehna? 

(6.8.2006 20:13:12)
Ahoj Levandule, konečně někdo s podobným "zástřihem". Taky si holím klín zastřihávačem asi na 4mm, jednou jsem se oholila úplně a připadala jsem si jako devítiletá - hrůza. Dokonce jsem odložila návštěvu gyn., než to dorostlo, tak strašně jsem se styděla. Takové ty kudrlinky bych ale taky nesnesla, prostě tak jak se stříhají vlasy, tak mi přijde normální si upravit i klín. Ruce si holím taky, jako puberťačka jsem si je vytrhávala pinzetou a musím říct, že to dost pomohlo, teď už je porost řiďoučký a stačí přejet normálním holícím strojkem 1x týdně. Čau.
 markéta 
  • 

Re: Re: Jak se holíte? Holíte si ruce a stehna? 

(10.8.2006 10:27:40)
Zástřih (nůžkami) jsem zkusila cca 3x ale příšerně to potom svědilo tak dva týdny. Dá se to zkrátit tak, aby to pak nesvědilo?
 N. 
  • 

Re: Jak se holíte? Holíte si ruce a stehna? 

(6.8.2006 20:20:43)
pokud si holim lytka, tak to vemzu i na stehnech...ale i lytka si holim tak jedou dvakrat za rok....ach ta lenost..no psis, z emi tam rostou temer neviditelne chloupky...
Podpazi a rozkrok holim cca. jednou tydne....
Ruce...jako na nahou mam tak slabe a svetle chloupky, ze neni treba...
 Petra 
  • 

Macešku úplně chápu 

(5.8.2006 0:04:31)
Macešku úplně chápu. Nechápu vás všechny, oč se tu dohadujete???
Z jakého důvodu??
Není lepšížít a nechat žít i ty ostatní????
Pokud někdo neubližuje ostatním, tak a´t si každý žije tak, jak se mu líbí.
Maceško, mně oholené chlupy taky píchají a holit se nebudu. Manžel mi nezahýbá a asi nejem kvůli chlupům :o))).
Pokud ve vztahu není tolerance a láska, oholené chlupy nic nezachrání.
Pokud si to někdo myslí, nic nepochopil...
Maceško, tvé příspěvky čtu, jsou vtipné a inteligentní - asi jako ty sama. Fakt jsem se zasmála....
Přeju ti hodně štěstí a některým ostatním, kdo tu dští oheň a síru - víc tolerance....
 sally 


Maceško 

(5.8.2006 6:50:06)
... mám alergie na všelikou kosmetiku, nejhorší jsou takové ty "jemné dámské" holící pěny a krémy atd... Škrábání, zarůstání - znám taky - jednou jsem ze zoufalství použila po holení manželovu vodu po holení - a funguje to skvěle.
 Eva + Simča 6 měsíců 
  • 

NESMYSL 

(6.8.2006 8:51:56)
Celá tato diskuze mi přijde jako jeden velký nesmysl. Každá máme jiný názor. Ale nelíbí se mi věty typu - ti, co se neholí, jsou prasata a smrdí! To se na mě nezlobte, ale to mi přijde, jako když to napíše ženská se základním vzděláním!
Já se tedy holím v podpaží, nohy i dole. V podpaží se holím poroto, že pokud mi začínají růst chloupky, tak se prostě cítím víc než je zdrávo. Nohy si holím pouze z estetických důvodů, jinak bych to nejradši zabalila :-) a dole se holím proto, že 1) se to mýmu chlapovi líbí a za 2) proto, že mi opět přijde, že pokud mám zarostlé přirození, tak mám blbý pocit, že musím páchnout. Ale nebojte se, dole se neholím pravidelně. Tak jednou do měsíce. Pro někoho je to možná málo, pro mě je to až dost :-)
I přesto, že se oholím, neodsuzuji lidi, kteří se neholí.
A oholenýho chlapa jsem měla jen jedinkrát a pěkně to kouše, když už zarůstá a je jako spařený prase při zabíjačce, takže raději pěkně zarostlého chlapa. Jsou pro mě víc sexy!
Manžel se holí v podpaží a to jen proto, že mu přijde, že míň páchne potem. Mě se to ale prostě nelíbí!
 Verča + batolík 13 měsíců 
  • 

souhlas 

(6.8.2006 10:07:04)
Naprosto souhlasím.Ať se každý holí jak chce a kde chce.
Já bohužel jako brunetka to mám složitější, v mém poměrně raném věku se mi začíná dělat knírek.Takže když jsem byla naposled na kosmetice tak jsem svolila k použití vosku.Dámy, to je teda věc.Myslela jsem že vyskočím až ke stropu když ten papírek s voskem strhla...:-) ale je to lepší než to brát několikrát týdně žiletkou a pak škrábat (jak mi přítel jemně naznačil...:-( ) Podpaží je pro mě samozřejmost, nohy jsou estetika, miluju zimu když můžu mít kalhoty.Mám epilátor, což je sice super věc,člověk si na bolest zvykne, není to takový peklo ( i když se u toho rozhodně tak netlemím jako holky z reklamy...), ale i když si nohy namažu vším možným tak je mám někdy flekatý a pár dní se svýma oholenýma tlapkama stejně nemůžu pochlubit...
No a co se týká intimních oblastí tak ty holím celé, ani ne tak kvůli příteli, i když ten to samozřejmě uvítá, jako kvůli lepšímu pocitu.Při menstruaci je to každopádně hygieničtější, to je můj laický názor, pokud je někdo odborník a vyvrátí to, tak mě nekamenujte.Sice to svědí, když chloupky dorůstají a občas se osypu ale to je za pár dní pryč a já mám na další měsíc(taky to nepřeháním, myslím že měsíc je akorát) pokoj.
U chlapů bych občas docela uvítala oholený podpaží, i když toho svýho k tomu nedonutím...Oholený chlapský nohy mě odpuzujou, ale chloupky na chlapským přirození mi třeba vadí u orálního sexu.A to je mužské pokolení holé až po kořen (teda skoro), co pak má říkat chudák chlap, než se "prokouše" ženským bobrem??
 macy,4dcery 


