| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak ochránit děti před psy a psy před dětmi

 Celkem 127 názorů.
 10.5Libik12 


Re: Bravo 

(2.2.2006 10:49:44)
Děkuji za užitečný článek a ačkoliv to zazněnlo v bodě, kde se píše o tom, že je nutné požádat vlastníka psa o svolení pohladit, ještě jednou bych to podtrhla a to zvlášť u malých svérázných plemen.(brazilskou filu se jen tak nikdo hladit asi nepohrne) Chovám léta hrdě jezevčíky, který celej život vypadají tak, že lákají ke šmatání. Každá druhá matka s dítětem předškolního věku si myslí, že když řekne, to je hezkej pejsek, pohlaď ho(když se míjíme na cestičce v parku),tak že perfektně bez nebezpečí vede dítě k lásce ke psům a už jí nedojde, že ten třeba třináctiletej pes na to není zvědavej. Potom třeba zavrčí, maminka se lekne a jednou se mi stalo, že máma zareagovala jak osobní strážce prezidenta, čuba netušila vo co jde a ňafla jí kotník(jezevčík vejš nejde:)). Hned jsem vytáhla pětistovku a veterinární průkaz., takže to ta paní rozdýchala a vlastně se nic nestalo. Ale asi by mohlo i u takto malé šelmy:))
 Anavi 


Re: Re: Bravo 

(2.2.2006 11:00:01)
Můžete mi někdo poradit, co mám dělat, když se synem musíme i vícekrát denně chodit kolem plotu, za kterým hystericky řve (jinak to nelze nazvat)hrubosrstý jezevčík? Lítá po podezdívce plotu, který je dost dlouhý. Syn mu nikdy nic neudělal, pes štěká na každého. Syn se bojí, pláče, utíká mi z chodníku na cestu. Nevím, jak psa umlčet a nevím, jak mám synovi vysvětlit, že se psů nemusí bát.
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Bravo 

(2.2.2006 11:06:15)
Dej čoklovi čuchnout pepřáku, to nezapomen. Příště se stáhne.
Kdyby takhle na vás za plotem řval člověk, zavoláš na něj poprávu policajty. Proč by se to mělo tolerovat zvěři?
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Bravo 

(2.2.2006 13:06:34)
Bobe, podle mého názoru je stříkat pepřák na psa štěkajícího na pozemku jeho majitele za plotem (který nikoho nijak neohrožuje, pouze otravuje)přinejmenším problematické a celkem by mě zajímalo, jak byste přivolaným policistům (soudný majitel je jistě po ztýrání svého zvířete zavolá)tohle vysvětloval. Pokud jde o toho řvoucího člověka, mám zkušenosti, že policie nepřijíždí kvůli "trošce toho řevu " ani v hodinách nočního klidu.

 kj 
  • 

Bobe jsi vůl 

(2.2.2006 17:16:19)
.
 Sanae 
  • 

Re: Bobe jsi vůl 

(2.2.2006 19:28:26)
Souhlasím, kardinální!!! Má problém sám se sebou. Dokážu si představit, jak se se všemi kolem hádá, vyhrožuje a posílá na ně policii. Ten pepřák by měl někdo šplíchnout jemu. On sám by jej použil snad i na řvoucí děti na hřišti. Blb.
 Bob 
  • 

Re: Re: Bobe jsi vůl 

(2.2.2006 20:38:27)
Je to možné,
nicméně nemám zas takový problém, abych musel lidem v debatách nadávat do volů a blbů. Takže vy dvě máte samy se sebou problém podstatně větší. Neřkuli chtít stříkat člověku kasrem do obličeje - jsi velice nebezpečná, víš to o sobě?
 Marss 


Re: Re: Re: Bobe jsi vůl 

(5.2.2006 22:38:57)
Musím se zastat holek...nikoho normálního nemůže napadnout, stříkat po psovi, hlídajícího za plotem, pepřákem.Spíš bych vysvětlila svýmu dítěti, že pejsek prostě hlídá.A kdyby mi fakt šlo o to, aby ten pes neštěkal, skusila bych ho uplácet kouskem salámu:-)
 Pole levandulové 


Re: Re: Re: Re: Re: Bobe jsi vůl 

(6.2.2006 0:26:41)
No, Milado, ono i kdybys mu neco dobreho ,co by zabralo hodila, tak on by jeste mohl zacit stekat dalsi den kvuli tomu, abys zas neco hodila:-)) Oni jsou dost vycurani - vim, co rikam, dva mam doma a i kdyz poslouchaj, tak vidim, jak by, nebyt pevne ruky, velmi snadno zvlcili.
Teda mam dva mrnouse, ale o to je to mozna horsi, i kdyz jsou to ciste spolecenska plemena. A jinak se chovaj jako deti - doma poslouchaj, ale kdyz jsou na prazdninach u babicky, ktera je rozmazluje, uzivaj si to primo ukazkove a stekaj uplne na vse. Nastesti maj nasi chalupu v ustrani, kde to nikomu nevadi a po navratu domu zas zver rychle chape, ze poslouchat se musi.
 Milada 
  • 

Re: Re: Re: Re: Bobe jsi vůl 

(7.2.2006 21:52:42)
Tak nevím. Moje dcera se rozbrečí, když na ní zničeho nic začne tza plotem štěkat pes. A na chatě ječí sousedovi psi na vše, co kolem projde nebo projede. Nejsem povinna poslouchat neustále ten kravál. Navíc jsem musela vždy na spaní jezdit s dcerou do lesa, protože na zahradě při neustálém psím hysterickém řevu opravdu spát nemohla.
 Margot+1 


Hrůza! JENOM NE SALÁM! 

(17.2.2006 18:39:19)
Uplácení kouskem salámu rozhodně nedoporučuji. Jeden náš známý se pokoušel kouskem salámu kamarádit s naším (tehdy půlročním) kokršpanělem a následující tři týdny jsme strávili u vererináře, skrývali slzy když pejsek dostával bolestivé injekce, kvůli dietě krmili jen nejkvalitnějším syrovým kuřecím a hovězím masem, a přesto jsme se dívali, jak je štěně kvůli úporným průjmům kost a kůže a sotva stojí na nohou... Také psi jsou někdy jako děti a nemůžou sežrat každé svinstvo (kterým - i čerstvý - salám je). Mimochodem - psi nemají zdravotní pojištění. Nepřejte si vědět, co nás ten kousek salámu stál...
PS: Vím, že hlavním tématem tady jsou děti. Berte to jen tak na okraj.
 Katka 
  • 

Re: Hrůza! JENOM NE SALÁM! 

(17.2.2006 18:48:47)
Tak pokud váš pes byl jinak zdravý, tak to ten salám musel bejt buď měsíc starej a nebo otrávenej. Jinak totiž takový kousek neuškodí, pokud se tedy tím necpete, necpete zvíře, každý den, měsíce roky.
 Margot+1 


Re: Re: Hrůza! JENOM NE SALÁM! 

(17.2.2006 19:01:18)
Nesouhlasím. Pes byl (předtím) zdravý, jenomže zvyklý na kvalitní granule. Každý zkrátka všechno nesnese. (Někteří tatínkové také batolátku přilepšují salámkem, koukají, jak pěkně papá, a mnozí se pak nestíhají divit.)
 Špendlík 


Re: Re: Re: Bobe jsi vůl 

(10.2.2006 14:50:32)
Bobe ty jsi fakt vůl.
 Martina, K+b. 
  • 

Re: Re: Re: Bravo 

(2.2.2006 11:10:21)
Psovi asi dohovorit nepojde ;-)
(Mozes skusit na psa nieco razne zakricat, ale velku sancu by som tomu nedavala...ale aspon prejavis pred psom odvahu a silu - mozno to trochu pomoze)
Skus vysvetlit synovi, ze ten pes si tak velmi chrani svoj pozemok, ze tak steka, aby odplasil vsetkych zlodejov a lumpov, ze sa ho nema bat a ze ak nevkrocite na psov pozemok al. neprepchate ruku cez plot, tak sa nic nestane.
Tieto zurivo stekajuce stazne psy su neprijemne a otravne, ale povacsine nie su nebezpecne ... amm skusenost, ze akonahle by sa dostal mimo svojho pozemnku, tak by uz taku vehementnost neprejavoval.
 Vaclavka 


Re: Re: Re: Bravo 

(2.2.2006 11:29:05)
Anavi, teď píšu jako docela smutná majitelka psa, který hystericky řve na kolemjdoucí, děti nevyjímaje (mám obavu, že na ty ještě víc...). Nevím si rady, co s ní. Je jak pominutá, přitom je to náš "gaučák", v kruhu rodinném je to pes mazlík. A běda, když se jí někam vzdálíme, to kňučí, jak kdybychom ji měli zanechat napospas osudu... Na procházce bez problémů, tedy co se psů týče. S těmi by kamarádila hned (majitelé menších plemen mají určité obavy), s lidmi je to horší. Nevím, kde k tomu přišla, neuvědomuji si, že by měla s někým špatnou zkušenost. Má volnost pohybu, žádný řetěz u boudy či kotec, většinou "bydlí" s námi v domě. Od cizího (na ulici) se nenechá pohladit ani omylem, od návštěvy doma klidně. Je mi to líto, naše psice předchozí sice měla své absolutní neoblíbence, na které se mohla uštěkat, ale mohla jsem se spolehnout, že nikdy nikomu nic neudělala. Tahleta je jak pominutá. Kdyby náhodou někdo věděl radu, sem s ní. Jo, je rasa chodský pes - o kterých jsem vždy slyšela jen to nejlepší...
 Helena , dva kluci, jeden pes 
  • 

ostrý pes 

(6.2.2006 15:35:38)
Aschley,každý pes má svojí povahu. A ne všichni psi se strefí zrovna do té, co se nám hodí. Co by za povahu tvé feny dali lidé, co potřebují / nebo jen chtějí / ostré hlídače a vyroste jim mazel / viz ostrá středoasijská plemena , dobrmani a pod... Spousta psů se od cizích nedá pohladit. Služební psi z tchto důvodů nosí košík, aby nedošlo k nějakému nedorozumění. Někteří rodiče totiž odmítají pod vlivem blbých filmů respektovat.
To, že se pes nedá pohladit, může být špatným zážitkem, ale pak bývají psi spíš bázliví a štěkají ze strachu.Ale většinou se žádná příčina najít nedá. Máš prostě nedůvěřivou fenu, která si ostře hlídá svůj revír. A od přírody nedůvěřivého psa nepředěláš. Feny obecně ještě lépe hlídají po štěňatech. Myslím, že se tyhle návyky se hodně odkoukají od matky v útlém věku.nezbývá než si být vědoma toho to stavu a při návštěvách nepředělávat psa,ale zavřít do kotce, nebo do domu.Je to bezpečnější pro obě strany.Hodně radosti z chlupáče.. Helena
 Zdislava a kluci 


Re: Re: Re: Bravo 

(2.2.2006 13:50:14)
uz jste zkusili na psa za plotem pisnicku? on se mozna rozsteka jeste vic,ale to ho neodnaucite, ale prave ze budete se synem zpivat oba dva hodne nahlas treba od sveraka pejsci,pejci jak si vlastne povidate... kousek pred plotem a budete hodne kricet,tak syn uslysi vas hlas a taky se rozptyli a neuslysi jenom ten psi stekot,takhle bych zacala klido na druhym chodniku a kdyz se na vas prijde podivat majitel,tak mu slusne reknete,ze syn se toho stekani boji a ze si takhle zprijemnujete cestu...majitel s tim stekanim nic moc udelat nemuze :-(
PS:kdyby neco tak zkusenosti se psi mam a verte mi je lepsi na zahrade potkat psa nez berana :-D
 R.Rose, 1 růžička *01 
  • 

Re: Re: Re: Re: Bravo 

(3.2.2006 9:34:56)
Nám se osvědčilo něco podobného. Chodily jsme kolem zahrady s šíleně štěkajícím psem a malá se hrozně bála. Tak jsme si vymýšlely, co asi tak ten pejsek říká. A když se k němu přidali další psi z ulice, skládaly jsme celkem slušné dialogy ;o)) Až jsem sama byla překvapená, jak se malá začala těšit, až zase půjdeme kolem toho pejska co tak štěká...

