| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pomozte Dominičkovi!

 Celkem 144 názorů.
 Boudicca 


Otázky 

(28.3.2006 9:40:03)
Kde jste, Vy všichni přispěvatelé teď? Kde jste Vy, kteří přísně dbáte na pravopis, kde jste Vy, zastánci vlastní zodovědnosti za zdraví dítěte, kde jste Vy, co ani na vteřinu nespustíte dítě z očí, kde jste Vy, co máte vždy a na všechno radikální názor????? Najednou je tu jako po vymření. Přitom tomuto článku by bylo co vytknout, bylo by dost sporných bodů, o kterých se dá diskutovat..... Ale nikdo z nás nechce ublížit už tak těžce zkoušeným rodičům, najednou jsme všichni ohleduplní - a tak to má asi být......


Přeji Dominičkovi a jeho blízkým, aby vše dobře dopadlo a posílám svůj finanční přispěvek, i když mám spoustu dalších otázek. Více informací o Dominičkovi získáte na www.dominicek.cz
 miskus+Matěj 24.7.04+Miki 2/01 


Re: Otázky 

(28.3.2006 9:57:26)
Jsem odpůrcem všech nadací a neziskových organizací. Myslím, že spousty peněz se v tomto případě k dětem ani nedostane, a proto málokdy přispívám na tyto organizace - cílená pomoc určitému člověku, zválště jde-li o dítě je ale něco jiného. Proto posílám ihned svůj fin. příspěvek pro Dominička - nejde o velikou částku, ale snad i ta přispěje a pomůže nasbírat potřebnou sumu.
Při čtení příspěvku mi běhal mráz po zádech.....hlavně při představě, že se to může přihodit i mým dětem.....proto jdu poslat korunky....
 Xantipa. 


Re: Re: je nutné dodat 

(28.3.2006 10:37:32)
Miskusi, je nutné dodat, že naopak já bych nikdy nepřispívala na účet tzv. jen tak, pouze přes nadaci. Tento účet pro Dominička zřídila a spravuje VDV Olgy Havlové a je nutné uvést správný VS, aby ty peníze šly přímo na Dominika. Já posílala na účet peníze na konci roku, ale protože tam je prý stále málo peněz, pošlu i teď. Nezanedbatelné také je, že částka zaslaná na účet je odčitatelná položka v rámci daňového přiznání - tak pomůžeme dítěti a trochu si můžeme i snížit daně.
 Sláfka 


taky trochu 

(28.3.2006 11:20:56)
Tak jsem také přispěla s troškou do mlýna... Snad se to nakonec podaří.
 Channah 
  • 

Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 11:17:12)
Jano,
proč se tolik rozčilujete? Vždyť ten článek byl zveřejněn dnes, tak je pochopitelné, že se hned bouřlivá diskuse kolem nestrhne,nesedí všichni u počítače.

Na podobné neštěstí vždy ráda přispěju, jen je třeba si dobře ověřit, aby penízky šly tam, kam mají.

Přeju rodičům Dominička hodně síly!!!! Nemáme co jiného dát, pošleme aspoň vzpomínku a nějaké ty peníze....

p.s. Redakce, proč zveřejňuete dva podobné články v jeden den? Myslím, že se nasbírá méně peněz, než kdyby to bylo samostatně....

Channah
 Boudicca 


Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 11:30:05)
Já se vůbec nezlobím, já se podivuji a kladu otázky. U jiného tématu v tuto dobu je již mnoho všelijakých názorů......nešlo mi o to, aby každý finančně přispěl, šlo mi jen o to, aby se ti, kteří budou můj příspěvek číst, trochu zamysleli.
 Hedvika 
  • 

Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 12:15:24)
No, Jano, já jsem se spíš zamyslela nad tím, proč si myslíš, že máš právo k takovýmto moralizujícím výkřikům.

Oba příběhy jsou velice smutné a už si píšu čísla účtů.
 Boudicca 


Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 12:28:55)
Hedviko, pokud považujete moje výroky za moralizující a myslíte si, že já nemám právo je vyřknout, řekněte mi, prosím, kdo, dle Vašeho názoru, ten nárok má. Nemyslím si, že na vyjádření vlastního názoru potřebuji doložit morální kredit, a už vůbec ne na tomto serveru. Chtěla jsem jenom jemně naťuknout fakt, že jakmile jde o tyto smutné příběhy, nikdo se neodváží tak vášnivě kritizovat, jako v případě článků o porodech, sociálních dávkách, kakání a čůrání. A z faktické stránky by se asi skutečnosti ke kritice (event. polemice) našly.....
 Hedvika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 13:43:51)
Jano, podle mě to teda "jemné naťuknutí" nebylo, spíš série mírně hysterických výkřiků. Ale nic, hlavně že obě pošleme peníze.
 Boudicca 


Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 13:46:54)
Hedviko, asi opravdu nemá smysl zde o čemkoli diskutovat, z textu zřejmě někdo odtuší hysterii a někdo jiný cynismus, další zase ironii. Záleží na tom, co kdo chce vidět. Věrte, že já mám do hysterie daleko, na mě se hodí spíše ta ironie.... :-)
 Katka S., 2 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(2.5.2006 10:09:14)
Nic ve zlém, ale nějak jsem v Janině příspěvku histerii nenašla a fakt nevím, co tady celou dobu řešíte a čím si Jana vysloužila vaši bujarý zájem. Pokud se týče mě, přeji Dominikovi jen to nejlepší a jeho rodičům neskonalou vytrvalost a sílu v boji proti "osudu". A to vše i přes to, že s touto formou žádosti o pomoc, jakým je jejich dopis a stránky nesouhlasím ...
 Katka S., 2 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(2.5.2006 10:49:51)
hysterie samo že tvrdé y ..... Nějak jsem se upísla .....
 Linda, Evička 20.9.2005 
  • 

Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 13:50:27)
Ale Jano, vždyť to je přece dobře, že nikdo nezačal kritizovat úroveň článku, svědčí to o tom, že přece jen nejsme tak zkažení. Máte asi špatnou náladu, dnes nesvítí sluníčko, ale zítra bude, už taky posílám pár korunek.
 VeraK 


Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 20:14:01)
Já si nemyslím, že pokud někdo zkritizuje pravopisnou stránku článku, je zkažený. To snad není, jen vyjadřuje svůj názor. Ale proto, že je jiný než názor ostatních, nemusí být špatný. Mě třeba pravopisné chyby v textu vadí hodně.

Dominička je mi samozřejmě líto, hrozně moc. Nechci tvrdit, že jsem dokonalá matka a že by se mi nic takového nemohlo stát. Dělám vše pro to, aby se nic podobného nestalo, ale to není záruka, že se skutečně nic nestane. Je mi divná jiná věc - rodiče žádají o finanční pomoc, to je jistě pochopitelné, ale musí do Německa jet s chlapečkem OBA? Nestačila by matka? To mi přijde trochu přepych, aby tam jeli oba, pokud na to nemají peníze. Tak a teď mě kamenujte!!!!!
 Boudicca 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 20:59:15)
Věro, to jsou přesně ty otázky, které si kladu já.... A je jich ještě více. Ale to se přece nesluší, hledat vady na takovém smutném příběhu.... (myšleno ironicky). Jsi z nás zatím jediná a první, kdo to řekl na rovinu a nahlas, já jsem se odvážila pouze naznačovat. Díky za odvahu!
 maxik 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 23:36:18)
Já tě kamenovat nebudu... gramatika nejde každému, ale každý má někoho známého, komu jde lépe a může mu text před uveřejněním zkontrolovat a případně upravit. A taky uvažuju, proč oba - hlavně vzhledem k tomu, že se jedná o dlouhodobou hospitalizaci v zahraničí a oni mají ještě dvě další děti. Ty nejsou vážně nemocné, ale taky mají právo na rodiče, nebo se mýlím?
 Linda, Evička 20.9.2005 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(29.3.2006 12:06:32)
No, Vero, nekritizuji ty, co hodnotí gramatckou úroveň článků, ale přišlo by mi zkažené kdyby kritizovaly takovýto článek. Zkusme být trochu méně vztahovačné.
 VeraK 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(29.3.2006 19:41:17)
Já pořád nechápu, proč by to mělo být zkažené. Protože je tento článek citověji laděný než ostatní? To přece pořád není důvod pro tolerování pravopisných chyb. Ale co člověk, to názor:-)).
 kolemjdoucí 
  • 

odvrácená tvář hodných mamilinek 

(29.3.2006 20:07:55)
Kolik anetických psychopatek je mezi těmi maminečkami a mamilinkami. Jak se najednou od někud u "příhodných" témat vyrojí a jak vosy a bodají.
 VeraK 


Re: odvrácená tvář hodných mamilinek 

(30.3.2006 8:06:18)
Podle tebe jsem anetický psychopat, protože mi vadí pravopisné chyby? To myslíš vážně? Navíc jsem v tomto článku chyby nekritizovala, pouze jsem napsala, že mi vadí v jakémkoli článku. Mám jen svůj názor. To tebe zřejmě názory, které se neshodují s tvými, hodně iritují, že? A to je ten důvod, proč se tady oháníš diagnózou psychopata jako indián tomahavkem. To svědčí o tvé schopnosti vést dialog, nediskutuješ, pouze urážíš, a to ještě dost nesmyslně.
 Romana P. 
  • 

Re: Re: odvrácená tvář hodných mamilinek 

(30.3.2006 9:55:54)
Já si myslím, že důležitější je snad obsah článku, než jeho dokonalá gramatika.
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(30.3.2006 11:57:29)
Věro, ty máš dojem, že kdybys šílela bolestí pro život nejmilovanější, který visí na vlásku, že by bylo NORMÁLNÍ, abys ještě sledovala svůj pravopis? Kdyby ti dítě zůstalo trčet v hořícím domě, dbala bys snad více na to, zda máš dokonalý make-up než na to, jak honem to dítě zachránit i třeba přesto, že utrpíš taková zranění, která už nikdy žádný make-up nespraví?
 Olina 
  • 

To není totéž Mirko. 

(30.3.2006 15:17:07)
Pokud bych někoho písemně žádala o pomoc a nebyla bych v tísněna pouhými vteřinami, snažila bych se to napsat tak, abych ho neurážela vlastní nedbalostí. Můj osobní názor je, že ti na tom člověku zas až tak nezáleží, když to odflákneš. A také ti nezáleží co si o tobě myslí. Jsem samozřejmě pro pomoc v každém případě, ale kdybych žádala já, já osobně, dala bych si záležet. A umí neumí neberu, od toho jsou snad pravidla. Na všechno to asi nestačí, ale stačí to k prokázání zdvořilosti.

Já osobně se domnívám, že v kontextu pohrdání kvalitním písemným projevem, můžeme odhodit i ostatní zbytečnosti,jako například: dobrý den, děkuji,prosím...Vždyť také nemají vliv na obsah našeho projevu. No ono se to už děje, takže můžete být spokojené.

Pokud jde o požár domu s nejdražšími, tak tam očividně platí jiná pravidla. A nejen pro komunikaci.
 MirkaEyrová 


Re: To není totéž Mirko. 

