| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč nechci být snažilkou

 Celkem 167 názorů.
 Kacka + 3 


Rozumím... :) 

(17.7.2006 9:36:41)
Bellano, naprosto ti rozumím. První těhotenství se mi spíš "stalo". Když jsme se plánovaně rozhodli pro druhé dítě, rozhodilo mě, že se po jednom cyklu intenzivního snažení dostavila menstruace.Už samo čekání na další ovulaci (pro její rozpoznání doporučuji ovulační testy) mi přišlo jako čekání na věčnost. Díky Bohu, že druhý měsíc byl již úspěšný. Ve větě: "Když něco chci, chci to teď" je přeně popsána čst mé osobnosti :)

Držím palce, ať se brzy zadaří, ona i ta druhá fáze čekání na dítě, je dost dlouhá :))
 Nabuko 
  • 

Re: Rozumím... :) 

(17.7.2006 11:52:23)
Ani nevis, jak Ti rozumim. Jako bych to psala ja. My se ted snazime treti cyklus. Pripadam si jak blazen. Jsem taky desne netrpeliva. Cekala jsem, ze jak se rozhodnu, tak to bude hned. No a vida. Je to vsechno uplne jinak. Kdyz jsem dnes byla u sveho doktora, v podstate se mi vysmal. Pry mam prijit az za rok. Pak se bude dat hovorit o tom, ze neco neni v poradku. No, pro jistotu do sebe cpu vitaminy horem dolem. Ted jsem si take skocila do lekarny koupit Sarapis, o kterem se pise na Rodine v diskusi. Take jdu dnes k astrolozce. :-)) Fakt si pripadam jak posedla. Manzel je uplne v pohode a rika, ze to je preci normalni, ze se o to lidi snazi dele. Ach jo. Tak nam netrpelivym drzim pesti.
 Sára S. 
  • 

Jestli chceš počít, tak k astroložce ne. 

(19.7.2006 9:10:05)
Kontakty s astrology, a vůbec celým tímhle špatným směrem duchovna, k početí určitě nedoporučuji. Nechoď tam, prosím.
 Jarma (dvě děti) 
  • 

Re: Jestli chceš počít, tak k astroložce ne. 

(24.7.2006 17:38:33)
Mohu se zeptat, co zahrnuješ do pojmu "celý špatný směr duchovna"? A proč je špatný?
 Lucie 
  • 

ani nevím a už to bylo 

(24.7.2006 8:10:58)
My se s mužem dohodli, že by mohl nastat čas pořídit sourozence. Jediný můj požadavek byl, aby se to narodilo do léta, protože v těchto vedrech se tahat s pupíkem je děsná představa. Tak aby se mé přání splnilo, začli jsem pracovat na potomkovi s půlročním předstihem. Nikdy jsem nepočítala, že to bude takový fofr, ale bum a vyšlo to hned na poprvé. Byla jsem docela překvapená, protože jsem se psychicky připravila, že to nebude taková brnkačka. Asi patřím mezi ty ženy, které otěhotní je co si chlap sundá trenky. Přeju ti, aby se vám to podařilo co nejdříve.
 jalinka 


Re: prima osvezujici clanek.. 

(17.7.2006 12:10:35)
Báječná Bellano, mám naprosto netrpělivý charakter, dvě "vysnažené" a ještě k tomu komplet odležené děti" a tvoje pocity bych mohla podepsat:-) Po přečtení tvého článku mě napadlo staré rčení: "Chceš rozesmát Boha? Seznam ho se svými plány do budoucna...." Zdravím a přeju hodně zdaru. Jak říká moje máma, ono se to nakonec všechno nějak utřepe...
 Petra, dvě Berušky 6a3 roky 
  • 

životní zkušenost 

(19.7.2006 8:26:23)
Nemám radu , jak otěhotnět, myslím, že příroda vždycky ví, co dělá.
Jsem také tip, co vše musí mít po svém, přesně naplánované. A musím, z pohledem zpět, říct, že se mi to všechno splnilo. První holčička byla vysněná, věděla jsem jaká bude, jak bude vypadat, jak ji budu zbožňovat a také jsem si usmyslela, ji mít ve stejném znamení jako jsem já, nejlépe k narozeninám. Řeknete si ženská pitomá, takhle to přeci nejde, ale buď jsem tak umíněná, nebo mám šťastnou hvězdu, ale po půl ročním tvz. volném průběhu, jsem si řekla, tak a tento měsíc by to mohlo vyjít, to bych ji dostala místo dortu a vyšlo to. Není na mé narozeniny, protože na sebe nechala trocho víc čekat a pěkně se u mě "dopékala", ale je skvělá.
Po necelých dvou letech jsem začala uvažovat o druhé holčičce / samozřejmě po dohodě s manželem, který po dvou holčičkách vždycky toužil /, první beruška se začala velice osamostatňovat a já uznala, že bych zvládla do roka další dítě, vysadila jsem antikoncepci, začala jíst jód a kyselinu listovou / asi jen pro dobrý pocit, a někde jsem četla, že je ze začátku velmi důležitý proti vývojovým vadám a vývoj mozku......./ a zpočítala si, že po třech měsících bez hormonů, by se to mohlo povést a holčičky by byly po třech letech, podle mých představ......já byla děsná.... k třicátinám?tajně jsem doufala a nechtěla jsem to ani říkat nahlas, abych to nezakřikla.
Přeci nemůžu mít takové štěstí, jiné ženské mají takové problémy a já bych chtěla otěhotnět a porodit bez potíží a ještě se vymýšlím pohlaví a termín porodu. A měla jsem štěstí...otěhotněla jsem ještě o cyklus dřív.
Nikdy v životě jsem se necítila lépe než těhotná, přez všechny problémy a obtíže, co sebou těhotenství nese, přez všechny bolesti a strasti porodu, všechno jsem zvládala bez naříkání, s optimismem ...prostě ŠŤASTNÁ!
Holčičky jsem něchtěla ani dát z ruky a hned jsem o ně starala naplno.
Tak mám dvě vysněné Berušky po 2letech a 11 měsících...díky,díky,díky.
Samozřejmě, že byli i starosti a problémy, ale také radosti.....holky mě dělají jen radost a já děkuji KOMUKOLI za takové štěstíčko jaké jsem měla.

PS: Možná je to hloupost, ale můj ženský smysl mi něco napovídá a já si myslím, že jsem otěhotněla / asi je to moc intimní, ale možná by to některé snažilce mohlo pomoci / po ranním šťastně ukončeném sexu.
 Kačka+Miška+Eli+Anička 


Re: Re: prima osvezujici clanek.. 

(20.7.2006 22:21:43)
Díky Bellano,

zase se tu řehtám, div synka nevzbudím. Taky se snažíme a teď čekám na výsledky HCG a taky mě to snažení jaksi neba.

No jo, ale co by člověk chtěl, že jo, když ono je prý možnost otěhotnět při jednom cyklu 10% ,tak to není moc.
 ZOUFALEC 
  • 

Re: Re: prima osvezujici clanek.. 

(30.6.2007 19:41:30)
TAK TO JE NAPROSTO VÝSTIŽNÝ!!!! A SVÝM ZPŮSOBEM KRÁSNÝ!!! Myslím tím, rčení jak rozesmát Boha!!! Tak já mu to povím, ať má dobrou náladu !!!!! :)
 Kačka, 0 
  • 

Re: Rozumím... :) 

(17.7.2006 12:25:24)
Jo, přesný. Budím se ráno hrůzou, že si zapomenu změřit bazální teplotu, když si uvědomím, že jsem si nezobla kyseliny listové peláším domů to napravit (nejlépe dvojitou dávkou - co kdyby) a uvažuji o zakoupení ovulačních testů v množství postačujícím pro celý regiment ženských nejmíň na půl roku.
Naštěstí partner to bere s nadhledem a tak se těmhle mým "úchylkám" posledních týdnů spíš oba smějeme a raději svou energii "vrážíme" do cestování s tím že "ono to příjde samo" :-)
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Rozumím... :) 

(17.7.2006 22:12:51)
Bellano:-)) vím o čem mluvíš:-)) snažení se o Aninku bylo opravdu urputné a dlouhé a myslím,že jsme byla opravdu přebornice v ohledávání svého těla:-))) o to větší překvapení bylo třetí dítko,kdy jsme se nestačila ani rozhodnout že s etedy už začnu opět ohledávat:-))
tak držím palce..všechny co je máme doma:-)
 Linda, dcera Eliška 
  • 

Re: Rozumím... :) 

(17.7.2006 23:44:39)
Většina článků se mi libí, Bellana je vtipná, jen mě zaráží, že všem připadá termín "snažilka" normální. Mě se u toho kroutí prsty u nohou.... Tyhle výrazy podle mě degradují ženy na slepice...
 Ráďa 
  • 

Re: Rozumím... :) 

(18.7.2006 17:58:55)
Hi, hi a teď si představ, že já neměla ani menzes, protože jsem kojila a jediné příznaky prvního těhu byla krev z nosu :)
Takže při plánování druhého jsem si kupovala tt při každé rýmě a nebo zhruba jednou měsíčně. Pak jsem pro jistotu kojit přestala (lépe řečeno dcera se ve 13 měsících sama odstavila), po 8 týdnech první menzes a druhá už nepřišla :)
 Hanka4děti,88,97,04,06 


Re: Rozumím... :) 

(18.7.2006 19:20:59)
já tomu taky rozumím,ač moje ikonka na to nevyoadá.když si ale prostudujete datumy pořádně zjistíte první velký věkový rozdíl.A proto nemůžu 2 týdenní snažení nazvat snažení.Recept ten je pouze jediný pokud jsi v pořádku po zdravotní stránce tak u mě zabralo vykašlat se na to.Bohužel jsem to pochopila hodně pozdě,Ale přece!!!!
 Sára, 1 mimi 
  • 

Obrácená děloha 

(23.7.2006 22:48:50)
Když už tu padlo slovo snažilka, ráda bych se zeptala jestli někdo má zkušenost s obrácenou dělohou. Chceme druhé mimčo a slyšela jsem, že s obrácenou dělhou (kterou mám) se dá počít pouze při poloze zezadu. Je to pravda? Má někdo zkušenosti nebo radu? Celkem by mě i zajímalo, jestli toho lze v budoucnu využít i namísto antikoncepce...
 Ali 
  • 

Re: Obrácená děloha 

(24.7.2006 12:02:52)
Ahoj,
nemám s tím osobní zkušenost, ale mám tři kamarádky,které tenhle problém mají a všem to gynekologové nezávisle na sobě potvrdili, že tahle poloha v tomhle případě je pro otěhotnění nejlepší a asi to tak bude, protože už mají všechny děti nebo jsou těhotné. Co se týká té antikoncepce, tak na to bych moc nespoléhala, je totiž možné otěhotnět i normálně. Ať se daří
 Katka 
  • 

Re: Obrácená děloha 

(25.7.2006 10:46:52)
Mám podobný problém (obrácená děloha) a polohu zezadu mi doporučil sám gynekolog a následně po styku půl hodiny ležet pěkně na bříšku, aby se spermie lépe dostaly tam, kam mají:)
Hodně štěstí.
Katka
 Ladera, syn 4,5 roku 
  • 

Re: Obrácená děloha 

(7.8.2006 23:35:51)
Mám obrácenou dělohu (gynekoložka mi to oznámila, až jsem byla těhotná) a otěhotněla jsem okamžitě napoprvé při klasické poloze. Takže já bych teda na to spoléhala jedině v případě, že do budoucna chcete ještě třetí. :-)
 Míša, Kristýnka a Matýsek 


Re: Rozumím... :) 

(24.7.2006 22:02:12)
Bell, nic si nedělej z negativních reakcí, však je znáš i z jiných článků. Důležité je si ulevit, odreagovat se a povavit ostatní tak, jak se ti to podařilo i v ostatních článcích.

Na Kristýnku jsem čekala "4 měsíce" - chápu proto veškeré měření, i já ji chtěla hned. Po porodu jsem nebrala žádnou HA, tak jako teď. Po roce a čtvrt jsem zhubla zpět do předporodního stavu a těšila se, že si pořídím nový šatník. Jo v mysli jsem si jen lehce pohrávala s myšlenkou, že kdyby něco, tak už to nebude tak hrozné a zvládnu to. No příští měsíc jsem se nepřestala divit. Po "víkendu" v Paříži, jsem zjistila, že už jsem to nějak dlouho nedostala (jen přibližně jsem si pamatovala, kdy to asi bylo) - Matýsek a jeho dvojče bylo s námi (to však odplavalo v 10tt). Teď jsem opět ve stádiu, kdy hubnu, ale třetí zatím neplánuji, takže bych už asi měla nějakou HA začít brát. Jinak se budu asi hóóódně divit. :o)))
Mezi dětmi je rozdíl 2 roky a 14 dní. Začátky byly těžké, ale teď si to opravdu užívám.
 Zuzana, 19 tyden 
  • 

Re: Rozumím... :) 

(25.7.2006 16:32:44)
Ahoj Belano, mam jednen tip, diky kteremu jsem otehotnela ja - jsem o tom 100% presvedcena :-)
Orgasmus a nasledne stahy po styku jsou skvely "nosic" spermii k Tvemu vajicku.
 ZOUFALEC 
  • 

ZOUFALEC NA CESTĚ ŽIVOTEM 

(30.6.2007 19:38:21)
Drahé dámy, právě procházím úplně stejným stavem. A má osobnost je naprosto stejná jako Vaše. Můj život funguje povětšinu času tak, že co chci, toho docílím. Obvykle to bývá "teď hned". Funguje to tak v mém soukromém životě a dvakrát toli v mém pracovním. Neumím čekat. Všechno musí být perfektní. Neexistuje "to nejde". A teď je ze mně naprostý zoufalec. I přesto, že k tomu pravděpodobně nemám žádný důvod. Všechno je perfektní. Akorát... Naše první těhotenství se taktéž "přihodilo". Bylo to velké překvapení. Ale milé. Bohužel jsem samovolně potratila. Ale když už jsme do "toho" byli tak uvrženi snažíme se teď znovu. Plánovaně. I já vůbec nerozumím, a nic nevím o tom jak funguje ženské tělo. A do teď mi to nevadilo. Zřejmě teď nastala doba, kdy začít se zajímat :) Dnes večer jsem propadla depresi, jinak jsem naprosto optimistický člověk, můj smích, věčný, je prý nakažlivý a lidé okolo mne se (jak říkají) rádi nechávají "nakazit" :) Ale teď mám depresi. Koupila jsem si krabičku cigaret a pivo. A prasím. A nemám výčitek. A snažím se najít na tom lepší stránky, zůstat optimistou (i když to jsou lidé bez dostatku informací, což by tedy odpovídalo) a snad se mi brzy vrátí dobrá nálada a klídeček. A když čtu tady ty příspěvky, myslím že to hodně pomáhá. A tak Vám všem ostatním přeji, ať se zadaří oč se snažíte, v co doufáte a co si přejete :)
 lucy 
  • 

Naprosto chapu :-) 

(17.7.2006 9:36:54)
Ahoj, jsem na tom stejne jako ty, i kdyz se zatim o druhe ditko nesnazim, pri tom prvnim rozhodnuti me prichazejici menstruace rozhodila na tolik, ze jsem dva dny nebyla niceho schopna a porad si rikala jakto ze uz nejsem ta matka ! a to jsme zacali nekde az v polovine cyklu, po prvnim milovani uz jsem si rikala ze to je jasny, ze to je ono :-) Taky nejsem trpeliva a v tomto pripade moje trpelivost zakousela pul roku ! :-) Tak hodne stesti .-)
 Katka (zatím bez potomka) 
  • 

Mluvíš mi z duše... 

