| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hledá se táta jako máma

 Celkem 43 názorů.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Tata jako mama?  

(22.2.2006 9:50:34)
Co je tohle za blbost? Tata je tata a mama je mama, oba maji naprosto nepostradatelnou funkci a roli v rodine.
Muj manzel byl sice na rodicovske dovolene, ale rict mu nekdo z kamaradu u pivka , ze je tata jako mama, dal by mu pesti.. Nejdriv zkuste vymyslet jiny nazev poradu, myslim, ze tohle bude dost muzu odrazovat.
 Anna S 
  • 

Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 10:37:43)
No jo ,tvůj muž byl táta a ty jsi máma,ale co např. muž, který vychovává děti sám rozvedený či vdovec. Není jich málo a potom je to táta a zároveň i máma. Mám zrovna spolužáka, kterému manželka po druhém porodu zůstala v kómatu a po nějakém roce zemřela, nyní je se dvěma holčinama na vše sám. Vím, že tím kdy zůstane otec sám nebo doma na rodič. dovol. ,že nezačne pléct, vyšívat či provozovat jiné ruční práce,ale musí být více nakloněn dětem než otec v úplné rodině. Název by měl být opravdu trošku jiný s tím se musí souhlasit.
 k+v 
  • 

Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 11:06:52)
bože a co se té paní stalo že upadla do komatu??? uf, to jsou teda osudy...:(((
K.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 11:19:20)
Taky znam podobny pripad, kdy pani upadla do komatu a muj stryc sam vychovava po rozvodu dite.. presto rika, ze on nikdy mama nebude..
ale je to vec nazoru. proste mi nesedi nazev clanku.. prece tata na rodicovske dovolene neni mama? nebo snad jo?
A pokud vim, bylo to mysleno k RD, a ne k jinym pripadum.
 Zuzana27 


Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 13:59:29)
Cairo,
když jsem tě našla u tohoto článku docela mě překvapilo, jak mohutně jsi bojovala za to, že je pracnější mít děti s věkovým odstupem 22 měsíců než dvojčata, když na "mateřské" byl otec dětí:-)) Jen tak na okraj. Jinak tatínkovi na mateřské fandím, to přiznávám:-) I mu přiznávám právo být z dětí více unavený, než jsou maminky (ať si o tom maminky myslí co chtějí...)
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 14:17:07)
Pozor, asi nectes diskuse dost dlouho, na to, aby jsi mne znala. Na materske jsem s obema detmi byla ja. Po prvnim porodu, kdyz bylo starsimu synovi osm mesicu, jsem se na necely rok vratila do prace, nez jsem nastoupila druhou materskou... Behem toho roka, jsem chodila do prace na zkraceny uvazek 30%. Pokud jsem byla v praci, hlidal manzel, pokud byl v praci on, hlidala jsem ja. Stridava pece. O dite se dokazal postarat. Zastal moje povinnosti, co se tyce zakladni pece, ovsem mama z nej nikdy nebude. Jinak, co mam deti dve, jsem na materske jen ja a o deti se staram vicemene ja, takze nemitky mohu mit, ke kazdemu clanku, ke kteremu mam co rict. A u tohodle se mi proste nelibi nazev. Myslim, ze to dost muzu odradi.
 Zuzana27 


Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 14:20:27)
Díky za vysvětlení.
 Zuzana27 


Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 14:23:10)
Já si ale myslím, že pořad se má týkat nikoli tatínků, co zastanou základní péči o dítě, když je maminka "na chvíli, tj. na 30 % v práci", ale tatínků, kteří péči o dítě mají jako celodenní náplň, tj. vzdají se své práce, kariéry a stanou se "maminkou" na plný úvazek, takže dítko i pohladí, pomazlí se a nejen jezdí na výlety (jak podotkla jiná pisatelka). Ono, když se totiž maminka vrátí do práce a ne jen na 30%, tak tatínek ať chce či nechce, tak část maminkovské role na sebe převzít prostě musí. Stejně tak maminka na sebe převezme část tatínkovské role (tj. zabezpečit dobře tu svou "smečku" doma....)
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 16:44:43)
Klaudie, Tvoje predstava je sice krasna, ale asi dost vzdalena od reality.
Znam spoustu tatinku, kteri jsou schopni ohlidat sve dite, popr. deti, pokud matka pracuje (treba i na tech 30% - 2 dny v tydnu). Ale fakt ani jeden nezastane roli matky kompletne. Ja ze sve zkusenosti muzu rict, ze do prace jsem si "neodskakovala na 30%". A manzel mel vecer pred mym odchodem do prace nachystane obleceni pro maleho nadoma, na ven, prichystanou snidani, obed meli v lednici, na svacinu mi maleho predal a byl v tahu :-). Presto jsem mu vdecna za to, ze tohle delal, jelikoz znam spustu chlapu, kteri by tohle proste nedelali.
Ale naprosto jina situace je, pokud chlapovi nic jineho nezbyva, pokud mu treba po rozvodu deti zustanou, nebo v te smutnejsi situaci - zemre mu manzelka. V prvem pripade, zrejmne to chtel a tak aspon trochu mel vedet, do ceho jde. Ve druhem pripade, nevim co rict. K oboum dvoum - pak klobouk dolu. Mam to temer pred ocima, tak vim, co to pro chlapa obnasi. MMCH znam rozvedeneho otce, ktery synovi zehlil i ponozky ;-) neni to hezke?
 Zuzana27 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 16:52:48)
Cairo, Já v té ralitě žiju na 100%. Můj muž je s dětmi doma od jejich 10-ti měsíců na plný úvazek. Nebylo to jen naše rozhodnutí, bylo to i tlakem okolností, které nás k tomu donutily. Ale právě proto musí fungovat opravdu na 100%, stejně tak jako já musím na 100% fungovat v práci. Jen mám upravenou pracovní dobu na zcela volnou, ale práci si musím udělat všechnu jako ostatní kolegové. Takže manželovi jsem sice na začátku chystala spoustu věcí, ale bylo to na úkor mé vyčerpanosti a prcky, uvařit jim, obléknout je, dojít s nimi do obchodu, nemluvím o věcech jako přebalování (ale to už je za námi, chodí na nočník).... Proto si troufám říct, že nejsem vzdálená od reality, ale celkem přesně vím o čem píšu:-). Domácnost je moje (myslím tím žehlení a praní a nějaký "ženský" úklid) a jeho (luxování, vytírání a drobné opravy) v podstatě tak nějak napůl (ale tak to fungovalo i před dětmi)
 Zuzana27 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 17:00:28)
nějak mi tam chybí kus věty........

mělo to být, že to bylo na úkor mé vyčerpanosti a manžel se teď o prcky dokáže kompletně postarat.......

V tom prvním příspěvku to nedávalo buď žádný anebo dost blbý smysl:-((
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 17:04:59)
myslim, ze ne, primo v mem okoli, snad zadna dvojcatka holcicky nejsou :-))
ale presne chapu, co popisujes. Ono to u nas fungovalo take na ukor moji vycerpanosti.
Ale tim spis uznej, ze uplne ve vsem Te manzel nenahradi.. Pece buchty, zehli? Tohle delaji tatove , co maji deti v plne peci.. Stryc pekl dokonce synovcovi dort k narozkam a bylo to k jidlu ;-)
 Zuzana27 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 17:09:12)
Cairo, možná jsem tu klíčovou větu zamotala - ale domácnost nám zůstala jako před dětmi - tj. já peru a žehlím, manžel luxuje a vytírá. Já mám drobné uklízení po domě, on kompletní zahradu.
Co se týká dětí - má je min. 9 hodin denně zcela sám, když mám služební cestu ještě déle a je s nimi sám i přes noc (ale na služebky jezdím až od dvou let dětí). Takže opravdu dělá i maminčí věci - tj. fouká bolístky, hladí, když mají "bebí", vynáší nočník, dává obkládek na bouli:-)))
Buchty nepeče, ale bábovku umí a peče (ale ne na každou sobotu, to je pravda).
Jo a dvojčátka mám páreček, ne holčičky:-)
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 17:16:24)
Tak parecek ;-) to je asi dost dobry na pohled, vid?
No, u nas fouka bolistky i manzel i ted, stejne nocnik ;-) to jako ryze maminkovskou praci neberu.. ( a to jsem na nej jeste "hodila" chozeni s vetsim na zachod - chlapi prece maji chodit curat spolu ;-)
 Markéta, 3 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 22:19:52)
Je snad nějak dané, že každá máma peče buchty a žehlí? Já tedy peču málokdy a žehlím jen to nejnutnější. Zato jezdit na výlety, učit děti plavat, lyžovat, malovat apod. patřilo v době, kdy jsem byla s dětmi víceméně doma k mým oblíbeným činnostem. Byla bych sice bývala raději, kdybychom tyto činnosti provozovali i s tatínkem, ale ten k tomu většinou chuť neměl. Jinak ale souhlasím s tím, že táta bude vždy táta a máma máma, jen je snad zbytečné trvat na těch stereotypních představách, co dělá máma, a co táta.
 Markéta, syn 4r. 
  • 

Táta bojovník, máma lyžařka.  