(30.3.2006 23:02:00)
Pravda je, že jsem článek nečetla, takže nevím, v jakém je vyznění. Sama si myslím, že bych s pravidly zas až takové problémy neměla, píšu ráda a snažím se:-) Ale spíš než na "rychlost akce" jsem měla na mysli "emoční sílu" situace. Asi kdybych byla strachy bez sebe, nešťastná, za sebou fůru probdělých nocí a celé dny probrečela, možná bych pomalu neviděla na klávesnici, co tam datlím, natož by se mi vybavovala nějaká pravidla. A to jsem já, která má většinu zásad "v oku", jen občas se musím zamyslet, a zcela výjimečně koukám do pravidel. Co ale lidi, kterým pravopis nikdy moc nešel (není nikde psáno, že server Rodina užívají výhradně vysokoškolačky, popř. středoškolačky s vyznamenáním) - a aby psali bezchybně, museli by se na spoustu věcí dívat do knížek?
Chtěla jsem prostě říct, že jestliže se člověk div nehroutí bolestí a žalem, je skoro kruté ho sjet za to, že mu semtam ujede pravopis. Mně samozřejmě hrubky taky lehce rvou oči, ale jedno je mi jasné - že naprosto a vůbec nejde o pravopis (a jiné řekněme formality), ale o obsah sdělení a tón, jaký pisatel užívá. Prosím, sepsujte si klidně nafoukance, který každému vyčte nos mezi očima. Ale hulákat na normálního člověka, aby si dal pozor na hrubky, jestliže tento říká slušným tónem něco významného, je poněkud malicherné.
 Monika 
  • 

Re: To není totéž Mirko. 

(2.4.2006 21:36:17)
Chtěla jsem jen napsat k té gramatice: se vší pravděpodobností došlo k záměně textů v redakci, anebo k chybě při odesílání podkladů... Paní Lucii, maminku Dominika znám přes jiné stránky, a pomáhala jsem jí text uvést do správnosti po stránce gramatické, syntaktické, lexikální i stylistické, aniž by došlo k narušení obsahu. Pokuds e podíváte na www.dominicek.cz, najdete tam tu správnou "jazykově učesanou" variantu Dominičkova příběhu. Monika.
 VeraK 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(30.3.2006 15:49:34)
Mirko,
Olina odpověděla za mě. Srovnáváš nesrovnatelné. Pokud budu někde uveřej
 VeraK 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(30.3.2006 15:57:07)
Omlouvám se, omylem jsem odklepla enter a nedokončené se odeslalo. Chtěla jsem napsat, že pokud budu někde uveřejňovat článek, ve kterém žádám o pomoc, opravdu budu dbát na to, aby byl bez pravopisných chyb a dobře stylizovaný. A myslím si, že to je normální. Pravidla jsou od toho, abychom je dodržovali. Tady nejde o vteřiny, srovnání s hořícím domem není na místě.
 Bětule, klouček 1,5 roku 
  • 

Proč klást podmínky pro zaslání peněz?!? 

(2.4.2006 16:16:46)
S hrůzou v srdci jsem si přečetla článek, který jedna z nás maminek prožila a odvážila se napsat, i když s gramatickými chybami, ale za to autenticky. Je mi celé rodiny, nejen malého Dominička, ale i rodičů a sourozenců, hodně líto.
Zatím jsem nikdy za žádný článek neodpovídala, teď je to poprvé, ale musela jsem.
Strašně mě rozesmutnilo a zklamalo, že vůbec někdo (některá máma od malých dětí) může v takovém případě kritizovat gramatiku(?!?), nebo řešit, zda má jet do Hamburku jen jeden rodič, a co sourozenci. To je snad na zvážení Dominikových rodičů a sourozenců, jak chtějí tuto situaci řešit, naprosto chápu, že u tak důležitého zásahu do života a zdraví dítěte chtějí být oba rodiče, oba syna zplodili, vychovávali, 3x vypiplávali a teď je nějaké maminky "sudičky" chtějí soudit za to, že nemají dost peněz,ať to tedy udělají jinak? Vždyť pobyt v Hamburku není dovolená, ani výlet, bude to něco, co bych nikdy nechtěla prožít a doufám, že Bůh dá, a nikdy neprožiji! Něco, čeho se ve skrytu duše strašně bojím, protože mám velmi živé, zvědavé a všetečné dítě!!!
Pokud peníze posílat nechcete, neposílejte, pokud chcete, zašlete, ale bez takových hrůzných připomínek, podmínek a otazníků...
 Kačka, Honzík 19 měs. 
  • 

Re: Proč klást podmínky pro zaslání peněz?!? 

(24.4.2006 19:29:33)
Bětulko, to bylo přesné. Všechny správné maminky měly napsat: Posílám co nejvíc peněz. Držím pěsti ať se Dominik uzdraví!!
Ten článek mnou přímo otřásl a nechápu jak někdo mohl myslet na něco jiného než na toho malého chlapečka. Je mi jedno kolik chyb napsala jeho chudák maminka, myslím , že na prvním místě je Dominik. To by jsme si měly uvědomit všechny. Je mi do pláče ještě teď a jdu obejmout mého malého chlapečka.
 Katka S., 2 děti 
  • 

Re: Proč klást podmínky pro zaslání peněz?!? 

(2.5.2006 10:27:33)
No upřímně pochybuji, že celý dopis psala sama maminka Dominika a viz. výše se potvrdilo, že jí s úpravami bylo pomoženo. Takže kontrola pravopisu a chyb je v tomto případě na místě a pokud od někoho něco chci a potřebuji, je slušností žádat o to v určité formě. A pokud to chcete slyšet, tak já osobně bych poslala své dítě klidně napřed za cenu toho, že tam s ním nebude celá moje a manželova rodina i se psem. První peníze, které by pokryly náklady na operaci a hospitalizaci dítěte, bych okamžitě využila na to potřebné, k čemu byly určeny. I za cenu, že bych v Hamburku bydlela pod mostem. Máte pravdu, mají právo tam být oba, ale ať to nechtějí zaplatit od ostatních. Je prosba o pomoc a prosba o "pomoc" a já rozlišuji, co je opravdu ale opravdu potřeba a co už je "nabytečný luxus". Hezký den!
 Katka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(2.4.2006 17:10:37)
Vero, kdyz vam tak vadi chyby, proc si nejprve neprectete svuj prispevek? Treba "me vadi", spravne by bylo MNE vadi. Komu? 3.pad, tedy mne s hackem.

Dominicka je mi lito a penize jsme samozrejme poslala. Moc drzim palce.
A protoze jsem sama zazila operaci dcery, byt ne takoveho razu, tak vim, ze manzelova pritomnost byla pro me k nezaplaceni.
 Radka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 13:51:29)
Já jsem žádné nenašla. Možná ani ostatní ne. Také bude asi zádrhel v tom, že zatímco na kakání a čůrání mají lidi velmi různé názory, tak úraz dítěte je nám prostě všem líto.
 Gabina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 23:00:15)
Radko,trefa do cerneho.Neni co dodat.
Posilam taky prispevek a verim, ze Dominik to vse bude mit brzy za sebou.

Bud cloveka po precteni zasahne to dulezity prvotni a chci pomoci, nebo vidim omacku,neco mi vadi a rozhodnu se nereagovat. Hotovo. Na co nejaky reci okolo a stourani se....


 Lucin+Anna Evelyn/Lisa Marie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(29.3.2006 9:19:58)
Gabino,
mas naprostou pravdu! Chce-li clovek opravdu pomoci, tak se v nicem nestoura, posle penize a popreje hodne sil!
 Gabina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(29.3.2006 13:50:24)
Ahoj,
a to jsi jeste mozna necetla ostatni prispevky z 29.3. Podivej se na konec. Nejak mi neni jasny, jak se nekdo muze v takovem pribehu stourat. Jestli pojedou do Hamburku oba rodice, nebo jeden apod. To uz asi zrovna neni v cene operace milionova polozka a docela chapu, ze tam chteji byt oba. Uz pro dusevni podporu.
Odeslala jsem penize a uz se do diskuse radsi ani nebudu vracet, akorat mam pak vztek. Zdravim!!!!!
 Lucin+Anna Evelyn/Lisa Marie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč se tak zlobíte? 

(31.3.2006 11:16:10)
Je mi lito, ze je tolik lidi zahorklych! Me vubec nenapadlo, abych se zamyslela nad tim, jestli pojedou i rodice. Tady jde hlavne o toho klucinu, ktery potrebuje pomoc. A jestli maminka kritizuje doktory? Vim, vsichni jsme lide, tak kazdy muze udelat chybu. Ale ja byt na jejim miste, tak bych byla taky nespokojena, vzdyt by se jednalo o meho broucka, pro ktereho chci to nej!
Chapu te, ze uz sem ani nechces nahlizet, ja jsem take znechucena! Tak se mej...

PS:Omlouvam se, ze pisu bez carek, ale jsem v cizine, tak snad to po me prelustis.
 Havranpírka 


Re: Proč se tak zlobíte? 

(28.3.2006 12:11:28)
Souhlasím s Channah, že by asi bylo lepší neuveřejňovat tyto články oba naráz.

Ale děkuji za uveřejnění linku na m*m*b, po přečtení můžu potvrdit, že tam chodí sama Kubíkova maminka, takže najednou ten trochu anonymní článek tady na Rodině dostal aspoň pro mě velmi konkrétní obrysy.

 Dita 
  • 

Re: Otázky 

(28.3.2006 12:34:51)
To čekáš, že se všichni nahrnou v půl desátý ráno k počítači? Jsou i jiné ranní rituály.
 Majka 
  • 

Re: Otázky 

(30.3.2006 10:16:25)
Trocha nutné hysterie, že?
 Hedva,2 děti 
  • 

Re: Otázky 

(2.4.2006 16:35:21)
Pozdě brečet na rozlitým mlíkem,ale nešlo ten fritovací hrnec posunout dál???...
 Emilecka 


Mě se dítě mojí vinou neublíží,ale je mi Domči líto.................. 

(5.4.2006 21:38:35)
Já zastávám stejný názor, tím myslím ten, že je třeba takovým věcem předcházet. Mám divokou holčičku, má skoro 3 roky. Naše dcerka na operaci byla, narodila se s nemocnou ledvinou a nevybírala jsem si nemocnici, ve které ji budou operovat, děkuji všem, kteří se v Olomouci na této operaci podíleli a jsem vděčná, že je v pořádku. A nebyla to moje vina, měla vrozenou vadu. Nemůžu si pomoct, ale musela jsem to napsat. Malého Dominika je mi líto, ale když necháte šňůru v dosahu, co očekáváte? Že si jí to dítě nevšimne? Každý mi říká, že jsem úzkostlivá matka, ale mě se nic takového doma nestává, aby se dítě opařilo, nebo něco podobného. Takové věci vůbec v dosahu nemá. Je mi jej moc líto, opravdu. Vás ale ani ne, teď myslím rodiče. Přeji, ať to dobře dopadne. Mějte se.
 Kača, Honzík 19 měs. 
  • 

Re: Mě se dítě mojí vinou neublíží,ale je mi Domči líto.................. 

