| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S dětmi na kole k moři? Proč ne!

 Celkem 76 názorů.
 ituka 18tt 


cesta 

(12.5.2006 9:51:31)
Děkuji za povzbuzující článek, s manželem také radši než letadlem k moři cestujeme na kolech cestou necestou. Momentálně očekáváme narození prvního malého cyklisty, a moc jsem si nedokázala představit, jak to s cestováním uděláme, díky Vám jsem si začala věřit, že pokud se chce, jde to. Moc se těším na Vaše CD.
 Kateřina 
  • 

Re: CD už je na světě! 

(12.5.2006 10:40:49)
Hezký den!
Nemusíte se jen těšit, ale můžete si CD objednat na adrese http://www.livepla.net/ctamazpatky.php Pošleme Vám je poštou! :-)
 ituka 18tt 


Re: Re: CD už je na světě! 

(12.5.2006 15:04:20)
zapomněla jsem dodat, že se těším na CD, které jsem si dnes u Vás objednala...
 Myss 


Re: cesta 

(18.7.2011 8:43:19)
to jako těhotná na kole 2tis.km??
 Květa13 


Díky,super :-))) 

(12.5.2006 13:56:57)
Ahoj Katko a Aleši, článek super, určitě pár lidí inspirujete :-)))
 Blanča 


úžasné 

(12.5.2006 17:14:31)
krásný nápad na takovou dovolenou se určitě nezapomíná
 kosicek 


vida, jde to:-) 

(12.5.2006 15:02:35)
musím to dát přečíst manžílkovi a na přes rok či za dva roky už bychom mohli teda vyrazit taky (je to totiž náš rodinný sen-na kolech k moři-jinak se tam asi nedostanem a když, tak by to byla nuda-ne?), zatím cestujeme jen po našich končinách. Možná bychom to ale zkusili směr západ tam máme moře nejblíž (uvidíme podle vhodnosti trasy-pro vozík)-ze severních čech-ale když to jde k moři z Litoměřic?...
 kosicek 


Re: vida, jde to:-) 

(12.5.2006 15:26:08)
Mrkla jsem se na uvedené stránky...My máme sen, ale nevím, jestli bychom ho zvládli převést do skutečnosti a to ve všech důsledcích a jestli bychom pak byli se svým uskutečněným snem spokojeni a vy v podobném snu žijete skutečně-je pěkné, že takoví lidé existují, přeji hodně štěstí.
 Kiara 
  • 

Vozíček 

(13.5.2006 18:18:12)
Nic proti, určitě jste si to na těch kolech pěkně užili, ale nejsem si jistá, jestli byli stejného názoru i ti dva nejmladší kluci ve vozíčku. Při takhle daleké cestě už mi to přijde trošku jako trápení (ano, vím, že byly zastávky...).
 Ales 
  • 

Re: Vozíček 

(13.5.2006 19:52:00)
Mozna mate svuj nazor podlozeny nejakou zkusenosti, takze mi asi nemusite verit, ale myslim, ze si to kluci ve voziku uzili vic, nez my na kolech :)
Kdyby ne, mozna by nebyli tolik nadseni z nasi letosni letni cyklocesty, kterou planujeme do rumunskych hor.
 Karel 
  • 

Re: Re: Vozíček 

(13.5.2006 21:27:55)
Taky mi to připadá neuvěřitelné,
naše děti jsou po dvou hodinách ve vozíku zcela uondané. Přece jen to tam není extrémně pohodlné, a když jsou tam dva takhle velcí kluci...
Ti vaši mají ale patrně důslednou vozíčkovou výchovu a neumějí si představit, že to může být jinak.
Ovšem ten váš výkon je opravdu báječný, klobouk dolů.
 Kateřina 
  • 

Ve vozíku může být i zábava 

(14.5.2006 14:36:54)
Dvouhodinová jízda by byla neúnosná nejen pro děti, ale i pro nás dospělé. také jsme tak dlouho v jednom kuse téměř nikdy nejeli, s vyjímkou, dvou nebo tří večerů,kdy se nám nedařilo najít žádné vhodné místo rpo přespání. To už ale děti ve vozíku spaly, takže to bylo náročné jen pro nás a Matěje. Jinak jsme jízdu dělili do několika etap v max. hodinových úsecích, ale spíš méně. Kluci si cestou ve vozíku vymýšleli různé hry, měli s sebou nezbytné medvídky a sadu indiánů včetně týpí a ohniště. O přípravě před cestou se dá těžko mluvit, neboť jsme vozík zakoupili asi 14 dní před odjezdem. A když už jsme u toho, když jsme jeli do Itálie k moři autem, strávily děti uvězněni v sedačkách mnohem více času, tolik zastávek jsme dělat nemohli. Samozřejmě by bylo těžko představitelné, že by se kluci občas nepohádali. Zkuste si strávit dva měsíce s jedním bráchou! Ale úplně stejně se děti dohadují i doma. vaše děti se občas neškádlí??
 Karel 
  • 

Re: Ve vozíku může být i zábava 

(14.5.2006 14:53:18)
Kateřino,
nerozumím, proč v autě nemůžete dělat zastávky stejně jako na kole?