(17.7.2006 9:53:19)
Musím říc, že mi mluvíš z duše, po 2 měsíčním snažení se úpěnlivě snažím dělat, jako že se nic něděje .... Nejhorší na to je, že se vážně nic něděje, ale vysvětlí mi to někdo??? Katka
 Hanče,K03,F07,M8/10 


holky,jak já vám rozumím.... 

(17.7.2006 12:19:13)
taky mě snažilkovství nebaví. První početí vyšlo na druhý pokus (cyklus). Bohužel jsem ve třetím měsíci potratila. Druhé početí vyšlo dokonce na první pokus - dnes jsou mu téměř tři a jmenuje se Kryštof. Od letošního března se snažíme o zabřeznutí a pořád nic. Chtěla jsem "střelce" (listpad/prosinec) - nic. Potom jsem se moc těšila alespoň na "rybičku" (únor/březen) - to už jsem tomu dávala trochu času. Ale zase nic. To jsem se docela sesypala.Az tak, ze jsem si rekla, ze pokud "to" do tří dnů dostanu, přestaneme se snažit a dáme si půl roku pauzu.
Nejhorší na tom asi je to, že jsem při kojení užívala jako antikoncepci depo proveru ( 2 injekce) a že ty moje problémy s otěhotněním asi mají původ tam.
 Katka a Bára  
  • 

Re: holky,jak já vám rozumím.... 

(18.7.2006 16:50:20)
Jo, problém je určitě v tý proveře. Já měla injekce tři. Po vysazení jsem to rok nedostala. Pak jsem to pro změnu měla asi měsíc v kuse. Doktor mi něco napsal na srovnání, tak jsem to měla ještě 3x po 14 dnech a až teď se mi to srovnalo. Problém je v tom, že jsem chtěla děti do tří let a to už se nám bohužel nepovede. Tak uvidíme, kdy se zadaří. K.
 Věra. 


Nechte tomu volný průběh....:o)) 

(17.7.2006 9:57:05)
Bellano, chválím článek, takové příjemné oddechové čtení....píšeš příjemně , od srdce.

A co prostě nechat tomu volný průběh?
Osobně jsem během života zjistila, že plány jsou plány a realita je stejně jiná...aneb :
"chcete pánaboha pobavit? řekněte mu o svých plánech".....

Každé dítě nám trvalo tři roky, nic jsem nikdy neměřila, nesledovala, nějak se mi do toho nechtělo a říkala jsem si...co má přijít...přijde.....po doktorech se mi běhat nechtělo....:o)))))
Nyní to vypadá obdobně....již dva a půl roku , a jediným kdo občas projeví zklamání že to nejde, je manžel....

No jo, ale on k nim v noci nevstává, s pupkem se netahá a nerodí, takže...:o)))....že jo?

Vypozorovala jsem jen jednu věc....u nás to šlo až ve chvíli kdy to tzv "nešlo, hlavně ne nyní, nyní se to nehodí"....přišla změna práce po které jsem déle toužila, nebo nějaký kurs který bylo nutno dodělat před porodem....takže vysněný kurs nedodělán, v práci trapné vysvětlování, že sice " chci u vás pracovat ale...ehm....jsem v tom...."
víc nevím.....nechci to dávat jako universal návod...jen osobní zkušenost....
 B+5m 
  • 

Re: Nechte tomu volný průběh....:o)) 

(17.7.2006 10:24:10)
Přesně tak, nechte tomu volný průběh. Taky jsem se sledovala po vysazení antikoncepce asi tak tři měsíce, ale pak mě to přestalo bavit, pořád jen jedna čárka, takže jsem na "to" přestala myslet, plánovala dovolenou u moře atd. No, ale těsně před dovolenou tam samozřejmě byly čárky dvě, takže z dovolené sešlo... :-))) Takže moje rada, nemyslet na to a pak se hodně divit, jak je to možné??? :-))))
 Ivka,kluci 17.5.94/22.10.04 


Re: Re: Nechte tomu volný průběh....:o)) 

(17.7.2006 12:38:09)
Milá Bellano,moc pěkný článek,opravdu oddechový.Ve mne vzbudil teď už milé,dříve nemilé vzpomínky na mé 6-tileté! snažení o druhé dítě.Je to vážně totální psycho.Kolem mne všichni těhotněly ,jak na běžícím pásu,každý měl pro mne zaručenou radu a já se hroutila,při každé návštěvě WC.V lékárně už mne znali,takže jsem těhotenské testy kupovala ve velkém.A když už jsem myslela,že skutečně navštívím psychiatra,tak stal ten zázrak,ze kterého mám dodnes slzy dojetí.Malému už budou 2 roky (staršímu je už 12 let) a užívám si mateřství,jak nejvíce můžu.
Žádnou radu pro tebe nemám,jsou stejně na nic,jen ti držím palce,aby tvé snažení nebylo tak dlouhé,jako to moje(i když jsem si právě při tom spoustu věcí uvědomila-třeba,že nic není samozřejmost a všechno si musíš zasloužit).
Hodně štěstí :o))
 Anežka 
  • 

Re: Nechte tomu volný průběh....:o)) 

(17.7.2006 15:17:06)
No, nechat tomu volný průběh při snažení de fakto nejde. Prostě chcete a v okolí se záhadně zrovna v tuto dobu vyskytují těhotné ženy nebo maminky s roztomilými prcky... Vnějškově se sice člověk rozhodne, že tomu nechá volný průběh, ale vnitřně si říká jak moc by to miminko už chtěl.

Nám se zadařilo ve chvíli, kdy jsem si řekla, že se mi vlastně ještě nechce mít mimi, že si užiju léta a bude to super...a v práci jsem si nabrala hodně služeb s tím, že těhotenství se mi teď vážně nehodí.... a byla jsem těhotná.
Možná je to fakt o tom uvolnění snažilkovské křeče, jak strašně moc chci teď otěhotnět.
 xxx 
  • 

Po 14dnech???? 

(17.7.2006 9:58:23)
Sice autorka píše, že to máme brát s humorem, ale mě připomíná malé dítě, které chce vše hned a myslí, že se hned zadaří. Spíše by se měla omluvit všem těm, které se o dítě snaží roky a ne 14dní.
 anonim 
  • 

Re: Po 14dnech???? 

(17.7.2006 10:04:46)
My se snazime 2 roky ....
 sisa 
  • 

Re: Po 14dnech???? 

(17.7.2006 10:32:36)
xxx,taky jsme se snažili velmi dlouho-cca 4,5 roku,ale článek od Bell si přečtu moc ráda,je vtipný,a psán s nadhlledem.Jinak přeji mnoho úspěchů Všem "SNAŽILKÁM".
 Magnolya 


Re: Po 14dnech???? 

(17.7.2006 10:53:48)
Achjo, i když autorka napíše tu větu v závorce a navíc píše, že nerada čeká, vždycky se najde někdo, kdo nepochopí. To hned každý musí být malé dítě, jen proto, že je netrpělivý???
 Zuzana, Jindra 1rok 
  • 

Re: Po 14dnech???? 

(17.7.2006 11:11:41)
Však autorka sama píše, že obdivuje ty, co snaží několik let. Tyhle věci se prostě nedají plánovat a je to asi dobře. Já dodělala školu, nastoupila jsem do práce jako zástup za mateřskou dovolenou a naprosto mě škovalo, když mi doktorka při běžné každoroční preventivní prohlídce sdělila, že jsem těhotná. Měsíc po nástupu do práce jsem musela řediteli říct, že si za pár měsíců bude hledat zástup za zástup na mateřské, zrovna 2 měsíce před tím se mi rozvedli rodiče a nechali mě samotnou v prázdném bytě... Prostě se mi to fakt vůbec nehodilo. Ale říkala jsem si, furt lepší, když mi doktorka v 25 řekne, že jsem těhotná, než že nemůžu mít nikdy děti. Vše se nakonec vyřešilo dobře, stihla jsem se vdát a pracovat až do konce, takže mám aspoň rok praxe. Teď už pomalu uvažujeme o druhém dítěti, ale zase... teď se to nehodí manželovi, potom zase mě... asi to necháme na náhodě, kdy to má přijít, tehdy to přijde. Navíc strašně toužím po holčičce, už jsem si hledala různé fígle, jak ovlivnit pohlaví, ale vím, že nakonec budu šťastná, když budeme všichni zdraví. Prostě si to budu jen tajně přát. Patřím taky k těm, co musí mít všechno pokud možno hned, ale život mě naučil, že plány jsou často k ničemu. Taky jsem si už uvědomila moudrost přísloví: Dobře si rozmysli, co si přeješ, mohlo by se ti to vyplnit.
Tak hodně štěstí při snažení a raději se zaměřit na něco, co ovlivnit můžeme:-), miminko přijde samo.
 Linn 
  • 

Re: Re: Po 14dnech???? 

(19.7.2006 11:59:58)
To je hezké, když je žena mile překvapená tím, že čeká dítě,ale že se to zrovna v té době nehodilo (nástup do práce) - to jste otěhotněla i přes antikoncepci? Když nechci otěhotnět, protože zrovna nastupuji do nového zaměstnání, tak přeci používám antikoncepci (máme 21 století)a když ne, tak se asi těžko můžu divit. Možná vám křivdím, a tu antikoncepci jste skutečně měla.
 La Pepa 


Re: Re: Re: Po 14dnech???? 

(19.7.2006 15:02:13)
nevím, na koho přesně reaguješ, ale pokud se snažíš déle než pár měsíců, nemůžeš tomu podřizovat všechno, musíš normálně žít. To znamená jezdit na dovolenou (ačkoliv jako těhotná bych do zahraničí nikdy nejela), pracovat, nikoliv jen dodělávat apodobně.
Já udělala tu chybu, že jsem se na těhotenství připravovala fakt důkladně (nechala jsem si třeba vytrhnout osmičky, abych s tím něměla patálie v těhu jako moje sestra), nekoupila jsem si nic na sebe, protože bůh ví jak dopadne moje postava po těhotenství (no, oblečení bych nevyužila, ale dopadlo to tak, že mám skoro o 10 kilo míň).
Otěhotněla jsem asi tak v době, kdy mi po 10ti letech dali služební auto a na rizikovku jsem odkráčela asi měsíc poté (krvácela jsem asi týden po pozitivním testu a ležela v nemocnici).
LaPepa
 Linn 
  • 

Re: Re: Re: Re: Po 14dnech???? 

(20.7.2006 14:37:59)
Reagovala jsem na Zuzanu, která otěhotněla zrovna v době, kdy nastupovala do práce a byla z toho překvapená. Beru to ze svého hlediska, když jsem prvně nastupovala do práce, stanovila jsem si určité priority (nejprve budu pár let vydělávat a děti až potom) brala jsem antikoncepci, abych zaměstnavateli hned po měsíci nemusela vykládat, jak jsem překvapená, že jsem otěhotněla. Ono je to taky trochu o svědomitosti a vyzrálosti, ale nemůžu se přeci spoléhat na to, že když nemůžu otěhotnět několik let, že neotěhotním nikdy. Vůči zaměstnavateli je toto jednání nefér. Ale to už píšu o jiném tématu: "Jak neotěhotnět".
 Bára a Natálka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Po 14dnech???? 

(26.7.2006 11:49:44)
Ahoj Linn,
máme sice 21.století a Ty pokládáš za zcela normální brát antikoncepci. Vidíš a já ne. Nepokládám za normální cpát do svého těla uměle vyrobené hormony a ovlivňovat jimi zcela přirozený cyklus svého těla. Taky je to trochu o svědomitosti. Prostě jsem loajálnější ke svému tělu než ke svému zaměstnavateli. Tisíckrát mě můžeš přesvědčovat, že je horm.antikoncepce neškodná, nevěřím tomu.
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Po 14dnech???? 

(24.7.2006 10:17:37)
Proč by brala antikoncepci, když se snažili o dítě? A když to dlouhodobě nešlo, tak nejspíš myslela, že už to ani nepůjde a klidně hledala novou práci. A pak si vybrala to, co bylo důležitější, ne?
 Petra 
  • 

Re: Po 14dnech???? 

(17.7.2006 12:04:00)
Nemyslím, že by se autorka měla za něco omlouvat. Psala s vtipem a energií, která z textu přímo sálá.
Já měla opačný problém než autorka. Po mnoha zdravotních komplikacích a konzultacích u lékaře, nás několik doktorů ujistilo, že budeme mít s otěhotněním problém (prý budou potřeba lázně a hormonální léčba, a přesné načasování a možná i umělé oplodnění), tak jsme si řekli, když je to tak antikoncepce je na nic a já jsem přestala polykat hormony. Za měsíc jsem nedostala menzes a i když domácí těh.test vyšel negativně tak vyšetření u doktora potvrdilo těhotenství na "1.pokus".
 VeraK 


Re: Po 14dnech???? 

(17.7.2006 12:19:37)
Mě zase připadá, že jste článek nečetla pořádně. Autorka v něm mimo jiné píše i to, že obdivuje všechny ženy, které o početí usilují roky. Tak za co by se jim měla omlouvat????? A že je netrpělivá? To asi je. A vy zase nemáte podle mého názoru smysl pro humor a nadsázku, které jsou v článku moc pěkně použity.
 Boďka 


Re: Po 14dnech???? 