(25.4.2006 11:14:29)
Emilecko, zamyslela ses někdy nad tím kolikrát si to ta maminka asi vyčítala? Nepřipadá ti trochu jako hyenismus jí ještě takhle ubližovat a dělat moralistku, která nikdy nic neudělá špatně? Já jsem taky podle ostatních možná přehnaně úzkostlivá matka, ale nikdy bych nemohla prohlásit, že tohle by se mi nemohlo stát. Někdy mám pocit, že děti mají instinkt vybrat si mezi sto věcmi tu jedinou, která je nebezpečná. Neříkám, že tu maminku omlouvám, ale už trpěla dost. Jestli nechceš tak peníze neposílej, ale neubližuj ještě víc.
 Emilecka 


Otázky 

(5.4.2006 21:52:24)
A několik milionů je přesně kolik? Nebo si chcete i zařídit byt? Já jsem ani ze stránek Dominik.cz, ani z ostatních věcí nenabyla jistoty, že to je na tu operaci. Když si založím www.emilecka.cz pošlete mi taky peníze? A až ty peníze seženete, přeplatek vrátíte? Mě se to fakt nelíbí. Mě je Dominika líto, ale co když už jste na tu operaci vydělali? Já jsem neskutečný pesimista a lidem zásadně nevěřím, ale ona na to bohužel ani není doba, aby se věřilo všemu a všem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 kamila 
  • 

Re: Otázky 

(7.4.2006 0:15:33)
Jak můžou být některé ženské tak blbé.Podívejte se na www.dominicek.estranky.cz je tam úplně vše .A pokud máte nějaké pochybnosti můžete si zavolat na číslo nadace - bezplatné podotýkám . Dominičku a maminko a tatínku Vám přeji jen zdravíčko a spousty síly a štěstíčka, zasloužíte si to . Pokud tady tuhle diskuzi čtete nic si s toho nedělejte , tahle paní Vám zřejmě zavidí miliony které nejsou Vaše a které nemáte schované pod polštářem, ale které jsou u nadace Olgy Havlové a budou sloužit na operaci Vašeho krásného chlapečka . Vše dobře zkončí nebojte se .
A pro další tupce na těch webových stránkách je i pravidelně aktualizována částka - vybraná !!! tak ne budete někoho odsuzovat neprávem, zjistěte si fakta .
 Venďas 


Re: Samozřejmě 

(2.4.2006 22:03:10)
Člověk si neuvědomí co ho může běhěm vteřiny potkat a co za utpení ho může čekat. Mrazí mi při té představě a hned zítra dávám příkaz do banky a přispěju alespoň troškou. Držím palce!!!!!!
 Jane23 
  • 

Trocha pokory..... 

(6.4.2006 17:38:26)
Je mi lito rodicu, vsech blizkych, ale hlavne maleho Dominika. Moc bych mu prala, aby mohl zase zacit *normalni* zivot, coz je, ale v jeho pripade dost relativni pojem. Mamince bych jenom rada pripomela, ze vsem starostem s doktory se mohl jeji syn vyhnout, jen kdyby..... a je zde to vsudypritomne kdyby.... Kdyby se dodrzela standardni pravidla bezpecnosti v domacnosti s malymi detmi, tak....... tak by se pravdepodobne Dominik dnes mohl tesit ze vsednich radosti jako ostatni deti jeho veku........., ale uz se stalo a je treba postavit se tomu a zacit to resit.
Toto neberte prosim jako vycitky, na to nemam pravo a ani bych si nedovolila nekoho soudit, chapu, jak musite byt zoufala a nestastna, ale misto stezovani si a zoufaleho kopani kolem sebe a hledani vinika, kdo stav Vaseho syna zhorsil, by mozna neskodila trocha pokory a podekovani tem, kteri Vam jiz pomohli, ne? Nez se zacnete rozcilovat, ze pro Vas nikdo nic nedela, ze byla zanedbana pece, zacnete prosim u sebe, kde se vlastne stala prvni chyba, jez spustila lavinu vseho, co jste od onoho osudneho dne museli prozit?
Soucitim s Vami a preji Vam aby Vas pripad v co nejkratsi dobe co nejlepe dopadl. A budu se tesit, az si na strankach rodiny prectu nejen o uspesne transplantaci, ale take o uspesnem zarazeni Dominika do bezneho zivota. Drzim palce Jana M. (sama mam dve dcery 1,5 a 6 let)



 Jana  
  • 

Re: Trocha pokory..... 

(6.4.2006 22:07:47)
Milá dámo až Ti někdo Tvé dítě v nemocncici málem zmrzačí a ještě k tomu zanedbají péči chtěla bych Vás vidět jak pak Vy matka nebudete kopat kolem sebe !!!! Píšete, že to myslíte dobře, ale jste falešná až to praští !!! Udělala bych to samé a věřte, že kdyby mi někdo dítě málem zabil - chovala bych se stejně jako Burdovi !!! Na pozoru a už bych nevěřila!!! Nevím taky proč všichni píšete na paní Lucii , že to ona je ta špatná - ne není - je to milující maminka , která se snaží pro svého syna udělat maximum !!!
 mamina+4 


Dominiček 

(28.3.2006 11:06:26)
Ani nevím co napsat,je mi Dominička i jeho rodičů moc líto.Nikdy bych nevěřila kolik komplikací může nastat z takového úrazu.Když jsem to četla,uvědomila jsem si,že na takové věci jako je friťák,horká voda atd.bych měla dávat mnohem větší pozor.Taky mám malé děti a vůbec si nedokážu představit,že bych zvládla jak fyzicky,ale hlavně psychycky takové nemocniční martýrium.Moc přeji ,aby se nastřádalo dost peněz a transplantace Dominičkovi pomohla a trochu mu i jeho rodičům usnadnila život.Příspěvek posílám hned
 Ája, Maty 5/04 


Re: Dominiček 

(28.3.2006 11:29:34)
Sleduji osud Dominička a jeho rodičů už od prosince loňského roku, kdy jsem také posílala v rámci svých možností finanční příspěvek. Chtěla jsem se zeptat, jestli třeba není šance, že by pojišťovna hradila aspoň něco,nějakou menší část,pokud by se vybrala většina peněz?
 Šárka, Anička 30.8.05 


Re: Re: Dominiček 

(28.3.2006 12:20:17)
Ájo, bohužel.... Pokud se tato operace provádí už v naší republice, uhradí ji pojišťovna u nás. Něco jiného by bylo, pokud by nebyla jiná možnost, než podstoupit operaci v zahraničí.
 Kačka+Miška+Eli+Anička 


Re: Re: Dominiček 

(28.3.2006 12:22:39)
Taky nevím, co napsat :o(. Je mi to moc líto a přeju Dominičkovi, aby se penízky našly a on se uzdravil. Taky bych chtěla přát sílu rodičům, určitě jí potřebují.


dávám odkaz na stránky ohledně prevence úrazů

http://www.detstvibezurazu.cz/
 Karina 
  • 

Prevence 

(28.3.2006 12:44:16)
Mam 2 male deti a takovymto nebezpecnym urazum se prece da predchazet- nenechavat fritak, hrnce s vrouci voudou, jedovate kytky, noze atd. atd. v dosahu deti- nikdy!!!
 Martina+dva miláčkové 


Re: Prevence 

(28.3.2006 12:57:10)
Karino,
já myslím, že to všichni víme. Dokonce i Ti, co děti ještě nemají. Jenže, bohužel, se to stává a pak už musí člověk jen doufat a "žebrat", aby bylo z čeho uhradit operaci.... Myslím, že Dominikovi rodiče si dnes rvou vlasy na hlavě a už by se jim to nikdy nestalo.....
Dominičkovi i jeho rodičům z celého srdce přeji, ať se peníze nasbírají co nejříve a transplantace ať je úspěšná. A nám ostatním - ať každý večer usínáme s luxusním pocitem, že naše děti jsou zdravé a šťastné. A s tím samým pocitem ať se i probouzíme.
 Karina 
  • 

Re: Re: Prevence 

(28.3.2006 13:10:42)
Ja vim. Ted jsem si dokonce vzpomnela na dcerku sve kamaradky, ktera na sebe ve vterine nepozornosti prevratila konvici s varicim cajem. Odnesla to nastesti jen rucicka a cast zadicek. Ted ma segra rocniho kluka a ten je uplne k neuhlidani.
 Lucin+Anna Evelyn/Lisa Marie 


Re: Prevence 

(28.3.2006 13:12:05)
Karino,
pravdu mas, ale kolikrat se cloveku stane, ze neda pozor ani sam na sebe a v nestastnou chvilku se stane uraz. Jen u dospeleho to nebyva tak tragicke. Urcite nejsi nijak vyjmecna, a ze se ti samotne nikdy nic nestalo, to snad poprit nemuzes. U deti je to mnohem narocnejsi, tak i kdyz sveho potomka rodic strezi, muze se vloudit chybicka. Jinak ti preji, aby ti tve strezeni vzdy vychazelo, abychom jednou nemuseli posilat penize tobe.
 Pája+Píno1/03+Lucinka8/05 


Re: Re: Dominiček 

(28.3.2006 14:27:56)
Já přeji Dominikovi taky hodně štěstí a hodně sil k uzdravení. Na konto mu ráda přispěju, jen asi ještě ověřím. Taky se bojím někam posílat peníze, moc mě mrzí, když pak někde čtu jak může někdo zneužít neštěstí druhého, nebo si to dokonce vymyslet.(bohužel jsem se s tím setkala třeba loni v létě. Ségra pracovala pro nějakou nadaci a prodávali přáníčka, Přání stála 270Kč, oni měli 100 z prodeje, něco měl dostat pán, co to organizoval a něco přes 100 mělo jít jedné postižené holčině na speciální postel. Prodávajících bylo hodně a koncem léta bylo prodáno tolik, že by z toho byly ty posletele minimálně dvé (asi přes 200.000 Kč a ten pán to všechno sbalil a holka chudák nedostala vůbec nic. Ségra dostávala peníze rovnou z prodeje, ale zbytek si ponechal jistý pán.)

Něco málo bych článku přeci jen vytkla. Když jsem začala číst, málem jsem se rozbrečela a je to všechno hrozný, ale ten článek se mi zdá moc dlouhý, tak po první polovině mě to přestávalo bavit a několi odstavců jsem pak už překočila.
A k prevenci, on je to většinou jen mžik.
 Romana 
  • 

Re: Re: Re: Dominiček 

(28.3.2006 22:32:57)
Pájo - článek byl na tvůj vkus moc dlouhý, ke konci už tě to nebavilo číst..... Uvědomuješ si vůbec, že jsou to pravdivě popsané útrapy čtyřletého chlapečka a jeho rodičů? Určitě bys nechtěla být na jejich místě.
Já osobně nechápu to, že někteří přispěvovatelé této diskuze mohou být tak bez citu.... Místo, aby tento článek u tebe vzbudil lítost, tak tě unavil.
Jsem z toho dost znechucena.
 Lucin+Anna Evelyn/Lisa Marie 


Hlavne zdravi, stesti! 

(28.3.2006 12:58:42)
Pri cteni clanku jsem mela slzicky na krajicku, jak tezka musi byt situace rodicu i Dominicka. Jak je zivot nemilosrdny! Jak mala chvilicka dokaze rozbourat stesti! Penize jsou to nejmensi, co clovek pro vas muze udelat! Drzim moc palce a stale budu na Dominicka myslet!
 Aneka 
  • 

Nezkobte se na mne, ale 

(28.3.2006 22:16:24)
Tento příběh jsem viděla v televizi a samozřejmě je mi chlapečka a i rodičů nesmírně líto. je to utrpení, dívat se na bezbranné dítě a neumět mu pomoci.