Jakou jste jeli průměrnou rychlostí. Podle mých zkušeností jste s vozíkem na delší trase jen stěží mohli dosáhnout 15 km/h. To znamená pět šest hodin denně ve vozíku, přestávky nepřestávky. Přijde mi to prostě drsné.
 kosicek 


Re: Ve vozíku může být i zábava 

(14.5.2006 15:12:48)
No, tak to jste ještě větší kabrňáci, než my :-) 14dní před odjezdem-to jsme sice udělali také, zakoupily vozík a hned jsme vyrazily na týdenní vandráckou dovolenou typ bůhví, kde dnes složím hlavu- ale jen po čechách-takže kdyby náhodou balíme,jedem domů třeba vlakem-na dva měsíce a navíc do cizí země, to si říkám potřebuje tréning-teda pro lidi z paneláku je to vhodnější-teplo sprchy vyměnit při velkém štestí za rybník, čistou jistou postýlku za upocený spacák a na nejistém místě. Mám zkušenost, že týden až deset dní to člověk jako já vydrží docela v pohodě, teda za normálního počasí (třeba zmoknout, ale zase uschnout) a dál jsem to nezkoušela, ale byla jsem ráda, že jsem konečně doma.
Hádky s partnerem jsou taky určitě častější než v útulném domově...je to nápor-naštěstí většinou utužující-pro vztah-tedy jestli vydrží takovou cestu, tak už všechno :-) To je velké štěstí, že se najdou takoví dva lidé-o sourozeneckých vztazích ani nemluvím.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Ve vozíku může být i zábava 

(14.5.2006 20:40:16)
Katerino, take to nechapu s tou cestou do Italie - nahodou jsme jednu takovou absolvovali pred par dny, autem, ktere jede maximalne 115km/h a z Cech k mori jsme dojeli za jednu noc, pak par hodin prestavka u toho more, pres poledni spanek deti dalsich asi 200 km, pak zas do vecera prestavka jinde u more a pres druhou noc jsme dojeli az na jih Italie, kde je prirodni park, ktery byl nasim cilem. Puvodne jsem se te cesty obavala, ale bylo to naprosto v pohode - kluci prakticky vse prospali. Je teda fakt, ze jsme jeli s kamaradama, tak jsme se mohli stridat tri ridici a pres ty noci jet nonstop.

Ja bych Vam teda nevytykala ze deti sedely ve voziku, jen reaguju na tu argumentaci autosedackou.
 Myss 


Re: Ve vozíku může být i zábava 

(18.7.2011 8:48:49)
děti spaly v autosedačkách v sedě?
 Líza 


Re: Ve vozíku může být i zábava 

(14.5.2006 20:44:23)
Nechápu. Mnohem více času v autosedačce na stejné trase by mohly strávit jen za předpokladu, že auto jede nižší rychlostí než kolo...
???
 Pavla3 


Re: Ve vozíku může být i zábava 

(14.5.2006 21:17:14)
Kateřino,
mohla byste napsat jakým způsobem jste se stravovali? Skoukla jsem vaše stránky a vzhledem k vašemu alternativnímu životnímu stylu je mi jasné, že vaše děti jsou zvyklé na ledacos, že je asi hned tak něco nezlomí :-)) Sama bych takovýto styl dovolené nezvolila (ani bysme na to neměli čas).
Jen mě to zajímá, nedovedu si to představit, asi jste nevezli sebou na kolech potraviny na 56 dní.
 Ales 
  • 

Re: Re: Ve vozíku může být i zábava 

(15.5.2006 17:45:34)
Katerina zrovna vari, tak odpovidam ja.
Jidlo jsme samozrejme kupovali po ceste. V supermerketech jsou tak srovnatelne ceny s nasimi. Zasoby nam vydrzeli vzdy tak na dve, tri dny. Varili jsme na varici, takze jsme si dopravali mistni speciality, jako treba spagety s rajcaty nebo kukuricnou polentu :)
 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: Re: Vozíček 

(14.5.2006 8:37:17)
Milado,
tam se hovoří pouze o provozu na pozemních komunikacích (tzn.podle mého názoru silnice) na cyklostezky se to už nevztahuje. I kdyby nějaký zákon byl nebo nebyl mi je úplně fuk, ty vozíky mi nepřijdou natolik bezpečné aby s nimi vyrazila někam kde běžně jezdí auta.
Bohužel mylím, že tato rodina musela na své cestě k českorakouským hranicím sem tam takové silnice využít.
 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vozíček 

(14.5.2006 10:18:43)
Milado,
tys mě nepochopila :-))) Mě je fuk jestli jsou nebo nejsou povolený. MĚ to prostě nepřipadá bezpečný - abych vozila děti v něčem z tubek a plátna za kolem deset cm nad silnicí po, který MŮŽOU jet auta 90 km/h. To je celý.

Ale já třeba, když jedu s dětma (v sedačce) nebo když jedu s Katkou(8) na kole tak se taky vyhýbám silnicím.

Mmch vozíky jsou super, ale jen na stezkách.
 Svetlana. 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vozíček 

(15.5.2006 21:12:27)
len poznamka k jazdeniu s vozikom po cestach - denne najazdim niekolko km s 2 detmi po mestskych cestach, samozrejme nie v cechach a na slovensku.
V nemecku, svajciarsku a snad aj rakusku to bude vsade rovnake - vozikov na cestach kopa.
Teda snad treba dodat, ze mi to nepride extra nebezpecne hlavne asi vdaka ohladuplnosti vidicov aut.
 zuzkasim 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vozíček 

