| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Každé spálení kůže v dětském věku je rizikový faktor

 Celkem 40 názorů.
 Lorina 
  • 

Rozhodně to nepodceňuji 

(26.6.2006 11:53:51)
V 25.ti letech mi byl vyoperován po předchozí návštěvě kožního lékaře také melanom.Původně jsem za lékařkou šla s úplně jiným problémem, ale ona sama si všimla mého znaménka.Ukázalo se, že jsem zákrok podstoupila dle jejích slov v hodině dvanácté.Už je to 8 let,ale od té doby si dává velký pozor, mám strach.Nechala jsem si vyndat ještě další 3 znaménka, naštěstí ta už byla v pohodě.

Sluníčko miluji nadále, ale už nehrozí žádné opalování, používám pro sebe i děti krémy s vysokými faktory.Moje maminka je přesto nepoučitelná, krém nepoužívá žádný a každý rok je úplně "černá".Je jí 54, takže riziková skupina...budu jí muset hodně promlvit do duše....
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Rozhodně to nepodceňuji 

(26.6.2006 12:19:15)
Ja take miluji slunicko a nase deti bych ve stinu neudrzela..
Dodrzujeme polendi siestu, mladsi po obede dve hodinky spi, starsi ma dovolene pohadky na DVD -
Co se tyce kremu s OF, maze je jeste nez vylezou na slunicko, a behme dne jeste primazavam. A sebe take.. ja sice nepouzivam tak velky OF jako deti, ale presto pouzivam treba na ramena 12of - a to jsem jako cokolada
Moje tchyne sice tvrdi, ze jakmile se opali, tak se nespali a neni tedy treba se mazat - k mori jezsi s OF8, coz ja nechapu, ale snad je dost stra, aby vedela co dela. Bohuzel ma stejny pristup i k detem. Na sve si dohlidnu ale prijdou deti svagrove a ja slysm, nemaz je tim vysokym faktorem, ja je maznu tady ctyrkou, dyt uz sou opaleny...
 Bella 
  • 

Ochranny faktor 

(26.6.2006 12:36:30)
Pro deti volim pletove mleko Nivea s ochr. f. 25 a vetsinou polostin, ovsem pri pobytu ve vode se primemu slunicku nevyhneme. Zda se mi, ze v soucasnych horkych dnech je i po 15. hodine stale nesnesitelny parak. Ale v byte uz jsme taky na 27 stupnich, takze je to pro me trosku peklo ...
 Helena, dva kluci 
  • 

Nejlepší ochranny faktor ! 

(10.7.2006 13:55:29)
MUDr.Matějíček kdysi řekl na otázku, čím mazat děti proti slunci : Opalovací krém ? Stín, košile s dlouhým rukávkem a klobouček.
Vřele souhlasím, vy ne ? Ale ono je nepohodlné udržet děti u vysněného a drahého moře přes oběd ve stínu / oni si tak pěkně hrají - a dají pokoj, co ? / Pak sháníme Pantenoly, a divíme, se , kde k těm spáleninám ty děti přišly .. Zrovna dnes kolegyně z prace se navrátila od moře / jinak milující a obětavá babička / a vyprávěla nám, jak tříleté!!! vnouče připálila. ALE PUCHÝŘE NEMÁ !!!! Tedy to dítě. když ono se tak těšilo na moře.A pořád bylo ve vodě,,no nemohli NEMOHLI ho odtamtud dostat , A neříkejte , že je to vyjimka. Helena
 Líza 


Re: Nejlepší ochranny faktor ! 

(10.7.2006 14:12:43)
Asi jsem to tak docela nepochopila. U moře je i ve "stínu" spousta odraženého slunečního záření a proto se děti mažou, i když se ve stínu schovávají. A pokud jde o koupání - nenamazané dítě by mohlo pobýt bez rizika spálení ve vodě tak deset minut denně. Za co bojuješ, Heleno?
(MMCH mám takovej matnej dojem, že Matějček byl PhDr, ne?)
 helena, dva kluci 
  • 

Re: Re: Nejlepší ochranny faktor ! 