Jo a souhlasím, že zlatý pes za plotem, než berani za nízkou ohradou ;o)
 EvčaK 


Od autorky články 

(8.2.2006 9:21:37)
Předně děkuji za všechny kladné ohlasy! Určitě v budoucnu ve spolupráci s našimi redaktory, přihodíme další články tohoto rduhu.

A na dotaz co se štěkajícím psem za plotem. Ano, je to velmi nepříjemné. Nedaleko rodičů manžela je taky jeden takový kříženec vlčáka s něčím a jít s dětmi kolem je nanejvýš nepříjemné a mnohdy i nebezpečné. Malé dítko nečekaně položí ruku na plot a je hotovo. My tamtudy chodíme jen zřídka a můžeme volit i jinou cestu, takže jsem to nikdy neřešila. Nicméně doporučuji v prvé řadě, promluvit si s majitelem psa. Pokud je to normální člověk a ne hulvát, pak jistě uzná, že je pejsek nebezpečná okolí a mohl by mu vyhradit menší prostor nebo alespoň dát zdvojený plot - ten druhý tak půl metru od původního, aby byl pes z dosahu dětských rukou. Když to nepomůže, obrátila bych se na policii s tím, že pejsek ohrožuje okolí. Otázka je, jaké má v tomto případě policie možnosti. Pokusíme se něco zjistit.
 Haluška 


Re: Re: Bravo 

(2.2.2006 11:11:30)
Dobře napsané, jen aby se tím lidi řídili...
Taky bych uvítala, kdyby někdo napsal, jak odnaučit dítě bát se psů (zvláště, když už ho nějaký pes jednou kousl). Synovce, když mu bylo asi 10 měsíců, kousl malý pejsek do tváře ve chvíli, kdy k němu ten malý zvědavec přilezl, aby si ho lépe prohlédl. Nevím, jestli ten pes v něm prostě viděl snadnou kořist, protože lezl po čtyřech a byl menší, nebo co se vlastně stalo. Každopádně se od té doby hrozně bojí psů a začne panikařit, když nějakého vidí. Jsou mu necelé 4 roky.
A ještě jedna trochu úsměvnější historka: mnozí majitelé pejsků jsou na své miláčky velmi hákliví. V hlavní roli v této příhodě hraje opět malý pejsek (tuším že pudl) a můj synovec. Bylo to v době, kdy se sotva naučil chodit. Seděli jsme v zahradní kavárničce a děti se batolily kolem. V tom synovec zmerčil na cestě (bylo to v parku) tatínka a rozběhl se k němu. Současně však ke kavárně mířily dvě starší paní s pejsky. Synovec po chvíli uviděl i pejsky a jal se s křikem utíkat pryč. Samozřejmě (vzorová situace jak vyšitá) se na něj jeden z pejsků vrhl a ňafl po něm (nic se mu naštěstí nestalo). Tatínek ho okamžitě zachránil a začal mu zkoumat nohu, zda ho pes pokousal, či ne. Paní se okamžitě vrhla na svého mazlíčka a začala ho litovat, jak ho chudáčka ten hrozný kluk vyděsil, a jestli mu náhodou nějak neublížil. Vzápětí se jala nadávat tatínkovi, že si vůbec dovolil pustit dítě do parku... Na závěr se obě paní s pejsky usadily v kavárně a poručily si čtyři toustíky. Každá jeden pro sebe a jeden pro pejska.
 Bob 
  • 

Pes mezi dva chleby 

(2.2.2006 11:23:39)
A co udělal tatínek? Doufám, že nacpal pudly mezi ty toustíky a dal je těm bábám sežrat.
 marie 
  • 

Historka 

(2.2.2006 11:32:37)
Historka 1: před sto lety, kdy byly moje děti fakt malé, se mi na kočár vrhl dobrman (byla jsem s ní na dětském hřišti). Když jsem těšila ječící dceru, která z něj měla panickou hrůzu, sdělil mi úžasný páníček, že on za to nemůže, že mám dítě straba (sic!) a že s ní nemám chodit na hřiště a kam jinam má jeho psíček chodit.
A historka 2: tuhle jsem byla nakupovat u nás v masně. Přede mnou byla paní, která kupovala hafo šunky, protože "její Karel nic jinýho nežere". Nejen prodavačka byla konsternovaná.
Když jsem vyšla ven, paní seděla na lavičce a hulákala "Vašku, Karle!!!!!!!!!!" a přihnali se dva olezlí vlčáci. "Ty ne, Vašku, ty šunku nežereš, to je pro Karla". Schodou okolností je masna hned vedle hospody se zahrádkou a byl čas oběda.
A to se fakt stalo, věřte mi!!!!
 10.5Libik12 


Re: Historka 

(2.2.2006 11:40:21)
Maruš, až na to budu mít, hodlám svým psům kupovat lanýže. Je z toho vysoké DPH, clo, a daň z příjmů, takže si to užijí všichni daňoví poplatníci, nechápu, co ti na tom vadí.

Anavi, hysterie je člověčí porucha nikoliv zvířecí.

Bob je geniální pes, umí s počítačem.
 gigi 
  • 

Pro Boba - pepřový sprej 

(2.2.2006 11:42:24)
Jsem majitelkou 2 psů - kavkazanů. Bydlím na malém městě vedle lesa, který využívají obyvatelé Prahy ke svým víkendovým výletům. Často se stává, že se někdo, nejlépe celá rodinka s dětmi, zastaví před plotem a prohlíží si naše psy. Už jsem i byla svědkem, jak rodiče vybízeli děti, aŤ si pejsky pohladí, protože psy zrovna vrtěli ocasy.Naštěstí jsem včas zasáhla. To, že psy štěkají, když někdo prochází, považuji za přirozenou reakci psa, který chrání svůj pozemek a rodinu.Neumím si představit, co bych dělala, kdybych viděla, jak někdo našim psům stříká pepřák, protože na něj pes přes plot šteká.
Jen ještě jednu poznámku - máme 3-letého syna a nikdy bych ho na zahradě nenechala se psy samotného, ne z důvodu, že by mu sami ublížili, ale nemohu třeba vyloučit, že najednou psy něco uvidí(třeba přijíždějící popelářský vůz) a svými 70 kily ho smetou, jak poběží k plotu.
 Olina 
  • 

Jestli máte dva kavkazáky 

(2.2.2006 17:23:06)
a nikoho z vás dosud nedávali do hrobečku v ranečku, tak to znamená, že za a) psům rozumíte a za b)že je máte vychovaný. To se o všech psomilech (možná včetně mě) říct nedá a někteří psi dokážou opravdu pěkně vyprudit. Já jsem k cizím psům rezervovaná a zásadně bez předchozí konzultace s majitelem nehladím, ale spíš jsem se setkala s lehkomyslností (i u majitele). Vyznávám zásadu, že když má zuby může kousnout, bez ohledu na to jak je hodný a nemám to těm psům za zlé, jsou to boží stvoření a rozum máme mít my. Dávám přednost malé předběžné opatrnosti, abych neznámého psa neurazila dotěrností(dotek na zakázaných místech např. hlava, ječení, rychlé znepokojující pohyby, žertovně míněná naznačená agrese na majitele, civění psovi přímo do obličeje a hlasité vyzývavé promlouvání všechno tohle dráždilo naši dogu, ať je jí země lehká), než potom zbytečným mrzutostem. Velice ráda si hezké jedince prohlížím, ale i to dělám decentně. Protože je mám ráda a chci s nimi mít hezké zážitky.

to jsem zase chytrá jak rádio
 Slečna Marplová 


Re: Re: Bravo 

(2.2.2006 11:39:33)
Skvely clanek, dobre napsany.
K tomu, co delat se rvoucim psem za plotem, tak to tu nekdo jasne a rozumne napsal. Ignorovat a diteti vysvetlit, ze je to psova povinnost, aby svemu panovi chranil zahradu a pozemek a to proti vsem, nikoliv pouze proti lotrum. Ten pes to tezko pozna. Spis nez odbnaucovat psa stekotu (temer nemozne), je jednodussi naucit dite tomu, ze to, ze pes steka je normalni. Je to stejne jako u lidi, nekdo sympatie budi a nekdo ne.
PS: mame takoveho souseda, ktery sedi na dvorku od brezna do rijna (od rijna do brezna kouka z okna), pred sebou lahvace a hulaka na vsechny, co jdou kolem ... :-)
 Maky 
  • 

Re: Bravo 

(30.5.2009 2:26:39)
No, určitě. Dnes se všechno dělá tak složité. Co já se jako holka nahladila cizích pejsků. Dokonce jsem si párkrát pohladila pejska za plotem majitelova domu. Dnes by mi majitel urazil ruce. Nikdy mi žádný pes neublížil, ale ani já žádnému. Svého psa jsem nikdy neměla a mít nebudu, alespoň v nejbližších letech. V bytě to vážně nejde. Ty pejsky jsem měla jako dítě prověřené. Nejdřív jsem si je trošku oťukla,chvíli na zvíře mluvila a jakmile začalo kňučet a skákat na plot, osmělila jsem se. Za chvíli mi pejsek olízal ruku. Nedělala jsem to samozřejmě u všech pejsků. Pokud jsem vycítila, že tento pes komunikovat nechce, vrčí, nejeví zájem, nechodila jsem k němu. Nikdy mě nic nekouslo, ale dnes se opravdu trochu bojím sahat na cizí psy. Oni se totiž změnili zejména jejich majitelé. Někteří jsou stejně agresivní jako jejich psi.
 Danyella 


Re: Pes v rodině.. 