(16.5.2006 21:29:05)
Máme taky podobný vozík a musím přiznat, že s ním jezdíme i po silnici. Kdybychom se totiž spolehli jen na cyklostezky, tak bychom nemohli vyjet ani z domu. Cyklostezek je u nás žalostně málo, jsme rádi za každý nově otevřený kilometr navíc. O bezpečnost našeho dítěte ve vozíku samozřejmě strach máme, ale přece jenom jsme ještě pořád spíš "exoti", takže nás auta obvykle objíždějí ve slušné vzdálenosti a ukazují si na nás. Když jedu na kole sama, tak se mi běžně stane, že auto ze své obvyklé dráhy ani kousek nevybočí. Nemyslím si, že syna ve vozíku nevystavujeme žádnému nebezpečí, ale na druhou stranu se mi to nebezpečí nezdá tak velké, než abychom se s manželem vzdali společného koníčku.
 Zuzaa, slunínka 7/05 


Re: Re: Re: Re: Vozíček 

(15.5.2006 21:26:21)
Milado, prosím, mohla bys mi napsat, kdes vyčetla, že se s vozíkem na silnici může? Objednali jsme si právě Croozera, ale všude právě čtu, že na silnici nesmí... díky moc, pískni mi prosím na maila.. dík
 Toranoko 
  • 

Re: Re: Re: Vozíček 

(15.5.2006 20:01:07)
Brrrr, uz jen z tonu toho clanku je mi zle.
Argumentace zakon to nepripousti, bez sebemensiho zamysleni nad tim, jestli je to dobre nebo nei, apod.
Detske sedacky na kolo zakon upravuje?
 Aldina 


Re: Vozíček 

(14.5.2006 21:03:52)
Taky máme vozík pro dvě děti, croozer, ale zajímalo by mne zda je dle zákona ve vozíku nutná helma, myslím si, že je to pro děcka v něm dost nepohodlný, na obyč. sedačce je to něco jiného a divým se a obdivuji děcka který tam tak dlouho vydrží, našim se tam taky líbí, ale tak dlouho??????????A k dalším reakcím auta na vozík s praporkem reagují , tím, že ho objíždí velkým obloukem, něco jako traktor, je to určitě bezpečnější než sedačka.
 Karel 
  • 

Re: Re: Vozíček 

(14.5.2006 21:48:53)
Nevím jak je to ze zákona,
spíš než o předpisech přemýšlím o bezpečnosti dětí,
ale z logiky věci mi připadá, že ve vozíku dítě helmu nutně mít nemusí. Je dobře připoutané, a i kdyby se vozík převrátil, zůstane viset v pásech. Hlava s ničím tvrdým nemůže přijít do kontaktu, to byste museli vozík rozsekat na mraky.
Do vozíku tedy dětem helmu nedávám.
Na druhou stranu s helmou na dětské hlavě vozík rozhodně není méně bezpečný :-)
 Jana 
  • 

Re: Re: Vozíček 

(15.5.2006 1:18:47)
My se snažíme silnicím s provozem vyhýbat,ale ne vždy to lze. Preferujeme uzavřené stezky (Šumava)či co nejméně frekventované silnice. A auta se nám vyhýbají obloukem-jednak nás zvědavě okukují a s praporkem jsme daleko vidět. Vozík je určitě mnohem bezpečnější než cyklosedačka. Jen také nevím,jak je to s přilbou pro dítě v něm.Abych pravdu řekla, synovi je ještě moc veliká a starší dcera si kvůli přesahu přilby nemohla pohodlně opřít hlavu,tak nevím,jak to je. A dětem se v přívěsu moooc líbí, mladší doposud v kočárku mohl pozorovat akorát nebe nyní vidí i svět před a okolo sebe :-).Nyní už kombinujeme přívěs pro mladší a trailgator pro starší dítě. Jsme moc rádi, že se můžeme i nadále věnovat cyklistice a přitom neřešit hlídání. Samozřejmě vše s ohledem na děti,přestávky jsou nutné. Mladší však většinu času prospí a starší je zatím nadšená!
 Eva 
  • 

Re: Re: Vozíček 

(15.5.2006 8:48:35)
Vím, že se ten můj dotaz až tolik netýká článku, ale chceme v nejbližší době koupit croozer a chtěla jsem se optat, jaké máte zkušenosti. Dá so používat i jako kočárek? Jak je ovladatelný? Děkuji za info
 kosicek 


Re: Re: Re: Vozíček 

(15.5.2006 10:35:34)
ahoj, my máme Cloozer-dvoumístný a tuhle zimu jsem ho právě musela na deset dní používat místo kočárku (ten jsme měli v opravě)-synovi se tam líbilo víc i rychlejš usnul-používala jsem bugikolečko, takže pro něj to asi příjemně drncalo-o proti odpruženému kočáru (akorát babičky nebyli s té extravagance moc nadšené-lidi prostě koukali). Tuhle zimu ho chci využívat i jako tandemový kočár, tak jsem zvědavá-musíme dokoupit ještě to lehátko pro mimčo. Ještě tam jde přidělat velké kolečko-do terénu (to je ale potom monstrum a nedává se tam tak snadno). Jinak nakupovat lze samozřejmě omezeně (ne všude se vejde), ale mám vyzkoušený Kaufland-tam u jedné pokladny (pro kočárky a vozíčkáře) projedu určitě-další jsem nezkoušela. Když jsem nakoupila velký nákup a vyndala syna, tak se vozík převažoval dozádu :-/
Tak snad jsem trochu pomohla-víc zkušeností bude později.
 Svetlana. 