Ale, IKEM je jedno z nej institutů u nás ale i v evropě si drží dobré místo. Lěkaři pro vaše dítě dělali a dělají možné a nemožné, aby ho zachránili. Myslím, že to, jak byla reportáž pojata, je hluboce zostudilo a to si nezasloužili. Nezaslouží si ani tyto spekulace o kvalitě péče která zde zazněla a ač mne jistě ukamenujete, mylím, že je-li šance operovat dítě zde, nevidím důvod jezdit jinam. Co když se nedejbože operace v Hamburku nevyvede? Budete dávat vinu lékařům a pomlouvat? Nemyslím si, že je dobré v takovémto případě pouštět se do soudů o kvalitě péče. Můj názor je, že operace tady je stejným rizikem, jako tam, neboť zde bude přítomen specialista z Hamburku. Myslím, že lékaři se zasloužili o život chlapečkův a takto jednat je nehodné jejich činům. Zkrátka, pokud není jiné vychodisko, než operace v Hamburku, přispěji a velice ráda, ale ono je.

Vím, že toto se čte zle a nikdy bych nechtěla být v kůži rodičů, neb mí rodiče na tom byli stejně, když jsem já umírala před léty na nemoc, která ani dnes není známá ne to vždy vyléčitelná. A naši ""nedůvěrahodní" lékaři jim mne zachránili a jsem tu už více jak28 let.

Přeji, nechť se chlapeček uzdraví co možná nejlépe, nechť se operace povede a vy nikdy nemusíte zakusit jinou bolest.Mnoho sil.
 Misa 
  • 

Na me taky 

(29.3.2006 1:33:48)
Velmi přeji Dominičkovi at se vše co nejlépe podaří. Soucítím s rodiči a jsou mi jasné i srozumitelné jejich pocity - to že chtějí prostě to nejlepší. Ale přesto musím plně souhlasit s příspěvkem nede mnou.Míša
 Jiitule+3 


Klidne se zlobte, 

(2.4.2006 13:41:20)
mile maminky, co jste zastanci ceskeho lekarstvi, zlobte se na mne, jak chcete. Ale ja mam s ceskym zdravotnictvim velmi blizke a velmi mizerne zkusenosti. Pokud se clovek neuzdravi sam, tak se vetsinou neuzdravi.. :( Vim o cem mluvim. A navic ta pece. "Laskave" zdravotni sestry. Fantasticka strava. Brrr.
Samozrejme cest vyjimkam. Jedna jedina, ale pro mne velmi zasadni pozitivni zkusenost byl muj porod u Apolinare, kde pres vsecky komplikace vedouci az k akutnimu cisari bylo vse perfektni.
Kdybych byla - nedej Boze - v kuzi Dominickovych rodicu a mela bych jakoukoli sanci na vyber, take bych volila zahranicni peci, zejmena pokud tam je s potrebnym vykonem o tolik vice zkusenosti nez u nas.
Dominickovi jsem penizky poslala a jakmile zase budu mit, poslu znova. Cesti lekari se na nem uz podepsali vic nez dost (v dobrem i spatnem smyslu.)
 ani se neptejte 
  • 

Re: Klidne se zlobte, 

(2.4.2006 14:47:20)
na vašeho Dominýčka kašlem. Stejně je to asi spratek. Nemáme čas na zabývání se cizíma harantama!!!
 pida 
  • 

Re: Re: Klidne se zlobte, 

(3.4.2006 9:04:38)
Ty jsi lidska svine,cooo!!
 pida+ 2 chlapecci 2,5 a 10 mesicu 
  • 

Re: Re: Re: Klidne se zlobte, 

(3.4.2006 9:08:10)
To bylo k tomuto prispevku od "Klidne se zlobte"!Takovou reakci, ze nemas cas na cizi haranty a podobny kecani??Tak sco sem vubec lezes, ty "ani se neptejte"Tahni ke vsem certum!!
Jinak s rodicema Dominika soucitim, je to priserne...
 Monika, 2 děti 
  • 

Re: Nezkobte se na mne, ale 

(29.3.2006 9:41:19)
Nesouhlasím s Vámi v názoru na místo, kde by měla být operace provedena. Myslím, že být vy na místě Dominikových rodičů, také byste si vybrala raději nemocnici, která má nesrovnatelně vyšší počet provedených transplantací a vyšší úspěšnost této operace.
Sehraný tým operatérů v Německu je také lepší než jeden lékař z Německa na návštěvě u nás.
Myslím, že všichni lidé si, pokud mají možnost, vyberou lepšího lékaře/ordinaci/nemocnici/zkušenosti.
Monika, 2 děti
PS: I já se přidávám a posílám peníze. Hodně štěstí.
 Aneka_ 


Re: Re: Nezkobte se na mne, ale 

(29.3.2006 11:13:51)
Moniko ano, ale pokud chtějí jinam, musí bohužel počítat s náklady. Peníze posílám, ale tam, kde není jiné východisko, zde je.
Navíc nejde o místo a specialisty, ale o postoj maminky k lékařům, kteří díky její nepozornosti museli bojovat o chlapečkův život.
Je mi jich nesmírně líto, ale bohužel zastávám tento názor. Vím, že se to může stát komukoli, tudiž i nám, ale takto plivat na lékaře bych nedokázala, navíc, není-li mé vzdělání alespoň srovnatelné s jejich, abych mohla soudit.
Myslím, že zde máme kapacity.
Ale ano, mají možnost volby, nechť volí.
Chlapečkovi hodně štěstí.
 Nela, syn Tomáš 12 
  • 

Re: Re: Re: Nezkobte se na mne, ale 

(29.3.2006 13:17:01)
Naprosto souhlasím. Není třeba házet špínu na lékaře u nás. Myslím, že mnohdy dokáží zázraky.
 Maja 
  • 

Re: Re: Re: Re: Nezkobte se na mne, ale 

(30.3.2006 14:08:33)
mam s lekar z ikemu zkusenosti, jsouit odbornici a budme radi za ne. spinu si nezaslouzi.
 Helena 
  • 

Hlavně nepaušalizovat 

(29.3.2006 10:48:42)
Nelze paušalizovat, to že vám "naši" lékaři zachránili život, neznamená, že nemohou dělat chyby ne ?
 VeraK 


Re: Hlavně nepaušalizovat 

(29.3.2006 11:01:23)
"Naši" lékaři jsoiu jen lidé a jistě mohou dělat chyby. Ovšem z vašeho příspěvku vyznělo, že němečtí lékaři chyby nedělají. To si vážně myslíte?
 Xantipa. 


Re: Re: Hlavně nepaušalizovat 

(29.3.2006 11:13:51)
Já si myslím, že nejde ani tak o chyby, ale v tomto případě o nezkušenost. Nemají s tím zkušenosti, potřebné vybavení a znalosti, což je pro Dominika velmi ohrožující. Není to chyba našich lékařů, to nikdo neříká.
Obecně je známo, že Dominik je komplikovaný případ, takže rozhodně je v jeho zájmu nechat ho operovat tam, kde už vědí, s čím mohou tzv. počítat a mají na to vhodné lékařské a jistě i speciální přístroje.
Nejde přece Dominika operovat s tím, že SNAD nenastanou koplikace a že pokud nenastanou, že to zvládne.
Jenže u něj se komplikace předpokládají, takže je logické ho směrovat tam, kde mají zkušeností víc a mohou se potom také rychleji a správněji rozhodnout.
 DENISA 
  • 

Fritaky 

(28.3.2006 23:34:09)
Nebudu se vyjadrovat k pribehu Dominicka ani k postupu lecby, radeji poslu nejakou kacku.
Ale musim se stale divit, proc si lide (kor s malymi detmi) porizuji fritaky. Znam totiz nekolik pripadu rozpalenym olejem oparenych lidi (napr. jedna znama si vylila olej na bricho kdyz byla tehotna) a techto pripadu pribyva. Nase matky varily bez fritaku a taky to dokazaly (holt nas matka necpala denne hranolkami). Jiste se sesypou argumenty, ze dite muze strhnou panev s olejem apod., ale ja napr. pri smazeni davam oleje minimum, pokud preci jen trochu vic, tak ho hned vyleju do drezu, takze nikdy mi nestoji panev s rozpalenym tukem na sporaku. Kdezto fritak se spoustou oleje jentak nevychladne. A rozpaleny olej je 100x horsi nez vrela voda. Tot jenom muj nazor k prevenci detskych urazu.
 Jana 
  • 

Re: Fritaky 

(29.3.2006 8:07:59)
Keď už sme u fritéz - povedala by som, že mať fritézu nie je problém. Problém nastáva vtedy keď ju nedokážem zabezpečiť tak, aby som minimalizovala riziko úrazu. Tzn. keď dofritujem vypnem fritézu z elektriny a fixujem šnúru tak, aby na ňu dieťa nedočiahlo (alebo aby fritézu ktokoľvek nemohol zhodiť na zem - trebárs, že zakopne o šnúru).
 Nelie 


ukamenujte me 

(29.3.2006 2:23:44)
Jakou nadeji do budoucna ma Dominicek? Jake sance na normalni zivot - bez bolesti? To, co se stalo je hrozne a chapu, ze rodice chteji to nejlepsi pro dite - ale jake jsou Dominikovi vyhlidky do budoucna? Pokud nemel okyslicovany mozek delsi dobu, tak jeho zdravotni stav i v pripade uspesne transplantace nebude nikdy dobry. A ted me kamenujte neb je urcite jasne, co chci napsat.
 Vladan 


Re: ukamenujte me 

(29.3.2006 7:01:33)
Ne. neukamenujeme. Tedy aspoň já ne, ale možná nás ukamenují oba:-) V podstatě s Tebou souhlasím, ALE - dětský mozek se vyvíjí úplně jinak než mozek dospělého. Podle posledních výzkumů se dokonce mohou začít tvořit nové mozkové buňky a nové spoje, které nahradí ty poškozené.
Rozsah poškození mozku Dominika neznám, chtělo by to lékařskou prognózu. Nicméně - takovéto názory se v konfrontaci s matkami - medvědicemi, zuřivě bránícimi své dítě, setkají určitě s nepochopením.
 Vladan 


Re: ukamenujte me 

(29.3.2006 7:03:00)
Ne. neukamenujeme. Tedy aspoň já ne, ale možná nás ukamenují oba:-) V podstatě s Tebou souhlasím, ALE - dětský mozek se vyvíjí úplně jinak než mozek dospělého. Podle posledních výzkumů se dokonce mohou začít tvořit nové mozkové buňky a nové spoje, které nahradí ty poškozené.
Rozsah poškození mozku Dominika neznám, chtělo by to lékařskou prognózu. Nicméně - takovéto názory se v konfrontaci s matkami - medvědicemi, zuřivě bránícimi své dítě, setkají určitě s nepochopením.
 maschul 


Re: Re: ukamenujte me 

(29.3.2006 9:32:39)
Sám jsi řekl,jak daleko je teď výzkum a dětský mozek je opravdu v oblasti rekonvalescence úžasný...navíc Dominiček je šikovnej klučík...

A k těm medvědicím :o)...chtěl by jsi aby to bylo jinak? Vážil by jsi si takové mámy?
 yenn 
  • 

Re: Re: ukamenujte me 

(29.3.2006 9:42:56)

Jasně, ukamenujte nás všechny. Mě připadá, že v tom článku je hodně věcí překroucených a nepřesně napsaných, zejména lékařské diagnózy atd. Copak např. ze šoku může vzniknout atrofie? Ta je z delšího bezvědomí nebo zranění např. Nebo to s tou krví - jak přišli autoři článku na to, že je to vina lékařů?Myslím, že neokysličení mozku vzniká tak, že do něj nejde krev, ne že ta krev v těle není, takže další krevní konzervy by nic nevyřešily.A soudit Ikem podle operací, které provedli na VELMI nemocných dětech s několika druhy nemoci, narozdíl od zahraničních klinik, které si mohou pacienty vybírat víc ty, u kterých je větší předpoklad, že se operace podaří?
 kolemjdoucí 
  • 

Re: Re: Re: ukamenujte me 

(29.3.2006 9:47:37)
Yen ty jsi hloupá až to bučí. Bůůůůůůůůůůůyenn
 kolemjdoucí 
  • 

Re: Nelie co tedy nevrhuješ ? 