o toleranci 

(6.8.2006 11:26:23)
Protože tohle téma občas probíráme doma s dcerami,celkem pečlivě jsem pročítala celou dikusi. A pořád mám pocit , že celá ta záležitost je spíš o toleranci. Něomu vyhovuje bobr, někdo by nesnesl být nevyholený. Potud je to jeho osobní věc. Ovšem každý má "to svoje" zdůvonění a někteří mají pocit, že jen oni mají pravdu a "ti druzí" jsou horší, špatní, nebo dokonce prasata. Někteří dokonce propírají etickou stránku názoru jisté asigynekoložky, i když v jejím příspěvku to nebylo ani naznačeno. Těch, co jejich partnerský vztah je založený na ochlupení, ať už ho mají či ne, je mi docela líto. Jen si nejsem jistá jestli ti vyholení jsou taky kvalitnější lidi, přestože jsou zase o krok dál opicím. Tedy aspoň co se týká ochlupení.
 Jitka+2kluci 


holení 

(6.8.2006 13:58:09)
Já jsem se začala holit asi od svých 15 let. Podpaží a nohy. Chloupky vyčuhující z kalhotek jsem vytahovala pinzetou. Malovala jsem se, mazala krémem, pečovala o sebe dalších více než 10 let. Pak se mi narodila dvojčata a najednou na nic takového nebyl čas. Jednu dobu jsem se dokonce neholila vůbec a nosila pouze kalhoty. Nyní se zase holím, nesnáším to sice, ale nedá mi to, jsem na to zvyklá a mezi lidma se potom cítím lépe než když jsem neoholená.
 Rominal 


ReHolení? Ještě ,že se v zimě nenosí kraťasi. 

(6.8.2006 14:11:30)
Také se řadím mezi tzv přírodní ukazatele.Nejraději chodím nenalíčená,ve sportovním oblečení.Smalými dětmi je to nejpohodlnější.V létě si nohy a okolí třísel holím pravidelně,ale musím přiznat ,že jsem ráda ,že v zimě můžu nějakej ten chloupek schovat pod kalhoty.
 Cindy 35 (19 tt) 
  • 

Tolerance? (po česku) 

(6.8.2006 17:05:59)
Maceško, jako vždy krásný a vtipný článek.
Mně osobně je jedno, jestli někdo má ve zvyku holit se či neholit. Myslím, že je to věc každého a záleží na jeho vlastním vkusu. Já se sice holím (nohy, podpaží, třísla). Holení ale bylo z důvodu, že jsem klasický jižní typ (tudíž i patřičně ochlupená :-) a některé chlupy na mém tělě se mi zkrátka nelíbily). Začala jsem v době, kdy jsme ještě nebily bombardovány porevoluční reklamní "alibistickou" hygienou. Nikdy bych si ovšem nevyholovala celé genitálie a ani by se mi nelíbil muž, který by byl vyholený. Mně OSOBNĚ připadá kompletní mužské vyholování poněkud přiteplené - říkám můj vlastní názor, proto mě, prosím, za něj nekamenujte. Holte se - či neholte - jak je vám libo. Jde o vaše tělo a vaše rozhodnutí.
Ovšem přijde mi poněkud drsné, když zaměstnavatel nařizuje, aby se ženy holily či aby chodily do solárka. Myslím, že na to nemá právo. Pracuji v bance, kde pochopitelně musíme chodit oblečeni přijatelně. Dosud ovšem žádného z nadřízených nenapadlo uskutečnit podobná opatření. Ačkoli u některých (zejména kolegů-pánů) bych nařídila trochu více hygieny a použití deodorantu. Přesto si myslím, že do toho, co si holím, je zaměstavateli houby.
U antiperspirantů a deodorantů je to také diskutabilní. Věděly jste, dámy, například, že do všech antiperspirantů se přidává aluminium (neboli hliník)? A že právě toto aluminium nám může škodit na zdraví? Já osobně jsem používala antiperspirant každý den až do doby, než jsem měla kvůli němu zdravotní problémy. Od té doby - potím-li se - používám raději vlhčené hygienické kapesníčky a deodorant. Antiperspirant jen v úplně výjimečných situacích. Přesto vím, že "nesmrdím". To jen tak na okraj. Pochopitelně fakt, že nám někdo smrdí či voní souvisí zejména s tím, co nám příroda nadělila. Smrdí nám víc ti, kteří s námi mají více společných genů a voní ti, kteří mají málo společných genů s námi. Je to moudré, že je to tak zařízené zejména z důvodu zachování dobrých genů u případných potomků :-) Promiňte, že jsem se tak rozepsala. Občas mícvám podobné psací "hormonální" postižení :-)
 Cindy (XI/06 + IX/10) 


Fujhrubka 

(6.8.2006 19:10:45)
Chci si jen opravit jednu výše uvedenou fujhrubku...samozřejmě má být správně "nebyly bombardovány".
Ještě jsem se ptala na oprávněnost zaměstnavatele na ony různé úpravy těla mého manžela - právníka.
Prý se zákona, nemá-li to uvedený člověk zapsáno v pracovní smlouvě, zaměstnavatel nemá právo požadovat např. ono vyholování. Je-li to uvedeno v pracovní smlouvě, pak pochopitelně musíme uvedené požadavky akceptovat.
 Cindy (XI/06 + IX/10) 


Fujhrubka 

(6.8.2006 19:10:45)
Chci si jen opravit jednu výše uvedenou fujhrubku...samozřejmě má být správně "nebyly bombardovány".
Ještě jsem se ptala na oprávněnost zaměstnavatele na ony různé úpravy těla mého manžela - právníka.
Prý se zákona, nemá-li to uvedený člověk zapsáno v pracovní smlouvě, zaměstnavatel nemá právo požadovat např. ono vyholování. Je-li to uvedeno v pracovní smlouvě, pak pochopitelně musíme uvedené požadavky akceptovat.
 jana 
  • 

holení 

(6.8.2006 19:07:25)
to si holít mezi nohama do hladka celé?příjde mi to opravdu divné-nohy a paže to beru....
 jana 
  • 

holení 

(6.8.2006 19:07:48)
to si holíte mezi nohama do hladka celé?příjde mi to opravdu divné-nohy a paže to beru....
 jana 
  • 

holení 

(6.8.2006 19:07:48)
to si holíte mezi nohama do hladka celé?příjde mi to opravdu divné-nohy a paže to beru....
 Verča + batolík 13 měsíců 
  • 

Re: holení 

(7.8.2006 9:49:58)
no rozhodně si myslím, že je to příjemnější a estetičtější než bobřík starej několik desítek let...jasne, dělá se to blbě, člověk se občas trochu řízne, ale je jde o zvyk.Možnost je nechat si přes pysky "čárku" a jenom ji zastřihovat.I když já preferuju celkový vyholení a nepřipadám si divná...Ani jako erotomanka nebo úchylák...
 Jarka 
  • 

Po holeni jsem sucha, co s tim? 