Re: Re: Re: Re: Vozíček 

(15.5.2006 21:23:50)
ja mam len velke koleso dopredu, buggy kolieska po stranach sa mi nepacili :-)
Dokonca mam k tejto kombinacii aj brzdu, ale tu mi manzel nestihol namontovat. chcela som s tym povodne inlinovat (usetrite si slova o bezpecnosti :-), ale bolo to velmi tazke s dvomi detmi ... Chodili sme s tym hlavne, ked bol druhy syn mensi po okoli, na rychly nakup do nedalekeho obchodu (tu ma pravdu kosicek, ze sa to prevazuje, ale to si clovek zvykne a optimalizuje vykladanie :)
Najviac nam to asi pomaha pri "vymene deti" : raz za tyzden sa s casovych dovodov stretavame s manzelom pri skolke, ja tam pridem na bicykli, odpojim vozik, pripojim velko koleso a manzel s tym die pesi domov.

Inak k tej helme - ani mi ju nepouzivame, ale mylim kazdy vyrobca to radi. Myslim, ze sa moze stat, ze keby sa vozik prevratil, tak by dieta mohlo dopadnut bokom na hlavu (ak si ju vie o bok pritisnut v normalnom sede, co si isto vie, minimalne, ak sedia dnu 2 deti). Ale zas prevratenie vozika je vec nanajvys nepravdepodobna ... stalo sa mi to raz s prazdnym vozikom, ked som urobila na ceste velmi rychlu otocku o 180°.
 Myss 


Re: Vozíček 

(18.7.2011 8:44:49)
úplně souhlasím
 Martina 
  • 

čas??? 

(12.5.2006 17:05:05)
Dobrý, taky bychom si to asi užili, akorát si neumíme udělat tolik času. Blahopřeji ke splněnému snu :-)
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


BOMBA DOVCA 

(12.5.2006 20:04:46)
Krasne , nadherne, super a hlavne MOC MOC MOC inspirujici.
Takovehle zazitky Vam fakt nikdy nikdo z mysli nevymaze :-)
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: BOMBA DOVCA 

(13.5.2006 15:45:47)
Nádhera!
 Olina 
  • 

Pěkný výkon. 

(13.5.2006 18:56:00)
Závidím odvahu i sílu. Taky si musíme něco takového naplánovat.
Mladíci ve vozíčku možná nebyli vždycky nadšení, ale ani v autobuse ani v letadle ani v autě to není vždycky ideální.
Jen je mi divné, že jste cestou neumrzli. My byli jen v Jižních Čechách a měli jsme namále. :o)
 zuzkasim 


bezva 

(13.5.2006 23:24:49)
No to je bezva! My jsme si taky koupili vozík za kolo a zatím ho testujeme jen v okolí Brna, nedovedu si představit vícedenní cestu s dítětem, tomu našemu je teprv 10 měsíců. Možná to chce jen trošku víc odvahy. Jinak pro všechny nedůvěřivce: dětem se ve vozíku opravdu moc líbí, jsou tam spokojené, pozorují okolí, hrají si, spí... Zajímalo by mě, jak cestu zvládal váš nejstarší syn, není pro 8-letého kluka 70km za den moc? A kam pojedete letos?
 Karel 
  • 

Re: bezva 

(14.5.2006 13:35:57)
No jo,
ale představ si, že tam musí být zkroucené třeba šest hodin denně. Co bys říkala, kdyby seděli šest hodin u televize? A ti jejich kluci jsou navíc už hodně velcí - moc místa tam nemají (viz fotky). My máme děti menší, vozík větší, a stejně jsou tam dost namačkané.
 zuzkasim 


Re: Re: bezva 

(15.5.2006 13:43:16)
Jak je příjemné cestování dvěma dětem ve vozíku fakt nevím, my máme zatím jen jednoho syna a ten si to vysloveně užívá. Je pořád na co se dívat. Ale nemyslím, že by tito výletníci k moři jeli v kuse 6 hodin, když jejich 8-letý syn jel sám na kole, i když je to šikula, že to zvládl, jeli pravděpodobně po menších úsecích. U té televize jde spíš o něco jiného, než zrovna o to sezení, ne?
 Ales 
  • 

Re: bezva 

(15.5.2006 17:53:39)
Jak uz jsem nekde napsal, Matej mel svoje kolo pripojeno za Katcino, takze mohl slapat i odpocivat za jizdy, jak semu chtelo. Vetsinou ale slapal a slo mu to paradne.
Letos se chystame na cyklocestu do rumunskych hor. Pres Slovensko a Madarsko.
Opravdu to chce pouze fantazii a odvahu :)
 Aja 
  • 

vozik 

(14.5.2006 11:11:09)
Ahoj, je to moc pekny clanek a opravdu obdivuhodny fyzicky vykon. jen mam dve pripominky-jak deti vydrzi tak dlouho ve voziku? Me tedy ne:-) , ale to asi zalezi na povaze tech deticek. ALe druha mi prijde opodstatnenejsi, jak zvlada osmilety kluk jezdit 70 km denne? Ja taky drive hodne jezdila, od kempu ke kempu, s plnou bagazi a davali jsme si vzdy tak sedesat denne a i tak jsme toho meli dost. To jsme byli dospeli a meli jsme neco najeto(samozrejme znam cyklisty, co jezdi 120 denne, ale bez nakladu na drahych silnicnich kolech).To je asi jedine, co mi na tom vadi.
Jinak co se bezpeci voziku tyce-kdyz pojedete se zadni sedackou, bude vam to pripadat bezpecne? A myslite, ze u nas je tolik cyklostezek, abyste se uplne mohli vyhnout silnicnim?To potom byste si na kolo nemohl sednout nikdo.
 Ales 
  • 