(22.2.2006 23:00:38)
Znám to, máme doma podobný systém - tatínka máme nesportovce a trochu lenocha, takže většinu sportů syna učím já, buchty jsem nepekla nikdy a žehlím si jen dvoje mačkací kalhoty do práce. Řekla bych, že podle toho, jak máme rozděleny práce v domácnosti, by syn ani nepoznal, kdo je máma, a kdo táta - ale v mnoha jiných směrech ano. Mě třeba vůbec netěší s ním šermovat, "bojovat", hrát si s vojáčky, jezdit s auty, s vláčky - tatínka nesmírně.Mě se tedy tyhle jejich souboje nezamlouvají, ale vzhledem k tomu, že většina z mých kamarádek, které mají syny, má doma to samé - dobře, polovině lidstva se to líbí, tak jo (jedna moje kámoška kdysi prohlásila, že kdyby jejich syna vychovával jen tatínek, byl by do tří let němý vyjma bojových skřeků). Prostě táta je táta a máma máma - a nejde jen o ty buchty... I když - jeden rozdíl - můj muž skoro nevaří. A jednou jsem si povídali s malým, on něco brblal, a já jsem říkala: "No ale tatínek přece umí vařit." A ze synka okamžitě vyhrklo: "Jo že umí - leda párky!"

PS Nechtěla jsem tímhle příspěvkem říct, že jediná úloha muže - otce je dítě naučit se prát. Ani to, že se všichni tatínkové se syny rvou.
 Zuzana27 


Re: Táta bojovník, máma lyžařka.  

(23.2.2006 10:43:35)
Hm, ještě že je tedy manžel jiný, protože bojové skřeky moje děti nevydávají. Naopak na svůj věk mluví velmi dobře, chlapeček až vyjímečně dobře (hodnoceno dětskou lékařkou, že řečí je tak o rok napřed). A to přesto, že od věku prvních slov s nimi byl doma tatínek. Ono totiž hodně záleží na přístupu. A musím se přiznat, že spoustu otců, když je vidím jak se chovají ke svým dětem, bych tedy doma nechtěla ani já, natož aby byli s mými dětmi doma. U toho mého to funguje a jsem za to moc a moc ráda.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 17:05:49)
davalo mi to stejny smysl i tak :-))
6
 Lenka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(5.3.2006 9:00:56)
I ja jsem pri miminu pracovala, taky dvakrat tydne a taky jsem manzelovi vse pripravovala - jidlo, piti, oblecky. A ted jsem byla pracovne pet tydnu pryc - male jsou uz skoro 3 roky. Byt se manzel dokaze o Terku postarat bezvadne, byli to mi rodice, kteri mi umoznili jet. Rekli, ze si ji vezmou k sobe kazdy tyden od pondeli do patku. Na manzela tedy zbyly vikendy. Ja z toho byla trochu rozcarovana, protoze mala chodi do skolky a tak jsem trochu cekala, ze chlap by snad aspon par tydnu mohl chodit do firmy (ma svou vlastni, tudiz cas si organizuje jen a jen sam)na 8 h rano a kolem pul ctvrte vyzvednou dite ze skolky a stravit s nim odpoledne. Jenze chyba lavky. Ale i tak, kdyz jsem se vratila, dekovala jsem a byla mu vdecna, protoze v nasi spolecnosti - nebo aspon v mem okoli opustit rodinu na 5 tydnu je pro chlapa normalni, a jeste mu vsichni gratuluji k zivotnimu uspechu. Ale u zenske je to stale jeste vnimano spis jako sobectvi. Ale at jen nekritizuju. I ty spolecne vikendy staly za to - neco se zmenilo, uz si necte knizku, kdyz malou hlida, uz hrajou clovece anebo si SPOLU kresli. Takze to stalo za to....
 Zuzana27 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 16:53:42)
P.S. - když to máš před očima, nebydlíš vedle nás??????
 Toranoko 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 18:42:29)
Ale fakt ani jeden nezastane roli matky kompletne....