(17.7.2006 14:21:50)
milá xxx, doteraz som si myslela, že človek sa má ospravedlňovať za hulvátstvo, stúpnutie na nohu, za to, keď niekoho chtiac či nechtiac urazíme, nahneváme a podobné veci.

Ale tuším podľa teba sa treba ospravedlňovať za dobrú náladu, za to že sa máme dobre, že si chceme požartovať, za svoje úspechy...

Ja mám napríklad dve zdravé deti, dobrého priateľa, mám kde bývať a vlastníme dokonca aj auto. Tak ak to niekomu vadí, nech mi to láskavo prepáči.

 Katuka+Vítek11/06+Danek10/09 


Volný průběh je nejúčinnější 

(17.7.2006 10:50:19)
Milá Bellano,
já jsem měřila, pozoroval, hodnotila a počítala. Vše marné. Až když jsem se na vše vykašlala, tak hup a bylo. Díky manželovi, který se nenechal zviklat výpočty.
Hodně štěstí,
Katuka
 zooz+Anička 


Re: Volný průběh je nejúčinnější 

(17.7.2006 11:24:06)
Volný průběh je fajn jen tehdy, když máte ovulaci. Jenže bez vajíček to nejde, tak holt se musí počítat, měřit, sledovat se a holt i zobat hormony. Ale pokud to bude mít výsledek ;o) tak udělam cokoliv...
 Klara 
  • 

Re: Re: Volný průběh je nejúčinnější 

(17.7.2006 15:29:59)
No do mne tlacili hormony 3 roky, abych vubec mela menzes, ale neuspesne. kdyz jsem vysadila, tak to samo od sebe nikdy neprislo, ale pri tech lecich jsem to mela tak silny, ze jsem malem vykrvacela. Ted beru uz 7 let HA, chodi to presne jako hodinky, ale az prestanu brat, tak prej to zas nejspis zmizi. Je to svinstvo a priroda se asi v mnoha pripadech oblafnout holt neda
 Kačka+Miška+Eli+Anička 


Re: Re: Volný průběh je nejúčinnější 

(20.7.2006 22:46:04)
Jo máš asi pravdu,

kamarádka měla s otěhotněním problém, byla těhotná a po těžké havárce na motorce potratila, pak se snažili 4 roky a Dr. jí říkaly, že jí nejpíš vaječníky nefungujou a že to nepůjde. Nakonec se rozvedla a když si šla pro rozvodové papíry tak zjistila, že je těhotná (stačilo najít si jinýho tatínka pro to miminko :o)), teď je chlapečkovi půl roku a má se čile k světu :o).
 Ivana 
  • 

Ovulacni testy 

(17.7.2006 11:23:46)
Zastanci klasickych metod ze mne nebudou nadseny, ale pritomnost luteizacniho hormonu v moci dokaze predpovedet ovulaci 24 hodin predem. Je to pomerne jednoduchy test podobne jako ten tehotensky (metoda dvou carek). Nehodi se ho provadet casne rano, ale spis v odpolednich hodinach, kdy Tvoje robatko na chvilku odpociva. Staci ho provadet jenom po dobu nekolika dnu kolem ocakavane ovulace. Testy nejsou moc drahe a dobre dostupne v kazde lekarne. Hodne zdaru.
 Róza 
  • 

okurková sezóna 

(17.7.2006 12:18:58)
Tak koukám, že okurková sezóna je znát i na tomhle serveru. Autorka asi ráda píše články, jen ji ale momentálně nic nenapadlo, tak nám aspoň sdělila, že se už celých dlouých 14 dní snaží o druhého potomka. Tak to je mi jí teda fakt líto. Moc se za ni omlovám Vám, které se o mimi pokušíte neúspěšně už měsíce a roky.
 Ryšulka, K+A 


Re: okurková sezóna 

(17.7.2006 13:22:48)
Rózo, tak nevím, ale asi jsi článek vůbec nepochopila, autorka si nestěžuje, že po 14 dnech neotěhotněla, jen popisuje svoje pocity a říká, že je netrpělivá a OBDIVUJE všechny, kteří se snaží o mimi delší dobu. Já měla podobné pocity a naprosto ji chápu. Čekání na dobu, kdy si budu moci udělat těhotenský test pro mě byla hrozně dlouhá, a to i přesto, že se mi obě děti povedli hned v prvním cyklu.
 Róza 
  • 

Re: Re: okurková sezóna 

(17.7.2006 14:05:22)
Když právě proto, že jsem to také prožila, tak mi ten článek přijde spíš trapný. I přesto, že Bellana píše, že OBDIVUJE ty, co čekají měsíce a roky.
 Boďka 


Re: Re: Re: okurková sezóna 

(17.7.2006 14:25:12)
Róza, máš samozrejme právo, aby sa ti článok nepáčil, OK ak ti pripadá trápny. Len nechápem súvislosť medzi dlhodobými snažilkami a Bellanou. To akože vďaka nej sa budú trápiť o tie 2 týždne dlhšie?
 Petra, dcera 20 let 
  • 

Re: Re: okurková sezóna 

(18.7.2006 15:19:23)
O dlouhé době při čekám na těhotenský test vím už taky svoje. Těch 14 dní, kdy jsem měla na odběr přijít po umělém oplodnění, bylo nekonečných. Stejně jsem na ten test šla zbytečně, protože jsem tři dny před ním dostala menzes. Snad se to povede příště. Teď se mi to "nehodí", protože máme za necelé tři týdny svatbu a pak dovolenou (tajně samozřejmě doufám, že když se to nehodí, tak to přijde i přirozenou cestou a nad svatebním dortem už mu sdělím sladké tajemství), ale hned v dalším cyklu se pokusíme znovu o zázrak. První dítě jsem měla v 18 zcela neplánovaně a bez problémů a snažení.
 The Marta 74 


Re: okurková sezóna 

(17.7.2006 13:59:02)
Rózo, proč to škarohlídství. Jen více takových odlehčených článků, po kterých člověka neštípe v očích a nerudne nos.

Bellano, naprosto tě chápu. Podobně jsem prožívala snahu o první mimi. Povedlo se "až" na třetí pokus. U druhýho už nebyl čas, prostě jsme tomu nechali volnej průběh a já tak trochu počítala, že se to hned tak nepodaří a tak za tři měsíce budu muset znovu sledovat hlen, abychom trefili ten den D a hodinu H. A ejhle, povedlo se hned na první pokus i bez sledování - psychika je svinstvo :-)). Tak hlavně klídek a pohoda a dej vědět až se zadaří...
 Večernice 
  • 

Re: Re: okurková sezóna 

(22.7.2006 1:45:29)
Jak víš, že zrovna u tohoto článku nikomu nevrknou slzy do očí? Bellana má jednu krásnou zdravou holčíčku, o druhé dítě se snaží 14 dní, což je opravdu velmi, velmi krátce. Holkám co se snaží třeba i několik let se může Bellana zdát jako nevděčnice. Bellaniny články čtu moc ráda, ale tentokrát mám dojem že je trochu mimo realitu.
 Agnes (2 děti) 
  • 

Re: okurková sezóna 

(18.7.2006 14:26:40)
Drahá Rózo, ještě pár takových příspěvků a Bellana nám přestane psát. Četla jsi poslední větu v závorce?

Bell, článek je super, jen tak dál! Už se těším na pokračování a doufám, že bude o tom, jak jsi na testu objevila dvě čárky... Hodně štěstí!
 Pavla 
  • 

Re: Re: okurková sezóna 

(18.7.2006 14:54:54)
Milá Rózo,
také si myslím, že je se článek příliš nepovedl a určitě se některých žen hluboce dotýká. Děkuji, že jste to napsala.

Milá Bellano,
je to trochu škoda, že jste se nad tím článkem trochu víc nezamyslela, neboť se v něm popisuje problém, který prožívá mnoho žen. Určitě by byl přínosný a zajímavý. Možná by stačil příště lépe zvolit alespoň název. Držím palce v autorském dozrávání!
 Róza 
  • 

Re: Re: Re: okurková sezóna 

(18.7.2006 15:20:36)
Souhlasím s tím, že Bellana píše výborně. Podle mne ale s výjimkou tohoto článku. A od toho je tato diskuse, aby se názory projevovaly. Chvála i ty opačné. Já myslím, že ji to neodradí :-))).
 Zuzana 
  • 

Re: Re: Re: Re: okurková sezóna 

(18.7.2006 16:45:47)
Dobrovolně se přiznám, že Bellanu taky ráda čtu, ale souhlasím s Rózou, že pro "opravdové" snažilky či umělinky je to trošku rána do živého číst o netrpělivosti po 14-ti dnech. To ale asi fakt mohou pochopit jen ty, co čekaly 14 měsíců či dokonce let, bohužel i takové tu jsou:-(
 Mirka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: okurková sezóna 

(18.7.2006 23:33:14)
Já bych pisatelku tolik nekárala. Rozumím jí totiž :o) Je mi 33 let a najednou jsem zjistila, že chci děti! Taky jsem se ujišťovala, že prostě vysadím HA a ono to přijde. Ale nemyslet na to, nesledovat se pořád, i po blbých čtrnácti dnech, prostě nejde. Teď už se snažíme sedmý měsíc a jsem z toho pořádně na bednu, i když před okolím samozřejmě naprosto v pohodě.
 Zuzana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: okurková sezóna 

(20.7.2006 11:39:53)
Mirko,
ne že bych ti to přála, ale může být hůře. Můžeš na to taky čekat dva roky, pak nějaká neúspěšná IVF....fakt to není velká sranda tohle téma, ale to nemá smysl pořád rozpitvávat do kolečka. Prostě 14 dní není žádná doba a kdo nezažil pár let čekání, je fakt na začátku a neví, čím se ty "snažilky dlouholeté" vážně trápí. To totiž není už jen o snaze MÍT to miminko, ale taky o obavách CO KDYŽ nikdy nebude....prostě je to trošku o něčem jiném v té psychice...
 Naďa,syn 5 let 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: okurková sezóna 

(31.7.2006 19:59:34)
Milá Zuzko,vystihla jsi přesně mé pocity.Já sama mám za sebou 3roky snažení o druhé dítě,včetně všech lékařských vyšetření,a musím říct, že si připadám pořád na začátku,v dohledné době žádná naděje,přesto stále doufám.Ale jak jsi napsala, není to už jen o tom kdy,ale jestli vůbec!!
 Sissi 
  • 

Jak se dá 

(17.7.2006 13:44:56)
snažit otěhotnět 14 dní? Já myslela, že ovulace je jednou za měsíc :o)
 Pawlí 


Re: Jak se dá 

(17.7.2006 14:51:13)
Belano,
moc hezké :-).
Koukám že rejpalové nemají okurkovou sezonu a otravují v létě zimě :-).
 Eva21546 


snažení 

(17.7.2006 15:20:37)
Ahoj,

moc blahopřeji k rozhodnutí se "snažit" přes tvé zkušenosti s těhotenstvím! A přeji úspěšné snažení. Každé těhotenství je jiné, třeba budeš příjemně překvapená.

Taky se říká, že děti přicházejí na svět, aby nás něco naučili. Třeba tě tvé druhé dítě chce naučit trpělivosti:-).

Eva
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Rozumím.... 

(17.7.2006 15:34:20)
Milá Bellano, ani nevíš, jak moc ti rozumím. Netrpělivost by mohlo být i mé druhé jméno. Naštěstí na svoje štěstíčka jsem čekat nemusela...
Poprvé to vyšlo na poprvé - jenže ve třetím měsíci jsem potratila. Samozřejmě jsem se začala hroutit, že už nikdy nebudu moct mít děti - byl se mnou asi kříž.
Podruhé, to taky vyšlo na poprvé - jenže i tak jsem si přivodila docela slušnou depresi tím, že jsem si udělala těhotenský test brzo a byl negativní. Byla jsem totálně na vyvrácení, když jsem viděla jenom jednu čárku - nálada na bodu mrazu.... už druhý den byl test pozitivní a já jsem se vznášela.
Potřetí, to taky vyšlo napoprvé - tentokrát jsme počítali s tím, že to nějaký ten den potrvá, chtěli jsme tak tři měsíce rezervu, takže jsme byli překvapení a já jsem ke konci žila ve stresu, že budu rodit o vánocích a nebudu s Terezkou. Ale nakonec to vyšlo bezvadně.
A jestli bude nějaké počtvrté, to ještě nevím, no spíše asi ne, ale tentokrát už bych asi počítala s tím napoprvé.
Klaním se před "snažilkami", které to nevzdávají - vždyť to stojí za to. Holky - nevzdávejte snažení, ani dobrou náladu - jednou to prostě přijde!
 jitucha 
  • 

jak na to 

(17.7.2006 15:36:58)
Milá Bellano, zkus si vytvořit co nejnevhodnější podmínky pro další těhotenství - hodně se zadluž, nech si udělat plastiku břišní stěny, naplánuj rekonstrukci bytu nebo výměnu stoupaček, zaplať vysokou zálohu za exotickou dovolenou ... nebo si dej nohy do lavoru, já ti držím palce tak jako tak :-)
 Pety 
  • 

jak na to 

(18.7.2006 15:54:36)
osvědčené postup, jak rychle otěhotnět:
1. po 3 měsících snažení nesnažení - ještě jsem nebyla rozhodnutá, jestli už jo nebo ne (jestli na to ještě nejsem moc mladá ve 28 letech) jsem chtěla otěhotnět aby to bylo potvrzené na manžela narozeniny - nepovedlo se. Po zklamání že to nevyšlo jsem rozhodnutí o dítěti odložila a dostala nabídku na vysněné a vytoužené místo. Dostala jsem na rozmyšlenou. Z té radosti jsem zorganizovala dovolenou v Tunisu a přemluvila dalších 7 párů. Za 3 týdny jsem musela místo odmítnout k obrovskému údivu a nepochopení mého okolí. Dovolenou jsem taky jako jediná zrušila. Ostatní si to krásně užili,ale já doma taky :-))
2. Kamarádka po jednom nedonošeném těhotenství a roce neúspěchu si se mnou zaplatila břišní tance. První lekci už nenastoupila, byla těhotná.
3. Další kamarádka si s manželem koupila zdevastovaný byt a dala výpověď z nájmu. Za 2 měsíce se už jako těhotná stěhovala k rodičů, aby měla kde být než dají nový byt dokupy.
4. Další si zaplatila intenzivní večerní kurz angličtiny. Každý den po práci měla jít na 2-4 hodiny do kurzu. Už tam nedošla.Byla těhotná

a tak bych mohla vyjmenovat téměř všechny mé kamarádky, které záměrně nebo omylem otěhotněly.