(10.7.2006 16:41:26)
Stín PLUS košile PLUS klobouk . Bojím, že sebevíce namazaná pokožka nahatého miminka u moře dostává nesmyslně zabrat.A bojím, že z těch důvodů,že je pohodlnější dítě namazat a vypustit na slunce, než ukočírovat ve stínu, nebo přes poledne doma .
Miminko patří do stínu a má být oblečené, ne namazané v poledne ve vodě. Byl to pediatr . Helena
 Rosie 


Světlá pleť je taky hezká 

(26.6.2006 13:24:34)
Mě už mi bylo vyoperováno od 18 let asi 8 znamének, pravidelně chodím na prohlídky. Cokoli se mi nezdá, tak hned za doktorem. Už 2x jsem sice šla s planým poplachem, ale to se ukázalo až po vynětí znaménka. Lepší zbytečně, než pozde.
Jinak ven s dětmi chodíme po ránu, naštěstí máme u před domem hřiště, kde je až do oběda stín. Celé odpoledne jsme pak doma, nebo zapadneme do lesa, který je přes ulici a kde je příjemný chládek. Klidně na procházku o prázdninách jdeme třeba po osmé večer. Všichni vypadáme, jako bychom byli od někud ze Skandinávie, takže jsme dost riziková skupina. Já navíc horko obecne špatně snáším už od mala a opalování mě stejně nikdy nebavilo.
Rozhodně je třeba děti mazat, čím vyšší faktor, tím lepší. K čertu se "zdravou" opálenou barvou, světlá pleť je taky hezká!
 Xantipa. 


Re: Nikdy se neopaluji 

(27.6.2006 9:49:34)
ale bohužel mám těle ještě stále poměrně dost tzv. mateřských znamének, z nichž už poměrně dost muselo být odstraněno, většinou kvůli své velikosti. Zatím bylo vše O.K. - 3x ťuk na dřevo. Zůstaly mi po odstranění poměrně velké jizvy. Syn má sklon ke znaménkům po mně, jenže už teď v jeho necelých osmi letech je na tom hůř než já teď. Už s ním musím chodit na pravidelné kontroly. Zatím prý odstranění není nutné, ale v blízké budoucnosti určitě bude. Bez trička a bermud vůbec nechodí, pouze do vody v plavkách a pak hned obléci. Jen mi doporučili na místa se znaménky nanést silnější vrstvu krému. Počítám, že po jeho 12tém roce budou chtít znaménka raději odstranit, protože se zvětšují tím, jak roste. Asi budu hledat kliniku, kde mu dají celkovou narkozu, ne jen místní znecitlivění. Ještě je chvilku čas.
 Radka,1 princezna 
  • 

zkušenost 

(26.6.2006 12:36:37)
Ahoj,
melanom měla moje mamka (cca v 45), letos jí bude 60. Naštěstí byl včas odstraněn (při koupání jsem se ptala, co má za velkou pihu na zádech a už to jelo....).
Přes tuto dg a zátěž neexistuje, že by se na sluníčku namazala nebo se chránila oblečením. Jen co je na jaře trochu teplo, hned je jen v prádle... Užívá jen caroten. Mě taky ostranění znamének neminulo - spíše bylo preventivní po dg mamky, na sluníčko moc nechodím, nebo spíš jen dopol a na večer. Dcerku mažu vysokým faktorem, od 12 do 16h ven nechodíme, tričko na běhání na zahradě taky nechávám. Pořídila jsem 2 větší bílá s rukávkem, kšiltovku s protažením až na krk. Možná si někdo řekne, že je to zbytečné, ale myslím, že prevence je důležitá. Vždyť na ty naše prcky musíme být opatrné. Dřív bylo heslo - opálený = zdravý, dnes je to jinak. Musela jsem si obhajovat kojení, žádný čaj k tomu (vydržela jsem kojit 18 měsíců, později jsme samozřejmě tekutiny přidávali, ale až od 10m). názory generace našich maminek jsou v mnoha ohledech zastaralé! Stůjte si za svým.
 Linda 
  • 

Re: zkušenost 

(26.6.2006 13:17:13)
Mimochodem... bílé tričko moc velká ochrana není... četla jsem, že má samo o sobě snad OF 4 nebo tak nějak (určitě pod 10)... prostě náhrada krému to NENÍ!
 Radka,1 princezna 
  • 

Re: Re: zkušenost 

(26.6.2006 13:22:50)
To vím, prot používám ještě krém - čti pozorně :o))
 Helena 
  • 

dotaz 

(27.6.2006 10:04:10)
Ahoj, to znamená,že je lepší být na sluníčku namazaná krémem např. 10 než mít na sobě oblečení a být nenamazaná ? Chodím běžně v létě oblíkaná a nemažu se po těle ochr. krémem. Mazu jen odhalená části těla.
Díky za odpověd
 Norek, syn 7 
  • 