to je znas vsechny? Nezastane roli matky kompletne podle TVYCH predstav. Mozna min resi, jake obleceni si kdy ma dite vzit, ma jiny zpusob pristupu a je to pro nej tezsi, ale roli matky asi kompletne zastat musi, kdyz je na dite sam, ne? Alespon v ramci tech moznosti, jako zastava matka samozivitelka roli otce.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 18:47:13)
Presne jsi to napsala, uz tim, ze chlapi maji tendenci spoustu veci zjednodusit, nemuzou plne zastat roli matky.
To proste nejde.. STejne jako kdyz je matka samozivitelke, tak po ni nikdo nemuze chtit, aby byla zaroven tata a v jistych otcovskych situacich se chovala jako chlap.. Chapes, jak to myslim?
 Kubula K. 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 23:00:38)
Taky souhlasím, že by se pořad měl jmenovat jinak, ale moc to pořád nechápu s tím tátou, jak z něj nikdy nebude máma. Tak si spoustu věcí zjednodušuje, ale co je na tom tak neobvyklého? Já to dělám taky (např. nežehlím, vařím sporadicky atd.), ale snad jsem pořád máma, ne? :)

Jinak manžel byl na MD skoro dva roky a převzal to se vším všudy, čímž neříkám, že dělal VŠECHNY domácí práce, ale dělal jich asi stejný díl, jako když jsem předtím byla na MD já. (Částečně obdivuju a částečně nechápu ty maminy-živitelky, které ještě stíhají připravit domácím otcům oblečky, hračky a jídlo pro děti... Nepřipadá vám, že té práce na vás vychází už trochu moc??)
 Toranoko 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(23.2.2006 14:40:27)
Proc by to taky zastavali kompletne, kdyz maji vedle sebe mamu, ktera ma pocit, ze tomu rozumi lip, ze musi chystat veci, ktere on si nenachysta tak, jak si ona predstavuje?
Zastane ji kompletne v okamziku, kdy bude muset, tj, kdy ta zodpovednost bude lezet plne na nem. A netvrdim, ze mamu nahradi jako zenu, proste zastane jeji roli.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 19:13:55)
A nauc se poradne cist.. napsala jsem: znam spoustu tatinku... a ani jeden z nich (mysleno ani jeden, ze te spousty kterou znam ja) asi znas jinou spoustu.. tak uz to byva ;-)
 Klára, 2 děti 
  • 

Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 13:17:40)
Souhlas. I můj manžel byl na rodičovské dovolené, ale byl to táta, ne máma. Ty role jsou prostě jiné -udělal sice část "ženské" práce (uvařil, nakoupil), ale já jsem kojila, utěšovala, mazlila se,.. s tátous se jezdilo na výlety a zažívalo dobrodružství. Taky hlasuju za jiný název pořadu.
 ufff 
  • 

Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 17:00:57)
Říká vám něco slovo "nadsázka"???
 ja zena a matka 
  • 

Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 18:11:55)
no ten nazev je blbej, fakt.
Co treba jen tatove nebo tatinek?
Urcite je dost otcu, kteri se sami o decka staraji nebo jsou na rodicovske "dovolene"
tata opravdu neni mama ani nemuze byt.

Ale na druhou stranu proc by mel byt takovy tata zesmesnovanej, snizovanej a bylo jim opovrhovano. kdyz napr. jeho zena ma lepsi praci nebo chce delat karieru a decka treba nechtela?
Cim to je, ze tata na "materske" je out, ale kdejakej lempl a podvodnicek na pracaku je "in"?

Muj kamos zustal s detma doma, protoze jeho zena byla z decek na nervy
a potrebovala spolecenskej kontakt, uznani a hlavne mela dobrou praci tak se ji nechtelo se zahrabat doma k plinkam a sunaru.
To je jejich rozhodnuti, nikdo jim to nebere a kamos si to s detma uzival a rad s nama chodil na prochazky a na kus reci a my s nim rady probiraly decka. Ale obcas si na neho chlapi a hlavne jeho otec delali narazky a vtipky.

Kdyz byl treba muj bratranec 2 roky na pracaku tak mu nikdo nenadaval, ze je lempl, ze se nesnazi hledat a ze je nicka, socka atd.
Normalne hledal, ale proste se nedarilo najit.
Za to ty 2 roky makal na baraku zaridil to co ostatni rodina nestihala
a nakupoval. Hodne nam i pomahal s deckama a presto mu nidko u piva nic nevytykal.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Tata jako mama?  