PROSTĚ ZÁKON SCHVÁLNOSTI FUNGUJE!!!!!
jak tady někdo už psal, zadlužte se, objednejte kurzy, měňte místo... ale vážně, ne naoko.To pak nefunguje-:))
 Blanimour 


léčitel nebo astrolog  

(17.7.2006 16:38:08)
Datum početí prvního dítka mi vypočetl léčitel. Předtím jsem byla těhotná už jednou, tehdy bez jeho rady, snažili jsem se o to asi 4 měsíce, pak se povedlo, ale v 10. týdnu jsem potratila. Pak mi on vypočetl vhodný termín, absolvovali jsme pouhé 3 pokusy (tedy ve vypočtený den + 2 dny před a 2 dny po - pro jistotu) a vyšlo to. Nedávno jsme zatoužili po druhém, původně jsem se chtěli začít snažit až v zimě, ale onen léčitel doporučil, abychom na to hupli hned teď, v srpnu - pak to prý dlouho nepůjde. Takže na to hupnem a uvidíme.
Dobře prý funguje i astrologie, konkrétně astrologická metoda E. Jonáše (podle ní prý žena například může otěhotnět pouze v té samé měsíční fázi, v jaké se sama narodila, což u nás také souhlasí).
A pokud se snažíte i o druhé, není od věci zvolit to samé roční období, jako u prvního - znám řadu případů žen, kterým se to prostě jindy nepodařilo. Jinak hodně štěstí!!!
 Petra 
  • 

Re: léčitel nebo astrolog  

(17.7.2006 17:13:11)
S těma měsíčníma fázema to nebude to pravé - já se narodila za úplňku a první dcera je počata když měsíc teprve začínal dorůstat a druhé mrně jsme počali, těsně před tím, než měsíc úplně odcouval.
 strašidýlko, Jiřík 8/05+ 33tt 


Bell drzim pesti 

(17.7.2006 18:09:37)
Bell tvoje clanky jsou vzdycky psane s nadhledem, vtipem a kdo je nepochopil budiz politovan.

Nam se zadařilo za 3 mesice avsak skoncilo v 12tt a pak se nam zadarilo opet za 3 mesice a beha tu maly kloucek. A uplne te chapu ty tri mesice byly hrozny. Ja si teda poctive merila BT, kupovala Glukophan na poznani ovulace, sledovala hlen. No proste magor :-)

Takze za sebe ti preju brzke tehulkovstvi a zdrave mimco a jeste spoustu takovychto skvelych clanku. Super se ctou a urcite vetsinu pobavi :-)
 kaMyš 


Čípek a hlen... 

(17.7.2006 18:21:40)
Hezký článek :-) Chci tě jen pobavit informací, že jsem našla čípek, měřila teplotu, sledovala kvalitu hlenu - ovšem s cílem přesně opačným než ty, tedy s cílem početí se vyhnout. Výsledkem je úhledný pupíček a potřeba najít, kam jsem si schovala těhotenské kalhoty :-D

A nevím, jestli tě to uklidní, ale něčím podobným jsem si prošla při pořizování druhého syna - po půl roce mi to začalo být opravdu jedno, do té doby jsem při dobře míněných radách, že nejlepší je na to nemyslet a neupínat se, měla pocit, že budu výt na měsíc :-D
 T_ulipánek 


Já takyyyyy! 

(17.7.2006 20:52:22)
Bell, já při pokusu o první dítě ani netušila, že existují těhotenské testy, a to se psal již rok 2002! Vyšlo to napoprvé, nestihla jsem se ani těšit, po týdnu úporného blití, kdy jsem se smířila se žaludečními vředy, jsem se v lékárně zeptala, příjemně mne překvapilo, že existují a stojí jen 20,- Kč!!!

Při snažení o druhé dítě jsem jich měla doma hromady a dělala si je naivně už před příchodem očekávané menzes. Když se dvakrát nezadařilo, přestala jsem se testovat s tím, že ty druhé ratolesti asi fakt trvají dýl, jak se tvrdí, testy jsem zahrabala hluboko do šuplíku. Zainvestovala jsem raději do nových kousků oděvů, abych si udělala radost, když se nedaří, a za pár týdnů jsem je už neoblékla. Vyšlo to tentokrát napotřetí :o)
 Cindy 35 (17 tt) 
  • 

Bellano, 

(17.7.2006 23:05:32)
také ti rozumím. My se o mimi pokoušeli skoro 2 roky. Téměř rok jsme jezdili někdy i několikrát týdně do Pronatalu do Prahy (z Ústí n. L.). Nejvíc mě vždycky rozčilovaly takové ty rady: nesmíš na to myslet a přijde to samo apod. Ale jak to lze nemyslet na TO, když TO stále nejde a nejde. Měla jsem navíc podobný problém jako jedna z pisatelek. Menstruace občas, většinu až po injekci. Navíc manžel také nebyl úplně na 100% plodný...takže jsme čekali zázrak od lékařů, bylinek, reiki, autosugesce atd. atd. atd. V Pronatalu jsme zkoušeli tzv. inseminaci, na léčbu ovšem moje tělo reagovalo naprosto jinak, než se očekávalo, a to neberu jako problém nárůst na váze v důsledku hormonů cca o 8 kg. Poté jsem se podrobila laparoskopii, při které mi nějak hormonálně ošetřili vaječníky. Pak jsem byla doma a nejdnou, světe div se, přišla menstruace sama od sebe. Další měsíc jsem měla mestr. opět a další měsíc už zase ne...byla jsem naštvaná na svoje tělo, že už zase nefunguje a pro jistotu jsem si udělala těh. test a byly tam čárky dvě. Udělala jsem si hned dalších 5 testů a všechny byly stejné.... Asi si ty, které se o mimi snaží, umí přestavit naši radost. A jak se to najednou povedlo? Asi pomohla operace, možná i má autosugesce, kdy jsem bříško prosvěcovala zlatým světlem, reiki, vitamíny, prstíčková metoda .... možná vše dohromady... ale čekáme děťátko a jsme za to vděční. Teď už jen držíme miminku palečky, aby bylo zdravé a aby vše i při porodu proběhlo dobře :-)))
 kití 


asi takhle 

(17.7.2006 23:48:35)
zachraňme Zemi: je to jediná planeta s čokoládou :-D
 jandas 
  • 

bellana 

(18.7.2006 2:10:59)
snad jen tolik ..je to k smichu po 14 dnech si byt mimo ,ze nejsi tehotna...me trvalo 2x pokazde 1 rok a to ti po tom leze na mozek a snad si i myslis sama o sobe ,ze nejsi normalni zenska malocenna a buhvi a ver mi pak ani nevim jak jsem k tem tehotenstvim ..prisla takze jen az to bude rok zase napis a pro ted si jen uzivej sexu...
 Senedra 


Bell, 

(18.7.2006 9:29:25)
opět skvělý článek. A zase napsaný s nádhernou dávkou sebeironie, humoru a laskavého porozumnění sama sobě i ostatním lidem.
 ABECEDA 
  • 

Jedina spolehliva metoda po 10 letech 

(18.7.2006 10:14:02)
O dite jsme se snazili 10 let. No snazili prvnich 5, potom uz jsme to tak nejak nechali na osudu, ja se smirila s tim, ze deti nebudou a po mem jednom plactivem zachvatu mi manzel koupil psa. Za rok pribyl druhy, potom jsme si nechali jeste jedno stene. Jedno leto jsme si poridili zahradu a zacali stavet chatku a koupili si svoji prvni dovolenou. Mesic pred odjezdem zrusili nase pracovni mista a my s manzelem jsme skoncili s dluhy za zahradku a chatku a dovolenou na dlazbe. Co ted? Prima - zacneme podnikat. Pujcime si jeste a rozjedem to. Ve dvou to pujde, nejak to zvladnem. Zapomela jsem dodat, ze se nam do toho jeste narodila stenata ze dvou vrhu. Zahranicni dovolenou jsme proto vymenili za tuzemskou, blizko bydliste. Po navratu z dovolene, kterou jsme misto odpocinku travili pojizdenim mezi domovem za stenaty a rekreacni chatou, jsme se pilne pustili do prace. Zadluzeni az po usi jsme v praci museli travit ..nact hodin denne. Tomu jsem taky prikladala moji unavu. Pak prisel cas nachlazeni a po nem mizerna strevni chripka. Vsechno jsem to "prechodila", nemohla jsem si dovolit vypustit ani minutu. Vyhrozovala nejen banka, ale zacali brblat i nekteri pribuzni. No - jak to rict - vsichni museli pockat. Synek nehodlal prijit do obdobi blahobytu, ale prihlasil se ve chvili, kdy se to za tech deset let hodilo nejmin. Popravde - nehodilo se to vubec:-)) Takze jedina rada - nechte se oba vyhodit z prace, zadluzte se pokud mozno u nerudnych pribuznych a u bank, kde hned hrozi exekuci, poridte si domaci mazlicky, kteri se rozrostou. A otehotnis ani nevis jak.
Jinak moc pekne napsane, Bellano.
Jo, za celou tu dobu nervu jsme se milovali jenom jednou, takze znam i presny cas a datum poceti:-))
V dobe snazeni to bylo tolikrat, ze chudak manzel ani chodit nemohl a ja mam dodnes averzi z teplomeru.
 Mirka M.07/2000, M.06/2006 
  • 

Re: Jedina spolehliva metoda po 10 letech - podobne 

(18.7.2006 14:01:47)
Niečo mi to pripomína.

Dcéru sme počali keď
1. ma v práci povýšili, s mojím tichým potvrdením, že v najbližšom období dieťa neplánujem
2. manžel od zákazníka-výrobcu ako pozornosť priniesol okrem iného desať balíkov menštruačných vložiek
3. som si dala na mieru ušiť tri nové kostýmy (kvôli tomu povýšeniu som potrebovala obnoviť šatník) - nikdy som ich na sebe nemala okrem skúšania u krajčírky.

Syna sme počali po dvoch rokoch snaženia (skratky BT a OVU dôverne poznám) keď
1. manžel zmenil zamestnanie (400 km od domu) - viem presný dátum aj hodinu a minútu počatia, (odskočili sme si domov z rodinnej oslavy lebo manžel chodil domov len na víkend:)))
2. kúpili sme dom a zobrali sme si hypotéku ktorú ledva vládzeme splácať
3. našla som si super prácu (pozn. kam sa z dôvodu presťahovania už nevrátim)
4. a zase mi visí v skrini nový kostým ktorý neviem či niekedy oblečiem.
 Lucka 
  • 

9 dní 

(18.7.2006 11:19:54)
ahoj, já doufám, že jsem před 9 dny otěhotněla (měla jsem zrovna plodné dny) a od té doby se chovám jako těhotná. Jsem úplně praštěná. Bylo to poprvé bez ochrany, ale já hned očekávám zázraky. Je mi 27, ale vyvádím jako by mi bylo 40. Čekám až bude zítra a konečně bych si mohla udělat těhotenský test, to už by mohlo být něco znát. Zatím se jen pozoruju, jestli mě náhodou nebolí břicho, nemám citlivá prsa atd.. Na kole jezdit nemůžu, protože co kdyby náhodou....
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: 9 dní 

(18.7.2006 12:40:03)
Lucko, možná jsi četla předchozí diskusi, kde jsem psala o jedné bezva depce, kterou jsem si přivodila tím, že jsem si dělala testy moc brzo. Dočetla jsem se na krabičce, že za deset dní by to případné těhotenství mohlo ukázat, tak jsem si odpočítala deset dní a testovala a testovala.... ale úplně zbytečně, bylo to doopravdy moc brzo. Raději počkej, vyhneš se tak zbytečnému zklamání, když už jste možná tři.......
Držím palečky, ať to vyjde a čárky jsou dvě!!!!
 Eva K 
  • 

Re: Re: 9 dní 

(18.7.2006 13:39:43)
Můžu jen potvrdit. Taky jsem otěhotněla při prvních plodných dnech, ale test to potvrdil až po 14 dnech a to ten levnější. Ten drahý nic.. Eva
 Alimama+MUMU(2měsíce) 
  • 

Potvrzuji 

(19.7.2006 11:18:58)
Mám za sebou naprosto stejný scénář jako Eva - drahý test přesně deset dnů a minutu po početí - negativní, desetikorunový test po čtrnácti dnech - pozitivní.. akorát - žádné trápení nebylo, protože jsem úplně celým tělem cítila ZMĚNU a věděla, že tentokrát to klaplo.. Hodně štěstí!!!
 DENISA 
  • 

Re: Re: 9 dní 

(19.7.2006 20:04:13)
Jano, já si myslím, že příspěvek Lucky je jen provokace, to přeci nemůže myslet vážně.

Belaně bych radila nákup ovulačních testů, ty opravdu mohou výrazně pomoci.
 Lucka 
  • 

Re: Re: 9 dní 

(20.7.2006 11:28:30)
Denisa asi otěhotněla nečekaně a neplánovaně, takže asi vůbec nezná to čekání ano-ne a já už chci. Ale to nechávám být. Je mi fuk, co si o mě kdo myslí. Mám jiný problém. Test jsem si nedělala, ale od rána mě bolí břicho, takže očekávám každým dnem menses. No ale naděje umírá poslední. Snad se to povede příště.Díky.
 DENISA 
  • 

Re: Re: Re: 9 dní 

(20.7.2006 15:38:57)
Lucko, neotěhotněla jsem ještě vůbec, natož neplánovaně. Ale být nervózní, že jsi nejsi těhotná po první nechráněné souloži, promiň - zaděláváš si na pěkný psychologický problém. Průměrná doba otěhotnění je 1 rok a více, takže když takhle šílíš po 9 dnech, co budeš dělat po 9 měsících když nic? A ze zkušenosti mnoha dalších vím, že čím více to ženská prožívá, tím víc to nejde, i když jsou oba úplně zdraví, protože psychika nadělá paseku. Takže jak tu píší ostatní : hoď se do klidu a ono se to vbrzku podaří.
 Kristina 
  • 

Tak to je presne ono  

(18.7.2006 13:52:33)
I my se hodlame pocit dalsiho potomka a zazivam podobne pocity. Uz chci mit brisko, ale ani tak se nebojim toho snazeni, jako toho, ze by mohlo byt bezuspesne. Ono vedet, ze na konci to vytouzene miminko bude, bylo by vse jinak.
To bych mozna dokazala byt i trpeliva :-)
Takze drzim palce vsem radoby tehulkam, at se dockaji !!!!
 Bellana 


Děkuji 

(19.7.2006 8:16:12)
všem za reakce pod článkem.