Re: Re: zkušenost 

(27.6.2006 13:52:15)
Nedávno jsme byli na dovolené v Egyptě a malej se trošku spálïl na zádech. Dávala jsem mu potom už i na koupání tričko. Od místních jsem se dozvěděla, že nesmí být bavlněné, protože bavlna propouští slunce dál, ale prý stačí z polyesteru a je to v pohodě. Takže jsem dala na rady zkušenějších a asi na tom opravdu něco je.
 Damila 


Melanom 

(26.6.2006 14:03:05)
Může být melanom i na místech, která nejsou vystavena slunci? Mám na stehně podezřelý nehojící se stroupek, který jsem si sama vyřízla (já vím, jsem hrozná) a teď čekám, jestli se to zhojí úplně (je to 2 týdny). Jestli ne, asi s tím zajdu. Ale když mi se TOLIK nechce k doktorům! Nesnáším je.
:-(
 Hanka, dvě děti 
  • 

Určitě! 

(26.6.2006 15:57:07)
Určitě bych s tím zašla k doktorovi, teda spíš bych si to asi ani nevyřízla :)

Jednou za rok mají "kožaři" akci kdy celý den jen vyšetřují podezřelá znaménka. Loni jsem byla, bohužel si nepamatuju to datum, loni to říkali v televizi. Tak jsem jela, protože jsem taky měla dvě znaménka kdy jsem si nebyla jistá. Není nad jistotu! Protože rakovina kůže se prý rozrůstá nejrychleji ze všech typů rakovin.

V telce mluvili o tom, koho může rakovina kůže postihnout a byl tam třeba pán, ve středním věku, tmavý typ, cíleně se neopaluje, jen při běžným chození na sluníčku v krátkým tričku a ten zrovna melanom měl.

Je to děs, furt na všechno myslet, zvlášť když už má člověk děti a nemoct je jen tak nechat poletovat na slunku a pořád přemejšlet aby k nějaké chorobě nepřišly. Tohle si z dětství nepamatuju. Bohužel to už asi nebude lepší :/
 Kopretin@ 


oblečení s UV faktorem 

(26.6.2006 18:22:06)
Též je pro dětičky oblečení s UV faktorem,ale ještě to není v síti. Mám dojem,že pouze na www.melanom.cz
 Tina 
  • 

Re: oblečení s UV faktorem 

(1.7.2006 21:51:08)
To obleceni s UV filtrem u nas ve Svycarech prodavaji. Jedna se o takovy oblecek jako na surf s kratkymy nohavickami a s kratkym rukavkem. Stoji, dle velikosti okolo 80 svyc. franku. Je to sice dobra vec, ale deti se v nem v tom horku silene poti, jelikoz prileha na cele telo jako normalni plavky.
 Iva, dcera Robyn 11 mesicu 
  • 

Re: Re: oblečení s UV faktorem 

(5.7.2006 15:34:15)
Bydlim v Kanada a prave jsem se vratila z navstevy v Cesku. Neda mi to ale musim napsat zajimavou zkusenost z me navstevy. V tech vedrech p Vzala jsem svou dceru do bazenu v Dobrusce a ona mela na sobe oblecek proti slunicku ktery jsem koupila u nas ve Vancouveru. Tady to nosi vetsina deti protoze osveta o skodlivosti slunecniho zareni opravdu zabira. No a na bazenu nam rekli ze to je obleceni a nesmime to mit na sobe v brouzdalku protoze jak nam pani vysvetlila "voda by jim neprosla" Musim taky napsat ze jsme pod obleckem meli plinu na plavani bez ktere by nas do bazenu u nas v Kanade nepustili a v bazenu v Dobrusce byla vetsina deti naha, ale to asi te pani z bazenu nevadilo. Bylo mi z toho smutno a ted jsem rada ze jsem tady nasla informace o obleceni s UV faktorem a ze se o tom aspon mluvi. Doufam ze je nejaka firma v Cesku zacne brzy prodavat a detem bude dovoleno je nosit.
Iva
 Petra Kořínková 
  • 

Re: oblečení s UV faktorem 

(2.3.2008 21:13:56)
Dobrý den,
UV oblečení jsem taky scháněla a našla jsem stránky www.veseleplavani.cz. firma prodava i neoprenove oblečení se kterým jsem byla opravdu spokojená. Mohu doporučit.
 helena 
  • 