(6.8.2006 19:41:35)
Ahoj holky,jak je to teda s holenim? ja kdyz se cela vyholim, to delam tak 2 x tydne a pekne vsechno tak jsem pak dole sice uplne hladka, ale vysusena, nemuzu se pak zvlhcit a vzrusit.partnerovi to vadi, protoze si mysli, ze me nevzrusuje. Mate nejaky konkretni tip, jaky pouzivat gel nebo krem na holeni? Dekuju. Jarka
 Meduňka 
  • 

Re: Po holeni jsem sucha, co s tim? 

(6.8.2006 20:18:14)
Mám tu samou zkušenost. Pak to zachrání už jenom lubrikační gel z lékarny. Taky kvůli tomu se neholím úplně, jen zastřihávačem, a všechno je v nejlepším pořádku.
 Zdenka 
  • 

Opačná zkušenost 

(6.8.2006 22:28:40)
Já se pohybuju tak někde uprostřed, podpaží holím přes léto tak jednou do měsíce jen zastřihávačem, aby to moc nekoukalo a nedržel se v tom pot. Nohy jsem si neholila nikdy. Dřív jsem si holila rozkrok, ale jen částečně a podobně často jako to podpaží. Trochu kvůli bývalému partnerovi a aby to moc nekoukalo z plavek. Jenže nový přítel se na to tvářil trochu rozpačitě, i když nic moc neříkal, jen si občas postěžoval že ho to píchá :-) Tak jsem toho holení nechala a z mého současného bobra je unešený a pořád mi tu zarostlou kočičku chválí a s ještě větší chutí se s ní mazlí :-)
 Julian 
  • 

Přirození muži 

(7.8.2006 8:42:00)
Milé dámy. Jak se vám asi líbí přirození muži, kteří se nikdy ve svém životě neoholili (myslím tím obličej), samozřejmě také neostřihali.
 želvička 
  • 

Re: Přirození muži 

(7.8.2006 11:07:42)
Dobrý příspěvek :))
Asi stejně jako neoholené baby. Chlupaté nožky v punčocháčcích, bobřík v tílku, bobřík v rozkroku koukající z krajkových kalhotek, chlupaté předloktí s dámskými hodinkami, není nic přitažlivějšího, snad jen tlusté ponožky co vám uplete babička, které při tom dotyčná nesundá, protože jí je zima. Á úplná bombovka jsou chlupaté bradavky, taky dobrá přirozenost :)). Podle mě je to prostě nevyváženost mužských a ženských hormonů a pak někdy vlastně nevíte s kým máte tu čest, pohlaví se opravdu těžko určuje, kor v maskáčových hadřících a podobných úborcích.
Žena má být prostě čístá a vždy upravená...
Jo a co nečistit si zoubky, ať je to přírodní a přirozené :))), co žvýkat jen trávu a bylinky...
Chlupatá ženská je prostě krok zpět na stromy..... Mezi opičkama se prostě ztratí :)))
 elis 
  • 

Re: Re: Přirození muži 

(7.8.2006 18:16:36)
tak to je fakt hrozně sexy :-))), pořád přemýšlím, jestli mám napsat následující věc - je to názor chlapů (věk tak 25-35) - takže mě prosím neukamenujte, ale párkrát jsem slyšela jejich názory co se týká neholených žen, moc sexy jim ty chlupy teda opravdu nepřipadají, už jenom proto, že takovým ženám říkají "mužatky". a zajímalo by mě, kdyby jste se podívaly na nějaký erotický film, byly by tam dvě ženy - jedna naprosto na přírodno a druhá oholená - být chlapem, kterou by jste si vybrali radši, nebo na kterou by jste se raději dívaly?
 bobrica - alergicka 
  • 

Re: Re: Přirození muži 

(7.8.2006 19:33:38)
Zdravim vsetky bobrice aj nahacky!

Celkom fajn diskusia. Len par poznamok na okraj pre vsetky zapalene nahacky:

1. ci niekto smrdi alebo nie zavisi hlavne od toho, cim sa krmi (metabolizmus proteinov vedie k tvorbe zopar pekne smradlavych produktov - ketony) a tiez od nervoveho rozpolozenia - v strese smrdime viac. Vsimli ste, ze vegetariani smrdia menej ako vsezruti? A tiez, ked na vas sef zrukne, budete sa asi potit smradlavejsie ako na ture s 50kg batohom v 30C.

2. ohanat sa hygienou neobstoji - aj chlpy sa daju pekne do cista umyt vodou a mydlom - robite to tak predsa s vlasmi, nie? Len sa netreba bat a poriadne sa umyt rano pred odchodom do prace a vecer po prichode z nej - vacsina z nas je aj tak cely den v klimatizovanych kancelariach a preklada papiere z jednej kopy na druhu, takze sa zas az tak moc nenapotime.

3. antiprespiranty su svinstvo - hlinik, cize aluminium (Al) sa poklada za urychlovaca/spustaca Alzeheimerovej a Parkinsonovej choroby - takze, nech sa paci, len sa nim pekne potierajte!

4. tiez si myslim, ze to cele "nevyhnute" holenie je zcasti aj kvalitny "brainwashing", pred 30 rokmi si vascina ludi/zien vo Vychodnom bloku nevedela predstavit, ze by si mali holit prirodzenie - to bolo len pre "lahke" zeny. Ale proti gustu ziaden disputat, ze?

5. Ked vas chlap chce opustit pre par chlpov, poslite ho kade lahsie, nestoji za to.

Nuz, to by bolo asi vsetko od bobrice - alergicky an holenie.
 koša 


dobre, ze ti to deti reknou 

(7.8.2006 9:18:54)
prirodni lidi, to je moc hezky. akorat mas pravdu, ze trochu bezpohlavni. ja osobne jsem se nikdy nelicila a vlasy nebarvila. hnedozelene obleceni a bobra v podpazi, to mi ale prijde trochu ekl,hlavne u holek. jeste ze mas bystreho synka a alespon po 20 letech ti poradil. urcite vypadas minimalne vice civilizovane. ono se to od spoluzaku neposloucha dobre, ze ma maminka bobra v podpazi a jak to musi vypadat jinde...takove utrpeni to holeni zase neni, jde jen o zvyk.mas ale urcite bezvadne deti a vyborny vztah s nimi, ze ti to takhle na rovinu reknou. tak jen tak dal, at jses in!
 není důležitý 
  • 

