| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pomozte Kubíčkovi!

 Celkem 75 názorů.
 Bob 
  • 

Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 9:21:41)
Je to hrozně drsný příběh. A docela rád bych pomohl.
Ale malinko mě zrazuje, že je to úplně anonymní. Chlapeček a maminka jsou tam jenom křestními jmény a článek není podepsaný.
Uvítal bych přesnější informace.
 Lenka, Evík 05, Šárka 07 


Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 9:45:06)
Naprosto souhlasím s Bobem. Anonymní články nejsou úplně pravou cestou k pomoci druhému.
 Janka 
  • 

Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 9:52:37)
Souhlasím,ráda něco pošlu,ale ta anonymita mne trochu odrazuje.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 10:05:34)
Detaily, příspěvky samotné maminky Kubíčka, adresa organizátorky jedné sbírky jsou tady:
http://www.mi mi ba zar.cz/aktualita.php?id=19#diskuse

Akorát si z URL zrušte mezery, jinak adresa na Rodině neprojde jako reklamní.
 Xantipa. 


Re: Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 10:52:12)
Je účet zaštítěn nadací, případně jakou. Díky.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Re: Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 11:06:11)
Xantipo, teď to moc nesleduju, ale myslím, že není. Původně to vzniklo jako živelná akce maminek na tom uvedeném serveru, které se to celkem náhodou od Kateřiny dozvěděly (prodávala a nakupovala obnošené věci jako každá druhá) a rozhodly se jí pomoci - začalo se kupováním Kulíšků a jiných potřebných věcí, někdo je jel i navštívit atd. Začaloto před pár měsíci a myslím, že to zatím nění nijak "oficiální". Dominikovi se účet u nadace zřizoval hlavně proto, že potřebuje velkou částku na velkou opreaci v cizině - Kateřina s Kubíkem potřebují spíš finanční a materiální výpomoc a teď myslím řeší auto, aby nemusel v nevolnostech čekat hodiny na sanitku.
 Amy 
  • 

Re: Re: Re: Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 12:02:17)
A co otec Kubíka? Neměl by především on pomoci a mamince svého dítěte ojeté auto koupit (třeba i na půjčku) a i jinak finančně vypomáhat? Zajisté je to dospělý člověk a nese zodpovědnost za své dítě i jeho materiální zajištění.
 Iva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 12:52:55)
Souhlasím s tím, že pomáhat by měl i otec. Je to jeho odpovědnost a pokud sek prckovi nehlásí, je povinností matky ho k tomu i pomocí soudu dokopat. Dělá to hlavně kvůli dítěti a navíc stačí sepsat jeden papír a odnést ho do podatelny soudu, čili s tím tolik lítání není. Stačí to i poslat emailem na soud.
Jinak bych nějak ráda pomohla, musí to být strašně těžké. Pokud bude možné nějakým způsobem ověřit pravost, určitě pomůžu. Takhle je to pro mě příliš anonymní.
Mě by přesvědčil příspěvěk od ošetřujícího lékaře.
Iva
 Rosie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 13:09:56)
Souhlasím s Ivou, také bych ráda ověřila pravost. Možná si řeknete, že je to jen výmluva, ale nerada bych zase přispěla na něco, co se nakonec ukázalo jako podfuk. Asi to je pravdivý příběh a to velmi smutný příběh, ale přeci jen ve mě hlodají trošku pochybnosti. Snad to chápete...
Je to zároveň strašně smutné v tom, že díky pár jedincům, kteří v minulosti zneužili ochotu lidí pomáhat potřebným, máme tady pochybnosti, což pro maminku Kubíčka musí být o to smutnější. Možná by v takových případech pomohla publicita: krátký dokument v TV, v rádiu. Nejde o to pást se na bolesti jiných, jen o to, že by se k tomu vyjádřili lékaři, přátelé, známí, prostě někdo, kdo zmíněnou rodinu zná a hned by bylo jasné, že se jedná o skutečný příběh, ne pouze o článek na webu, kam si může kdokoli cokoli napsat ...
 maschul 


Prosím nesuďte.... 

(28.3.2006 13:22:00)
...chápu Vaše obavy...na výše uvedeném serveru je opravdu již dlouhá diskuze a i aktuální příspěvky maminky...

Vážíme si každé Vaší pomoci,ale ne vždy je všče tak jednoduché,jak to vypadá...např. i to s otcem.
Měly jste to štěstí,že Vás nezájem z jeho strany nepotkal.
Měla by snad proto vzdát boj o důstojný život pro svého jediného chlapečka?

Poprosila jsem provozovatele serveru o přidání kontaktů na Kateřinu k článku...

Děkuji za podporu a prosím,myslete i na to,že Vaše slova mohou zasáhnout už tak bolavé srdce nešťastné mámy...
 maschul 


kontakty... 

(28.3.2006 13:24:43)
na mne ráda odešlu na vyžádání...
Ještě jednou děkuji...
 Denisa 
  • 

Re: Prosím nesuďte.... 

(28.3.2006 23:04:35)
Maschul, mas naprostou pravdu v tom, jake mame stesti, ze nas takovyto nezajem ze strany otce nepotkal. Ale co me neuveritelne toci, ze kdyz on nema zajem o svoje dite, proc o nej nema zajem nase justice? Proc takovyhle mizera (jine slovo nemam) se na to tak lehce vykasle, pokud je nezamestnany, nikdo si na nem ani chlup nevezme a chudak matka musi zit z milodaru ostanich. Ja nemuzu pomoci jinak nez nejakou kackou, ale myslim, ze pokud by nekdo z diskutujich byl napr. pravnik, tak by mohl pomoci daleko vice. Je to straslive smutne, jak v nasem state porad ti nejvice potrebni stale musi "zebrat" a tem hajzlikum se nikdy nic nestane.
 miselininka,4 měsíční dcerka 
  • 

Re: Re: Prosím nesuďte.... 