(30.5.2009 11:41:00)
Vždycky jsem byla milovníkem psů, ale poslední dobou je začínám docela nenávidět, nebo spíš asi jejich pánečky....Sestra si pořídila čokla a myslím, že ho nadřadila i nad její dceru a je zněho uplně vyblblá. Donce mu upekla dort k narozkám. Jorkšíček vemi brzy pochopil jeho pozici ve smečce, protože okolo něho všichni skáčeme jak chocholouši, nááádherné šTěŃÁTKO, dnes už tedy čtyřleté..jenže nám se před 2 roky narodilo dítě a pes začal tušit, že je odsouván do pozadí, s čímž se nehodlá smířit. To dítě uplně nenávidí a nedávno malá šla přes pokoj a čokl vystartoval z jeho pelechu a rafl malou do nohavice /naštěstí jen nohavice../ségra to vůbec neřešila a ještě psa hladila,že se to nedělá. Věčně na naše dítě když jsme u babičky i s nima ječí ať je malá z ticha,ať neběží, ať nepíská atd. a vrchol je když nás upozorní,že má být malá z ticha,že čokl spí...Ovšem když usne malá tak chodí a bouchá dveřma a dá psa do okna ať štěká...Myslím, že na malou žárlí nejen pes,ale i ona. Nedívno ovšem psíček opět na návštěve kousl malou,která mu nic nedělala a nastalo rodinné peklo,protože pohár přetekl. Kdyby ji malá chytla za uši atd. ale prostě pes opět v rámci srandy vystartoval a ještě nám bylo řečeno,že máme malé přidat ať má proč řvat. Takže máme tichou rodinnou domácnost. Všeho s mírou, ale nadřazovat čokla nad lidi?Mimochodem jsme byli nedávno na zmrzlině a tam se opakuje to samé, že přijdou páníčci s pejsky do zahradní restaurace a čokli tam běžně běhají, berou dětem zmrzku z ruky, naší malé jeden psisko olizoval lízátko a pán seděl jak magor a ještě se tomu smál. Docela se už z toho dostávám do amoku, že brzy někoho pořádně nakopu a i s páníčkem.A to nemluvím když seču trávu před domem, jak máme zahrádku plnou psích hovínek. Potom se páníčci diví, že jim toho čokla někdo otráví, ale ať se podívají jak se bezohledně chovají ONI!
 Marss 


Re: Bravo 

(5.2.2006 22:04:54)
Taky musím pochválit tento článek.Jsem majitel pejska a taky mám doma malé mimčo.Se vším souhlasím.Psi jsou jen psi, a děti by měly od rodičů vědět jak se mají chovat v blízkosti psa.Na ulici a ve výběhu,když jdu se psem na procházku se někdy nestačím divit jak se rodiče se svými ratolestmi chovají.A neuvědomují si riziko.Bydlíme v panelovém domě a pokaždé, když potkáme sousedy se svými dětmi, začnou neuvěřitelně ječet.
 Evelyn1968,2děti 


Re: Re: Bravo 

(5.2.2006 22:43:03)
Marss, to riziko si snad musí uvědomit hlavně pejskař, ne? Proč já se mám bát na chodbě před svým bytem jen proto, že se někdo rozhodne mít v paneláku psa? Když už ho má, tak doufám že si ho hlídá.

E.
 Bob 
  • 

Re: Re: Bravo 

(5.2.2006 23:32:48)
Až ti děcko povyroste, poznáš problém i z druhé strany. A pak to myslím pochopíš.
 vikis 


Re: Bravo 

(8.2.2006 20:37:22)
My máme doma rok a půl letého belgického ovčáka a roční dceru. Ty dva jsou skvělá dvojka. Hawk chápe, že Kristýna je ještě malé trdlo a občas se jí klidí z cesty. Ale většinu času jsou spolu a to i přesto, že mu Kristýna bere hračky i jídlo z misky a odčas mu, podotýkám omylem, šlápne na ocas. Když jdeme s kočárkem venku, tak v něm má perfektního ochránce. Jsem moc ráda, že je oba máme a co se týče jejich vztahu, tak je po všech stránkách perfektní.
 aknelop 


zajímavé, ale... 

(2.2.2006 11:55:59)
Velmi poučné i pro mne. Mám hrůzu ze psů, asi v 10 mi visel vlčák na rameni a jak jsem se vyškubla, tak mám na něj vzpomínku dodnes v podobě asi 10 cm dlouhé jizvy. Dělala jsem vše, co se podle tohoto článku nemá... Ráda jsem se poučila, ale mylím, že kdybych se do té situace dostala znova, že budu reagovat podobně, protože pochybuji, že by mi stach dovolil přemýšlet nad tím, jak mu ukázat, že mám navrh. Normálně bych se potento....
Své děti tomu naučím alespoń teoreticky...
 Marketa 
  • 

Re: zajímavé, ale... 

(2.2.2006 13:38:18)
taky mam spatnou zkusenost z detstvi - pokousal me sousedovic nemecky ovcak (utikala jsem se sankami na kopec a pes z niceho nic zautocil, i kdyz me znal a nikdy jsem s nim n emela problem). v puberte tento strach vygradoval do uplne fobie z jakehokoliv psika (bez voditka, dozoru nebo kosiku). pred dvema lety jsme se s manzelem rozhodli, ze si poridime pejska a ejhle! od te doby se uz tolik psu nebojim. zatim mame trikiloveho pejska, do budoucna, az bude uplne zprovoznena zahrada, pocitame s dalsim "vetsim" plemenem.
 Marketa 
  • 

Re: zajímavé, ale... 

(2.2.2006 13:39:30)
taky mam spatnou zkusenost z detstvi - pokousal me sousedovic nemecky ovcak (utikala jsem se sankami na kopec a pes z niceho nic zautocil, i kdyz me znal a nikdy jsem s nim n emela problem). v puberte tento strach vygradoval do uplne fobie z jakehokoliv psika (bez voditka, dozoru nebo kosiku). pred dvema lety jsme se s manzelem rozhodli, ze si poridime pejska a ejhle! od te doby se uz tolik psu nebojim. zatim mame trikiloveho pejska, do budoucna, az bude uplne zprovoznena zahrada, pocitame s dalsim "vetsim" plemenem.
 Any 
  • 

Re: zajímavé, ale... 

(2.2.2006 14:04:27)
Kdyz k nam do rodiny prisla ma svagrova(tehdy teprv bratrova nastavajici),mela uplnou hruzu z meho trpasliciho pudla.Jeji dve sestry jsou na tom uplne stejne.Jejich maminku totiz kdysi pokousal najaky pes,dost osklive,vytrh ji kus masa,nejake komplikace(podrobnosti neznam)Byly proto vsechny vychovavany ve strachu ze psu.Jenze muj pes tento strach vycitil a neustale za svagrovou chodil,snazil se ji byt v blizkosti,nechat se aspon pohladit atd.Postupne pomalicku se ho prestavala svagrova bat.Kdyz spolu zacali zit,bratr si vzal domu sluzebniho vlcaka,postupne si i na toho zvykla,ted maji doma dalsiho psa.Jeji rodina se vsak psu boji stejne,ale vidim z tohoto pripadu,ze se da odnaucit psu bat,ba primo nakazit laskou ke psum a zacit je milovat:)
Clanek se mi libi moc,je pekne popsany,ucim se tak chovat i meho syna,i kdyz je se psy velky kamarad,nedovolim,aby behal venku za cizimi.(a dost me stve,ze jine maminky sve deti posilaji si bez dovoleni toho naseho pohladit!)
Jen nevim,jestli pri stretu velkeho psa a maleho ditete pomuze povel,asi je treba zduraznit jak velke(stare)je to dite,myslim,ze od maleho ditete by to bylo naprosto zbytecne(rekla bych tak do deseti let),spis nevhodne psovy rozkazovat.
Any
 Any 
  • 

Re: zajímavé, ale... 

(2.2.2006 14:05:43)
Kdyz k nam do rodiny prisla ma svagrova(tehdy teprv bratrova nastavajici),mela uplnou hruzu z meho trpasliciho pudla.Jeji dve sestry jsou na tom uplne stejne.Jejich maminku totiz kdysi pokousal najaky pes,dost osklive,vytrh ji kus masa,nejake komplikace(podrobnosti neznam)Byly proto vsechny vychovavany ve strachu ze psu.Jenze muj pes tento strach vycitil a neustale za svagrovou chodil,snazil se ji byt v blizkosti,nechat se aspon pohladit atd.Postupne pomalicku se ho prestavala svagrova bat.Kdyz spolu zacali zit,bratr si vzal domu sluzebniho vlcaka,postupne si i na toho zvykla,ted maji doma dalsiho psa.Jeji rodina se vsak psu boji stejne,ale vidim z tohoto pripadu,ze se da odnaucit psu bat,ba primo nakazit laskou ke psum a zacit je milovat:)
Clanek se mi libi moc,je pekne popsany,ucim se tak chovat i meho syna,i kdyz je se psy velky kamarad,nedovolim,aby behal venku za cizimi.(a dost me stve,ze jine maminky sve deti posilaji si bez dovoleni toho naseho pohladit!)
Jen nevim,jestli pri stretu velkeho psa a maleho ditete pomuze povel,asi je treba zduraznit jak velke(stare)je to dite,myslim,ze od maleho ditete by to bylo naprosto zbytecne(rekla bych tak do deseti let),spis nevhodne psovy rozkazovat.
Any
 aknelop 


Re: Re: zajímavé, ale... 

(2.2.2006 21:03:22)
Já se nebojím psů, které znám,vyrůstala jsem mezi psy, naši měli vždy nejméně 3 různá plemena, děda měl chovnou stanici chrtů a dobrmanů, ale jak potkám psa, kterého naznám, navíc někde, kde bude jen on a já, tak se po té mé zkušenosti z dětsví na místě pokajdim!
 petr -2male dcery 
  • 

želva_? 

(2.2.2006 15:22:28)
v podstate s vama souhlasim,ale pripad zelvy bych nikdy nikomu nedoporucil,maximalne v pripade utoku rozlicene chihuvavi(tam ale jde nejvyse o cucflek).mel a znal jsem nekolik velkych psu a kazdy me "jenom" ve forme hry,kdyz jsem pred nim udelal tu "zelvu"ukazal kolik kousancu a kam bych dostal.vetsina utocicih psu v dnesni dobe neni cvicena na zadrzeni a utok na cloveka,tudiz hryzou kam to jde.vubec nemluvim o tzv, asiatech,v jejichz pripade,udelate-li toto,jste mrtvi(opravdu).se psem v teto situaci je treba bojovat,rvat a kopat a ne se valet na zemi,musite mu ukazat,ze je slabsi.
 Marťuša,Kryštof 16,Emma 15 


Re: želva_? 

(3.2.2006 10:04:09)
Kynolog děti ve školce želvu učil. Jak má malé dítě s takovým psem bojovat a ukázat, že je silnější??? No to je pecka.Martina
 Markéta, syn 4 r. 
  • 

Re: Re: želva_? 