Re: dobre, ze ti to deti reknou 

(7.8.2006 11:17:47)
Dobrej závěr. Důležitý je bejt IN. Kdo neskáče, není čech. Koupit si škodovku, na dovolenou do Chorvatska, co nejlépe zapadnout do stáda a každý náznak individuality tvrdě potlačit.
 ze stáda 
  • 

Re: Re: dobre, ze ti to deti reknou 

(7.8.2006 11:25:00)
co máš proti Chorvatsku, levný, blízko a krásný.
 není důležitý 
  • 

Re: Re: Re: dobre, ze ti to deti reknou 

(7.8.2006 13:38:13)
Věc názoru. Blízko je, krásný mi moc nepřijde a levný už vůbec ne. Ale hlavně - typický stádní čech jezdí přece na dovolenou výhradně do Chorvatska. Před lety to bylo na Bibione.
 JANA 
  • 

Re: Re: Re: Re: dobre, ze ti to deti reknou 

(7.8.2006 14:43:14)
Tak já jezdím střídavě do Puly a do Bibione a nepřipadám si jako stádní Čech, líbí se mi tam i tam, pro děti je Bibione ideální a pro potápění zase Chorvatsko.
 turistka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: dobre, ze ti to deti reknou 

(7.8.2006 15:10:15)
No, promiň, ale jet do Ch. nebo Bibione, to musíš být vážně ,,chudák,,.My střídáme Turecko, Řecko, Ibizu,ale i Tunis apodob. a pokaždé jinam, abychom toho hodně poznali.
 hana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dobre, ze ti to deti reknou 

(7.8.2006 16:26:39)
Co to tady plácáte? Není snad každého věc, kam jezdí na dovolenou a proč? A myslím, že se tu rozebíralo holení.
 "lepsi" turistka 
  • 

Pro turistku 

(7.8.2006 16:59:48)
Ty jeste jezdis do Recka a na Ibizu? Ja litam zasadne dal (Jamaica, Costa Rica, Mexico apod.). Mam tam totiz jistotu, ze nepotkam takoveho chudaka, jako jsi ty.
 x 
  • 

Re: Pro turistku 

(7.8.2006 18:36:36)
Ty jezdíš maximálně do Dolní Horní ty lepší turistko, ha ha.
 Mája 
  • 

Chudák 

(8.8.2006 8:17:20)
Už jsi byl u všech přehrad a rybníků v Čechách a viděl všechny české a moravské památky?
 ,,chudák,, 
  • 

Re: Chudák 

(8.8.2006 10:50:03)
Májo, nebyla jsem u všech a nevidím důvod, některé jsem viděla, ale mám ráda cestování a tak jezdíme di ciziny, nejenom k moři !
 alka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dobre, ze ti to deti reknou 

(7.8.2006 17:04:22)
A fakt hodně poznáte:-))), maximálně jeden tříhvězdičkový hotel a napětí, jestli dostanete průjem. Turisté viděli Keňu, Chile, Nepál apodobně. Pokud někdo jezdí na osvědčená místa s dobrými službami, je daleko menší chudák než takzvaný poznávač jako si ty.
 Kája (3děti) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dobre, ze ti to deti reknou 

(7.8.2006 17:11:11)
No vidíš a my byly s děckama na Šumavě a vůbec si jako chudáci nepřipadáme. Naopak, měli jsme se jako králové a ještě si děcka našly okamžitě kamarády a prolezly Kašperský hory s místníma. Každej je takovej chudák, na jakýho se cítí.
 Ťulka 


Turistkám, lepším turistkám a ostatním 

(24.10.2006 17:18:20)
Já jen koukám, kam se ta diskuze dostala od bobra... Nejdřív se vzájemně kamenujou holí a chlupatí a teď se trumfnem, kdo měl lepší dovolenou... Take it easy, o nic nejde, ne?
 LU,2 děti 
  • 

jsem nemravná:-) 

(7.8.2006 17:31:19)
Já si podpaží holím od té doby co mi tam začalo něco růst, pak jsem přidala depilaci nohou. Jsem tmavovlasá a nohy bych měla chlupaté jak chlap. Taky chodím každý měsíc na kosmetiku a nechávám si strhnout voskem "knír".
Dost často si holím přirození. Prřipadám si pak krásně nemravná, vyzývavá a sexy. Zrovna tak, jako si občas ráda obléknu korzet a punčochy. Zkrátka občas chci být "kurvička jen pro něj". Asi jsem úchyl:-)
Je fakt, že byla i krátká období, kdy mě depilování moc nebavilo. Ale manžel to nijak nekomentoval. Asi mě miluje kvůli jiným věcem než jsou chlupy:-)))
 ???? 
  • 

Re: jsem nemravná:-) 

(7.8.2006 18:37:18)
Může mi někdo zkusit vysvětlit, co vede ženy k tomu, aby sdělovaly světu, že si holí(neholí) přirození?
 Gábina syn skoro 6 let 
  • 

Re: Re: jsem nemravná:-) 

(7.8.2006 21:26:13)
A to buďme rády, že nežijeme v Japonsku. Tam si všichni holí i ruce a kdo ne je špindíra a na pokraji společnosti Na druhou stranu , kdo ne veřejnosti smrká do kapesníku je nevychovanec a je to krajně nevkusné. Takže všichni popotahují. Fuj. To jim zlé nepřipadá. Tož si vyberte. Jiný kraj, jiný mrav.
 Lucka 
  • 

Re: Re: Re: jsem nemravná:-) 

(7.8.2006 22:16:54)
No jo, slyšela jsem o Japoncích hrůzostrašné zkazky od svého bývalého šéfa. Že třeba jdou dva Japonci z obchodu a baví se mezi sebou a za nima cupitají manželky, obtížené těma těžkýma taškama, a nevymění si ani slovo - protože jim to manželé NEPOVOLILI!!! A takových zkazek mám spousty :o)
 LU,2 děti 
  • 

Re: Re: jsem nemravná:-) 

(8.8.2006 17:36:09)
O tom, kdo si co holí je celá diskuse. Nebo teda skoro. Jen jsem se nechtěla pokrytecky schovávat za hygienu a ukázat , že existují i jiné důvody.
 Sosinka s Beruškou 13 měs. 
  • 

Máš v podpaží bobra? 