(22.2.2006 18:42:19)
Ja osobne, si takovyhle chlapu vazim, fakt.. Teda ne kvuli tomu, ze jsou na pracaku apod. ale kvuli tomu, ze dokazou byt doma s detmi a udelat neco pro rodinu.
U nas to slo udelat tak, ze jsme do prace mohli chodit oba. Ale ja jen castencne.. ale vim, ze treba v sobotu po fotbale se kamaradi manzelovi dotedka posmivaji, ze chvata domu, pomahat mi s koupanim apod.
(a pritom jde ten nejvetsi posmevacek pet minut po nem koupat take :-)) to jsou proste chlapi..
oni je nikdy nezesmesnujou zensky.. kvuli tomu, ze se staraji o deti, ale zase jen jiny chlapi..
ale proste TATA jako MAMA nikdy nebude, i kdyby se rozkrajel
 Michaela 
  • 

pracovní název 

(23.2.2006 3:04:39)
Je tam jasně napsáno pracovní název. Tak bych to zatím moc neřešila. Slovo pracovní znamená totiž často dočané, aby každý pochopil o co jde - zhruba první myšlenka nápad. A než to půjde ven tak o tom popřemýšlí řada lidí. Myslím si, že je bezpředmětné o tom tak sáhodlouze přemýšlet, jak to má být. Ale třeba jen pro mně:o)
Jinak docela se na něco takové těším, protože je to třeba jako soli.
 radka 
  • 

Re: Tata jako mama?  

(23.2.2006 8:43:24)
proč je českým zvykem vždy na vše nejdřív nadávat?
Proč se raději nezapojit a nepřispět.... i když vidět tátu, kt. vadí srovnání s mámou a chtěl by se kvůli tomu být........toho bych snad v dokumentu ani vidět nemusela.
Mě se tento záměr líbí, ať se jmenuje jakkoliv.
Hodně zdaru,
Radka
 radka 
  • 

Re: Tata jako mama?  

(23.2.2006 8:43:32)
proč je českým zvykem vždy na vše nejdřív nadávat?
Proč se raději nezapojit a nepřispět.... i když vidět tátu, kt. vadí srovnání s mámou a chtěl by se kvůli tomu být........toho bych snad v dokumentu ani vidět nemusela.
Mě se tento záměr líbí, ať se jmenuje jakkoliv.
Hodně zdaru,
Radka
 Deni+3 


Re: Re: Tata jako mama?  

(23.2.2006 11:08:42)
U nás byl manžel na rodičovské dovolené s prvním synem od jeho 8 měsíců.
Ze začátku to bylo docela náročné si nějak zvyknout na rytmus života, v práci jsem měla domluvenou práci jednou týdně doma (výhoda byla, že jí doma dělat můžu).
Manžel zvládal vše perfektně, pomalu si zvykal na praní,vaření a takové ty ženské věci, protože bych vše opravdu enstíhala, dojížděla jsem do práce 20km dvěma busy (hodina času ráno a večer). Doma jsem bývala kol 16 hod.
Teď na další mateřské jsem už doma já, manžel má novou práci,už by na rodičák nemohl..á dělám sem tam doam abych nevyšla ze cviku :o))
 terezie 
  • 

Re: Tata jako mama?  

(23.2.2006 16:29:18)
A proc ne? zda se mi to docela dobrej napad.
takovej porad bude jiste zajimavej.
ja jsem sice klasicky na materske a zivi nas manzel,
ale je urcite spousta jinych rodin kde funguje tata jako mama, tedy ze ON zustal s deckem doma a ONA chodi do prace a vydelava na chleba.
Neni to o tom, ze tata se stane mamou, zzensti bude pro smich atd. nevidim v tom nic divnyho, hlavne ze rodina funguje.