Re: vozik 

(14.5.2006 14:11:09)
Asi opravdu zalezi na detech. Ty nase ve voziku v pohode vydrzi.
Matej, ktery jel sam na kole, by asi 70km denne sam neuslapal, ale to se da lehce vyresit tyci, ktera spojuje kola nebo obycejnym gumovym lanem (nas pripad). Dite tak slape kdyz se mu chce a veze se, kdyz nemuze. My jsme nikdy predtim na kolech nikdy nejezdili a i tak to byla pohoda. 70km za den je takovy nejaky prumer. Jeli jsme taky treba 30 nebo i 90 km. Vzdy na pohodu :)
 Ales 
  • 

Vozik na silnici 

(14.5.2006 14:23:38)
Po silnicich jsme jeli v Cechach i v Italii. Jedine v Rakousku a Nemecku si cyklista muze uzit ten luxus se automobilove doprave prakticky vyhnout. Jezdila kolem nas auta a kamiony a da se na to zvyknout. Kdyz se neda jet jinudy, stejne vam nic nezbude.
Je to samozrejme nebezpecnejsi nez jezdit jen po cyklostezkach. Myslim ale, ze stejne nebezpecne je prechazet v Praze na prechodech (a to i kdyz vam sviti zelena). Meli bychom vsak vsichni radeji zustavat zavreni doma proto, ze se venku na silnicich nekteri ridici chovaji jak silenci? Je to opravdu to spravne reseni?
A nakonec urcite to i souvisi s celkovou zivotni filosofii kazdeho cloveka. Zakladem kazdeho dobrodruzstvi je i riziko. Kdyz nic nevsadite, nedate nic do hry, pak muzete jen tezko neco vyhrat.
 Karel 
  • 

Re: Vozik na silnici 

(14.5.2006 14:41:38)
Aleši,
formulovals to dost nešťastně (jako že vsadíš-li životy vlastních dětí, můžeš získat príma dovolenou), ale rozumím, jak to myslíš.
A máš pravdu, že silnicím se prostě nevyhneš. Já s dětmi jezdím jen krátké trasy a k bezpečným stezkám se přibližujeme autem, ale na silnici někdy prostě musíme - jinak je nemožné nějaký výlet zajet.
Těším se tedy někdy do toho Rakouska.
Škoda, že váš cestopis je jenom za prachy na cédéčku, většina cestovatelů své zážitky nezištně hází rovnou na web.
 Luci, Ondra 24.09.03 


Re: Re: Vozik na silnici 

(15.5.2006 14:10:11)
Karle a Alesi, proc je cyklosedacka mene bezpecnejsi nez vozik? My vozik mame a prave jsem mela strach s nim vyrazit tady na cestu, tak jsme premysleli ze koupime dalsi cyklosedacku. Ted jste me zarazili! Ja myslela, ze je to bezpecnejsi! Kdyz tak mi prosim pisnete na mailik! Diky moc!!

Jinak ta dovolena musela byt super!!!!
 aja 
  • 

Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(15.5.2006 14:30:57)
Luci, myslim ze je to horsi , kdyz se napriklad preklopi kolo nebo spadnes. Manzel je zkuseny cyklista, spadl z kola snad jen dvakrat za leta jezdeni, ale nedavno najel do hlubokeho sterku a byl dole natotata. Vozik se ani nehnul-s cyklosedackou by ten pad byl urcite velmi nebezpecny pro dite.
 Karel 
  • 

Re: Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(15.5.2006 15:19:04)
V cyklosedačce dítě není chráněné vůbec nijak, v případě pádu cyklisty zákonitě musí přijít do styku se zemí. Dítě v sedačce navíc citelně zhoršuje stabilitu kola.

Dětí ve vozíku se pád tahouna prakticky netýká a mohou to z bezpečí nezúčastněně pozorovat. Ze všech stran je chrání poměrně tuhá trubková konstrukce, žádné ručičky ani hlavičky ven nevyčuhují. Převrátit vozík je skoro nemožné, a i kdyby, děti by zůstaly viset v bezpečnostních pásech.

Co je sporné, je případný náraz auta zezadu. Naštěstí s tím nemám zkušenosti a bohužel neznám ani žádné crash-testy. Představa předku auta, jak pod sebou roluje vozík, je děsivá. Ale v případě nárazu auta zezadu do kola s cyklosedačkou by to asi nedopadlo líp - počítám, že by dítě bylo vymrštěno obloukem a dopadlo by na kapotu či na zem.

I na silnici bych tedy sázel na vozík. Snad by mohla trochu fungovat psychologická ochrana - vozík se všemi těmi odrazkami, nášivkami a praporkem je velmi dobře vidět a řidiči ho obloukem objíždějí.

Máme i sedačku, ale od té doby, co jsme pořídili vozík, na ni padá na půdě prach.
 Ales 
  • 

Re: Re: Vozik na silnici 

(15.5.2006 18:05:03)
Jak jsem naznacil, je to opravdu otazka postoje k zivotu. A tezko to rozebirat v takoveto internetove diskuzi. To co jsi napsal do zavorky, je samozrejme nesmysl, ale myslim, ze to z meho predchoziho prispevku rozhodne nevyplyva.
Krome krasneho leta jsme jeste stravili pul roku prace na tom CD (nad kreslenim map, upravou fotek, psanim). Myslim, ze 150 korun nejsou zas takove prachy. CD jsme si vydali pro radost, samonakladem. A myslim, ze se lidem libi (soude podle reakci). Je to nase pulrocni prace a po tobe urcite taky nikdo nechce aby jsi chodil do prace zadarmo :))))
 Peggy 
  • 

Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(16.5.2006 15:58:34)
Tak s tímhle souhlasím. Taky jsem dojela na kole k moři, dokonce několikrát a nejen tam. Sice bez dětí (ty zatím bohužel nemáme), ale věřím, že to zkusíme potom i s nimi. Vím, co dá práce zpracovat cestopis, fotky, mapy atd. Taky mi to potom trvá kolik měsíců..... (po večerech ...). Ale asi bych se styděla někomu nabízet CD s naší cestou za peníze, byť za 150,- Kč. Když už, tak tištěnou knihu nebo tak něco, kde většina našich cestopisů je (po tý půlroční práci) k dispozici volně na webu, stejně jako spousta jiných cestopisů od jiných cestovatelů.
 Dita 
  • 

Re: Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(16.5.2006 23:24:40)
Abyste se ne--- Vždyť si to CD snad nemusíte kupovat, ne?
Kdo má zájem, ten si ho koupí, kdo ne, ne. Tak o co jde?
Závidíte, že si může vyjet na 54 dní na kolech? Co vy víte, třeba to pak bude potřeba nahradit v těch dalších dnech, co budou.
 Lucia 
  • 

ako dlho vám to trvalo? 

(14.5.2006 16:03:45)
koľko dní ste boli na cestách mne to vychádza na cca 40 dní...
 Kaci 
  • 

Co jste si s sebou vsechno vezli? 

(15.5.2006 0:52:44)
vezli jste jidlo nebo jste se stravovali po hospodach na ceste?
 Ales 
  • 

Re: Co jste si s sebou vsechno vezli? 

(15.5.2006 17:34:05)
V hospodach ani restauracich jsme nejedli, nas financni rozpocet by to neutahl a ani by nas to asi nebavilo :)
Nakupovali jsme jidlo v supermarketech (nevyslo to draz nez u nas) a varili si na varici.
 Ales 
  • 

Re: ako dlho vám to trvalo? 

(15.5.2006 17:31:24)
Cestovali jsme celkem 54 dni.
 Nada 
  • 

Re: Vozik na silnici 

(15.5.2006 6:05:17)
Jezdili kolem vas auta a kamiony a nekteri ridici se chovali jako silenci.
Ja si spis myslim, ze vy dva dospeli se chovate jako silenci. Na to by mel byt zakon a velice prisny zakon. Rodice, kteri by vzali sve deti na kole ( ve veku pouze 8 let) na silnici a dokonce dve deti v hadrovem voziku jsou mnohem vetsi silenci nez ti ridici.
Vy a Vase sestra, ktera je zrejme vdana, protoze ma jine jmeno, nemate zdravy rozum. A co ty deti? Jsou jeji nebo Vase. Jak to muze jejich otec dovolit - takhle hazardovat s jejich zivoty?
V zemi, kde bydlim, kdybyste je nechal 5 minut samy doma, bez dozoru, tak jste podle zakona potrestan.
Ale vystavovat je minutu po minute smrtelnemu nebezpeci a rikat, ze si na to zvykli? Jak se vubec ty deti jmenuji? Jsou to vubec Vase deti? Jsem si jista, ze ne.
 Lída. 


Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(15.5.2006 15:43:10)
Ahoj,

musím přiznat, že mně to jako ideální dovolená nepřipadá. Děti si ty hodiny ve vozíku musely odsedět přestávky nepřestávky, jet z vozíkem na silnici mi nepřipadá bezpečné vůbec, na frekventovanou silnici bych nevzala ani dítě na kole. Zrovna nedávno jsem viděla havárii cyklisty a auta a když nějaká rizika můžu omezit, tak to udělám.
Taky mi připadá, že děti se pořádně nadýchaly prachu, sedí kousek nad silnicí, hodně blízko za zadním kolem a k výfukům a kolům aut mají taky kousek.
70km denně pro osmiletého kluka, jak tu někdo psal, mi taky nepřipadá jako ideální.

Připadalo by mi lepší vlakem dojet do Rakouska k těm cyklostezkám, jezdit tam a pak se vlakem dopravit zase zpátky. Uznávám ale, že to by neznělo tak dobře, jako dojeli jsme z domova až k moři na kole.
 Milena 
  • 

Re: Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(15.5.2006 16:06:01)
Napíši něco, co se vám asi nebude líbit.Nejsme sportovní rodina a k moři jedině letecky, do hotelu, všechno jídlo v ceně, bazén, písečná pláž.Tomu říkáme já, manžel i obě děti dovolená.Je to to nejlepší po roce, co si dopřejeme a těšíme se zase za rok.
 zufi 


Re: Re: Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(15.5.2006 17:22:23)
Jo,jo to by se mi líbilo, moc :-))))))))))).Jenom, že my jedem autobusem do aparmánu a jídlo zařizuji já , ale to vaše je super.
 Toranoko 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(15.5.2006 20:22:59)
No, ne ze bych to nikdy nechtela zazit, asi je to pohodlny, ale vzhledem k tomu, ze na to nemam, a asi hodne dlouho mit nebudu....stejne mam pocit, ze bych se tak potreti zacla nudit a musela bych tam aspon podnikat tury...
 kosicek 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(16.5.2006 14:10:45)
Zažít pohodlnou dovču by určitě taky nebylo alespoň jednou na závadu-aby člověk věděl jaké to je-já si zatím představuju nudu-ale jsem bez zkušeností. Pamatuju si, jak jsem se smála manžovi, když jsme vyrazily na tu naší dovču-hned pořád do kopce, on táhl plně naložený vozík-a já povídám-tak, začíná ti dovolená! Trochu života do toho umírání-můžeš si konečně užívat :-). Ale na druhou stranu nemá jako plavčík v lázních fizicky náročnou práci, takže to potřebuje změnu-a pořádně tu energii z těla vybít.
 zuzkasim 