(7.8.2006 21:47:51)
To je super,jsem ráda,že jsou lidi co umějí říct nahlas,že se prostě neholí.Jsem cukrářka v létě je na cukrárně jak v peci,tak ráda nosím sukynku,to mě,ale nenapadlo,že se stanu hned tématem dne mojí dobré kolegyně!"KAČENO TY SE NEHOLIŠ????Nejdřív mi to přišlo k smíchu,ale po 2 hodinách povídání o tom jak je to nechutný mě to dost zamrzelo!!!Vlastním názor,že když má někdo potřebu se holit tak ať to tak dělá,ale ať to necpe druhým,který to viděj jinak.Nicméně sem podlehla tomu,že sem okusila nebýt PRASETEM,bláhově sem zatoužila být člověkem.Výsledek?Mám trochu tmavší chloupky,jsou hned vidět,začala jsem se žiletkou a až potom co sem zjistila,že chloupky jsou silnějšía silnější koupila jsem si depilátor.Zrovna minulý týden jsem se rozhodla dát přebytečná kyla dolu ha ha,nevšimla jsem si,že můj drahý vešel tiše do koupelny/málá totiž konečně usnula/a když mě viděl jak si holim depilátorem třísla s hrůzostrašnejma grimasama,jen prohlásil"STOJí TI TO ZA TO?!"Nabídla jsem mu,že to může vyzkoušet a natáhla jsem se s depilátorem k jeho prsům.Neumim si to vysvětlit,ale on nechtěl!ha ha Možná nemusim dodávat,že potom co viděl ho veškerá chuť na sex ten večer prostě přešla.Dneska už se holit musim,až teď mi to připadá ošklivý,když to neudělám mam všude prales.A co ta moje kolegyně?Pořád tvrdí,že to je základ,být oholená i když pak na sobě máte desítky pupíénků,který mizej jen velmi pomalu.Musim říct,že ty chlupy mi slušely víc.
 Bimbrdle, 25 let šťastně ženatý 
  • 

Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(7.8.2006 22:51:48)
si odedávna myslím nejen já, ale i řada dalších. Snad potěším ty, které se trápí s tím, aby byly IN. (Být IN je většinou docela pěkná blbost, co myslíte, rozumné dámy?!) Zkuste denně zapracovávat na své DUŠI (nezaned-
bávejte tělo) a uvidíte, jak ZKRÁSNÍTE. Zkuste si vzít vedle Večerů pod lampou pod lampu také Bibli. Vyplatí se to. Zachovejte si OSOBNOST.
 Meduňka 
  • 

Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(8.8.2006 10:34:46)
Jak souvisí Bible a bobřík?
 lena 
  • 

Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(8.8.2006 11:16:16)
jo taky tomu nějak nerozumím, to že se holím neznamená, že se nestarám o duši, ba naopak si myslím, že oholená se cítím mnohem líp, takže to musí být vidět i navenek ne?
 Otec Fura 
  • 

Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(8.8.2006 13:06:53)
Pokud si dobre pamatuji, pise se v Bibli neco o tom, ze jsou pro zeny podstatne dulezitejsi veci nez finteni. A holeni nic jineho nez finteni neni. Jak tu spravne nekdo poznamenal, chlupaty nerovna se smradlavy, pouze nemyty rovna se smradlavy.
 Ufík 
  • 

Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(8.8.2006 14:08:10)
To by mě tedy zajímalo, co myslíš těmi důležitějšími věcmi???
 Otec Fura 
  • 

Re: Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(9.8.2006 8:54:05)
Pardon, samozřejmě jsem úplně mimo. Není nic důležitějšího než holení.
 DENISA 
  • 

Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(8.8.2006 14:10:13)
Jé, tak tohle už me fakt dostalo. Diskuse o chlupech se dostala do duchovní roviny a začne se tu řešit náboženství :-)).
Holení není fintění - holení je nutnost abychom nesmrděli. Mluvím o holení podpaždí, kde se na chlupech usazuje pot a sůl a nejlepší deodorant tomu nezabrání. Pod fintěním si představuju něco zcela jiného bez ohledu na mojí zbožnost či nezbožnost.
 Otec Fura 
  • 

Re: Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(9.8.2006 8:57:12)
Vidíš, Deniso, asi se pohybuješ na jiné planetě mezi jinými lidmi, protože znám desítky chlapů (včetně mně), co se nevyholují v podpaží a přesto nesmrdí, protože se myjí. Kupodivu znám i řadu žen, které, ač vyholeny, prostě potem smrdí a koláče, co se jim tvoří v podpaží, si s ničím nezadají se stejnými koláči u nevyholených chlapů. Takže moje osobní zkušenosti prostě hovoří jinak než ty tvoje.
 Denisa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(9.8.2006 23:13:51)
No tak to se opravdu v nazoru nesjednotime. Mela jsem napsat vyholene + deoderantem osetrene. Je jasne, ze kdyz se vyholim a nenamazu, tak take smrdim. A tech stastlivcu co maji bobra v podpazi a nesmrdi, ano priznavam, existuji. Ale je jich tak zoufale malo, vsak se staci v lete projet MHD. Napr. muj manzel ma v podpazi 2 jemne chlupy a pouziva mazani, takze ho rozhodne nenutim se holit, ale kdyby jeho pot zapachal i pres pouzivani deodorantu, tak bych to urcite pozadovala. U zen at smrdi ci nesmrdi je to jeste esteticka stranka. Neni nic ohavnejsiho nez couhajici chlupy z letnich satu. I to male 10ti lete dite to uz vnima.
 Otec Fura 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(10.8.2006 11:04:53)
No, takže z původně dramatického obhajování holení jako nezbytného kvůli hygieně jsme se opět dostali k tomu fintění, které jsem zmiňoval na počátku:
Neni nic ohavnejsiho nez couhajici chlupy z letnich satu.

Deniso, klidně si holte i hlavu, obočí nebo záda, když Vámto přijde hygienické, ale netvrďte prosím, že běžný člověk, co se pravidelně myje, smrdí, pokud není vyholen a napatlán antiperspirantem. Připouštím ultrapotivé výjimky, kterých je však pomálu.