(3.2.2006 12:22:57)
Já jsem o téhle poloze v souvislosti s útokem psa slyšela poprvé, a mám několik kamarádů kynologů. Jejich jediná rada při útoku psa je praštit do čumáku, nakoupnout do hrudníku, pokud možno zaklínit tlamu - naštěstí jsem to nikdy nemusela použít. Upřímně řečeno, nedovedu si představit natolik odvážné a ukázněné dítě, které si lehne do popisované polohy a setrvá tak, i když okolo něj bude vrčet agresivní pes, který si většinou i párkrát hryzne. Myslím si, že pokud se malé dítě setká s útokem psa, je to vždycky veliký malér, který povětšinou špatně dopadne. On je to většinou malér i pro dospělé.

Článek se mi jinak líbil, jen mi přijde trochu "hraběcí" rada, aby i rodiče, kteří se psů bojí, děti vychovávali k tomu, aby se jich nebály. Nedovedu si představit svoji švagrovou, která má ze psů úplnou paniku (neví proč, nikdy ji žádný nekousl), jak bez bázně učí děti tomu "správnému" chování. My jsme doma psa měli, takže synek je zvyklý, u něj jsme spíš vychovávali k tomu, že ne každý pejsek je naše Asta a nemůže se na něj vrhat.

Určitě ideální řešení by bylo, aby k útoku psa nemohlo docházet - to ale obnáší zodpovědné majitele (tj. pes s náhubkem, nebo na vodítku, popřípadě obojí) - jsem prostě fascinovaná z toho, kolik psů u nás na sídlišti pobíhá na volno, a kolik z nich si jich evidentně ze svých pánů nic nedělá. V této oblasti jsem nezaregistrovala jakoukoli aktivitu ze strany policajtů - ti u nás pouze obcházeli dva večery okolo desáté a kontrolovali, zdali mají majitelé psy očipované. A v neposlední řadě to také obnáší velkou odpovědnost ze strany rodičů - útok vlastního psa je celkem běžná záležitost (nám taky malého jednou kousl pes - a byla to ta naše vlastní mírná a klidná čubička - no prostě jí ubližoval a já jsem nedávala pozor).
 petr 
  • 

Re: Re: želva_? 

(3.2.2006 20:15:15)
je kynolog a kynolog,pes nema z deti respekt,bud je bere jako sobe rovne a nebo jsou jsou ve spol.zebricku pod nim.nebere deti jako soupere.pes na dite utoci v pripade ze mu dite ublizi,nebo je vychovan "odborne"svym panem jako sociopat.paklize dite do 10-12ti let udela pred takovym psem "tu zelvu",nic ho nezastavi.jako zhruba 8lete dite me napadl jezevcik(deduv,ktereho jsem asi opravdu trapil coby dite z mesta neznale soc chovani psu)a v poloze "zelva jsem byl a byl jsem kousan do te doby,nez moje babca pribehla a psa odehnala.od te doby pred psem do teto polohy ani nahodou.pes je socialni zvire a pravidla jeho chovani jsou dana,jakmile soupere porazi,a ten neutece dost rychle,tak ho znici.
 Marťuša,Kryštof 16,Emma 15 


Re: Re: Re: želva_? 

(3.2.2006 21:36:35)
Takže dítě buď uteče nebo bude sežráno, jiná možnost neexistuje???
 Marss 


Re: Re: želva_? 

(5.2.2006 22:53:58)
Taky si myslím, že želva je dobrá.Pes i ten který není cvičený, jde instinktivně po krku.A mít hlavu a krk schovaný je podle mě asi nejrozumější
 Marťuša,Kryštof 16,Emma 15 


Re: želva_? 

(3.2.2006 10:07:08)
Kynolog děti ve školce želvu učil. Jak má malé dítě s takovým psem bojovat a ukázat, že je silnější??? No to je pecka.Martina
 Ella+ 


Re: želva_? 

(3.2.2006 13:47:47)
To je pravda,ne u každého psa můžete toto praktikovat,u některých plemen odkryté temeno hlavy znamená smrt. Ale samozřejmě pokud dítě zná,alespoň nějaké "fígle" nebo postupy jak reagovat při útoku psa je to lepší,než neznat nic než křik a útěk. Stejně si,ale myslím,že jen málokdo ať už dítě nebo dospělý člověk zareaguje správě,útok může být tak rychlý a překvapivý,že nestihnete chladnokrevně uvažovat.
Jednou jsem šla krmit své psy na zahradu a zaútočil na mě NO (německý ovčák) ze sousední zahrady,nějak se dostal ven. Kdybych si v té chvíli sedla na bobek kousl by mě,ale já se tak lekla až jsem zachrastila igelitkou s kostma,no a pes stáhl ocas a utekl. Štěstí,to je jediné co se k tomu dá říct,byla jsem 15 metrů od branky k naší zahradě a kdyby se pes rozhodl mě pokousat nestihla bych tam doběhnout.

Myslím,že by se dětem hlavně mělo říct,že zubatý úsměv,zvýšený hlas a rychlé (u dětí i tak trochu hrubé) pohlazení psa po hlavě - takzvané plácnutí a pohled přímo do očí jsou prakticky pro každého psa výzvy k boji. Zrovna tak nevidím ráda,když někdo nechá dítě,aby lezlo psovi na záda. Pes který se druhému postaví předníma nohama na záda,nebo mu tam jen položí hlavu vyjadřuje nadřazenost a to může vyvolat zpětnou reakci-usměrnění-poměření sil,což v případě dítě a pes je v očích rodičů "jen útok" psa na dítě.
Ono je těžké neusmát se na psa,když se zdá být krásný a milý,ale odhalené zuby pro psa znamenají negaci,nikoliv projev přízně.

Zkoušeli jste někdy koukat svému psu do očí? Pokud vás respektuje odvrátí pohled,případně vám začne olizovat obličej-což je zase projev podřízenosti.

Nicméně souhlasím s názorem všech kteří tvdí,že pes by měl být cvičen a zajištěn- tj vodítko,případně náhubek. Ať už má 3 kila,30kg nebo 60kg, i zmíněná čivava vašemu dítěti může prokousnout obličej. Jinak tedy Petře nesouhlasím s pozici želvy právě u té rozzuřené čivavy,když je i dvouleté dítě napřímené dosáhne mu čivava jen na koleno,takže ten dřep jí umožní kousnout do hlavy,rukou,zad...
Můj soused má psa,který má hlavu pomalu dvakrát větší než můj syn a strašně se diví,že syna zvedám na ruku pokud se pes přiblíží-on je přeci hodný a nekouše. TO je sice možné,ale já mám taky velkého psa a vím,že stačí když se s otevřenou tlamou prudce otočí,nebo když má kovový náhubek. Dobře mířená rána náhubkem mi udělala slušný otok kolena a nechci si ani představit co by to udělalo dítěti v obličeji.

Někdo tu psal o ráně do čumáku při útoku(pokud nepůjde o dítě samozřejmě)- no musíte mít pořádnou sílu aby jste tímhle způsobem psa odrazili,pokud ne,jen ho víc naštvete. Když má pes vaší ruku v tlamě je asi nejlepší narvat mu jí tam co nejvíc a druhou rukou ho držet,nemůže pak kousat,ale to jsou rady tak pro cvičák,nebo při hraném útoku. Normální reakce je uhnout,je to sice strašná chyba rvát se se psem o vlastní ruku,protože tím víc jí potrhá,ale člověk prostě instinktivně uhne při bolesti,s tím se moc udělat nedá. Když už vás pes drží za jednu ruku tak dloubnout ho do oka prstem druhé ruky taky působí.
 vvv 
  • 

vv  

(2.2.2006 19:16:56)
v
 Marťuša,Kryštof 16,Emma 15 


strach ze psů 

(3.2.2006 9:52:05)
Odjakživa mám ze psů mírně řečeno respekt,vyhýbám se kontaktu s nimi. Svoje děti se snažím těchto pocitů uchránit, ale obávám se, že je vycítí a převezmou. Ve školce jsme jako rodiče zařídili pro děti přednášku s kynologem, který dětem rady z článku předvedl s pejskem, pravidelně se svými dětmi navštěvujemi mojí kamarádku, která 2 pejsky má, aby s nimi přišli do kontaktu.
Většinou nemáme problémy, ale už se mi párkrát stalo, že přestože jsem si psa nevšímala, motal se kolem mě na můj vkus zbytečně dlouho a blízko. "Dobře" míněné, či mírně pohrdlivé rady majitelů, že se nesmím bát neboť "ten pejsek to vycítí" mě opravdu lehkého mravenčení nezbaví a vědomí, že pejska víc zajímá to, že cítí mů strach než povel páníčka pocitu bezpečí nepřidá. Nejradši mám věty typu :"on je hodný, nikomu nic neudělá.....". Myslím, že by to chtělo víc tolerance na obou stranách.Mrtina
 falmarka 


O psech a vztahu k nim 

(5.2.2006 17:55:18)
V našem městě působí kynologická organizace, která s pejsky chodí do škol a školek a seznamuje děti, jak se k psům správně chovat. Mimo jiné, jim ukazují i péči o psy a samozřejmě upozorňují na to, že po každém pejskovi ať je velký či malý se má uklízet.
 Boba 


ma autorka male deti? 

(3.2.2006 19:26:34)
nesporne jsou to skvele rady, nicmene bohuzel pro me male deti (3 a 1.5 roku) prozatim nepouzitelne. Bohuzel, nekolikrat tydne mame strety s majiteli volne pobihajicich psu, rada bych neco v teto veci udelala, ale krome volani na mestskou me nic nenapada...
 Hanka + Anička + mimi 
  • 

Strach versus agrese 

(3.2.2006 22:59:21)
V HN před časem vyšel rohovor s člověkem, který se živí tím že krotí psy co pokousali člověka a měli být utraceni. Uvedl že člověk když se bojí nebo když je agresivní a chce zaútočit tak vylučuje do krve látky které si jsou velice podobné a ten pes je nedokáže od sebe odlišit, proto pes útočí preventivně v případě kdy se člověk bojí.
Psů se normálně nebojím, ale zažila jsem situaci, kdy jsem se potkala s volně pobíhajícím rotvajlerem od sousedů, kterýho jsem před tím i několikrát venčila a v tu chvíli mě strach ovládl. Nešlo s tím nic dělat, ten pes najednou ví že má navrch a takový strach nejde vůlí zlomit. Naštěstí jsme se v klidu minuli.
 Arnošt 
  • 

Co se psy 

(3.2.2006 23:19:51)
Bohužel, když byl syn menší se mu několikrát stalo, že byl napaden psem a to z ničeho nic.

Prostě jsme šli po cestě na sídlišti a z ničeho nic se proti nám rozběhl pes. Neuposlechl, když na něj mladá majitelka volala, a když se přiblížil blíže, tak mne dokonce oběhl, když jsem si mu stoupl do cesty a když syn začal ustupovat. Pak na něj dorážel a skákal.