(29.3.2006 0:26:33)
Vím že jsou vaše reakce oprávněné,ale chtěla bych vidět vás kdyby jste byli v podobné situaci,já osobně mám také otce který se o mě a sestru nezajímal,měl soudem stanovené alimenty a do teď neplatí na sestru,na mě už nemusí.Docela dobře mu to před státem vychází protože vyšetřování se táhne už pěknou dobu,nevím v jaké situaci je zmíněná Kateřina ale určitě to nemá lehké.
 DENISA 
  • 

Re: Re: Re: Prosím nesuďte.... 

(29.3.2006 1:53:23)
A kdo tady rekl, ze to Katerina ma lehke, ci snad dokonce, ze si za to muze sama. Pokud dobre ctu, lide se tu navazeji do nezodpovedneho otce a neschopne ceske justice. Jestli nekdo napise, ze by mela byt raznejsi ve vymahani penez ze sveho byvaleho, tak ma samozrejme pravdu, ale vsichni dobre vime, ze stejne malo (nebo nic) zmuze proti liknavym ceskym soudum. Tady by mel nekdo pomoci, neco by se melo zmenit v tomto systemu shnilem.
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 13:52:16)
Prosím, i když to možná k tomu svádí, nehledejte podfuk a podvodnou snahu o obohacení se...Znám ten případ osobně, podívejte se aspoň napřed na zde zmiňované stránky, kde běží sbírka už nějakou dobu, prohlédněte si fotky, přečtěte příspěvky,navštivte Kateřinu a Kubíka...Teprve potom suďte...
Chápu vás, ale kdyby se nějaká pomoc od otce dítěte dala čekat, nemusela by se třeba Kateřina s Kubíkem zoufale chytat každého stébla.Nebuďme lhostejní ,nemusíte věřit, ale dřív, než se tady ty stránky naplní řádky plných pochyb, zjistěte si další informace, moc vás prosím....
 ha.jana 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 15:07:55)
Je to smutné :-(. A určitě je smutné i to, že se teď tady řeší možná víc než daný problém to, jestli se nejedná o podfuk. Přiznám se, že i mě to napadlo jako první, takových sbírek všude.. Těžko říct co a jak. A jak tady někdo říkal, že jako první se má především zapojit otec - asi kdyby to byl normální člověk, se kterým by byla domluva a bylo by možné ho zapojit, tak by to mamina neřešila takhle. A věřím, že ne s každým je domluva.
 Rosie 


Federice 

(28.3.2006 17:47:17)
Federiko, po napsání mého prvního příspěvku a reakci na něj jsem se pídila, zjistila jsem bližší info a Kateřině napsala mail, ve kterém jsem se jí mimo jiné za své pochybnosti zde na Rodince omluvila. Jsem ráda, že jste tady i takové, které ji znáte osobně. Můžeš mi věřit, že jsem nic zlého svým příspěvkem nemyslela. Jen mě trošku zarazilo, že se v jeden den zde objevily dva příspěvky s podobným názvem, je to dost neobvyklé...
 Federika 


Re: Federice 

(28.3.2006 18:15:34)
Rosie, já to nemyslela zle, je pravda, že ten, kdo o tom nic neví, pochybovat může...Proto ty další informace.
A věř mi, že uveřejnění obou případů ve stejný den byla náhoda,nebylo to plánováno....
 Zuzana + kluk04 + holka06 


Re: Re: Federice 

(28.3.2006 20:49:41)
Abych byla upřímná, případ Kubíka mě chytil za srdce mnohem víc než případ Dominika.
Kubíkova maminka není pod ochranou starostky města, nadace Olgy Havlové, nemá oporu manžela, neháže špínu na české zdravotnictví, nezaplavuje internet podrobnostmi svého osudu, nestěžuje si, že v motolské nemocnici bude muset sama uklízet... a dokonce vůbec nikdy neudělala žádnou chybu – nenechala nikde stát žádný friťák v dosahu dítěte ani nic podobného, jenom se jí lepí na paty strašná a nekonečná smůla. Nemám pochyb o pravdivosti tohoto příběhu, a proto jdu Kubíkově mamince poslat pár kaček.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Federice 

(28.3.2006 21:01:16)
Zoozo,

ja bych tak neodsuzoval. Ano, rodice udelali chybu, ale vedi to moc dobre sami.

Nevyjadruju se k haneni ceskeho zdravotnictvi, jen k tomu, ze nechali nekde stat fritak...

Neco podobneho se muze stat kazdemu, i kdyz se snazi sebevic...Ja dala dceri na hrani 4cm kovovou pistalku, protoze se stejnou si hrala u babicky - jenze tu mela na provazku. A proste me nenapadlo, ze by ji mohla spolknout, bylo ji 2,5 roku a uz vubec nic necucala. A jezdila na odrazeci motorce a piskala si...a pak mi prisla rict, ze ma poistalku v brisku. A zacal kolotoc...taky jsme nakonec spolu skoncily v Motole, kde mi pan docent nekolikrat vynadal, aniz by vedel, jaka jsem mama a jak se sve dceri venuji nebo nevenuji. Ja vim, ze to byla ma chyba a vycitam si to dodnes, i kdyz to dobre dopadlo. Klarce delali gastroskopii v celkove narkoze a byla to nejdelsi a nejstrasnejsi hodina v mem zivote. NAstesti pistalku vytahli a bez komplikaci. Nic mi nerekli, neinformovali me, zvlast pan docent ne, sestry taky nic moc - az na vyjimky, nerada bych je hazela vsechny do jednoho pytle. Na co se clovek neptal nekolikrat, to se nedozvedel. Jen jeden mlady pan doktor mi odpovidal na vsechny otazky a nikdy nebyl neprijemny. Vecer Klarce udelali zakrok a druhy den odpoledne jsme sly domu. Ale bylo to strasne a to to nebylo vubec nijak komplikovane...