Re: Melanom 

(10.7.2006 13:39:22)
No možná že te nemají rádi ani doktoři. Teda za mnou prijít do kožní ordinace frajerka, co si sama zaktivizuje rakovinu.. to je teda síla. Naklusej ko doktorovi ,ale honem. A pekne s pravdou ven. Jde ti o život, trdlíku. To si sama opravujes i zuby ?ty jsi teda číslo, proboha.Helena
 Deny 
  • 

opalovací krém 

(26.6.2006 22:20:38)
od dvou let jezdím se synem k moři a mám vynikající zkušenost z opalovacím krémem Daylong fa 25, když ráno malý vstane, namažu ho důkladně od hlavy až k patě, fakt stačí 1xdenně, a mám na celý den vystaráno, není třeba domazávat, je to odolný krém proti vodě, otěru i pocení,smyje se jen mýdlem, fakt vyzkoušené, malý nebyl zatím nikdy spálený, a to je bloňďák. Samozřejmě nejsme na slunci přes poledne, a taky nepřijede čokoládový, jen lehce opálený. Já používám stejnou značku, ale fa 16, můžu jen doporučit
 Kristain 


Re: opalovací krém 

(27.6.2006 6:43:35)
Deny, myslíš New Daylong Kids? já ho na doporučení magistry v lékárně taky malému koupila, faktor 40. Čtu na něj i na jiných webech samou chválu. Ale malého během dne přimazávám. Fakt to stačí i při koupání namazat jen ráno?
K.
 Etinka 


Re: Re: opalovací krém 

(27.6.2006 9:09:07)
Nedávno mi tento krém doporučila naše dětská doktorka s tím, že ho ona sama používá, protože má citlivou pokožku a lehce se spálí. Opravdu stačí namazat jen jednou za den. Dcera má ekzém, takže jen tak něco nesnese. Na tento krém Daylong neměla žádnou reaci.
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: opalovací krém 

(27.6.2006 14:57:33)
Nám dětská mudr pro malého také doporučila Daylong, ale podle mě MUDR doporučí cokoli, od čeho má v čekárně letáčky. O Daylongu jsem se dočetla, že obsahuje fyzikální filtry, které nejsou pro malé děti vhodné. Lepší jsou krémy s minerálními filtry, které to sluníčko "odrážejí". U malých dětí je to určitě vhodnější - teda dle mého názoru.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: opalovací krém 

(27.6.2006 17:31:46)
Sluníčko odrážejí fyzikální filtry. Minerální filtry se jinými slovy dají označit jako chemické - minerální oleje rovná se deriváty ropy...
 dalif 


Re: Re: Re: Re: opalovací krém 

(27.6.2006 17:45:39)
mineralni=fyzikalni filtry- pusobi jako zrcatko, odrazeji paprsky od kuze, ty JSOU vhodne pro deti. Chemicke filtry- latky se do kuze vstrebavaji kde pusobi jako ochrana NEJSOU pro deti vhodne. Kdysi firma Spirig vyrabela pro deti Microsun 20,ale ted ukoncila vyrobu a je misto toho Daylong 40 kids,ktery sice minimum chem.filtru ma, ale to je jen kvuli roztiratelnosti, pac obyc. kremy s pouze fyzikalnimi filtry se hur roztiraj a zustava bily povlak na kuzi...
D
 dalif 


Re: Re: Re: Re: opalovací krém 

(27.6.2006 17:46:33)
mineralni=fyzikalni filtry- pusobi jako zrcatko, odrazeji paprsky od kuze, ty JSOU vhodne pro deti. Chemicke filtry- latky se do kuze vstrebavaji kde pusobi jako ochrana NEJSOU pro deti vhodne. Kdysi firma Spirig vyrabela pro deti Microsun 20,ale ted ukoncila vyrobu a je misto toho Daylong 40 kids,ktery sice minimum chem.filtru ma, ale to je jen kvuli roztiratelnosti, pac obyc. kremy s pouze fyzikalnimi filtry se hur roztiraj a zustava bily povlak na kuzi...
D
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: opalovací krém 

(28.6.2006 8:20:36)
Jo jo, přesně ten bílý povlak na kůži dělá Daylong.. My ho tedy taky máme, ale řeknu, že to je pěkný vopruz, roztírat to.. :))

Nemáte někdo zkušenosti s opalovacím krémem od Bübchenu (faktor 32)? Ten se roztírá o poznání lépe. Ale na jaké bázi má filtry tedy fakt nevím.
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: opalovací krém 