Podobně v parku v centrální části města, kde je malé zaplivané hřišťátko vyhrazené dětem a velké trávníky obsazené a pos... majitely a psy.

Tam se staré důchodkyni o francouzských holích vytrhl vlčák, utekl 100m a opět dorážel na našeho syna.

Syn je od narození mírně ochrnutý v jemné motorice, takže jeho pohyby tehdy mohli být zvláštní, ale nechci žít ve společnosti, kde bude člověk nejlepší přítel psa.

Takže můj názor: Psi na veřejných prostranstvích vždy na vodítku. Koneckonců mnozí si je stejně pořizují jako celkově méně náročnou náhražku dětí.
 irena (Míša5/00+Maruš3/03) 


Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 11:00:42)
Jak už psala Martina, je to problém a chce to více tolerance na obou stranách...
Jsem majitelkou ne zrovna hodného psíka, kříženec vlčáka, bydlíme v chalupě. K našim dětem je zlatá a tolerantní, ale vím, že nikoliv k cizím a na veřejném prostranství jedině na vodítku...
Bohužel, i mě se někdy stane ta chyba, že psa neuvážu včas - bydlíme u lesa, už poděsil pár lidí, nekousl ale nikoho... Takže se patřičně stydím.
Plot bohužel nemáme, nejsou peníze. Doufám, že Bob nepůjde přes náš pozemek;)) /občas sem někdo zabloudí, turista, ale většinou se dohodneme/
Ano, někteří lidé mají psa místo dětí či přátel. Těžko jim to mít za zlé. Musí ovšem respektovat i "lidská práva" našich dětí...
A jinak: pes je skutečně přítel člověka, většinou je svému pánovi a rodině nesmírně oddaný, víc než my lidi si dokážeme představit. Nasadil by pro nás klidně život. Každé zvíře si zaslouží náš respekt a úctu. Proto učme prosím děti, aby měly zvířátka a pejsky rády! Jsou to živé bytosti, které si zasluhují naši lásku.
I když - ano - na cizího psa NESAHAT!
Bylo tu řečeno i dost praktických rad, díky;)
Želvu bych ale taky nezkoušela (jednou mě kousla do břicha dobrman, naštěstí jsem měla zimní bundu... pěkná díra. a vše se seběhlo ve zlomku sekundy...) - ovšem ano, útěk, to je největší šance "být uloven"...
 Bob 
  • 

Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 13:08:19)
Na cizí pozemky nelezu, hranice respektuju. Ale co váš čokl? Ty lidi, co "poděsil", vám chodili po trávníku? Anebo za nimi bestie vylítla na cestu? Stát se něco takového mě, nebudu čekat, jestli moje děti kousne nebo nekousne, ale odstřelím ho.
 babuska 
  • 

Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 14:44:23)
Bobe nedá mi to. Ty nemáš psy vůbec rád vid? Reaguješ dost zbytečně přemrštěně. Pes za plotem prostě štěká, ukazuje že za plotem už je pán on, stejně jako pes u neohraničeného pozemku se bude snažit hlídat celý pozemek, s tím nic nenaděláš. A jestli nosíš u sebe pistoli, tak by ses měl nad sebou zamyslet. Nejjednodušší je, pokud na tebe pes nedoráží tak že už stojí bez překážky u tebe, ignorovat ho a jít dál

Mimochodem mám malýho psíka (4 kg) a jít do pozice želva bych nedoporučovala ani před velkým ani před malým. Tím že klesnete pod výškovou úroven psa sice ukazujete že jste podřízení, ale nejste pes, takže je jen na psovi jestli to bude respektovat (snad píšu srozumitelně).
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 15:13:44)
Milado, Babuška reagovala velmi vlídně na Boba, kterej tady už tři dny nekompromisně žere psy. Já vím, že děti jsou děti, ale dovedu si představit, že se někoho může dotknout tupá a radostná bobova netolerance ke psům, neboť psa lze mít velmi rád.Nikdo by si naštěstí nedovolil mít humory typu, že už se chystal otrávit toho sousedova parchanta, co vyje každou noc, protože má prdy. Je to dobře. Z druhé strany, pokud má širší podporu legrace typu, žerme, sřílejme a travme ty zasr... čokly , je to malinko smutný a je to blbý k lidem, kteří mají toho svýho čokla moc rádi.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 15:23:22)
No majitelé jsou kreténi, ale ti psi jsou k politování, to bych je nepopravovala,ne?
 Petr (3 deti) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(8.2.2006 16:54:27)
Promiň, ale zrovna tvůj příspěvek mě dostal. Proto, že pes štěká nebo vyje ho chceš otrávit ?
Docela nerad bych se dočkal zase někoho kdo chce otrávit moje děti protože občas řvou jak na lesy ...
 blandis 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(8.2.2006 17:02:42)
kolik mas deti.
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 16:38:10)
Souhlasím, že psy za plotem střílet netřeba. A pokud v klidu stojí pár metrů od tebe, tak taky ne. Jenže on často nestojí, ale štěká a cení zuby. A taky občas útočí. Moji ženu v posledních letech napadli psi třikrát, jednou když byla v sedmém měsíci. Jindy jí zase majitel rotvajlera v pustém parku vyhrožoval, že jí dá pěstí, když po něm chce, aby šel se psem na veterinu - po tom, co jí ten čokl kousnul do krve. (A to má ženy psy ráda a zamlada mívala vlčáka).
Rozhodně nehodlám riskovat, že takové zvíře napadne moje malinké děti - mohlo by je totiž zmrzačit nebo zabít. A nebudu se učit rozpoznávat jemné signály, jestli bestie jen straší, nebo už chce kousat - často to neumějí ani jejich majitelé. Psy, kteří podle mého názoru ohrozí moje děti, prostě zlikviduju.
Vy, psovodi, máte hnusný zvyk - zatímco metrový čokl štěká na moji rodinu, vy zdálky voláte: Ten je hodnej, ten neublíží. Tak to obrátíme, jo? Pokud se vaši psi nebudou přibližovat k mým dětem, budu hodnej a neublížím jim.
 Marťuša,Kryštof 16,Emma 15 


Re: Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 18:50:50)
Souhlasím se vším, řekla bych, že míra tolerance každého jednotlivce je dána počtem setkání s volně pobíhajícími psy, kterí dělali problémy. Když tady čtu o tom, že dítě nemá proti agresivnímu psovi šanci, tak bych ten pepřák nejradši nosila sebou taky. Když vidím, že pes majitele poslouchá, jsem v pohodě, ale bohužel není ojedinělé, že tomu tak není. A slova, že se jich nemám bát mě fakt vadí. Svůj strach prostě neovládnu a myslím, že svoboda pohybu lidí je nad svobodou pohybu psů. Nebo není? Podotýkám, že NIKDY já ani moje děti nekontaktujeme, neoslovujeme neznámé psy, mám na mysli případy, že pes přiběhne k nám, neposlechne majitele a já mám stažené půlky strachem o děti a o sebe. Martina
 Bob 
  • 

Pepřák je k nezaplacení 

(4.2.2006 19:17:55)
Pepřák rozhodně nos. Funguje skoro zázračně. Od té doby, co jsem ho začal nosit v kapse tepláků, když jdu ráno běhat do parku, mi psi dali pokoj. Ani ho nemusíš vytáhnout. Buď ty mrchy na dálku pepř cítí, nebo se tváříš tak nějak sebevědomě, protože nejsi bezbranná.
Bez pepřáku v kapse po mně šli skoro denně.
Ale bacha, ať se k tomu nedostanou děti!
 Marťuša,Kryštof 16,Emma 15 


Re: Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 18:56:31)
... a to nemluvím o tom, že člověk poskakuje po chodnících jako srnec, aby nešlápnul do psího hovínka, na to, abych děti pustila na trávník uprostře města, jsem zapoměla už dávno....
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 14:50:15)
Bobe, naštěstí běhá volně dostatek čoklů, který tě zabijou dřív než vystřelíš z legálně držené zbraně, to je holt příroda.

Holky nechte ho bejt, Boba to naše vlídné vysvětlování prostě baví.
 Bob 
  • 

Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 17:03:06)
Nevím, kde žiješ,
ale tam, co žiju já, běhá volně psů nesnesitelně mnoho. Pozoruhodné, když tady platí vyhláška, že KAŽDÝ pes má být na vodítku.
Vyplývá z toho jediné - značné procento, patrně víc než polovina, majitelů psů jsou bezohlední darebáci, který m pranic nezáleží na ostatních lidech.
 *Hany 


Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 17:58:06)
Bobe,
naprosto chápu. Ale ani u větších dětí nemáš klid. Když se na 150 cm vysoké dítě řítí velký pes a majitel stojí daleko a cosi nesrozumitelného volá (a pes majitele zjevně ignoruje), taky nezůstanu úplně v klidu.
Kdyby majitelé psů dostali třikrát za sebou pokutu za nedodržování vyhlášky, počtvrté by určitě měli psa na vodítku.
Jenže strážníky tady vidíme, jen když si jdou pro svačinu. A po cestě je nezajímají ani volně pobíhající psi ani dodávky parkující přímo u přechodu pro chodce. Není divu, že si lidi dovolí ignorovat jakékoli předpisy.
 Ella+ 


Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 20:32:58)
JankoH... ani pokuty nepřivedou všechny lidi k tomu,aby si psa uvázali,to by musela být pokuta tak 5000kč a ne 100kč. Viz třeba můj soused,psy si uváže jen v případě,že zahlédne mě se psem. JInak je neuvazuje nikdy,protože
za A) jeho psi jsou jako jeho děti a dětem taky vodítka nedáváme
za B) jsou přeci tak hodní
za C) on na ty pokuty má ...a dostane jich za den třeba 5,je mu to prostě fuk.

Jeho psi jsou opravdu hodní,ALE vysvětlete to mamince s dítětem,když se k ní řítí dvě šedesátikilová monstra. Nebo babičce s ratlíčkem na vodítku,která je zralá na infarkt jen při pohledu na tyhle dva "miláčky"

Já mám psa taky rotweilera,je to pes cvičený na obranu,takže poslechne,ale stejně ho mezi lidma vodím na vodítku a kromě doby kdy je už venku tma,má taky náhubek. Člověk nikdy neví kdo se najednou vyloupne z křoví a pes seůže leknout. Kdysi měl jeden kamarád tuze vtipný nápad,že na mě bafne u bankomatu,lekla jsem se vykřikla a kamarád šel k zemi... pokoušet schopnost ubránit paničku u 45kilového psa se nevyplácí. Naštěstí z toho vyšel jen s roztrženou bundou a pořádným šokem.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 20:57:06)
Vidím, že na Rodině vznikla příjemná parta bobovců, kteří se snaží vzbudit dojem, že psi jsou tím největším nebezpečím pro naše děti.Chtěla bych jim říct, že bohužel denně podnikají s dětmi daleko nebezpečnější věci než je koexistence se šelmou psovitou v jednom městě, jako první mě napadá jakákoliv doprava včetně pěší.Procento dětí roztrhaných psy je zanedbatelné, zato protipsí hysterie je hojná.
Pokud by rodič se stejnou vervou měl zvažovat ostatní nebezpečí, musel by spáchat sebevraždu s celou rodinou.