Takze ja bych tak rychle nedosuzovala, nikdy nevis, co se muze stat...
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Federice 

(28.3.2006 22:27:45)
Jen bych jeste rada dodala, ze si nijak nestezuju na lekarskou peci v Motole. Klarce pomohli a je v poradku. Je to spis o pristupu...ale s tim je problem vsude...

Ja byla strasne vydesena, strachy bez sebe a potrebovala jsem, aby se mnou nekdo mluvil v klidu a spis me ubezpecil, ze to bude lepsi...
 Aneka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(28.3.2006 22:35:36)
Ano, přístup může být hrozný, je to o lidech, ačkoli si myslím, že vzhledem k faktu, jaké hrůzné věci v Motole a nejen tam, léčí, není se jim možná co divit. Třeba se jich to také dotýká a není to jen úplná rutina. Možna proto ta zlost.
Mi vadí to, že lidé, ačkoli se lékaři snaží, hledají bez 100%vědomostí skuliny a takto veřejně je dávají k dobru. Tohle je pomluva, ne vděk. Ačkoli jsem si jista, že toto se může stát komukoli z nás, pokud už se Dominikovým rodičům povedlo neuhlídat, měli by si vážit pomoci, která je.
Ale to nic proti tobě, to je jen úvaha.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(28.3.2006 22:39:11)
Ja s tebou souhlasim...ale ono je to tezke na obou stranach...
A clovek k lekari vzhlizi jako k cloveku, ktery dokaze pomoci...aspon ja to tak vetsinou mam. A predpokladam, ze kdyz se k nekomu chovam slusne, bude se tak chovat i on....
Ne, ze by se ke mne v Motole nechovali slusne, ale jak jsem psala...na co jsem se nekolikrat nezeptala, to mi nikdo nerekl. Ale ocenuju jejich praci, to smozrejme. Jen ten pristup...
 Aneka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(28.3.2006 22:41:54)
Danielo - ano máš pravdu, na obou stranách je to těžké.To ano.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(28.3.2006 22:46:23)
A muz ti rict, ze jedna pistalka mi dala zabrat az az...Klarka na to kupodivu vzpomina rada, libila se ji herna a spousta deti:-))) Ale ja bych to radsi nezazila....

A uz vubec bych nechtela prozivat to, co rodice vsech tezce nemocnych deti....
 maschul 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(28.3.2006 22:46:39)
Aneko...prosím...pletete si Dominika s Kubíkem...

ale jinak...nikdo nemůžeme vědět ,jak bychom se zachovali ...boj o život vlastního dítěte Vás pohltí...nemůžete jinak...
 Aneka 
  • 

Maschul-my si je nepletem 

(28.3.2006 22:55:14)
jen Daniela reagovala na článek ke Kubíčkovi, vznikl příspěvek o jejím (Danielininém dítěti) a na to já reagovala k názorům jejím versus názory matky Dominička. Tak proto. Jen odpovědi prolínající se.

Jinak jedna věc je názor či nesouhlas, druhá věc je někoho hanit a pomlouvat bez hlubších vědomostí....
 sára 
  • 

Re: Re: Re: Federice 

(29.3.2006 14:20:31)
abych já byla upřímná, nedovedu si představit co jsi za člověka a matku,
že vůbec dokážeš něco tak zlého napsat!!!
dominikova máma si tu chybu bude celý život vyčítat a celý život za ní bude platit. měli by jsme jí to uhlehčit a ne jěště do ní kopat! člověk je tvor omylný a něco takového se může stát každé z nás!
je jen dobře, že tímhle příběhem zaplavuje média, internet atd. chce svému dítěti pomoct a snaží se jak může. kdyby byla milionářka, tak by to asi nepotřebovala, ne???
že si stěžuje na české zdravotnictví? to se fakt divíš? po tom co napsala a prožila? mě stačí jít s dítětem jenom na výtěr z krku a jsem vytočená 2 dny! že dominik potřebuje sterilní prostředí a když tam matka neuklidí, tak ho nemá? že některé sestřičky jsou pěkně protivné a doktoři ti nic neřeknou?
to se fakt divíš, že si stěžuje? to si asi nikdy nebyla v nemocnici, u lékaře, nebo vůbec v čechách nežiješ!!!
vždy jsem si myslela, že matky mají držet za jeden provaz, ale takovéhle matky jako ty, mě vždy vyvedou z tohto omylu...
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Federice 

(29.3.2006 14:40:06)
Sáro,
nic ve zlém, ale přilepila jsi svůj příspěvek ke Kubíkovi, přitom reaguješ na článek o Dominikovi a navíc tam v oslovení necháš mé jméno, přitom já s tím nemám nic společného, takhle to skoro vypadá, že reaguješ na mě....
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(29.3.2006 14:42:15)
Federiko,

Sara ale reaguje na Zoozu, ktera ve svem prispevku zminovala postoj k obema clankum...