(29.3.2006 9:39:36)
Nelie: "Jakou nadeji do budoucna ma Dominicek? Jake sance na normalni zivot - bez bolesti? To, co se stalo je hrozne a chapu, ze rodice chteji to nejlepsi pro dite - ale jake jsou Dominikovi vyhlidky do budoucna? Pokud nemel okyslicovany mozek delsi dobu, tak jeho zdravotni stav i v pripade uspesne transplantace nebude nikdy dobry. A ted me kamenujte neb je urcite jasne, co chci napsat".

Nelie co tím chceš říct? Nechat Dominička pomalu zemřít? Nebo poprosit o povolení eutanázie? Tak napiš.
 Xantipa. 


Re: Re: Nelie co tedy nevrhuješ ? 

(29.3.2006 10:07:14)
Ano, necháme Dominika zemřít, případně si necháme lékaře na něm zkusit operaci, vždyť stejně z něj nic nebude, že ano-((((((((
Taky byste se takhle rozhodovali, kdyby šlo o vaše dítě?!!!!!!!

No to je hnus, když nechcete pomoci, raději si tyhle výplody nechte. Doufám, že Dominikovy rodiče tyhle řádky nečtou, asi by taky museli vyhledat lékařskou pomoc.
 Nelie 


Re: Re: Nelie co tedy nevrhuješ ? 

(29.3.2006 10:14:01)
Vychazim pouze z informaci z clanku, ktery tvrdi, ze nemocnice v Cesku neni na urovni, tzn potrebuje pomoc. Jako jedno reseni by mohlo byt, ze specialiste prijedou z Hamburgu a vyskoli lekare a personal nebo z Prahy odjedou lekari/sestricky do Nemecka a natrenuji se na miste. Na toto je treba penize a mozna by bylo dobre vybirat penize na takovouto akci, ktera prinese do budoucna pomoc ostatnim detem. Ja jsem se ptala na stav Dominika neb diagnozy popsane v clanku neuvadi rozsah poskozeni mozkove cinnosti.

A odpoved na druhy dotaz - jsem pro eutanazii, neb vidim hodne trpicich, nemocnych lidi v praci (pracuji ve zdravotnictvi) a myslim, ze clovek by mel mit pravo na rozhodnuti o vlastnim zivote. Ale toto se netyka Dominika.
 kolemjdoucí 
  • 

Re: Re: Re: Nelie co tedy nevrhuješ ? Eutanázii. 

(29.3.2006 10:27:49)
Nelie: "jsem pro eutanazii, neb vidim hodne trpicich, nemocnych lidi v praci (pracuji ve zdravotnictvi) a myslim, ze clovek by mel mit pravo na rozhodnuti o vlastnim zivote. Ale toto se netyka Dominika"

Eutanázie je u nás zakázána, to nevíš? A když se to netýká Dominička, tak co tedy navrhuješ?
 Xantipa. 


Re: Re: Re: Re: Nelie co tedy nevrhuješ ? Eutanázii. 

(29.3.2006 11:08:57)
I já jsem pro legalizaci euthanazie. Jenže, to se Dominika skutečně netýká. Tady totiž nejde o tzv. dobrovolné rozhodnutí, ale o rozhodnutí systému - ty se nevejdeš do tabulek, tak neotravuj a buď rád za to, co ti nabízíme.

Jinak, i naše lékařské kapacity tvrdí, že transplantace u dětí jsou velmi složité a komplikované a že naše zařízení na určité operace nejsou specializované a určité obory jsou u nás v republice v plenkách.
Taky bych pro svoje dítě chtěla to nejlepší, Ty snad ne?
 Nelie 


Re: Re: Re: Re: Re: Nelie co tedy nevrhuješ ? Eutanázii. 

(29.3.2006 20:40:57)
Kolemjdouci, ja nerikala, ze je v Cesku Eutanazie legalni. Ja jsem se ptala na stav Dominika po jeho mozkove prihode neb z clanku to neni moc jasne.

V clanku se uvadi, ze doktor Spicak by sve dite nenechal operovat na svem oddeleni - pokud tomu tak opravdu je, tak by pojistovna mela zaplatit operace v zahranici pro vsechny deti automaticky, neb toto tvrzeni znamena, ze je nekde problem. Pokud si sami lekari nejsou jisti kvalitou zarizeni a nabizene pece, IKEM bud potrebuje penize na zvyseni kvalifikace lekaru nebo by se meli veskere transplantace deti posilat automaticky do zahranici, platit to pojistovnou a nevystavovat rodice stresu, ze musi sami sehnat penize.
 Petra (1dcera) 
  • 

Re: Re: Re: Nelie co tedy nevrhuješ ? 

(29.3.2006 20:54:21)
Nelie a spol., jste SVINĚ první třídy, vím, že tento vulgární výraz by inteligentní člověk neměl použít, ale mě zkrátka jiný v souvislosti s váma nenapadá. To ho mají ty rodiče nechat zemřít, nebo jako co? Co tím myslíš? To jako že posílat na to konto peníze je zbytečné, protože to stejně nemá smysl? A ty Vladane, co to proboha kecáš o těch medvědicích... Jak si dovolujete zasahovat svýma strašnýma názorama do takové tragédie??? Jeho rodiče určitě nejlépe vědí, i bez vaší "pomoci", jak na tom Dominiček je a chtějí pro něj jen to nejlepší. To je přece v pořádku. Jak jinak by to mělo být?
Nechápu, jak někdo může být takhle hnusný.
 Kadrnošková 


Transplantace pomůže,ale nevyléčí 

(2.4.2006 14:29:43)
Dobrý den!
Transplantace malému Dominikovi pomůže částečně od současných problémů, ale přinese spoustu dalších jiných problémů. Samozřejmě každý by chtěl pro své dítě to nejlepší ( Hamburg ), je to ale problém českého zdravotnictví.Proč nevyškolit skupinu lidí (stáž ), která by se starala o Dominika a zároveň úzce spolupracovala s klinikou v Hamburgu. Nestačí pouze odoperovat pod dohledem lékaře - specialisty, ale ta následující péče je také velice důležitá. Přeju Dominikovi vše dobré !
 Jitka+2kluci 


Pojišťovna 

(29.3.2006 12:52:00)
Já jsem měla za to, že když se člověk rozhodne pro operaci v zahraničí,tak pojišťovna u nás, u které je pojištěn hradí náklady až do výše nákladů, na kolik by vyšla operace v ČR. Nevíte o tom někdo, jak to je?

A jinak si myslím, že rodiče mají právo na volbu, pokud si myslí, že v zhraničí je šance vyšší, tak proč tu šanci nechytit za pačesy. Kdo má pochybnosti, ať nepřispívá, nikdo je nenutí.Příspěvky jsou dobrovolné.
 JanaF 
  • 

Re: Pojišťovna 

(29.3.2006 13:05:18)
O tom jsem jeste nikdy neslysela.Ale bylo by to rozumne.Kdyby se zakrok delal u nas,tak by to take pojistovna hradila.A neni to urcite mala castka.Ale neverim,ze to tak funguje.
 Jitka+2kluci 


Re: Re: Pojišťovna 

(29.3.2006 14:56:04)
Já jsem o tom právě někde četla, že někdo podstoupil operaci v zahraničí a pojišťovna uhradila částku, kterou by operace stála u nás. Zbytek si ten člověk musel zaplatit sám. Ale je to už dýl, nijak jsem se o to nezajímala, takže nevím, jestli se to tak praktikuje ve všech případech nebo jen v některých. Docela by mě zajímalo, jak to vlastně je.
 Tina, syn 3 roky 
  • 

Z " TROCHU JINEHO SOUDKU" 

(18.4.2006 21:29:30)
Naprosto souhlasim s Tvym nazorem! Pojistovna by mela uhradit zakrok ve vysi nakladu, na ktere by OP prisla v CR!!
Ja osbne ziji v zahranici- v zemi,ktera plati za jednu z nejlepsich tykajici se nejen zdravotnicitvi.Sama jsem V CR studovala SZS a nejakou dobu jsem i pracovala na jedne z ARK a musim rict, ze na to, ze Ceska republika ma nesrovnatelne nizssi financni prostredky oproti napr. zminenemu Nemecku, je na tom ceske zdravotnictvi velmi dobre. Priznavam ale, ze ja osobne bych syna nechala operovat take tam, kde bych byla presvedcena, ze rutina operateru je vysoka. Nakonec:pan Havel se take nechaval operovat v zahranici... a proc? Bezduvodne urcite ne!Myslim si take, ze problem v ceskem zdarvotnictvi ani neni v tom, ze by CR nemela dostatek erudovanych odborniku, ale v komunikaci, informovanosti pacientu a rodiny.
Pracuji jiz sest let mimo CR na na jedne JIP a musim rict, ze mi dlouho trvalo, nez jsem si zvykla, ze navstevni doba je temer nepretrzita, ze rodina chce byt u pacienta non-stop, ze nahlizeji do spisu, ze se neustale neco ptaji... rodina je pritomna, pokud chce u vsech ukonu, ktere provadime, at je to myti, aplikace injekci,odsavani a jine..a ptam se: proc take ne? Vzdyt oni, jako rodina maji pravo na VESKERE INFORMACE!!!
Omezeni je nej velice malo. Napr. v tom, ze pocet osob na navsteve jsou dve, s tim, ze, se pokud jich chce navstivit pacienta vic, musi stridat...apod... hezke je, ze rodina,pokud ma zajem muze i rano prijit k myti a pomoct s polohovanim a jinymi ukony.
Tohle vse jsem z CR neznala! Takze: kdyz toto vypravim mym byvalym kolegynim, velice se divi a hlavne nechapou.. ale nakonec: Ja osbne bych to chtela take tak!!!! VY NE???
Rodicum Dominicka a samozrejme i jemu samemu preji nej to nejlepsi a doufam, ze ty negativni clanky nebudou brat vazne.Pisatelky, co pisi,ze by mela byt u operace pritomna jen matka proste nechapu! Je snad otec neco mene mile damy? Neustale bojujete o to, aby Vasi manzele deti prebalovali, chodili na prochazky, v noci vstavali a kdo vi , co jeste....proste rovnopravnost.... a kdyz se jedna o takovou vec, jako je OP, ma otec zustat doma????

Urcite se v CR denne stavaji stovky urazu, kdy by treba jini rodice byly radi, kdyby jejich dite bylo osetreno v zahranici... ovsem rodice Dominicka toto prani vyslovili nahlas a bojuji za nej.
Neco takoveho se muze stat i matkam, co vyse pisi, ze by se jim, neco takoveho stat nemohlo... ono se totiz neco takoveho stava jen jednou mile damy.
Posilam muj prispevek!!!