(27.6.2006 14:57:49)
Nám dětská mudr pro malého také doporučila Daylong, ale podle mě MUDR doporučí cokoli, od čeho má v čekárně letáčky. O Daylongu jsem se dočetla, že obsahuje fyzikální filtry, které nejsou pro malé děti vhodné. Lepší jsou krémy s minerálními filtry, které to sluníčko "odrážejí". U malých dětí je to určitě vhodnější - teda dle mého názoru.
 viki 
  • 

Re: Re: Re: opalovací krém 

(27.6.2006 14:58:15)
Nám dětská mudr pro malého také doporučila Daylong, ale podle mě MUDR doporučí cokoli, od čeho má v čekárně letáčky. O Daylongu jsem se dočetla, že obsahuje fyzikální filtry, které nejsou pro malé děti vhodné. Lepší jsou krémy s minerálními filtry, které to sluníčko "odrážejí". U malých dětí je to určitě vhodnější - teda dle mého názoru.
 Blanče 


Re: Re: Re: opalovací krém 

(27.6.2006 19:13:39)
Nejsem natolik vzdělaná, abych posuzovala vhodnost, vím jen, že s mlékem Daylong 25 (dětská varianta 40 buď nebyla, nebo jsem ji neobjevila) jsme před třemi roky zvládli moře na začátku června s tehdy tříleťákem, blonďákem a to když jsme odjížděli odsud, bylo max 14 stupňů a ten rok snad malý vůbec nebyl předem na sluníčku. Je fakt, že jsem do nás všech cpala příslušnou dobu dopředu Betakaroten a samozřejmě jsem nikoho nepouštěla na polední sluníčko. Ale vrátili jsme se (my ostatní s Daylong 16) opálení, nespálení a děti spokojené, že jsem je neprudila stálým "domazáváním". Mléko po aplikaci pravdu přežilo celodenní hrabání v písku a macerování v moři.
Tož tak
Blanka
 Deny 
  • 

Re: Re: Re: Re: opalovací krém 

(27.6.2006 22:31:30)
je to přesně jak píše Blanče, fakt stačí jedenkrát denně, koupání, písek, polední spaní vůbec nevadí, není třeba domazávat, jen se musí mazat půl hodiny před koupáním, pro jedno malé dítě jsem vypotřebovala asi 3/4 té 100ml lahvičky fa 25
 Kaca 
  • 

Jo, bacha 

(27.6.2006 21:35:16)
Nechápu mámy, co nechávají děti opalovat sebe i děti jako čokolády. Maminka kamarádky má melanom z rozškrábnuté a zanedbané pihy. Vždycky byla tmavá od slunce. Bohužel už jde do metastáz...
 Klarka 
  • 

U nás 

(28.6.2006 9:07:35)
když jsme byli malí, natírali nás Nubianem faktor 4, později Saharou faktor 8, nosili jsme kloboučky a v největším žáru jsme vždy byli ve stínu... Klarka 25
 Lucin+Anna Evelyn/Lisa Marie 


opalovaci krem 

(28.6.2006 11:02:39)
Ahoj, ja jsem koupila na malou krem Microsun Baby od firmy spirig of 30, na doporuceni lekarnice. Chtela jsem nejdriv krem od Weledy abych si byla jista, ze jsem neporidila neco skodliveho. Ale Weleda vyrabi kremy pouze s of 20 a to mi prislo malo. Lekarnice mi tedy doporucila tenhle krem, ze splnuje me pozadavky zrovna tak jako weleda. Musim rict, ze se taky spatne roztira a nechava bily povlak. V diskusi jsem ale zahledla kritiku, byla bych rada jestli mi napisete vase zkusenosti s Microsun Baby. Dekuji!
 Anka 
  • 