I ja tam reagovala...
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(29.3.2006 14:44:53)
Danielo, jo, omlouvám se, už jsem to objevila...Já se jen lekla, když jsem se viděla v nadpise a pak jsem četla, o co jde...
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(29.3.2006 14:46:55)
Federiko,

to nic:-)))

Ja jen nechtela, abys to spatne pochopila a citila se nejak treba dotcena :-))))
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(29.3.2006 14:54:06)
Danielo,
dotčená ne, jen jsem se lekla...A´t už je to jak chce, já bych na místě Dominikových rodičů totiž taky zcela jistě chtěla, aby se operace provedla na místě, kde mají mnohem větší zkušenosti,tudíž je zde i mnohem větší šance uzdravení....Tak bych nerada, aby mě někdo spojoval s příspěvky s opačnými názory....
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(29.3.2006 14:55:43)
Sáro:-))
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Federice 

(29.3.2006 14:57:28)
Federiko,
neboj, myslim, ze to kazdy pochopi a ted jsi to napsala uplne jasne....
Hezky den, preju. I kdyz tady teda prsi....nastesti povodne se tu nekonaji...uf.
 sára 
  • 

vysvětlení federice 

(29.3.2006 14:49:39)
ahoj, jak už psala a vysvětlila daniela (díky) reagoval jsem na příspěvek od ZooZa. ta právě psala o dominikovi. když si to přečteš, uvidíš sama :-)
a zobrazilo se to jako stromeček k jejímu příspěvku. je pravda, že jsem tomu mohla dát jiný název :-) příště se určitě polepším, slibuju :-)))
 sára 
  • 

Re: vysvětlení federice 

(29.3.2006 14:52:43)
a příště budu rychlejší!!! taky slibuju :-)))
(reaguju na to, jak jste si to holky pěkně vysvětlili :-))
 PajaMM 


Re: vysvětlení federice 

(29.3.2006 14:58:13)
Saro,

neni zac:-))))
 Zuzana + kluk04 + holka06 


Re: Re: Re: Re: Sáře 

(29.3.2006 15:50:24)
Sáro,

U tohoto článku mě vyprovokovaly příspěvky typu: „Nevěříme, protože nemá žádnou reklamu“ a nebo dokonce: „Proč se nestará otec?“.
Reklamu možná nemá proto, že se nemá potřebou „kuráž“ a samotné se jí nedostává sil a do otce dítěte nikomu nic není. Zajímavé, že na takové příspěvky nereaguješ.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: Sáře 

(29.3.2006 16:22:30)
Zoozo,

nejsem sice Sara, ale snad to neva:-)

Ano, verim, ze te rozcilily prispevky typu, ktery jsi popisovala....ale pouzila jsi k vysvetlovani ne zrovna hezkym zpusobem pribeh Dominika a hlavne jeho rodicu....

K tomu jsem se vyjadrovala taky...Je lehke odsoudit, ale stat se muze kazdemu cokoli, i kdyz dela, co muze, aby sve deti ochranil...A staci chvilka...

A kvuli zpusobu tveho vysvetlovani, proc a komu prispejes, jsme se se Sarou ozvaly...
 Zuzana + kluk04 + holka06 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sáře 

(29.3.2006 17:03:35)
Danielo,

já tak moc neodsuzuju to, že někdo neuhlídal dítě, ale jsem háklivá na to, když někdo používá manipulativních praktik, pomluv a hanobení (nyní konkrétně českých doktorů - ó jak vděčné téma! - ne, nepracuju ve zdravotnictví) za účelem získání sympatií. Druhá máma, která má podobný osud, ale nic takového dělat nechce, se nakonec setká s nedůvěrou? Ten vylitej hrnec mi na tom vadí nejmíň ze všeho.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sáře 

(29.3.2006 17:09:34)
ZooZo,

ale zminila jsi to tam, a proto jsem se ozvala ja.

A podle toho, jake kdo ma zkusenosti s ceskym zdravotnictvim, podle toho pise. Nikdy to neni objektivni, to je jasny. Taky nesouhlasim s hanenim lekaru, chtelo by to i nazor druhe strany. Ale to tu neni u zadneho clanku...

Vim, ze te to rozcililo, jen ti vysvetluju, proc jsem reagovala treba zrovna ja ... :-)

Nic nemyslim spatne ani proti tobe....
 sára 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Sáře 

(29.3.2006 22:02:23)
milá ZooZa!
domluvíme se. příště mi ukážeš na nějakej příspěvek a já na něj vlítnu natotata, jo? :-)))

článek o kubíčkovi byl napsanej trošku nešikovně, bez jakéhokoliv příjmení a údajů. pak se to teda opravilo, ale já se vůbec nedivím, že první diskutující reagovali tak jak reagovali! člověk je totiž tvor nejen omylný ale
i nedůvěřivý, což někdy může být dobře a někdy je to na závadu.
ale nikdo, na rozdíl od tebe, v těch příspěvcích nikoho nešpinil, nehanil...jenom se ptali.
proto má reakce na tebe!
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sáře 

(29.3.2006 22:13:39)
Sáro, on tak ten článek napsanej nebyl, vznikla tam technická chyba při uveřejnění...Původně tam rozhodně všechny ty údaje měly být hned....
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sáře 

(29.3.2006 22:14:35)
Ale je fakt, že proto taky ty počáteční obavy chápu....
 sára 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sáře 