Tina, syn 3 roky
 Tina, syn 3 roky 
  • 

Z " TROCHU JINEHO SOUDKU" 

(18.4.2006 21:30:13)
Naprosto souhlasim s Tvym nazorem! Pojistovna by mela uhradit zakrok ve vysi nakladu, na ktere by OP prisla v CR!!
Ja osbne ziji v zahranici- v zemi,ktera plati za jednu z nejlepsich tykajici se nejen zdravotnicitvi.Sama jsem V CR studovala SZS a nejakou dobu jsem i pracovala na jedne z ARK a musim rict, ze na to, ze Ceska republika ma nesrovnatelne nizssi financni prostredky oproti napr. zminenemu Nemecku, je na tom ceske zdravotnictvi velmi dobre. Priznavam ale, ze ja osobne bych syna nechala operovat take tam, kde bych byla presvedcena, ze rutina operateru je vysoka. Nakonec:pan Havel se take nechaval operovat v zahranici... a proc? Bezduvodne urcite ne!Myslim si take, ze problem v ceskem zdarvotnictvi ani neni v tom, ze by CR nemela dostatek erudovanych odborniku, ale v komunikaci, informovanosti pacientu a rodiny.
Pracuji jiz sest let mimo CR na na jedne JIP a musim rict, ze mi dlouho trvalo, nez jsem si zvykla, ze navstevni doba je temer nepretrzita, ze rodina chce byt u pacienta non-stop, ze nahlizeji do spisu, ze se neustale neco ptaji... rodina je pritomna, pokud chce u vsech ukonu, ktere provadime, at je to myti, aplikace injekci,odsavani a jine..a ptam se: proc take ne? Vzdyt oni, jako rodina maji pravo na VESKERE INFORMACE!!!
Omezeni je nej velice malo. Napr. v tom, ze pocet osob na navsteve jsou dve, s tim, ze, se pokud jich chce navstivit pacienta vic, musi stridat...apod... hezke je, ze rodina,pokud ma zajem muze i rano prijit k myti a pomoct s polohovanim a jinymi ukony.
Tohle vse jsem z CR neznala! Takze: kdyz toto vypravim mym byvalym kolegynim, velice se divi a hlavne nechapou.. ale nakonec: Ja osbne bych to chtela take tak!!!! VY NE???
Rodicum Dominicka a samozrejme i jemu samemu preji nej to nejlepsi a doufam, ze ty negativni clanky nebudou brat vazne.Pisatelky, co pisi,ze by mela byt u operace pritomna jen matka proste nechapu! Je snad otec neco mene mile damy? Neustale bojujete o to, aby Vasi manzele deti prebalovali, chodili na prochazky, v noci vstavali a kdo vi , co jeste....proste rovnopravnost.... a kdyz se jedna o takovou vec, jako je OP, ma otec zustat doma????

Urcite se v CR denne stavaji stovky urazu, kdy by treba jini rodice byly radi, kdyby jejich dite bylo osetreno v zahranici... ovsem rodice Dominicka toto prani vyslovili nahlas a bojuji za nej.
Neco takoveho se muze stat i matkam, co vyse pisi, ze by se jim, neco takoveho stat nemohlo... ono se totiz neco takoveho stava jen jednou mile damy.
Posilam muj prispevek!!!

Tina, syn 3 roky
 Iva, Viki (8/05), Áda (1/08) 


přispějeme 

(29.3.2006 14:48:03)
Po přečtení podobných smutných příběhů si zase znovu uvědomím, jak moc musím být vděčná za to, že mám zdravé dítě.
Taky se za sebe stydím, když se kolikrát na skřítka zlobím. Mám ho strašně ráda, jen mě občas vytočí jeho, z mého pohledu bezdůvodný, jekot. Je ale hrozně šikovný a jeho úsměv a jeho maličké teploučké ručičky v mé dlani jsou tou nejkrásnější věcí na světě.
Kubíčkovi i Dominičkovi určitě nějaké peníze pošleme a moc držíme oběma chlapečkům i jejich maminkám palečky.

Iva, Peter a Viki
 helena, dva kluci 
  • 

mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(29.3.2006 15:27:17)
Čtu celou diskuzi a pořád čekám, kdy se ozvou desítky rozhořčených lidí, kteří si budou stěžovat že : Nemáme odborníky, kteří by dovedli to co Hamburčani /!/. Ve špitále si vytírá maminka těžce nemocného dítěte /!/. neni u nás technické vybavení pro takou operaci ..jako je transplantace? ! ? Pořád čekám, kdy se tady objeví místo reakcí na velmi zoufalé prosby o pomoc a čísla konta - třeba rozhořčený text petice : 1 /za zvednutí množství zahraničních stáží pro lékaře ,Aby nešˇastné mámy nemusely žebrat o to, co mají mít automaticky - nejkvalitnější léčbu..2/ zvednutí platů lékařů tak, aby nám neodjížděli pracovat třeba do Hamburku ,ale aby se lékaři stávali ti nejlepší z nás. 3/ okamžité uvolnění peněz na opravu a modernizaci MOTOLA , 4/ okamžité odsouhlasení převozu dítěte vrtulníkem do třeba šesti let s doprovodem a podobné rozhořčené hlasy .. Mamince přeji pevné nervy ale v tomto případě , ač je to velmi bolavé, bych se asi zkusila smířit s tím, že moje chyba s rozpáleným olejem na dosah je nevratná a nelze vykoupit žádnou sebevětší obětí. Žádnou akcí ,žádnou obětí,žádným dopisem, sebezoufalejším se zdraví vrátit nedá. Ani všemi penězi to nejde. A protože peníze nemáte, nemůžete dělat nic. Věřící tomu říkají osud a že je vše v rukou BOha. Myslím, že přijetí vědomí, že jste udělala osudovou chybu ,která nejde vrátit, by se mi ulevilo. Máma savce se nedokázala postarat o mládě, mládě zahyne. Vím,že je to hrozné sdělení a jistě to působí hrozně, ale zkuste se smířit s touto informací a jistě se vám uleví.Jsme jen zvířata a v přírodě to takhle funguje neustále. na život mají nárok jen ti, jejichž rodiče neudělají chybu. Netrapte se takhle strašně. Moc s vámi cítím... Zkuste Dominičkovi odpustit , co vám udělal ..Nezměníte to.Bojovala jste strašně dlouho.. Helena
 Federika 


Re: mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(29.3.2006 15:49:03)
Heleno,
proboha!!!Vidělas aspoň Dominikovy stránky? Ty máš pocit, že Dominik musí umřít a matka by se s tím měla smířit?? Já už fakt asi nic nechápu.Vždyť jste taky matky,vaše děti nebyly nikdy nemocné? Dobře, takhle třeba ne, ale nedokážete se vžít do toho pocitu???
 zlá sudička 
  • 

helena, dva kluci je zlá ženská 

(29.3.2006 15:53:21)
a přeji ji jen to nejhorší v životě, třeba pak pochopí
 Daniela 
  • 

Re: mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(29.3.2006 15:57:20)
To snad není možné!!! Přečetla jsem si příspěvek Heleny a nevěřím. Jak takové hlouposti může napsat máma od dětí. Co je v rukou Boha? S čím se smířit? I já nepatřím mezi ty, kteří odsuzují naše zdravotnictví. Ale pokud nemocnice-lékaři v zahraničí mají větší zkušenosti v této oblasti, tak bych se tam snažila mé dítě také dostat.
 maschul 


Re: mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(29.3.2006 16:04:24)
Umím přijmout dost věcí...smířit se a odpustit...
Uměla bych asi nechat i odejít v klidu...ale tohle není ten případ !!!
Dominiček chce žít! a bojuje ,tak jako jeho rodina...

Tohle co jste napsala,to nemá s pokorou až tak moc společného...
 Bůh 
  • 

Heleně 

(29.3.2006 16:06:49)
Heleno, Heleno!
 helena, dva kluci 
  • 

Re: Heleně 

(29.3.2006 16:09:52)
Myslíte, že Bůh může být on-line? Asi ano, je přece všemohoucí, že? Začínám mít strach, že mě Bůh potrestá, protože jsem potvora. Co mám dělat?
 Alice  
  • 

Re: Re: Heleně 

(29.3.2006 16:13:44)
Nepsat takové blbosti!
 iveta, 2 holky a jeden kluk 
  • 

Re: Re: Heleně 

(29.3.2006 16:18:29)
Heleno, já bych se na tvém místě taky bála. Tak zlá ženská jako ty nemůže dobře skončit.
 Gabi 
  • 

Re: Re: Re: Heleně 

(29.3.2006 17:22:42)
Heleno, maminka potřebuje pomoc a to, co jste napsala, je nechutné!!!!!!! Místo srdce kámen. Je mi vás líto.
 Xantipa. 


Re: Re: Heleně 

(29.3.2006 18:08:12)
já si připadám jako chodící kalkulačka a "studený čumák". Ale na Tebe, Heleno, fakt nemám, i kdyby mi srdce zkamenělo, budu v něm mít větší cit než Ty. Promiň, Boha se dovolávat nebudu, ale věřím, že se Ti může vrátit to, co jsi připravila jiným. Jestli-že se takto projevuješ i ve svém nejbližším okolí, tak já bych se bála, ale Ty - Ty se styď.
Nevěřím tomu, že jsi MÁMA.
 Jana 
  • 

Re: mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(29.3.2006 18:21:11)
Ty by ses mela smirit s tim,ze jsi uplne vypatlana a mrcha k tomu.A taky neverim,ze mas vlastni deti a jestli jo,tak je mi jich lito.
 kolemjdoucí 
  • 

Re: O Heleně 

(29.3.2006 19:09:46)
Proč by neměla mít děti? I nacistické táborové dozorkyně měly děti.
 Dana 
  • 

Re: Re: mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(29.3.2006 19:14:41)
Nejste náhodou hysterické a přecitlivělé slepice?
 PajaMM 


Re: Re: Re: mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(29.3.2006 19:18:24)
Tak takove oznaceni nam tu fakt chybelo....

Ach jo...
 Dana 
  • 

Re: Re: Re: Re: mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(29.3.2006 19:27:16)
Á - první už se chytá. Tak kdo bude dál?
 maschul 


...někdo jako Dana.... 

(29.3.2006 19:35:48)
...zkuste se aspoň tentokrát zdržet nadávek a útoků...tyto dva články s prosbami o pomoc nemusíme zneužívat k hašteření a pavlačovým hádkám...

Nenecháme se snad vyprovokovat od někoho ...kdo není nic...

Jen něco málo úcty,pochopení a citu...
 sára 
  • 

kotkotkotkodák... 

(29.3.2006 22:24:14)
se přiznávám, jsem hrozná slípka, slepice (zachvíli možná i nakažená :-))) kotkotkotkodák...
u těchhle přízpěvků se fakt bavím, jen škoda, že se k nám nemůžou přidat ani dominikova ani kubíčkova maminka. řeší asi trošku závažnější problémy kotkotkotkodák...
 Lei 


Re: mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(29.3.2006 20:54:28)
Tak nevim, Heleno, mam pocit, ze od zvirat se prece jen trosku lisime. Ta totiz na rozdil od nas nemaji moznost vyhledat v pripade potreby lekare...dokud je nadeje, proc by to meli Dominikovi rodice vzdavat? Divala jsem se na jeho fotky na webu, bez ohledu na to, kde a za kolik milionu se nakonec operace uskutecni, ten kluk bojuje statecne!!! Za kazdym nazorem kazdeho z nas neco stoji a do toho ti ostatni nevidi, takze to neberte jako odsouzeni Vasi existence, jen pripominku.
 Lei 


Re: Re: mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(29.3.2006 21:12:20)
Pokud to ovsem, jak tu mozna naznacila Dana, neni jen kost, a ten, kdo ji predhodil, se ted ukaji sledovanim vzepeti soucitu a hromadneho odsouzeni. Ovsem kdyby tomu tak bylo, tak ja jsem ta posledni, kdo to odhali :( Hloupa idealistka :)
 Helena, dva kluci 
  • 

kamenujte i mě, kdo je tu zlý není až tak úplně jasné, co?. 

