| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pravidla pro saunování s dětmi

 Celkem 29 názorů.
 Radka 
  • 

Děkuji  

(29.3.2006 14:47:38)
za podrobnosti.
 Laduš,Maruš 


Sauna a kašel 

(17.11.2007 9:08:57)
Dobrý den, začínám s malou (10 měsíců) chodit do sauny. Byly jsme tam zatím 2x a malá byla v pohodě. Tento týden dostala kašel, bez horečky, nyní už odeznívá. Mohu jít s ní do sauny po odeznění příznaků nebo až po době rekonvalescence, která trvá stejně dlouho jako kašel??? V příspěvku od pana Mikoláška jsem četla, že dobu rekonvalescence je potřeba dodržovat při akutních onemocněních a v případě kašle si nevím rady. V našem městě se se saunováním dětí začíná a není to skupinové, takže nevím, na koho se mám obrátit pro fundovanou radu. Mějte se hezky, Lada
 Iva +2 
  • 

Konečně info 

(29.3.2006 21:51:55)
Děkuji mnohokrát za informace o saunování s dětmi. Začali jsme na podzim s dětmi - 1,5 a 6 let a marně jsme hledali informace, jak na to. Napsal jste prosím nějakou příručku, knihu,..? děkuji.
 Renka + 3 


Funguje to 

(2.4.2006 13:52:56)
Dcera začala tento školní rok tj. od září pravidelně chodit do sauny v rámci školky. Ještě k tomu ji doma otužujeme. Od září až do teď měla jen 1x rýmu, která přešla za 3 dni. Minulý rok bylo viróz nepočítaně, posilovali jsme imunitu léky, ale nemělo to příliš vliv. Saunování je mnohem lepší.
 annnnna 


sauna pro těhotné? 

(2.4.2006 22:16:10)
ráda jsem chodila do sauny, teď jsem ve tretim mesici a mam z toho obavy. Casto je mi vsak zima, tak kdyby to bylo možné šla bych. Jak je to s miminky v břísk? Mohou do sauny?
 Ivana Procházková 


Re: sauna pro těhotné? 

(2.4.2006 23:19:33)
Mně moje gynekoložla saunu v těhotenství nedoporučila. Prý abych nezačala krvácet.. (Žádné obtíže jsem v těhu neměla.)
 Věra S. Clarisska 9, USA 
  • 

Školky se saunou 

(3.4.2006 1:20:18)
Teoreticky i přímo jsem se kdysi podílela na propagování saunování dětí podle Vašich podkladů. Nátačela jsem o Vás a Vaší práci pořad pro Rodinou poštu s Marií Voseckou a později propagovala Klub otužilých dětí v Ústavu zdravotní výchovy.
Moje děti chodily podle Vašeho návodu se školkou z "Podpetřína"s paní ředitelkou Kašákovou do Tyršova domu...Vím, že v té době (konec 60. a 70.léta) bylo několik školek (jedna někde na Praze 10, ve Vršovicích), které měly vlastní bazén a saunu . Velmi krásnou, s uměleckou keramikou (už tenkrát díky obětavosti a přispění rodičů). Existují ty školky ještě? Tedy přesněji otužují ještě děti( tak jako Vy už děti těch dětí)?
Víte o nějakém takovém "kolektivním" otužování dneska? Mohli by se podělit se svými zkušenostmi. Hlavně na venkově by se ve spolupráci s místními saunami třeba u sportovních klubů dalo leccsos vymyslet. Věra S.
 antonín mikolášek 
  • 