(29.3.2006 22:30:07)
federiko,
jak už jsem psala, taky to chápu, proto jsem nato nereagovala...

teď reaguju zároveň na dva články tak se začínám ztrácet, mizet asi teda raději zmizím...:-)))
 Lenka C. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 16:20:35)
Ivo,
Bože vy jste tak naivní. Mám kamarádku svobodnou matku a i kdyby se stavěla na hlavu, tak z otce dítěte nevymámí ani korunu. Dluží jí výživné za 14 let. Dokonce kvůli neplacení alimentů byl odsouzen na 2 roky vězení - a co - tam taky nemusel pracovat = neviděla ani korunu a ještě z něj udělala trestance.
 Š+Dominička 18měsíců 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 22:38:57)
Ivo, ráda bych reagovala na tvůj příspěvek ohledně pomoci otce. Pokud on sám se k dítěti nehlásí, věř mi, že ani soud ho k ničemu nedonutí. Já sama už se soudím o výživné své dcery od jejího narození. Nyní jí je rok a půl a do dnešního dne jsem z výživného neviděla od něj ani korunu. Soud se táhne rok a půl a prakticky nic se do dnešního dne nevyřešilo. Na otce je podáno trestní oznámení a on měl tolik drzosti a zašel si k soudu zažádat o snížení výživného. To se řeší v současné době. Tak jen tak na okraj, jak asi pracují naše státní orgány a že spíše pomáhají těm, kteří to nepotřebují. Zájmy dítěte je zas až tak moc netrápí.
 maschul 


Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 13:13:11)

Tady jsou potřebné údaje k článku...
Pomozte Kubíčkovi!
Maminku osobně znám...

ADRESA
Kateřina Skotnicová
Mariánské údolí 176
Příbram 2
26101

Email: katascot@seznam.cz)

Diskuze k tomuto příběhu je na

http://www.m i m i b a z a r.cz

psáno bez mezer....
 Pole levandulové 


Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 23:28:07)
Jak jiz psali jini - maminka a Kubicek opravdu existuji a zadost o pomoc neni zadny podfuk. Znam je osobne,byla jsem za nimi primo v Motolske nemocnici. Kubicek je moc statecny a mily chlapecek, ktery bohuzel nema takove stesti, aby mel bezproblemove detstvi a oba milujici rodice. Jeho maminka pro nej opravdu dela vse, ale znate soudy - kdyby se cekalo na pomoc otce, tak by se Katka taky nemusela vubec dockat.
 Klarka 
  • 

Re: Anonymní neštěstí 

(28.3.2006 23:50:31)
Nebud labut Bobe,
urcite prispivas par drobnych charite, na povodne, deti v ustavech, na slepe, nemocne, bezdomovce, cerveny kriz, vojaky atd. kdyz nekde ve meste pochodujou vyberci a nastavujou kasicku. Nekdy se treba stane, ze ty vybrany penize ani neprijdou tem, kterym jsou urceny...
Tady mas konkretni lidi v nelehke situaci, kterym muzes trochu pomoct, vic se o nich dovedet atd.
Ale asi je fakt lehci hodit dvacku do kybliku, ze?
Jasne, ze se to da zneuzit a kdekdo si muze napsat o penize, ale tihle lidi jsou skutecni a ty jejich problemy taky!
Umis si predstavit sebe ve stejne situaci? Muj nazor je, ze ty bys byl urcite ten prvni, kdo by dite odlozil.
Proc jsou lidi tak lhostejni??
Je fakt, ze byste sem mohli napsat treba c. uctu nebo kontakt pro tu sbirku.

Cau
 Andrea a Kuba 12/03 


Re: Re: Anonymní neštěstí 

(29.3.2006 23:59:08)
Víte..dost mne zaráží jak si nikdo neověří žádná infa a ihned jen soudí(pravda původní forma článu nebyla moc dobrá trefa)...Bobe ty tu vystupuješ anonymně a i tak máme snahu si tě přečíst a i pochopit....možná než přijde zbytečné dohadování a řešení kdo má nebo nemá pomáhat..bylo by lepší se zamyslet.....když si myslíte že má pomáhat otec a Vás se tento problém netýká..bylo by možná lepší mlčeta nechat to být....rady ohledně auta a jiných sociálních dávek jsou dost zbytečné....myslím že všechny tyto možnosti má paní Katka zjištěné a jistě ji už hodně únavné neustálé vysvětlovat ano to já vím...ale bohužel jaksi se nevejdeme do tabulek..on ten náš sociální program není zas tak super jak se tvrdí....
koukněte na již zmíněný servr..kde maminky neřeší tak hloupé otázky a pochyby,ale měly snahu se zamyslet..pochopit a ještě větší pomoci..Nikdo nikoho nenutí pomáhat..kdo nechce nechť nepomáhá..jen prosím nevnášejte zbytečné pochyby a dohady.
Ad srovnání Kubíka a Dominika...každá jsme máma a každá pro své dítko uděláme cokoliv..třebas se spojíme i s ďáblem jen abychom zachránili svoje vlastní dítě.....na mamince Dominka je znát,že má domácí zázemí..oporu v manželovi a tudíž i více sil na boj s nemocí,úřady a zbytečnou hloupostní a neochotou úřadů a pojišťoven atd..
Bohužel tohle právě mamince Kubíka moc chybí...na vše je sama a dokážu pochopit že už je velmi unavená..mimochodem i nevěřícími a zraňující dotazy a radami..viz ať se snaží otec a podobně...co tohle vynechat a jen se zamyslet a říct si ano pomůžu..ne tohle mne nezajímá...a zbytečně nezraňovat......
Kdo můžete prosím pomozte.....ostatní,alespoň neubližujte...děkujeme
 Mirka 
  • 