Re: opalovaci krem 

(30.6.2006 20:33:35)
Milé dámy zdá se,že v tom máte trochu nejasností. UV filtry jsou chemické=organické a fyzikální=minerální. Fyzikální filtry jsou vlastně mikroskopický prášek který vytvoří souvislou vrstvu na pokožce a odráží UV paprsky. Některé nedokonalé výrobky mohou dělat bílý vzhled. Daylong dostupný na našem trhu tyto filtry vůbec neobsahuje. Jiné to je s Daylong Baby Microsun, ten má jen fyzik. filtry ale nevím kde byl koupen neboť k nám ho Spirig nevozí. Daylongy dostupné u nás obsahují filtry Tinosorb což jsou moderní chemické filtry, týká se to i DaylongKids SPF40.Přípravky pro děti jiných značek většinou obsahují oba druhy filtrů, např Vichy nebo Avene. Avene má také přípravky jen s fyzikálními filtry tzv.bílá řada v některých lékárnách je to k mání.Malé děti do 1roku by neměly na přímé slunce vůbec. Starší děti bych R O Z H O D N Ě přemazávala ačkoli Spirig tvrdí na Daylongu že netřeba. Je to dost nešťastná formulace na www stránkách Spirig (v němčině) je to formulováno trochu jinak. Voděodolnost se testuje tak že po 40min koupání krém stále funguje jako dostatečná ochrana. Extra voděodolné vydrží 80 min koupání. Dále se přípravek otírá pískem, potem. To že se děti po slunění osypou není ani tak použitým krémem ale jedná se o reakci na příliš intenzivní sluneční záření. Je třeba používat vysoký faktor 40 50 a zvykat si postupně. Děti mají menší vlastní ochranné možnosti pokožky na UV záření. K moři bych dětem doporučila fa 40,50 u nás stačí 25,30. Jiné to je u dětí s kožními chorobami tam je někdy nutné i u nás použít 50+. Velmi kvalitní jsou opalovací přípravky Anthelios XL od La Roche Possay ale to čeští lékaři asi ještě neznají. Niveu bych nepoužila protože obsahuje parafín (to je ten zmiňovaný min. olej z ropy jak někdo z vás píše) a ten ucpává póry, tím mohou vzniknout problémy. Ahoj a hezky si užijte prázdniny.
Anka
 Ssilvie, Kubík, Domi a Maty 


Re: Re: opalovaci krem 

(1.7.2006 20:28:03)
Tak jsem Vás tu dočetla a chtěla bych Vás ještě informovat o dalším krému s fyzikálními filtry a to od altermedu Sun fa 25 a myslím ještě 40. Mazala jsem s tím malého a zas tak bílý po něm nebyl a krém se rozíral dobře, spíš něco jako mléko:o) Doporučení mám od své dětské dr. a letáčky k tomu neměla a navíc si nemohla vzpomenout na přesný název:o))
 Ivča a Jiříček 28měsíců 
  • 

Re: Re: opalovaci krem 

(2.7.2006 14:14:53)
můžu se Vás prosím zeptat, zda je dobrý opalovací krém od Garnier - Ambre Solaire fa40 s barevnou kontrolou? Natírám svého 2,5roku starého syna dopoledne, krém má zelenou barvu a vidím, kde sem ho nenatřela, pobývá ve stínu nebo pod slunečníkem a má vždy klobouk, v jednu jde spát a ven jdeme po probuzení kolem čtvrté a to ho přemažu mlékom dětskýmfa30 od Helios Herb.Dávám mu dostatečnou ochranu před sluncema jsou to dobré přípravky? Děkuji moc za Odpověď Iva
 Lenka 
  • 

Re: Re: Re: opalovaci krem 

(3.7.2006 2:56:36)
Vrátili jsme se včera z Chorvatska - kde jsem mazala dceru (světlá pleť) "modrou"4O a syna (opaluje se bez problémů do hněda, ale má znaménka na zádech) Helios 30 a oba jsem po celých 14 dnů udržela nespálené - dceru opravdu jen lehce opálenou. Domazávat jsme museli - protože trávili značnou dobu ve vodě a hodně se potápěli. Obličej jsem jim i sobě - mazala novinkou od Astridu - krém na obličej v tubě 35 - moc jsme si ho chválili - protože narozdíl o mléka nám nestékal s potem do očí a nepálil - mohu doporučit. L.
 Zuzika+Emmka+Attilik 


Maligny melanom 

(6.7.2006 22:52:47)
V rodine mame cloviecika s diagnozou maligny melanom, a cim viacej informacii som o danom type rakoviny vedela tym som na tom bola horsie. Je to velmi nebezpecny typ rakoviny, pretoze uz za 2- 3 mesiace od jej vzniku metaztazuje do inych organov, a to hlavne do pluc, mozgu a pecene. Pozitivne na tejto rakovine je snad len to, ze pri vyrezani melanomu nie je potrebna ziadna dalsia liecba. Takze pokial mate znamienko, ktore sa zvacsuje, meni svoj tvar, farbu ci krvaca, hned treba zajst na kozne a neodkladat! Ide predsa o zivot!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.