Proč to píšu? Protože na počátku byl normální, rozumnej a užitečnej článek, kterej se zabýval situacemi, které mohou nastat při kontaktu psa a dítěte, ještě jednou za něj autorce děkuji a ať prosím nepropadá pocitu marnosti, ne každý si říká bob a ti druzí.
 Evelyn 
  • 

Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 21:18:38)
Libiku a ostatní, asi se Ti ještě nestalo, že bys ve vchodě paneláku potkala úplně samotného dobrmana bez vodítka a košíku (dle majitelky moc hodný pejsek a jen utek mladýmu z procházky) nebo Ti nikdy nelezl do kočárku na měsíční miminko pes "jako tele" opět bez vodítka a košíku, majitelé v nedohlednu... Bydlím na sídlišti a v parku u domu je to síla, někdo už tu psal, že postoj ke psům vychází ze zkušeností, já moc pozitivních nemám. Přesto že se tu staví jedno psí hřiště za druhým, psi lítají vesele dál úplně všude. Chápu, že si psa pořídí někdo osamělý, kdo se mu chce opravdu věnovat, ale proč z toho dělat módu, kdy v paneláku přes den vyje z každého bytu nejmíň jeden pes a v zimě místo bílého sněhu jsou všude žluté loužičky netuším.

MMCH měho syna v pěti letech kousl pes do obličeje (naštěstí jen malinko, nemá ani jizvu), ale za to si můžeme sami, uvěřili jsme majiteli, že pejsek je strašný dobrák a má rád děti.


E.
 Ella+ 


Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 21:19:40)
To máš na mysli mě? Já nevidím ve svém příspěvku nic z toho cos napsala.
Podle nicku se můžeš dovtípit,že mám dítě a tohle jsou moji 4nozí miláčci:

Kdybych měla dojem,že jsou smrtelné nebezpečí při setkání s dítětem,asi bych je nechovala,že...
Protože mám jak velké psy tak dítě vím,že každý majitel psa by měl mít soudnost a místo hulákání,že je pes hodný si ho patřičně zajistit. Ne každý s nadšením kouká na to jak se k němu řítí pes,kterého vůbec nezná.
 Alice + 3 


Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 21:35:47)
Libíku, co jsi vlastně chtěla říct? Neměli by majitelé vodit psa na vodítku a s náhubkem na veřejných prostranstvích? Mají je nechat pobíhat volně k dětem a zdáli volat "nebojte, nekouše!"? (a to i takové psí miláčky - bojová plemena chovaná v bytě místo dětí)
Asi jo, když se o dodržování tohoto nikdo nestará, tak je to v pořádku a nějaké vyhlášky jsou kus hadru.
Článek je napsaný hezky, i když na otázku v nadpisu neodpovídá, protože se nezaobírá nezodpovědnými majiteli, i když těch je dost a dost.









 Ella+ 


Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 21:40:26)
NEEXISTUJE BOJOVÉ PLEMENO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Alice + 3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 21:48:54)
Ello, udělej přednášku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Myslela jsem psy překvapivě chované coby mazlíčky, u kterých se doporučuje dobrá a důsledná výchova a někde ve světě se i uvažovalo o zavedení jakýchsi "zbrojních pasů". Myslím, že ostatní vědí..
 Ella+ 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 22:03:30)
u všech psů se doporučuje důsledná výchova :-) Jo jo budu tě chytat za slovo,protože mě tohle škatulkování točí. Zvlášť od lidí,kteří tomu nerozumí.
Tím tě nechci urazit.
Přednášku bych dělat mohla,ale co je to platné,když lidi stejně neposlouchají. Srovnám-li napadení člověka psem tak 50x častěji je to německý ovčák než třeba pittbul(který se považuje právě za to strašně nebezpečné bojové plemeno)
 Alice + 3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 22:20:15)
ELLO, TVOJE REAKCE NENÍ K "JÁDRU PUDLA"..

Já se neurazím - nejsem totiž odborník na psí plemena, netvrdila jsem to a popravdě by mě tvoje přednáška ani nezajímala, jen že jsi se těmi vykřičníky tak nabízela.. ten pojem bojová plemena jsem nevymyslela já, víš?

Samozřejmě že každý pes by měl mít důslednou výchovu, ale jsou tací co spinkaj s páničkem v jedné posteli a jeděj z jednoho talířku a když je to pudlík je to něco jiného než když je to Pit..vajler
 Ella+ 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 22:35:49)
Mno,ono to pomyslné jádro pudla není vůbec o tom,kde pes spí a z čeho jí. Můj pes se mnou spal v posteli taky a vidličkou mu občas nějaký ten zbytek brambor nebo párku taky přihraju.
Je mi jasné,že by tě přednáška nezajímala,máš svůj názor-ikdyž evidentně mylný-a ten ti brát nebudu.
Máš pocit,že si myslím,že jsi název Bojová plemena vymyslela ty? :-)
 Alice + 3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 23:19:08)
Ello, já tě taky budu brát za slovo, jo? Jádro pudla: měli by být psi na veřejných prostranstvím na vodítku a s náhubkem či pobíhat volně? Je to zodpovědné od majitelů nechat je takto pobíhat i mezi malé děti?
A možná bys tady mohla udělat přednášku o tom, v čem je jádro pudla výchovy psů, abychom tak poznaly zodpovědné páníčky od těch nezodpovědných. Když už teda to společné lože a talíř není tak podstatné.
A s těmi bojovými plemeny (sorry) se s tebou přít nebudu, ale je to jako když chci říct černoch, ale mám to zakázané, tak řeknu afroameričan..
Přeci když uvažovali o tom zákazu chovu tak ty plemena specifikovali a pudlové mezi nimi nebyli.
 Ella+ 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 23:28:28)
Přečti si moje příspěvky ať to nemusím psát znovu,díky.
Bojový pes a černoch s afroameričanem je debata o koze a voze.
Tito psi jsou POUZE silnější než takový pudl a jen zrůdy v lidském těle je účí bojovat- ALE pes proti psu,nikdy ne proti člověku. Protože jak už jsem tady v nějaké jiné diskusi psala- do ringu mezi psy vstupuje nejen majitel psa,ale i rozhodčí a přihlížející,když je třeba psy od sebe odtrhnout. Ale to je na jinou debatu. Prostě plemena označovaná za bojová jsou plemena s obrovskou sílou a pravda je ta,že ve špatných rukách špatného člověka můžou být účinnou zbraní. Ale normálně vychovávaný pes vás prostě nenapadne bez důvodu-ano psa vám třeba sežere,ale člověka ne...nebudu-li počítat vniknutí na jeho pozemek,nemoc psa etc. Ale tam už není tak rozhodující o které plemeno se jedná.
 Alice + 3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(5.2.2006 0:06:49)
Ello, ironická jsi začla být ty. Přece není můj problém, že ty vidíš rudě když slyšíš slovo "bojový pes". Píšeš "tito" psi...
Já nejsem nepřítel psů. Diskusi jsem si přečetla a měla jsem pocit, že psům rozumíš. Já se velkých silných psů bojím a byla bych ráda, kdybych je bez náhubku a pánička na vodítku potkávat nemusela. Nic mi totiž nepomůže ta rada, že se nemám bát..navíc když bylo řečeno že pes strach pozná a zaútočí. Sama jsi napsala, že si myslíš, že málokdo stihne správně zareagovat jak útok bývá rychlý, natož když se po. Proto jsem se ptala, jak poznám zodpovědného páníčka, ale pořád mi na prvním místě zodpovědnosti jaksi zůstává to vodítko a náhubek, proto s tím tady pořád straším.
Ale tady to asi nevyřešíme.
 Ella+ 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(5.2.2006 0:52:05)
Psala jsem,že by měli dávat pokuty podstatně větší než je stovka. Zodpovědného majitele-páníčka?.. no buď má psa na vodítku,nebo mu jde pes u nohy pokud prochází kolem lidí,nebo dětských hřišť. Případně si psa u nohy přidrží,když prochází kolem lidí protože je mu jasné,že kolemjdoucí nemusí věřit tomu,že mu pes od nohy nezdrhne. Já psa mezi lidma nepouštím nevnucuju jim,že je hodnej,protože to prostě nemůže říct na 100% nikdo,maximálně tak u štěněte do 6-9měsíců.
Nesnáším lidi co pustí psa mezi děti,ať je to pudl,nebo dobrman,prostě to nesnáším. Když už je nekousne tak jim třeba počůrá písek se kterým si hrají,nebo si chce hrát a skočí na dítě,poškrábe ho...etc. Nemám ráda puštěné psy ani s náhubkem protože ten dokáže udělat taky pěknou paseku v obličeji dítěte. :-((( A do třetice mi vadí psi bez vodítka kteří svého majitele naprosto ignorují a napadají mého psa. Já pak svádím boj o život blbého psa blbého majitele,protože zrovinka u nás v ulici není pes,který by souboj s tím našim přežil ve zdraví. je mi líto toho psa a majiteli bych z fleku nafackovala.
 Alice + 3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(5.2.2006 9:42:32)
Souhlas se vším. Bohužel musím konstatovat, že vídám dost těch nezodpovědných páníčků a "nevychovaných psů".
No tak přestávám otravovat, ty pokuty tady nevyřešíme. Taky by pomohla povinná škola výchovy psa pro každého majitele. Ale to je možné brát asi jenom jako vtip..
 Ella+ 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(5.2.2006 12:49:24)
Alice ono by vůbec nebylo na škodu,kdyby každý majitel psa mohl chodit někam kde mu poradí s výcvikem, bohužel třeba u nás na "cvičáku" to funguje tak,že tam chodí lidé skoro celoročně něco uklízet a jednou za uherák tam na ně řve policajt,že ti jejich psi jsou naprosto neposlušní :-(

Bobe kup si takovou tu moderní vymoženost - říká se jí televize,dívej se na pořady o zvířatech-třeba na A.Planet a zjistíš,že i ty můžeš mít znalost té díry,které se říká psí ring.
 Bob 
  • 

Tvůj bojový pes 

(5.2.2006 11:06:21)
Je legrační, jak na jedné straně popíráš existenci bojových psů, na druhé straně máš detailně nastudovaná pravidla psích bojů a té díře, kde se psi navzájem žerou, říkáš "ring".
A završíš to tím, že se chlubíš, jaký je tvůj pes kabrňák, páč roztrhá každého v ulici.
 Ella+ 


Re: Tvůj bojový pes 

(5.2.2006 13:10:05)
Pečlivě jsem si přečetla svůj příspěvek ještě dvakrát a musím říct,že tvá fantazie je určitě hodna napsání knihy,tak směle do toho,třeba se tím začneš živit a budeš bohatý.
 Petr 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(12.2.2006 17:50:11)
Ono je to teď díky sněhu docela vidět, jak vše pomočené a pokálené včetně míst kam chodí děti sáňkovat. V létě si toho člověk tolik nevšimne. A je to docela síla.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 22:47:46)
Ello, tebe jsem nemyslela.