(30.3.2006 9:27:55)
Někdo tu mluví za mě, ale to nevadí. Reakce těch pobouřených mě nepřekvapily. Všimli jste si,že se nikdo nepobuřuje na ředitele pojišťovny, že klidně nechá chlapečka umřít v rukách našich učňů- doktorů , než by ho pustil /a platil/ na operaci do ciziny.. Nikdo se nezlobí a nepřeje všechno nejhorší poslancům, kteří nařídili léčit naše lidi jen doma? Proč nikdo neřvete na primáře, že má horší výsledky se složitými trasplantacemi a maminka si musí hledat sál až v Hamburku?Jistě, že být to dítko presidenta, asi to Dominiček má dávno v pořádku, a to vám nevadí ? Nejsem věřící, jen jsem podotkla, že věřící to s tím smířením mají jednodušší...A že mamince přeju pevné nervy. Ale ani jednou jsem ani na vteřinu ani v duchu ani vubec nevyslovila nic jako - patří ti to. Je mi Dominička velmi líto, je mi velmi líto jeho maminky. Vím, jak strašně se trápí, a jak strašně to chce odčinit.Vím, že pro ní je padesát procent úspěšnosti málo. Chce sto procent, že Dominiček bude v pořádku.. Chápu a je mi jí líto. A je mi velmi líto všech , co jako rekaci napsaly - jsi zlá, vrátí se ti to. A pak kdo je zlý.helena
 Dana 
  • 

Re: kamenujte i mě, kdo je tu zlý není až tak úplně jasné, co?. 

(30.3.2006 10:49:48)
Souhlasím s Tebou, určitě tu není nikdo, komu by Dominička a dětí s podobnými osudy nebylo líto. Reakce na tvůj příspěvek byly ostré, proto jsem na ně asi ostře reagovala. Pa
 Helena, dva kluci 
  • 

jsem potvora. Omlouvám se  

(1.4.2006 7:24:36)
Zase musím ale já uznat, že jsem byla jsem dost nechutná. Trochu se mi to rozleželo v hlavě.

Třeba toto ode mne nebylo moc empatické:

Mamince přeji pevné nervy ale v tomto případě , ač je to velmi bolavé, bych se asi zkusila smířit s tím, že moje chyba s rozpáleným olejem na dosah je nevratná a nelze vykoupit žádnou sebevětší obětí. Žádnou akcí ,žádnou obětí,žádným dopisem, sebezoufalejším se zdraví vrátit nedá. Ani všemi penězi to nejde. A protože peníze nemáte, nemůžete dělat nic....

.... přijetí vědomí, že jste udělala osudovou chybu ,která nejde vrátit, by se mi ulevilo. Máma savce se nedokázala postarat o mládě, mládě zahyne. Vím,že je to hrozné sdělení a jistě to působí hrozně, ale zkuste se smířit s touto informací a jistě se vám uleví.Jsme jen zvířata a v přírodě to takhle funguje neustále. na život mají nárok jen ti, jejichž rodiče neudělají chybu.

Dokonce to bylo ode mne moc zlé, jsem potvora. Omlouvám se

Helena, dva kluci
 Helena, dva kluci 
  • 

Zase někdo muví za mě.  

(4.4.2006 7:42:43)
Nevadí. Je to anonymní diskuze. Necítím se být potvora. Neomlouvám se. Píšu to, co si myslím, i když to píšu ve spěchu a v prvním impulsu myšlenek .Psala jsem to ve velké lítosti .Druhý den bych třeba volila jiná slova. Ostatně nemám moc ráda psaný projev.. Chybí mi reakce těch posluchačů. A zpětně se neporozumnění špatně opravuje a vysvětluje. Všem rozhořčeným a vyděšeným se nedivím, že se pohoršují. Pravda není nic příjemného. A úplně nejhorší je bezmoc.A v tomto případě obzvlášť. Hezky to napsal Petr, díky. na konci diskuze je krásná reakce dcery která byla opařena . A píše, že rodiče si to dodnes neodpustili a pořád si to vyčítají. To bych přála, aby maminka Dominička dokázala . Odpustit sobě a Dominičkovi.helena
 Petr 
  • 

Re: Zase někdo muví za mě.  

(4.4.2006 11:07:15)
Heleno, ne, vůbec nejste "potvora", a je hodně dobře, že se jí být necítíte.
I když se říkává, že pravda bývá nepříjemná (ba i zlá), jde vlastně pouze o zrcadlení vnímání skutečnosti konkrétním jedincem. Pravda není ani dobrá ani zlá, pravda zkrátka JE. Mimo to - pravdu nelze rozumově pochopit, pravdu můžeme pouze vyciťovat...
A dovolím si vstoupit na velmi tenký led (v očích většiny) s Vámi - odpustit sobě sama je častokrát mnohem složitější, než-li někomu druhému, protože v kolotoči životních událostí má i celé nastalé martyrium po Dominikově opaření a onemocnění smysl - důvod, a to jak pro rodiče, tak pro něj samotného..., byť se za tato slova možná rovněž dočkám výstižné odplaty, a to i přesto, že jsme se rozhodli přispět také. Protože trápení rodičů i Dominika samotného chápeme a přijímáme s upřímnou lítostí. P.
 Ilona, dcera 1,5 roku 
  • 

Re: kamenujte i mě, kdo je tu zlý není až tak úplně jasné, co?. 

(3.4.2006 14:03:13)
Nikoho kamenovat nemáme právo. Po přečtení článku mě zajímaly názory ostatních, ale tohle jsem nečekala. Že Heleno vyjádříš svůj názor - radikální, odlišný od většiny, ale plný pochopení a soucitu - a slétne se na tebe hejno nechutných krkavců, to je příliš? Zapomněli jste, že máme demokracii? A to máte takové pipiniózní mozky, že necítíte, že možná právě Helena nejlíp z vás ví, jak mamince Dominika je??? Nerozumím tomu... a ani nechci. Fuj. Pošlu kolik můžu, zajímalo by mě kolik vy... Určite ne víc než Helena. Nedá jí to. Má soucit - vy jen prima zábavu.
 Hedva,2 děti 
  • 

Re: mamince - stav našeho zdravotnictví... 

(2.4.2006 19:11:23)
Heleno,nikdo tu asi ten článek "nečetl".Nikdo se nepozastavil nad tou hrůzou,kterou to dítě muselo projít.Sice ve svém věku neuvědomovanou,ale dupe z toho mráz po zádech.Líto mi je samozřejmě i rodičů,ale nemůžu k tomu říct nic jiného než,že ten friťák tam neměl stát.Vždycky když něco takového čtu nebo slyším,tak mám zlost na rodiče.Jak mohli něco takového dopustit.Určitě nejsem dokonalá matka,ale dítě mi nikdy odnikud nespadlo,nikdy se neopařilo...Prostě malé děti se hlídají.Když už to Dominik přežil,tak je určitě vhodné pro něj zajistit tu nejlepší péči,ale chyba byla na začátku....
 Romča. 28let 
  • 

Taky neuhlídali, ale snažili se.. 

(30.3.2006 11:47:41)
nedá mi to a musí vložit svůj příspěvek i sem....

Ahoj všichni,

přesto že to už bylo řečeno, i já se přimlouvám za to, aby lidé nedělali rychlé soudy stran péče matek.
Mám na mysli Dominika a friťák.
Dnes je mi 28 let, jsem relativně zdravá, v pohodě. Jen po těle mám poměrně dost ošklivých jizev, které už nikdy nezmizí...
Byla jsem vymodlené dítě, narodila jsem se dřív a císařem, vážila 1,60kg, dlouho byla v inkubátorku, měla hodně zdravotních problémů, od narození alergie a rychle poté astma. Rodiče i celé okolí o mě pečovali, seč jim síly stačily, hlídali mě na každém kroku, byli opatrní a přesto, stalo se něco, co si oni nikdy neodpustí, co mají pořád před očima. Já to dnes nevidím jako žádnou hrůzu - s příběhy obou chlapečků se to jistě nedá ani z daleka srovnat, ikdyž....
Opařila jsem se. Bylo mo 1,5 roku a do dnes nevím, čím. Všichni se leta trápí, až je to absurdní, všichni si dávají vinu, nikdo nechce popravdě říct, jak se to stalo. Měsíce na JIP, boj o život, selhávání některách živ. funkcí, noční telefonáty rodičům domů ať rychle přijdou, že zřejmě nezvládnu přežít do rána. Toto se stalo 3x. Muselo to být pro ně hrozné. Nikdy bych jim to nevyčítala, naopak, je m i líto, že to museli prožít a že i teď, skoro po 30 letech, se tím trápí. Já mám jizvy na zádech, krku, podpaží, prsou. Ale zvykla jsem si, netrpím tím, prostě mi to už "nevadí". Jen jediné si přeju, aby se tím mí rodiče, kteří pro mě celý život dělali maximum, už konečně přestali trápit.
Obou klučinům pošlem nějakou korunku, moc to nebude, nemůžem, ale alespoň něco.

Moc a moc jim přeju, aby se jim povedlo žít normální život šťastného dítěte.
 maschul 


Re: Taky neuhlídali, ale snažili se.. 

(30.3.2006 13:06:21)
Romčo,musím říct,že jsi mě vlastněpohladila po duši...

Napsala jsi to tak,jak to je - zažila jsi to...trápení Tvých rodičů ze selhání - musí být moc a moc zničující...

Tobě přeju,aby jsi dál vše zvládala s takovou silou jako doteď...a hlavně pevné zdraví...máš jizvy na těle,ale tak jak píšeš,jsi určitě nejen pro mě krásná :o)
 Romča. 28let 
  • 

Děkuju 

(31.3.2006 7:11:49)
za tvá slova...

Kéž všechny děti, kterým se něco přihodilo, žijou krásné životy a jejich rodiče s nimi a přeju jim všem moc to, aby se po letech mohli podívat na to trápení alespoň tako, jako já, měla jsem štěstí, vím to...

Krásný den vám všem a pevné zdraví, obrovskou trpělivost, naději a podporu okolí !!!
 Lax 
  • 

Re: Taky neuhlídali, ale snažili se.. 

(30.3.2006 13:34:52)
Pod článkem, ve kterém matka prosí o pomoc se rozjela docela živá diskuse a některé názory jsou zajímavé. Přinejmenším.
Narodil se nám chlapeček, který má vážnou vývojovou vadu se kterou se bude muset naučit žít, nejen on ,ale taky my, jeho rodiče. Bude si muset zvyknout na to, že na světě nejsou jenom lidé dobří a chápající, ale taky lidé netolerantní a blbci. My už to poznáváme. On je ještě ve věku, ve kterém si užívá krásy života a raduje se z něj. Zatím netuší co mu život připravil a z čím bude muset bojovat a hlavně proti komu. Lidská hloupost je vážný nepřítel a silný.
Nedivím se, že otec Dominika chce být s ním. Mě dokonale ničí dny a týdny, které můj syn tráví po nemocnicích a já čekám na telefonu na jakoukoliv zprávu a přitom při každém zazvonění telefonu ,člověk čeká to nejhorší. Když se k tomu ještě přidá "dobrý" člověk, máte o dobrou náladu na hodně dlouho postaráno.
I přesto ho nikdy nedáme. A vždycky, když bude existovat jenom o malinko lepší možnost, půjdeme po ní. I kdybych měl na kolena padnout a žebrat před kostelem, pro svého syna udělám všechno, tak jak se o to snaží rodiče Dominika.
 Týna 
  • 

KDO dneska ještě kupuje friťáky??!! 