Pokud máte zájem, přijďte se podívat do naší kanceláře, dělá nás zde asi 10 chlapů a přesto nesmrdíme.
 Bimbrdle 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(10.8.2006 11:10:40)
Píšete: není nic ohavnějšího, než vyčnívající chlupy z letních šatů.
Jak budete reagovat Vy či jiné dámy na SPOLEČENSKY POVINNOU, až to k nám dojde, ŽENSKOU OBŘÍZKU? Možná, že by to některým dámám vyhovovalo, protože při tzv. egyptské obřízce holení navždy odpadá - odřízne se všechno. Na rozdíl od pana poslance Langera (jak se vyjádřil asi před měsícem v televizi, proč ne, když to některý manžel vyžaduje, nebudeme dělat zvláštní zákon proti - můžete se ho zeptat) si myslím, že to je něco neskutečně hanebného a zlého, ohavného, co by se spáchalo na ženě. Považuji to za ZMRZAČENÍ ŽENY. Dělá se to před dospíváním, je to MRZAČENÍ DÍTĚTE. (Mimochodem: ani v Koránu, natož pak v Bibli se o ženské obřízce nepíše, jen o mužské.)
 DENISA 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(12.8.2006 16:32:19)
No Bimbrle, ty jsi asi trochu pokouřil trávy ne? Říkat, že holení je skoro to samé jako obřízka a že tam to dospěje - opravdu - dej si hadr na hlavu. BTW: Tvůj názor na obřízku je samozřejmě správný. Ale my nežijeme v arabském světě, naštěstí. Přesto si myslím, že hlavně naše civilizované země musí proti tomu všemi prostředky bojovat.
 Bimbrdle 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(12.8.2006 19:22:22)
Milá Deniso, samozřejmě, že nevěřím tomu, že by jednou nastaly časy, kdy bude ženská obřízka u nás společensky povinná. Jen jsem chtěl tak trochu provokativně upozornit na to, že když někdo někde nahoře vymyslí
nějakou sebeblbější módní záležitost, masově se to ujme. Té masovosti (všeobecně) se trochu děsím. Má sestru: stádnost. Jak je snadné ovládat lidi - a oni se dají. Obecně v tomto směru nevidím budoucnost nijak růžově. Nezáleží na vzdělání. Jen trochu. Hezky rychle se blíží "vylepšená" orwellovská doba ("1984"). Moc rád bych se úplně mejlil.
 DENISA 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(12.8.2006 21:43:29)
Ano, to máš naprostou pravdu. Viz. módní hubenost mladé dívky s anorexií apod. Jsme hodně stádní typy a to pořád jsme na tom lépe než Amíci. Ale pořád trvám na tom, že vyholování podpaží (ostatní partie dle každého libosti) není módní výstřelek a naopak bych byla velice ráda, aby se jím stal a lidé opravdu podlehli jak stádo této masovosti. Pak by se nám lépe jezdilo MHD, ve vlacích i lépe pracovalo.
 Bimbrdle 
  • 

Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(8.8.2006 23:23:36)
Slovo BOBŘÍK ve smyslu chloupky v podpaží se samozřejmě v Bibli nevyskytuje. Starý zákon se také zabývá tím, zda se holit či neholit po celém těle. Staří Izraelci si tělo nevyholovali. Výjimky: lévijci (4. Mojžíšova 8,7), jednorázově. A v případě uzdraveného (očištěného) od malomocenství (lepry, nakažlivá těžká nemoc, dodnes problematická v tropickém a subtropickém pásmu) si musel dotyčný oholit celé tělo, vyprat šaty a omýt se (3. Mojžíšova 14,8). Ve starověkém Egyptě se po celém těle vyholovali každý 3. den kněží z kultických důvodů.
Z mého pohledu tuto věc nepovažuji za důležitou. V Bibli jde na prvém místě o zásadní dvě věci: o vztah člověka k Bohu a naopak a o vztahy mezi lidmi navzájem. Zda se nyní holit či neholit (depilace laserem, depilační krémy, elektrické jehly, atd.), to je každého soukromá věc. Na to se nás Pán Bůh ptát nebude. O tom jsem přesvědčen.
 Bimbrdle 
  • 

Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(8.8.2006 23:23:37)
Slovo BOBŘÍK ve smyslu chloupky v podpaží se samozřejmě v Bibli nevyskytuje. Starý zákon se také zabývá tím, zda se holit či neholit po celém těle. Staří Izraelci si tělo nevyholovali. Výjimky: lévijci (4. Mojžíšova 8,7), jednorázově. A v případě uzdraveného (očištěného) od malomocenství (lepry, nakažlivá těžká nemoc, dodnes problematická v tropickém a subtropickém pásmu) si musel dotyčný oholit celé tělo, vyprat šaty a omýt se (3. Mojžíšova 14,8). Ve starověkém Egyptě se po celém těle vyholovali každý 3. den kněží z kultických důvodů.
Z mého pohledu tuto věc nepovažuji za důležitou. V Bibli jde na prvém místě o zásadní dvě věci: o vztah člověka k Bohu a naopak a o vztahy mezi lidmi navzájem. Zda se nyní holit či neholit (depilace laserem, depilační krémy, elektrické jehly, atd.), to je každého soukromá věc. Na to se nás Pán Bůh ptát nebude. O tom jsem přesvědčen.
 Bimbrdle 
  • 

Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(8.8.2006 23:23:37)
Slovo BOBŘÍK ve smyslu chloupky v podpaží se samozřejmě v Bibli nevyskytuje. Starý zákon se také zabývá tím, zda se holit či neholit po celém těle. Staří Izraelci si tělo nevyholovali. Výjimky: lévijci (4. Mojžíšova 8,7), jednorázově. A v případě uzdraveného (očištěného) od malomocenství (lepry, nakažlivá těžká nemoc, dodnes problematická v tropickém a subtropickém pásmu) si musel dotyčný oholit celé tělo, vyprat šaty a omýt se (3. Mojžíšova 14,8). Ve starověkém Egyptě se po celém těle vyholovali každý 3. den kněží z kultických důvodů.
Z mého pohledu tuto věc nepovažuji za důležitou. V Bibli jde na prvém místě o zásadní dvě věci: o vztah člověka k Bohu a naopak a o vztahy mezi lidmi navzájem. Zda se nyní holit či neholit (depilace laserem, depilační krémy, elektrické jehly, atd.), to je každého soukromá věc. Na to se nás Pán Bůh ptát nebude. O tom jsem přesvědčen.
 Bob the Ghost 


Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(9.8.2006 3:13:23)
Wow!
V tý tvý Bibli najdeš odpověď fakt na každou p´ˇovinu!
V tomhle případě doslova :-)))
 Bimbrdle 
  • 

Re: Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(9.8.2006 12:33:56)
Vidím, že jsi Bibli asi moc nečetl, když říkáš, že v ní najdeš každou pí....nu. To je samozřejmě naprostý nesmysl. Není tam všechno a bible není žádná kuchařka pro život. Jde tam o zásadní věci a postoje. Je na člověku, aby se rozhodl sám na svou vlastní zodpovědnost. A za to jsem vděčný, nejsem loutkou.
 Osminka 


Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(9.8.2006 10:25:53)
No to si docela odporuješ. Nejdřív sem vlezeš s řečmi o Bibli a pak zas říkáš, že je to vlastně jedno, jestli se holíme nebo neholíme..... Možná ten původní příspěvek patřil do jiné diskuse, ale tady moc nepomohl. Ani bibli, ani názorům na holení. Díky takovým lidem jako ty a podobným kontraproduktivním výpadům je spousta lidí na bibli a spol. alergická. COž je škoda. Jinak vše dobré.
 Bimbrdle 
  • 

Re: Re: Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(10.8.2006 15:14:12)
Milá (milý ??) OSMINKO,
moje odpověď byla dána MEDUŇCE (8.8.) na její otázku "Jak souvisí Bible a bobřík?" Takže šla k věci, nebyla mimo diskuzi. Ukázal jsem JEN na to, že "problém" s bobříkem je i v rámci Starého zákona jen ve speciálních případech a má zcela jiné kulturní pozadí než "problém" současný, teď kolem nás. Nový zákon se problematikou vyholování po těle vůbec nezabývá. Není to důležité pro život s Bohem, ani bez Boha, ani s lidmi. Zachovávat hygienu je ovšem zamozřejmé. To bychom se ve Starém i Novém zákoně dočetli. Mimochodem: z hlediska hygieny a medicíny (i z jiných důvodů, desatero) si Bible velice vážil (ateista ?) prof. MUDr. Vladimír VONDRÁČEK, DrSc. (a ne jen on). Viz jeho třídílné paměti Lékař vzpomíná. Viz kterékoli obsáhlejší dějiny medicíny a hygieny (SUDHOFF a řada novějších).
Nic nevím o svých kontraproduktivních "výpadech". Proti komu a čemu?
Neprotiřečím sobě ani nejsem v rozporu v této věci s Biblí. Mám právo na svůj názor. Na rozdíl od Tebe NIKOMU a NIC NEVNUCUJI.
Plně chápu a souhlasím s tím, že Bible jako celek leze drtivé většině lidí na nervy a je jim velice PROTIVNÁ z prostého důvodu: poznají se v ní jako v nezkreslujícím zrcadle jací opravdu jsou a nejsou. Je to velice jednoduché. Žádné složitosti.
Neposlechl jsem toho, co mi přes rameno říká: nebav se s tím volem (volkou ?). Neposlechl jsem. Snad je to dobře. Buď schopen (-na?) objektivního NÁHLEDU na sebe sama i na druhé. To je VŽDY produktivní.
 Bimbrdle 
  • 

Re: Re: Bobřík je pro mnohé muže docela sexy 

(8.8.2006 23:28:44)
Viz níže. Nedopatřením se to dostalo jinam. Dík za pochopení.
 gogo 
  • 

mám 2 metry dlouhé chlupy z nosu a to prý IN 

(8.8.2006 16:54:49)
takže tenhle článek je o ničem. kdo se chce holit ať se holí a kdo tak ať se na to vykašle.
 Peli 
  • 

To jsem si oddychla 

(9.8.2006 20:13:52)
Mam uplne stejny problem, take nesnasim holeni podpazi a kazde leto trpim.
Na radu kamaradky jsem letos zakoupila holici strojek, pokud se pouziva pravidelne (ob dva dny) je to prijemnejsi nez holeni a nemam alergicke reakce.
Jsem ale rada, ze nas je tolik.
 J&M 


máš v podpaží bobra 

(9.8.2006 23:18:09)
Milá Maceško,
Váš text ve mne vzbudil vzpomínky na dobu, kdy jsem teprve začínala s holením v podpaží. Tenkrát, ještě na základní škole jsem potají "kradla" mamce žiletku a neopatrně a bolestivě, nasucho, holila podpaží. Poprvé jsem ty dlouhé chlupy ostříhala nůžkami a na zbytek použila Opilku - pak to bylo hrozné, svědilo to a štípalo (tu nanášecí lopatičku mám ještě schovanou - a je to skoro dvacet let :-) Ještě teď mne z té vzpomínky mrazí. Později jsem si koupila i strojek, který dnes leží na dně šuplíku a vrátila jsem se zpět k žiletce. Dneska, jakmile chloupky v podpaží trošku povyrostou (pár milimetrů), samy se ohlásí a řeknou si, že je nejvyšší čas sáhnout po gelu a žiletce.
 Paní Bezradná 
  • 

bobřík 

(10.8.2006 14:38:32)
Halo dámy, prosím o pomoc. Strašně moc bych si chtěla upravit intimní partie a hlavně třísla, jenže se mi nedaří holení. Mám pak kůži zarudlou, chloupky zarůstají a dělají nevzhledné pupínky. Znáte nějaký postup, jak se toho vyvarovat? Čím a jak často se dole holit a čím to ošetřovat. Děkuji za tipy.
 Jana 
  • 

Re: bobřík 

(10.8.2006 23:28:54)
Ja to resim tak,ze si po holeni na tyto mista nanesu budto kremovy deodorant SECRET nebo krem,co pouzivam na zarudlou prdelku moji dcerky.Oboji vysusuje a o tom to je. Nejhorsi ,co muzes udelat po holeni vlezt do dzin zpotit se.To je pak ouvej :-((
 Paní Bezradná 
  • 

bobřík 

(10.8.2006 14:38:46)
Halo dámy, prosím o pomoc. Strašně moc bych si chtěla upravit intimní partie a hlavně třísla, jenže se mi nedaří holení. Mám pak kůži zarudlou, chloupky zarůstají a dělají nevzhledné pupínky. Znáte nějaký postup, jak se toho vyvarovat? Čím a jak často se dole holit a čím to ošetřovat. Děkuji za tipy.
 Zuzana, Petřík 
  • 

Krásné 

(10.8.2006 17:35:31)
Maceško, klobouk dolů. Nádherný článek plný života. Hezky jsem se zasmála.
No, kdo ví, co mně budou za chvíli říkat moje děti! Pak se asi půjdu spláchnout do záchodu.
 Kocík, syn 5 a dcera 16 měs. 


všeho s mírou 

(11.8.2006 14:39:21)
Chci jenom k tomuto tématu přidat veselou historku. Mojí kamarádce (kdysi na střední škole) se stala jedna věc. Samozřejmě, asi jako všechny "dámy", i moje kamarádka se holila, nebo používala opilcu. Jednoho večera se opilcou zbavila ochlupení a odložila opilcu na poličku k zrcadlu v koupelně. Ráno zaspala do školy a v tom ohromném spěchu se zalepenýma očima vzala první zubní pastu a začala si čistit zuby. Už po pár prvních chvílích bylo divné, že "pasta" nepění a vůbec divně chutná. Poté se doopravdy probudila a málem se pozvracela. Opilcou opravdu zuby nevyčistíte.
 DENISA 
  • 