Na otázku, co jsem chtěla říct, odpovídám.

Chtěla jsem říct, že ke článku o některých možnostech eliminovat nebezbečí plynoucí se střetu člověka s neznámým zvířetem, se záhy přidal přispěvatel s hláškami o pepřáku, pudlu mezi toustíky, střelbě na psy a dalšími perlami, které mě osobně netočej(těm psům je jedno, co si myslí bobík), což je nekonstruktivní a upozaďuje to
diskusi o tom, co se dá dělat, jestliže nebezpečí nastane. Také je to netaktní k lidem, kteří mají psy rádi.
Ke přesvědčení, že doprava je bezpečnější než existence psů, bych doporučila přesvědčené odpůrkyni psů, aby se informovala, kolik dětí ročně zemře na auťáky a kolik na psy. Riziko plynoucí z jiných oblastí lidské činnosti přijímáte jinak?

Psi tu naštěstí jsou a budou.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 23:14:17)
Milado, na tebe přece nebudu jako pes:)
A už jsem to vysvětlila, jak je to s tím srovnáním dopravy a psů.
 Marťuša,Kryštof 16,Emma 15 


Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 21:41:28)
Reakce na článek myslím dostatečně naznačují, že toto téma je "in". Konkrétně mě zaujal tím, že se tady rozebírala želva, o které vím, že ji mému synovi ukazovali ve školce. Ne, aby ukázal, že je slabší, ale aby si chránil obličej a takové ty měkčí části těla. Ale, jak jsem se tu dozvěděla ani to nepomůže.
Jinak, vzhledem ke geometricky narůstajícímu počtu psů na počet obyvatel, bych neřekla, že je to nebezpečí až tak zanedbatelné. Za sebe bych si troufla tvrdit, že potkám za den víc bezohledných majitelů psů než řidičů hrubě porušující pravidla silničního provozu.
Bobovec Martina
 *Hany 


Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 21:51:11)
Libiku,
asi jsi správně nepřečetla příspěvky tzv. Bobovců. V žádném se nepíše, že by pes sám o sobě byl pro děti nebezpečný. Pes na vodítku nikdy mým dětem neublížil. Všichni si tu stěžovali jen na bezohledné majitele. A musím říct, že jich není málo.
Srovnávat psy a ostatní nebezpečí hrozící dětem mi trochu připomíná minulou dobu. Když jsme si komunistům stěžovali, že nemáme svobodu, oni hned začali povykovat, že Masaryk střílel do dělníků (nebo že v Americe bijou černochy). Trochu mimo téma.
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 23:12:19)
Milá Janko, já nesrovnávám nebezpečí, ale strach z nebezpečí. Já neříkám, že je dobrý aby hafani žrali batolata, protože jsou přechody plný mrtvejch holčiček ,co jdou do školy na zelenou. Já říkám, že odsuzuji hysterii z toho, že existují psi, když já holt je nemám rád a už se i říkalo v telce, že někoho kousnuli. Tak honem začnu chtít, aby zakázali smradlavý čokly. Nebezpečí, že mě zabijou je sice malý vedle těch dalších, co tu jsou, ale co kdyby přece:)
To mi přijde divný a i trošku chorý.

 *Hany 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 23:22:41)
Libiku,
pořád píšeš o něčem jiném. Pes na vodítku vůbec nikomu nevadí. Pokud po něm ještě navíc páníček uklidí, ať má psů třeba deset. Je mi úplně jedno, kolik bylo na Nově nebo kde zpráv o "smradlavých čoklech", jak píšeš. Na to se nekoukám. Mám ale svoje vlastní zkušenosti.
 Petr 
  • 

Re: Re: Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(12.2.2006 17:46:57)
A když jsem seděl v zastupitelstvu a hovořilo se o tom, kolik běhá po vsi psů, tak jsem se dozvěděl, že to je normální, že pes uteče, že nemá cenu to řešit. A pes, když není u svého baráku, tak není agresivní (což je tedy většinou fakt). Ale moji ženu ani dceru to nijak neuspokojilo.
 Alice + 3 


Re: Majitelé psů - bezohlední darebáci 

(4.2.2006 19:09:00)
Ježišmarjá, Bobe, to je jasný, že máš pravdu a nemá cenu se rozčilovat. Nevím o čem je tady řeč, jak ochránit děti před psy, tak jedině tak že se dohlídne, aby se dodržovali tyhle vyhlášky. A ne že se tady bude psát, jak si před psem mají lehnout na zem! Nebo ty příspěvky milovníků psů, co objasňují jak máme mít rádi psy a vychovávat tak i děti.. to je úplně mimo. To je prostě zásah do cizího soukromí, omezování osobní svobody a riskování s cizím zdravím a životem. Že vám u sousedů řve cizí dítě a nemůžete spát? - chacha stěžujte si na úřadě ať je vystěhujou, iniciujte přijetí zákona, který zakazuje dětem řvát.

Už teď jak píšeš mámemaličká oplocená hřišťátka a kolem lány trávníků posraných od psů. Moje zkušenost, když jsme nedovřeli vrátka - vřítili se tam dva obří psi a jeden na dítě začal štěkat, paničky vklídku ani nehly brvou, prý jsme si měly zavřít.
 Ella+ 


Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 14:53:37)
Bobe a jak prosím tě poznáš hranici pozemku,který nemá plot a sousedí s lesem? Půjdeš na houby,někde vyjdeš a okamžitě tě napadne,že tohle místo patří ještě majitelům domku 150-300 metrů vzdáleného od tebe? Tak to jsi borec.
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 16:41:29)
Vtipné,
nicméně nevyvracíš, že pes se na hranici svého pozemku asi taky nezastaví.
 Ella+ 


Re: Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 19:23:36)
To asi nezastaví,musel by mít aspoň "vykolíkovaný" pozemek a být tak naučen. Neumím si představit mít psa u domu a nemít plot. Jediné řešení jak v takovém případě psa moc neomezovat a zároveň neohrožovat kolemjdoucí je udělat mu ve dvou od sebe několik metrů vzdálených bodech tyče na kterých je ocelové lanko(vodorovně ve vzduchu) na něm zavěšený řetěz na připnutí psa za obojek...jestli je to teda srozumitelné. Takové to zařízení na kterém se může pohybovat přes půl pozemku,ale za hranici už nemůže.
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 19:36:02)
Jasně, tak jsme to s naším psem jeden čas dělali, ale nezdálo se, že by ho to moc bavilo. Spíš ho to velice štvalo. V kotci, který jsme mu udělali potom, byl mnohem spokojenější. Teda pokud jsme ho brali často s sebou ven.
 Ella+ 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co se psy - je to problém... 

(4.2.2006 20:13:31)
Tak pokud není na plot,asi nebude ani na kotec,pokud teda budeme mluvit o nějakém pořádném kotci. Tohle je taková levnější a rychlejší varianta :-)
 Jaryna 
  • 

Článek 

(4.2.2006 12:56:22)
je velmi dobře napsán a poučný. Ano, je to přesně tak, přeci nechceme ubližovat svým dětem, ale ani psům, kteří obvykle za nic nemohou, protože za ně má odpovědnost majitel psa. Já tyto rady, ve svém vlastním zájmu dodržuji a děti vychovávám tak, jak popisuje článek a vyplácí se to.....
 alien 
  • 

co s vrcicim psem? 

(5.2.2006 23:11:29)
ano, 9 mm je jedine co opravdu zabere :-(
 Květuška 
  • 

Re: co s vrcicim psem? 

(7.2.2006 14:37:17)
Tak bacha aby neměl služební výcvik,jinak ti urafne ruku dřív,než tu pipinu vůbec vytáhneš.Hodně štěstí.
 Bob 
  • 

Re: Re: co s vrcicim psem? 

(7.2.2006 15:56:55)
hehe, tak bacha, aby Alien neměl výcvik izraelské obranné střelby, to by v sobě čokl měl tři díry, ještě než by se stačil odlepit od země :-)))
 Květuška 
  • 

Re: Re: Re: co s vrcicim psem? 

(9.2.2006 15:24:06)
Tak bacha, aby čokl nebyl komisař Rex,to by taky mohl zvítězit intelektuálně.Zajímavá představa.Každopádně by překvapení bylo na obou stranách.:-)
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Re: co s vrcicim psem? 

(9.2.2006 21:33:29)
Vzdávám se, vyhrálas :-)
 kik 
  • 

pes 

(7.2.2006 3:54:11)
kdyz je dite a pes vjedne rodine zalezi hlavne na rase a vychove jak psa tak i ditete!Nemyslim si ze dite nemuze byt doma s vlastnim psem (kdyz je dite male)v mistnosti chvilu samo!Podle me je to na povaze psa i dite a na vychove!Ja napriklad se narodila k dospele fene Nemeckeho boxera a hned od zacatku mne rodice i s boxerkou nechavali samotnou...nikdy se nestalo ze by jeden z nas tomu druhemu jakkoliv ublizil!!!V 8 letech jsem dostala svou vlastni boxerku ta prvni umrela, a ted jiz mam rok a pul zase novou boxerku a kdybych mela dite nebdu se v jeji pritomnosti o nej bat!Prave naopak vim ze by jej chranila a hlidala!!!
 Máří 3 děti do 6 let 
  • 

A co vodítko? 

(10.2.2006 20:07:08)
Dobrý den, možná je to pro někoho článek poučný, ale přece jenom s ním nemohu souhlasit. Mám tři děti. První je velice citlivá holčička. Nikdy zvířatům neubližovala a ani je nijak neprovokovala. Co se týká dětiXzvířata, tak by se dalo říci, že to bylo supr. Druhá holčička má ze zvířat strach. Vrozený. Nikdy jí nikdo neublížil a ani nebyla něčeho takového svědkem. Prostě to má v sobě. A tak o co jsem se nemusela starat u starší, o to větší dávku znalostí a trpělivosti jsem musela mít u mladší. Zvládá to krásně, jen ty páníčky vrčících mazlíčků bych nejraději někdy někam poslala... (např. když říkají vystrašené 3 leté holčičce: "přece se nebojíš takového pejska, neboj, on ti nic neudělá" - a pejsek na ní výhružně vrčí a štěká a není ani na vodítku). Máme ještě kluka. Takový ten neohrožený nebojsa, ale ne provokatér. Fakt pohodovej klučina. Sedí v kočárku před brankou, já branku zamykám a vtom z poza rohu vyběhne praštěnej pudlík a skočí mu do kočáku (golfek). Nezlobte se na mě, ale to žádná "želví" pozice nepomůže. Pudla jsem popadla za kůži a odmrštila, ale když se po chvíli i ukázal majitel a značně jsem mu vynadala, tak on je vpohodě a já hysterka. Možná, ale pes bez vodítka. Kluk vyvázl jen s budoucím strachem ze psů. A tak už zase máme co zpracovávat a věřte mi, že to stojí obrovské úsilí a přitom je to jen okamžik a "blbej" obojek s vodítkem! Proč mám neustále ochraňovat své děti. Proč majitelé "mazlíčků" neužívaj co podle předpisů mají??? (a to nemluvím ani o náhubku a uklízení exkrementů)
S pozdravem
Máří
 Máří 3 děti do 6 let 
  • 

A co vodítko? 