Re: Re: Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(16.5.2006 21:57:28)
Něco podobného jsem už zažila, letecky do luxusního hotelu v Egyptě, jídla i pití tolik, kolik člověk zvládne, sluníčko, perfektí moře, bazén v hotelovém komplexu... Ještě, že jsem to neplatila já. Nemám z téhle dovolené žádné zvláštní zážitky, nechci už nic podobného absolvovat, i když to tam bylo hezké. Ráda vzpomínám na cestování stopem po Skotsku, na kemp v Beskydech, na sjíždění Sázavy, na cyklovýlety po Českém ráji. Prostě jsem jiná, potřebuju zážitky při kterých se můžu sama přičinit. Ale neberu ti to, každý máme tu svou vysněnou dovolenou. Ať vám i letos vyjde sluníčko.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(17.5.2006 11:41:44)
Ja s Tebou strasne moc souhlasim.
Pohodli je pohodli, ale ja proste patrim k lidem "hura AKCE" :-DD
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(17.5.2006 11:42:18)
Ja s Tebou strasne moc souhlasim.
Pohodli je pohodli, ale ja proste patrim k lidem "hura AKCE" :-DD
 zufi 


Re: Re: Re: Re: Re: Vozik na silnici 

(15.5.2006 16:39:53)
Ahoj Milado, zkusila jsem si představit své astmatické dítě, jak šlape na kole na silnici plné prachu... a ani mě to nepobavilo.
 Michaela 
  • 

Re: Vozik na silnici 

(12.10.2007 1:31:31)
Zcela souhlasím s tímto názorem. Mám dva syny a zažili s námi už leccos, cestujeme hodně, i na kole, zkusili jsme raft v Řecku, snowboard, kolečkáče v Rakousku, ale tohle je fakt průšvih. To by si měla přečíst sociálka. Tatínek se zjevně potřeboval pochlubit, jak je dobrý, kdyby jel někam vlakem, neměl by tu o čem psát. Jen se divím, že aspoň matka neměla rozum. Zjevně je to ten typ pipinky co si nedovolí odporovat, tak radši mlčky cedí krev když někde šlape 70km. Zajímavé jsou též ty dva měsíce volna. Že by pedagog? V tom případě pánbůh s námi..... Anebo je na pracáku a to vysvětluje proč si nemůže dovolit ten vlak.....:-)))))
 zuzkasim 


Re: Re: Vozik na silnici 

(16.5.2006 21:48:56)
Vypadá to, že žiješ v USA, tam jsou sice jiné zákony vztahující se na děti, ale USA má taky svou značku, která vyrábí přívěsné vozíky za kolo, jmenuje se Burley, z čehož vyplývá, že v Americe podobné vozíky taky jezdí, když už se tam vyrábí. Navíc v Americe jsou velice oblíbené i kanadské vozíky Chariot. To jen, abys věděla, že i v této zemi můžeš potkat "takové šílené rodiče, kteří jsou schopni posadit svoje dítko do hliníkové konstrukce potažené plátnem a vyjet s ním na silnici". Pokud má tvoje rodina nějaký společný koníček, tak se ho pravděpodobně snaží provozovat společně a já nechápu, proč, když si chceme s manželem vyjet na kole, měli bychom shánět hlídání pro syna, který může v tu chvíli být s náma, mít zážitky s náma...
 Páája 


A co nemoc? 

(15.5.2006 8:52:12)
Chtěla jsem se zeptat,jak jste měli promyšlenou tu nepříjemnou variantu,že by někdo z vás jednoduše onemocněl?Mám 3 děti(10,7,1)a můžu říct,že nám na dovolených občas nějaké omarodí,je to pech,ale člověk s tím musí počítat a mít nějaké řešení.Předpokládám,že nemoc u dětí ve vozíčku byste asi neřešili(vždyť se"jen" vezli) a nějak byste asi v cestě pokračovali,ale co v případě nejstaršího synka,nebo vás,dospělých??
 Ales 
  • 

Re: A co nemoc? 

(15.5.2006 17:29:03)
Na takove veci samozrejme clovek musi myslet a nejjednodussi reseni na takove ceste je mit dost kamaradu, kteri jsou ochotni pro vas dojet autem kdyby nastala nejaka vazna komplikace, jako treba vazna nemoc. Pojisteni jsme meli, takze navstivit lekare by asi nebyl problem.
 Páája 


Re: Re: A co nemoc? 

(15.5.2006 18:39:18)
Ona by ta nemoc ani nemusela být vážná,myslím,že i obyčejné nachlazení se zvýšenou teplotou takovou cestu dokáže znemožnit.Každopádně jste měli obrovské štěstí.Já bych na tohle nervy opravdu neměla.
 Lenka 
  • 