Brrrrrr 

(16.8.2006 15:15:44)
Dnes ráno jsem zaspala a v tom spěchu si zapomněla namazat antiperspirantem moje vyholene podpaždí. Celý den úplně šílím, protože cítím ten lepkavý pot, asi se zblázním. Fakt nechápu, jak to někdo může vydržet neoholený a nenamazaný. A že je jich více než polovina národa.
 abcd 
  • 

Re: Brrrrrr 

(16.8.2006 15:57:37)
Poradím ti jednu velmi účinnou věc, zkus se občas umýt vodou, případně i mýdlem, pak nebudeš muset šílet. Dělá to tak většina lidí. abcd
 DENISA 
  • 

Re: Re: Brrrrrr 

(16.8.2006 19:23:43)
Narozdíl od naprosté většiny české populace se sprchuji večer i RÁNO a opravdu asi nejsem jediná kdo se potí. Potí se všichni. Bohužel ne všem to vadí jako mě. Kolikrát za den se myješ ty, že stačíš spláchnout všechen pot? Já to bohužel víc x než 2x nestihnu, celý den jsem v práci.
 abcd 
  • 

Re: Re: Re: Brrrrrr 

(16.8.2006 21:08:34)
tak to promin, jestli u vás není voda. U nás na wc voda teče a to potom stačí malá žínka a můžu se omýt vodou třeba 50 x za den. a pak taky existují vlhčené ubrousky. abcd
 DENISA 
  • 

Re: Re: Re: Re: Brrrrrr 

(16.8.2006 22:02:13)
Jo, to máš pravdu - olizovat se žínkou to je české specifikum. Já si raději ráno máznu antiperspirant a trošku vůně, abych nemusela rešit, že teď už se začínám lepit, ale utřít se ubrouskem na WC jít nemůžu. I když v těchto vedrech je samo používám několikrát za den. Ale ať je to žínka, ubrousek či cokoliv, stále si myslím, že to možná děláš ty, já, ale velké procento ze zbytku národa na to jaksi nedá.
 Anakonda+2 


Re: Re: Re: Brrrrrr 

(17.8.2006 13:21:03)
Deniso, antiperspirant obsahuje aluminium, což je vlastně hliník! Jen si dál cpi do těla kovy. Zdraví zdar:-))))
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: Brrrrrr 

(17.8.2006 13:43:51)
Jiřko antiperspirantem do těla žádné kovy nejdou. Kdes tohle vyčetla? Asi na nějakých stránkách plných dalších
blbostí.
 Lajka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Brrrrrr 

(17.8.2006 22:30:15)
Naneštěstí nejde jenom o kovy. Z antiperespirantů PRONIKAJÍ do těla parabeny (běžně používané konzervační látky, které mohou přispívat k rozvoji některých typů rakoviny, stačí když se podíváte na složení přípravků, které používáte) a to tím lépe, když je pokožka nějak podrážděná, zejména když je čerstvě oholené podpaždí (což jak jsem pochopila, je u "holicích" dam pořád). Takže oholit se a naplácat na to antiperespirant je z tohoto ohledu nejhorší co můžete udělat, hliník nehliník.

Když mi řeknete značku antiperespirantu neobsahující hliník ani parabeny, tak smeknu a začnu ho pravidelně používat :o)
Do té doby se spolucestujícím omlouvám, že se POUZE pravidelně myji.
 Denisa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Brrrrrr 

(17.8.2006 20:31:00)
Hlavně se dá koupit spousta druhů bez hliníku. Zase alibismus těch co vonět zrovna nemusí.
 Vyholená 
  • 

Perlička 

(21.8.2006 10:27:37)
Protože jsem momentálně bez partnera, rozhodla jsem se zkusit seznamku. Podotýkám, že v kategorii vážná seznámení. A dostala jsem takovouhle nabídku:

...Nejde mi v zádném prípade jen o sex,
ale tato stránka
veci je pro mne také dulezitá, proto budu maximálne úprímný
a priznám se, ze
preferuji zeny s dosiroka zarostlým a velmi huste chlupatým
klínem. Moje
budoucí partnerka by proto mela být po této stránce opravdu
nadprumerne
vyvinutá, pokud se dnes nějak upravuje měla by mít alespoň
možnost nechat si svůj klín dokonale zarůst, pokud má k tomu
potenciál. Troufás-li si ríci, ze más vedle jiných svých
dobrých vlastností
vlastností i tu výse uvedenou, tak, ze v tomto smeru vynikás
nad prumerem,
budu velice rád, kdyz mi odpovís...
 DENISA 
  • 

Re: Perlička 

(22.8.2006 17:36:36)
Tak to je sila, doufam ze jsi s tim uchylakem ihned utikala na rande, ze?
 Kačka, Anička a bříško 
  • 

:o))) 

(24.8.2006 17:58:47)

ani jednu ze stran /holící se, neholící se/ nezatracuji. Každého věc. Taky se holím, podotýkám, že úplně všude. Ne proto, že by to po mě chtěl manžel, prostě proto, že se mi líbí mít v sukni oholené nohy, protože ráda nosím tílka. Prostě mi to tak vyhovuje. Stejně jako může vyhovovat spoustě jiným žen to, že se neholí. Má to své plus. Neutrácejí korunky za různé depilační krémy, a krémy po holení a nemusí trávit víc času v koupelně a kontrolou jestli je porost oholen, popř. odvoskován všude a dostatečně....... Každý si může zvolit, co mu vyhovuje. Je to čistě jeho osobní věc, nehledě na to, že to, jaký žijeme život a jací jsme lidé rozhodně neovlivní oholený či neoholený porost....
 Betina 


bobr 

(5.3.2007 15:16:44)
Maceško,
já tak ráda čtu tvoje příspěvky, máš fakt talent, má to jiskru, je to vtipný
a přitom je to o nečem. Škoda, že už jsi teď dlouho nic nepsala, těším se, až najdeš chvilku a něco pošleš !
 manžel 
  • 

Prosím nehol se. 

(3.4.2009 9:18:19)
Přírodní holky jsou nejkrásnější - zásadně neholit. A když, tak jedině proto, aby to potom bylo hustší.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.