Kladné ohlasy mě pochopitelně velice potěšily a zahřály u srdce, takže díky moc.
Děkuji i za rady a názory "jak na to".
Všem, komu jsem šlápla na kuří oko, děkuji také. I vaše názory jsou pro mě cenné. Těší mě, že pro někoho mohu fungovat jako spolehlivý terč, na kterém si vybijí své frustrace a špatnou náladu. Pokud se vám tímto uleví, tak moje články mají smysl :-))

Co se týče omluvy .... tak vzhledem k faktu, že jediná osoba, ze které si dělám legraci, jsem já sama, bych se asi měla omluvit sama sobě :-)

Všem přeji krásné léto a spoustu pohody.

Bellana
 kozlík 


Re: Děkuji 

(19.7.2006 9:16:41)
Nečetla jsem ostatní příspěvky, ale přidám svůj postřech.
Snažilka jsem byla celé tři roky než jsem zaznamenala úspěch a teď můžu taky přidat trochu mouder pro ostatní. Absolvovala jsem měření bazální teploty, sledování hlenu, "prstíčkovou" metodu, laparoskopii, léčitele (pana Emila Havelku), sono pro potvrzení ovulace, přesvědčování sama sebe, že o nic nejde, že to přijde samo, hormonální léčbu, zjišťování plodných dnů pomocí Lady Q, speciálních poloch při a po styku a určitě jsem ještě na něco zapoměla, ale pomohlo mi až to, že jsme se s manželem dohodli, že půjdeme na umělé oplodnění za půl roku a do té doby se trochu psychicky "seberu". A jistě tušíte co následovalo další měsíc už jsem měla potvrzené těhotenství. Moc mi pomohlo, když mi pan doktor pomocí sona upřesňoval ovulaci. Zabralo to jen pár minut a já věděla, kdy na to "skočit", nechodila jsem tam každý měsíc, ale jednou za 3-4 cykly pro uklidnění, že tam dole vše funguje jak má.
Přeji psychickou pohodu a brzký pozitivní těhotenský test.
 Eva + Vládík 10/03 + 24 tt 
  • 

Držím všem palce! 

(19.7.2006 9:07:34)
Milá Bellano,
děkuji Ti za krásný článek. Píšeš moc hezky a já se vždy při tvých článcích moc pobavím.
Také znám ten pocit - chci to a hned teď a slovo nejde není v mém slovníku.
Také jsme se rozhodli pro druhé děťátko, když byly Vládíkovi 2 roky. Říkala jsem si, že začneme s předstihem, že stejně hned neotěhotním, že to bude trvat aspoň tři měsíce. S touto představou jsme si v lednu zaplatili dovolenou na srpen, já si nabrala hromadu práce domů, rozšířili jsme mateřské centrum, které jsem pomáhala založit... A najednou bác a já byla těhotná hned první měsíc. Najednou jsem věděla, co jsou to smíšené pocity - ohromná radost, že bude mít Vládík sourozence a pak taky starost, že práci nezvládnu, dovolená je v háji (budu už v 7. měsíci)...
A jak to dopadlo? Práci předávám kamarádce, dovolenou se právě snažíme někomu prodat (měl jet manžel,ale ten si přetrh Achilovku...), jen ta příjemná starost o MC mi zůstane a já se moc těším na miminko.
Takže všem snaživým budoucím maminkám držím palce!!!
 estra+Ema 1/02+Kvido 1/08 


Poplach 

(19.7.2006 13:57:43)
Přečetla jsem si článek a poté poctivě i celou diskusi. Přesto, že se řadím do tábora těch, které jsou přesvědčeny, že se autora tímto článkem nechtěla určitě nikoho dotknout a chtěla se prostě jen podělit o svoje momentální pocity, vyvolal tento článek a následná diskuse naprostý poplach v mé mysli.
Mám 4,5 letou holčičku. Přišla k nám přesně za situace, kterou tady mnohé popisují. Jednou výjimečně bez antikoncepce na konci cyklu, který byl ovšem posunutý stresem ze závěrečné práce na diplomce. Za týden jsem měla nastoupit do zaměstnání, kam mě přijímali s tím ,že nejsem těhotná. Mělo to být za mateřskou, tak jsme to férově zrušila. Naštěstí jsme pak sehnala práci ve škole - přesně to vyšlo na tři měsíce, aby bylo vůbec z čeho vypočítat mateřskou..... když byl dceři rok a půl, naskytla se nabídka na zaměstnání, která se v našem regionu tak často neopakuje. Protože jsem potřebovala nějakou praxi (hledat první zaměstnání ve 32 s dvěma dětmi a bez praxe by asi nebylo ono)a v domě máme ochotnou babičku, nastoupila jsem. Teď jsem zrovna ve fázi,kdy si říkám, že již mám praxe dost, dceři jsou 4,5 roku a tak jsem si naplánovala, že doberu balení antikoncepce, dám si měsíční pauzu a někdy v říjnu, listopadu budu těhotná. Vím a věděla jsem to už i před přečtením článku, že to není jen tak, že normální zdravý pár se o dítě snaží zhruba půl roku. Dokonce jsem tyto "rady" rozdávala. Ale na sebe jsem je asi nevztahovala. Teď po přečtení článku to na mě padlo. No jo, co když to nevýjde hned? To je přece normální... Vnitřek mého já úplně bublá nesouhlasem, panovačně si dupe "ale já to tak chci, tak to bude" a druhý hlásek mu říká "to si jenom myslíš, to není tak jistý, taky si můžeš pěkně počkat..." Došla jsem tak daleko, že jsem volala manželovi, že se žádné balení dobírat nebude, končím tímhle platíčkem a hotovo... Někdo v diskusi napsal, že je okurková sezona a článek je o ničem a k ničemu. Nemyslím si to! Mě každopádně alespoň vrátil do reality:-)
 Verona 
  • 

Re: Co pití a cvičení? 

(19.7.2006 18:43:12)
Článek je super. Vystihuje vše. Taky jsme se právě začali snažit, taky to chci hned a taky vím, že to tak být nemusí. Poraďte ale, jak řešíte ty praktické věci? Konkrétně pití a cvičení. Nejsem alkoholička, ale ráda s mužem posedím u dobrého vína. Miluju taky sport, včetně tenisu, squashe, běhu, posilování a všeho i trochu adrenalinovějšího. ALE!!!! Těhotenství přece nezjistím ze dne na den. Jak tedy eliminovat možná rizika? Co když se zadaří až za hodně dlouho? Přece do té doby nebudu abstinovat a válet se a tloustnout? Poraďte!!!!!!!!!!!

Díky! V.
 Hanče,K03,F07,M8/10 


Re: Re: Co pití a cvičení? 

(19.7.2006 19:27:08)
Taky ba mě to zajimalo. tři měsíce snažení jsem se chovala "jako těhotná",co kdyby náhodou? Čtvrtý měsíc jsem si řekla, že na to dlabu,aže jestli na to mám nemyslet, tak budu makat.Děláme s manželem odvodnění staré zdi baráčku,on kope a já vozím těžká kolečka s hlínou a kamením. Ještě jsem to nedostala (dnes 28 dni). tak jsem v napětí. Ještě pár dní počkám, jestli náhodou.......
 Sepi+Luki  
  • 

Re: Re: Re: Co pití a cvičení? 

(20.7.2006 22:34:55)
článek je tak vtipně napsaný,že ani nevím,jestli se smát,nebo se naštvat,že někdo se snaží 14 dní a diví se,že ještě není těhulka.Já se snažím 3 roky...Ale přesto jsem se smála
jinak se taky pořád pozoruju a chovám se jako bych byla těhotná.Bojím se si zaplatit dovču k moři,co kdyby.K narozeninám jsem dostala seskok padákem,ale co kdybych zrovna byla těhotná.A vše tomu pdřizuju.Jen se mi trošku zatočí hlava,už počítám,kdy by se to asi narodilo a představuju si,jak to všem radostně sděluju.A ono nikdy nic.Teď začínáme rekonstruovat byt,tak si říkám,že budu mít jiné starosti.Ale v podvědomí to mám pořád.
takže moc úspěchů všem snažilkám //
 Anežka 
  • 

Re: Re: Co pití a cvičení? 

(21.7.2006 7:13:50)
Cvičení ani pití před otěhotněním nevadí. Cvičení je super v tom, že se do toho ponoříte a je vám fajn.
2Dcl vína nevadí ani v těhotenství. Píše o tom MUDr. Koucký na webu virtuální porodnice.cz v poradně.
Zde je odkaz http://www.porodnice.cz/poradny.asp?rubrika=4&idp=13&id=31977
 Petra, dcera 20 let 
  • 

Re: Poplach 

(24.7.2006 11:34:36)
Taky jsem se rozhodla nedobírat balení pilulek, ale skončila jsem ten měsíc, kdy jsem si uvědomila, že "příhodná doba" neexistuje a když víme, že dítě chceme, tak musíme se snažením začít hned. Hlavně muž po dítěti hodně touží, ještě žádné nemá, já mám aspoň dceru z prvního manželství. Teď je to 3/4 roku, mám za sebou jeden neůspěšný pokus IVF a koncem srpna mě čeká další. Zatím to vypadá, že v té tříměsíční pauze, co jsem si mezi pokusy dala (nejdřív měli v Gyncentru dovolenou, teď chystáme svatbu a dovolenou budeme trávit na kolech) to nevyjde a tak doufám, že se ten pokus podaří. Musí. Koncem příštího června slaví otec pětasedmdesátiny, v červenci se vdává dcera (a na té svatbě bych teda chtěla být), v září pak mají naši zlatou svatbu. Dítě se tedy "musí" narodit ještě předtím, předpokládám, že mi doktoři nebudou chtít dovolit někam chodit po oslavách, v mém věku (v prosinci 40) a po IVF to bude rizikové těhotenství, ať chci nebo ne. To jsem teda zvědavá, jestli mi to vyjde :-) Začínám být taky netrpělivá.
 Simka 
  • 

Nic nejde naplánovat... 

(19.7.2006 19:32:54)
Jojo, člověk míní a pánbu mění...
Prvního synka jsme poctivě a s nadšením zadělávali třičtvrtě roku a je pravda, že ke konci už jsem se začala obávat, že třeba není něco v pořádku. Naštěstí bylo a kluka máme opravdu jako buka :-))).
Podruhé (při zkušenostech z minula) jsme začali tentokrát v zimě, jakože když otěhotním na podzim, bude to tak akorát a těšili jsme se na dlouhé měsíce nechráněného sexu :-).
No a pointa je taková, že mé nynější těhotenské obrbřicho je výsledkem JEDNOHO JEDINÉHO nechráněného styku...
:-)))
Lidi drahý, tak kdo se v tom má vyznat?

Bell, hodně štěstí a zkus si aspoň za mně užívat toho zadělávání :-) , ono má taky hodně do sebe!!!
 jitka, 2 děti 
  • 

Stanovení ovulace 

(19.7.2006 19:36:14)
Zkuste ovulační testy, fungujou fakt dobře, nebo ještě líp si nechte ultrazvukem změřit na začátku cyklu dozrávající folikul a schopný lékař vám sdělí, kdy přesně bude ovulace. Hodně štěstí a málo nervů!
 Maka77 


inspirace 

(19.7.2006 22:08:22)
Moc pěkný a pohodový článek. Díky. Asi nás to snažilkovství taky časem čeká, ale zatím to řeším spíš teoreticky. Fakt je, že první dítě přišlo tak nějak samo a tak doufám, že druhé přijde podobně. Tak držím palce i ostatním a ať to není dřina.
 Jana, tři děti 
  • 

velký problém? 

(20.7.2006 8:28:45)
Po třetí jsem otěhotněla v 38 letech,
a to chtěně. Žádný problém jsem v tom
neviděla. Jeden měsíc jsem vysadila
antikoncepci a druhý jsem byla těhotná.
Dceru jsem kojila 14 měsíců.
Dnes se na to mladé ženy moc připravují, moc se sledují, moc o sebe
pečují a vytvoří v sobě psychický blok,
který jim neumožní otěhotnět. A když
ano, hned nastupují na rizikové těhotenství.
Řeknete si, že jsem asi stará ženská,
která má vše za sebou. Nejsem, je mi
45 let, cítím se skvěle. Dcerka v září
nastupuje do první třídy.
Takové články mi vždy zvednou adrenalin
v krvi. Ale i tak Vám přeji hodně štěstí.
 Evelínka+djobínek 12/06 


Re: velký problém? 

(20.7.2006 8:43:52)
Ahoj Jano, ono je vysvětlení v Tvém věku. Rodila jsi v době (mluvím o starších dětech), kdy "všechny" holky byly v 18 vdané a do roka měly první dítě, druhé do tří let.... Pokud se vyskytl někdo, komu to nešlo, byla to tak jedna ze vsi a všichni o ní mluvili. Byla jiná doba, přestože to je pár let, byli všichni zdravější. Více se pohybovali a celkově žili zdravěji. Však kdo dneska jde někam pěšky? A nemysli si, že snažení se je nějaká móda. I když jak jsem psala níže, článek mě dost pobavil, ale pisatelka psala úmyslně humorně (tudíž jistě hodně nadsazeně.
Mně jedno miminko zemřelo těsně po narození a druhé nyní čekám. Jsou to už 4roky....
Buď ráda, že tě nic takového nepotkalo a nemusela si nikdy brečet nad tím, že jsi k ničemu (jak se cítí dříve nebo později každá marně čekající)..
HOdně štěstí E.
 Hanče,K03,F07,M8/10 


Kde jsou ty časy? 

(20.7.2006 11:43:11)
Kde jsou ty časy, kdy jak se říká, se ženská otřela o trenky a byla v tom?

Taky si myslim, že se na současné plodnosti hodně podepsal výbuch Černobilu.Tenkrát nás to jako malé holčičky pěkně poprášilo. A teď se to projevuje.....

A ještě k těm trenýrkám . na těch taky něco je (pozitivního) ,narozdíl od slipů,které hubí spermije.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Ale Jani.... 