(10.2.2006 20:07:14)
Dobrý den, možná je to pro někoho článek poučný, ale přece jenom s ním nemohu souhlasit. Mám tři děti. První je velice citlivá holčička. Nikdy zvířatům neubližovala a ani je nijak neprovokovala. Co se týká dětiXzvířata, tak by se dalo říci, že to bylo supr. Druhá holčička má ze zvířat strach. Vrozený. Nikdy jí nikdo neublížil a ani nebyla něčeho takového svědkem. Prostě to má v sobě. A tak o co jsem se nemusela starat u starší, o to větší dávku znalostí a trpělivosti jsem musela mít u mladší. Zvládá to krásně, jen ty páníčky vrčících mazlíčků bych nejraději někdy někam poslala... (např. když říkají vystrašené 3 leté holčičce: "přece se nebojíš takového pejska, neboj, on ti nic neudělá" - a pejsek na ní výhružně vrčí a štěká a není ani na vodítku). Máme ještě kluka. Takový ten neohrožený nebojsa, ale ne provokatér. Fakt pohodovej klučina. Sedí v kočárku před brankou, já branku zamykám a vtom z poza rohu vyběhne praštěnej pudlík a skočí mu do kočáku (golfek). Nezlobte se na mě, ale to žádná "želví" pozice nepomůže. Pudla jsem popadla za kůži a odmrštila, ale když se po chvíli i ukázal majitel a značně jsem mu vynadala, tak on je vpohodě a já hysterka. Možná, ale pes bez vodítka. Kluk vyvázl jen s budoucím strachem ze psů. A tak už zase máme co zpracovávat a věřte mi, že to stojí obrovské úsilí a přitom je to jen okamžik a "blbej" obojek s vodítkem! Proč mám neustále ochraňovat své děti. Proč majitelé "mazlíčků" neužívaj co podle předpisů mají??? (a to nemluvím ani o náhubku a uklízení exkrementů)
S pozdravem
Máří
 Evelyn 
  • 

Re: A co vodítko? 

(10.2.2006 20:14:22)
To je přesně to, co taky nechápu. Proč já mám chránit děti před psy. Pokud bych s nima jela někam do divočiny, tak prosím budu je chránit před dravou zvěří. Ale ve městě? To by měla být starost majitelů, aby jejich pes nic neprovedl.

E.
 Máří 3 děti do 6 let 
  • 

Re: Re: A co vodítko? 

(13.2.2006 14:00:03)
Díky. Zpřízněná duše potěší.
 Bob 
  • 

Paní se sežraným obličejem 

(16.2.2006 21:42:04)
Mimochodem, pěkná tečka za naší debatou: určitě vám v televizi neunikla zpráva o ženě s transplantovaným obličejem. Byl to velice smutný pohled, i po transplantaci je trochu monstrum.
Té ženě sežral obličej její vlastní pes, když doma omdlela a upadla na zem.
Ještě nějaké otázky?
 vranimůra 


Re: Paní se sežraným obličejem 

(16.2.2006 21:49:16)
Jen tak pro zajímavost. Kolik miliónů lidí má psa a kolik takovýchto případů se stane?
 Havranpírka 


Re: Paní se sežraným obličejem 

(16.2.2006 21:56:39)
Bobe, podle toho, co jsem četla, tak ta žena trpěla depresemi a pokusila se o sebevraždu, snědla prášku a ležela v komatu a ten pes byl z toho asi v šoku, pokoušel se ji vzbudit. Podle všeho to ale z jeho strany nebyl útok.
 aknelop 


Re: Paní se sežraným obličejem 

(16.2.2006 21:57:42)
Bobe, já jsem nedočítala příspěvky a nééééé, že bych byla nějakou urputnou zastánkyní psích práv (jeden mi kvalitně visel na rameni), ale slyšela jsem ve zprávách, že ta ženská se snad otrávila, nebo to udělala nějak jinak, to přesně nevím, prostě se chtěla zabít a ten pes jí prý zachránil život...
 Bob 
  • 

Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(17.2.2006 13:04:22)
Holky,
to jste si to pěkně popletly.
Isabelle Dinoireová se o žádnou sebevraždu nepokusila, omdlela v reakci na antidepresiva, která měla předepsaná. Sebevraždu spáchala dárkyně.
Ten pes tedy Dinoireové nezachránil život, ale naopak ji málem zabil. Ukousal jí bradu, rty, část nosu a tváře.
Ale pokud jste je obě znaly, chápu, že se vám pletou, když teď Dinoireová má obličej té sebevražedkyně.
A že se to stane v jednom případu z milionu? Jak si můžete být jisté, že to neudělá právě ten váš pes?
 bóbika 
  • 

Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(17.2.2006 13:19:59)
Jasně Bobe, takže nebudeme chovat krávy, abychom nedostali BSE. Nebudem chovat žádné ptactvo, abychom nedostali ptačí chřipku. To co k nám přiletí zveknu vystřílíme.
Kočky si taky nepořídíme, kvůlivá toxoplazmóze. Venku je vybijeme.
Psi si taky nebudem pořizovat, protože by nás mohli sežrat. Třeba v noci, když mají divoké sny, hrabou tlapama a zdá se jim, že nás loví. Co kdyby byl náměsíčný a začal nás doopravdu žrát. Uááááááá
 bóbika 
  • 

Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(17.2.2006 13:26:55)
Bobe tady máš úryvek z novinek.cz

....nezvyklou metodu, neboť byla znetvořena a chyběly jí části obličeje, takže nemohla dobře mluvit ani jíst.

Pokousal ji její vlastní pes, který se ji pokoušel probrat k životu, když se otrávila prášky ve snaze spáchat sebevraždu. Podle tvrzení dcery jí pes, který byl později utracen, zachránil život.

Podle šéfa lékařského týmu Bernarda Devauchella začala Dinoirová po dvou měsících od operace dokonce jevit známky, že svým novým obličejem něco cítí. "To je úžasné a překonává to všechna naše očekávání," dodal
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(17.2.2006 13:34:54)
A tady máš úryvek z MF DNES:

Dinoireová byla znetvořena loni v květnu, kdy jí její pes ve spánku ukousl bradu, rty, část nosu a okolní tvář. V té době měla rozvedená matka dvou dcer velké osobní problémy, prožila vyčerpávající týden a ten večer si vzala nějaké léky: „To abych na vše zapomněla.“ Rodinný miláček, který byl později přes protesty jejích blízkých utracen, ji pokousal ve chvíli, kdy upadla do bezvědomí. „Když jsem se probrala, chtěla jsem si zapálit cigaretu. Nechápala jsem, jak je to možné, že ji neudržím mezi rty,“ dodala včera Dinoireová na tiskové konferenci. „Podívala jsem se do zrcadla a nevěřila jsem svým očím. Nebolelo mě to však.“

A z Práva:

Dinoirová k úrazu přišla loni v květnu, když doma náhle omdlela. Poté co se probrala z bezvědomí, si chtěla zapálit cigaretu, marně se však pokoušela zasunout ji mezi chybějící rty.

A tady máš vysvětlení, kde vzaly Novinky to o té sebevraždě (MF DNES):

Lékař současně popřel zprávy francouzských médií, že pes ukousl ženě obličej, když spolykala prášky na spaní ve snaze spáchat sebevraždu. Podle něj si žena vzala léky ve snaze usnout po rodinné hádce a její pes jí ukousl kus tváře během noci, ve spánku. „Nešlo o sebevraždu,“ zdůraznil.


Internetovým serverům důvěřuj, ale prověřuj, kotě.
 bóbika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(17.2.2006 13:41:16)
Pro tebe nejsem kotě. Haf.
Tý brďo Bobe, myslela jsem, že hysterický můžou být jen ženský
Už se bojím, že se v noci okoušu :-)))
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(17.2.2006 13:48:18)
Neokoušeš.
Jsi-li Bóbika, večera nedožiješ.
No a tak by měli skončit všichni čokli - ve vyhřáté terině se zálivkou s houbami shii-take.
 Květuška 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(17.2.2006 15:11:24)
Já to tedy moc důkladně nesleduju,ale zdá se mi že se ze začátku hovořilo o sebevraždě všude.Mám proto dojem že se dotyčná opravdu chtěla zbít,ale bylo by to trapný,taková skvrna na úspěchu transplantace,tak to teď prezentujou jinak.
Jestli se teda chtěla zabít,tak asi měla problémy a zdálo se jí že má nedostatek pozornosti.
Takže čokla utratili.A přitom by měl dostat metál,protože jí pomohl dosáhnout toho co chtěla.Pozornosti celého světa.Možná ne zrovna takhle,ale účel světí prostředky.
Pes hrdina!
Je to jenom moje doměnka.

P.S. Bobe,začali prodávat vysloužilé služební psy.A teď si nedělám srandu.
Dobrou.
 Bob 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(17.2.2006 15:44:20)
Vzhledem k tomu, že je odpoledne, nemyslíš asi dobrou noc, ale dobrou chuť.
Děkuji.
 Květuška 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(17.2.2006 21:23:57)
Já myslím že na tebe nezbyde.Některé totiž budou prý prodávat za symbolickou cenu 1,-kč.To si naši spoluobčané s různou barvou pleti těžko nechají ujít.Takže to bylo dobrou noc.Dobrou.
 lenka nova,tri dospivajici dcery 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(19.7.2006 23:07:24)
ty blbecku ja cetl,ze tri andulky uklovaly dite a mravenci sezraly frajera,co usnul v mravenisti,stava se lecos,takze ti rikam psy ksichty nezerou,to co se stalo ty zensky je smutny,ale je to shoda nahod,takze nedelej z toho ze mame nenavidet psy
 Kajina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(19.7.2006 23:10:21)
Stává se ledacos.
Jenže mravenci zase tak často děti nenapadaj zatímco pokousané dítě od psa máme v zemi každou chvíli. A podělaný chodníky a hřiště od psů ne od mravenců.
 aknelop 


Re: Re: Re: Paní se sežraným obličejem 

(17.2.2006 14:40:35)
no dobrá, no....... Ty abys nevyhrabal ňáký argumenty, krucináááááááááááááááál !!!!!!!!!!!!!!
 Janiny, Vicky08/05 Sofií01/09 


Bravo 

(25.2.2006 15:15:19)
Toto je opravdu povedený článek a myslím, že by si ho měl každý milovník či nemilovník čtyřnohých miláčků přečíst.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.