Re: Školky se saunou 

(7.12.2007 9:38:36)
Vážená paní S.,
potěšilo mně, že se přihlásila propagátorka saunování dětí z dřívejších dob. Dnes se znovu obnovuje skupinové skanování dětí v mateřských školách, kterým doporučujeme zžizování vlastní saun v zařízení. Považuji to za nejsprávnější pro děti předškolního věku a vedle saunování s dětmi v rodinných saunách se to osvědčuje. O praktické zkušenosti se s Vámi již může podělit mnoho školek, pokud budete chtít, vyhledám jejich adresy a poošlu. Pokouším se přesvědčit majitele malých soukromých saun, aby zařazovali do propgramu i společné saunování malých dětí s matkami, vymezené jen pro ně. Odmítám, aby byly do veřejných saun během saunování dospělých voděny i děti, byť se svými rodiči.
Sauny ve sporeovních klubech na venkově saunaqmi moc neoplývají a když, tak mají své zájmy. Tím spíše v profeionálních klubech. O saunování dětí by se měli starat především rodiče, nejlépe v domcích saunách, jak je to ve Finsku.
Saunoivá industrie již dodává perfektní sauny a jejich počet stoupoá ročně o tisíce. Považuji to za nejvhodnbější tendenci -spolus se saunami ve školách-
rozvoje saun u nás.
Srdečně zdravím "keep sauning"
Antonín Mikolášek
 Andrea 
  • 

Re: sauna pro těhotné? 

(12.12.2007 12:10:43)
Chodila jsem do sauny pravidelně před těhotenstvím a v těhotenství od 3 měsíce do sedmého a kousek. Není dobré začínat, ale pakliže člověk předtím chodil pravidelně, těhotenství probíhá normálně, tj.maminka je v naprostém pořádku, neměla by sauna vadit ba naopak. Cítila jsem se vždycky dobře, trochu jsem zkrátila čas strávený uvnitř, protože není dobré jít pak do ledové vody, ochlazuje se jen vlažnou vodou delší dobu. Byla jsem tedy uvnitř max. 10 minut (před těhu 15min). Tělo si samo řekne. Narodila se mi krásná zdravá holčička, nyní je jí 7 měsíců a je v naprostém pořádku. Doktoři v ČR se tohoto trendu pořád bojí, přímo to nezakáží, ale nedoporučují, dle mého názoru, protože s tím nemají zkušenosti. Avšak např ve Finsku se saunují těhotné skoro až do porodu a prý to usnadňuje porod. To nemůžu potvrdit, protože mi porod vyvolávali, protože byla holčička obr a vyvolávaný porod je vždycky špatný.. Jste-li naprosto zdravá a na saunu zvyklá, myslím že byste to mohla zkusit...
 Hrabáček 


sauna 

(3.4.2006 10:22:34)
Dobrý den pane doktore,

měla bych několik otázek:

- pokud má sauna blahodárné účinky na horní cesty dýchací asi je hloupé ptát se, zda se nemůže u dítěte (3r) s atopickým ekzémem projevit astma po saunování.

- jak je to u dětí již s projeveným astmatem

- píšete, že z reakcí na Váš článek dříve uveřejněný. Kde bych ho mohla najít?

Děkuji
 Matina Hořejší 
  • 

Je vhodné saunování pro kojící matku? 

(3.4.2006 11:00:20)
Prosím o odpověď, zda máte někdo informace či praktickou zkušenost se saunováním v době kojení dítěte. Ráda chodím do sauny, v současné době stále kojím svého šestiměsíčního syna a od návštěvy sauny mě všichni odrazují z důvodů ztráty mléka, "zkažení mléka". Zatím jsem nikdy neobjevila relevantní odpovědi, pouze zdroje "jedna paní povídala". Děkuji předem za více informací k této problematice.
 Akraška, 02/01+12/05 


Re: Je vhodné saunování pro kojící matku? 

(4.4.2006 23:07:31)
Ahoj Martino, já a mé dvě kamarádky, všechny máme 4 měsíční miminka, jsme byly před měsícem spolu v sauně. Na kojení to nemělo žádný vliv, snad jsme naopak měly mlíčka o něco víc, ale to se dá těžko posuzovat. V žádném případě jsme ale o mlíčko nepřišly, ani se "nezkazilo". A bylo to příjemné uvolnění. Toť má zkušenost.
 Jana 
  • 

Re: Je vhodné saunování pro kojící matku? 