(21.7.2006 7:33:44)
.... zkus se trošku vžít do duše někoho, kdo touží po miminku a zároveň má strach, že to nepůjde nebo to doopravdy nejde (jak tady spousta pisatelek v diskuzi psala).
Taky jsem otěhotněla třikrát napoprvé a bez problémů (i když o první miminko jsme přišli), ale tvůj názor mi zavání, já nevím, pohrdáním....!?!?
Je jiná doba, 21. století, doba antikoncepce, většina dětí je plánovaných a hlavně chtěných, takže ber trošku ohled na city nás potřeštěných mladých, ju! Díky!
 Blanka(Adam2,Bára4) 
  • 

ubohé 

(21.7.2006 16:12:09)
Jano, docela vám věřím, že jste v tom neviděla velký problém, když jste otěhotněla okamžitě, já jsem také otěhotněla okamžitě napoprvé a to dokonce dvakrát. Ale není to vaše zásluha, stejně jako není chyba jiných, že se to nedaří.Kdyby se vám to nedařilo,mluvila byste jinak.Když je dítě chtěné, je logické, že je žena v očekávání, zda se to podařilo, pokaždé, když to má dostat.Nejde neplánovat a neprohlížet se.Ale chlubit se tím, že mě to jde a jiné odsuzovat,to zase rozvíří adrenalin mě,docela by se mi i navalilo.Nemá to noc společného s věkem, jde jen o vaši povahu.
 Anna (2děti) 
  • 

Re: velký problém? 

(21.7.2006 16:31:28)
Jani,

já jsem vysadila antikoncepci s tím, že už dítko mít můžeme (ukončená škola) a že když to vyjde, bude dobře, když ne nevadí. Nějaká velká touha to nebyla. Po třech letech jsme si uvědomili, že to nějak nevychází. A pak přišlo kolotestů, léky, operace, léky,1. potrat, 2. potrat.... A pak (ó jak jsem zbabělá) rizikové těhotenství. Zpočátkujen tak "pro jistotu", a pak kapačky, týdny v nemocnici, hádky s primářem, který radil potrat, dokud ještě není v ohrožení můj život. A pak nádherná dcera.
Po letech jsme to absolvovali znovu, jen bez toho špitálu, stačilo ležet doma.
A já všem těm "moderním" maminá, co se nemůžou dočkat dítka radím - nestyďte se, že se pozorujete, že nakukujete do cizích kočárků, že chodíte k lékaři. Bijte se za své budoucí děti. A nedejte na holky, co mají to štěstí, že tím peklem čekání neprošly. Taky mi jedna taková po mém druhém potratu řekla, že to moc prožívám, že těch pár cucků krve nestojí za tu hysterii. Řekla mi to ve chvíli, kdy jsem čekala na sanitku a cítila, jak mi mezi nohama teče krev a věděla, že mé dítě umírá. Našla jsem sílu a liskla ji po puse. Před šéfem, který právě vešel a naštěstí to slyšel. Ještě ten den prý odešla "dohodou".
 lucie 
  • 

Re: Re: velký problém? 

(21.7.2006 16:41:13)
dobre si udelala ze si ji jednu liskla...pred dvema mesici jsem potratila..a kdyz mi rekl doktor ze uz srdicko nebije..tak jsem to drzela jen taka tak abych se nerozbrecela..a pak stacil jeden telefonat a rvala jsem ..ten den jsem byla naprosto.."v prdeli" omlouvam se za ten vyraz..ale jelikoz jsem mela uz jedno doma..tak me ta bolest tak nejak nechci rict ze presla ..ale nebylo to tak hrozne ..jako kdybych mela prijit o sve prvni...a ted k ty logo...muj kluk ve trech letech neumel r...zacali jsme drncet a uzb tam je ..bude mu pet a dela mu problem ř..ale snazi se a obcas ho i rekne..jen kdyz se mu chce..dejte diteti cas..logo bych navstivila za v predskolnim veku...
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Dobře jsi udělala!!!! 

(21.7.2006 20:07:46)
Dobře jsi udělala, taková si nic než do držky nezaslouží. Úplně mi ta představa zvedla adrenalin, nadledvinky začaly vylučovat.
Když mi onu jednu neděli (nezapomenu na to), doktor řekl, že naše první vysněné miminko nežije, měla jsem co dělat, abych se vůbec sesoukala z toho křesla. Když mi pak dělali revizi dělohy - bylo mi to jedno, kdyby mě tam chtěli čtvrtit, bylo by mi to naprosto ukradené, měla jsem pocit, že svět pro mě skončil.
Celé těhotenství s Terezkou jsem žila v hrůze, šílené hrůze a když jsem trošičku ze začátku začala špinit, myslela jsem, že omdlím. Naštěstí vše dobře skončilo. Ale stejně na tohle asi nikdy nezapomenu.
 Vojtami56 


Re: Dobře jsi udělala!!!! 

(17.3.2008 23:58:59)
Jo, je dobře, že sis něco takového nenechala líbit.

Jano, ty jsi ale blbá kráva!!!
Nevím tedy, ale když čtu ty tvoje příspěvky, tak to přesně vystihuje ten tvůj ksicht v nicku!!!
Takhle se u toho tváříš,co?
Jsi podle mě normální kráva a hlavně pěkně neslušná!!!

Nevím proč tady urážíš někoho kdo má dítě ve 38letech,že její příspěvky zavání pohrdáním...mně tedy nepřišlo!!...pohrdání cítím z tvých příspěvků!!
 DENISA 
  • 

Re: Re: velký problém? 

(21.7.2006 20:10:33)
Anno, to jsi udelala moc dobre, doufam ze jsi se hodne rozprahla.
 luca 
  • 

Re: Re: velký problém? 

(23.7.2006 20:38:27)
Tak takovej zážitek co tu popisuješ co ti řekla nějaká blbá husa se stal i mě.Po třech letech snažebí se nám konečně zadařilo ale v 12 týdnu jsem potratila.Ležela jsem v pokoji a bečela a čekala až přijede manžel honem dom po tom co se to dozvěděl.Přišla za mnou tchyně a řekla my at nehysterčím že jsem jak mamá holka.že takovích potratu ještě bude a že je dobře že se to stalo že jsme na rodinu ještě oba mladí.Mě bylo 24 a manželovy 28 tak jak mladí.Myslela jsem že jí na místě zabyju.Nejhorší ale na tom bylo to že ona věděla čím vším si procházíme za vyšetření za pokusy a následné omyly.Nakonec se nám to podařilo po dalších dvou letech,ted jsme zase ve fázi snažení sice je to dva měsíce ale začlo.Beru to tak že pokud se zadaří budu štastná a pkud né jedno už přece mám.
 Evelínka+djobínek 12/06 


Pro pisatelku článku 

(20.7.2006 8:33:35)
Ahoj milá pisatelko článku (omlouvám se, nepostřehla jsem jméno). Patřím k těm, které čekají na miminko už 4 roky. A přiznám se, že u tvého článku jsem měla záchvat smíchu, protože k takovému splašenému zoufalství - snažení jsem se nedopracovala doteď. Moc Ti držím palce, ať máš co nejdříve kulaté bříško :)
 cat 
  • 

A CO ZKUSIT tohle!!! 

(20.7.2006 15:05:56)
Ahojky Bellano a vsechny snazilky cekatelky!

Chci se s vami podelit o svou USPESNOU zkusenost! Muj zacatek byl vpodstate stejny jako u vetsiny z vas... Myslite si, ze otehotnet nebude problem, no a pak se dostavuje jedna menstruace za druhou a vy zacnete shanet vsechny mozne informace, merit teploty, pozorovat hlen, nakupovat ovulacni testy (mam jich doma asi 9, tak pokud mi nekdo napise adresku, rada mu je zadarmiko poslu :-), zjistovat plodne dny podle astrologie, prstikova metoda atd.
No a taky jsem zacala propadat zoufalstvi... az se mi do rukou dostaly tyto dve knizky. Prvni "Tvoje dite jako sance pro tebe" od Zdeny Jordanove, diky niz jsem si uvedomila spoustu veci a hlavne proc ho vlastne chci! A druha kniha "Mudra - joga v praxi" od Kim da Silva (vysel jeste druhy dil, v nemz je uverejnen dopis, kde jedna pani popisuje, jak jeji dceri pomohly k otehotneni mudry z prvni knihy, a to jim doktor nedal sanci ani na umele oplodneni!). To me dost zaujalo a po dalsi menstruaci jsem hned zacala praktikovat vsechny 4 mudry tykajici se delohy, podbrisku a menstruace - neni to vubec slozite, vlastne jen drzite prsty v ruznych pozicich a praktikovat to muzete pri jizde autobusem, metrem, pri sledovani telky, proste vzdy, kdy nepotrebujete ruce. Nejprve jsem doufala, ze se zbavim tech kazdomesicnich bolesti, ale to uz jsem se nedockala :-), neb jsem zjistila, ze jsem tehotna! Drzela jsem je cely mesic, ale musely zabrat hned po tydnu. Byla bych proto rada, kdyby to nekomu dalsimu mohlo pomoci ke stejnemu vysledku jako nam :-) (A to jsme se predtim snazili asi dva roky viz metody vyse)
preji hodne novych miminek!

c a t
 Šárka 
  • 

Re: A CO ZKUSIT tohle!!! 

(20.7.2006 15:53:42)
Ahojky, díky za typ :-). S manželem se pokoušíme půl roku, tak to určitě vyzkoušim !!!

Šárka
 Lucka 
  • 

Re: Re: A CO ZKUSIT tohle!!! 

(25.7.2006 8:25:52)
Díky a připojuji se k Šárce. Zajímavé. Lucka
 Šárk 
  • 

Re: Re: Re: A CO ZKUSIT tohle!!! 

(26.7.2006 8:24:52)
Ahoj Lucko, taky se pokoušíš o mimi?? Já už jsem si ty knížky objednala, tak snad tohle bude fungovat :-)). Tak teď už jen čekám, kdy mi přijdou a vrhnu se do toho :-). Napiš mi, jak pokračuješ ty...můžem popovídat :-).
 cat 
  • 

Re: Re: Re: Re: A CO ZKUSIT tohle!!! 

(26.7.2006 11:09:20)
Ahojky Sarko a Lucko, mam velkou radost, ze vas zaujal muj prispevek a preji vam brzke vysledky :-) ! ! !
Pokud by vas zajimalo neco presnejsiho, nevahejte mi prosim napsat do mejliku, rada poradim...
takze jeste jednou preji uspesne mudrovani :-)

c a t
 nádej umiera posledná 
  • 

Re: Re: Re: Re: A CO ZKUSIT tohle!!! 

(4.8.2006 15:49:08)
Chcela by som sa Ta spýtať kde si si tie knihy objednala aj ja to chcemvyskúšať-nádej umiera posledná) napiš mi sem prosim adresu ja už som prešmídla všetko ale nikde som ich nenašla.
Ďakujem
 Hanče,K03,F07,M8/10 


Re: Re: Re: Re: Re: A CO ZKUSIT tohle!!! 

(4.8.2006 20:42:47)
http://obchod.equilibrium.cz/?kategorie=56

Take jsem hledala a nasla jsem toto.
 Hanče,K03,F07,M8/10 


Re: Re: Re: Re: Re: A CO ZKUSIT tohle!!! 

(4.8.2006 20:42:53)
http://obchod.equilibrium.cz/?kategorie=56

Take jsem hledala a nasla jsem toto.
 MartinaM 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A CO ZKUSIT tohle!!! 

(5.8.2006 7:50:15)
Taky je možno objednat si tyto knihy na www.bhakti.cz, jsou velice ochotní, do druhého dne je zašlou na dobírku.

http://www.bhakti.cz/

Martina
 cat 
  • 

doplnujici info 

(7.8.2006 10:50:39)
Ahojky VSEM, pridavam dalsi odkazy na nakup techto knih. Nekde jsem si vsimla, ze zacinaji byt vyprodane...:-)
Mudry vysly loni na podzim u nakl. Fontana a knihy p. Jordanove vychazeji unakl. Vodnar

JORDANOVA
....................

http://www.osud.cz/hledajici/detail.php?id=7359&action=kniha

http://knihy.abz.cz/prodej/tvoje-dite-jako-sance-pro-tebe

http://www.kosmas.cz/knihy/128502/tvoje-dite-jako-sance-pro-tebe/

MUDRY
.........

http://www.neoluxor.cz/search/?searching=A1&extendedSearch=1&searchStringAutor=Silva%20Jos%C3%A9

http://www.alman.cz/knihy/018477/Mudra-joga-v-praxi-2-Sveruji-sve-telo-do-svych-vlastnich-ruk.html

http://www.poznani-knihy.cz/katalog-003-22.htm

http://www.osud.cz/hledajici/detail.php?id=436&action=autor&ssearch=Wiesner

c a t
 Bára a Natálka 
  • 

Re: A CO ZKUSIT tohle!!! 

(26.7.2006 12:50:01)
Ahojky,
moc děkuju za typ. Po dvou letech a 27 nechtěných menstruacích zase nová naděje. Fakt moc díky.
 lili 
  • 

Skusiť sa to môže - ale ako na to 

(4.8.2006 15:54:09)
ahoj napiš nám prosím kde sa tie knižky dajú zohnať a tiež niečo viac ako si cvičila, ako často atď, strašne ma to zaujma a určite aj ostatne snažilky.
Ahoooooooooooooj
 Destiny 
  • 

zachovej paniku :o) 

(21.7.2006 10:28:23)
ahoj snažilko, zachovej paniku, může být i hůř. že nevíš jak? Synovi je letos 6 a tak jsem si říkala, že by jsme se taky mohli rozrůst. Všechno jsem si to naplánovala-sama!!-jenže, na to bohužel musí být dva. Teda, né že bych neměla manžela, ale máme sexu, že i Vánoce jsou častějš, takže se netrap, že nejde otěhotnět, když já nemám ani tu možnost to zkusit.Hlavu vzhůru, hoď teploměr vzteky do šuplíku, ulev si u toho, a ono to přijde. Stačí si říct-seru nato .o) a je to. pa
 Mm+1.5r+12tt 
  • 

Ta psychika... 

(21.7.2006 22:08:46)
Bellano, otehotnet podruhe se mi podarilo v mesicni pauze ve "snazeni" "uz" po pulroce tehle cilenych aktivit... je to v hlave... vlastnak ve forme podvedomeho bloku. pozorovat telo je spis na skodu.
(prineslo to samosebou pulrok pochybnosti a zklamani, ale vazne jsou horsi veci. a stavajici potomek je kazdopadne dostatecny lek na bolistky.)
zdravim
 Katka s Johankou 


Jak dlouho se snažit? 