Re: Anonymní neštěstí 

(2.4.2006 19:54:24)
Nevím jestli vás můj příspěvěk přesvědčí, ale tento příběh je bohužel pravda. Maminku s Kubíčkem znám osobně. Mám také ročního syna Kubíčka a bohužel jsem jí a jejího Kubíčka poznala v Motole na dětské onkologii, kde se můj syn rok léčil. Můj Kubíček se jak to vypadá vyléčil, ale vím, že její Kubíček je na tom hodně špatně a že jí partner opustil a tím pádem je na vše sama a věřte mi, že to musí být pro ni velmi těžké, jak finančně, tak hlavně na psychiku. Vím, co to je dívat se na to, jak vám umírá dítě a vy mu nemůžete nijak pomoci, sama jsem to zažila, ale můj příběh naštěstí snad skončil dobře. Tím co jsem napsala nechci někoho přesvědčovat, že musí posílat peníze, jen jsem chtěla, aby ten kdo si ten článek přečtě, věděl, že ten její příběh je bohužel pravdivý.
 maschul 


Tady jsou potřebné údaje k článku... 

(28.3.2006 13:11:42)
Maminku osobně znám...

ADRESA
Kateřina Skotnicová
Mariánské údolí 176
Příbram 2
26101

Email: katascot@seznam.cz)

Diskuze k tomuto příběhu je na

http://www.m i m i b a z a r.cz

psáno bez mezer...v sekci diskuze
 Iva 
  • 

Nesouzení 

(28.3.2006 20:46:58)
Ahoj. díky za údaje, server si pročtu. Jen chci říct, že nemám pocit, že bych soudila nebo hodnotila něčí jednání. A i mě potkal velký problém v životě, když mé starší bylo půl roku. Musela jsem se postarat a zvládla jsem to. Přeji to i Katce, aby tím vším prošla i s prckem a byli spolu v pohodě.
 katascot 


KUBiK 

(28.3.2006 15:28:52)
Chci Vás všechny moc pozdravit ,
není to poprvé co se setkávám s nedůvěrou a pořád to bolí ..přesto vím, že se tím často lidé jen brání proti zneužití.
Náš příběh je na zmiňovaných stránkách m i m i b a z a r.cz v diskuzi POMOC KUBÍČKOVI.

Pokud můžete a chcete,pomozte nám,hluboce si vážíme každé sebemenší částky
Ráda Vám odpovím na Vaše dotazy…

Kateřina a Kubíček Skotnicovi
 Jani+Dany05+Maty07 


Re: KUBiK 

(28.3.2006 15:52:27)
ahojky, možná mi maminka Kubíčka mohla uvažovat o individuální žádosti v rámci veřejné sbírky "Pomozte dětem!" Bude se to teď na jaře vyhlašovat. Jen je třeba podat to přes nějakou organizaci. Pokud by měla zájem ať mě klidně zkontaktuje, pomůžu jí s tím a myslím, že by neměl být problém, aby to naše sdružení zaštítilo a podalo spolu s ní.
Mailík mám v nicku.
 JanaF 
  • 

Re: KUBiK 

(28.3.2006 19:30:49)
Po precteni tohoto (ale i mnoha jinych )clanku se vzdycky za sebe stydim- za to,jak jsem obcas s necim nespokojena.Jake veci me vadi a co vsechno je pro me "hrozny". Pritom mam to nejvetsi bohatstvi na svete -zdrave dite.
Neprispivam na zadne organizace,prave pro jiz zminovanou neduveru.Nevim proc,tenhle clanek a prispevky na nej ve me tu duveru vzbuzuji a i kdyz maminku a Kubika osobne neznam,prijde mne to nejak "osobnejsi". Jeste dneska prevedu par korunek.A i kdyz to nebude moc,tak doufam,ze ta moje kapicka alespon trochu pomuze.
Preji hodne stesti a drzim mooooc palce.
 yenn 
  • 

Re: Re: KUBiK 

(29.3.2006 9:00:38)
Ahoj,

chtěla bych něco podotknout. Moc nechápu, proč se tu vybírá na osobní auto pro maminku nemocného dítěte, když každá takováhle rodina má nárok na příspěvek na os. auto od státu. Aspoň skoro všichni rodiče postižených dětí co znám, je mají.Je to dost peněz na to, aby se za to dal koupit slušný vůz.
 maschul 


Re: Re: Re: KUBiK 

(29.3.2006 9:25:16)
Yenn,v článku je napsáno,že pobírá veškeré přiznané dávky...tady v diskzi jsou pak odkazy na server,kde probíhá již dlouho o jejich pproblému diskuze...pokud by jsi se oparvdu zajímala,najdeš i tam důvod proč se vybírá na auto ,ale i jiné potřebné věci...

Není vždy všechno tak jasné,jak jsi napsala...pokud jim nárok na auto vznikne,tak nejspíš až v červenci...a to je ještě dost dlouhá doba...navíc jim samozřejmě stačí ojeté ,ale funkční auto,které je nenechá na silnici až pojedou z nemocnice.