(5.4.2006 12:49:40)
Ahoj Martino, já jsem při kojení chodila do sauny pravidelně a kojila jsem 21 měsíců, také několik mých kamarádek má jen pozitivní zkušenosti. Jen se může vlivem tepla samo spouštět mléko. Samozřejmě jsem se ochlazovala sprchou, ne ve společném bazénku...
 Lada (Julie 3,5mesíce) 
  • 

Re: Je vhodné saunování pro kojící matku? 

(5.4.2006 15:35:45)
Ahoj holky, jsem opravdu moc ráda, že čtu nějaké zkušenosti ze saunování při kojení. Mám saunu ráda, je to prima relaxace, po celou dobu těhotenství jsem si raději saunu odpustila. Ty komplikace, které by mohly nastat za to nestály. Ovšem teď bych velmi ráda šla, ale bojím se zánětu mléčné žlázy či ztráty mléka. Nikde jsem nemohla najít info o saunování v době kojení. Jsem ráda, že s tím máte kladnou zkušenost. Asi to zkusím. Děkuji.
 iveta 
  • 

Re: Je vhodné saunování pro kojící matku? 

(6.4.2006 11:07:50)
ahoj holky,

chodím do sauny ráda, chodila jsem i v těhotenství (nejlépe je být v sauně sama, pozor na veřejné sauny.) A chodím i ted s miminkem, začali jsme ve 3m. Na kojení to má vliv jen kladný, ale je pravda, že to dalo praci dohledat nějaké info o saunování, beru si sebou odsávačku a tvořící se mléko odsávám. Sauně zdar!!!
 Ivana Procházková 


Re: Je vhodné saunování pro kojící matku? 

(9.4.2006 19:05:28)
Martino,

já kojím rok a půl a v podzimních, zimních a brzkých jarních měsících se saunuji skoro každý týden, někdy i 2x do týdne (máme malou sauničku doma, takže se to dá časově v pohodě zvládat). Nikdy jsem s kojením potíže neměla, ke ztrátě mlíka nedošlo a k jeho zkažení snad také ne. Aspoň o tom nevím :).

Tak hodně zdaru při saunování :).
 petra+kulí 
  • 

Re: Re: Je vhodné saunování pro kojící matku? 

(15.4.2006 20:36:58)
Ahoj ráda bych se zeptala na vaší domácí saunu.Jak je velká,kde ji máte umístěnou, jak provádíte ochlazení a v neposlední řadě i na pořizovací cenu. Měli bychom doma prostor pro malou saunu,ale po té co jsem nakoukla na několik webových stránek firem ,které prodávají sauny jsem byla překvapena cenou,která se pohybovala okolo 80,000Kč za malý box pro 1 osobu.Děkuji za odpověď na mé otázky.Petra
 Hrabáček 


sauna po celý rok?? 

(3.4.2006 16:05:27)
Chtěla jsem se ještě pana doktora zeptat, od kdy do kdy se může s batolaty chodit do sauny, od podzimu do jara nebo celoročně, osobně jsem zatím pouze příležitostný "saunař"?? V letních měsících pokud je velké vedro, zřejmě nebude saunování vhodné nebo 5minutový pobyt v sauně při dodržení nižších telot apod. nevadí??
Díky
 jana 
  • 

??? 

(3.4.2006 20:34:17)
Nepřeháníte ty obavy ze společnosti dospělých ? Vidět hned kolem sebe pedofily mi připadá trochu praštěné.
 Klara 
  • 

Re: ??? 

(4.4.2006 10:24:33)
Jasne. Na pedofila muze narazit i venku. Nevim proc se toho bat v saune, kdyz je tam dite s rodici.
 EvaK, Kryštof04,Rozulína11/07 


Re: Re: Saunování s dospělými 

(9.4.2006 16:00:30)
Mám pocit, že více než pedofil měl autor na mysli hygienické podmínky.
 Eva Stejskalová, 2 děti 
  • 

Infrasauny a děti 

(30.8.2007 17:20:55)
Jsem velice ráda, že jsou u Vás k dispozici informace o tom, jak se saunovat s dětmi.
Ráda bych se v této souvislosti zeptala na infrasauny a děti.
Jsou infrasauny pro děti vůbec vhodné. Pokud ano, můžete mi dát nějaké informace či pravidlo pro saunování dětí v infrasaunách?