(21.7.2006 23:07:36)
Já jsem se s přestávkami snažila osm let. Až když jsem byla objednaná na umělé a rozhodnutá, že to jinak nepůjde a rozhodla jsem se ještě rok počkat, najednou to bylo tady ani nevím jak....a to bylo probrečených let...
 Janča(23let) 
  • 

Snažilka, také netrpělivá 

(22.7.2006 16:36:15)
AHojky :-)

perfektní článek!! opravdu.
U prvního dítěte nebyl problém, šlo to hned.V prosinci 2005 jsme se s manželem dohodli pořídit našemu prvnímu dítěti sourozence. Tak jsem doufala, že to v prosinci hned půjde, nic, v lednu nic, v únoru nic, v březnu nic, v dubnu nic, v květnu nic a v červnu nevím, zatím jsem menstruaci nedostala. Tak doufám,...sice náznaky jsou, na prsou..jako by se tvořili mléžné žlázičky, takové tečky na bradavce.Tak co myslíte holky :-)
 Gábina syn 5 let 
  • 

Překvapení 

(22.7.2006 22:06:30)
No my tehdy ještě teprve s nastávajícím manželem jsme se dohodli, že to pomalu začneme zkoušet, neboť bych ráda byla těhotná hned po svadbě a většinou to trvá tak 6 měsíců. No hrozně jsem se divila . Svadba byla naplánovaná na 1.4. a 13.1.1999 jsme to zkusili. Proti všem pravidlům jsem menstruaci 20.1. už nedostala. Takže nevěstva v 3 měsíci O:)))))))))))).
 papu 
  • 

Bellano 

(23.7.2006 19:50:40)
Bellano, když jsem to četla, musela jsem si třikrát projít odstavec, kde píšeš že se snažíš dva týdny...přemýšlela jsem, jestli ten překlep byly měsíce nebo roky??
Když o sobě píšeš jako o profesionální snažilce, tak věř, že po dvou týdnech je to dost k smíchu.
Určitě by ti pomohlo, kdyby ses na tohle všechno vyflákla a nechala tomu volný průběh. Bazální teplotu, čípek, hlen, apod... začni řešit třeba za půl roku, když nebude úspěch.
Musím říct, že já jsem se nad tvým článkem nepobavila, nemůžu říct, že mě naštval, ale kdybys ho psala po půl roce-roce snažení, vyzněl by daleko lépe.
Já na dítě čekala dost dlouhou dobu, o týdnech se nedá ani zmínit a kdybych celou tu dobu měla takhle šílet, tak jsem dávno na psychárně.
Přeju ti, ať se ti to brzo podaří, jinak se za dva měsíce rozsypeš.
 vitka 
  • 

na BT jinak 

(24.7.2006 14:36:05)
Ahoj Bellano, mám tentýž problém a vyřešila jsem ho takto - budím se denně cca ve stejnou dobu. Vezmu teploměr s sebou na wc a změřím se tam :))) Už jsem zvládla i ten hlen a čípek, takže jen to chce trošku trpělivosti a půjde to. Akorát to čekání, jestli se to povedlo nebo ne, to prostě trvá nejmíň těch 18 dnů po ovulaci. Držím palce.
 DENISA 
  • 

Re: na BT jinak 

(26.7.2006 23:49:24)
Vitko, tak tvůj systém měření bazální teploty je k ničemu. Když si tu přečteš články na toto téma, tak BT se má měřit hned po probuzení v posteli, bez předchozího pohybu (tzn. můžeš natáhnout ruku pro teploměr, ale nemůžeš se jít vyčůrat a vrátit se do postele). Takže tvoje výsledky asi nebudou moc věrohodně, byť vstáváš ve stejnou dobu.
 Dana 
  • 

jdi na to od lesa 

(24.7.2006 21:35:53)
Ahoj,díky za pobavení, článek mi připomněl dobu celkem nedávnou. Žádné rady,těch bylo dost. Podle mé zkušenosti stačí zkroušeně vytroubit do okolí, že se dílo nedaří, nechat se politovat a za pár dní vypadáš se dvěma čárkami na testu jako blbeček a hysterka zároveň. Čekám právě 4.mimi, tak vím, že to funguje. Jen pro informaci: 1. se nám podařilo ihned, 2. až po více než roce snažení, 3. po 2 měsících a 4. po 3 měsících.
 Vjerča 
  • 

Nerozumím 

(25.7.2006 11:48:45)
Čauky, já takovým problémem rozhodně netrpím. Když bylo mé prvorozené necelých pět měsíců, přišla jsem do jináče, a to jsem spoléhala na plodné a neplodné dny, samozřejmě s očekáváním opačného účinku než ty. No, chybička se vloudila, teď jsem ve čtvrtém měsíci a je mi pořád blbě a děsím se toho, co ještě příjde, protože to mám pořád v čerstvé paměti a nějak tak se pomalu smiřuju s tím, že budu zase vypadat jak koule, i když jsem si po prvním těhotenství slibovala, že příště už rozhodně těch dvacet kilo nepřiberu :) Takže buď v klidu, až to přijde, tak to přijde a těhotenský problémy /já jsem si to nazvala pro sebe těhotenský hnus/ tě stejně neminou a nebo možná jo, a to ti potom budu jenom tiše závidět.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 13:04:44)
Víš přijde mi docela divné, že teď ve 21. století, kdy je taková osvěta antikoncepce, se může někomu stát, že otěhotní nechtěně. Ještě bych to pochopila u nějaké pubertální studentky, ale dospělé ženské. Ale i když připustím, že se to stát může....
.... tak mi připadá divné, si nové těhotenství takovým způsobem ošklivit jako ty. To miminko to totiž ví, ono na svět nechtělo, to vy jste se přičinili o to, aby vzniklo, tak teď by jste se taky měli postarat o to, aby se cítilo fajn - jako dospělí a zodpovědní lidé. Aby ses potom za pár měsíců nemusela divit, že máte doma naprosto nezvladatelné a hyperaktivní dítko...
 Martina, 2 kluci 


Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 13:17:26)
Mám potřebu se vyjímečně vyjádřit :-)

1) "Osvěta antikoncepce" je nahouby, když ji nesnášíš, když si nechceš huntovat tělo hormóónama, když se chceš aspoň 2x do měsíce milovat bez kondomu, když máš citlivé sliznice na jakékoliv gely, čípky...důvodů je spousta :-))

2) "Nezvladatelné a hyperaktivní dítě" mám doma šestileté, jen tomu říkám živé a nepokojné - byl plánován, chtěn, těhotenství byla úúúžasná pohoda....tak sakra, kde soudruzi z NDR udělali chybu?? :-))))
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 13:19:43)
A pak se občas vyskytnou i lidi s alergií na latex :-)))
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 13:20:46)
Netvrdila jsem, že každé hyperaktivní dítě se rodí coby nechtěné - jen jsem včera četla článek na rodině, teď přesně nevím, "život v matčině lůně", ano, myslím, že takhle se to jmenovalo - tam to bylo popsáno, co všechno si miminko už z bříška přináší na svět.
A k té antikoncepci - víš, pokud mimino nechci, tak se nebudu milovat bez kondomu ani dvakrát měsíčně. A pokud ano, tak pak si nestěžuju.
Bylo mi prostě jenom líto toho miminka, nic víc.
 Líza 


Re: Re: Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 13:25:10)
Jano, už jsi někdy slyšela něco o tom, že každá antikoncepční metoda v určitém procentu případů selže?
To, že ve 21. století neplánované děti nikdo nemusí mít, je nesmysl. Jedinou zábranou otěhotnění je naprostý celibát ;-))))
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Vzdávám se! 

(25.7.2006 13:28:22)
Já se holky vzdávám. Jak jsem řekla bylo mi jenom líto toho mimina.
 Martina, 2 kluci 


Re: Vzdávám se! 

(26.7.2006 7:46:45)
Jano, nevzdávej se, to nebylo nic proti tobě :-)

Já si jen vzpomněla na sebe před rokem, kdy jsem kamarádce plamenně vysvětlovala, že nechápu, že ve věku horm. antikoncepce může někdo mít neplánované dítě!!!! A ejhle, zjistilo se, že horm. antiko pro mě není, chem. antiko mě štípe, dítě už nechci a přesto si chci užít zmíněných 2x měsíčně bez kondomu, takže se občas bojíím, že to nevyšlo...prostě to mám za to :-))))
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 20:08:46)
Jano, takže za jistých okolností budeš radši pro celibát i s rizikem, že to rozloží rodinu (neuspokojený partner si najde někoho, kdo "dá")? To není úplně tip ťop názor, řekla bych. Opravdu existují lidé, kterým moderní antikoncepce nevyhovuje a uchylují se tedy k méně spolehlivým. A nedělají to z nezodpovědnosti, ale proto, že jiné varianty mají své "vedlejší účinky", které nemohou akceptovat.
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 20:12:07)
A to nemluvím o lidech, kteří jsou "jinak normální", ale jsou křesťané, a víra jim pochopitelně neumožňuje využívat moderní antikoncepci. Jak říkám, v jiných aspektech jsou třeba i velmi moderní, jsou fajn, veselí, žádní totální suchaři, sportují, jezdí k moři... Ale antikoncepci mají jen velmi omezenou. Co s nimi? Taky celibát?
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Re: Re: Re: Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 20:35:54)
Už jsem se do toho doopravdy nechtěla zaplétat, sto lidí, sto názorů, ale tak jak to tedy je?
Prostě je v pořádku doufat, že se nic nepřihodí a když přihodí, tak zoufat?
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 21:21:36)
No, asi to poněkud přeháníš. Samozřejmě že je ideální nějakou antiko používat. Ale ne vždy to jde. A pak je ideální, když sex provozují tak vyzrálí partneři, kteří zvládnou tuto zprávu přijmout jako dar, nikoliv jako neštěstí, a "nechtěné" dítě přivítají s otevřenou náručí. Je to ideál, většinou to tak nefunguje. Ale prostě EXISTUJÍ důvody, pro které i dnes někteří lidé budou raději riskovat neplánované otěhotnění. A nemluvím o nezodpovědnosti.
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 21:26:41)
Myslím, že to záměrně přeháníš. Samozřejmě tu nezpochybňuji význam antikoncepce. Jen konstatuji, že i v dnešní době existují závažné důvody, pro které někdo moderní antikoncepci nepoužívá, a raději riskuje neplánované početí. Pak je samozřejmě ideální, když sex provozují tak zralí lidé, kteří jsou schopni původně nechtěné dítě přijmout jako dar a přivítat ho s otevřenou náručí. Jistě, jde o ideál, který se vždy a za všech okolností nesplní. Ale i to myslím patří k životu.
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 21:28:07)
Pardon, myslela jsem, že mi naše ne vždy dokonale fungující spojení příspěvek spolklo.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Já nechápu... 

(26.7.2006 7:26:07)
... proč se tady bavíme pořád o antikoncepci, když už jsem v tom úplně prvním příspěvku psala, že i to se dá svým způsobem pochopit.
JESTLI TO TADY NENÍ NĚKOMU JASNÉ, TAK ZNOVU - PŘIJDE MI DIVNÉ SLOVNÍ SPOJENÍ TĚHOTENSKÝ HNUS, A TO POD ČLÁNKEM, VE KTERÉM SE NEJEDNA MAMINKA PŘIZNÁVÁ K TRÁPENÍ, ŽE NA TENHLE "HNUS" NĚKOLIK LET MARNĚ ČEKÁ.

O tom bylo moje nepochopení, antikoncepci, ať si každý vyřeší jak chce!
 MirkaEyrová 


Re: Já nechápu... 

(26.7.2006 7:52:08)
...promiň, asi proto, že vaši diskuzi nesleduju celou, ale zahlédla jsem jen Tvůj radikální postoj k antikoncepci.
K tomu, že někdo těhotenství označí jako "hnus", se nebudu vyjadřovat, protože si neumím představit všechny okolnosti kolem. Já bych něco takového asi neřekla, ale to v tuhle chvíli nic neznamená.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Jsem ráda, 

(26.7.2006 8:00:26)
že jsme si to konečně vysvětlily, zdálo se mi, že jste mě vůbec nepochopily.
Hezký letní den
 Meluzína 
  • 

Milování bez kondomu! 

(1.8.2006 12:54:24)
jsem úplně jiný případ (aopak se o mimi snažíme,a le nejde to), ale mám jen poznámku k tomu kondomu = bohužel, mám alergii na LATEX :o((( (ani hypoalergenní verze mi "nesedí") k tomu i na čípky, gely a pod. HA mi nedělá nejlíp, ale dá se. Ale jak říkám, jsem na opačné straně barikády :o))
jen, že kondom prostě ne všichni používat mohou.
Hezký den
 Ivana Procházková 


Re: Taky nerozumím, ale tobě! 

(25.7.2006 23:22:05)
Jano,
já jsem pochopila, že si autorka příspěvku oškliví pouze těhotenství (jako stav), nikoli dítko v bříšku.

Což je podstatný rozdíl. Nebo jsme zase u toho, že která nejásá, že bude v těhotenství jako rozteklá koule a přibere 20 kg, je špatná matka??
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Vlastně už jsem na to odpověděla, 

(26.7.2006 7:34:18)
ale budiž, abys věděla, že reaguju i na tvůj příspěvek, budu se opakovat - nepřipadá mi košer slovní spojení těhotenský hnus, a to pod diskuzí popisující trápení maminek, že na tenhle hnus několik let čekají.
A mám dvě děti - vím, co obnáší těhotenství - ale slovo hnus bych nepoužila - je to spousta nepohodlí, při druhém dítěti jede maminka věnující se tomu prvnímu doopravdy nadoraz. Ale to je stejně zbytečné se rozepisovat - vy jste stejně přesvědčeny, že to s tou přecitlivělostí přeháním - ale ať. Co jiného než naše děti za to stojí.
 Ivana Procházková 


Re: Vlastně už jsem na to odpověděla, 

(27.7.2006 9:13:41)
Já myslela, že ty maminky čekají na mimi, ne na těhotenský hnus..

Ale to téma tu už bylo stotisíckrát.. :) Nechme toho.
Hezký den.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Když myslíš, 

(27.7.2006 12:31:22)
nemusím mít poslední slovo, jenom jsem chtěla ještě dodat, že bez toho hnusu, jak říkáš, to asi nejde.
 lobelka 


Jde to i podle tvých představ 

(26.7.2006 13:39:15)
Ahoj Bell
K našemu třetímu miminku jsme přšli přesně tak jak by byl tvůj ideál.Menzes jsem po druhém dítěti nikdy nedostala a tak jsme nezjistili,že jsem v tom .Těhotenství jsem zjistila ve 14.týdnu a porodila o 5 týdnů dříve.Mé těhu trvalo vědomně 4,5 měsíce.Ito je možná ideál některých ,které se v těchto vedrech nosí s obrovskými bříšky a uvnitř nejmíň se slůnětem.Přeju všem hodně pohody a ty co si to přejí i rychlosti.
 Táňa 2děti 
  • 

Re: Jde to i podle tvých představ 

(28.7.2006 22:56:48)
Silene!!To je snad horsi nez dvojcata,ne?Vzdycky jsem ty maminky obdivovala,ja bych to nezvladla.
 Cornie + dvojčata 04 


je mi jasné, že ... 