Každý může posoudit sám a samozřejmě dárcovství je dobrobvolné ,ale není na ěnm nic k nechápání :o)

Nejsi ale určitě jediná,koho taková věc napadla a proto i Tobě dík,protože je potřeba tyhle věci raději vysvětlit ,než vznikaly neurčité dohady...
 avi 
  • 

Re: Re: Re: KUBiK 

(29.3.2006 9:31:26)
Na auto se Kačence a Kubíkovi vybírá proto,že Kubík ještě nemá tři roky tudíž mohou žádat až v červenci,a to je dlouho ,do nemocnice dojíždí pravidelně a nějak se tam dostat musí.proto je sbírka na nějaké starší autíčko,všem ,kteří Kačence KUbíčkovi pomohli nebo pomůžou moc děkuji
 yenn 
  • 

Re: Re: Re: Re: KUBiK 

(29.3.2006 9:50:43)
Aha, tak to jo. To jsem si nespočetla, tak to je jiná. Mimochodem, možná by se sem mohlo víc napsat, co potřebuje Kubík za pomůcky, jakou výživu, pleny, reha pomůcky atd., protože třeba lidi, co se bojí zneužití svých peněz, by radši poslali nějaký věci. :-) y
 maschul 


Re: Re: Re: Re: Re: KUBiK 

(29.3.2006 9:58:44)
Yenn....na serveru www. m i m i b a z a r.cz je v sekci diskuze úvodní článek s názvem POMOC KUBÍČKOVI

.... a tam je vše napsané...díky za pochopení a ochotu pomoct.
 sima 
  • 

Re: Re: Re: Re: KUBiK 

(1.4.2006 14:11:50)
holky ono to není tak úplně přesný, Kačka s Kubíkem sice nemohou teď žádat o příspěvek na auto, protože Kubíkovi nejsou tři roky, ale oni by to nedostali ani v tom červenci
naše chytrý zákony jsou tak "dokonalý", že na tento příspěvek je u dítěte nárok pouze v případě, že je mentálně postižené, pohybově postižené nebo nevidomé v jiných případech ne
je to k neuvěření, ale je to tak
takže Kačka skutečně bohužel nemá jinou šanci
 Havranpírka 


Re: Re: Re: Re: Re: KUBiK 

(1.4.2006 16:12:25)
Aha, tak to jsem to popletla.
 avi 
  • 

Re: Re: KUBiK 

(29.3.2006 9:45:51)
Jani velké poděkování Kačenka s Kubíčkem jsou vděčni za každou pomoc a jejich příběh je skutečný a není tam nic lživého nebo nepravdivého.S Kačenkou jsem v kontaktu píšeme si a voláme a chystám se je s Kubíčkem navštívit.Ještě upřesnění žádost o pomoc na žádný ze serveru nedávala Katka ,ale vždy její kamarádka nebo známá,Katka sama nežádala o nic,to my ji chceme pomoci a ulehčit ji a Kubíčkovi život.Prosím všichni věřte nám a kdo můžete pomozte.
 Iva, Viki (8/05) 
  • 

Re: Re: přispějeme :-) 

(29.3.2006 14:45:33)
ahoj,

Po přečtení podobných smutných příběhů si zase znovu uvědomím, jak moc musím být vděčná za to, že mám zdravé dítě.
Taky se za sebe stydím, když se kolikrát na skřítka zlobím. Mám ho strašně ráda, jen mě občas vytočí jeho, z mého pohledu bezdůvodný, jekot. Je ale hrozně šikovný a jeho úsměv a jeho maličké teploučké ručičky v mé dlani jsou tou nejkrásnější věcí na světě.
Kubíčkovi i Dominičkovi určitě nějaké peníze pošleme a moc držíme oběma chlapečkům i jejich maminkám palečky.

Iva, Peter a Viki
 sára 
  • 

nadace 

(29.3.2006 14:00:20)
příběh o kubíčkovi mě přiměl zamyslet se, nad sebou a nad tím jak se někdy kvůli blbostem příšerně chovám ke svým dětem. jak jsem z nich někdy nervózní, jak jim nadávám za každou vylitou skleničku a každou počmáranou stěnu...někdy prostě zapomínám co je opravdu důležité! díky za napsání tohto smutného příběhu, postavil mě do latě!
moc držím kubíkovi a mamince palce a přeji jim ať se někdy můžou zabývat jenom tou počmáranou stěnou!

chtěla jsem se jěště kateřiny zeptat, jestli by nebylo dobré požádat o pomoc nějakou nadaci. třeba naše dítě, kapka naděje atd...je sice príma, že je skromná a nežádá o pomoc,
ale v tomhle případě to není moc na místě. auto potřebuje hned a ikdyž každá z nás něčím přispěje, bude to trvat dlouho a nevím, jestli to na auto bude stačit!
 maschul 


Re: nadace 

(29.3.2006 14:12:53)
Jste hodná...několik organizací jsme již kontaktovali...čekáme na odpovědi...

V těchto dnech se pracuje na Kubíčkových internet.stránkách...
 Jani+Dany05+Maty07 