Také mne zaujaly informace o vysokých hygienických požadavcích kladených na sauny, v kterých se saunují malé děti. Je nějaký odkaz, kde bych tyto informace sehnala?

Děkuji moc za Váš čas a ještě přeji krásný den

Stejskalová Eva
 Katka 
  • 

Re 

(30.9.2007 12:19:18)
Moc děkuji za rady,moje dcera 3.5roku bude ve školce začínat se saunováním,je astmatička a minulý rok byla často nemocná,několikrát po sobě i hospitalizovaná,neustále jí byla nasazovaná ANTIBIOTIKA.Nyní užívá Ribomunil dop.z Imunologické ambulance,ale má opět virosu...Tak si myslím,že saunování nám nijak neublíží,spíše bude mít pro dcerčino zdraví přínos...Vyzkoušíme a uvidíme,potom posoudíme,ale rozhodně jsem i já příznivce saunování dětí i dospělých.Vyzkoušela jsem sama i parní saunu,je taky super!! Nashle a ještě jednou díky za příspěvky všem!! Ka.
 Lucka 
  • 

saunovani v Praze 

(22.2.2008 22:28:53)
Ahoj, chtela bych se zeptat, zda mi nekdo neporadite, kde je mozne se v Praze sanovat s detmi. Chtela bych to vyzkouset, ale stale nemuzu najit informace. Dekuji Lucka
 Darina 
  • 

Re: saunovani v Praze 

(30.5.2009 16:56:12)
Dobry den,se saunovanim kojencu a batolat zacinaji v hotelu STEP ve Vysocanech-presneji plavecky klub zabicka v ramci plaveckych kurzu, ale lze si saunu objednat i samostatne. info na http://www.plavani-zabicka.cz/ a http://www.plavani-zabicka.cz/akce/nabidka-saunovani-9
Ja bych se chtela zeptat, zdali mate nekdo zkusenosti s parni lazni.Ve Stepu je mozno ji vyuzivat po plavani a teplota je 40 - 45°C pri 95 - 100% vlhkosti.Je to stejne jako pri saunovani nebo se s batolaty (1rok) muze jit opakovane a jaka je idealni delka pobytu uvnitr?
 Jiří Marek 
  • 

dotaz - saunování 

(2.3.2008 17:47:34)
Dobrý den,
chtěl jsem Vás jako odborníka na saunování poprosit o zodpovězení následujícího dotazu.
V sauně se používají různé esence. V současné době jsou velmi populární tkz. solné jeskyně. Stejným způsobem si spousta lidí zapaluje svíčky v kemenné soli.
Je vhodné tuto kamennou sůl vzít do sauny, popřípadě ji na topidle polévat vodou? Mělo by to být vhodné pro dýchací cesty. Nepoškodí se něco v sauně.
Děkuji za odpověd
J.Marek
 Strach, dvě dcery 
  • 

společné saunování 

(22.3.2011 13:19:42)
Nevíte někdo, od kolika se smí do společné sauny? Je normální brát 11tiletou žabku do sauny s nahejma chlapama?
 Morkon 


Re: společné saunování 

(29.3.2011 9:47:12)
Obecne to neni omezeno. Zalezi asi na te konkretni saune, ale jeste jsem se s omezenim nesetkal. Takze zalezi spis na Vas. Zhodnotit hygienicka rizika, vhodnost prostredi apod ...
 Sona 
  • 

saunovani - 8mi mesicni kojenec 

(23.11.2011 23:15:16)
Dobry den, pane doktore! Minuly tyden jsem byla poprve v uplne nove saune pro deti se svym 8mi mesicnim synem. Peclive jsem si predtim precetla dostupne informace o saunovani kojencu a malych deti. Chtela jsem se zeptat, proc nedoporucujete sprchovat (ochladit) po saunovani u malych deti zatyli a hlavu. Myslela jsem si, ze prave to je docela dulezite.
Dekuji za odpoved a za vse, co pro osvetu v oblasti saunovani delate!Sona

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.