(31.7.2006 20:23:18)
článek je hlavně nadsázka a má obecenstvo pobavit, ale co to třeba půl roku nechat s důvěrou jen na přírodě ? Myslím, že ona leckdy ví nejlíp, jak a kdy miminko přivolat.
Jo, stále přeci jen platí, že větru, děšti a některým dalším přírodním úkazům prostě neporučíme, i kdybychom se na hlavu stavěli. A ruku na srdce, někdy je to jen dobře :-)
 Cornie + dvojčata 04 


Re: je mi jasné, že ... 

(31.7.2006 20:26:47)
P.S. my jsme tomu nechali volný průběh a po 3/4 roce máme dokonce dvojčata.
Samozřejmě se tím vůbec nechci dotknout maminek, které nakonec musí využít metod asistované reprodukce, to je zcela jiná kapitola.
 Vamp 
  • 

nežehrejte na svůj osud  

(1.8.2006 12:54:12)
Ahoj Bellano,tvé články mě vždy pobavily,až na tento....Jsem "snažilka" proti své vůli,už 2 roky a ještě nemám žádné dítě,jak uboze vypadají nářky vás všech,kteří máte ASPOŇ jedno dítko doma pro ty,kteří se snaží třeba i 10 let... je mi z toho spíš smutno,z těch řečí - 3 měsíce a nic !!! a pod.
Pro spostu žen není žádná naděje,tak děkujte svému osudu,že to první /a i kdyby jen jediné/ dítě přišlo tak snadno,nevíte,co všechno musí opravdová "snažilka" /ani já ten výraz nemám ráda/ vydržet,kolik bolestivých,nepříjemných i krvavých procedur,kolik řečí od hlupáků....,a i když to všechno "přežijete",nemáte jistotu,že to nebylo zbytečné,a že se ani toho jedináčka nedočkáte.Každopádně všem přeji úspěšnou cestu za dítětem a i já doufám,že se dočkám,mám toho za tu dobu za sebou docela dost.
 Káča, 2+26t 
  • 

Držím palce 

(4.8.2006 14:00:28)
Bellano, četla jsem i tvé dřívější rozhodování. Držím palce ne nutně, aby se to počínání podařilo, ale abys byla vpohodě s mužem, holčičkou i kočkama. Ono má všechno něco do sebe. Viď?
 Lenka KT 
  • 

Nepropadej panice... děťátko si samo vybírá, kdy přijde 

(7.8.2006 10:40:31)
Dlouho jsem nevěděla, jestli chci děti, dokonce jsem tvrdila, že ne. Vždycky jsem se vlivem profese pohybovala v chlapském prostředí a tam se děti nehodí. Představa, že na pár let "vypadnu" z práce, mě děsila. Když mi asi ve 27 zacinkaly biologické hodiny, zrovna jsem byla nemocná a brala jsem léky, které nešly vysadit - a to ještě skoro rok. Pak jsme půl roku čekali, až budu chemicky čistá. Taky jsme chtěli mít jistotu, že už jsem v pohodě.
Potom jsme s manželem vysadili veškerou antikoncepci a tak nějak mysleli, že to miminko přijde hned. A ono nic. Po půl roce mi doktor řekl, ať neblbnu, že jsem zdravá a že v mém věku je průměrná doba do otěhotnění cca 12 měsíců. Rozhodli jsme se, že si nebudeme kazit milování tím, že se "snažíme o dítě" a že si prostě budeme užívat. Po 12 měsících nic.
Myslím, že manžel si opravdu užíval, ale mně už tehdy začínalo trochu hrabat - kamarádky kolem těhotněly, třicítka se blížila, rozjížděla jsem neziskový projekt určený pro maminky na mateřské, všude kolem samá miminka a já sama pořád nic.
Navíc rodina se tak jakože "taktně" vyptávala, co že my furt nic. Snažila jsem se si říct, že jsem v klidu, ale vnitřně jsem věděla, že v klidu vůbec nejsem. Už jsem čekala dlouho.
Po cca 14 měsících jsme znovu navštívili doktora. Doporučil umělé oplodnění. "To mě nebudete ani nijak vyšetřovat?", divila jsem se tehdy... Ne, prý se stejně většina problémů dnes nakonec řeší přes IVF. Jen manžela poslali na vyšetření hemživosti, které dopadlo na výbornou. Doktor naplánoval, že za dva měsíce začnu brát hormonální léčbu před odběrem vajíček. Když mi tehdy v té ordinaci spočítal, že budu mít za rok svoje vlastní miminko, dostal mě. Přikývla jsem, že teda tu léčbu chci.
Pak jsem přišla domů a začaly se rodit pochybnosti. Zjistila jsem si informace a šokovaně si uvědomila, že mi doktor neřekl vůbec nic o rizikách a tak. Že mě nevaroval před nežádoucími účinky té přípravné hormonální léčby. Že mi neřekl, že během oplodnění je dobré být tak na 14 dní doma - pro jistotu. A spoustu dalšího. A hlavně mi začalo postupně docházet, že IVF není moje cesta - je to proti mému vnitřnímu přesvědčení.
Kamarádka jogínka mi tehdy řekla: "Ta dušička kolem tebe už dávno krouží, ale ty ještě nejsi připravená. Čekej trpělivě, děťátko ví nejlíp, kdy přijít."
Pak jsem odjela na jeden jógový seminář. A náš jógový mistr nám v hned první přednášce řekl: "Vy Evropani jste tak netrpěliví! Příroda tvořila zemi tisíce let a vy chcete všechno hned. Neumíte čekat a v tom je vaše utrpení."
Tehdy mi do morku kosí došlo, že si na tu dušičku vážně počkám. Možná to zní blbě, ale tak jsem to cítila. Najednou mi došlo, že moje cesta je trpělivě čekat a pak případně zvolit adopci. Že k sobě tu dušičku nechci tahat násilím. Našla jsem odvahu to říci manželovi, který mé argumenty pochopil a dohodli jsme se, že dáme miminku ještě minimálně rok. A když děti nevyjdou? Oba rádi cestujeme, oba se věnujeme dětem a mladým lidem v různých jiných projektech - alespoň budeme mít vždycky dost času na všechny ty tábory, soutěže a tak. Najednou to nebyla tak děsivá představa.

Otěhotněla jsem zcela spontánně a přirozeně cca 14 dní po tom jógovém semináři, drobeček se narodí za 3 týdny.

S odstupem jsem za to dlouhé čekání ráda: měla jsem čas si pro sebe srovnat, že to děťátko opravdu chci. Navíc pro mne nebylo řešením nějaké konkrétní životní situace, přišlo v době, kdy už jsem byla opravdu smířená s tím, že třeba žádné děti nebudou a že život bude i tak krásný. Měla jsem taky čas něčeho dosáhnout v zaměstnání a teď s klidem půjdu na pár let na mateřskou, protože vím, že mi nic neuteče. Možná, že to moudré dítě opravdu trpělivě čekalo, až zmoudří i jeho maminka :-)
 Vamp 
  • 

Re: Nepropadej panice... děťátko si samo vybírá, kdy přijde 

(8.8.2006 10:01:57)
Jo,milá Lenko,moc ti to přeju,všechno,co jsi napsala dává smysl a zní to moc hezky,jenže někdo čeká mnohem dýl,než ty,je mnohem starší,než ty - roky letí neuvěřitelně rychle v tomto případě - a někdo nemá štěstí na taktní příbuzné...to si nestěžuju,jen konstatuju....a druhá věc - mistr jogín je chlap,a jako chlap má na plození dětí celý život,takže dost času a odtud zřejmě pramení jeho "klídek",bejt ženská,jsem si jistá,že by tak klidný nebyl :-))) ! Taky se smiřuju s tím,že to třeba nevyjde,ale stejně pořád tiše doufám.1x IVF mám za sebou,nezadařilo se,ale k něčemu to bylo,nastartovalo mě to k věcem,ke kterým bych se třeba jinak nikdy neodhodlala,dneska to vím.Drž mi palce,ať se ta dušička kolem mě taky už rozhoupe.
 markéta 
  • 

Re: Re: pred tremy tydny mi umrelo moje detatko 

(8.8.2006 22:03:14)
v cervnu se mi narodil Samuel s genetickou nemoci, ktera se neda lecit a za mesic mi umrel. Je mi strasne, moje kamaradky jsou tehotne a nekterym se prave narodilo miminko. Ja nevim co mam se sebou delat. Chci znovu rychle otehotnet, ale bojim se, ze mi to ted tak rychle nepujde. Kazdy den je pro me nekonecny, ted mam momentalne menstruaci. Chtela bych vedet kdy jsou nejlepsi dny na pokuseni o miminko. Pokud to nezladnu co nejrychleji asi se z tohonedostanu. Nemuzu jit ani videt moji kamaradku, ktere se narodil syn. Myslim na to cele dny a zabiji me to. Vim, ze bych tak nemela myslet, ale maji neco co jsem ztratila a tak jsem to chtela!
 Petra P. 
  • 

Re: Re: Re: pred tremy tydny mi umrelo moje detatko 

(5.10.2006 17:40:21)
To je opravdu smutný příběh, nedovedu si vůbec představit, jak Ti asi musí být, i když jsem ve svém blízkém okolí zažila něco podobného (loni u mé mladší sestry). Pokud jde o stanovení plodných dnů, mohu Ti doporučit několik článků o tzv. symptotermální metodě - najdeš je tady na rodině pod bříšky/početí. Všechno je tam podrobně popsáno. Držím palce.
 Lenka KT 
  • 

Re: Re: Nepropadej panice... děťátko si samo vybírá, kdy přijde 

(10.8.2006 20:02:44)
No, jasně, že jsem pořád měla velké štěstí a že můj příběh končí dobře. Spíš jsem chtěla dát určitou naději všem "snažilkám", protože tuším, jaké to je. Moje rodina byla všechno, jenom ne taktní. Zvláště sestra se svými třemi dětmi mě posledních 8 let bombarduje dotazy, kdy si pořídíme dítě a jak postupujeme... Měla bych tisíce historek.
Držím ti palce. Život je dlouhý příběh a nikdy nevíme, co nám nakonec přinese. Na každého z nás čeká jiný osud a jiné zkoušky, protože se každý rodíme do jiných podmínek a jsme různí. Věřím, že ti nakonec nějaká dušička do života připluje, ať už jako splněné přání přes IVF anebo nějakou jinou cestou, kterou dnes ani jedna neumíme najít. V žádném případě nechci někomu nutit svůj postoj k životu, natož pak k IVF - to, že to není cesta pro mne, neznamená, že to není cesta ani pro nikoho jiného. Když to vyjde a tobě se splní přání, bude to jenom dobře.
Myslím, že náš jógový mistr nechtěl říci, že máme na děti čekat do smrti. Spíš bych to překládala, že na ně nemáme čekat. Je-li to naším osudem, přijdou. Není-li, nepřijdou. To ovšem neznamená, že by nutně zbytek života zůstal nenaplněný a prázdný. Takhle jsem si to přebrala já, smířila se se statutem quo a on se změnil. Napsané to zní strašně banálně, fuj. Nicméně je to moje opakovaná zkušenost, že když dokážu přestat po něčem toužit, většinou se to potom dostaví, a to v podobě ještě krásnější a zajímavější, než bych si vůbec dokázala představit.
Držím palce!
 Hanče,K03,F07,M8/10 


a co když ta dušička přjde ale zakrátko si to rozmyslí? 

(8.8.2006 22:08:03)
Co vyšel tento článek,stála jsem na mnoha stranách.Nejdřív jsem byla snažilka. Pak najednou těhulka (když se mi konečně zadařilo na to nemyslet).
Ale mé štěstí netrvalo dlouho. V 6.tt.jsem samovolně potratila -(..... Jak jsem již výše psala,mé první těhotenství skončilo zamklým plodem. Z druhého mám syna Kryštofa. Mám za sebou tedy tři těhotenství,tři šestinedělí,ale pouze jedno dítko.Proč ode mne ty dvě dušičky odletěly,když už konečně přišly?
Je mi 24 let a připadá mi,že už jsem zažila hodně....
 Lenka KT 
  • 

Re: a co když ta dušička přjde ale zakrátko si to rozmyslí? 

(10.8.2006 20:11:19)
Co píšeš, je samozřejmě hrozně smutné. Myslím, že není v životě nic horšího, než přijít o děti, ať už o ty narozené nebo nenarozené. Není tvoje vina, že těhotenství nedopadla dobře a že "ty dušičky zase odlétly". Nevíme, proč to udělaly. Třeba sem na svět přišly jen pro ten krátký zážitek a víc nepotřebovaly. Jsou věci, které v životě neovlivníme a musíme jen počkat, než přebolí. Moje maminka i moje tchýně obě o druhé dítě přišly (potrat) a třetí se jim oběma narodilo v pořádku (to jsme já a můj manžel - kdyby se ti druzí dva narodili, my bychom zřejmě nebyli vůbec :-).
Jakkoliv to zní jako blbá útěcha, máš syna, který je zřejmě zdravé dítko. To není málo. Však ono nějaké další dítko ještě přiletí a uhnízdí se natrvalo... Život je vážně hrozně dlouhý příběh.
 Lada 
  • 

...precti si...uzivejte si 

(7.8.2007 22:45:02)
Tvuj clanek je uzasny. Zasmala jsem se mu a uplne mi rozzaril usmev. :-) Jedine co k tomu mohu napsat je to, ze jak moc jsme se snazili o dite, neslo to a hned napoprve, kdy jsme to vzdali a hodili za hlavu se to povedlo, proste jsme si uzili milovani. Uzasne kazdodenni zvraceni a nefungovani do 11 h dopoledne jsem si fakt uzivala. :-) Tedka uvazujeme o dalsim tehu, ale moc se mi do te "trictvrterocni kocoviny" nechce. Ale ono me to zlomi... :-) Preji vsem snazivkam hodne psychickych sil a uzivejte si i ostatnich veci, ne jen snazeni... :-)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.