Re: Re: nadace 

(29.3.2006 20:44:43)
Já nabízím pomoc, ale v tomto případě to bez maminky nepůjde. Musí se k žádosti připojit a vše nám pomoci vyplnit. Myslím, že je tam reálná šance peníze na auto popř. další pomůcky získat. Sbírku znám dlouho a projektů jsem už napsala mnoho a úspěšně. Tak pokud maminka bude chtít, ať se mi klidně ozve a já jí vše vysvětlím. Chápu, že nerada někde prosí o pomoc, ale peníze vybrané "na kuřátko" jsou právě pro tyto děti jako je Kubíček určené, tak ať jdou tam, kde pomohou.
 Andrea a Kuba 12/03 


nechápu 

(30.3.2006 0:03:39)
Víte..dost mne zaráží jak si nikdo neověří žádná infa a ihned jen soudí(pravda původní forma článu nebyla moc dobrá trefa)...Bobe ty tu vystupuješ anonymně a i tak máme snahu si tě přečíst a i pochopit....možná než přijde zbytečné dohadování a řešení kdo má nebo nemá pomáhat..bylo by lepší se zamyslet.....když si myslíte že má pomáhat otec a Vás se tento problém netýká..bylo by možná lepší mlčeta nechat to být....rady ohledně auta a jiných sociálních dávek jsou dost zbytečné....myslím že všechny tyto možnosti má paní Katka zjištěné a jistě ji už hodně únavné neustálé vysvětlovat ano to já vím...ale bohužel jaksi se nevejdeme do tabulek..on ten náš sociální program není zas tak super jak se tvrdí....
koukněte na již zmíněný servr..kde maminky neřeší tak hloupé otázky a pochyby,ale měly snahu se zamyslet..pochopit a ještě větší pomoci..Nikdo nikoho nenutí pomáhat..kdo nechce nechť nepomáhá..jen prosím nevnášejte zbytečné pochyby a dohady.
Ad srovnání Kubíka a Dominika...každá jsme máma a každá pro své dítko uděláme cokoliv..třebas se spojíme i s ďáblem jen abychom zachránili svoje vlastní dítě.....na mamince Dominka je znát,že má domácí zázemí..oporu v manželovi a tudíž i více sil na boj s nemocí,úřady a zbytečnou hloupostní a neochotou úřadů a pojišťoven atd..
Bohužel tohle právě mamince Kubíka moc chybí...na vše je sama a dokážu pochopit že už je velmi unavená..mimochodem i nevěřícími a zraňující dotazy a radami..viz ať se snaží otec a podobně...co tohle vynechat a jen se zamyslet a říct si ano pomůžu..ne tohle mne nezajímá...a zbytečně nezraňovat......
Kdo můžete prosím pomozte.....ostatní,alespoň neubližujte...děkujeme
 Romča. 28let 
  • 

Taky neuhlídali, ale snažili se.. 

(30.3.2006 9:13:08)
Ahoj všichni,

přesto že to už bylo řečeno, i já se přimlouvám za to, aby lidé nedělali rychlé soudy stran péče matek.
Mám na mysli Dominika a friťák.
Dnes je mi 28 let, jsem relativně zdravá, v pohodě. Jen po těle mám poměrně dost ošklivých jizev, které už nikdy nezmizí...
Byla jsem vymodlené dítě, narodila jsem se dřív a císařem, vážila 1,60kg, dlouho byla v inkubátorku, měla hodně zdravotních problémů, od narození alergie a rychle poté astma. Rodiče i celé okolí o mě pečovali, seč jim síly stačily, hlídali mě na každém kroku, byli opatrní a přesto, stalo se něco, co si oni nikdy neodpustí, co mají pořád před očima. Já to dnes nevidím jako žádnou hrůzu - s příběhy obou chlapečků se to jistě nedá ani z daleka srovnat, ikdyž....
Opařila jsem se. Bylo mo 1,5 roku a do dnes nevím, čím. Všichni se leta trápí, až je to absurdní, všichni si dávají vinu, nikdo nechce popravdě říct, jak se to stalo. Měsíce na JIP, boj o život, selhávání některách živ. funkcí, noční telefonáty rodičům domů ať rychle přijdou, že zřejmě nezvládnu přežít do rána. Toto se stalo 3x. Muselo to být pro ně hrozné. Nikdy bych jim to nevyčítala, naopak, je m i líto, že to museli prožít a že i teď, skoro po 30 letech, se tím trápí. Já mám jizvy na zádech, krku, podpaží, prsou. Ale zvykla jsem si, netrpím tím, prostě mi to už "nevadí". Jen jediné si přeju, aby se tím mí rodiče, kteří pro mě celý život dělali maximum, už konečně přestali trápit.
Obou klučinům pošlem nějakou korunku, moc to nebude, nemůžem, ale alespoň něco.

Moc a moc jim přeju, aby se jim povedlo žít normální život šťastného dítěte.
 IvanaJ 


kubíček 

(31.3.2006 17:47:20)
je to smutný příběh a přeju Kateřině a hlavně Kubíčkovi aby se zdravíčko jen zlepšovalo. Určitě neco pošleme osudy dětí nás nenechají chladnými, jen je mi trošku divné, když je Kubíček tak vážně nemocný, proč maminka nepožádala o příspěvek na zakoupení auta u soc. odboru. Pokud jak bylo v článku psáno pobírá veškeré příspěvky na které má nárok tak by měla zažádat i o tento a myslím, že by jí mohlo být vyhověno. Protože provoz auta taky něco stojí tak se na tuto jednorázovou dávku navalují další a to příspěvek na benzín, opravu a pod.
Nemyslím to zle možná to tak vyznělo jen mám upřímnou snahu nějak pomoci aby Kateřina věděla, že na to všechno nemusí a hlavně nesmí být sama.
 Havranpírka 


Re: kubíček 

(31.3.2006 18:30:03)
Ivano, někde už tu padlo, že na příspěvek na auto má Kateřina nárok až od Kubíkových tří let, a to bude ještě nějakou dobu trvat, zatímco ona potřebuje jezdit už teď.
 Irena,Magdalenka 1,5 
  • 

Pomozme 

(4.4.2006 11:12:35)
Tento příběh mě opravdu zasáhl, samozřejmě posílám penízky. Držte se.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.