užít si dovolenou 

(15.5.2006 15:14:08)
Autor má výhodu, že celé jeho rodině vyhovuje tento styl dovolené. Můj otec je podobně akční a coby dítko (kolem těch 8-9 let) jsem několik podobných dovolených po vlastech českých absolvovala. Ale za sebe musím říct, že na žádnou z nich v dobrém nevzpomínám, mně dovolená strávená na kole připadala spíš jako nutné zlo - nejde o to, že by mi vadilo nepohodlí, provizorní spaní atd , ale spíš co se týče toho kola. Já si jízdu skutečně moc neužívám, šlapání do pedálů považuji za ztracený čas, nebaví mne to, krajinu kolem sebe si rozhodně nevychutnám tak jak bych chtěla. Dávám přednost tomu, abych někam dojela třeba vlakem a pak můžu neomezeně dlouho vandrovat po krajině a zkoumat okolí. "Pěší" poznání krajiny považuju za mnohem kvalitnější než pouhý "průjezd kolmo". To si mnohé věci líp prohlídnu z oken autobusu nebo vlaku.
Vůbec se mnou nemusíte souhlasit, ale reprezentuju (asi) menšinu lidí, která se na kolech prostě nudí.
Mimochodem co se týče ostatních okolností podobné dovolené, cenově to vyjde zhruba stejně, protože minimálně ty samé peníze, které já investuji do rychlé dopravy na určené místo, cyklisté na několikadenní cestě, než se na to samé místo dokodrcají svépomocí, prostě "projí".
 Toranoko 
  • 

Re: užít si dovolenou 

(15.5.2006 20:33:36)
Ja mam rada, kdyz muzu treba na kole projet "nezajimave" oblasti, pesmo mi to nekdy prislo dost nadlouho, nez clovek dojde k vlaku, busu, jak to pojede, jestli vubec...ale je fakt, ze nekdy jsou zase s kolem potize...kam ho dat a tak.
Vetsinou se snazim uzivat si to, co zrovna je, at uz je to pobyt nebo cesta.
 kosicek 


Re: užít si dovolenou 

(16.5.2006 14:34:03)
Můj táta má na kolo stejný názor-je prostě vandrák tělam i duší a nějaké kolo je pro něj na obtíž-navíc na něm člověk spoustu věcí přehlédne a všude se nedostane-to je pravda. Já si myslím, že nejlepší je to střídat-chodit na vandry-do oblasti se vypravit vlakem a pak to tam celé zvandrovat. A pak mít nějaký cíl-třeba na druhé straně republiky a čas-tak to je nejlepší tam putovat několik dní na kole a pořádně cestu vychutnat.
S malými dětmi je to ale složité-nějakou takovou "nezávislou" dovču podniknout-dítě buď nechodí nebo nechodí dlouho a vy musíte nést veškeré vybavení a ještě dítě-to je lepší to všechno naložit na kolo a jet. Mě teda stačil jeden dvoudenní vandr po horách z nechodícím dítětem (téměř ročním)-dítě na břiše v šátku, vzádu bágl a manža bágl ze předu i v zádu (jako matka už si totiž nedovolím vyjít bez stanu pro jistotu sucha, a z kterého mi děcko v noci nikam neuteče-snad)-naštěstí jiný způsob dovolené neznám, tak to šlo :-)
 Svetlana. 


Super! 

(15.5.2006 22:19:36)
Tak ja predovsetkych obdivujem to, ze ste sa dokazali na taku dlhu cestu zbalit a vsetko to viest ... chodievame na ovela kratsie vylety :-) a vzdy mam s tymto najvacsi problem - vozik je vzdy plny, nehovoriac o bicykli spolujadzca.

Samozrejme vam zavidim tu odvahu a silu, aj ked bicyklovanie milujem a jazdim "stale", asi by mi stacila mensia trasa :-)
A kondicku!!!! :-)

Komentare typu pel, vyfuky, spina, prach a otlacene zadky - to snad netreba ani komentovat :-))
Hlavne nech su vsetci stastni a spokojni so SVOJIM sposobom zivota :-)

 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Super! 

(17.5.2006 11:27:24)
Myslim, ze dite, ktere zvladne fyzicky trihodinouvou prochazku v kocarku, lehce vzladne treba hodinovou prijizdku v sedacce a kole. V kocarku se take kodrca - odpruzeni je zde totozne, ne li nekdy horsi, pyly vdechuje sejne... mozna jen ty ridici :-)
No ale ja jezdim s triletym synem (vlastne 3,5 za par) on na kole s kolecky a ja za nim v tesne blizkosti na kolobezce. Ridici jsou tak moc ohleduplni, ze naposledy, kdyz jel proti autobus, tak kamion za nami zastavil a pak na ridic jeste zamaval :-))
Souhlasim s tim, ze na takovouhle cestu je treba mit radnou davku odvahy a velkou fyzicku.
 Ales 
  • 

Konec dobry, vsechno dobre 

(18.5.2006 14:32:36)
Zdravim vsechny, kteri prispeli do teto diskuze a dekuji vsem.
Myslim, ze ze smesi vsech prispevku jasne vyplyva, ze kazdy ma svuj nazor a ma na nej pravo. Brat nekomu pravo na zivot podle jeho vkusu by urcite nebylo moudre. To, ze jsme kazdy jiny, dela svet krasnym a rozmanitym.
Protoze uz je nad nase sily cist takto rozsahlou diskuzi a odpovidat na narceni a obvineni, ktera jsou opakem toho co jsem napsal vyse, prosime vas, jenz mate konkretni otazky k nasi ceste, napiste nam na e-mail, nebo jeste lepe na nasi internetovou stranku http://livepla.net/ctamazpatky.php
Vsem prejem krasne leto a mnoho niternych zazitku.
Ales, Katka a deti
 Sváťa 
  • 

Klobouk dolů 

(12.7.2007 9:42:17)
Přečetl jsem si článek.jak vyjela rodina se třemi dětmi z Litoměřic do Itálie.Nemám víc co bych k tomu dodal,než klobouk dolů,já bych to nedokázal a obdivuji to.Přeji mnoho dalších podobných zážitků té-
to rodince. Sváťa

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.