 máma 


táta i máma 

(26.2.2006 18:01:02)
jděte se raději věnovat dětem,než tu plkat.jsem sám se synem a vím,rad má každý
přehršle,skutek utek. st.b@email.cz
 Honza Smrž 
  • 

dramaturgie Táta jako máma 

(27.2.2006 14:38:27)
Dobrý den všem, kterým se nelíbí název Táta jako máma. Rozumím Vašim výhradám a věřte, že i tyto otázky jsme při volbě názvu zvažovali a že to, co Vám nyní vadí na názvu dokumentárního cyklu, určitě nenajdete v samotných pořadech. Rozhodně nechtějí konzervovat přežité zvyky a vzorce chování v našich rodinách. Naopak. Už jsme natáčeli asi se 14 osvícenými tatínky a nikomu ten název nevadil. Určitě také proto, že na vlastní kůži s námi poznali oč jde - ukázat důležitost otcovské role a nikoli je nějak poškozovat. Mám za to, že název Táta jako máma informuje diváky velmi výstižně o tom, že mají na obrazovce čekat mužské, co vzali do svých rukou péči o děti a rodinu /což není tak běžné/ a současně také akceptuje fakt, že narušit model - muž má rodinu ekonomicky zajišťovat a ženská patří ke sporáku - prostě bylo a je dosud do značné míry tabu /ať se nám to líbí nebo ne/. Pokud někoho název cyklu svádí i k nehezkým výkladům - nelze tomu zabránit, ale opakuji, že těmi dokumenty chceme osvobozovat od předsudků. A myslím, že můžou být dobrým nástrojem pro obě strany - jak pro partnerky, aby si jejich mužští nedělali ze společné domácnosti jen noclehárnu, tak i návodem pro jejich polovičky, aby od nich dostali víc možností rozvinout svou otcovskou roli. Samotné rozhodnutí a umění se dohodnout záleží už na každém z nás. Děkuji moc všem, kteří se nebojí veřejně v dokumentech vystoupit. Honza Smrž, dramatug Táta jako máma
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: dramaturgie Táta jako máma 

(28.2.2006 10:00:39)
Sice se mi nelibi nazev úporadu, presto Vam drzim palce, at se porad vydari. MOc fandim vsem tatinkum, kteri podobnou roli zvladnou. Uz proto, ze jsou schopni a ochotni se odpoutata od muzskeho sveta a vstoupit do toho zenskeho.
Moc se tesim na vysilani.
L.
 Honnney 


dotaz na dramaturga 

(27.2.2006 21:43:24)
Mohla bych se zeptat, kdy presne jste zacali projekt realizovat a jak vznikl namet?
 Honza Smrž 
  • 

Re: dotaz na dramaturga 

(6.3.2006 11:06:57)
Zabýváme se tímto cyklem prakticky od října 2005, ačkoli s nápadem točit o současné rodině a rodičovských rolích chodila moje žena dokumentaristka Dáša Smržová po různých tv stanicích již déle. Až teprve loni se však objevila reálná šance na projekt získat prostředky. I v nejvyšší politice se našli lidé, kteří cítili, že je třeba více se o rodinu zajímat a pomoci jí. Ministerstvo práce a sociálních věcí loni napodzim prosadilo další zákony v rámci své nové koncepce rodinné politiky, které zrovnoprávňují postavení mužů a žen a nápad na dokumentární cyklus se náhle sešel i s jejich podporou.
 Dádulienka 


Zajímavé... 

(28.2.2006 14:05:29)
Je vidět, že matky na MD nemají co dělat, že mají čas debatovat o správnosti názvu pořadu.
 Zuzana+Jony, 13 měs. 
  • 

Re: Zajímavé... 

(28.2.2006 14:18:05)
Přesně - můj pocit. Mně se název líbí, vůbec by mě nenapadlo nad tím polemizovat - naopak, jsem ráda, že mám chvíli čas a v klidu si čtu. Zajímavé je, že když se podíváš na některé přezdívky, v podstatě jsou to pořád ty samé - jak to ty maminy zvládají, že mají pořád čas být na netu? A přes den? Já mám nejhodnější dítě pod sluncem, ale nedá mi to, abych ho i když je moc hodný a hraje si sám, v té samotě nechávala a radši jdeme na procházku.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: cas na psani.... 

(28.2.2006 16:55:05)
Kdo chce, ten si ho najde..
ja jsem tu vetsinou brzy dopoledne, v deset jdu s detmi ven - pokud nemarodi.
Po obede mladsi spi, starsi si sam maluje nebo stavi a nechce byt rusen. - to tu byvam take
Odpolende? Ted jsme prisli z temer dvou a pul hodinove prochazky.. (dnes jiz druha.) Nemyslim, ze bych deti nejak sidila, ale pisu a premyslim celkem rychle.. a manzel ma zapnuty PC cely den :-))
 anonym 
  • 

Re: Re: Zajímavé... 

(28.2.2006 20:05:33)
a proc u toho pocitace sedis tedko Ty?
nemela by ses jit radeji venovat svemu diteti?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.