(30.3.2006 15:02:42)
to se ještě vyrábí?
 Jitka+2kluci 


Re: Re: Taky neuhlídali, ale snažili se.. 

(30.3.2006 16:32:53)
Laxi, takhle to cítím i já.
Přeji Vašemu synovi, ať se se vším co nejlépe vyrovná a ať potká v životě co nejméně zlých lidí a blbců.
 Lax 
  • 

Re: Re: Re: Taky neuhlídali, ale snažili se.. 

(30.3.2006 16:51:11)
Kéž by tomu tak bylo. Děkuju.
 Martina 
  • 

Lítost 

(2.4.2006 13:39:55)
Ani trochu nelituju rodiče Dominika. Neuhlídat, aby na sebe srthl friťák, to prostě nechápu. A ještě navíc si stěžovat na nemocnice doktory a péči. Kde si ta ženská myslí, že je? Já bych ji zavřela až zčerná. Nehledě na to kolik si to děcko muselo protrpět, kolik peněz stála péče a kolik bude ještě stát. A ještě si baba jedna pitomá bude stěžovat a škemrat o prachy ať si je vydělá čůza jedna. Již několkrát byla tato kauza medializována, když chce madam operaci v zahraničí tak ať si ji zasponzoruje a neškemrá na několika inter. magazínech. Děcko bude do smrti mrzákem a to díky ní. Je spustu jiných kteří potřebují peníze a rodiče je nezmrzačili.
 Jiitule+3 


Re: Lítost 

(2.4.2006 13:43:54)
Aaaa, tady zase jedna dokonala supermatka, ktere se nikdy nestalo, ze decko spustila na vterinu z dohledu. Vic neni potreba.
No preju vam a vasim detem, at se vam to nikdy nestane.
A gratuluju vam k chapavemu a pozitivnimu pristupu k zivotu a k nestesti druhych.
 Petr 
  • 

Re: Lítost 

(2.4.2006 16:40:23)
Martino, jestliže se snažím pochopit, co ve svém prvním příspěvku napsala "Helena, dva kluci" a co jím zřejmě chtěla říci, za což si vysloužila akorát palbu kritiky, ba urážek, pak ve srovnání s Vámi vyjádřila vlastně pouze nezměnitelnou skutečnost běhu života, jehož jsme součástí, a to jak "v dešti", tak "ve slunci". A i když jsou její slova místy velmi hořká, ba krutá, nepostrádají smysl i cit v "pozadí". Prostě "mezi řádky" je ukrytá, byť velmi bolestivá, pravda..., kterou ale většina lidí, ať již z citových nebo emocionálních důvodů, nemůže, a nebo spíše ani nechce, spatřit, natož připustit. Nadto - v jejích slovech není zášť...!
Naproti tomu Vás bych přinejmenším na týden zavřel do temné místnosti (nejlépe o chlebě a vodě), abyste si "užila" a uvědomila, jak hanebné i nekorektní jsou Vaše řádky. Jestliže se domníváte, že dítě uhlídáte na každém kroku, pak jste nejen "supermatka" (Jiiitule jistě dovolí, že jsem si dovolil vypůjčit její bezkonkurenčně trefný výraz), nýbrž přímo elektronický robot! ...bez srdce, bez citu, bez lásky..., jemuž je jakákoliv empatie na hony vzdálená. Obdivuji Vaši jistotu,že "...Děcko bude do smrti mrzákem a to díky ní..." Jak "díky ní"???
Ne, krom té týden tmavé místnosti, Vám nepřeji nic zlého, ač lidová moudrost praví: co zaseješ, to sklidíš...! Vaše slova po zásluze odmění úplně někdo jiný - totiž život sám. Bohužel zpravidla v okamžiku, kdy se jistojistě domníváme, že: nám se nemůže nic stát...
Rodičům Dominika přeji mnoho a mnoho trpělivosti i štěstí. Protože naděje zdraví existuje neustále... P.
 Bella 
  • 

Pokora 

(3.4.2006 10:32:01)
Shledla jsem na webovce jedno video s maminkou Dominicka a tak trochu se nemohu ubranit svemu pocitu, ze trosku vice pokory matky by bylo z meho pohledu na miste. Nektera vyjadreni k postupu lekaru jsou prilis prikra vzhledem k tomu, ze vyvoj stavu Dominicka lze stezi predvidat, a to i lekari. Myslim, ze doposud udelali, co bylo v jejich silach. Zda se mi, ze i vcasnejsi domaci operativni zakrok neni spatnou alternativou. Svymi prostredky preferuji podporu pro reseni problemu vice lidi, osobne pomoc nevidomym. Tento pribeh vyvolava soucit spise z pohledu nevineho ditete, z fotografii je to mily kluk, ktery si urcite zaslouzi dostat sanci.
 Sajsa+Kája 9r.+Daník 01/07 


Re: Lítost 

(2.4.2006 17:37:15)
Martino,
vy nejspíš sama děti nemáte.... Kdyby tomu tak bylo, asi by Váš příspěvek nemohl vypadat, jak vypadá. Myslím si, že tady není jediný rodič, který by mohl říci, že vždy a za všech okolností dítě 100% hlídal... Když to vezmu do extrému, mohla by jste zabránit i tomu, aby dítě zakoplo a rozbilo si koleno. Všichni děláme chyby, ale ne všichni za ně musíme platit tak vysokou cenu. Přeji Vám, ať se nikdy nedostanete do podobné situace, jako rodiče Dominika. A opravdu nevycházím z údivu nad tou mírou "taktu a empatie", které z Vašeho příspěvku čiší. Připomínám : Nesuď, dokud nejsi ve stejné situaci.
Myslím si, že Vás nikdo nenutí přispět. Nicméně trocha ohledu k již tak dost zkoušené rodině by neškodila. Když uvidíte ležícího člověka, také si ještě kopnete???
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Lítost 

(2.4.2006 17:53:28)
Martino přeju Ti aby Tě nikdy nepotkalo to co Dominikovo rodiče a jeho samotného.Ono se to prostě někdy Martino stane.Ne všechny ženy jsousupermatky.MYslím,že si DominikovA MAMINKA UŽÍVÁ A předpokládám,že jí svědomí trápí už tak dost.Není potřeba ještě chytrostí od jiných.Víš já si o sobě myslím,že jsme opravdu hodně opatrná maminka a hlídám dítka jako oko v hlavě a před dvěma royk prostě Kuba spadnul ze židle a hodně ošklivě si rozkousnul ret:-( výčitky jsme měla hodně dlouho.Ale dělala jsem co jsem mohla.Zrovínka jsem chytala druhé dítko,které s erozhodlo skočit z palandy..a nebo onehdá když jsem se konečně rozhodla a šla na záchod sama bez dětí.šup a onehdá ani ne rok a půl letá andulka vylezla na palandu.kdyby z ní skočila a já si zrovna klidně seděla na záchodě byl by průšvih.Naštěstí jsem onu potřebu stihla dřív než se skočit rozhodla.Děti je někdy těžké uhlídat a když už se to neštěstí stane,máme pomoct a ne mít jen chytré řeči
 Mirka 
  • 

Re: Lítost 

(3.4.2006 9:01:24)
No Martina to napsala ponekud drsne, ale pravdu kazdopadne ma. A srovnavat prevrhlej fritak se zakopnutim a rozbitym kolenem je trapny. Ja bych se po takove fatalni chybe sla asi obesit.
 Petr 
  • 

Re: Re: Lítost - ??? 

(3.4.2006 10:30:59)
Jít se oběsit by bylo určitě tím nejlepším řešením jak pro Vás, tak i pro dítě...??? P.
 Mirka 
  • 

Re: Re: Re: Lítost - ??? 

(3.4.2006 11:40:41)
Těch hroznejch pocitů viny bych se asi do smrti nezbavila
 Jitul&Majda 
  • 

Re: Re: Re: Re: Lítost - ??? 

(5.4.2006 4:11:40)
No pocitu viny se asi nezbavi ani Dominickova mama.
Zadna mama by se jich nikdy nezbavila... ale tim, ze byste se obesila, byste diteti urcite nepomohla. Lepsi zustat na zivu a bojovat za nej, nez utect od svoji viny. Brrr.
 Bob 
  • 

Šok 

(2.4.2006 20:53:12)
Myslel bych si, že se nemůže stát, aby právě mě nějaká webová debata šokovala.
Stalo se mi to.
Jsem otřesen.
Někteří lidi jsou skutečně odporní.
 MichaelaSe 


Re: Šok 

(5.4.2006 22:29:38)
Ahoj Bobe, souhlasím s Tebou. Mám z toho všeho pocit, že Dominiček je na tom lépe než některé účastnice diskuze.
Míša
 Jos a Ela 
  • 

Odhaleni 

(7.4.2006 12:35:22)
Internetove diskuze rada ctu, ale zatim nikdy jsem nemela potrebu vyjadrovat v nich svuj nazor. Tato diskuze je prvni vyjimkou. Tvari v tvar skutecne tragedii umoznuje trochu vice nahlidnout do toho, co je uplne nejhloubeji v nas. Je smutne, kolik lidi bez spetky empatie a pak lidi nestastnych a citove otupelych, je mezi nami. Siri kolem sebe zlobu.

Rodice Dominika, pokud to vse ctete, neberte vsechny vyroky vazne, nemaji s vami nic spolecneho. Drzim vam palce!

 Jana  
  • 

dominicek 

(3.4.2006 6:27:30)
www.dominicek.estranky.cz

Dominičku přejeme Ti vše nejlepší , zasloužíš si to a rodiče s Tebou taky, jsou moc silní a Dominičku ty taky . Obdivuji Vás .Držte se ...
 Monika 
  • 

Dominičkovy stránky 

(3.4.2006 15:05:36)
Maminky, existují tyto stránky www.dominicek.estranky.cz - zde je celý text bez gramatických chyb, Dominičkovy fotografie aj. Monika.
 Liběnka,2malí kluci 


operaci by měl hradit stát 

(10.4.2006 16:47:21)
takovou operaci by měl hradit stát,vždytˇnormální rodina si takovou operaci nemůže dovolit a každý má právo na zdraví svého dítěte,je tu prostě ve všem bordel.
 ja 
  • 

Re: operaci by měl hradit stát 

(3.5.2006 12:45:36)
"pravo na zdravi", vase, nebo vaseho ditete vam nikdo nemuze dat,
chytnete rymu a pak zkuste zalovat ceskou republiku u mezinarodniho soudu v haagu pro porusovani vaseho "PRAVA NA ZDRAVI", chapete to?

"chci to nej.. , ale nemam na to",
vzhledem k tomu ze to nechci pro sebe, ale pro me dite, je naprosto vporadku aby vsichni okamzite zacli posilat penize, chci pro svoji dceru nove porsche, vsichni vite ze stara skoda 120 je nespolehliva a muze byt i velmi nebezpecna pro nezkusene ridice,
par milionu to spravi, takze cekam...


Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.